فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 17 (بهار و تابستان1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رامین بلوچی* صفحات 15-26
    زمینه و هدف
    با وجود این که علت شناسی عارضه شانه منجمد ناشناخته است، محققان زیادی پیشنهاد کرده اند که اختلال حرکات شانه، ناشی از چسبندگی کپسول و سفتی بافت نرم شانه است​​.هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثربخشی یک دوره ماساژ و تمرینات کششی PNF بر درد، عملکرد و دامنه حرکتی مفصل شانهی بیماران مبتلا به شانه منجمد بود.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های این تحقیق 24 بیمار مبتلا به عارضه شانه منجمد (FSS) با میانگین سنی 59/24 سال بودند که در دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. سپس بیماران گروه کنترل، برنامه درمانی فیزیوتراپی و گروه تجربی علاوه بر برنامه فیزیوتراپی، یک برنامه ی ماساژ درمانی و تمرینات کششی PNF مفصل شانه را نیز دریافت کردند. برای بررسی اثربخشی برنامه درمانی منتخب (ماساژ درمانی و تمرینات کششی PNF) درد، ناتوانی، دامنه ی حرکتی و عملکرد شانه به ترتیب به وسیله ی شاخص ناتوانی و درد شانه، گونیامتر و پرسشنامه سطح عملکرد شانه، قبل و بعد از شش هفته درمان ارزیابی شد.
    یافته ها
    با وجود این که کاهش درد و ناتوانی برای گروه درمان منتخب، بیش تر از گروه فیزیوتراپی بود، اما یافته های تحقیق تفاوت معنی داری را بین دو گروه نشان نداد. در مورد میزان دامنه ی حرکتی مفصل شانه نیز بعد از درمان، تنها در مورد چرخش خارجی مفصل شانه بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شده است (0/05>P). از لحاظ عملکردی نیز بین امتیاز عملکرد بیماران گروه درمان منتخب با گروه فیزیوتراپی تفاوت معنی داری مشاهده شده است (0/05>P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گیری نمود که با افزودن دو برنامه ماساژ و تمرینات کششی PNF به برنامه ی فیزیوتراپی می توان نتایج بهتری را در درمان عارضه ی شانه منجمد در مورد دامنه ی حرکتی و عملکرد بیماران کسب نمود.
    کلیدواژگان: شانه منجمد، تمرینات کششیPNF، ماساژ درمانی
  • حسن نقی زاده*، حسین اکبرزاده صفحات 27-42
    زمینه و هدف
    تغذیه مناسب، پیش شرط ضروری برای بهبود موثر عملکرد ورزشی، آماده سازی، رفع خستگی پس از فعالیت و جلوگیری از آسیب دیدگی افراد فعال است. اما امروزه تاثیر نوع و شدت فعالیت های بدنی با مصرف مکمل های برون زا بر میزان فعالیت رادیکال های آزاد و شاخص های استرس اکسایشی به خوبی شناخته نشده است. لذا هدف این تحقیق بررسی تاثیر تمرین هوازی متوسط با مصرف ویتامین E بر ظرفیت ضداکسایشی تام، پاسخ های پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب عضلانی دانشجویان پسر فعال است.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 45 نفر دانشجوی پسر سالم فعال(با میانگین سن 23.04 1.9 سال، قد 172.98 5.65 سانتی متر، وزن 70.13 5.58 کیلوگرم) به صورت تصادفی ساده انتخاب و در سه گروه 15 نفری؛ گروه تمرین – دارو نما، تمرین – مکمل و کنترل – دارو نما قرار گرفتند. برنامه ی تمرین هوازی متوسط(3 جلسه در هفته، هر جلسه 45 دقیقه با 60 تا 65 درصدHRmax) با مصرف ویتامین E به مدت 8 هفته به مرحله اجرا درآمد. نمونه های خونی در دو مرحله، 24 ساعت قبل از آغاز تمرین و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، در حالت ناشتایی شبانه از ورید بازویی گرفته و ظرفیت ضداکسایشی تام (TAC)، کراتین کیناز (CK)، مالوندی آلدئید (MDA) و پروتئین کربونیل شده (CP) اندازه گیری شد. برای بررسی اختلاف میانگین گروه از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری p<0.05 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که TAC افزایش معنی دار، CP و MDA کاهش معنی دار در گروه تمرین- مکمل نسبت به گروه های تمرین-دارونما و کنترل- دارونما داشته است (p<0.05). بعلاوه، کاهش معنی داری در CK گروه تمرین- مکمل نسبت به گروه کنترل-دارونما مشاهده گردید(p<0.05)، درحالیکه، CK گروه تمرین – دارونما نسبت به گروه کنترل- دارونما بطور معنی دار بالاتر بود (p<0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های تحقیق حاضر نشان داد که تمرینات هوازی متوسط با مصرف ویتامین E در مقایسه با تمرینات هوازی متوسط باعث کاهش پراکسیداسیون لیپیدی، آسیب عضلانی و بهبود دفاع ضداکسایشی می گردد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، پراکسیداسیون لیپیدی، آسیب عضلانی، آنتی اکسیدان
  • حمید سالاری کاریزمه، امیر اسماعیلی*، شادمهر میردار صفحات 43-52
    زمینه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، تجزیه و تحلیل آهنگ حرکت داوران نخبه لیگ برتر فوتبال ایران در شرایط واقعی طی فصل مسابقات 87 – 1386 بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور10 داور نخبه مرد لیگ برتر فوتبال ایران (میانگین سن 36.23±2.24 سال، قد 180.1± 4/48 سانتی متر، وزن 78.18 ± 8.4کیلوگرم، درصد چربی بدن 19.38 ± 3.3 و شاخص توده بدنی 23.98 ± 1.53 کیلوگرم بر متر مربع) به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند. تجزیه و تحلیل حرکت داوران در طول مسابقه با استفاده از دستگاه sunnto t6 طی دو مرحله با فاصله زمانی 10 هفته جمع آوری و انجام شد. به منظور مقایسه داده های دومرحله از آزمونt هم بسته و ویلکاکسون استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین مسافت پیموده شده ی داوران در طول مسابقه7872 متر بود. هم چنین نتایج نشان داد که 94 درصد از زمان بازی را فعالیت های کم شدت (ایستادن، راه رفتن و جاگینگ)، 5/9 درصد را دویدن آهسته و 0/1 درصد را دویدن با سرعت متوسط تشکیل می دهد. دویدن شدید و دویدن با حداکثر تلاش در هیچ یک از داوران پژوهش حاضر دیده نشد. علاوه بر این، اختلاف معناداری بین مقادیر مسافت پیموده شده و تجزیه و تحلیل حرکت در نیمه اول و دوم مشاهده نگردید.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج این پژوهش، ضمن مشخص کردن نیم رخ فعالیت داوران در حین مسابقه، اطلاعات مفیدی را برای طراحی تمرینات هدفمند با توجه به نیازهای واقعی داوری فوتبال در اختیار قرار می دهد.
    کلیدواژگان: داور نخبه فوتبال، تجزیه و تحلیل آهنگ حرکت، نیم رخ فعالیت
  • پروین فرزانگی صفحات 53-66
    زمینه و هدف
    اثر یک جلسه تمرین حاد قبل از واکسیناسیون بر بهبود پاسخ ایمنی بررسی شده، پاسخ ایمنی پس از یک دوره تمرین، هنوز ناشناخته مانده است. هدف این مطالعه، تاثیر تزریق واکسن آنفلوانزا بر شاخص های های پیش التهابی و ضد التهابی در ژیمناست های پسر نابالغ بود.
    مواد و روش ها
    30 ژیمناست پسر نوجوان به دو گروه تمرین-واکسن (گروه واکسن) و گروه تمرین بدون واکسن (گروه کنترل) تقسیم شدند. هر دو گروه برنامه تمرینی منتخب ژیمناستیک را با شدت میانگین 80-60 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت هشت هفته و هر هفته 3 جلسه اجرا کردند. به منظور تعیین تغییرات غلظت های سرمی اینترلوکین-6(IL-6)، اینترلوکین-10(IL-10) و اینترفرون-گاما(IFN-γ)نمونه های خونی در هفته های اول، چهارم و هشتم جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد IL-6 و INFγ پس از چهار هفته در هر دو گروه کاهش معنی دار یافت(0/0001=P و 0/01=P به ترتیب). تفاوت معنی دار در هفته هشتم فقط در گروه واکسن دیده شده است. روند کاهش INFγدر هفته هشتم در گروه کنترل ادامه یافت، اما این کاهش معنی دار نبود. تفاوت معنی دار در INFγ پس از هفته چهارم و هشتم فقط در گروه واکسن مشاهده شده است. IL-10 در مقایسه با پیش فعالیت در هر دو گروه افزایش یافت (0/006=P). تفاوت معنی دار در IL-10 پس از هفته چهارم و هشتم در هر دو گروه مشاهده شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    این نتایج نشان می دهد که تزریق واکسن آنفلوانزا تاثیر قابل توجهی بر دستگاه ایمنی و حالت التهابی خون ژیمناست های پسر نوجوان دارد.
    کلیدواژگان: IL، 6، IL، 10، IFN، γ، واکسن آنفلوانزا، ژیمناستیک
  • امیر حسین حقیقی*، ساسان فرهنگیان، سید علیرضا حسینی کاخک صفحات 67-82
    زمینه و هدف
    احتمالا استفاده از برنامه های تمرینی مختلف می تواند بر عملکرد ورزشکاران تاثیرات متفاوتی داشته باشد. هدف تحقیق حاضر مقایسه ی تاثیر سه شیوه ی تمرین اینتروال هوازی بر عملکرد فوتبالیست های نوجوان بود.
    مواد و روش ها
    به همین منظور، 27 فوتبالیست نوجوان به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به طور تصادفی به سه گروه مساوی شامل: 1) تمرین اینتروال دایره ای نوع یک، به صورت سه وهله ی3 دقیقه ای تمرین اینتروال و دو دقیقه استراحت فعال بعد از هر وهله، 2) تمرین اینتروال دایره ای نوع دو، به صورت نه وهله 1 دقیقه ای تمرین اینتروال و 30 ثانیه استراحت فعال بعد از هر وهله و 3) تمرین دویدن اینتروال سنتی، به صورت سه وهله 3 دقیقه ای دویدن مداوم با دو دقیقه استراحت بعد از هر وهله، تقسیم شدند. برنامه تمرینات به تعداد سه بار در هفته و به مدت 6 هفته با شدت 65 تا 75% ضربان قلب بیشینه انجام شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه، نشان داد که میزان V02max در گروه تمرین اینتروال دایره ای نوع (1) و دویدن اینتروال سنتی افزایش معنی دار پیدا کرده است، اما در گروه تمرین اینتروال دایره ای نوع (2) افزایش معنی داری مشاهده نشد. هر سه نوع تمرین، باعث افزایش معنی دار مسافت های طی شده در آزمون عملکردی هاف گردید اما تغییر معنی داری در میزان لاکتات خون آزمودنی ها ایجاد نکرد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد بهتر است فوتبالیست های نوجوان برای بهبود عملکرد ورزشی خود از تمرین های اینتروال دایره ای نوع (1) و یا دویدن های اینتروال سنتی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: تمرین اینتروال، عملکرد، فوتبال، نوجوان
  • مهدی رستمی حاجی آبادی_نادر رهنما*_خلیل خیا م باشی_مهدی سهرابی_عفت بمبئی چی_پروین پذیرا صفحات 83-94
    زمینه و هدف
    تصویرسازی هدایت شده یک درمان بدنی- ذهنی است که از دیالوگ هایی که به وسیله ی پزشک، ویدیو یا صدای ضبط شده یا با یک شخص هدایت می شود، برای تاثیر بر تصاویر و الگوهایی ذهنی استفاده می کند. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر تصویرسازی هدایت شده بر قدرت عضلانی در دوره ی بازتوانی ورزشکاران مبتلا به آسیب های زانو بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 18 ورزشکار آسیب دیده از ناحیه زانو به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل (هر گروه 9 نفر) تقسیم شدند. هر دو گروه تمرینات فیزیوتراپی را انجام می دادند، با وجود این، ورزشکاران گروه تجربی بعد از عمل جراحی رباط صلیبی قدامی یا مینیسک به صورت تدریجی وارد تحقیق شدند. به علاوه به مدت 4 هفته تمرینات تصویر سازی هدایت شده را نیز به صورت روزانه انجام دادند. حداکثر قدرت عضلانی در عضلات خم کننده و بازکننده زانو در پیش و پس آزمون به وسیله دستگاه بایودکس (سیستم 3) اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که گروه تجربی در قدرت عضلات باز کننده پای آسیب دیده و سالم خود به ترتیب حدود 20/35% و 18% افزایش نشان دادند در حالی که گروه کنترل در عضلات بازکننده پای آسیب دیده و سالم خود نه تنها افزایشی نداشتند بلکه به ترتیب 0/55% و 4/44% کاهش قدرت نیز داشتند، اما در مجموع تفاوت معناداری در پای آسیب دیده و سالم مشاهده نشد (P>0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    از یافته های این تحقیق می توان نتیجه گیری کرد که همراه کردن تصویر سازی هدایت شده با فیزیوتراپی، موجب افزایش قدرت عضلانی در ورزشکاران مصدوم می شود، لذا اجرای تمرینات تصویرسازی هدایت شده با فیزیوتراپی به عنوان روش درمانی مناسب برای این دست از ورزشکاران توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین ذهنی، گشتاور عضلانی، رباط متقاطع قدامی، مینیسک
  • فرحناز تقی زاده*، عباس نوریان، مریم نورشاهی، عبدالله سراجیان صفحات 95-106
    زمینه و هدف
    مالتیپل اسکلروزیس یا MS، بیماری سیستم اعصاب مرکزی است که با علایم جسمی و روحی مختلف از جمله کاهش کیفیت زندگی و ناتوانی جسمی شناسایی می شود. این بیماری علاوه بر عوارض، عموما نوعی تمایل به بی تحرکی در فرد ایجاد می کند که می تواند بیماری های ثانویه دیگری را هم در فرد ایجاد نماید. از سوی دیگر، فعالیت ورزشی با ایجاد ویژگی های حفاظتی و احتمالا بازتوانی عصب، شاید بتواند این مسیر را کند نموده و تا حدی بتواند مسیر پیشرفت بیماری را مختل کند. هرچند هنوز هم در مورد نوع تمرینات، اختلاف نظرهایی وجود دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات هوازی تناوبی به مدت 6 هفته بر کیفیت زندگی و مقیاس ناتوانی جسمانی بیماران مبتلا به MS صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    بدین منظور 25 بیمار زن مبتلا به MS با مقیاس ناتوانی جسمانی خفیف تا متوسط (6-51/5: EDSS)، میانگین مدت بیماری سال و میانگین 8/25±27/7 سال به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (15نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. پس از انجام پیش آزمون، گروه تمرین به انجام پروتکل تمرینی پرداختند و جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون t وابسته و مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج تحقیق، حاکی از بهبود کیفیت زندگی و میزان ناتوانی جسمانی با تمرین تناوبی بود اما این تغییر معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    از آن جایی که هر گونه بهبود و یا تخفیف بیماری در این بیماران حایز اهمیت است، پیشنهاد می شود تمرینات هوازی منظم در کنار حمایتهای اجتماعی، روانی و درمان دارویی جهت بهبود کیفیت زندگی و میزان ناتوانی جسمانی در بیماران MS با شرایط عود-بهبود و با ناتوانی جسمانی خفیف تا متوسط استفاده شود.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، تناوبی، کیفیت زندگی، مقیاس ناتوانی جسمانی، مالتیپل اسکلروزیس
|
  • Balouchy. R.* Pages 15-26
    Background&
    Purpose
    Although the etiology of frozen shoulder syndrome (FSS) is unknown، several authors have proposed that impaired shoulder movements are related to shoulder capsule adhesions and soft tissues stiffness. The purpose of this research is toconduct a study of massage therapy and PNF stretching exercise effectivenesson the pain، function and range of motion (ROM) patients with FFS.
    Methodology
    The subjects of this research comprised 24 patients with FSS with an average age of 56. 24; they are divided in two experimental and control groups. Then the control group patients receive the physiotherapy and the experimental group receives the massage therapy and PNF stretching exerciseas well as physiotherapy program. Shoulder pain and disability، ROM and function by shoulder pain and disability index، goniometer، and shoulder functional level questionersare evaluated before and at the end of the sixweek treatment for assessing the effectiveness of the selective treatment programs (massage therapy and PNF stretching exercise).
    Results
    The pain and disability، however، decrease further in the selective treatment groups in comparison to physiotherapy group but research findings do not show significant difference between the two groups. About shoulder ROM، only theexternal rotation of the shoulder joints showed a significant difference between the two groups after treatment. The functional score of patients on the selective treatment group with physiotherapy group showed a significant difference.
    Conclusion
    The findings of the current research show that massage therapy and PNF stretching exercise can help the physiotherapy programand the treatment of frozen shoulder syndrome in shoulder ROM which can hence help a better function.
    Keywords: frozen shoulders, PNF stretching exercise, massage therapy
  • Naghizadehh.*, Akbarzadeh, H Pages 27-42
    Background &
    Purpose
    Adequate nutrition is a prerequisite for an effective improvement of athletic performance، preparation، and refreshment after the activities and injury preventionin active people. However، today، the type and severity of impact of physical activity with exogenous supplementation on the free radicals activity and oxidative stress indicators are not well-known. The aim of this study is to investigate the effect of moderate aerobic exercises with vitamin E consumption on the total anti-oxidative capacity (TAC) and lipid peroxidation and muscle damage in active male students.
    Methodology
    For this reason، 45 active male students (ages 23. 04 1. 9 yr; height 172. 98 5. 65 cm; weight 70. 13 5. 58 kg) were selected randomly and divided into three groups; practice – placebo (n=15)، practice-supplement (n=15) and control – placebo (n=15). Moderate aerobic exercise program (3 session، 45 minute with 60-65%، HRmax a week) with vitamin E consumption was performed for 8 weeks. Fasting plasma levels of TAC، Creatine Kinase (CK)، Malondialdehyde (MDA) and Carbonyl protein (CP) were measured before and 24 hours after the training period.
    Results
    The results showed that the plasma TAC level in practice - supplement group was significantly higher than other groups (p<0. 05). Plasma levels of CP and MDA in practice - supplement group were significantly lower than other groups (p<0. 05); Alsoplasma levels of CK in practice - supplement group was significantly lower than control - placebo group (p<0. 05); plasma levels of CK in practice - placebo group was significantly higher than control - placebo group (p<0. 05).
    Conclusion
    Moderate aerobic exercise with vitamin E consumption compared with moderate aerobic exercise reduced lipid peroxidation، muscle damage and improved antioxidative defense.
    Keywords: aerobic exercise, lipid peroxidation, muscle damage, antioxidant
  • Salari Karizmehh., Esmaeelia.*, Mirdar Harijani, Sh Pages 43-52
    Background &
    Purpose
    The purpose of this study is to conduct a time- motion analysis of Iranian elite soccer referees during actual games during 2007-2008 seasons.
    Methodology
    Ten male elite soccer referees (Age; 36. 23±2. 24 years، Height; 180. 1± 4/48 cm، body mass: 78. 18 ± 8. 4 kg، fat mass: 19. 38 ± 3. 3 percent BMI; 23. 98 ± 1. 53 kg. m-2) participated in the study. Motion analysis data were collected during matches using the Suunto t6 device during 2 stages with 10 week intervals. Paired-samples T-test andWilcoxon test were used to compare the first half and the second half data at P<0. 05 level.
    Results
    The average total distance covered was 7872 m (ranging from6720 to 9910 m) in which no significant differences were observed between the halves (p > 0. 05). Referees، on average، covered 93% of the whole match time at low- intensity activities (standing، walking and jogging)، low speed running and moderate speed running accounted for 5. 9% (ranging from 15. 51 to 0%) and 0. 1% (ranging from 1. 18 to 0%) of the total time respectively. There were no high speed running and sprinting.
    Conclusion
    In conclusion، these results provided important data in helping to develop new training programs based on actual match activities.
    Keywords: soccer referee, time, motion analysis, activity profile
  • Farzanegi. P Pages 53-66
    Introduction And
    Aim
    Although، the effect of the acute exercise prior to vaccination on improved the immune system response was investigated، the immune response to an exercise period is unclear. The aim of this study was to determine the effect of influenza vaccine on pre-inflammatory and anti-inflammatory markers in prepubertal boy gymnasts.
    Methodology
    Thirty boy gymnasts divided into 2 groups; vaccine group and control. The exercise protocol consisted of intensity 60-80% of maximum heart rate، 3 days per week، for 8 weeks. Blood samples were obtained in first، 4 and 8 weeks to determine of IL-6، IL-10 and IFN-γ serum concentrations.
    Findings
    The results showed that IL-6 and INFγ after four weeks decreased in two groups (P=0. 000، P=0. 001 respectivly). Significant difference in 8th week in the only vaccine group was observed. Decreasing trend of INFγ was continued in the control group، however، this decrease was not significant. Significant difference in INFγ was observed in 4th and 8th weeks in the vaccine group. In compared with pre-exercise، IL- 10 was increased in two groups (P=0. 006). Significant difference in IL-10 was observed in the 4th and 8th weeks، in two groups.
    Conclusion
    These data demonstrate that influenza vaccination has a significant effect on immune system and inflammatory state in prepubertal boy gymnasts.
    Keywords: IL, 6, IL, 10, IFN, γ Influenza Vaccine, Gymnastic
  • Haghi. A.* M., Farhangiyan. S., Hoseini Kakhk. A. R Pages 67-82
    Background &
    Purpose
    The utilization of different exercise training programs probably can affect the performance of the athletes. The aim of the present research is to compare the effects of three methods of interval aerobictraining on the performance of adolescent soccer players.
    Methodology
    For this reason، 27 adolescent soccer players were voluntarily selected، and were randomly divided into three equal groups: 1) circular interval training (type1)، with three bouts of 3 minutes interval training with 2 minutes active resting time between the bouts، 2) circular interval training (type2)، with nine bouts of 1 minute interval training with 30 seconds active resting time between the bouts، 3) traditional interval running training، with three bouts of 3 minutes running training with 2 minutes active resting between the bouts. Aerobic trainings were performed for 6 weeks، 3 sessions per week with the intensity of 65-75% maximal heart rate.
    Results
    Data analyses usingone-way ANOVA show that circular interval training (type1) and traditional interval running training can cause significant increase in VO2max، but circular interval training (type2) did not increase that significantly. The three methods of interval aerobic training can cause significant increase in traveled distances at Hoff performance test، while these methods had no significant effect on Loctat'' levels.
    Conclusion
    The results indicate that this can improve the performance of adolescent soccer playersand help them employ circular interval trainings (type1) or traditional interval running trainings.
    Keywords: interval training, performance, soccer, adolescent
  • Rostami Haji Abadi. M., Rahnama. N., Khayam Bashi. Kh, Sohrabi. M., Bambaei Chi. E., Pazira. P Pages 83-94
    Background &
    Purpose
    Guided imagery is a psychosomatic treatment that uses narratives and storiesas effectivetools on mental images and patterns. Guided imagery is a complementary therapy which may be administered by a physician throughsound or video recording. The purpose of this study is to determine the effect of guided imagery on functional rehabilitation of knees injured in male athletes.
    Methodology
    Eighteen athletes with knee injuries were randomly divided into experimental (N= 9) and control (N= 9) groups. Experimental and control group athletes after anteriorcruciate ligament or meniscus surgery were gradually brought into the research. In addition to physiotherapy exercises، subjects in experimental group received daily guided imagery exercises for a duration of 4 weeks. Maximum strength of extensor and flexor muscles of knees was measured in pre and post tests by Biodex (system 3). Data was analyzed using ANCOVA.
    Results
    Results of this study showed that muscles strength increased in the injured and noninjured knees of experimental group (20. 53% & 18 % respectively)، but for the control group no significant decline was observed (0. 55% & 4. 44% respectively) (P>0. 05). For injured and non-injured knees، muscle strength increased in flexor muscles in both groups، but these differences were not significant (P>0. 05).
    Conclusion
    It can be concluded that guided imagery accompanied by physiotherapy can increases muscles strength in injured athletes; therefore، guided imagery training would be suggested as an appropriate modality for injured athletes.
    Keywords: mental practice, muscles torque, ACL, meniscus
  • Taghizadeh. F.*, Nourian. A., Nourshahi. M., Srajyan. A Pages 95-106
    Background
    Multiple sclerosis is a central nervous system disease that can be recognized through different mental and physical signs as quality of life reduction andphysical disabilities. In addition، it leads to some type of stationary life style that could lead to secondary diseases such as diabetes. However، because of neuro-regenerative and neuro-protective characteristics of sport، it seems that it can attenuate or cease the progressive nature of this disease however there is some discrepancies about the type of training.
    Purpose
    The purpose of this study is to investigate the effects of interval aerobic training on the quality of life and physical disability status scale in patients with multiple sclerosis during 6 weeks.
    Methods
    25 female patients with multiple sclerosis and with the expanded disability status scale of mild to moderate (EDSS: 1. 5-6) and mean illness time of 4±1years (age 25years) were objectively selected and randomly divided into two groups: Experimental (10n) and control (15n) groups. After pre-test، the experimental group participated in defined training programs on a cycle ergometer. For statistical analysis، the SPSS 19 software was used and the significant level was determined as 0. 05.
    Results
    The result showed that the quality of life as well as physical disability status scale of aerobic interval training showed an improvementwithin 6 weeks، although these changes weren’t significant.
    Conclusion
    As any improvement in MS is so important، it can be suggested that these patients (with relapsing-remitting conditions and denoted physical ability) took part in regular interval aerobic trainings beside social، psychological and therapeutic supports for improving their quality of life and physical disability status scale.
    Keywords: interval aerobic training, quality of life, physical disability scale, multiple sclerosis