فهرست مطالب

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال نهم شماره 8 (1392)

  • ویژه نامه توانبخشی
  • تاریخ انتشار: 1392/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • فریده دهقان منشادی، جواد صراف زاده، زینت قنبری، انوشیروان کاظم نژاد، محمدرضا آذغانی، محمد پرنیان پور صفحه 1254
    مقدمه
    تاثیر تغییر وضعیت بدن بر عملکرد عضلات کف لگن در مطالعات محدودی گزارش شده است. به نظر می رسد این مطالعات به نوعی تاثیر مداخله به شکل تغییر یا اصلاح پوسچر را بر ثبات کف لگن و به کار گیری آن را در درمان بی اختیاری استرسی ادراری مطرح می کنند. هدف این مطا لعه بررسی تاثیر تغییر وضعیت ناحیه لگن، انقباض عضلات کف لگن و عرضی شکم بر سطح پایداری کف لگن و مقایسه آن در دو گروه زنان با و بدون بی اختیاری استرسی ادراری با استفاده از اولتراسونوگرافی به روش ترانس لبیال بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 41 زن (21زن مبتلا به بی اختیاری استرسی ادراری و20 زن بدون هیچ نوع بی اختیاری ادراری) مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان ولی عصر-م جتمع بیمارستانی امام خمینی تهران انجام گرفت. پس از تکمیل فرم اطلاعاتی، تصویربرداری به روش ترانس لبیال در وضعیت های ایستاده با حفظ وضعیت نوترال لگن، تیلت قدامی وخلفی لگن و حین انقباض عضلات کف لگن و عرضی شکم انجام شد. سپس شاخص های اولتراسونیک معرف سطح پایداری کف لگن مانند زوایای آلفا و بتا و فاصله H اندازه گیری شدند.از نرم افزارآماری SPSS نسخه 16 و آزمون های کولمگروف –اسمیرنف، تی مستقل، آنالیز واریانس با تکرار یک طرفه، آزمون تعقیبی مقایسه زوج های بونفرونی و پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده و میزان P کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بررسی تاثیر تعامل مداخله و گروه بر شاخص های اولتراسونیک نشان داد که اثر اصلی تغییر وضعیت بر روی زوایای آلفا، گاما و صفحه لواتورا معنی دار بود(05/0>P) ولی تاثیری برزاویه بتا نداشت (05/0P). در مقایسه تیلت قدامی و تیلت خلفی، تیلت قدامی در هر دو گروه سبب افزایش زاویه گاماشده بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه تیلت خلفی در مقایسه با تیلت قدامی به عنوان وضعیتی که سبب تغییر شاخص های اولتراسونوگرافیک در جهت افزایش پایداری مجموعه کف لگن می شود، شناخته می شود.
    کلیدواژگان: پوسچر لگن، اولتراسونوگرافی، کنترل ادرار، بی اختیاری استرسی ادراری
  • حمید دالوند، مهدی رصافیانی*، سیدعلی حسینی، حمیدرضا خانکه، سیدعلی صمدی صفحه 1267
    مقدمه

    مشکلات کودکان فلج مغزی طولانی مدت و دائمی است و شناخت چالش های آنان، مستلزم آگاهی از ساختار محیطی و بافتار فرهنگی است. لذا هدف از این مطالعه، تبیین چالش های هندلینگ کودکان فلج مغزی از دیدگاه کودکان فلج مغزی، مادرانشان و کاردرمانگران در جامعه ایرانی می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کیفی، بخشی از مطالعه گسترده در مورد چگونگی هندلینگ در کودکان فلج مغزی ایرانی است که با مشارکت دو کودک فلج مغزی، چهار مادر کودک فلج مغزی و چهار کار درمانگر انجام گردید. افراد طبق نمونه گیری هدفمند و در ادامه نمونه گیری نظری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق فردی و گروهی به صورت نیمه ساختارمند و مشاهده هدفمند در منزل و کلینیک جمع آوری شدند و به روش تحلیل محتوی عرفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    از مجموع مصاحبه ها، 1275 کد به دست آمد. این کدها در طی فرایند تجزیه و تحلیل در چهار درونمایه اصلی، هندلینگ در منزل، هندلینگ در کلینیک، هندلینگ در مدرسه و هندلینگ در جامعه به عنوان محیط های اصلی چالش کودکان فلج مغزی و نیز 11 زیر درونمایه طبقه بندی شدند.

    نتیجه گیری

    مشارکت کنندگان، ضعف آموزش های عملی را اصلی ترین چالش هندلینگ در منزل، توجه صرف به تمرینات درمانی و عدم مشارکت فعال کودک در تمرینات درمانی را مشکل اصلی در کلینیک و مراقبت محور نبودن هندلینگ و سوء استفاده را به عنوان چالش های اصلی هندلینگ در مدرسه و جامعه عنوان کردند که تحقیقات بیشتری در مورد مناسب سازی، نحوه مراقبت از کودکان فلج مغزی و آموزشهای هندلینگ در خانه، کلینیک، مدرسه و جامعه مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: کودک، فلج مغزی، چالش، هندلینگ، تحلیل محتوی کیفی
  • مقاله مروری
  • زینب رضاییان، خدیجه باپیرزاده، اکرم جمالی، طهمورث طهماسبی صفحه 1291
    مقدمه
    از دست دادن اندام تحتانی به هر علتی منجر به ایجاد مشکلات فردی و اجتماعی فراوان برای فرد دچار قطع عضو می گردد. مراقبت صحیح از استمپ بعد از عمل جراحی با کمک انواع پانسمان نقش موثری در کسب نتایج مطلوب داشته و سبب کاهش مشکلات استمپ و آمادگی هر چه سریع تر برای دریافت پروتز می شود. اما در بررسی های انجام گرفته، نتایج متفاوتی در مورد بهترین نوع پانسمان ارائه شده است. بنابراین در مطالعه حاضر با مرور بر مقالات موجود، سعی بر آن است که بهترین نوع پانسمان معرفی شود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر برای رسیدن به هدف، با مراجعه به متون منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتیScience Direct، Google cholar و Pubmed، با استفاده از کلمات کلیدی Prosthesis، Post Operative Care، Rigid & Soft dressing، Below knee amputation، اطلاعات مربوط به انواع پانسمان و مدیریت بعد از عمل بر آماده سازی استمپ در قطع عضو زیر زانو جمع آوری شد و نتایج آن ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت ارزیابی مقالات از ابزارDowns and Black استفاده گردید.
    یافته ها
    پس از اتمام جستجو بر اساس کلمات کلیدی، تعداد 123 مقاله به دست آمد که در نهایت تعداد 15 مقاله با توجه به معیارهای انتخاب برای تحلیل نهایی پذیرفته شدند.
    نتیجه گیری
    در پایان مقاله حاضرانواع مطالعات ازRCT تا Case Report را بررسی نموده است. نتایج نشان داده است که پانسمان سخت در مقایسه با پانسمان نرم در آماده سازی استمپ زیر زانو و بهبود مشکلات آن بهتر عمل می کند. اکثر مطالعات، برمراقبت از استمپ بعد از عمل جراحی، کسب نتایج مطلوب و کاهش عوارض آن در کوتاه ترین زمان ممکن تاکید داشتند. البته در مورد بازیابی عملکرد و توانایی راه رفتن توسط پروتز اطلاعات بسیار محدود است و پیشنهاد می گردد به علت اهمیت این موضوع مطالعات بعدی بر این موارد متمرکز گردند.
    کلیدواژگان: پروتز، مراقبت بعد از جراحی، پانسمان سخت و نرم و قطع عضو زیر زانو
  • آناهیتا ترک زاده صفحه 1301
    بی اختیاری ادرار(urinary incontinence یا UI) یک مشکل شایع در بین افراد بزرگسال جامعه است و اغلب درخانمها مشاهده می شود. با افزایش سن، تعداد حاملگی و افزایش BMI، شانس ابتلا بیشتر می شود. درمان های کانزرواتیو معمولا به عنوان اولین خط درمان پیشنهاد میشوند. مداخلات فیزیوتراپی که در راس آن ها تمرینات پلویک فلور هستند جز اصلی همین درمان های کانزرواتیو به حساب می آیند. هدف ما از این مطالعه جمع اوری وذکر تمرینات وتکنیک های موثر در درمان و بهبود بی اختیاری ادرار است. بیان این نکات به درمانگران فیزیکی کمک خواهد کرد تا به درمان موثرتر این عارضه بپردازند.
    مواد و روش ها
    پژوهشگر حاضر با مراجعه به متون منتشر شده در دودهه اخیر در پایگاه های اطلاعاتی PEDro،Science direct، Pubmed نسبت به جمع آوری داده ها واعلام نتایج ان ها اقدام کرده است.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده از مقالات منتشر شده در طی در دو دهه ی اخیر نشان می دهند که استفاده از تمرینات پلویک فلور در بهبود بی اختیاری ادرار در زنان بسیار موثر هستند.
    نتیجه گیری
    در اکثرمطالعات صورت گرفته، بهبودی در طول مدت درمان وبلافاصله پس از قطع آن بررسی شده است. این در حالی است که نیاز به تحقیقات بیشتری پیرامون تاثیرات دراز مدت درمان وجود دارد تا روند بهبودی را پس از پایان دوره ی تمرینات کف لگن بصورت گسترده تری بررسی نماید.
    کلیدواژگان: بی اختیاری ادرار در زنان، درمان های فیزیکی، تمرینات پلویک فلور
  • مسعود بابایی، مهدی رصافیانی، ستاره قهاری، محمدعلی حسینی، سعید فطوره چی صفحه 1309
    مقدمه
    فلج مغزی یک ناهنجاری غیرپیشرونده در مغز در حال رشد است، که نیازمند خدمات وسیع توانبخشی به صورت طولانی مدت می باشند. تجربه از درمان، قسمت عمده ای از تجارب این افراد را تشکیل می دهد. درک تجارب افراد با فلج مغزی از خدمات توانبخشی، در بهبود نگرش ارایه دهندگان این خدمات از اهمیت خاصی برخوردار است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش مروری است. برای یافتن مطالعات کمی و کیفی مرتبط با هدف پژوهش، جست وجو در پایگاه های انگلیسی GoogleScholar، PubMed، Medline، Eric، Psychinfo، OVID، Cochrane library، CINAHL، Web of Knowledge، PEDRO، OTseeker، Rehabdata، Rehadatو پایگاه های فارسی SID، Iranmedex، Noormags، Medlib،Magiran وIrandocدر بازه زمانی سال های 1980 تا 2012 انجام گرفت و در نهایت 15 مطالعه (13 مطالعه کیفی و 2 مطالعه کمی نظرسنجی) مرتبط یافت شد.
    یافته ها
    با بررسی مطالعات یافت شده، دو درونمایه اصلی شامل «تجارب درک شده از درمان» با زیردرونمایه های احساسات جسمانی و روانشناختی از درمان؛ محیط درمان و وسایل مورد استفاده؛ لذت، انگیزه، معناداری و هدف در درمان؛ امنیت؛ درمان مراجع محور؛ درمان های رایج و غیررایج؛ نقش اطرافیان فرد در تجربه از درمان و سیستم درمانی؛ و همچنین «تجارب ناشی از اثرات درمان» با زیردرونمایه های برآیند جسمانی درمان؛ برآیند روانشناختی درمان و اثربخشی درمان بر جنبه های مختلف زندگی به دست آمد.
    نتیجه گیری
    درمانگران و محققین نیازمند توجه به رضایتمندی در تجارب درک شده از درمان و تجارب ناشی از اثرات درمان در افراد با فلج مغزی هستند. تحقیقات بیشتری به منظور تبیین تجارب افراد با فلج مغزی از خدمات ارائه شده ضروری به نظر می رسد.
  • ناهید جلیلوند، زهرا جعفری صفحه 1323
    مقدمه
    کاشت حلزون به طور قابل ملاحظه به پیشرفت زبان شفاهی در کودکان مبتلا به آسیب شنوایی قبل از یادگیری زبان کمک کرده است. هدف از مقاله حاضر، مروری بر نتایج پژوهش های انجام شده پیرامون توانایی های گفتار و زبان درکودکان دارای کاشت حلزون است.
    مواد و روش ها
    با جستجوی مقالات چاپ شده بین سال های 1997تا 2013، تحول گفتار و زبان بعد از کاشت حلزون در کودکان با ناشنوایی پیش از یادگیری زبان را مرور کرده ایم. اطلاعات این مطالعه را با کلید واژه های speech and language، cochlear implant از بانک های اطلاعاتی Science direct، Medline، Google scholar جستجو نمودیم.
    یافته ها
    کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا پیش از یادگیری زبان منتج به فراگیری مهارت های زبان شفاهی می شود. تشخیص به موقع آسیب شنوایی،کاشت زودهنگام، طول مدت شنوایی، یک زبانگی، همکاری والدین در روند توانبخشی عوامل مهمی هستند که تحول گفتار و زبان را تحت تاثیر می گذارند.
    نتیجه گیری
    کاشت حلزون زیر سن 24 ماهگی فاصله سن شنوایی و سن تقویمی برای درک و تولید گفتار را می کاهد.
  • مریم دلفی، فرزانه ضمیری، یونس لطفی، احمدرضا ناظری صفحه 1333
    مقدمه
    از زمان کشف گسیل های صوتی گوش یا OAEs (otoacoustic emissions)، پیشرفت های شگرفی در زمینه ثبت این پاسخ در گروه های بالینی مختلف و در بررسی فیزیولوژی حلزون صورت گرفته است. یکی از مهمترین کاربردهای OAEs، بررسی عملکرد دستگاه وابران شنوایی است. این مقاله به فیزیولوژی دستگاه وابران شنوایی و پیامدهای درگیری این دستگاه در جمعیت های مختلف بالینی می پردازد. بر خلاف دستگاه آوران شنوایی که اطلاعات فراوانی از آن در دسترس است، در رابطه با دستگاه وابران شنوایی، اطلاعات اندکی در دسترس است و همین مسئله کاربرد بالینی این آزمون شگرف را کاهش داده است.
    مواد و روش ها
    این مقاله با مرور بر روی 40 مقاله ی جامع در خصوص آزمون OAEs و مهار وابران شنوایی تهیه شده است. جستجوی مقالات در pubmed، sciencedirect، google scholar و proquest صورت گرفت و مقالات جامع با روش بررسی مناسب، که شامل نتایج بررسی دستگاه وابران در جمعیت های بالینی بود، برای این مقاله ی مروری انتخاب شدند.
    یافته ها
    در مورد عملکرد و ویژگی های LOCB(Lateral Olivocochlear Bundle) اطلاعات اندکی در دسترس است. اخیرا پیشنهاد شده است که رشته های LOCB در ایجاد و حفظ عملکرد هنجار حلزون نقش مهمی ایفا می کند. دستگاه وابران به عنوان یک دستگاه تنظیم کننده، امکان کنترل مراکز بالاتر مغزی را روی فرآیندهای فعال حلزونی (همانند الکتروموتیلیتی OHCs) فراهم می کند. همچنین فعال شدن COCB اثر ضد پوشش دارد و نسبت سیگنال به نویز را در دستگاه شنوایی افزایش می دهد.بنابراین باعث بهبود شنوایی در حضور نویز زمینه می شود.
    نتیجه گیری
    OAE شاخص غیرتهاجمی، ساده و کارای بررسی تمامیت عملکرد حلزون است و آزمون مهار دگرسویی OAE ابزار بالینی غیرتهاجمی و عینی را جهت ارزیابی دستگاه وابران شنوایی در انسان ها فراهم می کند. کاربرد این آزمون در بیماران دچار اختلالات شنوایی رو به افزایش است. متخصصان با کسب اطلاع از نتیجه ی این آزمون در اختلالات شنوایی می توانند به تشخیص به موقع و توانبخشی بیماران کمک کنند.
    کلیدواژگان: گسیل های صوتی گوش، حلزون، مسیرهای وابران، اختلالات شنوایی
  • گزارش مورد
  • محمدتقی کریمی، مهسا کاویانی بروجنی صفحه 1344
    مقدمه
    اسکولیوز یک ناهنجاری سه بعدی ستون فقرات است که با انحراف جانبی وچرخش مهره ها همراه است. روش های مختلفی برای ارزیابی فعالیت عضلات تنه بیماران طی استفاده از ارتز هنگام راه رفتن به کار رفته است هر چند چگونگی تاثیرارتز برطول ونیروی تولید شده توسط عضلات تنه تاکنون مورد بررسی قرارنگرفته است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر ارتز میلواکی بر طول و نیروی تولید شده توسط برخی عضلات تنه در یک بیمار مبتلا به اسکولیوز هنگام راه رفتن می باشد.
    مواد و روش ها
    یک دختر 12 ساله دچار اسکولیوز در این مطالعه شرکت نمود. برخی از پارامترهای ارزیابی شده در این مطالعه شامل طول عضلات تنه، نیروهای تولید شده توسط آن ها و نیروی عکس العمل مفاصل هیپ وناحیه کمرمی باشند. نرم افزارهای Open SIMMو Visual 3D برای مدل کردن سیستم اسکلتی عضلانی بیمار به کار رفتند.
    یافته ها
    طول عضلات راست کننده ستون فقرات(ارکتور اسپاین) با استفاده از ارتز افزایش یافت(27/13 درصد). هم چنین، نیروی تولید شده توسط عضلات تنه هنگام راه رفتن در دو وضعیت استفاده و عدم استفاده از ارتز و نیز بین دو سمت راست و چپ متفاوت بود(جدول5).
    نتیجه گیری
    در مطالعات قبلی از این نرم افزار به منظور اندازه گیری طول عضلات در اندام فوقانی یا تحتانی استفاده گردیده است و به طور ویژه طول عضلات و نیروی اعمالی آن ها در بیماران دچار اسکولیوز با استفاده از این نرم افزار تاکنون مورد ارزیابی قرار نگرفته است. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه،به نظر می رسد نرم افزارOpen-SIMM قابلیت کاربرد در اندازه گیری طول و نیروهای فعال و غیرفعال اعمال شده توسط عضلات تنه در بیماران دچاراسکولیوز را هم دارد بنابراین پیشنهاد میگردد که این مطالعه برروی نمونه آماری بزرگترانجام بگیرد.
    کلیدواژگان: اسکولیوزیس، ارتز، سینتیک، Open SIMM
|
  • Farideh Dehghan Manshadi, Javad Sarrafzadeh, Zinat Ghanbari, Anooshirvan Kazem Nejad, Mahmoud Reza Azghani, Mohammad Parnianpour Page 1254
    Introduction
    The effect of interventions in forms of changing body posture on Pelvic Floor Muscles (PFM) function is discussed in recent years. The present study was aimed to investigate the effects of changes in pelvic posture, also PFM and Transversus Abdominis Muscle (TrA) contractions on some continence ultrasonic parameters in women with and without Stress Urinary Incontinence (SUI).
    Materials And Methods
    Twenty-one women with SUI and twenty matched incontinent women, (mean age 42.7 and 39.2 years, respectively) were recruited to the study. We assessed some continence ultrasonic parameters via Trans Labial Ultrasonography (TLUS) in neutral standing position, during anterior and posterior pelvic tilt, PFM and TrA contractions. Shapiro-Wilk, Student t-test, Repeated measures ANOVA, Bonferroni post hoc paired comparisons, and Pearson tests were performed to analyze the data. The significance level was set as P < 0.05.
    Results
    Regarding ultrasonic assessment, the main effect of intervention was significant on the angels of Alpha, Gamma and Levator plate (P < 0.05) with no significant effect on the Beta angle (P > 0.05). There was a significant difference in effect, of posterior pelvic tilt on Gamma and Levator plate angles between the two groups (P < 0.05). Anterior pelvic tilt resulted in an increase in Gamma angle in both groups ((P < 0.05).
    Conclusion
    Posterior pelvic tilt results in changes in ultrasonic parameters towards increasing pelvic floor stability in comparison to the anterior pelvic tilt.
    Keywords: Pelvic Posture, Ultrasonography, Urinary Continence, Stress Urinary Incontinence
  • Hamid Dalvand, Mehdi Rassafiani, Sayedali Hosseini, Hamidreza Khankeh, Sayed Ali Samadi Page 1267
    Introduction

    The problems of children with Cerebral Palsy (CP) are permanent, long-term and understanding their challenges, require awareness of the environmental and cultural context. To explore the handling challenges as experienced by children, mothers and occupational therapists (OT), this study was conducted in Iranian context.

    Material And Methods

    This qualitative research is a part of big Grounded Theory study. Two children, four mothers and four OTs participated in this study. Participants were selected using purposeful sampling followed by theoretical sampling. The data collected via in-depth semi structured individual and group interviews and two observations at home and clinic. A conventional content analysis approach was conducted to analyze data.

    Results

    In Total, 1275 initial codes were extracted. The results were categorized in four central themes that were identified as; (1) handling at home, (2) handling at clinic, (3) handling at school (4) handling at society. And 11 sub-themes were recognized.

    Conclusion

    Lack of practical handling training, Focus on to exercise therapy, non care centered handling and child abuse were the major challenges for participants in handling at home, clinic, school and society; respectively. More investigation will be needed about home modification, caring for children with CP and handling training at home, clinic, school and society to cover the gaps.

    Keywords: child, cerebral palsy, challenges, qualitative content analysis
  • Zeinab Rezaeian, Khadijeh Bapirzade, Akram Jamali, Tahmoores Tahmasbi Page 1291
    Introduction
    The loss of lower limb due to any cause led to many individual and social problems for amputee. It seems that correct care of postoperative stump with various types of dressing, have effective role to obtain optimal results and decrease problems, and prepare stump to receive prosthesis immediately. However there is different results about the best type of dressing in studies. Therefore in this study we review the articles to introduce the best type of dressing.
    Materials And Methods
    In this study to gather the purpose, using the articles published in the databases of Pub med, Google scholar and Science Direct about types of postoperative dressing and management on stump preparation in the below knee amputation and their results were analyzed.Then use of Downs and Black for evaluation of articles.
    Results
    After searching based on keywords, one hundred and twenty-three articles were obtained that eventually according to selection criteria fifteen articles were accepted for the final analysis.
    Conclusion
    This study has examined the various articles included RCT and Case Report. The results have shown that rigid dressings have better effects in below knee stump preparation and improve problems compare to soft dressings. Most of studies focused on care of postoperative stump, obtain optimal results and decrease side effects in the shortest possible time. However, there is very limited information about performance retrieval and the ability of walking with prosthesis, therefore according to importance of this topic, it is recommended to future studies will focus on these options.
    Keywords: Prosthesis, Post Operative Care, Rigid, Soft dressing, Below knee amputation
  • Anahita Torkzadeh Page 1301
    Introduction
    Urinary incontinence (UI) is a common problem among adults living in the community and it is more frequent in women. Its incidence increases with age, the number of pregnancy and BMI. Conservative management is recommended as the first-line treatment. Physical therapies, particularly pelvic floor muscle exercise, are the mainstay of such conservative management. The purpose of this study is to summarize current literature and describe trends in the use of pelvic floor muscle exercise in the management of urinary incontinence. Expression of these data will help physical therapists to engage in more effective treatment for this problem.
    Materials And Methods
    the current researcher tried to gather and present the data using the articles published in the last two decades data bases of pubmed, science direct and PEDro.
    Results
    The results obtained from articles published during the past two decades show that the use of pelvic floor exercise is very effective in the treatment of urinary incontinence in women.
    Conclusion
    In most studies, the effectiveness of Pelvic floor exercise was evaluated only during the treatment times or immediately after it. It seems to need more research about the long term effects of treatment.
    Keywords: Pelvic floor exercise, urinary incontinence in women, physical therapy
  • Page 1309
    Introduction
    Cerebral palsy (CP) is a non-progressive abnormality in the developing brainrequiring extensive and longtime rehabilitation. For people with CP, rehabilitation experience is a major part of their life experiences.Understandingthese experiences from rehabilitation services is very importantto improve the attitude of the service providers.
    Materials And Methods
    To find qualitative and quantitative studies, Google Scholar, PubMed, Medline, Eric, Psychinfo, OVID, Cochrane library, CINAHL, Web of Knowledge, PEDRO, OTseeker, Rehadata, Rehadat, SID, Iranmedex, Noormags, Medlib, Magiran and Irandoc databases in a range between 1980 and 2012 were searched. Finally, 15 related articles (13 qualitative and two survey studies) were found.
    Results
    Two main extracted themes included “perceived experiences of treatment” and “experiences of treatment effects”. The former subthemes include physical and psychological feelings from treatment; treatment environment and used equipment; enjoyment, motivation, meaningfulness and goal in treatment; safety; client-centered treatment; usual and unusual treatments; role of other in treatment experience; and treatment system. The latter subthemesinclude physical outcomes; psychological outcomes; and effects of treatment on different aspects of life.
    Conclusion
    To reach treatment satisfaction and satisfactory results of treatment, perceived experiences of treatment, and experiences of treatment effects should be considered. More research on experiences with different treatments for people with CP is required.
    Keywords: Cerebral palsy, experience, treatment, rehabilitation
  • Page 1323
    Introduction
    Cochlear implantation has considerably improved oral language in prelingually hearing –impaired children. The main objective of this article is review of articles about speech and language development in children with cochlear implant.
    Material And Method
    In this article we reviewed articles between 1997 and 2013 about speech and language development in pre-lingual deaf children after cochlear implantation. We searched Science direct, Medline, and Google scholar search engines with the cochlear implant, speech and language keywords.
    Result
    Cochlear implantation in prelingually deaf children result in acquire oral language skills. Early diagnosis of hearing impairment, Early cochlear implantation, length of hearing,monolingualism,involvement of the parents in rehabilitation processes are important factors that influence on language development in deaf children.
    Conclusion
    Cochlear implantation under 24 months of chronological age decreases of the interval of hearing age and calendar age for speech reception and production.
    Keywords: Prelingually deaf children, Cochlear implant, Oral language, Speech reception, production
  • Page 1333
    Introduction
    From the time of OAEs detection, significant development has been made in the response recording in different clinical populations and for studying cochlea physiology. One of the most important applications of OAEs is studying auditory efferent system. This article includes auditory efferent system, and consequences of its disorder in different clinical populations. Unlike afferent system, there is not a lot of information about efferent system and that has limited clinical application of this wonderful test.
    Material and Method
    This article is based on reviewing 40 comprehensive articles related to OAEs test and efferent suppression. Pubmed, sciencedirect, google scholar and proquest was used for searching articles and comprehensive articles with accurate methodology which included efferent system evaluation in clinical populations, were selected for this review article.
    Result
    Little information is available about The performance and features of LOCB (Lateral Olivocochlear Bundle). Recently Has been suggested that LOCB is important in establishing and maintaining normal cochlear function. Efferent system as a regulator system, provide the higher centers control of the brain on the active processes of the cochlea (as electromotility OHCs). Also activation of COCB has the anti-masking effect and increases signal to noise ratio in hearing system. Thus improves hearing in the presence of background noise.
    Conclusion
    OAEs is non-invasive, simple and effective for evaluation of cochlea function integrity and contralateral suppression of OAEs is a non-invasive and objective clinical test for evaluation of auditory efferent system and application of this test is growing in patients with hearing disorders. Clinicians with understanding the results of this test in different hearing disorders can help patients in early detection and rehabilitation.
    Keywords: otoacoustic emissions, cochlea, efferent pathways, hearing disorder
  • Mohammad Taghi Karimi, Mahsa Kaviani Boroujeni Page 1344
    Introduction
    Scoliosis is a three dimensional spinal deformity characterized by lateral curvature and rotation of the vertebrea. Various methods have been used to investigate the function of trunk musculature during walking in scoliotic patients wearinganorthosis however, thebiomechanical aspects of the effects of the orthosis onthe length and force production of trunk muscles has not been studied yet. Therefore, the aim of this research is to determine the effect of Milwaukee orthosis on length and force production of some trunk muscles of anscliotic patient during walking.
    Method
    A 12 years old scoliostic girl was recruited in this study. The forces production and length of some trunk musculature and the joint reaction forces of the hip and lumbar joints were studied with and without Milwaukee brace. Open SIMM and Visual 3D software were used to model the subject.
    Results
    The results of this research showed that the length of erector spine muscles increased follow the use of orthosis) 13/27%(.Moreover, the force produced by trunk muscles was different during walking with and without orthosis and also between right and left sides)table 5).
    Conclusion
    Since Open-SIMM software was used for measuring muscle length of peripheral muscles and has not been used for estimating length and force of the trunk muscles in scoliosis cases, the results of this research approved that it can be used to determine the length and active and passive forces of the trunk muscles of scoliotic patients. Therefore, further researches on various samples of patients suffering from scoliosis and on more number of scoliotic subjects is encouraged.
    Keywords: scoliosis, orthosis, kinetics, Opens SIMM