فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال هجدهم شماره 5 (پیاپی 87، آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/06
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • محمد زمانیان، محمدرضا حاجی زاده، علی شمسی زاده، الهام حکیمی زاده، محمدالله توکلی * صفحات 1-7
    زمینه و هدف
    ورزش وامانده ساز منجر به آسیب عضلانی و کاهش منابع انرژی نظیر گلوکز می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر مکمل تروگزروتین بر سطح سرمی گلوکز و فعالیت لاکتات دهیدروژناز متعاقب شنا وامانده ساز در موش های صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 4 گروه کنترل، ورزش + 75 میلی گرم بر کیلوگرم، ورزش+ 150 میلی گرم بر کیلوگرم و ورزش + 300 میلی گرم بر کیلوگرم تیمار تروگزروتین تقسیم شدند. کلیه حیوان ها به مدت 30 روز تمرین شنا (5 بار در هفته) انجام دادند. تروگروتین به صورت خوراکی روزانه به مدت 30 روز تجویز شد. در روز سی ام ورزش شنا وامانده ساز انجام و سطح سرمی گلوکز و فعالیت لاکتات دهیدروژناز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مکمل تروگزروتین به طور معنی داری سطح سرمی گلوکز را در مقایسه با گروه کنترل افزایش می دهد (001/0>P) و همچنین فعالیت لاکتات دهیدروژناز در گروه ورزش + تروگزروتین (300) در مقایسه با گروه های کنترل و ورزش + تروگزروتین )150 میلی گرم بر کیلوگرم( کاهش یافت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که تروگزروتین می تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش آسیب عضلانی ناشی از ورزش شنا وامانده ساز داشته باشد.
    کلیدواژگان: فلاونوئید، خستگی عضلانی، آزمون شنا وامانده ساز
  • سیده فاطمه سجادی *، زهرا دهقانی زاده صفحات 8-17
    زمینه و هدف
    مطالعات زیادی نشان داده اند که شیوع اختلالات خوردن در سال های اخیر، به ویژه در میان دختران جوان افزایش یافته است و اخیرا به عنوان یک نشانگان چند عاملی ناهمگن در نظر گرفته می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین ناگویی خلقی و تجربیات تجزیه ای با نگرش های خوردن در دانشجویان دختر انجام شده است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک طرح توصیفی از نوع همبستگی است و جامعه آماری آن شامل کلیه ی دانشجویان دختر دانشگاه شهید چمران در سال تحصیلی 92-91 است که تعداد 325 نفر از آن ها با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و به این ابزارها پاسخ دادند: آزمون نگرش های خوردن، پرسشنامه ی ناگویی خلقی و تجربیات تجزیه ای. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    همبستگی بین ناگویی خلقی و نگرش های خوردن (8/37=r، 01/0=P) معنی دار است و بین تجربیات تجزیه ای و نگرش های خوردن (8/37=r، 01/0=P) رابطه ی مثبت معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر این است که بین نشانه های اختلال خوردن با تجربیات تجزیه ای و ناگویی خلقی ارتباط معنی داری وجود دارد، ولی تجربیات تجزیه ای پیش بینی کننده ی قوی تری برای نشانه های اختلال خوردن می باشد.
    کلیدواژگان: نگرش های خوردن، ناگویی خلقی، تجربیات تجزیه ای
  • پریچهر کفایی، محمد ابراهیم زاده اردکانی *، سارا شکری مقدم صفحات 18-25
    زمینه و هدف
    آکنه ولگاریس شیوع بالایی در اقشار جوان دارد و به همین دلیل اعتقادات و باورهای متعددی در زمینه علل بروز آن وجود دارد. هدف این مطالعه سنجش باور عمومی در مورد ارتباط مواد غذایی با آکنه و بررسی نقش تغذیه در بروز آن می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که در سال 1394 در سطح مراکز بهداشتی درمانی و پایگاه های بهداشت شهری شهر یزد با حجم نمونه 400 زن و مرد انجام گرفت. داده های مورد نیاز مطالعه با استفاده از 3 پرسشنامه اطلاعات عمومی و نظرسنجی در مورد نگرش و دانش و عملکرد در مورد ارتباط آکنه با مواد غذایی به دست آمد. اطلاعات به دست آمده پس از ویرایش و مدیریت داده ها، وارد نرم افزار SPSS شدند و با استفاده از آزمون های t-test و آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه، از دیدگاه مردم مواد غذایی که باعث بروز آکنه می شوند، به ترتیب شامل مواد غذایی با چربی بالا، شیرینی، تنقلات، آجیل و دانه ها، ادویه جات، نوشابه های گازدار و شیر و محصولات لبنی چرب می باشند؛ همچنین مواردی که از نظر مردم باعث بهبود آکنه می شوند شامل میوه ها و سبزیجات، استفاده از ماسک های صورت و مصرف آب آشامیدنی و مایعات فراوان می باشند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بر طبق نتایج مطالعه ما رعایت مواردی از جمله خودداری از مصرف غذاهای پر چرب، شیرینی، آجیل و تنقلات، نوشابه های گازدار و فست فود باعث بهبود یا کاهش بروز آکنه می شوند. پرهیز از این مواد حتی اگر به بهبود آکنه نیز کمک نکنند، در سلامت عمومی افراد تاثیرگذار هستند.
    کلیدواژگان: آکنه ولگاریس، رژیم غذایی، عقاید، نظرات
  • طیب محمدی، سلیمان خیری *، مرتضی سدهی صفحات 26-35
    زمینه و هدف
    خون و فرآورده های حاصل از آن جایگاه ویژه ای در نظام سلامت هر کشوری دارد. هدف از این تحقیق، مدل بندی تعداد دفعات معافیت از اهدای خون و شناسایی عوامل موثر بر آن بر اساس مدل های رگرسیون شمارشی انباشته در صفر با رویکرد بیزی است.
    روش بررسی
    داده های تحقیق حاضر برگرفته از یک مطالعه طولی است که در آن 864 اهداکننده خون برای بار اول و حداکثر به مدت 5 سال (از 1387 تا 1391) پیگیری شدند. تعداد دفعات معافیت از اهدای خون طی 5 سال به عنوان متغیر وابسته و همچنین، جنس، وزن، سن، تحصیلات، وضعیت شغلی و تاهل به عنوان متغیرهای مستقل استفاده شدند. تحلیل داده ها بر اساس دو مدل رگرسیون پواسن انباشته در صفر و دو جمله ای منفی انباشته در صفر با رویکرد بیزی انجام گرفت. برآورد پارامترها با استفاده از روش مونت کارلوی زنجیر مارکوفی (MCMC) به کمک نرم افزار وین باگز (WinBUGS) و مقایسه مدل ها بر اساس معیار بیزی اطلاع انحرافی (DIC) انجام شد.
    یافته ها
    بر اساس معیار اطلاع انحرافی (DIC)، مدل رگرسیون دو جمله ای منفی انباشته در صفر به عنوان مدل بهتر انتخاب شد. از میان متغیرهای مستقل، فقط متغیر وزن با داشتن ضریب رگرسیونی مثبت، معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    افراد با وزن بالاتر به علت مراجعه بیشتر برای اهدای خون، تعداد معافیت بیشتری داشتند؛ لذا با آموزش و اطلاع رسانی به این افراد در خصوص علل معافیت از اهدای خون می توان تعداد معافیت آن ها را کاهش داد.
    کلیدواژگان: تحلیل بیزی، مدلهای شمارشی، صفر انباشته، دوجمله ای منفی، معافیت خون، مونت کارلوی زنجیر مارکوفی
  • معصومه کهنسال، حیدر فراهانی *، فردین فرجی صفحات 36-43
    زمینه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس، یکی از شایع ترین بیماری های مغز و اعصاب محسوب می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی مرتبط با عملکرد کلیه شامل اوره، اوریک اسید و کراتینین در بیماران مبتلا به ام اس در حین مصرف دارو و مقایسه آن ها با گروه کنترل است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، سطح سرمی اوره، اوریک اسید و کراتینین در 52 بیمار مبتلا به ام اس اندازه گیری شد و با 52 فرد سالم که از نظر سنی و جنسی و BMI با گروه بیمار هماهنگ بودند، مقایسه گردید. در نهایت داده ها با استفاده از روش تی تست، شاخص های میانگین و انحراف معیار توسط نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سطح سرمی اوره در گروه بیمار و سالم به ترتیب 58/4±38/14 و 33/4±86/13 میلی گرم بر دسی لیتر مشاهده شد. میانگین غلظت اسید اوریک در گروه بیمار 99/0±66/4 و در گروه سالم 06/1±64/4 میلی گرم بر دسی لیتر و میانگین غلظت کراتینین نیز در گروه بیمار و سالم به ترتیب 10/0±85/0 و 11/0±78/0 میلی گرم بر دسی لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که سطح سرمی اوره، اسید اوریک و کراتینین هیچ تفاوت آماری معنی داری بین گروه بیمار و کنترل نداشت.
    کلیدواژگان: اوره، اوریک اسید، کراتینین، مولتیپل اسکلروزیس
  • مریم شرعیاتی وزیری، فهیمه اسفرجانی، سید جمال مشتاقیان *، نجمه قربانی صفحات 44-54
    زمینه و هدف
    شرکت در تمرینات ورزشی با تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب، پتانسیل پیشگیری از سرطان پستان را دارد و می تواند ککسیا که از عارضه های سرطان در مراحل پیشرفته است را کاهش دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر یک دوره تمرینات استقامتی با شدت متوسط قبل از تشکیل تومور، بر میزان غلظت سرمی TNF-α و وزن بدن موش های مبتلا به سرطان پستان می باشد.
    روش بررسی
    24 سر موش بالب سی ماده به طور تصادفی در 3 گروه کنترل منفی (استراحت-سالم)، کنترل مثبت (استراحت-تومور) و گروه تجربی (ورزش-تومور) توزیع شدند. گروه تجربی تمرین استقامتی مداوم را به مدت 12 هفته، 5 روز در هفته انجام دادند. شدت تمرین در هفته اول 4/15متر بر دقیقه شروع و به تدریج در هفته آخر به 8/23 متر بر دقیقه افزایش داشت. 24 ساعت پس از پایان برنامه تمرین، رده سلولی سرطانی T14 در
    2 گروه کنترل مثبت و تجربی به صورت زیر جلدی تزریق شد. پس از ایجاد تومور، میزان غلظت TNF-α با روش الایزا اندازه گیری شد. وزن موش ها از ابتدا تا انتهای تحقیق به صورت مکرر هر 2 هفته یک بار اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین میزان TNF-α در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل مثبت به صورت معنی داری کاهش یافته بود (0٫030P=)، ولی تفاوت معنی داری بین گروه تجربی و کنترل منفی مشاهده نشد. میانگین وزن موش ها در گروه تجربی نسبت به 2 گروه کنترل منفی و کنترل مثبت در حین تشکیل تومور و 2 هفته پس از تشکیل تومور نسبت به گروه کنترل مثبت کمتر کاهش یافته بود. سطح معنی داری 0٫05P< در نظر گرفته شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که شرکت در تمرینات ورزشی با شدت متوسط می تواند با کاهش میزان سایتوکین TNF-α و کاهش وضعیت ککسیا در پیشگیری از بروز سرطان پستان نقش داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، عامل نکروز کننده تومور آلفا (TNF، ?)، سرطان سینه
  • مصطفی چراغیان، ضیاء فلاح محمدی *، امیر نژادوزیری چتررودی صفحات 55-62
    زمینه و هدف
    با توجه به نتایج تحقیقات پیشین و تاثیر تمرین اختیاری روی فاکتورهای نروتروفیک در درمان بیماری پارکینسون، هدف از انجام پژوهش بررسی تغییرات سطح MANF جسم مخطط موش های صحرایی نر در معرض سم عصبی تزریقی توسط جراحی استریوتاکسی به دنبال 4 هفته دویدن روی نوار گردان بود.
    روش بررسی
    24 سر موش صحرایی نر به 4 گروه شم، کنترل پارکینسون، کنترل سالم و تمرین پارکینسون تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 4 هفته 5 روز در هفته و روزانه 2 جلسه 15 دقیقه ای که حداقل 1 ساعت از هم فاصله داشتند، با سرعت 15 متر بر دقیقه تمرین انجام دادند. تزریق محلول 6- هیدروکسی دوپامین(6-OHDA) به داخل جسم مخطط مغز با هدف تولید مدل تجربی پارکینسون صورت گرفت. 3 هفته پس از تزریق 6- هیدروکسی، تست چرخشی آپومورفین برای تایید پارکینسونی شدن موش ها انجام شد. سطوح MANF جسم مخطط با روش الیزا اندازه گیری گردید. داده ها به روش آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد سطح MANF جسم مخطط در گروه کنترل پارکینسون (9±91/26 پیکوگرم بر میلی گرم) نسبت به گروه کنترل سالم (2±22/45 پیکوگرم بر میلی گرم) تفاوت معنی داری دارد (05/0P≤)؛ همچنین سطح MANF جسم مخطط در گروه تمرین پارکینسون (2±35/29 پیکوگرم بر میلی گرم) نسبت به گروه کنترل پارکینسون (9±91/26 پیکوگرم بر میلی گرم) افزایش داشت، اما تفاوت آن معنی دار نبود (997/0P=).
    نتیجه گیری
    نتیجه این پژوهش نشان داد که اجرای برنامه دویدن روی نوارگردان با مشخصات مطالعه حاضر سبب افزایش سطح MANF جسم مخطط نمی شود و بنابراین نمی توان با قاطعیت نقش حفاظت نرونی برای این پروتکل تمرینی قائل شد و نیاز به تحقیقات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، MANF، 6، هیدروکسی دوپامین، پارکینسون
  • الهام قاسم پور، مجتبی عمادی بایگی *، پروانه نیک پور، آذر برادران صفحات 63-72
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند نسبت بیان HOXB13:IL17BR، شاخص پیشگویی پیامدهای کلینیکی در بیماران مبتلا به سرطان پستان با تومورهای استروژن رسپتور مثبت و عدم درگیری غدد لنفاوی تحت درمان با تاموکسیفن است. تمام این آزمایشات با روش qReal Time RT-PCR با استفاده از پروب TaqMan انجام شدند. هدف پژوهش حاضر سنجش این نسبت با روش qReal Time RT-PCR با استفاده از سایبرگرین بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی، نسبت بیان HOXB13:IL17BR در 40 نمونه ی توموری و غیرتوموری پارافینه شده سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفت. پس از استخراج RNA از بافت ها و سنتز cDNA و تکثیر توالی مورد نظر توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز و به دست آوردن دمای بهینه برای هر ژن، جهت سنجش بیان از روش qReal Time RT-PCR استفاده شد و رنگ سایبرگرین I به عنوان نشانگر مورد استفاده قرار گرفت. سطح بیان ژن های هدف با استفاده از میانگین هندسی سطح بیان ژن های خانه داری توسط نرم افزار BestKeeper به دست آمد و نرمال سازی شد. مقایسه میانگین بیان ژن بین نمونه های توموری و غیرتوموری با استفاده از آزمون t-test انجام شد و مقایسه رابطه بین گروه ریسک بالا/پایین و دارا بودن/نبودن علایم بیماری با استفاده از آزمون Fisher`s Exact test انجام شد.
    یافته ها
    میانگین نسبت بیان HOXB13:IL17BR در نمونه های توموری با نمونه های نرمال از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان نداد. نتایج مطالعه نشان داد که بین قرار گرفتن یک فرد بیمار در 2 گروه ریسک بالا و پایین
    (بر اساس میانگین نسبت بیان 2 ژن HOXB13:IL17BR)، با عود بیماری در آینده ارتباط مستقیم و معنی داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج در مطالعه حاضر نشان داد، علی رغم جایگزینی رنگ سایبرگرین با پروب، همچنان بین نسبت بیان HOXB13:IL17BR و زندگی با علائم بیماری رابطه معنی داری وجود دارد
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ژن HOXB13، ژن IL17BR، qReal Time RT، PCR، سایبرگرین I
  • مونا صالحی، کیومرث امینی* صفحات 73-82
    زمینه و هدف
    سویه های اشریشیاکلی عامل مهمی در بروز عفونت ادراری بوده و به گروه اشریشیاکلی بیماری زای خارج گوارشی تعلق دارند. اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک فاکتورهای حدت مختلفی را بروز می دهند. این فاکتورها در ایجاد کلونیزاسیون، تهاجم و متعاقب آن کاهش پاسخ دستگاه ایمنی میزبان می شوند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژن های حدت fimH،papAH ، papEF، kpsMT و ibeA از جدایه های اشریشیاکلی ایزوله شده از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی آن بود.
    روش بررسی
    در مجموع 60 جدایه اشریشیاکلی از نمونه های ادراری اخذ گردید. جدایه ها بر اساس تست های بیوشیمیایی و باکتریولوژی استاندارد تشخیص داده شدند. جدایه های تایید شده به منظور تعیین ژن های papAH، fimH، kpsMT، papEF و ibeA توسط روش Multiplex-PCR مورد بررسی قرار گرفتند. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی جدایه ها علیه 9 عامل ضد میکروبی صورت گرفت.
    یافته ها
    ژن حدت fimH دارای بیشترین فراوانی (75%) بود. سایر ژن ها شامل kpsMT، papEF و papAHبه ترتیب در 6/21%، 6/11% و 10% جدایه ها شناسایی شدند. بیشترین میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های پنی سیلین و آمپی سیلین به ترتیب با 3/96% و 2/87% فراوانی و بیشترین میزان حساسیت به آنتی بیوتیک کوآموکسی کلاو با 6/94% فراوانی گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد ژن fimH دارای بیشترین فراوانی در بین سویه های اشریشیاکلی جداسازی شده از عفونت اداری مربوط به کودکان می باشد و عامل مهمی در بیماری زایی این باکتری می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، ژن های حدت، عفونت مجاری ادراری
  • شیرین نقدی فر، محبوبه مدنی *، علی محمد احدی صفحات 83-93
    زمینه و هدف
    گونه های باسیلوس منبعی از متابولیت های ضد قارچی با توان مهار عفونت های قارچی هستند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی باکتری مهارکننده ی رشد قارچ های پاتوژن از اصفهان با استفاده از روش مولکولی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 150 نمونه (خاک، هوا و سطوح) از شهر اصفهان تهیه و تاثیر مهاری باکتری های رشد یافته بر روی محیط کشت نوترینت آگار بر رشد قارچ های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس و موکور هیمالیس بررسی شد. بررسی کیفی مهار رشد قارچ با روش نشاکاری و جهت بررسی کمی مهار رشد قارچ ها تلقیح سوسپانسیون قارچی حاوی 104 اسپور بر میکرولیتر به صورت کشت خطی در فواصل 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2 و 3 سانتی متری از مرکز (محل تلقیح سوسپانسیون 5/0 مک فارلند باکتری ها) انجام شد. نمونه ها در دمای 30 درجه سانتی گراد به مدت 96 ساعت نگهداری و شناسایی باکتری مهاری با تست های بیوشیمیایی و روش مولکولی انجام گرفت.
    یافته ها
    تاثیر مهاری باکتری ها بر رشد قارچ های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس و موکور هیمالیس در فواصل 5/0 تا 3 سانتی متر مشاهده شد. بر اساس نتایج تست های بیوشیمیایی و روش کلنی- PCR، باکتری با بیشترین اثر مهاری نسبت به قارچ های مذکور باسیلوس آتروفئوس سویه ی HNSQJYH170 شناسایی شد.
    نتیجه گیری
    باسیلوس آتروفئوس سویه ی HNSQJYH170 بومی اصفهان قابل استفاده برای تولید آنتی بیوتیک و مصارف کنترل بیولوژیک است.
    کلیدواژگان: باسیلوس آتروفئوس، قارچ های پاتوژن، فعالیت ضد قارچی، کلنی PCR
  • عباسعلی پالیزبان، غلامرضا اصغری، عباس بدیعی، حسین مردانی نافچی *، عبدالرحیم کاظمی وردنجانی صفحات 94-102
    زمینه و هدف
    آلاینده ها از جمله عوامل مختل کننده اکوسیستم ها به شمار می روند و در این میان «فلزات سنگین» به دلیل اثرات فیزیولوژیکی آن ها بر موجودات زنده در غلظت های کم حایز اهمیت شناخته شده اند. این آلودگی در فرآورده هایی که به صورت روغن در بازار ارائه می شوند تا چند برابر میزان موجود در گیاه طبیعی تغلیظ می شود و با هر بار مصرف ممکن است مقدار قابل توجه و بالاتر از حد مجاز فلزات سنگین به بدن مصرف کننده برسد. این مطالعه با هدف «بررسی غلظت فلزات سنگین سرب و کادمیوم در گیاهان کلزا و گلرنگ اطراف کارخانه ذوب آهن اصفهان و مقایسه این آلودگی با روغن استخراج شده از آن ها» طراحی و اجرا گردید.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر در سال 1391 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی از دانه های روغنی مزارع گلرنگ و کلزا واقع در شعاع 20 تا 50 کیلومتری کارخانه ذوب آهن اصفهان انجام شد. نمونه ها به 2 گروه تقسیم و عملیات شستشو با آب دیونیزه فقط در مورد گروه اول انجام شد. روغن گیری از دانه ها نیز انجام و آلودگی روغن آن ها نیز بررسی گردید. میزان فلزات سنگین سرب و کادمیوم در دانه ها و روغن آن ها به روش جذب اتمی (AA) اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کمترین مقدار غلظت سرب در نمونه های شسته شده کلزا 00/0 میکروگرم بر گرم و بیشترین مقدار سرب در روغن گلرنگ تهیه شده با روش سنتی به مقدار 74/24 میکروگرم بر گرم به دست آمد. میزان سرب در دانه های شسته نسبت به دانه های نشسته در هر 2 گیاه کمتر بود که در مورد دانه کلزا این اختلاف معنی دار به دست آمد (05/0>P). آلودگی به کادمیوم در 2 گیاه کلزا و گلرنگ و روغن های حاصل از آن ها مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    میزان آلودگی به سرب در گیاهان که در نزدیکی کارخانه ی ذوب آهن کشت می شدند، وجود داشت، اما آلودگی به کادمیوم مشاهده نشد. با توجه به این که میزان سرب در گروهی که با آب دیونیزه شسته شده بودند، کمتر از گروه نشسته بود؛ لذا پیشنهاد می گردد مراحل شستشوی دانه های روغنی در کارخانجات، قبل از روغن گیری در حجم کم، با آب سالم و به دقت انجام گیرد.
    کلیدواژگان: سرب، کادمیوم، کلزا، گلرنگ، روغن
  • وحید مظلوم *، وحید سبحانی، حسین شیروانی، عمید الدین خطیبی عقدا صفحات 103-114
    زمینه و هدف
    روش های توانبخشی محافظه کارانه بخش مهمی از درمان مبتلایان به استئوآرتریت زانو محسوب می شوند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر کینزیوتیپینگ و لیزر کم توان بر شدت درد، عملکرد و حس وضعیت زانو در این بیماران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 26 بیمار (میانگین ± انحراف معیار سن: 6/4±5/48 سال) مرد مبتلا به استئوآرتریت یکطرفه زانو به صورت تصادفی به 2 گروه کینزیوتیپینگ (13 نفر) و لیزر کم توان (13 نفر) تقسیم شدند. هر 2 گروه در مدت زمان 10 جلسه علاوه بر درمان معمول فیزیوتراپی، پروتکل درمانی مخصوص به خود را دریافت نمودند. برای ارزیابی شدت درد، عملکرد و حس وضعیت زانو به ترتیب از مقیاس بصری سنجش درد، آزمون برخاستن و راه رفتن و روش بازسازی زاویه هدف در ابتدا و پس از اعمال مداخله درمانی استفاده شد.
    یافته ها
    هر 2 روش به طور معنی داری باعث کاهش شدت درد، کاهش مدت زمان انجام آزمون برخاستن و راه رفتن و کاهش خطای بازسازی زاویه 60 درجه فلکشن زانو شدند (001/0P<). تغییرات میانگین خطای بازسازی زاویه هدف به طور معنی داری در گروه کینزیوتیپینگ بیشتر از گروه لیزر درمانی بود (001/0P<)، در حالی که تفاوت میانگین سایر متغیرها بین 2 گروه معنی دار نبود (05/0P>).
    نتیجه گیری
    کینزیوتیپینگ و لیزر کم توان می توانند باعث بهبود درد، حس وضعیت زانو و عملکرد افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو شوند؛ اگرچه اثر کینزیوتیپینگ در بهبود حس وضعیت زانو بیشتر است.
    کلیدواژگان: کینزیوتیپینگ، لیزر، استئوآرتریت زانو، فیزیوتراپی
  • بتول محمدتقی، پروانه شمسی پور دهکردی *، پریسا حجازی صفحات 115-127
    زمینه و هدف
    تعادل جهت کنترل پاسچر که قابلیت ضروری برای حفظ عملکردهای روزانه در نظر گرفته شده است در طی سال های گذشته به طور گسترده ای برای جمعیت نرمال و گروه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته است. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر دستکاری اطلاعات آوران بینایی، شنوایی و عمقی در 6 وضعیت حسی بر تعادل ایستای افراد سالم و قطع عضو زیر زانو می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه پس رویدادی 40 نفر (20 قطع عضو زیر زانو و 20 فرد سالم) شرکت کردند. جهت ارزیابی کنترل پاسچر و تعادل آزمودنی ها از آزمون سازماندهی حسی دستگاه پاسچروگرافی پویای کامپیوتری استفاده شد. این دستگاه وضعیت تعادل را در 6 وضعیت: اول (وجود هر 3 حس بینایی، شنوایی و حس عمقی)، دوم (حذف بینایی)، سوم (دستکاری شنوایی)، چهارم (دستکاری حس عمقی)، پنجم (حذف بینایی و دستکاری حس عمقی) و ششم (دستکاری حس شنوایی و حس عمقی) ارزیابی نمود. آزمون سازماندهی حسی نمره تعادل را با2 متغیر پایداری و جابه جایی مرکز ثقل تعیین نمود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، میانگین نمره پایداری در افراد آمپوته و سالم در وضعیت اول که هر 3 حس بینایی، عمقی و شنوایی وجود دارند، بیشتر از وضعیت های دیگر است و نمره پایداری در وضعیت ششم که هر 3 حس دستکاری و حذف می شوند، کمتر از وضعیت های دیگر است. میانگین نمره پایداری در افراد سالم در هر شش وضعیت بالاتر از افراد آمپوته اندام تحتانی است؛ همچنین میانگین نمره جابه جایی مرکز ثقل در افراد آمپوته در وضعیت اول که هر 3 حس بینایی، عمقی و شنوایی وجود دارند، کمتر از وضعیت های دیگر است و نمره جابه جایی مرکز ثقل در وضعیت ششم که حس شنوایی و عمقی دستکاری می شوند، بیشتر از وضعیت های دیگر است. میانگین نمره جابه جایی مرکز ثقل در افراد سالم در هر شش وضعیت بهتر از افراد آمپوته اندام تحتانی است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، افراد سالم در هر 6 شرایط به مراتب تعادل بهتری از افراد قطع عضو داشتند؛ همچنین دستکاری اطلاعات آوران حسی در 6 وضعیت بر متغیر پایداری افراد سالم و آمپوته اندام تحتانی تاثیر متفاوت دارد.
    کلیدواژگان: افراد سالم، افراد قطع عضو اندام تحتانی، تعادل، دستکاری اطلاعات آوران حسی
  • احسان بخشیان دهکردی، مرتضی هاشم زاده چالشتری *، بتول سادات حائریان، پریسا محمدی نژاد صفحات 128-139
    زمینه و هدف
    سرطان کولورکتال (CRC) سومین سرطان شایع در جهان است و علت آن اثرات متقابل عوامل ژنتیکی و محیطی می باشد. آنژیوژنز به فرمی از تشکیل مویرگ های جدید از عروق خونی موجود در بدن اطلاق می شود که در رشد تومور و متاستاز، نقش حیاتی دارد. در این مطالعه به بررسی 2 پلی مورفیسم از ژن فاکتور رشد عروق اندوتلیال (VEGF) با استعداد ابتلا به سرطان کولورکتال در بیماران ایرانی پرداخته شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 280 بیمار آدنوکارسینومای کولون از مراکز پاتولوژی بیمارستان های سینا و طالقانی استان تهران به عنوان مورد و 372 فرد سالم به عنوان گروه شاهد از همان مراکز انتخاب شدند. افراد شاهد از نظر جنس و سن با گروه مورد، همسان گردیدند. بیماران با سابقه فامیلی مثبت، از مطالعه خارج شدند. اطلاعات استخراج شده شامل سن، جنس، محل تومور، مرحله بیماری و تمایز بافت سرطانی بودند. در این مطالعه با استفاده از تکنیک Real time PCR ژنوتیپ افراد برای پلی مورفیسم های rs833061 و rs2010963 مشخص گردید.
    یافته ها
    بیشتر افراد مبتلا به سرطان کولورکتال در جنس مردان بودند (7/62%). بیشتر افراد کمتر از 60 سال سن داشتند، بیشتر تومورها در ناحیه کولون قرار داشت (69%)، بیشترین تمایز توموری در دسته تمایز متوسط جای گرفت (8/54%) و همچنین از لحاظ مرحله آسیب شناسی نیز مرحله سوم دارای بیشترین میزان با (5/72%) بود. در این پژوهش میان 2 گروه مورد مطالعه از نظر حساسیت به سرطان کولورکتال بر اساس سن در زمان تشخیص ژنوتیپ T/C پلی مورفیسم rs833061 با سن کمتر از 60 سال رابطه معنی دار نشان دادند (008/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان می دهد که افراد دارای ژنوتیپ نام برده شده نسبت به سایر افراد دارای حساسیت بالاتری به ابتلا به سرطان کولورکتال هستند و همچنین با توجه به افزایش بروز جهانی بیماری و قابل پیشگیری بودن سرطان کولورکتال، می توان از این ژنوتیپ به عنوان مارکر مولکولی برای تشخیص زود هنگام این بیماری استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، پلی مورفیسم، ژن فاکتور رشد عروق اندوتلیال (VEGF)
  • مروری
  • کوروش سایه میری، زینب ترده، اکرم منصوری، میلاد برجی، میلاد اعظمی* صفحات 140-151
    زمینه و هدف
    از جمله شایع ترین عوارض اندوکرین در بیماران تالاسمی ماژور هیپوگنادیسم می باشد. مرور ساده مستندات نشان می دهد، شیوع این اختلال در بیماران تالاسمی ماژور ایران متفاوت و بین 88-3/31% گزارش شده است؛ لذا مطالعه ی حاضر با هدف تعیین شیوع هیپوگنادیسم در بیماران تالاسمی ماژور ایران به روش متاآنالیز انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه براساس چک لیست PRISMA برای مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد. جستجویی جامع در بانک های اطلاعاتی شامل:Magiran ، Iranmedex، SID، Medlib،IranDoc ، Scopus، PubMed، Science Direct، Cochrane، Embase، Springer، Online Library Wiley و همچنین موتور جستجوی Google Scholar با استفاده از کلیدواژهای MESH انجام شد؛ سپس تمام مقالاتی که دارای معیار ورود به مطالعه بودند بدون محدودیت زمانی تا سال 1394 مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده مدل اثرات تصادفی و نرم افزار STATA Ver.11.1 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در 16 مطالعه، تعداد 2938 نفر با میانگین سنی 43/17سال مورد بررسی قرار گرفت. شیوع هیپوگنادیسم در بیماران تالاسمی ماژور ایران 3/42% (فاصله اطمینان 95%: 8/53-7/30) برآورد گردید. کمترین و بیشترین شیوع به ترتیب مربوط به مرکز (41%) و شرق ایران (45%) بود. شیوع هیپوگنادیسم در جنس مذکر و مونث
    به ترتیب 49% و 2/45% برآورد گردید. در بررسی هتروژنیسیتی مطالعات، شیوع هیپوگنادیسم با سال انجام مطالعه و حجم نمونه، ارتباط معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    شیوع هیپوگنادیسم در بیماران تالاسمی ماژور ایران بالا می باشد و لزوم اجرای یک برنامه ی مدون و منظم جهت بررسی و پیگیری این بیماران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: شیوع، هیپوگنادیسم، تالاسمی ماژور، ایران، متاآنالیز
|
  • Mohammad Zamanian, Mohammad R. Hajizadeh, Ali Shamsizadeh, Elham Hakimizadeh, Mohammadallah Tavakoli * Pages 1-7
    Background And Aims
    Exhaustive exercise leads to muscle damage and reduces energy sources such as glucose. The purpose of the present study was to investigate the effect of troxerutin supplementation on serum glucose level and lactate dehydrogenase activity after exhaustive swimming in male rats.
    Methods
    In this experimental study, 32 male Wistar rats were randomly divided into 4 groups including control, exercise 75 mg/kg, exercise 150 mg/kg and exercise 300 mg/kg troxerutin treatment. All animals performed swimming training for 30 days, 5 d/wk. Troxerutin was administered by oral gavage once daily for four weeks. On the 30 th day, the rats performed an exhaustive swimming exercise, and serum glucose level and lactate dehydrogenase activity were measured.
    Results
    The results showed that troxerutin supplementation significantly increased serum glucose level compared to the control group (P
    Conclusion
    The present study showed that troxerutin can significantly affect in reducing of muscle damage exhaustive swimming exercise-induced.
    Keywords: Flavonoid, Muscle fatigue, Exhaustive swimming test
  • Fateme Sajadi *, Zahra Dehghanizade Pages 8-17
    Background And Aims
    Numerous studies have demonstrated that the prevalence of eating disorders in recent years, especially in young girls, had increased and this can be considered as heterogeneous - multi factorial syndrome. The current study was aimed to investigate the relationship between dissociative experiences and alexithymia with eating attitudes in female students.
    Methods
    This is a correlational descriptive design and the statistical population included the girl students of Shahid Chamran University in educational year of 91-92, which 325 female undergraduate students were selected via multi-phase random clustering and completed the following rating scales; Eating Attitudes Test-26 (EAT-26), Alexithymia Questionnaire (TAS-20), and Dissociative Experiences Scale (DES-28). Data were analyzed was performed using the Pierson correlation and stepwise multiple regression analysis.
    Results
    Correlation between alexithymia and eating attitudes was significant (r=37.8, P=0.01), and there was a significant positive correlation between dissociative experiences and eating attitudes (r=37.8, P=0.01).
    Conclusion
    The results highlight a significant association between eating disorders symptoms, dissociative experiences and alexithymia, but the dissociative experiences are stronger predictor for eating disorders symptoms.
    Keywords: Eating attitudes, Alexithymia, Dissociative experiences
  • Parichehr Kafaie, Mohammad Ebrahimzadeh Ardekani *, Sara Shokri Moghadam Pages 18-25
    Background And Aims
    Acne vulgaris is a high prevalence skin disease in young people, and for this reason, there are many beliefs in the context of its causes and development. The aim of this study was to assess public opinion about the relationship between food and acne. It investigates the role of nutrition in the incidence of acne vulgaris.
    Methods
    This study is a cross-sectional study that was conducted in 2015 at the health centers in Yazd city. The study population consisted of 400 patients admitted to these health centers in 2015. The required data was obtained by using a questionnaire about basic information and knowledge, attitudes and behavior about the relationship between acne and foods. The data obtained after editing and data management by SPSS software were analyzed using the t-test and ANOVA test and Chi square test.
    Results
    Due to results of this study, among the factors that may be contributed to acne are such as high-fat foods, sweets, snacks, nuts and seeds, food, spices, carbonated drinks and high-fat milk and dairy products, respectively. Among people the preventing factors like, fruits and vegetables, use of face masks and drinking water and much liquids have the effect to prevent or improve the acne vulgaris (P
    Conclusion
    According to the results of the current study, avoiding overusing of fatty foods, high glycemic foods, snacks, carbonated drinks, spices, fast food, causes improving public health or decreasing the acne vulgaris. Even if they do not improve acne, they affect on the public health.
    Keywords: Acne vulgaris, Diet, Beliefs, Opinions
  • Tayeb Mohamadi, Soleiman Kheiri *, Morteza Sedehi Pages 26-35
    Background And Aims
    Blood and its products have a special role in healthy system of any country. The aim of this study was to modeling the number of blood donor deferral and detecting its main factors based on zero-inflated count regression models.
    Methods
    The data used in this study were drawn from a longitudinal study in which 864 first-time donors were followed up for a maximum five years, from 2008 to 2013. The response variable was the number of blood donor deferral during five years. Also, sex, weight, age, marital status, education and job were used as independent variables. For analyzing data, two zero-inflated Poisson and zero-inflated negative binomial models were used by Bayesian technique. Assessment of models was carried done using Marko chain Monte Carlo methods (MCMC) by WinBUGS. Comparison of models was done using deviance information Bayesian criterion (DIC).
    Results
    Based on the results of DIC, the zero-inflated negative binomial regression model had smaller DIC and was selected as better model. The body weight had a significant positive effect on the number of blood donor deferral.
    Conclusion
    Donors with higher body weight returned to donation more, so, their deferral number was higher. Therefore, training and informing can reduce their blood deferral numbers.
    Keywords: Bayesian Analysis, Count Regression Model, Zero, Inflated, Negative Binomial, Blood donor deferral, Markov Chain Monte Carlo
  • Masumeh Kohansal, Heidar Farahani *, Farden Faraji Pages 36-43
    Background And Aims
    Multiple sclerosis considers as one of the most common neurological diseases. The aim of this study was to evaluate changes in biochemical parameters associated with kidney function, including urea, uric acid and creatinine in patients with multiple sclerosis while taking the drug and compared them with a control group.
    Methods
    Multiple sclerosis considered as one of the most common neurological diseases. The aim of this study was to evaluate changes in biochemical parameters associated with kidney function, including urea, uric acid and creatinine in patients with multiple sclerosis while taking the drug and compared them with a control group.
    Results
    The mean serum urea level in case and control was 4.58, 14.38, 4.33 and 13.86 mg/dl, respectively. The mean of acid uric level in patients and control were respectively 0.99, 4.66 mg/dl and 1.06, 4.64 mg/dl. The mean of creatinine concentration in case and control was 0.10, 0.85 and 0.11, 0.78 mg/dl, respectively.
    Conclusion
    Present study indicated that no statistically significant difference observed in serum levels of urea, uric acid and creatinine, between case and control groups.
    Keywords: Creatinine, Multiple sclerosis, Urea, Uric acid
  • Maryam Shareiyati Vaziri, Fahime Esfarjani, Seyd Jamal Moshtaghian *, Najme Ghorbani Pages 44-54
    Background And Aims
    Endurance training has a potential ability to prevent breast cancer by strengthening the immune system and reducing inflammation, and can reduce cachexia which is effects of cancer in advanced stages. This study aims to investigate the effect of endurance training with moderate intensity on the serum levels of TNF-α and weight of the mice suffered from breast cancer.
    Methods
    24 female BALB/c mice were randomly allocated to 3 groups: negative control (Rest-Healthy); positive control (Rest-Tumor) and experimental (Exercise-Tumor) groups. The experimental group carried out the continuous endurance exercise 5 days per week for 12 weeks. Training intensity was begun from 15.4 meter per minutes in the first week and gradually raised up to 23.8 meters per minutes in the last week. 24 hours after the end of training program, the 4T1 cancer cell line was injected subcutaneously to mice in positive control and experimental groups. After tumor formation, TNF-α concentration was measured by ELISA. The weight of mice was measured regularly from the beginning to the end of the study after each two-week training period subsequently.
    Results
    The Mean of TNF-α in the experimental group as compared to the positive control decreased significantly (P=0.030), but there was no significant difference between experimental and negative control groups. The mean of weight of rats in the experimental group was significantly lower than both positive and negative control groups during tumor formation and after two weeks was lower compared to positive control group.
    Conclusion
    It seems that participating in moderate-intensity training can play a role by decreasing the cytokine TNF-α and cachexia to prevent breast cancer.
    Keywords: Endurance training, Tumor Necrosis Factor Alpha (TNF, ?), Breast Cancer
  • Mostafa Cheraghian, Zia Fallah Mohammadi *, Amir Nejhadvaziri Chatrroodi Pages 55-62
    Background And Aims
    The aim of this study, regarding the results of the previous researches and the effects of voluntary exercise on neurotrophic factors in treating PD, was to evaluate changes MANF level of rats` stratum exposed to neurotoxin injected by the stereotaxic surgery following the four weeks of treadmill running.
    Methods
    Twenty four rats were divided into four groups: Sham, Parkinson control, Parkinson exercise, and healthy control. Exercise group exercised for 4 weeks, 5 days per week and 2 15-minute sessions having at least 1 h interval. The purpose of injecting 6-OHDA into the brain striatum was to create an experimental model of PD. Three weeks after the injection of 6-hydroxydopamine (6-OHDA), Apo morphine rotational test was carried out in order to verify the rats with Parkinson latest. MANF levels in the striatum were measured by ELISA. Data was analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA) and Tukey post-hoc test.
    Results
    The findings showed that there is a significant difference in the striatum MANF level of Parkinson control group (26.91±9 pg/mg) compared to the healthy control group (45.22±2 pg/mg) (P≤0.05). Furthermore, the striatum MANF level in Parkinson exercise group (29.35±2 pg/mg) had an increase in comparison with the Parkinson control group (26.91±9 pg/mg), but the difference was not significant (P=0.997).
    Conclusion
    This research has shown that performing treadmill running program cannot increase the MANF level of striatum. Therefore, we cannot decisively consider a neural protective role for this training protocol and it necessitates further studies.
    Keywords: Aerobic Exercise, MANF, 6, hydroxydopamine, Parkinson
  • Elham Ghasempour, Modjtaba EmadiBaygi *, Parvaneh Nikpour, Azar Baradaran Pages 63-72
    Background And Aims
    Studies have shown that a HOXB13:IL17BR expression ratio index predicts clinical outcome in ER-positive, lymph node-negative breast cancer patients that treated with adjuvant tamoxifen. All of these experiments were conducted with qReal Time RT-PCR using TaqMan probes. The aim of this study was to determine the ratio using SYBR Green I qReal Time RT-PCR.
    Methods
    In this case- control study, expression levels of HOXB13:IL17BR was measured in 40 paired formalin-fixed, paraffin-embedded primary breast tumor specimens. After extracting RNA from the tissues, cDNA synthesis and amplification with the polymerase chain reaction to obtain the optimum annealing temperature, the expression levels was measured by SYBR Green I qReal Time RT-PCR. To determine and normalize the expression levels, BestKeeper software was used to obtain the BestKeeper Index using the geometric mean of expression levels of housekeeping genes. Comparison of mean expression of genes between tumoral and non-tumoral tissues was performed by t-test and association between patient grouping (high/low risk) and time for disease free survival was assessed by Fisher`s Exact test.
    Results
    HOXB13:IL17BR expression value did not show significant difference between tumoral and non-tumoral tissues. The results showed that there was a direct and significant association between patient grouping (based on HOXB13:IL17BR ratio) and disease free survival status.
    Conclusion
    Results in the current study showed that in spite of using SYBR Green dye (instead of TaqMan probes), there is still a significant correlation between HOXB13:IL17BR ratio and disease free survival status.
    Keywords: Breast Cancer, HOXB13, IL17BR, qReal Time RT, PCR, SYBR Green I
  • Mona Salehi, Kumarss Amini * Pages 73-82
    Background And Aims
    Escherichia coli is a major cause of urinary tract infections and belongs to E.coli groups of gastrointestinal outside. Uropathogenic Escherichia coli (UPEC) appears different virulence factors. These factors create colonization, invasion and the subsequent decline in immune response of the host. The aim of this study was to evaluate the prevalence of virulence genes fimH, papAH, papEF, kpsMT and ibeA in Escherichia coli isolates from children with urinary tract infection and to determine their antibiotic susceptibility.
    Methods
    A total of 60 isolates of E.coli from urine samples were taken. The isolates were identified by standard biochemical tests and bacteriology. The verified isolates were studied to determine the genes papA, fimH, kpsMT, papEF and ibeA by using Multiplex- PCR methods. The antibiotic sensitivity test of isolates against 9 antimicrobial agents was taken.
    Results
    The fimH virulence gene has the highest rate (75%). Other genes were identified including kpsMT, papEF and papAH, respectively in 21.6%, 11.6% and 10% of isolates. The most resistance was reported to antibiotics penicillin and ampicillin, respectively 96.3% and 87.2% frequency and the highest sensitivity to antibiotics amoxicillin clavulanicacid with 94.6% frequencies.
    Conclusion
    The results showed that the gene fimH has the most frequent among Escherichia coli strains isolated from UTI in children, and is an important factor in virulence of the bacteria.
    Keywords: Escherichia coli, Virulence gene, Urinary tract infection
  • Shirin Naghdifar, Mahboobeh Madani *, Ali Mohammad Ahadi Pages 83-93
    Background And Aims
    Bacillus spp. are sources of antifungal metabolites with the potential use of preventing fungal infection. This study was aimed to identify and isolate inhibitory bacterium against pathogenic fungi in Isfahan using molecular method.
    Methods
    In this cross-section descriptive, 150 samples (soil, air, and surface) from different parts of Isfahan were prepared and investigated the effect of inhibitory bacteria grown on nutrient agar medium on the growth of Aspergillus niger, Aspergillus flavus and Mucor hiemali. Qualitative investigation of fungal growth inhibition was done by inoculation methods, and quantitative evaluation was conducted using linear culturing in distance of 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 and 3 cm of fungal suspension (104 spore/µl) from the center of plates (bacterial inoculation, 0.5 Macfarland). Samples were incubated in 30 ͦC for 96 hours and identification of the inhibitory bacterium was done according to biochemical tests and molecular method of colony-PCR.
    Results
    The effect of inhibitory bacteria against Aspergillus niger, Aspergillus flavus and Mucor hiemali was from 0.5 to 3 cm. According to biochemical tests and colony-PCR, the bacterium with the most inhibitory effect was Bacillus atrophaeus strain HNSQJYH170.
    Conclusion
    Bacillus atrophaeus strain HNSQJYH170 is endemic in Isfahan and can be used in antibiotic production and biological control.
    Keywords: Bacillus atrophaeus, Pathogenic Fungi, Antifungal activity, Colony, PCR
  • Abbasali Palizban, Gholamreza Asghari, Abbas Badiee, Hossein Mardani Nafchi *, Abdolrahim Kazemi Vardanjani Pages 94-102
    Background And Aims
    Contaminants are a disturbing factor for ecosystems, among which “heavy metals” are considered as significant due to their physiological effects at low concentrations on organisms. This contamination is concentrated several times more in the products that are available in markets as oil than in natural plant, and in each consumption time, a considerable amount, higher than authorized amount of heavy metals may enter into consumer’s body. This study was designed and conducted for this aim to investigate the contamination rate with lead and cadmium in canola (Brassica napus) and safflower (Carthamus tinctorius L.) in the farms around Isfahan Steel factory and to compare this contamination with oil extracted from them.
    Methods
    The present study was conducted in 2012. The samples were randomly selected from oil seeds of B. napus and C. tinctorius L. in the farms within a 20 to 50 km distance from Isfahan Steel factory. Samples were assigned to two groups and only group 1 underwent washing operation with deionized water. The amount of lead and cadmium in seeds and their oil was measured by atomic absorption. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    The results indicated that the lowest lead concentration was 0.00 µg.g in washed B. napus samples and the highest lead concentration was 24.74 µg.g in C. tinctorius L. oil extracted by traditional method. The amount of lead was less in washed seeds than unwashed seeds, with a significant difference for B. napus seeds (P
    Conclusion
    A rate of contamination with lead was seen in the plants cultivated near Isfahan Steel factory, but no contamination with cadmium was seen. In view of the lead amount being less in the group washed with deionized water than the unwashed group, it is recommended to do washing steps of oil seeds in the factory at low volume, with clean water, and carefully prior to oil tapping.
    Keywords: Lead, Cadmium, Brassica napus, Carthamus tinctorius L, Oil
  • Vahid Mazloum *, Vahid Sobhani, Hossein Shirvani, Amidaldin Khatibiaghda Pages 103-114
    Background And Aims
    Conservative rehabilitation methods are assumed as a fundamental part of treatment in patients with knee osteoarthritis (OA). This study was aimed to investigate the influence of Kinesio Taping® (KT®) and low level laser therapy (LT) on pain intensity, function, and knee joint position sense (JPS) in such patients.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 26 male patients (Mean ± SD of age: 48.5 ± 4.6 years) with unilateral knee OA were randomly divided into two groups of KT® (N=13) and LT (N=13). Both groups followed their own specific therapeutic protocol in addition to routine physiotherapy program for 10 sessions. The outcome measurements included pain intensity, function, and knee JPS; which were evaluated using visual analogue scale, Up and Go test, and reproduction of target angle at baseline and after completing the interventions; respectively.
    Results
    Both methods can significantly improve pain intensity, reduce the time to perform Up and Go test, and reduce the angle reproduction error of 60º knee flexion (P0.05).
    Conclusion
    KT® and low level laser can improve pain, knee JPS, and function in patients suffered from knee OA. However, the effect of KT® on knee JPS is more than laser therapy.
    Keywords: Kinesio Taping®, Laser, Knee Osteoarthritis, Physical Therapy
  • Batol Mohamadtaghi, Parvaneh Shamsipour *, Parisa Hejazi Pages 115-127
    Background And Aims
    Balance for postural control which is a necessary ability to preserve daily functions has been evaluated widely for normal population and different groups. The aim of the present study was to compare the effect of manipulating visual, auditory and proprioceptive sensory information on the balance in healthy subjects and lower limb amputees.
    Methods
    In this quasi-empirical, 20 lower limb amputees and 20 healthy subjects participated and assigned into 2 groups. To assess postural control and balance, Computerized Dynamic Posturography was used. Using sensory organization test, balance was measured in 6 conditions (first: existence of sight, hearing and proprioception; second: Elimination of sight; third: Manipulation of vestibular system; fourth: Manipulation of proprioception; fifth: Elimination of sight and manipulation of proprioception and sixth: Manipulation of vestibular system and proprioception). Sensory organization test detected the balance score according to 2 variables of stability and displacement of the center of gravity.
    Results
    The findings showed that the stability score in healthy and amputees group in the first situation that there is each 3 senses: Visual, auditory and proprioceptive sensory is more than other situations. Stability score in the sixth situation of the 3 senses that are manipulated and removed was less than other situation. The average of stability score in healthy people was higher than low limb amputees group in the all 6 situations. Also, the average of displacement of the center of gravity in limb amputees subjects in the first condition that had 3 senses, visual, deep, and hearing was less than other situations. The average of displacement of the center of gravity in healthy subjects was higher group had a better balance in all the 6 conditions with lower limb amputees.
    Conclusion
    The results showed that healthy subjects group had a better balance in all the 6 conditions than amputees.
    Keywords: Healthy people, people with lower limb amputation, balance, manipulation, sensory afferent information
  • Ehsan Bakhshian Dehkordi, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori *, Batoul Saadat Haerian, Parisa Mohamadinejad Pages 128-139
    Background And Aims
    Colorectal cancer (CRC) is the third most common cancer worldwide and is caused by the interaction of genetic and environmental factors. Angiogenesis is the formation of new blood vessels in the body that plays a critical role in tumor growth and metastasis. In this study, it was aimed to examine 2 Gene Polymorphism of the Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) and susceptibility to colorectal cancer in Iranian patients.
    Methods
    In this case-control study, 280 patients with colon adenocarcinoma selected of the pathology centers in Tehran (Sina and Taleghani) hospital as cases and 372 healthy subjects as controls were selected from the same centers. Control subjects were matched according to sex and age. Patients with positive family history of cancer were excluded. Data collected included age, sex, tumor location, stage of disease and cancer tissue. In this study, it was used Real time PCR techniques to genotype rs833061 and rs2010963 polymorphisms.
    Results
    Colorectal cancer in men was more than women (62.7%). Age of most people was under 60 years. Most tumors were located in the colon (69. From the point of tumor tissue differentiation, most of them were placed in the moderate level (54.8%) and pathology stage most of them were in stage III (72.5%). In the current study, between the two groups in terms of susceptibility to colorectal cancer, it was a significant relationship based on onset age T/C genotype of rs833061 polymorphism with age
    Conclusion
    The results of this study show that people who have been named genotype are more sensitive than others to the risk of colorectal cancer, and also due to the increasing prevalence of colorectal cancer diseases in the worldwide and possibility of prevention, it can be used this genotype as molecular markers for early detection of the disease.
    Keywords: colorectal cancer, polymorphism, Vascular Endothelial Growth Factor(VEGF), real time PCR
  • Kouresh Sayehmiri, Zynab Tardeh, Akram Mansouri, Mlad Borji, Milad Azami * Pages 140-151
    Background And Aims
    Hypogonadism is one of the most common endocrine complications in patients with thalassemia major. A simple review of studies show different hypogonadism prevalence and has been reported between 31.3-88% in Iranian patients with thalassemia major. So, this meta-analysis study was conducted to determine the hypogonadism prevalence in Iranian patients with thalassemia major.
    Methods
    This study was conducted based on PRISMA checklist for systematic review and meta-analysis studies. A comprehensive search by two researchers was conducted according to MESH keywords in databases such as Magiran, Iranmedex, SID, Medlib, IranDoc, Scopus, PubMed, Science Direct, Cochrane, Embase, Springer, Online Library Wiley and also search engine Google Scholar. Then, all articles were examined without any time limited until October 2015. Data were analyzed using random effects model and Stata ver. 11.1 software.
    Results
    Sixteen studies involving 2938 patients with average age of 17.34 were identified to analyze in the meta-analysis. Hypogonadism prevalence in patients with thalassemia major in Iran has been estimated 42.3% (CI 95%: 30.7-53.8). Minimum and maximum prevalence in Iran were related to the center (41%) and east (45%), respectively. Hypogonadism prevalence in male and female patients was 49% and 45.2%, respectively. There was no significant relationship between hypogonadism prevalence and year of the study and sample size.
    Conclusion
    The prevalence of hypogonadism in Iranian patients with thalassemia major is high and it is needed to perform a continuous and regular plan and follow up for these patients.
    Keywords: Prevalence, Hypogonadism, Thalassemia major, Meta, analysis, Iran