فهرست مطالب

نشریه اقتصاد و تجارت نوین
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 30، تابستان و پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود تمسکی بیدگلی، مسعود باباخانی، سیامک نوری صفحات 1-27
    در این مقاله، با معرفی شاخص بهره وری که قدرت یک فعالیت صنعتی برای دستیابی به مزیتهای نسبی در سطح داخلی و حتی در سطح خارجی را مشخص می سازد، این شاخص در سطح رشته فعالیتهای بیست و سه گانه صنعتی کشور برآورد شده و سپس سایر شاخصهای کلیدی بخش صنعت از جمله سرمایه بری، سودآوری، کاردهی، درصد شاغلان متخصص، تغییرات ساختاری، سهم صادرات از تولید، میزان وابستگی به مواد اولیه خارجی و شاخص مهم سهم انرژی در هزینه های تولید معرفی شده و مقدار آنها در سالهای 1374، 1380 و 1386 بررسی و تحلیل می شود و در نهایت، اولویتهای سرمایه گذاری رشته فعالیتهای صنعتی کشور از طریق روش رتبه بندی تاکسونومی عددی در دو مقطع زمانی 1380 و 1386 صورت می گیرد. نتایج این تحقیق نشان می دهد در سال 1380، صنایع تولید سایر وسایل حمل و نقل، صنایع تولید محصولات فلزی فابریکی بجز ماشین آلات و تجهیزات و صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی و در سال 1386 نیز صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی، تولید فلزات اساسی و تولید محصولات فلزی فابریکی بجز ماشین آلات و تجهیزات به ترتیب بیشترین اولویت سرمایه گذاری را دارا بوده اند. از این رو، سرمایه گذاری در صنایع واسطه ای توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اولویتهای سرمایه گذاری، صنایع تولیدی، بهره وری کل عوامل، تاکسونومی عددی
  • مجتبی ناهید، محمدرضا زالی صفحات 29-55
    تحقیق حاضر تلاش می کند به این پرسش اساسی که نحوه تاثیرگذاری تلویزیون در توسعه کارآفرینی چگونه است، پاسخ دهد. در عصر حاضر، برای ادامه حیات و موفقیت در تمام عرصه های زندگی با رقابتهای مستمر و نیاز مبرم به نو آفرینی مواجه ایم و کارآفرینی می تواند به عنوان یکی از راهبرد های همراه شدن با این مسئله مورد توجه قرار گیرد. یکی از راهکارهای توسعه کارآفرینی، توجه رسانه ای به کارآفرینی بویژه توجه تلویزیون است. بر همین اساس برای پاسخگویی به این پرسش از روش تحلیل محتوا (کیفی) و به صورت توصیفی سیزده برنامه تلویزیونی که رویکرد کارآفرینانه داشته اند و بهره گیری از دیگر تحقیقات انجام شده کتابخانه ای، استفاده شده است. نتایج نشان می دهد هر کدام از برنامه های تلویزیونی مانند: آموزشهای مستقیم و غیرمستقیم کارآفرینی، ارائه داستانهای موفقیت کارآفرینان، پوشش دادن خبری وقایع کارآفرینی، الگوسازی رفتار کارآفرینانه، پخش فیلم ها و سریال ها با مفهوم کارآفرینی، مسابقات با مضمون راه اندازی کسب و کار، نشستهای تخصصی با حضور کارآفرینان و مسئولان در قالب میزگرد، انتقال تجربیات کارآفرینان به مخاطبان، ارائه تصویری از زندگی کارآفرینان بر توسعه کارآفرینی تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: تلویزیون، توسعه کارآفرینی، رابطه تلویزیون و کارآفرینی، تحلیل محتوای کیفی
  • طهمورث حسنقلی پور، محمدرحیم اسفیدانی، علی اصغر ساجدی فر، ابراهیم محمدی صفحات 57-77
    این مقاله درصدد آن است تا با توجه به اهمیت موضوع کیفیت خدمت رسانی در شرکتهای کارگزاری، به تحلیل تاثیرکیفیت خدمات الکترونیکی درک شده در ایجاد اعتماد و رضایت مشتریان برخط بپردازد. بدین منظور، بر مبنای ابعاد کیفیت خدمات الکترونیکی ارائه شده در مدل مفهومی که کارایی، دستیابی/ دسترس به سیستم، قابلیت اطمینان، حفظ حریم خصوصی و کیفیت/محتوای اطلاعاتی را شامل می شود، پرسشنامه ای با هدف سنجش سطح اعتماد و رضایت از خدمات الکترونیکی شرکتهای کارگزاری طراحی و پیمایش شده است. جامعه آماری این تحقیق تمامی شهروندانی هستند که حداقل یک مرتبه به طور شخصی از خدمات الکترونیکی شرکتهای کارگزاری شهر تهران استفاده کرده اند. با جمع آوری داده ها از یک نمونه 373 نفری از مشتریان برخط و با انجام آزمون همبستگی و کاربرد مدلسازی معادلات ساختاری برای تحلیل، نشان می دهد در شرکت های کارگزاری کیفیت خدمات الکترونیکی درک شده تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد و رضایت مشتریان برخط از نظر آماری، دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات الکترونیکی، اعتماد برخط، رضایت مشتری، شرکت کارگزاری
  • محمدعلی مرادی، میثم کبریایی، مهسا گنجی صفحات 79-108
    هدف این مقاله تحلیل و ارزیابی اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) بر رشد اقتصادی 52 کشور منتخب اعضای سازمان همکاری اسلامی است. از داده های تلفیقی دوره زمانی 1995-2010 استفاده و مدل شناسایی شده به روش داده های پنل برای دو حالت پایدار و رشد برآورد می شود. با عنایت به حقایق آشکار شده در کشورهای اسلامی، این کشورها به دو گروه تقسیم شدند و اثر دسترس، کاربری و مهارت در فاوا بر حالت پایدار و رشد اقتصادی این کشورها به طور جداگانه تخمین و ارزیابی می شود. نتایج نشان می دهد طی دوره مورد بررسی سرمایه غیرفاوا بیشترین تاثیر را بر رشد اقتصادی هر دو گروه از کشورهای اسلامی دارد. دسترس و کاربری فاوا برای هر دو گروه از این کشورها، اثر قابل توجهی بر رشد دارد، اما این اثر برای کشورهای گروه اول که از نظر شاخص دسترس فاوا، امتیاز بالاتری دارند، بیشتر است. اثر دسترس و کاربری فاوا بر رشد اقتصادی این کشورها در ابتدای دوره مذکور پایدار نبوده اما، در چند سال پایانی دوره، روند مثبت و پایدار داشته است. مجموع کشش تولیدی نسبت به دسترس و کاربری اطلاعاتی برای کشورهای گروه اول حدود 26/0 و برای کشورهای گروه دوم 18/0 است. شایان ذکر است محاسبه پارامتر سرعت همگرایی نشان می دهد این سرعت در هر دو گروه کشورهای اسلامی پایین است.
    کلیدواژگان: رشد اقتصادی، ICT، شاخص دسترس فاوا، داده های پنل، کشورهای اسلامی
  • ابوالفضل شاه آبادی، سهیلا میرزابابازاده صفحات 109-131
    براساس نظریه های جدید اقتصاد بین الملل انباشت فعالیتهای تحقیق و توسعه از طریق ایجاد نوآوری، سبب بهبود کیفیت و تنوع کالاها و خدمات و کاهش هزینه های تولید و در نهایت افزایش قدرت رقابت پذیری و صادرات می شود. همچنین واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای نیز موجب سرریز تحقیق و توسعه و کاهش شکاف فناوری میان کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته می-گردد. بنابراین، هدف مقاله حاضر بررسی تاثیر انباشت هزینه های تحقیق و توسعه داخلی و خارجی (از کانال واردات کالاهای واسطه ای و سرمایه ای) بر صادرات غیرنفتی اقتصاد ایران طی دوره 1347-1387 است. نتایج نشان می دهد ضریب انباشت تحقیق و توسعه داخلی و خارجی مثبت و همواره ضریب متغیر انباشت تحقیق و توسعه خارجی بزرگتر از ضریب متغیر انباشت تحقیق و توسعه داخلی است.
    کلیدواژگان: صادرات غیرنفتی، واردات، تحقیق و توسعه، سرریز تحقیق و توسعه، سرمایه انسانی
  • محسن انصاری، قنبر محمدی الیاسی، محمدرضا زالی، مرتضی رضایی زاده صفحات 133-154
    شناسایی و انتخاب کسب وکارهای کارآفرینانه، یکی از فعالیتهای کلیدی دولتها برای تشویق افراد جامعه به کارآفرینی است. بنابراین، تحقیق حاضر با هدف شناسایی، رتبهبندی و وزن دهی مولفه های موثر در انتخاب کسب وکارهای کارآفرینانه نوپا انجام شده است. این تحقیق از نوع آمیخته و ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه گروهی با 10 نفر از کارآفرینان برتر نوپا در سطح ملی و توزیع پرسشنامه در بین 30 نفر از داوران جوایز کارآفرینی و کارآفرینان منتخب است. برای تحلیل داده ها از آزمون رتبهبندی فریدمن استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که مولفه های مهارتهای فردی، تیم کاری، مهارتهای اجتماعی، سه مولفه مهمی هستند که در انتخاب کسب وکارهای کارآفرینانه نوپای برتر مناسب است. یافته ها نشان می دهد که حوزه توانمندسازها و حوزه نتایج به ترتیب دارای وزن 54 و 46 درصد است. مهارتهای فردی بالاترین اهمیت و بازگشت سرمایه، پایین ترین رتبه را دارند.
    کلیدواژگان: جوایز کارآفرینی، کارآفرینان برتر، کسب و کارهای کارآفرینانه برتر، مولفه های کسب وکارهای کارآفرینانه، معیارهای توانمندساز
  • محمدرحیم رمضانیان، محمود مرادی، عادله عیسی زاده سراوانی صفحات 155-179
    این مقاله به بررسی بازارهای هدف صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در دوره زمانی 2008 تا 2010 می پردازد تا با اولویت بندی بازارهای هدف، بهترین بازارها را برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به صادرکنندگان معرفی نماید. نتایج تحقیق از روش غربالگری و شاخص های پتانسیل(توانایی) بازار حاکی از آن است که کشورهای ایرلند، امریکا، هند، چین و آلمان پنج کشور عمده واردکننده خدمات فنی و مهندسی ایران در جهان هستند و با استفاده از تحلیل تاکسونومی عددی و شاخص های جاذبه بازار، مشخص شد، کشورهای سنگاپور، قزاقستان، هند، استرالیا و سوئد بهترین بازارهای هدف برای صادرات خدمات فنی و مهندسی از ایران هستند و از میان کشورهایی که هم اکنون ایران به آنها خدمات فنی و مهندسی صادر می کند، کشورهای قزاقستان، سوریه، هند، لبنان و افغانستان به ترتیب پنج کشور برتر به عنوان بازار هدف برای این خدمت به شمار می روند.
    کلیدواژگان: صادرات خدمات فنی و مهندسی، اولویت بندی بازار هدف، تاکسونومی عددی، غربالگری
  • احمد اسدزاده، هیوا کیانی صفحات 181-206
    در سالهای اخیر، بهره گیری از فناوری اطلاعات، به صورت چشمگیری در صنایع خدماتی ایران بویژه در صنعت بانکداری افزایش یافته است. با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات شرایط بانکداری اینترنتی، پرداخت الکترونیکی، امنیت سرمایه گذاری و تبادل اطلاعات در کشور فراهم شده است. در این پژوهش اثر فناوری اطلاعلات و ارتباطات (شامل پایانه فروش، پایانه شعب و دستگاه خودپرداز) بر سودآوری بانک های منتخب در ایران بررسی می شود. مدل با استفاده از داده های تابلویی سیزده بانک منتخب کشور (اقتصاد نوین، پارسیان، تجارت، رفاه کارگران، سامان، سپه، سرمایه، سینا، صادرات، صنعت و معدن، کارآفرین، ملت و بانک ملی) در قالب یک مدل اقتصادسنجی با اثرهای ثابت طی دوره 1381-1388 برآورد گردید. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیر مثبت بر عملکرد بانکهای ایران داشته است.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، بانکداری الکترونیکی، داده های تابلویی، دستگاه های خودپرداز
  • مهدی بهبودی، کامبیز حیدرزاده هنزایی، امیر عابدینی کشکسرای، سمیه درستان صفحات 207-228
    این مطالعه دلایل اجتناب از تبلیغ اینترنتی را آزمون می نماید. در این خصوص، این مطالعه یک مدل نظری جامع ارائه می دهد که از یک سو بیان کننده دلایل اجتناب از تبلیغ اینترنتی و از سوی دیگر دلایل تداوم اجتناب از تبلیغ اینترنتی را بر می شمارد. این مطالعه، هفت متغیر مستقل شامل نبود دانش فنی، سبک زندگی اینترنتی، عدم همسویی انگیزه اولیه، فردگرایی، شلوغی و درهم ریختگی تبلیغات، تجربه منفی و بازداشتن از هدف را آزمون کرده است. یافته ها نشان می دهد که این هفت سازه به درستی مفهوم اجتناب از تبلیغ اینترنتی را تشریح می کنند. نقطه تمایز اصلی این مطالعه آزمون همزمان «چگونگی شکل گیری اجتناب» و «چگونگی تداوم اجتناب» است.
    کلیدواژگان: اجتناب، تبلیغات اینترنتی، مدل معادلات ساختاری، شکل گیری اجتناب، تداوم اجتناب _
  • علیرضا طالب پور، آرش جلال زاده مقدم شهری، آرمان جلال زاده مقدم شهری، بابک جلال زاده مقدم شهری صفحات 229-252
    امروزه اینترنت به عنوان ابزار جدید در انجام عملیات بانکی نقش کلیدی بازی می کند. نبود راهکارهای لازم برای ارتقای وب گاه بانکها در ایران مسئله ای است که باید توجه ویژه ای به آن داشت. هدف تحقیق حاضر، تبیین و طراحی مدلی برای ارزشگذاری وب گاه بانکها در ایران است. روش پژوهش مورد استفاده در این تحقیق توصیفی پیمایشی است و جامعه آماری تحقیق مشتریان بانکهای شهر مشهد هستند که از خدمات اینترنت بانک استفاده می کنند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده می شود. از آزمونهای تحلیل رگرسیون، تحلیل مسیر استفاده می شود. نتایج تحقیق نشان می دهد عواملی چون وفاداری وب، کیفیت ادراک شده، ارتباطات بازاریابی، خدمات مشتری و آگاهی وب در تبیین ارزش وب گاه بانکها نقش بسزایی دارند.
    کلیدواژگان: ارزش وب، کیفیت ادراک شده از وب، وفاداری وب، آگاهی وب، تداعی گرهای وب، وب گاه بانکها
|
  • Masoud Tamasoki Bidgoli, Masoud Babakhani, Siamak Noori Pages 1-27
    The experience of recently developed countries indicates that industrial development significantly leads to develop other sectors. This means it is important to invest in manufacturing industry. On the other hand، developing countries are often faced with limited resources to invest in industrial projects. Therefore، it is required to indentify productive industries to allocate the limited resources in the industries with highest efficiency. In this paper، we present productivity index that shows the power of industry to achieve comparative advantage at the internal and even external levels. The value of this index is estimated in the 23 manufacturing sectors in Iran based on ISIC Rev. 3. Then، the other key indicators of the industry such as profitability، percentage of skilled labors، structural changes، the share of manufacturing exports، the degree of dependence on foreign raw materials and energy share in production cost are introduced and measured in 1995، 2001 and 2007. Finally، investment priorities in industrial subsectors are identified using numerical taxonomy classification method in 2001 and 2007. Our study shows that in 2001، the other transportation industries، fabricated metal products and chemical products had the highest priority for investment، respectively. However، in 2007، the investment priorities have belonged to chemical products، basic metals and fabricated metal products، respectively. Therefore it is recommended to invest in the intermediate industries.
    Keywords: Investment Priorities, Manufacturing, Total Factor Productivity, Numerical Taxonomy
  • Mojtaba Nahid, Mohammad Reza Zali Pages 29-55
    Abstract This paper aims to find answers to the critical question: how does television influence upon entrepreneurship development? In the current epoch، we confront dynamic competitions and urgent needs for innovation in order to subsist and gain success in all arenas of life. Entrepreneurship، in the meanwhile، can be the subject of meticulous attentions in this aspiration. The multi-dimensional issue، however، requires comprehensive considerations related to the governments-in drawing up macro-level policies and programs. One of the important approaches to develop entrepreneurship is media-based particularly TV-presented views. To answer the above question، a theoretical model based on the literature is specified and then qualitative content analysis is used to examine the model. This study selects 13 TV entrepreneurship-approached programs. The findings confirm that some TV programs are highly effective on entrepreneurship development. They include those program offering direct and indirect entrepreneurship teachings، narrating stories of successful entrepreneurs، covering entrepreneurship-contained news and incidents، presenting entrepreneurial patterns، broadcasting entrepreneurship-related movies and TV series، holding entrepreneurship-centered competitions and contests، arranging technical meetings with participation of entrepreneurs and governmental officials aimed at transferring experiences to audience and illustrating a picture of the life of entrepreneurs.
    Keywords: Television, Entrepreneurship Development, Qualitative Content Analysis
  • Tahmoores Hasangholipoor, Mohammad Rahim Esfidani, Ali Asghar Sajedifar, Ebrahim Mohammadi Pages 57-77
    Survival in today''s organizations depends greatly on special value that they create for their customers. Therefore، in these organizations special attention is paid to the issues of service quality and evaluation of customers’ perception of these services. Taking account to the importance of quality service in the brokerage firms، this article intends to analyze the influence of perceived electronic service quality in building customers’ trust and satisfaction. For this purpose، a questionnaire is designed and surveyed based on electronic services quality dimensions presented in the conceptual model. They include efficiency، system access/availability، reliability، privacy and information quality/content in order to evaluate the level of trust and satisfaction from brokerage firms’ electronic service. The statistical population of the research includes all citizens who used at least once the electronic service of Tehran''s brokerage firms. Collecting data from a sample of 373 online customers and carrying out the correlation test and estimating structural equation modeling، the results show that، in brokerage firms، perceived electronic services quality has a positive and statistically significant effect on customers’ trust and satisfaction.
    Keywords: Electronic Services Quality, Online Trust, Customer Satisfaction, Brokerage Firm
  • Mohammad Ali Moradi, Meysam Kebryaee, Mahsa Ghanji Pages 79-108
    The objective of this study is to explore the impacts of ICT investment on economic growth in a cross section of 52 Islamic countries using the data over the period 1995-2010. Panel data model is estimated for both steady-state regression and economic growth regression. According to the observed results، countries in the study are divided into two groups and the impact of ICT access، ICT usage and ICT skills indices on economic growth is estimated، separately. The findings show that the main engines of economic growth are ICT capital، non-ICT capital and human capital in a sample of 52 Islamic countries. ICT access and ICT usage has statistically significant effect on growth. However، the results confirm there is a stronger influence on economic growth in the sub-sample of countries that have relatively a higher ICT Index. Of course the impact of ICT access index and ICT usage index on economic growth in this group was not stable at the beginning of period while in the last few years; the trend has been positive and stable. Total elasticity of production with respect to ICT access and ICT usage for the first group of countries is about 0. 26 and for the second group of countries is about 0. 18. It is worth noting that the speed of convergence parameter shows that this rate is lower in the both groups of countries.
    Keywords: Economic Growth, ICT, Panel Data, Islamic Countries
  • Abolfazl Shahabadi, Sohila Mirzababazadeh Pages 109-131
    According to recent development in theories of international economics، accumulation of R&D by creating innovation، improves the quality and diversity of goods and services and reduces costs of production and finally increases the international competitiveness of economy. Moreover، the imports of intermediate and capital goods cause to increase R&D spillovers and reduce technology gap between developed and developing countries. Therefore the purpose of present study is to investigate the effect of accumulated development costs of internal and external accumulation of R&D (Through the channel of imports of intermediate and capital goods) on Iran''s non-oil exports. Johansson cointegration technique is employed to estimate the imperial model during the data over the period 1968-2008. The results show that coefficient of accumulation of internal and external R&D is positive and statistically significant and the accumulation of external R&D coefficient is greater than internal R&D coefficient over the period of study. Thus، it can be concluded that Iran''s internal R&D activities play an insignificant role in non-oil exports development and competitiveness of the economy which is in contrast with the developed and newly industrialized countries. In addition، the findings show that a positive and significant effect of human capital and the relative price on non-oil exports.
    Keywords: Non, Oil Exports, Imports, R, D Spillover, Human Capital
  • Mohsen Ansari, Ghanbar Mohammadi Elyasi, Mohammad Reza Zali, Morteza Rezaeizadeh Pages 133-154
    Identification and selection of entrepreneurial businesses are key activities to encourage people to do entrepreneurship. The major goal of the current study is to identify and prioritize the effective components in the selection of superior entrepreneurial businesses. Mixed method is employed to examine this issue. Friedman rank test is used to analyze the data. The findings have revealed that the following components are suitable for nascent entrepreneurial businesses as enablers: individual skills، team work، social skills، high energy levels، organization of resources improved، culture of innovation and creativity. Other factors included in the ranking comprise utility/usefulness، efficiency، vision، sales growth or income business، the economic effect on the community، return on investment and profitability in the results. In addition، the results show that individual skills are the most important and return on investment is the least significant factors in selecting superior entrepreneurial businesses.
    Keywords: Entrepreneurship Awards, Superior Entrepreneurs, Entrepreneurship Enablers
  • Mohammad Rahim Ramazanian, Mahmoud Moradi, Adeleh Eisazaeh Saravani Pages 155-179
    The growth in global trade especially in servicing sector has caused increasing attention to service exports in countries. In 2008، the volume of engineering and technical exports was over 391 billion dollars over the world while Iran has exported over 2. 1 billion. This fact calls for a national exporting strategy to identify، create، and preserve exporting target markets. Therefore، it is important to recognize the exporting target markets for engineering and technical services and the necessity to reinforce the capabilities of domestic companies in order to join international markets. The purpose of this paper is to study the target markets of engineering and technical services over the period 2008-2010. The findings through screening revealed that Ireland، USA، India، China and Germany were top five importing countries for Iran’s engineering and technical services. Using numerical taxonomy and market attraction index، Singapore، Kirgizstan، India، Australia and Sweden were best markets for the export of engineering and technical services. Among countries to which Iran exports engineering and technical services، Kazakhstan، Syria، India، Lebanon and Afghanistan are respectively the five best countries as target markets.
    Keywords: Market Prioritization, Market targets, Engineering, Technical Services Exports, Numerical Taxonomy, Screening
  • Ahmad Assadzadeh, Hiva Kiani Pages 181-206
    In recent years، the application of information technology has been remarkably increased in the service sector in general and in the banking industry in particular. The application of IT paved the way for internet banking، electronic payment، and enhanced security in investment and communication. This study investigates the effect of ICT (points of sale، ATM، branch pin pad) on the profitability of the selected banks in Iran. The empirical model includes bank asset return as dependent variable، whereas the explanatory variables consist of concentration ratio، bank size، bank’s market share، branch pin pad، POS and ATM. To estimate the specified model، unbalanced panel approach is employed using the data over the period 2002-2009. The results suggest that the application of ICT has positive and statistically significant effect on banks performance in Iran.
    Keywords: ICT, Electronic Banking, Panel Data Analysis, ATM, POS
  • Mehdi Behboudi, Kambiz Heidarzadeh Hanzaee, Amir Abedini Koshksaray, Somayeh Dorestan Pages 207-228
    This study provides insights into the question that why do people avoid advertising on the Internet? Negative trends in click-through rate and marketers’ hesitations to use this route of advertising make it imperative to study this kind of marketing. In pursuing this goal، a comprehensive theoretical model is developed. The model consists of two parts، on the one side it shows the reasons to why users avoid advertisements on the Internet، and on the other side، it figures out reasons to why users continue to avoidance from advertisements on the Internet. We examined seven latent variables which include the lack of technical knowledge، e-Life style، lack of alignment in users’ internet motive، ad clutter، negative prior experience and goal impediment. This is the first attempt to explain online ad avoidance by using seven variables in comparison to prior researches which reported only three variables. The results show that these variables explain successfully the user behavior in avoiding advertisements on the Internet.
    Keywords: Internet Advertising, Avoidance, Avoidance Formation, Avoidance Continuation
  • Alireza Talebpour, Arash Jalalzadeh Moghaddam Shahri, Arman Jalalzadeh Moghaddam Shahri, Babak Jalalzadeh Moghaddam Shahri Pages 229-252
    Nowadays، the Internet is a pervasive new medium in banking systems. However، in Iran due to the lack of effective strategies، banks’ websites and their online services have not developed efficiently. This research aims to explain and design a model to evaluate banks’ websites in Iran. In this study، statistical population is the customers of banks selected from the residents in the city of Mashhad who have used the services of the Internet banking over 3 years. A questionnaire is designed to collect the primary data. After collecting the required data through questionnaire، statistical methods such as regression analysis and path analysis are used to estimate empirical model. The findings demonstrated that factors such as web loyalty، perceived quality، marketing communications، customer services and web awareness play a significant role in explaining the website quality.
    Keywords: Perceived Quality of Web, Web Loyalty, Website of Banks, Regression Analysis, Iran