فهرست مطالب

مهندسی دریا - پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه مهندسی دریا
پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مجتبی دهقان منشادی، کاظم هجرانفر، امیر حمزه فرج اللهی صفحه 1
    گردابه نعل اسبی در اطراف تلاقی برجک-بدنه زیردریایی ایجاد شده و تاثیر مهمی در یکنواختی جریان ویک پروانه زیردریایی دارد، و نمی توان اثر گردابه نعل اسبی را روی عملکرد هیدرودینامیکی زیردریایی نادیده گرفت. گردابه نعل اسبی نویز هیدرودینامیکی زیردریایی را افزایش می دهد و باعث غیر-یکنواختی جریان پروانه می شود. یک روش مناسب برای کاهش اثرات جریان گردابه ای، استفاده از مولدهای ورتکس است. در تحقیق حاضر به کمک روش مرئی سازی با روغن و شبیه سازی عددی با نرم افزار اپن فوم، میدان جریان در اطراف یک مدل زیرسطحی استاندارد با استفاده از مولدهای ورتکس در زوایای حمله 300≤α≤00 بررسی شده است. استفاده از روش آزمایشگاهی در تونل باد و شبیه سازی عددی در مطالعه حاضر به بررسی فیزیک اثر مولدهای ورتکس روی ساختار گردابه های تشکیل شده در اطراف زیرسطحی کمک نمود. در این مطالعه، نتایج حاصل نشان می دهند که استفاده از مولدهای ورتکس باعث کاهش قدرت گردابه نعل اسبی، خط جدایش، اندازه ابعاد گرادبه های عرضی و نیروی پسا می شود.
    کلیدواژگان: جسم زیرسطحی، مولد ورتکس، مرئی سازی جریان، اپن فوم
  • محمد قانونی بقا، محسنعلی شایانفر، سعید عسگرانی، مسعود ذبیحی سامانی صفحه 13
    شرایط مهاجم محیط های دریایی جزر و مدی به علت حمله یون های کلرید و تر و خشک شدن متوالی بتن سبب خوردگی بیش ازحد آرماتورها می شود. شبیه سازی رفتار بتن در زمینه خوردگی می تواند در زمینه کاهش هزینه های ناشی از خسارت بسیار موثر واقع گردد. در این مقاله با استفاده از تحلیل احتمالاتی مونت کارلو، تاثیر تغییرات میانگین و انحراف معیار عمق همرفتی و همچنین سایر پارامترهای موثر بر شروع خوردگی در شرایط جزر و مدی بررسی شده است. مطابق نتایج تحلیل ها، با در نظر گرفتن احتمال خرابی 10%، عمر مفید سازه در شرایط جزر و مدی با عمق همرفت 10 میلی متری، نسبت حالت بدون جزر و مدی در حدود 15 سال کمتر هست. از میان پارامترهای موثر بر شروع خوردگی، اثر تغییرات پوشش بتنی بر زمان آغاز خوردگی بسیار زیاد است و عدم توجه کافی به تغییرات پوشش بتنی در حین اجرا باعث کاهش شدید عمر مفید سازه های بتن مسلح خواهد شد.
    کلیدواژگان: سازه های بتن مسلح، طراحی برای دوام، ناحیه جزر و مدی، خوردگی ناشی از کلرید، احتمال شروع خوردگی
  • حسن صیادی، مهندس ایمان قاسمی صفحه 23
    در این مقاله مسئله حرکت هماهنگ یک گروه زیرسطحی با در نظر گرفتن مسئله اجتناب از برخورد زیرسطحی ها با موانع و همچنین با یکدیگر مورد بررسی قرار می گیرد. بدین منظور در ابتدا با استفاده از روش گام به عقب، برای یک زیرسطحی کنترلگر تعقیب مسیر طراحی می گردد. اثبات پایداری کنترلگر ارائه شده با استفاده از قاعده لیاپانوف انجام می گیرد. در ادامه با استفاده از قواعد تئوری گراف، مدل سازی ارتباط بین زیرسطحی ها انجام شده و کنترلگر تعقیب مسیر برای یک زیرسطحی به کنترلگر تعقیب مسیر به صورت هماهنگ برای گروه زیرسطحی تعمیم داده می شود. سپس مسئله اجتناب از برخورد بررسی می شود. بدین منظور با استفاده از روش سیکل حد پیرامون هر مانع یک بیضی در نظر گرفته شده و در صورت خطر برخورد یکی از عوامل با موانع، کنترلگر اجتناب از برخورد فعال می شود. همچنین این روش برای مسئله اجتناب از برخورد عوامل با همدیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در نهایت نیز با استفاده از ضرایب هیدرودینامیکی یک زیرسطحی شبیه سازی انجام شده و نتایج به منظور عملکرد صحیح کنترلگر طراحی شده، ارائه می شود.
    کلیدواژگان: شناور زیرسطحی، تعقیب مسیر هماهنگ، تئوری گراف، اجتناب از برخورد با مانع، سیکل حد
  • مجید قدسی حسن آباد، محمد مهدی ضیایی فر صفحه 41
    پیامد آسیب خط لوله های فراساحلی توقف تولید، خسارات سنگین و خطرات زیست محیطی می باشد. سالانه چند مورد از آسیب این خطوط بواسطه فعالیتهای ماهیگیری و برخورد لنگر کشتی ها در خلیج فارس گزارش میشود. در این مقاله پاسخ لوله در برابر کشش ناشی از قلاب شدن لنگر و تور ماهیگیری بررسی شده است. مدلسازی مطابق شرایط واقعی خلیج فارس بوده و شامل یک خط لوله گاز است که بر روی بستر دریا قرار دارد. برای مدلسازی خاک و پوشش بتن مسلح لوله، پارامترهای غیرخطی آنها لحاظ گردید. نیرو استاتیکی بوده و بصورت جانبی وارد میگردد. این تحقیق با روش المان محدود انجام شده و به منظور صحت سنجی، با یک تست آزمایشگاهی مقایسه گردید. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت خط لوله در برابر بار جانبی میباشد. نتایج نشان داد لوله 4 اینچ در برابر حداقل نیروهای جانبی توسط لنگر مقاومت سازه ای کمی داشته و آسیب جدی خواهد دید.
    کلیدواژگان: خط لوله فراساحلی، خاک بستر دریا، اندرکنش خاک و لوله، لنگر، تور ماهیگیری
  • فرشته کمیجانی صفحه 53
    در تحقیق حاضر طبقه بندی سواحل استان مازندران با به کارگیری مدل های هیدرودینامیکی RTR، و انجام شده است. این امر از طریق بررسی مشخصه ی امواج، ریخت شناسی بستر، رسوبات منطقه ی خیزاب ساحلی و بررسی نقشه های آب نگاری در 7 ایستگاه شرقی (نکا، لاریم و بابلسر)، مرکزی (محمودآباد و کهنه سرا) و غربی (نوشهر و نشتارود) استان مازندران صورت گرفته است. نتایج نشان داد که سواحل استان مازندران جزء سواحل موج چیره هستند که با پیشروی از شرق به غرب، با کاهش انرژی و افزایش پریود موج و قطر سنگدانه ها، ساحل از حالت پراکنا به میانه و سپس بازتان تغییر می نماید. همچنین بررسی های فصلی قدرت امواج و ویژگی های مورفودینامیکی منطقه نشان داد که تغییرات ریخت شناسی بستر و دینامیک امواج منطقه، تغییر فصلی حالت سواحل را به دنبال نداشته است.
    کلیدواژگان: استان مازندران، طبقه بندی سواحل، هیدرودینامیک امواج، ریخت شناسی بستر، تغییرات فصلی
  • حمید احمدی اصل، رضا کمالی منفرد، منوچهر راد صفحه 65
    وجود مناطق ساحلی گسترده در ایران، این کشور را تبدیل به منطقه ای بالقوه برای تولید برق آبی کرده است. توربین های داکتی یا غلافدار با افزایش سرعت سیال، توان تولیدی توربین را بالا برده و لذا مناطق بالقوه تولید برق را به مناطق بالفعل تبدیل می کند. هدف از این مقاله بررسی اثرات یک غلاف با سطح مقطع ایرفویلی بر جریان بالادست و پایین دست است که از جمله موارد مهم جهت شناخت عملکرد و بکارگیری این نوع توربین ها است. ازاین رو، سرعت سیال مجموعا در هشت مقطع در جلو و پشت غلاف در یک تونل باد اندازه گیری و پروفیل های حاصله با نتایج شبیه سازی عددی مقایسه شد. نتایج نشان دادند که افزایش ناچیز فشار در جلو و از بین رفتن سریع اثرات غلاف در پشت آن به دلیل طراحی خط جریانی خاص، از جمله مزایای آن است که باعث می شود بتوان تعداد بیشتری از این غلاف در یک منطقه مشخص نصب نمود.
    کلیدواژگان: تاثیر غلاف بر جریان، یکنواختی جریان پایین دست، پروفیل سرعت
  • اصغر مهدیان، محمد هادی مرتضوی منش، بهروز شهریاری صفحه 75
    سکوهای پرتاب، عناصر اصلی مجموعه های موشکی می باشند و انجام عملیات اصلی مربوط به آماده سازی پیش از شلیک و پرتاب موشک ها را فراهم می سازند. شکل سازه‏ی گهواره و ابعاد آن، به بارهای موثر و نیز به اندازه و وزن موشک بستگی دارد. در اکثر سازه‏ گهواره ها دو تیر که توسط اتصالات عرضی به هم متصل شده‏اند، به عنوان عضوهای اصلی می‏باشند. بنابراین محاسبه شتاب ها (نیروهای) وارده از طرف کشتی به سازه گهواره پرتاب نیز ضروری می باشد. المان قاب فضایی برای طراحی مورد استفاده قرار گرفته و کد المان محدود برای محاسبه تنش و تغییر شکل در سازه، در نرم‏افزارمتلب نوشته شده‏ است. همچنین برای بهینه سازی از روش الگوریتم ژنتیک استفاده شده و کد این الگوریتم نیز در نرم افزار متلب تدوین گردیده است هر یک از کدهای نوشته شده با مثال های حل شده صحت سنجی گردیده، که نتایج مطلوبی را نشان می‏دهد. تابع هدف وزن‏ سازه گهواره بوده و جابجایی وتنش تسلیم به عنوان قیود و مشخصات هندسی سطح مقطع، متغیرهای طراحی می‏با‏شد.
    کلیدواژگان: طراحی سازه، بهینه سازی، گهواره پرتاب قائم، کشتی، روش المان محدود
  • امیر هنریار، محمود غیاثی، سید حسین موسوی زادگان صفحه 89
    در این مقاله به بررسی اثر فرم هندسی دم بر روی مانورپذیری شناور زیرسطحی هوشمند پرداخته شده است. ابتدا فرم هندسی دم به کمک تابع ریاضی وابسته به دو پارامتر طول دم و زاویه مخروطی آن تعریف شده و آنگاه به بررسی تاثیر این دو پارامتر ابتدا بر روی ضرایب هیدرودینامیکی شناور و سپس مانورپذیری آن پرداخته شده است. برای محاسبه ضرایب هیدرودینامیکی بازدارنده از شبیه سازی عددی دو تست کشش مورب و بازوی چرخان در دینامیک سیالات محاسباتی به کمک حلگر سی اف ایکس و برای محاسبه ضرایب هیدرودینامیکی جرم اضافی از روش تئوری نواری استفاده شده است. استفاده ترکیبی از این دو روش برای محاسبه ضرایب هیدرودینامیکی با توجه به ماهیت متفاوت ضرایب، موجب افزایش سرعت و دقت محاسبات شده است. نتایج نشان می دهد که با افزایش طول دم، ضرایب هیدرودینامیکی بازدارنده و جرم اضافی، کاهش و شعاع دایره چرخش و مانورپذیری به ترتیب کاهش و افزایش می یابد و معکوس این نتایج برای زاویه مخروطی دم شناور به دست آمده است.
    کلیدواژگان: شناور زیرسطحی هوشمند، فرم هندسی دم، ضرایب هیدرودینامیکی، مانورپذیری
  • سهیل عطایی، مهدی عجمی، میراحمد لشته نشایی، سید حسین یعصوبی صفحه 103
    تغییرات تراز آب دریای خزر در بازه های زمانی مختلف، بسیار زیاد بوده است؛ این تغییرات در دوره هایی کاهشی و در دوره هایی نیز افزایشی بوده است. از آن جایی که تغییرات تراز آب دریای خزر در کوتاه مدت عموما مقدار زیادی است، پیش روی و پس روی خطوط ساحلی نیز در اثر کاهش و افزایش تراز آب دریا به مراتب زیاد خواهد بود؛ بنابراین بررسی و پیش بینی تغییرات خطوط ساحلی در دریای خزر بسیار مهم است. جهت پیش بینی تغییرات خطوط ساحلی، بروون تئوری خود را تحت عنوان Bruun rule ارائه داده است؛ این قانون وابسته به پارامتر های افزایش تراز آب دریا، عمق پایانی، فاصله عمق پایانی تا خط ساحل و ارتفاع حداکثر بالاروی آب بر روی ناحیه ساحلی در اثر امواج است. همچنین رزاتی و همکارانش در جهت بهبود پیش بینی های قانون بروون، انتقال رسوب ساحلی را در آن لحاظ نمودند که نتایج مطلوب تری را حاصل نمود.
    در این تحقیق، قانون بروون و قانون اصلاح شده آن بر اساس انتقال رسوب ساحلی، برای دریای خزر مورد بررسی قرار گرفته است. در این بررسی، معادله اصلاحی نتایج بهتری را از خود نشان داده است که نشان از این دارد که در اثر تغییرات تراز آب دریا و طوفان های طبیعی در سال، آورد رسوبی به سمت ساحل نیز وجود خواهد داشت.
    کلیدواژگان: تغییرات خط ساحلی، تغییر تراز سطح دریا، قانون Bruun، انتقال رسوب ساحلی، دریای خزر
  • حمیدرضا معظمی، سید مصطفی سیادت موسوی، سعید مظاهری صفحه 115
    از جمله مشکلات مهم در مدل سازی پارامترهای مختلف هواشناسی و اقیانوس شناسی، محدودیت های موجود در روش های عددی و دانش ناقص بشر نسبت به فرآیند های فیزیکی موثر در آن ها است که باعث می شود در بسیاری موارد، نتایج این مدل ها با مقادیر واقعی فاصله ی قابل توجهی داشته باشد. یکی از راه حل های موثر در این مواقع برای کاهش خطای پیش بینی در مدل ها، استفاده از هم جوشی است. در این مطالعه روش هم جوشی درون یابی بهینه که مبتنی بر اصول آماری است مورد استفاده قرار گرفته است. هم چنین از روش کانادایی سریع برای تخمین طول مقیاس شده ی همبستگی در بهینه سازی هم جوشی مورد استفاده در مدل استفاده شد. مقایسه ی نتایج اجرای مدل ویوواچ3 با به کارگیری و بدون اعمال هم جوشی با داده های اندازه گیری شده ی محیطی سار در خلیج فارس نشان داد که با اعمال هم جوشی در مدل، خطای محاسبه ی ارتفاع موج به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: هم جوشی، مدل نسل سوم موج، درون یابی بهینه، سار
  • علی کدخدایی، رضا حسن زاده قاسمی صفحه 127
    در این مقاله یک ربات زیرسطحی جدید به منظور بازرسی از خطوط لوله انتقال نفت و گاز زیر دریا ارائه شده است. به دلایل فشار بسیار زیاد آب در قسمت های عمیق دریا و همچنین طول بسیار زیاد خطوط لوله، تحمل چنین شرایطی برای بازرس غواص بسیار مشکل بوده لذا این نوع بازرسی عمدتا توسط ربات های زیرسطحی انجام می شود. این مقاله به ارائه و شبیه سازی نوع خاصی از ربات های زیرسطحی می پردازد که با داشتن چهار عدد تراستر با بردار رانش متغیر قادر خواهد بود به طور همزمان شش درجه آزادی را کنترل کند. این امر سبب مانورپذیری بالای این ربات زیر سطحی در مقایسه با نمونه های مشابه خواهد شد. ربات معرفی شده در این مقاله از سیستم دو سروو موتور متعامد جهت جهت گیری تراسترها، بصورت مستقل از یکدیگر بهره می برد. در این مقاله، مدلسازی و کنترل همزمان شش درجه آزادی و تعقیب مسیر مطلوب انجام گرفته است.
    کلیدواژگان: ربات هوشمند زیرسطحی، تراستر، بردار رانش متغیر
|
  • Mojtaba Dehghan Manshadi, Kazem Hejranfar, Amir Hamzeh Farajollahi Page 1
    The horseshoe vortex generated around the sail-body junction of a submarine has an important influence on the uniformity of the submarine wake at the propeller and hydrodynamic noise. The influence of the horseshoe vorex on the submarine performance is not negligible. A suitable way to reduce the effects of this separated flow is to use vortex generators. The main goal of the present study is to investigate the flow field around a standard underwater model employing the vortex generator by using the oil flow visualization method and CFD method (OpenFOAM code) in 0°≤α≤30° angles of attack. In this study, the application of experimental method in wind tunnel and CFD simulation which can help us to precisely study the structure of vortical flow field. The results show that Vortex Generators placed along the submarine do indeed significantly reduce strength of the horseshoe vortex, line separation, size of cross-flow vortices and drag force.
    Keywords: Submarine model, Vortex Generator, Flow Visualization, OpenFOAM
  • Mohammad Ghanoonibagha, Mohsen Ali Shayanfar, Saeed Asgarani, Masoud Zabihi Samani Page 13
    Aggressive marine environments and tidal conditions due to chloride ions attack and subsequent wetting and drying concrete, lead to excessive corrosion of reinforcing steel that creates destruction. Simulating behavior of corrosion can be effective in reducing the damage, regional investigations are necessary for durability-based design and evaluation of the models proposed for service-life prediction. In this paper Monte Carlo simulation use for service-life prediction of reinforced concrete structures in tidal zone. This study evaluates the influence of mean and standard deviation variations for each of the parameters that affect on the time of corrosion initiation. In tidal condition that studied in this paper, in the case of 10 mm convection depth with respect to non tidal zone, the service life of the structures decrease about 15 years. So it is found the effect of corrosion occurrence to standard deviation of concrete cover that must be noticed in constructions of marine structures.
    Keywords: RC Structure, Durability Design, Tidal Condition, Chloride Corrosion, Reliability Analysis
  • Hassan Sayyaadi, Engineer Iman Ghasemi Page 23
    In this paper the problem of coordinated path following for a group of Autonomous Underwater Vehicle (AUV) subjected to obstacle and collision avoidance is considered. At first a back stepping controller is used for an AUV to design a path following controller and its stability is examined via Lyapunov criteria. Then using of graph theory, modeling of interconnection between AUV systems is addressed and by this modeling the coordinated path following controller for multiple AUV is designed. After all the problem of obstacles and collision avoidance is considered appropriately. For this purpose, each obstacle involving a limit cycle of an ellipse and if the collision or conflict of one AUV to the surrounded environmental obstacles will be detected, the obstacle avoidance algorithm is activated to prevent collision. Also the same algorithm for collision avoidance in between all AUV systems in the group is implemented. Finally the depicted results illustrate the effectiveness and performances of the proposed controller apparently for a sample AUV,which its hydrodynamics coefficients are available in references.
    Keywords: Autonomous underwater vehicle, Coordinated path following, Graph theory, Obstacle, collision avoidance, Limit cycle
  • Madjid Ghodsi Hassanabad, Mohammad Mehdi Ziaeifar Page 41
    Stopping the production, heavy loss and environmental hazards are the outcomes of damaging the offshore pipelines. Several cases of damaging because of fishing activities and clash anchors are reported in the Persian Gulf annually. In this paper, response of pipeline against the traction of hooking the anchor and trawling the gear is studied. In other words, the strength of a pipeline against a lateral load will be evaluated. The actual situation of a gas pipeline lying on the seabed of the Persian Gulf is modeled regarding soil, reinforced concrete and non-linear parameters. The load is considered statically which occurred laterally. This research is performed by the finite element method and will be compared to an experimental test for validation. The results show that a 4-inch pipe has low strength against the lateral loads.
    Keywords: Offshore Pipeline, Seabed, Soil- Pipe Interaction, anchor, Trawl gear
  • Fereshteh Komijani Page 53
    In this study, Mazandaran province's coasts have been classified by using Relative Tide Range, and hydrodynamic models. For this, investigations of waves hydrodynamics, measurement of bed morphology's profiles and sediment characteristics along surfzone, and analyzing of hydrographic maps at 7 stations in east (Neka, Larim and Babolsar), middle (Mahmudabad and Kohnesara) and west parts (Nushahr and Nashtarud) of Mazandaran province have been done. results show that Mazandaran coasts are wave dominate that, by wave energy decreasing and wave period and sediment diameter increasing from east to west of Mazandaran, beach states have been changed from Dissipative to Intermediate and Reflective states, respectively. Seasonal investigations of wind power and morphodynamical structures show that variations in bed morphology and wave dynamics do not cause beach state's changes, seasonally.
    Keywords: Mazandaran Province, Beach Classification, wave hydrodynamics, Bed morphology, Seasonal variation
  • Hamid Ahmadi Asl, Reza Kamali Monfared, Manouchehr Rad Page 65
    Existence of coastal regions in Iran has made this country a potential area to produce hydro-electric. Ducted or shrouded turbines generate more output power by increasing fluid velocity; therefore, they turn potential areas to actual areas to produce electricity. The purpose of this study is to investigate effects of a shroud with airfoil cross-section form on upwind and downwind streams which is a vital parameter of performance and usage of this kind of turbines. To do this, the fluid velocity was measured at eight sections behind and in front of the shroud in total and the velocity profiles were compared with numerical simulation results. The results showed that the inconsiderable increase of pressure in front and fast disappearance of the effects of shroud behind it, which is as a result of specific streamed-line design, are some advantages that cause to install more shrouds in a defined area.
    Keywords: Shroud effects on flow, Downwind flow uniformity, Velocity profile.
  • Asghar Mahdian, Mohammad Hadi Mortazavi Manesh, Behrooz Shahriari Page 75
    Launching pads are among the essential elements of missiles and their main function is to prepare missiles for launch. Tower launchers dimension and configuration depend on effective loads, dimension and weight of the missile. In the majority of tower launchers, two bars connected to each other with crossbar connectors are considered to be the basic parts. Therefore, it is essential to calculate accelerations (forces) applied from ship to structure of the tower launcher. Space frame element is used for designing and a finite element code has been written in MATLAB Software to calculate stress and deformities of the structure. A Genetic algorithm which is codified in MATLAB has been used for optimization. All of the written codes have been compared to experimental data and results confirm the accuracy and exactness of the outcome. In this design weight of the tower launcher was the target equation, displacement and yield stress were constraints and geometrical specifications of the cross section were variables.
    Keywords: Structure Design, Optimization, Tower Launcher, Ship, Finite Element Method
  • Amir Honaryar, S. Hosien Mousavizadegan Page 89
    In this paper the effect of tail form on maneuverability of autonomous underwater vehicle is investigated. In the beginning, tail form is defined using a mathematical function dependent on two parameters including length of the tail and its cone angle. Then the effect of these two parameters on the hydrodynamic coefficients and maneuverability is investigated respectively. Hydrodynamic damping coefficients are calculated by applying the numerical simulation of oblique towing and rotating arm tests using computational fluid dynamics (CFD) with CFX solver and added mass coefficients are obtained using strip theory method. Due to the different nature of coefficients, using a combination of both these methods has improved the accuracy and speed of calculations. Results show that hydrodynamic damping and added mass coefficients and the turning radius decrease with increasing the tail length, however maneuverability increases. On the contrary, the results are obtained for tail cone angle.
    Keywords: Autonomous Underwater Vehicle, Tail Form, Hydrodynamic Coefficients, Maneuverability
  • Soheil Ataei, Mehdi Adjami, Mir Ahmad Lashteh Neshaei, Seyed Hossein Yaasubi Page 103
    The Caspian Sea level changes were very high in various periods of time; alternatively decreasing and increasing. Since the Caspian Sea level changes generally are remarkable in the short period of time, shoreline forward and retreat will be large due to the fluctuation of sea level; so, the prediction of shoreline changes is very important in the Caspian Sea. Bruun has presented his theory under the title of Bruun rule for shoreline change prediction; this rule is related to sea level rise, closure depth, distance from the coastline to closure depth and the maximum vertical run-up excursion above the point of bore collapse parameters. Also, Rosati et al. applied landward transport to the Bruun rule for improvement of its prediction that achieved the most favorable results.
    In this research, the Bruun rule and modified Bruun rule extended for landward transport has been investigated for the Caspian Sea. In this study, the modified equation has shown the better results, which suggests that landward sedimentation could be the result of the Sea level changes as well as natural storms during the years.
    Keywords: Coastline changes, Sea level change, Bruun Rule, Landward Sediment Transport, Caspian Sea
  • Hamidreza Moazzami, Seyed Mostafa Siadatmousavi, Said Mazaheri Page 115
    The major problems in modeling of different oceanographic and meteorological parameters are limitations in numerical methods and human incomplete knowledge in physical processes involved. As a result, significant differences between the results of these models and in situ observations of these parameters might exist. One of the powerful solutions for decreasing the forecast errors in the models is to use data assimilation technique. In this study the optimal interpolation data assimilation method is employed which is based on statistical rules. Moreover, the quick Canadian method is used to optimize the data assimilation method used in model. Model assessment is performed by comparison between running wave model with and without using data assimilation and SAR wave data in Persian Gulf. It shows that using data assimilation in WAVEWATCH-III model reduces the error in wave height predictions significantly.
    Keywords: Data Assimilation, WAVEWATCH, III, optimal interpolation, SAR
  • Ali Kadkhodaei, Reza Hasanzadeh Ghasemi Page 127
    This paper presents a special underwater robot for subsea pipelines inspection which is used to transport extracted oil and gas from oil platforms to onshore facilities. Due to the high pressure in the deep sea and the long pipelines, it is impossible to inspection by divers. Therefore underwater robot can be used to solve this problem. This paper investigate a hovering type of underwater vehicle including four thruster with variable thrust vector, which it is able to simultaneous control of six degrees of freedom. Therefore, high flexibility is an advantage of this underwater robot. Using two perpendicular servomotors for each thruster, we prepare independent and time variable orientation for each thruster. This paper investigates a trajectory controller for this hovering type autonomous underwater vehicle to meet the demands of in-water pipeline inspection.
    Keywords: Autonomous Underwater Vehicle, Thruster, Variable Thrust Vector