فهرست مطالب

پژوهش در علوم توانبخشی - سال سیزدهم شماره 2 (خرداد و تیر 1396)

مجله پژوهش در علوم توانبخشی
سال سیزدهم شماره 2 (خرداد و تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی اصیل
  • محمد صحبتی ها، علی اکبر جابری مقدم، مهدی شهبازی صفحات 61-66
    مقدمه
    با توجه به این که اکتساب مهارت به وسیله قیود تحت تاثیر قرار می گیرد، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرین با تجهیزات مقیاس بندی شده و استاندارد بر یادگیری مهارت پرتاب آزاد بسکتبال در کودکان انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی همراه با مراحل پیش آزمون و پس آزمون بود. 20 دانش آموز دوره ابتدایی 12-10 ساله به ‏روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین با تجهیزات مقیاس بندی شده و استاندارد قرار گرفتند. مرحله اکتساب، 5 جلسه و در هر جلسه 50 کوشش انجام شد. آزمون‏ها با توپ های اندازه 5، 6 و 7 به ترتیب با ارتفاع حلقه 60/2، 80/2 و 05/3 متری انجام گرفت. آزمون انتقال با توپ اندازه 6 در آخرین روز اکتساب و 10 دقیقه پس از آخرین کوشش و آزمون یادداری نیز 24 ساعت بعد از آخرین جلسه اکتساب صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون‏های تحلیل ‏واریانس‏ مرکب، Independent t و Paired t در سطح معنی‏داری 05/0 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس مقایسه دقت گروه ها در آزمون یادداری و انتقال، تفاوت معنی‏داری بین گروه ها وجود نداشت (05/0 < P). با این وجود، الگوی پرتاب گروه تمرین با تجهیزات مقیاس‏بندی ‏شده بهتر از گروه استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از تجهیزات مقیاس‏بندی شده، باعث شکل گیری بهتر الگوی حرکت در کودکان می‏شود.
    کلیدواژگان: دستکاری قیود، مهارت حرکتی، کودکان، مقیاس بندی، تجهیزات
  • نسرین مسائلی، غلامرضا خیرآبادی، آناهیتا خدری، محمدرضا مرآثی، ویکتوریا عمرانی فرد صفحات 67-73
    مقدمه
    افسردگی، دومین اختلال روان شناختی شایع در سالمندان محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف روان سنجی مقیاس افسردگی Cornell در دمانس (Cornell Scale for Depression in Dementia یا CSDD) در سالمندان مبتلا به دمانس شهر اصفهان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع سایکومتریک بود. 110 بیمار مبتلا به دمانس که بر اساس تشخیص روان پزشک و معیارهای Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders-4th Edition-Text Revision (DSM-IV-TR) به کلینیک سالمندان اصفهان مراجعه کرده بودند، با استفاده از نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و مقیاس های افسردگی سالمندان (Geriatric Depression Scale یا GDS) و ارزیابی عملکرد شناختی کوتاه (Mini-Mental State Examination یا MMSE) را تکمیل نمودند. سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی، تحلیل عاملی، ضریب Cronbach¢s alpha و ضریب همبستگی Pearson در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پایایی کل مقیاس 85/0 و پایایی عامل های افسردگی، علایم افسردگی سایکوتیک، اختلالات خواب، علایم جسمی و اضطراب به ترتیب 77/0، 63/0، 79/0، 62/0 و 47/0 به دست آمد. با استفاده از ضریب همبستگی Pearson، ضریب همبستگی GDS و MMSE با کل مقیاس CSDD به ترتیب 47/0 (01/0 > P) و 35/0 (01/0 > P) محاسبه گردید. با استفاده ازتحلیل عاملی اکتشافی، پنج عامل به دست آمده فوق دارای واریانس مشترک 72/58 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس CSDD در جامعه سالمندان مبتلا به دمانس ایران، از خصوصیات روان سنجی قابل قبولی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: افسردگی، دمانس، مقیاس افسردگی Cornell، روان سنجی، نسخه فارسی
  • شبنم فتحی خطب، عبدالله قاسمی، سیدکاظم موسوی ساداتی صفحات 74-79
    مقدمه
    تحقیقات نشان داده اند که برای اکتساب مهارت حرکتی، هدایت کانون توجه بزرگسالان به نشانه های خارجی موثرتر از نشانه های درونی است. مطالعه حاضر با هدف بررسی دستورالعمل های توجهی بر عملکرد تعادلی کودکان عادی و کودکان مبتلا به اختلال هماهنگی رشدی (Developmental coordination disorder یا DCD) انجام شد.
    مواد و روش ها
    20 دانشجوی مرد، 20 کودک پسر عادی و 20 کودک پسر مبتلا به DCD با استفاده از پرسش نامه مشاهده حرکتی آموزگاران انتخاب شدند. تکلیف، آزمون تعادلی Stork بر روی دیسک بادی بود که تحت دو شرایط آزمایشی شامل کانون توجه درونی (توجه به حداقل سازی حرکات پا) و بیرونی (توجه به حداقل سازی حرکات دیسک) مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های ANOVA، Tukey و Paired t تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    مطابق با فرضیه عمل محدود شده، بزرگسالان در حالت توجه بیرونی عملکرد بهتری داشتند، اما برای کودکان عادی، به کارگیری کانون توجه درونی مفیدتر بود. تفاوت معنی داری بین دو حالت کانون توجه در کودکان مبتلا به DCD مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود کاردرمانگران و مربیان ورزشی روش های توان بخشی و دستورالعمل های آموزشی خود را بر اساس سن، تجربه و وضعیت رشدی مراجعان تنظیم نمایند.
    کلیدواژگان: توجه، کودکان، اختلال هماهنگی رشدی، تعادل
  • مرتضی طاهری، خدیجه ایران دوست، علی اصغر نورسته، جواد شویکلو صفحات 80-86
    مقدمه
    نتایج پژوهش های انجام شده نشان می دهد که ضعف در حفظ تعادل، از جمله مشکلات اصلی در افراد دارای ناشنوایی مادرزادی است و تعادل نیز عامل مهم و موثری بر کیفیت زندگی می باشد. تقویت و بهبود عملکردهای تعادلی جهت کاهش مشکلات این گروه از افراد جامعه و نزدیک کردن کیفیت زندگی آن ها به حالت عادی، باید مورد تاکید قرار گیرد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر یک دوره تمرینات ترکیبی ثبات مرکزی و عصبی- عضلانی بر کنترل پاسچر دانش آموزان دارای ناشنوایی مادرزادی بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود که بر روی 24 دانش آموز دارای ناشنوایی مادرزادی صورت گرفت. بدین ترتیب، نمونه ها به صورت غیر تصادفی هدف دار به دو گروه تجربی و شاهد تقسیم شدند (هر گروه 12 نفر). گروه شاهد به زندگی روزمره خود ادامه دادند؛ در حالی که گروه تجربی به مدت شش هفته و به صورت سه جلسه 60 دقیقه ای، به تمرینات ترکیبی ثبات مرکزی و عصبی- عضلانی پرداختند. توانایی آزمودنی ها در حفظ وضعیت ایستاده در حالت های حسی مختلف اندازه گیری گردید. میزان تغییرات در حفظ وضعیت ایستاده در حالت های حسی مختلف قبل و بعد از شش هفته تمرینات نیز مورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از آزمون Paired t در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد (05/0 ≥ P).
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون Paired t، کاهش معنی داری در تعداد خطا حالت اول بدون هیچ گونه تداخل حسی (009/0 = P)، تعداد خطا حالت دوم و غالب بودن سیستم بینایی (002/0 = P)، تعداد خطا حالت سوم و غالب بودن سیستم حس پیکری (001/0 = P) و تعداد خطا حالت چهارم و غالب بودن سیستم دهلیزی (001/0 = P) بعد از شش هفته مشاهده گردید، اما کاهش معنی داری در هیچ یک از حالت های حفظ تعادل در گروه شاهد وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرینات ترکیبی ثبات مرکزی و عصبی- عضلانی، می تواند باعث بهبود وضعیت تعادل ظاهری در معلولان شنوایی شود و می توان از آن در کنار سایر برنامه های تمرینی استفاده کرد. با این حال، پژوهش حاضر محدودیت هایی داشت و انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین، تمرینات مقاومتی، تعادل ظاهری، ناشنوایی
  • امیرحسین روشن فکر، خلیل خیام باشی، قاسم یادگار فر، احمد رضا موحدی صفحات 87-94
    مقدمه
    یکی از رایج ترین آسیب های ورزشی، آسیب های غیر برخوردی مچ پا می باشد. ضعف عضلات دور کننده و چرخاننده خارج ران، موجب تغییر راستای زانو و مچ پا می شود و می تواند با عدم امکان ایجاد تعادل در فرودها، خطر اسپرین های غیر برخوردی مچ پا را افزایش دهد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر تقویت عضلات دور کننده و چرخاننده خارج ران در بروز آسیب های غیر برخوردی اسپرین خارجی مچ پا انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی کنترل شده، 200 فوتبالیست و فوتسالیست انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد قرار گرفتند. پس از اطمینان از همگن بودن گروه ها و اندازه گیری قدرت عضلات دور کننده و چرخاننده خارج ران، هر دو گروه وارد برنامه بدنسازی شدند. مدت برنامه برای هر دو گروه، 4 جلسه در هفته (هر جلسه یک ساعت) بود و در هر جلسه پس از 45 دقیقه تمرینات مشترک، گروه شاهد برنامه معمول بدنسازی را ادامه می داد و گروه تجربی به مدت 15 دقیقه برنامه تمرینات منتخب را اجرا می نمود. در پایان 8 هفته، قدرت عضلات دور کننده و چرخاننده خارج ران مجدد اندازه گیری و آسیب های غیر برخوردی اسپرین خارجی مچ پا در طول یک فصل نیز ثبت گردید.
    یافته ها
    8 هفته برنامه تقویتی منتخب عضلات دور کننده و چرخاننده خارج ران، به طور معنی داری باعث افزایش قدرت این عضلات در گروه تجربی شد و در مقایسه با گروه شاهد، منجر به کاهش 1/46 درصدی آسیب غیر برخوردی اسپرین خارجی مچ پا گردید (کاهش از 13 آسیب در گروه شاهد به 7 آسیب در گروه تجربی).
    نتیجه گیری
    تقویت عضلات دور کننده و چرخاننده خارج ران با اجرای برنامه منتخب تقویت این عضلات، علاوه بر برنامه های بدنسازی معمول، ممکن است موجب کاهش آسیب غیر برخوردی اسپرین خارجی مچ پا گردد.
    کلیدواژگان: عضلات، ران، آسیب مچ پا، فوتبال
  • افروز مکارم نسب، امیر قمرانی، احمد یارمحمدیان صفحات 95-103
    مقدمه
    از مهم ترین مشکلات کودکان کم توان هوشی، محدودیت در مهارت های زبانی است. یکی از روش های پیشنهاد شده جهت ارتقای مهارت های زبانی، استفاده از قصه گویی به روش دیالوگ می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی آموزش قصه های مبتنی بر دیالوگ بر مهارت های زبانی دختران کم توان هوشی مقطع دبستان شهر اصفهان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه شاهد بود. جهت انتخاب نمونه ها، از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید. بدین ترتیب، 30 نفر از دختران کم توان هوشی آموزش پذیر در مقطع دبستان انتخاب شدند و به روش تصادفی ساده در دو گروه شاهد و آزمایش قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه، آموزش قصه های دیالوگی مبتنی بر تکنیک های Whitehurst را دریافت کردند. مهارت های زبانی کودکان با استفاده از نسخه اولیه تجدید نظر شده آزمون رشد زبان- ویرایش سوم (Test of language development-Primary:3rd Edition یا TOLD-P:3) مورد سنجش قرار گرفت. داده های به دست آمده با روش تحلیل کواریانس در نرم افزار SPSS و در سطح معنی داری 01/0 > P تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و شاهد در پس آزمون با کسر اثر پیش آزمون، در مولفه های زبان گفتاری (010/0 > P، 58/155 = F)، گوش کردن (010/0 > P، 71/104 = F)، سازماندهی (010/0 > P، 40/76 = F)، صحبت کردن (010/0 > P، 19/102 = F)، معنا شناسی (010/0 > P، 07/82 = F)، نحو (010/0 > P، 07/82 = F) و نمره کل مهارت زبانی (010/0 > P ،427 = F) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    قصه خواندن به روش دیالوگ به صورت تعاملات گروهی برای کودکان کم توان هوشی، زمینه ای برای فراگیری زبان می باشد. همچنین، کودکان طی مشارکت و تعامل حین قصه گویی، تکرار، تمرین، دریافت بازخورد و تقویت، می توانند مهارت های زبانی خود را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: گفتگو، کم توانی هوشی، زبان، مهارت ها
  • مسلم اکبری، حسین ابراهیمی مقدم صفحات 104-110
    مقدمه
    هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی درمان شناختی بر کاهش افسردگی بزرگسالان دارای لکنت بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش نیمه آزمایشی و همراه با طرح پیش آزمون، پس آزمون و گروه شاهد انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بزرگسالان مراجعه کننده به کلینیک های گفتار درمانی شهر کرج در سال 1395 بود. 40 نفر از مراجعه کنندگان مبتلا به افسردگی، به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و شاهد قرار گرفتند و سطح افسردگی همه آزمودنی ها با استفاده از مقیاس افسردگی Beck (Beck Depression Inventory یا BDI) اندازه گیری گردید (پیش آزمون). گروه آزمایش درمان شناختی (Cognitive therapy یا CT) را به صورت گروهی در 10 جلسه 120 دقیقه ای دریافت کردند. در پایان مداخلات، سطح افسردگی همه آزمودنی ها مجدد اندازه گیری شد (پس آزمون). داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه نشان داد که میانگین نمرات پس آزمون افسردگی در گروه آزمایش کاهش یافت (010/0 > P).
    نتیجه گیری
    رویکرد CT روش بسیار مناسبی جهت کاهش افسردگی بزرگسالان دارای لکنت می باشد. همچنین، با توجه به اثربخش بودن مداخله، می توان از این برنامه به طور گسترده برای درمان اختلالات روانی این دسته از افراد در کلینیک های درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی، افسردگی، بزرگسالان، لکنت
  • فریبا مجیری، مهسا فرزانه، پیمان ادیبی، بهزاد محکی صفحات 111-117
    مقدمه
    بیماری های ریفلاکس معدی- مروی (Gastro esophageal reflux disease یا GERD) و ریفلاکس حلقی- حنجره ای (Laryngopharyngeal reflux یا LPR) از جمله بیماری های مرتبط با اختلالات صوتی می باشند که موجب تغییراتی در تارآواها و به دنبال آن، تغییر در کیفیت صوتی و احساسات ناخوشایند در مسیر صوتی می شود. با توجه به این که LPR نسبت به GERD تاثیر شدیدتر و مستقیم تری بر روی مخاط حلقی- حنجره ای و تارآواها دارد، انتظار می رود علایم حسی و آکوستیکی پایدارتری نسبت به GERD ایجاد کند. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف مقایسه افراد مبتلا به LPR و GERD و بررسی ویژگی های آکوستیک و علایم ناراحتی مسیر صوتی آن ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع مقطعی بود و به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت. نمونه های مطالعه را 17 بیمار مبتلا به GERD و 18 بیمار مبتلا به LPR تشکیل داد. صدای بیماران در اتاق آکوستیک (نویز 28 دسی بل) ضبط شد و سپس مقیاس ناراحتی مسیر صوتی (Vocal Tract Discomfort یا VTD) توسط هر دو گروه از بیماران تکمیل گردید. ویژگی های آکوستیکی بیماران در نرم افزار Praat آنالیز شد و مقادیر به دست آمده و همچنین، نمرات شدت و تکرار VTD در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین ویژگی های فرکانس پایه، آشفتگی دامنه (لوکال)، آشفتگی فرکانس (لوکال) و نسبت هارمونی به نویز دو گروه وجود نداشت (050/0 < P). در علایم VTD نیز تفاوت معنی داری بین متغیرهای تکرار و شدت درد و تکرار التهاب دو گروه مشاهده شد (050/0 > P).
    نتیجه گیری
    تکرار و شدت درد و تکرار التهاب در افراد مبتلا به LPR نسبت به GERD بیشتر می باشد. می توان نتیجه گرفت که بیماری LPR به دلیل درگیر کردن فضای حلقی- حنجره ای، تاثیر مخرب تری بر مسیر صوتی و ویژگی های آکوستیکی افراد مبتلا می گذارد؛ در صورتی که GERD تاثیر مستقیمی بر این نواحی ندارد.
    کلیدواژگان: آکوستیک، ریفلاکس معدی، مروی، ریفلاکس حلقی - حنجره ای
|
  • Mohammad Sohbatiha, Ali Akbar Jaberi-Moqaddam, Mahdi Shahbazi Pages 61-66
    Introduction
    Acquisition of a skill is affected by constraints. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of task constraints manipulation on motor skill learning in children.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study with a pretest-posttest design was conducted on 20 primary school children of 10-12 years of age. The subjects were selected through convenience sampling and randomly divided into two groups (training with scaled equipment and standard equipment). Acquisition phase included 5 sessions and each session consisted of 50 trials. Tests were performed with ball sizes of 5, 6, and 7 and ring height of 2.60 m, 2.80 m, and 3.05 m, respectively. Transfer test was performed 10 minutes after the last trial on the last day of acquisition phase using a size 6 ball. The retention test was conducted 24 hours after the last session of acquisition. Data were analyzed using mixed-design ANOVA, and paired and independent t-test at the significance level of 0.05.
    Results
    Significant differences were not found between the 2 groups in terms of accuracy in the retention and transfer tests (P > 0.05). However, the pattern of throwing with scaled equipment was better in the practice group compared to the standard group.
    Conclusion
    According the results of this study, it can be concluded that the use of scaled equipment leads to better learning of movement pattern in children.
    Keywords: Manipulation of constraints, Motor skills, Children, Scaling, Equipment
  • Nasrin Masaeli, Gholam Reza Kheirabadi, Anahita Khedri, Mohammad Reza Maracy, Victoria Omranifard Pages 67-73
    Introduction
    Depression is the second most prevalent psychological disorder in the elderly. This study was designed to evaluate the psychometric properties of the Cornell Scale for Depression in Dementia (CSDD) in the elderly population afflicted with dementia in Isfahan, Iran.
    Materials And Methods
    This psychometric study was performed on 110 elderly individuals who were selected randomly from among individuals who were referred to the elderly clinic of Isfahan and were diagnosed as a case of dementia based on the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV-TR) criteria. All participants completed the CSDD, Mini-Mental State Examination (MMSE), and Geriatric Depression Scale (GDS). The collected data were analyzed descriptive statistics, Cronbach’s alpha, factor analysis, and the Pearson correlation coefficient in SPSS software.
    Results
    Total scale reliability coefficient was 0.85 and the reliability of the factors of depression, psychotic depressive symptoms, sleep disorders, somatic symptoms, and anxiety was 0.77, 0.63, 0.79, 0.62, and 0.47, respectively. The correlation coefficient of GDS and MMSE with total scale of CSDD was obtained as 0.47 (P
    Conclusion
    The Persian version of CSDD contained acceptable psychometric properties in this sample of Iranian elderly individuals with dementia.
    Keywords: Depression, Dementia, Psychometrics, Persian version
  • Shabnam Fathi-Khatab, Abdollah Ghasemi, Seyed Kazem Mousavi-Sadati Pages 74-79
    Introduction
    Motor learning studies on adults have shown that directing the learners’ attention to external cues is more effectual than internal cues. In this study, we investigated if this could be applied to children with and without developmental coordination disorder.
    Materials And Methods
    20 men, 20 normal boy students, and 20 boy students with developmental coordination disorder were selected using motor observation questionnaire for teachers. The task was stork balance test that was measured in two experimental conditions including internal (focus on minimizing movement of the foot) and external (focus on minimizing movement of the disk) focus of attention. For data analysis, ANOVA, Tukey’s post hoc, and paired t tests were used at the significant level of P
    Results
    According to constrained action hypothesis, adults performed better in condition of external focus of attention, whereas for normal children, using internal focus of attention was more useful. In children with developmental coordination disorder, no significant difference was found between the two conditions.
    Conclusion
    According to the results of this study, therapists and coaches should adjust their rehabilitation methods and instructions based on age, experience, and developmental conditions of clients.
    Keywords: Attention, Children, Developmental coordination disorder, Balance
  • Morteza Taheri, Khadijeh Irandoust, Aliasghar Norasteh, Javad Shaviklo Pages 80-86
    Introduction
    According to previous studies, weakness in maintaining balance is one of the main problems in people with congenital hearing loss; and balance is also an important factor affecting the quality of life. Strengthening and improving equilibrium functions must be emphasized to reduce the problems of this group of people and bring their quality of life closer to normal. This study purposed to assess the effect of a combination of core stability and neuromuscular training on postural control in students with congenital hearing loss.
    Materials And Methods
    This semi-experimental study with pre/posttest design was performed on 24 students with congenital hearing loss who were randomly assigned to two equal groups of experiment and control. The control group continued their daily routines, while the experimental group performed a combination training of core stability and neuromuscular ones for six weeks in three sessions of 60 minutes per week. Subject's ability to maintain a standing position was measured in different sensory states. The changes in maintaining the standing statuses in different sensory states were measured before and 6 weeks after of exercise. Paired t test was used to analyze the data via SPSS software at the significant level of P
    Results
    After the exercise intervention, experimental group experienced a significant decrease in the number of first mode errors without any sensory interference (P = 0.009), second state error, and visual system predominance (P = 0.002), number of errors in the third state, and predominance of the body sensory system (P = 0.001), and number of faults in the fourth state, and the prevalence of the vestibular system (P = 0.001). However, no significant reduction was observed in any of the balance occasions in the control group.
    Conclusion
    Combination form of core stability and neuromuscular exercises seems to improve postural balance in hearing impaired and can be used in conjunction with other training programs. However, this research has its own limits and further research is needed.
    Keywords: Exercise, Resistance training, Postural balance, Deafness
  • Amirhossein Roshanfekr, Khalil Khayambashi, Ghasem Yadegarfar, Ahmadreza Movahedi Pages 87-94
    Introduction
    Ankle sprain is one of the most common injuries in sport activities. Hip abductor and external rotator weakness may compromise lower extremity alignment and balance, and increase the risk of lateral ankle sprain. The purpose of the present study was to investigate the effect of hip abductor and external rotator strengthening on non-contact lateral ankle sprain in male soccer and futsal players.
    Materials And Methods
    This randomized controlled trial study was conducted on 200 soccer and futsal players which were randomly assigned to two groups. Control group participated in pre-season physical conditioning program which were 1 hour, 4 days a week for 8 weeks. Experimental group participated in the same program for 45 minutes and 15 minutes of selected hip abductor and external rotator strengthening program at each session. Hip abductor and external rotator strength was measured before and after 8 weeks of training. All the players were under surveillance for non-contact lateral ankle sprain during the one season of competition.
    Results
    8 weeks of selected hip abductor and external rotator strengthening program significantly improved hip strength more in experimental group compared to the control group. In addition, the experimental group significantly experienced less non-contact lateral ankle sprain compared to the control group.
    Conclusion
    Adding isolated strengthening of hip abductor and external rotator to general physical conditioning program decrease the risk of non-contact lateral ankle sprain in male soccer and futsal players.
    Keywords: Hip, Muscles, Ankle injuries, Soccer, Futsal
  • Afrooz Makarem-Nasab, Amir Ghamarani, Ahmad Yarmohammadian Pages 95-103
    Introduction
    This research aimed to evaluate the effectiveness of training the dialogic-based storytelling on language skills of girl students with educable intellectual disability in elementary schools, Isfahan City, Iran.
    Materials And Methods
    Semi-experimental method with pretest-posttest design, and control group were used in this study. The target population included all the girl students with educable intellectual disability in elementary schools in Isfahan City. 30 students with educable intellectual disability were selected through purposive sampling technique. The experimental group was trained for 8 sessions of dialogic-based storytelling based on Whitehurst's techniques. Test of language development-primary, 3rd edition (TOLD-P3) was used assess the participant's language skills. The data were analyzed using analysis of covariance method.
    Results
    Subtracting the effect of pretest score, the difference between experimental and control groups was meaningful in such components as spoken language (F=155.58, P
    Conclusion
    Dialogic-based storytelling is a context for learning language by children of low intelligence, through group interactions. As well as the participation and interaction during storytelling, repetition, practice, feedback, and reinforcement could improve children's language skills.
    Keywords: Discourse, Intellectual disability, Language, Skills
  • Moslem Akbari, Hossein Ebrahimi-Moghadam Pages 104-110
    Introduction
    The aim of this study was to determine the effectiveness of cognitive therapy on depression among the adults with stuttering.
    Materials And Methods
    This was a quasi-experimental study with pretest-posttest design and control group. The statistical population included all adults referred to speech therapy clinics in Karaj City, Iran, in 2016; among them, 40 respondents diagnosed with depression were selected via available sampling and randomly assigned in experimental and control groups. The depression level was assessed among all the patients using the Beck Depression Inventory (pretest). Interventions were administered based on cognitive therapy in 10 sessions for the experimental group. At the end of intervention, all the participants were assessed again for depression level (posttest). The data were analyzed via SPSS software using ANCOVA test.
    Results
    Comparing the mean pretest and posttest scores in both the experimental and control groups, the mean posttest depression score decreased significantly in experimental group (P
    Conclusion
    Our results provide the evidence to suggest that cognitive therapy is an excellent method for treatment of depression in adults with stuttering. In addition, regarding the effectiveness of intervention, it can be widely used for treatment of mental disorders in clinics.
    Keywords: Cognitive therapy, Adult, Depression, Stuttering
  • Fariba Mojiri, Mahsa Farzaneh, Peyman Adibi, Behzad Mahaki Pages 111-117
    Introduction
    Gastroesophageal reflux disease (GERD) and laryngopharyngeal reflux (LPR) are associated with voice disorders, which cause changes in the structure of the vocal cords and subsequently changes in the voice quality and unpleasant feelings. Since LPR is stronger and has more direct impact on the laryngopharyngeal mucosa and vocal cords than the GERD, it is supposed to create more stable sensory symptoms and acoustic features. Therefore, this study aimed to examine and compare patients with LPR and GERD as well as their acoustic features and vocal tract discomfort (VTD) symptoms.
    Materials And Methods
    This cross-sectional descriptive-analytic study included 17 patients with GERD and 18 patients with LPR. The voices of patients were recorded in an acoustic room (noise 28 dB). Besides, both groups of patients were asked to complete the VTDs. Then, acoustic features were analyzed using praat software. In addition, the frequency and severity scores of the VTDs were analyzed via SPSS software.
    Results
    Baseline frequency, jitter (local), and shimmer (local), and also harmonic-to-noise ratio were not significantly different between the two groups. Meanwhile, the severity of soreness and the frequency and severity of pain were significant between the two groups.
    Conclusion
    The severity and the frequency of pain and the frequency of soreness are more prevalent in patients suffering from LPR than the patients with GERD. LPR has more destructive effects on the acoustic features and the vocal tracts of patients with LPR, due to its stronger involvement with the laryngopharyngeal space. Therefore, patients with voice disorders indicating higher scores than normal in VTD must be examined for LPR, although they do not show symptoms of heartburn or acid reflux.
    Keywords: Acoustic, Gastroesophageal reflux, Laryngopharyngeal reflux