فهرست مطالب

مدیریت بهره وری - پیاپی 46 (پاییز 1397)

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 46 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/02
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا عرب ، احمد جعفرنژاد *، ایمن قاسمیان صاحبی صفحات 7-37
    در دنیای کسب و کار امروزی، رقابت شدید میان شرکت ها باعث شده تا آنها در شرایط عدم اطمینان فعالیت کنند که همین امر باعث مواجه شدن آنها با ریسک های متفاوتی می شود. ریسک ها آثار منفی بر زنجیره تامین شرکت ها داشته و می تواند منجر به کاهش سودآوری و مزیت رقابتی شوند. همچنین گسترده شدن و متراکم تر شدن شبکه روابط در زنجیره تامین از سویی و اجتناب ناپذیر بودن برخی اختلالات از سوی دیگر، باعث می شود تا سنجش و ارزیابی تامین کنندگان اهمیت دوچندانی بیابد. بنابراین بایستی به تاب آوری به عنوان توانایی تاثیرپذیری کمتر از اختلالات و نیز توانایی در بازیابی اختلالات در میان تامین کنندگان توجه بیشتری شود. از این رو هدف از انجام پژوهش حاضر شناسایی و سطح بندی شاخص های سنجش تاب آوری تامین کنندگان گروه صنعتی اورند با بهره گیری از روش های ترکیبی دلفی فازی و مدل سازی ساختاری تفسیری می باشد. نتایج حاکی از آن است که از میان 27 شاخص شناسایی شده از تئوری تحقیق، 16 شاخص با استفاده از تکنیک دلفی فازی ونظرات تیم 10 نفره خبرگان تایید شدند. در ادامه با استفاده از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری به سطح بندی شاخص های مورد نظر در این صنعت و ارائه مدل سلسله مراتبی پژوهش پرداخته شد. نتایج این تکنیک نشان داد شاخص های سنجش تاب آوری تامین کنندگان در 5 سطح جای گرفتند که شاخص زمان تاخیر در بالاترین سطح و تاثیرپذیرترین عامل شناخته شد. همچنین شاخص قدرت مالی تامین کننده به عنوان تاثیرگذارترین عامل در پایین ترین سطح جای گرفت.
    کلیدواژگان: تامین کنندگان تاب آور، تداوم کسب و کار، مدل سازی ساختاری تفسیری، دلفی فازی
  • محمد ثابت مطلق *، سید مهدی الوانی صفحات 39-67
    گسترش مفاهیمی همانند معنویت و باورهای مذهبی در هزاره جدید موجب شده است که امروزه مفهوم معنویت و کاربردهای آن برای دولت ها، سازمان ها، مدیران و کارکنان اهمیت دو چندانی یابد. یکی از مهمترین مباحث این حوزه نقش معنویت و مباحث معنوی در بهبود محیط کار می باشد. در این مطالعه پژوهشگران به دنبال ارائه مدلی برای بررسی رابطه بین معنویت در محیط کار با عملکرد منابع انسانی و عملکرد سازمانی می باشد. در گام اول با جمع آوری متغیرهای موضوع از ادبیات پژوهش و با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی مدل مفهومی پژوهش طراحی گردید. در گام دوم با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری به برازش مدل پژوهش پرداختیم. جامعه آماری پژوهش دانشگاه علامه طباطبایی می باشد و نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل 217 پرسش نامه جمع آوری شده نشان می دهد که توکل داشتن، مراقبت از ارزش های انسانی کارکنان، شکوفاشدن خلاقیت منابع انسانی، احساس هدفدار بودن و افزایش بهره وری سازمان بیشترین تاثیر را در هر یک از متغیرهای مکنون مدل دارند. همچنین با توجه به مقادیر آماره پایایی مرکب (CR) و سطح معنی داری متغیرها و شاخص های برازش مدل فرضیه های پژوهش مورد تایید قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: معنویت، عملکرد منابع انسانی سازمان، عملکردسازمانی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • ذکراله مروتی *، فتانه فتحی، زهره برزگر صفحات 69-96
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه علی بین فرهنگ سازمانی و سکوت سازمانی با بهره وری نیروی انسانی با میانجیگری رفتار شهروند سازمانی در بین کارکنان شهرداری شهر زنجان بود. در این مطالعه علی-همبستگی، جامعه آماری شامل نمونه ای به تعداد 180 نفر از کارکنان شهرداری شهر زنجان بودند،که به روش تصادفی چند مرحله ای برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای استفاده شده در این پژوهش پرسش نامه بهره وری نیروی انسانی هرسی و گلداسمیت (1999) ، پرسش نامه رفتار شهروند سازمانی پودساکف و همکاران (1991) ، پرسش نامه فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) و پرسش نامه استاندارد سکوت سازمانی موریسون ومیلیکن (2000) بودند. ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل مسیر نرم افزار (AMOS-22) انجام گرفت. بر اساس نتایج این پژوهش، مدل پیشنهادی روابط علیبین متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود. به طور کلی، در مدل پیشنهادی پژوهش، نتایج نشان دادند که فرهنگ سازمانی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم از طریق رفتار شهروند سازمانی با بهره وری نیروی انسانی رابطه دارد. همچنین نتایج نیز نشان داد سکوت سازمانی از طریق رفتار شهروند سازمانی با بهره وری نیروی انسانی رابطه دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، سکوت سازمانی، رفتارشهروندسازمانی، بهره وری نیروی انسانی و کارکنان شهرداری
  • غلامرضا هاشم زاده خوراسگانی، ابوتراب علیرضایی، امیررضا میهن پرست * صفحات 97-127
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر مدیریت کیفیت جامع بر بهره وری سبز است. جامعه آماری پژوهش با استفاده از روش نمونه تصادفی ساده از میان کارکنان ستادی و اجرایی در رده های سرپرستان، کارشناسان و روسا و مدیران شرکت صنایع ریخته گری ایران در سال 1394 به تعداد 115 نفر انتخاب گردید. براساس فرمول کوکران حجم نمونه لازم جهت بررسی این پژوهش، 88 نمونه بوده که تعداد 90 نمونه مورد بررسی قرار گرفت. جدول کرجسی و مورگان نیز مقدار به دست آمده را تایید می نماید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از معادلات ساختاری صورت گرفته که با توجه به نرمال بودن داده ها در آزمون کلموگروف اسمیرنوف، از آزمون های پارامتریک در تحلیل روابط استفاده گردید. در بررسی داده ها، پایایی مرکب، سازگاری درونی و اعتبار درونی مدل، همچنین روایی تشخیصی در سطح سازه تایید شد که مثبت بودن مقادیر در شاخص CV Com کیفیت مناسب مدل را نشان می دهد و در نهایت شاخص GOF در این مدل عدد 0. 207 به دست آمد. با توجه به سه مقدار 0. 1 ، 0. 25 و 0. 36 که به عنوان مقادیر ضعیف، متوسط و قوی برای شاخص GOF معرفی شده است مقدار 0. 207 نشان دهنده مطلوبیت کلی و برازش متوسط مدل می باشد. براساس یافته های این پژوهش مولفه مدیریت کیفیت جامع بر بهره وری سبز تاثیر مستقیم و مثبت دارد.
    کلیدواژگان: بهره وری سبز، مدیریت کیفیت جامع، شرکت صنایع ریخته گری ایران
  • یوسف پاشازاده *، پریسا تیموری آذر صفحات 129-155
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر حاکمیت فناوری اطلاعات و بیگانگی شغلی بر رفتارهای ضد بهره وری در کتابخانه های عمومی و بانک ها انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق حاضرکارکنان کتابخانه های عمومی با نمونه ای معادل132 نفر و کارکنان بانک های مختلف در استان با نمونه ای معادل 400نفر می باشد. روش نمونه گیری، تصادفی ساده بوده و از جدول مورگان برای تعیین حجم نمونه آماری استفاده شده است. روش تحقیق بر مبنای هدف کاربردی و از نظر روش اجرا توصیفی از نوع پیمایشی-همبستگی می باشد. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسش نامه می باشد که پایایی آن براساس ضریب آلفای کرنباخ بوده و جهت روایی آن از نظر صاحب نظران استفاده شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و PLS تجزیه وتحلیل شدند. نتایج به دست آمده نشان دهنده تایید مدل تحقیق در کتابخانه های عمومی بوده، یعنی حاکمیت فناوری اطلاعات بر بروز رفتارهای ضدبهره وری تاثیرمستقیم نداشته است بلکه این تاثیر ازطریق بیگانگی شغلی توجیه می شود در حالی که در بانک ها هم تاثیرمستقیم و هم تاثیر غیرمستقیم حاکمیت فناوری اطلاعات بر بیگانگی شغلی و رفتارهای ضدبهره وری تایید شد. همچنین داده های تحقیق بیانگر این موضوع بود که تاثیر حاکمیت فناوری اطلاعات بر رفتارهای ضدبهره وری در سازمان های ماشینی و سازمان های ارگانیک با هم تفاوت دارند.
    کلیدواژگان: حاکمیت فن آوری اطلاعات، رفتار ضد بهره وری، بیگانگی شغلی، ساختار مکانیکی
  • علیرضا منادی سفیدان، داوود طالبی *، اکبر عالم تبریز، حسن فارسیجانی صفحات 157-177
    هدف اصلی تحقیق حاضر ارائه مدلی جهت شناخت تاثیریکپارچگی زنجیره تامین بر عملکرد زنجیره تامین با میانجی گری رقابت پذیری در شرکت های داروسازیاست. این تحقیق پژوهشی کاربردی و از لحاظ نحوه اجرای تحقیق؛ پژوهشی توصیفی-علی است. نظر به اینکه این تحقیق یک پژوهش توصیفی-کاربردی است و از ابزار پرسش نامه برای گردآوری نظرات استفاده شده، جامعه آماری این تحقیق شامل شرکت های تولیدی فعال در صنعت دارویی ایران است. براساس آمار و اطلاعات دریافتی تعداد این شرکت ها برابر با 146 شرکت می باشد. نمونه آماری تحقیق شامل مدیران اجرایی شرکت است که دارای سابقه فعالیت حداقل 5 سال در شرکت هستند. چراکه بایستی آشنایی کلی به مباحث مختلف زنجیره تامین داشته باشند. لذا نمونه ای به حجم 98 شرکت از طریق فرمول کوکران به طریق نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تحلیل استنباطی متغیرها در این پژوهش از آزمون های تحلیل های عاملی و رگرسیون چندگانه و همبستگی استفاده و از نرم افزارهای SPSS24و PLS کمک گرفته می شود. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه با آلفای کرونباخ 91/0 که پرسش نامه های فوق دارای طیف پنج گزینه ای مقیاس لیکرت می باشد، استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد، یکپارچگی زنجیره تامین بر عملکرد کلاس جهانی و رقابت پذیری تاثیرگذار است. همچنین اثبات نمود، رقابت پذیری بر عملکرد کلاس جهانی نیز موثر می باشد.
    کلیدواژگان: یکپارچگی زنجیره تامین، یکپارچگی زنجیره تامین داخلی، یکپارچگی با مشتری، رقابت-پذیری، عملکرد در کلاس جهانی
  • میلاد آقایی *، رضا آقایی، اصغر آقایی صفحات 179-210
    چابکی یکی از مفاهیم اساسی و کارکردی در سازمان ها و صنایعی است که در قرن حاضر فعالیت می کنند؛ سازمان هایی که در محیطی بسیار فعال و پویا در حال انجام فعالیت اند و دارای کارکردهای اجتماعی هستند که در صورت عدم پاسخ گویی سریع به آنها، بی شک از دایره فعالیت و بقا باز خواهند ماند. از این رو، این تحقیق به بررسی شاخص های کلیدی موثر بر چابک سازی سازمان ها با تاکید بر توسعه کارکرد اجتماعی صنعت بهداشتی و سلولزی پرداخته و چهارچوبی نظری و مفهومی را برای سازمان ها؛ بویژه صنعت بهداشتی و سلولزی ارائه می نماید. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی-پیمایشی می باشد و بر آن است تا با بررسی مباحث نظری مربوط به بیست سال گذشته در حوزه چابک سازی، شاخص های کلیدی و اثربخش چابکی کارکنان برای توسعه کارکرد اجتماعی در صنعت بهداشتی و سلولزی ایران را با استفاده از روش دلفی فازی شناسایی کند و با استفاده از تکنیک دیمتل فازی، الگویی سیستماتیک را برای مدل سازی و تاثیرگذاری شاخص ها ارائه نماید. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر آن است که شاخص های کلیدی موثر بر چابک سازی کارکنان با تاکید بر توسعه کارکرد اجتماعی صنعت سلولزی ایران عیارتند از: تطابق با تغییر، انعطاف پذیری، سرعت تحویل و انجام ماموریت، بکارگیری فناوری مناسب، روزآمدی مهارت، توانمندی و چند مهارتی و پاسخ گویی سریع. از میان آنها تطابق با تغییر موثرترین عامل و سرعت تحویل و انجام ماموریت تاثیر پذیرترین عامل هستند.
    کلیدواژگان: چابک سازی کارکنان، رفاه و کارکرد اجتماعی، صنعت بهداشتی و سلولزی ایران
  • هوشنگ تقی زاده * صفحات 211-231
    حصول موفقیت در یک خوشه صنعتی تابع متغیرها و عوامل گوناگون است. شاید بتوان به صراحت گفت که یکی از مفاهیم اصلی قابل کندوکاو در این زمینه، بررسی مفهوم ارزش از جنبه های گوناگون باشد. بر همین اساس، هدف این مطالعه شناسایی موانع ایجاد ارزش در صنعت قطعه سازی خودروی استان آذربایجان شرقی و بررسی آنها با استفاده از مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) [i] می باشد. جامعه آماری تحقیق، روسای 220 شرکت قطعه ساز عضو انجمن قطعه سازان خودرو استان بوده که با استفاده از رابطه کوکران از میان آنها، 71 نفر به طور تصادفی به عنوان اعضای نمونه آماری مشخص شده است. برای جمع آوری داده ها، از دو پرسش نامه استفاده شده که اولی برای شناسایی موانع ایجاد ارزش و دومی برای شناسایی ارتباطات درونی آنها تنظیم شده است. برای شناسایی موانع ایجاد ارزش در صنعت قطعه سازی خودرو از آزمونt-test استفاده شد. از روش ISM نیز برای ساختاردهی موانع شناسایی شده بهره گیری به عملآمد. نتایج حاصل از تحلیلISM بیانگر آن است که «نداشتن تجربه کافی» ، «روابط ضعیف مابین کارکنان» و «تغییرات فناوری» جزء عوامل عمدتا تاثیرگذار و «نبودن ایده های خلاق» ، «کیفیت پایین تولید و عملیات» و «تفکر عادت گونه» نیز به عنوان اثرپذیرترین موانع ایجاد ارزش قطعات در صنعت قطعه سازی خودرو شناسایی شده اند. یافته ها موید آن است که با تاکید بر تقویت ارتباطات کاری در سازمان، به کارگیری کارشناسان با تجربه کافی و تقویت تحقیق و توسعه در ارتباط با پایش فناوری های نوین صنعت قطعه سازی خودرو می توان به صورت بهینه بر موانع ایجاد ارزش دراین صنعت غلبه نمود.
    کلیدواژگان: ارزش، الگو سازی ساختاری تفسیری، تجزیه و تحلیل سیستمی قدرت هدایت- وابستگی
  • علی شفیعی، وحید رضا میرابی * صفحات 233-260
    هدف اصلی پژوهش بررسی عوامل موثر بر ارزش ویژه برند در شرکت های بزرگ صنعت فولاد است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ مسیر توصیفی، پیمایشی و همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر متخصصان صنعت آهن و فولاد بودند که از جامعه آماری مورد نظر با توجه به جدول مورگان به شیوه نمونه برداری تصادفی از تعداد 384 نفر پرسش نامه وصول گردیده و به وسیله مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بازاریابی داخلی و مسوولیت اجتماعی شرکت بر تعامل مناسب با مشتریان تاثیر مثبت دارد همچنینبازاریابی داخلی بر بهر ه وری شرکت های آهن و فولاد تاثیر مثبت داشته و بهر ه وری و مدیریت زنجیره تامین بر قیمت تاثیرگذاراست. همچنین مدیریت زنجیره تامین و تعامل مناسب با مشتریان بر محصول شرکت های آهن و فولاد تاثیر مثبت دارد. تاثیر قیمت و محصول بر عملکرد برند و همین طور محصول و عملکرد برند بر ارزش ویژه برند نیز مشخص گردید. هر چند تاثیر تعامل مناسب با مشتریان بر عملکرد برند و ارزش ویژه آن اثبات نگردید و تاثیر مسوولیت اجتماعی شرکت بر عملکرد برند و قیمت محصولات بر ارزش ویژه برند شرکت هایبزرگ فولادی تایید نگردید.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند، بازاریابی داخلی، مدیریت زنجیره تامین، بهر ه وری و مسوولیت اجتماعی
|
  • Alireza Arab, Iman Ghasemian Sahebi, Ahmad Jafarnejad * Pages 7-37
    In the business world today, intense competition among the firms forces them to operate under conditions of uncertainty which, in turn, gives rise to numerous risks that can negatively impact the supply chain and lower profitability and competitive advantage. Expansion and density of communication network in the supply chain, on the one hand, and inevitability of some disorders, on the other, underscore the importance of measuring and evaluating suppliers. Supplier resilience defined as less influenceability from and the capacity to quell disorders, hence, requires more rigorous scrutiny. The aim of the current research was thus to identify and level suppliers’ resilience criteria at Avrand's Industrial Group supply chain using a combination of Fuzzy Delphi (FDELPHI) and Interpretative Structural Modeling techniques. The results of the FDELPHI method showed that 16 of the 27 criteria extracted from the literature review were verified by the team of 10 experts. Further, the Interpretive Structural Modeling was employed to offer a hierarchical model of the verified criteria. The results revealed a five-level hierarchy of resilience criteria with the delay time criterion at the highest level and the most influenceable factor and financial strength criterion as the most influential factor placed at the lowest level.
    Keywords: Besunise countinuityinterpretive, Fuzzy DELPHI, Supplier resilience, Structural Modelling
  • Mohammad Sabet Motlagh *, mehdi alvani Pages 39-67
    The rapid spread of spirituality and religious beliefs in the new millennium has increased the importance of spirituality and its applications for governments, organizations and managers. One of the most significant issues in this regard is the role spirituality can play in promoting the workplace atmosphere. Thus, the aim of the present research was to design a model to assess the relationship between spirituality in workplace with human resource and organizational performance. To achieve the aim, the researchers first designed a conceptual model using relevant variables collected through a rich literature review and via exploratory factor analysis. Secondly, they examined the model using Structural Equation Modeling. The results of the questionnaires that were collected from a random sample of 217 workers at Allameh Tabataba'i University showed that trust in God, catering for human values of employees, fostering labor force creativity, felling a sense of meaningfulness of work and increasing organization productivity have the greatest impact on each of the latent variables of the model. Based on the values of CPR statistics, the set significant level and model fit indices, the research hypotheses were confirmed.
    Keywords: Human resources performance, Organizational Performance, Spirituality, Structural Equation Modeling
  • Zekrollah morovati *, fatane fathi, zohreh barzegar Pages 69-96
    The purpose of this causal-correlational study was to investigate the causal relationship between organizational culture and organizational silence with human resource productivity with respect to mediating role of organizational citizenship behavior among the municipal employees in Zanjan. In this study, a sample of 180 municipal employees was randomly selected. The instruments used in this research included the Human Resources Productivity Inventory (Hersey & Goldsmith, 1999), Organizational Citizenship Questionnaire (Podesakoff et al., 1991), Organizational Culture Questionnaire (Denison, 2000) and Organizational Silence Questionnaire (Morrison & Milliken, 2000). The proposed model of the relationships among variables was tested using path analysis software (AMOS-22). The findings emerging from the study revealed that the proposed model of causal relationships among these variables was of an acceptable fit. That is, organizational culture was found directly and indirectly related with human resource productivity through organizational citizenship behavior. Organizational silence was also found related to human resource productivity via organizational citizenship behavior with.
    Keywords: Human resource productivity, Municipal employees, Organizational citizenship behavior, Organizational culture, Organizational silence
  • Golamreza Hashem Zadeh Khotasgani, Abu Turab Alirezaee, Amirreza Mihanparast * Pages 97-127
    The aim of this study was to evaluate the effect of comprehensive quality management on Green Productivity in Iran Casting Industries Company. A random sample of 115 employees from various executive and managerial sections was recruited 90 of who were selected to form the research sample based on Cochran formula, Morgan and Krejcie Table. The research data were normally distributed and thus were analyzed using Structural Equation Modelling and parametric tests. Further analysis confirmed omposite reliability, internal consistency and credibility of the data, as well as diagnostic validity at the level of structures. The positive values ​​in the index CV Com verified the suitable quality of the models. Ultimately, the GOF index of 0.207 was computed. According to literature, the three values ​​of 0.1, 0.25 and 0.36 are interpreted as weak, medium and strong, respectively; hence, the GOF index of 0.207 indicated a moderate fit of the model. Based on the findings from this research, comprehensive quality management has direct and positive impact on Green Productiviey.
    Keywords: green productivity, total quality management, Iran casting industries
  • Yoosef Pashazadeh *, parissa teimoriazar Pages 129-155
    The purpose of the present study was to investigate the effect of information technology (IT) governance and job alienation on counterproductive work behavior in automated professional public libraries and banks in West Azerbaijan. To serve the purpose, a descriptive correlational research method was employed in this applied study. The research sample comprised 132 librarians and 400 bank staff members who were randomly selected from the population of librarians and bank employees in the province based on Morgan Table. The research data was gleaned employing a researcher-made questionnaire the validity of which was confirmed by expert views and the reliability of which was explored based on the Cronbach Alpha coefficient. The collected data were analyzed using SPSS and PLS software. The results confirmed the research model in public libraries. Based on the findings, IT governance did not directly influence the counterproductive work behavior in public libraries, but the effect was justified via job alienation. However, IT governance was found to have both direct and indirect effects on job alienation and counterproductive work behavior in banks. Moreover, the findings indicated that IT governance had differential impacts on counterproductive work behavior in automated and non-automated organizations.
    Keywords: Automated organizations, Information technology governance, Counterproductive behavior, Non-Automated Organization Occupational alienation
  • Alireza Monadi Sefidan, Davood Talebi *, Akbar Alam Tabriz, Hassan Farsijani Pages 157-177
    The primary aim of the present study was to provide a model for understanding the impact of supply chain integration on supply chain performance with the mediating role of competitiveness in pharmaceutical companies in Iran. In terms of the purpose and implementation, this research is an applied and descriptive-causal study, respectively. It employed a 5-point Likert scale questionnaire to collect the research data in which the Alpha was calculated at 0.91, showing a high level of internal consistency. The research population comprised 146 active manufacturing companies in pharmaceutical industry of I.R. Based on the Cochran's formula, the data was obtained from a randomly selected sample of 98 executive managers with a minimum of five-year experience who were assumed to be competent respondents acquainted with various supply chain issues. SPSS 24 and PLS software were employed to conduct the inferential analyses of the research data via Factor analysis, multiple regression and correlation The findings revealed that the supply chain integration influences world class performanceand competitiveness and that competitiveness impacts onworld class performanceas well.
    Keywords: competitiveness, customer integrity, internal supply chain integration, supply chain integration, world class performance
  • Milad Aghaee *, Reza Aghaee, Asghar Aghaee Pages 179-210
    Employee dexterity is a fundamental and functional issue in organizations and industries operating in the present century. Organizations operating actively and dynamically in modern business environments face social functions which have to be taken into account for the organization to survive and to function adequately. Therefore, the present descriptive survey aimed to investigate key employee dexterity factors focused on promoting social welfare and functioning in Iran Health and Cellulose Industry in order to offer a theoretical and conceptual framework. To serve the purpose, the contemporary literature on employee dexterity was reviewed using the Fuzzy Delphi Method to identify key influential factors can promote social functioning and the Fuzzy DEMATEL technique was applied to offer a systematic model explaining the relationships among the identified factors The findings highlighted adaptation to change, flexibility, pace of assigning and carrying out assignments, utilizing appropriate technology, updated skills, capability, multifunctional skills and accountability as the most effective factors. Adaptation to change and the pace of carrying out assignment were identified as the most influential and the most influenced factors, respectively.
    Keywords: Employee dexterity, Iran health, cellulose industry, Social welfare, functioning
  • Houshang Taghizadeh * Pages 211-231
    Achieving success in an industrial cluster depends on avariety of variables. A fertile research soil in this regard seems to be investigation of the very concept of value from different perspectives. The aim of this study was thus to identify barriers to value creation in auto part industry of East Azarbaijan and to scrutinize them using ISMtechniqueThe research population comprised 220 managers of auto part manufacturing companies who were members of auto-part manufacturer forum of East Azarbaijan. A sample of 71 was further selected from the population based on Cochran's formula. Two questionnaires were distributed to glean the research data: one focused on identifying the value creation barriers and the other on pinpointing the inter-relationships among those barriers. Value creation barriers were identified via t-test analysis of the research data and the ISM technique was implemented in structuring the identified barriers. The findings emerging from the ISM analysis delineated "nonsufficient experience", "poor inter-personal communication" and "technological changes" as the most influential barriers, and "lack of innovative ideas", "low quality of manufacturing" and "routine thinking" identified as the most influenceable barriers to value creation in the auto part industry. The findings suggest that the barriers could be adequately overcome by promoting work relationships among the personnel, employing experienced experts and reinforcing research and development in monitoring new technologies in automotive industry.
    Keywords: Analytic Hierarchy Process, Interpretive Structural Modeling, Value
  • ali shafiei, Vahid Reza Mirabi * Pages 233-260
    This applied descriptive and correlational survey sought to examine the factors affecting the brand equity in big steel companies. The research sample comprised 384 experts in iron and steel industries who were randomly selected based on the Morgan Table from the population of all experts in the field. The research data were collected via 384 questionnaires and were analyzed through Structural Equation Modeling. The findings revealed that internal marketing and social responsibility of the company had positive impacts on customer engagement, that internal marketing had a positive effect on the productivity of iron and steel companies and that productivity and supply chain management had an impact on the price. Also, supply chain management and customer engagement were found to have a positive impact on the products of iron and steel companies. The impacts of price and product on brand performance, and thereby, on brand equity were also verified. However, the effect of customer engagement on brand performance and brand equity, that of corporate social responsibility on brand performance, and that of prices on the brand equity of iron and steel companies were not confirmed.
    Keywords: Brand equity value, Corporate social responsibility, Customer engagementInternal marketing, Supply Chain Management