فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1388)

نشریه راهبرد توسعه
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، بهار 1388)

  • 326 صفحه، بهای روی جلد: 10,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/03/25
  • تعداد عناوین: 13
|
  • میزگرد علمی
  • مقالات
  • میثم موسایی، سعید راعی صادقیانی صفحه 57
    مقاله حاضر در پی آن است که به تعریف و بررسی مفهوم سرمایه اجتماعی پرداخته و با بیان مؤلفه ها و سابقه این بحث، به رابطه انواع توسعه و خصوصا توسعه اقتصادی با سرمایه اجتماعی بپردازد. با این رویکرد، انواع نظریه هایی که در خصوص رابطه توسعه و سرمایه اجتماعی وجود دارد، مورد بحث قرار می گیرد و از این استدلال، دفاع می شود که به طور کلی، بین میزانی از انباشت سرمایه اجتماعی در یک جامعه و توسعه یافتگی آن جامعه رابطه وجود دارد که البته این رابطه بیش از هر چیز در زمینه اجتماعی و تاریخی یک جامعه معنا می یابد و هرگز رابطه ای علی و ضروری نبوده و نیست. شاید این کلیدی ترین نکته در تمامی این مقاله باشد که نمی توان و نباید به صورت انتزاعی و مجرد از زمان و مکان به بحث درباره سرمایه اجتماعی پرداخت.
    کلیدواژگان: ایران، سرمایه اجتماعی، اعتیاد اجتماعی، توسعه اقتصادی، اجتماع گرایی، شبکه گرایی، نهادگرایی و همیاری گرایی
  • محمود دهقان طرزجانی صفحه 76
    پنج سال از اجرای چشم انداز 20 ساله ایران 1404 می گذرد. در مدت پنج سال گذشته ده ها کارشناس اقتصاددان به نقد و بررسی آن پرداخته اند و همزمان با مدیریت عالی کشور، توده های مردم نیز از دولت انتظار دارند که با وجود چشم انداز 20 ساله همانند یک برنامه راهبردی عمل کند و در این راستا بیشترین انتقادات را متوجه دولت هشتم (به خاطر عملکرد سال اول چشم انداز) و دولت نهم کرده و بدلیل انحراف از اهداف چشم انداز طی چهار سال گذشته به شدت انتقاد دارند. از طرفی دولت معتقد است که چشم انداز دارای تعاریف کلی و غیر عملیاتی است که با واقعیت سازگار نیست. در این پژوهش بطور مختصر تلاش شده تا تفاوت برنامه راهبردی و چشم انداز ترسیم و با نقد تداوم چشم انداز، نهادهای سیاستگذار را تشویق نماید تا بجای 15 سال صبر برای اتمام چشم انداز 20 ساله از هم اکنون فرصت 15 ساله آینده کشور را از دست ندهند و با تدوین برنامه راهبردی 15 سال آینده را برای استفاده بهینه در مسیر توسعه کشور غنیمت شمرند.
    کلیدواژگان: چشم انداز، ماموریت، برنامه راهبردی، نقشه راه، کمپین، N، G، O
  • مهندس محمدعلی احمدی شاپورآبادی صفحه 88
    توسعه متوازن تنها در صورتی تضمین می شود که بتوان عوامل فرهنگی را به صورت جزء پیوسته برنامه های راهبردی طراحی کرد. باید این برنامه های راهبردی را با توجه به بستر تاریخی، اجتماعی و فرهنگی هر جامعه تعریف کرد. از این رو در مرحله برنامه ریزی، باید عوامل فرهنگی را به حساب آورد؛ خواه به صورت عوامل محدودکننده که از شتاب توسعه می کاهند، یا به عنوان عواملی که موجبات دگرگونی و تغییر اجتماعی را فراهم می آورند. توجه به برنامه های آمایشی و اینکه این برنامه باید در تمامی برنامه های توسعه ملی کشور سند بالادست قرار گیرد، در سند چشم انداز بیست ساله کشور و برنامه چهارم توسعه ذکر گردیده است. اما مقصود از آمایش در آنجا بیشتر مسائل اقتصادی و زیست محیطی است. هدف از آمایش از آن دیدگاه، ایجاد تعادل در بخش های مختلف جهت استفاده از قابلیت ها و ظرفیت های آنها است، نه به معنی تساوی و یکسان نمودن بخش های مختلف کشور از حیث اقتصادی. نگاه آمایشی در وجه اقتصادی نگاهی جزءنگر و کوتاه مدت است. آنچه باید با نگاه آمایشی مد نظر قرار گیرد، مقوله فرهنگ و برنامه های فرهنگی است چرا که برنامه های فرهنگی در یک نگاه کل نگر، زیرساخت توسعه هر کشور است. مقاله حاضر که به شیوه اسنادی و از روش تحلیل ثانویه بهره برده، بر آن است که برای سؤالات زیر در حد امکان علیرغم خلاء مطالعات در این حیطه پاسخی درخور بیابد.
    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، آمایش فرهنگی، توسعه فرهنگی، نابرابری ها، برنامه ریزی فرهنگی، دیدگاه فضایی
  • علیرضا کوهکن صفحه 124
    سرمایه اجتماعی از مفاهیم مهم در جامعه شناسی نوین است که وجود آن برای همبستگی اجتماعی و رسیدن به اهداف جامعه لازم می باشد. وجود عناصر سرمایه اجتماعی در همه جوامع امری ضروری است. بررسی در مورد وجود و چگونگی کارکرد این عناصر در جامعه اسلامی، موضوع این مقاله می باشد. اگرچه سرمایه اجتماعی از مفاهیم غربی بوده و در مورد خود آن کارهای زیادی صورت گرفته ، اما در مورد وجود مؤلفه های آن در اسلام و احکام اجتماعی آن کار مشخصی انجام نشده است. این نوشتار به دنبال مشخص نمودن مؤلفه های سرمایه اجتماعی بر اساس مدل CRS در احکام اسلامی است. در این نوشتار مؤلفه های ساختاری، شناختی و ارتباطی سرمایه اجتماعی در اسلام به صورت جداگانه و مفصل مورد بررسی قرار گرفته و برشمرده می شوند. با این بررسی مشخص می گردد که در اسلام برای تقویت سرمایه اجتماعی راهکارهای خوبی وجود دارد که ضروری است سیاست گذاران امور جامعه برای تقویت و گسترش آنها تلاش زیادی نمایند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، اسلام، مولفه ساختاری سرمایه اجتماعی، مولفه شناختی سرمایه اجتماعی، مولفه ارتباطی سرمایه اجتماعی
  • داوود منظور، مهدی یادی پور صفحه 142
    از دهه 60 میلادی تا کنون، کشورهای نفت خیز در زمینه مدیریت درآمدهای نفتی سیاست ایجاد نهادهایی به صورت صندوق های پس انداز و یا تثبیت را داشته اند. ایران در بین کشورهای نفت خیز، جزء کشورهایی است که در دهه اخیر اقدام به اجرای تدابیر عملی در این زمینه نموده است. آنچه از تجربیات کشورهای مختلف می توان به بهبود و اصلاح این نهاد در کشور استفاده کرد، آخرین راهکار مربوط به مدیریت درآمدهای نفت و گاز در ایران مربوط به برنامه سوم توسعه و ایجاد حساب ذخیره ارزی است که عملکرد آن طی برنامه سوم و چهارم هدف اولیه تشکیل آن را تامین نکرده است. در این مقاله با بررسی تجربه کشورهایی که تاریخ تاسیس این نهاد در آنها به بیش از ده سال می رسد، پنج تجربه موفق شامل تجربه کشورهای کویت، ونزوئلا، آلاسکا، آلبرتا و نروژ و دو تجربه ناموفق مربوط به کشورهای عمان و گینه نو مورد بررسی قرار گرفته و عوامل کلی موفقیت در ایجاد این چنین نهادی تدوین شده است و در پایان راه کارهایی به منظور بهبود مدیریت درآمدهای نفتی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت درآمدهای نفتی، صندوق ذخیره ارزی، حساب ذخیره ارزی، برنامه توسعه، توسعه پایدار، عدالت بین نسلی
  • لطف الله فروزنده دهکردی، الهه ملایی صفحه 166
    «وعد الله الذین آمنوا منکم وعملوا الصالحات لیستخلفنهم فی الارض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکنن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبدلنهم من بعد خوفهم امنا.» نتیجه چنین کاری را خداوند در ادامه آیه ذکر می کند: «یعبدوننی لایشرکون بی شیئا.» به کسانی که اهل ایمان و عمل صالح باشند جامعه ای اسلام پسند خدا وعده می دهد که به آنان در روی زمین آگاهی می دهد، در دنیا عزت می یابند، موجبات ناامنی را از میانشان برمی دارد و در نتیجه، زندگی راحت و آسوده ای خواهند داشت تا خداپرستی، که کمال انسان در آن است، تحقق پیدا کند و بتوانند با خدا آشنا شوند. اما وقتی ناامنی، گرسنگی و ذلت در میان باشد، زمینه برای رشد معنوی و روحی انسان ها فراهم نمی شود. در سایه عدالت، آسایش و امنیت، انسان ها می توانند به تعالی روحشان بیندیشند، نه با وجود مشکلات کمرشکن مادی و بدنی. پس هدفی که اسلام در نظر دارد تکامل روح است. این هدف بر همه ارزش ها سایه می افکند و همه ارزش ها در این قالب محدود می شود. بنابراین، همه این موارد مطلوب است تا به خدا پرستی کمک کند. اگر از این مرز خارج شود بر خلاف این هدف نتیجه داده و مطلبوبیت ندارد و دیگر ارزش نخواهد بود. جهت اصلی حرکت در مدیریت اسلامی ما از دیدگاه اسلام یک ارزش مطلق داریم و آن خداپرستی و به تعبیر ساده تر، تقواست. سایر ارزش ها مقدمی، نسبی و وسیله ای هستند. ارزش مطلق همین است. وقتی با این دید به مسائل اجتماعی نگاه می کنیم، نباید ارزش را فقط بازده اقتصادی بیشتر بدانیم. سود بیشتر و محصول بیشتر وقتی مطلوب است که در مسیر خداپرستی باشد. ولی اگر موجب طغیان شود، ارزش ندارد و در اسلام مطلوب نیست. (ان الانسان لیطغی ان رآه استغنی).
    کلیدواژگان: ارزش، مدیریت اسلامی، مدیریت غربی
  • علی نصیری اقدم صفحه 188
    در مورد نوسانات بازار صادراتی فرش دستباف بحث های گوناگونی مطرح شده است. بخش قابل توجهی از مطالعات با تاکید بر ارزآوری، اشتغال زایی و ارزش افزوده بالای فرش دستباف، دولت را مسئول زیان صادراتی ایران در این بازار می دانند و مطالبات جدیدی (مثل جایزه صادراتی) را مطرح می کنند. این مقاله با زیر سؤال بردن دلایلی که برای توجه ویژه به فرش دستباف احصا می شود، عوامل سه گانه زیر را مهمترین دلایل نوسانات بازار صادراتی فرش دستباف می داند:1.مهمترین عامل تعیین کننده صادرات ایران و سایر کشورها تقاضای و ظرفیت بازارهای هدف است.
    2.تفاضل 10 درصدی تورم ایران و شرکای تجاری و چند برابر بودن آن نسبت به تورم رقبا از یک طرف و ثبات نسبی و حتی کاهش قیمت وارداتی فرش دستباف کشورهای عمده خریدار از طرف دیگر باعث تحدید هر چه بیشتر حاشیه سود این فعالیت شده است.
    3.ارزش افزوده بسیار پایین این کالا و دوره زمانی طولانی تحصیل آن باعث ناچیز بودن دستمزد بافندگان است به نحوی که این دستمزد بدون احتساب بیمه و مالیات بین ثلث تا نیم حداقل دستمزد است. لذا با افزایش درآمد سرانه و پیدا شدن فرصت های شغلی بهتر به طور طبیعی کسی در این رشته فعالیت نخواهد کرد.
    بنابراین انتظار می رود بازار این محصول محدود به محصولات کیفی و با ارزش افزوده بالا شود که فعلا کالای جایگزینی ندارد. در این چارچوب بهترین کاری که دولت می تواند انجام دهد حذف اغلب مداخلات و اکتفا نمودن به تثبیت محیط اقتصاد کلان است.
    کلیدواژگان: فرش دستباف، صادرات، تقاضا، تورم، درآمد سرانه، دستمزد، نوسانات و رقابت پذیری
  • احمد حیدری عبدی صفحه 216
    علوم و فنون در دنیای امروز نقشی حیاتی دارند و اصلی ترین سلاح کشورها در دنیای رقابتی کنونی هستند و بدین خاطر تمام کشورها تلاش می نمایند تا رشد و توسعه علمی بیشتری بیابند. ایران نیز طی سال های اخیر تلاش هایی را در این خصوص انجام داده است، اما متاسفانه این تلاش ها در قالب یک طرح و نقشه علمی هماهنگ نبوده است. اما اگر این تلاش ها، پیشرفت ها و نوآوری ها در قالب یک نقشه جامع، آگاهانه و هدفمند صورت بگیرد، می تواند جامعه را به سوی توسعه متوازن و پایدار رهنمون سازد. نقشه جامع علمی باید همه بخش های مختلف آموزشی، پژوهشی و فناوری کشور را در بر بگیرد و متناسب با برنامه های توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سند چشم انداز بیست ساله کشور تدوین شود تا بتواند توانمندی های علمی کشور را در راستای اهداف مورد نظر به کار گیرد. در این مقاله نحوه ترسیم نقشه جامع علمی، ضرورت، ویژگی ها، فرصت ها، اقدامات انجام شده و امکانات موجود در کشور به منظور تدوین و اجرای آن مورد بررسی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: نقشه جامع، علوم، فناوری، برنامه های توسعه
  • مقالات وارده
  • علی اصغر پورمعصوم صفحه 247
    تصمیم گیری صحیح، اساس موفقیت مدیران وگروه ها و سازمان ها است. برای اتخاذ تصمیم منطقی که منجر به افزایش کارآیی، اثربخشی و بهره وری سازمانی گردد؛ باید فرآیند تصمیم سازی جامعی که مشارکت سازمانی را نیز برانگیزد، طراحی و به اجر گذاشته شود. کانون های تفکر یا اتاق فکر نخبگان از جمله مراکز مهمی هستند که اخیرا در کشور ما مطرح شده و در زمینه تصمیم سازی و تصمیم گیری، می توانند بسیار مفید باشند. کانون تفکر نوعی سازمان ویژه برای تفکر و پژوهش در زمینه سیاست سازی و تصمیم سازی است که بر اصل جمع اندیشی یا ایده پردازی جمعی استوار است. کانون های تفکر با انجام مطالعات بین رشته ای و با به کارگیری کارشناسان متعدد، خوراک فکری لازم را در حوزه های مختلف برای مدیران و سیاستگذاران جامعه تامین می کنند. همچنین با توجه به اینکه یکی از مهمترین وظایف مدیران تصمیم گیری می باشد، کانون های تفکر در فرآیند تصمیم گیری به مدیران و بویژه مدیران ارشد سازمان ها کمک فراوانی می کنند. در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف این مراکز و نقش آن ها در تصمیم گیری مدیران پرداخته خواهد شد.
    کلیدواژگان: کانون تفکر، اتاق فکر، تصمیم سازی، تصمیم گیری، نخبگان
  • علیرضا رضایی صفحه 260
    نظریه ها با ترسیم چشم انداز تازه موجب توجه به واقعیات و درک علل و معلول هایی می شوند که بی اعتنایی به مبانی نظری، به نادیده گرفتن آنها منجر می گردد. در این راستا نقد و بررسی تئوری های روابط بین الملل که در مطالعات سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده پژوهشگران این عرصه قرار گرفته، ضرورت می یابد. در این بررسی یافته های زیر حاصل شد:کارآیی لازم تئوری های روابط بین الملل در تبیین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، بسته به نوع تئوری و محدوده زمانی مورد استفاده متغیر می باشد.
    استفاده از صرفا یک تئوری روابط بین الملل جهت تبیین سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، درک کاملی از سیاست خارجی به ما نمی دهد.
    استفاده از نظریات عقلگرایانه پوزیتویستی، گفتمان مسلط در تجزیه و تحلیل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تا کنون بوده است.
    طبق یافته های این مقاله، تئوری های روابط بین الملل در ارائه درکی مطلوب از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قاصرند، به همین جهت پیشنهاد می شود که سیاستگذاری خارجی و تحلیل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران منوط به در نظر داشتن مقدورات، توانایی ها و خواست های داخلی و محذورات و خواست های بین المللی باشد. توجه صرف محقق به یکی از زوایای مذکور، درک جامعی از سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران ارائه نمی دهد.
    کلیدواژگان: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، نظریه های آرمانگرایی، واقعگرایی، سازه انگاری، نظام بین الملل، تئوری های روابط بین الملل
  • زهرا صادقی صفحه 289
    شکی نسیت که یکی از ضروری ترین نیازهای بشری، صلح است. علاوه بر زیبایی معنوی و ارزش انسانی صلح، کارکردهای اقتصادی صلح نیز آن را به یکی از مبرم ترین نیازهای بشر مبدل ساخته است. بروز صلح و عدالت که در سیاست خارجی ایران ریشه ای تاریخی دارد، در مقاطعی پررنگ بوده است که جلوه آن را می توان در سیاست خارجی محمود احمدی نژاد مشاهده کرد. رویکردها و شعارهای دولت نهم از جمله صلح، مهرورزی و عدالت با برنامه های تامین اجتماعی قابلیت اجرا دارد. به عبارتی شعار مهرورزی و عدالت محوری با توجه به سر و کار داشتن آن با اقشار جامعه اعم از فقیر و غنی تحقق می یابد. در سطح داخلی دولت نهم اقدامات و اصلاحات خوبی در زمینه تامین اجتماعی از جمله اصلاح و روان سازی در امور، اصلاح دستیابی مردم به مزایای تامین اجتماعی و اصلاح یک سری قوانین انجام داده است. سیاست خارجی کشورها یکی از ارکان سیاسی و ابزارهای مهم محافظت کننده از منافع ملی است. سیاست خارجی در هدف معطوف به سلسله ارزش های ملی تحت عنوان هویت و مصلحت و در روش معطوف به ارتباطات، اطلاع رسانی، روشنگری، توافق و تعهدات حقوقی است که تحت عنوان دیپلماسی شناخته می شود.
    کلیدواژگان: صلح، عدالت، اتحاد، همگرایی، همکاری منطقه ای، روابط خارجی
|
  • Dr. Meysam Musaee, Saeed Raee Sadaqiani Page 57
    Defining and studying the concept of social capital, this article mentions the elements and records of the concept and the relations between economic development and social capital. In this regard some theories about relations between development and social capital has been studied and concluded that there is a relationship between accumulating of social capital and the development of a society. But we should note that this relation finds its meaning in context of social and historical of a society and there is not causal relations between the two concepts. The main point of the article is that we should not and cannot discuss about social capital abstractly without considering the time and place situations.
  • Dr. Mahmud Dehqan Tarazjani Page 76
    Five year passed from the begging of performance of Iran’s twenty years Vision Plan in 1404. During these five years, many economic experts have been criticized and studied the Plan. People and the officials of the country expect that the government should follow the Vision Plan as a strategic program. In this regard experts criticize severely the eighth and ninth governments for their deviations from the Vision Plan in the years of incumbency. On the other hand the government believes that the Vision Plan has vague inoperative and general definitions which are unreal. In this article the distinction between Strategic Program and the Vision Plan has been mentioned and then continuation of performance of the plan has been criticized and requested from the policymakers to adopt a new 15 years strategic program instead of waiting for finishing the 15 years of the Vision Plan. This strategic program can help to optimize the policies in way of development program of the country.
  • Mohammadali Ahmadi Shaporabadi Page 88
    The only way to reach to the balanced development is to design cultural elements as irresolvable part of strategic programs. These strategic programs should be defined according to historical, social and cultural context of a society. Therefore in the stage of programming we should consider the cultural elements either as limiting factors which reduce the speed of development or the factors that provide social changes. Paying attention to Spatial Planning and the necessity to considering it in all national development programs is a must in twenty years Vision Plan and in Forth development program of the country. The aim of Spatial Planning in those programs is economic and environment. Spatial Planning from that point of view is making balance in different sectors to use from their capabilities and capacities. It is not to assimilate different sectors economically. The economic view in Spatial Planning is a partial short term view. Spatial Planning should be considered from the view of culture and cultural programming because from a universal standpoint it is the infrastructure of development. This article which applies documentary and secondary analysis method, is trying to answer the following questions:1. What’s the meaning of Cultural Spatial Planning and what categories should be considered in preparing and performing the Cultural Spatial Planning programs?2.What are the main characteristics of Cultural Spatial Planning?3.What are the role of Cultural and social matters in Spatial Planning programs?4.What’s the role of Cultural Spatial Planning in development and development planning? What is the best model for studying and preparing the Cultural Spatial Planning?
  • Alireza Koohkan Page 124
    Social capital is an important concept in new sociology which is necessary for social solidarity and reaching to goals of the society. The existence of social capital elements in all societies is essential. This article discusses about existence and functions of these elements in Islamic society. Although Social Capital is a western concept and there is lots of literature about the concept, but there is a lack in the literature about its elements in Islam and its social rules in Iran. Applying the CRS model, this article determines the elements of social capital in Islamic rules. In this regard the structural, cognitive and communicational elements of social capital in Islam have been studied separately in details. This study shows there is a lot of ways to improve and boost the social capital in Islam which is necessary that the policy makers try to do so.
  • Dr. Davood Manzoor Mahdi Yadipoor Page 142
    From the 1960s the oil rich countries have been adopted policies to manage oil revenues in form of creating saving funds or stabilizing it. Iran in recent decades has done practical policies in this regard. The latest policies about Management of Oil and gas Revenues in Iran refers to third development program of the country and crating Sovereign Wealth Fund. The performance of this policy during the third and fourth development programs of the country did not match its goals. This article studies the experiences of some countries in which the history of establishing the fund is more than 10 years. Five countries have successful experiences like Kuwait, Venezuela, Alaska, Alberta and Norway; two countries have unsuccessful experiences include Oman and New Guinea. The experiences of these countries and the success factors of this policy have been studied and at last some policies for optimizing management of oil revenues has been mentioned.
  • Dr. Lotfollah Forozandeh, Elahe Mollaee Page 166
    “Allah has promised to those of you who believe and do good that he will most certainly make them rulers in the earth as he made rulers those before them, and that he will most certainly establish for them their religion which he has chosen for them, and that he will most certainly, after their fear, give them security in exchange” The result of this action is mentioned then “they shall serve me, not associating aught with me”. God promises and inform the believers and who do good actions to give them honor and secure them from threats and therefore they will have a comfortable life to establish theism and identify God which is the ideal of the human. If there is insecurity, starvation and disaster the ideal condition to promote spirituality and mentality of human cannot establish. Mankind can promote spiritually only if there are justice, comfort and security not in insecure and poverty situation. The aim of Islam is promotion of spirit, this goal is prior to all values and all values are viewed from the perspective of that. Therefore all of these are proper to help to theism. If they deviate from this goal, it is not valuable. In Islamic management the absolute purpose is theism in other word this purpose is virtue. Other values are relative and instrumental. When we view the society from this point of view we should not consider all things economically. More benefit and products is only desirable in a way of God, if it cause recalcitrance it is not desirable in Islam.” man is most surely inordinate, because he sees himself free from want”.
  • Ali Nasiri Aqdam Page 188
    Three are a lot of debates about Swaying in Exporting Iran’s Handmade Carpet. Most of the studies emphasize on entrepreneurship, gaining foreign exchange and high surplus value of handmade carpet therefore criticize the government for the loses in exporting handmade carpet to foreign markets and request to offer exporting award. Questioning the reasons of paying attention to handmade carpet, this article offering the three following causes in of Swaying in Exporting Iran’s Handmade Carpet:1.The main determining factor in exporting Iranian and other countries commodities is demands and capacities of foreign markets.2.Ten percent difference between Iran’s inflation rate and its commercial allies and great difference in comparison with rivals; and on the other hand relative stability and even reduction in importing prices cause to reduce the profits of handmade carpet export.3.The low surplus value and the long time to gain it, cause to reduce the wage of weavers. If we consider the insurance dole and tax this wage is only half of the standard wage, therefore if the income increased and new job opportunity found nobody would work in this career.Thereupon, it seems that the handmade carpet market limits to qualified products with high surplus value. In this regard the best policy for the government is not to interfere in the market and only stabilize the main area of macro economy.
  • Ahmad Heydari Abdi Page 216
    Today Sciences and technologies have critical role in current world and they are the main instrument in competitive situation of the world therefore all the states trying to promote and develop scientifically. In recent years Iran also has been performed a lot of tasks in this regard but unfortunately it did not follow a Comprehensive Scientific Plan. If these efforts, promotions and innovations follow Comprehensive, conscious, purposeful Scientific Plan, it can lead the country toward balanced sustainable development. Comprehensive Scientific Plan of the Country should contain all education, research and technology sectors and compile according to economic, cultural and social development programs and Vision Plan to apply all scientific capabilities of the country. This article discusses how to write Comprehensive Scientific Plan, and notes the necessity and characteristics of it, opportunities and actions’ done and current facilities in the country to compile the Comprehensive Scientific Plan.
  • Ali Asqar Poormasum Page 247
    Exact decision making is the basis for success of managers, groups and organizations. To adopt a logical decisions to increase the organizational efficiency and productivity, we should design and perform a comprehensive decision making process which provoke organizational participation. Think tanks or thought chambers- that are recently modeled in our country- are the main centers which can help to facilitate the decision building and decision making. Think tanks are a kind of special organizations for thinking and research in policy making and decision making that is based on common sense and collective idea making. Think tanks through interdisciplinary studies and applying many experts provide necessary instruments in different areas for managers and policy makers of the society. Think tanks also contribute to managers and policy makers of organizations in their main task which is policy making process. This article studies the different aspect and functions of think tanks and their role in managers’ decision making.
  • Dr. Alireza Rezaei Page 260
    Foreign policy as most important international behavior output, in all the age of Westphalia sovereignty, was the arena between theory and practice. Because the modernism by making a kind of fundamental dualism between subject and object, make a suitable field for mankind’s hegemony on nature and separation of theory from practices. Having influence on identity of states, international system determines some parts of state behaviors, attitudes and purposes of their foreign policy. On the other hand, foreign policies of the states enter as inputs in international system and affect it. Accordingly, foreign policies of the states before and after the bipolar structure of international system are different because achieving to purposes of foreign policy strategy of every state in shaped by place in the structure of international system. I have to find the answers of these questions; - The international Relations theories cannot explain the Islamic Republic of Iran’s foreign policy periods. - We can justify desirable and effective explanation of foreign policy in international system. - Post positivism theories cannot desirable effective explanation of the Islamic Republic of Iran’s foreign policy periods. - Positivism cannot desirable and effective explanation of the Islamic Republic of Iran’s foreign policy periods. We should consider two elements in foreign policy making and analysis of foreign policy of the states; A: Way of aiming and recognition of foreign policy purposes B: Strategies of foreign policy of the state Keywords: Islamic Republic of Iran’s foreign policy, Idealism, Realism and Constructivism Theories, International system, Structure of International System, International Relations Theories.
  • Zahra Sadeqi Page 289
    Undoubtedly peace is one of the most necessary needs of mankind. Beside the spiritual beauty and human value of peace it has economic functions which make it one of the essential requirements of humanity. Peace and justice sometimes highlighted in Iranian foreign policy especially in Ahmadinejad foreign policy. Slogans and approaches of ninth government like peace, kindness to mankind, and justice can be applied by social security programs. In other words because of the relations of kindness and justice slogans to all classes of society whether poor or rich, it can be applicable easily. In domestic area the ninth government has been adopted good amendments to facilitate social security and altering the activities of offices and simplify accessing the people to social security benefits and change some laws. Foreign policy of the states is one of the political pillars of the governments and tools of preventing national interests. Purposely foreign policy is related to national values like identity and expedience and practically it related to communication, information, legal contracts and agreements which is called diplomacy. The main principals of the ninth government foreign policy are: justice in international relations, kindness to people, resistance on principals, balanced development in relations with the other states, membership in economic and political and security organizations in regional and global level, anti unilateralism, and multilateralism in foreign policy. This article is to answer these questions: 1.What kind of policies adopted by Iran to perform peace and justice domestically and internationally?2.How can Iran create integration and alliance according to adopted policies?