فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال سیزدهم شماره 5 (آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهاب قهرمانی، ناجی قهرمانی، علی عباسی صفحات 239-246
    مقدمه

    حس عمقی و تعادل، نقش قابل توجهی در ارتقای عملکرد و پیشگیری از آسیب های حاد و مزمن ورزشی ایفا می کند. خستگی عضلانی می تواند یکی از عوامل ایجاد اختلال در رسیدن اطلاعات از منابع حسی و اندام ها به مغز باشد و تعادل را تحت تاثیر قرار دهد و تاثیر خستگی عضلانی بر این حس کمتر مطالعه شده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر خستگی عضلات ارکتور اسپاین بر حس وضعیت تنه، ران و زانوی کاراته کاران مرد بود.

    مواد و روش ها

    10 مرد کاراته کار حاضر در مسابقات لیگ کشوری، در این مطالعه شرکت نمودند. خطای مطلق بازسازی زوایای فعال تنه در 45 درجه فلکشن، ران در 30 درجه ابداکشن و فلکشن زنجیره حرکتی باز و زانو در زوایای 30 و 60 درجه فلکشن زنجیره حرکتی بسته به صورت اندازه گیری قبل و بعد با کمک فیلمبرداری محاسبه گردید و در نرم افزار AutoCAD مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. خستگی عضلات ارکتور اسپاین قبل و پس از خستگی با استفاده از آزمون Sorensen اندازه گیری شد.

    یافته ها

    بر اساس آزمون Paired t، خستگی عضلات ارکتور اسپاین تاثیر معنی داری بر حس وضعیت تنه در فلکشن 45 درجه (046/0 = P) و مفصل ران پای غالب (001/0 = P) و غیر غالب (001/0 = P) در حرکت ابداکشن 30 درجه داشت. خستگی، تاثیر معنی داری را بر حس وضعیت مفصل ران پای غالب (434/0 = P) و غیر غالب (703/0 = P) در حرکت فلکشن 30 درجه، وضعیت مفصل زانوی پای غالب (148/0 = P) و غیر غالب (204/0 = P) در حرکت فلکشن 30 درجه و پای غالب (417/0 = P) و غیر غالب (439/0 = P) در زاویه 60 درجه نشان نداد.

    نتیجه گیری

    خستگی عضلات ارکتور اسپاین در کاراته کاران، باعث به وجود آمدن اختلال حس وضعیت تنه و ران می گردد که می تواند عامل احتمالی ظهور آسیب در اندام تحتانی و بی ثباتی به ویژه در ران باشد. با این حال، ممکن است خستگی عضلات ارکتور اسپاین تاثیر معنی داری بر حس وضعیت زانو نداشته باشد و بر پتانسیل آسیب این مفصل تاثیر نگذارد.

    کلیدواژگان: مفصل زانو، حس عمقی، خستگی، وضعیت
  • الهام عطاری، الهه عرب عامری، شهزاد طهماسبی بروجنی صفحات 247-254
    مقدمه
    استئوآرتریت زانو، از شایع ترین مشکلات اسکلتی- عضلانی سالمندان است که منجر به کاهش تعادل و زمین خوردن می شود. از این رو، مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر یک دوره تمرینات Tai Chi و مکمل گلوکوزامین سولفات بر تعادل زنان سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، از نوع کارآزمایی بالینی بود و بر روی 75 زن سالمند مبتلااستئوآرتریت زانو که شدت بیماری آن ها با مقیاس Kellegeren و Lawrence همگن سازی شده بود، انجام گردید. افراد با تخصیص تصادفی در سه گروه تمرینات Tai Chi، مکمل گلوکوزامین سولفات و شاهد قرار گرفتند. گروه Tai Chi، به مدت سه ماه هفته ای سه جلسه تمرینات Tai Chi را انجام دادند و گروه مکمل، با تجویز پزشک، هفته ای 3 مرتبه مکمل گلوکوزامین سولفات مصرف کردند و گروه شاهد مداخله ای دریافت نکردند. تعادل ایستا، با دستگاه تعادل سنج (حالت چشم باز و بسته) و تعادل پویا با آزمون زمان دار بلند شدن و رفتن (Timed up and go یا TUG) قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. داده ها با آزمون Dependent t و One-way ANOVA در سطح معنی داری 050/0 > P تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تمرین Tai Chi، تاثیر معنی داری در بهبود نتایج آزمون ها قبل و بعد از مداخله در تعادل ایستا چشم باز (001/0 = P و 57/9 = t) ، تعادل ایستا چشم بسته (001/0 = P و 30/5 = t) و تعادل پویا (001/0 = P و 54/8 = t) ایجاد کرد و متغیر مکمل تنها در نتایج آزمون تعادل پویا (040/0 = P و 21/2 = t) بهبود معنی داری ایجاد کرد و در گروه شاهد در مقایسه نتایج پیش از مداخله و پس از مداخله، تغییری مشاهده نشد. در بررسی تفاوت های بین سه گروه با استفاده از آزمون ANOVA، تنها تفاوت بین گروه تمرین و شاهد در تعادل ایستا چشم باز و بسته (010/0 = P) و تعادل پویا (040/0 = P) از لحاظ آماری معنی دار بود. نتیجه‎گیری: به نظر می رسد تمرینات Tai Chi، موجب کاهش معنی دار نوسانات قامت و بهبود تعادل در سالمندان مبتلا به استئوآرتریت زانو می شود و از بین دو متغیر تمرین و مکمل گلوکوزامین سولفات، تمرین متغیر اثرگذاری بوده است.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، تمرین درمانی، گلوکوزامین، زمین خوردن، سالمندی، زنان
  • لیلا غزاله، امیرعلی جعفرنژادگرو، بهرام صالح صدق پور صفحات 255-262
    مقدمه
    تعیین پای غیربرتر در تحقیقات تعادلی حایز اهمیت است. به دلیل فقدان آزمون مشخص جهت تعیین پای غیربرتر، محققان پای برتر را تعیین، سپس پای مخالف را به عنوان پای غیربرتر در نظر می گیرند. از آن جایی که روش استفاده شده از جهاتی دارای اشکال می باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط و پایایی آزمون های تعیین پای غیربرتر هنگام اجرای آزمون های تعادلی انجام شد.
    مواد و روش ها
    28 زن به روش نمونه گیری هدفمند در دسترس از میان دانشجویان 25-18 ساله دانشگاه الزهرا (س) انتخاب و به مطالعه وارد شدند. آزمون های میدانی و آزمایشگاهی عبارت از آزمون های تعیین پای ترجیحی حین اجرای Stability task، آزمون عملکردی Stability task، آزمون های تعادلی Single-leg stance و آزمون توزیع وزن روی پاها حین Double leg stance بودند. جهت بررسی توزیع وزن روی پاها، از Force plate و سیستم تجزیه و تحلیل حرکت استفاده شد. جهت تحلیل داده ها، از نرم افزار MATLAB استفاده گردید. واکاوی آماری، با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    بیشترین میزان همبستگی (85/0 = r) مربوط به دو آزمون اجرای حرکت لی لی و فرود از ارتفاع بود (001/0 = P). همچنین، بین این دو آزمون (حرکت لی لی و فرود) و آزمون فاصله مهارت لی زدن، همبستگی متوسط (47/0 = r و 40/0 = r) وجود داشت (005/0 = P). نتایج پایایی آزمون ها نیز نشان دادند که تنها همین سه آزمون از پایایی بالا برخوردار بودند. یافته دیگر این بود که وقتی روش محاسبه میانگین ها تعدیل شد (استفاده از میانگین دو تکرار) همبستگی اندک اما معنی داری بین آزمون Single-leg stance و آزمون های فرود از ارتفاع (28/0 = r) و فاصله مهارت لی زدن (29/0 = r) وجود داشت (020/0 = P). بین آزمون توزیع وزن بر روی پاها و آزمون های مهارتی Stability task و تعادلی Single-leg stance، هیچ گونه ارتباط معنی داری دیده نشد. نتیجه‎گیری: آزمون های تعیین پای اتکا، باید متناسب با وظیفه حرکتی در تحقیق باشند. آزمون های تعادلی Single-leg stance استفاده شده در تحقیق حاضر، از پایایی قابل قبول برخوردار نبودند و بر اساس آزمون های مهارتی Stability task و تعادلی Single-leg stance مورد استفاده در این پژوهش، نمی توان نحوه توزیع وزن روی پاها در وضعیت Double leg stance را نشان داد
    کلیدواژگان: پایایی، آزمون، تعادل، پای غیربرتر
  • ندا بروشک، حسن خوشنودی، منصور اسلامی، حسین خدارحمی صفحات 263-270
    مقدمه
    تاثیر استفاده از کلاه های ایمنی در تکواندو بر پارامترهای مهم آسیب سر، هنوز به طور کامل مشخص نشده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی میزان تغییرات شتاب چرخشی، شتاب خطی و نیروی ضربه سر در هنگام استفاده از کلاه ایمنی در تکواندو بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی، 14 تکواندوکار مرد حرفه ای شرکت کردند. جهت بررسی تاثیر کلاه ها بر پارامترهای آسیب سر، از یک دستگاه متشکل از یک سر و گردن مصنوعی، یک بازوی مکانیکی که نماینده پای تکواندوکار است و یک مجموعه کامپیوتری جهت ارزیابی، نظارت و ثبت اطلاعات که توسط محقق ساخته و به ثبت رسیده است، استفاده شد. نتایج در برنامه MATLAB به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل آماری نتایج، از آزمون One-way repeated measures ANOVA و به دنبال آن، از آزمون Bonferroni استفاده گردید (050/0 > P).
    یافته ها
    تمامی کلاه ها، نیروی ضربه و شتاب خطی سر را به طور معنی داری کاهش دادند (001/0 = P). کلاه های خارجی و کلاه های ایرانی، به طور معنی داری به ترتیب منجر به کاهش و افزایش شتاب چرخشی سر شدند (001/0 = P). نتیجه‎گیری: همه کلاه ها، محافظ خوبی برای پیش گیری از آسیب های ناشی از نیروی ضربه و شتاب خطی می باشند، اما هیچ یک از این کلاه ها، نتوانستند شتاب چرخشی سر را به کمتر از آستانه آسیب سر کاهش دهند.
    کلیدواژگان: نیروی ضربه، شتاب خطی، شتاب چرخشی، تکواندو، آسیب سر
  • سوسن حاجی پور، فریبرز محمدی پور، روح الله نیکویی صفحات 271-277
    مقدمه
    پارگی رباط صلیبی قدامی (Anterior cruciate ligament یا ACL) ، شایع ترین آسیب لیگامانی زانو می باشد که علاوه بر داشتن هزینه درمان بالا، موجب از دست دادن مشارکت ورزشی و ایجاد آسیب های ثانویه می شود. افت تعادل، یکی از مهم ترین علل بروز آسیب ACL است و بهبود تعادل می تواند موجب پیش گیری از این آسیب شود. از این رو، هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات عصبی- عضلانی بر تعادل و پیش گیری از بروز آسیب ACL در نوجوانان پسر تکواندوکار بود.
    مواد و روش ها
    27 نوجوان تکواندوکار پسر در دو گروه مورد (15 = n) و شاهد (12 = n) قرار گرفتند. گروه تجربی به تمرین عصبی- عضلانی به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و به مدت 45-30 دقیقه پرداختند و مابقی زمان آن تا 90 دقیقه تمرینات رایج تکواندو را انجام دادند. گروه شاهد، فقط تمرینات رایج تکواندو را به مدت 90 دقیقه انجام دادند. تعادل ایستا و پویا با استفاده از دستگاه تعادل سنج Biodex قبل و بعد از اعمال شیوه نامه تمرین عصبی- عضلانی، اندازه گیری شد. مقایسه بین گروهی با استفاده از روش آماری ANCOVA در سطح معنی داری 050/0 > P انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین دو گروه در شاخص تعادل ایستا (001/0 = P) و پویا (شاخص قدامی خلفی) (001/0 = P) ، شاخص داخلی خارجی (001/0 = P) و شاخص کلی (001/0 = P) بعد از اجرای تمرین عصبی- عضلانی وجود داشت. نتیجه‎گیری: بر اساس نتایج مطالعه حاضر، تمرین عصبی- عضلانی، اثرات مثبتی بر تعادل نوجوانان پسر تکواندوکار دارد و ممکن است از بروز آسیب ACL جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: لیگامان صلیبی قدامی، تعادل ایستا، تعادل پویا، مفصل زانو، تمرین عصبی- عضلانی
  • ماندانا سنگاری، سید محمدکاظم واعظ موسوی، مهدی نمازی زاده صفحات 278-286
    مقدمه
    کنترل وضعیت با گذران سن تغییر می یابد و مطالعه ساز و کارهایی مرتبط با گذران سن، ضروری است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر جنسیت و تمرینات شناختی و عملکردی بر وضعیت تعادل افراد میان سال است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، از نوع کاربردی و روش آن نیمه تجربی بود. شرکت کنندگان پژوهش شامل 80 فرد میان سال (شامل 40 مرد و 40 زن) بودند که بر اساس معیارهای ورود به مطالعه، انتخاب و به طور تصادفی در هشت گروه دستورالعمل های کانون توجهی درونی و بیرونی در تکالیف فراقامتی شناختی و عملکردی (Cognitive and motor suprapostural tasks) گمارده شدند. کنترل وضعیت با سنجش وضعیت قرارگیری مرکز ثقل (Centre of gravity یا COG) با به کارگیری سیستم Balance master و آزمون Modified clinical test of sensory interaction and balance (mCTSIB) ارزیابی شد.
    یافته ها
    بر اساس آزمون One-way ANOVA، مردان و زنانی که در هر دو تکلیف شناختی و عملکردی کانون توجه بیرونی اتخاذ کردند، کنترل وضعیت بهتری داشتند (002/0 = P). مردان با کانون توجه بیرونی در تکلیف فراقامتی عملکردی، بهترین کنترل وضعیت را داشتند و ضعیف ترین عملکرد مربوط به زنانی بود که در تکلیف شناختی کانون توجه درونی را اتخاذ کردند. به طور کلی، مردان در تکالیف شناختی و عملکردی دارای کنترل وضعیت بهتری نسبت به زنان بودند (002/0 = P). نتیجه‎گیری: اتخاذ دستورالعمل های تمرین عملکردی بهتر از دستورالعمل های شناختی برای هر دو گروه میان سالان زن و مرد جهت حفظ تعادل بود. با توجه به این که زنان تحت تکلیف شناختی با دستورالعمل درونی تفاوت معنی داری را در کنترل وضعیت نسبت به سایر گروه ها نشان دادند، توصیه می شود در شرایط پراسترس، مربیان باید به روش های غلبه بر استرس تمرکز کنند. این یافته ها، به نظر می رسد برای راهنمایی مربیان و درمانگران جهت طراحی مداخلات تمرینی تعادلی با مد نظر قرار دادن سن، جنس و نوع دستورالعمل توجهی، برای پیش گیری از افتادن و انجام تکلیف دوگانه مفید باشد.
    کلیدواژگان: تعادل وضعیت، جنسیت، تمرینات توجهی، میان سالان
  • عفت حسین زاده، منصور اسلامی، محمد تقی پور، افشین فیاض موقر صفحات 287-295
    مقدمه
    سندرم استرس داخلی درشت نی (Medial tibial stress syndrome یا MTSS) یا Shin splints، یکی از شایع ترین آسیب های ناشی از پرکاری در افراد فعال به شمار می رود که عوامل خطرزای آن ناشناخته مانده است. از طرف دیگر، سفتی پا یکی از متغیرهای مکانیکی تغییرپذیر می باشد که ممکن است با آسیب ناشی از پرکاری مرتبط باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی نقش سفتی پا در پیش بینی MTSS بود.
    مواد و روش ها
    80 نفر از دانشجویان رشته تربیت بدنی (50 زن و 30 مرد) به شیوه در دسترس انتخاب شدند و سفتی هر دو پای آن ها قبل از شروع جلسات تمرینی اندازه گیری گردید. در طی جلسات، افراد آسیب دیده توسط پزشک ارتوپد معاینه شدند و نوع آسیب آن ها ثبت گردید. در انتهای جلسات تمرینی، افراد در دو گروه آسیب دیده و سالم قرار گرفتند. از آزمون Independent t جهت مقایسه سفتی پای افراد آسیب دیده و سالم و از آزمون Logistic regression برای بررسی نقش سفتی پا در پیش بینی وقوع این سندرم استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میانگین سفتی پا در دو گروه آسیب دیده و سالم وجود داشت (001/0 = P). نتایج آنالیز Logistic regression نشان داد که مقدار سفتی پای قبل از آسیب در افراد آسیب دیده به میزان قابل توجهی از گروه سالم بیشتر بود. بنابراین، سفتی پا عامل خطرزایی در بروز این سندرم می باشد.
    نتیجه گیری
    میزان سفتی پا وقوع MTSS را پیش بینی می نماید؛ به گونه ای که بالا بودن میزان سفتی پا ممکن است احتمال وقوع آسیب های ناشی از استفاده بیش از حد را افزایش دهد. پژوهش حاضر می تواند اطلاعات مهمی در زمینه مدیریت بروز آسیب و درمان آن در اختیار مربیان و پزشکان تیم قرار دهد.
    کلیدواژگان: پا، شین اسپلینت، آسیب ساق پا
  • معصومه حسام، رضا صالحی، محمد مهرآور، محمد جعفر شاطرزاده یزدی، حسین نگهبان، شهرام رفیع صفحات 296-302
    مقدمه

    حرکت، هویت اصلی و مبنای تمرین درمانی در حرفه و دانش فیزیوتراپی می باشد و به همین دلیل، پیشرفت های انجام شده در علوم کنترل حرکت و یادگیری و تکامل حرکت با این حرفه عجین شده است. هدف از انجام مطالعه مروری حاضر، توصیف رویکرد جدیدی در کنترل حرکت جهت فراهم کردن قابلیت شناخت و تشخیص بهتر اختلالات حرکتی بود.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، تحقیقات انجام شده طی سال های 1999 تا 2017 در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Web of Science و Google Scholar با کلمات کلیدی «Synergy، Uncontrolled manifold، Motor control و Anticipatory synergy adjustment» بررسی گردید.

    یافته ها

    37 مقاله مورد مطالعه قرار گرفت که در آن ها مساله فراوانی درجات آزادی در حرکات انسان، تاریخچه سینرژی، ویژگی های سینرژی، معرفی روش منیفولد کنترل نشده به عنوان ابزاری جهت کمی کردن سینرژی و کاربردهای بالینی این روش در ارزیابی اختلالات حرکتی مورد بحث قرار گرفته بود. نتیجه‎گیری: استفاده از روش منیفولد کنترل نشده، توانایی شناسایی ارتباط بین فعالیت های عملکردی و سینرژی های حرکتی، قدرت سینرژی و تعدیل های پیش بینانه آن را فراهم می کند. رویکرد منیفولد کنترل نشده، نوعی رویکرد مبتنی بر علم جهت هدایت تصمیم گیری بالینی درباره این که آیا لازم است سینرژی ها در بیماران مبتلا به اختلالات حرکتی شکسته شود، تقویت گردد و یا سینرژی های جدید ایجاد شود را ارایه می دهد

    کلیدواژگان: حرکت، ارزیابی عملکرد، بیماری های حرکتی، توانمندی های حرکتی
|
  • Shahab Ghahremani, Naji Ghahremani, Ali Abbasi Pages 239-246
    Introduction

    Proprioception (PP) and balance play a significant role in improving performance and preventing acute and chronic sport injuries. Muscle fatigue can be one of the factors that may interfere with signaling sensory input to the brain, and disturb the balance. The effect of muscle fatigue on this sensation has hardly been studied. The aim of this study was to investigate the effect of erector spinae muscle fatigue on the sensation (PP) of trunk, hip and knee among the male Karate athletes.

    Materials and Methods

    10 male karate athletes participating in Iranian national league matches were recruited in this study. Absolute error of active angles reconstruction (the trunk in 45 degrees of flexion, the hip in 30 degrees of abduction and flexion in open kinetic chain, and the knee in 30 and 60 degrees of flexion in closed kinetic chain) was measured by filming and analyzed, using AutoCAD software in pretest and posttest. Sorensen test was used as fatigue protocol.

    Results

    The t test showed that erector spinea muscle fatigue had a significant effect on trunk flexion in 45 degrees (P = 0.046), and dominant (P = 0.001), and non-dominant (P = 0.001) hip joint in 30 degrees of abduction; but did not have any significant effect on positioning sensation of dominant (P = 0.434) and non-dominant (P = 0.703) hip flexion in 30 degrees, dominant (P = 0.148) and non-dominant (P = 0.204) knee flexion in 30 degrees, and dominant (P = 0.417) and non-dominant (P = 0.439) knee flexion in 60 degrees.

    Conclusion

    According to the obtained results, erector spinae muscle fatigue in Karate athletes is likely to cause disruption in their trunk and hip position sensations, which can be the probable cause of lower-limbs injury and instability, particularly in the hips. Erector spinae muscle fatigue, however, may have no significant effect on knee position sensation or the injury potential of this joint

    Keywords: Knee joint, Proprioception, Fatigue, Posture
  • Elham Attari, Elaheh Arab, Ameri, Shahzad Tahmasebi, Brojeni Pages 247-254
    Introduction
    Knee osteoarthritis is one of the most common musculoskeletal problems in older women which affects their daily life. It causes balance impairment, and increases the rate of falling in these patients. Therefore, the aim of this study was to compare the effects between tai chi exercise and glucosamine supplementation on the balance of older women with knee osteoarthritis.
    Materials and Methods
    This was a clinical trial study, in which 75 women with knee osteoarthritis (according to the Kellgren and Lawrence scale) were chosen, and randomly assigned into 3 groups of tai chi exercise (performed 3 times a week for 3 month), glucosamine supplementation (3 times a week), and control (no intervention). Before and after interventions, static balance (measured by stabilometer in both open and closed eye) and dynamic balance [measured by timed up and go (TUG) test] were examined. Paired sample t and ANOVA tests were implemented for data analyzing at a significant level of less than 0.050.
    Results
    Tai chi exercise had a significant effect on static [open (t = 9.57, P = 0.001) and closed (t = 5.30, P = 0.001) eye] and dynamic balance (t = 8.54, P = 0.001); supplementation variable had a significant effect only on dynamic balance (t = 2.21, P = 0.040); in control group, there was not any significant difference between before and after intervention. Comparing three groups, the ANOVA test showed a significant difference between the exercise and control group in static [open (P = 0.001) and closed (P = 0.001) eye] and dynamic balance (P = 0.040).
    Conclusion
    It seems that tai chi exercises enhance the balance in older women with knee osteoarthritis. It also could be concluded from the results that only the exercise variable has the significant effect on subject’s balance compared to glucosamine supplementation.
    Keywords: Osteoarthritis of knee, Exercise therapy, Glucosamine, Accidental falls, Elderly, Women
  • Leila Ghazaleh, Amir Ali Jafarnezhadgero, Bahram Saleh, Sedghpour Pages 255-262
    Introduction
    Determining non-dominant leg in balance researches is important. Due to lack of specific test for determining non-dominant leg, the researchers had determined dominant leg, and then considered the opposite leg as non-dominant leg. Since, the used method had some drawbacks, the purpose of the present study was to evaluate the correlation and reliability of tests for determining non-dominant leg.
    Materials and Methods
    28 women were selected through purposeful sampling method among the students aged 18-25 years in Alzahra University, Tehran, Iran, and participated in this study. Field and laboratory tests included tests for determining preferred leg during stability task, functional test of stability task, single-leg stance balance tests, and weigh distribution on legs test during double leg stance. In order to study the manner of weight distribution on legs, a force plate and motion analysis system were used. MATLAB software was used for data analysis, and statistical analysis was done using SPSS software.
    Results
    Highest correlation (r = 0.85) was related to two tests of hopping and landing from height (P = 0.001). There was also moderate correlation between hopping (r = 0.40) and landing from height (r = 0.47) tests and hopping distance test (P = 0.005). Results of reliability of tests revealed that only these three tests have high reliability. When method for calculating average values of trials was somehow modified, small but significant correlation appeared between single-leg stance test with landing (r = 0.28) and hopping skill distance (r = 0.29) tests (P = 0.020). There was no significant correlation between double leg stance test with stability task and single leg stance balance tests.
    Conclusion
    Tests for determining non-dominant leg should be proportionate to task in research. Single-leg stance balance test used in the present study had not acceptable reliability, and based on the stability task and balance single-leg stance tests used in this study, manner of weigh distribution on legs at double leg stance condition cannot be shown
    Keywords: Reliability, Test, Postural balance, Leg
  • Neda Boroushak, Hasan Khoshnoodi, Mansour Eslami, Hossien Khodarahmi Pages 263-270
     
    Introduction
    The influence of using safety headgears on important parameters of head injury in taekwondo has not been specified yet. The aim of this study was to investigate the amount of changes in rotational acceleration, linear acceleration, and impact force of head by using headgears in taekwondo.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 14 elite men taekwondo athletes participated. To investigate the effect of headgears on head injury parameters, a machine was used that consisted of an artificial neck and head, a mechanical arm that represented the taekwondo athlete foot, and a computer system for monitoring, supervisioning and recording the data, that was made by the researcher. The results were obtained in the MATLAB program. One-way repeated measures ANOVA and Bonferroni tests were applied to analyze the statistics results (P < 0.050).
    Results
    All headgears significantly reduced the impact force and linear acceleration of the head (P = 0.001). Foreign headgears and Iranian headgears significantly decreased and increased rotational acceleration, respectively (P = 0.001).
    Conclusion
    All headgears are good protectors for preventing injuries due to impact force and linear acceleration. But, none of these headgears could reduce rotational acceleration to less than the threshold of head injury
    Keywords: Concussion, Acceleration, Head injury, Tae Kwon Do
  • Susan Hajipoor, Fariborz Mohammadipour, Roohollah Nikooie Pages 271-277
    Introduction
    Anterior cruciate ligament rupture (ACL) is the most common knee ligament injury. In addition to the high cost of treatment, it causes loss of athletic participation, and tend to secondary damages. Deficiency balance is one of the most important causes of this injury, so balance improvement can prevents it. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of neuromuscular training on balance and prevention of ACL injury in boy adolescent taekwondo players.
    Materials and Methods
    Twenty-seven boy adolescent taekwondo players participated in this study voluntarily. They were divided into two groups of experimental (n = 15) and control (n = 12). The experimental group performed neuromuscular training sessions of 30-45 minutes, three times per week, for 8 weeks, and in the rest of the time (up to 90 minutes), they performed usual taekwondo trainings. The control group only practiced usual taekwondo trainings for 90 minutes. Static and dynamic balance was measured using the Biodex balance system before and after applying the neuromuscular training protocol. The comparison of the groups was done using the ANCOVA statistical method at a significant level of P < 0.050.
    Results
    There were significant differences in the static balance index (P = 0.001) and all of the dynamic static balance indexes [posterior-anterior index (P = 0.001), external-internal index (P = 0.001), and general index (P = 0.001)] between the groups after performing neuromuscular training.
    Conclusion
    It can be suggested that, neuromuscular training have a positive effect on the balance in boy adolescent taekwondo players, and may prevent ACL injury.
    Keywords: Anterior cruciate ligament, Postural balance, Knee joint, Exercise
  • Mandana Sangari, Seyed Mohammadkazem Vaez, Mousavi, Mahdi Namazizadeh Pages 278-286
    Introduction
    Postural control changes with ageing, and it is essential to study aging-related mechanisms. The aim of this research was to investigate the effects of gender, and functional and cognitive training on balance control in middle-aged people.
    Materials and Methods
    This was a practical study with subimpirical method. The participants were 80 middle-aged people (40 men and 40 women), who were selected according to inclusion criteria, and randomly assigned to eight groups of internal and external focus guidelines in cognitive and functional supra-postural tasks. The postural status was evaluated by measuring the alignment of centre of gravity (COG) through a master balancing system using modified clinical test of sensory interaction and balance (mCTSIB).
    Results
    Based on one-way analysis of variance, men and women who took the focal point of external attention in both functional and cognitive tasks had better postural control (P = 0.002). Men with external focus in functional task had better postural control than the other groups, and Women with internal focus in cognitive tasks had the weakest postural control function. Totally, men in functional and cognitive tasks had a better postural control function than women (P = 0.002).
    Conclusion
    Adopting functional supra-postural strategy is better than cognitive supra-postural strategy in both middle-aged men and women in order to maintain balance. Regarding the fact that women with cognitive tasks with internal focus showed a significant difference in postural control than other groups, it is advisable to focus on stress management methods under stressful conditions for instructors. It seems that these findings are useful for mentors and therapists to design equilibrium exercises by considering age, gender, and type of attention instruction to avoid falling and performing dual tasks
    Keywords: Postural balance, Gender, Attention, Exercise, Middle aged
  • Effat Hoseinzadeh, Mansour Eslami, Mahammad Taghipur, Afshin Fayyaz, Movaghar Pages 287-295
    Introduction
    Medial tibial stress syndrome or shin splints is one of the most common overuse injuries in active people, that its risk factors are unknown. On the other hand, leg stiffness is a modifiable mechanical property that may be related to overuse injury. So, the aim of this study was to investigate the role of the leg stiffness in the prediction of medial tibial stress syndrome in active people.
    Materials and Methods
    80 students in physical education (50 girls and 30 boys) were selected in a convenience manner. Before the start of training sessions, the stiffness of both legs was measured. During the sessions, injured‏ people were examined, and the type of injury registered by the orthopedic physician. At the end of the training sessions, the subjects were divided into two groups of injured and non-injured. The independent t-test was used to compare the leg stiffness between the two groups. Binary logistic regression was used to investigate the role of leg stiffness in the prediction of the occurrence of this syndrome.
    Results
    There was a significant difference in leg stiffness between the two groups (P = 0.001). Logistic regression analysis revealed that injured subjects had a significantly more leg stiffness‏ before the injury compared to‏ non-injured group. So, leg stiffness was a risk factor this syndrome.
    Conclusion
    This study showed that leg stiffness could predict medial tibial stress syndrome or shin splint. So, high leg stiffness may increase the risk of overuse injuries. This research provides important information to the coaches and team doctors about the management of injury and its treatment.
    Keywords: Leg, Shin splint, Leg injuries
  • Masumeh Hessam, Reza Salehi, Mohammad Mehravar, Mohammad Jafar Shaterzadeh, Yazdi, Hossein Negahban, Shahram Rafie Pages 296-302
    Introduction

    Movement is the main identity and the base of knowledge and practice in physical therapy; thus, the advances in motor control science, and motor learning and development are linked to physical therapy clinical activity. The purpose of this narrative review article was to describe a prominent approach in motor control with potential to better understanding and diagnosis of movement dysfunctions, the uncontrolled manifold (UCM).

    Materials and Methods

    In this narrative review, databases such as PubMed, Web of Science, and Google Scholar were searched from 1999 till 2017, using the key words “Synergy”, “Uncontrolled Manifold”, “Motor Control”, and “Anticipatory Synergy Adjustment”.

    Results

    Finally, 37 studies were included. Most studies discussed the degree of freedom problem in human movements, history of synergy, characteristics of synergy, introducing the uncontrolled manifold approach as a tool for quantifying the synergy, and clinical applications of this method in the assessments of movement dysfunctions.

    Conclusion

    Using this method provides the ability to identify the connections between functional activities with motor synergies, synergy strength index, and the anticipatory synergy adjustments. The uncontrolled manifold offers a science-based approach to guide clinical decision making on whether synergies have to be broken, reinforced, or created new synergies in patients with movement dysfunctions.

    Keywords: Movement, Task performance, analysis, Movement disorders, Motor skills