فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1385)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال سیزدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1385)

  • 66 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/01/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رحیم گل محمدی، مهدی نیکبخت صفحه 7
    زمینه و هدف
    سرطان کولورکتال یکی از مهم ترین سرطانهای شایع جهان میباشد. میزان شیوع سرطان کولورکتال بسته به ناحیه جغرافیایی متفاوت میباشد. در سرطان کولورکتال عوامل مختلف محیطی، ژنتیکی و عادت های غذایی نقش دارند. ژن P53 مهم ترین ژن مهارکننده تومور می باشد، میزان موتاسیون اکسون 6 ژن P53 با بیان پروتئین فوق در نمونه های سرطانی کولورکتال در نواحی مختلف، متفاوت گزارش شده است. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط جهش اکسون 6 ژن P53 با بیان پروتئین و پیش آگهی بیماری درسرطان کولورکتال می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 80 نمونه سرطانی کولورکتال انجام شد که طی سال های 1382 تا 1385 به بیمارستان های شهر اصفهان مراجعه کرده بودند. DNA نمونه ها با روش فنل کلروفرم، ایزوآمیل الکل در بخش ژنتیک دانشکده پزشکی اصفهان استخراج گردید و اکسون 6 ژن P53 با PCR تکثیر گردید و متعاقب الکتروفورز افقی با روش SSCP موتاسیون اکسون 6 تعیین شد. بیان پروتئین P53 با روش ایمونوهیستوشیمی در نمونه های فوق مشخص شد.داده ها با آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 80 نمونه مورد مطالعه در 12 نمونه (15درصد) جهش وجود داشت که 10 نمونه از جهش ها با بیان پروتئین همراه بود. بین جهش اکسون 6 ژن P53 با بیان پروتئین P53 ارتباط معنی داری وجود داشت (P<0.001). ولی بین جهش و Stage تومور ارتباط معنی داری وجود نداشت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    مطالعه نشان می دهد که تمام جهش های اکسون 6 ژن P53 با بیان پروتئین P53 همراه نمی باشند. بنابراین، روشPCR-SSCP یا Sequencing در کنار ایمونوهیستوشیمی برای تشخیص جهش لازم و ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، جهش، P53، پیش آگهی
  • عطیه مخلوق، وحید مخبری، مژگان جمشیدی صفحه 14
    زمینه و هدف
    هیپرلیپیدمی یکی از مهم ترین ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی و عروقی در بیماران همودیالیزی محسوب می شود. از آن جا که وجود مقادیر کافی کارنیتین در بدن برای متابولیسم طبیعی اسیدهای چرب و جلوگیری از بروز هیپرلیپیدمی ضروری است، این مطالعه به منظور تعیین تاثیر کارنیتین بر سطح لیپیدهای سرم بیماران همودیالیزی در بیمارستان امام خمینی ساری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روی 20 بیمار همودیالیزی که حداقل به مدت سه ماه دیالیز می شدند، انجام شده است. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی مورد و شاهد تقسیم شدند. به گروه مورد، قرص کارنیتین با دوز یک گرم در روز و به گروه شاهد قرص پلاسبو داده شد. قبل از مطالعه و 3 و 6 ماه بعد از تجویز دارو سطح کلسترول و تری گلیسرید پلاسما اندازه گیری و در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. جهت مقایسه دو گروه از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آنالیز واریانس، آزمون تی و مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سطح کلسترول و تری گلیسرید در هیچ کدام از نوبت های اندازه گیری شده در دو گروه با هم تفاوت آماری معنی داری نداشت. همچنین تغییرات میانگین کلسترول و تری گلیسرید در هر گروه بعد از 3 و 6 ماه از تجویز دارو تغییر آماری معنی داری نداشته است.
    نتیجه گیری
    تجویز کارنیتین بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران همودیالیزی تاثیری نداشته است.
    کلیدواژگان: همو دیالیز، کارنیتین، کلسترول، تری گلیسرید
  • معصومه کردی، فتانه نظری، عطیه منصوری، حبیب الله اسماعیلی صفحه 19
    زمینه و هدف
    هنگامی که به زائو حق انتخاب وضعیت داده می شود، وضعیت هایی را انتخاب می کند که در آن احساس راحتی بیشتری می نماید و طی زایمان به دفعات تغییر وضعیت می دهد. تغییر وضعیت مادر سبب تطابق بهتر محور بدن جنین با کانال زایمان می شود؛ بنابراین، وضعیت هایی که مادر جهت راحتی بیشتر انتخاب می کند غالبا سبب بهبود نزول جنین در کانال زایمان و در نتیجه پیشرفت طبیعی زایمان می شوند. لذا پژوهش حاضر با هدف کلی بررسی اثر قرار گرفتن مادر در وضعیت های انتخابی خود بر طول بخش فعال مرحله اول زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی طی سال های 1383و1384 در زایشگاه بیمارستان حضرت زینب (س) شهر مشهد بر روی 68 زن باردار کم خطر با سن بارداری 38 تا 42 هفته انجام شد که به طور تصادفی در گروه مورد (وضعیت های انتخابی) و گروه شاهد (وضعیت های متداول) قرار گرفتند. در گروه وضعیت های انتخابی، مادران طی بخش فعال مرحله اول زایمان بسته به تمایل خودشان تغییر وضعیت می دادند، در حالی که مادران در گروه وضعیت های متداول، در بستر مراقبت می شدند. جهت گردآوری داده ها از فرم های مصاحبه و مشاهده استفاده شد. داده های با نرم افزار آماری spss و با استفاده از آزمون های تی ستیودنت، مجذور کای، من ویتنی یو و آزمون دقیق فیشر تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین طول بخش فعال مرحله اول زایمان در گروه وضعیت های انتخابی نسبت به گروه وضعیت های متداول به طور معنی داری کمتر بود (P=0.002) به طوری که انحراف معیار± میانگین طول این بخش در گروه وضعیت های انتخابی 156.75±66.48 و در گروه وضعیت های متداول 207.25±61.04 دقیقه بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که در وضعیت های انتخابی مادر طول بخش فعال مرحله اول زایمان کاهش می یابد. لذا جهت کاهش مدت اقامت زائو در بخش زایمان می توان از وضعیت هایی غیر از وضعیت های متداول استفاده کرد.
    کلیدواژگان: وضعیت قرارگیری، مرحله اول زایمان، طول زایمان
  • ژیلا ترابی زاده، فرشاد نقشوار، سپیده پیوندی، علیرضا خلیلیان، سعیده صباغ سجادیه صفحه 27
    زمینه و هدف
    FSH (هورمون محرک فولیکولی) هورمون گلیکوپپتیدی مترشحه از هیپوفیز قدامی است که با عملکرد تخمدان در ارتباط می باشد. به دلیل ترشح دوره ای این هورمون در طول یک شبانه روز و در طول یک سیکل ماهیانه، جهت اندازه گیری آن از نمونه های متوالی سرم استفاده می شود. در این مطالعه با توجه به اثر کلیه در دفع تدریجی این هورمون، از نمونه ادرار صبحگاهی و اتفاقی به جای نمونه های متوالی سرم در افراد یائسه و غیر یائسه استفاده شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 50 خانم 60- 35 ساله که از قرص های ضد بارداری خوراکی استفاده نکرده و دارای عملکرد کلیوی نرمال داشتند و جهت عمل جراحی هیسترکتومی (برداشتن رحم) به دلیل بیماری های خوش خیم به بیمارستان امام خمینی ساری مراجعه نموده بودند، نمونه مورد مطالعه را تشکیل می دادند. روز قبل از جراحی بدون آگاهی (blind) از وضعیت یائسه بودن یا نبودن آن ها، تحت خونگیری مکرر قرار گرفته و همزمان نمونه ادرار به صورت اتفاقی و فردا صبح یک نمونه ادرار صبحگاهی گرفته شد. میزان FSH به روش رادیوایمونواسی (RIA) در هر کدام از نمونه ها اندازه گیری شده و ارتباط بین FSH سرم (استاندارد طلایی) با هر کدام ازنمونه های ادراری و در خانم های یائسه و غیر یائسه به طور جداگانه به دست آمد. سپس حساسیت و ویژگی تست بررسی شد.
    یافته ها
    از 47 بیمار پذیرفته شده در طرح، 37 نفر غیر یائسه با FSH کمتر از 20mIu/ml و 10 نفر یائسه با FSH بیش از 40mIu/ml بودند. 3 نفر از بیماران به دلیل تعریف نشده بودن میزانFSH از مطالعه حذف گردیدند. سپس همبستگی بین سطح FSH سرم در افراد گروه اول با ادرار اتفاقی و ادرار صبحگاهی به ترتیب 31 درصد و 84 درصد و در گروه دوم 68 درصد و 77 درصد به دست آمد. حساسیت و ویژگی تست در مورد ادرار اتفاقی 100 درصد و 97 درصد و در مورد ادرار صبحگاهی 100 درصد و 100 درصد محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    طبق نتیجه به دست آمده در این مقاله، رابطه بالایی بین FSH سرم با ادرار صبحگاهی در افراد یائسه و غیر یائسه و همچنین با ادرار اتفاقی در گروه افراد یائسه وجود دارد. همچنین با توجه به حساسیت و ویژگی بسیار خوبی که اندازه گیری FSH در یک نمونه ادرار صبحگاهی در مقایسه با سرم دارد، می توان یک نمونه ادراری خصوصا صبحگاهی را در موارد فیزیولوژیک یا پاتولوژیک و در هر سطحی از FSH جایگزین چند نمونه متوالی سرم نمود. این روش بسیار بی خطرتر، آسان تر و مقرون به صرفه می باشد.
    کلیدواژگان: FSH (هورمون محرک فولیکولی)، هیسترکتومی، یائسگی
  • ساسان شرقی، وحید حق پناه، اقبال ظاهری، آناهیتا لشکری، عذرا طباطبایی، رامین حشمت، ارمغان فرد اصفهانیان، همایون هادی زاده، مسعود متصدی، باقر لاریجانی صفحه 33
    زمینه و هدف
    سندرم پندرد به مجموعه گواتر، کاهش شنوایی حسی عصبی و تست پرکلرات مثبت گفته می شود. از آن جایی که روش های تشخیصی جدید مانند MRI، ارزیابی های ژنتیکی و سلولی- مولکولی پرهزینه و پرعارضه تر از روش های قدیمی ترند، این مطالعه به منظور ارزیابی ارزش استفاده از MRI به عنوان یک روش تشخیصی مستقل یا همراه با سایر روش های تشخیصی در سندرم پندرد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، تریاد کلاسیک قبلی به عنوان بهترین روش شناسایی در نظر گرفته شد و یافته های MRI در 6 بیمار با تریاد کلاسیک (گروه مورد) و 6 بیمار با گواتر و کاهش شنوایی بدون وجود تست پرکلرات مثبت (گروه شاهد) ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در گروه مورد، 5 مورد اتساع مجرای وستیبولر شنوایی، 3 مورد ناهنجاری ماندینی و یک مورد شواهدی از هر دو مورد را در MRI نشان دادند (حساسیت و ویژگی به ترتیب 83.3 درصد و 66.7 درصد). حال آن که در گروه شاهد، فقط در یک مورد علایم پاتولوژیک در گوش داخلی دیده شد (حساسیت و ویژگی به ترتیب 66.7 درصد و 100 درصد).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نتیجه گرفته شد که MRI نمی تواند یک روش ارزیابی دقیق در بیماران با علایم غیر کلاسیک پندرد باشد ولی می تواند به عنوان یک روش تشخیصی مناسب به کار رود.
    کلیدواژگان: پندرد، پرکلرات، کاهش شنوایی، گواتر، MRI
  • وحید حق پناه، مرجان سعیدی، هاله پاک، دکرت فروغ البرزی، آناهیتا لشکری، شقایق برزگر، سید حمیدغفاری، پریسا رحیم پور، پیمان شوشتری زاده، رامین حشمت، کامران علی مقدم صفحه 40
    زمینه و هدف
    ویتامین D، یک ماده آنتی پرولیفراتیو علیه سلول های سرطانی است و تمایز سلولی را تنظیم می کند. این ماده از طریق گیرنده ویتامین VDR (D) عمل می کند. ژن VDR دارای پلی مورفیسم کدون آغازین (SCP) است که توسط آنزیم محدود کننده FokI شناسایی می شود. بعضی از مطالعات به ارتباط بین SCP و بیضی از بیماری ها اشاره کرده اند و نشان داده اند که این پلی مورفیسم عملکرد VDR را تغییر می دهد. هدف از این مطالعه شناسایی ارتباط بین پلی مورفیسم Fok در VDR و بروز سرطان تیروئید در جمعیت ایرانی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مورد- شاهدی بر روی 58 مورد سرطان پاپیلری، 13 مورد سرطان فولیکولار و 82 شاهد انجام گرفت و با استفاده از روش PCR-RFLP، پلی مورفیسم ژن گیرنده ویتامین D در محل کدون آغازین توسط آنزیم محدود کننده FOKI تشخیص داده شد. برای سنجش رابطه بین پلی مورفیسم FOKI و سرطان تیرویید نسبت شانس و حدود اطمینان 95 درصد محاسبه شد.
    یافته ها
    نسبت شانس تاثیر پلی مورفیسم FOKI بر سرطان تیرویید (CI:0.12-1.29 95درصد) محاسبه شد که بیانگر عدم ارتباط بین این پلی مورفیسم و سرطان تیرویید بود.
    نتیجه گیری
    در این بررسی رابطه ای بین پلی مورفیسم FOKI و سرطان تیرویید یافت نشد؛ اما عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی دیگر می توانند در ایجاد سرطان تیرویید موثر باشند.
    کلیدواژگان: گیرنده ویتامینD، پلی مورفیسم، FOKI، سرطان تیرویید
  • محسن جعفرزاده، صادق پوراحمدی صفحه 46
    زمینه و هدف
    در ممالک توسعه یافته و درحال توسعه میزان بروز اسهال 2 تا 12 مورد در هر فرد در سال می باشد. به علاوه بیماری های اسهالی عامل 12600 مرگ در روز درکودکان آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین می باشد و 80 درصد مرگ های ناشی از اسهال، درکودکان زیر 2سال اتفاق می افتد. لذا با هدف شناخت عوامل موثر دربروز بیماری های اسهالی این مطالعه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی- تحلیلی بر روی 222 کودک مبتلا به اسهال حاد مراجعه کننده به بیمارستان های امام رضا (ع) و دکتر شیخ در تابستان 1383 در مشهد انجام گرفت.
    یافته ها
    ارتباط معنی داری بین جنس و اسهال وجود نداشت (56.5 درصد پسر و 40.5 درصد دختر). ارتباط معنی داری بین وزن زیر صدک سوم و تحصیلات مادر و بروز اسهال وجود داشت (P=0.001). ارتباط معنی داری بین سن و نوع اسهال (التهابی و غیرالتهابی) وجود داشت (P=0.001).
    نتیجه گیری
    استفاده از شیشه، وزن پایین و تحصیلات پایین مادر از شایعترین عوامل مستعد کننده در بروز بیماری های اسهالی می باشد.
    کلیدواژگان: اسهال حاد، کودکان، تغذیه، رشد، تحصیلات
  • پریچهر کفایی، نصرت پورسینا صفحه 51
    زمینه و هدف
    پمفیگوس ولگاریس از بیماری های اتوایمیون تاولی می باشد که در کشور ایران شایع است. در این بیماری اتوآنتی بادی ها بر علیه یکی از اجزاء اتصالات سلول های اپیدرم به نام دسموگلین 3 ایجاد می شوند. گرچه کورتیکواستروئید خوراکی به عنوان خط اول درمانی در این بیماری شناخته شده و به کار می رود ولی در بسیاری از موارد به علت بروز عوارض جانبی یا عدم پاسخ درمانی مناسب از داروهای ایمنوساپرسیو دیگر به عنوان درمان همراه یا کمکی استفاده می شود. از داروهای ایمنوساپرسیو جدید می توان به مایکوفنلات موفتیل اشاره کرد. هدف این مقاله، گزارش ده مورد درمان و کنترل موفقیت آمیز پمفیگوس ولگاریس مقاوم به درمان های ایمنوساپرسیو رایج با مایکوفنلات موفتیل است.
    معرفی بیمار: در این گزارش ده بیمار مبتلا به پمفیگوس ولگاریس که به درمان های رایج پاسخ کلینیکی مناسبی نداده بودند تحت رژیم درمانی پردنیزولون ومایکوفنلات موفتیل قرار گرفتند که بهبودی تقریبا در تمام موارد طی 4- 3 هفته آغاز شد و بعد از 10-8 هفته، کنترل کامل بیماری حاصل گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر خوب و عوارض کم، مایکوفنولات موفتیل دارویی مناسب جهت درمان بیماران مبتلا به پمفیگوس ولگاریس همراه با مشکلات کبدی، کلیوی، بروز عوارض جدی کورتیکواستروئید و موارد مقاوم به درمان های رایج ایمنوساپرسیو است.
    کلیدواژگان: پمفیگوس ولگاریس، درمان ایمنوساپرسیو، مایکوفنلات موفتیل
|
  • M. Nikbakht, R. Golmohammadi Page 7
    Background and
    Purpose
    Colorectal cancer is one of the most important common cancers all over the world. Its prevalence varies with geographical distribution. Its multifactorial cause may include environmental, genetic and dietary origins. P53 is the most important tumor suppressive gene. P53 exon 6 mutation with protein overexpression is reported in different areas. This study is intended to determine the relationship between P53 exon 6 mutation with protein overxpression and prognosis in colorectal cancer. Methods and Materials: This study was conducted on 80 cases of Colorectal cancers, admitted to Isfahan hospitals in Isfahan, Iran from 1382 (2003) to 1385(2006). DNA was extracted by phenol chloroform isoamil alcohol at the Genetic Department of the faculty of Medicine. Exon 6 of the P53 gene was amplified using primers in a PCR assay. After gel electrophoresis by SSCP method, exon 6 mutations were determined. P53 protein overexpression was determined in cases by immunohistochemistry. Chi-square test was used for data analysis.
    Results
    Mutations were observed in 12 cases (15%); in 10 cases, mutations demonstrated protein overexpression as well. No significant relationship was observed between P53 exon 6 mutation and its overexpression (p>0.05).
    Conclusion
    The study revealed that not all P53 exon 6 mutations were accompanied by P53 overexpression. Therefore, besides immuno histochemistry, we need PCR-SSCP or sequencing for diagnosis.
    Keywords: COLORECTAL CANCER, MUTATION, P53, PROGNOSIS
  • A. Makhlogh*, M. Jamshidi, V. Mokhberi Page 14
    Background and
    Purpose
    Hyperlipidemia is one of the most important cardiovascular risk factors in hemodialysis patients. As adequate amount of carnation is essential for fatty acids metabolism and prevention of hyperlipidemia, This research was conducted to study the effect of carnitine on serum lipids in hemodialysis patients. Methods and Materials: 20 patients with at least 3 months hemodialysis duration participated in this double-blind clinical trial. Randomly and equally, they were divided into two (case and control) groups. Cases received 1g carnitine and controls received placebo daily. Cholesterol and Triglyceride levels were measured prior to the study as well as 3 and 6 months after administration. SPSS package and ANOVA, t-test and chi-squre tests were used far analysis.
    Results
    There were not significant difference in mean of cholesterol and triglyceride levels in two groups as well as in repeated measurements. Also, no significaut changes were observed in each group 3 and 6 months after administration.
    Conclusion
    Carnitine did not have any effect on serum lipids in hemodialysis patients.
    Keywords: Hemodialysis, CARNITINE, CHOLESTEROLE, TRIGLYCERIDE
  • H. Esmaeili, A. Mansouri, F. Nazari, M. Kordi* Page 19
    Background and
    Purpose
    Left to their own choice, parturients will usually select positions they find most comfortable and will frequently change their positions over the course of labor. Maternal changing the positions will adjust fetus alignment to pass through the birth canal. Therefore, maternal positioning choice will include those positions with maximum comfort and those which improve the descent of the fetus through birth canal and make the labor process progress normally. This study is therefore intended to study the effect of mother's selected positions on the duration of the active phase of the first stage of labor. Methods and materials: This clinical trial was carried out in 1383-84 (2004-5) at the labor ward of the Hazrate Zeinab (S) hospital in Mashad, Iran. Subjects were 68 low risk pregnant women with gestational age of 38 to 42 weeks, who were randomly assigned into two groups: cases (selective positioning) and controls (routine positioning). In the selective positioning group, mothers changed their positions at wish while mothers in the routine positioning group were given bedside care. Observation and interview checklists were used for data collection, and Student t-test, Chi-square, Mann-Whitney U and Fisher's exact test were used for data analysis in SPSS.
    Results
    Mean duration of the active phase of the first stage of the labor was significantly lower for the selective positioning group (p= 0.002). Mean ± standard deviation were 156.75±66.48 and 207.25±61.04 minutes for the selective and routine positioning groups respectively.
    Conclusion
    The study indicated that the duration of the active phase of the first stage of the labor was lower in the selective positioning group. Therefore, selective positioning can be advised for parturients to decrease the duration of staying mothers in maternity wards.
    Keywords: POSITIONING, LABOR STAGE, FIRST, DURATION
  • F. Naghshvar, S. Peyvandi, Ar Khalilian, Zh Torabi Zadeh*, S. Sabbagh Sajadieh Page 27
    Background and
    Purpose
    FSH (Follicle stimulating Hormone) is a glycopeptid hormone released from anterior pituitary and is associated with ovarian function. Due to its daily and monthly cyclicity, successive sampling is used for certainty. Because of the kydney intervention in gradual releasing FSH, random and morning urinary sample was considered in menopausic and non-menopausic women. Methods and Materials: 50 woman with ages 35-60 years old participated in the study. The participants had not ured oral contraceptives, had normal renal function and were admitted for hysterectomy, due to benign illnesses, at Imam Khomeini Hospital in Sari, Iran. Frequcut sampling and random blood sample were taken a day before surgery by research aids blind to the participants menopausal status. FSH was measured through radio immunoassay and its correlation (gold standard) was obtained with each urinary sample in both groups. Sensitivity and specificity was studied.
    Results
    Out of 47 cases admitted, 37 cases were monmenopausic with FSH less than 20 mlu/ml and 10 cases were menopausic with FSH more than 40 mlu/ml; 3 cases were ruled out because their FSH levels were not ascertained. FSh correlation with random and morning urinary samples were 31% and 84% respectiviely in nou-monopausic cases. In the second group, 68% and 77% were observed respectively. The sensitivity and specifity in random urine sample were 100% and 97% respectively; while in morning samples, they were both 100%.
    Conclusion
    According to the findings, high correlations were observed between serum FSH and morning sample in menopausic cases, as well as with random sample. Also because of the satisfactory specificity and sensitivity of FSH measurement with urine samples, it is possible to replace floquent sampling with one morning sample in pathological and physiological instances. This method is non- invasive, simple and cheap.
    Keywords: FSH, HYSTERECTOMY, MENOPAUSE
  • Mb Ardeshir Larijani*, M. Motasaddi, H. Hadizadeh, A. Fard Esfahanian, R. Heshmat, O. Tabatabaei, S. Sharghi, V. Haghpanah, E. Taheri, A. Lashkari Page 33
    Background and
    Purpose
    Pendred syndrome, defined traditionally as the constellation of goiter, sensori-neural hearing loss and positive perchlorate discharge test. Since the relatively newer approaches to the diagnosis of this syndrome, as MRI and genetic and/or molecular analysis are much more expensive and complicated than the traditional approaches, we planned to study the value and reliability of MRI as the sole, or adjunctive diagnostic approach to the syndrome.
    Materials And Methods
    We presumed the classic triad is still the most widely accepted gold standard, and compared MRI findings in six such defined patients with six seemingly incomplete forms with goiter and hearing loss, but with negative Perchlorate discharge test.
    Results
    There were a sensitivity and specificity of 83.3% and 66.7%, respectively for MRI in patients fulfilling all three criteria and 66.7% and 100% for sensitivity and specificity in the group lacking perchlorate test positivity.
    Conclusion
    Although MRI can not replace the holistic approach, In "partial" cases with equivocal findings, and in the evaluation of relatives of the patients MRI may be considered as a valuable diagnostic adjunct.
    Keywords: PENDRED, PERCHLORATE, HEARING LOSS, GOITER, MRI
  • H. Pak, F. Alborzi, A. Lashkari, Sh Barzegar, Sh Ghafari*, M. Saeidi, V. Haghpanah, P. Rahimpour, P. Shoushtarizadeh, R. Heshmat Page 40
    Background and
    Purpose
    Vitamin D is an antiproliferative agent against cancer cells and regulates cell differentiation. It acts via Vitamin D Receptor (VDR). The VDR gene contains a Start Colon Polymorphism (SCP) that can be detected with the restriction enzyme Fok I. Previous studies report an association of SCP and some diseases and some suggest that this polymorphism alters VDR function. As no studies so far have reported the association between Fok I genotype in Thyroid cancer, this study is intended to determine the association of Fok I polymorphism of VDR with thyroid cancer risks in Iranian population. Methods and Materials: 58 patients with papillary carcinoma, 13 patients with follicular carcinoma and 82 controls participated in a case-control study. A PCR-RFLP method used to determine VDR gene polymorphism in start codon characterized by the restriction enzyme Fok I. 95% confidence intervals and odds ratio were calculated for testing the relationship between Fok I polymorphism and thyroid cancer.
    Results
    The odds ratio for the Fok I polymorphism on thyroid cancer was 0.39 (95% CI, 0.12-1.27), witch signifies no relationship between this polymorphism and the ris of thyroid cancer.
    Conclusion
    As no relationship was found between this polymorphism and thyroid cancer, other genetic or environmental factors may be considered in thyroid cancer.
    Keywords: VDR, GENE POLYMORPHISM, FOK I, THYROID CANCER
  • S. Pourahmadi, M. Jafarzadeh* Page 46
    Background and
    Purpose
    Diarrhea diseases are major causes of morbidity, with attack rates ranging from 2 to 12 cases illnesses per person per year in both developed and developing countries. In addition, diarrhea illnesses account for an estimated 12, 600 deaths each day in children in Asia, Africa and Latin America. This study is therefore intended to study factors affecting, diarrhea diseases in children. Methods and Materials: Age, sex, kind of feeding, weight, kind of acute diarrhea and knowledge of patient's mothers in 222 Children with an admission diagnosis of diarrhea admitted to Emam Reza and Dr Shaikh Hospitals in Mashad were studied in 2004 summer.
    Results
    There was no correlation between diarrhea and sex (56.5% boys and 40.5% girls). There were a good correlation between bottle feeding, weight under 3rd percentile (P=0.001), knowledge of patients` mothers and diarrhea (p=0.001). There was a good correlation between age and kind of diarrhea (inflammatory and non-inflammatory) too.
    Conclusion
    Bottle feeding, underweight and low knowledge of patients` mothers are the most common predisposing factors in diarrheal diseases of children.
    Keywords: ACUTE DIARRHEA, CHILDREN, nutrition, Growth, Education
  • N. Poursina, P. Kafaii* Page 51
    Background and
    Purpose
    pamphigus vulgaris is one of the blistering auto immune diseases which is common in Iran. This disease is charactaized with the formation of auto-antibodies against one of the components adjoining epidermal cells.called Desmoglin-3. Although the first widely recognized line of treatment in such cases is the oral administration of corticosteroids, in many cases, other immuno-suppressive medications are used as supplementary treatments due to the undesirable side effects and insufficient positive results of previous treatments. One of the recent immuno suppressive drugs is my cophenolat mophetil. This article is intended to report ten such cases. Patients: Ten patieuts with pamphigus vulgaris are reported,who had not obtained satisfactory results from other common clinical treatments. They were placed under treatment with preduisolone plus mycophenolat mophetil. In almost all cases. The healing process began within 3-4 weeks; aften 8-10 weeks, the disease was completely controlled.
    Conclusion
    Because of satisfactoly results and low rate of complications, mycophenolat mophetil can be considered an appropriate treatment for pamphigus vulgaris cases with liver and kidney complications, who are resistant to common immunosuppressive treatments.
    Keywords: PAMPHIGUS VULGARIS, LMMUNOSUPPRESSIVE TREATMENT, MYCOPHENOLAT MOPHETIL