فهرست مطالب

روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی - پیاپی 51 (بهار 1396)

فصلنامه روانشناسی تحولی: روانشناسان ایرانی
پیاپی 51 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/03/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علمی پژوهشی
  • محمدعلی بشارت*، محمد مهدی اسدی، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 229-243
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای استحکام من در رابطه بین ابعاد کمال گرایی و نشانه های افسردگی انجام شد. 268دانشجو (144 زن، 124 مرد) از رشته های مختلف تحصیلی دانشگاه تهران دراین پژوهش شرکت کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد مقیاس چندبعدی کمال گرایی تهران (TMPS؛ بشارت، 1386)، مقیاس افسردگی اضطراب تنیدگی (DASS-21؛ لاویباند و لاویباند، 1995) و مقیاس استحکام من (ESS؛ بشارت، 1395) را تکمیل کنند. نتایج پژوهش نشان داد که کمال گرایی خودمحور با نشانه های افسردگی رابطه منفی و کمال گرایی دیگرمحور و جامعه محور با نشانه های افسردگی رابطه مثبت دارد. استحکام من با نشانه های افسردگی رابطه منفی معنادار داشت. نتایج پژوهش همچنین نشان داد که استحکام من در رابطه بین ابعاد کمال گرایی و نشانه های افسردگی نقش واسطه ای ایفا می کند. بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که رابطه بین ابعاد کمال گرایی و نشانه های افسردگی، خطی و یک بعدی نیست و استحکام من می تواند در رابطه بین آن ها نقش واسطه ای ایفا کند.
    کلیدواژگان: استحکام من، کمال گرایی، خلق، هیجان، افسردگی
  • محترم نعمت طاوسی*، محبوبه محمدعلی شریفی صفحات 245-256
    این پژوهش با هدف تعیین اعتبار، روایی و ساختار عاملی مقیاس هسته ارزشیابی خود (جاج، ارز، بونو و تورسن، 2003) در دانشجویان دانشگاه آزاد اجرا شد. 622 نفر دانشجو (198 مرد، 424 زن) با روش نمونه برداری چندمرحله ای انتخاب شدند و به مقیاس هسته ارزشیابی خود (جاج و دیگران، 2003)، زمینه یاب دیدگاه های شخصی (موسسه سرسختی، 1985)، مقیاس حرمت خود (روزنبرگ، 1965)، مقیاس خودکارآمدی تعمیم یافته (جاج، لاک، دورهام و کلاگر، 1998)، مقیاس درونی بودن، افراد قدرتمند و شانس (لوینسون، 1981)، شاخص مقابله جوانان (مک کوبین، تامپسون و الور، 1996)، مقیاس نوروزگرایی سیاهه شخصیت آیزنک (آیزنک و آیزنک، 1968) و سیاهه افسردگی بک (بک و بک، 1972) پاسخ دادند. ساختار عاملی این مقیاس با روش تحلیل عاملی تاییدی و اکتشافی تعیین شد. یافته ها نشان داد که مقیاس هسته ارزشیابی خود همسانی درونی مناسب دارد. مقدار آلفای کرونباخ و اعتبار بازآزمایی دو هفته ای آن به ترتیب 867/0 و 818/0 به دست آمد. همبستگی مثبت معنادار مقیاس هسته ارزشیابی خود با زمینه یاب دیدگاه های شخصی، حرمت خود روزنبرگ، خودکارآمدی تعمیم یافته و شاخص مقابله جوانان نشان دهنده روایی همگرا و همبستگی منفی معنادار این مقیاس با مقیاس نوروزگرایی و سیاهه افسردگی حاکی از روایی واگرای این مقیاس بود. نتایج تحلیل عاملی تاییدی بیانگر ساختار تک عاملی این مقیاس بود. یافته های پژوهش نشان می دهد که نسخه فارسی مقیاس هسته ارزشیابی خود ویژگی های روان سنجی مطلوب دارد
    کلیدواژگان: هسته ارزشیابی خود، ویژگی های روان سنجی، تحلیل عاملی، روایی، اعتبار
  • سهیلا فرحمند، محبوبه فولادچنگ* صفحات 257-269
    تبیین علی سرزندگی تحصیلی بر اساس الگوهای ارتباطی خانواده باواسطه گری ابرازگری هیجانی دانش آموزان هدف این پژوهش بود. 504دانش آموز دبیرستانی (261 دختر، 243 پسر) شهر شیراز با روش نمونه برداری خوشه ایتصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه تجدیدنظرشده الگوهای ارتباطی خانواده (فیتزپاتریک و ریچی، 1994)، پرسشنامه ابرازگری هیجانی (کینگ و امونز، 1990) و پرسشنامه سرزندگی تحصیلی (دهقانی زاده و دیگران، 1393) را تکمیل کردند .نتایج تحلیل مسیر نشان داد که مدل پیشنهادی با داده های این پژوهش برازش مناسب دارد و الگوهای ارتباطی خانواده تاثیرمستقیم و غیرمستقیم معنا دار بر سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دارد. بدین معنا که جهت گیری گفت و شنود تاثیر مستقیم مثبت و معنا دار بر سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دارد و افزایش ابرازگری هیجانی مثبت و کاهش ابرازگری هیجانی منفی سرزندگی تحصیلی را به صورت غیرمستقیم افزایش می دهد. همچنین نتایج نشان داد که جهت گیری همنوایی به صورت غیرمستقیم و با افزایش ابرازگری هیجانی منفی سرزندگی تحصیلی را کاهش می دهد. درمجموع، نتایج بیانگرآن بود که ابرازگری هیجانی نقش واسطه ای بین الگوهای ارتباطی خانواده و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دارد.
    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی، ابرازگری هیجانی
  • نسیم دمرچلی*، علیرضا کاکاوند، محمدرضا جلالی صفحات 271-284
    تعیین ارتباط اضطراب اجتماعی و اختلال خوردن با واسطه گری ترس از ارزیابی مثبت و منفی هدف پژوهش بود. روش پژوهش توصیفی و الگوی همبستگی با روی آورد مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دختر مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین بود که در سال تحصیلی 95-1394 مشغول به تحصیل بودند. 1000 دانشجو به روش نمونه برداری تصادفی خوشه ایانتخاب و به پرسشنامه های مورد نظر پاسخ دادند. سپس با استفاده از روش نمونه برداری قضاوتی هدفمند 218 نفر به عنوان نمونه نهایی برگزیده شدند. ابزار پژوهش سیاهه های اختلال خوردن (EDI؛ گارنر، المستدو پولیوی، 1983)، هراس اجتماعی (SPI؛ کانور و دیگران، 2000)، ترس از ارزیابی منفی- فرم کوتاه (FNES؛ لیری،1983) و ترس از ارزیابی مثبت (FPES؛ ویکز، هیمبرگ و رودباگ، 2008) بود. نتایج نشان داد که ترس از ارزیابی مثبت و منفی به طورهمزمان، ارتباط بین اضطراب اجتماعی و اختلال خوردن را واسطه گری می کنند. همچنین، اثرمستقیم اضطراب اجتماعی بر اختلال خوردن تایید شد. بنابراین، مداخله هایی که ترس از ارزیابی های مثبت و منفی را به عنوان مولفه های اصلی اضطراب اجتماعی مورد هدف قرار می دهند، به توقف رشد نشانه های اختلال های خوردن کمک می کنند.
    کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، اختلال خوردن، ترس از ارزیابی مثبت، ترس از ارزیابی منفی
  • جعفر حسنی* صفحات 285-295
    هدف این پژوهش بررسی اعتبار، روایی و ساختار عاملی تاییدی پرسشنامه نظم جویی هیجان نوجوانان بود (فیلیپس و پاور، 2007). پس از آماده سازی نسخه فارسی پرسشنامه نظم جویی هیجان نوجوانان با استفاده از فن ترجمه مضاعف، وارسی ویژگی های روان سنجی آن توسط سه مطالعه مستقل (180= N1، 80= N2 و 400= N3) صورت گرفت. در دو مطالعه اول اعتبار پرسشنامه بر اساس روش های همسانی درونی، همبستگی های مجموعه ماده و بازآزمایی و روایی آن با استفاده از همبستگی بین زیرمقیاس ها و روایی ملاکی بررسی شد. در مطالعه سوم ساختار عاملی تاییدی پرسشنامه بررسی شد. دامنه ضرایب آلفای کرونباخ زیرمقیاس (73/0- 82/0) و کل مقیاس (79/0) نشان داد که پرسشنامه نظم جویی هیجان نوجوانان از همسانی درونی مطلوبی برخوردار است. نمره های ماده و نمره های کلی زیرمقیاس های مطابق، همبستگی معناداری با یکدیگر داشتند (38/0r= تا 72/0r=) و ارزش ضرایب بازآزمایی (65/0- 71/0) بیانگر ثبات مقیاس بود. تحلیل عاملی تاییدی از الگوی 4عاملی اصلی پرسشنامه نظم جویی هیجان نوجوانان حمایت کرد.الگوهای همبستگی زیرمقیاس های پرسشنامه نظم جویی هیجان نوجوانان با یکدیگر و با ابعاد اضطراب و افسردگی بیانگر روایی ملاکی خوب مقیاس بود. یافته های پژوهش نشان می دهد که نسخه فارسی پرسشنامه نظم جویی هیجان نوجوانان، ویژگی های روان سنجی رضایت بخش در جامعه ایران دارد
    کلیدواژگان: نظم جویی هیجان، ویژگی های روان سنجی، نوجوانان
  • منا جمال آبادی، مرتضی مرادی *، صدیقه شهاب زاده صفحات 297-308
    هدف این پژوهش تعیین رابطه کنجکاوی با بهزیستی روان شناختی و افسردگی با توجه به نقش واسطه گری خلاقیت فردی بود. 391 دانشجوی مقطع کارشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال تحصیلی 95-1394 بر اساس نمونه برداری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به مقیاس های کنجکاوی (کاشدان، رز و فینچام، 2004)، خلاقیت فردی (رابیتزچک، 1998)، بهزیستی روان شناختی (ریف، 1989) و افسردگی (بک، استیر و براون، 1966) پاسخ دادند. مدل پیشنهادی با روش مدل سازی معادلات ساختاری ارزیابی شد. یافته ها نشان داد کنجکاوی اثرمستقیم بر بهزیستی روان شناختی و افسردگی دارد و به طور غیرمستقیم از طریق خلاقیت فردی منجر به افزایش بهزیستی روان شناختی و کاهش افسردگی می شود. بر این اساس خلاقیت فردی نقش واسطه ای در رابطه کنجکاوی بابهزیستی روان شناختی و افسردگی ایفا می کند. این یافته بر نقش مستقیم و غیرمستقیم ویژگی شناختی در تحقق توانایی های بالقوه در ارتقای سلامت و بهزیستی روانی تاکید دارد.
    کلیدواژگان: کنجکاوی، خلاقیت فردی، بهزیستی روان شناختی، افسردگی
  • مهران آزادی*، فاطمه ذبیح الله زاده صفحات 309-319
    هدف این پژوهش شناخت اثر فزون کنشی از طریق ذهن آگاهی بر ابعاد هویت در بزرگسالان بود. بر مبنای یک طرح همبستگی 326 دانشجوی (173 زن، 153 مرد) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در سال تحصیلی 94-93 با روش نمونه برداری طبقه ای و بر اساس نسبت دانشجویان زن و مرد هر دانشکده به کل دانشجویان انتخاب شدند و مقیاس درجه بندی اختلال فزون کنشی بزرگسالان فرم خودگزارش دهی و کوتاه کانرز (CAARS-S:S؛ کانرز، ارهارد و اسپارو، 1999)، مقیاس ذهن آگاهی توجه و هشیاری (MAAS؛ براون و رایان، 2003) و پرسشنامه ابعاد هویت (AIQ-IV؛ چیک، اسمیت و تراپ، 2002) را تکمیل کردند. نتایج نشان داد همبستگی بین فزون کنشی، ذهن آگاهی و ابعاد هویت مثبت و معنادار است. نتایج تحلیل مسیر نشان دهنده تاثیر فزون کنشی بر ابعاد هویت از طریق ذهن آگاهی بود. روابط بین متغیرهای پژوهش حاضر به تفصیل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: فزون کنشی، ذهن آگاهی، ابعاد هویت، دانشجویان
  • امیر قمرانی، احمد یارمحمدیان، علیرضا محسنی اژیه*، ناهید وکیلی زاد صفحات 321-329
    این پژوهش با هدف مقایسه تحمل درماندگی و ترس از مسخره شدن در همشیرهای کودکان با و بدون اختلال طیف درخودماندگی انجام شد. جامعه آماری شامل کل همشیرهای کودکان با و بدون اختلال طیف درخودماندگی شهر اصفهان بود. نمونه مورد بررسی شامل 29 نفر از همشیرهای کودکان با اختلال درخودماندگی (19پسر،10دختر) و 29 نفر از همشیرهای کودکان بدون این اختلال (19 پسر، 10 دختر) بود که به صورت نمونه برداری در دسترس انتخاب و همتاسازی شدند. ابزار این پژوهش مقیاس تحمل درماندگی (DTS؛ سیمون و گاهر، 2005) و مقیاس ترس از مسخره شدن (FBLS؛ راج و پرویر، 2009) بود. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج نشان داد تفاوت میانگین نمره های تحمل (001/0>P)، ارزیابی (018/0>P) و تنظیم (001/0>P) و ترس از مسخره شدن (034/0>P) در همشیرهای کودکان با و بدون اختلال طیف درخودماندگی معنا دارست. این نتایج لزوم استفاده از برنامه های پیشگیری و مداخله برای جلوگیری از بروز آسیب های روان شناختی بلندمدت را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اختلال طیف درخودماندگی، همشیرها، تحمل درماندگی، ترس از مسخره شدن
  • زهره مجدآبادی* صفحات 331-333
    پرسشنامه معنای زندگی (استگر، 2010) دو بعد معنا در زندگی، یعنی حضور معنا و جستجوی معنا را با بهره گیری از 10 ماده برمبنای مقیاس هفت درجه ای لیکرت از کاملا نادرست (1) تا کاملا درست (7) می سنجد. تکمیل پرسشنامه حدود 5-3 دقیقه طول می کشد. پژوهش ها نشان دهنده اعتبار و ثبات نمره های پرسشنامه و روایی همگرا و اقتراقی آن هستند (استگر و شین، 2010؛ استگر و کاشدان، 2007؛ استگر، کاشدان، سولیوان و لورنتس، 2008؛ استگر، کاواباتا، شیمای و اونیک، 2008). برای مثال، برای هر دو مقیاس همسانی درونی (ضرایب آلفا بین 82/0 تا 87/0) بسیار خوبی گزارش شده است (استگر، فریزر، ایشی، و کالر، 2006 ) و در فاصله زمانی یک ماهه اعتبار بازآزمایی مناسب (70/0 برای زیرمقیاس حضور و 73/0 برای زیرمقیاس جستجو) به دست آمده است (استگر و دیگران، 2006).
    کلیدواژگان: معنای زندگی، اعتبار، روایی
|
  • Mohammad Ali Besharat*, Mohammad Mahdi Asadi, Masoud Gholmali Lavasani Pages 229-243
    The aim of the present study was to investigate the mediating role of ego strength in the relationship between dimensions of perfectionism and depressive symptoms. The sample consisted of 268 students (144 females, 124 males) from the University of Tehran. All participants completed the Tehran Multidimensional Perfectionism Scale (TMPS; Besharat, 2007), the Depression Anxiety Stress scales (DASS-21; Lavibond & Lavibond, 1995), and the Ego Strength Scale (ESS; Besharat, 2016). The results indicated that self-oriented perfectionism was negatively related to depressive symptoms and other-oriented/socially prescribed perfectionism was positively related to depressive symptoms. There was a significant negative relationship between ego strength and depressive symptoms. Ego strength mediated the relationship between dimensions of perfectionism and depressive symptoms. The findings suggested that the relationship between dimensions of perfectionism and depressive symptoms was not linear and unidimensional and ego strength played a mediating role in the relationship between the two.
    Keywords: ego strength, perfectionism, Mood, Emotion, depression
  • Mohtaram Nemat Tavousi *, Mahboobeh Mohammadali Sharifi Pages 245-256
    This study investigated reliability, validity and confirmatory factor structure of the Core Self-Evaluations Scale (CSES; Judge, Erez, Bono & Thoresen, 2003). Six hundred and twenty two students (198 males, 424 females) were selected using multi-stage sampling method. The participants completed the CSES, the Personal Views Survey (PVS; Hardiness Institute, 1985), the Rosenberg Self-Esteem Scale (1965), the Generalized Self-Efficacy Scale (GSES; Judge, Locke, Durham & Kluger,1998), the Internality, Powerful Others and Chance Scale (IPC; Levenson,1981), the Youth Coping Index (YCI; McCubbin, Thompson & Elver, 1996), the Neuroticism Scale of the Eysenck Personality Inventory (Eysenck & Eysenck, 1968),the Beck Depression Inventory-Short Form (BDI-SF; Beck & Beck, 1972). The factor structure of theCSESwas assessed by exploratory and confirmatory factor analysis.The results indicated that the CSES had a good internal consistency. The Cronbach α and 2-weeks test-retest reliability were .87 and .82, respectively. The positive correlation of the CSES with the Personal Views Survey, the Rosenberg Self-Esteem Scale, the Generalized Self-Efficacy Scale, the Internality, Powerful Others and Chance Scale, and the Youth Coping Index indicated the convergent validity of the CSES. The negative correlation of the CSES with the Neuroticism Scale and the Beck Depression Inventory indicated the divergent validity of the CSES. The factorial analyses indicated that the CSES Scale was unidimensional.The findings suggest that the Core Self-Evaluations Scale has a good psychometric properties in a sample of Iranian Students.
    Keywords: Core Self-Evaluations Scale, psychometric properties, factor analysis, validity, Reliability
  • Soheila Farahmand, Mahboobeh Fouladchang* Pages 257-269
    This study examined the mediating role of emotional expressiveness in the relationship between academic buoyancy and family communication patterns.Five hundred and four students (261 girls, 243 boys) were selected from high school of Shiraz, Iran using multi-stage random cluster sampling. The participants completed the Revised Family Communication Patterns Questionnaire (Fitzpatrick & Ritchie, 1994), the Emotional Expressiveness Questionnaire (King & Emmons, 1990), and the Academic Buoyancy Questionnaire (Dehqanyzadeh et al, 2014). The results of path analysis indicated that the model had a good fit to the data. The family communication patterns had a significant direct and indirect effect on student's academic buoyancy. The conversation orientation had a significant positive direct effect on academic buoyancy. The conversation orientation increased academic buoyancy indirectly through increasing positive emotional expressiveness and decreasing negative emotional expressiveness. The conformity orientation decreased academic buoyancy indirectly through increasing negative emotional expressiveness. The findings suggested that emotional expressiveness had a mediating role in the relationship between family communication patterns and academic buoyancy.
    Keywords: family communication patterns, academic buoyancy, emotional expressiveness
  • Nasim Damercheli *, Ali Reza Kakavand, Mohammad Reza Jalali Pages 271-284
    The aim of this study was to examine the mediating role of fear of positive and negative evaluation in the relationship between social anxiety and eating disorder. The study was descriptive and correlational. To analyze the data structural equation modeling was used. One thousand undergraduate and graduate students were selected from Imam Khomeini International University in 2015/2016 academic year using cluster random sampling method. The participants completed the Eating Disorder Inventory (EDI; Garner, Olmsted & Polivy, 1983), the Social Phobia Inventory (SPI; Connor et al, 2000), the Fear of Negative Evaluation Scale-Short Form (FNES; Leary, 1983), and the Fear of Positive Evaluation Scale (FPES; Weeks, Heimberg & Rodebaugh, 2008). The results indicated that fear of positive and negative evaluation mediated the relationship between social anxiety and eating disorder simultaneously. The social anxiety had a direct effect on eating disorder. The findings suggested that the interventions that target fear of positive and negative evaluation as the central components of social anxiety may help stopping the developing of eating disorder.
    Keywords: Social anxiety, eating disorder, fear of negative evaluation, fear of positive evaluation
  • Jafar Hasani * Pages 285-295
    The aim of present study was to assess the reliability, validity and confirmatory factor structure of the Emotion Regulation Questionnaire –Adolescent Form (Philips & Power, 2007).The Persian version of the questionnaire was prepared using double-translation technique. The psychometric properties were examined by three independent studies (N1=180; N2= 80; N3=400).In the first two studies the reliability of the questionnaire was examined based on internal consistency, item-test correlations and test-retest methods, and the validity of the questionnaire was examined using correlation between subscales and criterion validity. In the third study the confirmatory factor structure of the questionnaire was assessed. The range of Cronbach’s alpha coefficients of three subscales (.73 to .82) and total scale (.79) indicated that the Emotion Regulation Questionnaire had a good internal consistency. Item scores and the total score of the corresponding subscales correlated significantly (r=.38 to r = .72) and the test-retest correlation values (.65 to .71) suggested that the scale was stable. Confirmatory factor analysis supported the four factors model of the questionnaire. The correlations among the subscales and correlation coefficient model between depression and anxiety dimensions indicated a good criterion validity. The findings suggest that the Emotion Regulation Questionnaire has a satisfactory psychometric properties, thereby providing support for the relevance of using this scale in Iranian population.
    Keywords: emotion regulation, psychometric proprties, adolescents
  • Mona Jamalabadi, Morteza Moradi *, Sedigheh Shahabzadeh Pages 297-308
    This study aimed to examine the mediating role of personal initiative in the relationship between curiosity and psychological well-being and depression. The sample consisted of 391 students from ShahidChamran University of Ahvaz, Iran in academic year 2015/ 2016. The sample were selected using multi-stage random cluster sampling method. The participants completed the Curiosity Scale (CS; Kashehdan, Rose, Fincham, 2004), the Personal Initiative Scale (PI; Robitschek, 1998), the Psychological Well-Being Scale (PWBS; Ryff, 1989) and the Depression Scale (DS; Beck, Steer & Brown, 1966).The proposed model fit was examined through structural equation modeling (SEM). The results indicated a direct effect of curiosity on the psychological well-being and depression. Personal initiative played mediating role in the relationship between curiosity and psychological well-being and depression. The findings suggested the direct and indirect roles of cognitive characteristic in fulfilling the potentials and enhancing mental and psychological health.
    Keywords: curiosity, personal initiative, psychological well-being, depression
  • Mehran Azadi *, Fatemeh Zabiholah Zadeh Pages 309-319
    This study aimed to examine the effects of attention deficit hyperactivity disorder on aspects of identity through mindfulness among adults. The study design was correlational. The sample consisted of 326 students (173 females, 153 males) of Islamic Azad University- South Tehran Branch in 2014/2015 academic year. The sample was selected by stratified sampling and based on the ratio of male and female students per college to total students. The participants completed the Conner’s Adult Attention Deficit Hyperactivity Disorder Rating Scale - Self report & Short Form (CAARS-S:S; Conners, Erhardt & Sparrow, 1999), the Mindful Attention Awareness Scale (MAAS; Brown & Ryan, 2003) and the Aspects of Identity (AIQ-IV; Cheek, Smith & Tropp, 2002). The results indicated that the relationships among attention deficit hyperactivity disorder, aspects of identity, and mindfulness were significant and positive. The results of path analysis indicated that the attention deficit hyperactivity disorder related to aspects of identity through mindfulness. Relationships between variables were discussed in detail.
    Keywords: ADHD, Mindfulness, Aspects of Identity, Students
  • Amir Ghamarani, Ahmad Yarmohammadiyan, Alireza Mohseni Ezhiyeh*, Nahid Vakilizadeh Pages 321-329
    The present study was aimed to compare distress, tolerance, and fear of being laughed of children who had siblings with or without autism spectrum disorder. Twenty nine children who had a sibling with autism spectrum disorder (19 males, 10 females) were matched with 29 children who had a sibling without autism spectrum disorder (19 males, 10 females). The sample were selected from Esfahan, Iran using the convenient sampling method. The participants completed the Distress Tolerance Scale (DTS; Simons & Gaher, 2005) and the Fear of Being Laughed at Scale (FBLS; Ruch & Proyer, 2009).The data were analyzed using MANOVA. The results indicated significant differences in mean scores of tolerance (P
    Keywords: autism spectrum disorder, sibling, distress tolerance, fear of being laughed at
  • Zohreh Majdabadi * Pages 331-333