فهرست مطالب

روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی - پیاپی 45 (پاییز 1394)

فصلنامه روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی
پیاپی 45 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/22
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علمی - پژوهشی
  • محسن شکوهی یکتا، علی شریفی، نگین معتمد یگانه صفحات 3-14
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر بخشی آموزش حل مسئله بر رابطه والد-کودک اجرا شد. این پژوهش از نوع شبه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون تک گروهی بود.گروه نمونه شامل 61 نفر از مادران کودکان 4 تا 7 سال بود. مهارت های حل مسئله طی 9 جلسه دو ساعته در طول 9 هفته (هر هفته یک جلسه) توسط مجریان آموزش دیده اجرا شد. برای ارزیابی اثربخشی برنامه آموزشی، مقیاس ارزیابی رابطه مادر- کودک (رابرت، 1961) مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تحلیل یافته های پژوهش از روش اندازه گیری مکرر استفاده شد. یافته ها نشان دادند کارگاه تربیت کودک اندیشمند کاهش بیش حمایتگری، کاهش طرد فرزند و افزایش پذیرش فرزند و بهبود رابطه مادر-کودک را در پی داشته است. با این وجود تحلیل یافته ها، تفاوت معناداری را در زمینه مولفه سهل گیری نشان ندادند. با توجه به نتایج این پژوهش و اهمیت نقش والدین در تحول و اجتماعی شدن کودکان می توان دریافت آموزش مهارت های حل مسئله بهبود تعامل های بین افراد خانواده به ویژه والدین و فرزندان را در پی دارد.
    کلیدواژگان: مهارت های حل مسئله، تعامل والد، کودک، پذیرش، بیش حمایتگری، سهل گیری، طرد
  • زهره علاء الدینی، مهرداد کلانتری، محمدباقر کجباف، حسین مولوی صفحات 15-25
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر بازی های ایفای نقش بر خلاقیت شناختی و هیجانی کودکان مقطع ابتدایی انجام شد. برای انتخاب نمونه، نخست به چهار منطقه از مناطق 14گانه شهر اصفهان برای شرکت در دوره های افزایش خلاقیت آگهی داده شد. سپس 30 نفر از کودکان 7 تا 12 سال که ملاک های ورود را داشتند، به عنوان نمونه انتخاب و به تصادف در دو گروه بازی ایفای نقش و کنترل قرار گرفتند. بازی های ایفای نقش به صورت گروهی و در 10 جلسه 90 دقیقه ای اجرا شد. اثربخشی بازی ها با استفاده از آزمون خلاقیت تورنس (1974) و آزمون خلاقیت هیجانی آوریل (1999) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحلیل واریانس چندمتغیری نشان دادند این بازی ها می توانند نمره های افراد را در دو مقیاس خلاقیت شناختی (سیالی و ابتکار) و دو مقیاس خلاقیت هیجانی (آمادگی و نوگرایی) افزایش دهند. بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت بازی ایفای نقش یک فعالیت مرجح برای ارتقای خلاقیت کودکان است.
    کلیدواژگان: خلاقیت شناختی، خلاقیت هیجانی، بازی ایفای نقش
  • مهران آزادی، صغری ابراهیمی قوام صفحات 27-35
    هدف این پژوهش شناخت اثر اختلال نارسایی توجه/فرون کنشی از طریق نظم دهی هیجانی بر مشکلات خواب بزرگسالان بود. از بین دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در سال تحصیلی 93-92، 312 دانشجو (178 مرد و 134 زن) با روش نمونه برداری طبقه ای انتخاب شدند و مقیاس درجه بندی اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی بزرگسالان، فرم خودگزارش دهی و کوتاه کانرز (کانرز، ارهارد و اسپارو، 1999)، مقیاس دشواری نظم دهی هیجانی (گراتز و رومر، 2004) و شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (بایس، رینولدز، مانک، برمن و کوپفر، 1989) را تکمیل کردند. نتایج نشان دادند همبستگی اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی با دشواری در نظم دهی هیجانی و مشکلات خواب، مثبت معنادار بود و نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان دهنده تاثیرگذاری فزون کنشی بر مشکلات خواب از طریق نظم دهی هیجان بود. بنابراین آموزش مهارت های نظم دهی هیجانی به بزرگسالان فزون کنش می تواند در کاهش مشکلات خواب آنان موثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه، فزون کنشی، دشواری در نظم دهی هیجان، مشکلات خواب
  • فیروزه ضرغامی، لیلا حیدری نسب، محمدرضا شعیری، زهرا شهریور صفحات 37-49
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمانگری شناختی رفتاری مبتنی بر برنامه مقابله ای کندال بر کاهش برخی از نشانگان همراه در کودکان 8 تا 10 ساله ایرانی مبتلا به اضطراب صورت گرفته است. این پژوهش، بر اساس یک طرح شبه تجربی پیش آزمون پس آزمون با گروه گواه انجام شده است. نمونه پژوهش شامل 20 کودک 8 تا 10 ساله با تشخیص یک یا چند مورد از اختلال های اضطراب فراگیر، اضطراب جدایی یا اضطراب اجتماعی است که با روش نمونه برداری در دسترس هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 10 نفری (گروه درمانگری و گروه گواه) جایگزین شدند. مداخله درمانگری مبتنی بر برنامه شناختی رفتاری انفرادی مقابله ای کندال به مدت 16 جلسه برای شرکت کنندگان گروه درمانگری اجرا شد. داده های پژوهش با استفاده از فهرست مشکلات رفتاری کودک (CBCL؛ آشنباخ، 1991) گردآوری و از طریق آزمون من ویتنی و آزمون فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد درمانگری شناختی رفتاری مقابله ای کندال، برخی نشانگان درونی سازی و برونی سازی را در گروه درمانگری در مقایسه با گروه گواه به طورمعناداری کاهش داده که در پیگیری های یک و نیم ماهه و سه ماهه نیز تداوم داشته است. با استفاده از نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت درمانگری شناختی رفتاری مقابله ای کندال علاوه بر کاهش نشانگان درونی سازی، نشانگان برونی سازی کودکان 8 تا 10 ساله ایرانی مبتلا به اضطراب را نیز کاهش داده است.
    کلیدواژگان: درمانگری شناختی، رفتاری، برنامه مقابله ای کندال، اضطراب، نشانگان درونی سازی شده، نشانگان برونی سازی شده
  • زینب خانجانی، رضا فرجی، پریا فاروقی صفحات 51-59
    پژوهش حاضر اثربخشی آموزش خودنظم دهی برکنش های اجرایی (حافظه کاری وسازمان دهی) دانش آموزان با ناتوانی های یادگیری مقطع ابتدایی شهرستان سقز را بررسی کرد. این مطالعه از نوع شبه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه مورد مطالعه شامل دانش آموزان 8 و 9 ساله مبتلا به ناتوانی های یادگیری در شهر سقز بود. 60 دانش آموز با ناتوانی های یادگیری به طور تصادفی ساده انتخاب شدند. دانش آموزان به صورت تصادفی به گروه آزمایش و گواه تقسیم شدند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از آزمون اشکال پیچیده ری اوستریت (1942) و حافظه عددی مقیاس هوش وکسلر (1974) استفاده شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان دادند گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه افزایش معناداری در نمره های برنامه ریزی سازمان دهی و حافظه کاری داشت.یافته ها نشان دهنده اثربخشی آموزش خودنظم دهی بر کنش های اجرایی دانش آموزان با ناتوانی های یادگیری در مقطع ابتدایی بود.
    کلیدواژگان: ناتوانی های یادگیری، کنش های اجرایی (حافظه کاری و برنامه ریزی- سازمان دهی)، خودنظم دهی
  • سمیه حسن نیا، محبوبه فولادچنگ صفحات 61-73
    پژوهش حاضر با هدف شناخت رابطه ساختاری ادراک محیط یادگیری بر فرسودگی تحصیلی از طریق نقش واسطه ای ذهن آگاهی انجام شد. 305 دانش آموز دختر مقطع متوسطه دبیرستان های شهر یاسوج در سال تحصیلی93-92 با روش نمونه برداری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند و به پرسشنامه ادراک محیط یادگیری سوئینی و دیگران (1994)، مقیاس ذهن آگاهی تورنتو (2006)، پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو و دیگران (2007) پاسخ دادند. نتایج تحلیل مسیر از نوع مدل یابی معادلات ساختاری نشان دادند مدل پیشنهادی با داده های این پژوهش برازش مناسبی دارد و اثر مستقیم ادراک محیط یادگیری بر فرسودگی تحصیلی، ذهن آگاهی بر فرسودگی تحصیلی و ادراک محیط یادگیری بر ذهن آگاهی تایید شد. همچنین مدل نشان داد ادراک محیط یادگیری با واسطه ذهن آگاهی بر فرسودگی تحصیلی اثر اندکی دارد. این نتایج بیانگر آن است که ادراک محیط یادگیری به صورت درگیر بودن دانش آموز در امر یادگیری، داشتن حس مالکیت در بحث کلاسی و انجام تکالیف به صورت موثر، می تواند منجر به ارتقای فرایندهای فراشناختی و حضور آگاهانه ذهن دانش آموز شود. امری که به نوبه خود با تجهیز دانش آموز به افزایش ظرفیت توجه و انعطاف پذیری و پذیرش خود، مانع فرسودگی تحصیلی می شود.
    کلیدواژگان: ادراک محیط یادگیری، ذهن آگاهی، فرسودگی تحصیلی
  • محبوبه هاشمی جوزدانی، زهرا طبیبی، حسین کارشکی صفحات 75-86
    در این پژوهش نقش تحول جنبه هایی از کنش های اجرایی، شامل توانایی حل مسئله، جست و جوی دیداری و حافظه دیداری در انتخاب مکان عبور ایمن و خطرناک بررسی شد. طرح پژوهش حاضر تحولی- توصیفی است و جامعه آن را کلیه دانش آموزان مقطع دبستان مناطق 1 و 2 شهر اصفهان در سال تحصیلی 90-89 تشکیل دادند. با استفاده از روش نمونه برداری در دسترس 140 نفر از سه گروه سنی (8، 9 و 11 ساله) انتخاب شدند. برای ارزیابی درک خطر، از تکلیف شناسایی مکان ایمن و خطرناک عبور از خیابان (آمپوفو-بوتینگ و تامسون، 1991) و برای ارزیابی توانایی حل مسئله، جست و جوی دیداری و حافظه دیداری به ترتیب آزمون های برج لندن (شلیس، 1982)، قطار کردن رنگ و شماره (لورنته و دیگران، 2009) و فراخنای دیداری ارقام (مبتنی بر آزمون فراخنای ارقام وکسلر) استفاده شد. داده های پژوهش با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری و ضریب رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. نتایج نشان دادند سن، قوی ترین پیش بین انتخاب مسیر عبور و مرور بود و از مجموعه کنش های اجرایی نیز فراخنای دیداری ارقام به طور معناداری انتخاب مسیر را پیش بینی می کرد. نتایج این مطالعه از نقش مهارت های شناختی در تحول درک خطرات ترافیکی حمایت کردند. بنابراین، برنامه های آموزش ایمنی باید براساس سطح توانایی شناختی کودکان طراحی شوند.
    کلیدواژگان: درک خطر، تحول، کنش های اجرایی
  • مریم بردبار، فریده یوسفی صفحات 87-98
    پژوهش حاضر به منظور تعیین نقش هدف های پیشرفت در هیجان های مثبت و منفی پیشرفت دانشجویان انجام شد. 161 نفر (95 دختر و 66 پسر) از دانشجویان دانشگاه شیراز با روش نمونه برداری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به پرسشنامه هدف های پیشرفت (الیوت و مک گریگور، 2001) و پرسشنامه هیجان های پیشرفت (پکران، گوئتز، تیتز و پری، 2002) پاسخ دادند. نتایج تحلیل رگرسیون چندمتغیری همزمان نشان دادند هدف چیرگی گرایشی، هیجان های پیشرفت لذت، امید و غرور را به صورت مثبت معنادار و هیجان های پیشرفت خستگی، اضطراب و شرم را به صورت منفی معنادار پیش بینی می کنند. هدف چیرگی-اجتنابی پیش بینی کننده مثبت هیجان شرم بود و هدف عملکرد-اجتنابی هیجان های شرم، اضطراب و خستگی را به صوری مثبت معنادار پیش بینی کرد. این نتایج نشان می دهند هدف های پیشرفت، نقش موثری در تجارب هیجانی دانشجویان در محیط های پیشرفت ایفا می کنند.
    کلیدواژگان: هیجان های پیشرفت مثبت، هیجان های پیشرفت منفی، هدف های پیشرفت، دانشجویان
  • آزمون روانی
  • زهره مجدآبادی صفحات 99-102
    مقیاس های بهزیستی روان شناختی (ریف، 1989) حاوی شش مقیاس است که برای اندازه گیری ابعاد خودپیروی، تسلط محیطی، رشد شخصی، روابط مثبت با دیگران، هدف در زندگی، و پذیرش خود ساخته شده است. این مقیاس ها به سه شکل 84 ماده ای (مقیاس های 14 ماده ای)، 54 ماده ای (مقیاس های 9 ماده ای)، و 18 ماده ای (مقیاس های 3 ماده ای) تدوین شده اند. در اینجا شکل های 54 ماده ای و 18 ماده ای که از طریق مکاتبه با کارول ریف (ارتباط شخصی، 11 آوریل 2014) در دسترس قرار گرفتند، ارائه شده اند. خاطر نشان می سازد که شکل 18 ماده ای برای زمینه یابی های ملی تلفنی ساخته شده است و در زمینه یابی های ملی و بین المللی متعددی که در سطح گسترده ای اجرا شده اند، به کار گرفته شده است. شکل 18 ماده ای دارای همسانی درونی پایینی است و به محتوای شش سازه بهزیستی به خوبی پوشش نمی دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مقیاس های بهزیستی روان شناختی می توانید به ریف (1989و 2014)، رویف و کیز (1995) و ریف و سینگر (2006، 2008) مراجعه کنید.
    کلیدواژگان: آزمون های روانی، بهزیستی روان شناختی
  • معرفی پایگاه های اطلاعاتی
  • جمیله کلانتری خاندانی صفحه 103
    انجمن بین المللی پژوهش در روان شناسی اقتصاد که در سال 1982 تاسیس شده است، محل ملاقات اشخاصی است که علاقه مند به حوزه های مشترک روان شناسی و علم اقتصاد هستند. گسترش جهانی اعضای این انجمن که بخش اعظم آن را روان شناسان و اقتصاددانان تشکیل می دهند، متخصصان مدیریت بازرگانی، بازاریابی و رفتار مصرف کننده را نیز در بر می گیرد. همچنین اعضای انجمن شامل هر دو گروه استادان دانشگاه و اهالی فن بوده و ترغیب دانشجویان به منظور مشارکت در فعالیت های انجمن نیز همواره مد نظر قرار داده شده است. تعداد معدودی از اعضای انجمن به عنوان روان شناس اقتصادی و درگروه های روان شناسی اقتصاد دانشگاه ها یا موسسه های مرتبط با این حوزه، اشتغال به کار دارند. با این حال، اعم اعضا، صرفا متخصصان تک رشته ای هستند که معتقدند رشته های مجاور، زمینه های قابل توجهی را برای فعالیت در حوزه های مورد علاقه آنها، در اختیار قرار می دهند.
    کلیدواژگان: انجمن های روان شناسی، انجمن بین المللی پژوهش در روان شناسی اقتصاد
  • اخبار
  • صفحه 104
    تقویم مجامع به منظور اطلاع رسانی تاریخ پژوهش های روان شناختی در سطح ملی و بین المللی تدوین می شود و هدف از آن اطلاع رسانی به موقع و فراهم آوردن امکان شرکت پژوهشگران ایرانی در مجامع ملی و بین المللی است و دستیابی به آخرین مقالات در حوزه های مربوطه است.
    کلیدواژگان: تقویم مجامع ملی، تقویم مجامع بین المللی، 1394 به بعد
|
  • Mohsen Shokoohi Yekta*, Ali Sharfi, Negin Motamed Yegane Pages 3-14
    aim of the present study was to examine the efficacy of problem-solving skills training in parent-child relationships. The study design was quasi-experimental pre-test and post-test without control group. The sample consisted of 61 mothers of children ages between 4 and 7 years. Trained psychologists conducted the problem solving skills training two hours a session for nine weeks (one session per week). To evaluate the effectiveness of the training, the Mother-Child Relationship Evaluation Scale (Robert, 1961) was used. Repeated measurement procedure was used to analyze the data. The results indicated that the Raising a Thinking Child workshops decreased over-protectiveness and child rejection, and increased acceptance and improved mother-child relationships. There was not any significant difference in over-indulgence. Given the important role parents play in the development and socialization of children and the findings of this study, it can be concluded that problem-solving skills training will improve the interactions among family members, especially between parents and children.
    Keywords: problem solving skills, parent, child interaction, acceptance, overprotection, overindulgence, rejection
  • Zohre Alaedini*, Mehrdad Kalantari, Mohammadbagher Kajbaf, Hossein Molavi Pages 15-25
    This study aimed to examine the effect of role-playing games on emotional and cognitive creativity among elementary school children from Isfahan. Thirty students with the age ranges of 7-12 years who had inclusion criteria were selected from four districts of Isfahan. The participants were randomly assigned into either control or experimental group. The role-playing games were conducted in group sessions and lasting 90 minutes per session (10 sessions). The effectiveness of games were assessed using the Torrance Test of Creativity (1974) and the Averill Emotional Creativity Inventory (1999). The results of multivariate analysis of variance indicated that role-playing games significantly increased cognitive creativity (fluency and originality) and emotional creativity (preparedness and novelty). The findings suggested that role-playing game is a preferred activity for promoting creativity in children.
    Keywords: cognitive creativity, emotional creativity, role playing game
  • Mehran Azadi*, Soghra Ebrahimi Ghavam Pages 27-35
    This study aimed to examine the role of emotion regulation in the relationship between ADHD and sleep problems among adults. Three hundred and twelve students (178 males, 134 females) were selected from south branch of Islamic Azad university in 2013 academic year using stratified sampling. The participants completed the Conner’s Adult ADHD Rating Scale - Self-Report: Short version (CAARS-S:S; Conners, Erhardt, & Sparrow, 1999), the Difficulties of Emotion Regulation Scale (DERS; Gratz & Roemer, 2004), and the Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI; Buysse, Reynolds, Monk, Berman, & Kupfer, 1989). The results indicated that ADHD correlated positively and significantly with difficulties of emotion regulation and sleep problems. The results of path analysis indicated that the ADHD had an indirect effect on sleep problems through emotion regulation. The findings suggested that emotion regulation skills training may be effective in reducing sleep problems of adults with ADHD.
    Keywords: Attention Definit, Hyperactive Disorder, difficulties in emotion regulation, sleep problems
  • Firouzeh Zarghami*, Lila Heidarinasab, Mohammad Reza Shairi, Zahra Shahrivar Pages 37-49
    The aim of this study was to investigate the efficacy of cognitive behavioral treatment based on Kendall's Coping Program on reduction of some co-occurrence symptoms among 8-10 years old children with anxiety. The study design was quasi-experimental with pretest-posttest control group. The sample consisted of 20 children 8 to 10 year-old with diagnoses of generalized anxiety disorder, separation anxiety disorder and/or social anxiety disorder. The participants were selected using goal directed sampling and assigned randomly into two groups (cognitive behavioral treatment and waiting list group). The experimental group received 16 sessions of cognitive behavioral treatment based on Kendall's Coping Program. The data were gathered by the Child Behavior Checklist (CBCL; Achenbach, 1991). The Mann-Whitney U and Friedman test were used to analyze the data. The results indicated that cognitive behavioral treatment based on Kendall's Coping Program reduced significantly some of the internalized and externalized symptoms in experimental group compared with the waiting list group. The results were maintained at 1/5 and 3 months follow up. The findings suggested that the cognitive behavioral treatment based on Kendall's Coping Program also reduced externalized symptoms of Iranian 8-10 year-old children in addition to reducing internalized symptoms.
    Keywords: cognitive behavioral therapy, Kendall's Coping Program, anxiety, internalizing symptom, externalizing symptom
  • Zeynab Khanjani*, Reza Faraji, Paria Faroughi Pages 51-59
    This study examined the effectiveness of self-regulation training on executive functions (working memory and planning) of elementary students with learning disabilities in Saghez. The study design was quasi-experimental with pretest and posttest control group. Sixty 8 and 9 year old students with learning disabilities were selected using random sampling. The participants were randomly assigned into either experimental or control group. To measure the study variables the Andre Rey Tests (1942) and the numeral memory subscale of the Wechsler Intelligence Test (1974) were used. The results of analysis of covariance indicated that the experimental group had a significant increase in scores of organizing and working memory compared with the control group. The findings suggested the effectiveness of self-regulation training on executive functions of elementary students with learning disabilities.
    Keywords: learning disabilities, executive functions (working memory, organizing, planning), self, regulation
  • Somayeh Hassannia, Mahbubeh Fouladchang Pages 61-73
    The aim of this study was to investigate the structural relationship between perception of learning environment and academic burnout through mindfulness. Three hundred and five female students were selected from Yasuj high schools using multi-stage random sampling. The participants completed the Perception of Learning Environment (Sweeney, Sorensen, & Kemis, 1994), the Toronto Mindfulness Scale (2006), the Academic Burnout Questionnaire (Breso, Salanova & Schoufeli, 2007). The results indicated that the model had a good fitness with the data. There were direct effects of perception of learning environment on academic burnout, mindfulness on academic burnout, and perception of learning environment on mindfulness. The perception of learning environment had a slight effect on academic burnout through mindfulness. The findings suggested that perceptions of learning environment enhance meta-cognitive processes and the conscious mind by making students to engage in learning, having a sense of ownership in the classroom and doing homework effectively. Thus, increasing capacity of attention, flexibility and acceptance prevent academic burnout.
    Keywords: perception of learning environment, mindfulness, academic burnout
  • Mahboobe Hashemi Juzdani, Zahra Tabibi, Hossein Kareshki Pages 75-86
    This study examined the role of the development of the executive functions, including problem solving ability, visual search and visual memory in perception of safety and danger on the road. The design of the current study was descriptive- developmental. Using available sampling 140 children with age ranges of 8, 9 and 11 years were selected from the elementary schools located in 1 and 2 districts of Isfahan city. Perception of danger, problem solving ability, visual search, and visual memory were assessed by identifying safe/dangerous road-crossing task (Ampofo-Boateng & Thomson, 1991), the Tower of London (Shallice, 1982), the Trail Making test (Liorente & et al., 2009), and the Wechsler Digit Span test, respectively. The data were analyzed using MANOVA and stepwise regression coefficient. The results indicated that age was the strongest predictor of identifying safe/dangerous crossing sites and among the series of the executive functions, visual digit span significantly predicted the ability to identify safe/dangerous crossing sites. Since the findings supported the role of cognitive skills in the development of perception of dangers on the road, safety education programs should be designed based on the level of children’s cognitive ability.
    Keywords: perception of danger, Development, executive functions
  • Maryam Bordbar, Farideh Yousefi Pages 87-98
    The aim of the study was to investigate the role achievement goals play in positive and negative achievement emotions among university students. One hundred and sixty one students were selected (95 females, 66 males) from Shiraz University using the multi-stage cluster random sampling. The participants completed the Aachievement Goals Questionnaire (Elliot & McGregor, 2001) and the Achievement emotions Questionnaire (Pekrun, Goetz, Titz & Perry, 2002). The results of multiple regression analysis indicated that mastery/approach goal positively and significantly predicted enjoyment, hope and pride, and negatively and significantly predicted boredom, anxiety and shame. Mastery/avoidance goal was positive and significant predictor of shame, and performance/avoidance goal was positive and significant predictor of shame, anxiety and boredom. The findings suggested that achievement goals play effective role in students’ emotional experiences across achievement settings.
    Keywords: positive achievement emotions, negative achievement emotions, achievement goals, university students
  • Zohreh Majdabadi Pages 99-102
  • Jamileh Kalantari Khandani Page 103