فهرست مطالب

مدیریت اطلاعات سلامت - سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، فروردین و اردیبهشت 1397)

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال پانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، فروردین و اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نامه به سردبیر
  • حمیدرضا ربیعی دستجردی، استفن متیوز صفحات 1-2
  • مقاله پژوهشی
  • اصغر احتشامی، احمد رضا رئیسی، مائده راشدی صفحات 3-11
    مقدمه

    نظارت و کنترل دقیق سیستم اطلاعات بیمارستانی HIS (Hospital Information System)، مستلزم استفاده از شاخص‏های ‏مناسبی است که منجر به کارایی و اثربخشی و در نهایت، تحقق اهداف ‏و ارتقای سطح کیفیت و ایمنی سازمان می‏گردد. این مهم از طریق شاخص‏های ‏کلیدی عملکرد الگوبرداری HIS امکان‏پذیر می باشد. بنابراین، هدف از انجام مطالعه حاضر، ارایه چارچوب شاخص‏های کلیدی عملکرد الگوبرداری HIS بود.

    روش بررسی

    این پژوهش به روش کیفی، در سال 1395 و در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، شاخص‏ها‏ی کلیدی عملکرد الگوبرداری HIS از طریق مصاحبه نیمه‏ ساختار یافته و روش تحلیل محتوای موضوعی استخراج گردید. در مرحله دوم، به منظور اجماع در خصوص شاخص های مذکور، از دو راند تکنیک Delphi و محاسبه شاخص‏های ‏مرکزی و پراکندگی آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و میانه) استفاده شد.

    یافته ها

    76 شاخص کلیدی عملکرد الگوبرداری حاصل از داده های به دست آمده، در قالب 8 محور اصلی تبیین گردید. این محورها شامل شاخص‏های نرم‏افزار‏‏، سخت افزار، معماری و رابط کاربری، شرکت فروشنده HIS، خدمات پشتیبانی، گردش کار، برون داد و هزینه های HIS بیمارستانی بود.

    نتیجه گیری

    شاخص‏ها‏ی شناسایی شده چهارچوب جامعی را برای الگوبرداری HIS فراهم می کند که با به‏‏ کارگیری آن، فرصت خوبی جهت بهبود عملکرد این سیستم‏ها ‏و عملکرد بیمارستان در طول زمان ایجاد خواهد شد.

    کلیدواژگان: شاخص، عملکرد، سیستم اطلاعات بیمارستانی، الگوبرداری
  • الهام سلجوقی، سید حمید غفوری، فریده دوستان، کامبیز بهاءالدینی، زکیه ایزدی صفحات 12-19
    مقدمه

    یکی از حساس ترین و مهم ترین دوران زندگی یک زن، دوران بارداری است. برخورداری از یک برنامه غذایی مناسب با توجه به فیزیولوژیک و خصوصیات ویژه فردی در جهت تامین نیازهای تغذیه ای مادر و جنین، کنترل وزن و پیشگیری از عوارض و بیماری های مختلف این دوران، امری ضروری می باشد. پژوهش حاضر با هدف ارایه یک سیستم هوشمند تغذیه در جهت پایش وزن گیری و مشاوره تغذیه زنان باردار انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی بود و بر روی 100 نفر از زنان باردار که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام گرفت. در طراحی این سیستم، از روش طراحی سیستم های خبره بر پایه قانون و تکنیک استنتاجی زنجیره پیش رو استفاده گردید.
    سیستم خبره طراحی شده در دو بخش پایش وزن گیری و پیشنهاد رژیم غذایی بر پایه وب پیاده سازی شد و مورد استفاده قرار گرفت. سپس خروجی سیستم با توصیه های واقعی ارایه شده توسط کارشناس تغذیه مقایسه گردید.

    یافته ها

    بر اساس یافته های به دست آمده از شاخص Kappa در نرم افزار SPSS، سیستم طراحی شده با تشخیص ارایه شده از سوی کارشناس تغذیه در بخش های پایش وزن گیری و پیشنهاد رژیم غذایی به ترتیب 89/0 (خیلی قوی) و 79/0(قوی) تطابق داشت.

    نتیجه گیری

    به کارگیری سیستم خبره تغذیه در بارداری، کمک موثری در جهت بهبود رژیم غذایی سالم، وزن گیری مناسب و بارداری بی خطر در زنان باردار به ویژه در مناطقی که دسترسی به متخصص تغذیه به آسانی امکان پذیر نیست، می نماید.

    کلیدواژگان: سیستم خبره، بارداری، شاخص توده بدنی، رژیم غذایی
  • اسماعیل مهرآیین، رضا صفدری، مینو محرز، نیلوفر محمدزاده، سید احمد سید علی نقی صفحات 20-25
    مقدمه

    با توجه به استفاده گسترده از سامانه های مبتنی بر موبایل و هزینه پایین این فن آوری، کاربرد سامانه خودمدیریتی مبتنی بر موبایل می تواند علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها، موجب پایبندی به درمان و ارتقای سلامت افراد مبتلا به Human immunodeficiency virus (HIV) گردد. تحقیق حاضر با هدف شناسایی الزامات لازم برای سامانه خودمدیریتی مبتنی بر موبایل در افراد مبتلا به HIV انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی بود که در سال 1396 در دو مرحله اصلی انجام گرفت. در مرحله اول، به منظور شناسایی الزامات لازم برای سامانه خودمدیریتی مبتنی بر موبایل، مقالات مشابه جستجو و بررسی گردید و در مرحله دوم نیز الزامات شناسایی شده با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته اعتبارسنجی شد. جامعه آماری پژوهش، متشکل از متخصصان بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی (فراوانی و میانگین) در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    الزامات مورد نیاز سامانه خودمدیریتی در 4 حوزه «الزامات داده ای دموگرافیکی، الزامات داده ای بالینی، قابلیت های فنی و راهبردهای خودمدیریتی» شناسایی شد. همچنین، طبق نظر جامعه پژوهش، 6 عنصر داده ای برای الزامات دموگرافیکی، 10 عنصر داده ای برای الزامات بالینی، 11 ویژگی برای قابلیت های فنی و 10 آیتم برای راهبردهای خودمدیریتی انتخاب گردید.

    نتیجه گیری

    کاربرد الزامات و راهبردهای پیشنهاد شده در مطالعه حاضر، می تواند موجب بهبود مهارت های خودمدیریتی افراد مبتلا به HIV، پایبندی به مصرف دارو و تسهیل ارتباط آن ها با ارایه دهندگان مراقبت سلامت گردد.

    کلیدواژگان: سامانه، خودمدیریتی، موبایل، HIV، ایدز
  • حسن ابوالقاسم گرجی، علی خمسه، نیوشا شهیدی صادقی، پروین ابراهیمی صفحات 26-33
    مقدمه

    تربیت نیروی انسانی متخصص و توانمند به منظور پاسخگویی به نیاز های جامعه، از جمله مهم ترین چالش های آموزش عالی به شمار می رود. هدف از انجام تحقیق حاضر، بازنگری دوره آموزشی مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی بود.

    روش بررسی

    این پژوهش به روش کمی- کیفی انجام گردید. مرحله اول مطالعه به صورت تطبیقی و مرحله دوم از طریق مصاحبه ساختار یافته و نمونه گیری غیر احتمالی سهمیه ای انجام گرفت. داده های مرحله اول با استفاده از الگوی Bereday و مرحله دوم با استفاده از روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    طی مطالعه تطبیقی، شباهت ها و تفاوت های 24 دانشگاه معتبر 15 کشور در مقایسه با ایران استخراج گردید. سپس ذی نفعان در سه سطح سازمانی مورد شناسایی قرار گرفتند. علاوه بر پیشنهاد تغییر در عناوین دروس اصلی، 25 عنوان درس تخصصی و 28 عنوان درس اختیاری در 8 اولویت از نظر اهمیت و ضرورت دسته بندی گردید. 2/63 درصد ذی نفعان با فرصت های شغلی فعلی موافق نبودند. 3/73 درصد نیز موافقت خود را با تخصصی نمودن شغل و رشته اعلام نمودند. در نهایت، عوامل بسیار تاثیرگذار، تاثیرگذار و نیازمند بهبود به منظور بازنگری برنامه درسی شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده می تواند به برنامه ریزان برنامه آموزشی رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و سایر رشته های مشابه در ایران کمک کند تا با دید وسیع تری نسبت به تدوین، بازنگری و اصلاح برنامه آموزشی و انتخاب مناسب تر اهداف، محتوا و سایر عناصر تشکیل دهنده برنامه اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: بازنگری، برنامه آموزشی، تحصیلات تکمیلی، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی
  • عباس جهانگیری صفحات 34-39
    مقدمه

    درمان غیر مستقیم، یکی از روش های ارایه خدمات درمانی به بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می باشد که از طریق خرید خدمات از مراکز دولتی و خصوصی صورت می گیرد و در واقع، بخشی از خدمات درمانی برون سپاری محسوب می شود. هدف از انجام تحقیق حاضر، رتبه بندی مناطق مختلف ایران از نظر میزان برون سپاری خدمات درمانی و فعالیت درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی بود.

    روش بررسی

    این مطالعه به روش توصیفی- مقطعی انجام شد. داده های مورد نیاز با مراجعه به وب سایت سازمان تامین اجتماعی و دانلود سالنامه آماری سال 1395 به دست آمد. همه استان های کشور به همراه منطقه کاشان، با در نظر گرفتن شش شاخص به ازای جمعیت تحت پوشش درمان هر منطقه و با به کارگیری یکی از جدیدترین روش های تصمیم گیری چند شاخصه به نام ارزیابی محصول جمع شده با وزن (Weighted Aggregated Sum Product Assessment یا WASPAS)، رتبه بندی شدند.

    یافته ها

    نسبت تعداد کل مراکز درمانی طرف قرارداد به جمعیت تحت پوشش درمان هر منطقه به دلیل کسب بیشترین وزن، مهم ترین شاخص تشخیص داده شد. در تمام مناطق تحت بررسی، شیوه ارایه خدمات درمانی به صورت غیر مستقیم وجود داشت، اما بیشترین و کمترین عملکرد به ترتیب به استان های سیستان و بلوچستان و بوشهر اختصاص یافت.

    نتیجه گیری

    سازمان تامین اجتماعی از شیوه درمان غیر مستقیم (خرید خدمات درمانی و عقد قرارداد با مراکز دولتی و خصوصی) به عنوان یک راهبرد جهت افزایش دسترسی بیمه شدگان به منابع درمانی و جایگزین نمودن آن با توسعه و ساخت و ساز مراکز ملکی در تمامی مناطق ایران (البته به طور غیر یکسان) استفاده نموده است.

    کلیدواژگان: تامین اجتماعی، برون سپاری، تصمیم گیری، خدمات قراردادی
  • فاطمه زرمهر، حسن اشرفی ریزی، احمد شعبانی صفحات 40-45
    مقدمه

    امروزه رسانه های اجتماعی نقش مهمی در رفع نیازهای اطلاعاتی افراد به ویژه دانشجویان ایفا می کنند. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان کارامدی رسانه های اجتماعی در رفع نیازهای اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر اساس هرم نیازهای اطلاعاتی Norwood انجام شد.

    روش بررسی

    روش این مطالعه، پیمایشی و ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه محقق ساخته بود. جامعه آماری را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشکیل داد. نمونه ها به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. روایی ابزار با کمک متخصصان کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و روان شناسی و پایایی آن از طریق ضریب Cronbach¢s alpha با مقدار 89/0 تایید گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های ANOVA و t و ضریب همبستگی Pearson مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین استفاده از ابزارهای رسانه اجتماعی در رفع نیازهای اطلاعاتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به طور کلی کمتر از حد متوسط برآورد گردید. میانگین استفاده از ابزارهای رسانه اجتماعی در رفع نیازهای اطلاعاتی پایه و اساسی، یاری رسان، روشنگرانه، اغنا کننده و تهذیب و اخلاق به ترتیب 461/2، 323/2، 147/3، 448/2 و 463/2 به دست آمد. همچنین، رشته تحصیلی در میزان استفاده از ابزارهای رسانه اجتماعی تاثیر داشت، اما سن اثرگذار نبود.

    نتیجه گیری

    میزان استفاده از ابزارهای رسانه اجتماعی در رفع انواع نیازهای اطلاعاتی دانشجویان، کمتر از حد متوسط می باشد و نیاز اطلاعاتی روشنگرانه دانشجویان بیشتر از سایر نیازهای اطلاعاتی از طریق ابزارهای رسانه اجتماعی مرتفع می گردد. مسوولان سلامت باید قابلیت های رسانه های اجتماعی را بیشتر برای دانشجویان تبیین نمایند.

    کلیدواژگان: رسانه اجتماعی، نیازهای اطلاعاتی، دانشجویان، دانشگاه ها، هرم Norwood
  • مقاله کوتاه
  • علیرضا رحیمی، محمدرضا سلیمانی، علیرضا هاشمیان صفحات 46-49
    مقدمه

    امروزه خدمات کتابخانه ها به شدت تحت تاثیر فن آوری اطلاعات قرار گرفته؛ به گونه ای که این امر باعث تغییر در نحوه ارایه خدمات شده است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از دید کاربران انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع پیمایشی و جامعه آماری آن شامل 331 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود که به روش نمونه گیری تصادفی بر اساس جدول نمونه گیری Morgan انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسش نامه DigiQUAL بود. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA و t در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین کیفیت خدمات در همه ابعاد مدل DigiQUAL پایین تر از حد متوسط 4 بود. بیشترین و کمترین میانگین کیفیت خدمات در گروه اعضای هیات علمی به ترتیب به پوشش موضوعی (56/4) و سودمندی (07/3) اختصاص داشت. بیشترین و کمترین میانگین بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز مربوط به دقت و صحت (56/4) و سودمندی (96/2) بود. همچنین، ارتباط معنی داری بین کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال و متغیرهای سن، جنسیت و مقطع تحصیلی وجود داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به پایین بودن میانگین کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتال، ضروری است تا کتابداران و مسوولان کتابخانه توجه بیشتری به بهبود کیفیت خدمات دیجیتال و همچنین، آموزش بیشتر کاربران داشته باشند. نتایج به دست آمده از مطالعه می تواند برای استفاده کنندگان از کتابخانه های دیجیتال مفید باشد.

    کلیدواژگان: کتابخانه دیجیتال، کیفیت خدمات، مدل DigiQUAL
|
  • Hamidreza Rabiei-Dastjerdi, Stephen Matthews Pages 1-2
  • Asghar Ehteshami, Ahmad Reza Raeisi, Maedeh Rashedi Pages 3-11
    Introduction

    Monitoring hospital information systems requires developing key indicators and criteria for efficiency and effectiveness, and consequently fulfillment of organizational objectives, including safety and quality. The purpose of this study was benchmarking of key indicators of hospital information systems.

    Methods

    This research was based on qualitative methodology with two phases. It was carried out in Ahwaz City, Iran, during the years 2015 and 2016. In the first phase, we conducted purposeful sampling using snowball technique. In the second phase, ranking of the key indicators of benchmarking operation of hospital information system (HIS) was conducted using Delphi technique. The method of data analysis in the first phase was based on a thematic content analysis, and primary and secondary themes were extracted through descriptive, interpretative, and explanatory coding. For the second phase, SPSS software was used to analyze quantitative findings and their ranking.

    Results

    After performing 14 semi-structured interviews with the study participants, the key benchmarking indicators for hospital information system were identified with 8 main themes including hardware, software, support services, vendors, output quality, workflow process, design/interface, and costs, and 76 subthemes, prioritized through Delphi method.

    Conclusion

    Benchmarking intended for comparison and improvement of the various hospital systems such as hospital information system, is one of the very helpful instruments in the hands of the managers working in this field. The indicators identified during this research will provide a comprehensive tool for benchmarking of hospital information system. By applying these benchmarks continuously, there is a good possibility to improve the operation of such systems.

    Keywords: Indicator, Performance, Hospital Information Systems, Benchmarking
  • Elham Saljoughi, Seyed Hamid Ghafoori, Farideh Doostan, Kambiz Bahaadini, Zakieh Izadi Pages 12-19
    Introduction

    Pregnancy is one of the most sensitive and important periods of a woman’s life. It is necessary to have a proper diet program based on physiologic changes and individual characteristics during pregnancy in order to meet the needs of mother and fetus, weight control, and prevention of different diseases and complications. The aim of this research was to implement an expert system for weight control surveillance and nutritional consulting.

    Methods

    This study was an applied and descriptive study as performed on a random sample of 100 pregnant women. The system designing was created using expert systems methods based on rules and forward chaining technique. The web-based expert system was designed in two sections: weight controlling and suggestive diet. Then, the system output was compared with the actual advices provided by nutrition experts.

    Results

    Using kappa index in SPSS software, the similarity of the results of designed system to the diagnosis by nutritionist was 0.89 (very strong) in weight control surveillance, and 0.79 (strong) in proposed diet.

    Conclusion

    The findings of the study show that such systems can play an effective helping role in promoting healthy diet, weight control, and using diet among pregnant women, especially those who cannot easily access an expert nutritionist in some areas.

    Keywords: Expert Systems, Pregnancy, Body Mass Index, Diet
  • Esmaeil Mehraeen, Reza Safdari, Minoo Mohraz, Niloofar Mohammadzadeh, Seyed Ahmad Seyed-Alinaghi Pages 20-25
    Introduction

    Due to the widespread use of mobile-based systems, and the low cost of this technology, application of mobile-based self-management system can lead to adherence to the treatment and promotion of the health for the people living with human immunodeficiency virus (HIV). The purpose of this study was to identify requirements for the mobile-based self-management system for these people.

    Methods

    This study was a descriptive one, carried out in two main phases in year 2017. In the first stage, in order to identify the requirements for the mobile-based self-management system, similar articles were searched and reviewed, and in the second phase, identified requirements were validated using a researcher-made questionnaire. The statistical population was infectious diseases specialists affiliated with Tehran University of Medical Sciences, Iran. The collected data were analyzed using descriptive statistics methods.

    Results

    The requirements for the self-management system were identified in four categories: demographic data requirements, clinical data requirements, technical capabilities, and self-management strategies. Furthermore, according to the research community' attitude, six data elements for demographic category, 10 data elements for clinical category, 11 features for technical capabilities, and 10 items for self-management strategies were selected.

    Conclusion

    Use of proposed requirements strategies can improve the self-management skills and medication adherence of the people living with human immunodeficiency virus, and facilitate their communication with health care providers.

    Keywords: System, Self-management, Mobile, HIV, Acquired Immunodeficiency Syndrome
  • Hasan Abolghasem-Gorji, Ali Khamseh, Niusha Shahidi-Sadeghi, Parvin Ebrahimi Pages 26-33
    Introduction

    Training competent and capable human resources in order to meet community needs is one of the most important challenges of higher education. This research aimed to revise the curriculum of the Master of Science (MSc) level in health services management in order to meet the needs of health sector.

    Methods

    This study was carried out using quantitative-qualitative method. The first stage was conducted in a comparative manner, while in the second stage, structured interviews were conducted with a sample population selected through non-probability quota sampling. The data of the first and second stages were analyzed using Bereday model and content analysis, respectively, with the help of SPSS software.

    Results

    According to comparative study, similarities and differences of 24 universities from 15 countries were extracted and compared with Iran. Then, stakeholders were identified at three organizational levels. In addition to changing the titles of some major courses, 25 specialized courses and 28 optional courses were categorized in eight priorities according to their importance and necessity. 63.2% of the stakeholders did not agree the current career opportunities; while 73.3% agreed the professionalization. Finally, very influential factor, influential factors, and factors in need of improvement were identified.

    Conclusion

    The results of the comparative study indicate that in most cases, there are significant differences between the studied areas in Iran with world-renowned universities. Change in the specialized courses due to the adoption of similar disciplines, attention to optional courses in order to specialize and create tendencies, and apprenticeships and internships are emphasized as the opportunities to turn knowledge into skills. Separation of specialist training, and classification of education according to the occupation and educational level were among suggested methods for improvement.

    Keywords: Revision, Curriculum, Graduate Education, Health Services Administration
  • Abbas Jahangiri Pages 34-39
    Introduction

    Indirect treatment is one of the methods of providing health care for customers in social security organization through the purchase of services from public and private centers. In this way, a portion of the health care is outsourced. The purpose of this study was to rank different regions of Iran in terms of the level of health services outsourcing and indirect care activities of the Social Security Organization.

    Methods

    In this descriptive sectional study, the required data were obtained by referring to the Social Security Organization website and downloading the Statistical Yearbook of 2016. Then, indirect treatment performance of that organization in all provinces, as well as Kashan area, was evaluated and compared with each other using six indicators for covered population in each area. Evaluation was carried out using one of the newest multiple attribute decision making methods, namely Weighted Aggregated Sum Product Assessment (WASPAS).

    Results

    The ratio of the number of contracted-out treatment centers to the population covered by insurance in each region was recognized as the most important indicator due to having the highest weight. There was provision of indirect healthcare services form in all studied regions; but the highest performance was observed in Sistan and Baluchestan Province, while the worst performance was observed in Bushehr Province.

    Conclusion

    Social Security Organization has used indirect care method (purchasing health services and contracting with public and private centers) as a strategy to increase the accessibility of medical resources to insured customers, and to replace development and construction of proprietary centers in all regions of Iran with outsourcing (with different amount of outsourcing in different regions).

    Keywords: Social Security, Outsourcing, Decision Making, Contract Services
  • Fatemeh Zarmehr, Hasan Ashrafi-Rizi, Ahmad Shabani Pages 40-45
    Introduction

    Nowadays, social media plays an important role in meeting information needs of individuals, especially students. The purpose of this study was to determine the effectiveness of social media in meeting all kinds of information needs based on Norwood's information needs pyramid among the students in Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

    Methods

    In this survey study, the data were collected using a researcher-made questionnaire. The statistical population consisted of students in Isfahan University of Medical Sciences. Sampling was carried out using random stratified sampling method. The validity of questionnaire was confirmed by experts in library and information science and psychologists; while reliability was calculated based on Cronbach’s alpha (0.89). SPSS software was used for data analysis.

    Results

    The mean of using social media to meet information needs was lower than average among studied students. The means of using social media to meet the coping, helping, enlightening, empowering, and edifying information needs were estimated as 2.461, 2.323, 3.147, 2.448, and 2.463, respectively. Field of study significantly affected the use of social media, while the age had no significant effects.

    Conclusion

    The extent of using social media tools to meet all kinds of information needs of students was less than average in Isfahan University of Medical Sciences; and the enlightening information needs of students were met more than other types of information needs through social media tools. To import the use of social media in meeting information needs, health officials should explain the capabilities of social media to students.

    Keywords: Social Media, Information Needs, Students, Universities, Norwood Hierarchy
  • Alireza Rahimi, Mohammad Reza Soleymani, Alireza Hashemian Pages 46-49
    Introduction

    Today, library services are heavily influenced by information technology, in a way that has changed the manner services are provided. The purpose of study was to assess the quality of digital library services in Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran, from the user's perspectives.

    Methods

    In this survey, the statistical population consisted of 331 postgraduate students and faculty members of Isfahan University of Medical Sciences who were selected using random sampling method based on Morgan sampling table. The research tool was DigiQUAL questionnaire. Data were analyzed using ANOVA and t tests via SPSS software.

    Results

    The mean service quality was less than the average level of 4 in all the dimensions of DigiQUAL. The highest and the lowest means of service quality from the faculty members’ perspectives were related to the coverage (4.56) and usefulness (3.07), respectively. From the graduate students’ perspectives, the highest and the lowest means of service quality were related to the accuracy and validity (4.56) and usefulness (2.96), respectively. There was also a significant relationship between the quality of digital library service and age, sex, and educational level.

    Conclusion

    According to the low average of the quality of digital library services, librarians and library officials need to pay more attention to improve the quality of services, and educating the users.

    Keywords: Digital Library, Quality Control, Computer Systems Evaluation