فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1385)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1385)

  • 70 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1386/01/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر پژمان، دنیل اسموند صفحه 55
    زمینه و هدف
    NPP (پروتئین جدید افزاینده فشار خون) یک آنزیم پلاسمایی انسانی و از نظر ساختمانی وابسته به b-FXIIa است که به طور شدیدی فشار خون سیستولیک (SBP)، فشارخون دیاستولیک (DBP) و ضربان قلب (HR) را در موش های صحرایی افزایش می دهد. این پاسخ ها در موش های نفرکتومی شده (2NX) شدیدا تقویت می شود. همزمان با آن، افزایش در رهایی کاتکولامین ها از غدد آدرنال نیز دیده می شود. هدف از این مطالعه بررسی مکانیسم عمل NPP و اطمینان از این مطلب است که آیا بلوک گانگلیونی توسط pentolinium می تواند روی پاسخ های NPP در موش های 2NX اثر داشته باشد؟
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موش های صحرایی نر با وزن 350-300 گرم و نژاد Wistar استفاده شد. در گروه نفرکتومی شده، 24 ساعت پس از 2NX حیوان توسط Inactin بیهوش شده و برای ایجاد بلوک گانگیونی داروی(19.2 mg/kg S.C) Pentolinium تزریق شد (گروه +P). اندازه گیری SBP،DBP و HR در پاسخ به تزریق وریدیNPP5mL، NPP20mL و b-FxII 300ng/kg انجام شد. نتایج حاصل از این گروه (+P) با گروه هایی که P- بودند مقایسه شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد که NPP و b-FXIIa خالص می تواند SBP،DBP و HR را هم در موش های کنترل و هم در موش های نفرکتومی شده افزایش دهد. میزان این پاسخ ها در موش های گروه P+ نفرکتومی شده به طور معنی داری بیشتر از پاسخ های گروه P- نفرکتومی شده است. به هر حال در گروه P+ نفرکتومی شده، میزان افزایش SBP،DBP بیشتر از HR است.
    نتیجه گیری
    NPP و b-FXIIa می تواند در موش ها، پاسخ های قلبی عروقی فوق را ایجاد نماید. برای بروز این پاسخ ها نیازی به بلوک گانگلیونی نیست ولی در موش های P+ که داروی بلوک گانگلیونی را دریافت کرده اند، این پاسخ ها تقویت شده اند و این تقویت پاسخ در موش های نفرکتومی شده معنی دار است. این موضوع علاوه بر تایید رابطه ساختمانی و عملی NPP با b-FXIIa، همچنین بیانگر تداخل بین مسیرهای کولینرژیک و پپتیدرژیک برای بروز اثرات قلبی عروقی NPP است.
    کلیدواژگان: npp، فاکتور انعقادی xii، بلوک گانگلیونی، نفرکتومی
  • حسین معلایی، فریده زینی، محمود محمودی، جمال هاشمی، دکترمارک پیت صفحه 64
    زمینه و هدف
    قارچ های کراتینوفیلیک از نظر اکولوژیکی، پزشکی و صنعتی دارای اهمیت می باشند و خاک های زراعی به دلیل وجود کراتین و کودهای حیوانی محل مناسبی برای رشد قارچ های کراتینوفیلیک هستند لذا تعیین قارچ های کراتینوفیلیک خاک در مناطق زراعی - دیمی هدف این مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی مقایسه ای با استفاده از نمونه برداری طبقه ای می باشد. تعداد 100 نمونه خاک از مناطق مختلف زراعی- دیمی در استان های خراسان رضوی و جنوبی جمع آوری شد و نمونه ها به روش وان بروزگهمیا کشت داده شد. سپس قارچ های موجود در آن شناسایی و مورد شمارش قرار گرفته و اطلاعات با استفاده از جداول دو بعدی و چند بعدی توصیف و با استفاده از آزمون های مختلف آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از نمونه های خاک 289 کلنی قارچی جدا شد که شامل 20 گونه قارچ در 16 جنس بودند که در بین گونه های جدا شده گونه های مختلف فوزاریوم با 53 کلنی (18.33 درصد)، گونه آنکسیوپسیس استرکوراریا 47 (16.26 درصد) و گونه های مختلف آسپرژیلوس 44 کلنی (15.22درصد)، دارای بالاترین تعداد کلنی در بین آن ها می باشد. آزمون مک نمار نشان می دهد که آنکسیوپسیس استرکوراریا، فوزاریوم اکسیسپاروم و گونه های مختلف پنیسلیوم گونه های غالب در این منطقه می باشند.
    نتیجه گیری
    در مناطق تحت بررسی در این مطالعه، درماتوفیتی جدا نشد ولی قارچ های کراتین دوست گوناگون با فراوانی های مختلف جدا گردیدند که از عوامل اتیولوژیک عفونت های قارچی در انسان و حیوان به شمار می آیند.
    کلیدواژگان: قارچ های کراتینوفیلیک، کراتینولایتیک، مناطق زراعی، دیمی
  • رامین آذرهوش، شهریار سمنانی، سیما بشارت، ندا مفتاح، محمدرضا ربیعی، غلامرضا روشندل، علی جباری، نفیسه عبداللهی صفحه 74
    زمینه و هدف
    ژن p53 یک ژن سرکوب کننده تومور است. پروتئین P53 محصول این ژن می باشد که از طریق آپوپتوز از تشکیل تومور و انتشار سلول هایی که از نظر ژنتیکی آسیب دیده اند، جلوگیری می کند. اختلال یا غیرفعال شدن پروتئین P53 به دلیل جهش این ژن، می تواند منجر به رشد کنترل نشده سلول ها و در نتیجه ایجاد سرطان شود. موتاسیون های ژن p53 منجر به تجمع پروتئین P53 در هسته های سلول های سرطانی می شود که با روش های ایمنوهیستوشیمیایی قابل ردیابی می باشد. به دلیل نیمه عمر کوتاه محصولات ژن p53 و طولانی بودن نیمه عمر انواع جهش یافته آن، پروتئینی که به وسیله رنگ آمیزی ایمنوهیستوشیمیایی ردیابی می شود، عمدتا از نوع محصولات جهش یافته ژن p53 هستند. این مطالعه برای بررسی تجمع این پروتئین در بیماران مبتلا به سرطان معده در شهرستان گرگان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    با مراجعه به بخش پاتولوژی بیمارستان پنجم آذر گرگان، اسامی بیماران مبتلا به سرطان معده طی سال های 82-76 استخراج شده (111 نفر) و بلوک های پارافینی این بیماران پس از برش میکروتومی با متد ایمونوهیستوشیمیایی از نظر وجود پروتئین P53 رنگ آمیزی شد. پس از ورود داده ها به رایانه با نرم افزار SPSS، برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون آماری مجذور کای استفاده شد.
    یافته ها
    براساس یافته های این مطالعه بیشترین فراوانی به آدنوکارسینوم تعلق داشت (66.7 درصد). در 59.5 درصد این افراد پروتئین P53 به روش ایمنوهیستوشیمی در سلول مشاهده گردید. ارتباط آماری معنی داری بین سن، جنس و نوع هیستولوژیک تومور معده با پروتئین P53 پیدا نشد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه میزان پروتئین P53 بالا بود اما ارتباط معنی داری با سایر متغیرها یافت نشد. پیشنهاد می گردد جهت بررسی ارتباط بین تجمع این پروتئین در سلول های سرطانی با متغیرهای دیگر در بیماران مبتلا، مطالعات بیشتری صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: سطان معده، پروتئین p53، ایمنوهیستوشیمی
  • راضیه فروتن، اقدس سعادتی، سیدمجید وفایی، فاطمه رئیسی صفحه 80
    زمینه وهدف
    در ایران، اسهال یکی از علل عمده مرگ و میر در گروه سنی زیر پنج سال محسوب می شود و اغلب برای درمان اسهال از روش های گران قیمت مایع درمانی وریدی و داروهای کم اثر استفاده می شود، در حالی که می توان با راه های درمانی ساده و موثر، تعداد مرگ های ناشی از اسهال را کاهش داده و در صرفه جویی هزینه های درمان تلاش نمود. پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه ای اثرات سولفات روی خوراکی و ORS بر شدت و مدت اسهال حاد کودکان زیر پنج سال روستاهای منتخب شهرستان نیشابور در سال 1384 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت تجربی بر روی کودکان زیر پنج سال مبتلا به اسهال مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی روستاهای منتخب نیشابور، صورت گرفت. که از میان آن ها 160 کودک مبتلا به اسهال حاد ویرال که هیچ گونه آنتی بیوتیکی مصرف نکرده بودند، به عنوان نمونه های پژوهش انتخاب و به دو گروه شاهد (کودکانی که فقط او آر اس دریافت نموده) و گروه مورد (کودکانی که او آر اس و سولفات روی دریافت نمودند) تقسیم شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های این پژوهش نشان می دهد که وضعیت اسهال این کودکان با بیشترین فراوانی (88.3 درصد) به صورت حاد بوده است. بیشترین تعداد دفعات اسهال که نشان دهنده شدت اسهال می باشد، قبل از درمان با فراوانی 36.7 درصد (بیشتر از 6 در شبانه روز) بوده و درحالی که پس از درمان با سولفات روی و ORS تعداد دفعات اسهال کاهش یافته و بیشترین میزان فراوانی 52 درصد به 2 بار در شبانه روز کاهش یافته است. از طرفی، بررسی آماری نشان داد که بین شدت و مدت اسهال قبل از مصرف سولفات روی با بعد از مصرف آن (P<0.004) رابطه معنا داری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مصرف سولفات روی در نوزادان و کودکان مبتلا به اسهال حاد ویرال سبب کاهش مدت و شدت اسهال می شود.
    کلیدواژگان: کودک، اسهال، سولفات روی، محلول ors
  • دکترمحمدعلی حسین پور فیضی، مهندس پروین آذرفام، زینب خانجانی، مهندس اسماعیل بابایی صفحه 86
    زمینه و هدف
    اولین اختلال کروموزومی در سال 1959 به وسیله لوژن و همکاران گزارش شد و از آن زمان به بعد، مطالعات به نوعی حاکی از ارتباط اختلالات کروموزومی با فنوتیپ ناتوان ذهنی می باشد به طوری که امروزه ناهنجاری های کروموزومی به عنوان آزمایش اولیه و کمکی در تشخیص اختلالات مادرزادی از جمله ناتوانی های ذهنی مورد استفاده قرار می گیرد. در تحقیق حاضر وجود ناهنجاری های کروموزومی و فراوانی انواع آن ها در بستگان درجه یک کودکان ناتوان ذهنی نسبت به گروه شاهد مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مورد- شاهدی است. تعداد 62 نفر از بستگان درجه یک 16 کودک ناتوان ذهنی و 22 نفر داوطلب سالم، نمونه خون محیطی تهیه گردید. بعد از کشت و رنگ آمیزی با گیمسای معمولی، گسترش های کروموزومی لنفوسیت های خون محیطی با میکروسکوپ معمولی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که از مجموع 62 مورد از بستگان درجه یک کودکان عقب مانده ذهنی، 75.8 درصد دارای نوعی ناهنجاری کروموزومی هستند که 44.7 درصد از نوع ساختاری، 25.5 درصد از نوع تعدادی و 29.78 درصد ترکیبی از هر دو را داشتند. 82.54 درصد از والدین مورد بررسی در مقابل 73.4 درصد خواهر و برادرهای کودکان عقب مانده، دارای کاریوتیپ غیر طبیعی بودند.
    نتیجه گیری
    درصد بالای بستگان درجه یک با کاریوتیپ غیر طبیعی نسبت به گروه شاهد می تواند بیانگر ارتباط نزدیک آن ها با فنوتیپ غیر طبیعی افراد مبتلا باشد. همچنین از آن جا که حدود 73.4 درصد از فرزندان والدین مبتلا به ناهنجاری های کروموزومی (حداقل یکی از والدین)، به نوعی دارای اختلالات کروموزومی بودند می تواند بیانگر نقش چشمگیر ژنتیک و توارث این اختلالات در آن ها باشد که می تواند اختلالات ذهنی- جسمی را در کودکان درگیر به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: کاریوتیپ، اختلالات کروموزومی، ناتوان ذهنی
  • رویا امینی، سید رضابرزو صفحه 92
    زمینه و هدف
    عفونت های بیمارستانی از علل مهم مرگ و میر، ناخوشی، اتلاف هزینه و افزایش مدت اقامت بیماران در بیمارستان می باشد. لوازم پزشکی و از جمله گوشی های پزشکی نقش عمده ای در انتقال عفونت های بیمارستانی دارند؛ لذا بایستی در تمیز کردن و ضد عفونی نمودن صحیح این وسایل دقت کافی مبذول شود. هدف از انجام این پژوهش، تعیین میزان تاثیر دو محلول ایزوپروپیل الکل 70 درصد و میکروتن 5 درصد بر روی آلودگی باکتریایی گوشی های پزشکی بیمارستان های شهر ملایر می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مداخله ای دو گروهی است و جامعه پژوهش شامل تمام گوشی های پزشکی بیمارستان های شهر ملایر بوده است. با توجه به تعداد محدود، کل جامعه جهت نمونه گیری انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت دو مرحله ای انجام شد. ابتدا قبل از ضد عفونی از سطح دیافراگمی گوشی های پزشکی نمونه برداری میکروبی انجام شد. سپس کلیه گوشی ها به صورت یک در میان توسط دو محلول ایزوپروپیل الکل 70 درصد و میکروتن 5 درصد ضد عفونی گردیدند. پس از گذشت زمان به ترتیب ده و پانزده دقیقه نمونه برداری از سطح دیافراگمی گوشی ها مجددا انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که شایع ترین میکروارگانیسم در دو گروه، استافیلوکوک کواگولاز منفی بوده است. همچنین قبل از عمل ضدعفونی میانگین نمره شمارش کلنی های میکروبی درگروه اول (ضدعفونی شده با ایزوپروپیل الکل) 79.3 و در گروه دوم (ضدعفونی شده با میکروتن) 76.6 بود. درصورتی که این میزان به ترتیب در دو گروه به 6.8 و 1.6 رسید. آزمون های آماری نشان داد هر دو محلول در کاهش شمارش کلنی میکروبی نقش داشته اند ولی تفاوت معنی داری در میانگین نمره شمارش کلنی های میکروبی پس از ضد عفونی نمودن با دو محلول وجود نداشته است.
    نتیجه گیری
    تاثیر دو محلول در ضد عفونی نمودن سطح گوشی های پزشکی به یک اندازه است.
    کلیدواژگان: انتشار عفونت، پروپانول، گوشی پزشکی، میکروتن، وسایل و تجهیزات بیمارستانی
  • دکترعلی مهتا، وحید حق پناه، آناهیتا لشکری، رامین حشمت، باقر لاریجانی، سید محمد توانگر صفحه 99
    زمینه و هدف
    آن دسته از آدنوم های هیپوفیز که فاقد علایم بالینی ناشی از افزایش ترشح هورمون های هیپوفیز قدامی باشند، تحت عنوان «آدنوم غیرفعال هیپوفیز» نامیده می شوند. این تومورها حدود یک چهارم تومورهای هیپوفیزی را شامل می شوند. بهترین راه شناسایی این تومورها استفاده از روش های ایمونوهیستوشیمی است. Ki-67 یک آنتی ژن هسته سلول است که توسط آنتی بادی مونوکلونال MIB-1 شناسایی می شود و ضریب نشانه گذاری آن (MIB-1 LI) به عنوان علامت تکثیر سلولی در شرایط عادی و غیرعادی تلقی می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کلینیکوپاتولوژی، نمونه پاتولوژی 85 بیمار مبتلا به آدنوم غیرفعال هیپوفیز که مورد عمل جراحی قرار گرفته اند مورد مطالعه ایمونوهیستوشیمی قرار گرفت.
    یافته ها
    در کلیه نمونه های پاتولوژی این 85 بیمار، MIB-1LI اندازه گیری شد که فقط در 5 مورد بالاتر از 5 درصد بود. به علاوه، 18 مورد به یک یا دو هورمون هیپوفیز قدامی واکنش نشان دادند.
    نتیجه گیری
    از لحاظ پاتولوژی، آدنوم های غیرفعال هیپوفیز، شامل انواع متفاوتی از تومورها می باشند که برخی از آن ها، پتانسیل تولید هورمون دارند اما نقایص احتمالی در مسیر ترشح هورمون، ممکن است سبب عدم افزایش سطح هورمون های آدنوهیپوفیز در خون و ایجاد سندرم های ناشی از آن شود.
    کلیدواژگان: آدنوم غیر فعال هیپوفیز، ایمونوهیستوشیمی، mib، ili
  • وحید حق پناه، علی سلیمانی، سید عمران عباس، سحین محمودزاده، عبدالرضا شجاعی، باقر لاریجانی، سید محمد توانگر صفحه 105
    زمینه و هدف
    تحت فشار قرار گرفتن کانال نخاعی (به دلیل متاستاز) به عنوان اولین تظاهر کارسینومای فولیکولار تیروئید بسیار ناشایع می باشد. به همین جهت در این گزارش یک مورد بیمار مبتلا به سرطان تمایز یافته تیروئید که منجر به فشردگی کانال نخاعی شده است معرفی می گردد.
    معرفی بیمار: بیمار مردی است 53 ساله با تظاهرات درد گردنی پیشرفته، پاراپلاژی و بی اختیاری ادراری، که در تصویربرداری MRI گردن، توده ای که مهره (C5 و C6) را تخریب کرده بود، دیده شد.
    نتیجه گیری
    بررسی بافت شناسی، کارسینومای متاستاتیک فولیکولار تیروئید را نشان داد. توصیه می شود آسیب متاستاتیک کارسینومای تیروئید در هر مورد از تحت فشار قرار گرفتن کانال نخاعی مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نئوپلاسم، تیروئید، متاستاز، مهره، پاراپلاژی
|
  • A. Pezhhan, S. Osmond Page 55
    Background and
    Purpose
    New Pressor Protein (NPP) is a human plasma enzyme structurally related to b-FXIIa, which potently raises Systolic Blood Pressure (SBP), Diastolic Blood Pressure (DBP) and Heart Rate (HR) in bioassay rats. These effects are strongly potentiated in nephrectomized (2NX) rats. Concurrently, there is a massive release of catecholamines from adrenal glands. This study is carried out to investigate NPP's mechanism of action and whether ganglionic blockade can affect NPP's responses by Pentolinium in 2NX rats. Method and Materials: Male Wistar rats, weighing 300-350g, were selected. In the nephrectomized group, after 24 h 2NX, animals were anesthetized by Inactin and ganglionic blocking agent Pentolinium (19.2 mg/kg s.c.) (P+ group) was injected. Measurements of SBP, DBP and HR were done in response to intravenous injection of NPP (5, 20 uL plasma equivalent) or purified b-FXIIa (300 ng/kg). The results of this group (P+) were compared with those of the (P-) group.
    Results
    These results show that NPP and purified b-FXIIa can increase SBP, DBP and HR in both groups (sham-2NX or 2NX rats). These responses in (P+) nephrectomized rats are significantly higher than (P-) nephrectomized rats (P?0.01 for each response). However, in (P+) nephrectomized rats, the increment in SBP and DBP responses are more than HR response.
    Conclusion
    It is concluded that NPP and b-FXIIa can produce such cardiovascular responses in rats. Although NPP does not require ganglion blockade for these responses, in P+ rats these responses have been potentiated and this potentiation is significant in nephrectomized rats. The results confirm the structural and functional relations between NPP and bFXIIa. It also indicates that there is interaction between cholinergic and peptidergic pathways for producing cardiovascular effects of NPP.
    Keywords: npp, COAGULATION B, FXIIA, GANGLION BLOCKADE, NEPHRECTOMY
  • M. Mahmoudi, F. Zeyni*, H. Moalaei, J. Hashemi, M. Pit Page 64
    Background and
    Purpose
    Keratinophilic fungi are ecologically, medically and industrially important and farming soil is suitable for their growth due to their keratin and fertilizers. Therefore, this study was intended to determine the different types of keratinophilic fungi in dry-farming soil samples. Methods and Materials: Using stratified sampling, this descriptive comparative study included 100 soil samples from dry-farming areas in South and Razavi Khorasan Provinces in Iran. Samples were cultured through Van beuseghemi method and various fungi within the cultures were identified and counted. Relevant data were analyzed using two-scale and multi-scale tables as well as statistical tests.
    Results
    289 colonies were isolated which included 20 species in 16 genuses. Fusarium SP With 53 colonies (18.33%), Annixopsis stercoraria with 47 colonies (16.26%) and Aspergillus SP varieties with 44 colonies (15.22%) were found to be the most common species. Also, McNemar's test revealed A. stercoraria, F. oxyspayum and penicillium SP to be dominant in the area (P....
    Keywords: KERATINOPHILIC FUNGI, KERATINOLYTIC, DRY, FARMING LOCALITIES
  • N. Meftah, Mr Rabiei, Ghr Roushandel, S. Besharat*, A. Jabari, Sh Semnani, R. Azarhoush, N. Abdollahi Page 74
    Background and
    Purpose
    P53 gene is a tumor suppressive gene and its product, P53 protein, is a protective factor against tumor formation that inhibits the extension of genetically damaged cells. P53 aggregation in tumoral cell nucleus is related with p53 gene mutations, which can be detected by immunohistochemical methods. This study was designed to investigate the protein aggregation in patients with gastric cancer in Gorgan, Iran. Methods and materials: All paraffin-embedded blocks of gastric cancer cases during the years 2000 to 2004 in the pathology ward of the 5th Azar Hospital in Gorgan, Iran (111 cases altogether) were evaluated and stained, for detecting microtome cutting. The obtained data were entered into SPSS and chi-square was used for analysis.
    Results
    111 cases with gastric cancer were investigated. The most frequent type of gastric tumor was adenocarcinoma (66.7%). In 59.5% of the affected cases, P53 protein was detected. No significant relationship was observed between P53 expression and factors such as age, gender, and histological type of the tumor.
    Conclusions
    In this study, P53 protein rate was high but it showed no significant relationship with other variables. We suggest further studies to discover the relationship between protein aggregation in tumor cells and other variables in affected cases.
    Keywords: GASTRIC CANCER, P53 PROTEIN, IMMUNOHISTOCHEMISTRY
  • A. Saadati, R. Frotan, F. Raeesi, Sm Vafaei Page 80
    Background and
    Purpose
    Diarrhea is considered as one of the mortality causes in children less than five years of age in Iran. Often it is treated with either expensive method such as IV serum therapy or less effective drugs; while it is possible to treat it with more effective and simpler methods and to reduce the number of deaths due to diarrhea. The present study is, therefore, conducted to compare the effects of oral zinc sulfate and ORS on the severity and duration of diarrhea in the rural children of Neyshabour in 1384 (2005).
    Materials And Methods
    This experiential study was conducted on children under five years of age admitted to selected rural Health Clinics in Neyshabour, Iran; 160 children with viral diarrhea and not taking antibiotics were taken as the study sample and divided into control (taking ORS only) and experimental (taking ORS plus zinc supplement) groups. Questionnaires were used for data collection and the obtained data were analyzed in SPSS.
    Results
    Acute diarrhea was the case in 83.3% of the patients. The highest frequency of excretion indication the severity before treatment was 6 times a day in 36.7% of the cases. While after treatment it was reduced to 2 times a day in 52.3% of the cases. A significant relationship was found between the severity and duration of diarrhea before and after taking zin sulfat (P....
    Keywords: child, DIARRHEA, ZINC SULFATE, ORS
  • P. Azarfam, Z. Khanjani, Ma Hosseinpour Feyzi*, E. Babaei Page 86
    Background and
    Purpose
    The first chromosomal abnormality was first reported in 1959 by Lujeune and his collogues and since then, studies have suggested the relationship between chromosomal abnormalities and retarded phenotype of the affected children. Nowadays, therefore, detecting chromosomal abnormalities is considered the primary diagnostic tool in congenital abnormalities including mental retardations. This study is, therefore, intended to compare the first-degree relatives’ karyotoype of mentally-retarded children with such abnormalities with those of normal children.
    Materials And Methods
    in this case - control study Blood samples were taken from 62 relatives of mentally-retarded children and 22 healthy volunteer subjects. After culturing and staining by Gimsa, the chromosomal expansions of blood lymphocytes were examined by a microscope.
    Results
    It was revealed that 75.8% of the experimental subjects (47 cases) had a kind of chromosomal abnormality including 44.7% structural, 25.5% numerical, and 29.78% mixed abnormalities. Also, abnormal karyotype was observed in 82.54% of parents, and 73.4% of the siblings.
    Conclusion
    The high percentage of abnormal karyotype in parent and siblings of the mentally-retarded subjects, in comparison with the control group, suggest their close relationship with abnormal phenotypes in the affected children. Also, the high percentage of children (73.4%) of (at least one of) parents with abnormalities may indicate the significant role of genetics and heredity in transmitting these defects. The consequence of which may be physical and mental disorders in the affected children.
    Keywords: KARYOTYPE, CHROMOSOMAL ABNORMALITIES, MENTALLY, RETARDED
  • R. Amini*, Sr Borzou Page 92
    Background and
    Purpose
    Nosocomial infections are one of the most important causes of mortality and morbidity, and increases the cost and duration of hospitalization. Equipment and supplies, particularly stethoscopes, play an important role in the transmission of nosocomial infections. Therefore, care must be taken in cleaning and sterilizing them. This study was mainly intended to determine the effectiveness of two solutions (isopropyl alcohol 70% and micro-10, 5%) on the bacterial infection of stethoscopes used in Malayer Hospitals in Malayer, Iran. Methods and Materials: This interventional two-group study was conducted in Malayer Hospitals and all stethoscopes used were taken into consideration as the population was limited. Sampling was done in two stages. First, microbial samples were taken from the diaphragms. Then, every other stethoscope was assigned into separate groups: one to be sterilized with isopropyl alcohol 70% and the other with micro-10 5%. In the second stage of sampling, samples were taken from diaphragms 10 and 15 minutes after sterilization.
    Results
    The most common microorganism, in both groups, was found to be the negative coagulase staphylococcus. Also, it was revealed that mean colony forming unit, in the alcohol group before sterilization, was 79.3; while in the second group, it was 76.6. After disinfection, the figures amounted to 6.8 and 1.6 respectively. Statistical measures indicated that both solutions were effective in reducing the colony forming units but the difference was not statistically significant.
    Conclusion
    The effect of both solutions in the disinfection of the stethoscopes has been equal.
    Keywords: CROSS INFECTION, PROPANOL, STETHOSCOPE, MICRO, 10, EQUIPMENT, SUPPLIES
  • Sm Tavangar*, Mb Ardeshir Larijani, A. Mahta, V. Haghpanah, A. Lashkari, R. Heshmat Page 99
    Background and
    Purpose
    Pituitary adenomas without clinically active hypertension are termed as non-functioning adenoma (NFPA). These tumors represent about one quarter of all pituitary tumors. Immunohistochemical methods are the gold standard methods of identifying them. The Ki-67 is a nuclear antigen detected by the monoclonal antibody MIB-1, whose labeling index (LI) is considered as a marker of normal and abnormal cell proliferation. Methods and Materials: In this clinicopathological study, 85 cases of NFPAs were analyzed immunohistochemically.
    Results
    MIB-1 LI was measured in all surgical specimens, which was higher than 5% only in 5 cases. Also, 18 cases were immunoactive to one or two adenohypophysial hormones.
    Conclusion
    NFPAs comprise several pathologically different types of tumors, some of which are potentially hormone producing tumors. However, probable defects in hormone secretion may be the cause of not increasing the adenohypophysial hormone levels in the serum and consequent syndromes.
    Keywords: NON, FUNCTIONING, PITUITARY, ADENOMA, NFPA, IMMUNOHISTOCHEMISTRY, mib, 1
  • Sm Tavangar*, Mb Ardeshir Larijani, Ar Shojaee, H. Mahmoudzadeh, V. Haghpanah, A. Soleymani, So Abbass Page 105
    Background and
    Purpose
    Spinal cord compression due to metastasis, as the initial presentation of follicular thyroid carcinoma, is quite uncommon. In this article, we report one case of well-differentiated thyroid carcinoma which has led to the compression of the spinal cord. The patient: The case we report here is a man of 53 years old, with increasing neck pain, paraplegia and urinary incontinence. Magnetic resonance imaging of the neck revealed a mass which had destructed C5 with extension to C6.
    Conclusion
    Histopathology examination demonstrated the metastasis of a well-differentiated follicular carcinoma of thyroid. Therefore, the metastatic lesion of the thyroid carcinoma should be considered in any case of spinal cord compression.
    Keywords: NEOPLASM, THYROID, METASTASIS, SPINE, PARAPLEGIA