فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال چهاردهم شماره 2 (خرداد و تیر 1397)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال چهاردهم شماره 2 (خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بنیامین قلیچ پور *، بهروز عبدلی، علیرضا فارسی، راضیه جرجانی صفحات 66-73
    مقدمه
    در بسیاری از حرکات ورزشی و حتی حرکات معمولی، استفاده هم زمان از دو دست، موجب اجرای موفقیت آمیز مهارت حرکتی می شود. با توجه به مشکلات زیاد افراد مبتلا به اتیسم در یادگیری مهارت ها و تاثیر این مهم بر رفتارهای اجتماعی آنان، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر یادگیری کم خطا و پرخطا بر هماهنگی دودستی در افراد مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا انجام شد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و همراه با گروه شاهد بود. برای این منظور، 24 کودک مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا به صورت در دسترس انتخاب شدند و بر اساس بهره اتیسم که از نمرات پرسش نامه سنجش دامنه اتیسم (Autism Spectrum Screening Questionnaire یا ASSQ) به دست آمد، به شکل همگن در سه گروه یادگیری کم خطا، یادگیری پرخطا و شاهد قرار گرفتند. پیش آزمون سنجش هماهنگی دودستی با کمک دستگاه سنجش هماهنگی دودستی ساخت موسسه پدیدار امید فردای تهران انجام شد. سپس گروه های تمرینی در شش جلسه 30 دقیقه ای به تمرین مهارت هماهنگی دودستی با همان دستگاه پرداختند. در پایان جلسه ششم، پس آزمون مهارت هماهنگی دودستی از همه گروه ها به عمل آمد. دو روز بعد نیز آزمون یادداری از گروه های تمرینی گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون های One-way ANOVA و Repeated measures ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در پیش آزمون، گروه ها تفاوت معنی داری از نظر هماهنگی دودستی نداشتند (643/0 = P)؛ در حالی که پس آزمون، تفاوت معنی داری بین گروه های کم خطا و پرخطا با گروه شاهد نشان داد (001/0 = P). همچنین، گروه کم خطا و پرخطا نیز تفاوت معنی داری با همدیگر داشتند (001/0 = P). آزمون یادداری که پس از دو روز استراحت به عمل آمد، کاهش عملکرد در گروه پرخطا را نمایان ساخت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده نتیجه گیری می شود که این افراد، قادر به بهبود مهارت هماهنگی دودستی هستند و یادگیری کم خطا علاوه بر سودمندی بیشتر در یادگیری، پایداری بیشتری نسبت به یادگیری پرخطا دارد. بنابراین، توصیه می شود که برای آموزش مهارت های هماهنگی دودستی، از شیوه یادگیری کم خطا در افراد مبتلا به اختلال اتیسم با عملکرد بالا استفاده گردد.
    کلیدواژگان: یادگیری کم خطا، یادگیری پرخطا، هماهنگی دودستی، اتیسم
  • افسانه نیکجوی، فاطمه مردانلو *، بهنوش وثاقی، رضوان میرزایی صفحات 74-79
    مقدمه
    اختلالات کف لگن، از جمله شکایات شایع مراجعان به درمانگاه زنان می باشد و یک سوم جامعه زنان بالغ دچار این اختلالات هستند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نحوه و میزان آموزش عضلات کف لگن در زنان دچار پرولاپس انجام شد.
    مواد و روش ها
    با مراجعه به درمانگاه های زنان در سطح شهر قم، 100 نفر از افرادی که دارای درجاتی از پرولاپس بودند، با روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس معاینه بالینی و با استفاده از مانور Valsalva توسط متخصص زنان یا با مراجعه به پرونده بیماران در بیمارستان شهید بهشتی قم انتخاب شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. داده های مورد نیاز با استفاده از مصاحبه حضوری جمع آوری گردید و سپس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 01/13 ± 41/43 سال و میانگین شاخص توده بدنی آن ها 69/4 ± 63/28 کیلوگرم بر مترمربع بود. تنها 00/18 درصد از زنان تحت آموزش تمرینات کف لگن قرار گرفته و از بین آن ها، 89/38 درصد تمرینات کف لگن را بعد از زایمان انجام داده بودند. 22/72 درصد از نمونه ها تمرینات کف لگن را به درستی یاد گرفته بودند. 77/77 درصد آموزش انفرادی و 23/22 درصد آموزش گروهی در کلاس های آمادگی برای بارداری را دریافت کرده بودند. آموزش تمرینات در همه افراد به صورت شفاهی بود و آموزش عملی انجام نشده بود. فقط 55/5 درصد از افراد توسط فرد آموزش دهنده برای انجام تمرینات پیگیری شده بودند.
    نتیجه‎گیری
    آموزش عضلات کف لگن در زنان با حداقل یک زایمان و دچار پرولاپس به طور مناسب و کافی انجام نمی شود و به دلیل عدم پیگیری از سوی فرد آموزش دهنده، تعداد کمی از افراد تمرینات را انجام می دهند.
    کلیدواژگان: پرولاپس ارگان های لگنی، کف لگن، عضلات، آموزش، زایمان، زنان
  • عباسعلی پورمومنی *، الهام پورعلی، امیر حیدری صفحات 80-85
    مقدمه
    طی سال های متمادی، روش های متعددی برای ارزیابی آسیب عصب فاشیال ابداع شده و در بین آن ها، روش Sunnybrook (S-B) و روش اصلاح شده House-Brackmann (H-B) که به نام مقیاس ارزیابی عصب فاشیال 2 (Facial Nerve Grading System 2.0 یا FNGS 2.0) شناخته می شود، بیشتر از سایر روش ها در میان درمانگران طرفدار پیدا کرده است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی توافق و همبستگی دو روش مذکور بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- کلینیکی، 19 بیمار مبتلا به ضایعه حاد فلج عصب فاشیال، طی دو مرحله قبل و بعد از درمان به وسیله عکس و فیلمبرداری از حرکات صورت بررسی شدند. سپس شدت آسیب عضلات صورت با استفاده از روش های S-B و FNGS 2.0 توسط سه ارزیاب اندازه گیری گردید. همخوانی بین ارزیاب ها در هر یک از دو سیستم درجه بندی با ضریب همبستگی درون گروهی (Intraclass correlation coefficient یا ICC) مورد بررسی قرار گرفت. همخوانی نمرات دو سیستم نیز به وسیله ضریب همبستگی Spearman تعیین شد.
    یافته ها
    همخوانی بین ارزیاب ها برای مقیاس های S-B و FNGS 2.0 به ترتیب 961/0 و 904/0 بود. ضریب همبستگی Spearman بین نمرات کسب شده دو مقیاس S-B و FNGS 2.0 در نهایت 848/0 به دست آمد. این ضریب همبستگی قبل از درمان بیشتر بود (961/0) و پس از درمان کاهش یافت (777/0).
    نتیجه‎گیری
     با وجود این که همبستگی بین دو مقیاس مورد ارزیابی قابل قبول بود، اما در روش ارزیابی S-B تغییرات با جزییات بیشتری قابل بررسی می باشد.
    کلیدواژگان: درجه بندی Sunnybrook، سیستم درجه بندی عصب فاشیال دو، فلج عصب فاشیال
  • سمیرا سادات بدخشیان، فاطمه سمیعی * صفحات 86-92
    مقدمه
    یکی از پیامدهای پس از آسیب نخاعی، از دست دادن کار می باشد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تحلیل عوامل بازگشت به کار افراد دارای آسیب نخاعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع زمینه یابی بود و به روش کیفی انجام گردید. بدین منظور، با استفاده از نمونه گیری هدفمند، با 15 نفر از افراد دارای آسیب نخاعی شهر اصفهان مصاحبه نیمه ساختار یافته تا رسیدن به اشباع داده ها صورت گرفت. مصاحبه ها تایپ و پیاده سازی شد و داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوای استقرایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عوامل بازگشت به کار در افراد دارای آسیب نخاعی را می توان به پنج مقوله اصلی توان بخشی فردی، توان بخشی خانواده، توان بخشی شغلی، توان بخشی اجتماعی و مناسب سازی محیطی تقسیم کرد که هر کدام دارای مقوله فرعی می باشند.
    نتیجه‎گیری
    با استفاده از انواع توان بخشی از جمله توان بخشی فردی، اجتماعی، شغلی و خانواده و همچنین، مناسب سازی محیطی، بازگشت به کار برای فرد دچار آسیب نخاعی امکان پذیر و آسان می شود، نرخ بیکاری در آن ها کاهش می یابد و منجر به افزایش کیفیت زندگی فرد توانخواه می گردد.
    کلیدواژگان: آسیب نخاعی، بازگشت به کار، توان بخشی
  • فاطمه علیرضایی نقندر *، حسین نبوی نیک، مریم امینی صفحات 93-100
    مقدمه
    لیگامنت متقاطع قدامی (Anterior cruciate ligament یا ACL) یکی از ساختارهای حمایت کننده مفصل زانو می باشد که آسیب آن شیوع بسیاری دارد. بازگشت به فعالیت ورزشی پس از بازسازی، مهم ترین هدف ورزشکاران است. با توجه به رویکردهای متفاوت در جراحی، هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه دامنه حرکتی زانو و شاخص های زمانی- مکانی بعد از بازسازی ACL در ورزشکاران نخبه با دو نوع عمل جراحی به هنگام راه رفتن بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 25 آزمودنی (10 نفر در گروه سالم، 8 نفر در گروه آلوگرافت و 7 نفر در گروه اتوگرافت) که همگی ورزشکار ملی پوش بودند، به صورت در دسترس انتخاب شدند و از آن ها درخواست شد تا در مسیر راه رفتن، با سرعت انتخابی خود راه بروند. به منظور اندازه گیری کینماتیک راه رفتن، از دستگاه کوالیسیس (8 دوربین) با فرکانس 100 هرتز استفاده گردید. پس از ثبت کینماتیک راه رفتن، شاخص های زمانی- مکانی و دامنه حرکتی در هر سه گروه استخراج شد. شاخص های زمانی- مکانی و متغیرهای دامنه حرکتی زانو با استفاده از آزمون One-way ANOVA در سطح معنی داری 05/0 > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    اختلاف معنی داری در شاخص های زمانی- مکانی راه رفتن (طول قدم، زمان قدم، طول گام، زمان گام، کادنس، سرعت راه رفتن، فاز استانس و فاز سوئینگ) بین سه گروه مشاهده نشد (05/0 < P برای همه موارد)، اما گروه آلوگرافت به جزء در متغیر کادنس، در سایر متغیرها نسبت به گروه آلوگرافت میانگین عددی کمتری را نشان داد. در متغیرهای دامنه حرکتی زانو نیز به جزء در متغیر حداقل فلکشن زانو در فاز سوئینگ (01/0 = P)، اختلاف معنی داری بین گروه های تجربی و شاهد وجود نداشت (05/0 < P).
    نتیجه‎گیری
    به نظر می رسد که تفاوتی در عملکرد ورزشکاران بین دو شیوه بازسازی ACL وجود ندارد و نمی توان با توجه به شاخص های زمانی- مکانی و الگوی کینماتیک، در زمینه شیوه بازسازی زانو تصمیم گیری کرد. پیشنهاد می شود دو نوع بازسازی ACL از ابعاد دیگری مانند الگوی هماهنگی، سینرژی عضلانی یا هماهنگی عضلانی بررسی گردد.
    کلیدواژگان: رفتن، شاخص های فضایی- زمانی، لیگامنت متقاطع قدامی، آلوگرافت، اتوگرافت
  • مهدی یزدانی، مهدی شهبازی، جمال فاضل کلخوران، الهه عرب عامری صفحات 101-108
    مقدمه
    انسان از بینایی برای تشخیص اطلاعات درباره محیط تکلیف استفاده می کند. مطالعات نشان داده است که طول دوره چشم ساکن (مدت زمان آخرین تثبیت قبل از اجرای حرکت)، عملکرد حرکتی و کارایی در تعدادی از تکالیف، با استفاده از تمرینات چشم ساکن بهبود می یابد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر انواع تمرینات چشم ساکن بر مدت چشم ساکن و اجرای مهارت ضربه زدن با پای کودکان دارای تبحر حرکتی بالا انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، 45 دانش آموز پسر 7 تا 10 سال دارای تبحر حرکتی بالا، با اجرای مرحله پیش آزمون، به صورت همگن در سه گروه تمرینات چشم ساکن پایه، کوتاه مدت و بلندمدت قرار گرفتند. مطالعه شامل مراحل پیش آزمون، اکتساب و پس آزمون بود. شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون اقدام به زدن چهار شوت فوتبال (آزمون Christian Moore تعدیل شده) کردند. مرحله اکتساب در 12 جلسه و هر جلسه 10 کوشش انجام گرفت. پس از اتمام آخرین جلسه تمرینی، شرکت کنندگان در مرحله پس آزمون اقدام به زدن چهار شوت فوتبال نمودند. در هر یک از مراحل، اطلاعات بینایی به کمک دستگاه ردیابی چشم و دقت شوت فوتبال توسط محقق ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون های Paired t و One-way ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    انواع تمرینات چشم ساکن، تاثیر معنی داری بر دقت شوت فوتبال و طول دوره چشم ساکن کودکان با تبحر حرکتی بالا داشت (001/0= P)، اما تفاوت معنی داری بین تمرینات چشم ساکن بلندمدت، کوتاه مدت و پایه در دقت شوت فوتبال و طول دوره چشم ساکن مشاهده نگردید (050/0 < P).
    نتیجه‎گیری
     با توجه به تاثیر انواع تمرینات چشم ساکن بر طول دوره چشم ساکن و دقت شوت، به مربیان و معلمان ورزش پیشنهاد می گردد که توجه ویژه ای به این نوع تمرینات در کار کردن با کودکان دارای تبحر حرکتی بالا داشته باشند.
    کلیدواژگان: تمرینات چشم ساکن، مقدار چشم ساکن، دقت، کودکان با تبحر حرکتی بالا
  • سعید جمالی برایجانی، نادر رهنما، سعید ابریشم کار صفحات 109-116
    مقدمه
    اسپوندیلولیزیس، شکستگی تنشی یک طرفه در نتیجه فعالیت های زیاد یا اضافه بارهای مکرر به دنبال اکستنشن های بیش از حد و چرخش قوی و تکراری ستون فقرات کمری می باشد که باعث کاهش تعادل بیماران می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات پیلاتس بر تعادل پویا و ایستای بیماران مبتلا به اسپوندیلولیزیس بود.
    مواد و روش ها
    14 بیمار زن مبتلا به اسپوندیلولیزیس با تشخیص پزشک جراح مغز و اعصاب، به روش هدفمند و در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی و مساوی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. نمونه های گروه مداخله به مدت هشت هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه به مدت 60 دقیقه به انجام تمرینات منتخب پیلاتس پرداختند، اما گروه شاهد در طی این مدت هیچ گونه فعالیت درمانی دریافت نکرد و به فعالیت های عادی روزانه مشغول بود. تعادل پویا (آزمون Y) و ایستای (تست لک لک) نمونه ها قبل و بعد از هشت هفته مورد ارزیابی قرار گرفت. از آزمون Repeated measures ANOVA جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    در گروه مداخله، تعادل پویا در جهت قدامی، خلفی- داخلی و خلفی- خارجی افزایش معنی داری را نشان داد (001/0 > P)، اما در گروه شاهد، تعادل پویا در جهت قدامی، خلفی- داخلی و خلفی- خارجی تغییرات معنی داری نداشت. در مجموع، تفاوت معنی داری در تعادل پویای بیماران دو گروه مشاهده شد (001/0 > P). در گروه مداخله، تعادل ایستا افزایش معنی داری یافت (004/0 = P)، اما در گروه شاهد تغییرات معنی داری مشاهده نگردید. در مجموع، تفاوت معنی داری در تعادل ایستای بیماران دو گروه وجود داشت (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    تمرینات منتخب پیلاتس می تواند موجب بهبود تعادل پویا و ایستای بیماران مبتلا به اسپوندیلولیزیس گردد. بنابراین، احتمال دارد که بتواند به عنوان یک مدالیته مفید برای توان بخشی بیماران مبتلا به اسپوندیلولیزیس توصیه شود.
    کلیدواژگان: اسپوندیلولیزیس، پیلاتس، تعادل پویا، تعادل ایستا
  • محمد عاشوری، مهدیه سفری صفحات 117-125
    مقدمه
    لگودرمانی یکی از برنامه های مداخله ای می باشد که باعث بهبود قابل توجه مهارت های اجتماعی کودکان کم شنوا می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی لگودرمانی بر مهارت های اجتماعی کودکان کم شنوای پیش دبستانی شهر اصفهان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی بود که با طرح پیش آزمون و پس آزمون، همراه با گروه شاهد انجام شد. بدین ترتیب، 24 کودک کم شنوای پیش دبستانی 4 تا 6 ساله در تحقیق شرکت نمودند. آزمودنی ها به روش نمونه گیری در دسترس از مرکز توان بخشی مادر و کودک آوا انتخاب شدند و به دو گروه 12 نفره آزمایش و شاهد تقسیم شدند. گروه آزمایش برنامه لگودرمانی را در 8 جلسه (هر جلسه 45 دقیقه) دریافت کردند؛ در حالی که این نوع آموزش به گروه شاهد ارایه نشد. داده ها به کمک مقیاس مهارت های اجتماعی Matson جمع آوری گردید و قبل و بعد از مداخله با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    لگودرمانی تاثیر معنی داری بر مهارت های اجتماعی و همه خرده مقیاس های آن شامل رفتار اجتماعی مناسب، رفتار غیر اجتماعی، پرخاشگری و رفتار تکانشی، برتری طلبی و اطمینان زیاد به خود داشتن و ارتباط با همسالان) در گروه آزمایش داشت (001/0 > P).
    نتیجه‎گیری
     لگودرمانی باعث بهبود مهارت های اجتماعی کودکان کم شنوای پیش دبستانی می شود. در واقع، این شیوه درمانی از طریق بازی و ایجاد موقعیت ها و فرصت های خلاق برای برقراری ارتباط، موجب رشد و تحول مهارت های اجتماعی می گردد.
    کلیدواژگان: مهارت اجتماعی، کم شنوا، کودک، پیش دبستانی
|
  • Benyamin Ghelichpoor *, Behrouz Abdoli, Alireza Farsi, Razieh Jorjani Pages 66-73
    Introduction
    In many sports movements, and even regular movements, the simultaneous use of both hands results in the successful implementation of motor skills. Considering many problems faced by the patient with autism in learning skills, and their impact on social behaviors, the purpose of this study was to investigate the effect of low-error and full-error learning on bimanual coordination in patients with high-functioning autism disorder.
    Materials and Methods
    This was a semi-experimental research with pretest-posttest design, and control group. 24 children with high-functioning autism disorder, resulted from with the help of pretest Autism Spectrum Screening Questionnaire (SSRQ) were selected using convenience sampling method, and were homogeneously divided into three groups of low-error learning, full-error learning, and control. The dual coordination pretest was done with the help of the bimanual coordination instrument of the Omide Farda Institute (Tehran, Iran). Then, the training groups did practicing bimanual coordination skills on the same machine in six sessions of 30 minutes. At the end of the sixth session, the posttest of bimanual coordination skills was performed in all groups. Two days later, a retention test was taken from the training groups. The results were analyzed using one way and repeated measures analysis of variance.
    Results
    There were no significant differences between the groups in pretest (P = 0.643). While in posttest, a significant difference was observed between the practice and control group (P = 0.001). Moreover, there was a significant difference between low-error and full-error learning groups (P = 0.001). The retention test, which was performed after two days of rest, revealed a decrease in performance of full-error group.
    Conclusion
    According to the results, it is concluded that these individuals are able to improve their bimanual coordination skills, and low-error learning is not only useful in learning, but also has more sustainability than full-error learning. Therefore, it is recommended to use a low-error learning method to teach bimanual coordination skills in patients with high-functioning autism disorder.
    Keywords: Low error learning, Full-error learning, Bimanual coordination, Autism
  • Afsaneh Nikjooy, Fatemeh Mardanloo *, Behnoosh Vasaghi, Rezvan Mirzaei Pages 74-79
    Introduction
    Pelvic floor dysfunctions are common among women referred to gynecology clinics, and almost one third of the adult women population is affected. In this study, we evaluated the frequency and quality of pelvic floor muscle exercises for pelvic organ prolapse in parous women.
    Materials and Methods
    Using simple random sampling method, 100 women with pelvic organ prolapse referred to women's clinics in Qom City, Iran, were included in this study. They were selected by gynecologists through clinical examination and doing the maneuver of Valsalva, or by reviewing women’s medical records in Shahid Beheshti hospital in Qom. The data were collected using questionnaires and face-to-face interviews. The collected data were then statistically analyzed.
    Results
    The mean age of women with pelvic organ prolapse symptoms was 43.41 ± 13.01 years, and their mean body mass index (BMI) was 28.63 ± 4.69 kg/m2. Only, 18.00% of this patient population was trained on using pelvic floor exercises; of them, 38.89% performed exercises after delivery. 72.22% of them had correctly learned pelvic floor exercises. Moreover, 77.77% were under personal training and 22.23% were under group training in pregnancy classes. Only 5.55% of trained women were followed by the trainer to evaluate the correctness of the performed exercises.
    Conclusion
    The present study shows that pelvic floor muscle training in parous women with pelvic organ prolapse was not done adequately and properly. Due to lack of follow-up by the trainers, only few women had done pelvic floor muscle exercises.
    Keywords: Pelvic organ prolapse, Pelvic floor, Muscles, Exercise training, Parturition, Women
  • Abbas Ali Pourmomeny *, Elham Pourali, Amir Heydari Pages 80-85
    Introduction
    Over many years, several methods have been developed to evaluate the facial nerve palsy. Among them, Sunnybrook Facial Grading System (SFGS) and modified House-Brickmanne, known as Facial Nerve Grading System 2.0 (FNGS 2.0), grading systems have been the most favored methods to evaluate facial nerve health between therapists and researchers. The aim of this study was to compare these two evaluation approaches.
    Materials and Methods
    In the present cross-sectional study, the videotapes for nineteen subjects diagnosed with facial nerve palsy were recorded before and after treatment. Then, the videotapes were evaluated using the SFGS and FNGS 2.0 scales by three specialists separately. The inter-rater agreement was reported using Intraclass correlation coefficient (ICC) scores. The correlation between the two evaluation approaches was determined using Spearman’s coefficient of correlation.
    Results
    The ICC score for scoring by the specialists was 0.969 for SFGS and 0.904 for FNG 2.0. The FNG 2.0 and SFGS inter-system agreement reported as 0.848 (P < 0.01). The coefficient was higher before treatment (0.961), and decreased after treatment (0.777).
    Conclusion
    Although the correlation between two systems was acceptable, the SFGS system was more sensitive than FNG 2.0.
    Keywords: Sunnybrook facial nerve palsy system, Facial Nerve Grading 2.0, Facial nerve palsy
  • Samira Sadat Badakhshiyan, Fatemeh Samiee * Pages 86-92
    Introduction
    One of the consequences of spinal cord injury is losing job. The goal of the present study was to identify and analyze the factors affecting returning back to work in order to facilitate working, and increase the quality of life (living) in people with spinal cord injury.
    Materials and Methods
    This was a qualitative research and survey study. Regarding this fact and by using targeted sampling method to reach the data fulfilment, semi-structured interview was done with 15 patients with spinal cord injury in Isfahan City, Iran. The interviews were then typed, performed, and analyzed using inductive content analysis method.
    Results
    The factors affecting returning back to work in patients with spinal cord injury could be divided into 5 main categories as individual rehabilitation, family rehabilitation, occupational rehabilitation, social rehabilitation, and peripheral fitting. All these five category had their own subcategories.
    Conclusion
    Using (applying) different types of rehabilitation such as individual, social, occupational, and family types, as well as peripheral fitting, returning back to work would be easier and possible for those with spinal cord injury. The unemployment rate would decrease, and the quality of would increase, too.
    Keywords: Injuries, Spinal cord, Back to work, Habilitation
  • Fatemeh Alirezaei, Noghondar *, Hossein Nabavinik, Maryam Amini Pages 93-100
    Introduction
    The anterior cruciate ligament (ACL) is one of the supporting structures of the knee joint. ACL injuries are very common, and rapid postoperative return to exercise is the most important goal for athletes. Considering the different available surgical approaches, the purpose of the present study was to compare the knee range of motion (ROM) and spatio-temporal parameters during gait after ACL reconstruction using two different surgical methods in elite men athletes.
    Materials and Methods
    In this quasi-experimental study, 25 elite athletes participated, ten subjects in the healthy group, eight in the allograft group, and seven in the autograft group. They were asked to walk along a walkway at preferred speed. Qualisys motion analysis system (eight camera) at a sampling frequency of 100 Hz was used to measure gait kinematic. Spatio-temporal and ROM parameters were extracted in three groups. One-way analysis of variance was performed to compare these variables at a significance level of P < 0.05.
    Results
    There was no significant difference between the groups in terms of spatio-temporal parameters of step length, step time, stride length, stride time, cadence, velocity, stance phase, and swing phase of gait (P > 0.05 for all); however, the allograft group had lower mean values in all variables except for the cadence. In terms of knee ROM, with the exception of the minimum swing flexion that was significantly less in control group (P = 0.01), there was no significant difference between groups (P > 0.05).
    Conclusion
    It seems that there is no functional difference between the two reconstruction types; therefore, it is not possible to make decision about knee reconstruction with regard tospatio-temporal parameters and kinematic pattern. We suggest that knee reconstruction be assessed from different viewpoints such as coordination pattern and muscle coordination.
    Keywords: Gait, Spatio-temporal analysis, Anterior cruciate ligament, Allograft, Autograft
  • Mehdi Yazdani, Mehdi Shahbazi, Jamal Fazel, Kalkhoran, Elaheh Arabameri Pages 101-108
    Introduction
    The human uses vision to detect information about the task environment. Studies have shown that duration of quiet eye, motor performance, and efficiency in a number of tasks has improved using quiet eye training. The current study was to assess the effects of different types of quiet eye training on quiet eye and kicking skill in children with high motor proficiency.
    Materials and Methods
    In this study, 45 boy students with high motor proficiency with age range of 7 to 10 years by performing a pretest phase, homogeneously divided in to three groups of baseline, and short-term and long-term quiet eye training. The study included pretest, acquisition, and posttest phases. In the pretest phase, the participants performed 4 soccer shots (Modified Christian Moore's Shot Test). The acquisition phase was done in 12 sessions, and 10 trials in per session. At the end of the last training session, the participants performed 4 soccer shots in the posttest phase. In each phase, visual information was recorded by the eye tracking system, and the accuracy of the soccer shot was recorded by the researcher. Data were analyzed using paired sample t-test and one-way ANOVA.
    Results
    The different types of quiet eye training had a significant effect on accuracy of soccer shot (P = 0.001) and the duration of quiet eye (P = 0.001) of children with high motor proficiency. But there was no significant difference between each of the types of quiet eye training on the accuracy of soccer shot and the duration of quiet eye (P > 0.05 for both).
    Keywords: Quiet eye training, Quiet eye duration, Accuracy, Children with high motor proficiency
  • Saeid Jamali, Brayjani, Nader Rahnama, Saeid Abrishamkar Pages 109-116
    Introduction
    Spondylolysis is one-way stress fracture in the result of high activity or frequent overload looking for excessive extensions and strong and repetitive lumbar vertebrae, which reduces the balance in patients. This study aimed to assess the effect of eight weeks of Pilates exercise on dynamic and static balance in patients with spondylolysis.
    Materials and Methods
    Fourteen women with spondylolysis diagnosed by a neurosurgeon were selected, and randomly divided into two equal groups of experimental and control. The experimental group performed selected Pilates exercises for eight weeks, three 60-minute session in a week; but during these time, control group did not participate in any treatment activity, and performed normal daily activities. Dynamic (Y test) and static (Stork test) balance were evaluated among the participants before and after eight weeks of training. Repeated measures ANOVA was used to analyze the data among the groups.
    Results
    In experimental group, dynamic balance significantly increased in anterior, medioposterior, and lateroposterior dimensions (P < 0.001), but no significant differences were observed in control group in these dimensions, The differences between the experimental and control groups were significant as well (P < 0.001). In experimental group, static balance significantly increased (P = 0.004), but no significant differences were observed in the control group. The difference between the experimental and control groups was significant, too (P < 0.001).
    Conclusion
    It can be concluded that Pilates selected training could improve dynamic and static balance in patients with spondylolysis. So, it could probably be suggested as a useful modality for rehabilitation in these patients.
    Keywords: Spondylolysis, Pilates training, Postural Balance, Dynamic balance, Static balance
  • Mohammad Ashori, Mahdieh Safari Pages 117-125
    Introduction
    Lego therapy is one of the interventional programs shown to encourage significant improvement in the social skills of children with hearing loss. The purpose of this study was to investigate of the effectiveness of Lego therapy on the social skills of preschool children with hearing loss in Isfahan City, Iran.
    Materials and Methods
    The present research was a semi-experimental study with pretest/posttest design and control group. The participants were 24 preschool children with hearing loss aged 4-6 years. Subjects were selected using convenient sampling method from Ava mother child rehabilitation center. They were divided into experimental and control groups (n = 12). The experimental group received Lego therapy program in 8 sessions (45 minutes per session), while control group did not participated in this type program. Data gathering tool was Matson Social Skills Questionnaire. Data were collected before and after the training sessions, and were analyzed using multivariate analysis of covariance (MANCOVA).
    Results
    Lego therapy had a significant effect on social skills and all subscales (appropriate social behavior, asocial behavior, aggressive and impulsive behavior, superiority and self-confidence, and communication with peers) in the experimental group (P < 0.001).
    Conclusion
    Lego therapy improved the social skills of preschool children with hearing loss. In fact, Lego therapy uses play to develop social skills via creating opportunities to make relationships with others.
    Keywords: Social skills, Hearing loss, Child, Preschool