فهرست مطالب

مهندسی دریا - پیاپی 11 (بهار و تابستان 1389)

نشریه مهندسی دریا
پیاپی 11 (بهار و تابستان 1389)

  • 116 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1389/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا عمرانی، احمدرضا مصطفی قره باغی*، کریم عابدی صفحه 1

    با توجه به اینکه خطوط لوله جزء سازه های پوسته ای محسوب می شوند، طراحی آنها براساس اصول پایداری انجام می شود؛ زیرا ضخامت کم پوسته نسبت به ابعاد دیگر از یک سو و وجود میدان تنش های فشاری در اثر نیروهای اعمالی بر پوسته های استوانه ای از سوی دیگر، آن ها را در معرض ناپایداری قرار می دهد که بر اساس بارهای وارده ممکن است به صورت موضعی یا کلی در آن ها اتفاق بیافتد. به واسطه قرار گرفتن لوله تحت فشار بسیار زیاد (فشار هیدروستاتیک آب)، تحت شرایطی ممکن است کمانش موضعی رخ دهد که جلوگیری از وقوع این نوع کمانش و انتشار آن یکی از موضوعات اصلی طراحی است.
    در مقاله حاضر ابتدا پدیده انتشار کمانش دینامیکی با روش المان محدود سه بعدی مدل سازی شده، نتایج به دست آمده با نتایج آزمایشگاهی صحت سنجی گردیده و سپس سرعت انتشار کمانش دینامیکی در لوله هائی با نسبت قطر به ضخامت مختلف محاسبه شده است. با توجه به تاثیر سرعت انتشار کمانش در طراحی خطوط لوله دریائی، برای هر کدام از نسبتهای قطر به ضخامت، رابطه ای بین سرعت انتشار کمانش و فشار آغاز انتشار کمانش استخراج شده و میزان تاثیر نسبت قطر به ضخامت بر سرعت انتشار بررسی شده است.

    کلیدواژگان: انتشار دینامیکی کمانش، فشار هیدروستاتیک، خطوط لوله دریایی، سرعت انتشار، نسبت قطر به ضخامت
  • محمدرضا عصاری، حسن بصیرت تبریزی، محسن حسنقلی زاده صفحه 15
    پخش آلاینده های نفتی در محیط های آبی از معضلات بشر امروزی است. معمولا، انتقال و پخش لکه نفتی در محیط های آبی به دلیل فرایند های شیمیایی، فیزیکی و زیست شناسی است که خود وابسته به خصوصیات نفت، هیدرودینامیک، هواشناسی و شرایط زیست محیطی است. این فرایندها شامل انتقال، پراکندگی، تبخیر، و... می باشد. زمانی که نفت در سطح آب پخش می شود، کشیده شده و لایه نفتی را تشکیل می دهد. پخش و انتقال لایه نفتی به دلیل جریان، امواج و اثر باد می باشد. افزایش تمایل نسبت به مطالعه لکه نفتی و همچنین اهمیت روزافزون این موضوع در زندگی روزمره بشر، باعث توسعه تعداد زیادی از مدل های عددی شده است.
    در این مقاله یک مدل عددی برای شبیه سازی انتقال و پراکندگی ضخامت لکه نفتی و همچنین پخش و جابجایی مقدار متوسط غلظت نفت در ستون آب و تبخیر با دیدگاه اویلری و به صورت یک مدل چند فازی توسعه داده شده است. مدل هیدرودینامیک موجود معادلات دو بعدی غیر دایمی ناویر استوکس متوسط گیری شده در عمق را حل می کند. در حل عددی جریان از روش تغییر جهت متناوب ضمنی استفاده شده است. گسسته سازی معادلات به روش احجام محدود انجام شده است. به منظور بررسی صحت کارایی مدل عددی، با یک رابطه تجربی مقایسه شده است که نتایج، تطابق مناسبی را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: برخورد سیال با جسم جامد، صفحه الاستیک، مدل سازی عددی، سیال لزج، موج خطی
  • نازیلا محمدی، علی اصغر آل شیخ، امین صداقت، محمدرضا ملک صفحه 25
    این مقاله روشی جدید برای استخراج خودکار خطوط ساحلی از تصاویر ماهواره ای با قدرت تفکیک بالا ارائه می دهد. روش پیشنهادی بر مبنای قطعه بندی فازی بوده که در آن از آنالیز هیستوگرام رنگ جهت تعیین تعداد کلاسها و از الگوریتم ژنتیک برای بهینه سازی ماتریس قطعه بندی فازی استفاده شده است.
    ابتدا تصویر ماهواره ای با استفاده از روش طبقه بندی فازی پیشنهادی به چندین کلاس همگن طبقه بندی شده و سپس با استفاده از فیلتر مرفولوژی، نویز موجود در تصاویر کاهش می یابد. آنگاه با کمک الگوریتم آستانه گذاری، خطوط ساحلی استخراج می گردند. برای ارزیابی روش ارائه شده از تصاویر ماهواره ای آیکنوس در منطقه کنارک در چابهار ایران استفاده شد. نتایج نشان می دهد که 95% از خطوط استخراجی با این الگوریتم در محدوده حریم سه پپکسلی خط مبنا قرار گرفته اند که این نتایج بیانگر دقت بالای الگوریتم پیشنهادی است.
    کلیدواژگان: تصاویر ماهواره ای، استخراج عوارض، هیستوگرام رنگ، قطعه بندی فازی، الگوریتم ژنتیک
  • فرزاد عزیزی قناد، فریدون وفایی، مهدی محمدی عراق صفحه 37
    محاسبه تاثیر موج بر روی سازه عظیم شناور معمولا بصورت تجربی یا عددی بدست می آید. محاسبه عددی معمولا به دو صورت انجام می پذیرد. برخی با استفاده از معادله لاپلاس، سیال پتانسیل را حل می کنند و برخی دیگر از معادله ناویراستوکس استفاده کرده و سیال لزج را تحلیل می کنند. در این مقاله، برخورد سیال لزج با صفحه الاستیک شناور مورد بررسی قرار گرفته است که معادلات ناویراستوکس بصورت کوپله و همزمان با معادلات ورق الاستیک شناور حل می شوند. در مدل سازی عددی تغییرات عمودی ورق الاستیک شناور از مدل تفاضل محدود و روش آپویند استفاده شده است. نتایج عددی بدست آمده با نتایج عددی بصیرت تبریزی و کوچکی مطلق برای جریان پتانسیل و با نتایج عددی اوکوسو و نامبا و نتایج تجربی کاشیواگی برای جریان لزج، مقایسه شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهند که لزجت باعث افزایش شدید میرا شدن نوسانات عمودی ورق الاستیک نسبت به جریان غیر لزج می باشد.
    کلیدواژگان: انتقال و پراکندگی لکه نفتی، متوسط گیری شده در عمق، روش اویلری، مدل چند فازی
  • سعید سامی، محسن سلطانپور، راضیه لک صفحه 45
    بندر صیادی عسلویه در جنوب شرقی استان بوشهر از جمله بنادر صیادی قدیمی کشور بشمار می رود. پیشروی سریع خط ساحلی مخزن بالادست موج شکن اصلی در چند سال اخیر و رسوبگذاری در دهانه ورودی بندر به مشکلاتی جدی در بهره برداری از بندر منجر گردیده است. در مقاله حاضر با استفاده از مشاهدات بازدیدهای میدانی، تحلیل رسوب شناسی نمونه-های رسوبی اخذ شده و مقایسه نقشه های آبنگاری جهت تعیین نرخ و روند رسوبگذاری در بالادست بندر، علت رسوبگذاری سریع و منشا این رسوبات مورد بررسی قرار گرفته است. پارامترهای آماری نمونه های رسوبی استخراج شده و بررسی های کانی شناسی، مورفوسکوپی و مورفومتری توسط میکروسکوپ انکساری بر روی آنها انجام گردیده است. نتایج نشان می-دهد درحالیکه اثر چندانی از منبع مرجانی در بین رسوبات سواحل غربی منطقه ی نمونهجگیری شده دیده نمی شود، با نزدیک شدن به بندر صیادی عسلویه قطعات مرجانی قابل ملاحظه ای در رسوبات مشاهده میگردند. بررسی نمونه ها موید بیشتر بودن رسوبات آواری در گذشته و همچنین افزایش رسوبات کربناته در سال های اخیر می باشد. مشاهدات محلی و تحلیل نمونه ها افزایش تنش رسوبی، به عنوان یکی از عوامل کاملا مخرب بر روی مرجانها، را مشخص میکند که به کاهش قابل ملاحظه صخره های مرجانی توده ای و جانداران دریایی مرتبط منجر شده است. واضح است که عملیات احیاء زمین و ساخت و سازهای وسیع انجام شده به بالا رفتن بار رسوبی منجر شده است. این مسئله عامل افزایش قابل ملاحظه رسوبات کربناته و رسوبگذاری شدید در بندر می باشد. بررسی ها احداث رانه گیر رسوبی و لایروبی لنگرگاه را به عنوان بهترین گزینه مرتفع نمودن مشکل رسوبگذاری در بلندمدت ارائه میکند.
    کلیدواژگان: رسوب گذاری، رسوب شناسی، رسوبات کربناته، عسلویه، صخره های زیرآبی، مرجان
  • محمدحامد بشارتی گیوی، حبیب حکیم زاده صفحه 63
    بررسی الگوی جریان در اطراف پایه پل ها به دلیل تاثیر آن بر خرابی پایه از اهمیت بسزایی برخوردار است. اگرچه طراحی مقاطعی که حداقل آشفتگی را در جریان گذرنده از اطراف پایه پل ایجاد می کنند از هر دو دیدگاه هیدرودینامیکی و سازه ای مهم تلقی می شود، ولی مروری بر پژوهش های انجام شده نشان می دهد که بررسی الگوی جریان اطراف پایه با مقطع متغیر از توجه کافی پژوهشگران برخوردار نبوده است. در این پژوهش یک مدل های عددی سه بعدی برای بررسی میدان جریان اطراف یک پایه استوانه ای و چهار پایه مخروطی با شیب های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. در ابتدا میدان محاسباتی با نرم افزار GAMBIT شبکه بندی شده و سپس با نرم افزار FLUENT مورد تحلیل قرار گرفته است. سرانجام الگوی جریان و تنش برشی بستر اطراف پایه ها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته اند. نتایج مدل عددی نشان می دهد که شیبدار شدن پایه تاثیر بسزایی در کاهش آشفتگی جریان گذرنده و در نتیجه کاهش تنش برشی بستر در اطراف پایه را به دنبال دارد.
    کلیدواژگان: الگوی جریان، تنش برشی بستر، پایه ی مخروطی، مدل عددی سه بعدی
  • هادی حسین زاده، فریدون وفایی، پیمان آق تومان صفحه 71
    در تحقیق حاضر ارتفاع بهینه تیغه جهت کاهش عبور امواج از موج شکن های شناور پانتونی تیغه ای با استفاده از مدل فیزیکی مورد بررسی قرار گرفته است. تعداد 54 آزمایش بر روی سه مدل پانتونی، با ارتفاع تیغه های مختلف (8، 16و 24 سانتیمتر) در فلوم موج مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری جهاد کشاورزی انجام شده است. تاثیر پارامترهای هیدرودینامیکی و همچنین هندسه سازه بر روی میزان عبور امواج از این نوع موج شکن ها مورد مطالعه قرار گرفته است. در این پژوهش اثر افزایش ارتفاع تیغه و همچنین نسبت ارتفاع بهینه تیغه به عمق آب مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: موج شکن شناور، موج شکن پانتونی تیغه ای، موج شکن پانتونی با افزودن تیغه
  • حمید سرلک، محمدسعید سیف، مجید عباسپور صفحه 1
    مهم ترین خصوصیت امواج دریا چگالی انرژی بالاتر آنجها به نسبت سایر منابع انرژی می باشد. ایران با داشتن بیش از 2700 کیلومتر مرز آبی، پتانسیل بالایی در بهره برداری از این نو انرژی یاک دارد. در این مقاله یک نمونه آزمایشگاهی بویه جاذب انرژی اقیانوسی با توانایی مونتاژ آنی بویه های مختلف معرفی گردیده است. سیستم در برابر امواج تولید شده توسط موجساز دو بعدی قرار گرفته است و انرژی امواج از طریق نوسانات بویه جذب می گردد. این سیستم قادر است در مدهای حرکتی خطی (هیو) و دورانی (پیچ) حرکت نماید.
    در ادامه آزمایشاتی جهت تعیین کارایی دستگاه با استفاده از بویه های مختلف انجام گرفته است. نتایح آزمایشات در شرایط مختلف ارائه شده و تاثیر به کارگیری هر بویه در راندمان دستگاه بررسی گردیده است. شبیه سازی عددی انجام گرفته در مورد ضرایب هیدرودینامیکی و پاسخ دینامیکی بویه های مختلف به امواج صحت آزمایشات انجام گرفته را تائید می کند. در این مقاله مشاهده گردید استفاده از بویه استوانه ای شکل قائم بالاترین راندمان را در بین سایر بویه ها به همراه دارد. در نهایت با مطالعه بر روی گروه های ابعادی تاثیر گذار بر مسئله، میزان توان قابل استحصال از نیروگاه امواج آبی با به کارگیری بویه های مختلف بدست آمده است.
    کلیدواژگان: بویه جاذب انرژی دریا، آنالیز هیدرودینامیکی، مطالعه آزمایشگاهی
  • سعید مظاهری صفحه 13
    تاثیرات جهت موج، فرکانس و تصویر سطح آب سازه های شناور بر روی فرمول نیروی دریفت متوسط موج بطورجداگانه توسط نویسندگان متعدد مد نظر قرار گرفته است اما فرمول جامعی برای لحاظ نمودن تمامی تاثیرات بیان شده، وجود ندارد. در این رابطه، فرمول دریفت موج ارائه شده توسط Faltinsen با اضافه نمودن ضریب درافت (عمق آب زیر شناور) محدود اصلاح شده است. نتایج بدست آمده از این فرمول که به فرکانسهای موج وابسته است با آزمایشات Helvacioglu مقایسه که بیانگر تطبیق خوب بالاخص در فرکانس های بالا شد. علاوه براین، تاثیر جریان بر روی نیروی دریفت متوسط موج با لحاظ نمودن ضریب جریان استخراج شده از فرمول مقاومت افزوده شناور، مد نظر قرار گرفت. ضمنا، فرمول محاسبه میرایی دریفت موج جهت پوشش فرکانسهای بالای موج همانند فرکانس های پایین موج توسعه داده شد. نتایج بدست آمده با فرمول تجربی و تقریبی بیانگر تطابق خوب در محدوده فرکانس بالای موج می باشد.
    کلیدواژگان: هیدرودینامیک، اثرات مرتبه دوم موج، سازه های شناور
  • محمد سعید نجفی، امیر اعتماد شهیدی صفحه 27
    پراش امواج از جمله فرآیندهای مهم در مهندسی دریا است. تاکنون مدل های متعددی جهت شبیهجسازی این پدیده ارائه شده است. مدل SWAN یکی از مدل های عددی طیفی نسل سوم است که قابلیت شبیه سازی پدیده پراش را در نسخه های اخیر خود افزوده است. این شبیه سازی بر مبنای معادلات شیب – افت برای پراش و پیچش امواج، با صرفنظر از اطلاعات فاز موج صورت می گیرد. هدف مقاله بررسی کارایی این مدل عددی است. برای این منظور، انتشار امواج نامنظم تک جهته و چند جهته از دهانه موج شکن شبیه سازی شده است. همچنین وابستگی مقادیر ضریب پراش (Kd) نسبت به مشخصات موج وارده بررسی گردیده است. این مشخصات شامل پارامتر انتشار جهت دار (S) و ضریب افزایش پیک (γ) مربوط به طیف JONSWAP و زاویه موج وارده می باشند. همچنین مدل برای دو طول مختلف دهانه موج شکن ارزیابی شده است. در این مطالعات یک سری داده آزمایشگاهی برای بررسی عملکرد مدل مورد استفاده قرار گرفته است. مقایسه بین نتایج آزمایشگاهی و نتایج شبیه سازی شده تطابق خوبی را نشان داده است. شاخص پراکندگی برای محاسبه Kd برابر 25% و پارامتر Bias معادل 05/0- می باشد که نشان می دهد مدل در بیشتر موارد نتایج را خوب و کمی پایین دست برآورد می کند. همچنین نتایج نشان داده است که پارامتر انتشار جهت دار نسبت به ضریب افزایش پیک تاثیر بیشتری بر مقادیر ضرایب پراش دارد.
    کلیدواژگان: مدل سازی عددی، پراش موج، مدل SWAN، دهانه موج شکن، مدل نسل سوم
|
  • Z. Oomrani, A. R. Mostafa Gharabaghi, K. Abedi Page 1

    A pipeline is considered as shell structure so its design is based on stability concepts; dueto the exerted high pressure, local instability is probable to occur and so prevention of itsoccurrence and propagation are important subjects in its design. In this paper, dynamic buckle propagation has been modeled by 3D finite element method, results are verified with experimental tests and velocity of dynamic buckle propagation is calculated for pipes with different diameter to thickness ratios. Due to the effect of velocity in designing of marine pipelines, separate relations based on the initiation pressure are derived for the velocity of propagation and the influence of diameter to thickness ratio on the propagation velocity is studied.

  • M.R. Assari, H. Basirat Tabrizi, M. Hassangholy Zadeh Page 15
    The estimation of wave loads on very large flouting structure is usually done by an empirical or a computational approach. The computational approach usually assumes two types. Some use the Laplace equation or potential flow and some take the Navier-Stokes equation or viscous flow analysis. In this study, the interaction between wave and elastic plate is investigated by using viscous flow assumption. It is coupled with the elastic plate equation. Numerical solution is carried out with finite difference method in form of upwind scheme. The displacement of elastic plate is simulated numerically. Numerical results are compared with the numerical results of Basirat Tabrizi and Kouchaki Motlaq for potential flow and with the numerical results of Ohkusu and Namba and experimental results of Kashiwagi for viscous flow. The results show that viscous flows have more damping effect on displacement of elastic plate than nonviscous flows.
  • N. Mohammadi, Ali A. Aalesheikh, A. Sedaghat, M.R. Malek Page 25
    The objective of this paper is to introduce a new method for coastlines delineation fromhigh-resolution satellite images automatically. The proposed approach integrates the colorhistogram analysis for estimating the number of clusters, fuzzy c-partition, and geneticalgorithms for optimizing fuzzy c-partition matrix. The imagery is classified into homogenous areas using the proposed fuzzy logic segmentation approach. Morphological filtering is then used to remove noises from the segmented image. The coastlines are finally extracted from the filtered image by a delineation algorithm. Thedeveloped approach is evaluated based on a 1 m resolution IKONOS pansharpened imagery of Konarak region in Chabahar, Iran. It is demonstrated that 95% of the extracted lines remain within the three-pixels buffer areas around the coastlines. This presents the effectiveness of the proposed algorithm.
  • F. Azizi Ghannad, F. Vafaei, M. Mohammadi Aragh Page 37
    Nowadays oil spill are one of the most important problem in the humans life. Usuallyadvection and dispersion occur because of chemicals, physicals and biological processes that related by properties of oil and other things. These processes are evaporation, dispersion and so on. When oil spills on the sea, it is extended and made oil slick. Increasing these kinds of events cause developing many kind of oil spill model.In this paper a numerical model for simulating drifting and spreading of oil slick thicknessincluding dissipative processes such as advection and diffusion of averaged oil concentration in the water column and evaporation, with Eulerian approach and multi phase model has been developed. Equations were discrete using finite volume method. Available hydrodynamic model can solve two-dimensional depth-averaged unsteady Navier-Stokes equations. Alternating Direction Implicit method (ADI) is used for numerical solution of flow. In order to verify the accuracy of hydrodynamic, advection and diffusion model of oil slick thickness and oil average concentration, numerical results compared with experimental measurements and analytical model. Comparison shows the model can satisfactory simulate the problem.
  • Saeideh Sami, Mohsen Soltanpour, Raziyeh Lak Page 45
    Asaluyeh Fishery Port is an old fishery port located in the south-east of the BushehrProvince. The rapid shoreline advancement of the updrift fillet of the main breakwater during past few years and the sedimentation at the port entrance has resulted to substantial difficulties in using the port. The relatively large amount of sedimentation finally affected the navigation at the entrance of the port. Using field observations, sedimentology analyses of the obtained sediment samples and comparisons of hydrographic maps in order to get the rate and direction of the updrift sedimentation, the cause of rapid sedimentation and the source of this sediment have been studied in current paper. Statistical parameters of sediment samples have been calculated and minerology, morphoscopy and morphometery investigations were conductedusing a binocular microscope. The results show that while there is not a clear clue of coralsource among the sediment samples of the west coast of the sampled site, a large portion of coral segments are observed in the vicinity of the port. The investigation of sediment samples confirms the larger percentage of terrigenous sediments in the past as well as the increase of carbonate sediments in recent years. The field observations and analyses of sediment samples reveal the increase of sediment stress, as one of the most profoundly deleterious impacts on corals, which has resulted to the considerable decrease of patch reefs and the related marine organisms. It is apparent that the reclamations and large construction works have caused the excess of sediment load. This is the cause of considerable increase of carbonate sediment and huge sedimentation at the port. The investigations suggest that construction of a groin and dredging of the harbor is the most suitable option for solving the sedimentation problem in longterm.
  • Mohammad Hamed Besharati, Habib Hakimzadeh Page 63
    Investigation of the flow pattern around bridge piers is of utmost importance because of its great effect on destruction of the piers. Despite the hydrodynamical and structural values of designing sections causing minimum turbulence against the flow passing the bridge pier, a review of the literature shows that investigation of the flow pattern around bridge piers with varying section has not been studied by the researchers. In this research study, a threedimensional numerical model has been used to study the flow field around a cylindrical and four conical piers of different slopes. The computational domains were first discretized using GAMBIT and then analyzed by FLUENT. Finally, the flow pattern and bed shear stress around the piers have been investigated and the relevant comparisons have been made. Numerical model results show that increment of the pier’s slope has a great effect on reducing turbulence of the passing flow and thus lessening the bed shear stress around the pier.
  • H.Hosseinzadeh, F.Vafaee, P. Aghtuman Page 71
    In the present paper optimum height of skirt of Skirt Pontoon Floating Breakwater arereported by physical model. 54 tests on 3 types (skirt heights: 8,16 and 24 cm) of skirt pontoon floating breakwater is conducted in the wave flume of Soil Conservative and Watershed Research Center. Hydrodynamical and geometrical parameters were analysised. In this research optimum height of skirt to water depth ratio is determined.
  • Hamid Sarlak, M.S.Seif, M.Abbaspour Page 1
    The important characteristic of sea waves is their high energy density, which is the highest among renewable energy sources. Having up to 2700 km. of shoreline, Iran has a great potential in construction of offshore wave buoys (hereafter called OWB). In this article a OWB model with the possibility of assembling different buoy configurations is introduced. The system is exposed to regular and irregular waves which are generated using wave maker in a 2D wave tank. Wave energy can be extracted from vertical oscillation of its floating buoy. The device is so designed as to operate in rotational (pitch) mode in addition to vertical (heave) motion. Some experiments are also conducted to demonstrate system performance. Experimental results in different conditions are presented and the effect of different buoy configurations on the system efficiency is studied. Numerical simulations that obtain the hydrodynamic coefficients and dynamic response (the Response Amplitude Operator or simply RAO) of each buoy in waves validate test results that the buoy with highest transfer function obtained in simulationshas highest efficiency in power extraction. It is finally shown that the horizontal buoy is the most efficient configuration among other constructed buoys for extracting wave energy. The non-dimensional groups are studied and the output power of a full scale OWB is obtained based on similarity laws.
  • Said Mazaheri Page 13
    The effects of wave direction, frequency and the waterline shape of floating structures on the wave mean drift force formula have been considered separately by several authors but there isnt a general formula to take into account all of these effects. In this regard, Faltinsen’s wave drift force formula has been modified by adding finite draft coefficient. The results obtained from this formula which is dependent on wave frequencies, has been compared with Helvacioglu’s experiments favorably in high wave frequencies. Moreover, the influence of the current on the wave mean drift force has been taken into account by considering the current coefficient derived from the ship added resistance formula. In addition, the formula for the calculation of the wave drift damping has been extended to cover high wave frequencies as well as low wave frequencies. The results compared with asymptotic formula showed good agreement in the high frequency band.
  • M.S.Najafi, A.Etemad Shahidi Page 27
    Wave diffraction is a very important phenomenon in marine engineering and several models have been developed for its simulation. The new version of SWAN, a third generation spectral model, includes an approximation to wave diffraction. The approximation is based on the mildslope equation for refraction and diffraction, omitting phase information. The objective this paper is to evaluate the performance of a numerical model. To do so, the propagation of unidirectional and multi-directional irregular waves through a breakwater gap is simulated to validate the model. It is desired to evaluate the dependence of the diffraction coefficient (Kd) and incident wave parameters. Wave parameters are directional spreading parameter (S) and peak enhancement factor (γ) of JONSWAP wave spectrum and direction of incident wave. The model is also tested using two different lengths of breakwater gap. A laboratory data set is used for the evaluation of SWAN. The comparison shows a good agreement between the model outputs and the experimental data. The average scatter index is about 5% for Kd and Th average of Bias parameter is about -0.05. This shows that the model, in most cases slightly under estimates the diffracted wave height. It is also found that the wave directional spreading parameter is more effective compared to the peak enhancement factor on the wave diffraction.The calculated results indicate that, this numerical model is applicable to the real engineering problems.