فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 37، پاییز 1384)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 37، پاییز 1384)

  • 64 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1385/08/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مختار جعفرپور، حسن مفید پور، علیرضا ابراهیم زاده صفحه 6
    زمینه و هدف
    مطالعات متعددی در مورد اثرات اتانول بر بیضه انجام گرفته است ولی تغییرات میکروسکوپی ناشی از مصرف الکل، کمتر مورد توجه محققین بوده است. لذا هدف از این پژوهش، ارزیابی اثرات اتانول بر ساختمان میکروسکوپی بافت بیضه موش بود و این که آیا تغییرات احتمالی در ناحیه خاصی از بیضه ایجاد می شود و یا این که تمام آن را در بر می گیرد.
    مواد و روش ها
    به منظور انجام این پژوهش تعداد 40 راس موش نر نژاد Balb/c، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم گردیدند. گروه آزمایش روزانه به میزان یک میلی گرم اتانول به ازای هر گرم وزن بدن، به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت نموده و گروه کنترل نیز به همین میزان، سرم فیزیولوژیک دریافت کردند. در ادامه نیمی از موش ها پس از یک ماه تزریق، و نیمه دیگر پس از دو ماه تزریق، در هر دو گروه آزمایش و کنترل تحت بیهوشی قرار گرفتند و بلافاصله بیضه های آن ها از بدن خارج گردیده و پس از شستشو با نرمال سالین، در فرمالین فیکس گردید. پس از پاساژ بافتی در پارافین قالب گیری، برش هایی به ضخامت 10 میکرون تهیه و با هماتوکسیلین – ائوزین رنگ آمیزی شدند. لام های آماده شده با میکروسکوپ نوری مورد بررسی و تصویربرداری قرار گرفت.
    یافته ها
    تغییرات تخریبی در بافت بیضه موش هایی که یک ماه اتانول دریافت کرده بودند، رخ داده و این تغییرات تخریبی در بافت بیضه گروهی که به مدت دو ماه اتانول دریافت کرده بودند، با وسعت بیشتری بخصوص در ساختار لوله های منی ساز مشاهده گردید. این در حالی است که در گروه کنترل، هیچ گونه تغییر غیر طبیعی و یا تخریبی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    اتانول تزریقی اثر تخریبی پیشرونده بر ساختمان بافتی بیضه بخصوص لوله های منی ساز و دودمان سلول های جنسی دارد به طوری که هر قدر زمان تزریق بیشتر باشد، میزان این تغییرات تخریبی نیز بیشتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: اتانول، بیضه، لوله های منی ساز، سلولهای جنسی
  • ملیحه کشوری، محمدرضا دارابی، مجید محسنی صفحه 11
    زمینه و هدف
    امروزه درمان های متنوعی برای بی اختیاری استرسی ادرار وجود دارد که شامل درمان های محافظه کارانه، طبی و جراحی بوده و هر کدام از معایب و مزایایی برخوردار هستند. در این مقاله به بررسی و اعلام نتایج تعلیق گردن مثانه و انجام کولپورافی قدامی همزمان در بیماران مراجعه کننده با شکایت بی اختیاری استرسی ادرار که در معاینه، سیستوسل گرید II و III داشته اند، پرداخته شده است.
    مواد روش ها
    طی سال های 82-1380، تعداد 135 بیمار خانم با شکایت بی اختیاری ادراری به درمانگاه اورولوژی و زنان مراجعه کردند که از این میان، تعداد 72 بیمار مبتلا به بی اختیاری استرسی ادرار و 21 بیمار مبتلا به بی اختیاری مخلوط با برتری بی اختیاری استرسی ادرار بودند. با توجه به شدت بی اختیاری استرسی ادرار و معاینه فیزیکی (وجود سیستوسل گرید II و III همزمان) و عدم موفقیت با درمان های محافظه کارانه، تعداد 58 نفر جهت عمل جراحی کولپورافی قدامی و ساسپنشن سوزنی همزمان انتخاب شدند.
    یافته ها
    مورتالیتی حین و بعد از عمل، در این بیماران وجود نداشت. در 13 بیمار (22.4 درصد) دو روز بعد از عمل سوند ادراری کشیده شد ولی بیمار قادر به ادرار کردن نبودند و در 11 مورد، پس از یک هفته سونداژ، مشکل بیمار رفع گردید و در 2 بیمار احتباس ادراری تکرار شد که توصیه به سوندگذاری مداوم تمیز (Clear Intermittent Catheterization) شد و پس از دو هفته، بیمار قادر به ادرار کردن طبیعی بود. در یک بیمار که به علت دیزوری مقاوم به درمان، سونوگرافی و سیستوسکوپی انجام شد، نخ به داخل مثانه مهاجرت کرده بود که به وسیله سیستوسکوپ خارج شد. 55 بیمار (94.9 درصد) بهبود علایم را یک سال پس از عمل ذکر می کردند و در 47 بیمار (81 درصد) موفقیت کامل (خشک بودن بیمار) حاصل شد. میزان باقیمانده ادراری در تمام بیماران یک ماه بعد از عمل اندازه گیری شد که در 100 درصد بیماران کمتر از حد فوقانی نرمال بود.
    نتیجه گیری
    میزان موفقیت در این مطالعه نسبت به مطالعات مشابه بالاتر بود. با توجه به میزان پایین مورتالیتی و موربیدیتی و میزان بالای موفقیت پس از عمل برای زنانی که با بی اختیاری استرسی ادرار و سیستوسل گرید II و III مراجعه می نمایند، روش درمان جراحی همزمان کولپورافی قدامی و ساسپنشن سوزنی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بی اختیاری استرس ادراری، سیستوسل، ساسپنشن سوزنی، کولپورافی قدامی
  • مهندس سیدکریم شفقی اصل، مهندس عزت نوری زاده، کریم الله قاسمی گرمی، مهندس نقی مالوفی صفحه 17
    زمینه و هدف
    امروزه مشخص شده است که هلیکوباکترپیلوری شایع ترین علت گاستریت در سراسر جهان است. این ارگانیسم در پیشرفت زخم معده و به ویژه زخم دوازدهه نیز نقش مهمی را ایفا نموده و عامل یکی از رایج ترین عفونت ها در سراسر دنیا است که حداقل نیمی از جمعیت را در بسیاری از جوامع مبتلا می سازد. مقاومت های این میکروارگانیسم در برابر داروهای شیمیایی یک مشکل جدی است و نیاز برای یافتن مواد ضد میکروبی ارزان و موثر را ایجاب می کند. در حال حاضر بنا به دلایل مختلف نظیر غلبه بر مقاومت های اکتسابی باکتری ها و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها، تولید فرآورده های گیاهی ضد باکتریایی کاملا ضروری به نظر می رسد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی زردچوبه و دارچین را بر روی پنج سویه هلیکوباکترپیلوری می باشد.
    مواد و روش ها
    گیاهانی که بر علیه پنج سویه هلیکوباکترپیلوری انتخاب شدند. شامل دارچین و زردچوبه بودند که عصاره های الکلی و آبی آن ها با روش انتشار در آگار بر روی پنج سویه هلیکوباکترپیلوری های جدا شده از بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان شریعتی تهران مورد بررسی قرار گرفت، نمونه های بیوپسی از بیماران مبتلا به زخم معده و اثنی عشر، گاستریت و سرطان معده جدا شده بود. نمونه ها در داخل ترانسپورت به آزمایشگاه جهت بررسی و مطالعات بعدی منتقل شدند.
    یافته ها
    از بین عصاره های آبی و الکلی حاصل از گیاهان مورد مطالعه از نظر خاصیت ضد باکتریایی، عصاره های زردچوبه بیشترین اثر ضد میکروبی را از خود نشان دادند. بطوری که قطر هاله عدم رشد در عصاره های آبی 22 میلی متر و در عصاره الکلی 18 میلی متر بود. در صورتی که قطر هاله عدم رشد برای گیاه دارچین در عصاره آبی 17 میلی متر و در عصاره الکلی 12 میلی متر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که گیاهان مورد آزمایش دارای خاصیت ضد باکتریایی می باشند که در این میان، خاصیت ضد باکتریایی عصاره آبی زردچوبه بر روی هلیکوباکترپیلوری قابل توجه می باشد. بنابراین توصیه می گردد با استخراج مواد موثره این گیاهان، تحقیقات بیشتری در این زمینه ایجاد شود.
    کلیدواژگان: دارچین، زردچوبه، ضد باکتریایی، هلیکوباکتر پیلوری
  • رویا عسکری، محمدرضا حامدی نیا صفحه 22
    زمینه و هدف
    تحقیقات زیادی در رابطه با ورزش و سیستم ایمنی انجام شده است ولی درباره اثر آمادگی جسمانی بر این سیستم تحقیقات اندکی انجام شده است، با توجه به این مساله، هدف تحقیق حاضر بررسی اثر دوازده هفته تمرینات آمادگی جسمانی بر برخی از شاخص های سیستم ایمنی از جمله IgG، نوتروفیل ها، لنفوسیت ها و هورمون کورتیزول سرمی زمان استراحت در دانشجویان ورزشکار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، 11 دانشجوی ورزشکار (سن 22.02±2 سال، وزن 61.2±5.3 کیلوگرم و قد 174±4.45 سانتیمتر) به عنوان گروه تجربی و 11 دانشجوی غیر ورزشکار (سن 22.5±2.5 سال، وزن 62.1±6.2 کیلوگرم و قد 173±3.5 سانتیمتر) به عنوان گروه کنترل به صورت غیر تصادفی انتخاب شدند. نمونه های خونی 11 ورزشکار در زمان استراحت قبل از تمرینات آمادگی جسمانی گرفته شد. تمرینات آمادگی جسمانی شامل تمرینات قدرتی، سرعتی و استقامتی با شدت 100-65 درصد ضربان قلب بیشینه بود. پس از دوازده هفته نمونه های خونی از هر دو گروه گرفته شد.
    یافته ها
    تحلیل آزمون تی مستقل و تی وابسته نشان داد که تمرینات آمادگی جسمانی تاثیر معنی داری بر IgG و کورتیزول سرمی زمان استراحت ندارد (به ترتیب P>0.81 و P>0.65) ولی باعث کاهش معنی دار نوتروفیل ها و افزایش معنی دار لنفوسیت ها می گردد (به ترتیب P<0.001 و P<0.012) و دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار در این شاخص ها تفاوت معنی داری با یکدیگر ندارند.
    نتیجه گیری
    گر چه در اثر تمرینات آمادگی جسمانی تعداد نوتروفیل ها در این تحقیق کاهش یافت ولی این کاهش در دامنه طبیعی قرار داشت. در مجموع می توان نتیجه گرفت که تمرینات آمادگی جسمانی در دانشجویان ورزشکار سبب تضعیف عمده سیستم ایمنی نمی گردد.
    کلیدواژگان: تمرینات آمادگی جسمانی، دانشجویان ورزشکار، سیستم ایمنی، هورمون کورتیزول
  • مجتبی فتاحی عبدی زاده، منوچهر مکوندی، علیرضا سمرباف زاده صفحه 28
    زمینه و هدف
    ویروس آنفلوانزای تیپ A باعث ایجاد بیماری در انسان، طیور و حیوانات پست می شود و اخیرا گزارش هایی مبنی بر انتقال تحت تیپ H9N2 و H5N1 از طیور به انسان به چاپ رسیده است. هدف از این تحقیق، بررسی وجود آنتی بادی H9N2 در افراد مرتبط با صنعت پرورش طیور است که به این وسیله احتمال انتقال و ابتلا به این سویه مورد بررسی قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشات سرولوژی بر روی 100 نمونه خون افراد در تماس با طیور انجام گرفت و آنتی بادی ویژه آنفلوانزای تحت تیپ H9N2 به روش ممانعت از هماگلوتیناسیون اندازه گیری شد. همچنین حساسیت و ویژگی کیت الیزا تهیه شده در مقایسه با روش ممانعت از هماگلوتیناسیون که روشی استاندارد می باشد، مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از بین تعداد 100 مورد آزمایش HI تعداد 45 مورد به طور تصادفی انتخاب و به روش الیزا اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    66 درصد از افراد مرتبط با طیور دارای تیتر آنتی بادی مثبت بودند. ویژگی تست الیزا در مقایسه با HI، 20 درصد و حساسیت آن 87.5 درصد بود.
    نتیجه گیری
    وجود آنتی بادی H9N2 در سرم افراد مورد مطالعه حاکی از شیوع ویروس H9N2 در بین طیور و انتقال آن به افراد در تماس با طیور و احتمال ابتلای این افراد را نیز دارد. همچنین کیت الیزای تهیه شده (Whole virus) با این روش نمی تواند کاربرد اساسی در تشخیص آنتی بادی H9N2 داشته باشد.
    کلیدواژگان: آنفلوانزا، آنتی بادی، الیزا، H1: H9N2
  • پروین سالاری، محبوبه فیروزی، علی صاحبی صفحه 34
    زمینه و هدف
    حاملگی رویدادی بالقوه تنش زاست که می تواند موجب بروز یا تشدید عوارضی چون تهوع، بی خوابی، زایمان زودرس، پره اکلامپسی و غیره شود. به دلیل ویژگی های خاص کشورهای در حال توسعه و ضعف اطلاعاتی در این زمینه، پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل تنش زای دوران بارداری انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. برای تهیه ابزار شناسایی عوامل تنش زای متناسب با وضعیت فرهنگی و اجتماعی جامعه ما، ابتدا پژوهشی با رویکرد کیفی از طریق مصاحبه نیمه باز با افراد صاحب نظر در حرفه مامایی و 30 مادر باردار که از نظر سن، تعداد بارداری، تحصیلات و... در شرایط متفاوتی بودند، انجام شد. اعتبار آن به شیوه اعتبار محتوا و اعتماد آن با استفاده از ضریب آلفای کرانباخ (75 درصد) تعیین شد. سپس به روش نمونه گیری چند مرحله ای و از طریق مصاحبه ساختاری با استفاده از پرسشنامه نیمه باز با 165 زن باردار واجد شرایط مراجعه کننده به مراکز مراقبت های قبل از تولد درمانگاه ها و مطب های خصوصی شهر مشهد، داده ها در چهار بخش مشخصات فردی، باروری، عوامل تنش زا و حمایت اجتماعی جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های تحلیل عاملی، مجذور کای و... با استفاده از نرم افزار SPSS و ضریب اطمینان 95 درصد انجام گرفت.
    یافته ها
    51 عامل تنش زای دوران بارداری در شش حوزه شناسایی شدند که به ترتیب عبارت بودند از: 1- سلامت 2- تصور دیگران نسبت به فرد 3- محیطی 4- شخصی و خانوادگی 5- مذهبی 6- مالی. شدیدترین عوامل تنش زا عبارت بودند از تنش ناشی از تولد نوزاد بیمار یا ناقص الخلقه، درد زایمان، لطمه به سلامت مادر در بارداری و زایمان، تغییر حرکات جنین، بخیه زایمان و انتخاب روش مناسب پیشگیری از بارداری پس از زایمان، به علاوه نتایج در رابطه با شدت تنش مادران باردار نشان داد که 16.7 درصد مادران تنش شدید و 13.6 درصد تنش خفیف را تجربه کرده اند. همچنین بین نمره تنش با سطح تحصیلات مادر، میزان رضایت از ازدواج، رتبه حاملگی، تعداد زایمان، میزان رضایت از حاملگی، حمایت اجتماعی و حمایت همسر رابطه معنی دار وجود داشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت سلامت روانی مادران باردار و ارتباط تنش با بعضی عوارض دوران بارداری، نتایج این پژوهش به شناسایی افراد در معرض خطر و عوامل موثر در ایجاد تنش مادران باردار کمک نموده و توجه به جنبه های بهداشت روانی مادر را از طریق آموزش و حمایت لازم از وی پیشنهاد می نماید.
    کلیدواژگان: بارداری، تنش زا، سلامت، حمایت اجتماعی
  • مهین بداغ آبادی صفحه 41
    زمینه و هدف
    خشونت عبارت است از یک الگوی رفتاری که از طریق توسل به ایجاد ترس، تهدید، رفتار زبان آور و آزارنده به منظور اعمال قدرت و کنترل بر فردی نزدیک تحمیل می شود. این معضل مهم اجتماعی بر تمام مراحل زندگی زنان بالاخص دوران حاملگی سایه افکنده است و از شیوعی ما بین 0.9 درصد تا 20 درصد در این دوران برخوردار است. از سویی با توجه به این که حاملگی به تنهایی فشارهای جسمی و روانی بر فرد تحمیل می نماید، طبعا همراه شدن آن با عوامل استرس زای دیگر همچون خشونت می تواند باعث اثرات سویی بر جنین و مادر شود. گزارشاتی مبنی بر شیوع بالاتر از تولد نوزاد کم وزن، زایمان زودرس و مرگ داخل رحمی جنین در این زنان موجود است اما هنوز تحقیق جامعی در زمینه پیامد حاملگی این زنان به عمل نیامده است. لذا پژوهش حاضر به منظور تعیین سرانجام حاملگی و زایمان زنان تحت خشونت ساکن شهر سبزوار به مرحله اجرا در آمد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر تحقیقی توصیفی – تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی 587 زن باردار که به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انتخاب شده بودند، انجام گردیده است. روش جمع آوری داده ها مشاهده و مصاحبه حضوری بود و جهت تعیین اعتبار و پایایی ابزار (پرسشنامه و چک لیست مشاهده) به ترتیب از روش اعتبار محتوی و مشاهده همزمان استفاده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج پژوهش 14.5 درصد زنان مورد مطالعه در دوران بارداری تحت خشونت جسمی از سوی همسرانشان قرار گرفته بودند. همچنین طول مدت مرحله سوم زایمان در زنان مورد خشونت به شکل معنی داری کمتر از سایر زنان باردار بود (P<0.05)، اما هیچگونه تفاوت معنی داری از نظر سن حاملگی جنین، میزان دیلاتاسیون و افاسمان زمان پذیرش، آپگار دقیقه یکم و پنجم و مرحله اول و دوم زایمان بین زنان تحت خشونت و سایر زنان مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اثرات سو خشونت جسمی در زنان باردار و جنین های آنان به عنوان نسل آینده، توصیه می شود که پرسنل بهداشتی در تمام ملاقات های خود با زنان غربالگری خشونت علیه زنان را انجام دهند تا با شناسایی به موقع قربانیان از عوارض خطرناک آن پیشگیری و مراقبت های لازم در حین بارداری و زایمان را به مرحله اجرا درآورند.
    کلیدواژگان: خشونت، بارداری، پیامد حاملگی
  • علیرضا مدرسی صفحه 47
    زمینه و هدف
    مشاهده مقادیر بسیار بالای فریتین در خون بیمارانی که هیچ گونه انباشتگی آهن ندارند معمول نیست. افزایش شدید میزان فریتین سرم ممکن است در بیماران مبتلا به سرطان، بیماری کبدی و یا در جریان بیماری های عفونی دیده شود و یا به صورت یکی از علایم موجود در یک سندرم تظاهر نماید که کلیه این موارد بدون وجود انباشتگی آهن می باشند. همچنین بالا بودن فریتین در این موارد، نشانه عدم وجود کمبود آهن و یا آنمی فقرآهن نبوده و صرفا ناشی از التهاب می باشد.
    معرفی بیمار: در این مقاله بیمار 5 ساله ای گزارش می شود که بدون سابقه ای از ترانسفوزیون های مکرر و انباشتگی آهن در جریان یک بیماری عفونی حاد ضمن وجود آنمی فقر آهن، مقادیر سرمی بالایی از فریتین را نشان داد که با درمان عفونت به تدریج روند نزولی پیدا نمود.
    نتیجه گیری
    با توجه به روند بیماری زمینه ای و تغییرات فریتین سرم در بیمار و مرور مقالاتی که در این زمینه وجود دارد به نظر می رسد که اندازه گیری میزان فریتین سرم نیز همانند CBC، CRP و ESR می توان به عنوان یک رآکتانت فعال فاز حاد استفاده نمود و بالا بودن آن را نشانه شدت بیماری و کاهش تدریجی آن را علامت سیر بهبود بیماری دانست.
    کلیدواژگان: هیپرفریتینمی، رآکتانت فاز حاد، انباشتگی آهن، عفونت
|
  • H. Mofidpur, M. Jafarpur*, Ar Ebrahimzadeh Page 6
    Background and
    Purpose
    Many studies have been conducted on the effects of ethanol on testis; however, little attention has been paid to microscopic changes due to alcohol administration. This study is, therefore, conducted to evaluate the effects of ethanol on the microscopic structure of testis in mice and whether probable changes are restricted to a specific area or the entire testicular tissue is affected. Methods and Materials: For the purposes of the study, forty male Balb/c mice were selected and randomly divided into two equal experimental and control groups. The experimental group received 1mg ethanol intraperitoneal injection per each gram body weight every day; the control group mice were injected, as a placebo, the same amount of normal saline. After one month, one half of the mice and after two months, the other half - in both control and experimental groups - were anesthetized; their testis were immediately removed, washed in normal saline and placed in fixative formalin. After routine histological processing and embedding in paraffin, sections of 10 mm thickness were cut and stained by Hematoxylin-Eosin. Prepared specimens were examined and photographed by light microscopy.
    Results
    Abnormal testicular changes occurred in mice with one month ethanol injection. Excessive somniferous tubules destructions were also observed in mice with two-month ethanol injection. But no abnormal changes or destructions were observed in mice of the control group.
    Conclusion
    The injection of ethanol has a progressive destructive effect on somniferous tubules and germ cells of testis in a way that the longer the duration of the ethanol injections, the stronger the effects of destructive changes will be.
    Keywords: ETHANOL, TESTIS, SEMENIFEROUS TUBULES, GERM CELLS
  • Mr Darabi, M. Keshvari*, M. Mohseni Page 11
    Background and
    Purpose
    There are various therapies for stress urinary incontinence (SUI) which include conservative, medical and surgical therapies, each with advantages and disadvantages. In this article, the results of simultaneous needle suspension and anterior colporrhaphy in patients with SUI who had grade III and II cystocele in physical examination. Methods and Materials: From 1380 to 1382 (2000-2003), 135 women with complaints of UI referred to Urology and Gynecology clinics. Of these, 72 patients suffered from SUI and 21 patients from mixed urinary incontinence with a predominance of SUI. Due to SUI severity, physical examination (cystocele grade II and III) and failure of conservative therapies, 58 patients underwent simultaneous anterior colporrhaphy and needle suspension.
    Results
    Peri- and postoperative mortality did not occur. In 13 cases (22.4%), foley catheter was removed two days after surgery but they were unable to void. In 11 cases, the problem was solved after catheterization for one week. In 2 cases, UI occurred and CIC was recommended; after two weeks CIC, they were able to urinate. In one case, sonography and cystoscopy were done due to dysuria resistant to medical treatment; cystoscope was used to extract the suture which had migrated to the bladder. 55 patients (94.9%) indicated improved symptoms one year after surgery. Perfect success (dryness) was observed in 47 patients (81%). Urinary residue, measured one month after surgery, was less than the normal upper limit in all cases.
    Conclusion
    Success rate of this study is higher than previous studies. Simultaneous needle suspension and anterior colporrhaphy is therefore recommend for patients with SUI and grade III and II cystocele due to the high success rate and low morbidity and mortality rate of the procedure.
    Keywords: STRESS URINARY INCONTINENCE, CYSTOCELE, NEEDLE SUSPENSION, ANTERIOR COLPORRHAPHY
  • E. Nourizadeh, K. Ghasemi Garmi, Sk Shafaghiasl*, N. Maloofi Page 17
    Background and
    Purpose
    Today it is obvious that helicobacter pylorus is the most common cause of gastritis the world over. However, this organism plays an important part in the development of gastric ulcer and duodenum ulcer in particular. It is the cause of one of the most common infections in the world which involves at least half of the population in most communities. This study is therefore intended to study the antimicrobial effects of water and ethanol extracts of tumeric and cinnamon on five strains of helicobacter pylori. Methods and Materials: Plants selected to act against five strains of Helicobacter pylori were tumeric and cinnamon, the ethanol and water extracts of which were isolated using the agar diffusion method and examined at Shariatee hospital in Tehran, Iran with gastric and duodenal ulcers, gastritis and gastric cancer. The specimens were transferred to the laboratory on transports.
    Results
    Among the ethanol and water extracts of the plants, tumeric juices had the highest antibacterial effects; the mean inhibitory growth zone diameter for water and ethanol extracts were 22 and 18mm respectively; while, the same figure for cinnamon were 18 and 12mm respectively.
    Conclusion
    Cinnamon and tumeric are of antibacterial effects and the antibacterial effect of water extracts of tumeric on helicobacter pylori is remarkable. Therefore, further research is recommended to be conducted on the isolated materials of these herbs.
    Keywords: CINNAMON, TUMERIC, ANTIBACTERIAL, HELICOBACTER PYLORI
  • Mr Hamedinia, R. Askari* Page 22
    Purpose
    Many researches have been conducted on the relationship between exercise and immune system but few have focused on the effect of physical fitness programs on the system. Therefore, this study was carried out to investigate the influence of a 12-week program on such markers as IgG, neutrophils, lymphocytes and serum cortisol at rest in athletic students. Method and Materials: In this study, 11 athletic students (age 22.02±2 years, weight 61.2±5.3 Kg and stature 174±4.45 cm) voluntarily participated as the experimental group and 11 nonathletic students (age 22.5±2.5 years, weight 62.1±6.2 Kg and stature 173±3.5 cm) voluntarily participated as the control group. Blood samples were collected at rest from athletic students before physical fitness training. The program included resistance, speed and endurance training with intensity 65–100% maximal HR. After 12 weeks, blood samples were collected from both groups.
    Results
    Dependent and independent t-test analysis indicated that physical fitness training did not significantly change serum IgG and cortisol at rest (p>0.81 and p>0.65 respectively). It significantly decreased neutrophils and increased lymphocytes (p
    Keywords: PHYSICAL FITNESS TRAINING, ATHLETIC STUDENT, IMMUNE SYSTEM, CORTISOL HORMONE
  • M. Mak Vandi, M. Fatahi Abdizade*, Ar Samarbafzadeh Page 28
    Background and
    Purpose
    Type a influenza virus causes infection in man, avian and primates. It has recently been reported that avian H5N1 and H9N2 subtypes were transferred to man. The purpose of the study is, therefore, to investigate the probability of H9N2 transmission from poultry to people engaged in poultry farming industries. Methods and material: In this study, serological tests were carried out on 100 blood samples of contacted cases and special antibody of H9N2 subtype was measured by hemagglutination inhibition. Also, the sensitivity and specificity of the prepared ELISA test kit were measured in comparison with the standard method of hemagglutination inhibition. Out of 100 HI tests, 45 cases were normally selected and measured by ELISA.
    Results
    66 percent of contacted cases had the specific H9N2 antibody. ELISA specificity and sensitivity, in comparison with HI, were 20% and 87.5% respectively.
    Conclusion
    The Presence of H9N2 antibody in the subject's serum suggest the prevalence of H9N2 virus among poultry, its transfer to people exposed and the possibility of their infection. Also, diagnosis influenza H9N2 antibody.
    Keywords: INFLUENZA, ANTIBODY, ELISA, H9N2, HEMAGGLUTINATION INHIBITION
  • M. Firoozi, P. Salari*, A. Sahebi Page 34
    Background and
    Purpose
    Pregnancy is a potentially stressful event which can lead to such complications as nausea, insomnia, preterm labor, preeclampsia and-so on. Due to the spectacular case of developing countries and insufficient information in this regard, the present study is conducted to determine the stressors associated with pregnancy. Methods and Materials: This study is a descriptive-analytical research. In order to develop an instrument for determining the stressors appropriate to the social and cultural status of Iranian community, a qualitative approach was adopted to do a semistructured interview with obstetricians and 30 pregnant women who varied in age, parity, education, etc. Content validity used for validation, and Cronbach alpha was calculated (0.75) for the reliability of the instrument. Relevant data were obtained in four categories including personal characteristics, fertility, stressors and social support through multistage sampling and structured interview with 165 qualified pregnant women who referred to private and governmental care centers in Mashad, Iran in 1377 (1998). Data analysis was dined in SPSS using factor analysis and chi-square with the confidence interval of 95 percent.
    Results
    51 stressors associated with pregnancy were identified: (1) Health, (2) What people think of me, (3) Environmental matters, (4) Family-Personal Relationships, (5) Religious issues and (6) Financial Problems. The strongest stressor include giving birth to babies with major disease or disorder, labor pain, damage to mother’s health during pregnancy or labor, change in the Planning. 16.7% experienced server stress and 13.6% mild stress. Statistically significant relationships were found to exist between stress and mother’s education, satisfaction of marriage, gravidity, parity, satisfaction rate of pregnancy, social support and partner support (p....
    Keywords: PREGNANCY, Stressor, HEALTH, SOCIAL SUPPORT
  • M. Bodaghabadi Page 41
    Background and
    Purpose
    Violence is a pattern of coercive behavior designed to exert power and control over a person in an intimate relationship through the use of intimidating, threatening, harmful or harassing behavior. This significant social hassle affects all female life particularly their pregnancy life, when its prevalence varies between 0.9% and 20%. On the other hand, due to the naturally stressful experience of pregnancy, its association with violent behaviors can have adverse effects on both mother and the baby. There have been reports of low birth weight cases, early labor and still births in such victims but no comprehensive study has been conducted in this regard. The purpose of this study has been to determine the pregnancy outcome in pregnant women who had been victims of physical violence by their spouses. Methods and Materials: This cross-sectional descriptive analytical study was conducted on 587 pregnant women selected through convenient sampling. Data collection was done through observation and face-to-face interview. Content validity and simultaneous observation were used to determine the validity and reliability of the questionnaire and checklist, respectively.
    Results
    14.5% of the subjects were under domestic violence during pregnancy. Also, in victims of domestic violence the third phase of labor was significantly longer (p....
    Keywords: VIOLENCE, PREGNANCY, PREGNANCY OUTCOME
  • Ar Modaresi* Page 47
    Background
    High levels of Serum ferritin are not usual in patients without iron overload. Such condition can be seen in patients with cancer, liver disease or infections, and also can be one of the presentations of a syndrome. In all these condition iron overload cannot be detected and high levels of ferritin dose not mean the lack of iron depletion or iron defiiency anemia and are exclusively related to inflammation. Case Report: In this article, a patient is introduced without any history of multiple transfusion and iron overload, with high levels serum ferritin during the process of an infection disease, while she had a moderate iron deficiency anemia.
    Conclusion
    According to underlying disease and serum ferritin levels in the patient and review of related articles seems that serum ferritin like the CBC, CRP and ESR can act as acute phase reactant so it increase at severity phase of infection and decreased with treatment of it.
    Keywords: HYPERFERRITINEMIA, ACUTE PHASE REACTANT, IRON OVERLOAD, infection