فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 45 (تابستان 1397)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 45 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حرمت اصغری، کرم الله دانش فرد *، ناصر میرسپا سی صفحات 7-30
    یکی از الزامات توسعه پارک های علم و فناوری توجه به مقوله ارزیابی عملکرد آنهاست. این پژوهش باهدف تحلیل عملکرد شرکت های دانش بنیان موجود در پارک های علم و فناوری براساس الگوی ارزیابی عملکرد ارائه شده انجام شده است. در اجرای این تحقیق از دو رویکرد کیفی و کمی به صورت تلفیقی استفاده گردیده است. تحقیق حاضر از حیث نتیجه در مرحله اول، یک تحقیق توسعه ای است و در مرحله دوم یک تحقیق کاربردی است. که از طریق بررسی مبانی نظری، تحلیل اسناد و مدارک و مصاحبه های عمیق با 17نفر از خبرگان الگوی سیستمی ارزیابی عملکرد پارکهای علم و فناوری طراحی گردید. برای ارزیابی مدل و ارزیابی وضع موجود پرسش نامه تحقیق به صورت میدانی در بین 260 نفر از کارشناسان و مدیران شاغل در پارکهای علم و فناوری تهران توزیع گردید. تحلیل داده ها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری انجام شده است. از طرق مصاحبه با خبرگان و استادان راهنما الگوی سیستمی بهترین مدل برای ارزیابی عملکرد شرکت های دانش بنیان تشخیص داده شد واین الگو در قالب ورودی ها، فرایندها وخروجی ها به همراه شاخص های مرتبط شناسایی شده است و در مرحله ی بعد وضعیت این شاخص ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. در مرحله آسیب شناسی،وضعیت متغیرهای شناسایی شده مورد بررسی قرار گرفت که در بین آنها متغیر مدیریت منابع انسانی در وضعیت نامطلوب تری نسبت به بقیه قرار داشت و شاخص های این متغیرشامل جذب منابع انسانی شایسته، حفظ،نگهداری و سازماندهی مناسب جهت تسهیل همکاری است که وضعیت مناسبی را نشان ندادند. براین اساس پیشنهادهایی جهت مدیریت اثربخش این پارک ها ارائه شده است.
    کلیدواژگان: پارک های علم و فناوری، ارزیابی عملکرد پارک های علم و فناوری، رویکرد کیفی و کمی
  • ناصر صدقی بوکانی، میرمحمد سیدعباس زاده *، حسن قلاوندی، محمد حسنی صفحات 31-69
    هدف پژوهش حاضر آزمون مدل مفهومی برای بهره وری نیروی انسانی در مراکز آموزش عالی براساس متغیرهای رهبری اثربخش و برنامه ریزی راهبردی بوده است. جامعه تحقیق اعضای هیات علمی دانشگاه های استان آذربایجان غربی1194 نفر که با استفاده از جدول گرجسی و مورگان نمونه 310 نفری به روش تصادفی طبقه ای (دولتی 112 نفر، آزاداسلامی 114 نفر و علوم پزشکی 84 نفر) انتخاب شده است. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی چند متغیره بوده و با سه ابزار رهبری اثربخش براساس پرسش نامه ساعتچی و همکاران و برنامه ریزی راهبردی بر اساس مدل دانشگاه نیوجرسی و مدل های شاه واسکانیز (2008) و پرسش نامه بهره وری نیروی انسانی براساس مدل آچیو توسط هرسی و گلداسمیت استفاده شده است. روایی محتوایی (سازه) و پایایی (آلفای کرانباخ) آنها مناسب گزارش شده اند، روش تجزیه و تحلیل با استفاده از نرم افزار Amos و مدل معادلات ساختاری بوده است. نتایج نشان داده است که بین رهبری اثربخش و برنامه ریزی راهبردی با بهره وری نیروی انسانی رابطه مثبت معناداری وجود دارد. همچنین رهبری اثربخش بیشترین تاثیر مثبت مستقیمی بر برنامه ریزی راهبردی و بهره وری نیروی انسانی داشته و برنامه ریزی راهبردی اثر کمتری بر بهره وری نیروی انسانی دارد.
    کلیدواژگان: رهبری اثربخش، برنامه ریزی راهبردی، بهره وری نیروی انسانی، مراکز آموزش عالی
  • آزیتا حاجی زاده *، سید ناصر سعیدی، عامر کعبی، همایون یوسفی، مصطفی زارع دوست صفحات 71-92
    هدف مطالعه حاضر ارزیابی کارایی نسبی بنادرکانتینری عمده خاورمیانه و شناسایی بنادرکارا برای سال های2011 تا 2013 می باشد. روش تحقیق حاضر از نوع تحلیلی-کاربردی بوده و برای جمع آوری داده های تحقیق از سایت اینترنتی سازمان بنادر و دریانوردی، مجله بین المللی مدیریت کانتینر و سایت رسمی هر بندر استفاده گردیده است. در این تحقیق ابتدا با استفاده از دو مدل اساسی تکنیک تحلیل پوششی داده ها، سی سی آرو بی سی سیخروجی محور،کارایی نسبی بنادرکانتینری عمده منطقه خاورمیانه، در بازه زمانی2013-2011 ارزیابی گردید و سپس براساس نتایج حاصل، بنادرکارا با استفاده از روش اندرسون-پیترسون رتبه بندی شدند. براساس نتایج مدل سی سی آر خروجی محور، بندرخورفکان بالاترین ضریب کارایی را داشته و بندرامام خمینی (ره) ،در طول سه سال ضعیف ترین بندر از این حیث بوده است. براساس نتایج مدل بی سی سی خروجی محور، بنادر بوشهر، جبل علی، خورفکان و اسکندریه، بالاترین ضریب کارایی را داشتند و بندر امام خمینی (ره) ،در طول سه سال ضعیف ترین بندر از این حیث بوده است. بنادر در بازه زمانی موردنظر، دارای بازده نسبت به مقیاس متغیر بوده اند و تنها بندر خورفکان و اسکندریه تحت بازدهی به مقیاس ثابت عمل کرده اند. میانگین کارایی تکنیکی سراسری بنادر مورد کاوی در بازه زمانی مدنظر،54. 3 درصد و میانگین کارایی تکنیکی موضعی 73 درصد محاسبه شده است.
    کلیدواژگان: حمل و نقل دریایی، بنادر کانتینری، خاورمیانه، کارایی، تکنیک تحلیل پوششی داده ها
  • ابوطالب مطلبی ورکانی *، رویا متاجی، علی علیمحمد پور صفحات 93-113
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سبک رهبری بر نوآوری بهره وری خدمات و فرایندها، با توجه به نقش تعدیل گری تسهیم دانش در شعبات بانک مهر اقتصاد غرب استان مازندران است. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری تحقیق 800 نفر از کارکنان بانک مهر اقتصاد غرب استان مازندران و حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 260 نفر تعیین گردیده است. در این تحقیق از روش نمونه گیری غیراحتمالی و از نوع تصادفی ساده استفاده شده است. ابزارهای استفاده شده در این تحقیق، پرسش نامه رهبری تحول کاریزماتیک و رهبری تراکنشی دن هارتوگ و همکاران (2007) ، پرسش نامه نوآوری بهره وری خدمات پالادینو (2008) ، پرسش نامه نوآوری فرآیندها وانگ واحمد (2004) و پرسش نامه تسهیم دانش دن هارتوگ و همکاران (2007) می باشد، که پایایی آنها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 762/0، 725/0 و 781/0 به دست آمده و روش تحلیل عاملی برای بررسی روایی استفاده شده است. فرضیه های تحقیق با استفاده از مدل معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی از طریق نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شده است. نتایج آزمون فرضیات نشان می دهد سبک رهبری بر نوآوری بهره وری در سازمان با توجه به نقش تعدیل گری تسهیم دانش در سازمان درشعبات بانک مهر اقتصاد غرب استان مازندران تاثیر مثبت دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول کاریزماتیک، رهبری تراکنشی، نوآوری خدمات و فرایند، تسهیم دانش
  • سیروس قنبری، خلیل زندی * صفحات 115-151
    هدف از این پژوهش، طراحی الگوی سیستماتیک عوامل موثر بر انتقال یادگیری به محیط کار در سازمانهای دولتی استان کردستان بود. رویکرد پژوهش به صورت آمیخته بوده است. روش پژوهش از بعد هدف، اکتشافی و از بعد مخاطب استفاده تحقیق، توسعه ای است. نحوه گردآوری و تحلیل داده ها، مشتمل بر سه بخش اصلی بود. در بخش اول با استفاده از روش تحلیل داده بنیاد، عوامل، مولفه ها و شاخص های موثر بر انتقال یادگیری به محیط کار شناسایی شدند. روش نمونه گیری در این قسمت، به صورت هدفمند و ابزارگردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. در بخش دوم، با استفاده از روش تحقیق پیمایشی، میزان اهمیت عوامل، مولفه ها و شاخص های الگوی استخراج شده اندازه گیری شد تا از این طریق، نتایج بخش اول تایید یا تعدیل گردد. در این قسمت روش نمونه گیری به صورت تصادفی خوشه ای و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بود. در بخش سوم نیز، با مبنا قرار دادن فرایند تحلیل سلسله مراتبی، عوامل و مولفه های الگو، از دیدگاه خبرگان اولویت بندی شدند. در این قسمت، روش نمونه گیری به صورت هدفمند و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه مقایسه های زوجی بود. مهم ترین نتایج پژوهش، دستیابی به الگویی نظام مند از عوامل موثر بر انتقال یادگیری، مشتمل بر چهار عامل اصلی، 38 مولفه محوری و 110 شاخص فرعی بود. عوامل اصلی موثر بر انتقال یادگیری، عبارت از عوامل فردی، آموزشی، سازمانی و فراسازمانی بودند. همچنین مهم ترین عامل فردی، انگیزه یادگیری؛ مهم ترین عامل آموزشی، کیفیت نیازسنجی آموزشی؛ مهم ترین عامل سازمانی، حمایت سرپرست قبل از آموزش؛ و مهم ترین عامل فراسازمانی، نظارت دولت بر کیفیت شایسته گزینی بود.
    کلیدواژگان: انتقال یادگیری، عوامل فردی، عوامل آموزشی، عوامل سازمانی، عوامل فراسازمانی
  • محمدرضا نامدار، محسن قره خانی * صفحات 153-176
    مقررات زدایی از جمله حذف نظام تعرفه ها، از اساسی ترین تغییرات نهادی در دهه گذشته در صنعت بیمه ایران به شمار می رود که می تواند کارایی عملکرد شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد؛ با وجود این اثر تغییرات نهادی بر کارایی صنعت بیمه ایران کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله، از یک روش دو مرحله ای که ترکیبی از روش برنامه ریزی ریاضی با روش آماری است، برای تجزیه و تحلیل عملکرد شرکت های بیمه در سال های 1384-1393 استفاده شده است. مخاطب این پژوهش، کلیه ذی نفعان صنعت بیمه از جمله مدیران شرکت ها، مشتریان آنها و نهادهای نظارتی بوده و داده های لازم با روش مطالعه کتابخانه ای از سالنامه های آماری صنعت بیمه گردآوری شده اند. بدین منظور، ابتدا با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها، کارایی شرکت های بیمه ایرانی محاسبه شده، سپس با استفاده از معادلات برآوردگر رگرسیونی، اثر حذف نظام تعرفه (تغییر نهادی) بر کارایی این شرکت ها مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که حذف نظام تعرفه ها بر کارایی بیمه گران اثر منفی داشته و منجر به کاهش کارایی آنها شده است. در پایان پیشنهادهایی برای خروج از وضع موجود ارائه شده است.
    کلیدواژگان: تغییرات نهادی، نظام تعرفه، تجزیه و تحلیل عملکرد، تحلیل پوششی داده ها، معادلات برآوردگر رگرسیونی
  • حمید شفیع زاده *، مهدی گیلا صفحات 177-198
    امروزه بسیاری از سازمان ها به ویژه آموزش و پرورش به دنبال بهبود عملکرد هستند. با توجه به تقاضای زیاد محصولات و خدمات سازمان ها و نیز تغییرات محیطی فراوان، نه تنها محصولات و چگونگی عرضه آن اهمیت دارد، بلکه به کاربردن ابزار و اقدام های مناسب با اهداف سازمان در قبال منابع انسانی و اهداف سازمانی و عملکردی مانند تحقق ماموریت های سازمانی و چشم اندازهای سازمان نمود بیشتری یافته است. از این رو توجه به عوامل انسانی در راستای برآورده کردن اهداف و ماموریت های سازمانی اهمیت بیشتری پیدا کرده است. در این پژوهش پیش بینی عملکرد کارکنان بر اساس معنویت در محیط کار و حمایت سازمانی مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این راستا برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز پرسش نامه پژوهش در اختیار 89نفر از کارکنان آموزش و پرورش شهرستان پاکدشت که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند، قرار داده شد. برای بررسی رابطه بین متغیرها از روش تحلیل رگرسیونی و همبستگی استفاده شد که نتایج آن نشان داد که بهبود شاخص های حمایت سازمانی و معنویت در محیط کار باعث بهبود عملکرد سازمانی کارکنان می گردد؛ ضمنا نقش میانجی معنویت در محیط کار در رابطه بین حمایت سازمانی و عملکرد نیز تایید شد. همچنین نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که ویژگی های دموگرافیک کارکنان بر عملکرد سازمانی آنان تاثیرگذار نیست.
    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، حمایت سازمانی، عملکرد کارکنان
  • علی دهقان * صفحات 199-229
    دستیابی به نتیجه ای بهتر در استفاده حجم کار، فکر، زمان، طبیعت، دارایی ها و سرمایه را بهره وری می نامند. مدیریت بهره وری یک تجربه انسانی است که برخی از آن در میراث ادبی نگهداری می شود. گلستان سعدی در مقام اثر ادبی برتر، حاوی برخی شیوه ها و مولفه های بهره وری می باشد و هدف این مقاله نیز بررسی عوامل بهره وری در گلستان سعدی و کاربرد آن در دانش مدیریت است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از بعد روش شناسی از نوع تحقیقات پیمایشی- توصیفی شمرده می شود. برای سنجش کاربردی بودن عوامل بهره وری بحث شده در گلستان سعدی، با استفاده از بررسی میدانی، مدیران شرکت های تولیدی استان آذربایجان شرقی به عنوان جامعه آماری برگزیده، حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان 300 نفر تعیین شد. بدین منظور ابتدا متن گلستان با رویکرد عوامل موثر بر بهره وری تحلیل گردید. سپس عوامل موثر بر بهره وری مستخرج از آن، در قالب پرسش نامه ای که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود، در اختیار مدیران نمونه آماری تحقیق قرار داده شد. نتایج آزمون T نشان داد که همه عوامل مستخرج از متن گلستان سعدی، از نظر مدیران شرکت های تولیدی، به عنوان عوامل موثر بر بهره وری تلقی می گردند. براساس یافته های رگرسیونی و ضریب همبستگی پیرسون نیز، کلیه عوامل موثر تاثیر مثبتی بر بهره وری داشتند. در نهایت، عوامل موثر بر بهره وری به وسیله آزمون فریدمن رتبه بندی شدند و متغیرهای سرمایه انسانی، مدیریت نیروی انسانی، ارج دانش، عمل و علم، اراده یادگیری، اهمیت آموزش، مدیریت اقتصادی، مدیریت زمان و مدیریت سخن به ترتیب حایز رتبه های 1 تا 9 عوامل موثر گردیدند.
    کلیدواژگان: سعدی، گلستان، بهره وری، مدیریت، منابع
|
  • Hormat Asghari, Karamollaa Daneshfard *, Naser Mirsepasi Pages 7-30
    Performance analysis is a crucial requirement in the development of Science and Technology Parks. Having employed both qualitative and quantitative techniques, this mix-method developmental and applied study was undertaken to analyze the performance of knowledge-based firms in Science and Technology Parks based on the performance evaluation model. The model system used was designed based on a sound review of the theoretical background, documentary analysis and interviews with 17 experts in the field. To evaluate the model and the status quo, a fieldwork questionnaire was distributed among 260 experts and managers in Tehran Science and Technology Parks. The collected data were analyzed via Structural Equation Modeling. The results of the interviews revealed that the experts identified the system model as the best model for assessing the performance of knowledge-based companies; this template was developed in the form of inputs, processes and outputs along with related indicators which were further evaluated. At the stage of pathology, the identified variables were scrutinized among which Human Resource Management (HRM) was found to be less efficiently functioning compared to other variables. HRM comprises employment of qualified human resources and adequately maintaining and organizing them to facilitate cooperation, which were found to be far from adequacy. The findings offer some implications for effective management of Science and Technology Parks.
    Keywords: Knowledge, based firms, performance analysis, Science, Technology Parks, qualitative, quantitative approaches
  • Naser Sedgy Boukany, Mir Mohammad Abbaszadeh *, Hasen Ghalavand, Mohammad Hassani Pages 31-69
    This study aimed to test the conceptual model for predicting the for human resource productivity of higher education based on the variables of effective leadership and strategic planning. The research community samples were universities of western Azerbaijan faculty members consisted of 310 people randomly stratified (112 from state universities, 114 from Islamic Azad Medical, 84 from medical sciences univrsities). The research method was descriptive and multivariate with three effective leadership tools Saatchi and colleagues, strategic planning based on University of New Jersey model and Shah & Schaniz models (2008), and Human Resources Productivity Questionnaire based on the Acheive Model by Hers And Goldsmith that the content validity (construction) and content reliability (Cronbach's alpha) were reported suitable. Analysis was done using AMOS software and structural equation model. Results have shown meaningful positive relationship between effective leadership and strategic planning with the scientific Human Resources Productivity.Additionally, effective leadership has the most direct positive impact on strategic planning and improving the Human Resources Productivity of scientific research and strategic planning is less effective on improving the Productivity.
    Keywords: Effective leadership, strategic planning, Human Resource Efficiency, higher education institutions
  • Azita Hajizadeh *, Seyed Nasser Saeidi, Amer Kaabi, Homayoun Yousefi, Mostafa Zaredoost Pages 71-92
    The aim of this study was to evaluate the relative efficiency of major cargo ports in Middle East over the three-year period of 2011-2013. The research data were collected from scientific resources and input and output data from statistical yearbook of the Iranian ports, maritime organization and formal website of each foreignport. Initially, the relative efficiency of ports was evaluated via two basic model of DEA-technique namely CCR-O and BCC-O and the ports were ranked accordingly using the 100% efficiency Anderson-peterson method. Based on the results of output- oriented CCR modelthatrepresents overall technical efficiency, Khorfakkan Port showed the highest and Bandar ImamKhomeini the lowest coefficient of efficiency during the given period. Based on the results of output- oriented BCC modelthatrepresents pure technical efficiency, Bushehr, Jebel Ali, KhorfakkanandAlexandria were found to have the highestandBandar ImamKhomeini the lowest coefficient of efficiency. Apart from Khorfakkan and Alexandriathat were underconstantreturns to scale, other ports were under variablereturns to scale. The scrutinized ports revealed an average of 54.3%, in technical efficiency and an average of 73% in pure technical efficiency during 2011-2013.
    Keywords: cargo ports, data envelopment, efficiency analysis, maritime transportation, Middle East
  • Abutaleb Motalebivarkani *, Roya Mataji, Ali Alimohammadpour Pages 93-113
    The purpose of this research is to investigate the effect of leadership style on the innovation of service productivity and processes in view of the moderating role of knowledge sharing in branches of the Mehr Economy Bank in West of Mazandaran province. The research method is a descriptive survey. The statistical population of this study was 800 employees of Mehr Bank of Mazandaran province and the sample size was 260 using Morgan table. In this research, a non-probabilistic random sampling method was used. The instruments used in this study were Charity Transformation Leadership Leadership Leadership Questionnaire (Dan Hartg et al., 2007), Palladino Service Innovation Innovation Questionnaire (2008), Process Innovation Questionnaire (Wang Wahmad, 2004), and Dan Hartgow Knowledge Sharing Questionnaire (2007),(Their reliability through Cronbach's alpha was 762/0, 725/0 and 781/0 respectively, and factor analysis method was used for validity verification. Research hypotheses have been analyzed using structural equation model with partial least squares approach through SPSS and AMOS software. The results of the assumptions test show that leadership style has a positive effect on productivity innovation in the organization due to the role of knowledge sharing in the organization of the Mehr Economy Bank in Mazandaran province.
    Keywords: Knowledge Sharing, Leadership of Charismatic Transformation, Process, Service Innovation, Transactional Leadership
  • Siroos Ghanbari, Khalil Zandi * Pages 115-151
    The purpose of this research was designing a systematic model of factors affecting learning transfer to workplace in governmental organizations of Kurdistan province. Approach of research is mixed. In terms of purpose, research method is exploratory and it is developmental in terms of research user. Data collection and analysis methods, was comprised of three main sections. In the first section, factors, components and indicators of systematic model of learning transfer to workplace identified using grounded theory. The sampling method in this section was purposive sampling and data collection instrument was semi-structures interviews. In the second section, the importance of factors, components and indicators were assessed using survey research so that confirm or balanced the results of first section. In this section, the sampling method was based on a cluster random sampling and data collection tool was closed questionnaire. The third section, with the basis of Analytical Hierarchy Process (AHP), factors and components of the model, were ranked according expert views. In this section, the sampling method was purposive and data collection instrument was paired comparisons questionnaire.Proportionate to each section,used of different qualitative and quantitative methods and tools. The results of the research was achieve to a systematic model of factors affecting the transfer of learning, including four major factors, 38 axial components and 110sub-index.The main factors affecting the transfer of learning were personal, training design, organizational and extra-organizational factors. The most important personal factor was a motivation for learning; the most important training design factor was a quality of training needs assessment; the most important organizational factor was a supervisor support before training; and the most important extra-organizational factor was government supervision on quality of meritocracy.
    Keywords: transfer of learning, personal factors, training design factors, organizational factors, extra, organizational factors
  • Mohammad Reza Namdar, Mohsen Ghare Khani * Pages 153-176
    Deregulation such as elimination of tariff system is one of the fundamental institutional changes in the past decade in the Iranian insurance industry. Although it can affect on the markets performance, few research studied the effects of deregulation on insurer efficiency. In this study, a two-step approach is applied for analyzing the performance of insurance companies that combines mathematical programming and statistical method, in the ten-year period from 1384-1393 SH. The audiences of this research are all the stakeholders of the insurance industry, including market executives, their clients and regulatory organizations. The data have been compiled using a library study method from the insurance industry's annual statistics. Firstly we use Data Envelopment Analysis to calculate the efficiency of insurers in the ten-year period, and then in second step by Estimated Regression Equation the effect of deregulation on the insurer performance is investigated. The results show that detariffication has negative effect on the performance of insurers and reduced their efficiency. Finally, we present the recommendations for improving the performance of the insurers.
    Keywords: institutional changes, tariff system, performance analysis, Data Envelopment Analysis, Estimated Regression Equation
  • Hamid Shafizadeh *, Mehdi Gila Pages 177-198
    Today, many organizations, especially education, are seeking to improve performance. Considering the high demand for products and services of organizations as well as enormous environmental changes, it is not only the products and how it is delivered, but also the use of appropriate tools and measures for the organization's objectives towards human resources and organizational and operational goals such as the realization of organizational missions and There are more perspectives for organizing. Hence, attention has been paid to human factors in order to meet organizational goals and missions. In this research, the relationship between organizational support, spirituality in the workplace and organizational performance of education workers has been evaluated. In order to collect the required information, a questionnaire was given to 89 educational staff of Pakdasht city that were selected by simple random sampling method. To investigate the relationship between variables, regression analysis and correlation analysis were used. The results showed that improvement of organizational support and spirituality indices in the work environment improved organizational performance of employees; meanwhile, mediating spirituality in the workplace in the relationship between organizational support And performance has been confirmed. Also, the results of covariance analysis showed that the demographic characteristics of employees did not affect their organizational performance.
    Keywords: organizational support, spirituality in the workplace, organizational performance
  • Ali Dehghan * Pages 199-229
    Productivity refers to attainment of better outcomes proportionate to workload, thoughts, time, nature, assets and capital. Productivity management is a common human experience allusion to which has been maintained in literary heritage. Saadi´s Golesta, as a literary masterpiece contains references to some methods and constituents of productivity. The purpose of this study was to explore productivity constituents in Saadi's Golestan and to examine the extent to which they apply to the status quo in modern management. The research data in this mixed method content analysis qualitative and quantitative study were collected based on review of library documents that were descriptively and analytically reviewed to find out references to constituents of productivity. Further, the extracted constituents were designed as factors in a researcher-made questionnaire the reliability and validity of which was verified statistically. Next, the questionnaire was administered to a research sample of 300 managers that had been randomly recruited from a population of all managers of manufacturing companies in the province of East Azarbaijan based on the Krejcy and Morgan Tables. The results of this study indicate that all factors extracted from Sadi Golestan's text were regarded by managers of manufacturing companies as factors affecting productivity. The Regression and Correlational analyses also revealed that the selected productivity constituents were positively correlated with productivity. Finally, the Freedman Test revealed that human resources, management of human sources, priority of human knowledge, knowledge and action, learning determination, significance of instruction, economic management, time management and discourse management were respectively identified as the ten significant factors affecting productivity. That is to say, in Saadi Golestan management of human, natural and scientific resources are presented as the elements of productivity.
    Keywords: Saadi, Golestan, productivity, Management, resources