فهرست مطالب

راهبرد توسعه - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1395)

نشریه راهبرد توسعه
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، پاییز 1395)

  • 334 صفحه، بهای روی جلد: 50,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1395/10/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • سخن سردبیر
    حسن سبحانی صفحه 5
  • عبدالعلی کشته گر، علیرضا تشکریان جهرمی*، میثم شهبازی صفحه 7
    این پژوهش با هدف تبیین استراتژی برنامه درسی در راستای پرورش منابع انسانی کارآفرین در موسسات آموزش عالی زاهدان از دیدگاه متخصصان کارآفرینی می باشد. روش این پژوهش زمینه یابی است. نتیجه کلی این پژوهش نشان می دهد که از نظر متخصصان کارآفرینی لازم است اهداف آموزشی در جهت پرورش یادگیرنده متکی به خود و ریسک پذیر، دارای تفکر انتقادی و همچنین پرورش دهنده مهارت های ارتباطی، آینده پژوهی، مدیریت و رهبری، تغییرپذیری و شکوفاکننده خلاقیت فراگیر باشد که همانا جوهره کارآفرینی و خلاقیت است و در سازماندهی محتوای آموزشی از رویکرد میان رشته ای و فرارشته ای به ترتیب بعنوان رویکرد محوری و مکمل استفاده گردد. بر این اساس می توان گفت، مراکز آموزش عالی محور توسعه و تحول در جامعه و همچنین کانون اصلی تربیت نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده است که تربیت نیروی انسانی، طرح اصلی و بنیان افکن چهارچوب اساسی برنامه ریزی رشد و پیشرفت جامعه محسوب می شود و با توجه ویژه و اصولی به عناصر برنامه درسی مراکز آموزش عالی، می توان یادگیرنده کارآمد و کارآفرین پرورش داد تا در نهایت، بسیاری از معضلات اجتماعی حل شود.
    کلیدواژگان: تبیین استراتزی، پرورش کارآفرین، برنامه درسی، موسسات آموزش عالی
  • هادی دادمهر* صفحه 22
    پانزده سال پیش در سال 2000 میلادی رهبران جهان در اجلاس هزاره ملل متحد در مورد تلاش برای دستیابی به مجموعه ای از اهداف توسعه ای قابل نیل در زمانی محدود و مشخص توافق کردند. در این راستا در حالی که بشر می بایست تا سال 2015 میلادی به نتایج موفقیت آمیزی در مبارزه با فقر، گرسنگی، بیماری، بیسوادی، تخریب محیط زیست و تبعیض علیه زنان دست می یافت متاسفانه در کثیری از حوزه ها نتایج مطلوب حاصل نگردید. این نوشتار تلاشی است از جانب محقق برای برجسته ساختن زمینه های مغفولی که امکان نیل به اهداف توسعه را خصوصا در کشورهای اسلامی از طریق رجوع به آموزه های شریعت هموار خواهد ساخت. مفروض نظری مقاله این خواهد بود که در جوامع مسلمان می توان با بهره گیری از ظرفیت های نظام اعتقادی مسلمین به گونه ای اقدام کرد که احساس مسئولیت و اقدام عملی شهروندان برای عملیاتی کردن این اهداف برانگیخته شود. برای اثبات این فرضیه تلاش می شود تا مبتنی بر آموزه های اعتقادی و ایمانی، ضمانت اجراهای موثری برای التزام درونی دینداران به مشارکت در امور توسعه جوامع مسلمان به دست داده شود.
    کلیدواژگان: اسلام، توسعه، اهداف هزاره سوم، حقوق مذهبی، تکالیف مذهبی
  • سیدجلال صادقی شریف، علی عسکری نژاد امیری* صفحه 42
    در این مقاله مروری جامع، تحلیلی و نقادانه بر موضوع کارایی بازار داشته ایم که نتایج تحلیلی آن را می توان در چهار محور خلاصه نمود. بدین ترتیب که کارایی بازار، امری است «لازم»(1)، پدیده ای است «غیرممکن»(2) و «پارادوکسیکال»(3) و فرضیه ایست «غیرقابل اثبات»(4) و اینکه نهایتا جدال میان کارایی بازار و آنومالی ها (خلاف قاعده ها) کماکان ادامه خواهد داشت. چهار محور فوق مختصرا به شرح ذیل جمع بندی می گردد. کارایی بازار از جهت تاثیر آن بر تخصیص بهینه منابع در سطح کل اقتصاد و همچینن نقش قیمت های حاصل از بازار کارا به عنوان سیگنال های درست به فعالان اقتصادی لازم می باشد. مجموعه محدودیت های بازار، کارایی را به امری غیرممکن بدل می سازد. دوگانگی دیدگاه در مورد فرصت آربیتراژ، کارایی بازار را به امری پارادوکسیکال تبدیل نموده است و نهایتا نیازمندی آزمون فرضیه بازار کارا به داشتن مبنایی برای بازار مورد انتظار مانند یک مدل تعادلی، موجب غیرقابل اثبات یا ابطال بودن فرضیه کارایی بازا می شود.
    کلیدواژگان: فرضیه کارایی بازار، آنومالی های بازار، بازار سرمایه، تئوری گشت تصادفی
  • اقتصاد سیاسی، محیط کسب و کار و سرمایه خصوصی / مطالعه موردی: کشوره ای عضو گروه D8 و G7
    ابوالفضل شاه آبادی*، سارا ساری گل، حمید تنهایی صفحه 72
    محیط کسب و کار از جمله شاخص های تعیین کننده وضعیت اقتصادی کشورهاست که براساس آن سازمان های جهانی، سرمایه گذاران و تولیدکنندگان به تجزیه و تحلیل موقعیت اقتصادی کشورها می پردازند. بهبود محیط کسب و کار در کشورها منجر به بهبود شرایط برای فعالیت موثر و مفید تمام فعالان اقتصادی گردیده تا تمامی بخش ها بتوانند از موقعیت بالقوه خود استفاده کنند. محیط کسب و کار، از عوامل مهمی تاثیر می پذیرد که یکی از مهمترین آنها، اقتصاد سیاسی است. از این رو، مطالعه حاضر به بررسی تطبیقی اقتصاد سیاسی، محیط کسب و کار و سرمایه خصوصی کشورهای عضو گروه D8 وG7 طی دوره زمانی 2015-2007 می پردازد. نتایج مطالعه بیانگر شکاف قابل توجه کشورهای درحال توسعه D8 در قیاس با کشورهای توسعه یافته G7 از منظر شاخص-های محیط کسب و کار و اقتصاد سیاسی است. همچنین براساس نتایج مطالعه ، کشورهایی که در بهبود شاخص های اقتصاد سیاسی موفق تر عمل کرده اند، دارای محیط کسب و کار بهتری هستند. به علاوه با توجه به نامساعد بودن محیط کسب و کار اکثر کشورهای مورد مطالعه از جمله جمهوری اسلامی ایران در جذب سرمایه های خصوصی عملکرد قابل قبولی نداشته اند. لذا انتظار می رود سیاست گذاران و تصمیم گیران اقتصادی کشورهای مورد مطالعه در مرحله سیاست گذاری توجه جدی به مولفه های اقتصاد سیاسی و محیط کسب و کار نمایند.
    کلیدواژگان: اقتصاد سیاسی، محیط کسب و کار، سرمایه خصوصی، کشورهای D8 و G7
  • حسن بنیانیان* صفحه 105
    بعد از تبیین چیستی فرهنگ و کارکردهای مختلف آن با توضیح اهمیت فرهنگ از دیدگاه مقام معظم رهبری و بیان تفصیلی تاثیرات مختلف و متنوع فرهنگ هر جامعه در رشد و توسعه اقتصادی جوامع و با تاکید بر این نکته که اساس ضرورت پرداختن به اقتصاد مقاومتی در نظام جمهوری اسلامی، بواسطه پافشاری و تاکید به حفظ اصول و مبانی اسلامی و پیگری اهداف غایی خود، یعنی گسترش عدالت و رشد مستمر اخلاق و معنویت در جامعه اسلامی ایران بوده است و از این روی، لازم است در جریان استخراج مجموعه اقداماتی که در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مدنظر قرار می گیرد و اعمال مدیریت و تحقق آنها، در نهایت باید زمینه ساز تحقق اهداف فرهنگی نظام باشد؛ در ادامه با ذکر پیش فرض های لازم در استخراج الزامات فرهنگی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، راهبرد محوری آن را در پذیرش مسئولیت همه سازمان ها و نهادهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در اصلاح پیامدها و تاثیرات فرهنگی خود روی کارکنان، خدمات گیرندگان و فرهنگ عمومی جامعه معرفی نموده و با استناد به بندهایی از مصوبات نقشه مهندسی فرهنگی، اقدامات مورد نظر توضیح داده شده است.
    بدیهی است که در این رویکرد، مسئولیت هدایت، آموزش و آماده سازی دستگاه های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی برای اصلاح عملکرد فرهنگی خود به عهده سازمان های فرهنگی کشور خواهد بود که در کنار آماده سازی افکار عمومی به حرکت فرهنگ ساز دستگاه های فرهنگی کمک نمایند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، نیازهای کلیدی، اقتصاد مقاومتی، توسعه اقتصادی
  • فاطمه افشاری* صفحه 132
    یکی از مسائل مهم در عرصه حریم خصوصی خانواده ایرانی، تاثیر توسعه فرهنگ غربی بر آن است. توسعه فرهنگ غرب، بر ابعاد مختلف حریم خصوصی خانواده در ایران شامل ارتباطات، اطلاعات و حریم خصوصی فیزیکی شامل محل زندگی و جسمانی و به طور خاص، پوشش دارای آثار منفی است. توسعه فرهنگ غرب، در بعد حریم خصوصی فیزیکی شامل پوشش و محل زندگی، منطبق با فرهنگ و عرف جامعه ایرانی و اسلامی نبوده و موجب نقض حریم خصوصی فرد می گردد اما به دلیل قاعده اقدام، امکان اعتراض به نقض حریم خصوصی وجود ندارد. از سوی دیگر، توسعه تکنولوژی و گسترش وسایل ارتباط جمعی، در بسیاری از موارد همراه با نقض حریم خصوصی ارتباطات و اطلاعات خانواده است. شنود ارتباطات الکترونیک، ردیابی اطلاعات مرتبط با هویت فرد و محتوای پیام-های ارسالی از طریق اینترنت، نظارت های دوربینی با دوربین مداربسته در محیط خانه، استفاده از گیرنده های ماهواره ای در خانواده ها، وسایل شنود و... از موجبات نقض حریم خصوصی خانواده به شمار می رود. بنابراین باید بپذیریم که توسعه فرهنگی غرب که منطبق با فرهنگ ایرانی- اسلامی نمی باشد، منجر به اضمحلال حریم خصوصی خانواده خواهد شد، اما پیشرفت فرهنگ بومی شده به دلیل انطباق با فرهنگ ایرانی- اسلامی پذیرفته شده و این خطر را برای حریم خصوصی به دنبال نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: توسعه، فرهنگ غرب، حریم خصوصی، حریم خصوصی خانواده، فرهنگ ایرانی اسلامی، پیشرفت فرهنگی
  • پروین رسولی*، زهرا سیاهپوش صفحه 168
    یکی از ویژگی های اساسی حرکت به سوی توسعه اقتصادی آن است که مجموعه فعالیت های اقتصادی کشور بتواند منابع پس اندازی موجود در اقتصاد ملی را به سوی مصارف سرمایه گذاری جذب کند. این واقعیت پذیرفته شده است که کنار گذاشتن بخشی از تولید به معنی به وجود آمدن پس انداز و تبدیل آن به سرمایه های تولیدی برای حفظ سطح رفاه موجود و دستیابی به سطح رفاه بالاتر، امری کاملا ضروری است.
    در تحقیق پیش رو عوامل موثر بر پس انداز ملی و مصرف مورد بررسی قرار می گیرد. داده های مورد استفاده شده به صورت داده های سری زمانی سالانه و برای دوره زمانی 89-1354 می باشند. آنچه در این تحقیق به آن اهمیت می دهیم، اثر تغییر ساختار سنی جمعیت بر پس انداز و مصرف ملی است. به همین منظور متغیرهای جمعیتی را در الگو لحاظ کرده و ضرایب آن را با استفاده از روش حداقل مربعات معمولی(OLS) برآورد کرده ایم. نتایج بدست آمده نشان دهنده آن است که ساختار سنی جمعیت عامل موثری در شکل گیری میزان پس انداز و مصرف افراد جامعه است. افزایش نسبت جمعیت افراد بین15-0سال و 65 سال به بعد در جامعه پس انداز ملی را کاهش می دهد و مصرف را افزایش می دهد. درمقابل افزایش جمعیت در سنین 25 تا 64 سال موجب افزایش پس انداز ملی می گردد.
    کلیدواژگان: ساختار جمعیت، مصرف، پس انداز
  • ارائه مدل شبه فدرالیسم استانی به عنوان معماری جدید توسعه کشور / در راستای مبحث تفویض اختیارات ریاست جمهوری به استانداران سراسر کشور
    سوده رضایی* صفحه 199
    یکی از بحث های مهم کشور و به خصوص برخی از جلسات مجلس شورای اسلامی، تفویض اختیارات ریاست جمهور به استانداران سراسر کشور در توسعه اقتصادی بوده است. اعتقاد مبنایی این طرح که هنوز تعیین تکلیف نشده و به صورت مصوبه در نیامده، همانا شایستگی تصمیم گیرندگان بومی هر استان برای اتخاذ تصمیمات توسعه ای بهینه خاص آن استان است که به مراتب بهتر از تصمیم گیرندگان مرکزی کشور به شرایط و مقتضیات بومی استان خود آگاهی و بصیرت داشته و ابعاد بیشتری را در تصمیم گیری لحاظ می نمایند. آنچه اساس این مقاله را تشکیل می دهد، ارائه مدلی شبه فدرالیسم برای همه ابعاد توسعه ای متشکل از تمامی استان های کشور است.
    واژه فدرالیسم در وهله اول اثراتی منفی همچون انتزاع و تجزیه طلبی را برای یک کل یکپارچه به ذهن متبادر می نماید اما زمانی که آن را بومی کرده و به صورت سازگار با مسائل فرهنگی، اعتقادی و بنیادین جامعه اسلامی ایران به کار ببندیم، می توان نتایج و اثرات مثبتی را برای آن پیش بینی نمود. در هر کشوری دولت مسئولیت اصلی را در روند توسعه دارد. سوق دادن یک کل عظیم به سمت توسعه، همواره امری دشوار جلوه نموده است اما با تجزیه و شکستن آن کل به اجزای کوچک تری که هر جز، خود به سوی توسعه گام برمی دارد، راهکاری مناسب برای حرکت پرسرعت تر توسعه ای خواهد بود و این هدفی است که با مدل شبه فدرالیسم استانی تحقق می یابد. سوال اصلی این پژوهش این است که نشان دهد، چگونه به کار بستن مدل شبه فدرالیسم استانی در ایران به حرکت پر سرعت تر توسعه ای کشور ختم می شود؟ نتایج تحلیلی پژوهش نشان می دهد که این مدل به خوبی اداره کشور را هماهنگ با حرکت در مسیر توسعه بین استان ها تقسیم می کند و به توسعه پرسرعت ایران اسلامی کمک می نماید.
    کلیدواژگان: شبه فدرالیسم، توسعه، تفویض اختیار، استانداران
  • محمد خوش چهره، مرتضی گودرزی* صفحه 238
    اگرچه تعابیر اولیه از توسعه به مفهوم کوشش آگاهانه، نهادی و برنامه ریزی شده برای نیل به پیشرفت در همه زمینه ها از جمله زمینه های اجتماعی و اقتصادی می باشد، اما در عمل، درون مایه اصلی حوزه مطالعاتی توسعه با تاکید بر مساله رشد اقتصادی با هدف افزایش نرخ رشد تولید ناخالص ملی همراه بوده است. در اواسط قرن بیستم، تجارب به دست آمده از عمل به نظریات رشدمحور نشان می داد که درآمد ملی کشورها به صورت چشمگیری افزایش یافته است اما بخش عظیم جمعیت فقیر جوامع هیچ بهره ای از فواید آن نبرده اند. شرایط ناگواری که برای اقشار پرجمعیت فقیر جوامع به وجود آمده بود، و سیل انتقاداتی که به نظریات پیشین می شد، بسیاری از اندیشمندان نظریات اقتصاد توسعه را وادار کرد تا به تعریف مجدد توسعه بپردازند. در تعریف مجدد از مفهوم توسعه همچنان بر مبنای رشد اقتصادی تاکید می شد، ولی رشد اقتصادی با شعارهایی نظیر کاهش نابرابری و فقرزدایی، توزیع مجدد ثروت و طرح الگوی نیازهای اساسی نیز همراه بود. طرح موضوع نیازهای اساسی اگرچه در نتیجه سیر تحولات اقتصاد توسعه به وجود آمده و حاصل اندیشه اندیشمندان غربی است، اما به نظر می رسد این مقوله از منظر آموزه های اسلامی و نظر صاحبنظران دینی از اهمیت اساسی برخوردار است. مطالعه مبحث نیازهای اساسی از منظر کلام معصومین و آراء اندیشمندان و صاحبنظران مسلمان می تواند گامی در جهت درک و تحلیل این مقوله در مقایسه با نظریات روز اقتصاد توسعه باشد. از آنجایی که طرح مفهوم نیازهای اساسی و بررسی تطبیقی آن از منظر اندیشمندان غربی و اسلامی نیازمند بیان مقدمه ای از مفهوم توسعه و سیر تحول آن است، لاجرم در این مقاله سعی شده است، در ابتدا، مفهوم توسعه و سیر تحول آن در گذر زمان مورد بررسی اجمالی قرار گیرد و پس از آن نگرش ها و دیدگاه ها در خصوص تامین نیازهای اساسی را که در ادبیات اقتصاد توسعه مطرح شده اند، احصاء گردد. در بخش دوم مقاله نیز مجددا به اختصار به تعریف توسعه از دیدگاه اسلام اشاره شده و در نهایت از رهگذر مفاهیمی همچون فقر و محرومیت و استضعاف، به بررسی مقوله نیازهای اساسی بر اساس آموزه های اسلامی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: توسعه، اقتصاد توسعه، نیازهای اساسی، فقر
  • محمد عمر چپرا ترجمه: دکتر محمد ندیری* صفحه 274
    بخش اول این مقاله تئوری پویا و چند رشته ای ابن خلدون را مطرح می کند. این تئوری حاکی از آن است که پیشرفت یا پسرفت یک اقتصاد و یا جامعه تنها به یک عامل بستگی نداشته بلکه از کنش متقابل عوامل اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و تاریخی در دوره بلند مدت تاثیر می پذیرد. در بین این عوامل، یکی از آن ها به عنوان مکانیسم عامل رفتار می کند، حال اگر سایر عوامل نیز همسو با این پارامتر واکنش نشان دهند، پیشرفت یا انحطاط جامعه از طریق عکس العمل زنجیره ای عوامل شتاب می گیرد، به طوریکه تشخیص علت از معلول مشکل می شود. در بخش دوم مقاله با استفاده از این نظریه، عملکرد ضعیف جهان اسلام توضیح داده شده است.
    کلیدواژگان: ابن خلدون، توسعه اقتصادی، اسلام، جهان اسلام
|
  • Dr. Abdolali Keshtegar, Alireza Tashakorian Jahromi*, Meisam Shahbazi Page 7
    This study aims to explain the strategy of the curriculum in order to nurture entrepreneurial human resource professionals in zahedan higher education institutions from the perspective of entrepreneurship. This research method is survey. The overall result of this study shows that it is necessary for entrepreneurial professionals Educational goals in order to foster self-reliant learners and risky, with critical thinking and communication skills as well as growers, futures, management and leadership, variability and Is included total creativity Which is the essence of creativity and entrepreneurial, The interdisciplinary approach, transdisciplinary organization of educational content in order to be used as a complementary approach and orientation. Accordingly, it can be said, higher education centers are driven development in society and the main focus of the training of specialized human resources and training, too. Training human resourc is considered the original design and foundation Spotlight of the basic framework for planning the development of society and with special attention and principled to the elements of the higher education curriculum, learning can be developed efficiently and entrepreneur, Finally, many social problems to be solved.
    Keywords: Explaining strategy, Fostering Entrepreneurship, Curriculum, Higher Education Institutions
  • Dr. Hadi Dadmehr* Page 22
    Fifteen years ago, the world leaders gathered together at the Millennium Summit of the United Nations in 2000. They agreed to try to achieve a set of within the time limits of fifteen years. In this regard, unfortunately human beings could made a significant success to Eradicate Extreme Poverty and Hunger, Achieve Universal Primary Education, Promote Gender Equality and Empower Women, Reduce Child Mortality, Improve Maternal Health, Combat HIV/AIDS, Malaria, and other Diseases, Ensure Environmental Sustainability. This study tries to highlight the neglected possibilities to achieve development goals in the Islamic countries. The theory suggests that the development purposes consistent with human values and beliefs will be more effective to provoke the sense of human responsibility and action. Based on the teachings of the Quranand the Hadith a struggle has made to find effective guarantees for citizens to be committed and faithful to the development goals.
    Keywords: Islam, Development, MDGs, Religious Rights, Religious Responsibilities
  • Dr. Seyed Jalal Sadeghi Sharif, Ali Askarinejad Amiri* Page 42
    Analytical and comprehensive review of market efficiency resulted in four notions about it: 1- market efficiency is “necessary”; 2- it is “impossible”; 3- and “paradoxical”; 4- and finally it is not a verifiable or falsifiable hypothesis. Moreover battle between market efficiency and market anomalies will continue. Market efficiency has effect on optimum resource allocation in macroeconomic level. The prices in efficient market have role of directive signals to all market players. Therefore, it is necessary. But set of constraints make it impossible. Duality in approaches toward Arbitrage made market efficiency as a paradoxical issue. And finally testing market efficiency need a base model about market expectations like CAPM that result in unfalsifiability or irrefutability of market efficiency hypothesis.
    Keywords: Market Efficiency Hypothesis, Market Anomalies, Capital Market, Random Walk Theory
  • Dr. Abolfazl Shahabadi*, Sara Sarigol, Hamid Tanhaei Page 72
    Doing business including determining indices of countries economic status that global organizations, investors and producers based on pay the analysis of the economic situation. Improving the doing business in the countries to improve conditions for all economic actors have been useful activities to all sectors of their potential use to the situation. Doing business affected important factors which is one of the most important is political economy. Therefore, the present study examines the comparative political economy, doing business and private capital in D8 and G7 countries during the period 2007-2015. The results represent a significant gap in developing countries compared to developed countries in terms of the indicators of the doing business and economic policy. Based on the results, the countries that have been more successful in improving the political economy of the doing business better. In addition, due to the unfavorable doing business, most of the countries studied, including the Islamic Republic of Iran to encourage private capital had acceptable performance. Therefore, it is expected that politicians and decision -makers in the countries studied Pay attention to the components of political economy and the doing business.
    Keywords: Political Economy, Doing Business, Private Capital, D8, G7 Countries
  • Hassan Bonyanian Page 105
    After description of Culture quiddity and its several functions- with description of the Importance of culture in Ayatollah Khamenei's points of view- and detailed descriptions of different effects of culture in economic development of societies, and with emphasis on this point which the principle of necessity of attending to Resistive Economy in Islamic Republic of Iran, by insisting on Islamic principles and foundations and following up final aims, i.e. diffusion of justice and uninterrupted development of ethic and spirituality in Islamic society of Iran, hence it is necessary for these foundations and principals to be considered in extraction of the complex of activities in political, economic and cultural areas and the managing and realization of them finally should be underlie of realization of cultural aims of Islamic Republic of Iran. In extend with articulating necessary assumptions in cultural requirements extraction for Resistive Economy realization, we introduce its pivotal strategy in accepting the responsibility of all organizations and cultural, political, economic and social institutions in repairing the cultural effects and outcomes on their employees, consumers and public culture of society and with documentation to articles of approvals of cultural engineering map, the sightly activities has been described. It's clear that in this approach, the responsibility of direction, training and preparation of political, social and economic organizations for repairing their cultural organizations which alongside of preparation of public thought, helps acculturing movements of cultural organizations.
    Keywords: Culture, Key Requirements, Resistive Economy, Economic Development
  • Fateme Afshari* Page 132
    One of the major issues in the Iranian family's privacy is the impact of Western culture development on it. Development of Western culture has negative effects on various aspects of family privacy included communications, information and physical privacy, including the life and health and, in particular, cover. Development of Western culture, in the physical privacy, including coverage and location is not in accordance with the culture and customs of the community and Islamic and violates the privacy of the individual elderly but because no action, there is no possibility to protest the violation of privacy. On the other hand, technology development and expansion of mass media, in many cases with a violation of communications privacy and family information. Eavesdropping of electronic communications, tracking information related to the identity and the content of messages sent via the Internet, camera control with surveillance cameras in the home environment, the use of satellite receivers in the family, listening devices and… are causes of violates the privacy of the family. So we must accept that Western cultural development is not in accordance with Iranian-Islamic culture and Eliminate family privacy but cultural development with local culture is compliance with Iranian-Islamic culture and will not the risks to family privacy.
    Keywords: development, the West, privacy, family privacy, Iranian, Islamic culture, cultural development
  • Parvin Rasoli*, Zahra Siyahpoosh Page 168
    One of the main characteristics of moving toward economic development is that the set of economic activities of country can attract available saving sources in national economy to investment consumption. It is accepted that removing part of production means that it is necessary to exist saving and change it to manufacturing investments to protect available welfare level and obtain higher level of welfare. This study has aimed to investigate the effect of factors on national savings and consumption. Data were in form of annual time series data for 1975-2010. The effect of changing age structure of population on national savings and consumption is important in the study. Accordingly, population variables were included in the pattern and their coefficients were estimated by ordinary least squares (PLS). Results from the study showed that age structure of population affects the amount of saving and consumption of people. Increase in ration of people with 0-15 and 65 years old decreases amount of saving and increases the consumption. In contrast, increase in people with 25-64 years old increases national saving.
    Keywords: Population Structure, Consumption, Saving
  • Soode Rezaee* Page 199
    One of nowadays hot discussions in official society and Islamic council parliament sessions specially is presidential devolution to whole governor in economic developing. Basis opinion of this plan that yet is not determined and is not became approval form, certainly is merit of domestic determiners in every province for special optimized development decision the province that having knowledge and insight better than central determiners to self domestic requirements and include more dimensions in decision. Whatever is base in this article, presentation of quasi federalism model for whole development dimensions include any provinces of Iran. Federalism in first time is brought to mind negative effects such as secession and separation for one integrated whole but when that is used native and compatible from of cultural, believe and fundamental topics in Iran´s Islamic society, can predict positive effects and results for it. In any country, government has basic undertaking in development process. Pushing one huge lump in to development has displayed hard process always, but with secession and breaking whole to small elements that any element advance to development, will be suitable way for faster development movement and this is purpose that coming off quasi federalism model. The main question in this research is showing how using of provincial quasi federalism model in Iran cause faster development movement. Analytical results the research shows that this model divides country management in compatible from between provinces and helps faster development in Islamic Iran.
    Keywords: Quasi, Federalism, Development, Devolution, G overnors
  • Dr. Mohammad Khoshchehreh, Morteza Godarzi* Page 238
    In spite of the initial definition of the development, institutional, planned and conscious effort to achieve progress in all fields such as the social and economic fields, but in practice, the main theme of development studies focused on the issue of economic growth with the aim of increasing the growth rate of GDP. In the mid-twentieth century, the experiences gained from practice Growth based theories indicate that national income has raised, but nearly all of poor communities did not have any interest of its benefits. Because of predicaments arising to poor communities, and the flood of criticism to the previous theories, many scholars of development economic forced to redefine development. In redefining the concept of development emphasized on economic growth, but economic growth was attached to slogans such as reducing inequality, redistribution and basic needs. Although, the issue of basic needs has been raised in development economic and effort of western thinkers, it seems this issue from the perspective of Islamic teachings and religious experts is essential. Studding these topics from the perspective of Muslim scholars and experts can be a step in understanding and analyzing this issue compared with the development economic theories. Because the concept of basic needs and its comparative study from the perspective of western and Islamic thinkers requires introduction of the concept of development and its evolution, So in this paper, at first, an overview of the concept of development and its evolution over the time is take placed And then the attitudes and views on the provision of basic needs that have been proposed in the literature of development economic be recognized. In the second section the definition of the development in Islamic viewpoints is briefly investigated and finally the concept of basic needs through concepts such as Faghr, Mahroum and Estezaf is investigated.
    Keywords: Development, Development Economic, Basic Needs
  • Dr. Mohammad Umer Chapra, Translator: Dr. Mohammad Nadiri* Page 274
    The first part of this paper presents Ibn Khaldun’s multidisciplinary and dynamic theory of development. This theory argues that the development or decline of an economy or society does not depend on any one factor, but rather on the interaction of moral, social, economic, political and historical factors over a long period of time. One of these factors acts as the trigger mechanism and, if the others respond in the same direction, development or decline gains momentum through a chain reaction until it becomes difficult to distinguish the cause from the effect. Part II of this paper applies this theory to Muslim countries to explain their low performance.
    Keywords: Ibn Khaldun, Economic development, Islam, Muslim Counties