فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • دکترفرهاد دریانوش، مهدی صائب، هما شیخانی صفحه 1
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش مطالعه تاثیرتمرینات هوازی بر تغییرات برخی آنتی اکسیدان ها و هورمون های تیروئید بود.
    روش شناسی: درابتدا 40 دانشجوی دختر غیر ورزشکار دانشگاه شیرازبطور تصادفی انتخاب و به دو گروه هوازی وکنترل تقسیم شدند. دوره تمرینی شامل 12 هفته، هرهفته سه جلسه، مدت برنامه تمرینی درهر جلسه 15 دقیقه (آزمون میدانی با لک) و شدت تمرین براساس درصدی از حد اکثرضربان قلب بود. از آزمودنی ها در دو مرحله خون گیری (قبل و بعداز تمرینات) به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد افزایش سوپراکسیددیسموتاز، بتاکاروتن و تیروکسین معنادار وتغییرات گلوتاتیون پراکسیداز و تریدوتیرونین غیرمعنادار است. افزون بر این مشخص شد تنها بین تغییرات سوپراکسیددیسموتازوتیروکسین رابطه معناداری وجود دارد (0/78=r).
    بحث: به دنبال برنامه تمرینی میزان تیروکسین افزایش می یابد بنابر این ترشح هور مون های تیروئید موجب افزایش سیستم اکسایشی از طریق تغییرات عمده در تعداد و فعالیت اجزای چرخه تنفسی در میتوکندری می شود و شاید بتوان نتیجه گرفت به منظور مقابله با این روند، عوامل آنتی اکسیدان در بدن (سوپراکسید دیسموتاز و بتاکاروتن) افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: سوپراکسیددیسموتاز، بتاکاروتن، تیروکسین، گلوتاتیون پراکسیداز، تمرینات هوازی
  • محبوبه بهاری ملردی، شادمهر میردار، ولی الله دبیدی روشن، حمید سفیری صفحه 13
    نوع تمرین و چکونگی اجرای آن از جمله عواملی است که بر سلامت جسمی ورزشکاران در هنگام تمرین و نیز کسب موفقیت آنان در رقابت ها تاثیر دارد. بر این اساس، هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک هفته تمرین یک جلسه ای فزاینده و درمانده ساز در روز بر تعداد لوکوسیت ها، لنفوسیت ها و نوتروفیل ها در دختران فعال بود. بدین منظور، 13 دانشجوی دختر رشته تربیت بدنی با میانگین سنی 20.33±1.73 سال، وزن 56.80±6.17 کیلوگرم، قد 161.83±5.10 سانتیمتر، اکسیژن مصرفی بیشینه 40.88±5.06 میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در دقیقه و سلامت کامل جسمی و روحی به طور داوطلب در این آزمون شرکت کردند. آزمودنی ها به طور تصادفی در 2 گروه شامل: گروه تجربی (یک جلسه تمرین در روز به تعداد 7نفر) و گروه کنترل (6 نفر) قرار گرفتند. خون گیری از افراد در 5 مرحله شامل 24 ساعت قبل (جهت تعیین سطوح پایه)، بلافاصله پس از انجام برنامه تمرینی در روزهای اول، سوم و هفتم و 24 ساعت بعد از اجرای آخرین جلسه تمرینی (در مدت 24 ساعت هیچگونه فعالیتی نداشتند) انجام شد. برنامه تمرینی عبارت بود از6 وهله دویدن 3 دقیقه ای با یک دقیقه استراحت فعال بین هر تکرار با سرعت اولیه 6 کیلومتر در ساعت روی دستگاه نوارگردان که بعد از هر استراحت یک دقیقه ای؛ 2 کیلومتر در ساعت بر سرعت آن افزوده می شد. شیب دستگاه نیز در تمام مدت اجرای برنامه تمرینی 1 درجه بود. استراحت فعال به صورت راه رفتن با سرعت 3 کیلومتر در ساعت روی نوارگردان در نظر گرفته شد. شدت فعالیت 75 تا 95 درصد ضربان قلب بیشینه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تعقیبی LSD و آزمون t وابسته در سطح معنی داری p≤0.05 با استفاده از نرم افزارهای 13 SPSS انجام شد. نتایج حاصل از این بررسی ها حاکی از این بود که تعداد لوکوسیت ها، لنفوسیت ها و نوتروفیل ها در گروه تجربی نسبت به سطح پایه و نیز در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشته است (p≤0.05). هرچند تمرین موجب افزایش معنی دار شاخص های مورد نظر شده بود، ولی پس از 24 ساعت استراحت، شمار آنها به سطوح اولیه خود برگشت (p≤0.05). تغییرات تعداد لوکوسیت ها و نوتروفیل ها همسو بود و تعداد نوتروفیل ها بیشتر از دو شاخص دیگر تغییر کرد. با تداوم تمرین از روز اول به روز هفتم تعداد شاخص های مورد نظر روند کاهشی داشت.
    به طور کلی با توجه به برگشت شمار شاخص های پژوهش حاضر به نظر می رسد یک جلسه تمرین در روز به مدت یک هفته علی رغم افزایش اولیه آن ها بر دستگاه ایمنی تاثیر مخربی ندارد.
    کلیدواژگان: تداوم تمرین، تمرین فزاینده و درمانده ساز، لوکوسیت ها، لنفوسیت ها و نوتروفیل ها
  • طلا جولازاده، ولی الله دبیدی روشن، شادمهر میردار صفحه 27
    متالوتیونئین (MT) در برابر استرس اکسایشی و مرگ سلولی یک اثر حفاظتی اعمال می کند. مطالعات قبلی نشان دادند ورزش حاد باعث مرگ سلول های توبول های کلیوی در موش های تمرین نکرده می شود؛ اما اثر این گونه تمرینات بر مرگ سلول های قلبی مشخص نیست. در این پژوهش، پاسخ شاخص های مرتبط با مرگ سلولی] متالوتیونئین با ایزوفرم قلبی (MT2)، سطح پراکسیداسیون لیپیدی (TBARS) وکراتین فسفومیوکیناز قلبی (CPK MB) [و همچنین ارتباط آنها در بافت قلب موش های صحرایی سالم غیر فعال در معرض فعالیت وامانده ساز بررسی شد. نتیجه پژوهش نشان داد فعالیت وامانده ساز باعث افزایش معنی دار MT2، TBARS و CPK MB می شود (P=0/000). به علاوه، تغییرات MT2 با تغییرات TBARS و CPK MB ارتباط معنی داری داشت (P=0/000). مطالعه حاضر برای نخستین بار نشان داد MT2 با استرس ناشی از فعالیت شدید تحریک می شود و بر این اساس استرس اکسایشی ناشی از فعالیت وامانده ساز ممکن است منجر به مرگ سلول های قلبی شود. با این وجود، بررسی نقش MT2 در سلول های قلبی به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
    کلیدواژگان: مرگ سلولی، استرس اکسایشی، آسیب قلبی، فعالیت وامانده ساز، موش های صحرایی
  • رامین بلوچی، مسعود نیکبخت، مریم نقیب زاده، ابوالقاسم رزاقی، زهره برهانی کاخکی صفحه 37
    مقدمه
    در حال حاضر برنامه های جامع استعدادیابی در کشورهای صاحب نام در ورزش قهرمانی اصولا بر اساس معیارهای بسیاری است که یکی از این معیارها مربوط به شاخص های آنتروپومتری است. این مطالعه به منظور بررسی نیم رخ تناسب اندام در گروه های قومی استان خوزستان بر اساس شاخص های آنتروپومتری، جهت کاهش هزینه زمانی و مالی فرایند استعدادیابی انجام شده است.
    روش
    در راستای رسیدن به هدف 400 نفر از دانشجویان دختر غیر ورزشکار در سال تحصیلی 85 84 دانشگاه های شهر اهواز که 153 نفر از قوم بختیاری، 124 نفر رومانی و 123 نفر عرب بودند، به صورت تصادفی انتخاب شدند، سن آنها بین 25 18 سال بود. پس از انتخاب و ثبت مشخصات فردی و اطلاعات مربوط به تندرستی نمونه ها در فرم ثبت اطلاعات، متغیرهای قد، وزن، طول اندام فوقانی، اندازه دست و کف پا، طول اندام تحتانی، شاخص توده بدنی، عرض شانه و نسبت بالا تنه به قد در تحقیق را به کمک کولیس، متر نواری و ترازو اندازه گیری شدند. کلیه اندازه گیری ها در وضعیت استاندارد نشسته و ایستاده انجام شده اند. سپس به کمک روش آماری تحلیل واریانس چندسویه، MANOVA جهت تعیین معنی داری متغیرها و همچنین از آزمون شفه جهت تعیین معنی داری اختلاف میانگین گروه های تحقیق استفاده گردید. در نهایت با توجه به دسترسی به اطلاعات مربوط به تیم 10 نفره شناگران نخبه زن کشور در سال 85، جهت هدفمندتر شدن تحقیق به توصیف تفاوت های بین نیم رخ تناسب بدنی اقوام مورد نظر در تحقیق با نیم رخ تناسب بدنی شناگران پرداخته شد.
    یافته ها
    بین میانگین طول قد، طول اندام فوقانی، اندازه دست و طول کف پای گروه های تحقیق تفاوت معنی داری وجود داشت؛ اما بین میانگین وزن، طول اندام تحتانی، عرض شانه، نسبت بالا تنه به قد و شاخص توده بدنی تفاوت معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه علاوه بر مشخص کردن تناسب اندام گروه های قومی، نشان داده شد که تناسب اندام دختران گروه های قومی با یکدیگر متفاوت است و دختران قوم رومانی از لحاظ ویژگی های آنتروپومتری استعدادهای نهفته بیشتری جهت یادگیری برخی رشته های ورزشی از قبیل شنا دارند
    کلیدواژگان: شاخص های آنتروپومتری، نیم رخ تناسب اندام، اقوام
  • عباسعلی گائینی، زهرا کفراشی، فریده نظری کتولی، فهیمه کاظمی، لیلا شفیعی نیک صفحه 49
    مقدمه
    ارزیابی ترکیب بدن در تعیین و کنترل وضعیت آمادگی و تندرستی فرد به سزائی اهمیت دارد. دردوره نوجوانی تغییرات عمده ای درقد، جثه، ترکیب بدن، قدرت واجرای حرکتی ایجاد می شود که به وضعیت بالیدگی بیولوژیکی مربوط می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت ارزیابی ترکیب بدن در گروه سنی نوجوانان که بلوغ را تجربه می کنند و نیز تاثیر شرایط آب و هوایی بر ترشحات هورمونی در این دوران، هدف از این تحقیق تعیین تاثیر وضعیت متفاوت بالیدگی بر BF%، BMI، WHR دختران نوجوان غیر ورزشکار در مناطق سردسیر و گرمسیر است.
    روش شناسی: بر اساس این هدف، 600 دانش آموزدختر غیر ورزشکار شهرستان نهاوند با دامنه سنی 11 تا 18 سال و 390 دانش آموز دختر غیر ورزشکار شهرستان کرمان با دامنه سنی 11 تا 18 سال در این تحقیق شرکت کردند. بر اساس متوسط سن شروع قاعدگی، 120 نفر از دانش آموزان 14 ساله نهاوند و 36 نفر از دانش آموزان 14 ساله کرمان به صورت هدفدار به عنوان نمونه انتخاب و در سه گروه زودرس، میان رس، دیررس طبقه بندی وBF%، BMI، WHR آنها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد، بین BF%، BMI، WHR سه گروه در نهاوند تفاوت معناداری وجود دارد (0/05>P) در حالی که بین BF%، BMI، WHR سه گروه در کرمان تفاوت معنی داری (p>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به داده های حاصل از پژوهش می توان نتیجه گرفت که شرایط آب و هوایی مناطق سردسیر و گرمسیر بر وضعیت بالیدگی و در نتیجه میزان BF%، BMI، WHR دختران نوجوان غیر ورزشکار تاثیر متفاوتی دارد.
    کلیدواژگان: بالیدگی، BF%، BMI، WHR، دختران نوجوان غیر ورزشکار، مناطق سردسیر و گرمسیر
  • کریم آزالی علمداری، سیروس چوبینه، بابک عبادی شیر مرد، جاوید مهتابی علمداری، نوشین داداش زاده گرگری صفحه 61
    سابقه و هدف
    معمولا در فرآیند درمان دیابت، از روش های مختلفی (رژیم غذایی، دارو، ورزش و مکمل ها) استفاده می شود. با اینحال در مورد اهمیت بالینی ترکیب این روش ها، اطلاعات اندکی وجود دارد. امروزه شنبلیله به عنوان یک مکمل گیاهی در کنار سایر روش های درمانی کاربرد دارد، با این حال در مورد کارایی و همچنین خطرات احتمالی ناشی از استفاده همزمان آن درکنار سایر عوامل هیپوگلیسمیک، قطعیت وجود ندارد.
    روش شناسی: در این تحقیق، 12 مرد دیابتی نوع II، پس از جمع آوری نمونه های مربوط به وضعیت اولیه (FBS، 2hpp، HbA1c، HDL، LDL، TG و TC) در قالب 4 زیرگروه 3 نفری، 4 مرحله (هر کدام 8 هفته) ورزش، مصرف شنبلیله، ورزش همراه با مصرف شنبلیله و کنترل را به صورت تصادفی تجربه کردند و در پایان هر مرحله، نمونه گیری مجدد انجام شد. جلسات ورزش به مدت 3 جلسه در هفته (25 دقیقه دویدن با %60 از حد اکثر ضربان قلب، که به تدریج به 45 دقیقه و با شدت%75 رسید) و مصرف شنبلیله به صورت روزانه 8 گرم (در دو نوبت) انجام شد.
    یافته ها
    مصرف هر دوی شنبلیله و ورزش، باعث کاهش FBS، 2hpp و HbA1c شد و همچنین در این موارد، تعامل آنها بهتر از هر کدام از آنها بود؛ ولی فقط ورزش باعث تغییر سطوح HDL، LDL و TG گردید (0/05>P). به علاوه، تنها اثر ورزش توام با مصرف شنبلیله، باعث کاهش TC شد (0/05>P) بحث: تعامل مصرف شنبلیله و ورزش می تواند اثر بهتری نسبت به هر کدام از آنها و به ویژه در مورد قند خون ناشتا، گلوکز پس جذبی، هموگلوبین گلیکوزیله شده و کلسترول تام داشته باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، مکمل های گیاهی، فعالیت بدنی
  • بهمن میرزایی، حمید محبی، مرتضی سنگدوینی صفحه 79
    هدف این تحقیق عبارت است از مقایسه اثرات تمرین مقاومتی یک نوبت و سه نوبت بر قدرت، استقامت و حجم عضلانی بالاتنه و پایین تنه در مردان تمرین نکرده. برای این منظور، 18 دانشجوی تمرین نکرده به طور داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی در دو گروه تمرین مقاومتی یک نوبت (9 نفر، سن 1/8±22/8 سال، قد 4/5±175/5سانتی متر، و وزن 4/5±66/4 کیلوگرم) و تمرین مقاومتی سه نوبت (9 نفر، سن 1/5±22/6 سال، قد 2/5±176/7 سانتی متر، و وزن 4/2±68/3 کیلوگرم) قرار گرفتند. آزمودنی های هر دو گروه سه روز در هفته به مدت 8 هفته و با شدت یکسان (8 تکرار بیشینه) تمرین کردند. قبل و بعد از 8 هفته تمرین، قدرت عضلانی آزمودنی ها با استفاده از آزمون یک تکرار بیشینه (1RM) در دو حرکت بالاتنه (پرس سینه و جلو بازو) و دو حرکت پایین تنه (جلو پا و پشت پا)، استقامت عضلانی با استفاده از اجرای حد اکثر تکرار ممکن با شدت 75 درصد 1RM در دو حرکت پرس سینه و جلو پا، و حجم عضلانی نیز با استفاده از اندازه گیری دور بازو و دور ران ارزیابی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t وابسته و آزمون t مستقل استفاده شد و معنی دار بودن تفاوت ها در صورتی پذیرفته شد که (p<0/05) باشد. نتایج نشان داد بعد از 8 هفته، قدرت و استقامت عضلانی در حرکات بالاتنه و پایین تنه در هر دو گروه به طور معنی داری افزایش یافت؛ اما حجم عضلانی فقط در گروه تمرین مقاومتی سه نوبت افزایش معنی داری نشان داد. افزایش در قدرت و استقامت عضلانی در حرکات پایین تنه به طور معنی داری در گروه سه نوبت نسبت به گروه یک نوبت بالاتر بود؛ در حالیکه هیچ تفاوت معنی داری در افزایش قدرت و استقامت عضلانی در حرکات بالاتنه بین دو گروه وجود نداشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در مردان تمرین نکرده تمرین مقاومتی سه نوبت نسبت به تمرین مقاومتی یک نوبت در ارتباط با افزایش قدرت و استقامت در عضلات پایین تنه و کسب توده عضلانی بهتر می باشد در حالی که در ارتباط با افزایش قدرت و استقامت عضلانی بالاتنه بین تمرین مقاومتی یک نوبت و سه نوبت تفاوتی وجود ندارد
    کلیدواژگان: حجم تمرین مقاومتی، عضلات بالاتنه، عضلات پایین تنه
  • امیرحسین حقیقی، داوود یگانه فر، محمدرضا حامدی نیا صفحه 93
    هدف
    این تحقیق با هدف مقایسه اثر دو برنامه تمرین مقاومتی یک جلسه ای با شدت های مختلف بر میزان متابولیسم استراحت پسران دانشجو انجام شد.
    روش شناسی: تعداد 12 مرد دانشگاهی با میانگین های سن (1/1 ± 21/92 سال)، قد (4/55 ± 175/17 سانتی متر) و وزن (7/5±69/74 کیلوگرم) به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به فاصله 13 روز در دو مرحله ورزش مقاومتی شرکت نمودند. در مرحله اول، انجام 7 حرکت به صورت ست های استاندارد (3 ست، 12 تکرار و شدت50% یک تکرار بیشینه) و در مرحله دوم همین تعداد حرکات به صورت دایره ای (3 ست، 8 تکرار و شدت 75% یک تکرار بیشینه) انجام شد. میزان متابولیسم استراحت در قبل و بعد از انجام تمرینات مقاومتی با شدت 50% و 75% یک تکرار بیشینه (1RM) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از آزمون tهمبسته و T مستقل نشان داد که میزان RMR هر دو مرحله در فاصله 15 ساعت پس از ورزش نسبت به RMR روز قبل از ورزش افزایش قابل ملاحظه ای دارد. این افزایش در مرحله شدت 50%1RM معنی دار (0/02=P) و در مرحله شدت 75% 1RM غیر معنی دار (0/062=P) بود. مقادیر RER روز دوم نسبت به روز اول در هر دو مرحله آزمون، کاهش معنی داری داشت (0/001= Pبرای مرحله50%1RM و 0/006= Pبرای مرحله 75%1RM).
    نتیجه گیری
    می توان گفت انجام ورزش مقاومتی با شدت 50 درصد از یک تکرار بیشینه باعث افزایش میزان متابولیسم استراحت شده و می توان از این شدت برای برنامه های کاهش وزن استفاده نمود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، میزان متابولیسم استراحت، نسبت تبادل تنفسی، کاهش وزن
  • مهدی بیاتی، دکتررضا قراخانلو، دکترحمید آقاعلی نژاد، بابک فرزاد صفحه 107
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر 4 هفته تمرین تناوبی شدید بر شاخص های منتخب فیزیولوژیکی و متابولیکی مردان فعال بود. 14 مرد فعال به طور داوطلب در این پژوهش شرکت کردند که به گونه تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی شدید (HIT) و کنترل (CON) تقسیم شدند. پیش و پس از تمرینات آزمودنی ها: 1) یک آزمون ورزشی فزاینده را برای تعیین VO2max و حد اکثر توان درVO2max (Pmax)، 2) آزمون زمان تا واماندگی با Pmax (Tmax)، 3) 3 آزمون متناوب وینگیت با 4 دقیقه بازگشت به حالت اولیه بین هر آزمون را اجرا کردند. همچنین غلظت لاکتات خون استراحتی در دقایق 3 و 20 بعد از آخرین وینگیت اندازه گیری شد. پروتکل تمرین تناوبی شدید شامل 6 الی 10 تکرار 30 ثانیه ای با شدت 125 درصد Pmax به همراه 4 دقیقه بازگشت به حالت اولیه بین تکرارها، 3 روز در هفته برای یک دوره 4 هفته ای بود، حال آن که گروه کنترل هیچ برنامه تمرینی را اجرا نمی کردند. داده ها با آزمون های تی مستقل، تی زوجی، آنالیز واریانس و آزمون اندازه گیری های تکراری در سطح معناداری p<0/05 تجزیه و تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که پس از تمرینات VO2max، Pmax، Tmax، کل کار انجام شده در آزمون (Tmax (WTmax، حد اکثر برون ده توان، میانگین برون ده توان و حد اکثر لاکتات خون در گروه تمرین تناوبی شدید افزایش معنادار و همچنین لاکتات دوره بازگشت به حالت اولیه به گونه معناداری کاهش یافت (p<0/05). در گروه کنترل، تغییر معناداری در هیچ کدام از متغیرها مشاهده نشد (p>0/05). یافته های حاضر پیشنهاد می کند که یک دوره تمرینات تناوبی شدید با دوره های استراحت کوتاه از کارایی بالایی برخوردار بوده که می تواند موجب افزایش اجرای هوازی و بی هوازی در مدت کوتاه شود.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، Pmax، زمان تا واماندگی، لاکتات خون
  • عین الله نادری، حمیدرضا طاهری، رامین بلوچی، حسن قدیمی ایلخانلار، فرزانه گندمی صفحه 125
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی عملکرد و پاسچر دینامیک افراد مبتلا به پارگی لیگامنت صلیبی قدامی بعد از عمل جراحی بازسازی این لیگامنت بود. بدین منظور 12 آزمودنی سالم و 12 آزمودنی که عمل جراحی بازسازی لیگامنت صلیبی قدامی انجام داده و دوره بازتوانی را به پایان گذرانده بودند، به ترتیب به در دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. سپس آنها به ترتیب تست گردش ستاره ای و لی لی تک پایی برای مسافت را برای ارزیابی پاسچر دینامیک و عملکرد مفصل زانو انجام دادند. داده های گردآوری شده به وسیله آزمون آماری ANOVA یک سویه در سطح معنی داری (05/ 0 < p) تجزیه و تحلیل شد. یافته های تحقیق نشان دادکه بین امتیاز آزمون گردش ستاره ای اندام تحتانی که تحت عمل جراحی بازسازی لیگامنت صلیبی قدامی قرار گرفته بود، با اندام تحتانی همتا در گروه کنترل و اندام تحتانی سالم این افراد تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/ 0 < p)؛ اما بین عملکرد اندام تحتانی که تحت عمل جراحی بازسازی لیگامنت صلیبی قدامی قرار گرفته بود، با اندام تحتانی همتا در گروه کنترل و اندام تحتانی سالم این افراد تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/ 0 < p). لذا می توان نتیجه گیری نمود که بعد از انجام عمل جراحی بازسازی لیگامنت صلیبی قدامی و انجام مراحل بازتوانی، پاسچر دینامیک این افراد به مراحله قبل از عمل جراحی برمی گردد در حالی که عملکرد مفصل زانوی این افراد به وضعیت سالم و قبل از عمل جراحی برنمی گردد.
    کلیدواژگان: پاسچر دینامیک، پارگی لیگامنت صلیبی قدامی، جراحی بازسازی لیگامنت صلیبی قدامی
|
  • F. Darya Noosh, M. Saeb, H. Sheykhani Page 1
    Purpose
    The purpose of this research was to the study the effects of aerobic exercises on the changes in some antioxidants and thyroid hormones.
    Methodology
    At first 40 non-athletes female university students were selected randomly and divided into 2 groups: aerobic& control. The exercise period was twelve weeks. In each week, there are 3 sessions. The time allotted for each exercise was 15 minutes (Balk's Field experiment), and the exercise intensity was based on a determined percentage of maximum heart rate.
    Results
    The results indicated significant increase in superoxide dismutase, betacarotene and thyroxin hormone, but no significant changes were found in glutathione peroxides and thyridotironin hormone. Moreover, it became clear that there was a significant relation between the changes of superoxide dismutase and thyroxin (r=78%).
    Discussion
    The amount of Thyroxin hormone increased after this practice program and consequently thyroid hormones will result in the increase of oxidation system through main changes in the number and activity of respiratory cycle in parts of mitochondria. we may conclude that the antioxidant factors will increase in human body (superoxide dismutase, and beta-carotene) so that they can stand out against this process.
    Keywords: superoxide dismutase, beta, carotene, thyroxin glutathione peroxides, aerobic exercise
  • Bahari Melerdim., Mirdar, Sh, Dabidi Roshanv., Safiri, H Page 13
    Introduction
    The type of training and quality of performance affect health and athletic success. The purpose of this research was to study the continuous effect of one week of progressive and exhaustive exercise in day on immune parameters in active girls.
    Method
    13 healthy girl student of physical education with age 20.33±1.73 years, weight 56.80±6.17 kg, height 161.83±5.10 cm, aerobic capacity 40.88±5.06 ml/kg/min participated in this study voluntarily, were selected and randomly divided in 2 groups: experimental group (single session of exercise in a day, n=7) and control group(n=6). Blood samples were taken 5 times: 1) 24 h before exercise for detecting baseline ofleucocytes, lymphocytes and neutrophiles (pre- test condition); 3 times after exercise in the first, third and seventh, and last day of the exercise and 24 h after last exercise. (Post-test condition) Statistical operations: ANOVA test, LSD post hoc test and paired t-test were used to analyze data at significance p≤0.05.
    Result
    The findings of this study indicated that the count of leucocytes, lymphocytes and neutrophiles increased significantly in 3 post tests relative to baseline and in comparison with control group (p≤0.05). 2) However, the training brought significant increases in count of parameters but they were returned to baseline after 24 h rest. 3) The count of leucocytes and neutrophiles was changed similarly and the neutrophiles count increased more than other parameters. 4) Repeated training caused reduction in number of leucocytes, lymphocytes and neutrophiles from first day to seven day in experimental group.
    Conclusions
    In general, the result of this study demonstrated that single session of exercise training for one week increased significantly the number of leucocytes, lymphocytes and neutrophiles in active girls but, the count of parameters returned to the baseline after 24h rest, presumably, there were no negative effect on immune system in active girls.
    Keywords: continuous training, progressive, exhaustive exersise, Leucocytes, Lymphocytes, Neutrophiles, activity girl
  • Jolazadeht., Dabidi Roshanv., Mirdar. Sh Page 27
    Introduction
    Metallothionein (MT) exerts a protective effect on the cell against oxidative stress and apoptosis. The studies have previously shown that acute exercise in untrained rats resulted in apoptosis of renal tubular cells and liver, but the effects of the treadmill exhaustive running on cardiac cells apoptosis are not well known.
    Method
    In this study, we examined the response of markers related to apoptosis [metallothionein(MT2), level of lipid peroxidation(thiobarbituric acid reactive substances) and CPK-MB] and relationship between the mentioned markers in cardiac cells of 16 sedentary rats that were exposed to acute exercise. The rats performed the ramp exhaustive protocol of 20 to 30 m/min. The MT2 was examined by radioimmunoassay method and the level of lipid peroxidation was assayed by thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) method in heart tissue homogenates.
    Results
    The MT2, TBARS and CPK-MB levels increased significantly in acutely exercised rats. Furthermore, Changes in MT2 were related to changes in TBARS and CPK-MB.
    Conclusion
    The results obtained in this study demonstrated for the first time that MT2 was induced by stress. We speculated that apoptosis in cardiac cells in response to acute physical effort could be due to oxidative stress. However, Additional studies would be nessesary to elucidate the role of MT2 in cardiac cells.
    Keywords: Apoptosis, Oxidative Stress, Cardiac Injuries, Exhaustive Exercise, Rats
  • Balouchir., Nikbakhatm., Naghib Zadehm., Razzaghi, A. Gh, Borhani Kakhki, Z Page 37
    Purpose
    The aim of this study was comparing some anthropometrical characteristics of three ethnic groups; Bakhtiari, Arab and Roman in Ahvaz students.
    Method
    For this reason, 400 female (age range; 18-25) were sampled (Bakhtiari group = 153, Arab group = 123, Roman group = 124) from students of universities of Ahvaz and their anthropometric characteristics were measured. The data was analyzed using SPSS software according to MANOVA test. Statistical significance which was set at P ≤. 05. Scheffe test was used to determine differences between groups.
    Results
    Results showed that there were significant differences between height, upper extremity length, hand length and leg length in the three group used in the study. And there were no significant differences between weight, upper extremity length, body mass index and biacromial breadth length in the groups. Moreover, there results of descriptive comparison showed the physical proportion profile of Roman was better than the other groups.
    Keywords: Anthropometric characteristics, Physical proportion profile, ethnics
  • Gaeini, A. A., Kazemif., Kafrashiz., Nazari Katolif., Shafiei Neek, L Page 49
    Background &
    Purpose
    In order to determine and control individual fitness status and health, assessment of body composition is important. In adolescence, there exist changes in height, size, body composition, strength, performance, related to the status of biological maturity. Based on the importance of the assessment of body composition in adolescents experiencing maturity and also the effect of climate on hormone secretions in this period, the purpose of this study was to determine the effect of different conditions of maturation on %BF, BMI and WHR in non-athlete adolescent girls in cold and warm climate regions.
    Methodology
    For this reason, 600 female none- athlete students (age: 11 to 18 years) in Nahavand and 390 female none- athlete students (age: 11 to 18 years) in Kerman participated in this study. Based on the average of maturation, 120 persons of 14 years old in Nahavand and 39 persons of 14 years old in Kerman were classified in 3 groups of pre- mature, mid- mature and early mature and %BF, BMI and WHR were measured.
    Results
    Using one way ANOVA test, there was a significant difference in %BF, BMI and WHR in 3 groups in Nahavand (p<0.05) and no significant difference in %BF, BMI and WHR in 3 groups in Kerman (p>0.05).
    Conclusion
    Cold and warm climate regions can have different effects on status of maturity and %BF, BMI and WHR in non-athlete adolescent girls.
    Keywords: Maturation, %BF, BMI, WHR, non, athlete adolescent girls, cold, warm climate regions
  • Azali Alamdarik., Choobinehs., Ebadi Shb., Pouzesh, J. J., Mahtabi, A. J., Dadshzadeh, N Page 61
    Background
    Different therapeutic methods including special nutritional regimen, drug treatment, exercise and botanic supplements are common in controlling the diabetes. However there is lack of good understanding about the clinical importance of these methods. Today’s fenugreek (trigonella fuenum gracum) is administered as a hypoglycemic agent along with other therapeutic methods, however; there is a lack of good understanding about its efficiency as to its potential side effects while it is administered in accompany with the other therapeutic methods.
    Methodology
    In this research, 12 male with NIDDM experienced four 8 weekly phases (including Exercise(E), Fenugreek supplementation(FG), both exercise and FG supplementation(EF) and control) in the 4 counterbalanced set order (3 people in each subgroup) after baseline measurements including FBS, 2hpp, HbA1c, TG, HDL, LDL and TC levels. The measurements were repeated at the end of each phase. Exercise sessions were consisted of three 25 min running sessions by 60% of MHR per week which progressed to 45 min by 75% throughout the research. The fenugreek seeds powder was consumed in two 4 gr doses daily.
    Results
    Both of the FG and E phases induced significant reductions in FBS, 2hpp and HbA1c and the EF phase was better than both of them, however; the only exercise (E and EF phases) could induce significant changes in HDL, LDL and TG levels(P<0/05). Additionally, only the interaction of exercise and fenugreek supplementation (EF Phase) could significantly decrease TC level (P<0/05).
    Conclusions
    In comparison with both exercise and fenugreek supplementation, interaction of the exercise and fenugreek supplementation (EF phase) could exert better effects in connection with the FBS, 2hpp, HbA1c and TC.
    Keywords: Diabetes, Botanical Supplements, Exercise
  • Mirzaeib., Mohebbih., Sangdavini, M Page 79
    Introduction
    The purpose of this study is to compare the effect of 1-set and 3-set resistance training on muscular strength, endurance and mass of upper-body and lower-body in untrained men.
    Method
    18 untrained collage students volunteered in this study and were randomly divided into two groups including the 1-set group (n=9), or the 3-set group (n=9). Subjects were asked to train 3 days per week for 8 weeks. At the beginning and the end of the study, muscular strength, endurance and mass were evaluated. Muscular strength was measured using one repetition maximum test (1RM) in two upper-body exercises and two lower-body exercises. Muscular endurance was assessed by maximal number of repetitions performed using 75%1RM in two exercises chest press and leg extension. Muscular mass was evaluated by measuring of biceps and thigh circumferences. Data was analyzed using paired and unpaired t-test.
    Results
    The results show that after 8 weeks, muscular strength and endurance significantly increased in all of upper-body and lower-body exercises in both groups. The biceps and thigh circumferences significantly increased in 3-set group only. The increase in muscular strength and endurance in the lower-body exercises was significantly higher in the 3-set group than 1-set group; while no significant difference observed between groups in upper-body exercises.
    Conclusion
    The results demonstrate that 3-set resistance training is better than 1-set resistance training with regard to strength and endurance gains in the lower-body muscles and muscular mass gains; while no difference exists between 1- and 3-set training with regard to strength and muscular gains in upper-body muscles in untrained men.
    Keywords: volume of training, 1RM, resistance training
  • Haghighi, A. H., Yeganeh Fard., Hamedinia, M. R Page 93
    Purpose
    The aim of this study was to compare the effect of two programs of one bout resistance training with various intensities on resting metabolic rate(RMR) in male students.
    Methodology
    The twelve healthy male students (mean ± SD: age, 21.92±1.1 years; height, 175.17 ± 4.55cm; weight, 69.74±7.5kg) selected participated voluntarily at 2 stage of resistance exercise with 13 days interval time. At the first stage as standard sets, 7 movements was done (3 set, 12 repitition with intensity 50%1RM) at second stage again7 movement circuitly was done(3 set, 8 repitition with intensity 75%1RM). Resting metabolic rate was measured before and after resistance exercise at intensities 50% and 70% of IRM.
    Results
    Data analyzed using paired t test and independent t test. The results showed that RMR has a considerable increase at 15 hour post exercise than previous day. This increase was significant in exercise with 50% of IRM but no in exercise with 70% of IRM. In addition to, respiratory exchange ratio (RER) significantly decreased following both types of exercise with respect to baseline(second day than first day) (P=0.001).
    Conclusion
    It can be claimed that resistance exercise with intensity 50% of IRM increase resting metabolic rate and this intensity could used for programs of weight loss.
    Keywords: Resistance training, resting metabolic rate(RMR), RER, weight loss
  • Bayatim., Gharakhanlour., Agha, Alinejadh., Farzad, B Page 107
    Introduction
    The purpose of the present study was to examine the effects of 4 weeks of high-intensity interval training on selected physiological and metabolic indices in active males.
    Method
    Fourteen active male subjects recruited and randomly assigned into two groups: Experimental (HIT=7) or Control (CON=7) groups. Before and after the training, subjects performed: (1) A progressive exercise test to determine VO2max and peak power output in VO2max (Pmax); (2) A time to exhaustion test at Pmax (Tmax); 3) 3 consecutive Wingate tests with 4-min recovery between each. Additionally, resting blood lactate (BLa־), 3 and 20 min after the last Wingate test were measured. HIT group performed high-intensity interval training protocol consisted of 6-10 30-s bouts at 125% Pmax with 4 min of recovery between each, 3 sessions per week for 4 weeks, while CON group did not perform any training programs. All data were analyzed using independent t-test, paired t-test, and analysis of variance with repeated measures at the level of significance of P < 0. 05.
    Results
    After the training, HIT group showed significant improvements in VO2max, Pmax, Tmax, total work in Tmax test (WTmax), Peak power output (PPO) and mean power output (MPO). Furthermore, peak BLa and BLa in recovery were increased and decreased significantly, respectively in HIT group (P < 0. 05). None of the variables was changed in CON group after the training (P > 0. 05).
    Conclusion
    Present findings suggest that short-term high-intensity interval training program with short recovery is highly efficient that can increase both aerobic and anaerobic performances.
    Keywords: High, intensity Interval Training, Pmax, Time to exhaustion, Blood Lactate
  • Naderie., Taheri, H. R., Balochir., Ghadimi Ilkhanlarh., Gandomi, F Page 125
    Introduction
    The risk of injury in soccer is considerable. The purpose of this study was to examine the function of dynamic posture in the subjects with ACL resuscitation surgery.
    Method
    For the purpose of this study, 12 healthy subjects and 12 subjects with ACL resuscitation, who had finished rehabilitation program, were divided into two groups: control and experimental. The subjects did star excursion posture and single-leg hopfor- distance test for an elevation of dynamic posture and knee joint function respectively. Data collected were analyzed by one-way ANOVA statistical test in the (p<0/05) significant level.
    Findings
    Research findings showed that star excursion posture test score in lower extremity with ACL resuscitation surgery with matched lower extremity in the control group and healthy lower extremity in these people did not significantly difference. But it was significantly difference between function in lower extremity with ACL resuscitation surgery with matched lower extremity in the control group and healthy lower extremity in these people.
    Results
    Because can be result that after ACL resuscitation surgery and rehabilitation stage, dynamic posture returned to the before of surgery but knee joint function in these people it doesn’t.
    Keywords: dynamic posture, ACL ruptures ACL resuscitation surgery