فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1386)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/07/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ساختار سازه ای هر یک از واکه های زبان فارسی در دانش آموزان 15 تا 18 ساله عادی و مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید شهر اصفهان در مقطع دبیرستان
    اکبر بهرامی، جمشید پورقریب، فرهاد ترابی نژاد، محمد کمالی، فرانک صالحی صفحه 7
    مقدمه
    یکی از مهمترین ویژگی های فیزیکی آواهای گفتار، ساختار سازه ای است. اهمیت ساختار سازه ای به گونه ای است که روابط میان سه سازه اول از اجزای اصلی تشخیص نوع واکه توسط شنونده است. تشخیص غیرطبیعی بودن واکه های فرد مبتلا به افت شنوایی بر پایه ادراک درمانگر از صدای او نیست بلکه اندازه گیری میزان فرکانس او به کمک دستگاه تشخیص را دقیق تر می کند. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه ساختار سازه ای واکه های زبان فارسی در دانش آموزان عادی و مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید محدوده سنی 18-15 سال مقطع دبیرستان می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی روی 64 نفر دانش آموز از دبیرستانهای عادی و دبیرستانهای مربوط به دانش آموزان مبتلا به افت شنوایی شهر اصفهان انجام گرفت.
    میانگین F2، F1 و میانگین F2/F1 وF3/F1 در هر 6 واکه ی زبان فارسی در بین سه گروه دانش آموزان عادی و مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید تفاوت معنی داری داشت. (05/0 > P)، میانگین F3 در تمام واکه ها به جزء در واکه /u/ تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    نتایج
    حاصل از این پژوهش نشان می دهد دانش آموزان مبتلا به افت شنوایی متوسط و شدید الگوی نامنظمی از ترتیب قرارگیری واکه ها از لحاظ بیشترین و کمترین سازه اول و دوم و سوم را نسبت به افراد عادی نشان می دهند و تمایل به جابجایی واکه های پیشین با پسین و نزدیکتر کردن محل تولید واکه ها به ناحیه انتهایی زبان و تولید واکه خنثی که به دلیل وابستگی بیشتر آنها به حس عمقی هنگام تولید صداها است.
    بحث و نتیجه گیری
    افراد مبتلا به افت شنوایی (بسته به میزان افت شنوایی) متمایل به تولید مشابه همه واکه ها دارند و محل تولید واکه ها را به هم نزدیک می کنند چون واکه های باز را نیم بسته و واکه های بسته را نیم باز و واکه های پسین را پیشین تر و واکه های پیشین را پسین تر تولید می کنند.
    کلیدواژگان: ساختار سازه ای، واکه، افت شنوایی متوسط و شدید، فضای واکه ای
  • مجتبی حشمتی پور، وجیهه آب روشن، اعظم مسیحی صفحه 19
    مقدمه
    مطالعات جدید نشان می دهند درمان با فشار و مکش متناوب (VCT) (vacuum compression therapy) با بهبود گردش خون شریانی و وریدی می تواند در بیماران مبتلا به لنگش متناوب و احتمالا زخمهای ناشی از آنژیوپاتی مفید واقع شود. با توجه به این نکته، مطالعه حاضر برای بررسی کارایی VCT در درمان زخمهای ناشی از آنژیوپاتی در بیماران دیابتی طراحی و اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمائی بالینی، 16 بیمار به مدت 4 هفته تحت درمان با VCT و سایر درمانهای معمول زخمهای دیابتی قرار گرفتند و 12 بیمار نیز در گروه شاهد فقط درمانهای معمول را دریافت کردند. کاهش اندازه سطح و عمق زخم در دو گروه پس از پایان دورهء درمان مورد مقایسه قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین اندازه سطح زخم در گروه مداخله 34/0 ± 26/1 سانتیمتر مربع کاهش و در گروه شاهد 28/0 ± 44/0 سانتیمتر مربع افزایش یافته بود (0000/0 = p). عمق زخم در پایان دوره درمان در گروه VCT به طور متوسط 63/0 ± 4 میلیمترکاهش یافته بود، در حالیکه در گروه شاهد21/0 ± 33/0 میلی متر افزایش نشان می داد (0000/0 = p).
    بحث و نتیجه گیری
    VCT می تواند به عنوان یک روش موثر در درمان زخم پای دیابتی مورد استفاده واقع شود. البته این روش نیز موارد منع استفاده و محدودیتهای خاص خود را دارد که در به کارگیری این روش باید به آنها توجه داشت.
    کلیدواژگان: درمان با فشار و مکش متناوب، زخم دیابتی، لنگش متناوب، اندازه گیری قدرت عضلانی با دست
  • رقیه حسن زاده، لاله لاجوردی، احمدرضا روفیگری، محمد کمالی صفحه 25
    مقدمه
    نتایج حسی، پس از ترمیم عصب در بزرگسالان، عموما ضعیف می باشد. ما فرض نمودیم آوران زدائی ساعد نتایج حسی را ازطریق افزایش نمایش کورتیکال دست بهبود می بخشد.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه آینده نگر تصادفی double-blind انجام شد. در طی دوره دو هفته ای یک کرم بی حسی موضعی (Lidocaine-PTC) در گروه مورد (تعداد=6)، یا placebo در گروه کنترل (تعداد=7)، مکررا (4بار) بر روی وجه فلکسور ساعد دست آسیب دیده مورد استفاده قرار گرفت. برنامه بازآموزی حسی برای هر دو گروه یک ساعت پس از استعمال پماد انجام شد. ارزیابی حسی در فواصل منظم، قبل از مداخله،پس از آخرین مداخله (پایان جلسه چهارم) و 4 هفته (follow-up) پس از آخرین کاربرد پماد Lidocaine-PTC / placebo انجام شد.
    نتایج
    گروه Lidocaine-PTC بهبودی قابل توجهی در مقایسه با گروه placebo از نظر درک لمس/فشار (005/0P=) و TPD ثابت (005/0P=) پس از 6 هفته کسب نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    بی حسی موضعی ناحیه ساعد آسیب دیده در ترکیب با بازآموزی حسی می تواند نتایج حسی را پس از ترمیم عصب ارتقاء دهد.
    کلیدواژگان: ضایعه عصب محیطی، بی حسی انتخابی، بازآموزی حسی
  • ندا ارشاد، صدیقه کهریزی*، سقراط فقیه زاده صفحه 33
    مقدمه

    مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که کمردرد به دنبال انجام بلند کردن اجسام، یکی از اختلالات مهم در سیستم عضلانی- اسکلتی می باشد و عامل مهمی در ایجاد ناتوانی عملکردی برای بیمار و ضررهای سنگین اقتصادی است. انحنای کمر یکی از مهمترین مشخصات پاسچر و حرکت بدن می باشد که جهت فهم بهتر مشکلات کمر درد با اهمیت است. چنانچه تغییر انحنای کمر در طی حرکات، میزان استرس های وارد روی ستون فقرات را متاثر می کند. تطابق هندسی ستون فقرات که مستقیما وابسته به مقدار انحناء است از عوامل موثر در کاهش دادن بارهای فشاری روی ستون فقرات می باشد. مطالعات استاتیکی حفظ بار نشان داده است، در حالتی که فرد وزنه ای در دستان خود داشته باشد، بهترین انحنای کمر بستگی به مقدار بار و زاویه خمیدگی در تنه دارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر بار خارجی و وضعیت تنه برمیزان انحنای کمر در حالت استاتیک است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر روی 10 زن سالم بدون سابقه بیماری های قلبی- عروقی یا اسکلتی- عضلانی، انجام شد. با استفاده از دو حسگر شیب سنج الکترولیتی میزان انحنای کمر افراد در شش فعالیت استاتیکی با سه سطح بار خارجی (صفر، شش ودوازده کیلوگرم) و دو وضعیت تنه (نوترال و خمیده ی 30 درجه) مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که وضعیت خمیده تنه(خمیده ی 30 درجه) و بار خارجی(شش ودوازده کیلوگرم) موجب کاهش لوردوز کمر می گردد(05/ 0P

  • مسعود رفیعایی، حسن سعیدی، اسماعیل ابراهیمی، محمد کمالی صفحه 43
    مقدمه
    سندرم درد قدامی زانو (Anterior Knee Pain Syndrome) یکی از شایعترین مشکلات مفصل زانو است بطوریکه 31-23% از مراجعه کنندگان به درمانگاه های ارتوپدی را این افراد تشکیل میدهند (1).
    پایداری زانو بستگی به لیگامانهای اصلی آن و عضله چهار سر ران دارد. اهمیت عضله چهار سر را نمی توان نادیده گرفت، بطوریکه عضله چهارسر قدرتمند قادر به کنترل مؤثر عملکرد زانوست و می تواند علیرغم شلی قابل توجه لیگامانهای ذکر شده، پایداری زانو را حفظ کند (2).
    یکی از متداولترین روش های درمانی افراد مبتلا به سندرم درد قدامی زانو استفاده از حمایت کننده های خارجی زانو و ارتزها می باشد (2،3،4).
    مواد و روش ها
    تعداد 30 نفر افراد مبتلا به درد قدامی زانو با انجام مراحل خاص غربالگری وارد مطالعه شدند. افراد را بطور تصادفی به دو گروه 15 نفره تقسیم کرده و تحت درمان ارتزی قرار گرفتند. میزان قدرت اکستنشن Extension)) با استفاده از داینامومتر دیجیتال، دامنه حرکتی با استفاده از گونیامتر و میزان درد ازطریق آزمون سنجش درد دیداری (Visual Analogue Scale (VAS)) در قبل، بلافاصله بعد و دو هفته بعد از استفاده از استرپ های چوپات و اینفراپاتلار اندازه گیری شد.
    داده ها با استفاده از آزمون آنالیزواریانس با تکرار مشاهدات مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان قدرت اکستنشن، دامنه حرکتی و میزان درد تفاوت معنی داری در سه مرحله آزمون از خود نشان داد.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از استرپ های چوپات و اینفراپاتلار میتواند باعث افزایش قدرت اکستنشن، کنترل دامنه حرکتی فلکشن (Flexion) و کاهش درد در افراد مبتلا به سندرم درد قدامی زانو شود.
    کلیدواژگان: سندرم درد قدامی زانو، سندرم درد پاتلوفمورال، استرپ، قدرت حرکتی
  • انسیه عباسی، شهره جلایی، پیوند معراجی صفحه 51
    مقدمه
    گفتار مهمترین ابزار برقراری ارتباط بین انسانهاست و حاصل عملکرد هماهنگ سیستمهای تنفسی، آواسازی، تشدیدی و تولیدی می باشد. امروزه افزایش فشارهای ناشی از زندگی اجتماعی و وجود محیطهای نامناسب مملو از مواد آلاینده، انواع مختلفی از اختلالات صوتی را موجب شده است. در بین این اختلالات، ندول تارصوتی از شیوع بیشتری برخوردار است. با توجه به این امر که هوای مورد نیاز برای ارتعاش تارهای صوتی توسط سیستم تنفسی تامین می شود و نامناسب بودن فاکتورهای تنفسی در بیماران مبتلا به ندول تارصوتی همواره مشاهده می گردد، این پژوهش به بررسی انواع مختلف فاکتورهای تنفسی در بیماران مبتلا به ندول تارصوتی و مقایسه آن با افراد سالم پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی و توصیفی- تحلیلی است. جامعه مورد مطالعه21 نفر، شامل14 بیمار مبتلا به اختلال صوت ارجاع شده توسط متخصص گوش و حلق بینی و 7 نفر سالم می باشند. با استفاده ازدستگاه های PCLX، LX-Strobe، ST1 Dysphonia حجم حیاتی، حجم جاری، حجم تنفس در حین آواسازی بیماران و افراد سالم اندازه گیری شد و ازآزمونهای فیشر و آزمون من – ویتنی برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده گردید.
    نتایج
    نشان می دهد که بیماران مبتلا به ندول تارصوتی از نظر حجم حیاتی، حجم جاری، حجم تنفسی در حین آواسازی با فرکانسهای زیر، عادتی و بم، و همچنین زمان آواسازی با فرکانسهای زیر، عادتی و بم دارای تفاوت معناداری با افراد سالم می باشند و ارتباط بین ندول تارصوتی و پیشینه خانوادگی معنادار نبوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    حجم ششها در افراد مبتلا به ندول تارصوتی کمتر از افراد سالم نیست. تنش زیاد در عضلات تنفسی در طی صحبت کردن به این بیماران اجازه نمی دهد که از حجم ششهای خود به طور مناسب استفاده کنند و این امر موجب کاهش حجم تنفسی و در نتیجه اختلال سیستم آواسازی می گردد.
    کلیدواژگان: ندول صوتی، فاکتورهای تنفسی، سیستم آواسازی
  • لیلا قربانی قهفرخی، غلامعلی قاسمی صفحه 59
    مقدمه
    حرکات اصلاحی یا ورزش های اصلاحی شاخه ای از علوم کاربردی در سطح جامعه بویژه در مواردی است که مشتمل بر اهداف عمده شناسائی، آموزش، پیشگیری، بهبود و اصلاح ناهنجاری های بدن و عادات غلط حرکتی افراد است. هدف از این مطالعه تاثیر انجام هشت هفته حرکات اصلاحی بر عارضه لوردوز کمری دانشجویان دختر22-19 ساله دانشگاه اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه دانشجویان دختر مبتلا به لوردوز کمری (300 نفر) دانشگاه اصفهان می باشد. تعداد 44 نفر از دانشجویان مبتلا به قوس کمری افزایش یافته با میانگین سن(68/1±50/21)، قد(83/5 ± 64/160) و وزن (89/7 ± 42/55) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 22 نفری آزمون و کنترل قرار داده شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق صفحه شطرنجی، خط کش منعطف (سنجش قوس کمر)، قد و وزن سنج دیجیتال، متر نواری (سنجش میران انعطاف پذیری عضلات کمر)، گونیا متر (سنجش میزان کوتاهی عضلات خم کننده ی ران) جمع آوری شدند. برای گروه آزمون هشت هفته، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه60 دقیقه با شدت 85 – 60 درصد (حداکثر ضربان قلب) تمرینات اصلاحی اعمال شد. در آغاز و پایان دوره از آزمودنی ها پیش و پس آزمون به عمل آمد. اطلاعات جمع آوری شده توسط روش آماری t مستقل و t زوج شده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. کلیه تحلیل ها در سطح معناداری 5. /. انجام گردید.
    نتایج
    کاهش معناداری در زاویه لوردوز کمری (005/0=P) افزایش معنی داری در انعطاف عضلات اکستنسور ستون فقرات (000/0=P) و افزایش معناداری در قدرت و استقامت عضلات شکم (000/ 0= P) دیده شد ولی در انعطاف پذیری عضلات فلکسور ران در پس آزمون (24/0=P) افزایش مشاهده شده از نظر آماری معنادار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    بعد از انجام هشت هفته حرکات اصلاحی درجه ی قوس کمر به صورت معنا داری کاهش یافت. در میزان قدرت و استقامت عضلات شکم، انعطاف پذیری عضلات اکستنسور ستون فقرات افزایش معنا داری مشاهده گردید. ولی در افزایش انعطاف پذیری عضلات فلکسور ران این نتیجه مشاهده نشد. به طور کلی برنامه اصلاحی ارائه شده در دستیابی به اهداف خود موفق بود.
    کلیدواژگان: وضعیت بدن، ناهنجاری های وضعیتی، قوس کمر، حرکات اصلاحی
  • مرضیه سعیدی صفحه 71
    مقدمه
    با توجه به افزایش شیوع بیماری های غیرواگیر که کم تحرکی از عوامل زمینه ساز آنهاست مسئولین بهداشتی درصدد تشویق افراد به انجام فعالیت فیزیکی بیشتر می باشند. پرستاران از جمله افرادی هستند که بواسطه شغل خود در معرض ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله مشکلات قلبی عروقی و عضلانی اسکلتی و روحی- روانی قرار دارند. هدف این مطالعه بررسی الگوی فعالیت فیزیکی پرستاران شاغل در بیمارستانهای وابسته به سازمان تامین اجتماعی در استان اصفهان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی 82 پرستار شاغل در بیمارستانهای تامین اجتماعی استان اصفهان بررسی شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد شده فعالیت فیزیکی 7 روزه IPAQ (International Physical Activity Questionnaire) می باشد. این پرسشنامه دارای 5 قسمت است (فعالیت فیزیکی مربوط به شغل، اوقات فراغت، منزل و جابجایی و فعالیتهای نشسته) که در هر مورد تعداد روزهایی که فرد حداقل به مدت 10 دقیقه به آن فعالیت پرداخته و مدت زمانی که در یک روز به آن فعالیت پرداخته بر حسب ساعت و دقیقه سوال می شود.
    نتایج
    میانگین فعالیت فیزیکی شغلی و جابه جایی در دو جنس تفاوت معنی داری نداشت ولی میانگین فعالیت فیزیکی در منزل در زنان نسبت به مردان به طور معنی داری بیشتر بود. میانگین فعالیت فیزیکی اوقات فراغت مردان نسبت به زنان به طور معنی داری بیشتر بود. مقایسه میزان فعالیت فیزیکی در 3 بیمارستان، نتایج تفاوت معنی داری را نشان نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اینکه درصد زیادی از جامعه پرستاری از نظر فیزیکی فعالیت کافی ندارند تاکید بر انجام فعالیت فیزیکی به ویژه در اوقات فراغت به منظور جابه جایی و به ویژه در پرسنل بهداشتی از جمله پرستاران در کاهش این عوامل خطر و کنترل و پیشگیری از این بیماری ها تاثیر به سزایی دارد.
    کلیدواژگان: پرستاران، فعالیت فیزیکی، اوقات فراغت، الگوی فعالیت فیزیکی
  • احسان قاسمی، وحید شایگان نژاد، فرشته اشتری، شهاب خاکی، علیرضا سپهری صفحه 87
    مقدمه
    بیماری پارکینسون یک بیماری دژنراتیو و پیشرونده هسته های قاعده ای مغز است و چهار علامت اصلی آن برادی کینزی، ترمور، رژیدیتی و بی ثباتی پاسچرال است، که بی ثباتی پاسچرال از بزرگترین عوامل افتادن در این افراد می باشد. علیرغم اثبات نقش تمرین درمانی در کاهش عوارض ثانویه بی حرکتی در این افراد، شواهد کافی برای بیان تاثیر این تمرینات وجود ندارد که این مطالعه در جهت رفع این خلا انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع آینده نگر، شبه تجربی و یک سویه کور بوده که در سال های 86-85 در کلینیکهای فیزیوتراپی وابسته به دانشکده توانبخشی اصفهان انجام گرفته است. از میان بیماران پارکینسونی مراجعه کننده به بیمارستان الزهرا با مشورت متخصص آمار 23 نفر با داشتن شرایط ویژه (75/7 ± 43/67 = سن، 44/8 ± 74/164 = قد، 85/7 ± 61/65=وزن) به صورت غیر تصادفی انتخاب گردیدند و 12 جلسه (هفته ای 3 جلسه و هر جلسه حدود یک ساعت) تحت تمریناتی با استفاده از Swiss Ball و با نظارت کامل تراپیست قرار گرفتند. قبل و بعد از درمان و همچنین بعد از یک ماه follow up جهت بررسی بالانس این بیماران از آزمون Berg Balance Scale و جهت بررسی افسردگی این بیماران از پرسشنامه Beck استفاده گردید. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون t زوج شده استفاده شد.
    نتایج
    در ارزیابی بالانس بین قبل و بعد از درمان (00/0 =P) وبین قبل از درمان و بعد از یک ماهfollow up (00/0 =P) تفاوت معنی داری حاصل گردید.
    در ارزیابی بالانس بین بعد از درمان و یک ماه follow up تفاوت معنی داری حاصل نگردید (141/.=P).
    در ارزیابی افسردگی بین قبل و بعد از درمان (00/0=P) و بین قبل از درمان و بعد از یک ماهfollow up (00/0=P) تفاوت معنی داری حاصل گردید.
    در ارزیابی افسردگی بین بعد از درمان و یک ماه follow up تفاوت معنی داری حاصل نگردید.(56/.=P)
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل می توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از تمرین درمانی با استفاده از Swiss Ball باعث بهبود بالانس و افسردگی حداقل برای یک ماه در این بیماران خواهد شد. اما باید توجه داشت که با توجه به پیشرونده بودن این بیماری اگر این تمرینات به صورت روزانه تداوم نیابد، ایجاد مجدد مشکلات بالانس و افسردگی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
    کلیدواژگان: پارکینسون، تمرین درمانی، بالانس، افسردگی
  • اکبر حسابی صفحه 95
    مقدمه
    در مقاله ی حاضر پس از معرفی بعضی از دیدگاه های موجود درباره ی چگونگی عملکرد مغز در افراد دو زبانه ی زبان پریش با توجه به دیدگاه های علوم اعصاب و عصب شناسی زبان، تبیین نویسنده با توجه به یافته های حاصل از تکنیکهای جدید تصویربرداری مغزی و یافته های بدست آمده از بررسی های افراد زبان پریش و الگوهای مختلف بهبودی بیان گردیده است. بر اساس شواهد و نظام عملکرد مغزی می توان چنین تصور نمود که بر طرف شدن اختلالات زبانی با توجه به خود- سازماندهی مغزی، می تواند تحت تاثیر فرایندهای هماهنگ سازی تولید و درک زبانها با ساختاری مغز و با دیدی ظریفتر ناشی از برطرف شدن اختلال در سامانه رمزگشایی زبانی باشد.
    کلیدواژگان: زبان پریشی، خود، سازماندهی، الگوهای بهبودی، رمزگشایی
|
  • The Persian Vowel Formant structure of students with Normal, Moderate and severe Hearing Loss aged 15-18 years in Esfahan
    A. Bahrami, J. Pourgharib, F. Torabinejad, K. Kamali, F. Salehi Page 7
    Background
    Formant structure is one of the most important acoustic characteristics of Sounds.We can differentiate Vowels according to their first three Formants. Objective measurements of Vowel Formants are more valid than auditory perception in pathologic circumstances including children with hearing impairment. •
    Material And Methods
    In this analytical-descriptive and cross-sectional study we compared the Persian Vowel Formants between 64 Normal and hearing impaired students ranged from 15-18 years Old in Esfahan high school. •
    Results
    The mean of F1, F2, F2/F1 and F3/F1 of Persian vowels in all groups were significantly different (P
  • M. Heshmatipour, V. Abroshan, A. Masih Page 19
    Background
    Recent studies indicate that vacuum compression therapy (VCT) of the foot may offer benefits in patients with intermittent claudication through improving arterial and venous blood flow. Regarding this mechanism, we investigated the effectiveness of VCT in the treatment of diabetic leg and foot ulcers.
    Materials And Methods
    In a clinical trial study, sixteen patients with diabetic foot ulcer received VCT plus routine management for 4 weeks and twelve controls received only routine treatments. The reduction in the size and depth of ulcer were compared between two groups after the study.
    Results
    The mean reduction of ulcer size after the study in VCT group was 1.26 1.37 cm², while in controls the size of ulcer was increased. 44. 89 cm² (P=.000). The depth of ulcer in VCT group was significantly decreased (4.0 1.5 mm) versus a slight increase (.3. 5 mm) in control group (P=. 000).•
    Conclusion
    VCT can be used as an effective method in the treatment of diabetic leg and foot ulcers. Although it’s limits and contraindications should be kept in mind.
  • R. Hassanzadeh, L. Lajevardy, A. Roofigary, M. Kamali Page 25
    Background
    The outcom of nerve repair in adult is often poor. We hypothesized that forearm would enhance the sensory outcome by increasing the cortical hand representation. •
    Materials And Methods
    A prospective, randomized and double-blind study was designed. During 2 weeks a Topical anaesthetic ointment (Lidocaine-PTC, n = 6) or placebo (n=7) was applied repeatedly (twice a week) under occlusive bandage on the flexor aspect of injured forearm combined with sensory re-education for one hour. Regular Assessments of sensory function prior to the experiment and after the fourth application of Lidocaine-PTC /placebo and 4 weeks after the last Lidocaine-PTC /placebo session were performed.•
    Results
    After 6 weeks the lidocaine-ptc group had a significant improvement in touch and pressure perception in comparison with placebo group.In placebo group, no significant changes were seen. Two-point discrimination improved significantly only in the Lidocaine-PTC group (p=0.005). •
    Conclusion
    The findings suggest that forearm differentiation of injured limb, in combination with sensory re-education, can enhance sensory reovery after nerve repair.
  • S. Kahrizi, N. Ershad, S. Faghihzadeh Page 33

    Background

    Epidemiological studies have shown that low back pain after load-carrying is an important and costly disorder in muscolo-skeletal system. Lumbar curvature is an important factor in posture and body movement that may assist us to evaluate how low back pain problems may develop. Differences in lumbar inclination affect the vertebral stresses. The object of this study was evaluation of the affects of external load and trunk posture on lumbar curvature under static condition.•

    Materials And Methods

    Ten healthy female subjects with no history of low back pain were participated in this study. Two inclinometers were used to evaluate the lumbar inclination. Six static tasks while holding three levels of load (0, 6, 12 Kg) and two levels of trunk position (neutral and 30 degree of flexion) were simulated for subjects.•

    Results

    Trunk position (30 degree of flexion) and external load (6, 12 Kg) both had significant effects on lumbar inclination and reduce lumbar lordosis (p < 0.05).•

    Conclusion

    Lumbar lordosis reduced while holding load, so muscles activity and may reduce tissue injuries reduced. Increased lumbar kyphosis shown resulted in trunk flexion is a lumbar supportive factor for compressive stresses

  • M. Rafiaei, H. Saidi, E. Ebrahimi, M. Kamali Page 43
    Background
    Anterior knee pain syndrome is one of the most common problem in knee. Prevalence of this problem on orthopedic center is almost 23-31%. This syndrome happens in athletes, teenagers and specially in females.•Trauma, malalignment maltracking of patella and degenerative joint disease or a combination of mentioned disorders seems to be the main cause of the syndrome.•The perpose of this study was to identify and compare effects of infera- patella and cho-pat straps on knee strenghs and Rom.•
    Material And Methods
    30 patients with Ant pain synd. were evaluated and devided into two groups. Cho-pat strap applied to the first group and infrapottellar strap to the second. •Knee extension strength and ROM was evaluated in 3 stages. 1) Before applying the strap 2) Immediately after applying the strap 3) 2week after applying the strap. Dynamometer, goniometer and visual analague scale were used to measare the strengh, Rom and pain respectivly.•
    Results
    knee ext. strength increased significantly in the second and third stages of the test for both groups (P
  • E. Abbassi, S. Jalai, P. Meraji Page 51
    Background
    Speech is the most important communication tool and is the smooth product of four systems: respiratory, phonatory, resonatory, and articulatory. Currently, a variety of voice disorder occurred because of life style and environmental pollutants. Vocal nodule is one of the most prevalent disorders in this category. Considering the point that the air required for vocal cords vibration is supplied by respiratory system and we repeatedly confront with inappropriate respiratory factors in patients with vocal nodules, this study was carried out to compare respiratory factors in patients with vocal nodule and normal controls.•
    Materials And Methods
    In this study, 14 patients with vocal nodule and 7 healthy subjects referred from a medical specialist were examined. Vital capacity, vital volume and tidal volume of patients and controls were measured by PCLX, LX-strobe and ST 1 dysphonia while making voice with high, normal and low frequencies. The data were analyzed using Fisher and Mann-Withny tests.•
    Results
    The results showed that there was significant difference between patients with vocal nodule and healthy controls on all measured factors. However, there was no relationship between family background and vocal nodule.•
    Conclusion
    Patients with vocal nodule do not seem to have problem with the volume of their lungs. Probably high tension in their respiratory muscles during speaking causes them not to be able to use the full capacity of their lungs and this creates a short of tidal volume and as a result, a problem in their phonatory system, i.e., vocal nodule. Because of small sample size, we need to be cautious in generalizing the results.
  • L. Ghorbani, G. Ghasemi Page 59
    Background
    Corrective exercises are a branch of practical sciences for use of people especially in order to identify, educate, prevent and improve unhealthy habits of their movement. This study was done to assess the effectiveness of corrective exercises on female students of Esfahan University with lordosis (aged 19-22 years). •
    Material And Methods
    Subjects were 44 female nonathletic students that their age, height and weight average were 21.5+_1.68, 160.64+- 5.83, 55.42+-7.89 and suffered from increasing back curve. Based on examination on 300 persons and by using New York test, flexibility ruler tool (back curve estimate), Digital height and weight scale, meter (a mount estimate of femoral flexors shortness) and questionnaire (backache, satisfaction and mental health) Corrective exercises performed for experimental group for 8 weeks, 3 session per week and 60 minutes per session. In the beginning and ending of period pre-test and post-test was taken. Collected data was analyzed statistically by using (t) independent and dependent statistical method. All analyses were done in a significant
  • M. Saeidi Page 71
    Background
    According to high prevalence of non-communicable diseases, inactivity is the most important risk factor for them and health care providers advise people to take more physical activity in their lives. Nurses are at high risk of illnesses such as cardiovascular, musculoskeletal and psychologic disorders due to characteristic features of their job. The objective of the current study was to assess physical activity pattern among nurses who work at Esfahan social security hospitals.•
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical and cross-sectional study we nurse from 3 hospitals of Esfahan social security organization. Data were collected by standard 7-days International Physical Activity Questionnaire (IPAQ) which include 5 sections for work, transportation, home, leisure-time and sitting physical activities during one week that was detailed in minutes /week for each section. (Activities that last at least for 10 minutes)•
    Results
    The results of this study medicated that women performed more physical activity of home while men perfumed more at their leisure time. There was not a significant difference in time of work and Tran's portion physical activity between men and women.•
    Conclusion
    According to the results of the current study, It is strongly recommended to nurses to modify their lifestyle and have more active life particularly in transportation and their free time
  • E. Ghasemi, V. Shaygannejad, F. Ashtari, S. Khaki, A. Sepehri Page 87
    Background
    Parkinson's disease is a progressive and degenerative disease of the basal ganglia of the brain. Four major signs of this disease are: bradykinesia, tremor, rigidity and postural instability. Postural instability is the main cause of falling in these patients.Despite the importance of the role of the exercise therapy in reducing the secondary signs of akinesia in these patients, there is not enough evidence to express the effects of these exercises. The current study carried out to reveal that.•
    Materials And Methods
    In a Single -blinded, prospective and Quasi -experimental study 23 patients with Parkinson were chosen (age=67/43 ± 7/75, height=169/74±8/44, weight=65/61±7/85) and were arranged to do exercise therapy with Swissball with the full supervision of the physical therapist for 12 sessions (one hour in each every session three sessions per week).An evaluation was done before and after treatment and a follow up month later. To evaluate the balance of these patients Berg Balance Scale was used and beck depression questionnaire to assess the depression of these patients. The results were analysed by Spss software and paired t-test.•
    Results
    A meaningful difference in balance evaluation was achieved between before the treatment and after the treatment (P=0.00). A meaningful difference in balance evaluation was achieved between before the treatment and after one -month follow- up (P=0.00). There was No meaningful difference between after the treatment and after one-month follow-up (P=0.141).There was a meaningful difference in depression evaluation between before the treatment and after the treatment (P=0.00). There was a meaningful difference in depression evaluation between before the treatment and after one -month follow- up (P=0.00).There was No meaningful difference in depression evaluation between after the treatment and after one-month follow-up. (P=0.56)•
    Conclusion
    With regard to the results of this study it might be concluded that Swissball exercises improve the balance and depression of patients with Parkinson in short term (one month).It must be notified that of Exercises does not continue depression and balance problems due to progressive nature of the disease.
  • A. Hesabi Page 95
    •In this article different views on brain functions in bilingual aphasic patients are introduced according to the neurolinguistics and neuroscience studies, the author then explains the new techniques of brain imaging and researches performed on the aphasics and their different recovery patterns. Based on the observations and also the system of brain function it can be assumed that recovery of the language impairments regarding the brain self-organizing, can be influenced by the process of harmonizing comprehension and production with the brain and in a subtle view due to the recovery of impairments in decoding of languages