فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 91، امرداد و شهریور 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی عسکریان *، عباسعلی گائینی، محمدرضا کردی، صدیقه نیک زارع، امید سراجی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت اسپیرولینا بر مقادیر سرمی مالون دی آلدئید (MDA) و فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز (SOD) دوچرخه سواران استقامتی نخبه بود.
    روش بررسی
    به منظور انجام این پژوهش نیمه تجربی که با طرح پیش آزمون و پس آزمون انجام شد، 14 نفر از دوچرخه سواران استقامتی (سن 1/4±20/5 سال، قد 4/33±180/21 سانتی متر، وزن 2/16±66/4 کیلوگرم، شاخص توده بدنی 0/7±20/22، حداکثر اکسیژن مصرفی 2/93±71/78) با تجربه حضور در تیم ملی به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. آزمودنی ها یک هفته پیش از شروع فرآیند آزمون از مصرف مکمل های ویتامینی و یا هرگونه مکمل دیگری که حاوی مواد معدنی و ویتامینی باشد خودداری کردند. دست کم 18 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین جهت ارزیابی مقادیر MDA و SOD، از آزمودنی ها ناشتا خون گیری شد. پس از انجام پروتکل درمانده ساز پژوهش و سنجش ترکیب بدن در مرحله پیش آزمون، آزمودنی ها در دو گروه مکمل اسپیرولینا (7=n) و دارونما (7=n) که با توجه به شاخص توده بدنی همگن شده بودند، تقسیم شدند. مکمل ها در شکل و مقادیر یکسان (قرص های 500 میلی گرمی، 3 گرم در روز) در اختیار آزمودنی ها قرار گرفت. پس از گذشت دو هفته از شروع مکمل سازی از آزمودنی ها برای تعیین مقادیر استراحتی متغیرهای پژوهش، ناشتا خون گیری شد.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد، مقادیر SOD و MDA تحت تاثیر فعالیت ورزشی افزایش می یابد و 2 هفته مکمل سازی اسپیرولینا باعث کاهش معنی دار MDA (0/05P<) و افزایش معنی دار فعالیت SOD (0/05P<) در شرایط استراحتی و پس از فعالیت ورزشی درمانده ساز در گروه مکمل در مقایسه با دارونما می شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت مکمل سازی اسپیرولینا احتمالا می تواند استرس اکسایشی دوچرخه سواران استقامتی نخبه ناشی از یک وهله فعالیت ورزشی درمانده ساز را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: اسپیرولینا، دوچرخه سواران نخبه، سوپر اکسید دیسموتاز، مالون دی آلدهید
  • علی آرزومند، حمزه علی جمالی، حمید کاریاب، محمد مهدی امام جمعه، سعید امیدی *، زینب کریمی صفحات 11-22
    زمینه و هدف
    تولید بو یکی از نگرانی های صنعت آب و فاضلاب به خصوص در مجاورت مناطق مسکونی است. سولفید هیدروژن و آمونیاک، از ترکیبات معدنی بوزا در تصفیه خانه های فاضلاب هستند. این گازها اثرات نامطلوبی روی انسان و محیط زیست دارند.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی بوده و در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شده است. پس از بازدیدهای میدانی در اطراف تصفیه خانه، تعداد 12 ایستگاه نمونه برداری تعیین شد. ایستگاه های نمونه برداری در چهار جهت جغرافیایی و با در نظر گرفتن جهت وزش بادهای دایمی در فاصله های صفر، دو و چهار کیلومتری از محل تصفیه خانه انتخاب شدند. نمونه برداری در چهار فصل سال و در زمان صبح و عصر انجام گرفت و تعداد 192 نمونه از اطراف تصفیه خانه تهیه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که انتشار گازهای آمونیاک و سولفید هیدروژن در فصل های گرم به طور معنی داری با (0/011P=) و (0/004=P) بیشتر شده و حداکثر انتشار این گازها در فصل تابستان می باشد. همچنین در طی شبانه روز، بالاترین غلظت این دو گاز در هنگام عصر بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، غلظت گازهای سولفید هیدروژن و آمونیاک در تمام فصول به جز زمستان در محدوده آستانه بو قرار دارند. همچنین غلظت سولفید هیدروژن در فصل تابستان و غلظت آمونیاک در تمام فصل ها بر اساس رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت و استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا بالاتر از حد مجاز بود.
    کلیدواژگان: تصفیه خانه فاضلاب، بو، سولفید هیدروژن، آمونیاک، برکه تثبیت
  • کیاوش فکری، کرمعلی کثیری *، تقی جلیل، فروزان گنجی صفحات 23-31
    زمینه و هدف
    مقدار خون تزریقی در بیماران تالاسمی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و مقدار خون محاسبه شده برای بیماران بر اساس حجم دقیق واحدهای پک سل و همچنین هماتوکریت آن ها می باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی پک سل ها و عوامل موثر در میزان هماتوکریت آن ها و ارتباط آن با افزایش هماتوکریت بعد از تزریق خون می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است. مشخصات مربوط به سن، حجم، نوع ماده ضد انعقاد هموگلوبین و هماتوکریت ثبت شد و یک CBC قبل از تزریق و همچنین 1 و 24 ساعت بعد از تزریق برای اندازه گیری هموگلوبین و هماتوکریت گرفته شد. داده های حاصل توسط نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کیسه های حاوی ماده ی ضد انعقاد CPDA-1 هماتوکریت بیشتر از کیسه های حاوی ماده ی ضد انعقاد CPD+SAGM داشته اند و کیسه های از نوع کم لکوسیت هماتوکریت بیشتر از کیسه های از نوع معمولی داشته اند (0/05
    نتیجه گیری
    حجم پک سل، نوع ماده ضد انعقاد و نوع پک سل از فاکتورهای مهم در میزان هماتوکریت کیسه های خون می باشد که بر میزان هماتوکریت هدف بعد از تزریق اثر می گذارند.
    کلیدواژگان: هماتوکریت، هموگلوبین، پک سل، تالاسمی
  • هادی اسلامی، مهدی مختاری *، زهرا اسلامی دوست، محمدرضا برزگر خانقاه، مجمد رنحبر عزت آبادی صفحات 32-41
    زمینه و هدف
    در هر برنامه مدیریت جامع پسماند شهری، بازیافت و استفاده مجدد، به عنوان یک الگوی اقتصادی محسوب می شود. این مطالعه با هدف ارزیابی اقتصادی پسماند شهری در شهر یزد با رویکرد تحلیل هزینه- منفعت در سال 1394 انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی بوده که در آن اطلاعات مربوط به کمیت و کیفیت پسماند های شهری شهر یزد از طریق نمونه برداری و آنالیز فیزیکی و اطلاعات مربوط به کلیه هزینه ها و درآمدهای حاصل از اجرای طرح تفکیک و بازیافت پسماند از طریق مصاحبه با مسئولین سازمان بازیافت و مشاهدات میدانی جمع آوری شد و از طریق آنالیز اقتصادی هزینه- منفعت (Cost-Benefit) مورد تجزیه وتحلیل گرفت.
    یافته ها
    نتایج آنالیز فیزیکی نشان داد که میانگین سالیانه تولید پسماند در شهر یزد 109679/51 تن در سال بوده است. درصد اجزاء پسماند شهری به ترتیب مواد آلی (67%)، پلاستیک (7%)، کاغذ و مقوا (5%)، فلزات (2%)، چوب (2%)، شیشه (2%)، چرم و لاستیک (1%)، منسوجات (1%) و ظروف پت (1%) بوده است. همچنین تنها 2% از کل پسماند تولیدی روزانه در مبدا تفکیک و بازیافت می شود. هزینه های اجرای طرح تفکیک از مبدا به صورت ماهیانه 768/880/000 ریال و منافع حاصل از آن 904/667/400 ریال بوده و درنتیجه مقدار سود خالص حاصل از طرح بازیافت 135/787/400 ریال بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به منافع اقتصادی تفکیک و بازیافت پسماند از مبدا در شهر یزد، می توان علاوه بر جبران بسیاری از هزینه های بخش مدیریت پسماند و کاهش هزینه های مدیریت و دفن پسماند ها، از تخریب محیط زیست و آلودگی منابع آب، خاک و هوا جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: بازیافت، پسماند شهری، تحلیل هزینه - منفعت
  • فاطمه فاموری *، طاهره ریاحی، محمدعلی زمانی، الهام هاشمی، کرمعلی کثیری صفحات 42-51
    زمینه و هدف
    کولیک شیرخواری یکی از شایع ترین مشکلات شیرخواران در 3 ماه اول زندگی است و حدود 28%-3% شیرخواران را درگیر می کند. این بیماری باعث نگرانی زیادی برای والدین و مشکلات درمانی برای متخصصین کودکان نیز می شود. پاتوژنز این بیماری هنوز ناشناخته است. هدف این مطالعه بررسی اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری (Lactobacillus reuteri) بر روی بهبود علائم و نشانه های کولیک شیرخواری در یک مطالعه آینده نگر بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کار آزمایی بالینی مورد شاهدی است. تعداد 70 شیرخوار با معیارهای کولیک شیرخواری وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی در دو گروه دریافت پروبیوتیک لاکتوباسیلوس روتری (108 باکتری زنده روزانه) یا دایمتیکون (20 میلی گرم سه بار در روز) برای 28 روز قرار گرفتند.
    یافته ها
    70 شیرخوار 34 بیمار در گروه پروبیوتیک و 36 نفر در گروه دایمتیکون مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی گروه های پروبیوتیک و دیمتیکون به ترتیب 41/35 و 43/5 روز بوده است. میزان متوسط زمان گریه در دو گروه پروبیوتیک و دایمتیکون از میزان اولیه 206 دقیقه روزانه به 47±78/2 و 36/5±173/8 دقیقه روزانه به ترتیب بعد از دو هفته رسید. درنهایت 88% و 9% شیرخواران در گروه پروبیوتیک و دایمتیکون بهبود یافتند. عارضه جانبی برای هیچ کدام از دو دارو مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    داروی پروبیوتیک علائم و نشانه های کولیک را به صورت قابل توجه در شیرخواران شیر مادر خوار کاهش داد که می تواند بیانگر نقش مهم این دارو نه تنها در بهبود معیارهای کولیک بلکه در کاهش شدت دفع گاز شیرخواران که نشانه شدت نفخ شکم است، باشد.
    کلیدواژگان: میکروب های دستگاه گوارش، پروبیوتیک، دایمتیکون، شیرخوار، کولیک
  • سونیا محمدی، زهرا هوشمندی *، محبوبه سترکی صفحات 52-64
    زمینه و هدف
    نانو ذرات در طیف وسیعی از محصولات مصرفی (لوازم آرایش، بهداشتی، صنعتی و...) مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دو نانوذره Fe2NiO4 و Fe4NiO4Zn بر بافت های کبد، کلیه و طحال بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت تجربی بر روی 40 موش صحرایی نر نژاد Wistar انجام شد. محدوده وزنی حیوانات بین 200 تا 250 گرم بود و به 5 گروه شامل گروه های زیر تقسیم گردیدند. گروه اول: گروه کنترل که به میزان 0/5 میلی لیتر سرم فیزیولوژی دریافت کردند. به گروه دوم تا پنجم به ترتیب: 0/5 میلی لیتر از نانو ذرات Fe2NiO4 و Fe4NiO4Zn با غلظتppm 100و 200 تزریق شد. تزریقات به مدت 7 روز متوالی به صورت درون صفاقی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین نشان داد که نانوذره Fe4NiO4Zn (200 نانومتر) بر بافت کبد تاثیر داشته و باعث آسیب این بافت شد. همچنین، دوز بالاتر (200 نانومتر)، به بافت طحال نیز آسیب رسانده است. نانوذرهFe2NiO4 (200 نانومتر) به بافت کلیه صدمه زده است؛ اما دوز (100 نانومتر) بر بافت های کبد، کلیه و طحال تاثیری نداشته است. نتایج رنگ آمیزی آهن نیز نشان داد که در طحال همه گروه ها آهن رسوب کرده است؛ اما این رسوب، در طحال گروه تیمار Fe4NiO4Zn (100 نانومتر و 200 نانومتر) نسبت به گروه کنترل، بیشتر بوده است (گروه هایی که حاوی نانوذره روی بودند).
    نتیجه گیری
    هردو نانوذره Fe2NiO4 و Fe4NiO4Zn به بافت های کلیه، کبد و طحال آسیب می رسانند؛ اما در هردو نانوذره آسیب دوز بالا بیشتر بوده است. همچنین نتایج رنگ آمیزی آهن نشان داد که نانوذره Fe4NiO4Zn آسیب بیشتری را به طحال وارد می کند.
    کلیدواژگان: نانو ذرات Fe2NiO4 و Fe4NiO4Zn، بافت های کبد، کلیه و طحال، رت
  • بهمن صادقی سده *، افسانه طلایی، محمود پرهام، عارفه سادات صادقی، سحر صادقی سده صفحات 65-75
    زمینه و هدف
    شواهد آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک نشان داده است که طول مدت خواب و کیفیت آن با دیابت ارتباط داشته و ممکن است خطر ابتلا به دیابت ملیتوس نوع دو را بالا ببرد. اختلالات خواب در بیماری های مزمن بسیار شایع اند؛ لذا این مطالعه جهت مقایسه کیفیت و انواع اختلال خواب در بین دو گروه از بیماران دیابتی نوع دو با کنترل خوب و نامطلوب و یافتن ارتباط بین کنترل متابولیک قند و خواب طراحی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد شاهدی 160 نفر از بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر قم و اراک برحسب سطح A1C به دو گروه با کنترل خوب (65 نفر) و کنترل نامطلوب (95 نفر) تقسیم شدند و داده ها بر اساس پرسشنامه سنجش کیفیت خواب پیتزبورگ و جداول نه گانه DSM-IV-TR جمع آوری و با تست کای اسکور، تی تست و رگرسیون لجستیک آنالیز شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه کیفیت خواب رابطه خطی مستقیم با سطح HBA1C، به عنوان مارکر اصلی کنترل گلایسمیک داشت و در کل کژ خوابی ها در دیابت کنترل نشده بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش بارز کنترل گلاسمیک در بیماری دیابت ملیتوس نوع دو، تعدیل عوامل موثر بر آن بسیار مهم است. سبک زندگی یکی از مهم ترین عوامل موثر بر مراقبت بیماری دیابت است و خواب و استراحت کافی یکی از مهم ترین اجزا زندگی بشر و موثر بر کنترل قند است. لذا باید ارتقاء کمی و کیفی خواب و تشخیص و درمان اختلالات آن به عنوان مداخله ای جهت بهبود کنترل قند خون در بیماران با دیابت نوع دو مدنظر قرار گیرد. از جنبه دیگر نیز، بیمارانی که قند خون مطلوبی دارند، از خواب بهتری برخوردار بوده و کیفیت خواب آنان نیز بهتر است.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، سطح HBA1C، اختلال خواب، خواب
  • نرگس زارع پور، محمد امین طباطبایی فر، افسانه تقی پور، فاطمه نعمتی، لادن صادقیان، مرتضی هاشم زاده چالشتری * صفحات 76-84
    زمینه و هدف
    ناشنوایی رایج ترین نقص حسی در انسان است و در حدود یک مورد از هر 1000 کودک دارای ناشنوایی شدید یا عمیق می باشند. حدود 50% موارد ناشنوایی، ارثی است و تقریبا 70% موارد ناشنوایی، غیر سندرمی است که حدود 80% این نوع ناشنوایی به صورت مغلوب اتوزومی به ارث می رسد. این بیماری هتروژن می باشد و شیوع آن در کشورهای در حال توسعه بیشتر است. در ایران نیز به دلیل بالا بودن نرخ ازدواج های خویشاوندی، فراوانی بالایی دارد. هدف از این مطالعه تجزیه وتحلیل پیوستگی ژنتیکی لوکوس DFNB39 در خانواده هایی با ناشنوایی غیر سندرمی مغلوب اتوزومی در استان خوزستان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی، به منظور تعیین نوع و فراوانی جهش های ژنHGF 300 فرد از 25 خانواده با ناشنوایی غیر سندرمی مغلوب اتوزومی از استان خوزستان بررسی شد. خانواده های انتخاب شده در این مطالعه، ازدواج خویشاوندی داشتند و دارای حداقل دو فرد ناشنوا بودند و همچنین ازنظر جهش های ژن GJB2 منفی بودند. تجزیه وتحلیل پیوستگی ژنتیکی با انتخاب 6 نشانگر STR (Short tandem repeats) داخلی یا نزدیک به لوکوس DFNB39 به وسیله PCR و ژل پلی آکریل آمید صورت گرفت.
    یافته ها
    پس از بررسی خانواده های مختلف، هیچ یک از خانواده ها با لوکوس DFNB39 پیوستگی نشان نداد. این مطالعه حاکی از آن است که جهش های ژن HGF در ایجاد ناشنوایی در خانواده های مورد بررسی احتمالا نقشی ندارند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، لوکوس DFNB39 اهمیت چندانی در بروز ناشنوایی در جمعیت مورد مطالعه ندارد؛ ولی برای تعیین نقش دقیق تر این لوکوس در جمعیت ایرانی مطالعات بیشتر ضروری است.
    کلیدواژگان: لوکوس DFNB39، ژن HGF، ناشنوایی غیر سندرمی مغلوب اتوزومی
  • سویار ساری *، رامک بدر صفحات 85-91
    زمینه و هدف
    دیابت نوع دو یک بیماری اندوکرین و یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک می باشد. مجموعه ای از عوامل محیطی و زمینه ی ژنتیکی در ابتلا و بروز بیماری دخیل می باشند. ازلحاظ ژنتیکی پلی مورفیسم ژن های زیادی در ارتباط با این بیماری شناخته شده است؛ اما تا کنون مطالعات اندکی بر روی چند شکلی های MiRNA ها و همراهی آن ها با بیماری دیابت نوع دو انجام شده است. از بین آن ها miR-27a در مستعد شدن افراد به دیابت نوع دو دخیل هستند و موتاسیون ها می توانند باعث تغییر عملکرد miR-27a شوند و زمینه را برای ایجاد بیماری دیابت فراهم کنند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط چندشکلی(rs895819) miR-27a با خطر ابتلا به دیابت نوع دو می باشد.
    روش بررسی
    در مطالعه مورد- شاهدی 100 نفر بیمار دیابتی نوع دو و 100 نفر فرد سالم به طور تصادفی از جمعیت مورد مطالعه انتخاب شدند. پلی مورفیسم (rs895819) miR-27a با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین وجود تعادل یا عدم تعادل در 2 گروه مورد مطالعه و وجود ارتباط بین پلی مورفیسم و وقوع بیماری دیابت نوع دو از آزمون مربع کای و نرم افزار SNPSTAT استفاده شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در توزیع ژنوتیپی (rs895819) miR-27a در بیماران دیابتی نوع دو در مقایسه با افراد سالم با مقدار P برابر با 0/038 و نسبت شانس 2/63 مشاهده شد (6/05-1/07 CI: 95%).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر بیانگر شواهدی مبنی بر ارتباط واریانت ژنتیکی miR-27a و بروز ابتلا به دیابت نوع دو می باشد. مطالعات بیشتر برای ارزیابی اهمیت واریانت ژنتیکی مطالعه شده در جمعیت های متفاوت مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: miR-27a، پلی مورفیسم، آنزیم برش گر DraIII، دیابت
  • آصفه سادات امامی، محمدحسن تاج الدینی، مجتبی بهشتی تبار، صدیقه عسگری * صفحات 92-100
    زمینه و هدف
    پارااکساناز 1 (PON1) گلیکوپروتئینی است که در کبد ساخته شده و به سیستم گردش خون وارد می شود. در میان افراد یک جمعیت فعالیت PON1 به طور وسیعی متفاوت است. بیشتر این اختلافات، توسط پلی مورفیسم های ناحیه کدینگ (ناحیه کدکننده) Q192R و ناحیه تنظیمی (راه انداز) T-108C توجیه می شود. Q192R به طور وسیعی مطالعه شده است. برخی مطالعات (نه همه) نشان داده اند که فعالیت PON1 در دیابت نوع دو کاهش می یابد. ما در این مطالعه به بررسی فعالیت آنزیم PON1 سرم و رابطه آن با پلی مورفیسم های پرموتری C/T -108 و C/G -126 در بیماران دیابتی و افراد غیر دیابتی پرداختیم.
    روش بررسی
    در مطالعه مقطعی حاضر، فعالیت آنزیم پارااکساناز 1 به روش اسپکتروفتومتری و نوع و فراوانی پلی مورفیسم های 126- و 108- آنزیم، به روش HRM (High resolution melt)- Real time PCR در 96 بیمار دیابت نوع دو و 104 فرد غیردیابتی مورد بررسی قرار گرفته است.
    یافته ها
    فعالیت آنزیم PON1 در دو گروه، از لحاظ آماری تفاوت مهمی نداشت (0/671=P)؛ همچنین اختلاف مهمی در نوع و فراوانی پلی مورفیسم 108- در دو گروه یافت نشد (0/277=P). لیکن اختلاف مهمی در نوع و فراوانی پلی مورفیسم 126- در بیماران دیابتی و افراد غیر دیابتی وجود داشت (0/000P=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که فعالیت PON1 بین افراد دیابتی وغیردیابتی تفاوتی ندارد. از آنجا که توزیع پلی مورفیسم 108- در دو گروه یکسان بود، شاید بتوان آن را، علت یکسان بودن فعالیت آنزیم در دو گروه دانست. لیکن علی رغم یکسان بودن فعالیت آنزیم، توزیع پلی مورفیسم 126- بین افراد دیابتی وغیردیابتی به طور مهمی متفاوت بود، بنابراین شاید بتوان آن را به استعداد ژنتیکی دیابت نوع دو مربوط دانست.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، فعالیت آنزیم پارااکساناز 1، پلی مورفیسم ژن، PON1
|
  • Ali Askarian *, Abas Ali Gaeini, Mohammad Reza Kordi, Sedigheh Nikzare, Omid Seraji Pages 1-10
    Background And Aims
    The aim of this study was to investigate short time effect of spirulina supplementation on serum malondialdehyde (MDA) and superoxide dismutase (SOD) level.
    Methods
    The study design was quasi experimental with pre and post-test. For this reason, 14 male endurance cyclist (age 20.5±1.4, height 180.21±4.33, weight 66.4±2.16, BMI 20.22±0.7, VO2Max 71.78±2.93) that they are/were member of Iran national team were selected as participant. 1 week before test, Participants were asked to stop all supplements consumption containing vitamins and minerals which they have been using. Resting Blood sample were taken of fasting, for assessing research variable at least 18 hours after last their training session. After exhaustive exercise and body composition assessment at pretest, participates were derived into 2 groups, based on BMI (Spirulina group n=7, control group n=7). Participants used supplements in same way and same principle (6×500mg tablet per day) for 2 weeks. After 2 weeks supplementation, blood sample was taken for resting value of MDA and SOD.
    Results
    Between and within groups analysis demonstrated significant increase in SOD and MDA levels under effect of exercise and 2 weeks spirulina supplementation reduced and increased significantly MDA levels (P
    Conclusion
    According to results, 2 weeks of spirulina supplementation can reduce oxidative stress in elite endurance cyclist.
    Keywords: Spirulina, Elite cyclists, Malondialdehyde, Superoxide dismutas
  • Ali Arezoomand, Hamzehali Jamali, Hamid Karyab, Mohammad Mehdi Emamjomeh, Engenering Saeed Omidi *, Zeinab Karimi Pages 11-22
    Background And Aims
    Odors are one of the problems of water and wastewater treatment, especially in the vicinity of residential areas. Hydrogen sulfide and ammonia, mineral compounds in waste water treatment plants are odorous. These gases have unfavoraitable effects on humans and the environment.
    Methods
    This Cross-sectional study was conducted in the Faculty of Health, Qazvin University of Medical Sciences. After field visits around the plant, the number of 12 sampling stations was determined. Sampling stations are selected in four geographical directions with regard to permanent trade winds that are zero, two and four kilo meters from the plant to Residential settlements. Sampling was performed in the morning and evening during the four seasons and 192 samples were provided.
    Results
    Results showed that the concentration of ammonia and hydrogen sulfide gas was more in warm seasons significantly and more odor caused (P=0.011, P=0.004) and the maximum emission is in the summertime. According to the results, the highest concentration of these gases was in the evening during the day.
    Conclusion
    According to the results, the concentration of hydrogen sulfide and ammonia gases in all the seasons except winter is within the threshold. Concentration of hydrogen sulfide in the summer and ammonia concentrations in all the seasons were higher than US. EPA standards and World Health Organization guidelines.
    Keywords: Wastewater treatment plant, Odor, Hydrogen sulfide, Ammonia, Stabilization pond
  • Kiavash Fekri, Karamali Kasiri *, Taghi Jalil, Forouzan Ganji Pages 23-31
    Background And Aims
    The amount of injected blood in patients with thalassemia is of particular importance and the blood amount is calculated based on the exact volume of Pack cell as well as their hematocrit. The aim of this study was to evaluate pack cells and the factors affecting on the amount of their hematocrit and their association with increase in hematocrit after blood injection.
    Methods
    This is descriptive-analytical study. Characteristics including age, size, type of anticoagulant hemoglobin and hematocrit were recorded and one CBC was taken before injection and as well, one and twenty four hours after injection to assessment hemoglobin and hematocrit. The data were analyzed by SPSS.
    Results
    The bag containing the anticoagulant substance CPDA-1 has more hematocrit than bags containing anticoagulant CPD SAGM. Bags of low leukocytes have more hematocrit than bags of conventional type (P> 0.05). With increase in Pack cell volume, hematocrit will be decreased (P
    Conclusion
    Packet cell volume, type of anticoagulant and type of cell pack of the most important factors in the amount of hematocrit in blood bags that affects the hematocrit amount after injection.
    Keywords: Hematocrit, Hemoglobin, Pack cell, Thalassemia
  • Hadi Eslami, Mehdi Mokhtari *, Zahra Eslami Dost, Mohammad Reza Barzegar Khanghah, Mohammad Ranjbar Ezzatabadi Pages 32-41
    Background And Aims
    In every urban waste management plan, recycling and reuse is considered as an economic pattern. This study aimed to economic evaluation of municipal solid waste recycling in Yazd by cost-benefit analysis in 2015.
    Methods
    This research is a descriptive–analytic study which in the data about quality and quantity of municipal solid waste in Yazd city were collected through the sampling and physical analysis and the data about total income and costs from the implementation of waste separation and recycling were collected by interview with recovery officials and field observations and were analyzed through the economic analysis of the cost-benefit.
    Results
    The results indicated that the mean of waste produced annually in Yazd city was 109679.51 tons per years. The percentage of municipal waste components was organic matter (67%), plastics (7%), paper and cardboard (5%), metals (2%), wood (2%), glass (2%), leather and rubber (1%), textiles (1%) and PET containers (1%), respectively. Also, Only 2 percent of total daily production of waste were separated and recycled at source. The implementation a cost of waste separation at source on a monthly basis was 768,880,000 Rails and the benefits of it was 904,667,400 Rails and as a result, the amount of net benefit derived from the recycling scheme was 135,787,400 Rails.
    Conclusion
    Considering the economic benefits of waste separation and recycling at source in the city of Yazd, can be in addition to compensate the many of the waste management sector costs and reduced waste disposal and management costs, Preventing environmental degradation and pollution of water, soil and air resources.
    Keywords: Recycling, Municipal Waste, Cost-Benefit Analysis
  • Fatemeh Famoori *, Tahereh Riahi, Mohammad Ali Zamani, Elham Hashemi, Karam Ali Kasiri Pages 42-51
    Background And Aims
    Infantile colic is one of the most common problems within the first 3 months of life, which affects as many as 3% to 28% of newborn children. It causes appreciable distress for parents and pediatricians even though its pathogenesis remains unclear. The goal was to test the hypothesis that oral administration of probiotic (Lactobacillus reuteri) in a prospective randomized study was improved symptoms of infantile colic.
    Methods
    This is a case control clinical trial study. Seventy breastfed colicky infants were assigned randomly to receive either the probiotic L. reuteri (108 live bacteria per day) or dimethicone (20 mg/day) three times/day for 28 days.
    Results
    Seventy infants contain 34 and 36 in the probiotic L. reuteri and dimethicone groups, respectively. Average ages of L. reuteri and dimethicone groups were 41/35 and 43/5 days, respectively. Daily median crying times in the probiotic L. reuteri and dimethicone groups were reduced from initial value about 206 minutes/day on the seventh day to 65 and 141 minutes/day on the 28th day, respectively. Finally, 88% and 9% patients were improved in the probiotic L. reuteri and dimethicone groups, respectively. Furthermore, no adverse effects were reported.
    Conclusion
    The probiotic L. reuteri has improved colicky symptoms in breastfed infants within 2 weeks of treatment, which suggests that probiotics may have an important role in improving not only criteria of infantile colic but also severity of gas passing of them.
    Keywords: Gastrointestinal microbiome, Probiotics, Dimethicone, Infant, Colic
  • Sonia Mohammadi, Zahra Hooshmandi *, Mahbubeh Setorki Pages 52-64
    Background And Aims
    Nanoparticles in a wide range of consumer products (cosmetics, health, industrial, ...) is used. The aim of this study is to evaluate the effect of the nanoparticle Fe2NiO4 and Fe4NiO4Zn on the Hepatic, Renal and Spleen Tissues.
    Methods
    This study of experimental was conducted on 40 male Wistar rats. The average weight was between 200-250g and divided into 5 groups. Group I: control group received 0.5ml saline. Respectively it was injected 0.5ml from second to fifth group with concentration 100 and 200 ppm of Fe4Nio4Zn and Fe2Nio4 nanoparticles. These injections were performed for 7 consecutive days with intraperitoneally injection.
    Results
    Results of H and E showed that Fe4NiO4Zn nanoparticles (200nm) had effect on the hepatic tissue and caused to damage tissues. Also, upper doze of (200nm) damaged to spleen tissue. Fe2NiO4 nanoparticle with doze (200nm) damaged the renal tissue, but, Fe2NiO4 nanoparticle with doze (100nm) had not no effect on hepatic, renal, and spleen tissues. The results of iron stain in the current study showed that iron has deposited on the spleen tissue in all of groups, but this iron sediment in the spleen in Fe4NiO4Zn treatment group (100, 200nm) was more compared with the control group (groups that contain zinc nanoparticles).
    Conclusion
    Both of Fe2NiO4 and Fe4NiO4Zn nanoparticles damage on Hepatic, renal and spleen tissues, but, damage in both of them was more in an upper doze, and iron stain showed that Fe4NiO4Zn caused more damage on spleen.
    Keywords: Fe4Nio4Zn, Fe2Nio4 Nanoparticles, Hepatic, renal, spleen tissues, Rat
  • Bahman Sadeghi Sedeh *, Afsaneh Talaei, Mahmood Parham, Arefesadat Sadeghi, Sahar Sadeghi Sedeh Pages 65-75
    Background And Aims
    Evidence from laboratory and epidemiologic studies has showed that sleep duration and its quality relate with diabetes and may increase diabetes risk. Sleep disorders in Chronic diseases are prevalent. This study was aimed to compare sleep quality and disorders among patients with controled and uncontroled diabetes mellitus and relationship between metabolic controls of glucose and sleep.
    Methods
    In this case control study160 Type 2 diabetic mellitus patients referred to the Qom and Arak diabete center were selected and according to Glycemic control was assessed by hemoglobin A1c (HbA1c) level divided in to groups with good control (n=65) and uncontroled control (n=95). Data were collected using Pittsburgh sleep quality index (PSQI) and DSM-IV-TR schedule and analyzed using chi-square, logestic regression and t-test.
    Results
    In the currentr study, sleep duration and quality were in significant linear corolation with HbA1c level, a key marker of glycemic control and in general, major sleeping disorders in uncontroled diabetes were dissomnia.
    Conclusion
    According to the importance rule of good glycemic control in type 2 diabetic mellitus patients, adjustment of related factors is important. Life style is one of the most important effective factor for care of diabetic patients. Sleep and rest are the most important components of human life, and for glysemic control. So, optimizing sleep duration and quality and identifying and treatment of sleep disorders should be considered as an intervention to improve glucose control in patients with type 2 diabetes. In the other hand, patients with good glycemic control have beter sleep and beter sleep quality.
    Keywords: HBA1C_Sleep_Sleep disorders_Type 2 Diabetes
  • Narges Zarepour, Mohammad Amin Tabatabaiefar, Afsaneh Taghipour, Fatemeh Nemati, Ladan Sadeghian, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori * Pages 76-84
    Background And Aims
    Hearing loss (HL) is a most common sensory deficit in humans and approximately one in 1,000 newborns has severe-to-profound HL. About 50% of HL cases are inherited and approximately 70 percent of HL cases are Non-syndromic that about 80 percent of this type of HL is inherited in recessive manner (ARNSHL). This is a heterogeneous disease and its prevalence is higher in developing countries. In Iran due to high rate of consanguinity has high frequency, too. The purpose of the present study was to investigate genetic linkage analysis of DFNB39 locus in families with autosomal recessive nonsyndromic HL from Khuzestan province.
    Methods
    In this descriptive laboratory study, to determine type and frequency of HGF mutations 300 individuals of 25 families from Khuzestan province with autosomal recessive nonsyndromic hearing loss were examined. Selected families in this study had consanguinity and had at least 2 patients and also they were negative for GJB2 gene mutations. Linkage analysis was performed by 6 markers STR (Short tandem repeats) which were located in or were tightly linked to DFNB39 locus conventional PCR and PAGE.
    Results
    After examining different families, it was revealed non of the families did not show linkage to the DFNB39 locus. Lack of HGF gene mutations in mentioned family suggests that the HGF's mutations probably have no role in causing HL in the studied families.
    Conclusion
    Based on the results of this study, DFNB39 locus may not be important role in causing hearing loss of population studied. However, further studies are necessary to determine more precisely the role of this locus in hearing loss in Iranian population.
    Keywords: DFNB39 locus, HGF gene, Autosomal recessive nonsyndromic hearing loss
  • Soyar Sari *, Ramak Badr Pages 85-91
    Background And Aims
    Type 2 diabetes is an endocrine desease and one of the most common metabolic diseases in the world, and some environmental factors and genetic background are involved in the disease. Genetically, a large number of gene polymorphisms have been identified to be associated with this disease, but few studies have been conducted in polymorphisms miRNA and their correlation with type 2 diabetes. Among miRNAs, miR-27a involves in the predisposition to type 2 diabetes, and mutations can alter the miR-27a function and cause diabetes. The aim of the present study was to investigate the association of miR-27a (rs895819) with the risk of type 2 diabetes.
    Methods
    In the present case-control study, 100 type 2 diabetes patients and 100 healthy individuals were randomly selected. Polymorphism miR-27a (rs895819) was investigated using PCR-RFLP method. To determine the balance or imbalance in two groups and the relationship between polymorphisms and the incidence of type 2 diabetes, Chi-square test was applied.
    Results
    Significant differences in the genotype distribution of miR-27a (rs895819) in patients with type 2 diabetes in comparison to the healthy subjects indicated a P value equal to 0.038 (odds ratio: 2.63, 95% CI: 1.07-6.05).
    Conclusion
    The results suggested that there is an association between miR-27a genetic variants and the incidence of type 2 diabetes. However, further studies are needed to evaluate the significance of genetic variants in different populations.
    Keywords: miR-27a, Polymorphism, Diabetes, DraIII restriction enzymes
  • Asefesadat Emami, Mohammad Hassan Tajeddini, Mojtaba Beheshtitabar, Sedigheh Asgary* Pages 92-100
    Background And Aims
    Paraoxonase1 (PON1) is a liver-derived glycoprotein that is secreted into circulation. Among individuals in a population, PON1 activity varies widely. Most of this variation can be explained by polymorphisms in the coding region (Q192R) and the regulatory region (T-108C). Q192R has been more widely studied. Many studies (but not all) indicated that PON1 activity decreased in diabetes. In this study, it was investigated serum PON1 activity and its association with promoter -108 C/T and -126C/G polymorphisms in diabetic patients and non-diabetic subjects.
    Methods
    In this cross sectional study, spectrophotometry technique was used to define PON1 activity and HRM(High resolution melt)- Real time PCR technique was used to define -108 and -126 polymorphisms distribution in 96 diabetic patients and 104 non diabetic subjects.
    Results
    Paraoxonase1 activity in both two groups was not different (P=0.67). Also, significant difference was not found in type and abundance of -108 polymorphism in groups (P=0.277). It was found significant difference in type and abundance of -126 polymorphism distribution in diabetic and non-diabetic patients (P=0.000).
    Conclusion
    The results showed that PON1 activity is not different between people with type 2 diabetes and non-diabetic subjects. -108 polymorphism distributions were the same in groups. Therefore, it can be considered a reason for similar enzyme activity. In spite of similar enzyme activity, significant difference was found between groups in -126 polymorphism. Therefore, it may be related to genetic susceptibility to type 2 diabetes.
    Keywords: Type 2 diabetes_Paraoxonase1 enzyme activity_PON1 gene polymorphism