فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال یازدهم شماره 2 (1394)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال یازدهم شماره 2 (1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • مهرداد عنبریان، محمدحسن مدرس سبزواری، محمدرضا صفری، سید فرهاد طباطبایی صفحه 121
    مقدمه
    افراد معلول دچار قطع عضو ترانس تیبیال هنگام دریافت اندام مصنوعی، ناگزیر به استفاده از یک نمونه از پنجه ها، جهت جایگزینی عضو از دست رفته هستند. ویژگی های بیومکانیکی دویدن افراد قطع عضو ترانس تیبیال با پنجه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. علیرغم اینکه پنجه ساچ (SACH) و داینامیک شرکت (Otto Bock) جزء رایج ترین پنجه های مصرفی در ایران است، بررسی عملکرد این پنجه ها در فعالیت های حرکتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر پنجه ساچ و داینامیک بر برخی متغیرهای کینتیکی در فاز استانس دویدن افراد قطع عضو یکطرفه ترانس تیبیال می باشد.
    مواد و روش ها
    8 مرد قطع عضو یکطرفه ترانس تیبیال در این مطالعه شرکت کردند. هر آزمودنی با هر یک از پنجه ها سه بار مسیر 12 متری را با سرعت 5/2 متر بر ثانیه می دوید. از صفحه نیرو کیستلر برای جمع آوری اطلاعات کینتیکی و از سیستم آنالیز حرکت (VICON) برای کنترل سرعت دویدن استفاده شد. برای تعیین اثر پنجه ها از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه های تکراری در داده های نرمال و آزمون فریدمن در داده های غیر نرمال استفاده شد (05/0p<).
    یافته ها
    پای قطع عضو افراد قطع عضو ترانس تیبیال یکطرفه شاخص جذب شوک (قله ی نیروی عمودی عکس العمل زمین هنگام تماس پاشنه) نداشت. نیروی برآیند عکس العمل زمین میان پنجه ساچ، داینامیک و پنجه مورد استفاده آزمودنی ها به طور معناداری متفاوت بود (001/0P<) که پنجه ساچ نیروی عکس العمل زمین بیش تری (001/0P<) نسبت به پنجه داینامیک و پنجه اصلی داشت اما ایمپالس عمودی میان پنجه ها تفاوت معناداری نداشت (38/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که هنگام دویدن، نیروی عکس العمل زمین در پای قطع عضو با پنجه ساچ بیش تر از پنجه داینامیک است و می تواند موجب افزایش خطر ابتلا به درد کشکی رانی در پای قطع عضو شود.
    کلیدواژگان: دویدن، قطع عضو ترانس تیبیال، کینتیک، پنجه ساچ، پنجه داینامیک
  • علیرضا محسنی اژیه، سالار فرامرزی، سید حمیدرضا ابطحی، مهسا سپهرنژاد، محمدحسین نیلفروش صفحه 133
    مقدمه
    ناشنوایی اثرات نامطلوبی بر رشد زبان کودک خواهد داشت. امروزه، انجام عمل جراحی کاشت حلزون فرصتی برای رشد و تحول زبان در کودکان ناشنوا فراهم آورده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رشد زبانی کودکان نا شنوا بعد از گذشت دو سال از عمل جراحی کاشت حلزون و مقایسه آنها با کودکان دارای شنوایی طبیعی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری کودکان کاشت حلزون شده شامل کلیه کودکانی بودند که در بیمارستان الزهرای اصفهان، تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته بودند. از این جامعه 35 کودک (18 پسر و 17 دختر) که حداقل دو سال از عمل جراحی آنها گذشته بود، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. در گروه کودکان دارای شنوایی طبیعی، جامعه آماری شامل کلیه کودکانی بودند که در مراکز پیش دبستانی و دبستان شهر اصفهان، تحت آموزش قرار گرفته بودند. از این جامعه، 35 کودک (18 پسر و 17 دختر) به شیوه نمونه گیری خوشه ایتصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از مقیاس رشد و تحول زبان (فرامرزی، 1386)، جمع آوری شد و در پایان داده های آماری از طریق روش همبستگی و تحلیل کواریانس، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که اگر چه کودکان کاشت حلزون شده نمره های بالایی در مقیاس رشد زبان دریافت می کنند، با این وجود بین میانگین امتیازات رشد زبان در دو گروه تفاوت معنی داری وجود داشت(P ≤ 0/001). همچنین بین سن و رشد زبان رابطه مثبت معنی داری وجود داشت (P ≤ 0/01 r= 0/491).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که اگر چه انجام عمل جراحی کاشت حلزون موجب رشد زبان در کودکان ناشنوا می شود ولی نباید انتظار داشت که بعد از گذشت دو سال از عمل جراحی، کودکان کاشت حلزون شده در مهارت های زبانی مشابه کودکان دارای شنوایی طبیعی عمل نمایند.
    کلیدواژگان: رشد زبان، کودکان کاشت حلزون شده، کودکان دارای شنوایی طبیعی
  • زهرا سادات رضاییان، مهشید خالقی پناه*، جواد صراف زاده صفحه 142
    زمینه

    آسیب لیگامان صلیبی قدامی زانو شایع تر از سایر لیگامان های این مفصل می باشد. هدف اولیه توانبخشی بعد از آسیب لیگامان صلیبی قدامی، بازگرداندن عملکرد می باشد علی رغم تحقیقات موجود در مورد تغییرات پارامترهای مختلف راه رفتن در حین Toe-in Walking، تاکنون تاثیر این ورزش بر عملکرد بیماران مبتلا به آسیب لیگامان متقاطع قدامی به صورت بالینی مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین، مطالعه حاضر به عنوان یک مطالعه مقدماتی برای تعیین اثر شش هفته تمرین خانگی نظارت شده راه رفتن با پا های رو به داخل بر عملکرد افراد غیرکوپر دچار ضایعه لیگامان صلیبی قدامی در آزمون لی لی تک پا و آزمون 8 طراحی شد.

    مواد و روش ها

    7 مرد جوان غیرکوپر مبتلا به آسیب لیگامنت متقاطع قدامی براساس معیارهای معرفی شده توسط Fitzgerald انتخاب شدند. به بیماران آموزش داده شد که به مدت شش هفته، هفت روز هفته روزانه سی دقیقه با کفش با هر دو پا در حالت رو به داخل در منزل راه بروند. عملکرد افراد در آزمون لی لی تک پا و آزمون 8 قبل و بعد از مداخله بررسی شد. همچنین کلیه شرکت کنندگان پرسشنامه IKDC را در ابتدا و پس از پایان دوره مداخله تکمیل نمودند

    یافته ها

    قدرت عضله چهار سر ران (05/ 0=P)، مسافت طی شده در آزمون لی لی تک پا (04/ 0=P) و مدت انجام آزمون 8 (001/ 0=P) پس از تکمیل دوره مداخله بهبودی معنی داری نشان دادند. بهبود گزارش فرد در پرسشنامه IKD و شاخص قرینگی اندام در آزمون لی لی تک پا از لحاظ آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد برنامه تمرینی پیشنهادی بتواند اثر مطلوبی بر عملکرد بیماران مبتلا به آسیب لیگامنت متقاطع قدامی داشته باشد.

    کلیدواژگان: لیگامنت متقاطع قدامی، غیرکوپر، راه رفتن با پای رو به داخل، تمرین در منزل
  • مژگان فرهبد، مینا احمدی کهجوق، حسین احمدی کهجوق صفحه 160
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی شیوع ناهنجاری های ستون فقرات در دانش آموزان با آسیب بینایی و شنوایی است.
    روش بررسی
    برای انجام پژوهش مطالعه از نوع مقطعی- توصیفی با نمونه گیری طبقه ای انتخاب شد. تعداد نمونه ها بر حسب ده درصد از دانش آموزان سال تحصیلی 91 انتخاب شدند که در شهر تهران 323 نفر، در شهرستان های استان تهران 244 نفر و در استان البرز 148 نفر بودند. از پرسشنامه دموگرافیک، شاقول، خط کش منعطف تایوانی و خط کش ساده برای جمع آوری داده ها استفاده شده و با استفاده از آمار توصیفی گزارش شده است.
    یافته ها
    براساس یافته های پژوهش، شیوع اسکلیوز در 74 درصد از دانش آموزان با آسیب بینایی بالاترین میزان را داشت. در بررسی کایفوز و لوردوز چارک های اول و سوم مبنای وجود ناهنجاری استناد شدند، بدین صورت که محدوده کمتر از چارک اول و بیش از چارک سوم دارای ناهنجاری مشخص قلمداد شد. چارک اول و سوم برای کایفوز دانش آموزان آسیب دیده شنوایی با30.56 و 46.51 درجه، بیشترین مقدار و در آسیب دیده بینایی با 27.65 و 45.24 بود. همچنین چارک اول و چارک سوم برای لوردوز دانش آموزان آسیب دیده شنوایی به ترتیب با 36.60 و 74.90 درجه بیشترین مقدار را داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از شیوع بیشتر ناهنجاری های ستون فقرات در دختران دانش آموز با آسیب بینایی است که لازم است آموزش ها و نیز خدمات توانبخشی لازم جهت استفاده از حواس جایگزین برای ایجاد وضعیت مناسب در بدن به این قشر از دانش آموزان ارائه شود.
    کلیدواژگان: آسیب بینایی، آسیب شنوایی، اسکلیوز، لوردوز، کایفوز
  • سید اصغر حسینی، غلامعلی قاسمی، محبوبه مردان شاه صفحه 168
    مقدمه و هدف
    اختلالات خلقی از جمله افسردگی، زندگی بسیاری از مردم جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری به قدری شایع است که از آن به عنوان سرماخوردگی روانی یاد می شود. با وجود روش های درمانی غیر دارویی متعدد جهت درمان این بیماری، ولی شواهد کمی در مورد اثر بخشی قطعی این روش ها وجود دارد. از جمله روش های درمانی غیر دارویی می توان به ماساژ درمانی که زیر گروه طب مکمل است، اشاره کرد. هدف این تحقیق مطالعه تاثیر شش هفته ماساژ درمانی بر میزان افسردگی و کیفیت زندگی زنان افسرده بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در قالب یک تحقیق نیمه تجربی به صورت پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه کنترل و ماساژ درمانی انجام شد. از بین بیمارانی که به مرکز دارالشفا فاطمیه(س) شهر اصفهان مراجعه کردند، تعداد 20 بیمار زن افسرده که از پرسشنامه افسردگی بک نمرات بالاتر از 18کسب نمودند، به صورت در دسترس انتخاب و براساس نمرات افسردگی در دو گروه ماساژ درمانی(10بیمار با میانگین سنی61/ 7±2/ 31) وگروه کنترل(10 بیمار با میانگین سنی30/ 5±2/ 27) قرار گرفتند. بیماران گروه ماساژ درمانی به مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه ماساژ 30 دقیقه ای دریافت کردند در حالی که در مدت مشابه بیماران گروه کنترل به روند درمان خود ادامه دادند. برای اندازه گیری افسردگی و کیفیت زندگی بیماران به ترتیب از پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه ویسکانسین قبل و بعد از اتمتم دوره ماساژ استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنوا با اندازه های تکراری و در سطح معناداری 0.05 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که میزان افسردگی و کیفیت زندگی در پس آزمون گروه ماساژ درمانی به طور معناداری متفاوت از پیش آزمون است یعنی اعمال مداخله موجب کاهش افسردگی و بهبود کیفیت زندگی بیماران شده است(0.05P<).
    بحث: با توجه به نتایج به دست آمده از تحقیق حاضر، به نظر می رسد ماساژ درمانی در کاهش میزان افسردگی و کیفیت زندگی بیماران موثر است. بنابراین یافته های این پژوهش از تاثیر مثبت ماساژ درمانی بر بیماران افسرده حمایت می کند.
    کلیدواژگان: ماساژ درمانی، افسردگی، کیفیت زندگی، زنان افسرده
  • حامد ملک زاده دهخوارقانی، فواد صیدی، رضا رجبی صفحه 179
    مقدمه
    اختلال در عملکرد حس عمقی می تواند ریسک بروز آسیب دیدگی در ورزشکاران را افزایش دهد. با این وجود تاثیر ساعات مختلف شبانه روز بر عملکرد این حس مشخص نیست. لذا هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر ریتم شبانه روزی بر روی دقت عملکرد حس عمقی مفصل زانوی مردان فوتبالیست بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 30 فوتبالیست مرد دانشگاهی با دامنه سنی 25-18 سال بر اساس معیارهای ورود و خروج از تحقیق به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. خطای بازسازی زاویه ای مفصل زانو در سه ساعت مختلف 10، 15 و 20 و در دو زاویه هدف 45 درجه و 65 درجه فلکشن توسط روش مارکرگذاری پوستی و عکس برداری دیجیتال اندازه گیری شد. برای تجزیه تحلیل عکس ها از نرم افزار Auto CAD و برای مقایسه داده ها در ساعات مختلف از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج این تحقیق نشان داد با وجود ثبت رکوردهای متفاوت در ساعات مختلف و همچنین کمتر شدن میانگین خطاهای بازسازی در ساعات میانی روز (15)، از نظر آماری اختلاف معناداری در خطای بازسازی زاویه ای مفصل زانو در ساعت مختلف وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق، به نظر می رسد که دقت عملکرد حس عمقی در مفصل زانو تحت تاثیر ریتم شبانه روزی قرار نداشته و بر این اساس، تفاوتی در احتمال بروز آسیب دیدگی ورزشکاران در ساعات مختلف شبانه روز ناشی از عملکرد متفاوت این حس وجود نداشته باشد.
    کلیدواژگان: حس عمقی، ریتم شبانه روزی، زانو، بازسازی زاویه ای مفصل
  • عبدالله موسوی، اسماء خدیو، احمدرضا ناظری، عنایت الله بخشی، بهروز محمودی بختیاری، نسرین قنبری صفحه 191
    مقدمه
    بازشناسی گفتار دایکوتیک شامل ارایه هم زمان محرکات رقابتی به گوش راست و چپ می باشد که جهت بررسی برتری نیم کره های مغزی از نظر عملکرد زبانی و توانمندی های پردازش شنیداری در کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار می گیرد. این مطالعه با هدف ساخت نسخه فارسی آزمون دایکوتیک هجای بی معنی و بررسی ویژگی های روان سنجی آن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع ابزارسازی و غیر تجربی با الگوی متدولوژیکال بود که شامل سه بخش اصلی ساخت نسخهفارسی آزمون دایکوتیک هجای بی معنی، بررسی روایی محتوا با استفاده از نسبت روایی محتوا و اجرای آن بر روی 80 فرد جوان و هنجار در طیف سنی 18 تا 25 سال(40 مرد و 40 زن) با میانگین سنی 21/16± 2/28 سال به منظور بررسی اعتبار آزمون(ثبات درونی و آزمون- بازآزمون) می باشد. نمونه ها با توجه به معیارهای ورود به مطالعه، از بین دانشجویان دانشگاه های تهران انتخابشدند.
    یافته ها
    نسبت روایی محتوا برای هر یک از گزینه های آزمون بالاتر از 0/62 به دست آمد. ضریب Cronbachs alpha و همبستگی بین رده ای به ترتیب 0/86 و 0/75 بود. همبستگی آزمون- بازآزمون بعد از 2 تا 4 هفته، 0/83 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، به نظر می رسد که نسخه فارسی آزمون دایکوتیک هجای بی معنی تولید شده از روایی محتوا و اعتبار قابل قبول برخوردار بود و می توان از آن در تحقیقات بالینی و پژوهشی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آزمون گوش فرا دادن دایکوتیک، روان سنجی، روایی، پایایی
  • آرزو صدیق تنکابنی، علی اشرف جمشیدی، محمدعلی سنجری، اسماعیل ابراهیمی تکامجانی، نادر معروفی، حمیدرضا یزدی، پریا جمشیدیان، یاشارکچیلی صفحه 203
    مقدمه
    آسیب لیگامنت صلیبی قدامی یکی از شایعترین مشکلات در بین ورزشکاران است.این افراد حتی بعد از جراحی بازسازی لیگامنت صلیبی قدامی هم به عملکرد اولیه زانو دست نمی یابند. بیومکانیک حرکات ورزشکاران یک جز ایزوله نیست که مفصل زانو به تنهایی در نظر گرفته شود و کاهش ثبات هسته به عنوان عاملی موثر در اتیولوژی آسیبهای اندام تحتانی مطرح است.یکی از روش های سنجش ثبات هسته بررسی فعالیت الکتریکی عضلات آن است.هدف این مطالعه، مقایسه فعالیت الکتریکی عضلات هسته در افراد سالم و بیمارانی است که تحت جراحی بازسازی لیگامنت قدامی قرار گرفته اند.
    روش
    در این مطالعه 11 فرد سالم و 11 فرد بیمار که تحت جراحی بازسازی لیگامان صلیبی قدامی قرار گرفته اند و بین 18-40 سال سن داشتند و 6 ماه تا 2 سال از زمان جراحیشان گذشته بود تحت مطالعه قرار گرفته اند.فعالیت الکتریکی عضلات گلوتئوس مدیوس، اکسترنال ابلیک ابدومینوس، کوادراتوس لومباروم و ارکتور اسپاین هر دو گروه حین تکلیف فرود ثبت شد.آزمون عملکردی پرش متقاطع و پرسشنامه IKDC در هر دو گروه مورد سنجش قرار گرفت و با هم مقایسه شد. در همه تحلیل ها، سطح معنی داری کمتر از 05/ 0در نظر گرفته شد.
    نتایج
    یافته های مطالعه نشان داد که نمرات پرسشنامه و آزمون عملکردی در افراد سالم بطور معناداری بیشتر از افراد بیمار بود. همچنین زمان بروز فعالیت فیدفورواردی عضلات گلوتئوس مدیوس، اکسترنال ابلیک ابدومینیس و ارکتور اسپاین در افراد سالم بطور معنی داری زودتر از افراد بیمار بود. عضله کوادراتوس لومباروم تفاوت معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    بنظر می رسد که فعالیت الکتریکی و الگوی وارد عمل شدن عضلات تنه در افراد سالم وبیمارانی که تحت جراحی بازسازی لیگامان صلیبی قدامی قرار گرفته اند، متفاوت است.بنظرمی رسد که تفاوت در زمان بروز فعالیت فیدفورواردی عضلات هسته یکی از علل کاهش سطح عملکرد وکاهش نمره پرسشنامه IKDC در بیماران باشد.
    کلیدواژگان: لیگامنت صلیبی قدامی، فعالیت الکتریکی، عضلات تنه، تکلیف فرود
  • شهاب علیزاده، مصطفی زارعی*، محمدحسین علیزاده صفحه 216
    مقدمه

    اسپرین مچ پا شایع ترین آسیب بازیکنان فوتبال است. مطالعات قبلی نیز نشان داده اند که برنامه جامع گرم کردن فیفا +11به طورکلی آسیب های ورزشی بازیکنان فوتبال را کاهش می دهد اما اطلاعات محدودی در مورد اثربخشی این برنامه بر پیشگیری از آسیب های مچ بازیکنان فوتبال وجود دارد. بنابراین هدف این پژوهش کنترل شده تصادفی، بررسی اثر برنامه +11بر آسیب های مچ بازیکنان فوتبال نوجوانان پسر بود.

    مواد و روش ها

    980 بازیکن 15تا19ساله از سی وپنج تیم رده سنی جوانان فوتبال ایران به صورت داوطلبانه حاضر به همکاری در این تحقیق شدند. این تیم ها به صورت تصادفی به دو گروه کنترل (17تیم،476بازیکن) و مداخله (18تیم،504 بازیکن) تقسیم شدند. تیم هایی که در گروه مداخله قرار گرفتند حداقل دو بار در هفته در طول یک فصل، برنامه جامع فیفا +11را به عنوان گرم کردن قبل از تمرین انجام می دادند اما بازیکنان گروه کنترل به انجام تمرینات عادی خود ادامه دادند. تعداد ساعات فعالیت بازیکنان گروه کنترل و مداخله در مسابقات و تمرین، به همراه آسیب های آن ها در طول مدت مطالعه به صورت آینده نگر توسط کادر پزشکی و مربیان ثبت می گردید.

    نتایج

    در طول 7 ماه مطالعه 67383 ساعت فعالیت بازیکنان و 1220 آسیب ثبت گردید. نتایج آزمون پواسون نشان داد که میزان بروز آسیب های مچ پای بازیکنان گروه مداخله (65/ 3آسیب در هر هزار ساعت) در مقایسه با بازیکنان گروه کنترل (84/ 6آسیب درهرهزار ساعت)کمتر بود (05/ 0>P، 7/5=Z) (95/0-61/0، %95 فاصله اطمینان، 76/ 0(rate ratio.
    بحث: نتایج این مطالعه نشان داد تمرینات +11 می توانند از بروز آسیب های مچ پا پیشگیری نمایند بنابراین به بازیکنان، مربیان و بدن سازان فوتبال توصیه می گردد قبل از آغاز تمرین از این برنامه جامع گرم کردن استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: برنامه فیفا 11 +، پیشگیری از آسیب، گرم کردن، مچ پا، فوتبال
  • مریم کمالی، بهنام قاسمی، محمدرضا مرادی، سجاد باقریان دهکردی صفحه 230
    مقدمه
    زاویه لوردوز کمری بالا یکی از ناهنجاری های شایع در بین دانشجویان دختر می باشد و دستیابی به یک برنامه اصلاحی مناسب با هدف کاهش زاویه لوردوز کمری همواره مورد توجه بوده است، لذا هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر دو روش تمرینات اصلاحی سنتی و تمرینات اصلاحی آکادمی ملی طب ورزش آمریکا (NASM) بر اصلاح عارضه لوردوز کمری دانشجویان دختر بود.
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 400 نفر از دانشجویان دختر 18 تا 22 ساله دانشگاه شهرکرد به عنوان نمونه اولیه با استفاد از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و توسط صفحه شطرنجی و خط کش منعطف غربالگری شدند. در پایان تعداد 45 نفر از آن ها که دارای زاویه انحنایی بیش از 30 درجه بودند و به صورت تصادفی در سه گروه تمرینات سنتی، تمرینات NASMو کنترل قرار گرفتند. گروه های تجربی به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 60 دقیقه در تمرینات شرکت کردند و گروه کنترل نیز فعالیت های عادی زندگی خود را ادامه دادند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد (05/ 0>P).
    نتایج
    نتایج تفاوت معنی داری را در پس آزمون گروه ها نشان داد (05/ 0>P). به طوری که در مقایسه پیش آزمون و پس آزمون، کاهش معنی داری در زاویه لوردوز کمری گروه تمرینات سنتی (قبل 48/ 53، بعد 08 /49) و گروه تمرینات NASM (قبل 40/ 53، بعد 12 /42) مشاهده شد (05/ 0>p). اما میزان کاهش زاویه لوردوز کمری در گروه تمرینات NASM حدود 13درصد بیشتر از گروه تمرینات سنتی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق، به درمانگران و متخصصین حرکات اصلاحی توصیه می شود با توجه به این که تمرینات اصلاحی NASM تاثیر بیشتری در کاهش زاویه لوردوز کمری دانشجویان داشتند، این تمرینات را در اولویت تمرینات اصلاحی به منظور کاهش لوردوز کمری قرار دهند.
    کلیدواژگان: لوردوز کمری، تمرینات اصلاحی سنتی، تمرینات اصلاحی NASM
|
  • Mehrdad Anbarian, Mohammad Hassan Modares Sabzevari, Mohammad Reza Safari, Seied Farhad Tabatabai Page 121
    Introduction
    Transtibial amputees usually use one specific prosthetic foot to locomate normally. Biomechanical Characteristics of unilateral transtibial amputees with various types of prosthetic feet have been studied during running. Although SACH and Dynamic-Response feet manufactured by Otto Bock are the most components used in Iran, examining function of these feet is less considered in locomotion activity.The purpose of this study was to survey the effect of SACH and Dynamic Response feet on several kinetic variables in stance phase of running in individuals with unilateral transtibial amputation.
    Materials And Methods
    Eight male unilateral transtibial amputees were participated in this experimental study. They agreed to sign the consent form. Each subject runs in 12-meter walkway three times at a speed of 2.5 meters per second. Kistler force plate and three-dimensional motion analysis VICON system were used to collect kinetic data and control running speed, respectively. Repeated measures of ANOVA and Friedman test were used to analyze the data based on normality (P<0.05).
    Results
    The residual leg of individuals with unilateral transtibial amputees did not show shock absorption index(peak vertical ground reaction force during heel contact). Ground reaction force were significantly different between the SACH, Dynamic-Response and selected feet (p<0/001). SACH feet had a greater ground reaction force than Dynamic-Response and selectd feet (p<0/001). There was no statistical difference vertical impulse between any kind of feet (p=0/38).
    Conclusion
    The results of study showed that ground reaction force with SACH feet was greater than Dynamic response feet and can be concluded that the risk of Patellofemoral pain syndrome may be increased in amputated leg.
    Keywords: Transtibial amputee, SACH Foot, Dynamic, Response Foot, Running, Kinetic
  • Alireza Mohseni Ezhiyeh, Salar Faramarzi, Seyyedhamidreza Abtahi, Mahsa Sepehrnejad, Mohammadhossein Nilforoush Page 133
    Intorodiction:Deafness has unfavorable effects on children's language development. Nowadays performing cochlear implant surgery has provided an opportunity for developing language in deaf children. The present study aims at investigating deaf children's language development after passing two years from performing cochlear implant surgery and comparing them with children enjoying natural hearing.
    Materials And Methods
    the population of cochlear implanted children included all children who had undergone the cochlear implant surgery in Al-Zahra University Hospital. From these population, a number of 35 children (consisting of 18 boys and 17 girls) two years passed their surgeries were selected as the sample size using random sampling. In the group of children with natural hearing, the population included all children who were under training in pre-school centers and primary schools of Isfahan City. From this population, 35 children (18 boys and 17 girls) were selected using multi-stage cluster random sampling. The data of the research were collected using the scale of language development. At last, the statistical data were investigated employing correlation and covariance analysis.
    Results
    the findings of the present study indicated that although the cochlear implanted children had high scores in the scale of language development, there was a significant difference between the mean scores of language development in the two groups (P ≤ 0.001). In addition, there was a positive and significant correlation between age and language development (P ≤ 0.01, r=0.491).
    Conclusion
    regarding the findings of the present study, it can be concluded that however performing cochlear implant surgery results in developing language in deaf children, it should not be expected that after two years from performing the surgery, cochlear implanted children act similar to children with natural hearing in language skills.
    Keywords: language development, cochlear implanted children, children with natural hearing
  • Mahshid Khaleghi Panah, Javad Saraf Zadeh, Zahra Sadat Rezaeian Page 142
    Introduction

    Anterior cruciate ligament injury(ACL)is more common than other types of injuries in knee joint ligaments. The primary goal of rehabilitation for ACL injury is to restore subject’s function. No study to date has investigated the clinical effect of toe-in waling exercise in subjects with anterior cruciate ligament injury; although its effect on gait has been discussed, extensively. Present study was aimed to determine the effect of six-week home based supervised toe-in walking exercise on function of non-coper anterior cruciate ligament deficient subjects in single hope test and figure of eight test.

    Materials And Methods

    This study was designed as a pilot quasi experimental study. Seven young non-coper men suffering from anterior cruciate ligament injury were selected according to the inclusion criteria introduced by Fitzgerald et. al. The participants got training for toe-in walking. They were instructed to walk at home with shoes for 30 minutes every day for 6 weeks. Subjects’ function in single hope test and figure of eight test was recorded. All participants were asked to fill in the IKDC before and after training program. Data were analyzed by SPSS, version 16.

    Results

    The quadriceps strength(P=0.05), single hope test score(P=0.04)and figure of eight test score(P=0.001)improved significantly following six weeks of toe-in walking program at home. The improvement in limb symmetry index and IKDC score were not statistically significant.

    Conclusion

    It seems that suggested training program may improve the function of subjects suffering from anterior cruciate ligament injury.

    Keywords: Anterior cruciate ligament, non, coper, toe, in walking, home based exercise
  • Mojgan Farahbod, Mina Ahmadi Kahjoogh, Hossein Ahmadi Kahjoogh Page 160
    Introduction
    vertebral Colum is the main axis of the body that has an important role in keeping a proper posture.The aim of this study is to investigate the prevalence of vertebral deformities in children with impaired sight and hearing.
    Materials And Methods
    Ten percent of students in elementary and preschool and students in the academic year of 92-91 were selected for this study. In Tehran 323 people, 244 people in the cities of the Tehran Province and in Alborz Province 148 students. Demographic questionnaire, Taiwanese flexible ruler,plummetand a simple rule were used for data collection. Data was reported using descriptive statistics.
    Results
    The results indicated that, male and female studentswith visual impairment in Alborz province had the highest prevalence.In the first and third quartiles kyphosis, students with hearing impairment in Alborz Province were in a worse situation.In thefirstquarterof lordosis, girlswithhearing impairmentin Tehranhad thehighest degree and in the third quarter, the boys with visual impairments of Alborz Province had the same condition.
    Conclusion
    Based on the findings, it can be concluded that students of Alborz Province are suffering more than other students with similar disorders in Tehran and cities of the Tehran from abnormalities of the spine. Therefore, in thesesstudents itis necessary to provide trainingandrehabilitation servicesforcorrecting abnormalities or appropriateuse ofalternativesensesin the body.
    Keywords: visual impairment, hearing impairment, scoliosis, lordosis, kyphosis
  • Hosseini S. A, Ghasemi Gh A., Mardanshah M Page 168
    Introduction
    Mood disorders like depression can affect people at any time in their lives. Mental cold is a common term to describe this disorder because of its high prevalence rate. The purpose of this study was to investigate the effect of six weeks of massage therapy on quality of life and depression in subjects diagnosed with depression in subjects diagnosed with depression.
    Materials And Methods
    Twenty female diagnosed by depression(the Beck Depression Inventory scores above 18) were recruited in this study. Then they equally classified in two groups of control(N=10, Mean±SD age; 27.2±5.3 years) and experiment(N=10, Mean±SD age; 31.2±7.61 years). Experimental group received message therapy three times a week for 6-week. The control group received no treatment. Beck Depression Questionnaire and Wisconsin Quality of Life Client Questionnaire were used to measure depression and quality of life score, respectively. SPSS software, version 21, was used to analyze data, the significant level set at 0/05.
    Results
    The results showed that the depression score and quality of life in post-test massage therapy group was significantly less than the pre-test. The selected intervention reduced the level of depression and increased the quality of life scores(p<0/05).
    Conclusion
    It seems that massage therapy can be an effective treatment for reducing depression and raising the quality of life. Therefore, the findings may support the positive impact of massage therapy in depressed subjects.
    Keywords: massage therapy, depression, quality of life, depressed women
  • Page 179
    Introduction
    Proprioception dysfunction may increase the risk of injury in athletes. Several studies have examined the factors influencing on proprioceptive accuracy; however, the impact of different hours of the day on performance of this sense is unknown. The purpose of this study was to evaluate the effect of circadian rhythm on the accuracy of the knee JPS in men's college soccer players.
    Materials And Methods
    Thirty male college soccer players with an average mean age±SD; 23/14±1/27 years were recruited in this experimental study. Reconstruction error data at three different times:10, 15 and 20 hours after evaluation session and at an angle of 45° and 60° flexion using skin markers and Digital Imaging were collected. Auto CAD software was used to analyze the images and ANOVA with repeated measures has been used for comparing data variances in different times.
    Results
    The results showed that despite the different records at different times and also decreasing in reconstruction errors during middle day hours, there was no statistically significant difference in knee angular reconstruction error in different times.
    Conclusion
    According to the results, it appears that the accuracy of Proprioceptive function of the knee joint is not affected by circadian rhythm and then, there are no differences in the risk of injury in athletes due to Proprioceptive dysfunction while performing physical activities in different hours of day and night.
    Keywords: Proprioception, circadian rhythm, knee, joint angular reconstruction
  • Abdollah Moossavi, Asma Khadiv, Ahmadreza Nazeri, Enayatollah Bakhshi, Behrooz Mahmoodibakhtiari, Nasrin Qhanbari Page 191
    Introduction
    Dichotic speech recognition involves simultaneous presentation of competing stimuli to both ears and has been used to investigate the hemispheric dominance for language and auditory processing abilities in adults and children. The present study aimed to develop the Persian version of dichotic nonsense syllable test and to test its psychometrics properties.
    Materials And Methods
    This instrumental, non-experimental study with a methodological pattern consists of three main parts: developing Persian version of dichotic nonsense syllable test, evaluating its content validity using the Content Validity Ratio, and determining its reliability by performing it on 80 normal adults(40 males and 40 females) aged 18-25 years(mean age: 21.16±2.28 Years), who were recruited according to the inclusion criteria from students of those universities located in Tehran.
    Results
    The Content Validity Ratio for each items of the test was found more than 0.62. The Cronbachs alpha coefficient and Intra Class Correlation was found to be 0.86 and 0.75, respectively. Test- retest correlation found out to be 0.83 within 2 to 4 weeks intervals.
    Conclusion
    Results showed that the Persian version of dichotic nonsense syllable test possesses acceptable content validity and reliability and can be used in clinical trials and research.
    Keywords: Dichotic Listening Test, Psychometric, Validity, Reliability
  • Seddigh Tonekaboni A., Jamshidi Aa, Sanjari Ma, Ebrahimi Takamjani I., Maroufi N., Yazdi Hr, Jamshidian P., Kocheily Y Page 203
    Introduction
    Most knee anterior cruciate ligament injuries happen during challenging activities like drop landing. Core muscles feedforward activity can control challenging activity and prevent injury. The aim of this study was to investigate core muscles feedforward activity in patients after ACLR and healthy group.
    Materials And Methods
    Eleven males with ACLR, aged 18-40 years old, with at least 6-24 months after reconstruction surgery and eleven mathed males as a control group were enrolled in this study. Muscle activity of Geluteus medius, Abdominis external oblique, Quadratus lumborum and erector spine in landing was recorded in both groups. Cross hop functional test and IKDC questionnaire were completed and compared in both groups. Significance level was considered less than 0.05 for all analysis.
    Results
    score of IKDC subjective questionnaire and cross hop functional test in control group were significantly more than the score of patients (p≤0.000 questionnaire, p=0.039 functional test). Feedforward response time for Gluteus medius (p=0.028), Abdominis external oblique (p=0.03) and erector spine (p=0.028) in control group was significantly sooner than patients with ACLR. Quadratus lumborum was not significantly different in these two groups (p=0.191).
    Conclusion
    muscles activity and their patterns in these groups observed different. Patient group did not have appropriate feedforward activity; they also demonstrated a decrease in functional test and IKDC questionnaire. These results necessitate a appropriate rehabilitation program.
    Keywords: anterior cruciate ligament, electrical activity, core muscles, drop landing task
  • Mostafa Zarei, Mohammad Hossein Alizadeh, Shahab Alizadeh Page 216
    Introduction

    Ankle sprains are the most frequent injuries among soccer players. Previous studies showed that FIFA comprehensive warm up program 11+ can reduce injuries but to date there is limited information on effectiveness of this program on prevention of ankle injuries. Thus, the aim of this study was to determine the effect of FIFA comprehensive warm-up program for the prevention of ankle injuries in male young soccer players.

    Materials And Methods

    Nine hundred and eighty young male soccer players were participated in thisrandomize control trial from thirty five different teams. All subjects were randomly assigned to an intervention (n=476 players from 17 teams) or control group (n=504 players from 18 teams). Individuals in the intervention group performed the +11 at least twice a week as warm up prior to training throughout the season. Participants in control group continued their routine practice session. All soccer-related injuries and players exposure to practice sessions and matches were registered prospectively by the coaches and medical staffs.

    Results

    During 7-month season, we recorded 67383 hours players’ exposure and 1220 soccer related injuries. Poisson distribution showed that ankle injury rate in the intervention group (3.65 injuries/1000 h) was significantly lower than ankle injury rate in the control group (6.84 injuries/1000 h), (P<0.05).

    Conclusion

    The FIFA 11+ warm-up program can have an effective role for reducing the rates of ankle injuries in male young soccer players. Thus, we would like to recommend the young players and their coaches can use this program as warm up before start training sessions.

    Keywords: Prevention, Warm Up, 11+ Program, Ankle, Soccer
  • Mariam Kamali, Behnam Ghasemi, Mohammad Reza Moradi, Sajad Bagheriandehkordi Page 230
    Introduction
    The hyperlordosis is one of the most common disorders among girls and it has been cosidered to achieve an appropriate program to reduce the amount of deformity. The aim of this study was to compare the effect of two kinds of traditional and NASM corrcetive exercises training protocols on the correction of hyperlordosis in female students.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study, four hundred students aged 18 to 22 years were randomly selected and screened. Fourty five students that had more than 30 degree lumbar lurdosis angle curve were recruited to be analyzed. Then they were randomly divided into three groups: the traditional exercises, the NASM exercises and control group. The Experimental groups attended in exercise session three times a week for 8-week. Each session last 60 minutes. Data were analyzed by repeated measure analysis of variance (ANOVA) (P<0.05).
    Results
    Significant interactions were observed within 3 groups and tests (F(2, 42) = 43.3, P<0.01). Contrasts revealed that ratings of lumbar lordisis decrease in NASM group (F(2, 42) = 95.2, P<0.0, ES=.9) and traditional group (F(2, 42) = 17.2, P<0.01, ES=.7) and were significantly higher than control group.
    Conclusion
    It can be conclouded that the NASM corrcetive exercises training protocol was more effective in reducing lumbar lordosis and it is recommended to clinicians, coaches, athletic trainers and other health related specialists to put this protocol for correcting the lumbar hyperlordosis.
    Keywords: lumbar lordosis, traditional corrective exercise, NASM corrective exercise