فهرست مطالب

اعتیاد پژوهی - پیاپی 9 (بهار 1388)

فصلنامه اعتیاد پژوهی
پیاپی 9 (بهار 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/02/14
  • تعداد عناوین: 13
|
  • آفرین رحیمی موقر، ونداد شریفی، محمدرضا محمدی، علی فرهودیان، الهه سهیمی ایزدیان، رضا راد گودرزی، علی اکبر نجاتی صفا، نغمه منصوری صفحه 3
    طرح مسئله: در جهان، در طول دهه های گذشته دانش تولید شده در زمینه اعتیاد رشد قابل توجهی داشته است. هدف اصلی این تحقیق بررسی ویژگی های مهم تولید علم در زمینه اعتیاد در کشور از طریق بررسی مقالات چاپ شده در مجلات علمی داخلی و خارجی طی سی سال گذشته بوده است.
    روش
    برای انجام این پژوهش از بانک مقالات پژوهشی بهداشت روان کشور(IranPsych) که شامل مقالات پژوهشی روانپزشکی، روانشناسی و علوم عصب پایه است استفاده شد. این مطالعه به بررسی مقالاتی محدود شد که در یک دوره سی ساله، از سال 1352 تا 1381 (1973 تا 2002 میلادی) منتشر شده اند. مقالات از نظر اطلاعات مقاله نگاری شامل ویژگی های مجلات، نویسندگان، سازمانها و منبع حمایت مالی پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری اطلاعات توسط شش روانپزشک و روانشناس آموزش دیده انجام شد.
    یافته ها
    در طی این 30 سال، 218 مقاله مرتبط بامصرف مواد و اعتیاد به چاپ رسیده اند. حدود نیمی از این مقالات در دو سال آخر منتشر شده بودند. نزدیک به نیمی از مقالات در مجلات پزشکی فارسی زبان و بیش از یک سوم دیگر در مجلات خارجی چاپ شده اند. در مجموع، 449 نفر نویسنده در نوشتن این مقالات مشارکت کرده بودند که حدود 80 درصد تنها دارای یک مقاله بوده اند. نیمی از 218 مقاله تنها توسط 15 نفر (3/3 درصد) از نویسندگان نوشته شده بود. از میان نویسندگان مقالات، بیشترین میزان دارای دکترای پزشکی بوده و اغلب از دانشگاه های علوم پزشکی کشور بوده اند. هیچکدام از این پژوهش ها از حوزه صنعت، حمایت مالی دریافت نکرده بودند.
    نتیجه گیری
    در سالهای گذشته رشد انتشار مقالات در زمینه اعتیاد چشمگیر بوده است؛ لیکن با توجه به شیوع اعتیاد در کشور و بهبود ساختارهای علمی و اجرایی، سهم کشور در تولید دانش اعتیاد جهان ناچیز است. این یافته ها ضرورت برنامه ریزی سیستماتیک برای تربیت پژوهشگران و ارتقای پژوهش را مطرح می نماید. هم چنین مداخله بیشتر متخصصین علوم اجتماعی در پژوهش اعتیاد و انتشار نتایج آنها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد، اعتیاد، انتشارات، مقاله نگاری، ایران
  • پروانه محمدخانی صفحه 17
    طرح مساله: اعتیاد به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق وابسته نمودن فرد به مصرف مواد مخدر، تزلزل بنیادهای اخلاقی را در پی دارد که از جمله این پیامدها افزایش جرم، جنایت و خشونت است. بی شک قربانیان این مشکلات در درجه اول افراد خانواده و نزدیکان مبتلایان است که آن ها را خواسته یا ناخواسته با این پیامد ها مواجه می سازد.
    روش
    پژوهش حاضر در چارچوب مطالعات پس رویدادی و به صورت مقطعی با هدف تعیین آسیبهای شخصی – ارتباطی زنانی که همسران آن ها مبتلا به اختلال وابستگی به مواد بودند از طریق فراهم ساختن امکان مقایسه آن ها با زنانی که همسرانشان هیچگونه ابتلایی به اعتیاد نداشتند انجام شد. آزمودنی های پژوهش را 186 زن دارای همسر معتاد(با میانگین سنی 36 و انحراف معیار 9 سال)، یعنی همسر کسانی که به دلیل مصرف مواد حداقل یک بار تحت درمان اعتیاد قرار گرفته و به منظور دریافت کمکهای حرفه ای(آذرماه الی ااسفند ماه1386) به مراکز درمان سرپایی اعتیاد شهر تهران مراجعه کرده بودند و 173 زن دارای همسر غیر معتاد(با میانگین سنی 35 و انحراف معیار 8 سال) از بین زنان اقوام،همسایگان و دوستان گروه مورد تشکیل می دادند.آزمودنی های هر دو گروه برای ورود به مطالعه و اطمینان از مطابقت با ملاکهای ورود و خروج پژوهش مورد مصاحبه بالینی قرار گرفتند.
    داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه نیمرخ مشکلات شخصی-ارتباطی(استراس و همکاران،1999)، و پرسشنامه محقق ساخته برای برخی متغیر های دموگرافیک جمع آوری شد.
    یافته ها
    داده ها تفاوت دو گروه را در همه زیر مقیاسهای پرسشنامه نیمرخ مشکلات شخصی – ارتباطی به غیر از زیر مقیاس حسادت نشان داد. مقایسه مشکلات شخصی-ارتباطی دو گروه از طریق تحلیل نیمرخها نشانگر تفاوت دو گروه بود.به این معنی که مشکلات شخصی مانند نشانگان ویژگی های شخصیت ضد اجتماعی و مرزی، نشانگان افسردگی و استرس، احساس خصومت وگرایشات خشونت بار، تجربه آزار و.مورد غفلت قرار داشتن به طور معنا دار در زنان دارای همسر معتاد بیشتر بود. همینطور برای مشکلات ارتباطی، تفاوت ها به وجود تعارض، آشفتگی ارتباطی، ضعف مدیریت خشم، کنترل خود وتعهد ارتباطی(به ویژه با همسر)و اسناد منفی در گروه زنان دارای همسر معتاد حکایت داشت.
    نتیجه گیری
    زنان دارای همسر معتاد به گونه معنی داری از مشکلات شخصی و ارتباطی نیشتری در مقایسه با گروه شاهد رنج می بردند و هرگونه برنامه توانبخشی مبتنی بر خانواده و همسران مبتلایان به اعتیاد باید به ابعاد آسیب های شخصی – ارتباطی بویژه خشونت در روابط بین فردی و خانواده این افراد توجه داشته باشد.
    کلیدواژگان: مشکلات شخصی ارتباطی، همسر معتاد، توانبخشی
  • مهتاب مروجی، صاحب الزمانی، محمودی صفحه 37
    طرح مساله: این پژوهش با هدف تعیین خصوصیات شخصیتی معتادین مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر تهران در سال 1385 انجام شد.
    روش
    طرح پژوهشی حاضر از نوع پس رویدادی است. نوع مطالعه، پیمایش مقطعی است. جامعه آماری پژوهش شامل مردان معتاد به مواد مخدر مراکز خود معرف ترک و بازتوانی اعتیاد و شهر تهران بود. از میان این افراد 256 نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: 1) سیاهه شخصیتی مینه سوتا 2) پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی که حاوی سوالاتی در زمینه های فردی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی معتادان بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد در آمار توصیفی از جداول توزیع فراوانی مطلق و نسبی و درصد جداول یک بعدی و دو بعدی برحسب نوع و مشخصات داده ها استفاده شد. آمار استنباطی نیز شامل آزمون خی دو و فیشر بود و با استفاده از نرم افزار SPSS اندازه گیری ها تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که 1/19% معتادان بیکار، 38% مستاجر، 3/2% بی سواد، 5/60% مجرد و حدود 8/57% از آنان کمتر از 200 هزار تومان درآمد داشته اند.
    میزان خطرپذیری معتادین براساس MMPI شامل 81/7% مانیا، 12/28% Sc، 5/12% پارانویا، 98/33% ضد اجتماعی، 5/12% هیستری، 42/57% افسردگی و 26/22% خود بیمار پنداری در سطح نابهنجاری بوده و نشانه اختلال شخصیت است.
    بحث و نتیجه گیری
    مقادیر به دست آمده حاکی از عدم تاثیر بیکاری در گرایش به اعتیاد، وضعیت اقتصادی نسبتا خوب و اکثر آنها باسواد بوده و نشان دهنده شکست نهادهای اجتماعی حمایتی جامعه است و همچنین چنانچه نمرات حاصل از MMPI در مراجعه کنندگان در میزان های D و PD و Sc بالا و میزان های L و K پایین باشد تشخیص افتراقی اعتیاد مدنظر بوده و خدمات درمانی و مشاوره ای پیش بینی می شود.
    کلیدواژگان: خصوصیات شخصیتی، معتاد
  • حمیدرضا دائمی، فرامز سهرابی، سیده فاطمه مقیمی بار فروش صفحه 57
    طرح مساله: درتحقیق حاضر بررسی تاثیر برنامه آموزشی ارتقاء مهارتهای قاطعیت در تغییر نگرش دانشجویان نسبت به سوء مصرف موادمورد بررسی قرار گرفته است.
    روش
    تعداد حجم نمونه 76 نفر از دانشجویان دو دانشگاه تهران وعلامه طباطبایی بودند که به صورت نمونه گیری خوشه ایو بطور تصادفی انتخاب شدند. از بین دانشجویان مورد مطالعه 39نفر از دانشجویان دانشگاه تهران برنامه آموزشی را دریافت کردند و 37نفر از دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی در گروه کنترل قرار گرفتند. از دو گروه دانشجویان گروه آزمایش و کنترل پیش آزمون بعمل آمد. پس از پیش آزمون گروه آزمایش درجریان آموزش «ارتقاء مهارتهای قاطعیت»طی 8جلسه قرار گرفتند و به گروه کنترل (دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی)هیچگونه آموزشی ارائه نگردید.سرانجام پس آزمون از گروه آزمایش و گروه کنترل گرفته شد. پس از شش هفته از تاریخ اجرای پس آزمون، آزمون پیگیری بر روی گروه آزمایش اجرا گردید. به منظور بررسی فرضیه های تحقیق با استفاده ازآزمون تحلیل کوواریانس وآزمونt مستقل ووابسته وآزمون fمورد تجزیه وتحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه آموزش مهارتهای قاطعیت در تقویت نگرش منفی دانشجویان نسبت به سوءمصرف موثربوده است ونگرش منفی نسبت به سوءمصرف در مولفه های شناختی، عاطفی، رفتاری و کلی نگرش در دانشجویان راتقویت کرده است.آزمون پیگیری درگروه آزمایش نشان دادکه بجز مولفه شناختی،درمولفه کلی نگرش،مولفه رفتاری، مولفه عاطفی و نمره کل پرسشنامه، نگرش دانشجویان نسبت به سوء مصرف مواد بطور معنی دار منفی تر شده است.
    نتیجه گیری
    تحلیل آماری نشان داد که آموزش مهارتهای قاطعیت بر نگرش دانشجویان نسبت به سوئ مصرف مواد موثر بوده است.
    کلیدواژگان: مهارتهای قاطعیت، نگرش، سوء مصرف مواد
  • مهدی امیریان، یزدان دوست، طباطبایی صفحه 91
    طرح مساله: افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی همایند با اختلالات سوء مصرف مواد است. افسردگی علاوه بر اینکه یکی از علل گرایش افراد به سوء مصرف مواد است یکی از عواملی است که باعث عود مجدد پس از درمان می شود. با توجه به ضرورت انجام درمان های روانشناختی در درمان و پیشگیری از عود بیماران مبتلا به سوء مصرف مواد، هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان گروهی فعال سازی رفتاری در کاهش شدت علایم افسردگی، و افزایش سلامت روانی و کیفیت زندگی مددجویان مرکز اجتماع درمان مدار بود.
    روش
    21 مددجو که دچار علایم افسردگی بودند به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (10 نفر) وکنترل (11 نفر) قرار گرفتند. سپس گروه آزمایش در 8 جلسه درمان گروهی فعال سازی رفتاری شرکت کردند. علایم افسردگی، سلامت روانی و کیفیت زندگی مددجویان قبل و پس از درمان اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    میزان بهبود علایم افسردگی و سلامت روانی در گروه آزمایش به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود. اما دو گروه از نظر تغییر در کیفیت زندگی تفاوت معنی داری با هم نداشتند.
    نتیجه گیری
    اثربخشی یک درمان گروهی، مختصر و محض رفتاری در کاهش شدت علایم افسردگی و افزایش سلامت روانی بیماران مبتلا به اختلال سوء مصرف مواد، تلویحات نظری و عملی زیادی در پی دارد. کاربرد روش های رفتاری محض در کمک به درمان و توانبخشی بیماران مبتلا به اختلال سوء مصرف مواد حائز اهمیت فراوان است.
    کلیدواژگان: افسردگی، فعال سازی رفتاری، سلامت روانی، کیفیت زندگی، سوء مصرف مواد
  • فرشته جلیلیان صفحه 105
    اعتیاد یکی از مسائل و معضلات اجتماعی است که در به خطر انداختن سلامت فرد، خانواده و مخصوصا سلامت جامعه نقش موثر دارد. یکی از عوامل اصلی ایجاد، تداوم و شدت درگیری در اعتیاد، ضعف شبکه روابط/ پیوندهای سالم افراد می باشد که در این مطالعه، به بررسی و نقش شبکه روابط سالم و شبکه روابط ناسالم در میزان (شدت) درگیری فرد در اعتیاد پرداخته شده و نیز نقش متغیر کنترل اجتماعی غیررسمی به عنوان متغیر واسط مورد بررسی قرار گرفته است، و ساز و کار متغیرهای مستقل و واسط بر میزان درگیری در اعتیاد فرض شده است و با روش پیمایش با استفاده از تکنیک مصاحبه ساخت یافته، اطلاعات جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.جامعه آماری، جوانان 18 تا 35 سال معتاد در حال ترک در مراکز ترک اعتیاد شهر تهران (مرکز ترک اعتیاد کنگره 60 و جمعیت آفتاب) می باشد، حجم نمونه 120 نفر است که برای انتخاب آنها از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است و انتخاب مراکز نیز از بین مراکز ترک اعتیاد به صورت تصادفی ساده بوده است.
    نتایج نشان می دهد که هر چه شبکه روابط ناسالم افراد قبل و بعد از اعتیاد قویتر و وسیع تر باشد، شدت درگیری انها در اعتیاد بیشتر خواهد بود. در بین افراد مورد مطالعه، معتادان در سه گروه معتاد با درگیری کم، معتاد با درگیری متوسط و معتاد با درگیری شدید از لحاظ بعضی ابعاد شبکه روابط سالم و ناسالم متفاوت از هم هستند.
    کلیدواژگان: درگیری در اعتیاد، شبکه روابط، پیوندهای اجتماعی سالم و ناسالم، کنترل اجتماعی غیررسمی
  • مهدیه حمزه ئی صفحه 131
    طرح مسئله: این مقاله به بررسی ساختار و محتوای اخبار و مطالب مربوط به اعتیاد در روزنامه های کی هان، اطلاعات، اعتماد و اعتماد ملی در سال 1386- 1385 می پردازد. چهارچوب نظری تحقیق حاضر بر مبنای نظریه برجسته سازی و دیدگاه دروازه بانی استوار است و عوامل موثر بر ساختار و محتوای مطالب اعتیادمحور روزنامه های مذکور بر اساس این چهارچوب مورد بررسی قرار می گیرند.
    روش
    ساختار و محتوای اخبار و مطالب مربوط به اعتیاد، متغیر وابسته و سبک مطلب، محتوای مطلب و نوع ماده مخدر ذکر شده در تیتر و لید به عنوان متغیرهای مستقل در این بررسی ارزیابی شده اند. تحقیق پیش رو، با روش تحلیل محتوا و از طریق یک دستورالعمل کدگذاری به کدگذاری همه 1462 مطلب اعتیادمحور چهار روزنامه مذکور پرداخته است که از پنجم تیر 1385 (روز جهانی مبارزه با موادمخدر) تا همین تاریخ در سال 1386 منتشر شده اند. پس از ورود داده ها به محیطspss، نتایج در قالب جداول دو بعدی ارائه شد و از تکنیک آمار استنباطی و آزمون کای اسکوئر برای سنجش رابطه میان متغیرها استفاده گردید.
    یافته ها
    آزمون کای اسکوئر نشان داد تفاوت معناداری بین روزنامه های مورد بررسی از نظر متغیرهای مورد بررسی وجود دارد.
    الف). اکثر مطبوعات مورد بررسی از سبک خبری برای پوشش مطالب اعتیادمحور استفاده کرده اند و تنها «اعتماد» بیش از دیگران، سبک های تحلیلی را به کار برده است. ب). محتوای اکثر مطبوعات موردبرسی به امور قضایی و جرائم اختصاص یافته و «اعتماد» بیشتر به امور اجتماعی و پزشکی پرداخته است.پ). اکثر موادمخدر برجسته شده در تیتر و لید را موادمخدر غیرمجاز تشکیل داده اند.
    نتیجه گیری
    برخلاف مبارزات صورت گرفته با موادمخدر در کشور ما، اعتیاد به عنوان تهدیدی جدی برای سلامت جامعه باقیمانده است. بنابراین ما باید روش هایمان را برای از بین بردن این معضل تغییر دهیم و رسانه ها، به ویژه مطبوعات، یکی از مکانیسمهای مهم در رسیدن به این هدف هستند. اما یافته های این تحقیق نشان می دهد که مطبوعات به تنهایی قادر به انجام مسئولیتهایشان پیرامون جامعه در حوزه ی اعتیاد نیستند. تقویت ارتباط مطبوعات با کارشناسان، متخصصان حوزه های پژوهشی، بهداشتی و نهادهای غیردولتی برای تصحیح عملکرد آنها ضروری است.
  • لاله میرسلیمانی، باقی ثنایی ذاکر، شهرام وزیری، فرح لطفی صفحه 150
    طرح مساله:در پژوهش حاضر رفتارهای جنسی، رفتارهای جنسی پرخطر و رفتارهای آسیب به خود در گروه های مختلف سوء مصرف کنندگان مواد مخدر (کراک، تریاک، هرویین) و مواد محرک (شیشه، کوکایین) شناسایی و مقایسه می شود
    روش
    پژوهش حاضر از نوع پس رویدادی علی – مقایسه ای است. نمونه پژوهش شامل 265 نفر از سوء مصرف کنندگان مواد مخدر و مواد محرک 8 کمپ بزرگ تهران بوده که به روش نمونه گیری در دسترس برگزیده شدند و سیاهه سنجش رفتار جنسی را تکمیل کردند. داده های پژوهش با روش تحلیل واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین گروه های مختلف سوء مصرف کنندگان مواد مخدر و مواد محرک از نظر رفتار جنسی، رفتار جنسی پرخطر و رفتار آسیب به خود تفاوت معنی داری وجود دارد(01/0 P <).
    نتایج
    نتایج بدست آمده نشان می دهد که میزان رفتار جنسی در سوء مصرف کنندگان کوکایین دربیشترین سطح و در سوء مصرف کنندگان کراک درکمترین سطح است. همچنین میزان رفتار جنسی پر خطر در سوء مصرف کنندگان کوکایین و شیشه بالاتر از سوء مصرف کنندگان تریاک، هرویین و کراک بوده و میزان رفتار آسیب به خود در سوء مصرف کنند کراک بیشتر از سوء مصرف کنندگان شیشه و تریاک بوده است.
    کلیدواژگان: سوء مصرف مواد مخدر، سوء مصرف مواد محرک، رفتارجنسی، رفتار جنسی پرخطر، رفتار آسیب به خود
  • ساناز خمامی، رضا رستمی، رضا کاظمی صفحه 168
    سوء مصرف مواد محرک یکی از مشکلات جدی در جوامع محسوب می شود. از سویی اختلالات روانپزشکی که ثانویه به مصرف این مواد بوجود می آیند، پیش آگهی درمان را منفی کرده و بهبود بیماری را با دشواری روبرو می سازند. هم چنین ولع ناشی از مصرف این مواد موجب لغزش و مصرف مجدد شده و از فاکتور های تهدید کننده برای اثر بخشی سایر درمان ها می باشد. با توجه به یافته های پژوهشی مبنی بر دخیل بودن مسیرهای پاداش مغز، اکنون برخی درمان های جدید با مورد هدف قرار دادن این نواحی بصورت مستقیم و غیر مستقیم می توانند بر پدیده هایی چون ولع مصرف و برخی اختلالات روانپزشکی چون افسردگی که از مصرف این مواد به وجود می آیند تاثیر گذار باشند. تحریک مکرر مغناطیسی ترانس کرانیال(rTMS)، شیوه ای ایمن و غیر تهاجمی است که با تحریک سلولهای مغزی سبب تغییر عملکرد در آن ناحیه می شود. با توجه به نوین بودن این شیوه درمانی انجام پژوهش های داخلی در اثر بخشی آن بر اختلالات روانپزشکی ثانویه بر اعتیاد و پدیده ولع ضروری به نظر می رسد. لذا این مقاله به گزارش یک مورد اختلال سو مصرف شیشه همراه با افسردگی و ولع که تحت rTMS قرار گرفته است، می پردازد.
    کلیدواژگان: تحریک مکرر مغناطیسی ترانس کرانیال(rTMS)، اختلال افسردگی عمده، ولع
  • معرفی کتاب های مرتبط با سوء مصرف مواد
    صفحه 209
  • معرفی سایت های مرتبط با روانشناسی سوء مصرف مواد
    صفحه 219
|
  • Afarin Rahimi Movaghar , Mph, Vandad Sharifi , Mohammad Reza Mohammadi , Ali Farhoudian , Elaheh Sahimi Izadian , Reza Rad Goodarzi , Ali Akbar Nejatisafa , Vaghmeh Mansouri Page 3
    In the last decades, the produced science has been significantly increased in the field of drug abuse, globally. The objective of this study was to assess the bibliographic aspects of the science produced in Iran on drug abuse in the last 30 years. All scientific papers published from Iran in a 30-year period (1973-2002) in national as well as international scientific journals were assessed for this study. These papers are indexed in the database for Iranian Mental Health Researches, called IranPsych. The total number of 218 papers on drug and drug abuse were found and assessed by six psychiatrists and psychologists with good inter-rater reliability. About half of these papers were published in the last two years. About half of the papers have been published in the Persian medical journals. One-third have been published in international journals. Overall, 449 authors contributed to the 218 published papers from whom 80 percent had only one paper. Half of the papers were written by only 15 authors (3.3 percent). Most of the authors were Medical Doctors and from Medical Universities. None of the researches was received financial support from pharmacologic industries. This study shows that in recent years, the increase in the publication of the researches conducted on drug abuse has been significant. Nevertheless, according to the high prevalence of drug abuse problem in Iran and improvements in the scientific, as well as executive structures, the whole scientific output is insignificant. The findings guide us to a more systematic approach toward training of researchers and promotion of resaerch in this area. Moreover, more active involvement of social scientists and publication of their research findings are recommended.
    Keywords: Drug abuse, Addiction, Publications, Bibliography, Iran
  • Parvaneh Mohammadkhani.Ph.D. Page 17
    Addiction can have adverse effects on morality in society and consequently because of dependency may destroy morality and cause crime, hostility and violence directly and indirectly. Addicted family and their first degree relatives suffer because of these addiction consequences and are victims.The study was based on a expost factor and cross sectional research method. It determines the personal–relationship problems of women with addicted husband by comparison with women having unaddicted husband. The subjects of the study consisted of 186 women (the mean age=36 and SD=9) whom their husband had received treatment for their addiction and came to receive professional services of outpatient addiction treatment centers at least once (from December 2007 to February 2008). These centers are located in different parts of Tehran. 173 women with unaddicted husband who were among the relatives, neighbors and friends of the first group were chosen as comparison group. A clinical interview for all subjects from both groups were conducted to confirm include and exclude research criteria. Data were gathered by: 1) Demographic Questionnaire 2) Personal and Relationship Profil(PRP,Struas etal,1999)Results showed the differences between two groups in all of Personal and Relationship Profile subscales except in Jealousy,And indicated that women with addicted husband had more symptoms in Antisocial Personality, Borderline Personality, Depression, Stress, violence Approval. They also reported a history of abuse and neglect. In relationship profiles they had more problems in Conflict, Communication Anger Management, and Relationship Commitments (particularly with their husbands) and Negative Attribution subscales. These differences display a higher level of problems in women who had addicted husband.So any rehabilitation program must consider all these problems and psychopotology
    Keywords: personal, relationship problem, Women with Addicted Husband, Addiction, rehabilitation
  • Dr. Sahebzamani, Dr. Mahmoodi, Mahtab Moravveji.M.A Page 37
    Purpose
    This is an analytical-descriptive study aimed at analyzing individual specifications of addicts who have gone to treatment centers of Tehran in the year 1385.
    Materials And Methods
    Investigation members were all addicts admitted to treatment centers of Tehran, investigation method was random sampling, investigation place was Behzisty rehabilitating drug addicts and NGOs, the number of all members was 256 and input assembling instrument was questionnaires comprising Demography and MMPI questionnaire. The results are derived from descriptive and deductive statistics and are analyzed by SPSS software.
    Results
    The results demonstrate the fact that 19.1% of addicts are jobless, 38% are lessees, 2.3% are illiterate, 60.5% are single and 57.8% of them have an income of less than 2,000,000 Rials, reflecting the fact that unemployment has no relation with the tendency to addiction - Even those with high economic and educational position have a great tendency to addiction mirroring the failure of society’s supporting. Based upon MMPI, the amount of exposition to danger in addicts consists of 7.81% in mania, 28.12 % SC, 12.5% in paranoia, 33.98% in unsociability, 12.5% mysterious?,57.42% in depression and 22.26 in self-assumption of illness, reflecting disorder in their personality.
    Conclusion
    So, according to MPI, if the results of D, PD and SC in addicts are high and the L and K rates are low, treatment and consulting service is advised.
    Keywords: addiction, characteristics
  • Hamid Reza Daemi Faramarz Sohrabi , Seyed Fateme Moghimi, M.A Page 57
    Objectives
    The present research investigated the effect of assertive skills training on attitude towards substance abuse in Tehran and Allame Tabatabayee university students.
    Methods
    The sample of this research includes 76 university students (39 experimental,37 control) From two university by using random selection sampling method. They pre tested and then choose Experimental group Tehran university students. Experimental group have been thought assertive skills training in 8 sessions, but the control group received no variable.
    Finding
    At the end, both of them were post test and experimental group were follow up tested.
    Discussion
    The data were analyzed by applying covariance test and T test. The result indicated That assertive skills training are effective in changing university student's attitudes towards substance abuse.
    Keywords: Assertive skills, attitude, substance abuse
  • Mahdieh Hamzehee Page 131
    Objectives
    This article considers the structure and content of four newspapers (Keyhan, Ettelaat, Etemad and Etemad melli) on related to addiction during year 1385-1386. The theoretical bases of this article have been based on Agenda Setting theory and Gatekeeping approach.
    Methods
    The method of research has been content analyziz and the variables reviewed in this study are including: the structure and content of addiction-related stories (as dependent variable), stories style, stories subjects, type of narcotic substances in title and lead (as independent variables) that are published and reflacted in these newspapers.
    Findings
    According to the findings,the relation between these press about variables offered was meaningful. A)- Most of newspapers have payed attention to addiction by using news style not reports,articles or interviews.”Etemad” has used analyzing styles more than other ones. B)- Most of newspapers’s contents are about criminal activities.. ”Etemad” has published the most of social and medical contents in related to addiction.C)- Most of drugs which has been mentioned in title and leads has related to illicit narcotic drugs.
    Results
    On the contrary of the drug 'war's in our country, addiction has remined as a serious threat to the nation's health. Then we should change our ways to eradicate this problem and the media,specially the newspapers, are one key mechanisms to achieve this aim. But the findings of this study shows that the newspapers can’t do their responsibilities to addiction problemin society by themselves. It is imperative that the newspapers communicate with experts and researchers of medical, health and Non-Governmental Organizations to amend this dirrections.
    Keywords: addiction, related contents, news, Agenda Setting, Gatekeeping, Media, Press
  • Lale Mirsoleimani, Bagher Sanaee Zaker.Ph.D., Shahram Vaziri.Ph.D., Farah Lotfi.Ph.D Page 150
    THE HYPOTHESIS: This survey compares the sexual behavior, the high risk sexual behavior and self-harm behavior of narcotic substance users (opium, crack, and heroin) with stimulants substance uses (ice, cocaine).
    Method
    This survey is comparative-causative post test. The sample consisted of 265 substance abusers as intact subjects from different camps in Tehran who filled he sexual behavior questionnaire. The data were analyzed though ANOVA.
    Results
    the results showed that there is a meaningful difference between different groups of narcotic and stimulants substance users related to sexual behavior, high risk sexual behavior and self harm behavior.
    Conclusions
    the level of sexual behavior in cocaine abuses was at the most and in crack abusers was at the least. Also, the level of high risk sexual behavior in ice and cocaine was more than opium, heroin and crack. The level of self harm behavior in crack abuses was more than ice and opium abuses.
    Keywords: Narcotic substance abuse, Stimulants substance abuse, Sexual behavior, High risk sexual behavior, Self, harm behavior
  • Sanaz Khomami.M.A., Reza Rostami.M.D., Reza Kazemi Page 168
    The abuse of stimulants is one of the serious problems in the societies; the psychiatric disorders due to abuse can reduce the prognosis and remission. Also the craving can cause relapse and consider as one of the risk factors for therapeutic effects of any treatments. As a mention of some findings which explains the brain reward circuitry in addiction, now there are some brain stimulation methods can target it directly or indirectly and hence affect craving and neuropsychiatric disorders accompanied by depression. Repetitive Transcranial magnetic Stimulation (rTMS) is a safe and non invasive method which can stimulate the neurons and alter the function of cortex. With the respect of these new techniques in efficacy of addiction and neuropsychiatric disorders due to it, more researches are necessary. So the aim of this report was the report of a case that had major depression disorder due to stimulants and was treated with rTMS.
    Keywords: Repetitive Transcranial magnetic Stimulation (rTMS), depression disorder, crav