فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 67، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سارا حجتی *، فرهاد دریانوش، سلمان وجدانی، فرزاد ناظم صفحه 92
    زمینه و هدف
    استئوپروز یک بیماری متابولیک استخوان است. برخی سودمندی میدان الکترومغناطیسی را بر استخوان گزارش کرده اند. هدف این مطالعه، ارزیابی اثر پالس الکترومغناطیس بر استحکام ران و ریز ساختارهای استخوان در مدل تجربی پوکی استخوان بود.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، 30 سر موش آزمایشگاهی در 3 گروه کنترل، OVX و OVX+PEM تقسیم شدند. گروه OVX+PEM از هفته 12 پس از عمل، به مدت 10 هفته (3روز در هفته) تحت درمان با پالس الکترومغناطیس (با شدتmT4/2و فرکانس Hz5/7) به مدت 30دقیقه قرار گرفت. سپس استخوان های ران آنها برای تعیین استحکام و ریزساختارهای بافت استخوان (ضخامت استخوان های ترابکولار و کورتیکال و فواصل استخوان های ترابکولار) برداشته شد. برای بررسی ریز ساختارها، نمونه ها با H&E رنگ آمیزی و توسط روش هاورد اندازه گیری شدند. داده ها به وسیله آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه، تحلیل واریانس با اندازه گیری های تکراری و تست تعقیبی شفه توسط نرم افزار SPSS (ویرایش 16)، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    با وجود وزن اولیه یکسان موش های هر سه گروه (15/0P=)، وزن آزمودنی ها پس از 12 و 22 هفته از اواریکتومی افزایش معنی داری یافت (05/0>P). ضخامت استخوان های کورتیکال، ترابکولار و استحکام استخوان ران در گروه OVX (به ترتیب: 90/5±80/220X=، 001/0>P؛ 73/5±34/90X=، 001/0=P؛ 07/1±15/5X=، 002/0=P) و OVX+PEM (به ترتیب: 02/6±40/255X=، 001/0>P؛ 43/3±50/113X=، 008/0=P؛ 11/1±00/8X=، 015/0=P) نسبت به گروه کنترل (13/5±36/232X=،06/5±50/100 X=،16/1±95/6X=) به طور معنی داری کاهش یافت. ضخامت کورتیکال، ترابکولار و استحکام استخوان در گروه OVX+PEM نسبت به اوراکتومی به طور معنی داری افزایش یافت (001/0>P) و کاهش معنی داری در فاصله بین ترابکولارها در گروه OVX+PEM (87/2±60/111X=) نسبت به OVX(74/4±40/127X=) وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    پالس الکترومغناطیس به عنوان یک درمان غیر تهاجمی، می تواند اثرات سودمندی در بهبودی پوکی استخوان داشته باشد.
    کلیدواژگان: استئوپروز، تراکم استخوان، اواریکتومی، پالس الکترومغناطیس
  • جواد حیدری، مهوش جعفری *، سعید خزایی صفحه 101
    زمینه و هدف
    حشره کش های ارگانوفسفره نظیر دیازینون می توانند سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن را مختل کنند. آنتی اکسیدان ها از استرس اکسیداتیو سلول ها محافظت می کنند. در این مطالعه، خواص آنتی اکسیدانی N-استیل سیستئین (NAC) و ویتامین های E و C در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون در بافت طحال موش صحرایی مقایسه شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، تعداد 48 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 8 گروه مساوی شامل گروه های: کنترل، دریافت کننده دیازینون (mg/kg 100)، دریافت کننده NAC (mg/kg 160)، دریافت کننده ویتامین E (mg/kg 150)، دریافت کننده ویتامین C (mg/kg 200)، دریافت کننده دیازینون با NAC، دریافت کننده دیازینون با ویتامین E و دریافت کننده دیازینون با ویتامین C تقسیم شدند. 24 ساعت بعد از تزریق داخل صفاقی، حیوانات بیهوش و بافت های طحال آنها جدا شدند. بعد از هموژنه کردن بافت ها، آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون S- ترانسفراز (GST) و لاکتات دهیدروژناز و غلظت های گلوتاتیون (GSH) و مالون دی آلدئید از طریق روش های بیوشیمیایی تعیین شدند.
    یافته ها
    دیازینون سبب افزایش فعالیت SOD و GST و کاهش فعالیت آنزیم CAT و غلظت GSH در طحال گردید (01/0P<). تجویز آنتی اکسیدان های NAC و یا ویتامین E، سبب بهبود SOD و GAT گردید.
    نتیجه گیری
    دیازینون باعث القای استرس اکسیداتیو در طحال می شود. NAC از طریق افزایش سنتز گلوتاتیون و ویتامین های E و C از طریق پاکسازی رادیکال های آزاد، باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون می شود. مقایسه اثرات این آنتی اکسیدان ها بر روی غلظت گلوتاتیون و فعالیت GST نشان می دهد که خاصیت آنتی اکسیدانی NAC بیشتر از ویتامین های E و C است.
    کلیدواژگان: دیازینون، N- استیل سیستئین، ویتامین های E و C، استرس اکسیداتیو، طحال
  • محمد ملکوتیان، بهنام باریک بین *، محمدرضا نبویان صفحه 110
    زمینه و هدف
    در مطالعه حاضر، اثر غلظت های مختلف سولفات به عنوان یک آنیون مخرب بر کارایی لاگون بی هوازی بررسی شد.
    روش تحقیق: این مطالعه تجربی به مدت 7 ماه بر روی پایلوت برکه تثبیت بی هوازی در محل تصفیه خانه فاضلاب شهر بیرجند انجام شد. پس از اطمینان حاصل کردن از تثبیت شرایط محیطی، سولفات با غلظت های 200، 300 و 400 میلی گرم در لیتر به پایلوت تزریق شد؛ سپس مشخصه های pH، ازت آلی، ازت آمونیاکی، BOD5 (اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی)، COD (اکسیژن مورد نیاز شیمیایی) و نیترات اندازه گیری شدند. آزمایش ها مطابق با روش های مندرج در کتاب استاندارد متد (چاپ 2005) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با افزایش غلظت سولفات از 200 به 300 میلی گرم در لیتر، تنها راندمان حذف پارامتر BOD5 معادل 10درصد کاهش یافت و بقیه پارامترها تغییر قابل ملاحظه ای نداشت؛ ولی با افزایش غلظت سولفات از 200 به 400 میلی گرم در لیتر، پارامترهای مختلف همچون BOD5، COD، ازت آلی، کل ازت کجلدال، نیترات و سولفات به ترتیب به میزان: 11، 8، 12، 26، 6 و 10 درصد کاهش نشان داد. pH ابتدا قلیایی و سپس به خنثی متمایل گردید.
    نتیجه گیری
    برکه های تثبیت بی هوازی در صورت راهبری مناسب، قابلیت متفاوتی در حذف ترکیب های آلی در غلظت های مختلف سولفات دارند؛ به طوری که در غلظت 200 میلی گرم در لیتر سولفات عملکرد مناسب و در غلظت 300 میلی گرم در لیتر سولفات، باکتری های احیاکننده سولفات غالب هستند و در نتیجه باعث تولید بو می گردند. همچنینن با افزایش غلظت سولفات به 400 میلی گرم در لیتر، ازت آمونیاکی افزایش 5/2 برابری (150%) در پساب خروجی می یابد.
    کلیدواژگان: سولفات، فرآیند بیولوژیکی، ازت آمونیاکی، برکه تثبیت بی هوازی، بیرجند
  • فائزه سجادی، محمدحسین صیادی *، محمود حاجیانی صفحه 119
    زمینه و هدف
    کادمیوم یکی از سمی ترین فلزات سنگین موجود در آب است که بیشتر از طریق فاضلاب صنایع وارد منابع آبی می شود. نانوذرات توانایی حذف فلزات سنگین از منابع آبی را از طریق مکانیسم جذب سطحی دارند. هدف از این مطالعه، ساخت نانوذرات زیستی نقره و مطالعه بهینه سازی حذف کادمیوم در محلول های آبی بود.
    روش تحقیق: نانوذرات زیستی نقره، از طریق ترکیب عصاره میکروجلبک کلرلا ولگاریس و نیترات نقره سنتز گردید و مشخصات نانوذرات شامل ساختار ذرات و اندازه آن، با استفاده از دستگاه های FT-IR، SEM و XRD مشخص شد. برای بهینه سازی فرآیند جذب سطحی کادمیوم با نانوذرات زیستی نقره؛ پارامترهای pH، زمان تماس، غلظت اولیه کادمیوم و غلظت نانوذرات، تحت شرایط مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نانوذرات به دست آمده به صورت کروی، منفرد و کریستالی و با اندازه ذرات 10-45 نانومتر حاصل شد. شرایط 8pH=، غلظت اولیه کادمیوم 5/0میلی گرم در لیتر، مقدار جاذب 5/0میلی گرم، زمان تماس 10دقیقه، میزان بهینه پارامترهای موثر در جذب سطحی کادمیوم در دمای 30 درجه سانتی گراد و سرعت همزن 200 دور در دقیقه به دست آمد. ایزوترم جذب یون کادمیوم از مدل لانگمویر (96/0R2>) و فرندلیچ (94/0R2>) تبعیت نمود.
    نتیجه گیری
    در شرایط بهینه، نانوذرات زیستی نقره، توانایی جذب سریع و موثر فلز کادمیوم را دارند؛ بنابراین این نانوذرات می توانند به عنوان روشی ارزان قیمت، غیرسمی و دوست دار محیط زیست، برای حذف فلزات سنگین در مدت زمان کوتاه مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: جذب سطحی، کادمیوم، نانوذرات نقره
  • محمود شیرازی، حسین کوهکن عظیم، الهه خسروانی* صفحه 130
    زمینه و هدف
    بیماران تحت همودیالیز، مشکلات مختلفی را در ارتباط با عوارض بیماری مانند مشکلات جسمی، اقتصادی، اجتماعی و روان شناختی تجربه می کنند که این مشکلات می توانند زمینه ساز بروز اختلالات روانی در بیماران باشند. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی توانبخشی روانی به شیوه دوسا بر کاهش میزان افسردگی، اضطراب و استرس بیماران همودیالیزی انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه نیمه تجربی، بر روی 30 نفر از بیماران مرد همودیالیزی دارای پرونده در انجمن حمایت از بیماران کلیوی و مراکز خصوصی شهر زاهدان انجام شد. بیماران، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. بیماران گروه آزمایش در 11 جلسه درمان 45دقیقه ای، تحت درمان آرام سازی روانی حرکتی دوسا قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS (ویرایش 19) و آزمون های آماری تی مستقل و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره افسردگی، اضطراب و استرس قبل از مداخله در بیماران گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری نداشت (05/0P>)؛ ولی بعد از مداخله در بیماران گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل این تفاوت به طور معنی داری کمتر بود (001/0P<). همچنین میانگین نمره افسردگی، اضطراب و استرس در بیماران گروه آزمایش بعد از مداخله نسبت به قبل از آن به طور معنی داری کاهش داشت (001/0P<)؛ ولی در بیماران گروه کنترل تفاوت معنی داری به دست نیامد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که توانبخشی روانی به شیوه دوسا بر کاهش میزان افسردگی، اضطراب و استرس بیماران همودیالیزی تاثیر دارد؛ بنابراین پیشنهاد می گردد علاوه بر تجویز دارو، مداخلات روانشناختی برای این بیماران انجام شود.
    کلیدواژگان: توانبخشی روانی، دوساهو، افسردگی، اضطراب، استرس، دیالیز
  • معصومه بومی قوچان عتیق، محمد ملکانه، حمیدرضا مشرقی مقدم، غلامرضا عنانی سراب * صفحه 141
    زمینه و هدف
    همزمان با پیشرفت روش های تشخیصی بیماران قلبی، عوامل خطر زای جدید همچون هموسیستئین در ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مطرح شده اند. هدف از این مطالعه اندازه گیری سطوح هموسیستئین و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در مبتلایان به سکته قلبی و مقایسه آن با افراد گروه شاهد است.
    روش تحقیق: مطالعه حاضر بصورت موردی-شاهدی بر روی 45 بیمار مبتلا به سکته حاد قلبی بستری در بیمارستان ولیعصر بیرجند و 45 فرد سالم همسان شده با گروه بیمار از نظر سن و جنس، دیابت، فشار خون و دیس لیپیدمی انجام شد. ظرفیت تام آنتی اکسیدانی به روش FRAP و سطوح هموسیستئین به روش الایزا اندازه گیری و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS در سطح معنی داری P<0.05 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    ظرفیت تام آنتی اکسیدانی گروه مورد و شاهد به ترتیب 07/175±86/837 و 57/276±91/981 و میانگین سطح هموسیستئین افراد گروه مورد و شاهد به ترتیب 09/8±77/15 و 75/6±91/12 میکرومول بر لیتر بود. نتایج نشان داد که ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در گروه بیمار به طور معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش دارد (004/0P=)و تفاوت قابل توجهی در سطح سرمی هموسیستئین دو گروه وجود ندارد(P=0.11).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که استرس اکسیداتیو و ظرفیت آنتی اکسیدانی پایین با پاتوژنز بیماری می تواند مرتبط باشد و به منظور تایید ارتباط هموسیستئین و بیماری های قلبی عروقی به مطالعات بیشتر نیاز است.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، هموسیستئین، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، سکته قلبی
  • امیر آسوده، ژیلا یاوریان *، حمیدرضا احمد خانی ها، محمدرضا اشراقیان، سید مهدی مرعشی، کاظم قائمی صفحه 149
    زمینه و هدف
    به دلیل خاصیت نوروتروپیک بودن و اختفا، بعضی ویروس ها به خصوص هرپس ویروس ها، به عنوان عوامل احتمالی در بسیاری از اختلالات سیستم عصبی مرکزی از جمله اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی در نظر گرفته می شوند. در این مطالعه، با سنجش سطح آنتی بادی IgG ویروس های هرپس سیمپلکس (HSV) و اپشتین بار(EBV) ، به بررسی ارتباط ابتلا به این ویروس ها و بیماری های ذکرشده پرداخته شد.
    روش تحقیق: در این مطالعه مورد-شاهدی، در کل 92 نمونه سرم شامل 46 مورد از بیماران ارجاعی به بیمارستان روان پزشکی ایران و 46 مورد از کارکنان سالم دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان گروه شاهد، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها از نظر سطح آنتی بادی IgG بر ضد HSV 1&2و EBV، توسط کیت الایزا ارزیابی شدند و حضور و عدم حضور ژنوم EBV در آنها به روش Real-time PCR بررسی گردید.
    یافته ها
    میزان شیوع آنتی بادی HSV1&2 در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی و گروه کنترل سالم به ترتیب4/80% و 6/82% به دست آمد. بررسی نتایج، اختلاف معنی داری از نظر آنتی بادی ضد 1&2 HSV نشان نداد (79/0P=). میزان شیوع آنتی بادیEBV در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی 100% و در افراد گروه کنترل سالم 1/89% به دست آمد. نتایج حاصل، نشان دهنده وجود اختلاف معنی دار در دو گروه از نظر تیتر آنتی بادی ضدEBV بود (02/0P=). در خصوص شناسایی ژنوم EBV هیچ مورد از نمونه ها مثبت گزارش نشدند.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان می دهد که ارتباط معنی داری بین سابقه ابتلا به EBV با بیماری اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی وجود دارد؛ اما این ارتباط در مورد سابقه ابتلا به HSV با ایجاد بیماری های ذکرشده وجود ندارد.
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنی، بیماری دوقطبی، هرپس ویروس ها، IgG
  • زویا طاهرگورابی، زهرا کیانی، میترا مودی * صفحه 158
    زمینه و هدف
    امروزه پیشرفت های علمی و صنعتی در زمینه پزشکی و داروسازی، امکان دسترسی به انواع داروها را فراهم آورده است. چنانچه این دسترسی با نظارت صحیح همراه نباشد، می تواند موجب مصرف خودسرانه داروها گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین اپیدمیولوژی خوددرمانی و عوامل مرتبط با آن در مراجعه کنندگان به داروخانه های سطح شهر بیرجند انجام شد.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی بر روی 944 نفر از مراجعه کنندگان به داروخانه های شهر بیرجند در زمستان و بهار 1393-1394 انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه روا و پایا جمع آوری شد. داده ها پس از ورود به نرم افزار SPSS (ویرایش 19)، با کمک آزمون های آماری Chi-Square، t-test مستقل، Mann– Whitney، Kruskal– Wallis و Tukey در سطح معنی داری 05/0P< تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد شرکت کننده 8/10±8/32 سال بود. 5/84% از افراد مصرف خودسرانه دارو را بیان کردند که 58% آنها مرد بودند. بیشترین مصرف خودسرانه مربوط به داروهای سرماخوردگی و حساسیت (4/61%) و مسکن ها (9/43%) بود. در بین شرکت کنندگان در مطالعه، 33% آنها عدم دسترسی به پزشک، 5/44% آنها دسترسی راحت به دارو توسط داروخانه و 6/30% آنها تجویز نسخه مشابه از سوی پزشک را از مهمترین دلایل مصرف نابجای دارو عنوان کردند.
    نتیجه گیری
    مصرف نابجای دارو در جامعه مورد مطالعه بسیار بالا بوده که عمدتا، در دسته داروهای سرماخوردگی، مسکن و آنتی بیوتیک می باشند. دسترسی آسان به دارو در داروخانه ها، احتمالا مهم ترین عامل خوددرمانی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: خوددرمانی، دارو، اپیدمیولوژی، مراجعه کنندگان داروخانه، بیرجند
|
  • Sarah Hojjati *, Farhad Daryanoosh, Salman Vojdani, Farzad Nazem Page 92
    Background And Aim
    Osteoporosis is a metabolic bone disease that can result from cytokines activity such as TNFɑ. The aim of this study was to evaluate the effect of pulsed electromagnet therapy on femoral strength and bone microstructure in ovariectomized rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 rats were randomly divided into control, experimental1 (ovariectomized) and two experimental groups; namely ovariectomized and undergoing pulsed electromagnet groups. The control and experimental1 groups were kept under controlled conditions, while the two experimental groups were treated with pulsed electromagnet (2.4 mT) from 12 postoperative weeks for 30min, 3days a week, for 10 weeks. Then, the subjects were sacrificed and their femoral bones were removed to determine the strength and the bone microstructure parameters (the trabecular and cortical thicknesses and trabecular distances). In order to determine bone microstructures, the sections were prepared and stained with H&E. Then, Haworth method was used to measure. One-way ANOVA, repeated measurements, and Scheffe post- hoc tests were applied to analyze the obtained data. Statistical analyses were performed using SPSS software (version 16; Chicago,IL).
    Results
    Despite equal initial weight of the subjects (P=0.15), they significantly gained weight after12 and also 22 postoperative weeks (P
    Conclusion
    Pulsed electromagnet, can be effective on the osteoporosis improvement.
    Keywords: Osteoporosis, Bone density, Ovariectomy, Pulsed electromagnet
  • Javad Heydari, Mahvash Jafari *, Saeed Khazaie Page 101
    Background And Aim
    Organophosphate insecticides such as diazinon (DZN) can disrupt the body's antioxidant defense system. Antioxidants protect cells against oxidative stress.
    In the present study, antioxidant properties of N- acetylcysteine (NAC) and vitamins E and C in reducing oxidative stress caused by DZN in rat spleen were compared.
    Materials And Methods
    In this experimental study,48 male Wistar rats were randomly divided into eight equal groups including. control ., DZN (100 mg/kg), NAC (160 mg/kg), vitamin E (150 mg/kg), vitamin C (200 mg/kg), NACඓ, vitamin Eඓ, and vitamin Cඓ groups. Twenty-four hours after intraperitoneal injection.the animals were anesthetized and their spleen tissues were quickly removed. After tissues’ hemogenation superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST) ,lactate dehydrogenase activities, as well as glutathione (GSH) and malondialdehyde levels were determined using biochemical methods.
    Results
    DZN increased SOD and GST activities , but it decreased CAT activity and GSH content in the spleen. Administration of the antioxidant NAC or vitamin E caused SOD and GAT improvement.
    Conclusion
    DZN induces oxidative stress in the spleen. NAC ,through increasing the synthesis of GSH , vitamins E ,and C- by removing free radicals- reduce DZN-induced oxidative stress. Comparing the effects of these antioxidants on GSH and GST activity indicates that the antioxidant value of NAC is greater than vitamins E and C.
    Keywords: Diazinon_N_acetyl cysteine_Vitamins E C_Oxidative stress_Rat spleen
  • Mohammad Malakootian, Mohammad Barikbin *, Mohammadreza Nabavian Page 110
    Background And Aim
    In the present study the influence of the different sulfate concentration on the anaerobic lagoon stabilization was investigated.
    Materials And Methods
    The present study is an experimental research carried out on anaerobic stabilization pond pilot for 7 months in Birjand wastewater treatment plant. After making sure of a steady state sulfate with different concentrations of 200, 300 and 400 mg/L were injected into the pilot. Then parameters including pH, organic nitrogen, ammonia nitrogen, BOD5, COD and nitrate were measured. All of the experiments were carried out according to the methods presented in the book "Standard Method" for the examination of water and wastewater (2005).
    Results
    It was found that by increasing sulfate concentration from 200 to 300 mg/L all of parameters except BOD5 (10% reduction) had no significant changes., but by increasing the sulfate concentration from 200 to 400 mg/L the removal efficiency of the parameters such as BOD5, COD, Organic nitrogen, total kjeldahl nitrogen, nitrate and sulfate reduced to 11, 8, 12, 26, 6 and 10 percent, respectively. PH in the first stage was alkaline and then changed to acidic.
    Conclusion
    Anaerobic stabilization ponds have different capacities for removal of organic compounds at different sulfate concentrations; so that; in sulfate concentration of 200 mg/L, the proper operation was seen and in concentration of 300 mg/L, sulfate-reducing bacteria get dominant and therefore odor is produced.. Alternatively, by increasing the concentration of sulphate to 400 mg/L, ammonia nitrogen increased 2.5 times (150%) in the effluent.
    Keywords: Sulfate, Biological process, Nitrogen ammonia, anaerobic lagoon, Birjand
  • Faezeh Sajadi, Mohammad Hossein Sayadi *, Mahmud Hajiani Page 119
    Background And Aim
    Cadmium (Cd) is one of the most toxic heavy metals in water that mostly enters the water cycle through industrial waste water. Silver nanoparticles have the capacity to remove heavy metals from the water resources through the mechanism of adsorption. The present study aimed at producing silver bio-nanoparticles and optimizing . Cd removal from aquatic solutions.
    Materials And Methods
    Silver bio-nanoparticles were extracted via a micro-algae Chlorella vulgaris extract and silver nitrate synthesis. Then, the characteristics of the particles were determined using FT-IR, XRD, SEM devices. In order to optimize Cadmium adsorption by means of silver nanoparticles, parameters including pH, reaction time, initial concentration of Cd and concentrations of nanoparticles were studied under different conditions.
    Results
    The resulting nanoparticles were spherical, single and crystalline, whose sizes were 10-45 nm. Under the condition of PH = 8, the initial concentration of cadmium 0.5 mg/L, adsorbent dosage of 0.5 mg, reaction time of 10 min, temperature of 300C and mixing speed of 200 rpm, 99% of cadmium was removed. Isotherm of Cadmium-ion adsorption followed Langmuir (R2> 0/96 (and Freundlich (R2> 0/94) models.
    Conclusion
    Under optimal conditions, silver bio-nanoparticles had the capacity of quick and effective adsorption of cadmium. Thus, with a cheap, non-toxic and environmentally friendly method can remove heavy metals in a short time.
    Keywords: Adsorption, Cadmium, Silver nanoparticles
  • Mahmoud Shirazi, Hosein Koohkan Azim, Elahe Khosravani* Page 130
    Background And Aim
    Dialysis patients are prone to various complications such as physical, economic, social and psychological problems which can result in psychopathological complications.. The current study aimed at assessing the effectiveness of psychological rehabilitation using Dohsa-Hou, on reducing ESRD (Hemodialysis) patients’ depression, anxiety, and stress, in Zahdan city.
    Materials And Methods
    The present study is a semi experimental research on 30 patients of hemodialysis (ESRD) men, having medical records in Kidney Patient Support Foundation and Private Centers of Zahdan city. These patients were selected through available sampling method. They were randomly divided into two equal groups: experimental and control group.). The experimental group underwent 11 therapy sessions Dohsa psychomotor relaxation for 11 weeks, each lasting 45 minutes. Data collection tool was depression, anxiety, and stress questionnaire (DASS-21). The obtained data was analyzed by means of SPSS software (V:19), applying independent t-test and covariance statistical tests.
    Results
    Mean score of depression, anxiety, and stress in the experimental and control groups, revealed no significant difference before intervention (P>0.05), but it was significantly lower in the experimental group compared to the control (P0.05).
    Conclusion
    The results showed that psychological rehabilitation using Dohsa-Hou has a significant impact on reducing ESRD patients’ depression, anxiety, and stress. Therefore, not only prescribing medicines for their problems is suggested, but also. psychologic interventions are recommended.
    Keywords: Psychological rehabilitation, Dohsa, Hou, Depression, Anxiety, Stress, Dialysis
  • Masume Boomi Ghuchane Atigh, Mohammad Malekaneh, Hamidreza Mashreghi Moghaddam, Gholamreza Anani Sarab* Page 141
    Background And Aim
    Along with the development of cardiac diagnostic procedures, new risk factors ,such as homocysteine role in cardiovascular disease, have been proposed. The aim of the present study was to evaluate the levels of homocysteine and total antioxidant capacity in patients with acute myocardial infarction compared with the control group.
    Materials And Methods
    A case-control study was conducted on 45 patients with myocardial infarction admitted to Vali-e-asr hospital in Birjand and 45 healthy people matched with the case group.Total antioxidant capacity applying FRAP method and homocysteine levels were measured using ELISA The obtained data was analyzed by means of SPSS software at the significant level P
    Results
    There was no statistically significant difference in terms of age, sex, body mass index, lipid profile and fasting blood glucose between two groups. Total antioxidant capacity in case and control groups, respectively 837.86±175.07 and 981.91±276.57 µmol/L and average level of homocysteine in the case and control groups, 15.77±8.09 and 12.19±6.75 respectively.Statistical analysis showed that the antioxidant capacity in the patient group was significantly lower than the control group (P=0.004) and no significant difference in the levels of homocysteine in both groups (P = 0.11).
    Conclusion
    The study showed that oxidative stress and low antioxidant capacity can be associated with the pathogenesis of MI; and more studies are required to confirm the relationship between homocysteine and cardiovascular disease.
    Keywords: Oxidative stress, Homocysteine, Total antioxidant capacity, Stroke
  • Amir Asoode, Jila Yavarian *, Hamidreza Ahmadkhaniha, Mohammadreza Eshraghian, Seyed Mehdi Marashi, Kazem Ghaemi Page 149
    Background And Aim
    Some viruses (including herpes viruses) due to neurotropic properties and latency are considered as a possible factor in many central nervous system disorders, including schizophrenia and bipolar disorder. The aim of the current study was to assess the level of IgG antibodies against Herpes Simplex virus (HSV) and Epstein-Barr virus (EBV) in these diseases.
    Materials And Methods
    In this case-control study, a total of 92 serum samples including those of 46 patients admitted to Iran Psychiatric Hospital and 46 samples of the healthy personnel of Tehran University of Medical Sciences, as a control group, were assessed. The level of IgG antibodies against HSV 1 & 2 and EBV were tested using ELISA kits and the presence or absence of EBV genome (active infection) was examined by Real-time PCR. Finally, the obtained. Data were analyzed by means of IBM SPSS( V:22) software using Chi square test and T- test.
    Results
    Prevalence of HSV 1 & 2 antibodies in patients with schizophrenia and bipolar disorder (case group.) and healthy individuals (control group.) were 80/4% and 82/6% ,respectively. The results showed no significant difference in HSV 1 & 2 antibody regarding P value (P= 0.79). Prevalence of EBV antibodies in patients with schizophrenia and bipolar disorder and healthy controls were 100% and 89/1%, respectively. The results showed significant differences between the two groups in terms of anti-EBV antibody titers with P value of 0.02. Besides, in order to detect the genome of EBV virus, Real-time PCR was u sedon 87 samples with positive EBV antibodies in which no EBV genome was detected.
    Conclusion
    The findings showed a significant association between EBV infection with schizophrenia and bipolar disorder, but there was no significant association between herpes simplex viruses with the mentioned diseases.
    Keywords: Schizophrenia, Bipolar disorder, Herpes viruses, IgG
  • Zoya Tahergorabi, Zahra Kiani, Mitra Moodi* Page 158
    Background And Aim
    Nowadays, scientific and industrial advances in medical field and pharmaceutics have provided access to various types of medications which, without proper monitoring, can lead to willful drug use. The present study aimed at determining self-medication epidemiology and its related factors in pharmacy visitors in Birjand in 2015.
    Materials And Methods
    This analytical descriptive study was conducted on 944 Birjand pharmacy visitors, using stratified randomized sampling in the winter and spring of 2015. The necessary data was obtained by means of a validated and reliable questionnaire. Then, it was fed into SPSS (V:19) software and was analysed using the statistical testes X2 ,independent T, Mann Whitney, Kruskal-Wallis ,and Tukey at the significant level P
    Results
    Mean age of the participants was 32.8 ± 10.8 years. Among them, 84.5% from whom 58% were men, expressed their inappropriate self-medication. Common cold, allergy (61.4%) and analgesics (43.9%) had the highest rate of use. Unavailability of physicians (33%), easy access to medications in pharmacies (44.5%) and similar prescriptions (30.6%) were the main reasons for inappropriate self- medication.
    Conclusion
    It was found that the inappropriate use of drugs, mainly in common cold, analgesic and antibiotic drugs, was high in the study population. The easy access to medicines pharmacies is probably the most important factor of the self medication.
    Keywords: Self medication, Drug, Epidemiology, Pharmacy Clients, Birjand