فهرست مطالب

تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی - پیاپی 67 (پاییز و زمستان 1395)

نشریه تحقیقات سامانه ها و مکانیزاسیون کشاورزی
پیاپی 67 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اردشیر اسدی، اورنگ تاکی صفحات 1-14
    هواد هی چمن با استفاده از ماشین های وارداتی از چند لحاظ مانند عمق کم حفره های ایجادشده، کنده شدن قسمت هایی از چمن و زمان بر بودن جمع آوری فتیله ها، رضایت بخش نیست. در این پژوهش با در نظرگرفتن این اشکالات، ماشینی جهت سازگاری با عرصه های چمن کاری ایران ساخته شد. برای ساخت ماشین ابتدا به انتخاب شکل مناسب عوامل خاک ورز (انگشتی ها) پرداخته شد و بدین منظور شش نوع انگشتی، با دو شکل مقطع استوانه ای (با دیواره شیاردار و بدون شیار) و مخروطی هر یک با لبه صاف و قلمی ساخته شدند. انگشتی ها در یک قطعه زمین چمن شهری با بافت رسی، در قالب طرح کامل تصادفی در 3 تکرار (10 مشاهده در هر تکرار) از لحاظ نیروی استاتیکی مورد نیاز برای بریدن لایه کاهبرگ و نفوذ در خاک و همچنین طول فتیله های خارج شده از انگشتی، مقایسه شدند. نتایج بررسی ها نشان می دهد که طول فتیله های خارج شده از انگشتی با مقطع مخروطی و لبه قلمی، بدون نیاز به اعمال نیروی فشارنده بیشتر، به طور متوسط 28 میلی متر بیشتر از طول فتیله های خارج شده انگشتی های استوانه ای است. پس از انتخاب شکل انگشتی، یک غلتک دو قسمتی با قطر نسبتا زیاد برای نصب انگشتی ها روی آن، ساخته شد و این مجموعه به یک تراکتور دو چرخ متصل گردید. نتایج مقایسه این ماشین با ماشین خودگردان وارداتی نشان دهنده برتری آن از لحاظ طول فتیله ها و عمق حفره های ایجادشده است. همچنین، ردیف کردن فتیله ها که به واسطه دو قسمتی بودن غلتک امکان پذیر شد، باعث کاهش 65 درصدی در نیروی کارگری مورد نیاز برای جمع آوری آنها گردید و ضمن اینکه ماشین ساخته شده آسیب هایی که ماشین وارداتی به چمن وارد می کرد به دنبال نداشت.
    کلیدواژگان: حفره زن، ماشین هواده، هزینه کارگری، هوادهی چمن
  • زهرا محمدی امین، یعقوب منصوری، حسن ذکی دیزجی صفحات 15-18
    در این پژوهش، ردیف کار نیوماتیکی ساخت شرکت تراشکده کرج و خطی کار ساخت شرکت صنعت کاران دزفول ارزیابی و مقایسه شدند. پارامترهای مستقل شامل نوع کارنده در دو سطح (ردیف کار تراشکده و خطی کار صنعت کاران)، دو نوع سطح بستر (سطح صاف آزمایش و زمین شخم خورده)، سه سرعت پیشروی (3، 5 و 7 کیلومتر بر ساعت) و چهار نوع بذر (گوجه فرنگی، پیاز، تربچه، کاهو) و پارامترهای وابسته شامل: ضریب پراکندگی جانبی بذرها نسبت به خط مستقیم کشت، درصد شکستگی و تاثیر موزع روی قوه نامیه بذرها و میزان مصرف بذر در واحد سطح بوده است. در این تحقیق برای انجام آزمایش ها از طرح های آماری کرت های خردشده در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد و آنالیز واریانس و مقایسه میانگین صفات به کمک نرم افزار MSTATCانجام شد. مقادیر بهینه برای شاخص میزان کاشت بذر در هکتار (07/0 کیلوگرم) برای شاخص ضریب پراکندگی جانبی بذرها نسبت به خط مستقیم کشت (5/2میلی متر)، برای شاخص درصد شکستگی بذرها و شاخص درصد تاثیر موزع روی قوه نامیه (صفر درصد) به دست آمد. بر اساس نتایج به دست آمده، از نظر شاخص میزان بذر مصرفی در واحد سطح و پراکندگی جانبی بذر ها از خط مستقیم کشت، ردیف کار تراشکده بهتر از کارنده صنعت کاران دزفول بوده است. از نظر شاخص درصد شکستگی بذر پس از عبور از موزع، به خاطر عدم تناسب برخی بذور با سلول های صفحه موزع، ردیف کار تراشکده شکستگی بیشتری از خطی کار صنعت کاران داشته است که دلیل آن نامتناسب بودن اندازه سلول های صفحه موزع با اندازه برخی بذرها بوده است. از نظر شاخص درصد تاثیر موزع روی قوه نامیه دو کارنده تفاوت معنی داری نداشته اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، بذر، سبزی ها، سرعت پیشروی، کارنده
  • فرزاد صالحیان، سید جعفر هاشمی صفحات 19-40
    زمان مناسب برداشت برنج می تواند ضایعات محصول را در مزرعه و عملیات تبدیل شلتوک کاهش دهد. در این تحقیق، اثر زمان برداشت شالی بر خواص تبدیل دو رقم برنج محلی هاشمی و پرمحصول گوهر در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز (ایران) بررسی شد. برداشت محصول هنگامی که رطوبت شلتوک به 23 درصد بر پایه تر رسید (85 و 115 روز پس از نشاکاری به ترتیب برای ارقام هاشمی و گوهر) آغاز و تا ورس کامل محصول طی نه زمان برداشت بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که اثر زمان برداشت بر صفات درصد ترک، دانه های گچی، مقدار سختی، راندمان تبدیل کل، درجه تبدیل و درصد برنج سفید سالم در سطح احتمال 1 درصد معنی دار است. همچنین، بیشترین راندمان تبدیل کل (9/53 درصد) و میزان برنج سفید سالم (7/40 درصد) برای رقم هاشمی در زمان برداشت ششم با رطوبت 3/18 درصد (93 روز پس از نشاکاری) به دست آمده است اما برای رقم گوهر، اختلاف معنی داری بین زمان های مختلف برداشت وجود نداشت. بنابراین مشخص شد که مناسب ترین بازه زمانی برداشت برنج از نظر راندمان تبدیل کل و درصد برنج سفید سالم برای رقم هاشمی بین 92 تا 95 و برای رقم گوهر بین 121 تا 124 روز پس از نشاکاری است.
    کلیدواژگان: دانه های گچی، درصد برنج سفید سالم، درصد ترک، راندمان تبدیل کل، زمان برداشت
  • عادل واحدی، محمد یونسی الموتی صفحات 41-54
    صنعت طیور یکی از بزرگ ترین و توسعه یافته ترین صنایع موجود در کشور است و بررسی میزان انرژی مصرفی در مرغداری یکی از مهم ترین مسائل در پرورش مرغ گوشتی است. تحقیق حاضر به بررسی روند میزان مصرف انرژی در واحد های پرورش مرغ گوشتی استان البرز می پردازد. نهاده های اصلی ورودی شامل خوراک مصرفی، سوخت (گاز و گازوئیل)، الکتریسیته، نیروی انسانی، ماشین ها و جوجه یک روزه گوشتی و ستانده ها ( نهاده های خروجی ) شامل گوشت مرغ و فضولات بستر هستند. کل انرژی های ورودی و خروجی برای هزار قطعه مرغ به ترتیب2/125 و 9/24 گیگاژول به دست آمد. شاخص های انرژی شامل کارآیی انرژی، بهره وری انرژی و انرژی ویژه به ترتیب 2/0، 019/0 کیلوگرم بر مگاژول و 55/52 مگاژول بر کیلوگرم به دست آمده است. سوخت مصرفی (گاز و گازوئیل) با 84/50 و خوراک مصرفی با 43/42 درصد بیشترین سهم و جوجه یک روزه با 39/0 و نیروی انسانی با 06/0 درصد کمترین سهم را در بین نهادهای ورودی به خود اختصاص داده اند. سهم انرژی مستقیم 03/57 و سهم انرژی تجدید ناپذیر 93/99درصد از کل انرژی مصرفی تعیین شده است.
    کلیدواژگان: کارآیی انرژی، بهره وری انرژی، مرغ گوشتی، سوخت، البرز
  • فردین رنجبر، محمدحسین کیانمهر صفحات 55-68
    استفاده بهینه از دستگاه های پوشش دهنده دوار بذر مستلزم دانستن اطلاعاتی درباره خواص فیزیکی و چگونگی حرکت بذر در استوانه دوار است. یکی از مهمترین تنظیمات، تنظیم سرعت دورانی استوانه دوار است به گونه ای که بذرهای داخل استوانه حرکت غلتان داشته باشند. برای به دست آوردن این اطلاعات، از روش جدیدی استفاده می شود که بر اساس حرکت دانه ها در استوانه ای دوار که کمتر از پنجاه درصد پر شده باشد، استوار است. دلیل انتخاب این بذرها شکل و ضریب کرویت متفاوت آنهاست. زاویه های استقرار پایین و بالا برای هر سه نوع بذر، با استفاده از استوانه دوار اندازه گیری شد. در مرحله بعد سرعت استوانه به تدریج از صفر تا صد دور در دقیقه افزایش داده شد و سرعت شروع و خاتمه حرکت در حالت غلتان برای هر بذر به دقت مشخص گردید. نتایج بررسی ها نشان می دهد که شکل بذر تاثیر زیادی بر چگونکی حرکت آن در استوانه دوار دارد. در پرشدگی 25 درصد، بذر کروی شکل ماشک، بازترین دامنه حرکت غلتان را دارد و تقریبا از سرعت یک تا 65 دور در دقیقه دارای حرکت غلتان است در حالی که این دامنه برای بذر گوجه فرنگی از 8 دور در دقیقه شروع می شود و در حدود 40 دور در دقیقه خاتمه می یابد. همچنین دامنه حرکت غلتان برای بذر گندم از 6 دور در دقیقه شروع می شود و در سرعت 49 دور در دقیقه پایان می یابد. این تحقیق در پی تعیین میزان بهینه سرعت دوران استوانه برای پوشش دهی نیست و صرفا در جستجوی ارتباط خواص فیزیکی بذر با رفتار حرکتی آن در استوانه دوار است.
    کلیدواژگان: استوانه دوار، بذر، حالت های حرکت، زاویه استقرار
  • کاظم فتحعلی نژاد، جهانفر دانشیان، مجید مرادخانی، محمد یونسی صفحات 69-80
    با توجه به بالا بودن هزینه کارگری در تولید برنج، استفاده از ماشین نشاکار برنج و بالا بردن سطح مکانیزاسیون یکی از راهکارهای اساسی در کاهش هزینه تولید، پایداری و تهیه نشای سالم و قوی برای نشای جعبه ای است. واکنش زراعی ارقام برنج نسبت به کاشت مکانیزه با ماشین نشاکار به دلیل تفاوت در میزان تراکم و نوع آرایش کاشت متفاوت است. بدین منظور این تحقیق با هدف دستیابی به مناسب ترین سن نشا برای کاشت مکانیزه چهار رقم برنج در سال زراعی 1388 در ایستگاه تحقیقات برنج چپرسر شهرستان تنکابن اجرا گردید. آزمایش ها با استفاده از طرح اسپیلت پلات و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اصلی سن نشا با چهار سطح (20، 27، 33 و40 روز) و فاکتور فرعی شامل چهار رقم برنج (هاشمی، خزر، هیبرید و شیرودی) بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان می دهد که سن نشا بر اکثر صفات مورد بررسی اثرگذار است و اختلاف معنی داری در داده های به دست آمده در سطح پنج، یک و 1/0 درصد وجود دارد. تاثیر ارقام نیز بر تمامی صفات مورد بررسی معنی دار بود. بررسی ضریب همبستگی بیانگر ارتباط مثبت و معنی دار با صفات بود. بیشترین عملکرد از سن نشای 20 روز با 9/5166 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. در میان ارقام نیز بیشترین عملکرد به رقم شیرودی با 9/5899 کیلوگرم در هکتار تعلق داشت. بنابراین، برای دستیابی به توان بالقوه، رقم شیرودی با نشای 20 روز توصیه می شود که یکنواختی و مناسب ترین سن نشا را به منظور کاشت با ماشین نشاکار راه رونده داشت.
    کلیدواژگان: تولید ارگانیک، سن گیاهچه، عملکرد برنج، ماشین نشاکار
  • علی محمد صادقی، محمدحسین آق خانی، باقر عمادی، ایوب جعفری ملک آبادی صفحات 81-94
    کاشت نشا یکی از روش های موثر در افزایش بازده اقتصادی برخی محصولات کشاورزی مانند برنج، سبزی ها و...است. به علت گران بودن دستگاه های وارداتی، بسیاری از کشاورزان از نیروی کارگری جهت تولید نشا استفاده می کنند. هدف این پژوهش طراحی، ساخت و ارزیابی دستگاهی ساده، کم هزینه، با امکانات بومی، جهت بذرکاری سریع و دقیق سینی های نشا است. دستگاه با نرم افزار Catia مدل سازی شد. نمونه اولیه شامل موزع استوانه ای مکشی با روزنه هایی به قطر 1 و 2 میلی متر، مکانیسم قطع کن فشار، مکانیسم بادامک جهت جلو راندن مرحله ای سینی (متناسب با حرکت موزع) و مجموعه واحد انتقال توان، مرکب از چرخ، زنجیر و تسمه است. به منظور ارزیابی دستگاه و تعیین شرایط بهینه، میانگین خطاهای نکاشت و چندگانه کاشت برای دو نوع بذر خیار و عدس، در یک طرح آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اندازه گیری شد. متغیر های مستقل، قطر روزنه در دو سطح (1 و 2 میلی متر) و فشار در دو سطح (8- و 15- کیلو پاسکال برای بذرخیار و 7- و 13- کیلو پاسکال برای عدس) در نظر گرفته شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که دستگاه در خلا بیشتر و قطر روزنه کوچک تر عملکرد بهتری دارد، به طوری که کارکرد بهینه برای بذر خیار، فشار15- کیلو پاسکال و روزنه 1 میلی متر و برای بذر عدس، فشار13- کیلو پاسکال و روزنه 1 میلی متر به دست آمده است. ظرفیت دستگاه در حالت بهینه 240 سینی (25200 بذر) در ساعت و میانگین خطای نکاشت 13/16 و 1/19 درصد و میانگین خطای چندگانه کاشت 81/7 و 9/8 درصد به ترتیب برای عدس و خیار به دست آمد.
    کلیدواژگان: استوانه مکشی، بذرکار، سینی نشا، نشا
  • محمدعلی به آئین، اصغر محمودی، سید فرامرز رنجبر صفحات 95-112
    مدیریت دما موضوعی مهم در حفظ کیفیت محصولات باغبانی، پس از برداشت، است. یکی از روش ها در کنترل مناسب دما، پیش خنک سازی است که قبل از انبارکردن محصول در سردخانه اجرا می شود و عمر قفسه ای و مدت زمان انبارمانی میوه ها را افزایش می دهد. از طرف دیگر در پیش خنک سازی، تخمین پارامترهای سردشدن (مدت زمان نیمه و هفت – هشتم سردشدن) به سنسورهای دقیق و صرف وقت نیاز دارد. بنابراین در این تحقیق، سرعت جریان هوا به عنوان عاملی موثر در سردشدن انار رقم رباب، در سه سطح 5/0، 1 و 3/1 متر بر ثانیه در نظر گرفته شد. پارامترهای فاکتور تاخیر، ضریب سردشدن، مدت زمان های نیمه و هفت – هشتم سردشدن بر اساس اطلاعات ثبت شده از سنسورهای دما محاسبه شد. با استفاده از اعداد بی بعد فوریه و رینولدز، تخمین مدل های رگرسیون برای مدت زمان های سردشدن به دست آمد و با داده های آزمایش مقایسه گردید. نشان داده شده است که با افزایش سرعت جریان هوا، مدت زمان سردشدن کاهش و ضریب انتقال حرارت همرفتی تا 46/58 درصد افزایش یافته است. نتایج کلی نشان می دهدکه برای محصولات کروی مثل انار، با استفاده از همبستگی فوریه – رینولدز، مدت زمان سردشدن با دقت مناسب (حداکثر خطا برای زمان های نیمه و هفت – هشتم سردشدن به ترتیب 46/11 و 83/10 درصد) و بدون استفاده از معادلات پیچیده، برآورد می شود.
    کلیدواژگان: انار، پیش خنک سازی، مدت زمان نیمه و هفت، هشتم سردشدن، همبستگی فوریه، رینولدز
|
  • Ardeshir Asadi, Orang Taki Pages 1-14
    Soil aeration by imported machines were reportedly unsatisfactory due to creation of shallow holes, taking off some patches of the turf and time consuming work needed for collecting the excavated cores. Considering these problems, a machine was developed to suit Iran’s lawn spaces. To develop an appropriate aerator, the shape of the plugs was studied at the first step and for this purpose six types of plugs with conical and cylindrical cross section (with and without slot) with tips cut diagonally and perpendicularly were built. The plugs were compared in an experiment based on complete randomized blocks design with 3 replication in an urban lawn space with clay soil in terms of the required static force for cutting the thatch and penetrating to the soil as well as the length of projected cores. The results showed that the conical plugs with beveled tips had a 28 millimeter longer cores than the cylindrical plugs with similar tip using approximately equal forces for insertion. Having chosen the appropriate shape of plug, a split roller with a relatively large diameter were constructed for installing plugs around it and the whole device attached to a walking tractor. Comparing the developed machine with a commercial self-propelled aerator revealed that the developed aerator improved the length of the cores and depth of the holes. The split roller in the machine which windrowed the cores also caused a 65% decrease in labor requirement for collecting the cores and did not have dug patches of turf.
    Keywords: labor cost, lawn aeration, plug aerator
  • Zahra Mohammadi Amini, Yaghoub Mansouri, Hassan Zaki Dizaji Pages 15-18
    In this research, the pneumatic planter made in karaj Tarashkade company and the driller made in Dezful Sanatkaran company, was compared and evaluated. The independent variables include, the type of planter at two levels (row crop planter and driller), two types of seed bed (smooth bed and plowed land), three ground speed (3, 5 and 7 km/h), 4 seed type (tomato, onion, radish and lettuce). The dependent variables include the seed’s lateral dispersion coefficient compared to the straight line, the seeds breakage percentage and the effect of metering devise on seed breakage and viability and the rate of seed shattering losses per hectare. In this test, a statistical software program MSTATC and split plot based on randomized complete block design with three replications was used. The results showed that: The optimal Index values for the rate of seeding per hectare is obtained was (0.07 kg), seed’s lateral dispersion coefficient in the straight line obtained (2.5 mm), percentage of seeds breakage and effect of the metering device on viability after passing the metering device was (0%). Therefore with respect to the seed’s lateral dispersion coefficient compared to the straight line and the rate of seed shattering losses per hectare index, row crop planter is better than driller. With respect to the seeds breakage percentage index and due to the misalignment of the cell's seed planters, row crop planter had more breakage than driller. With respect to the effect of metering devise on seed viability index, there was no significant difference between the two planters.
    Keywords: Evaluation, Ground speed, Planter, Seed, Vegetables
  • Farzad Salehian, Seyed Jafar Hashemi Pages 19-40
    Suitable harvesting time reduces the losses in the field and also at milling stage. This research evaluated the effect of different harvesting times on milling properties of two paddy varieties (Hashemi and Gohar) that was conducted at Haraz technology development center (Iran). The harvesting was started when the moisture of paddy was 23% w.b (85 and 115 days after transplanting for Hashemi and Gohar varieties respectively) and continued until shattering was occurred for both varieties. Totally, the harvesting was done at nine times. Results showed that the effect of harvesting time has significant effect (P
    Keywords: Chalky kernels, Fissured kernels, Harvest time, Milling ratio, White rice percent
  • Adel Vahedi, Mohammad Younesi Pages 41-54
    Poultry industry is one of the biggest and most developed industries in Iran. One of the important issues in broiler industry is the energy consumption. In this study, the energy consumption flow and the amount of energy production were investigated for broiler farms in Alborz province. Data were collected through interviews and questionnaires. Input energies were the feed, fuel (natural gas and diesel), electricity, labor, equipment and chicken, and the output energies were the broiler and manure. The total of input and output energies obtained were 125.2, 24.9 GJ/1000Birds, respectively. Energy indices, including energy ratio, energy efficiency and specific energy were obtained were 0.2, 0.019 kg/MJ and 52.55 MJ/kg, respectively. The highest share of energy consumption belonged to fuel (gas and diesel) with 50.84% and feed with 42.43% , and the chicken and labor with 0.39 and 0.06 % were the lowest share among the input energies.
    Keywords: broiler, Fuel, Energy Efficiency, Energy Productivity
  • Fardin Ranjbar, Mohammad Hossein Kianmehr* Pages 55-68
    The optimal use of rotary seed coater needs the knowledge of the physical properties and the behavior of seed motion in rotary drum. One of the most important parameters in such equipments is the rotational speed of the drum which causes the rolling action of seeds. In this research a new method was used for measuring these properties which was based on the motion of seeds in a less than 50% filled rotating drum. Firstly the angle of repose of three types of seed (vetch, wheat and tomato seed) with different shape was measured with different methods and the values ​​obtained were compared. Then, the lower and upper angle of repose were also measured by rotary drum. At the final step, the rotational speed of the drum were gradually increased from 0 to 100 rpm. The speed of the drum which caused the seeds rolling motion to start and end was also measured. The results showed that the shape of the seeds had a great impact on the type of motion in the rotating drum and it was obtained that the vetch seeds had the widest speed range with rolling mode of motion (from 1 to 65 rpm). However, this range for tomato seeds is from 8 to 40 rpm and for wheat seeds from 6 to 49 rpm. Finally the increase of filling degree of frum from 25% to 40%, resulted the rolling mode of motion for all of seeds began and end sooner.
    Keywords: Angle of repose, Mode of motion, Rotary drum, Seed
  • Kazem Fathalinejad, Jahanfar Daneshian, Majid Moradkhani, Mohammad Younesi Pages 69-80
    Due to the high labor costs in the production of rice, use of rice planting and mechanization is one of the basic strategies for sustainability and preparing healthy and strong seedling, transplanting and reducing the cost of rice production. Crop response to mechanized planting with planting machines due to differences in the density and type of planting is different. Therefore, this study aimed to achieve the most suitable criteria on for transplanting age of four varieties of rice. Experiments were conducted in the year of 2009 was conducted at the Chaparsar Rice Research Station (Tonekabon city). crop, using a split-plot design in a randomized complete block design with three replications. The main factor included four levels of transplanting ages (20, 27, 33 and 40 days) and the subplots were four varieties of rice cultivars (Hashemei, Khazar, Hybrid and Shiroodi). Analysis of variance showed that transplanting age affected most of the factors and data shows significant differences at the level of 5, 1 and 0.1 percent. Effects of rice varieties also were significant on all factors. Correlation coefficient of data was positive and showed significant relationship with the parameters. The highest yield was achieved for 20 days rice transplanting age with the amount of 5166.9 kg per hectare. Among cultivars, the highest yield belonged to the Shiroodi verities with 5899.9 kg per hectare. Therefore, to achieve the highest yield potential of shiroodi verities, the 20 day transplanting ages is recommended for planting the rice transplanting by walking type transplanters.
    Keywords: Age of seedlings, Organic production, Rice yield, Transplanting machines
  • Ali Mohammad Sadeghi, Mohammad Hossein Aghkhani*, Bagher Emadi, Ayoub Jafari Malekabadi Pages 81-94
    Transplantation is one of the most effective ways to increase economic efficiency of some agricultural products like rice and vegetables. The aim of this study was to design, construct and evaluate a simple and inexpensive seeder for fast and accurate seeding in transplant trays. Modeling was performed using CATIA software. The prototype consists of a cylindrical vacuum distributor with holes of 1 and 2 mm diameters, pressure brake mechanism, the cam & forwarding mechanism for pushing tray step by step, and a power transmission mechanism (consisting of the sprocket and belt). To evaluate the machine and determine the optimum conditions, average operating errors including none-planting and multiple-planting errors were obtained for two kinds of seeds (cucumber and lentil). A factorial experiment based on a completely randomized design was applied. Independent variables were the diameter of holes (1 and 2 mm) and pressure (-8 and -15 kpa for cucumber and -7 and -13 KPa for lentils). The results showed that the better performance was achieved under higher vacuum condition and smaller diameter. The optimum condition was obtained at diameter of 1 mm and pressure of -15 and -13 KPa for the seeds of cucumber and lentil, respectively. The optimal capacity was 240 trays (25200 seed) per hour and an average of none-planting and multiple-planting errors were 19.1% and 8.9%, 16.13% and 7.81% for the seeds of cucumber and lentil, respectively.
    Keywords: Seeder, Seedling trays, Transplanting, Vacuum cylinder
  • Mohammad Ali Behaeen*, Asghar Mahmoudi, Seyed Faramarz Rangbar Pages 95-112
    Temperature management is an important subject in maintaining the quality of horticultural products after harvest. One of the methods in suitable control of temperature, is precooling, that is conducted before storing of the product which increases shelf life and storage time the fruits. On the other hand, estimation of cooling parameters (half and seven-eighths cooling times) need precise sensors and is time consuming in precooling operations. In this research, airflow velocities as an effective factor in cooling at three levels of 0.5, 1, and 1.3 m s-1 was considered. Parameters including lag factor, cooling coefficiency and half and seven-eighths cooling times were calculated based on recorded data of the temperature sensors. Finally, using the dimensionless numbers, Fourier and Reynolds, the estimation of regression models obtained for cooling times and compared with experimental data. With increasing airflow velocity, cooling times decreased and convective heat transfer coefficient was enhanced up to 58.46%. The overall results showed that for sphere shaped products like pomegranate, using Fo-Re correlation, cooling times are estimated with suitable precision (maximum error for half and seven-eighths cooling times 11.46 and 10.83, respectively) and without using complex equations.
    Keywords: Fo-Re correlation, Half, Seven-eighths cooling times, Pomegranate, Precooling