فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 89، فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • فاطمه نعمتی زرگران، محمد امین طباطبایی فر، افسانه تقی پور ششده، فهیمه مرادی، نرگس زارع پور، مرتضی هاشم زاده چالشتری صفحه 1
    زمینه و هدف
    ناشنوایی یک اختلال شایع حسی است. نزدیک به 360 میلیون ناشنوا در سراسر دنیا وجود دارد. بیش از 50% موارد ناشنوایی به دلیل فاکتورهای ژنتیکی است. حدود 70% موارد ارثی ناشنوایی، به دلیل اختلال شنوایی غیرسندرمی است که از این بین وراثت مغلوب اتوزومی مسئول 80% موارد است. ناشنوایی غیرسندرمی مغلوب اتوزومی بسیار هتروژن بوده و تاکنون بیش از 50 ژن برای آن شناخته شده است. در این مطالعه ما به بررسی نقش جهش های DFNB42 (ILDR1) و DFNB35 (ESRRB) در 25 خانواده دارای ARNSHL در استان خوزستان پرداختیم.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی بر اساس آنالیز پیوستگی انجام گرفت و برای هر لوکوس 6 مارکر STR انتخاب گردید. این مطالعه برای 300 فرد از 25 خانواده انجام گرفت که هر خانواده دارای حداقل دو فرد مبتلا و همچنین ازدواج خویشاوندی بودند. در این مطالعه جهش های GJB2 بررسی گردید و 3 خانواده با نتایج مثبت برای جهش در GJB2 از مطالعه کنار گذاشته شدند.
    یافته ها
    با استفاده از آنالیزهای پیوستگی هیچ یک از خانواده های انتخاب شده به لوکوس های DFNB35 و DFNB42 پیوستگی نشان ندادند. این مطالعه نشان داد که جهش ها در دو ژن ILDR1 و ESRRB نقشی در ایجاد ناشنوایی در خانواده های مورد مطالعه ندارند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که جهش ها در ژن های ILDR1 و ESRRB نقش مهمی در ایجاد ناشنوایی در استان خوزستان ندارد. نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که بررسی سایر جایگاه های دخیل در ناشنوایی می تواند به شناخت علل ژنتیکی بیماری در جمعیت مورد مطالعه کمک کند.
    کلیدواژگان: لوکوس DFNB35، لوکوس DFNB42، آنالیز پیوستگی، ناشنوایی غیر سندررمی مغلوب اتوزومی
  • حسنیه سادات هاشمی، سیدعلی حسینی صفحه 10
    زمینه و هدف
    دیابت بیماری مزمنی است که موجب افزایش پروفایل لیپیدی می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی با شدت متوسط و کاهنده لیپیدی جنستئین در موش های دیابتی بود.
    روش بررسی
    48 سر موش دیابتی انتخاب و در 6 گروه 8 سری (1) کنترل هفته اول، (2) کنترل هفته آخر، (3) تمرین استقامتی با شدت متوسط، (4) مصرف جنستئین، (5) تمرین استقامتی همراه با جنستئین و (6) شم تقسیم شدند و جهت بررسی اثرات القای دیابت 16 سر موش سالم در 2 گروه کنترل هفته اول و کنترل هفته آخر تقسیم شدند. در مدت 8 هفته موش های گروه های 3 و 5 سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه با سرعت 10 تا 17 متر بر دقیقه روی نوارگردان دویدند و گروه های 4 و 5 روزانه 30 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن جنستئین مصرف نمودند. جهت تحلیل یافته ها از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0/05≥P).
    یافته ها
    القای دیابت اثر معنی داری بر کاهش HDL و افزایش TG، Cho، LDL و VLDL موش های صحرایی دارد (05/0≥P)؛ تمرین استقامتی، مصرف جنستئین و تمرین استقامتی همراه با جنستئین اثر معنی داری بر افزایش HDL و کاهش TG، Cho، LDL و VLDL موش های صحرایی دیابتی دارد (0/05≥P). همچنین تمرین استقامتی همراه با جنستئین نسبت به مصرف جنستئین اثر بیشتری بر کاهش LDL و افزایش HDL دارد (0/05≥P).
    نتیجه گیری
    تمرین استقامتی با شدت متوسط و کاهنده لیپیدی جنستئین دارای اثرات تعاملی در موش های دیابتی شده با استروپتوزوتوسین می باشند.
    کلیدواژگان: تمرین، جنستئین، لیپید، دیابت
  • امید زرگری سامانی، اعظم جمشیدیان، مهدی قطره سامانی، سلیمان خیری، هدایت الله شیرزاد صفحه 24
    زمینه و هدف
    دیابت نوع 1، یک بیماری خود ایمنی چندعاملی بوده که برهمکنش عوامل ژنتیکی و محیطی می تواند سبب بروز آن شود. ویروس ها، ازجمله انتروویروس ها، از مهم ترین عوامل محیطی در پاتوژنز دیابت نوع 1 هستند. به منظور تعیین ارتباط میان انتروویروس ها و دیابت نوع 1 در جمعیت بیماران ایرانی، به بررسی میزان عفونت انتروویروسی در سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 پرداخته شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی، برای تشخیص وجود RNA انتروویروسی، از تست Nested-PCR و برای تعیین کلاس های مختلف از آنتی بادی های ضد انتروویروسی نیز از تست الایزا استفاده شد. آزمون های آماری مورد استفاده در این مطالعه شامل آزمون دقیق فیشر و کای اسکوئر بود.
    یافته ها
    از 35 نمونه سرمی جمع آوری شده از بیماران مبتلا به دیابت نوع 1، در سرم 12 بیمار (2/34%) عفونت انتروویروسی به روش Nested-PCR مثبت شد، درحالی که تنها در یک مورد از افراد سالم مثبت بود (8/2%) که اختلاف معنی داری را میان دو گروه نشان می دهد (05/0P<). آنتی بادی IgG ضد انتروویروسی در سرم 13 بیمار (1/37%) و این آنتی بادی از کلاس IgA، در سرم 10 بیمار (5/28%) یافت شد. این میزان در افراد سالم به ترتیب 3 (5/8%) و 2 (7/5%) نفر بود (برای هر دو آنتی بادی 05/0P<). آنتی بادی ضد انتروویروسی از کلاس IgM، در سرم هیچ یک از بیماران و افراد کنترل یافت نشد (1=P).
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان می دهد میزان شیوع عفونت انتروویروسی بیماران ایرانی مبتلا به دیابت نوع 1 به شکل معنی داری بالاتر از افراد سالم است. این مطالعه نوعی ارتباط میان انتروویروس ها و بیماری دیابت نوع 1 را در جمعیت مورد مطالعه نشان می دهد.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس نوع 1، عفونت انتروویروسی، Nested، PCR، استان چهارمحال و بختیاری
  • فیروزه سپهریان آذر، علی عیسی زادگان، سامره اسدی مجره، حمید پورشریفی صفحه 32
    زمینه و هدف
    درد، عمومی ترین فشار روانی است که انسان با آن مواجه می شود. با توجه به نقش عوامل روان شناختی در شکل گیری و تداوم درد مزمن و ناتوانی ناشی از آن، پژوهش حاضر با هدف تعیین برازش مدل شناختی- شخصیتی اختلال اضطراب فراگیر در تبیین ادراک درد بیماران مبتلا به درد مزمن انجام گردید.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر در چارچوب یک طرح همبستگی از نوع معادلات ساختاری انجام شد. نمونه پژوهش شامل 210 نفر (146 زن و 64 مرد) مراجعه کنندگان به کلینیک های تخصصی درد شهر رشت بود که بر اساس مصاحبه بالینی دارای نشانگان اختلال اضطراب فراگیر بودند و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های ادراک درد، نگرانی، نشخوار فکری و روان رنجوری را تکمیل کردند. جهت تحلیل داده ها، شاخص های توصیفی فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و روش آماری ضریب همبستگی پیرسون و روش معادلات ساختاری استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که متغیر روان رنجوری به واسطه نقش میانجی نگرانی با ادراک درد در بیماران مبتلا به درد مزمن رابطه دارد (01/0P<)؛ همچنین اثر مستقیم روان رنجوری با نگرانی و نشخوار فکری معنی دار بود (01/0P<)، اما مسیر رابطه مستقیم نشخوار فکری با ادراک درد معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش روشن نمود که متغیرهای نگرانی و روان رنجوری در تبیین ادراک درد مبتلایان به درد مزمن دارای اضطراب فراگیر، نقش دارند و لذا توجه بیشتر به سازه های شناختی و شخصیتی در حوزه درد مزمن ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: ادراک درد، اختلال اضطراب فراگیر، درد مزمن، روان رنجوری، نشخوار فکری، نگرانی
  • ندا غلامی، صدیقه عسگری، محمد فضیلتی صفحه 42
    زمینه و هدف
    به منظور ترمیم ضایعات و نقایص استخوانی می توان از امکانات مهندسی بافت بهره جست. اخیرا، سلول های بنیادی مزانشیمی به خاطر کاربردهایشان در مهندسی بافت از اهمیت بالایی برخوردار شده اند. این سلول ها توانایی تمایز به استئوبلاست ها را دارا می باشند. فاکتورهای رشد متعددی تمایز سلول های بنیادی به استئوبلاست را کنترل می کنند. متابولیت های گیاهی نیز می توانند همانند فاکتورهای رشد تمایز را کنترل کنند. از این رو، هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر اولئورزین گیاه زردچوبه (Curcuma longa L.) بر افزایش تمایز سلول های بنیادی مزانشیمال انسانی به سلول های استخوانی بود.
    روش بررسی
    سلول های بنیادی مزانشیمال انسانی به دست آمده از مغز استخوان انسان با غلظت های 5 و15 میکرومولار از اولئورزین زردچوبه تیمار شدند. اثر سیتوتوکسیک اولئورزین به روش MTT و اثرات تمایزی آن با سنجش فعالیت آلکالین فسفاتاز و رنگ آمیزی آلیزارین قرمز بررسی شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج تست MTT مشخص شد که بعد از گذشت 24 ساعت از تیمار سلول ها، اولئورزین زردچوبه سبب افزایش معنی داری (در سطح 5%) در تکثیر سلول های مورد مطالعه در غلظت های 5 و 15 میکرومولار شده است و هیچ گونه اثر سمی بر سلول های مورد نظر نداشته است. فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در نمونه های تیمار شده بیش از نمونه شاهد بود که نشان می دهد اولئورزین سبب افزایش معنی دار (در سطح 5%) فعالیت این آنزیم شده که بیانگر شروع فرایند تمایز در سلول ها است. رنگ آمیزی آلیزارین قرمز نشان داد که تیمار اولئورزین نتوانسته موجب افزایش رسوب یون های معدنی بر ماتریکس خارج سلولی شود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که اولئورزین فقط در مراحل ابتدایی تمایز می تواند نقش داشته باشد و به دلیل دارا بودن ترکیبات فعالی مثل کورکومین و روغن های فرار سبب افزایش تمایز سلول های بنیادی به سلول های استئوبلاست می شود.
    کلیدواژگان: اولئورزین زردچوبه، کورکومین، سلول های بنیادی مزانشیمال، تمایز، سلول های استخوانی
  • پدرام ربیعی، عبدالرسول نامجو صفحه 52
    زمینه و هدف
    اواریکتومی یک مدل تجربی استاندارد منوپوز در جوندگان، جهت بررسی یائسگی در خانم ها است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات کاهش حاد و مزمن استروژن روی فراسنجه های چربی و گلوکز سرم در موش های صحرایی اواریکتومی شده بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی 24 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار در سه گروه هشت تایی انجام شد. گروه اول: گروه شاهد جراحی، گروه دوم: موش های صحرایی اواریکتومی شده ( به مدت 5 هفته)، گروه سوم: موش های صحرایی اواریکتومی شده ( به مدت 55 هفته). در پایان مطالعه نمونه خون موش های صحرایی هر گروه از بطن راست اخذ و فراسنجه های چربی همچون: کلسترول تام، تری گلیسیرید، کلسترول لیپوپروتئین های با چگالی بالا، کلسترول لیپوپروتئین های با چگالی پایین و گلوکز ناشتای خون به روش آنزیمی اندازه گیری شد. لیپوپروتئین های با دانسیته بسیار پایین و شاخص آتروژنیک بر اساس روش های محاسباتی تعیین شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کاهش کوتاه مدت استروژن بعد از اواریکتومی موجب افزایش گلوکز خون، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین های با دانسیته بالا، لیپوپروتئین با دانسیته پایین، نسبت تری گلیسیرید به لیپوپروتئین با دانسیته بالا و شاخص آتروژنیک در مقایسه با گروه موش های صحرایی با کاهش طولانی مدت استروژن می شود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند، کاهش طولانی مدت استروژن موجب بهبود سطوح گلوکز و پروفایل های چربی در مقایسه با موش های صحرایی با کاهش کوتاه مدت استروژن می شود.
    کلیدواژگان: اواریکتومی، منوپوز، گلوکز خون، فراسنجه های چربی
  • محمد ربیعی، منصور اسلامی، حیدر صادقی، افشین فیاض موقر صفحه 62
    زمینه و هدف
    بر هم خوردن مقدار و زمان پرونیشن پا ممکن است منجر به استئوآرتریت زانو شود که برای درمان آن از مداخلاتی مانند گوه جانبی در ناحیه پا استفاده می شود. تاکنون نتایج مطالعات متناقض بوده اند که احتمالا ناشی از شیب های مختلف گوه و تکنیک های استفاده شده می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر گوه جانبی پا با شیب های مختلف بر کینماتیک پا با استفاده از تکنیک آنالیز مولفه های اصلی (PCA) انجام شد.
    روش بررسی
    75 فرد سالم در این مطالعه شرکت کردند. سینماتیک اندام تحتانی آزمودنی ها در 5 حالت دویدن با کفش و کفش با گوه جانبی با شیب های 3، 6، 9 و 11 درجه در قسمت پاشنه کفش، ثبت شد. سپس با استفاده از روش آماری PCA مولفه های اصلی پرونیشن محاسبه شد. برای بررسی اثر گوه بر اورژن و شاخص پرونیشن (مولفه اول PCA) از آنالیز واریانس با داده های تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    گوه های 9 و 11 درجه موجب افزایش معنی دار زاویه اورژن شدند. هنگام بررسی شاخص پرونیشن علاوه بر گوه های 9 و 11 درجه، گوه 6 درجه نیز با حالت بدون گوه افزایش معنی داری نشان داد. روش PCA مشخص کرد که گوه 6 درجه، علاوه بر اثرات کلینیکی گزارش شده، بر مکانیک پا نیز اثر می گذارد.
    نتیجه گیری
    اورژن پا به تنهایی قادر به بیان تاثیر گوه های جانبی بر پا نمی باشد و برای به دست آوردن نتایج دقیق تر باید تمامی صفحات حرکتی در نظر گرفته شود. روش PCA می تواند معیار دقیق تری برای بررسی پرونیشن فراهم کند.
    کلیدواژگان: وه جانبی، استئوآرتریت، PCA، پرونیشن پا، زانو درد
  • حسین علیدادی، راضیه نوروزیان استاد، حبیب الله اسماعیلی صفحه 73
    زمینه و هدف
    نقره از جمله فلزاتی است که به عنوان ماده ضد باکتری بی خطر و موثر مطرح شده است که می تواند بیش از 650 نوع میکروارگانیسم از قبیل باکتری و ویروس را از بین ببرد. شاخص متداول مورد استفاده در بررسی کیفیت میکروبی آب و تطابق آن با استانداردهای موجود تعیین حضور باکتری های کلیفرم های کل و کلیفرم های مدفوعی است. هدف از این تحقیق ارزیابی تاثیر نانوذرات نقره در غیرفعالسازی کلیفرم های کل و کلیفرم های مدفوعی از آب آشامیدنی بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در سیستم بسته و در مقیاس آزمایشگاهی بر روی آب آلوده دست سازی که با اضافه کردن 10 میلی لیتر پساب به 90 میلی لیتر آب مقطر ساخته شده بود، انجام گرفت. هر بار، به 6 ظرف از آب آلوده، نانونقره با مقادیر 180-30 میکروگرم بر لیتر افزوده شد و در طول 100 دقیقه هر 20 دقیقه یک بار یک نمونه برداشته شد. نمونه های برداشتی به روش 15 لوله ای مطابق دستورالعمل B-9221 شماره چاپ بیست و یکم کتاب روش های استاندارد برای آزمایشات آب و فاضلاب آزمایش شد.
    یافته ها
    نشان داد افزایش زمان تماس با نانونقره، باعث غیر فعالسازی بیشتر کلیفرم کل وکلیفرم مدفوعی است (001/0=P)، اما رابطه معنی داری بین مقدار نانونقره و غیر فعالسازی کلیفرم کل وکلیفرم مدفوعی دیده نشد (13/0=P). حداکثر غیرفعال سازی کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی به ترتیب 2/76% و 0/65% در زمان تماس 100 دقیقه به دست آمد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این تحقیق، می توان نتیجه گرفت که نانونقره برای غیر فعالسازی کلیفرم کل و کلیفرم مدفوعی از آب موثر بوده و به عنوان یک روش جدید برای گندزدایی آب آشامیدنی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: کلیفرم کل، کلیفرم مدفوعی، نانونقره، آب آشامیدنی
  • عزت الله قدم پور، فاطمه رضایی، نسرین سادات حسینی رمقانی *، سمیه مرادی صفحه 81
    زمینه و هدف
    یکی از مکانیسم هایی که به عنوان زیربنای اختلال اضطراب اجتماعی در نظر گرفته می شود، اختلال در کنترل توجه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه ای نقایص کنترل توجه در سه گروه از دانشجویان بهنجار، مبتلایان به اختلال اضطراب اجتماعی و اختلال همبود (اضطراب اجتماعی و افسردگی) طرح شده است.
    روش بررسی
    طرح پژوهش حاضر علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانشجویان دختر بهنجار، مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی و مبتلا به اضطراب اجتماعی همبود با افسردگی دانشگاه لرستان در سال تحصیلی 95-94 بود. به شیوه نمونه گیری خوشه گیری یک مرحله ای 534 نفر از دانشجویان پرسشنامه های هراس اجتماعی و افسردگی را تکمیل نمودند، سپس با توجه به نقطه برش پرسشنامه ها، دانشجویان واجد شرایط وارد مرحله مصاحبه بالینی شدند که در نهایت 90 نفر یعنی در هر گروه 30 نفر انتخاب شدند، و سپس آزمون رنگ- کلمه استروپ را اجرا نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون تعقیبی توکی مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین گروه مبتلا به اضطراب اجتماعی و گروه بهنجار در کنترل توجه تفاوت معنی داری وجود نداشت (<0/07P)؛ اما گروه مبتلا به همبودی اضطراب اجتماعی و افسردگی نسبت به دو گروه دیگر به طور معنی داری عملکرد ضعیف تری در تکلیف کنترل توجه (0/001P<) نشان دادند.
    نتیجه گیری
    افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی تنها زمانی نقص های کنترل توجه دارند، همزمان از اختلال افسردگی همبود نیز رنج ببرند این یافته علاوه بر کمک در شناسایی مکانیسم های زیربنایی دخیل در این اختلال، ضرورت توجه درمانی به این نقایص توجهی در شرایط همبودی دو اختلال را آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: کنترل توجه، اضطراب اجتماعی، همبودی اضطراب اجتماعی و افسردگی، دانشجویان
  • خدیجه شاهرخ آبادی، سعیده ظفر بالانژاد، جواد بهارآرا، مصطفی نصیریان شکیب صفحه 93
    زمینه و هدف
    ساخت و ترکیب داروهای جدید گیاهی و شیمیایی علیه بیماری هایی مثل سرطان، از جمله تلاش های مهم سال های اخیر محسوب می شود. ترکیبات ترپنی از جمله ترکیبات مهمی هستند که خواص بیولوژیکی و فارماکولوژیکی متعددی دارند، اما به دلیل حلالیت کم آن ها در محلول های آبی کمتر مورد توجه بوده اند. سیکلودکسترین ها نیز نانوکپسول های طبیعی تشکیل شده از واحدهای گلوکزی هستند که می توانند ایجاد نانوحفره نمایند. در این تحقیق ابتدا سعی گردید نانوکپسول حاوی دارو تهیه و سپس اثر آن بر روی سلول های سرطانی رده MCF7 و در مقایسه با رده سلولی L929 مورد بررسی قرار گیرد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی ابتدا محلول های 5%، 10% و 15% سیکلودکسترین تهیه و با مقدار مساوی بتولینیک اسید ترکیب و به مدت 24 ساعت توسط دستگاه روتاری همگن شد و با استفاده از HPLC مقدار بتولینیک اسید در هر غلظت محاسبه گردید. سپس رده های سلولی نرمال و سرطانی در محیط کشت مناسب آماده و به گروه های کنترل، تیمار یک، تیمار دو، و تیمار سه تقسیم شدند. سلول ها از نظر مورفولوژی، میزان تکثیر و بقای سلولی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به کمک نرم افزار SPSS و آزمون های آماری در سطح (05/0P<) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج HPLC نشان داد که مقدار BT در محلول 5% 51 میکروگرم، در محلول 10% 58 میکروگرم و در محلول 15% 57 میکروگرم است. نتایج مرفولوژی و بقای سلولی نیز نشان داد که نانوذره حاوی BT، اثر مهارکنندگی معنی داری (05/0P<) نسبت به دو تیمار دیگر بر تکثیر سلول های سرطانی دارد.
    نتیجه گیری
    سیکلودکسترین، به عنوان نانوذره، می تواند ترکیب BT را در خود جای داده و با افزایش نفوذ به درون سلول تکثیر و بقای سلولی را مهار نماید.
    کلیدواژگان: بتولینیک اسید، سیکلودکسترین، نانوذره، L929 Cell Line، MCF7 Cell Line
  • فرناز ترابی، سپیده صفاکیش، ابولفضل فراهانی، اعظم رمضان خانی صفحه 105
    زمینه و هدف
    سطوح غیرطبیعی آدیپونکتین سرم نه تنها در چاقی، دیابت نوع دو و مقاومت به انسولین، بلکه در اختلالات روانپزشکی نیز مشاهده شده است. اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی کودکان و نوجوانان است. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر 6 هفته تمرین تناوبی پرشدت بر سطوح آدیپونکتین سرم و بهبود تبحر حرکتی در پسران نوجوان مبتلا به اختلال عدم توجه/ بیش فعالی بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، تعداد 20 پسر نوجوان (میانگین سنی 3/5±7/12 سال) مبتلا به اختلال بیش فعالی/ نقص توجه به صورت تصادفی به دو گروه تمرین تناوبی پرشدت و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی 6 هفته ای شامل 3 جلسه در هفته، دوی 20 متر با تعداد تکرارهای 4 نوبت در هفته های اول و دوم؛ تعداد تکرارهای 5 نوبت در هفته های سوم و چهارم و تعداد تکرارهای 6 نوبت در هفته های پنجم و ششم بود. در ابتدا و پایان هفته ششم، سطح آدیپونکتین سرم و میانگین نمره تبحر حرکتی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای ارزیابی اثربخشی تمرین از آزمون تی مستقل استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های تحلیل آماری نشان داد که اجرای تمرین تناوبی پرشدت، سطوح آدپونکتین سرم (0040/=P) و میانگین نمره تبحر حرکتی (0/001P=) را به طور معنی داری در گروه تجربی افزایش داد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، مطالعه حاضر نشان داد که فعالیت تناوبی پرشدت می تواند به عنوان یک روش موثر، تاثیر مثبتی بر کاهش وزن بدن، افزایش سطح آدیپونکتین سرم و بهبود مهارت حرکتی نوجوانان مبتلا به ADHD داشته باشد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، مهارت حرکتی، اختلال توجه، بیش فعالی
  • زهرا فروزنده، محمد جواد سلطانی بناوندی، بابک خیرخواه صفحه 117
    زمینه و هدف
    عفونت خون (سپسیس) یکی از جدی ترین بیماری های عفونی نوزادان وکودکان است که می تواند به طور بالقوه تهدیدکننده حیات باشد. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی و بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوک کوآگولاز منفی در عفونت های خون نوزدان و کودکان بستری شده در بیمارستان غرضی سیرجان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 140 نمونه خون مربوط به نوزادان و کودکان بستری شده در بخش NICU و بخش اطفال که مشکوک به عفونت خون بودند تحت نظر پزشک متخصص اطفال، جمع آوری شد. پس از جمع آوری نمونه های خون در بطری های کشت خون، تست های مختلف بیوشیمیایی، میکروبی و مولکولی (PCR) جهت شناسایی عامل سویه های استافیلوکوک کواگولاز منفی انجام شد. تست حساسیت آنتی بیوتیکی توسط روش دیسک دیفیوژن بر اساس دستورالعمل CLSI انجام گرفت.
    یافته ها
    از تعداد 140 نمونه خون، 10 سویه CoNS جدا شد که با بررسی کشت های مربوط به لوله های حاوی EDTA و تایید مولکولی مشخص شد که 6 جدایه، استاف اپیدرمیدیس می باشند. نتایج حاصل از آزمون انتشار از دیسک (تست کربی- بائر) نشان داد که بیشترین حساسیت به ونکومایسین و نووبیوسین و بیشترین مقاومت به سفتریاکسون، سفکسیم و سفالوتین بود. در این مطالعه نیمی از سویه ها (50%) دارای فنوتیپ مقاومت به اگزاسیلین بودند و بنابراین به عنوان استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس مقاوم به متی سیلین (MRSE) در نظر گرفته شدند.
    نتیجه گیری
    استافیلوکوک کواگولاز منفی (استافیلوکوک اپیدرمیس) از شایع ترین سپسیس محسوب می شوند. حساسیت و سرعت عمل PCR جهت شناسایی این گونه باکتری ها در شرایط اورژانسی مفید می باشد.
    کلیدواژگان: شناسایی، استافیلوکوکوس های کوآگولاز منفی، مقاومت آنتی بیوتیکی، سپسیس نوزادی
  • مهربان صادقی، روح الله رحیمی، فاضل محمدی مقدم، نظام الدین منگلی زاده صفحه 126
    زمینه و هدف
    رنگ اسید رد 18 یکی از پر مصرف ترین رنگ در صنایع نساجی به شمار می روند که افزایش خطرات زیست محیطی را به دنبال دارند. بنابراین لازم است که پساب صنایع نساجی قبل از تخلیه به محیط با استفاده از روش های موثر مورد تصفیه قرار گیرند. هدف از این مطالعه، ارزیابی حذف رنگ اسید رد 18 از محلول های آبی با استفاده از خاکستر تهیه شده از پوسته بادام می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از اسید رد 18 به عنوان نماینده رنگ های آزو استفاده شد. پوسته بادام به روش حرارتی فعال شد (تهیه خاکستر) و در یک سیستم منقطع برای حذف رنگ از محلول های آبی به کار گرفته شد. عملیات آزمایشگاهی در شرایط: pH (12-2)، زمان تماس (120-15 دقیقه)، مقدار جاذب (2-2/0 گرم بر لیتر)، غلظت اولیه رنگ (100-25 میلی گرم بر لیتر) و دمای آزمایشگاهی (Co 1±25) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیشترین میزان حذف اسید رد 18 (90%) به وسیله خاکستر تهیه شده از پوسته بادام در 2=pH، زمان تماس 60 دقیقه و دوز جاذب 6/1 گرم بر لیتر به دست می آید. همچنین داده های تعادل با مدل های ایزوترم لانگمویر و فروندلیچ تطبیق داده شد که حاصل امر نشانگر تطابق بهتر داده های حاصل از مطالعه حاضر با مدل جذب لانگمیر (0/9782=R2) نسبت به معادله جذب فروندلیچ (0/9579=R2) می باشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که فعال سازی حرارتی پوسته بادام و کاربرد آن در شرایط کنترل شده، روش موثری در حذف رنگ های آزو از پساب های نساجی می باشد.
    کلیدواژگان: جذب، اسید رد 18، خاکستر پوسته بادام، ایزوترم
  • الهه فدایی، فواد صیدی، رضا رجبی صفحه 137
    زمینه و هدف
    تحقیق حاضر برای بررسی میزان اعتبار این دستگاه در اندازه گیری زوایای کایفوز سینه ای و لوردوز کمری در مقایسه با عکس رادیوگرافی و همچنین تکرارپذیری درون و بین آزمونگر آن بود.
    روش بررسی
    برای بررسی میزان اعتبار دستگاه اسپاینال موس در اندازه گیری زوایای کایفوز سینه ای و لوردوز کمری، تعداد 20 نفر از افراد مراجعه کننده به یکی از مراکز تصویربرداری پزشکی شهر تهران که قرار بود بر اساس تجویز پزشک متخص عکس رادیوگرافی کامل ستون فقرات از نمای نیمرخ تهیه کنند انتخاب شدند. معیارهای ورود و خروج آن ها بررسی شد و اندازه گیری ها با دو روش در یک روز و بدون فاصله انجام گردید، در نهایت زاویه ها در عکس رادیوگرافی به روش کوب و در اسپاینال موس با توجه به نتایج ثبت شده بر روی نمایشگر، با روش آماری همبستگی پیرسون مقایسه شدند. همچنین برای بررسی تکرارپذیری درون آزمونگر 30 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه تهران به صورت تصادفی وارد تحقیق شدند تا در سه نوبت در سه روز متوالی اندازه گیری ها تکرار شود، همچنین برای تکرارپذیری بین آزمونگر 15 نفر از دانشجویان پسر دانشگاه تهران در دو نوبت با فاصله زمانی یک دقیقه توسط دو آزمونگر اندازه گیری شدند. در نهایت نتایج با روش همبستگی درونی بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    دستگاه اسپاینال موس از اعتبارپذیری مطلوبی در مقایسه با رادیوگرافی در اندازه گیری زاویه کایفوز سینه ای (0/001=P، 0/81=r) و لوردوز کمری (0/001=P، 0/86=r) برخوردار است. همچنین تکرارپذیری درون و بین آزمونگر دستگاه اسپاینال موس نیز در اندازه گیری زوایای کایفوز سینه ای به ترتیب (0/92=ICC، 0/79ICC=) و لوردوز کمری (0/89ICC=، 0/87ICC=) مطلوب بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از دستگاه اسپاینال موس به عنوان یک وسیله غیرتهاجمی ایمن و جایگزینی مناسب برای عکس رادیوگرافی در اندازه گیری زوایای کایفوز سینه ای و لوردوز کمری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اسپاینال موس، اعتبار، تکرارپذیری، عکس رادیوگرافی، قوس های ستون فقرات
  • ناصر باقری، منیجه شهنی ییلاق، سیروس عالیپور، یدالله زرگر صفحه 148
    زمینه و هدف
    درمانگران از بازی درمانی به عنوان یک مداخله ی موثر برای مشکلات رفتاری کودکان نام می برند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی بازی درمانی مبتنی بر فعالیت گروهی مدرسه- محور بر مشکلات رفتاری دانش آموزان پسر سنین پیش از نوجوانی شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش در چارچوب یک طرح شبه آزمایشی میدانی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه های گواه و دارونما انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای برای هر کدام از گروه های آزمایشی، دارونما و گواه 15 نفر (در مجموع 45 نفر) از میان جامعه ی آماری دانش آموزان پسر پایه های چهارم، پنجم و ششم دوره ی ابتدایی شهرکرد انتخاب شد. به منظور سنجش مشکلات رفتاری از فرم گزارش معلمان آخنباخ استفاده شد. گروه آزمایشی طی 8 هفته، 16 جلسه ی 50 دقیقه ای بازی درمانی مبتنی بر فعالیت گروهی و گروه دارونما 16 جلسه بازی رقابتی و آموزش دریافت کرد. برای گروه کنترل مداخله ای اجرا نشد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بازی درمانی مبتنی برفعالیت گروهی باعث کاهش مشکلات رفتاری درونی سازی شده ی دانش آموزان گروه آزمایشی شد، اما بر کاهش مشکلات رفتاری برونی سازی شده ی آنان اثر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    بر مبنای مطالعات موجود در پیشینه ی پژوهشی بازی درمانی و همچنین یافته های پژوهش حاضر پیشنهاد می شود، نظام آموزش و پرورش کشور اقدام به راه اندازی مراکز بازی درمانی به عنوان یکی از مناسب ترین رویکردهای مشاوره و روان درمانی برای کودکان در مدارس ابتدایی نماید.
    کلیدواژگان: بازی درمانی، مشکلات رفتاری، دانش آموزان، شهرکرد
  • مقاله مروری
  • کورش سایه میری، ساسان نیک پی، میلاد اعظمی، ایرج پاکزاد، میلاد برجی صفحه 158
    زمینه و هدف
    سپتی سمی یکی از مهم ترین و شایع ترین بیماری های دوران نوزادی است،که با عوارض و مرگ و میر بالایی همراه است. در مقالات مختلف میزان شیوع سپتی سمی در نوزادانی که با شک سپسیس بستری شده بودند متفاوت گزارش شده است. هدف از این مطالعه برآورد شیوع کلی سپتی سمی نوزادان در ایران و بررسی روند کلی آن در کشور به روش مرور سیستماتیک و متاآنالیز بود.
    روش بررسی
    با استفاده از کلید واژه ای معتبر در بانک های اطلاعاتی داخلی و خارجی شامل ، Sid، Magiran، Irandoc، Medlib، Iranmedex Medline، scopus،web of science، Cochrane، Pubmed، Springer، Science Direct و موتور جستجوگر و Googleschoolar صورت پذیرفت. نتایج مطالعات با استفاده ازمدل اثرات تصادفی متاآنالیز با هم ترکیب شدند. واریانس هر مطالعه با استفاده از توزیع دوجمله ای و ناهمگنی مطالعات با استفاده ازشاخص I2 محاسبه گردید. برای تحلیل داده ها از نرم افزار Stata استفاده گردید.
    یافته ها
    حجم نمونه در 26 مطالعه 13889 نفر بود. شیوع کلی سپسیس نوزادانی در ایران 3/14% (فاصله اطمینان 95: 7/16%-12%) برآورد شد. میزان شیوع سپسیس در پسران و دختران در 7 مطالعه با حجم نمونه 2268 نفر به ترتیب 7/26% (فاصله اطمینان 95: 2/40%-3/13%) و 3/23% ( فاصله اطمینان 95: 2/34%-4/12%) برآورد گردید. نمودار متارگرسیون نشان داد که میزان شیوع سپتی سمی در طی سال ها 1389-1375 کاهش یافته است، ولی این کاهش از لحاظ آماری معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    سپتی سمی نوزادی در کشور ما از شیوع بالایی برخوردار است. با آموزش پرسنلی که در بخش نوزادان و NICU ها حضور دارند می توان تا حد زیادی از بروز و ابتلا نوزادان به سپسیس جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: سپتی سمی، نوزادان، شیوع، مرور سیستماتیک و متاآنالیز، ایران
|
  • Fatemeh Nemati-Zargaran, Mohammad Amin Tabatabaiefar, Afsaneh Taghipour-Sheshdeh, Fahimeh Moradi, Narges Zarepour, Morteza Hashemzadeh Chalechtori Page 1
    Background And Aims
    Hearing loss is a common sensorial disorder. There are approximately 360 million affected people all over the world. More than 50% of hearing loss is because of genetics factors. About 70% of inherited hearing loss is due to non-syndromic hearing impairment that Autosomal- recessive inheritance is responsible for about 80% of cases. Autosomal recessive non syndromic hearing loss is very heterogeneous and more than 50 genes have been identified for it. The aimof this study was to investigate the role of DFNB42 (ILDR1) and DFNB35 (ESRRB) mutations in 25 families with ARNSHL from Khuzestan Iran.
    Methods
    This descriptive study was based on linkage analysis and selected 6 STR markers for each locus. This study was performed for 300 individuals from 25 families that had at least two affected, also they had consanguineous marriage. In this study, it was investigated mutations of GJB2 and 3 families with positive result for mutation in GJB2, were excluded from our study.
    Results
    With linkage analysis, none of selected families was linked to DFNB35 or DFNB42 loci. This study showed that the ILDR1 and ESRRB mutations have no role in hearing loss in studied families.
    Conclusion
    This study shows that mutations in ILDR1 and ESRRB genes have no important role in incidence of hearing loss in Khuzestan province. This result suggests that studying of other loci that are involved in deafness, can be helpful to identify genetic causes in this disease in the studied population.
    Keywords: DFNB35 locus, DFNB42 locus, Linkage analysis, ARNSHL
  • Hosnieh Sadat Hashemi, Seyed Ali Hosseini Page 10
    Background And Aims
    Diabetes is chronic disease which induces increase in lipid profile. The aim of the present study was to review the effect of moderate intensity endurance training and lipid lowering genistein in diabetic rats.
    Methods
    48 diabetic rats selected and divided in 6 groups of 8 rats: 1) first week control 2) last week control, 3) moderate intensity endurance training 4) genistein consumption 5) moderate intensity endurance training with genistein and 6) sham. For investigating the effects of diabetes induction, 16 health rats divided in 2 groups of first week control and last week control. During 8 weeks rats of groups 3 and 5 ran on treadmill 3 sessions per week and 60 minutes per week with speed of 10-17 meter per minute and groups 4 and 5 consumed 30 mg/kg genistein daily. For statistical analysis of data used one way ANOVA and Tukey post hoc tests (P≤0.05).
    Results
    Induction of diabetes decrease HDL and increase TG, Cho, LDL and VLDL of rats significantly (P≤0.05), endurance training, genistein consumption and endurance training with genistein have significant effect on increase of HDL and decrease of TG, Cho, LDL and VLDL of diabetic rats (P≤0.05). Also endurance training with genistein rather than genistein consumption has more effect on reduction of LDL and increase of HDL (P≤0.05).
    Conclusion
    Moderate intensity endurance training and lipid lowering genistein have interactional effects in streptozotocin induced diabetic rats.
    Keywords: Genistein, Lipids, Diabetes Mellitus, Exercise
  • Omid Zargari Samani, Azam Jamshidian, Mahdi Ghatreh Samani, Soleiman Khaeiri, Hedayatoollah Shirzad Page 24
    Background And Aims
    Type 1 diabetes is a multifactorial disease that combination of genetic and environmental factors can develop it. Viruses, Enteroviruses in particular, are major environmental candidates in the pathogenesis of type 1 diabetes. In order to clarify the relationship between Enteroviruses and type 1 diabetes mellitus in Iranian patients, it was investigated presence of enteroviral infection in serum from patients with type 1 diabetes mellitus.
    Methods
    In this case-control study, to detection enteroviral RNA, it was used Nested-PCR, and ELISA to detection different classes of anti-Enterovirus Abs. Statistical tests used in this study was Fisher's exact test and Chi-square.
    Results
    Nested-PCR for Enterovirus was positive in 12(34.2%) from 35 samples while only 1 healthy control (2.8%) was positive and there is a significant relationship between two groups (P
    Conclusion
    The results of this study show that the prevalence of enteroviral infection in people with type 1 diabetes is significantly higher than in healthy individuals. The study indicated some correlation between type 1 diabetes mellitus with Enteroviruses in studied population of patients.
    Keywords: Type 1 diabetes mellitus_Enterovirus infection_Nested-PCR_Chaharmahal_Bakhtiari province
  • Firozeh Sepehrian Azar, Ali Isazadehgan, Samereh Asadi Majreh, Hamid Poursharifi Page 32
    Background And Aims
    Pain is the most popular of mental pressure that human face with. Based on the role of psychological factors in the formation and persistence of chronic pain and disability caused by it, this study was aimed to determine the fitness of cognitive-personality model of generalized anxiety disorder to explain the perception of pain in patients with chronic pain.
    Methods
    This study was conducted in the context of a correlation research in the type of structural equation. The sample were consisted of 210 patients (146 female and 64 male) referred to a specialized pain clinics in Rasht city that based on clinical interviews had generalized anxiety disorder symptom, and they were selected by available sampling and were completed perception of pain, worry, rumination and neurosis questionnaires. Data were analyzed by using descriptive measures of frequency, percentage, mean, standard deviation and Pearson's correlation coefficient and structural equation model.
    Results
    The results showed that neuroticism is associated with pain perception by mediated role of worry in people with pain disorder (P0.05).
    Conclusion
    The research findings revealed that worry and neuroticism variables involved to explaining the perception of pain in patients with chronic pain and generalized anxiety. Therefore, more attention to cognitive and personality structures in the area of chronic pain is necessary.
    Keywords: Pain perception, Generalized anxiety disorder, Chronic pain, Neuroticism, Rumination, worry
  • Neda Gholami, Sedigheh Asgary, Mohammad Fazilati Page 42
    Background And Aims
    Tissue engineering facilities can be used for repair of bone defects. Recently mesenchymal stem cells have continued to draw considerable interests due to their applications in tissue engineering. These cells have ability to distinct to osteoblasts. Several growth factors control to distinct stem cells to osteoblasts. Plant metabolites also like growth factors can control differentiation process. Hence, the aim of this study was to investigate the effect of oleoresin from turmeric plant (Curcuma longa L.) on the increase of differentiation of human mesenchymal stem cell to bone cells.
    Methods
    The human mesenchymal stem cells obtained from bone cells were treated by 5 and 15 µM of oleoresin .The cytotoxic effect of oleoresin was studied by MTT test, and the role of oleoresin on differentiation was investigated by alkaline phosphatase assay and alizarin red staining.
    Results
    The results of MTT test showed that 24 h after treatment of cells by oleoresin, oleoresin significantly increase the proliferation of cells and had no toxic effect (P
    Conclusion
    The results showed that the oleoresin has positive role only at initial stages. Oleoresin has several active components such as curcumin and volatile oils which promote the differentiation of stem cells to osteoblasts cells.
    Keywords: Turmeric oleoresin, Curcumin, Mesenchymal stem cells, Differentiation, Bone cells
  • Pedram Rabiei, Abdul Rasul Namjoo Page 52
    Background And Aims
    Ovariectomy is a standard experimental model of menopause in rodent to investigate postmenopausal women . The aim of this study was to evaluate effects acute and chronic estrogen deficiency on lipid profile and glucose serum in ovariectomized (OVX) rats.
    Methods
    In this experimental study, Twenty-four adult female Wistar rats were divided into three groups of eight rats. The first group: sham-control, Second group: ovariectomized rats (for five weeks), Third group: ovariectomized rats (for fifty five weeks). Blood samples were taken from the right cardiac ventricle in each group at the end of the study. Fasting blood glucose and Lipid profile biomarkers such as total cholesterol, triglyceride, HDL cholesterol and LDL cholesterol were determined using enzymatic procedure. VLDL and Atheroginc index were calculated according to computational procedures.
    Results
    The results indicated that short time ovariectomy cause increase glucose, triglyceride, high density lipoprotein, low density lipoprotein ,TG/ HDL ratio and Atherogenic index than the long term ovariectomized rats .
    Conclusion
    These results suggested that long term estrogen deficiency after ovariectomy, improving lipid profile and blood glucose levels compared to the short time estrogen deficiency during ovariectomized rats.
    Keywords: Ovariectomy, Menopause, Blood Glucose, Lipid Profile.
  • Mohammad Rabiei, Mansour Eslami, Heydar Sadeghi, Afshin Fayyaz Movaghar Page 62
    Background And Aims
    Disruption of pronation magnitude and timing lead to knee Osteoarthritis, that it can be treated by lateral wedge insole under foot. There were inconsistent results that maybe arising from different inclination or used techniques. The aim of current study was to assess the effect of lateral wedge insole with different inclination using Principal Component Analysis (PCA).
    Methods
    75 subjects were participated in this study. Lower limb kinematics was recorded at five conditions including, running with regular shoe, and regular shoe with 3°, 6°, 9° and 11° lateral wedge insole at rearfoot. Then, principal components (PCs) of pronation were calculated by PCA. Repeated measure ANOVA was used to evaluate the effect of lateral wedge insole on foot eversion and pronation index (PC1).
    Results
    The 9° and 11° lateral wedge conditions lead to significant increase in eversion angle. However, in addition to the 9° and 11° lateral wedge conditions, 6° lateral wedge showed significant differences with regular shoe. In addition to reported clinical results, the PCA method revealed that 6° lateral wedge insole has significant effects on foot mechanics.
    Conclusion
    The eversion angle could not exclusively present the foot pronation, and all of three movement planes should be considered for accurate results. The PCA method provides more accurate criteria for investigating pronation.
    Keywords: Lateral wedge insole, Osteoarthritis, PCA, Foot Pronation, Patellofemoral pain
  • Hossein Alidadi, Raziyeh Norouzian Ostad, Habibollah Esmaeeli Page 73
    Background And Aims
    Silver is the metal as a safe and effective antibacterial agent which can be raised more than 650 types of microorganisms such as bacteria and virus. Common indicator used to assess water quality and compliance with standards to determine the presence of total coli forms and fecal coli forms are bacteria. The aim of this study was to evaluate the effect of nanosilver on inactivation the coli forms and fecal coli forms from drinking water.
    Methods
    This bench-scale experimental study was carried out in a batch system on artificially contaminated water samples prepared by adding 10 ml effluent to 90 liters of distilled water. In each run, the nanosilver (30-180 μgL) was added to 6 containers of contaminated water and then a sample was taken every 20 minutes for a 100-minute period. The samples were tested by 15-tube series method based on the instruction no. 9221-B of 21th edition of standard method book on water and wastewater experiments (21st edition).
    Results
    Results revealed that the coli forms and fecal coli forms inactivation significantly increased with increasing the contact time of nonosilver (P=0.001), but there was no significant correlation between the nanosilver concentrations and coli forms and fecal coli forms inactivation (P=0.13). The maximum coli forms and fecal coli forms inactivation (76.2, 65%) was achieved within 100 minutes contact time for 180 μgL of silver.
    Conclusion
    Based on the current results, it can be concluded nanosilver treatment is effective in coli forms and fecal coli forms inactivation from contaminated water and advice as a new method for water disinfection.
    Keywords: Coli forms, Fecal coli forms, Nano silver, Drinking Water
  • Ezatolah Ghadampour, Fatemeh Reazaei, Nasrin Alsadat Hosseini Ramaghani, Somayeh Moradi Page 81
    Background And Aims
    One of the mechanisms that thought to underlie social anxiety disorder is dysfunction in attentional control. The current study was designed to compare attentional control deficits in the three group: normal, with social anxiety disorder and with comorbidity (social anxiety disorder and depression) students.
    Methods
    The design of present study was causal-comparative. Statistical population of this study contained all normal female students, with social anxiety disorder, and with comorbidity of social anxiety disorder and depression in Lorestan University in academic years 2015-2016. With a single-stage cluster sampling method, 534 students completed the social anxiety and depression questionnaires. Then, according to the cutoff point of questionnaires, students were qualified enter the stage of clinical interview. Finally, 90 students, 30 students were selected in each group, and then performed color-word Stroop test. The results were analyzed with SPSS software, MANOVA and Tukey post hoc test.
    Results
    Results showed that between social anxiety disorder and normal groups was not significant difference in the attentional control (P
    Conclusion
    People with Social anxiety disorder only when showed attentional control deficiencies, they suffering from current comorbid depression. These finding revealed in addition to helping in identifying the underlying mechanisms involved in this disorder, importance therapy attention to attentional control deficiencies when person suffering from comorbidity of social anxiety and depression.
    Keywords: Attentional control, Social anxiety disorder, Comorbidity of social anxiety disorder, depression, Students
  • Khadije Shahrokhabadi, Saeedeh Zafar Balanezhad, Javad Baharara, Mostafa Nasirian Shakib Page 93
    Background And Aims
    Production and synthesis of new phitochemical drugs against diseases such as cancer are the important efforts that happened recently. Triterpens compounds are important in biological and pharmacological properties, but because of low solubility in aqueous solutions, are less considered. Cyclodextrins as natural nanocapsules are comprised of glucose units. One of the characteristics of them are create complex with hydrophobic guest molecules in nanopores its. In this study it was tried to provide betulinic acid combined with cyclodextrin and nanocapsules containing medicines and its effect on cancer cell line MCF7 was examined.
    Methods
    In this experimental study, first 5, 10 and 15% cyclodextrin solutions were prepared and combined with an equal amount of betulinic acid and then was stirred for 24 hours by rotary devices. Then, by HPLC, betulinic acid value was calculated for each concentration. Then normal and cancer cell lines were prepared and were divided in the control group, treated with CD, treatment with betulinic acid, and treated with nanocapsules containing BT. The cell morphology, cell proliferation and cell survival rate were studied. Results by SPSS software ANOVA and t-test at P
    Results
    The results of HPLC showed that BT amount is 51 micrograms in 5% of solution, 58 micrograms in 10% of solution and 57 micrograms in 15% of solution. The results of morphology and cell survival showed that the nanoparticles containing BT compared to other treatments have inhibitory effect on the proliferation of cancer cells (P
    Conclusion
    Using cyclodextrin nanocapsules can be increased solubility of insoluble compounds and it can be used as a drug delivery system and increase the solubility of the drug.
    Keywords: Betulinic acid, Cyclodextrin, Nanoparticles, MCF7 cell line
  • Farnaza Torabi, Sepideh Safakish, Abolfazl Farahani, Azam Ramezankhani Page 105
    Background And Aims
    Abnormal serum levels of adiponectin have been observed in obesity, type II diabetes and insulin resistance, but also in patients with psychiatric disorders. Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is one of the most common psychiatric disorders in children and adolescents. The aim of this study was to investigate the effect of 6 weeks high intensity interval training on adiponectin levels and improvement of motor proficiency in adolescent boys with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).
    Methods
    In this quasi-experimental research, twenty adolescent boys (mean age: 12.7±5.3 years) with ADHD were randomly allocated to high intensity interval training and control groups. The training protocol included 20 meters running 3 times a week, with the repetitions of 4 times at the first and second week, the repetitions of 5 times at the third and fourth week and the repetitions of 6 times in the fifth and sixth week for six weeks. At the beginning and end of the sixth week adiponectin levels and mean scores of motor proficiency were assessed. Independent t-tests were used to assess the effectiveness of the exercise.
    Results
    Data analysis showed that high intensity interval training enhanced serum adiponectin levels (P=0.004) and the mean scores of motor proficiency (P=0.001) significantly in experimental group.
    Conclusion
    Generally, the present study revealed that high intensity interval training as an effective method has a positive impact on weight loss, increased level of serum adiponectin and improvement of motor skills in adolescents with ADHD.
    Keywords: Adiponectin, Motor skills, Attention deficit disorder with hyperactivity
  • Zahra Forouzandeh, Mohammad Javad Soltani Banavandi, Babak Kheyrkhah Page 117
    Background And Aims
    Sepsis is one of the serious infectious diseases in the neonates and infants that is potentially life threatening. The aim of the current study was to identify coagulase negative Staphylococcus and their antibiotic resistance patterns in Neonatal Sepsis in the neonates and infants hospitalized at Ghrazi Hospital, Sirjan.
    Methods
    In the cross-sectional study, 140 blood samples were obtained from neonates and infants hospitalized in a period of time from June to November 2015 in the Sirjan, Kerman and then evaluated based on many items such as: BC(blood culture)/sex/age/admission date/weight/type of birth/admission ward/clinical findings/predisposing factors. All of these informations were acquired from patients profile. All of the isolated S. epidermidis strains were confirmed by PCR. Antibiotic susceptibility test was performed by disk diffusion method.
    Results
    of 140 blood samples, 10 CoNS strains were isolated. Evaluation of EDTA tube and molecular identification confirmed that 6 isolates were S. epidermidis. The results of disk diffusion test showed that most of them were susceptible to vancomycin and novobiocin and the most of them were resistance to cefixime, ceftriaxone and Cephalexin. In the work, half of strains (50%) were resistance to oxacillin. So, they were methicillin resistance S. epidermidis (MRSE).
    Conclusion
    Coagulase negative Staphylococcus (S. epidermidis) is most common cause of sepsis. The specificity and sensitivity of PCR for detection of this strains in the emergency condition was useful.
    Keywords: Identify, Coagulase negative staphylococcus, Antibiotic resistance, Neonatal sepsis
  • Mehraban Sadeghi, Rohollah Rahimi, Fazel Mohammadi Moghadam, Nezamaddin Mengelizadeh Page 126
    Background And Aims
    Acid Red 18 dye is one of the most consuming dyes used in textile industries causing increased environmental problems. Therefore, it is necessary to treat the wastewater of textile industries before discharging to the environment using effective methods. The aim of this study was to evaluate the removal of Acid Red 18 dye from aqueous solutions using ash prepared from almond shell.
    Methods
    In this experimental study, Acid Red 18 Dye was used as the candidate of Azo dyes. Almond shell was activated using thermal method (ash preparation) and utilized in a batch system in order to remove the dye from the aqueous solutions. Experimental operation was conducted in the following conditions: pH (2-12), contact time (15-20 min), rate of adsorbent (0.2-2 g/l), the initial concentration of dye (25-100 mg/L), and experiment temperature 25±1 °C.
    Results
    The results showed that the highest rate of removing Acid Red 18 (90%) is obtained from the ash prepared from almond shell at PH 2, contact time 60 min and adsorbent dose 1.6 g/l. In addition, the balance data was fixed to Langmuir & Freundlich isotherm models indicating a better correspondence of the data resulted from the present study with Langmuir adsorption model (R2= 0.9782) than Freundlich adsorption model (R2= 0.9579).
    Conclusion
    The results of the present study showed that thermal activation of almond shell and its usage in controlled conditions is an effective method for removing Azo dyes from textile wastewaters.
    Keywords: Adsorption, Acid Red 18 Dye, Ash of almond shell, Isotherm
  • Elahe Fadaee, Foad Seidi, Mr Reza Rajabi Page 137
    Background And Aims
    Objective of this research was conducted to evaluate the validity of this device to measure the thoracic kyphosis and lumbar lordosis angles, compared with that of radiography and also to evaluate its Intera-tester reliability and Inter-tester reliability.
    Methods
    To evaluate the validity of spinal mouse device in measuring angle values of thoracic kyphosis and lumbar lordosis, 20 subjects who referred to one of the Imaging Centers of Tehran to get full spine radiography in profile view according to prescription of specialist physician, were selected. Input and output indexes were assessed and measurements were performed by two methods in one day and no spaces. Finally, angles in the X-ray method with Cobb way and in the mouse spinal with results recorded on the screen, were compared with the Pearson correlation coefficient.To assess Intera-tester reliability 30 male students of University of Theran were randomly assigned included into the research so that measurements in three times in three consecutive days, As well as for Inter-tester reliability 15 male students of University of Tehran in two time with an interval of one minute were measured by two examiners. The result were analyzed using Intraclass Correlation Coefficient.
    Results
    Results of Pearson correlation coefficient test showed that the spinal mouse device has desirable validity in measuring angle values of thoracic kyphosis (r=0.81, P=0.001) and lumbar lordosis (r=0.86, P=0.001) compared with radiography image. Also Intera-tester reliability and Inter-tester reliability of spinal mouse device was desirable for measuring angle values of thoracic kyphosis (ICC=0.92, ICC=0.79) and lumbar lordosis (ICC=0.89, ICC=0.87).
    Conclusion
    spinal mouse device as a non-invasive safe device and a proper substitute for radiography image for measuring angle values of thoracic kyphosis and lumbar lordosis.
    Keywords: Spinal mouse, Validity, Reliability, Radiography image, Spine curves
  • Naser Bagheri, Manijeh Shehni Yailagh, Sirous Alipoor, Dr Yadollah Zargar Page 148
    Background And Aims
    Therapists has considered the play therapy as an effective intervention for behavioral problems of children. The aim of this research is to study the effectiveness of school-based group activity play therapy on behavioral problems among preadolescent's male students from shahrekord.
    Methods
    A quasi experimental field design with pretest, posttest and control and placebo groups using the multistage random sampling method for each of the experimental, placebo and control groups, 15 participants (45 in total) were selected. For assessing the behaviorial problems, teachers report form was used. The experimental group received 16 sessions of group activity play therapy during 8 weeks and the placebo group received 16 sessions of instructions and competitive play. The control group received no intervention. Data were analyzed using multivariance covariance.
    Results
    The results showed that play therapy based on group activity caused a reduction in internalizing behavioral problems on experimental group, but had no significant impact on the reduction of externalizing behavioral problems.
    Conclusion
    Based on play therapy literature and the findings of this research, it is suggested that the educational system of Iran acts on establishing play therapy centers as one of the most effective counseling and psychotherapy interventions for children in the elementary schools.
    Keywords: Play therapy, Behavioral problems, Students, Shahrekord
  • Kouresh Sayehmiri, Sasan Nikpay, Milad Azami, Iraj Pakzad, Milad Borji Page 158
    Background And Aims
    Septicemia is one of the most common diseases of infancy associated with high morbidity and mortality. In various papers, the incidence of Septicemia varies in neonates reported with suspected sepsis. The aim of this study was to estimate the overall prevalence of Neonatal Septicemia in Iran and investigate its general trend in the country by systematic review.
    Methods
    The studies were carried out using the valid keywords in domestic and foreign databases including Sid, Magiran, Irandoc, Medlib, Iranmedex, Medline, Scopus, Web of Science, Cochrane, Pubmed, Springer, Science direct, search-engines and Googlescholar. The results were combined using random effects of meta-analysis model. The variance of each study was calculated using the binomial distribution of the heterogeneity of studies, and I2 Index. Stata software was used for data analysis.
    Results
    The sample size was 13889 in 26 studies. The overall incidence of Neonatal Sepsis was estimated 14.3% in Iran (CI 95: 12%-16.7%). The incidence rate of sepsis in boys and girls was estimated in seven studies with a sample of 2268 people 26.7% (CI 95%: 13.3%-40.2%), and 23.3% (CI 95: 12.4%-34.2%). Graph of meta-regression showed that the incidence of Septicemia has declined over the years 1996-2010, but this reduction was not statistically significant.
    Conclusion
    Neonatal septicemia is highly prevalent in our country. Since nosocomial infection factors play a significant role in the neonatal infection with sepsis, with training the personnel present at the Neonatal Units and NICUs, it can be prevented from Neonatal Sepsis. Some of the trainings include practice of health recommendations such as hands washing. Using disposable tools, strong and standard disinfectants and proper cares of the umbilical cord can be pointed out in this regard.
    Keywords: Sepsis, Newborns, Meta-analysis, Systematic review, Iran