فهرست مطالب

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 25 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/07/15
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حسین عزیزی*، اکبر جعفری شاعرلو صفحه 1
    به طور سنتی، مدل های ارزیابی و انتخاب تامین کننده مبتنی بر داده های اصلی با تاکید کمتر بر روی داده های ترتیبی بوده اند. اما با استفاده ی گسترده از فلسفه های تولید، مانند تولید بهنگام، تاکید بیشتری بر لحاظ کردن همزمان داده های اصلی و ترتیبی در فرآیند انتخاب تامین کننده می شود. کاربرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) برای مسایل ارزیابی و انتخاب تامین کننده مبتنی بر انعطاف پذیری کامل وزن ها است. با این حال، مشکل مجاز دانستن انعطاف پذیری کامل وزن ها آن است که مقادیر وزن به دست آمده با حل برنامه ی DEAی نامقید غالبا با نظرات قبلی یا اطلاعات موجود اضافی در تعارض است. هدف این مقاله پیشنهاد مدل های DEAی بازه ای با ناحیه ی اطمینان برای ارزیابی و انتخاب بهترین تامین کننده در حضور محدودیت های وزنی و داده های نادقیق است. این مقاله رویکرد جدیدی مبتنی بر «DEA با مرزهای کارآو ناکارآ» را برای ارزیابی و انتخاب بهترین تامین کننده در حضور محدودیت های وزنی و داده های نادقیق پیشنهاد می کند. در این رویکرد، همزمان کارآیی های خوشبینانه و بدبینانه ی هر تامین کننده در نظر گرفته می شوند. وقتی که قیود ناحیه ی اطمینان به مدل های خوشبینانه ی DEA بازه ای اضافه می شوند، نمرات بازه ی کارآیی محاسبه شده بدتر می شوند، و یک تامین کننده که قبلا به عنوان کارآی خوشبینانه تعیین شده بود، ممکن است غیرکارآی خوشبینانه شناخته شود. وقتی که قیود ناحیه ی اطمینان به مدل های بدبینانه ی DEAی بازه ای اضافه می شوند، نمرات بازه ی کارآیی محاسبه شده بهبود می یابند، و یک تامین کننده که قبلا به عنوان ناکارآی بدبینانه شناسایی می شد، ممکن است غیرناکارآی بدبینانه شناخته شود. در مقایسه با DEAی سنتی، رویکرد DEA با مرزهای کارآو ناکارآمی تواند بهترین تامین کننده را به درستی و به آسانی شناسایی کند. یک مثال عددی کاربرد رویکرد پیشنهادی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، انتخاب تامین کننده، ناحیه ی اطمینان، کارآیی های خوشبینانه و بدبینانه، عملکرد کلی
  • ساویز ساعی*، اسماعیل نجفی صفحه 17
    تحلیل پوششی داده ها ابزاری برای محاسبه کارایی در واحدهای تصمیم گیری از جمله زنجیره تامین است. از آنجا که اخیرا مدل تحلیل پوششی دو مرحله ای تمرکز بیشتری روی فرآیندهای زنجیره تامین در دو سطح داشته است؛ بدین منظور ضرورت ارزیابی زنجیره تامین در سطوح بالاتر برای دستیابی به کارایی دقیق تر محسوس است. در این مقاله مدل وانگ(2010) را در سه سطح جهت ارزیابی یک زنجیره تامین، گسترش داده ایم تا اهمیت یکپارچگی در کل زنجیره تامین را نشان دهیم. در این مدل، تحلیل پوششی داده های دو مرحله ای کو و هوانگ(2010) با فرض بازده به مقیاس متغیر و کارایی مدل چن(2009) با در نظر گرفتن اهمیت نسبی وزن ها در هر مرحله به طور مجزا لحاظ شده است. مدل ارائه شده در یک مثال عددی اجرا گردیده و نتایج در قالب جداولی تحلیل گردیده است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها(DEA)، تحلیل پوششی دو مرحله ای، مدیریت زنجیره تامین
  • فائزه احمدی*، رکسانا فکری صفحه 29
    امروزه با توجه به افزایش رقابت در بازارهای جهانی، کاهش چرخه عمر محصولات، خدمات و نیازهای روزافزون و متغیر مشتریان، سازمان ها باید سطح عملکرد خود را تا حد جهانی ارتقاء دهند. این امر محیط های کسب و کاری را با چالش های گوناگونی از قبیل گسترده تر شدن تعاملات درون و برون سازمانی با ضرورت نظارت مستمر بر پیشرفت کارها و حجم فزاینده اطلاعات مواجه ساخته است. بر این اساس ضرورت دارد تا ابزاری فراهم شود که با بهره جویی از آن در غلبه بر موانع فوق الذکر بتوان به عوامل کلیدی و استانداردهای عملکرد در سطح جهانی دست یافت. اتوماسیون اداری به عنوان یکی از این ابزارها، شامل تمام سیستم های الکترونیکی است که انواع ارتباطات داخلی و خارجی سازمان را برقرار و تسهیل می کند. هدف از این مقاله بررسی تاثیر این فناوری در رفع موانع سازمانی فوق جهت ارتقاء عملکرد به سطح جهانی می باشد که با بررسی سازمان های ایرانی استفاده کننده از این فناوری انجام شده است و در قالب بررسی صحت شش فرضیه آماری مطرح می گردد. نتایج حاصل از این تحقیق که بر مبنای بهره گیری از روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و با استفاده از تکنیک های آماری تحلیل عاملی تاییدی بر روی پاسخ های اخذ شده از 100 پرسشنامه از خبرگان سازمان های بهره برداری کننده از این فناوری در ایران انجام شده است؛ موید آن است که بکارگیری اتوماسیون اداری در این سازمان ها بر بهبود کیفیت، کاهش دوباره کاری، کاهش زمان انتطار و در نهایت بهبود عملکرد در سطح کلاس جهانی موثر بوده و بر انعطاف پذیری و قیمت قابل رقابت تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: اتوماسیون اداری، کلاس جهانی، ارتقا عملکرد، سازمان
  • سید مهدی مظهری*، حسن منصف، هومن میرزایی صفحه 39
    با توجه به آغاز به کار بورس برق و انرژی در سال 1391، ارائه مشاوره های جانبی به سرمایه گذاران یکی از اولویت های توسعه و پیشرفت این بورس تازه تاسیس، می باشد. پیش بینی ورشکستگی بنگاه های اقتصادی، نه تنها به سرمایه گذاران در اولویت دهی و جلوگیری از دست رفتن اصل و فرع سرمایه کمک می کند، بلکه تاثیر بسزایی در نحوه اعتباردهی و در نتیجه جلوگیری از نابودی بنگاه اقتصادی خواهد داشت. در این مقاله، مساله پیش بینی ورشکستگی بنگاه های اقتصادی مرتبط با حوزه برق و انرژی، در محیط شرکت های ایران، بررسی می گردد. برای این منظور از اطلاعات 200 سال-شرکت، از بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، در سال های 1380 تا 1388، استفاده شده است. در کلیه مطالعات تعداد شرکت های ورشکسته و غیرورشکسته مساوی در نظر گرفته شده و شرکت های ورشکسته بر مبنای ماده 141 قانون تجارت انتخاب شده اند. به منظور ایجاد یک رابطه پیشنهادی برای پیش بینی ورشکستگی مالی شرکت های مرتبط با حوزه برق و انرژی، از یک الگوریتم هوشمند مبتنی بر اتوماتای یادگیر استفاده شده است. مطابق نتایج ارائه شده، دقت مدل پیشنهادی برای داده های آموزش حدود 91% و بر روی داده های آزمون تقریبا 88% می باشد. با توجه آنالیز حساسیت های انجام شده، می توان نتیجه گرفت که مدل پیشنهادی نیازهای فنی و اقتصادی مساله را ارضاء نموده و می تواند به عنوان ابزاری برای پیش بینی ورشکستگی شرکت ها مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پیش بینی ورشکستگی، نسبت های مالی، شرکت های مرتبط با حوزه برق، بورس اوراق بهادار
  • سودابه نامدار زنگنه، سحر وطنخواه*، فاطمه عادلی کودهی صفحه 55
    انتخاب صحیح پروژه یکی از فاکتورهای موفقیت مالی برای شرکت ها و سازمان هاست، شرکت های زیادی با مساله انتخاب یک پروژه از بین تعدادی پروژه روبه رو می شوند. این شرکت ها در انتخابشان باید به موارد متعددی همچون ریسک، محدودیت منابع، محدودیت زمان، سودزایی مورد انتظار از پروژه و غیره توجه کنند. اهمیت این موضوع سبب پیدایش مدل های متعددی جهت انتخاب پروژه ها گردیده است. هر یک از این مدل ها به جنبه های خاصی از مساله توجه می کنند بنابراین لزوم ارائه مدلی جهت ادغام اهداف احساس می شود. هدف این پژوهش ارائه رویکردی ترکیبی جهت انتخاب پروژه است. این رویکرد تلاش می کند جنبه های اقتصادی، سودزایی و محدودیت های پیش رو برای انجام پروژه را در نظر بگیرد. سه روش دلفی، رتبه بندی دینامیک و برنامه ریزی آرمانی گام های تشکیل دهنده مدل هستند. در قسمت اول مدل، جهت محاسبه دو پارامتر احتمال موفقیت فنی و اهمیت استراتژیک هر پروژه، روش دلفی مورد استفاده قرار گرفته است. در گام دوم، وزن های بدست آمده در گام اول به همراه اطلاعات اقتصادی پروژه ها به عنوان ورودی های رتبه بندی دینامیک به کار گرفته شده اند. در پایان این گام به هر پروژه وزنی اقتصادی داده می شود که این وزن ها در گام سوم به عنوان ضرائب تابع هدف آرمانی استفاده می شوند. در این گام برنامه ریزی آرمانی جهت در نظر گرفتن محدودیت ها به کار می رود. به کمک این مدل، سرمایه گذار به راحتی می تواند با در نظر گرفتن جنبه های اقتصادی، سودزایی و محدودیت های موجود بهترین گزینه را انتخاب کند. در انتها رویکرد ترکیبی مذکور برای روشن شدن مدل جهت انتخاب بین دو پروژه سرمایه گذاری A وB مورد استفاده قرار گرفته است. برای حل مدل آرمانی نرم افزار winQSB استفاده شده است.
    کلیدواژگان: انتخاب پروژه، مدل ترکیبی، روش دلفی، برنامه ریزی آرمانی، روش رتبه بندی دینامیک
  • حامد فلاح تفتی، سیدعلی نقوی*، میرمحمد اسعدی فیروز آبادی صفحه 63
    بررسی تحولات بازار نیروی کار در سطح استانهای کشور نشان می دهد که استان یزد یکی از استانهایی است که دارای بیشترین افزایش نرخ بیکاری در سالهای اخیر بوده است. به طوری که نرخ بیکاری این استان از 5.2% در سال 1375 به 9.4% در سال 1389 افزایش یافته است. در همین راستا در پژوهش حاضر تلاش شده است تا با طراحی مدل توسعه اشتغال استان یزد عوامل عمده موثر بر توسعه اشتغال شناسایی شده و با لحاظ نمودن ارتباطات متقابل آنها، وضعیت آینده اشتغال استان با توجه به شرایط مختلف جمعیت شناختی و محیطی پیش بینی گردد. اجرای مدل فوق بر مبنای اصول سیستم های پویا موجب ارائه سناریوهای متعددی در توسعه اشتغال می گردد که می تواند تصمیم گیرندگان کلان را در اتخاذ سیاست های مناسب یاری دهد. مدل مذکور بر اساس روش های پویایی شناسی سیستم ها طراحی شده است. به این منظور از نرم افزار VensimPLE اقدام به شبیه سازی توسعه اشتغال استان یزد با در نظر گرفتن اقتصاد بخش دولتی و خصوصی شده است. بازه زمانی 30 ساله از 1385 الی 1415 برای اجرا و سنجش روایی مدل مورد استفاده قرار گرفته است. در پایان پس از تشریح وضعیت متصور برای آینده اشتغال استان با ارائه نتایج حاصل از اجرای مدل، پیشنهادهایی برای اتخاذ سیاست های مناسب در بهره گیری از فرصت های پیش رو افزایش توان مدیریت در مواجه با تهدید های آتی ارائه شده است.
    کلیدواژگان: توسعه اشتغال، پویایی سیستم، جمعیت، اقتصاد بخش خصوصی، اقتصاد بخش دولتی، شبیه سازی
  • آرش شاهین، هادی بالویی جام خانه*، پژمان سلیمانپور صفحه 79
    امروزه مدیریت دارایی های فیزیکی یکی از شاخه های مهم دانش و فناوری به شمار می رود. کاهش خرابی های اتفاقی و تعمیرات ناخواسته یکی از مهم ترین اهداف استفاده کنندگان از تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته می باشد. در این میان تعمیرات مبتنی بر پایش وضعیت به عنوان راهکاری چاره ساز در مهار مشکلات فنی، اقتصادی و مدیریت راهبردی ماشین آلات و تجهیزات به کار برده می شود.در این تحقیق ضمن تشریح مبانی پایش وضعیت (CM) و استانداردهای موجود در این زمینه، روند تاثیرگذاری شاخص های موثر پایش وضعیت بر افزایش «قابلیت دسترسی تجهیزات» در سطح شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان مورد بررسی قرارگرفته است و با استفاده از روش ترکیبی AHP - QFD، استراتژی های پایش وضعیت به منظور افزایش قابلیت دسترسی تجهیزات اولویت بندی شود. بدین صورت که اطلاعات مربوط به ماتریس خانه کیفیت را از طریق توزیع پرسشنامه طیف لیکرت بین مدیران و متخصصان بخش نگهداری و تعمیرات شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان جمع آوری شد. یافته ها نشان دهنده آن است که استراتژی های تحلیل فرکانس و کل سطح ارتعاش با وزن2810/0 و استراتژی کلیدهای مغناطیسی و فیلترها با وزن 1026/0 به ترتیب بیشترین تاثیر را در افزایش قابلیت دسترسی تجهیزات دارند.
    کلیدواژگان: شبکه تصمیم گیری(DMG)، پایش وضعیت(CM)، AHP، QFD
  • هاشم داداش پور، مهدی پور طاهری، ابوالفضل معرفی* صفحه 93
    رویکرد خوشه های صنعتی، یکی از رویکردهای موفق در زمینه توسعه ی منطقه ای است که با فراخوانی همجواری های کالبدی، اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی و نهادی فضای پیرامون، ارتقاء ظرفیت های یادگیری در محیط شهری و منطقه ای را موجب می شود. هدف مقاله حاضر، سنجش چگونگی رابطه میان خوشه ایشدن صنعتی و ارتقاء ظرفیت های یادگیری، در صنایع مبلمان و چاپ و نشر کلان شهر قم است. روش تحقیق در مقاله حاضر پیمایشی و رویکرد حاکم بر آن کاربردی بوده و حجم نمونه تحقیق بر اساس جدول «حداقل اندازه ی نمونه برای جامعه ی آماری» (94 بنگاه در صنعت مبلمان و 90 بنگاه در صنعت چاپ و نشر) و روش نمونه گیری احتمالی طبقه بندی شده تعیین شده و روایی ظاهری، روایی محتوایی و پایایی سازه های آزمون به ترتیب با استفاده از نظر کارشناسان، آزمون کرویت بارتلت و KMO و آزمون آلفای کرونباخ مورد تائید قرار گرفته است. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه ی 10 سوالی ظرفیت های یادگیری و پرسشنامه 36 سوالی برای شاخص های خوشه صنعتی می باشد. داده ها از طریق تحلیل همبستگی پیرسون تحلیل شد. یافته ها نشان داد که در خوشه صنعتی چاپ و نشر، همجواری های اجتماعی-فرهنگی و اقتصادی و در خوشه صنعتی مبلمان، تنها همجواری اجتماعی- فرهنگی با و خصوصیات عمومی بنگاه های هر دو صنعت (سطح تحصیلات مدیر/مالک بنگاه، تعداد شاغلین، قدمت بنگاه و متوسط میزان فروش سالانه ی بنگاه) با ارتقاء ظرفیت های یادگیری رابطه ی معنادار دارند. علاوه بر این به نظر می رسد که همجواری های نهادی، کالبدی، و اقتصادی در صنعت مبلمان و همجواری های کالبدی و نهادی در صنایع چاپ و نشر در ارتقاء ظرفیت های یادگیری خوشه های صنعتی فوق نقش ضعیفی دارند. توصیه تحقیق این است که برای موفقیت بیشتر این خوشه ها و ارتقاء ظرفیت های یادگیری و در نهایت تحریک توسعه منطقه ای نیاز است تا همجواری های نهادی، کالبدی، اقتصادی و فرهنگی اجتماعی این صنایع تقویت گردد.
    کلیدواژگان: خوشه های صنعتی، ظرفیت های یادگیری، همجواری، خوشه مبلمان، خوشه چاپ و نشر، کلانشهر قم
  • داود خسروانجم*، علی اصغر انواری رستمی، رسول چاوشینی، مسعود احمدزاده صفحه 105
    شناسایی روش های مناسب برای تصمیم گیری، یکی از دغدغه های مهم مدیران فناوری اطلاعات در سازمان ها می باشد. آنچه به ضرورت این امر دامن می زند، عدم قطعیت، ابهام و تعدد گزینه های تصمیم گیری در حوزه فناوری اطلاعات است. روش فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) می تواند ابزار خوبی برای کمک به مدیران فناوری اطلاعات در زمینه تصمیم گیری باشد. در این تحقیق به منظور بررسی کارایی مدل FAHP، دو تصمیم مدیریت فناوری اطلاعات شامل ارزیابی شاخص های قابلیت های تکنولوژی اطلاعات (IT) و ابعاد کیفیت داده ها بررسی و نتایج آن ارائه شده است. در این تحقیق با توجه به بررسی نظرات خبرگان، مولفه ها و شاخص های هر تصمیم بررسی و وزن دهی شده اند. بر اساس نتایج حاصل شده روش AHP فازی قابلیت کاربرد در زمینه تصمیم گیری را دارا بوده و ابزاری مناسب محسوب می شود. هم چنین با توجه به مدل AHP فازی معیارهای منابع انسانی و اصل بودن داده ها به ترتیب مهمترین بعد قابلیت فناوری اطلاعات و مهمترین بعد کیفیت داده ها محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: فرآیند تجزیه وتحلیل سلسله مراتبی فازی، قابلیت فناوری اطلاعات، کیفیت داده
  • سهیلا قاسمی پیربلوطی*، سید اکبر نیلی پور طباطبایی، بیژن خیام باشی صفحه 117
    با توجه به روند روبه گسترش استفاده از رویکرد برون سپاری در سازمانها، شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری نیز همگام با تحولات برون سپاری مطرح شده در ایران اکثر پروژه های سرمایه ای خود را به صورت انعقاد پیمان، به مرحله اجرا می گذارد. اما نظر به اینکه تصدی گری بخشی از خدمات بهره برداری هنوز به عهده خود شرکت بوده و برنامه ریزی جهت برون سپاری طی سالهای آتی در دستور کار قرار گرفته است، به منظور استفاده صحیح از رویکرد برون سپاری و بهبود اجرای پروژه های شرکت، ارزیابی صحیح ریسک ها پیش از برون سپاری در این سازمان ضروری به نظر می رسد. لذا هدف از انجام این پژوهش ارائه چارچوب مناسبی جهت شناسایی ریسک های برون سپاری پروژه های شرکت و الویت بندی آنها با استفاده از تکنیک FMEA است. بدین منظور با بررسی مطالعات انجام شده ریسک های عمده و فاکتورهای موثر بر آنها شناسایی و با توجه به شاخص های کیفیت، هزینه و تحویل به موقع دسته بندی شدند. سپس با بهره گیری از تکنیک FMEA و بر اساس درجه الویت ریسک حاصل از شدت، میزان وقوع و احتمال کشف اقدام به کمی نمودن و الویت بندی فاکتورهای شناسایی شده و ارائه اقدامات اصلاحی در جهت کنترل و کاهش ریسک ها گردید. در این پژوهش نظرسنجی با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه با هفت نفر از مدیران رده بالای شرکت که با مسئله مورد بررسی به طور مستقیم در ارتباطند، انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده عیوب ساختاری، عیوب عملکردی و تاخیر در شروع و اجرای پروژه اهمیت بیشتری در برون سپاری پروژه ها دارند و فاکتورهای نوسانات موجود در تبادلات پولی، عدم اطمینان به تغییرات تکنولوژی و نیازهای مشتری، فقدان تجربه،مهارت و دانش در زمینه برون سپاری و کمبود مهارت های مورد نیاز برای اجرای پروژه ها در سطح بالا بوده و نیازمند اعمال کنترل های مدیریتی بالاتری می باشند.
    کلیدواژگان: برون سپاری، ریسک، الویت بندی، شرکت گاز استان چهارمحال و بختیاری، FMEA، RPN
  • سعید صفری*، حسین سبزیان صفحه 129
    موسسات آموزش عالی اعم از خصوصی و دولتی از مهم ترین موسسات آموزشی یک کشور محسوب می شوند. در این رابطه کیفیت محصولات (خروجی های دانشگاه) بسیار مورد توجه است، توجه دانشگاه ها به چنین مقوله هایی باعث گردیده است تا عملیات آن ها همانند صنایع تولیدی، تجاری محور و سود محور گردد. این رویکرد بر این عقیده استوار است که صنایع تولیدی که تحت نظام های کارآیی مدیریت، فعالیت می کنند، محصولاتی به مراتب با کیفت تری تولید خواهند کرد. چنین مدلی برای پیاده سازی در محیط دانشگاهی وجود ندارد. بنابراین، مقاله حاضر در صدد ارائه ی مدلی برای تحقق این هدف است. ضرایب فنی و مقادیر ثابت مورد استفاده در این مدل همگی بر حسب اطلاعات به دست آمده از تجزیه و تحلیل ریاضی دانشگاه تنظیم شده است. مدل پیشنهادی از نوع برنامه ریزی آرمانی لکسیکوگرافیک عدد صحیح است و شامل36 متغیر تصمیم است که به دو مقوله ی متغیرهای منابع دانشگاه (15 عدد) و متغیرهای فرآورده های دانشگاه (21 عدد) تقسیم شده اند. در این مدل تعداد آرمان ها 49، محدودیت های سخت 7 و متغیرهای عدد صحیح 20 عدد می باشد. مقایسه بین جواب های مدل و فعالیت های فعلی در پایان تحقیق نشان دهنده ی آن است که کمیت بسیاری از منابع و فرآورده های موجود در دانشگاه پایین تر از حد بهینه بوده به استثناء تعداد کارکنان آموزشی و پژوهشی(s9)، تعداد دانشجویان شبانه کارشناسی(p1) و دکترای تخصصی(p9) که در سطح بهینه می باشد.
    کلیدواژگان: رویکرد کمی، تخصیص منابع، برنامه ریزی آرمانی لکسیکوگرافیک عدد صحیح
|
  • Hossein Azizi*, Akbar Jafari Shaerlar Page 1
    Traditionally, suppliers evaluation and selection models based on basic data put less emphasis on ordinal data; however, with the extensive use of production philosophies, such as Just In Time (JIT) production, further emphasis is put on considering cardinal and ordinal data simultaneously through the supplier selection process. Application of Data Envelopment Analysis (DEA) for the issues concerning the evaluation and selection of supplier is based on complete flexibility of weights. Yet, the problem is permissibility of complete flexibility of their weights, as the weight values obtained through the solving unrestricted DEA program are often contrary to the earlier viewpoints or the additional information. The present paper aims to propose interval DEA models with assurance region for evaluation and selection of the best supplier in the presence of weight restrictions and imprecise data. It proposes a new approach based on “DEA with efficient and inefficient frontiers” for evaluation and selection of the best supplier in the presence of weight restrictions and imprecise data. In this approach, optimistic and pessimistic efficiencies are considered simultaneously for each supplier. When the assurance region constraints are added to the interval DEA optimistic models, scores of calculated efficiency interval become worse and a supplier previously determined as the optimistic efficient supplier may be recognized as optimistic non-efficient. When the assurance region constraints are added to the interval DEA pessimistic models, scores of calculated efficiency interval are improved and a supplier previously recognized as a pessimistic inefficient supplier may be recognized as pessimistic non-inefficient. Comparing traditional DEA, DEA approach with efficient and inefficient frontiers may recognize the best supplier correctly and conveniently. A numerical example shows the application of the proposed approach.
    Keywords: Data envelopment analysis, supplier selection, assurance region, optimistic, pessimistic efficiencies, overall performance
  • Saviz Saei*, Esmaeil Najafi Page 17
    Data envelopment analysis is the tool for computation in decision making units such as supply chain. Since the model of two-stage data envelopment analysis has more focused on supply chain processes in two levels; the evaluation in higher levels has been essential to obtain more accurate efficiency. This paper extends Wang & Chin (2010) model into three levels for evaluation the supply chain to show the importance of integration in the overall supply chain. The model is considered the extended two-stage DEA model of Koa and Hwang(2008) to variable returns to scale (VRS) assumption and the additive efficiency decomposition model of Chen (2009) generalized to taking into account the relative importance weights of two individual stages. The presented model is executed in numerical illustration and the results are analyzed in tables.
    Keywords: Data Envelopment Analysis (DEA), Two, stage, Supply Chain Management (SCM)
  • Faeze Ahmadi*, Roxana Fekri Page 29
    Nowadays, due to the increasing rate of competing in global markets, reducing the cycle time of products and accelerating rate and variety in customer needs, the organizations should improve their performance to the world class level. These factors confront the organizations to some challenges like intra and extra organizational transactions, the necessity of continuous evaluations and the huge volume of information. So, it is a must to introduce and use some tools to overcome the above obstacles in reaching the main factors and standards of world class performance Office automation as one of these tools includes all the electronic systems which establish and facilitate the intra and extra organizational relationships. The purpose of this paper is, investigating the effect of this technology on overcoming the organizational obstacles to reach the world class levels which has done in Iranian organizations that use office automation technology and the effect of it is tested with the validity of six statistical hypotheses. This research use a descriptive and survey methodology which has done by using the confirmatory factor analysis on the responses of the 100 questionnaires distributed between the experts in Iranian organizations using this technology in their business. The results of this research show that applying this technology in Iranian organization effect on the quality improvement, reducing the duplication and waiting time and improving the world class performance, while it does not effect on the flexibility and the competitive price of the products.
    Keywords: Office Automation System, World Class Manufacturing, Improve Performance, Organization
  • Seyed Mahdi Mazhari*, Hassan Monsef, Hooman Mirzaei Page 39
    In today's world, insurance of productive capital investment and reducing economical risk causes more fundraising and therefore the greatest economic boom cycle. One way to arrive capital investment security is to predict bankruptcy of a business unit. As the Iranian power and energy stock is going to start working by 2012, providing suitable advices to investors would be a priority. This paper proposes a new solution approach for bankruptcy prediction of the Iranian power and energy industries. To do so, an evolutionary algorithm premised on Learning Automata is employed and adapted to the problem. Two sets of firms related to power and energy industries that are listed on the Tehran Stock Exchange (TSE) are selected as the training and test data, respectively. The developed algorithm is conducted on both train and test data, and the efficiency of the proposed method is evaluated via several scenarios. It was practically seen in simulations that the learning automata based algorithm could achieve an accuracy of 91% and 88% over the train and test data, respectively. Besides these, the same data sets are also conducted by other methods such as MDA and Logit, and the obtained results are compared with reality. The yielded results prove the accuracy as well as the efficiency of the proposed solution technique
    Keywords: Bankruptcy Prediction, Financial Ratios, Firms Related to Power, Energy Industry, Learning Automata
  • Soodabeh Namdare Zanganeh, Sahar Vatankhah*, Fatemeh Adeli Kohi Page 55
    Choosing right project is one of the factors that companies and Organizations use to Financial Success, The large number of companies deals with selection of one project through some projects. These companies had to consider many parameters like risks, resource constraints, time constraints and the expected project’s profit in their selections, to name a few. The importance of this topic leads to create several models to choose projects. Each model refers to special aspects of the problem. Therefore merging of this aim is necessary. This research tries to represent a combined approach of project selection. This approach determines economic, profitability and restrictions aspects of doing the project. Three methods of: Delphi, dynamic ranking and Goal programming of this model. In the beginning part of this model we use the Delphi method of calculation; Probability of technical success and strategic importance of each project. In the next step, we use earned weights by the first step and economic data of projects as dynamic rating inputs, at the end of this step economic weight will be given to each project, then this weights will be used as coefficients of Goal function at the third step. At this step Goal programming used to determine restrictions. By this model investor can consider economic, profitability and restrictions aspects of doing project easily and choose the best choice. At last foresaid combined approach is used to choose one of A or B Investing project as an example. To solve Goal model winQSB software is used.
    Keywords: Project selection, combined model, Delphi method, Goal Programming, Dynamic ranking method
  • Hamed Fallah Tafti, Ali Naghavi*, Mir, Mohammad Asaadi Firuzabadi Page 63
    The inquiry about labor market evaluation in provinces of the country shows that Yazd is one of the provinces that have been faced with more increasing unemployment rate in the recent years; as unemployment rate in this province has increased from 5.2% in 1375 to 9.4% in 1389. In this research, we intend to identify the major effective factors on employment development by designing the Yazd province employment model. We also intend to anticipate the future of the province employment with regard to the reciprocal relations of the factors and with attention to various environmental and demographic circumstances. The implementation of this model offers several scenarios in employment development on the basis of system dynamics principles; that can help the major decision makers choose the appropriate policies. The mentioned model is designed on the basis of system dynamics methods. For this reason, the Yazd province employment development was simulated by “Vensim PLE” software concerning the public and private sectors. A period of 30 years from 1385 to 1415 was selected for implementation and test validity of the model. In the end, after explaining the conceived situation for the future of the province employment, with presenting results of the model, a number of suggestions will be given to help choose the appropriate policies in taking future opportunities and increasing the management power against future threats.
    Keywords: employment development, system dynamics, population, private sector, public sector, simulation
  • Arash Shahin, Hadi Balouei Jamkhaneh*, Pezhman Soleymanpoor Page 79
    Nowadays management of physical assets is considered as one of the important fields of science and technology. Reduction of undesirable random failures and repairs is one of the most important objectives of those who utilize advanced equipments and machinery. Meanwhile, Condition Based Maintenance (CBM) has been recognized as an effective solution for the problems of technical, economic and strategic management of machinery and equipments. In this study, besides explaining the basics of this condition monitoring (CM) and existing standards, The influencing trend of CM process parameters on "increased equipment availability" have been studied in Isfahan Steel Company and, CM strategies have been prioritized using an integrated approach of Analytic Hierarchy Process (AHP) and Quality Function Deployment (QFD) towards improvement of equipment availability. Data related to house of quality is also via Likert questionnaire, have been collected between managers and experts of THE Maintenance department in the Isfahan Steel Company. The findings indicate that strategies of frequency analysis and overall vibration level with a total weight of 0.2810 and strategies of magnetic keys and filters with a total weight of 0.1026, have the most influence on increasing the equipments availability.
    Keywords: Decision Making Grid, Condition Monitoring, AHP, QFD
  • Hashem Dadashpoor, Mahdi Pourtaheri, Abolfazl Moarrefi* Page 93
    The industrial cluster approach is one of the successful approaches for regional development, Causes the improvement of learning capabilities in urban and regional environment, using physical, social-cultural, economic and institutional proximities of the surrounding environment. This paper aims to The Investigation and Analysis of Relationship Industrial Clustering And the improvement of learning capabilities in the Printing / Publishing and Furniture Industries in Qom’ Metropolis. This is a survey based study (184 completed questionnaires) whit applied approach which required information gathered through the library study and field work. The Study’s sample size is based on the “minimum sample size for population table” (94 firms in the furniture industry and 90 firms in the publishing industry) and “Stratified random sampling method”. Furthermore, apparent validity, content validity and reliability of test are verified by “using experts”, “KMO and Bartlett's sphericity test” and “Cronbach's alpha test” respectively. Research instruments include learning capability questionnaire with 10 items and institutional cluster proximities with 36 items. Using Pearson correlation, data obtained by questionnaires are analyzed. Findings indicated that: printing/ publishing industry cluster with social-cultural and economic proximities industrial cluster furniture with only social-cultural proximity and general characteristics of both industrial firm’s (education manager / owner firms, the number of workers, the age of establish and average annual sales of the firm) indicate a significant relation between improvement of learning capabilities. Moreover, it seems that institutional, physical and economical proximities in the furniture industry and institution, physical proximities in printing/publishing industry haven’t a significant role in the learning capabilities enhancement. This study recommends that proximities of institutional, physical, economic, social- cultural industries should be strengthened for success of these clusters and improvement of learning capabilities and finally stimulates regional development.
    Keywords: Industrial Clustering, Learning Capabilities, Proximity, Furniture Industrial Cluster, Printing, Publishing Industrial Cluster, Qom Metropolis
  • Davod Khosroanjom*, Ali Asghar Anvary Rostamy, Rasoul Chawshini, Masoud Ahmadzade Page 105
    Identifying appropriate decision making methods, shapes one of major concern of Information technology managers. Fuzzy analytical hierarchy process (FAHP) can be a good option in this field. Developing FAHP model, in this research 2 Information technology management capability criterion options is evaluated and reported, including information technology capabilities and Data quality. In this study Polling Expert opinion on options and criteria weights, shapes inputs of the model. According to obtained results Fuzzy AHP is applicable in such decisions and is an appropriate apparatus. Findings indicate that human resource is the most important organizational information technology capability. Also intrinsic criteria of data are the most critical dimension of Data quality.
    Keywords: Fuzzy Analytic Hierarchy Process, Information Technology Capability, Data Quality
  • Sohaila Ghasemi Pirbaluti*, Seyed Akbar Nilipour Tabatabaie, Bijan Khayatbashi Page 117
    Due to the growing trend of use of the outsourcing approach in organizations, Gas Company of Chaharmahal and Bakhtiari province, keep pace with developments in the outsourcing of Iran, implementing the most of their capital projects as the treaty. But according to the tenure of parts of operation service is still undertaking company and planning for outsourcing during the coming years in the agenda is located, in order to correct use of outsourcing approach and improvement of Performance Company’s project, correct evaluation of risks before the outsourcing seems necessary in this organization. The purpose of this study providing a useful framework for identifying risks in the company's outsourcing projects and prioritizing them uses FMEA technique. Therefore, investigating the studies conducted, major risks and their effective factors were identified and classified considering the parameters of quality, cost and delivery time. Then, using of FMEA technique and based on the priority level of acquired risk severity, occurrence and detection, attempting to quantify and prioritize identified factors and providing corrective actions to control and reduce the risks. In this study, using a questionnaire survey and interviews with seven of the top executives of companies that are directly related to the issue is performed. Based on acquiring results, structural defects, functional defects and delay in outsourcing project's implementation are more significant and currency exchange fluctuations factors, uncertainty of changing technology and customer requirements, lack of experience, expertise and knowledge in the field of outsourcing and lack of required skills for performance projects in high level and requires greater managerial control.
    Keywords: Outsourcing, Risk, Prioritization, Gas Company of Chaharmahal, Bakhtiari province, FMEA, RPN
  • Saeed Safari*, Hossein Sabzian Page 129
    Institutions of higher education (both public and private) are among the most important institutions of a country. Several economic factors have forced them to embark on improving the cost-effectiveness and cost effectiveness of their activities and the quality of their products (outputs) is strongly expected. Such issues have lead universities to focus on profit-making activities and commercialization like manufacturing industries. This inclination is grounded in the fact that manufacturing industries that work under an efficient management system can produce very high-quality products. In fact, there is no such a model for academic contexts. Therefore, this paper is aimed at offering such a model. The coefficients and constants used in this model have all been extracted based on analyzing research and educational aspects of the University. The proposed model is an integer linear Goal programming model which has 36 decision variables that are broken down into two classes of university sources variables (15) and university products variables. The model also includes 49 Goals, 7 structural constraints and 20 integer variables. At the end of the paper, the current situation is compared with the recommended one and it shows that many of the variables are suboptimal except variables of research and educational officials (9 s), graduate (7 p) and PhD (9 p) night course students number. The comprehensiveness of this model enables managers to plan the smallest research and educational activities and its solutions can be used by managers as applied guidelines.
    Keywords: Quantitative approach, Resource allocation, Integer linear goal programming