فهرست مطالب

مدیریت اطلاعات سلامت - سال یازدهم شماره 5 (پیاپی 39، آذر و دی 1393)

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال یازدهم شماره 5 (پیاپی 39، آذر و دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/11/27
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقاله پژوهشی
  • زهرا ناظمی، هاله آیت اللهی*، حمید حقانی صفحات 526-536
    مقدمه
    سیستم حسابداری بیمار یکی از زیر سیستم های سیستم اطلاعات بیمارستانی است که به منظور شناسایی هزینه های بیمار از زمان پذیرش تا ترخیص اطلاعات جامعی را فراهم می سازد. هدف از انجام این پژوهش مقایسه اقلام داده ای سیستم های حسابداری بیماران بستری و سرپایی با نیازهای کاربران بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای کاربردی و از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در سال 1390 شمسی انجام شد. جامعه پژوهش کاربران سیستم های حسابداری بیمار و نرم افزارهای مربوطه را شامل می شد. نمونه گیری در کاربران به صورت طبقه ای و با حجم مساوی در هر طبقه انجام شد. بدین ترتیب که از هر بیمارستان 9 نفر انتخاب شدند. در خصوص نرم افزارها نیز کلیه سیستم های حسابداری بیمار در بیمارستان های مورد مطالعه بررسی شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه و چک لیست بود و از آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون من ویتنی یو) جهت مقایسه نظرات گروه های کاربران استفاده شد. روایی پرسشنامه بر اساس سنجش روایی محتوا و پایایی آن با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی درونی (0/95=α) سنجیده شد. روایی صوری چک لیست نیز توسط سه نفر از صاحب نظران تایید شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که در اقلام داده ای صورت حساب بیماران بستری، هزینه خدمات ارائه شده از اهمیت بالاتری برخوردار بود. در مقایسه نظرات مدیران و سایر کاربران درخصوص نوع بیمه (P=0/025) و نوع پرونده بیمار (P=0/036) اختلاف معناداری وجود داشت. به طور کلی بررسی اقلام داده ای سیستم های حسابداری بیمار و مقایسه آن با نیازهای کاربران نشان داد که این سیستم ها بین 70 تا 80 درصد نیازهای اطلاعاتی کاربران را برآورده می ساختند.
    نتیجه گیری
    مشارکت کاربران در طراحی و توسعه سیستم های اطلاعات سلامت از عوامل موثر بر موفقیت سیستم ها به شمار می آید. از آنجا که سیستم حسابداری بیمار بخش مهمی از اطلاعات مالی بیمارستان را تامین می کند، از این مقوله مستثنی نیست و اقدامات لازم جهت برطرف کردن نقاط ضعف سیستم ها باید صورت گیرد.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات بیمارستانی، حسابداری، ارزیابی
  • فرامرز پوراصغر، جعفرصادق تبریزی، علیرضا علا، امین دائمی صفحات 537-547
    مقدمه
    با توجه به گسترش روزافزون کاربرد رایانه در حوزه بهداشت و درمان و ارائه مدل های تریاژ الکترونیک در برخی کشورها و با عنایت به توصیه سیستم تریاژ ESI -Emergency Severity Index به عنوان مدل مرجع تریاژ توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، این مطالعه با هدف طراحی مدل بومی کشوری تریاژ الکترونیک انجام گردید.
    روش بررسی
    سامانه هوشمند تریاژ الکترونیک بر مبنای ویرایش چهارم دستنامه تریاژ ESI به صورت تحت وب و با زبان برنامه نویسی PHP و پایگاه داده MySQL طراحی گردید. هدف از اتخاذ این ساختار، دقت، سرعت و سهولت انجام فرآیند تریاژ بطریقه الکترونیک بود. اطلاعاتی که در این سامانه ثبت می شود شامل اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات بالینی است که بر اساس آن سطح تریاژ و محل درمان بیمار تعیین می گردد.
    یافته ها
    این سامانه به منظور استفاده در بخش اورژانس بیمارستان طراحی شد. کاربران اصلی آن پرستاران تریاژ، پزشکان اورژانس و سوپروایزرها و مسئولین شیفت اورژانس هستند. علاوه بر انجام تریاژ به صورت هوشمند، قابلیت جستجو، گزارش گیری و محاسبه شاخص های مهم وزارت بهداشت در مورد تریاژ –میانگین زمان تریاژ و میزان تریاژ صحیح- از مزایای قابل توجه این سامانه می باشند.
    نتیجه گیری
    طی این مطالعه سامانه بومی تریاژ الکترونیک برای اولین بار در کشور در دانشگاه علوم پزشکی تبریز طراحی شد. با توجه به رویکرد بیمارستان ها در استفاده از سیستم های رایانه ای، مدل تریاژ الکترونیک می تواند بعنوان الگویی برای بهره گیری از رایانه در بخش های اورژانس بیمارستان ها باشد.
    کلیدواژگان: خدمات اورژانس بیمارستان، تریاژ، تریاژ الکترونیک
  • مهدی کاهویی، اکرم آصفی، زینب داودی، راضیه سادات موسوی* صفحات 548-557
    مقدمه
    پزشکان همانند سایر افراد زمانی که در تعامل با فناوری جدید قرار می گیرند به دلیل عدم تطابق فناوری اطلاعات با نیازهای اطلاعاتی آنها، نگران می شوند و این می تواند دلیلی برای بی میلی آنها نسبت به فناوری اطلاعات باشد. این مطالعه به منظور بررسی عوامل بازدارنده وتسهیل کننده در پذیرش پزشکان نسبت به فناوری اطلاعات در حوزه سلامت انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی – کاربردی روی پزشکان شهر سمنان در سال 1391 شمسی انجام شد. این مطالعه به صورت سرشماری بود و تمامی جامعه آماری (200 نفر) مورد بررسی قرار گرفتتد. جمع آوری داده ها، بوسیله پرسشنامه ای پژوهشگر ساخته انجام شد که روا یی آن بر مبنای بررسی متون عملی و نقطه نظرات صاحب نظران و پایایی آن بر اساس روش آزمون و باز آزمون انجام پذیرفت. داده ها با آمار توصیفی و بوسیله نرم افزار SPSS 16 آنالیز شدند.
    یافته ها
    43 نفر (35/5 درصد) سازمان یافتگی داده ها، 31 نفر (38/8 درصد) سرعت در بدست آوردن اطلاعات و 18 نفر (29 درصد) کاهش خطا را به ترتیب به عنوان علل تمایل خود نسبت به استفاده از سیستم اطلاعات بالینی در اولویت های اول تا سوم انتخاب کردند. 59 نفر (50/4 درصد) عدم جامعیت سیستم اطلاعات بالینی در مسائل پزشکی را به عنوان مانع اصلی استفاده از کامپیوتر در حیطه بالین گزارش کردند. 69 نفر (55/6 درصد) افزایش سطح آگاهی نسبت به سیستم اطلاعات بالینی را اولین راهکار در جهت افزایش تمایل پزشکان نسبت به سیستم اطلاعات بالینی انتخاب کردند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد رفع عوامل بازدارنده و تقویت عوامل تسهیل کننده از طریق فرهنگ سازی باعث می شود تا پذیرش پزشکان نسبت به فناوری اطلاعات در حیطه سلامت افزایش یافته وآن منجر به تغییر در فرهنگ و رفتار سازمانی پزشکان گردد و این امر باعث کاهش مقاومت فرهنگی این افراد نسبت به فناوری اطلاعات خواهد گردید.
    کلیدواژگان: پذیرش، پزشکان، فناوری اطلاعات سلامت
  • احمد شعبانی، رویا خدادوستان، رسول سعادت* صفحات 558-567
    مقدمه
    مجموعه منابع کتابخانه باید براساس روش های متعارف و استانداردهای جهانی، فهرست نویسی و سازماندهی شود تا به نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان کتابخانه به شکل مطلوب پاسخ داده شده، و دستیابی سریع به منابع کتابخانه ای میسر شود. پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهکارهای افزایش اثر بخشی دروس سازماندهی مواد از دیدگاه دانشجویان کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و نوع مطالعه کاربردی بوده است. جامعه آماری پژوهش، 154 نفر از دانشجویان نیم سال دوم تا هفتم کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی و کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 1390- 1391 خورشیدی است که 87 نفر به عنوان نمونه آماری متناسب با حجم انتخاب شدند. جهت نمونه گیری از روش طبقه ای تصادفی استفاده شد. برای نیل به اهداف تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. به منظور تعیین روایی ابزار، پرسشنامه مذکور بین 4 نفر از متخصصین این حوزه توزیع و روایی آن بررسی گردید. برای تعیین پایایایی پرسشنامه ازCrunch''s alpha استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و در سطح آمار توصیفی از فراوانی، درصد، میانگین، و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از آزمون های t تک نمونه ای (جهت بررسی معنادار بودن تفاوت بین میانگین نمونه ها) و t2 هتلینگ (جهت بررسی معنادار بودن اختلاف میانگین بین متغیرها) استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس t مشاهده شده (Sig= /001)، میزان کلیه مولفه ها بیش تر از سطح متوسط بود. ضمنا نتایج حاصله از t2 هتلینگ نشان داد که میزان تاثیر مولفه بهبود مهارت های حرفه ای و توانایی های تخصصی استادان (4/15) بیشتر از سایر مولفه ها و میزان تاثیر مولفه فراهم آوری امکانات و تسهیلات (3/79) کمتر از سایر مولفه ها بوده است.
    نتیجه گیری
    دروس سازماندهی مواد صرف تدریس در محیط های آموزشی، نمی توانند آنگونه که باید تاثیرگذار باشند. برای تاثیرگذاری مطلوب این دروس، لازم است عوامل گوناگون مانند بهبود مهارت های حرفه ای و توانایی های تخصصی استادان، محتوای دروس سازماندهی مواد با توجه به نیازها و علایق دانشجویان، و فراهم آوری امکانات و تسهیلات را در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی آموزشی، علم اطلاعات، کتابداری و اطلا عرسانی، دانشگاه ها
  • سهیلا باقری، صدیقه محمد اسماعیلی* صفحات 568-580
    مقدمه
    با توجه به اهمیت مهندسی پزشکی و ارتباط تنگاتنگ آن با سلامت جامعه و تعیین جایگاه ایران در جهان در این حوزه از علم، پژوهش حاضر با هدف مقایسه بروندادهای علمی کشورهای جهان و همکاری های علمی آنها در حوزه ی مهندسی پزشکی و در نمایه استنادی علوم، بین سال های 2002-2011 میلادی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    روش پژوهش، پیمایشی تحلیلی و نوع مطالعه کاربردی بوده است. و در آن از شاخص های علم سنجی استفاده شده است. جامعه ی پژوهش، تعداد 12044 برونداد تحقیقاتی و دانشگاهی در حوزه ی مهندسی پزشکی بود که در نمایه استنادی علوم از پایگاه Web of Science، بین سال های 2002 - 2011 میلادی نمایه شده است. برای استخراج داده ها، از نسخه 5/7 پایگاه Web of Science و برای شمارش و تحلیل داده ها از برنامه Excel استفاده شد.
    یافته ها
    کشورهای آمریکا (4427)، چین (990)، آلمان (869)، کانادا (818) و انگلستان (754)، بیشترین بروندادهای علمی مهندسی پزشکی را دارا بودند. بیشترین حوزه های موضوعی به علم مواد (5896)، بیوفیزیک (1904) و علوم ورزشی (863)، تعلق داشت. تمایل حوزه های موضوعی برتر، به همکاری با بیش از چهار نویسنده بود. آمریکا با 1207 همکاری مشترک، آلمان (484)، انگلستان (478)، چین (341) و کانادا (335)، بیشترین سهم همکاری در مدارک علمی مهندسی پزشکی را داشتند. Elsevier، Wiley-Liss، Springer و IEEE، به عنوان فعال ترین ناشران، شناخته شدند. نویسندگان برتر جهان از آمریکا، پرتغال و هلند بودند. تعداد مدارک 4 و 3 نویسنده، به ترتیب با 2268 و 2190 مدرک، بیش از بقیه بود. مراکز تحقیقی برتر جهان عبارت بودند از: دانشگاه Calif System آمریکا، دانشگاه Montreal کانادا، دانشگاه Harvard آمریکا و دانشگاه Toronto کانادا. ایران (55 مدرک) در بین نود کشور، رتبه 28 جهانی و رتبه سوم آسیای جنوب غربی را در مهندسی پزشکی به دست آورد.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش، ارتباط معناداری بین تعداد نویسندگان مقالات و تعداد آثار علمی نویسندگان با میزان جذب استناد وجود نداشته است. پرتولیدترین کشورها مشارکت علمی بیشتری با دیگر کشورها داشته اند. بنابراین، بین میزان تولیدات و همکاری های علمی کشورها، رابطه ی مستقیم وجود داشته است. مهندسی پزشکی به دلیل ماهیت بین رشته ای آن، متخصصان و گروه های علمی متعددی را به همکاری خواهد طلبید و میزان همکاری های علمی این حوزه هر روز بیشتر می شود. در مجموع، رشد تولیدات و همکاری های گروهی پژوهشگران مهندسی پزشکی در جهان، روند تصاعدی داشته و تحقق آرمان های علمی کشورمان، حمایت ها و برنامه های جدی تر متخصصان و دولت را می طلبد.
    کلیدواژگان: پایگاه های اطلاعاتی، مهندسی پزشکی، رفتار مشارکتی، برونداد، Web of Science
  • فرحناز صدوقی، کمال ابراهیمی* صفحات 581-592
    مقدمه
    تحلیل جریان علمی، نقش اساسی در شناسایی حوزه های پژوهشی مهم ایفا می نماید که نشانگر تحولات، چالش ها و راهکار ها در یک حوزه علمی می باشد. لذا هدف این پژوهش شناسایی جریان و حوزه های پژوهشی مطرح در مدیریت اطلاعات و انفورماتیک سلامت در پژوهش های جهانی است.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع کاربردی توصیفی بود که به روش تحلیل محتوا و علم سنجی انجام شد. نمونه این پژوهش 1502 مقاله حوزه مدیریت اطلاعات در پایگاه Web Of Science مربوط به سال های 2012-2008 میلادی بود. تحلیل داده ها در نرم افزار Histcite، SPSS، Bibexcel، VOSviewer انجام شد. گروه بندی 14 گانه حوزه های پژوهشی در فرایند تحلیل محتوا توسط متخصصان مدیریت اطلاعات سلامت انجام شد.
    یافته ها
    در این پژوهش چهار خوشه علمی از 100 پژوهش برتر شکل گرفت. در تحلیل محتوا نیز مقالات در 14 حوزه موضوعی گروه بندی شد. فناوری اطلاعات سلامت، سیستم های اطلاعات سلامت، هم کنش پذیری و امنیت سیستم های اطلاعاتی در حوزه سلامت بیشترین محورهای پژوهش در سال های اخیر را درمقالات نمایه شده در پایگاه Web Of Science به خود اختصاص داده بود. شبکه های اجتماعی، سیستم های مبتنی بر وب و فناوری گوشی همراه از رویکردهای جدید در مقالات مدیریت اطلاعات سلامت بودند.
    نتیجه گیری
    تنوع حوزه های پژوهشی، نوآوری در پژوهش ها، کاربردی بودن پژوهش ها یا مبتنی بر تجربه پیاده سازی بودن از ویژگی های عمده مقالات حوزه مدیریت اطلاعات و انفورماتیک سلامت در جهان است.
    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات سلامت، پرونده الکترونیک سلامت، انفورماتیک پزشکی
  • مهناز عابدی، حسن اشرفی ریزی*، فیروزه زارع فراشبندی، رسول نوری، اکبر حسن زاده صفحات 593-606
    مقدمه
    رفتار اطلاع یابی از مهمترین موضوع های مورد توجه پژوهشگران، برای شناسایی نیازهای واقعی و مشکلات استفاده کنندگان در بازیابی و استفاده از اطلاعات است و در این میان پیامد نگاه فرایندی به جست وجوی اطلاعات، بازنگری در نحوه و نوع خدمات اطلاعاتی است که می توان به مراجعه گنندگان ارائه کرد. هدف این پژوهش مقایسه رفتار اطلاع یابی دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه اصفهان در تدوین پایان نامه بر اساس الگوی فرایند جست وجوی اطلاعات Kuhlthau در سال 1391 خورشیدی و در محیط کتابخانه ای و الکترونیکی بوده است.
    روش بررسی
    روش پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه نارمنجی است که بر اساس پرسشنامه «کراکر» با عنوان «پرسشنامه فرایند پژوهش» بومی سازی شده است. روایی ابزار توسط متخصصان کتابداری و اطلاع رسانی تایید و نارمنجی(1389) میزان Cronbach''s alpha را جهت پایایی پرسشنامه، برای جنبه های شناختی (اندیشه ها) 78درصد و برای جنبه های عاطفی 87درصد ذکر نموده است (6). جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد در حال تحصیل ورودی سال 1390 تا 1388 خورشیدی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه اصفهان بودند. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران 196 نفر تعیین شده و نمونه گیری به صورت تصادفی طبقه ای انجام گرفت. نوع آمار، توصیفی (میانگین و توزیع فراوانی) و استنباطی (آزمون تی مستقل و همبستگی پیرسون) و نرم افزار مورد استفاده SPSS20 بوده است.
    یافته ها
    دانشجویان دو دانشگاه مورد بررسی، مراحل الگوی Kuhlthau را با تفاوت های عمده ای طی کرده اند؛ به طوری که فقط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در یک یا چند مرحله از ترتیب مراحل این الگو تبعیت کرده است. در حیطه احساسات، در مراحل اول (شروع) و ششم (ارائه) تفاوت معناداری بین دانشجویان دو دانشگاه مشاهده شد. تفاوت در حیطه کنش ها (مجموع مراحل) بین دو دانشگاه معنادار بود. بررسی رابطه جنسیت با مراحل الگوی Kuhlthau نشان داد که تنها بین مرحله چهارم (خاص کردن موضوع) و نمره کل حیطه احساسات بین دو جنس اختلاف معناداری وجود دارد. همچنین بین مرحله سوم (بررسی اطلاعات) حیطه احساسات با سن دانشجویان رابطه معکوس و معناداری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که دانشجویان دانشگاه اصفهان در تدوین پایان نامه مطابق با مراحل الگوی Kuhlthau عمل نکرده اند و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز تنها از یک پنجم ترتیب آن پیروی کرده اند. در برخی مراحل حیطه احساسات و حیطه کنش ها بین رفتار اطلاع یابی دانشجویان دو دانشگاه تفاوت معناداری وجود دارد. بین مرحله چهارم (خاص کردن موضوع) حیطه احساسات الگوی Kuhlthau با جنسیت رابطه معناداری وجود دارد به نحوی که مردان اطمینان بیشتری در فرایند جست وجوی اطلاعات از خود نشان می دهند. همچنین بین احساسات مرحله سوم (بررسی اطلاعات) با سن رابطه معکوس و معناداری وجود دارد به طوری که با افزایش سن دانشجویان تردید کمتری در فرایند جست وجوی اطلاعات از خود نشان می دهند.
    کلیدواژگان: رفتار اطلاع یابی، دانشجویان، پایان نامه های دانشگاهی، دانشگاه ها
  • حسین ابراهیمی پور، علی وفایی نجار، یاسمین مولوی طالقانی* صفحات 607-621
    مقدمه
    خطاهای بخش جراحی گوش- حلق و بینی طیف گسترده ای از خطاها را شامل می شود که اکثر آنها قابل پیشگیری می باشند، لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ریسک های فرایندهای منتخب بخش جراحی گوش- حلق و بینی مرکز آموزشی- درمانی قائم مشهد با روش تحلیل حالات و اثرات خطای مراقبت سلامت انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش به صورت ترکیبی (کیفی اقدام پژوهی و کمی توصیفی- مقطعی(، حالات و اثرات خطای 5 فرایند پرریسک بخش جراحی گوش، حلق و بینی طبق پنج مرحله تبیین شده روش تحلیل حالات و اثرات خطای مراقبت سلامت (HFMEA: Health Failure Mode and Effects Analysis) از سوی مرکز ملی ایمنی بیمار در سال1392 خورشیدی شناسایی و تحلیل شده است. برای ریشه یابی علل خطا، از مدل Eindhoven و برای تعیین راهکارهای بهبودی از «تئوری حل مساله به روش ابداعی»استفاده شد. برای تحلیل داده های کمی از آمار توصیفی (مجموع امتیازات) و برای تحلیل داده های کیفی از تحلیل محتوا و اجماع نظرات اعضای تیم به کمک نرم افزار Excell استفاده شد.
    یافته ها
    در 5 فرایند منتخب به وسیله «روش رای گیری با استفاده از رتبه بندی»، 22 فعالیت، 48 زیر فرایند 218 حالت خطای بالقوه با تکنیک HFMEA شناسایی شد و 8 حالت خطا (3/6 درصد) به عنوان خطاهای با ریسک بالا شناسایی و به درخت تصمیم گیری منتقل شدند. 13/34درصد از علل خطاهای پرریسک مربوط به عوامل فنی، 31/9 درصد مربوط به عوامل سازمانی، 45/32 درصد مربوط به عوامل انسانی و 7/6 درصد سایر علل بودند.
    نتیجه گیری
    «ایجاد و بازبینی خط مشی ها و روش اجرایی روشن و شفاف»، «مشارکت بیمار در روند درمان»، «مهندسی مجدد و پایش نحوه کار»، «آموزش توصیه ها و دستورالعمل ها» و «ارتقای ارتباطات بین بخش ها» به عنوان راهکارهای اجرایی برای بهینه سازی و بهبود کیفیت بخش جراحی گوش- حلق و بینی، در دستور کار قرار گرفت.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک، بخش جراحی بیمارستان، خطاها
  • مینو انصاری مهر، فرانک شفیعی*، نرگس بدرعلی، اصغر خلیفه زاده صفحات 622-632
    مقدمه
    در وضعیت موجود سیستم ارائه ی خدمات اورژانس در سطح بیمارستانی، افزایش عوارض و مرگ و میر در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد میوکارد و همچنین شلوغی اورژانس و تاخیر در پذیرش و ارائه ی مداخلات اورژانسی در بیماران سندرم حاد کرونری از آمار بالایی برخوردار بوده و ضرورت کاهش زمان ارائه ی مداخلات اورژانسی و کیفیت خدمات ارائه شده به این بیماران از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار می باشد که مهم ترین شاخص در این زمینه، سنجش رضایتمندی بیماران از خدمات ارائه شده است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط رضایتمندی بیماران و کیفیت ارائه مداخلات اورژانسی در بیماران سندرم حاد کرونری مراجعه کننده به اورژانس قلب مراکز آموزشی- درمانی نور و حضرت علی اصغر (ع) اصفهان انجام گردید.
    روش بررسی
    81 نفر از بیماران مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی نور و حضرت علی اصغر (ع) اصفهان با علائم سندرم حاد کرونری، با نمونه گیری به شیوه ساده در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و مقطعی از نظر کیفیت مداخلات اورژانسی و رضایتمندی بیماران از مداخلات، با تکمیل سه پرسشنامه که با استفاده از روش اعتبار محتوی و آزمون آلفای کرونباخ اعتبار و اعتماد علمی آن تایید گردیده بود، شرکت نمودند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزارspss20 مورد پردازش قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان رضایتمندی بیماران از کیفیت مداخلات اورژانسی 81.4±12.4 به دست آمد. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین زمان مداخلات اورژانسی با رضایتمندی بیماران رابطه معکوس وجود داشت. (P = 0.07، r = -0.16)
    نتیجه گیری
    نتایج حاضر حاکی از آن است که مداخلات اورژانسی انجام شده، در افزایش رضایتمندی بیماران موثر بوده است. همچنین می توان با به کارگیری برنامه های مدون در راستای ارتقای کیفیت ارائه خدمات در این مرکز و پایش مداوم خدمات ارائه شده به افزایش سطح رضایتمندی بیماران پرداخت.
    کلیدواژگان: رضایت، شاخص های کیفی، اورژانس، سندروم حاد کرونری
  • محمدحسین یارمحمدیان، مرضیه جعفریان جزی، الهه خراسانی*، گلرخ عتیقه چیان صفحات 633-644
    مقدمه
    مدیریت ریسک از یک سو توانایی شناخت عوامل موجود ریسک و از سوی دیگر تجزیه تحلیل ریسک و انتخاب راهبردهای مناسب برای کنترل و از بین بردن آن است. هدف این پژ‍وهش شناسایی، ارزیابی و ارائه اقدام مناسب برای کنترل، کاهش و حذف خطرات احتمالی فعالیت های بخش ICU بیمارستان الزهرا(س) در سال 1391 با کمک تکنیک FMEA می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک پژوهش کیفی با استفاده از روش مشاهده مستقیم، مصاحبه با افراد مسئول و صاحبان فرآیند در بخش ICU بیمارستان الزهرا(س) شهر اصفهان با مطالعه اسناد و مدارک موجود در بخش، در سال 1391 انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه پرستارانی بودکه با فرآیند های بخش ICU آشنایی داشتند. جهت جمع آوری داده ها از کاربرگ استاندارد تکنیک تجزیه و تحلیل حالت های بالقوه خطا و اثرات آن (FMEA) استفاده شد.
    نتایج
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که در مجموع 58 حالت بالقوه خطا در بخش ICU بیمارستان الزهرا(س) شهراصفهان شناسایی گردید که از این تعداد 13 حالت بالقوه خطا مربوط به اقدامات عمومی، 8 مورد مربوط به کنترل عفونت، 5 مورد مربوط به مراقبت های اعصاب، 8 مورد مربوط به مراقبت های گوارشی، 6 مورد مربوط به نمونه گیری، 5 مورد مربوط به دارو دادن، 4 مورد مربوط به مراقبت های پوستی و 17 مورد مربوط به مراقبت های تنفسی بود. که البته برخی از خطا های کشف شده در برخی از مراقبت ها به صورت مشترک بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش علل متعددی زمینه ساز بروز خطاهای کاری در مراقبت های پرستاری هستند. استفاده بیش از حد پرستاران با تنظیم شیفت های کاری پی در پی و تکیه بر پرستارانی که کمتر آموزش دیده اند و هم چنین محیط کاری پراسترس و کمبود پرستاران با صلاحیت و کارشناس، سلامت بیمار را به دلیل افزایش احتمال اشتباهات کاری پرستاری به خطر می اندازد که بهترین راه حل آن پیشبرد بهسازی پرسنل بیمارستانی است. نتایج حاصل از این پژوهش می تواند پرستاران و مدیران پرستاری را از ابعاد زمینه ساز بروز خطاهای کاری آگاه ساخته و رویکرد تازه ای برای برنامه ریزی و توجه بیشتر به ایمنی و مراقبت و حفظ سلامت بیمار تبیین نمود.
    کلیدواژگان: ارزیابی، ریسک، بخش مراقبت ویژه، بیمارستان ها
  • مریم خالقی بایگی، احد بنار*، ابوالفضل ابراهیمی صفحات 645-656
    مقدمه
    مدیریت مناسب ارتباط با ارباب رجوع (مشتریان) در سازمان ها از اهمیت خاصی برخوردار است. در روندهای سازمانی جدید، به دست آوردن رضایت ارباب رجوع جایگاهی حیاتی در اهداف سازمان ها دارد و سازمان ها برای رسیدن به اهداف خود، راهی جز ایجاد ارتباط مناسب با ارباب رجوعان خود از طریق اجرای مناسب پروژه های مدیریت ارتباط با مشتریان ندارند. تحقیقات نشان می دهد، درصد بسیار بالایی از این پروژه ها با عدم موفقیت روبرو می شوند که عوامل مختلفی بر این عدم موفقیت ها اثرگذار می باشد.
    روش بررسی
    با بررسی پروژه سامانه مدیریت نظارت و ارتباطات مردمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فاکتور های اساسی موثر بر عدم موفقیت این پروژه به عنوان یکی از جامع ترین پروژه های مدیریت ارتباط با ارباب رجوع در نظام سلامت تعیین شد. در این پژوهش از روش توصیفی و در بخش پیمایشی آن از پرسشنامه و مصاحبه بهره گیری شده است. همچنین به کمک روش ناپارامتریک و تجزیه و تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و از طریق آزمون تی استیودنت (T student)، صحت اثرگذاری فاکتورها مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    بر اساس نتایج بدست آمده مشخص شد که فاکتور های فرایند های سازمانی، تکنولوژی و فناوری، فرهنگ سازمانی، مدیریتی و هزینه ای به عنوان فاکتور های اساسی بر عدم موفقیت اجرای این پروژه ها در نظام سلامت، موثر می باشند.
    نتیجه گیری
    هر چند فاکتورهای مختلفی می تواند بر عدم موفقیت پروژه های مدیریت ارتباط با ارباب رجوع در نظام سلامت اثرگذار باشد، اما فاکتورهای پنج گانه تعیین شده به عنوان فاکتورهای اساسی تاثرگذار بر عدم موفقیت این پروژه ها در نظام سلامت معرفی می شوند.
    کلیدواژگان: مدیریت، ارتباط، رضایت، نظام های مراقبت سلامت
  • حجت رحمانی*، سیدعلی اصغر قریشی صفحات 657-664
    مقدمه
    اورژانس بیمارستانی به عنوان یکی از شلوغ ترین بخشهای مراکز درمانی از گلوگاه هایی است که بیشترین مراجعه مردم در روزها و ساعت های غیرمتعارف را شامل می شود. از این رو ساماندهی اورژانس ها از اولویتهای اصلی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است. برای مدیریت موثر بخشهای اورژانس در سطوح مختلف، وجود ابزاری برای نظارت و سنجش عملکرد ضروری است. از طرفی برای رهبری و مدیریت این واحد مهم علاوه بر فضای فیزیکی و تجهیزات مدرن و کامل، توجه به ارزش های والای نیروی انسانی، مهارت و قدرت مدیریتی افراد جهت تلاش برای رسیدن به رسالت و اهداف سازمان ضروری به نظر می رسد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی و توصیفی- تحلیلی می باشد. ابزار جمع آوری داده ها چک لیستی شامل مشخصات دموگرافیک مدیران اورژانش 12 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین وضعیت ساختار، فرآیند و عملکرد آن بیمارستان ها می باشد. چک لیست مذکور از طریق مشاهده، مصاحبه و استفاده از دفاتر و اسناد موجود تکمیل و داه ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بین جنسیت مدیران و سابقه کاری آن ها در اورژانس با شاخص هایی چون مدیریت، نیروی انسانی، فضا، تسهیلات وتجهیزات، فرآیند آموزشی، دستورالعمل ها و فعالیتهای بخش اورژانس، رابطه معنا دار وجود ندارد. تنها بین سابقه کار در بیمارستان و شاخص نیروی انسانی رابطه معنی دار وجود دارد (P = 0.040). یعنی افراد با سابقه خدمت کمتر، تمایل بیشتری برای حضور در بخش اورژانس، همکاری با سایر متخصصین و آشنایی بیشتر با اصول CPR و پرستاری دارند.
    بحث: با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق می توان گفت که مدیران زن و مرد در اداره اورژانس مانند هم عمل می کنند از طرفی سابقه کاری آنان هم تفاوت چندانی در نحوه مدیریت آنان ندارد.
    کلیدواژگان: مدیریت، خدمات اورژانس بیمارستان، بیمارستان های آموزشی
|
  • Zahra Nazemi, Haleh Ayatollahi*, Hamid Haghani Pages 526-536
    Introduction
    A patient accounting system is a subsystem of a hospital information system which provides comprehensive information to identify patients’ charges from admission to discharge. The main aim of this research was to compare the data elements of patient accounting systems with users’ requirements.
    Methods
    The current research was a quantitative study completed in 2012. The participants were the users’ of patient accounting systems used in the hospitals affiliated with Tehran University of medical sciences. Stratified sampling method was used to select the participants (n=216) from 2 hospitals, and six patient accounting systems used in these hospitals were selected to compare their data elements with the users’ requirements. The research instruments were a questionnaire and a checklist. The content validity of the questionnaire was confirmed by experts and its reliability was checked using internal consistency test (α0.95). Face validity of the checklist was confirmed by the experts. The mean value of > 3 showed the importance of each data element. The most important data elements were identified and compared with the systems’ data elements to determine the fitness between these two. To compare users’ views, Mann Whitney U test (α=0/05) was used.
    Results
    The results showed that among the data elements of an inpatient billing, the charges of healthcare services were the most important data elements from users’ perspectives. There was a significant difference between the views of managers and other users about the importance of the ‘type of insurance’ (P=0/025) and ‘the type of patient medical records’ (P=0/036). Generally, the findings showed that the current patient accounting systems were able to meet 70 -80% of users’ information needs.
    Conclusion
    User involvement in designing and developing health information systems is one of the influencing factors on information systems’ success. As a patient accounting system covers an important part of the hospital’s financial information, it should not be excluded and weaknesses should be identified and addressed properly.
    Keywords: Hospital Information Systems, Accounting, Evaluation
  • Faramarz Pourasghar, Jafar Sadegh Tabrizi, Alireza Ala, Amin Daemi Pages 537-547
    Introduction
    With regards to the growing use of computers in the triage along with other parts of healthcare systems, and by considering this fact that the Ministry of Health and Medical Education of Iran suggests the Emergency Severity Index (ESI) as an appropriate triage system, this study was conducted to develop a domestic model for an electronic triage system.
    Methods
    The intelligent Electronic Triage System (ETS) was developed based on ESI version4, using PHP programming language and MySQL data base. The system designed to be a web based application. The purpose of this structure was to improve the triage process in terms of precision, speed and ease of use. The ETS, based on input data, determines triage level and treatment room automatically.
    Results
    The ETS was designed to be used in Emergency Departments (EDs) in hospitals. Its main users are the triage nurses, ED physicians, ED head nurses and supervisors. Besides performing triages automatically, the ETS has some advantages such as search and report functions, and also calculating two indexes suggested by the Ministry of Health and Medical Education on triage, including average triage time and the under-triage and over-triage rate.
    Conclusion
    In this study the domestic Electronic Triage System was developed in Tabriz University of Medical Sciences, for the first time in Iran. With current trend of implementing computerized systems in hospitals, the Electronic Triage System can be used as a model for computerizing triage at EDs.
    Keywords: Emergency Service, Hospital, Triage, Electronic Triage
  • Mehdi Kahouei, Akram Asefi, Zeynab Davoodi, Razieh Sadat Mousavi* Pages 548-557
    Introduction
    Physicians when interacting with technology like other people are worried due to the mismatch of information technology with their information needs. This can be a reason for their unwillingness to information technology. This study was conducted to investigate barriers and facilitators in physicians’ adoption towards information technology in health area.
    Methods
    This descriptive - applied study was performed on doctors in Semnan city in 2012. This study was census and all of the population (200 people) was studied. Data collection was conducted by a valid، reliable and researcher- made questionnaire which its valid was measured based on literature review and expert opinions and its reliability was performed based on test and re-test. Data were analyzed by descriptive tests and SPSS 16.
    Results
    43 (35. 5%) reported structured data، 31 (38. 8%) selected the speed in obtaining information and 18 (29%) chose error reduction as the first to third priorities for their desire to use clinical information system. 59 (50. 4%) reported the lack of integrity of clinical information system in medical issues as the main obstacle to use of computers in clinical areas. 69 55. 6%) selected the increasing of awareness towards clinical information system as the first solution to increase doctors’ willingness to information technology.
    Conclusion
    It seems the resolving of the barriers and the strengthening of the facilitators through cultural promotion cause to increase physicians’ adoption towards information technology in health area and it leads to change physicians’ culture and organizational behavior and reduce their cultural resistance toward information technology.
    Keywords: Adoption, Physicians, Health Information Technology
  • Ahmad Shabani, Roya Khodadoostan, Rasul Saadat* Pages 558-567
    Introduction
    The materials of library must be organized based on international standards, so that the user's information needs are met favorably and accessibility to the library materials is facilitated. This research aimed recognizing the approaches of increasing theeffectiveness of the organization of materials courses in view of the University of Isfahan and Isfahan University of Medical Science's students in BA.
    Methods
    A descriptive survey method was used. The population included 154 BA. Students in the second to seventh term of 2011-2012 in University of Isfahan and Isfahan University of Medical Sciences. Out of these, 87 students were sampled. It was used a researcher made questionnaire for gathering information. The questionnaire was scrutinized by 4 experts for the validity and the Crunch's alpha was calculated %96 for the reliability. In order to analyzing the data SPSS was deployed for calculating percentage, average, standard deviation, One sample t- Test, and HotellingsT2.
    Results
    The p-value of t-test (Sig= /001) showed that the amount of all factors was higher than the average. On the other hand, HotellingsT2 showed that effectiveness of improvement of professional skills and facultie's abilities (4/15) is more than the other factors and effectiveness of preparing the facilities (3/79) is less than the other factors.
    Conclusion
    Teaching the organization of materials courses is not enough, but it must be paid attention to various factors too, such as improvement of professional skills and facultie's abilities, the contents of the organization of materials courses regarding to student's needs and interests, and preparing the facilities.
    Keywords: Educational Planning, Information Science, Library, Information Science, Universities
  • Sadiegheh Mohammad Esmaeil*, Soheyla Bagheri Pages 568-580
    Introduction
    Due to its close relationship with the health care and biomedical engineering position in society and Iran’s Position in the world in this field of science, this study compares the world scientific outputs and scientific cooperation in biomedical engineering in the Science Citation Index, between the years 2002-2011.
    Methods
    Research method is analytical in which scientometric indicators in analysis of co authorship are used. Research society consisted of 12044 research and academic outputs in biomedical engineering which are indexed in the Science Citation Index during 2002 - 2011. To extract data, we used from version 5/7 Web of Science database and counting and data analysis was performed using Excel software.
    Results
    America (4427), China (990), Germany (869), Canada (818) and England (754), held the most biomedical engineering outputs. The most sub-subject area belonged to materials science (5896), biophysics (1904), and sport science (863).The trend for top subject areas was the cooperation of more than four authors. America (1207), Germany (484), England (478), China (341), and Canada (335), had the most share of cooperation, in scientific documents of biomedical engineering. Elsevier, Wiley-liss, Springer and IEEE were the most active publishers. Top world authors were from America, Portugal, and the Netherlands. The documents with 4 (2268) and 3 authors (2190) exceeded other co-authored documents. Top world research centers consisted of: Calliff System University (America), Montreal University (Canada), Harvard University (America) and Toronto University (Canada). From among 90 countries, Iran (55 records) holds 28th world rank and the third rank in South West Asian countries.
    Conclusion
    No significant relationship was found between the number of co-authors, number of scientific works of the authors and citation absorption. The countries had the more collaboration with other countries were the most productive ones. So there were the direct relationship between the scientific collaborations and the rate of scientific outputs. For the reason that biomedical engineering has the interdisciplinary nature itself, numerous scientific groups’ specialists are required and the rate of scientific collaborations of this field is daily exceeding. Finally, it may be asserted that the growth of team cooperation and products of researchers of biomedical engineering in the world is ascending and scientific ideals of our country seriously require professionals and the government supports and programs.
    Keywords: Databases, Biomedical Engineering, Cooperative Behavior, Output, Web of Science
  • Farahnaz Sadoughi, Kamal Ebrahimi* Pages 581-592
    Introduction
    Scientific trend analysis can help inform Research topic trend, challenges, and solve these challenges. The purpose of this study is to identify World current Status in the field of health information management and informatics.
    Methods
    In this Content analysis and scientometric study, 1502 articles published in the Health Information Management and Health informatics were analyzed from 2008-2012. Data were analyzed using Histcite, SPSS 16, Bibexcel, VOSviewer. Data were categorized in to 14 conceptual fields by Health information management professionals.
    Results
    In this research four main clusters were identified from 100 most cited articles in health information management. Data were collected by Health information management in to 14 subfields. With most papers classified in the information systems, information technology, interoperability and security and safety. Social networking, web-based systems and mobile phone technology, new approaches in the literature of health information management.
    Conclusion
    The diversity of research, innovation in research, applied research or implementation experience of being a major feature articles in the field of information management in the world.
    Keywords: Health Information Management, Electronic Health Record, Medical Informatics
  • Mahnaz Abedi, Hasan Ashrafi, Rizi*, Firoozeh Zare –Farashbandi, Rasoul Nouri, Akbar Hassanzadeh Pages 593-606
    Introduction
    Information seeking behavior is the most important subject of researcher’s interest for identifies the real needs and problems of the users in retrieving and using information. The outcome of the process at the Search Information Review the manner and type of information that can be referred Gnndgan offered. The aim of this research is Comparison on Information Seeking Behavior of the Post Graduated Students in Isfahan University of Medical Sciences and Isfahan University in Writing Dissertation based on Carol Kuhlthau Model of Information Search Process in 2012.
    Methods
    Research method is survey and data collected tool is Narmenji questionnaire that is based on kracker questionnaire, namely "research process questionnaire” and it is localized. Validity tools confirmed by LIS professionals. The population of the study was all master students of Isfahan University of Medical Sciences and Isfahan University who entered the University. The sample size was determined 196 people based on the Cochran formula and sampling was simple random. Type of statistical was description (mean and frequency) and inferential (Independent T-test and Pearson Correlation) and the software which is used was SPSS20.
    Results
    The findings showed that there were some major differences in following up the Kuhlthau model between students of Isfahan University and Isfahan Medical Sciences University, so that Isfahan Medical Sciences University followed only In one or more stages the order steps of this pattern. In the first stage (uncertainty) and sixth (relief), no significant difference was found between students at the two universities. While none of the stage of thoughts, there was no difference between the two universities. Differences in actions (total stages) were significant between these two universities. Also there was a significant and inverse relationship between the third stage (Exploration) of feelings and age of students.
    Conclusion
    The results showed that in writing dissertation Isfahan University students did not act in accordance with the stage of Kuhlthau model and only Isfahan Medical Sciences University student 20% act in accordance with its order. There are significant differences between some of the stage of feelings and actions of student's information seeking behavior of two universities. There is significant relation between fourth stages (Formulation) of feelings Kuhlthau model with gender in a way that men show greater confidence in the information seeking process.
    Keywords: Information Seeking Behavior, Students, Dissertation, Academic, Universities
  • Hossein Ebrahimipour, Ali Vafaee Najar, Yasamin Molavi Taleghani* Pages 607-621
    Introduction
    Most of the errors occurred in otolaryngology department are preventable; This study was aimed at assessing the selected processes Otolaryngology surgery Department using Health Failure Mode and Effects Analysis (HFMEA).
    Methods
    This was a descriptive research that quantitatively and qualitatively analyzed some failure modes and effects used five steps of health care failure modes and effects analysis methodology which was presented by VA national center for Patients’ Safety. Eindhoven classification model was applied to identification of root cause of the analyzed failures. It was determined recommendation by TRIZ model. To analyze the qualitative data the descriptive statistics (total score) and for analyzing quantities data content analysis and consensus opinions of team members were employed using Excel software.
    Results
    The five high risk process were prioritized by “voting method using rating” for HFMEA. The HFMEA team identified; 22 processes, 48 sub-processes and 218 possible failures withinthese process. 8(3.6%) failure modes (hazard score>=8) were identified and entitled as "failures with non-acceptable risk” and were moved into decision tree. The main root cause for (hazard score >=4) were: (14.34%) technical- related factors; (31.9%) organizational- related factors; (45.3%) human- related factors and (7.6%) other factors. The cause of failures allowed intervention to be recommended.
    Conclusion
    Creation and review policy and Clear and transparent procedure”;” Patient participation in treatment process”; “Reengineering work and monitoring processes”; “Training of guidelines and recommendations” and “improving communication between hospital departments” were used as actions for optimization and quality improvement
    Keywords: Risk Assessment, Surgery Department, Hospital, Errors
  • Minoo Ansarimehr, Faranak Shafiei, Narges Badrali, Asghar Khalife Zadeh Pages 622-632
    Introduction
    In present condition of the offered system of hospital emergency services, increased morbidity and mortality in patients with acute myocardial infarction and the bustle of emergency units and the delay in admission and offers of emergency interventions in acute coronary syndrome patients have high stats. The necessity of reducing the time of emergency interventions and improving the quality of services provided to these patients has importance and high regard. That is the most important indicator inthis field, to assess patient's satisfaction of services provided. This study aimed at determining the relevance of patients’ satisfaction and quality indicators of emergency interventions in patients with acute coronary syndrome that referred to heart emergency unit of selected educational and treatment center of Isfahan.
    Methods
    In this analytical cross-sectional study with a simple sampling, 81 patients with symptoms of acute coronary syndrome that referring to selected educational and treatment center of Isfahan participated to determine quality indicators of emergency interventions and patient satisfaction of interventions, with completion three questionnaires after measuring and analyzing the validity and reliability of questionnaires (α-kronbakh=93%). Data were analyzed by descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson) and were processed by SPSS20 software.
    Results
    Patient's satisfaction rate of the quality of emergency interventions was 81.4±12.4. Pearson correlation coefficient indicated inverse relationship between the times of emergency interventions with patient's satisfaction. (P = 0.07, r = -0.16).
    Conclusion
    Present results suggest that emergency interventions have been effective in increasing patient's satisfaction. Increase the level of patient's satisfaction can be provided with employing codified medical programs in order to improve the quality indicators of this center’ services and a continuous monitoring of the services.
    Keywords: Satisfaction, Quality Indicator, Emergency, Acute Coronary Syndrome
  • Mohammad Hossein Yarmohammadian, Marzie Jafarian Jazi, Elahe Khorasani*, Golrokh Atighechian Pages 633-644
    Introduction
    On one hand, risk management is capability of recognition available risk factors. And on the other hand it is risk analysis and the selection of appropriate strategies to control and eliminate it. The purpose of this study is to identify, assess and provide appropriate actions to control, reducing and eliminate risks in the ICU ward in Azahra hospital in 2012, with the FMEA technique.
    Methods
    The present study is a qualitative research conducted in 2012 through direct observation, interview with the officials and authorities in the ICU ward, and available document review. The participants include nurses who identify the process of ICU ward. 4 people were selected purposefully. To collect the data, the standard worksheet of the failure mode effect analysis (FMEA) technique was used.
    Results
    The finding suggested that 58 failure modes were identified in the ICU ward in Alzahra hospital in Isfahan from among which 13 potential failure modes were related to general practices, 5 cases to neurological care, 8 cases to gastrointestinal care, 6 to the sampling, 5 to the medication, 4 to skin care, 17 to respiratory care. Of course some errors were discovered were common.
    Conclusion
    According to the findings, several causes underlie errors in nursing cares. Overuse of nurses by setting the sequential shifts and rely on nurses who have been trained under and also stressful work environment shortage of qualified and expert nurses, endanger the patient's health due to the possibility of errors in nursing work. The best solution is to promote the improvement of hospital staff. The results of this study can be nurses and nurse managers are made aware of the dimensions underlying operating errors and a new approach to planning and greater attention to patient safety and Health Maintenance can be explained.
    Keywords: Evaluation, Risk, Intensive Care Units, Hospitals
  • Maryam Khaleghy Baygy, Ahad Banar, Abolfazl Ebrahimi Pages 645-656
    Introduction
    Effective and suitable Customer Relations Management is an important subject especially in service organization. Customers’ satisfaction is a critical and important factor for achieving goals in new organizations approach, and organizations have known that to achieve their corporate goals there is no way except making an appropriate relationship with customers and gaining their satisfaction through implementation the Customer Relations Management. However research shows that many of CRM projects (about 60- 70 percent of them) had not succeeded in practice, that different factors influence these unsuccessfulness. The main objective of this study is to determine the main factors that cause failure of the organization is customer relationship management.
    Methods
    In this study, the descriptive section of the questionnaire survey and interviews with managers, consultants and experts of the system (Forty people) is utilized. Also, with help nonparametric methods and statistical analysis using SPSS software and using student T test, factors affecting accuracy wasconfirmed. The faculty and administration of questionnaire was confirmed by experts and its reliability using alpha Cronbach's 81%, respectively. In this research, monitoring and management system for outreach ministry in 2011 as one of the most comprehensive customer relationship management projects within the health system at the headquarters of the Ministry of Health and Medical Education are examined.
    Results
    Based on the results, it was found that, organizational processes with statistic number 9.067, Technology with statistic number 8.122, Organizational Culture with statistic number 13.259, management with statistic number 8.658 and cost with statistic number 7.964, in Student t test with Error level of 0.05 as main factors in the success of the project in the health sector, are effective.
    Conclusion
    Although variety of factors can influence unsuccessfulness of health CRM projects, this research funding shows identified five factors introduces as key factors.
    Keywords: Management, Communication, Satisfaction, Health Care Systems
  • Hojjat Rahmani*, Seyyed Ali Asghar Ghoreishi Pages 657-664
    Introduction
    One of the main preferences of Ministry of Health and Treatment is organizing emergency department as one of the busiest wards in hospitals. To gain goals, hospital management is of most importance. This study aimed to assess the relation of demographic and professional characteristics of emergency ward managers and structure, process and practice in these wards.
    Methods
    In this cross-sectional study, data were gathered by a checklist and a researcher-made questionnaire. The validity and reliability of questionnaire were proved. The demographic and professional characteristic of emergency ward managers and structure, process and practice in these wards of 12 teaching hospitals associated with Tehran University of Medical Sciences, Iran were assessed. The checklists and questionnaires were completed by observation, interview and use of dossiers and instruments. Finally, the data were analyzed using SPSS soft ware.
    Results
    There was not any significant relation between the manager's sex and work experience in emergency ward with management, human resources, space, equipment and materiel, teaching process, and recipes and practice aspects in these wards. Only, the relation between work experience and human resources was significant (P = 0.040).
    Conclusion
    According to our study, male and female managers are similar in direction of emergency ward. Job history is no different in management manner, too. Only, the managers with less job history have tendency for presence in emergency ward, cooperation with other specialists, and nursing training.
    Keywords: Management, Emergency Service, Hospital, Hospitals, Teaching