فهرست مطالب

پژوهشنامه ادب غنایی - پیاپی 28 (بهار و تابستان 1396)

پژوهشنامه ادب غنایی
پیاپی 28 (بهار و تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • زهرا اختیاری *، مریم فدایی باجگیران، محمد جاوید صباغیان صفحات 9-30
    تبیین موقعیت زنان در آثار ادبی، غالبا نمایانگر نظرگاه مترجم و نویسنده نسبت به این گروه است. از کتاب هندی سوکه سپتاتی دو برگردان موجود است که در فاصله زمانی اندکی انجام گرفته. عماد بن محمد ثغری بین سال های (715-713ق) کتاب را از هندی به فارسی با نام جواهرالاسمار برگردانده و ضیاءالدین نخشبی در سال 730ق. با اشراف به ترجمه ثغری آن را به نام طوطی نامه به گونه ای موجز ترجمه و بازنویسی کرده است. مترجمان در برگردان اثر با دخل و تصرف هایی در داستان ها، تفاوت هایی - علاوه بر جنبه های ادبی - ایجاد کرده اند. یکی از نکته های مهم، دیدگاه متفاوت این دو مترجم نسبت به زنان در داستان هاست. به دلیل شهرت و اهمیت دو اثر و تفاوت دیدگاه مترجمان، ضروری می نمود نوع نگاه آنان نسبت به زنان واکاوی شود. با مطالعه جواهرالاسمار و طوطی نامه و کاوش در لایه های پنهانی دو اثر، تفاوت های دیدگاه ثغری و نخشبی در مورد زن به روش تحلیل مقایسه ای بررسی شد. با توجه به این نکته که اصل داستان یکسان است؛ نوع بیان و نتیجه گیری های نخشبی حاکی از دیدگاه خصومت آمیز وی نسبت به زنان است؛ در حالی که در شیوه داستان پردازی ثغری، نگاه به زنان از اعتدال برخوردار است. نکات تازه ای نیز از زندگی ثغری برای اولین بار در این مقاله ارائه شده است.
    کلیدواژگان: زنان، جواهرالاسمار ثغری، طوطی نامه نخشبی، تحلیل و مقایسه
  • علی ارمغان*، رضا شجری، علیرضا فولادی صفحات 31-48
    جعفر ابراهیمی «شاهد» از سرایندگان برجسته و از متقدمان حوزه شعر کودک و نوجوان ایران است. در آغاز کار سرودن شعر، اشعار رمانتیک فروغ فرخزاد، الگوی وی بوده است. وی از وی‍ژگی ها و اصول جریان رمانتیسیسم به تناسب حال و موقعیت مخاطب کودک و نوجوان بهره برده است. پژوهش حاضر می تواند به شناخت بهتر این شاعر و شناخت غیر مستقیم جریان رمانتیسم در شعر کودک و نوجوان ایران کمک کند. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی و تحلیل محتوا با استفاده از منابع کتابخانه ای است، که در آن، ضمن ارائه دیدگاه های ابراهیمی در مورد شعر کودک و نوجوان و تطبیق آنها با اصول رمانتیسم، ویژگی های جریان رمانتیسم در شعر کودکانه و نوجوانانه این شاعر بررسی شده است. برآیند تحقیق، حکایت از آن دارد که خصائصی همچون طبیعت گرایی، روستا گرایی، گرایش به مسائل نوستالژیک، احساس گرایی، فردگرایی ، گرایش به سیاحت و سفر و همچنین تلاش در جهت کشف مضامین تازه و تعابیر نو، برخی از ویژگی های قابل ذکر رمانتیسم در شعر ابراهیمی هستند.
    کلیدواژگان: شعر کودک و نوجوان، رمانتیسم، جعفر ابراهیمی، طبیعت گرایی، روستاگرایی
  • حجت الله امیدعلی*، یوسف اصغری بایقوت صفحات 49-76
    مضمون پردازی و تصویرآفرینی دو هسته همراه و همیشگی شعر خاقانی اند که هنرنمایی خلاق، پویا و شگفت انگیز شاعر را به نمایش می گذارند. تصویر کبوتر در شعر او یکی از تصاویر تکرارشونده و کانونی است که با توده ای از خوشه های تصویری فرعی و جزئی در پیوند است. مهارت خاقانی در تصویرآفرینی با کبوتر، تنها در سطح بازی واژگانی محدود نمی شود بلکه در پشت این بازی های زیبا، نهایت تناسب، دانش وسیع شاعر، باورها و عقاید گوناگون مردم درباره کبوتر نیز نهفته است. این مقاله با هدف بررسی تصویر کبوتر در شعر خاقانی به این سوالات پاسخ می دهد: چه مضامین و تناسباتی در ارتباط با کبوتر در شعر خاقانی دیده می شود؟ چه تصویرهایی از کبوتر در شعر خاقانی دیده می شود؟ این مضامین و تصاویر چه اهداف و کارکردی دارند؟ روش تحقیق تحلیل محتوایی است که پس از استخراج تمام ابیات مرتبط با کبوتر، پژوهش در دو محور مضامین مرتبط با کبوتر و تصویرآفرینی با کبوتر مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. ارتباط کبوتر با دیگر پرندگان، ویژگی و عادات کبوتر، باورهای مردمی درباره کبوتر از بحث های اصلی مربوط به محور مضمون پردازی با کبوتر می باشد؛ تشبیه، استعاره، تمثیل و حسن تعلیل شگردهای تصویرآفرینی خاقانی با کبوتر است.
    کلیدواژگان: خاقانی، کبوتر، مضمون پردازی، تصویرآفرینی
  • امیرحسین بهمنی*، حسین حسن پورآلاشتی، رضا ستاری، سیاوش حق جو صفحات 77-96
    کلیم کاشانی در غزل پردازی از جهاتی به سبک عراقی نظر دارد. در این مقاله که با هدف شناخت مانندگی های غزل سبک هندی و عراقی نوشته شده، بنا بر این فرض که غزل سبک عراقی الگوی غزل پردازان سبک هندی بوده است و ازاین رو در محور افقی و عمودی گرایش به این سبک در غزل سبک هندی مشهود است، تلاش گردیده تا ژانر غزل های کلیم بر اساس نظریه سرمتنیت ژرار ژنت به شیوه ای توصیفی- تحلیلی بررسی شود. بدین منظور، با توجه به اهمیت گونه شناسی غزل سبک هندی، این مسئله در دو بخش: غزل های تک محتوایی و پاشان بررسی گردیده است. نتیجه این پژوهش نشان می دهد که برخلاف تصور رایج همه غزل های سبک هندی پاشان نیست و در دیوان-کلیم غزل های تک محتوایی زیادی دیده می شود که از آن میان غزل عاشقانه بسامد بیشتری دارد. بسیاری از غزل های پاشان نیز شاکله ای عاشقانه دارند که گاه بیت های غیرعاشقانه آن را می توان با تمهیداتی عاشقانه تفسیر کرد. ازنظر گونه شناسی، همه غزل ها با سبک عراقی و خراسانی ارتباط-سرمتنی دارند. تنها گونه متمایز غزل کلیم، نوعی شکوای مفاخره آمیز است که پارودی مفاخره در سبک های گذشته است. این گونه که نتیجه تغییرات بیش متنی است، در غزل های تک محتوایی در محور عمودی و در غزل های پاشان در محور افقی خودنمایی می کند
    کلیدواژگان: ژانر، سرمتنیت، ژرار ژنت، کلیم کاشانی، سبک هندی
  • روح الله روزبه * صفحات 97-116
    چفری چاسر(Geoffrey Chaucer) پدر شعر انگلیس است که در سال 1343 میلادی در لندن به دنیا آمد و در سال 1400 وفات یافت. این مقاله ضمن معرفی و شناساندن «جفری چاسر» به محضر ادب دوستان و ادب پژوهان، به مقایسه دو منظومه عاشقانه لیلی و مجنون نظامی و ترویلس و کرسیده(Troilus and Criseyde) پرداخته است. این دو سروده شاعرانه و عاشقانه فارسی و انگلیسی دو فرهنگ را نشان می دهند و می توان با مطالعه این دو منظومه عاشقانه تشابهات و اشتراکات قابل ملاحظه نظامی و چاسر را نشان داد. در هر دو اثر روابط و مناسبات شخصیت ها مشابه است؛ خویشان و اطرافیان تلاش می کنند. دو عاشق به هم برسند و کنشگر بازدارنده در لیلی و مجنون پدر لیلی و در ترویلس و کرسیده پدر کرسیده هستند که باعث جدایی عشاق می گردند. وجه افتراق این دو اثر در این است که لیلی و کرسیده از نظر وفاداری با هم فرق دارند. لیلی به مجنون وفادار است اما کرسیده ترویلس را رها می کند. روش تحلیل تطبیقی دو منظومه بر اساس مکتب تطبیقی امریکایی است که به مقایسه شباهت ها و افتراقات آثار ادبی می پردازد.
    کلیدواژگان: ليلي ومجنون، ترويلس و کرسيده، نظامي، چاسر
  • سارا زارع جیرهنده *، غلامرضا پیروز صفحات 117-140
    عشق فردگرا از اساسی ترین مضامین در شعر رمانتیک است. تجدد گرایی که از دوره ی پهلوی در ایران نهادینه می شود این مضمون را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد و به تبع آن، برخی از شاعران دچار نوگرایی در این حوزه می گردند. نیما یوشیج، نادر نادرپور و فروغ فرخزاد از شاعران رمانتی سیسم فردگرا در عصر پهلوی هستند که عشق، در اشعار آنها بسیار برجسته است. نویسندگان، به شیوه ی تحلیل محتوا، ضمن بیان ماهیت عشق، جلوه هایی از عشق مدرن را در سروده هایشان برشمرده و مورد تحلیل قرار داده اند. مهمترین این جلوه ها عبارت است از: برخورد طبیعی با عشق و معشوق و رو آوردن به معشوق طبیعی، نقد عشق کهن، توجه به معشوق درونی (اثیری و افسانه ای)، نقد عشق کهن، اروتیسم، عقده ی عشق، صراحت گفتار در عشق ورزی به مرد، توهم معشوق، مغازله با طبیعت و عشق آزاد.
    کلیدواژگان: عشق، رمانتیسیسم، نیما یوشیج، نادر نادرپور، فروغ فرخزاد
  • علی اکبر محسنی *، عباس کریمی صفحات 141-152
    بدون شک از مهم ترین رسالت های ادبیات در گذر تاریخ ، بیدارسازی وجدان به خواب رفته مردم بوده است. ادیب همچون تصویرگری ماهر، بازنمودی واقعی از جامعه را نشان می دهد. آنچه که در دانش نشانه شناسی مهم است چیدمان واژه ها و بازتاب آن در آثار ادبی است. گاهی مخاطب با دقت نظر در کنه هر متنی متوجه نوعی ابهام می شود. راه برون رفت، خوانش واژها و چیدمان آنها در ساختار این دانش است. پژوهش پیش رو سعی دارد، سوژه ای از ادبیات معاصر مصر را با عنوان «هبل» بازخوانی کند. هدف بازیابی نشانه های زبانی است که با استمداد از آنها می توان فضای جامعه را بازیافت. واکاوی های زبان شناختی این سروده مملو از حقیقت های ناگفته ای است که می توان از آنها به عنوان سندهای غیر قابل انکار تاریخی یاد کرد. داده های زبان-شناختی، خبر از شتاب واگرایی مردم به سوی گمراهی دارد. شاعر با بهره وری از فعل ها، زمان و وجهیت، زاویه دید خود را نسبت به موضوع بیان داشته است. ساختار جمله ها، به گونه ای است که هرگاه درباره تداوم اندیشه های ضلالت بار موروثی سخن گفته از جمله های اسمیه و هر وقت از رفتارهای جهل گرایانه نوظهور سخن گفته از جمله های فعلیه استفاده شده است.
    کلیدواژگان: سید قطب، هبل، نشانه شناسی، نادانی
  • مریم محمودی *، راضیه جمشیدی صفحات 153-168
    کهن الگوها پندارهای مشابه ملل مختلفند؛ نوعی تصویر ذهنی جهان شمول که می توان بر اساس آن شخصیت و فردیت شاعران را ارزیابی کرد. یکی از مهم ترین کهن الگوها، مادر است که در مظاهر ویژه ای جلوه می کند. فروغ فرخزاد توانسته است هردو سوی مثبت و منفی این کهن الگو را در اثر هنری خود نمایان سازد. هدف اصلی این پژوهش تبیین روند کسب فردیت با ردیابی بازتاب کهن الگوی مادر در شعر فروغ فرخزاد است. در این پژوهش با روش تحلیلی و توصیفی و از طریق نقد اسطوره گرا به واکاوی عناصر و مظاهر کهن الگوی مادر درشعر فروغ فرخزاد پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد مظاهر کهن الگوی مادر در شعرهای دوره دوم شاعری او بازتاب گسترده ای دارد و به اشکال مختلف از جمله: همذات پنداری، مادرزمینی و ادغام با بزرگ بانو، مرگ و فنا، بازگشت و بقا و تداوم، نمود یافته است.
    کلیدواژگان: کهن الگو، فروغ فرخزاد، مادرزمینی، مرگ، اسطوره
  • معصومه منتشلو *، پارسا یعقوبی جنبه سرایی صفحات 169-186
    زمان در مقام عنصر روایی و یکی از عوامل تثبیت فرم می تواند با دلالت هایی ضمنی به پیوندی «زیبایی شناختی- اندیشگانی» منجر شده؛ متن را به انسجام مضاعف برساند. برغم اینکه بسیاری از متن های تعلیمی کلاسیک با نوعی نتیجه محوری تولید گردیده و کمتر به دلالت پردازی غیر مستقیم با عناصر روایی پرداخته شده است؛ در برخی از روایت های داستانی آن عصر، همچون تمثیل شیخ صنعان عطار، نسبتی چشمگیر میان زمان توزیعی روایت با وضعیت، کنش های شخصیت اصلی قصه و درونمایه وجود دارد. این نوشتار به شیوه توصیفی- تفسیری، جریان زمان در روایت شیخ صنعان را به مثابه عنصری روایی برای تبیین انواع انسجام در آن متن بررسی کرده است. مبنای نظری این نوشتار برای معرفی جریان زمان در سه شکل ترتیب، تداوم و بسامد؛ الگوی ژنت و در بحث زمان در قالب حال اخلاقی سخن والاس مارتین است. نتیجه حاکی از آن است که زمان توزیعی در تمثیل مذکور با انواع زمان پریشی، تنظیم سرعت و تکرارها، منجر به دو سطح انسجام ساختاری و اندیشگانی شده است در این میانه، راوی با تکیه بر حال اخلاقی زمان روایت را متوقف کرده، به شکلی مستقیم اندیشه ای را با مخاطب در میان می گذارد.
    کلیدواژگان: روایت، عطار، عنصر زمان، شیخ صنعان
  • رقیه وهابی دریاکناری*، مهدی نیک منش صفحات 187-207
    «روایت شناسی» دانشی جدید و نتیجه انقلاب ساختارگرایی در عرصه داستان است. در تحلیل ساختارگرایانه «روایت»، سازوکارهای درونی متن ادبی بررسی می گردند؛ تا واحدهای ساختاری بنیادین کشف شوند. هدف پژوهش حاضر، تحلیل و بررسی ساختار «روایت» در سه شعر بلند روایی «مهدی اخوان ثالث»: «قصه شهر سنگستان»، «اژدها عفریته ای منحوس» و «خوان هشتم» است. در این مقاله تلاش گردیده است، تا بر اساس دیدگاه «ژرار ژنت» به بررسی مولفه های روایی؛ یعنی «زمان دستوری»، «وجه» و «صدا» پرداخته شود و بر آن است تا یکی از جنبه های تحول منظومه های روایی معاصر برشمرده شود. نتیجه این بررسی نشان می دهد: «اخوان» در سرودن اشعار روایی خود، از ظرفیت های«روایت» و «روایت گری» بهترین استفاده را نموده است. روایت های او به شکل لحظه ای و خطی بیان نشده؛ بلکه اغلب با «رجوع به گذشته» شکل گرفته اند. وی از «شتاب مثبت» و «ثابت» بهره می برد. بسامد حاکم بر این سه منظومه، «بسامد مفرد» است. افعال و کنش های هر سه اثر روایی، در زمان گذشته روی داده است. «فاصله» در دو منظومه اخوان، چشمگیر است؛ زیرا راویان آن ها «داخل در روایت خود» هستند.
    کلیدواژگان: روایت، ژرار ژنت، شعر روایی، سه شعر بلند اخوان ثالث
|
  • Zahra Ekhteyari *, Maryam Fadaei Bajgiran, Mohammad Javid Sabbaqeyan Pages 9-30
    The women´s position in authers and translators works, is as an indicator of their perspective about the half of society. There are two translation of an Indian book, Sooke Septati (Seventy Parrots) that was accomplished in a short interval. Imad Ben Mohammad Saghri has translated the book between 713-715 from Indian to Persian and named it Javaher-al-Asmar and Zia-al-Din Nakhshabi with due attention to the Saghri׳s translation, has translated the book in730 and named it Tooti-Nameh. In addition to differences in literary aspects, the interferences of these translators in stories, created differences. The different perspective of both translators about the women in stories, is one of the important points. Due to the reputation and importance of the two works and the difference between the views of the translators, it was essential to look at their way of looking at women. In spite of the fact that general principle of the book is similar, the perspectives of Saghri and Nakhshabi about the women, are different. In spite of Saghri׳s moderate perspective about women, Nakhshabi׳s expression and conclusion indicated the hostile perspective of him about the women. In Nakhshabi׳s stories, sinful men are forgiven, but in Saghri׳s stories, there is no difference between men and women in pardon or punishment. Meanwhile, there are new points about the Saghri׳s life in this article.
    Keywords: Women, Javaher-al-Asmar, Saghri, Tooti-Nameh, Nakhshabi´s Pessimism, Comparison
  • Ali Armaghan *, Reza Shajari, Alireza Fouladi Pages 31-48
    Romanticism is one of the most important literary schools of the present era, which has associated with it many poets and writers in the world. Persian literature, especially child and adolescent poetry, has been influenced by romanticism. Jafar Ebrahimi, also known as Shaahed, is one of the prominent poets as well as a pioneer in child and adolescent poetry. At the beginning, his model was Forough Farrokhzad, a Romantic poet. His poem contains delicate concepts in romanticism. Ebrahimi utilized the characteristics and principles of romanticism according to the child audience. The research at hand can provide a better understanding of this poet and also and indirect understanding of romanticism in Iranian child and adolescent poetry.
    the method of This article is Libraries and content description and analysis, witch also provides insight into Ebrahimi's poems of children as well as adapting them to the principles of Romanticism, examining features of romanticism in Ebrahimi's child and adolescent poetry.The outcome of the study points out that properties such as naturalism, rural life, nostalgia, impressionism, individualism, inclination to voyage and adventurism and also his attempt to discover new concepts are some notable features of romanticism in his poems.
    Keywords: child, adolescent poetry, romanticism, Jafar Ebrahimi, naturalism, rural life, impressionism
  • Hojatollah Omidali *, Yousof Asghari Pages 49-76
    Thematic and imaging of the two cores are the khaqani poetry that portrays the creative, dynamic and marvelous poetry of the poet. The pigeon's image in his poem is one of the recurring and focal images that binds with a mass of minor and minor visual clusters. Khaqani's skill in pigeon-painting is not limited to lexical play But behind these beautiful games, the ultimate fit, the broad knowledge of the poet, the beliefs and beliefs of people about the pigeon is also lies. This paper responds to these questions with the aim of examining the pigeon's image in Khaghani's poetry: What are the themes and proportions associated with the pigeon in Khaghani poetry? What are the images of the pigeon in Khaghani poetry? What are the goals and functions of these themes and pictures? The research method is content analysis. After extracting all pigeon-related biotopes, research in two aspects related to pigeon-related themes and pigeon-shaped imagery was analyzed. The relation between the pigeon and other birds, the peculiarity and habits of pigeon, the popular beliefs about pigeon are the main debates on the pigeon-like thematic axis; it is a simile, metaphor, parable and a good explanation of the khaqani's pigeon's imagery.
    Keywords: khaghani, pigeon, themed, imaging
  • Amirhussain Bahmani *, Hosain Hasanpoor Alashti, Reza Sattari, Siavash Haghjoo Pages 77-96
    Kalim Kashani follows Iraqi-style ghazals, in some respects. This study, written with the purpose to understand the similarity between the Hindi and Iraqi-style ghazals, based on the assumption that the Hindi-style sonneteers follow Iraqi style and in this respect, on the horizontal and vertical-axis, tendency to this style is evident in the Hindi sonnets, attempts to analyze, through descriptive–analytical method, the Kalim's genre based on Gérard Genette's Architextuality Theory. To this end, with regard to the importance of typology of Hindi -style sonnets, this issue studies in two sections: single and multi-content sonnets. The result shows contrary to popular perception not all Hindi-style are multi-content; so that in Kalims, many single-content sonnets are seen, among which romantic sonnets are frequent. Many of multi-content sonnets have a romantic framework, that sometimes non-romantic distichs of which could be interpreted by romantic arrangements. In terms of typology, all sonnets have an architextual relationship with Iraqi and Khorasani-styles. The only distinct species in Kalim's is a kind of boasting-complaint, is parody of the boasting odes about past styles. This type, which is the outcome of hypertextual changes, shows off on the vertical-axis in the single-content sonnets and on the horizontal-axis in multi-content ghazals.
    Keywords: Genre, Architextuality, Gérard Genette, Kalim Kashani, Hindi –style
  • Roohollah Roozbeh* Pages 97-116
    Geoffrey Chaucer is the father of British poetry, born in London in 1343 and died in 1400. In this article, while introducing Chaucer to literary scholars, Nezami’s Leily and Majnun is compared with Chaucer’s Troilus and Criseyde. These love poems show two cultures, and one can see, by studying these two love poems, the remarkable similarities of Nezami and Chaucer. In both works, the relationships of the characters are similar; relatives and others try to unite two lovers, and fathers of Leyli, and Crisede cause lovers’ separation. The distinction between these two works is that Lilly and Criseyde differ in terms of loyalty. Leily is loyal to Majnun, but Criseyde leaves Troilus. The comparative analysis method of this paper is based on the American comparative school, which compares similarities and differences between literary works.
    Keywords: Leili va Majnun, Troilus, Criseyde.
  • Sara Zare Jirhandeh *, Gholamreza Pirooz Pages 117-140
    Individual love is among the most basic themes of Romantic Poetry. Modernism which started from Pahlavi period in Iran influenced this theme; thus, some new poets tend to new concepts. Nima Yushij, Nader Nadeepour, and Foroogh Farrokhzad are Individual Romantic poets in Pahlavi period in whose works the concept of love us dominant. These poets used content analysis, along with the nature of live, to compose some aspects of modern love in their poetry. From among the most important aspects, natural treatment with love and beloved and tendency to natural beloved, criticizing old love, paying attention to internal beloved (ethereal and magical), eroticism, love complex, clarity in evincing love to man, hallucination of beloved, loving nature and free love can be seen.
    Keywords: Love, Romanticism, NimaYooshij, Nader Naderpour, Forough Farrokhzad
  • Ali Akbar Mohseni Mohseni *, Abbas Karimi Pages 141-152
    Of the most important tasks Literature has been the awakening throughout history. In this paper, Imagination poet in the fanfare daily life wearing face masks is significant. In the meantime, it is possible placed a higher value. to "protest poem" . Because it is full of hidden signs that gave us the opportunity to refresh our events. This approach is only possible through semiotics. This study is the subject of a poem called “Hobbal” of contemporary literature Egypt. “Sayed qhotb” in this poem to advance the it,s goals of many signs has benefited. One of these signs is iterate the aim of highlighting is used. Linguistic signs suggest accelerating people towards ignorant. Poet the use of verbs, time and modality is trying to imaging of your community. He has been very successful in this occasion. In this poem when the intention was to prove of the nominal stability and the continuation plans in case of a verbal phrases is used.
    Keywords: Semiotics, Sayed quota, hobball
  • Maryam Mahmoudi *, Raziyeh Jamshidi Pages 153-168
    The analogues are similar to different nations; a kind of universal mental image that can be used to evaluate the personality and individuality of the poets. One of the most important hangovers is the mother, which appears in a special manifestation. ForoughFarrokhzad has been able to portray both the positive and negative side of this story in his artwork. The main purpose of this research is to explain the process of individualization by tracking the reflection of the mother's allegations in ForoughFarrokhzad's poetry. In this research, by analytical and descriptive method and through mythological critique, the elemental elements and manifestations of the mother's model in ForoughFarrokhzad have been discussed. The results of the research show that the manifestations of his mother's second poem in his poetic poetry reflect a wide variety of forms, including: conceptualization, conceptualization and integration with the grandfather, death and death, return and survival and continuity.
    Keywords: Archetype, Forough Farokhzad, earth mother, death, myth
  • Masomeh Mantashlou *, Parsa Yaghoobi Janbesaraee Pages 169-186
    Time as a narrative element and one of the factors of the fixation of the form can lead to implicit implications for the "aesthetic-reflection" link, which translates the text into double integrity. In spite of the fact that many of the classical textbooks have been produced with a kind of pivotal result and are less
    indirectly implied by narrative elements; in some of the narrative narratives of that era, such as the Sheikh Sanan Attar allegory, there is a significant relationship between time There is a distribution of narrative with the situation, the actions of the main character of the story and the theme. In this descriptive-interpretive way, this article examines the flow of time in the narrative of Sheikh Sanan as a narrative element to explain the types of cohesion in that text. The theoretical basis of this paper is to introduce the flow of time in three forms of order, continuity and frequency; the pattern of genes and in the discussion of time in the moral formulation of Wallace Martin's words. The result implies that the time distribution in the allegoric with all sorts of time, frequency, and repetition has led to two levels of structural coherence and thinking. In the mean time, the narrator, by relying on the moralities, ceases to narrate the time, directly Discuss the idea with the audience.
    Keywords: Narat, Attar, element of time, Sheikh sanan
  • Roghayeh Vahabi Daryakenari *, Mahdi Nikmanesh Pages 187-207
    Narratology is a new knowledge and it is at the result of structuralism revolution in the realm of fiction. In analyzing the structuralist “narrative”, internal mechanisms of literary texts will be discussed, till the internal units are discovered. This study is an analysis of the structure of “narrative” on three long poems of “Akhavan”: “Sangestan City tale”; “Dragon, ominous sorceress”, “Eighth step” .this article deal with “Gerard Genette” Ideas about narrative component: “command Time”, “mode”, “voice”, and tries to study on one of the aspects of evolution of Contemporary narrative poems. The result of this study shows that: “Akhavan” in his narrative poems has used the narrative capacities in a high standard. He hasn’t been expressed his stories in linear and comental order. Most of the time, he uses flash backs. In the three examples of his narrative poems, uses positive and fixed acceleration. The dominant frequence in these three poems, is “Singulative frequency”; even though the “Rrepeatitive frequency” is seen many times. The difference between his two poems, are significant, because their narrators are in their narration.
    Keywords: Narrative, Gerard Genette, Narrative Poetry, Three Long Poems of Akhavan Sales