فهرست مطالب

مجله تحقیقات علوم رفتاری
سال ششم شماره 2 (پیاپی 12، پاییز و زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/12/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصیل
  • علی خطیبی، محسن دهقانی*، خلیل علیزاده صفحه 69
    زمینه و هدف

    ترس از حرکت در مدل های معاصر روان شناختی ایجاد درد مزمن، نقش محوری پیدا کرده است و ادعا می شود که می تواند زمینه ساز مزمن شدن درد باشد. این درد بر شرایط زندگی بیمار اثرات منفی می گذارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش ترس از حرکت در مزمن شدن درد در مبتلایان دردهای مزمن عضلانی اسکلتی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه پس رویدادی (علی- مقایسه ای) تعداد 170 نفر بیمار مبتلا به درد مزمن مراجعه کننده به کلینیک ارتوپدی بیمارستان آتیه تهران، به روش تصادفی انتخاب و به سه طبقه با ترس پایین، متوسط و بالا از حرکت طبقه بندی شدند و شاخص های مرتبط با درد در آنها با استفاده از آنالیز واریانس یک راهه و با استفاده از نرم افزار SPSS16 در این سه گروه مقایسه گردید.

    یافته ها

    افراد مبتلا به دردهای مزمن که ترس بالایی از حرکت نشان می دادند، نمرات بالاتری در همه مقیاس ها، به غیر از برآورد فرد از شدت درد در هفته جاری و هفته آینده، کسب کردند. به علاوه، تحلیل رگرسیونی نشان داد که نمرات آزمودنی ها در مقیاس نشانه های اضطراب در نتیجه درد و پرسش نامه آگاهی و گوش به زنگی در برابر نشانه های درد، بهترین پیش بینی کننده نمرات آزمودنی ها در مقیاس ترس از حرکت می باشد.

    نتیجه گیری

    ترس از حرکت در افراد مبتلا به دردهای مزمن بیشتر تابع متغیرهای روان شناختی مرتبط با اضطراب اختصاصی درد است تا شدت درد و این متغیر می تواند پیش بینی کننده ناتوانی حرکتی در آینده باشد که از لحاظ بالینی نکته ارزشمندی در کنترل دردهای مزمن است.

    کلیدواژگان: ترس از درد، درد مزمن، دردهای عضلانی، اسکلتی، هوشیاری و گوش به زنگی، مدل ترس، اجتناب
  • نفیسه صدر ارحامی*، سهراب عطارد، سیامک امانت صفحه 79
    زمینه و هدف

    به واسطه مزمن بودن، عود مکرر و ایجاد ناتوانی در فعالیت فیزیکی بیمار، می تواند به درجات متفاوت بر ابعاد روانی- اجتماعی فرد تاثیر گذارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی نگرش بیماران مبتلا در مورد میزان تاثیر بیماری MS بر روی فعالیت اجتماعی و جنسی آنها تدوین شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 100 بیمار مبتلا به MS از بیماران بستری در مرکز پزشکی الزهرای (س) اصفهان در سال 86-85 مورد بررسی قرار گرفتند و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه افسردگی Beck و دو پرسش نامه محقق ساخته، برای ارزیابی نگرش بیماران جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS16 با آزمون های t و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره نگرش بیماران مبتلا به MS در مورد میزان تاثیر بیماری بر فعالیت اجتماعی آنها برابر با (64/23) و بر فعالیت جنسی آنها برابر با (23/14) به دست آمد که با توجه به میانگین نمره آزمون (24 برای سوالات فعالیت اجتماعی و 12 برای سوالات فعالیت جنسی)، پاسخ اکثر بیماران مبتلا به MS در مورد میزان تاثیر بیماری بر فعالیت اجتماعی آنها متوسط و بر فعالیت جنسی آنها متوسط تا زیاد بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش موید اثر هیجان اضطراب بر عملکرد فرد، به ویژه عملکرد تحصیلی دانش آموزان، بود؛ پس شناسایی عوامل فردی، اجتماعی و زیستی اضطراب می تواند به اتخاذ تدابیری برای کاهش سطح آن منجر شود.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، فعالیت اجتماعی، فعالیت جنسی، افسردگی، جنس، عود
  • جعفر پویا منش*، حسن احدی، محمدعلی مظاهری، علی دلاور صفحه 89
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان تاثیر دو روش مشاوره گروهی رو در رو و اینترنتی با رویکرد شناختی- رفتاری مبتنی بر نظریه آلیس، در افزایش رضایت زناشویی انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع آزمایشی است که به صورت پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل طراحی شد. در نمونه مورد مطالعه، 36 زوج دارای رضایت زناشویی پایین تر از متوسط بودند که از بین زوج های مراجعه کننده به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر، به صورت تصادفی انتخاب و به گروه های آزمایشی و کنترل اختصاص داده شدند. مداخلات، در مورد گروه های آزمایشی انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی شفه تحت نرم افزار SPSS12 مورد آزمون قرار گرفتند.

    یافته ها

    افزایش رضایت زناشویی در هر دو گروه آزمایشی، به میزان معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (P < 0.05). همچنین مشاوره گروهی رو در رو در بهبود مولفه های مدیریت مالی، اوقات فراغت و موضوعات شخصیتی موثرتر از مشاوره گروهی اینترنتی بود (P < 0.05).

    نتیجه گیری

    می توان از مشاوره گروهی اینترنتی در شرایط خاص به جای مشاوره گروهی رو در رو در حل مشکلات ارتباط زناشویی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مشاوره گروهی رو در رو، مشاوره گروهی اینترنتی، رضایت زناشویی، نظریه آلیس
  • مهدی حسن زاده*، کاوه علوی، میرفرهاد قلعه بندی، زهرا یدالهی، بنفشه غرایی، عباس صادقی کیا صفحه 97
    زمینه و هدف

    خواب آلودگی رانندگان یکی از علل مهم تصادفات جاده ای است که گاه به مرگ سرنشینان می انجامد. با توجه به خلا اطلاعی، هدف از این مطالعه، بررسی کیفیت خواب نمونه ایی از رانندگان ایرانی است که در تصادفات منجر به جرح یا فوت در جاده های برون شهری، مقصر قلمداد شده اند.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی، 453 راننده که در جاده های برون شهری سراسر ایران به عنوان مقصر دچار تصادفات منجر به جرح یا فوت شده بودند، طی 24 ساعت از بروز تصادف، بررسی شدند. در این مطالعه از یک پرسش نامه زمینه ای، سیاهه علایم (SCL-90-R) برای غربال مشکلات روانپزشکی و پرسش نامه شاخص کیفیت خواب پیتسبورگ (PSQI) برای اندازه گیری کیفیت خواب پس از جلب توافق اعضای شرکت کننده استفاده شد. یافته ها با استفاده از آمار توصیفی، رگرسیون خطی چند متغیری و تحت نرم افزار SPSS10 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    رانندگان بررسی شده به طور متوسط 5/1 ± 3/6 ساعت در شب می خوابیدند. میانگین نمره PSQI رانندگان بررسی شده 8/2 ± 5/6 بود که (5/73%) 263 نفر اختلال کیفیت خواب داشتند. تحلیل رگرسیون (136/0 = adjusted R2،001/0 > P) نشان داد نمره PSQI با نمره GSI بالاتر از 81/0 در SCL-90-R، مصرف داروهای مرتبط با خواب و سابقه تصادف مشابه پیشین، رابطه مستقیم داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس این مطالعه، کیفیت خواب رانندگان ایرانی مقصر در تصادفات منجر به جرح یا فوت مختل بوده شامل زود از خواب بیدار شدن، نیاز به دستشویی رفتن در شب، دیر به خواب رفتن و احساس سرما یا گرمای شدید می باشد.

    کلیدواژگان: تصادفات جاده ای، کیفیت خواب، رانندگان وسایل نقلیه، مشکلات روانپزشکی
  • سیما جنتیان*، ابوالقاسم نوری، سید عباس شفتی، حسین مولوی، حسین سماواتیان صفحه 109
    زمینه و هدف

    برای تشخیص و درمان ADHD، روش های مختلفی از جمله بازی درمانی معرفی شده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر بخشی بازی درمانی شناختی- رفتاری بر شدت علایم اختلال بیش فعالی/ کمبود توجه در دانش آموزان پسر پایه های سوم و چهارم دبستان انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    با اعمال طرح تجربی از میان مراجعه کنندگان دو مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی اصفهان (ارجاعی توسط روانپزشک)،30 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه 15 نفره آزمایش و شاهد جایگزین شدند. قبل و بعد از برگزاری جلسات بازی درمانی شناختی- رفتاری که یک روز در میان برای آزمودنی های گروه آزمایش انجام می گرفت، پرسش نامه های علایم مرضی کودک (CSI-4) و آزمون همتایابی اشکال آشنا (MFFT) برای دو گروه به منظور پیش آزمون و پس آزمون اجرا می شد. آزمودنی ها پس از یک ماه، مورد بررسی مجدد قرار گرفتند و در نهایت گروه شاهد نیز که در لیست انتظار بود، مورد مداخله قرار گرفت. نتایج پرسش نامه ها با استفاده از آزمون کوواریانس با نرم افزار SPSS14 تحلیل گردید.

    یافته ها

    بازی درمانی در مرحله پس آزمون باعث کاهش معنی دار شدت علایم بیش فعالی همراه با کمبود توجه، بیش فعالی، کمبود توجه، خطاهای پاسخ دهی و افزایش معنی دار زمان پاسخ دهی (همه موارد: P < 0.001) شد. همچنین بازی درمانی در مرحله پیگیری باعث افزایش زمان پاسخ دهی شد (P < 0.005)، ولی در خطاهای پاسخ دهی تاثیری نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به وجود تفاوت معنی دار بین گروه های آزمایش و شاهد و همچنین در دوره پیگیری می توان از بازی درمانی به عنوان یک روش درمانی موثر برای کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD استفاده نمود.

    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی، کمبود توجه، بازی درمانی، دانش آموز پسر دوره ابتدایی، شدت علایم، رویکرد شناختی، رفتاری
  • مرضیه عادل مهربان*، الهه آشوری، اعظم مولادوست، صدیقه آقایی صفحه 119
    زمینه و هدف

    درباره تجارب روان شناختی بیماران دارای استوما در ایران اطلاعات چندانی در دست نیست. از آن جا که پیشگیری از پیامدهای منفی روان شناختی این نوع اعمال جراحی در طراحی مداخلات روان پرستاری اهمیت زیادی دارد، شناخت تجارب روان شناختی این بیماران ضروری به نظر می رسد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع کیفی (پدیدار شناسی) بود. نمونه گیری به روش مبتنی بر هدف انجام شد و شرکت کنندگان (17 بیمار کلستومی) مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. بیماران شامل افرادی بودند که در مراکز آموزشی- درمانی وابسته به دانشگاه، مورد عمل جراحی و مراقبت قرار گرفته بودند. اطلاعات جمع آوری شده به روش Colaizzi مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    8 کد استخراج شده مربوط به تجارب روانی این بیماران عبارت بود از: آبرو ریزی، افسردگی، دردسر و سربار بودن، بی ارزشی، بی اعتمادی، عدم پذیرش و وابستگی.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه نشان داد که مشکلات روانی- اجتماعی از اهم تجارب این بیماران است. در یک رویکرد کل نگر، پرستاران به عنوان اعضای لاینفک تیم درمانی، لازم است در طراحی مداخلات روان پرستاری به مشکلات روانی- اجتماعی این بیماران نیز توجه لازم را مبذول دارند.

    کلیدواژگان: تجارب روان شناختی، استوما، جراحی روده، کلستومی، مطالعه کیفی، پدیدار شناسی
  • نسرین فانیان*، طیبه مهرابی صفحه 129
    زمینه و هدف

    تیم روانپزشکی درفرآیند درمان و مراقبت بیماران روانپزشکی نقش عمده ای ایفا می نمایند. دانستن تجارب این تیم برای ارتقای خدمات مراقبتی این بیماران ضروری به نظر می رسد. این مطالعه به منظور دستیابی به تجارب تیم روانپزشکی از کار تیمی در مجموعه های روانپزشکی انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به روش کیفی با رویکرد پدیدار شناسی انجام گرفته است. نمونه مورد مطالعه به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب گردیدند. در این مطالعه10 نفر از پرسنل شاغل در بخش ها و واحدهای روانپزشکی از 4 بیمارستان دارای بخش روانپزشکی درشهر اصفهان در سال 1386 شرکت نمودند. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه های عمیق با شرکت کنندگان بود که هر مصاحبه بر روی نوار ضبط گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات از طریق روش7 مرحله ای کلایزی انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده ار تجارب شرکت کنندگان در این مطالعه در 3 مفهوم اصلی«ارتباط»، «توانمندی» و «تعارض» و5 زیر مفهوم «همکاری»، «خود آگاهی»، «امید»، «صلاحیت» و «تعدد نقش» خلاصه گردید.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه می تواند در طرح ریزی های آتی برای ارتقای خدمات مراقبتی بیماران روانپزشکی در بیمارستان ها مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: تجربه، تیم روانپزشکی، کار تیمی، بخش روانپزشکی، پدیدارشناسی
  • پژوهشی کوتاه
  • فاطمه بهرامی *، زهرا آذریان صفحه 137
    زمینه و هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی رابطه افسردگی و نشانگان پیش قاعدگی با باورهای فراشناختی زنان دانشجو بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع تحلیل همبستگی و جامعه آماری آن، دانشجویان زن و دختر رشته روانشناسی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی 86-85 بود. سی نفر دانشجو به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده شامل پرسش نامه های فراشناخت، افسردگی بک و پرسش نامه محقق ساخته نشانگان پیش قاعدگی بود. داده ها از طریق تحلیل رگرسیون و با استفاده از نرم افزار SPSS13 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که خرده مقیاس باورهای فراشناختی منفی، در مورد غیر قابل کنترل و خطرناک بودن نگرانی، رابطه معنی داری با نشانگان پیش قاعدگی داشته است (05/0 > P). همچنین بین تمام باورهای فراشناختی ناکارآمد و میزان افسردگی دوران ماهیانه زنان رابطه وجود داشت (05/0 > P).

    نتیجه گیری

    ویژگی های فراشناخت ممکن است در ایجاد و تداوم نشانگان پیش قاعدگی و افسردگی در زنان موثر باشد.

    کلیدواژگان: نشانگان پیش قاعدگی، افسردگی، باورهای فراشناختی، فراشناخت
|
  • A. Khatibi, M. Dehgani, Kh. Alizadeh Page 69
    Aim and Background

    Fear of movement is a psychological construct with pivotal role in chronicity of pain. Chronic pain may lead to depression and anxiety in patients, which may change life quality and style. This study was aimed to evaluate the role of fear of movement in chronicity of pain in patients with musculoskeletal pain. Method and Materials: In a descriptive analytic study a sample of 170 patients with chronic musculoskeletal pain referred to an orthopedic clinic at Atieh hospital (Tehran, Iran) was selected. Based on scores of Tampa Scale of Kinesophobia, were divided into three groups of high, medium, and low fear of pain. Data was analyzed by SPSS 12 using ANOVA test.

    Findings

    Patients with higher fear of pain received higher scores on other pain related measures except estimation of pain severity during the current and the next week. In addition, regression analysis showed that scores on Pain Anxiety Symptoms Scale, and Pain vigilance and Awareness Questionnaire are the best predictors of Tampa Scale of Kinesophobia scores.

    Conclusion

    Fear of movement in patients with chronic pain is predictable by psychological variables which are correlated with pain specific anxiety rather than pain severity. Such variables can predict further movement and physical disability and have clinical implications for chronic pain management.

    Keywords: Fear of pain, musculoskeletal pain, Hypervigilance, awareness, Fear-avoidant model
  • N. Sadr.arhami*, S. Atarod, S. Amanat Page 79
    Aim and Background

    MULTIPLE SCLEROSIS (MS) is a chronic disease with relapsing and remitting periods. As it can make disabilities in patients' physical activities, MS can affect patients' psycho-social status to various degrees. The aim of this study was to evaluate attitudes of patients with MS towards the impacts of the disease on their social and sexual activities. Method and Materials: One hundred patients with a diagnosis of MS hospitalized in Az'zahra Hospital in 2006-2007 were selected through a simple randomized sampling. Data was collected using Beck Depression Inventory (BDI) as well as two other researcher-made questionnaires to assess patients’ attitudes. Data was analyzed by SPSS-12 software using t-test and ANOVA.

    Findings

    The mean score of patients’ attitude toward the adverse impacts of MS on their social & sexual activities were 23.64 and 14.23 respectively (the mean scores of the tests are 24 for impacts on social activities and 12 for impacts on sexual activities). According to the results, patients with MS believed that the disease has had a moderate impact on their social activities but a relatively high adverse impact on their sexual ones.

    Conclusion

    Patients with MS viewed the disease as moderately disturbing for their social activities and highly interfering with their sexual life. There were significant differences in this regard according to sex and depression co-morbidity

    Keywords: Multiple Sclerosis, social activities, sexual activities- depression- sex- relapse
  • J. Pouyamanesh*, H. Ahadi, MA. Mazaheri, A. Delavar Page 89

    Aim and Background

    This study was aimed to compare the efficacy of face to face and internet-applied methods of Cognitive-Behavioral Group Counseling (CBGC) based on Ellis’s theory in increasing marital satisfaction. Method and Materials: In a controlled experimental pre-post test study, a total number of 36 couples with low marital satisfaction referred to a university counseling center were randomly selected. They were then randomly assigned to one control and two experimental groups. The two different methods of CBGC were applied for the two experimental groups. Data was analyzed using the one-way Analysis Of Variance (ANOVA) and the post-hoc Sheffeh’s test through the SPSS-12 software.

    Findings

    A significant higher increase was seen in marital satisfaction in both intervention groups compared with the control one (P<0.05). Face to face group counseling was more effective than internetapplied method in improving some components of marital satisfaction such as financial management, leisure time management and personality issues (P<0.05).

    Conclusion

    For solving marital problems, internet-applied group counseling can be regarded as a good substitute for the face to face method in special conditions.

    Keywords: Internet group counseling, face to face group counseling, marital satisfaction, Ellis’s theory
  • M. Hasanzadeh*, K. Alavi, MF. Ghalebandi, Z. Yadolahi, B. Gharaei, A. Sadeghikia Page 97
    Aim and Background

    The driver’s Sleepiness is an important risk factor for road accidents leading to death or disability. Little is known about sleep quality in Iranian drivers. This study was aimed to assess the sleep quality in those Iranian drivers recognized as responsible for a recent road accident in which at least one of the car occupants had been severely injured or killed.

    Method and Materials

    In a cross-sectional study, 453 Iranian drivers were assessed within the first 24 hours after severe road accidents. After getting completed the informed consent forms and demographic questionnaires, we used Symptom Check List-90-Revised (SCL-90-R) and Pittsburg Sleep Quality Index (PSQI) for screening psychiatric problems and sleep quality impairments, respectively. Data was analyzed using descriptive statistical methods and multivariate linear regression analysis through SPSS-10 software.

    Findings

    Mean (±SD) nocturnal sleep duration of drivers was found to be 6.3±2.8 (median: 6). Based on PSQI, a total number of 263 drivers (73.5%) were poor sleepers. PSQI was correlated with a GSI more than 0.81 according to SCL-90-R, having used drugs which can affect the sleep, and a history of similar previous accident(s). Retired individuals had a better sleep quality.

    Conclusion

    Our study showed that sleep problems, especially early morning awakening, frequent need to lavatory during night, early insomnia and feeling too warm or cold, are common among Iranian drivers with severe road accidents.

    Keywords: Road accidents, Sleep quality, traffic drivers, psychiatric problems
  • S. Janatian *, A. Nouri, A. Shafti MSc, H. Molavi, H. Samavatyan Page 109
    Background and aim

    ADHD is considered as the most prevalent disorder during childhood and adolescence. For the purposes of diagnosis and treatment various methods including play therapy one applied. This research has been conducted with the aim of studying the effectiveness of&nbsp; play therapy on severity of&nbsp; symptoms of Attention Deficit/ Hyperactivity Disorder (ADHD) among primary school male students aged 9-11.

    Materials and Methods

    By considering a experimental design two psychological and counseling clinics in Isfahan were selected. From the population of all clients in the two clinics who were diagnosed as ADHD-C by the psychiatrists, 30 were selected randomly and assigned into the experimental and control groups (15 subjects each). At the pre- and post - test stages, before and after 8 sessions which took 30-45 minutes every two days play therapy with emphasis on increasing attention and decreasing hyperactivity, CSI-4 and MFFT questionnaires were applied to both groups. Furthermore, in order to diagnose any change after the therapy, a follow-up study was conducted after a month. The data were analyzed by SPSS14 software, using ANCOVA.

    Findings

    The play therapy decreased the amount of ADHD, hyperactivity, attention deficit, and response errors symptoms significantly, but increased response time significantly (all at p

    Conclusion

    Considering the significant differences between the experimental and control groups as well as the fallow - up, play therapy may&nbsp; be applied as an effective method of treatment for children and adolescence with ADHD preferably, a combination of this and other relevant methods may be used for the treatment of those with ADHD. As the ADHD symptoms were decreased significantly after the intervention, the effect of play therapy was confirmed.

    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, play therapy, male students, severity of&, nbsp, symptoms, cognitive behavior approach
  • M. Adel Mehraban*, E. Ashoori, A. Moladoost, S. Aghayi Page 119
    Aim & Background

    There is little information regarding the psychological experiences of patient with surgical stoma in Iran. Since preventing adverse psychological effects of surgical stomas is important in planning nursing care programs, exploring the experiences of these patients seems necessary. Method and Materials: This was a phenomenological qualitative study. A purposeful sample of seventeen hospitalized patients was selected through convenient sampling. They had undergone colostomy surgery in hospitals affiliated to Isfahan Medical University. Data was gathered by means of in-depth semi-structured face-to-face interviews. Data analysis was conducted using the phenomenological analytic method defined by Colaizzi.

    Findings

    Seven main themes were obtained related to psychological experiences including depression, feelings of being a burden on family, feelings of worthlessness, distrust, dishonor, non-acceptance and dependency.

    Conclusion

    Based on our findings, psychosocial problems were of the most important experiences mentioned by patients. This finding is congruent with previous similar studies. In a holistic approach, nurses as essential members of health care system should consider patient&#039;s psychosocial needs in their care planning.

    Keywords: Colostomy, surgical stoma, colorectal surgery, psychological experiences, qualitative study, phenomenological approach
  • N. Fanian*, T. Mehrabi Page 129
    Aim and Background

    Members of the psychiatric team have significant role in the treatment and care providing process for patients with psychiatric disorders. In order to improve the care system in psychiatric wards, it is essential to have a deep understanding of the team members’ experiences with team working. This study was conducted to accesses the psychiatric team’s experiences of team working in psychiatric settings.

    Method and Materials

    This was a qualitative study with a phenomenological approach. Through a convenient sampling, a purposeful sample was selected consisting of 10 persons working as personnels of psychiatric wards of four university hospitals in Isfahan in 2007. Data was gathered through in-depth interviews. Data was analysed using the seven-step method defined by Colaizzi.

    Findings

    Findings were summarized as three core concepts (namely: “communication, “power” and “conflict”) as well as 5 sub concepts (that are: “cooperating”, “self awareness”, “hop”, “competence” and “multiple role”).

    Conclusion

    The findings can contribute to future plans for improving psychiatric care in hospitals.

    Keywords: experience, psychiatric team, team working, psychiatric ward, phenomenology
  • F. Bahrami*, Z. Azarian Page 137
    Aim & Background

    This study was aimed to investigate the relationship between depression and Pre Menstrual Syndrome (PMS) with Meta Cognitive beliefs in female university students.

    Method and Materials

    This was a correlation analytical study executed on the female students of psychology studying at psychology and education school of Isfahan University in 2007-2008. Thirty students were randomly selected. The instruments used for data collection included the Meta Cognition Questionnaire (MCQ) and the Beck Depression Inventory (BDI), as well as a researcher-made questionnaire for assessment of Pre Menstrual Syndrome (PMS). Data was analyzed using the SPSS-13 software and the regression analysis method .

    Findings

    A significant correlation was found between the mean scores of the negative Meta Cognitive beliefs subscale (referring to the beliefs of dangerousness and uncontrollability of worry) with the mean scores of PMS (p < 0.05). Also, there were significant correlations between the mean total scores of all dysfunctional Meta Cognitive beliefs and the mean scores of depression during the menstrual period (p < 0.05).

    Conclusion

    Meta Cognition may play a role in development and perpetuation of PMS and depression in women.

    Keywords: Premenstrual Syndromes (PMS), Depression, Metacognitive Beliefs, Metacognitive