فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1388)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال شانزدهم شماره 3 (پیاپی 53، پاییز 1388)

  • 64 صفحه، بهای روی جلد: 8,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1388/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرح اشرف زاده، فرهاد حیدریان، فاطمه بهمنش، مهشید گودرزی، حسن رخشنده صفحات 121-126
    زمینه و هدف
    به نظر می رسد در جریان تشنج، مسیرهای التهابی برانگیخته شده، در بافت تشنجی مزمن باقی می ماند و می تواند حتی به حمله ای دیگر منجر شود. بر پایه همین فرضیه، مطالعات متعددی انجام شده و تاثیر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی را در کنترل حملات تشنج بررسی نموده اند ولی نتایج متفاوتی گزارش شده است. لذا در این مطالعه، تاثیر ایبوپروفن بر کنترل حملات صرع مقاوم به درمان در کودکان بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی متقاطع و دوسوکور در طی سال های 86-1385 بر روی 30 بیمار (3 الی 13 ساله) مبتلا به صرع مقاوم به درمان صورت پذیرفت. ابتدا بیماران یک ماه تحت نظر قرار گرفتند، سپس به مدت دو ماه شربت ایبوپروفن با دوز mg/kg/day 30 در سه دوز تجویز شده و سپس به مدت یک ماه شربت قطع و در پی آن به مدت دو ماه دارونما با دوز مشابه به بیماران داده شد. در طی مطالعه، بیماران داروهای ضدصرع قبلی را نیز دریافت می داشتند. در هر یک از مراحل فوق، تعداد حملات، طول مدت هر حمله و عوارض احتمالی ثبت و سپس با استفاده از نرم افزارSSPS و آزمون های تی زوجی و مجذور کای مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط سن بیماران و سن شروع حملات تشنجی به ترتیب 22/3±23/7 سال و 43/2±73/2 سالگی بود. تعداد 13 مورد (3/43 درصد) از بیماران تشنج پارسیل کمپلکس و 17 بیمار (7/56 درصد) تشنج میوکلونیک داشتند. ایبوپروفن در 8 بیمار (7/26 درصد) موجب کاهش تعداد حملات شد و حتی در 4 مورد حملات قطع شده بود؛ در حالی که دارونما در 4 مورد (3/13 درصد) موجب کاهش تعداد حملات شد، اما این تفاوت معنادار نبود (434/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه بین ایبوپروفن و پلاسبو در کنترل حملات تشنجی، تفاوتی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: صرع مقاوم به درمان، کودکان، ایبوپروفن، دارونما، کنترل حملات
  • فرشته جهدی، فاطمه شیخان، عفت سادات مرقایی خویی، حمید حقانی صفحات 127-133
    زمینه و هدف
    درد متعاقب اپی زیاتومی کیفیت زندگی و سلامت روانی مادر و نحوه ارتباط با نوزاد و مراقبت از وی را تحت تاثیر قرار می دهد. امروزه استفاده از مکمل درمانی از جمله اسطوخدوس کاربرد ویژه ای در مامایی و پزشکی یافته است اما تحقیقات محدود و نظرات ضد و نقیضی درباره این اسانس وجود دارد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر اسانس اسطوخدوس بر شدت درد زخم اپی زیاتومی زنان نخست زا انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور، بر روی 60 زن نخست زای واجد شرایط ورود به پژوهش که جهت زایمان طبیعی به بیمارستان کمالی کرج مراجعه کرده بودند، انجام گردید. نمونه ها به طور مستمر به روش تخصیص تصادفی در یکی از دو گروه مورد (مصرف کننده اسانس اسطوخدوس به روش حمام نشیمنگاهی) و کنترل (مصرف کننده روتین بیمارستان) قرار گرفتند. پس از زایمان، مادران گروه آزمون از اسانس روغنی اسطوخدوس به روش حمام نشیمنگاهی 2 بار در روز (هر بار 6 قطره در 5 لیتر آب) و گروه کنترل از روتین بیمارستان (محلول بتادین) به مدت 5 روز استفاده کردند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ثبت مشخصات دموگرافیک، فرم ثبت مسکن مصرفی و مقیاس بصری درد (VAS) بود. 4 ساعت، 12 ساعت و 5 روز بعد از اپی زیاتومی، دو گروه از نظر شدت درد محل اپی زیاتومی توسط مقیاس دیداری درد بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و مجذور کای توسط نرم افزار آماری SPSS ویرایش 14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و سایر متغیرهای مداخله گر، اختلاف آماری معنادار نداشتند. میانگین نمره درد 4 ساعت پس از اپی زیاتومی در گروه اسانس اسطوخدوس 7/1±7/2 و در گروه کنترل 59/1±23/4 بود که 5 روز پس از زایمان در گروه مطالعه 94/1±43/2 و در گروه کنترل 79/1±60/4 گزارش شد و اختلاف معنادار بود (p<0/001) در حالیکه نمره درد 12 ساعت پس از اپیزیاتومی در دو گروه اختلاف معناداری نشان نداد (p=0/066).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصله، استفاده از اسانس اسطوخدوس شدت درد زخم اپیزیاتومی و میزان نیاز به مسکن را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، درد پرینه، نخست زا، اسانس اسطوخدوس، تسکین درد
  • عباس ابوالقاسمی، هیوا محمودی، اسماعیل سلیمانی صفحات 134-141
    زمینه و هدف
    این اعتقاد وجود دارد که سبک های دلبستگی نا ایمن و مکانیزم های دفاعی رشد نیافته افراد را برای مصرف سیگار و مواد آسیب پذیر ساخته و این افراد هیجانات منفی زیادتری تجربه می کنند و گزینه های کمتری برای کاهش آشفتگی های روانشناختی دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سبک های دلبستگی، مکانیزم های دفاعی و وضعیت بهداشتی در تمیز دانشجویان سیگاری و غیرسیگاری می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مورد- شاهدی است. نمونه پژوهش شامل 100 دانشجوی سیگاری و 100 دانشجوی غیرسیگاری بود که از میان دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مکانیزم های دفاعی، مقیاس سبک های دلبستگی و پرسشنامه سلامت عمومی استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل ممیز با نرم افزار SPSS.14استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 71 درصد پراش سه متغیر دلبستگی نا ایمن، مکانیزم های دفاعی رشد نیافته و وضعیت بهداشتی برای تنها تابع ممیز از اختلاف بین دو گروه سیگاری و غیر سیگاری تبیین می شود. تابع ممیز به دست آمده با روش همزمان 5/94 درصد سیگاری ها و با روش گام به گام 5/93 درصد غیرسیگاری ها به درستی طبقه بندی شده است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که دانشجویان سیگاری و غیرسیگاری را می توان از روی مکانیزم های دفاعی رشدنیافته، سبک دلبستگی ناایمن و وضعیت بهداشتی تمیز داد.
    کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، مکانیزم های دفاعی، وضعیت بهداشتی، سیگاری
  • مهدی مشکی، ملیحه نوری سیستانی، نوشین پیمان صفحات 142-149
    زمینه و هدف
    تامین نیازهای حرکتی افراد، توان آینده جامعه را به طور معجزه آسایی افزایش می دهد. تحقیقات صورت گرفته در زمینه تاثیر عزت نفس و جایگاه مهار سلامت در ایجاد و بروز رفتارهای بهداشتی سبب گردیده که این مفاهیم، چارچوبی علمی در مباحث بهداشتی و روانشناسی سلامت فراهم آورند. پژوهش حاضر به بررسی همراهی فعالیت جسمانی با عزت نفس و نظریه جایگاه مهار سلامت در دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه مورد-شاهدی است که 74 دانشجوی ورزشکار برای گروه مورد و 74دانشجوی غیرورزشکار برای گروه شاهد از دانشگاه علوم پزشکی گناباد انتخاب شدند. داده ها پس از تکمیل پرسشنامه های جمعیت شناختی، عزت نفس و «نسخه ب» ابزار جایگاه مهار سلامت با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، رگرسیون لجستیک، مجذور کای، ضریب همبستگی پیرسون و تی مستقل در نرم افزار SPSS 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    طبق نتایج این مطالعه در دانشجویان ورزشکار، میانگین نمره باورهای درونی 7/3±51/28، افراد موثر 9/4±89/20 و شانس 7/3±67/14 بود که در غیرورزشکاران به ترتیب 6/4±87/27، 97/4±64/21 و 64/4±48/15 بود که این تفاوت ها معنادار نبودند. اما گروه ورزشکاران از عزت نفس بالاتر و معناداری نسبت به گروه غیرورزشکار (2/31 در مقابل 79/28) برخوردار بودند (p<0/02).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که دانشجویان ورزشکار از عزت نفس بالاتری نسبت به گروه غیرورزشکار برخوردارند. اما نظریه جایگاه مهار سلامت با فعالیت جسمانی همراهی ندارد.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، جایگاه مهار سلامت، عزت نفس، دانشجو
  • رضا سعیدی، محبوبه غلامی رباط سنگی، مهرداد میرزا رحیمی، مریم امیری طهرانی زاده صفحات 150-154
    زمینه و هدف
    بیلی چک روش ساده ای است که برای تخمین پوستی میزان بیلی روبین توتال سرم به صورت غیر تهاجمی، سریع و بدون درد به کار می رود. هدف این مطالعه مقایسه میزان بیلی روبین اندازه گیری شده توسط بیلی چک با روش آزمایشگاهی تعیین بیلی روبین سرم می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی می باشد که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان قائم (عج) از مهر ماه تا اسفند ماه 1387 انجام شد. حجم نمونه با اطمینان 95 درصد و ضریب آزمون 80 درصد، 109 نوزاد محاسبه شده و نمونه گیری به روش آسان انجام شد. برای اندازه گیری بیلی روبین نمونه خون جهت بررسی سرمی بیلی روبین به آزمایشگاه، ارسال می شد. در آزمایشگاه با استفاده از روش محلول دیازو و فتومتریک تعیین می شد. سپس در عرض 10 دقیقه، اندازه گیری بیلی روبین توسط بیلی چک انجام می شد. آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS 11.5 و آزمون ضریب همبستگی انجام شد.
    یافته ها
    از 109 نوزادی که تحت مطالعه قرار گرفتند، 75 نوزاد پسر (8/68 درصد) و 34 نوزاد دختر (2/31 درصد) بودند که سن بین 1 تا 26 روز داشتند. متوسط سطح بیلی روبین سرم در این نوزادان 979/12 و متوسط نتایج بیلی چک 219/12 بود. مقادیر اندازه گیری شده بیلی روبین سرم در آزمایشگاه، همبستگی بالایی با نتایج حاصل از TCB با دستگاه بیلی تست داشت (766/0=r)
    نتیجه گیری
    دستگاه بیلی چک دقت لازم را به عنوان ابزار سنجش و پایش زردی نوزادان دارا می باشد و می تواند جایگزین مناسبی برای روش اندازه گیری سرمی بیلی روبین در نوزادان مبتلا به زردی باشد.
    کلیدواژگان: نوزاد، ترانس کوتانئوس بیلی روبینومتری، زردی، بیلی روبینومتری غیرتهاجمی
  • ویدا شفیع پور، هدایت جعفری، لیلا شفیع پور صفحات 155-160
    زمینه و هدف
    بیماران همودیالیزی برای ادامه زندگی تحت دیالیز قرار می گیرند و این امر محدودیت های خاصی را بر بیماران تحمیل می کند که باعث اختلال در کیفیت زندگی آنان می گردد. همچنین استرس های ناشی از همودیالیز سبب می شود تا از کیفیت زندگی پایینی برخوردار باشند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط شدت استرس و کیفیت زندگی در بیماران تحت همودیالیز انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی 100 بیمار تحت همودیالیز در دو مرکز دیالیز شهرستان ساری در سال 1387 انجام شد. همگی بیماران در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند و داده ها به وسیله پرسشنامه سه قسمتی (خصوصیات فردی، کیفیت زندگی و شدت استرس) جمع آوری گردید. در این مطالعه ابتدا کیفیت زندگی و سپس شدت استرس بیماران تحت همودیالیز بررسی شد و برای تلخیص داده ها از آمار توصیفی در نرم افزار SPSS 11.5 استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 53 نفر مرد و 47 نفر زن بودند. همچنین 42 درصد بیمارانی که کیفیت زندگی آنان تا حدی مطلوب بود، از شدت استرس متوسطی برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که با افزایش شدت استرس، کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، استرس، کیفیت زندگی
  • ماندانا دولت آبادی، حمیده جلیلی راستی صفحات 161-166
    زمینه و هدف
    یکی از مستندترین راه های بررسی الگوی تجویزی دارو در جامعه، ارزیابی نسخه های پزشکان است. با توجه به این که تاکنون در مورد شاخص های نسخه نویسی پزشکان شهر سبزوار مطالعه ای صورت نگرفته است، مطالعه حاضر به ارزیابی شاخص های نسخه نویسی پزشکان سبزوار در سال 1387می پردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 167305 نسخه بیمه از 270 نفر پزشک فعال در شهر سبزوار مربوط به 6 ماهه اول سال 1387 از بیمه خدمات درمانی، بیمه تامین اجتماعی و بیمه نیروهای مسلح از کلیه داروخانه های شهر به شکل CD جمع آوری گردیده و توسط نرم افزار بررسی نسخ از نظر شاخص های تجویز ارزیابی گردید. برای تلخیص داده ها از نمودارها، درصد و میانگین تحت نرم افزار SPSS 11.5 استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین اقلام تجویزی در هر نسخه 22/3 قلم بود. بیماران دریافت کننده داروهای تزریقی 35 درصد، دریافت کننده آنتی میکروبیال 45 درصد و دریافت کننده کورتیکواسترویید 14 درصد بودند.
    نتیجه گیری
    بررسی الگوی نسخه نویسی پزشکان سبزوار بیانگر تجویز نامناسب آنتی بیوتیک ها، کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی و همچنین بالا بودن میانگین اقلام تجویزی و وجود تداخلات دارویی به میزان غیرمتعارف در نسخه ها می باشد.
    کلیدواژگان: نسخه نویسی، دارو، سبزوار، آنتی بیوتیک، کورتیکواستروئید، تزریقی
  • عبدالقادر عصارودی، علی اجودی صفحات 167-170
    زمینه و هدف
    استوئید استوما یک تومور خوش خیم استخوانی است که عموما استخوان های بلند اندام تحتانی و دیافیز استخوان را درگیر می کند. این مقاله یک مورد نادر استوئید استوما را در متافیز دیستال رادیوس راست گزارش می نماید.
    معرفی بیمار: بیمار مردی 26 ساله دارای شغل خدمات کامپیوتری است. شکایت اصلی بیمار درد در مچ دست راست می باشد که از سه سال پیش شروع شده و به تدریج یک برآمدگی کوچک استخوانی نیز در دیستال رادیوس او تظاهر یافته است. درد بیمار شب ها شدت پیدا می کرده و در این مدت بیمار با مصرف ایبوپروفن درد خود را تسکین می داده است. عکس ساده اشعه X و MRI گرفته شده از دست بیمار مطرح کننده استوئید استوما بودند. تومور تحت بیهوشی عمومی خارج گردید و بیوپسی فرستاده شده به آزمایشگاه پاتولوژی نیز استوئید استوما را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    یکی از علل درد مزمن در مچ دست بیماران می تواند استوئید استوما باشد که باید از مواردی همچون سندرم تونل کارپ، استئومیلیت، آرتریت روماتوئید و سینوویت لنفوپرولیفراتیو افتراق داده شود.
    کلیدواژگان: استوئید استوما، متافیز، رادیوس
|
  • Farhad Heydarian, Fatemeh Behmanesh, Mahshid Goodarzi, Farah Ashrafzadeh, Hasan Rakhshandeh Pages 121-126
    Background and
    Purpose
    It seems that during seizures special inflammatory processes remain in the epileptic tissues and can induce still another attack. Based on this hypothesis many studies have been conducted to determine the efficacy of non-steroidal anti-inflammatory drugs on controlling seizures and have obtained different results. so we decided to perform this research. Therefore the present research was conducted to investigate the effect of ibuprofen on controlling intractable epileptic attacks in children. Methods and Materials: This quasi-experimental double-blind study was conducted in 2006-2007 on 30 patients (3-13 years old) with intractable epilepsy. The patients were observed for one month; then they were given ibuprofen syrup (30 mg/k/day divided into 3 doses) for two months; taking ibuprofen syrup was paused for one month; placebo was given for two months with a similar dosage. Patients simultaneously received their previous anticonvulsant drugs during the study period. In each stage the frequency duration and probable complications of each attack were recorded. The obtained data were analyzed in SPSS using paired t-test and chi-square.
    Results
    Patients’ mean age and mean seizures onset age were 7.23±3.22 and 2.73±2.43 years respectively. Partial complex epilepsy occurred in 13 cases (43.3%) and 17 patients (56.7%) experienced myoclonic epilepsy. Ibuprofen decreased frequency of attacks in 8 cases (26.7%) and even stopped them in 4 cases. However placebo just decreased attacks in 4 cases (13.3%) but the observed difference was not statistically significant (P=0.434).
    Conclusion
    Based on the findings there was no statistically difference between effects of Ibuprofen and placebo on controlling epileptic attacks.
    Keywords: Intractable Epilepsy, Children, Ibuprofen, Placebo, Seizure Control
  • Efat Sadat Margan Khoyi, Fatemeh Sheikhan, Fereshteh Jahdi, Hamid Haghani Pages 127-133
    Background and
    Purpose
    Post-episiotomy pain affects maternal life quality and mental health as well as her care and relationship with the infant. Currently the use of complementary medicine has become common; for instance the use of lavender essence is specifically prevalent in medicine and midwifery but findings about this essence are few and contradictory. Therefore the present research was conducted to investigate the effect of lavender essence on post-episiotomy pain in primipara.Methods and Materials: This single-blind clinical trial involved 60 qualified primiparous women admitted for labor in Kamali Hospital in Karaj Iran. They were randomly allocated into two groups: cases (bathing in lavender essence) and controls (receiving the hospital routine). For five days after labor case mothers were given essential oil of lavender (twice a day each time 6 drops in 5 liters of water) and control mothers were given the hospital; routine (Betadine) for bathing in. The study data were collected through demographic data questionnaire analgesic checklist and visual analog scale of pain. The participants’ pain was recorded on the VAS scale 4 hours 12 hours ad 5 days after episiotomy. The obtained data were analyzed in SPSS 14 using independent t-test and chi-square.
    Results
    The two groups did not show any significant differences as for their demographic data and variables of the study. Mean pain intensity in the lavender and Betadine groups were 2.7±1.7 and 4.23±1.59 respectively which shifted to 2.43±1.94 and 4.60±1.79 respectively five days after surgery; the difference came out to be significant (p<0/001)......
    Keywords: Episiotomy, Perineal Pain, Primipara, Lavender Essence, Analgesia
  • Heyva Mahmoodi, Abbas Abolghasemi, Esmail Soleimani Pages 134-141
    Background and
    Purpose
    It is believed that insecure attachment styles and immature defense mechanisms render individuals vulnerable to cigarette and substance use; these people experience more negative emotions and have fewer options for reducing psychological distresses. The aim of the present research was to investigate the role of attachment styles defense mechanisms and health status in discriminating cigarette-smoker students from non-smokers. Methods and Materials: This research is a case-control study. The research sample consisted of 100 cigarette-smoker and 100 non-smoker students selected from among the students of University of Mohaghegh Ardabili. Data collection was done through the use of Attachment Styles Scale Defense Style Questionnaire and General Health Survey. In order to analyze the data discriminant analysis was used in SPSS 14.
    Results
    The results indicated that 71 percent of the variance of insecurity of attachment style immature defense mechanisms and health status can account for the only function between groups of smokers and non-smokers. The discriminant function obtained was classified correctly with the concurrent method for 94.5% of smokers and through step-by-step method for 93.5% of non-smokers.
    Conclusion
    The results indicated that cigarette-smoking and nonsmoking university students can be discriminated through their immature defense mechanisms insecure attachment styles and health status.
    Keywords: Attachment Styles, Defense Mechanisms, Health Status, Cigarette Smoker
  • Maliheh Noori Sistani, Mehdi Moshki, Peyman Noshin Pages 142-149
    Background and
    Purpose
    Meeting the physical movement requirements of community members will remarkably increase its power. Studies on the effect of self-esteem and health locus of control (HLC) in inducing healthy behaviors have provided a scientific framework for these concepts in public health and health psychology. The present study investigates the relationship of physical activities and self-esteem with health locus of control in athletic and non-athletic university students. Methods and Materials: The research is a case-control study involving 74 athletic university students (cases) and 74 non-athletics (controls) from Gonabad University of Medical University. Data were collected by a demographic questionnaire Self-esteem scale and MHLC-Form B. The obtained data were analyzed in SPSS 11.5 using one-way ANOVA logistic regression chi-square Pearson correlation coefficient and independent t-test.
    Results
    The findings showed that in athletic students mean internal beliefs were 28.51±3.7 influential persons 20.89±4.9 and chance 14.67±3.7 corresponding to 27.87±4.6 21.64±4.97 and 15.48±4.64 in non-athletics respectively; the differences were however not significant. But the self-esteem scores of athletics (31.2) were significantly higher than that of non-athletics (28.79) (p<0/02).....
    Keywords: Physical Activity, Health Locus of Control, Self, Esteem, University Student
  • Mehrdad Mirza Rahimi, Mahbobeh Gholami Robatsangi, Reza Saeidi, Maryam Amiri Tehrani Zadeh Pages 150-154
    Background and
    Purpose
    Bili-Check is a simple method used to provide a rapid pain-free and noninvasive transcutaneous estimation of total serum bilirubin. The present study was conducted to compare estimates of serum bilirubin using Bili-Check (TCB) with total serum bilirubin (TSB) values determined in a clinical laboratory. Methods and Materials: This is a deh1ive analytical cross-sectional study conducted in Ghaem Hospital NICU from September 2008 to March 2008. With a confidence interval of 95% and test power of 80% 109 neonates were selected through convenient non-randomized sampling as the study sample. TSB was determined in a clinical laboratory using the diazo with photometric method. Then within 10 minutes transcutaneous measurements were performed via Bili-Check. Data analysis was done in SPSS11.5 using correlation coefficient.
    Results
    From 109 neonates included in the study 75 were male (68.8%) and 34 female (31.2%) with an age range of 1 to 26 days. Mean serum Bilirubin was 12.979 and TCB estimate was 12.219. Laboratory findings highly correlated with the results of TCB (r=0.766) (P=0.0001).
    Conclusion
    Bili-Check has the sufficient adequacy as the measurement and observation device for neonates and can replace serum bilirubinometry in laboratory fro Icteric neonates.
    Keywords: Neonate, Transcutaneous Bilirubinometry, TCB, Icter, Noninvasive bilirubinometry
  • Hedayat Jafari, Vida Shafipour, Leyla Shafipour Pages 155-160
    Background and
    Purpose
    Hemodialysis patients undergo dialysis for survival and this brings them specific limitations affecting their quality of life. Also stress from dialysis makes them enjoy a lower quality of life. Therefore the present study was conducted to determine the relationship between stress intensity and life quality in hemodialysis patients. Methods and Materials: As a deh1ive study this research was conducted on 100 hemodialysis patients in two major dialysis centers in Sari Iran in 2008. All patients were investigated and relevant data were collected through a questionnaire in three parts (personal characteristics life quality and stress intensity). Life quality was first investigated and then patients’ stress intensity was studies. For data summarization deh1ive statistics were used in SPSS.
    Results
    In this study 53 men and 47 women participated. Also 42% of the patients with the almost satisfactory life quality experienced partial stress.
    Conclusion
    The results indicated that the more intense the patients’ stress is the lower their life quality will be.
    Keywords: Hemodialysis, Stress, Life Quality
  • Hamid Jalili Rasti, Mandana Dolatabadi* Pages 161-166
    Background and
    Purpose
    One of the most documented ways of evaluating drug preh1ion patterns in a community is through the assessment of physician’s preh1ions. As no studies have been conducted so far on this issue the present study was done to evaluate the preh1ion patterns of physicians in Sabzevar Iran in 2008. Methods and Materials: In this deh1ive cross- sectional study 167305 preh1ions from 270 medical practitioners in Sabzevar Iran from three insurance companies (Medical Services Insurance Social Security Insurance and Army Medical Insurance) were collected on a CD which were then analyzed for preh1ion indexes using Preh1ion Evaluation Software. The preh1ions were issued in the first six months of 2008. Data summarization was done using figures percentage and means.
    Results
    Mean number of prescribed drugs was 3.22. About 35% of the patients received an injection 45% received antibiotics and 14% were prescribed corticosteroids.
    Conclusions
    Inappropriate preh1ion of antibiotics corticosteroids and injection as well as mean preh1ion items being above normal rate and non-conventional drug interaction rates were observed in preh1ions issued by physicians in Sabzevar Iran.
    Keywords: Preh1ion, Drug: Sabzevar, Antibiotic, Corticosteroid, Injection
  • Abdolghader Assar Roudi, Ali Ajvadi Pages 167-170
    Background and
    Purpose
    Osteoid Osteoma is a benign tumor often involving long bones of lower limb and diaphysis. This article is a case report of osteoid osteoma of the right distal metaphysis of radius.The Patient: A 26-year male computer operator referred with the chief complaint of pain in the right wrist from three years ago manifested as a small bone tumor in the distal radius. The pain was intermittent tending to become more severe at night with only ibuprofen (tablet) being effective on his pain. MRI and X-ray images taken from the wrist signified osteoid osteoma. Finally the tumor was removed under general anesthesia and biopsy confirmed the osteoid osteoma too.
    Conclusion
    One of the causes of chronic wrist pain can be osteoid osteoma and should be differentiated from Carpal tunnel syndrome osteomyelitis rheumatoid arthritis and lymphoproliferative Synovitis.
    Keywords: Osteoid Osteoma, Metaphysis, Radius