فهرست مطالب

نشریه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران
سال ششم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن قدس روحانی، سیدعلی مرتضوی، مصطفی مظاهری تهرانی صفحه 149
    در این تحقیق از مخلوط شیرسویا و ناتراوه فراپالایش شیرگاو برای تولید پنیر فتای فراپالایش شده استفاده شد. به عنوان ماده منعقدکننده به طور همزمان از رنت برای انعقاد پروتئین های شیرگاو و کلرورکلسیم برای انعقاد پروتئین های شیر سویا استفاده شد. نمونه ها از نظر صفات فیزیکی (آزمون آنالیزپروفیل بافت و آزمون نفوذ)، صفات شیمیایی (کل مواد جامد، پروتئین و چربی) و صفات حسی (طعم و بافت) در طی دوره نگهداری دو ماهه در فاصله های زمانی 3، 20، 40 و 60 روز پس از تولید، مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ویژگی های فیزیکی در طی دوره نگهداری کاهش یافت؛ که این کاهش هم در مورد آزمون آنالیزپروفیل بافت و هم آزمون نفوذ ملاحظه گردید. ضمن این که شباهت زیادی بین نتایج حاصل از این دو آزمون در خصوص صفات مشابه وجود داشت. ولی ویژگی های شیمیایی و حسی محصول در طول مدت نگهداری تغییر محسوسی نکرد؛ به گونه ای که نمره طعم و بافت در آخرین روز همچنان بالاتر از حد میانی بوده و محصول پس از دو ماه نگهداری به خوبی قابل مصرف بود.
    کلیدواژگان: شیر سویا، ناتراوه، کلرورکلسیم، دوره نگهداری، پنیر
  • فاطمه حسنی، مجید جوانمرد، فرزانه گروسی صفحه 158
    فیلم و پوشش خوراکی لایه نازکی از مواد خوراکی است که توسط فرآیندهای مناسب صنعت غذا ساخته شده و برای دستیابی به اهدافی نظیر بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری برروی محصول غذایی قرار می گیرد. پوشش دهی میوه جات و سبزیجات تازه با پوشش های خوراکی روشی مناسب برای حفظ کیفیت آنها و جلوگیری از بروز ضایعات می باشد. در این پژوهش، با استفاده از پوششی بر پایه پروتئین آب پنیر و روغن سبوس برنج ماندگاری کیوی (A. deliciosa) که میوه ای حساس به اتیلن است، در مدت یک ماه انبارداری مورد بررسی قرار گرفته است. این پوشش با تهیه یک محلول 10 درصد از کنستانتره پروتئین آب پنیر در آب مقطر تهیه شده و گلیسرول به عنوان نرم کننده استفاده شده است. روغن سبوس برنج در مقادیر0، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد اضافه گردیده است. کیوی در دمای 20 درجه سانتیگراد و به روش غوطه وری پوشش داده شده و به مدت یک ماه در شرایط دمایی 8 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80 تا 85 درصد نگهداری شده است. یک گروه میوه به عنوان شاهد و بدون پوشش در نظر گرفته شده است. آزمونهایی چون تعیینpH، تعیین اسیدیته قابل تیتر، سنجش بافت، رنگ سنجی، تعیین مواد جامد محلول، کنترل وزن بطور منظم و هفتگی و آزمون های حسی طعم و پذیرش عمومی در پایان انبارداری انجام شده است. نتایج نشان داده است که میوه های پوشش داده شده در مقایسه با گروه شاهد افت وزن کمتری داشته اند. در بخش رنگ سنجی کیوی های پوشش داده شده دارای ال استار بالاتر و فاکتورهای بی استار، آاستار و آ-بی استار پائین تر از شاهد بوده است. در آزمون های حسی میوه های پوشش داده شده امتیاز بیشتری کسب کرده اند و مقبول تر بوده اند. همچنین میوه پوشش داده شده دارای بافت سفت تر نسبت به شاهد بوده است.
    کلیدواژگان: کیوی، پوشش خوراکی، کنسانتره پروتئین آب پنیر، روغن سبوس برنج، ماندگاری
  • مهدی ذوالفقاری، بهاره شعبانپور، علی شعبانی، فرهاد شیرانی بیدآبادی صفحه 168
    ماهی فیتوفاگ گونه اصلی در سیستم پرورش ماهیان گرمابی در ایران است که با اندازه های مختلف و قیمت های متفاوت به بازار عرضه می-شود. هدف از این پژوهش مقایسه ارزش غذایی و بررسی تناسب ارزش تغذیه ای و ریالی گروه های وزنی مختلف ماهی فیتوفاگ در فصل بهار می-باشد. بدین منظور ماهی فیتوفاگ در اندازه های بازاری تهیه و میزان ماده خشک، چربی، پروتئین، خاکستر و بازده فیله آن ها تعیین و شاخص تناسب ارزش تغذیه ای و ریالی (NP) و شاخص تفاوت قیمت توجیه شده بر اساس میزان ماده خشک (PDdm) برای گروه های وزنی مختلف محاسبه گردید. طبق نتایج به دست آمده وزن های سنگین تر ماهی فیتوفاگ حاوی رطوبت کمتر، چربی و انرژی بیشتری هستند (01/0>p)، اما هر سه گروه به لحاظ محتوای پروتئین و خاکستر مشابه هستند (05/0p) برای ماده خشک، پروتئین، خاکستر و انرژی دارد. شاخص NP برای همه ی اجزاء تغذیه ای، به جز چربی (05/0>p)، بین گروه وزنی متوسط و سنگین مشابه بود (05/0
  • الناز میلانی، هاشم پورآذرنگ، شهرزاد وطن خواه، حنه وکیلیان صفحه 176
    اینولین به علت ویژگی های عملکردی نظیر جایگزینی چربی و شکر، ایجاد احساس دهانی و همچنین بهبود بافت و خصوصیات سلامت زایی خود به عنوان یک ماده ی پری بایوتیک به طور بسیار گسترده ای در غذاهای عملگر در سطح جهان مورد استفاده قرار می گیرد. سیب زمینی ترشی یکی از منابع ارزشمند اینولین می باشد. در این تحقیق از متدولوژی رویه ی پاسخ و طرح مرکب مرکزی به منظور بررسی تاثیر زمان (5-40 دقیقه)، نسبت آب به ماده ی جامد (12:1- 5:1) و دما (40-90 درجه سانتی گراد) بر راندمان اینولین استخراج شده از غده ی سیب زمینی ترشی و بهینه سازی فرایند استخراج اینولین بهره گرفته شد. بر اساس نتایج بدست آمده در این تحقیق، نسبت آب به ماده ی جامد، دما و زمان به ترتیب موثرترین فاکتورها بر استخراج اینولین بودند. بر اساس آزمایش های انجام شده شرایط بهینه ی استخراج اینولین جهت حصول بیشینه ی راندمان7149/42 درصد؛ دمای 64/76 درجه ی سانتی گراد، نسبت آب به ماده ی جامد 12 و زمان 90/23 دقیقه تعیین گردید.
    کلیدواژگان: اینولین، استخراج، سیب زمینی ترشی، متدولوژی رویه سطح پاسخ
  • الهام اسدپور، سید مهدی جعفری، علیرضا صادقی ماهونک، محمد قربانی صفحه 184
    در این پژوهش، ترکیب شیمیایی و ویژگی های عملکردی آرد نخود، عدس، لوبیاقرمز و لوبیا چیتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد این حبوبات دارای ترکیب شیمیایی متفاوتی نسبت به یکدیگر بودند طوریکه میزان پروتئین و چربی نخود از همه بیشتر (به ترتیب، 4/43 و 17/5 درصد) و پس از آن، عدس، لوبیا قرمز و لوبیاچیتی قرار دارند. در بررسی مقادیر پروتئین محلول، نتایج جالبی بدست آمد بطوریکه در تمام نمونه ها، pH حداقل حلالیت پروتئین حدود 4 تعیین گردید اما درمورد آرد نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی، نقطه حداقل حلالیت پروتئین دومی نیز دیده شد. ظرفیت جذب آب، در مورد آرد لوبیا قرمز دارای بیشترین مقدار بود (15/146 درصد) و پس از آن به ترتیب، عدس، لوبیا چیتی و نخود قرار گرفتند. روند تغییرات جذب آب در 4 نمونه مورد آزمایش با اعمال pH و غلظت نمک نیز یکسان بوده است. افزایش غلظت نمک باعث کاهش خاصیت جذب آب در نمونه ها گردید. خاصیت جذب روغن، ویژگی عملکردی بعدی بود. دراین رابطه، لوبیاقرمز دارای بیشترین میزان جذب روغن (1/92 درصد) و عدس دارای کمترین میزان (45/80 درصد) می باشد.
    کلیدواژگان: حبوبات، ویژگی های عملکردی، مقدار پروتئین محلول، ترکیب شیمیایی
  • سمیرا شمایی، زهرا امام جمعه صفحه 193
    در این پژوهش اثر سه پیش تیمار آنزیم بری با آب داغ، بخار آب و غوطه وری در محلول متابی سولفیت پتاسیم در ترکیب با سه روش خشک کردن هوای داغ، تحت خلاء و روش ترکیبی مایکروویو همراه با هوای داغ بر روی سینتیک خشک کردن، بافت، رنگ، ظرفیت و سرعت باز جذب آب ورقه های قارچ دکمه ای (Agaricus bisporus) مورد بررسی قرار گرفت. خصوصیات بافتی قارچ های دکمه ای در طول خشک کردن و باز جذب آب به کمک بافت سنج (Texture analyzer) اندازه گیری شد. تغییرات رنگ نمونه در طول خشک کردن و پس از باز جذب آب به کمک رنگ سنج هانتر لب (Hunterlab colorimeter) ارزیابی شد. نتایج نشان داد در طول خشک کردن سختی نمونه های قارچ افزایش می یابد. پیش تیمار متابی سولفیت پتاسیم، ساختار و سرعت باز جذب آب نمونه های خشک شده را بهبود می دهد اما اثر متفاوتی بر روی رنگ دارد. انرژی مایکروویو زمان خشک کردن را کاهش می دهد و می تواند ساختار، رنگ و بافت نمونه نهایی را نیز متعادل کند. با توجه نوع پیش تیمار اعمال شده قبل از خشک کردن اثر تیمار مایکروویو بر رنگ متفاوت بود. نمونه های مایکروویو شده همچنین بالاترین سرعت باز جذب آب را در بین نمونه ها نشان داد.
    کلیدواژگان: قارچ، خشک کردن مایکروویو همراه با هوای داغ، تغییرات رنگ، خصوصیات بافتی، ظرفیت و سرعت بازجذب آب
  • سید سهیل امیری عقدایی، مهران اعلمی، راحیل رضایی صفحه 201
    در این تحقیق تاثیر هیدروکلوئید دانه اسفرزه در غلظت های 1/0، 15/0 و 2/0 درصد بر ویژگی های ماست کم چرب مورد بررسی قرار گرفت. ماست های حاوی غلظت های مختلف هیدروکلوئید اسفرزه به لحاظ ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی در زمان های 1، 7 و 15 روز پس از نگهداری، با نمونه های کنترل (کنترل مثبت حاوی 3% چربی و کنترل منفی حاوی 2/0 % چربی) مورد مقایسه قرار گرفت. افزودن این هیدروکلوئید به ماست تاثیر چندانی بر pH و اسیدیته نمونه ها نداشت (05/0 p>). مقدار آب اندازی نمونه های حاوی هیدروکلوئید کمتر از نمونه های کنترل بود و با افزایش زمان نگهداری میزان آب اندازی روند نزولی داشت به طوری که پایین ترین میزان آب اندازی در نمونه های با 15 روز نگهداری مشاهده شد. نمونه های حاوی هیدروکلوئید ویسکوزیته بالاتری در مقایسه با نمونه های کنترل داشتند و بالاترین ویسکوزیته در نمونه حاوی اسفرزه 2/0 و پس از 15 روز نگهداری مشاهده شد. نتایج حاصل از ارزیابی حسی نیز نشان داد که افزودن هیدروکلوئید دانه اسفرزه در سطح 1/0 درصد باعث بهبود ویژگی های حسی ماست شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که می توان از هیدروکلوئید دانه اسفرزه جهت بهبود ویژگی های ماست کم چرب بهره برد.
    کلیدواژگان: ماست کم چرب، هیدرو کلوئید، اسفرزه، آب اندازی، ویسکوزیته
  • عبدالرحمن قادری، سلیمان عباسی، زهره حمیدی صفحه 210
    یکی از راه های افزایش ماندگاری ماست و افزایش قابلیت های کاربردی این فرآورده، خشک کردن و تهیه پودر آن می باشد. اغلب برای این منظور از خشک کن انجمادی با هزینه بالا استفاده می شود که تقریبا توجیه اقتصادی ندارد. به همین دلیل، در پژوهش حاضر توانایی خشک کن مایکروویو-خلاء به عنوان روشی جایگزین برای خشک کردن ماست بدون چربی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای این منظور، نمونه های ماست با ضخامت های 2/2، 2/4 و 2/6 میلی متر به وسیله تیمارهای ترکیبی فشار مطلق (60، 200، 400، 600 و 800 میلی بار) و توان های مختلف مایکروویو (35، 130 و 260 وات) در یک خشک کن طراحی شده در آزمایشگاه خشک گردید. یافته ها نشان داد که زمان خشک شدن با خشک کن مایکروویو-خلاء در مقایسه با خشک کن انجمادی تجاری برای ضخامت 2/2 میلی متر حدود 80% کوتاه تر بود. هم چنین، افزایش یا کاهش خلاء تاثیر قابل ملاحظه ای در زمان خشک شدن نداشت در حالی که، توان و ضخامت تاثیر قابل توجهی روی زمان خشک شدن نشان دادند. در ضمن، از لحاظ شاخص های کیفی، به جز شاخص رنگ و چگالی حجمی تفاوت معنی داری بین پودرهای تولید شده با این دو روش مشاهده نشد ولی رنگ پودر تهیه شده با خشک کن انجمادی و چگالی حجمی پودر تهیه شده با خشک کن مایکروویو-خلاء از مطلوبیت بهتری برخوردار بودند. در بین پودرهای تولید شده نیز پودر تهیه شده در شرایط توان مایکروویو 35 وات و فشار مطلق 60 میلی بار به دلیل رنگ مناسب به عنوان بهترین تیمار شناخته شد. یافته های این بررسی نشان داد که خشک کن مایکرویو-خلاء توانایی تولید پودر ماست و دیگر پودرهای غذایی را داراست و به طور بالقوه جایگزین مناسبی برای خشک کن انجمادی می باشد.
    کلیدواژگان: ماست، ماندگاری، خشک کن، مایکروویو، کیفیت
  • مریم رواقی، مصطفی مظاهری تهرانی، احمد آسوده صفحه 223
    آرد سویا محصولی پروتئینی با حداقل فرآوری در میان سایر محصولات پروتئینی سویاست که به دلیل فواید تغذیه ای، قیمت پایین و خصوصیات عمل کنندگی مطلوب در صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی و مقایسه خصوصیات عمل کنندگی آردهای سویا بدست آمده از چهار فرآیند صنعتی متداول تولید آرد سویا در کشور؛ شامل آرد بدون چربی، آرد برشته، آرد کم چرب و آرد کامل سویا بود. آرد های حاصل به دلیل تفاوت در فرآیند تولید و میزان حرارت اعمال شده تفاوت معنی داری به لحاظ پخش پذیری پروتئین (که تعیین کننده میزان باقی ماندن بازدارنده های تریپسین در محصول است و امکان استفاده از آن را تعیین می کند) و محتوای چربی داشتند که این امر خود بر سایر خصوصیات عمل کنندگی تاثیرگذار بوده است. کاهش شاخص پخش پذیری در اثر برشته کردن آرد باعث کاهش خصوصیات عمل کنندگی همچون کف کنندگی (ظرفیت و پایداری)، امولسیون کنندگی (اندیس فعالیت و پایداری)، ظرفیت نگهداری آب، جذب چربی و پخش پذیری مواد جامد شد. مقایسه آرد کم چرب و آرد کامل نشان داد که افزایش محتوای چربی نیز منجر به کاهش ظرفیت نگهداری آب، جذب چربی، پایداری امولسیون کنندگی و پخش پذیری مواد جامد گردید. تاثیر منفی چربی بر خصوصیات عمل کنندگی (به جز شاخص پخش پذیری مواد جامد) معادل و یا بیشتر از تاثیر کاهش پخش پذیری پروتئین بود.
    کلیدواژگان: آرد بدون چربی، آرد برشته، آرد کامل، آرد کم چرب، خصوصیات عمل کنندگی، سویا
  • صدیقه عباسی، سیدمحمود موسوی، محبت محبی صفحه 229
    هدف اصل این مقاله بدست آوردن و بررسی داده های آزمایشگاهی مربوط به خشک کردن پیاز به کمک خشک کن غیر مداوم کابینتی و مدلسازی این فرآیند است. برای انجام این کار تعدادی مدل تجربی و رگرسیونی جهت برازش داده های آزمایشگاهی در نظر گرفته شده اند. از بررسی داده های آزمایشگاهی نتیجه می شود که خشک کردن پیاز فقط در ناحیه شدت نزولی اتفاق می افتد. این داده ها با 12 مدل تجربی و 74 مدل رگرسیونی متفاوت برازش شدند که از بین این مدل ها، مدل تجربی میدیلی کوک برای آزمایشات انجام شده در دمای 60، 70، 80 و 90 درجه سانتی گراد به عنوان بهترین مدل انتخاب شد. همچنین در میان مدلهای رگرسیونی، مدل چند جمله ای درجه 10 برای تمام آزمایشات به عنوان بهترین مدل انتخاب شده است. در کل می توان نتیجه گرفت که در همه آزمایشات بهترین مدل چند جمله ای اندکی بهتر از بهترین مدل تجربی است.
    کلیدواژگان: خشک کردن، پیاز، مدلسازی، رطوبت
|
  • M. Ghods Rohani, S. A. Mortazavi, M. Mazaheri Tehrani Page 149
    In this study, ultrafiltrated Feta cheese was prepared from cow’s milk ultrafiltraton retentate and soymilk blend. Rennet and calcium chloride were used simultaneously as coagulant to coagulate cow’s milk proteins and soymilk proteins, respectively. Then, the effect of storage period on physical (Texture Profile Analysis test, Penetration test), chemical (total solids, protein, fat) and sensory (flavor, texture) properties of samples was investigated in 3, 20, 40 and 60 days after production. The results showed that during storage period physical properties decreased for both Texture Profile Analysis test and Penetration test. But, sensory and chemical characteristics of the product during storage did not significantly change, the way that the flavor and texture scores of the last day were still higher than the middle and the product after two months storage well was usable.
  • F. Hassani, M. Javanmard, F. Garousi Page 158
    Edible coating can provide effective protection for fresh fruits. In the present paper we use an edible coating based on whey protein concentrate (WPC) and four different levels of rice bran oil (0, 0.2, 0.4, and 0.6 g/100ml) to maintain the quality of kiwifruit (A. deliciosa). We have tested and compared the following postharvest storage quality conditions of coated groups and a control group in four subsequent weeks: weight loss, color parameters (L*, a*, b*), texture changes, titratable acidity, soluble solids content, and sensory attributes. Coating application reduced the weight loss in kiwifruits. Our results indicate also a significant difference in the soluble solids content and a non-significant difference in titratable acidity between the control and coated kiwifruits after 4 weeks of storage at 8°C. Moreover, our results show that kiwifruits coated with whey protein concentrate-based coatings had higher L*, and lower a* than the uncoated kiwifruits. Our coated kiwifruits received higher scores than the control samples in sensory evaluations. Coating reduced texture loss up to 5% with respect to the control samples depending on the rice bran oil contents.
  • M. Zolfaghari, B. Shabanpour, A. Shabani, F. Shirani Bidabadi Page 168
    Silver carp is the major specimen in warm water fish culture system in Iran which is presented in various size and different price. The present study was aimed to compare nutritional value and to investigate proportion of nutritional value and financial of various weight groups of silver carp in spring season. For this purpose silver carp was prepared in market sizes and their dry matter, fat, protein and ash content and fillet yield were determined and the indices of proportion of nutritional value and financial (NP) and justified price difference based on dry matter content (PDdm) were calculate for weight groups. According to obtained results, the more heavy weights of silver carp contain lower moisture but higher fat and energy (p0.05). Light weight group has a higher (p0.05), except fat
  • E. Milani, H. Poorazarang, Sh. Vatan Khah, H. Vakilian Page 176
    Inulin is widely used in functional foods throughout the world for its health-promoting and technological properties. Helianthus tuberosus is cultivated widely in the northern part of Iran. Helianthus tuberosus can be a valuable source of Inulin. To optimize conventional extraction of Inulin, various combinations of time, temperature, and solvent: solid ratio, were used. In this research, a series of statistically designed studies were performed to investigate the effect of each of the independent variables (temperature and pH of extraction medium, extraction time, and solvent: solid ratio). The following variables: solvent: solid ratio (5-12 v/w), temperature (40-90°C) and time (5-40 min) were studied. The central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM) were employed as experimental design and statistical analysis. Based on canonical analysis, the optimal conditions for maximizing Inulin extraction yield (42.2%) were 76.64°C for 23.90 min and solvent: solid ratios of 12:1 (v/w).
  • E. Assadpour, S. M. Jafari, A. S. Mahoonak, M. Ghorbani Page 184
    In this study, chemical composition and functional properties of red bean, chickpea, lentil and canellini bean were evaluated. Our results revealed that chickpea had the highest protein (43.4%) and fat (5.17%) content and lentil, red bean and canellini bean were the following ones. The isoelectric point of all the samples were determined as about pH=4 but other than lentil, the remaining samples had a second isoelectric point. Red bean flour had the maximum water holding capacity (146.15%) and the influence of pH and ionic strength on the samples were similat in terms of water holding capacity. An increase in salt concentration led to a decrease in water holding capacity. Regarding oil absorption capacity, red bean flour had the highest capacity (92.1%) and lentil flour had the lowest one (80.45%).
  • S. Shamaee, Z. Emam Djome Page 193
    The effect of pre-treatments in combination with hot air, vacuum and hot-a microwave drying methods the progress of the drying process, and textural, and colour and rehydration rate on button mushroom (Agaricus bisporus) slices were investigated. In this work, one of the following
    Methods
    hot air, vacuum drying or microwave-assisted convective drying and also different pre-drying treatments, viz. blanching (with hot water or vapour) and sulphitation, were applied. Textural properties of button mushroom were measured during drying and rehydration using a texture analyser. The colour changes of samples during drying and rehydration were analysed applying a Hunterlab Colorimeter. During drying, hardness of mushrooms was increased. Sulphitation pre-treatment improved the structural and rehydration rate of the dried samples, but had varying effects on the colour. Microwave energy reduced drying time and can modify the structure, colour and texture strength of the final product. The effect of microwave treatment on colour varied with the type of pre-treatment applied before drying. Microwave samples showed also the highest rate of rehydration among all samples.
  • S. S. Amiri Aghdaei, M. Aelami, R. Rezaei Page 201
    In the present research work, influence of fleawort (Plantago ovate L.) seed hydrocolloid at three concentration level (0.1, 0.15 and 0.2%) was investigated on physicochemical, textural and sensory characteristics of low fat yoghurt. The treated yoghurt samples were compared with a positive (3% fat) and negative (0.2%) control sample after 1, 7 and 15 days of storage. Fleawort seed hydrocolloid did not change the pH and titrable acidity of samples, significantly.
  • A. Ghaderi, S. Abbasi, Z. Hamidi Page 210
    Dehydration, as one of the practical ways to increase the shelf-life and applicability of yoghurt in various foodstuffs, is normally done by freeze drier (FD) which is an expensive and time-consuming process. For these reasons, in the present study the capability of microwave–vacuum drier (MVD), as an alternative process, was investigated. For doing so, the fat free yoghurt samples of 2.2, 4.2 and 6.2 mm were dehydrated under various combination of absolute pressures (60, 200, 400, 600, and 800 mbar) and microwave powers (35,130, and 260 W) using a lab scale drier designed in our lab. Based on our findings, the drying time of yoghurt in microwave–vacuum drier for thickness of 2.2 mm was considerably (80%) shorter than commercial freeze-drier. In addition, the dependency of the drying time to absolute pressure was much less than microwave power and yoghurt thickness. Furthermore, except the color and bulk density, the rest of the qualitative parameters of yoghurt powders dehydrated by MVD and FD methods were almost similar. It should be noted that the highest resemblance in terms of quality and color indices between FD and MVD powders was seen at combination of low microwave power and low absolute pressure (35 W, 60 mbar). All in all, the findings of this study showed the capability of MVD for production of yoghurt and other food powders and this technique can be introduced as a potential alternative for FD.
  • M. Ravaghi, M. Mazaheri Tehrani, A. Asoodeh Page 223
    Soy flour is the least processed form of soy protein products which has become increasingly popular in food technology for its nutritional benefits, low cost and good functional properties. The aim of this study was to investigate functional properties of soy flours produced by four different industrial processes: defatted, defatted and toasted, low fat, and full fat soy flours. Because of different production procedure and degrees of heat treatment, soy flours had significant differences in protein dispersibilities (which determine the amount of residual trypsin inhibitors and use of the final products) and fat contents which affected on other functionalities. Soy flours with lower protein dispersibility indices (PDI) had lower foaming properties (capacity and stability), emulsification (activity and stability), water holding and fat binding capacities, and solid dispersibility indices. Comparison of low fat and full fat soy flour showed that fat content result in reduced functionalities such as water holding and fat binding capacities, emulsification stability, and solid dispersibility. Negative effects of fat content increase on functional properties are equal or more than PDI.
  • S. Abbasi, S. M. Mousavi, M. Mohebbi Page 229
    The main purpose of present paper is the modeling of onion drying process and investigation of experimental data of onion drying obtained with using a hot air dryer. therefore some empirical and regression models have been considered to fit experimental data. The investigation of the experimental data shows the onion drying happens only in falling rate zone. The experimental data have been fitted with 12 emprical models and 74 regression models. The results showed that at 60, 70, 80 and 90, “Midilli-Kucuk” model is the best model. The results obtaine from regression model shows that the best model is 10th order polynomial. Overall, it can be concluded the best polynomial model is slightly better than the best empirical model.