فهرست مطالب

فصلنامه نوید نو
پیاپی 66 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/21
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی وفایی نجار ، حسین ابراهیمی پور، الهه هوشمند، هادی زمردی نیت صفحات 1-11
    مقدمه
    بیمارستان ها برای بهبود بخشیدن به اهداف استراتژیک مندرج در نقشه استراتژی، نیاز دارند که آنها را با استفاده از شاخص ها اندازه گیری نمایند. هدف پژوهش شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی عملکرد بیمارستان با استفاده از تکنیک دلفی و کارت امتیازی متوازن است.
    روش کار
    این تحقیق از نوع پژوهش های کیفی بود که در بیمارستان منتصریه مشهد در سال 1394 انجام شد. جامعه ی آماری پژوهش 12 نفر از مدیران ارشد بیمارستان و اساتید خبره بهداشت و درمان بودند که به روش نمونه گیری فرد ماهر انتخاب شدند. ابتدا با بررسی متون و سپس تشکیل جلسات بحث گروهی، 68 شاخص در مناظر کارت امتیازی متوازن قرار داده شد. سپس با استفاده از تکنیک دلفی طی دو مرحله 34 شاخص نهایی گردید. روایی صوری و محتوایی شاخص ها با چند بار بازنگری با نظر تیم تحقیق و روایی سازه ی آن با دسته بندی شاخص ها محرز گردید.
    یافته ها
    در این پژوهش مهمترین شاخص های ارزیابی عملکرد براساس برنامهریزی استراتژیک بیمارستان در قالب مناظر چهارگانه کارت امتیازی متوازن انتخاب شدند: 7 شاخص در منظر رشد و یادگیری، 13 شاخص در منظر فرایندها، 7 شاخص در منظر مشتری و 7 شاخص در منظر مالی.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه شاخص ها در سطوح بالای سازمان تعریف می شوند مدیران باید اصول علم اندازه گیری را درک کرده تا با انتخاب درست متغیرهای کنترلی ضمن استفاده موثر از شاخص ها، از هزینه های احتمالی جلوگیری کنند.
    کلیدواژگان: بیمارستان، تکنیک دلفی، شاخصهای ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن
  • یوسف اسمری برده زرد ، نور علی خسروی بابادی، هادی انصاری، محمد مسعود متولی صفحات 12-23
     
    مقدمه
    بدتنظیمی هیجان یکی از عوامل زمینه ساز و نگهدارنده پرخوری است. در این ارتباط، هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی گروه درمانی هیجان محور بر تنظیم هیجان و دوره های پرخوری در زنان مبتلا به اختلال پرخوری بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات نیمهتجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با پیگیری شش هفته ای با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مبتلا به اختلال پرخوری (Binge Eating Disorder) تهران که به مراکز درمان چاقی مراجعه کرده بودند تشکیل دادند. نمونه به روش در دسترس انتخاب شد و شامل 26نفر بود که در یکی از مراکز درمان چاقی اختلال پرخوری آنها تشخیص داده شده بود. افراد نمونه به صورت تصادفی در دو گروه هشت نفری کنترل و آزمایش قرار داده شدند و پرسشنامه دشواری در تنظیم هیجان و پرخوری (Difficulties in Emotion Regulation Scale) را تکمیل نمودند. گروه آزمایش طی 29جلسه (مدت هر جلسه یک ساعت و نیم بود) در مداخله شرکت کردند؛ اما گروه کنترل تنها پس از اتمام مطالعه و برای رعایت اخلاق مورد مداخله قرار گرفتند. در پایان دوره مداخله، پرسشنامه مجددا توسط گروه های آزمودنی تکمیل گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی میانگین و انحراف استاندارد و آزمون تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر توسط نرم افزار SPSS 24 در سطح 0/05 تحلیل شدند.
    یافته ها
    گروه درمانی مبتنی بر رویکرد درمان متمرکز بر هیجان در گروه آزمایش به طور معناداری (P≤0/05) منجر به کاهش نمره کلی دشواری هیجانی و شاخص دوره های پرخوری در اختلال پرخوری گردید.
    نتیجه گیری
    براساس یافته ها میتوان گفت که درمان متمرکز بر هیجان باعث بهبود نشانه های اختلال پرخوری میشود

    کلیدواژگان: پرخوری، تنظیم هیجان، درمان متمرکز بر هیجان
  • بابک ابراهیمی، شبنم محمدی ، مژگان کاظمیان، ملیحه سلطانی، مهدی عباسی، قاسم سازگار، محمد تقی جغتایی صفحات 24-31
    مقدمه
    سندرم Eagleبا علائم درد شدید و محدودیت در حرکات گردن و دیسفاژی همراه می باشد. این اختلال به دلیل طویل و یا کلسیفیه شدن زائده استیلوئید و رباط های اطراف آن و فشار بر باندل نورواسکولار اطراف آن پدید می آید. در این ارتباط، بررسی مورفومتری زائده استیلوئید برای آنتروپولوژیست ها و آناتومیست ها اهمیت دارد. با توجه به اهمیت دانستن مورفومتری زائده استیلوئید برای دندانپزشکان و آنتروپولوژیست ها، در پژوهش حاضر به بررسی ویژگی های مورفومتریک زائده استیلوئید در جمجمه های خشک پرداخته شده است.
    مواد وروش ها
    مطالعه توصیفی حاضر در سال 1396در ارتباط با 24جمجمه خشک که هیچ دفرمیتی و مشکل پاتولوژیکی نداشتند صورت گرفت. زائده استیلوئید بلندتر از 2/5سانتیمتر به عنوان زائده استیلوئید بلند در نظر گرفته شد. زاویه بین محور فرانکفورت و محور طولی زائده به عنوان زاویه قدامی استیلوئید اندازه گیری گردید. داده ها وارد نرم افزار SPSS 20شدند و توسط آمار توصیفی شامل: فراوانی، درصد فراوانی و T-testآنالیز گردیدند. سطح معناداری نیز معادل P<0/05در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین طول زائده استیلوئید 1/36±0/86و میانگین ضخامت زائده استیلوئید 0/41±0/11سانتیمتر بود. زاویه بین محور فرانکفورت و محور طولی زائده استیلوئید نیز معادل 54/45±16/18به دست آمد. همچنین زائده استیلوئید بلند در 8/3درصد از جمجمه ها مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر اندازه های زائده استیلوئید به جمعیت آسیایی و به ویژه هند نزدیک بود. بررسی زائده استیلوئید میتواند برای پزشکان، دندانپزشکان، آناتومیست ها و متخصصان پزشکی قانونی سودمند باشد. در این راستا، مطالعاتی با نمونه های بیشتر در مورد زائده استیلوئید استخوان های جمجمه و نیز تصاویر رادیوگرافی پانورامیک و ام آر آی (MRI: Magnetic Resonance Imaging) میتواند اطلاعات کاملی را ارائه دهد.
    کلیدواژگان: استخوان گیجگاهی، انسانها، سندرم ایگل، واریاسیون آناتومیک
  • مینو صفایی، سمیرا رجب زاده ، سمیه علیرضایی صفحات 32-40
    مقدمه
    امروزه سلامت زنان پائسه مورد توجه و اهمیت قرار گرفته است. از آن جایی که عملکرد جنسی جز مهمی از زندگی زنان است, تغییر در آن که به خصوص و بیشتر در دوران یائسگی اتفاق می افتد, میتواند تاثیر زیادی بر سلامت ایشان بگذارد. همچنین یائسگی خود با تغییرات سلامتی متعددی مانند اضطراب ، افسردگی, تغییرات میل جنسی، خشکی واژن و. همراه است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عملکرد جنسی با افسردگی و اضطراب در زنان یائسه مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهرستان تربت حیدریه سال 1395 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی – مقطعی بود که تعداد 200 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان تربت حیدریه به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه ی اطلاعات دموگرافیک، عملکرد جنسی (FSFI) و افسردگی و اضطراب زیگموند و اسنیت (HADS) بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که (72. 5%) از زنان یائسه شرکت کننده در پژوهش عملکرد جنسی مطلوبی نداشتند. همچنین بین عملکرد جنسی و افسردگی و اضطراب ارتباط آماری معنی داری وجود داشت, به طوری که هر چه میزان افسردگی و اضطراب بیشتر شود, عملکرد جنسی نامطلوب تر است (0. 05>P).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج ، فقط کمتر از نیمی از زنان عملکرد جنسی مطلوب داشته و افسردگی و اضطراب با اختلالات عملکرد جنسی رابطه ی مستقیم داشت, در نتیجه لزوم یک برنامه ریزی منسجم در جهت ارتقای کیفیت و سلامت زندگی زنان یائسه مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، یائسگی، افسردگی، اضطراب
  • پرسیا مالکی، ابراهیم رحیمی ، الهه تاج بخش صفحات 41-51
    مقدمه
    انتروکوکوس به عنوان یک باکتری مقاوم به بیشتر آنتی بیوتیک های مصرفی قادر به انتشار ژن های مقاومت به سایر گونه هاست این باکتری به دلیل توانایی تشکیل بیوفیلم از قدرت بیماری زایی بالایی برخوردار است. تحقیق حاضر با هدف بررسی فراوانی انتروکوکوس فکالیس در گوشت گوساله عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد و بررسی ارتباط ژن های ebp A, ebp B و ebp Cدر ایزوله های انتروکوکوس فکالیس تولیدکننده بیوفیلم جدا شده از گوشت قرمز صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی 80 نمونه گوشت با روش های بیوشیمیایی و مولکولی از نظر وجود انتروکوکوس فکالیس مورد بررسی قرار گرفتند. ردیابی ژن های ebp A, ebp B و ebp C در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی صورت گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار Prism7 و آزمون دقیق فیشر صورت گرقت.
    یافته ها
    از 80 نمونه گوشت گوساله مورد بررسی در 31 ایزوله، انتروکوکوس فکالیس تشخیص داده شد. در روش میکروتیتر پلیت به منظور تشکیل بیوفیلم، در 25 ایزوله (80/64%) بیوفیلم تولید گردید. ژن ebp A در 28 ایزوله (90/32%) ، ژن ebp B در 10 ایزوله (32/25%) و ژن ebp C در هیچ کدام از ایزوله ها (0%) گزارش نگردید.
    نتیجه گیری
    بیماری های منتقله توسط غذا از مشکلات شایع در بخش سلامت و بهداشت عمومی هستند. در این میان باکتری ها از جمله مهمترین عوامل ایجادکننده عفونت ها و مسمومیت های غذایی محسوب می شوند برای جلوگیری از آلودگی میکروبی مواد غذایی، آموزش افراد، رعایت اصول بهداشتی و نظارت در آماده سازی، حمل و نقل، ذخیره سازی و عرضه مواد غذایی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، بیوفیلم، ژن های ebp، گوشت قرمز
  • مهرنوش میرزاییان، حسن ممتاز ، زهرا بم زاده صفحات 52-62
    مقدمه و هدف
    عفونت های دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت های باکتریایی است که عمدتا توسط اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک (UPEC) ایجاد می گردد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع انواع سروگروپ های O در باکتری های اشریشیاکلی جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در استان اصفهان و دسته بندی ژنتیکی ایزوله های سروگروپ O25، به روش RAPD-PCR می باشد.
    روش کار
    226 نمونه ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری از بیمارستان های استان اصفهان جمع آوری و مورد بررسی قرار گرفتند. جدایه های اشریشیاکلی با استفاده از روش های بیوشیمیایی شناسایی شدند. سروگروپ های این جدایه ها به روش PCR تعیین و دسته بندی ژنتیکی ایزوله های دارای سروگروپ O25 با استفاده از روش RAPD-PCR انجام گرفت.
    یافته ها
    از میان کل نمونه های مورد مطالعه، 96 جدایه اشریشیاکلی جدا گردید. شایع ترین انواع آنتی ژن O، O25 (5/37 درصد) ، O21 (37/9 درصد) و O6 (33/8 درصد) بودند دسته بندی ژنتیکی ایزوله های دارای سروگروپ O25، 27 پروفایل مختلف را در میان این 36 جدایه با ضریب تشابه بالای 80 درصد نشان داد.
    نتیجه گیری
    در اشریشیاکلی های مولد عفونت ادراری، سروگروپ های O می توانند با الگوی عوامل ویرولانس در هر سویه در ارتباط باشند. روش RAPD-PCR می تواند برای تشخیص سویه های اشریشیاکلی از نمونه های بالینی و یا محیطی مورد استفاده قرار گیرد. تنوع ژنتیکی بالا در جدایه ها نشانگر منابع مختلف آلودگی دستگاه ادراری به اشریشیاکلی می باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی اوروپاتوژنیک، آنتی ژنO، عفونت دستگاه ادراری، RAPD-PCR
  • الهام منوچهری ترشیزی، عطیه محمدزاده وطنچی، خدیجه میرزایی مجم آبادی ، زهرا هادی زاده طلاساز، منا لرکی صفحات 63-76
    زمینه و هدف
    سازمان جهانی بهداشت اساسی ترین راهکارهای مقابله با مشکلات رفتاری را ارتقای سطح آگاهی های عمومی در خصوص ماهیت رفتارهای پرخطر و مشکلات ناشی از آن، راه های انتقال و پیشگیری از آن می داند. هدف از مطالعه مروری حاضر بررسی مداخلات آموزشی پیشگیرانه از اچ آی وی/ ایدز در ایران می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مرور سیستماتیک مقالات فارسی و انگلیسی مناسب و مرتبط با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی Google scholar،Scopus ،Cochrane،PubMed و ISIو پایگاه های فارسی SID و Magiran با استفاده از کلید واژه های فارسی شامل آموزش، آموزش بهداشت، مداخله، ایدز/ اچ آی وی، آگاهی، نگرش، تئوری رفتاری و معادل انگلیسی از سال 1395-1382 گردآوری شدند. در انتهای جستجو 130 مقاله بدست آمد. پس از حذف تکرار و غربالگری عنوان، چکیده و متن اصلی 95 مقاله خارج و 35 مقاله وارد مطالعه شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه مقالات مورد بررسی به دو دسته عمده تقسیم شدند: 1- مطالعاتی که تئوری ها و مدل های آموزش بهداشت مبنای مداخله آموزشی در آن ها بود که تعداد آنها 15 مطالعه (42/9 درصد) 2- مطالعاتی که مداخلات آموزشی آن ها بدون استفاده از تئوری ها و مدل های آموزش بهداشت انجام شده است که تعداد آنها 20 مطالعه (57/1 درصد) بود.
    نتیجه گیری
    مداخلات ارتقا سلامت در مطالعات انجام شده بر فاکتورهای مورد بررسی تاثیر مثبت داشته است. توصیه می گردد که در طراحی مداخلات آموزشی مفاهیم استیگما نسبت به بیماران جهت تاثیرگذاری و بهبود نگرش و باورهای رفتاری افراد جامعه نسبت به اچ آی وی/ایدز گنجانده شود.
    کلیدواژگان: آموزش، ایدز، اچ آی وی، آگاهی، نگرش، تئوری رفتاری، مداخله
|
  • Ali vafaee, najar , Hossein Ebrahimipour, Elaheh Houshmand, Hadi Zomorrodi, Niat Pages 1-11
    Introduction
    Hospitals In order to improve strategic goals in the strategy map, it is necessary to measure them. This is done using indicators. The aim of the research is to identify and prioritize the performance indicators of the hospital using the Delphi technique and the balanced scorecard.
    Method
    This research was a qualitative research that was conducted in Montaserieh Hospital of Mashhad in 1394. The statistical population of the study was 12 senior hospital managers and health professors who were selected by expert sampling method. Initially, 68 indicators were selected at the perspective of the scorecard by reviewing texts and then forming group discussion sessions. Finally, using the Delphi method, 34 indicators were selected in two stages. These indices were presented in the form of a checklist and its formal and content validity were revised several times by the review team and its criterion validity was confirmed by categorizing the indices.
    Results
    In this study, the most important indicators of performance evaluation based on strategic planning of the hospital were selected in four perspective of balanced scorecard: 7 indicators in growth and learning perspective, 13 indicators in processes perspective, 7 indicators in customer perspective and 7 indicators in financial perspective.
    Conclusion
    Given that the indicators are defined at the top level of the organization, managers must understand the basics of measuring science, so that by choosing the correct control parameters they can use indicators efficiently and prevent potential costs
    Keywords: Hospital, Delphi technique, performance evaluation indicators, balanced scorecard
  • yousef asmaribardezard , ali khosravi, hadi ansari, mohammad masod motavalli Pages 12-23
     
    Introduction
    Emotion dysregulation is one of the predisposing factors for overeating. Regarding this, the aim of the present study was to investigate the effectiveness of emotion-focused group therapy on emotion regulation and courses of overeating in women with binge eating disorder.
    Materials and Methods
    This semi-experimental study was conducted on 16 women with binge eating disorder referring to the Obesity Treatment Centers in Tehran, Iran, using a pretest-posttest design and a follow-up of 6 weeks with a control group. The study population was randomly assigned into two groups of intervention (n=8) and control (n=8). The data collection was performed using the Difficulties in Emotion Regulation Scale. The intervention group was subjected to 10 90- minute interventional sessions. The control group was provided with these sessions after the completion of the experiment for ethical considerations. At the end of the intervention, the
    questionnaire was administered on the research groups again. The data were analyzed in SPSS software (version 24) using descriptive statistics (i.e., mean and standard deviation) and inferential statistics, such as repeated measures analysis of covariance. P-value less than 0.05 was considered statistically significant.
    Results
    According to the findings, emotion-focused group therapy resulted in a significant increase in the overall score of emotional difficulty and index of overeating periods in binge eating disorder in the intervention group (P≤0.05).
    Conclusion
    As the findings indicated, emotion-focused therapy could improve the symptoms of binge eating disorder
    Keywords: Emotion-focused therapy, Emotion regulation, Overeating
  • Babak Ebrahimi, Shabnam Mohammadi , Mozhgan Kazemian, Maliheh Soltani, Mehdi Abbasi, Gasem Sazegar, Mohammad Taghi Joghataei Pages 24-31
    Introduction
    Eagle's syndrome is associated with severe pain and limitation in neck movements and dysphagia. This disorder is due to the prolongation or calcification of the styloid process and surrounding ligaments and the pressure on the neuromuscular bundle surrounding it. In addition, the morphometric study of styloid process is important for anthropologists and anatomists. Considering the importance of knowledge about morphometry of styloid process for dentists and anthropologists, this study investigated the morphometric characteristics of styloid process in dry skulls.
    Materials and Methods
    This descriptive study was performed on 24 dry skulls with no deformities and pathologic problems in 2017. The styloid process was longer than 2.5 centimeters considered as the long styloid process. The angle between the axis of Frankfurt and the longitudinal axis of the styloid process was measured as the anterior angle of the styloid process. Data were entered into SPSS version 20 and analyzed by descriptive statistics including percentage frequency, frequency, and t-test. P-value less than 0.05 were considered as significant.
    Results
    The mean length of styloid process was 1.36±0.86 cm and the mean thickness of the styloid process was 0.14±0.41 cm. The angle between the axis of Frankfurt and the longitudinal axis of the styloid process was 54.45±16.18. The long styloid process was observed in 8.3% of the skulls.
    Conclusion
    In the present study, the size of the styloid process was close to that of the Asian population, in particular Indians. The study of styloid process can be beneficial for physicians, dentists, anatomists, and forensic specialists. Studies with more specimens on the skull, as well as panoramic radiography and magnetic resonance images can provide us with complete information
    Keywords: Anatomic variation, Eagle’s syndrome, Humans, Temporal bone
  • minoo safaei, Samira Rajabzadeh , Somayeh Alirezaei Pages 32-40
    Background
    Nowadays, women's health in the years following menopause is crucial. Sexual function is an important part of women's lives. Changes in it, especially during menopause can have a huge impact on their health. However, menopause associated with numbers of premature symptoms, including anxiety, depression, change in libido, and vaginal dryness. This study aimed to investigate the relationship between sexual function with depression and anxiety in postmenopausal women referred to health centers of Torbat Heydariyeh.
    Method & Materials: This study was a cross-sectional study of 200 women referred to health centers in Torbat Heydariyeh that were selected by simple sampling. Data collection tools were included demographic information, sexual function (FSFI) and depression and anxiety (HADS) questionnaire.
    Results
    The results of the study showed that (72.5%) of postmenopausal women did not have a satisfactory sexual performance. There was also a significant relationship between sexual function and depression and anxiety, so that the greater the degree of depression and anxiety, sexual performance is more unfavorable.
    Conclusion
    According to the results, only less than half of women had optimal sexual performance and anxiety and depression and sexual dysfunction had a direct relationship together. By result, a coherent plan for improving the quality of life is needed
    Keywords: Sexual function, Menopause, Depression, Anxiety
  • Parisa Maleki, ebrahim rahimi , elahe Tajbakhsh Pages 41-51
    Introduction
    Enterococcus, as a bacterium resistant to most antibiotics, is capable of releasing resistant genes to other species. Due to its ability to form biofilms, it has high pathogenicity. The purpose of this study was to investigate the frequency of Enterococcus faecalis in beef meat sold in Shahrekord retail markets and to investigate the relationship between ebp-A, ebp-B and ebp-C genes in biofilm-producing Enterococcus faecalis isolated from meat.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 80 meat samples were examined by biochemical and molecular methods. Detection of Enterococcus faecalis ebp-A, ebp-B and ebp-C genes was performed in the presence of specific primers. Statistical analysis was performed using Prism7 software and Fisher’s exact test.
    Results
    Of the 80 samples, meat samples were detected based on biochemical responses in 31 isolates of Enterococcus faecalis. Using the micro titer plate method, in 25 isolates (80.64%) biofilms were produced. ebp-A gene in 28 isolates (32.90%), ebp-B gene in 10 isolates (25.23%) and ebp-C gene in none of the isolates (0%) were not reported.
    Conclusion
    Foodborne diseases are one of the common problems in public health. Bacteria are the most important causes of infections and food poisoning. To prevent microbial contamination of foods, training individuals, observing health and supervision in the preparation, transportation, storage and delivery of foods are essential
    Keywords: Enterococcus faecalis, Biofilm, ebp genes, Meat
  • Mehrnoosh Mirzaeiyan, Hassan Momtaz , Zahra Bamzadeh Pages 52-62
    Introduction & Aim: Urinary tract infections are one of the most common bacterial infections and are predominantly caused by uropathogenic Escherichia coli. The aim of this study was to investigate the prevalence of O-serogroups among E. coli isolated from patients with UTI in Isfahan province and genetic classification of O25 serogroup isolates by RAPD-PCR method.
    Methods
    226 urine samples from patients with UTI were collected from hospitals in Isfahan province. E. coli isolates were identified using standard methods. Serogroups of these isolates were determined by PCR method and genetic classification of isolates with serogroup O25 was performed using RAPD-PCR method.
    Results
    A total of 96 E. coli strains were isolated from the urine samples. The most common types of O antigens were O25 (37.5%), O21 (9.37%) and O6 (8.33%) The genetic classification of isolates with serogroup O25 showed 27 different profiles among these 36 isolates.
    Conclusion
    In UPEC, the O-serogroups can be related to the virulence factor profile of each strain. The RAPD-PCR method can be used for the detection of relevant E. coli strains from clinical and/or environmental samples. High genetic diversity in isolates indicates different sources of urinary tract infection to E. coli
    Keywords: Uropathogenic Escherichia coli, Urinary tract infections, O-Antigen, RAPD-PCR
  • zahra hadizadeh talasaz , Elham Manouchehri torshizi, Atiyeh Vatanchi, khadijeh mirzaii, najmabadi , mona larki Pages 63-76
    Background and aim
    The World Health Organization (WHO) is knows the most basic strategies to deal with behavioral problems and promote public awareness, specifically, the nature of high-risk behaviors and Its problems, transmission and prevention. The purpose of this review is to investigate HIV / AIDS prevention interventions in Iran.
    Materials and Methods
    In this review article, the related and appropriate article in Persian and English were collected from databases of ISI, PubMed, Cochrane, Scopus, Google Scholar, Magiran and SID using the keywords of education, health education, AIDS / HIV, knowledge, attitudes, behavioral theory and English equivalent from 1395-1382. Among 130 related articles, 35 articles were included in final analysis . 95 articles removing for repetition and screening of the title, the abstract and the main text.
    Results
    In this study, the articles were divided into two main categories: 1- The studies that educational intervention were based on theories and models (15 Articles (42.9%)); 2. The studies that educational interventions without using theories and health education models (20 studies (57.1%)).
    Conclusion
    Health promotion interventions have been positively influenced in factors. It is recommended that in the design of educational interventions, the implications of stigma be addressed to patients in order to influence and improve attitudes and behavioral beliefs in the community
    Keywords: Attitude, Behavioral theory, Education, HIV, AIDS, Intervention, Knowledge