فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 69، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/08
  • تعداد عناوین: 17
|
  • نغمه مخبر، محمودرضا آذرپژوه، نگار اصغری پور * صفحات 242-248
    هدف

    با توجه به شیوع ناهنجاری های شخصیتی در بیماران مصروع خصوصا صرع موضعی پیچیده، در این مقاله هدف، بررسی اختلالات و صفات شخصیتی بر اساس پرسشنامه میلون بر روی بیماران مبتلا به صرع قطعه گیجگاهی بوده است.

    روش کار

    برای کلیه مراجعین به کلینیک سرپایی روانپزشکی و اعصاب بیمارستان ابن سینا و قائم که مبتلا به صرع قطعه گیجگاهی بودند (74 بیمار) وافراد سالم داوطلب(100 نفر) تست میلون توسط روانپزشک اجرا شد.

    یافته ها

    74 درصد بیماران مبتلا به صرع قطعه گیجگاهی حداقل یک نوع صفت شخصیتی بیمار گونه داشتند. این میزان در گروه شاهد 5/31 % بر آوردشد. شیوع اختلالات شخصیتی بارز در 2/27 % بیماران مصروع در مقایسه با 4/8% گروه شاهد بود که کلیه این تفاوتها از نظر آماری معنا دار بودند. شایعترین اختلالات شخصیت در این افراد مرزی و ضد اجتماع بود که به شکل معنا داری از گروه شاهد بیشتر ارزیابی شد (05/0p<). شیوع کلیه صفات شخصیتی بیمار گونه در افراد مصروع بیش از افراد گروه کنترل بوده و در این میان صفات مرزی، وابسته و منفعل پرخاشگر تفاوت آماری معنا داری با گروه کنترل داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش اختلالات شخصیت در زنان مبتلا به صرع موضعی پیچیده شایعتر از مردان مبتلا می باشد. به نظر می رسد ناهنجاری های الکتریکال ناحیه تامپورال در بروز صفات شخصیتی بیمار گونه تاثیر به سزایی داشته باشد اگر چه نقش یک بیماری مزمن و ناتوان کننده را در واکنش های روانی فرد نباید از توجه دور داشت.

    کلیدواژگان: صرع موضعی پیچیده، اختلالات شخصیت، تست میلون
  • حسن نیک نژاد، قاسم یزدان پناه، فاطمه عاصی طهرانی، قدسیه پایینی وایقان صفحات 249-258
    زمینه و هدف
    پرده آمنیون با داشتن خصوصیات منحصربه فرد و پتانسیل های بالقوه و بالفعل، بیومتریال مناسبی جهت استفاده در مهندسی بافت می باشد. روش های مختلفی برای نگهداری پرده آمنیون وجود دارد. در این مطالعه، پرده آمنیون با روش های مختلف نگهداری شد و اثرات روش های نگهداری بر روی ساختار بافتی و خواص فیزیکی و مکانیکی آن با نمونه های تازه تهیه شده مقایسه گردید.
    مواد و روش ها
    پرده آمنیون انسانی پس از جداسازی از جفت با روش های کرایوپرزرویشن (در دمای C°80- به مدت 6 ماه) یا انجماد خشک (لیوفلیزاسیون) نگهداری شد و مورد ارزیابی بافت شناسی توسط میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی قرار گرفت. استحکام مکانیکی پرده نیز با استفاده از آزمون های مقاومت کششی یک جهته، آزمون تحمل بخیه و اندازه گیری ضخامت بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان نیروی اعمال شده و ازدیاد طول در نقطه پاره شدن در پرده آمنیون کرایوپرزرو شده و لیوفلیزه، از بافت های تازه تهیه شده، کمتر می باشد. با اینکه نمونه های لیوفلیز شده، ضخامت کمتری نسبت به سایر نمونه ها داشتند، اما مقاومت نمونه های مختلف در آزمون تحمل بخیه یکسان بود. ساختار بافتی از نظر سلول های اپی تلیوم و لایه های بافتی در نمونه های مختلف یکسان نبود.
    نتیجه گیری
    کرایوپرزرویشن و انجماد خشک به عنوان روش های نگهداری پرده آمنیون، می توانند ساختار بافتی، خواص فیزیکی و خواص مکانیکی آن را تغییر دهند. بنابراین می توان با توجه به کاربرد نهایی پرده آمنیون به عنوان یک بیومتریال، نوع روش نگهداری آن را انتخاب کرد.
    کلیدواژگان: پرده آمنیون، نگهداری، ساختار بافتی، خواص مکانیکی
  • زهرا جعفری، ریحانه توفان، مریم آقاملایی، شادی رحیم زاده، مهدیه اسماعیلی صفحات 259-269
    زمینه و هدف
    کم شنوایی و وزوز گوش دو تاثیر شنیداری آسیب دستگاه شنوایی در اثر نویز محیط کار هستند که می توانند توام یا جدای از هم ایجاد شوند. در مطالعه حاضر، تاثیر کم شنوایی و وزوز گوش ناشی از نویز صنعتی بر شناخت و حافظه شنوایی-کلامی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر روی 42 کارگر مرد، در محدوده سنی 40 تا 56 سال در سه گروه: 1) دچار کم شنوایی، 2) دچار وزوز و کم شنوایی و 3) با شنوایی هنجار انجام شد. دو گروه اول و دوم، افراد با سابقه طولانی کار در محیط با نویز بیش از حد مجاز و گروه سوم، افراد شاهد همگن با شنوایی هنجار بودند. کم شنوایی افراد از نوع حسی-عصبی نزولی در حد متوسط و متقارن در دو گوش بود. برای کلیه افراد، آزمون معاینه مختصر وضعیت شناختی و آزمون یادگیری شنوایی-کلامی ری در شرایط یکسان انجام شد.
    یافته ها
    گروه با شنوایی هنجار در کلیه مراحل آزمون یادگیری شنوایی-کلامی ری نسبت به دو گروه دیگر، امتیاز بالاتری را نشان داد، و اختلاف امتیازات 3 گروه در سه مرحله A1، Sum و بازشناسی، معنادار بود (034/0≥p). در آزمون معاینه مختصر وضعیت شناختی نیز یافته مشابهی مشاهده گردید (025/0≥p).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر تاثیر کم شنوایی و وزوز گوش ناشی از مواجهه با نویز بیش از حد مجاز، بر توانایی شناختی کلی و حافظه شنوایی-کلامی را نشان داد. با توجه به قابل پیشگیری بودن تاثیرات شنوایی و غیرشنوایی نویز صنعتی، اجرا و پایش برنامه های حفاظت شنوایی و آموزش کارگران، راهکار مناسب و پیشنهادی است.
    کلیدواژگان: نویز صنعتی، کم شنوایی، وزوز گوش، حافظه شنوایی، کلامی، شناخت
  • عباس خزایی *، حسن رفیعی، معصومه دژمان، بهمن بهمنی صفحات 270-280
    زمینه و هدف
    درک و شناسایی تجارب افراد معتاد به شیشه در جریان ترک، می تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی تجربه یک روش درمانی و تاثیر ات آن بر بیماران فراهم آورد. هدف این مطالعه شناسایی تجارب مردان معتاد به شیشه در جریان درمان با روش «تولد دوباره» بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، با رویکرد کیفی و روش تحلیل محتوا انجام گرفت. مکان انجام مطالعه مرکز باز توانی وردیج کرج بود. برای جمع آوری اطلاعات، از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته و مشاهده در عرصه استفاده شد. برای نمونه گیری از روش های هدفمند و گلوله برفی در کنار هم استفاده شد و تا اشباع داده ها که تعداد واحدهای پژوهش به 15 نفر رسید ادامه یافت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه بیانگر آن است که تجارب معتادان از مسیر درمان و بهبودی بر 3 گام اصلی شامل هفته اول حضور در مرکز، مشارکت در برنامه های مرکز و بهبودی قابل تقسیم است.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقولات استخراج شده از مطالعه به نظر می رسد برنامه های درمانی مرکز مبتنی بر نیازهای شرکت کنندگان بوده و آن ها این درمان را مثبت و موفق ارزیابی نمودند.
    کلیدواژگان: تجارب، شیشه، تولد دوباره، تحلیل محتوا، مسیر درمان و بهبودی _
  • اعظم برآبادی *، لیلا حیدری نسب صفحات 281-291
    زمینه و هدف
    پرسشنامه های زیادی در ایران وجود دارد که به بررسی خشم بزرگسال می پردازد، اما درحالحاضر هیچ پرسشنامهای در کشور جهت بررسی خشم کودک و نوجوان وجود ندارد. با توجه به این مساله، هدف اساسی پژوهش حاضر، تعیین ویژگی های روانسنجی پرسشنامه صفت- حالت و بیان خشم کودکان و نوجوانان (STAXI-2 C/A) در دانشآموزان 12 تا 17 ساله ایرانی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی، نمونه پژوهش شامل 556 دانشآموز راهنمایی و دبیرستان بود که با روش نمونه گیری خوشهای انتخاب شدند. اعتبار همگرا و واگرای مقیاس مذکور با استفاده از بررسی همبستگی گشتاوری پیرسون، بین نمرات این مقیاس با مقیاسهای افسردگی کودکان، اضطراب آشکار کودکان، پرخاشگری و رفتار قانونشکنانه محاسبه گردید و پایایی ابزار نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب بازآزمایی با فاصله 2 هفته بررسی شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از پایایی (اندازهگیری شده بر حسب ضرایب بازآزمایی) و همسانی درونی مطلوب (STAXI-2 C/A) و خردهمقیاسهای آن است.
    نتیجه گیری
    در مجموع نتایج مطالعه حاضر، شواهدی برای صحت اعتبار و پایایی قابل قبول پرسشنامه حالت – صفت و بیان خشم در کودکان و نوجوانان (STAXI-2 C/A)، در دانشآموزان ایرانی فراهم آورده است و قابل استفاده در فعالیت های پژوهشی می باشد.
    کلیدواژگان: پرسشنامه حالت - صفت، بیان خشم در کودکان و نوجوانان، پایایی و اعتبار
  • محمدحسن شیرسوار، علی محمد امیرتاش، شهین جلالی، محسن کوشان، فهیمه کیوانلو *، محمد سیداحمدی صفحات 292-301
    زمینه و هدف
    اعتیاد ابتلای اسارت آمیز فرد به ماده یا دارویی مخدر است که او را از نظر جسمی و روانی به خود وابسته ساخته و کلیه رفتارهای فردی و اجتماعی او را تحت تاثیر قرار می دهد و به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی جامعه انسانی را مورد هجوم خود قرار داده است. لذا هدف از این تحقیق مقایسه تاثیر بازتوانی همراه با ورزش بر کیفیت زندگی و عزت نفس افراد معتاد در مقایسه با شیوه های معمول است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی، از میان مراجعه کنندگان به مرکز ترک اعتیاد کنگره شصت، تعداد 60 بیمار به صورت تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول 30 نفر از افرادی بودند که پس از سم زدایی در برنامه های ورزشی شرکت نداشته و فقط درمان های دارویی و مشاوره دریافت می کردند، گروه دو، 30 نفر از افرادی بودند که علاوه بر درمان های دارویی و مشاوره پس از سم زدایی در برنامه های ورزشی شرکت داشتند. آزمودنی ها در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به پرسشنامه های مربوط به کیفیت زندگی و عزت نفس پاسخ دادند. نهایتا اطلاعات با استفاده از آزمون های تی دو گروه مستقل و وابسته از طریق نرم افزار SPSS 16 در سطح معناداری (05/0p<) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    گروه ها در پیش آزمون به لحاظ کیفیت زندگی (87/0p=، 011/2t=) و عزت نفس (49/0p=، 65/0t=) با یکدیگر تفاوت معناداری نداشتند، اما در پس آزمون گروه های دارای تمرین ورزشی به طور معناداری نسبت به گروه کنترل دارای کیفیت زندگی (002/0p= 27/3- t=)و عزت نفس (007/0p=، 81/2- t=) بهتری بودند. همچنین مشاهده شد که، هر دو گروه در پس آزمون نسبت به پیش آزمون به طور معناداری (001/0p<) به لحاظ کیفیت زندگی و عزت نفس بهبود یافته بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که بیمارانی که علاوه بر دارو درمانی از روش های ترکیبی مانند فعالیت منظم ورزشی با شدت متوسط استفاده کرده اند، بهبود بیشتری در کیفیت زندگی و عزت نفس از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: اعتیاد، کیفیت زندگی، عزت نفس، سوء مصرف مواد، تمرینات ورزشی
  • سولماز مهدوی اورتاکند، امین فرزانه حصاری *، مهدی زارعی، مهیار خوشدل صفحات 302-309
    زمینه و هدف
    این مطالعه اثر دو نوع برنامه تمرینی تقویت عضله سرینی میانی و تمرینات تعادلی بر کنترل پاسچر زنان سالمند را مورد ارزیابی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون و با دو گروه مداخله ی تمرینی و یک گروه کنترل می باشد، که در آن 45 زن سالمند با دامنه سنی 65-55 سال به روش دردسترس و داشتن ملاکهای ورود به صورت تصادفی به سه گروه تمرین تقویت سرینی میانی، تمرین تعادلی و کنترل تقسیم شدند. دو گروه تمرین سرینی میانی و تمرینات تعادلی پروتکل تمرینی مربوطه را به مدت 6 هفته، 3 بار در هفته به صورت یک روز در میان انجام دادند. تغییر در کنترل پاسچر شرکت کنندگان، قبل و بعد از دوره تمرین، به وسیله آزمون برگ (Berg Test) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون آماری t همبسته و تحلیل واریانس (ANOVA) انجام شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که اعمال برنامه ی تمرین تقویتی سرینی میانی و تعادلی می تواند باعث بهبود کنترل پاسچر (003/0p=) و (012/0p=) در زنان سالمند شود. همچنین تفاوت معنی داری بین داده های پس آزمون گروه تمرین تقویتی سرینی میانی و تمرین تعادلی با گروه کنترل در آزمون تعادل دیده شد (005/0 p=) و (001/0 p=). همچنین تفاوت معناداری بین دو گروه تقویتی سرینی میانی و تمرین تعادلی (6/0 p=) دیده نشد.
    نتیجه گیری
    از یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که تقویت عضله سرینی میانی باعث بهبود کنترل پاسچر در زنان سالمند می شود.
    کلیدواژگان: سالمند، کنترل پاسچر، تمرین تقویتی سرینی میانی، تمرین تعادلی
  • امیرحسین حقیقی، هادی یاراحمدی، عبدالحامد دریجانی صفحات 310-319
    زمینه و هدف
    سیگار کشیدن می تواند آدیپونکتین سرم را کاهش داده و باعث افزایش مقاومت به انسولین گردد. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر یک جلسه ورزش هوازی وامانده ساز بر میزان آدیپونکتین سرم و شاخص مقاومت به انسولین در مردان سیگاری بود.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق حاضر به صورت نیمه تجربی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان سیگاری دانشگاه حکیم سبزواری بودند که از میان آنها 12 دانشجوی مرد سیگاری به طور داوطلبانه انتخاب و به صورت تصادفی در یک طرح متقاطع در سه گروه کنترل، ورزش هوازی وامانده ساز با شدت 75-70 درصد حداکثر ضربان قلب و ورزش هوازی وامانده ساز با شدت 95-90 درصد حداکثر ضربان قلب، قرار گرفتند. برنامه ورزش هوازی در دو وضعیت وامانده ساز بر روی نوارگردان با شدت های 75-70 درصد حداکثر ضربان قلب و 95-90 درصد حداکثر ضربان قلب آزمودنی ها بود. در طول این مدت گروه کنترل هیچگونه فعالیتی انجام نمی داد. برای محاسبه تغییرات حجم پلاسما و اندازه گیری شاخص های آدیپونکتین، گلوکز، انسولین و نیمرخ لیپیدی، نمونه های خونی، قبل و بلافاصله پس از اجرای آزمون جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    پس از اصلاح نتایج نسبت به تغییرات حجم پلاسما، مشخص شد که تفاوت معناداری بین سه وضعیت کنترل، ورزش هوازی وامانده ساز با شدت 95-90 درصد حداکثر ضربان قلب و ورزش هوازی وامانده ساز با شدت 75-70 درصد حداکثر ضربان قلب، در میزان آدیپونکتین(825/0P=) و شاخص مقاومت به انسولین(756/0P=) وجود ندارد. همچنین، بین سه وضعیت در شاخص های گلوکز(633/0P=)، انسولین(768/0P=)، لیپوپرتئین با چگالی پایین (075/0P=)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (131/0P=)، کلسترول تام(559/0P=) و تری گلیسرید سرمی(641/0P=)، تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    یک جلسه ورزش هوازی وامانده ساز با دو شدت متفاوت بر میزان آدیپونکتین سرم و شاخص مقاومت به انسولین در مردان سیگاری تاثیری ندارد. با این حال، برای رسیدن به نتایج قطعی تر، انجام تحقیقات دیگری ضروری است.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، مقاومت به انسولین، ورزش، سیگار
  • کوروش قاضی، مهشید فروغان، محمدعلی حسینی، سمانه حسین زاده، ماندانا عسگری صفحات 320-330
    زمینه و هدف
    طی دو دهه اخیر شاهد گسترش کمی آسایشگاه های سالمندی در کشور بوده ایم. یکی از مهم ترین شاخص های کیفیت خدمات، سنجش رضایت سالمندان از خدمات ارائه شده در آسایشگاه هاست. این مطالعه با هدف سنجش رضایت سالمندان مقیم آسایشگاه از خدمات ارائه شده به آنان در چهار استان گلستان، سمنان، مازندران و خراسان شمالی در سال 1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش مقطعی انجام شده است. سالمندان مقیم تمامی 14 آسایشگاه واقع در 4 استان مورد مطالعه، درصورتی که واجد معیارهای سن 60 سال یا بالاتر، توانایی برقراری ارتباط با نمره 6 و بالاتر در آزمون کوتاه شناختی، و حداقل 6 ماه اقامت در آسایشگاه بودند، مجموعا شامل 89 نفر، به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و رضایتمندی سالمند از خدمات ارائه شده در آسایشگاه و به روش مصاحبه جمع آوری گردید. روایی و پایایی پرسشنامه رضایتمندی قبل از کاربرد به تائید رسید. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصله از آزمون های آماری پارامتری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، من ویتنی، کروسکال والیس، ضریب همبستگی اسپیرمن، از نرم افزار اس پی اس اس نسخه هفدهم استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات کسب شده نشان داد که رضایت سالمندان از بعد مراقبت جسمانی (55/3) و محیط فیزیکی آسایشگاه ها (77/3) نسبت به رضایت آنان از ابعاد روانی (00/3) و مراقبت اجتماعی (26/3) از سطح بالاتری برخوردار است. میانگین نمرات رضایت کلی از خدمات 40/3 و نشان دهنده رضایت در سطح متوسط تا خوب بود. بین رضایت کلی و نحوه پذیرش در آسایشگاه رابطه معناداری وجود داشت (002/0 P=).
    نتیجه گیری
    سطح رضایت سالمندان از مراقبت های روانی و اجتماعی، از مراقبت های فیزیکی پایین تر بود، لذا توجه بیشتر به ارائه خدمات در این دو بعد توصیه می شود. همچنین با توجه به رابطه ی معنادار میان رضایت کلی و نحوه ی پذیرش در آسایشگاه، آماده سازی روانی سالمند قبل از پذیرش در آسایشگاه ممکن است به رضایت بیشتر او از خدمات ارائه شده در آسایشگاه منجر شود.
    کلیدواژگان: سالمند، آسایشگاه سالمندان، رضایت، خدمات
  • ریحانه صباغ زاده صفحات 331-337
    زمینه و هدف
    فاکتور رشد شبه انسولینی به طور طبیعی در سیستم عصبی مرکزی (CNS) موجود است و نقش مهمی در تکثیر و تمایز سلولی در طی رشد و بلوغ مغز دارد. این فاکتورها به همراه پروتئین های پیوند به آن ها و گیرنده هایشان در نواحی آسیب دیده ی مغز بیان می شوند که نقش سیستم IGF ها را در آسیب مغزی نشان می دهد. شبیه سازی مولکولی یک روش محاسباتی مستقیم برای مطالعه ی تغییرات ساختمانی طیف وسیعی از مسایل فیزیکی و بیولوژیکی می باشد. از نظر محاسباتی، میدان های نیروی تجربی اشکال زیادی در شبیه سازی تا خوردن فاکتور رشد شبه انسولینی دارند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه درجه حرارت انتقال برای IGF-1 مدل شد. سیستم به تعادل رسید و در مدت 100 پیکوثانیه برای تحلیل با روش مولکولار دینامیک مطالعه شد.
    یافته ها
    بررسی تغییرات انرژی پتانسیل در سه میدان نیرو مشخص نمود، میدان نیروی AMBER از میدان نیروی MM+ و OPLS بهتر می باشد و نیز شبیه سازی MD حداقل در این مدل از روش های MC و LD اثرپذیری بیشتری دارد.
    نتیجه گیری
    درجه حرارت های پایین باعث پایداری ساختار می شود، در صورتی که درجه حرارت های بالا حالت عکس دارد.
    کلیدواژگان: IGF، 1، AMBER، MM+، OPLS، MC
  • بقیه الله صالحی، حسن اژدری زرمهری *، محمد صوفی آبادی، الهه ارمی، نعمت الله غیبی صفحات 338-346
    زمینه و هدف
    به خوبی شناخته شده است که تفاوت های جنسی و نژادی در حساسیت به درد، درک درد، پاسخ به داروهای ضد دردی و در شیوع دردهای مزمن دارای نقش می باشند. در این تحقیق تفاوت های جنسی و نژادی در تاثیر محرومیت غذایی بر رفتارهای دردی ناشی از آزمون فرمالین در موش صحرایی مطالعه شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین بر روی 56 موش صحرایی در 8 گروه با محدوده وزنی 220 تا 300 گرم انجام شد. گروه 1و2: اثر تزریق فرمالین بر رفتارهای دردی در موش های نر و ماده نژاد اسپراگ. گروه 3 و4: اثر تزریق فرمالین بر رفتارهای دردی در موش های نر و ماده ی نژاد ویستار. گروه 5 و6: اثرات محرومیت غذایی در رفتارهای دردی تحریک شده به وسیله ی آزمون فرمالین در موش های نر و ماده نژاد اسپراگ. گروه 7 و 8: اثرات محرومیت غذایی بر رفتارهای دردی برانگیخته شده توسط آزمون فرمالین در موش های نر و ماده ی نژاد ویستار. آب و غذا در دسترس موش ها بود و در محرومیت غذایی، 48 ساعت قبل از انجام آزمون فرمالین حیوانات از غذا محروم می شدند. برای انجام آزمون فرمالین 50 میکرولیتر فرمالین 2% به کف پای راست موش های آزمایشگاهی تزریق گردید و رفتارهای دردی تا 90 دقیقه ثبت شد.
    یافته ها
    تفاوت های معنی داری بین موش های صحرایی نر و ماده گروه کنترل در نژاد اسپراگ در مرحله ی فاز B2 مشاهده شد. اگرچه مرحله اینترفاز در موش های نر نژاد اسپراگ طولانی تر از ماده ها بوده اما مرحله ی B2 ماده های اسپراگ طولانی تر از نرها بوده و مرحله ی آخر فاز 2 تاخیر دارد. تفاوت های معنی داری بین موش های صحرایی نر و ماده نژاد ویستار در آزمون فرمالین وجود نداشت. محرومیت غذایی 48 ساعته در موش های صحرایی نر و ماده نژاد اسپراگ سبب پردردی و یا افزایش رفتارهای دردی به دنبال آزمون فرمالین در فاز 1، اینتر فاز و فاز 2 شد، در حالیکه محرومیت غذایی48 ساعته سبب تفاوت های معنی داری در رفتارهای دردی برانگیخته شده با آزمون فرمالین تنها در فاز 2B برای نرها و فاز اینترفاز و فاز 2B برای ماده های نژاد ویستار شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه وجود اختلاف وابسته به جنس و نژاد در موش های صحرایی نژاد اسپراگ نسبت به ویستار در توسعه و ماندگاری رفتارهای دردی به دنبال تزریق فرمالین در کف پای حیوان را نشان می دهد و همچنین این اختلاف به دنبال محرومیت غذایی دیده شد.
    کلیدواژگان: موش صحرایی نژاد ویستار، موش صحرایی نژاد اسپراگ، محرومیت غذایی، رفتارهای درد _
  • احمد تقوی رفسنجانی، سیدعلی حائری روحانی، علی اصغر پورشانظری، علی شمسی زاده *، محمد الله توکلی صفحات 347-358
    زمینه و هدف
    اعتیاد به مورفین و سندرم ترک ناشی از آن، از معضلات اصلی جوامع بشری است. در این مطالعه اثر نیکوتین بر شدت وابستگی فیزیکی و روانی ایجاد شده با تک دوز و دوزهای مکرر مورفین مطالعه شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه رتهای نر نژاد ویستار به دو روش تک دوز و دوزهای مکرر به مورفین وابسته شدند. در روش تک دوز، رتها تنها یک دوز مورفین دریافت کرده و 24 ساعت بعد از آن نالوکسان دریافت کردند و در روش دوزهای مکرر، رتها دوزهای افزایشی مورفین را به مدت 7 روز دریافت کردند و 24 ساعت بعد از آخرین دوز (روز هشتم)، نالوکسان دریافت کردند. در روش تک دوز رتها 30 دقیقه قبل از دریافت نالوکسان یک دوز نیکوتین دریافت کردند اما در دوزهای مکرر از روز چهارم تا هفتم به مدت چهار روز، 15 دقیقه قبل از دریافت مورفین نیکوتین دریافت کردند. 5 دقیقه بعد از دریافت نالوکسان، رفتارهای مربوط به سندرم ترک، از رتها به مدت سی دقیقه فیلم برداری شد. سپس علائم فیزیکی و روانی سندرم ترک مورفین ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تزریق دوزهای مکرر مورفین و حتی تنها یک دوز مورفین می تواند وابستگی ایجاد نماید. مصرف نیکوتین شدت علائم سندرم ترک خصوصا وزن مدفوع و امتیاز کل ترک را در روش تک دوز و افزایش وزن مدفوع، کاهش وزن، تنفر مکانی و امتیاز کل ترک را در دوزهای مکرر کم کرد.
    نتیجه گیری
    بر پایه داده های ما، حتی یک دوز مورفین می تواند در رتها وابستگی ایجاد نماید. از طرفی، مصرف نیکوتین می تواند شدت علائم سندرم ترک را تضعیف نماید.
    کلیدواژگان: مورفین، نیکوتین، سندرم ترک
  • سید ابراهیم حسینی صفحات 359-366
    زمینه و هدف
    نیکوتین آلکالوئیدی است که از طریق مصرف سیگار مورد استفاده میلیون ها نفر در دنیا می باشد، این افراد هم زمان در معرض انواعی از استرس زاها قرار دارند که اثراتی را بر بدن، از جمله سیستم های اندوکرین دارد. لذا این مطالعه به بررسی اثرات تداخل عمل مصرف نیکوتین با استرس بی حرکتی بر میزان پلاسمایی کورتیکوسترون و ACTH در موش های صحرایی نر بالغ، پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 70 سر موش صحرایی نر بالغ در گروه های کنترل، شم و تجربی مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه کنترل تحت هیچ تیماری قرار نگرفت. گروه شم فقط ml1 سرم فیزیولوژیک به صورت درون صفاقی روزانه به مدت 5 روز دریافت داشت. 5 گروه تجربی در دسته های مختلف، روزانه به مدت 5 روز تحت تیمارهای نیکوتین به میزان 3/0، 5/0 و 1 میلی گرم بر کیلوگرم، به صورت درون صفاقی، استرس بی حرکتی به مدت 2 ساعت، استرس بی حرکتی + نیکوتین به میزان mg/kg3/0، قرار گرفتند. در پایان روز ششم از ناحیه بطن قلب موش ها، خون گیری به عمل آمد و میزان کورتیکوسترون و ACTH توسط روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شد. داده ها با کمک برنامه آماری SPSS 18 آزمون های تجزیه واریانس و توکی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که، نیکوتین در دوزهای مختلف، استرس بی حرکتی و استرس بی حرکتی به همراه نیکوتین، باعث افزایش معنی دار کورتیکوسترون و ACTH در سطح 05/0P< می شوند.
    نتیجه گیری
    باتوجه به نتایج این تحقیق می توان نتیجه گرفت که، تاثیر هم زمان استرس بی حرکتی با مصرف نیکوتین، باعث تقویت اثرات تحریکی نیکوتین و استرس به تنهایی بر میزان کورتیکوسترون و ACTH می گردد.
    کلیدواژگان: نیکوتین، استرس بی حرکتی، ACTH، کورتیکوسترون، موش صحرایی
  • سعید ناظری، مهدی هدایتی، آزاده توکلی دارستانی، حسن احمدوند * صفحات 367-372
    زمینه و هدف
    استروژن نقش مهمی در جمع آوری رادیکال آزاد دارد. قطع ترشح استروژن در یائسگی به عنوان منبع افزایش گونه های فعال اکسیژن در نظر گرفته می شود. به علت کاهش استروژن، سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در این فاز تحت تاثیر قرار می گیرد. هدف از این مطالعه بررسی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، فعالیت سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در زنان یائسه است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع شاهد موردی روی 75 زن یائسه به عنوان گروه آزمون و 74 زن غیریائسه به عنوان گروه کنترل انجام شد. واحدهای پژوهش به روش نمونه گیری آسان انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. میزان فعالیت سرمی آنزیم کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در حالت ناشتا سنجیده شد.
    یافته ها
    میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام در زنان بعد از یائسگی (میلی مولارترولوکس 4/4±4/11) که نسبت به قبل از یائسگی (میلی مولارترولوکس 2/1±3/10) به طور معنی داری کاهش یافت. (05/0P<). میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در زنان بعد از یائسگی (واحد بر میلی گرم پروتئین 14/0 ± 92/1) که نسبت به قبل از یائسگی (واحد بر میلی گرم پروتئین 09/0±07/2) به طور معنی داری کاهش یافت. (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    داده های این تحقیق حاکی از آن است که احتمالا در زنان یائسه کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، کاهش فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در زنان یائسه به خاطر افزایش استرس اکسیداتیو است.
    کلیدواژگان: یائسگی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز
  • علی جلالوند، علی حیدریان پور *، جواد الماسی صفحات 373-379
    زمینه و هدف
    ورزش هوازی آزادسازی بتا اندورفین ها و سایر پپتیدهای شبه افیونی درون زاد مغز را افزایش می دهد، در نتیجه اثرات مرفین و سایر آگونیست های گیرنده های شبه افیونی را پدید می آورد و بدین ترتیب ممکن است بتواند در دوران ترک از شدت علائم کاسته و در فرآیند ترک مفید واقع شود. لذا هدف از این تحقیق بررسی اثرات حاد تمرینات ورزشی شنا (برنامه تمرینی منتخب) بر روی رفتارهای شایع موش های معتاد در سندرم ترک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، موش های نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 20±250 و تعداد 24 سر در دو گروه معتاد کنترل و معتاد ورزیده قرار گرفتند و سپس توسط سولفات مرفین 4/0 گرم در لیتر به مدت 21 روز معتاد شدند. حیوانات معتاد ورزیده، تمرینات شنا را 5 روز در هفته به مدت 8 هفته که، در ابتدا 60 دقیقه به مدت 3 هفته، سپس 90 دقیقه در 2 هفته و در پایان 120 دقیقه به مدت 3 هفته بود، انجام دادند. علایم رفتاری مانند (پرش، ایستادن روی دو پا، دندان قروچه، اسهال، لرزش بدن، صعود و کشیدن بدن) بر حسب تعداد در زمان به مدت 30 دقیقه در هر دو گروه، اندازه گیری شد. تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر با نرم افزار SPSS جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    اطلاعات نشان دادند ورزش هوازی شنا بعد از پنج و هشت هفته به صورت حاد (بلافاصله بعد از تمرین ورزشی) توانست به طور معناداری (حداقل 05/0>P) میزان بروز علایم سندرم ترک مانند پرش، ایستادن روی دو پا، دندان قروچه، اسهال، لرزش بدن، صعود و کشیدن بدن را کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این یافته ها می توان نتیجه گرفت که تمرین ورزشی منظم شنا با شدت متوسط در مدت 5 و 8 هفته به صورت حاد می تواند در کاهش بروز تعداد علائم رفتاری سندرم ترک حیوانات معتاد به مرفین موثر و مفید باشد.
    کلیدواژگان: تمرینات ورزشی شنا، علایم سندرم ترک، اعتیاد، سولفات مرفین
  • بتول حاج ابراهیمی *، محمد کاظمی عرب آبادی صفحات 380-389
    زمینه و هدف
    افسردگی یکی از مشکلات حال حاضر جوامع پیشرفته و در حال توسعه می باشد. مطالعات نشان می دهد که افسردگی نه تنها یک اختلال روانپزشکی بوده، بلکه مشکلات مختلف جسمی را نیز به دنبال دارد. از جمله مهمترین مشکلاتی که افسردگی ایجاد می کند، اختلالات سیستم ایمنی می باشد. مطالعات نشان می دهد که افسردگی موجب التهاب مزمن و مخرب توسط سیستم ایمنی می شود. به گونه ای که التهاب خود موجبات وخیم تر شدن افسردگی را فراهم می آورد. در پاسخ های ایمونولوژیک، مولکول های متعددی جهت ایجاد التهاب بالاخص التهاب مزمن نقش دارند، به گونه ای که می توان به مسیرهای وابسته به (JAK/STAT) Janus kinase/signal transducers and activators of transcription و یا اینکه به التهاب متعاقب القاء توسط سنسورهای میکروبی مثل Toll Like Receptor، (AIMII) Absent in melanoma 2 و همچنین (NLR) Node like receptor اشاره کرد. به نظر می رسد که همین مولکول ها با تولید سایتوکین های التهابی در ایجاد التهاب در بیماران مبتلا به افسردگی دخیل می باشند. بنابراین بررسی الگوی سایتوکین ها و همچنین مسیرهایی که منجر به تولید سایتوکین های التهابی در بیماران مبتلا به افسردگی می شود، می تواند جهت مشخص شدن پاتوژنز بیماری کمک کننده باشد. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه، جمع آوری مطالعات اخیر در زمینه الگوی سایتوکین ها و همچنین مولکول های درگیر در التهاب به دنبال افسردگی می باشد.
    مواد و روش ها
    داده های موجود در این مقاله مروری با استفاده از جستجوی کلید واژه های سایتوکین (cytokine)، افسردگی (Depression)، TLR، التهاب (Inflammation) و مولکول های سیگنالینگ (signaling molecules) در موتورهای جستجوگر Pubmed، scopous و Google scholar جمع آوری شد و براساس موضوعیت داده ها در قسمت مربوطه مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتیجه جستجو و بررسی مطالعات انجام شده نشان داد که بیماران مبتلا به افسردگی از یک التهاب مزمن رنج می برند که سایتوکینها و مولکولهای TLR در این میان نقش به سزایی ایفا می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این نتایج، به نظر می رسد که التهاب، نقش زیادی در پاتوژنز بیماری افسردگی ایفا کرده و مطالعات آینده در زمینه هدف قرار دادن پاسخها و مولکولهای التهابی، می تواند راهکاری مناسب برای درمان این دسته از بیماران به شمار آید.
    کلیدواژگان: افسردگی، التهاب، سایتوکین، سیستم ایمنی
  • فاطمه رحیمی کیان، فروغ طالبی *، شهناز گلیان تهرانی، عباس مهران صفحات 390-397
    زمینه و هدف
    با وجود عوارض زور زدن فعال مادر در مرحله دوم زایمان، در بیش از 75% زایمان ها، مادران به استفاده از این روش، تشویق می شوند. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر زور زدن خودبخودی، در مرحله دوم زایمان بر پیامدهای مادری و جنینی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 160 خانم حامله واجد شرایط، با تشخیص پزشک کشیک، در یکی از دو گروه زور زدن خودبخودی (انجام تنفس در حین زور زدن و عدم استفاده از عضلات شکمی) (گروه آزمون 80 نفر) و گروه زور زدن فعال (نگه داشتن نفس و تشویق مادر به زور زدن با استفاده از عضلات شکمی) (گروه کنترل 80 نفر) قرار گرفتند. طول مراحل زایمان، وضعیت پرینه، آپگار دقیقه اول و پنجم نوزادی ارزیابی شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر طول مدت مرحله اول و دوم زایمان تفاوت آماری معنی داری نداشتند. سالم ماندن پرینه در گروه آزمون با اختلاف معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (001/0p<)، اما پارگی خودبخودی تفاوت آماری معنی داری نداشت. میزان نیاز به اپی زیاتومی در گروه آزمون 8/33% و در گروه کنترل 2/66% که این تفاوت معنی دار بود (001/0p<). در گروه آزمون آپگار دقیقه اول نوزادی به طور بارزی بالاتر بود (011/01p<)، اما بین دو گروه از نظر نمره آپگار دقیقه پنجم تفاوت آماری معناداری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    زور زدن خودبخودی مادر در مرحله دوم زایمان باعث کاهش صدمات پرینه و بهبود نتایج نوزادی می شود.
    کلیدواژگان: زور زدن خودبخودی، صدمات پرینه، آپگار نوزادی
|
  • Naghmeh Mokhber, Mahmoudreza Azarpajooh, Negar Asgharipoor Pages 242-248
    Aim

    In this study، we evaluated personality traits and disorders among patients with CPS using Millon Test.

    Material And Method

    This survey was a descriptive analytic study. We evaluated all of the patients with CPS in outpatients clinic of Avesina and Ghaem Hospital، Mashhad University of medical Sciences. Finally، 74 patients with CPS and 100 normal volunteers were recruited and Millon test was performed by a psychiatrist who was blind to the diagnosis.

    Finding

    In this study، 74. 2% of the patients and 31. 5% of control group had at least one pathological personality trait (P<0. 05). Personality disorders were significantly higher in CPS comparing control group (27. 2% Vs 8. 4% respectively). The most common personality disorders were schizoid and borderline. The prevalence of borderline and antisocial personality disorders were significantly higher in patients (P<0. 05). All of the pathological personality traits were more common in CPS، and the difference was significantly higher for borderline، dependent and passive aggressive traits comparing control group. Personality disorders were more common in women.

    Conclusion

    Results This study clearly showed the higher prevalence of some of the pathologic personality traits and disorders among patients with CPS. This finding might be related to abnormal pathological activity in temporal lobe، however CPS as a chronic disorder،r might also had sever impact on the personality changes.

  • Hasan Niknejad, Ghasem Yazdanpanah, Fatemeh Asee Tehrani, Ghodsiyeh Paeeni Vayghan Pages 249-258
    Introduction &
    Objective
    The amniotic membrane (AM) has distinctive characteristics and potentials that make it a proper biomaterial for tissue engineering. There are varieties of methods for preserving the AM. In this study، the AM was preserved using different methods. The effect of preservation on tissue composition and physical and mechanical properties was compared between preserved and fresh samples of the AM.
    Materials and Methods
    The human AM was preserved after being detached from the placenta. It was preserved using either cryopreservation methods (in temperature of -80 ºC، for 6 months) or lyophilization. The preserved AM was histologically assessed using light and electronic microscopy. Mechanical tolerance of the preserved AM was also measured using uniaxial tension test، suture retention test and thickness calculation.
    Results
    This study showed that the value of Fmax and elongation at break in the cryopreserved and lyophilaized AM was smaller than the same value in the fresh AM samples. All of the samples had same tolerance in suture retention test، although lyophilaized samples of the AM were thinner than other types of the samples. Tissue composition (histological properties) regarding epithelial cells and tissue layers of the AM were not the same in different samples.
    Conclusion
    Cryopreservation and lyophilization as two preservation methods of the AM، can affect the tissue composition and physical and mechanical features of the AM. Thus the preservation method for the AM can be chosen regarding the final usage of the AM as a biomaterial.
    Keywords: amnion, preservation, histological structure, mechanical properties
  • Zahra Jafari, Ryhaneh Toofan, Maryam Aghamollayee, Shadi Rahimzadeh, Mahdieh Esmaeilie Pages 259-269
    Background And Objective
    Hearing loss and tinnitus are two auditory effects of hearing system damage due to occupational noise exposure. These factors can have non-auditory effects by themselves and impact on brain cognitive performance. In our study، the effect of occupational noise-induced hearing loss and tinnitus on cognition and auditory-verbal memory was investigated.
    Materials And Methods
    Our study was done on 42 male workers aged 40 to 56 years in three groups of workers with 1) hearing loss، 2) hearing loss and tinnitus and 3) normal hearing. Workers in two first groups had a long history of working in environments with excessive noise، and third group was matched control workers with normal hearing. Hearing impaired persons had symmetrical moderate falling sensory-neural hearing loss in the both ears. For all subjects، Mini-Mental State Examination and Rey Auditory-Verbal Learning Tests were performed in identical conditions.
    Results
    Normal hearing group had higher scores in all stages of the Rey Auditory-Verbal Learning test than two other groups and their means differences in three A1، Sum and Recognition stages were significant (p≤0. 034). Similar finding was observed in the Mini-Mental Examination test too (p≤0. 025).
    Conclusion
    Our study revealed effect of noise induced hearing loss and tinnitus due to prolonged exposure to noise over the limit on general cognition and auditory-verbal memory. Given the preventable nature of auditory and non-auditory effects of occupational noise، administration and control of hearing conservation programs and training of workers can be the suitable and proposed solution.
    Keywords: Industrial noise, hearing loss, tinnitus, auditory, verbal memory, cognition
  • Abbasali Khazaee, Hasan Rafeie, Masoomeh Dejman, Bahman Bahmani Pages 270-280
    Background
    Understand and identifying of the experiences of meth addicted persons while withdrawal، could provide a worthwhile apprehension of how being experienced of the method of treatment and its effect on patients. The purpose of this research was to explore the experiences of meth addicted persons during treatment by the “rebirth” method.
    Methodology
    This study was accomplished by qualitative approach and content analysis method. Verdigs rehabilitation center، one of the subsets of Charitable Societies of rebirth locating in Karajs Vardavard، was the place this study accomplished. Data collection has done through deep semi-structured interview and field’s observation. Sampling methods were a mixture of purposive and snowballing that continued until data saturation reached to 15 in number.
    Findings
    Results of the study، through the treatment and recovery tunnel imply that the experiences of participants، is dividable to three main steps including: the first week presence in rehabilitation center، participating in programs and recovery.
    Conclusion
    It seems that the treatment programs of the center، considering extracted categories of this study، was relied on participants needs and participants described the treatment positive and successful.
    Keywords: Experiences, Crystal meth, Rebirth, Content analysis, Treatment, recovery tunnel
  • Azam Borobado, Leyla Heidari Nasab Pages 281-291
    Aim and
    Background
    Since there is no questionnaire in Iran to measure child and adolescent anger، we need to translate and validate STAXI-2 C/A from English to Persian. For this reason، the aim of the present study was to investigate the psychometric properties of the measure of State-Trait Anger Expression Inventory -2 Child and Adolescent (STAXI-2 C/A) amongst a sample of Iranian students aged 12-17 years. Methods and materials: in this descriptive study، the questionnaire has been carried out on 556 high- School and junior- high –school students. Validation of the (STAXI-2 C/A) was carried out on aspects of convergent and divergent validity. The results of the analysis supported the convergent and divergent validity of (STAXI-2 C/A). Reliability of the (STAXI-2 C/A) was examined in two ways: Cronbach alpha coefficient and test-retest reliability (with 14 days between two assessments).
    Results
    The results internal consistency and test-retest coefficients of the (STAXI-2 C/A) were satisfactory to excellent.
    Conclusion
    In general، these findings support the validity and reliability of (STAXI-2 C/A). Amongst sample of Iranian students.
    Keywords: measure of State, Trait Anger Experssion Inventory, 2 Child, Adolescent, validity, reliability
  • Mohammadhasn Shirsavar, Ali Mohammad Amirtash, Shahin Jalali, Mohsen Koshan, Fahimeh Keyvanloo *, Mohammad Seyyedahmadi Pages 292-301
    Background and
    Purpose
    Addiction is a dependence on the drug that makes him the physical and psychological dependence on drugs and will affect all his personal and social behavior and has been attacked as an important social pathology of human society. Therefore، the aim of this study was Effect of a given exercise program on quality of life and self steam of addicts. Methods and materials: The study was quasi-experimental. Between drug addiction in the center of the 60 Congress، 60 of whom were purposefully selected and divided into two groups. The first group، There were 30 people after detoxification and drug treatments did not participate in exercise programs and advice received، the second Group، There were 30 people on drug treatment and counseling after detoxification were involved in sports programs. In two pre-test and post test subjects responded to questionnaires about quality of life and self steam. Data analysis was performed using the dependent and independent T test whit Using software SPSS16 at significant level (p<0. 05).
    Results
    The groups were not significantly different from each other in pre-test، quality of life (p=0/87، t= 2/011) and self steam (p=0/49، t=0/65) but in the post-test groups with exercise training significantly with quality of life (p=0/002، t=-3/27) and self steam (p=0/007، t= -2/81) were better than the control group. It was observed that two groups of pre-test to post-test significantly (p<0/001) in terms of quality of life and self steam had improved.
    Conclusion
    The results showed that the drug addicts who have used a combination of methods، such as regular exercise of moderate intensity، Had a greater improvement in quality of life and self steam.
    Keywords: addiction, quality of life, self steam, substance abuse, exercise
  • Solmaz Mahdavi Ortakand, Amin Farzaneh Hesari *, Mehdi Zareie, Mahyar Khoshdel Pages 302-309
    Purpose
    The purpose of this study was studying the comparative effects of a gluteus medius strength training program and balance training program on postural control in adult and elder women.
    Method
    this study is semi-experimental with pre-test – post-test design. Forty five elderly women (55-65 aged) participated in this study and divided randomly in three groups: gluteus medius (GM)، balanced and control. The Experimental groups performed their training program for 6 weeks and three times per week. Prior and after to starting training program، the balance measured by Berg Balance Test (BBT). Dependent t-test and ANOVA used to analyze the data (P<0/05).
    Results
    The results show that GM training (p=0/003) and balance training (p=0/012) improve balance significantly in elderly women. There are significant differences between GM group and control group (p=0/005) and between balance group and control group (p=0/001) but no significant different between GM and balance group (p=0/6).
    Discussion
    In conclusion، strengthening GM may improve postural control in elderly women.
    Keywords: elderly, postural control, gluteus medius, balance training
  • Amirihossein Haghighi *, Hadi Yarahmadi, Abdolhamed Darijani Pages 310-319
    Background
    Smoking can decrease adiponectin serum and increase insulin resistance index. The purpose of present study was to examine the effect of one session of exhaustive aerobic exercise on levels of adiponectin serum and insulin resistance index in smoker men.
    Materials And Methods
    A semi-experimental design was used. The target population consisted of smoker students of the Hakim Sabzevari University، from whom twelve smoker male students volunteered and were randomly divided into three situations; control، exhaustive aerobic exercise at 70-75% intensity of maximal heart rate، and exhaustive aerobic exercise at 90-95% intensity of maximal heart rate، in a crossover design. Two situations of aerobic exhaustive exercise programs involved running on treadmill with intensities of 70-75% and 90-95% of maximum heart rate of the subjects. During this period، the control group did not perform any physical activity. To calculate changes in plasma volume and measurement of adiponectin، glucose، insulin and lipid profile indices blood samples were collected before and immediately after performing of aerobic exercises. Data were analyzed using one way analysis of variance (ANOVA).
    Results
    After the correction of results with respect to plasma volume changes، no significant differences in serum of adiponectin levels (P=0. 825) and insulin resistance index (P=0. 756) were determined between the control and experimental situations. Furthermore، no significant difference was observed among the three situations in the glucose (P=0. 633)، insulin (P=0. 768)، low density lipoprotein (P=0. 075)، high density lipoprotein (P=0. 131)، total cholesterol (P=0. 559)، and serum triglyceride (P=0. 641).
    Conclusion
    One session of exhaustive aerobic exercise with two different intensities has no effect on levels of serum adiponectin and insulin resistance index in smoker men. However، to achieve more conclusive results، further investigation is warranted.
    Keywords: Adiponectin, insulin resistance, exercise, smoke
  • Korosh Ghazi, Mahshid Foroghan, Mohammadali Hosseini, Samaneh Hosseinzadeh, Mandana Asgari Pages 320-330
    Objective
    In The last two decades، nursing homes for elderly have expanded tremendously. Client satisfaction is one of the most important indicators of service quality delivered by institutes and organizations. This study was carried out to measure client satisfaction in the private nursing homes of Golestan، Mazandaran، Semnan and Northern Khorasan Provinces in 2012.
    Methods
    In this cross-sectional study، 89 participants from all 14 nursing homes located in the pre-mentioned provinces who met the inclusion criteria including age 60 years or older، ability to communicate، Abbreviated Mental Test scores of 6 or higher، and at least 6 months stay duration were recruited by the method of census and interviewed. Data was gathered using the questionnaire of Assessing Elderly Residents'' Satisfaction of the Delivered Services in Nursing Homes. In order to analyze data، statistical parametric t-test، ANOVA، Mann-Whitney، Kruskal-Wallis test، Spearman correlation coefficient and SPSS software (version 17)، were used.
    Results
    Mean scores showed that satisfaction with the physical care (3. 55) and physical environment (3. 77) were higher than of satisfaction with psychological care (3. 00) and social care (3. 26). The mean score of overall satisfaction with the services was 3. 40 and indicative of satisfaction in the levels of moderate to good. There was a significant relation between mean scores of satisfaction and the way which clients had been admitted to nursing homes (p<0. 002).
    Conclusion
    Lower levels of satisfaction with psychological and social care in the nursing homes points to the need of paying more attention toward these two care dimensions. Considering the significant relationship between self commitment and the level of satisfaction، psychological preparedness of older clients before committing them to nursing homes may play a role in their satisfaction with the services delivered in nursing home.
    Keywords: nursing home, elderly, satisfaction, service
  • Reyhaneh Sabbaghzadeh Pages 331-337
    Introduction
    The insulin-like growth factor naturally exists in the Central Nervous System (CNS) and plays a significant role in cellular multiplication and differentiation during growth and maturation of the brain. These factors are expressed with their bond proteins and their receptors in the damaged areas of the brain. This indicates the role of IGFs systems in the brain damage.
    Objective
    Molecular simulation is a direct computational method for studying the structural changes of a wide spectrum of physical and biological issues. Computationally، experimental force fields have various forms in simulation of folding insulin-like growth factor.
    Materials And Methods
    In this study، the transfer temperature for IGF1 was modulated. The system was balanced and was studied and analyzed through dynamic molecular method within 500 Pico seconds.
    Results
    Studying the changes occurred in the potential energy of the three force fields showed that Amber force field is better than MM+ and OPLS force field and also MD simulation، at least in this model، is more effective than MC and LD methods.
    Conclusion
    Low temperatures make the structure more stable while high temperatures are on the contrary.
    Keywords: IGF, 1, AMBER, MM+, OPLS, MC
  • Baghatollah Salehi, Hasan Ajdari Zarmehri *, Mohammad Sofiabadi, Elahe Erami, Nematollah Gheybi Pages 338-346
    Introduction
    It is well recognized that gender and race differences play a role in pain sensitivity، pain perception، response to analgesic drug and prevalence of certain chronic pain disorders. In this study investigated gender and strain-related differences in the effect of food deprivation on formalin induced nociceptive behaviors in rats.
    Methods
    This study was done in Qazvin University of Medical Sciences 8 groups of rats (220-300gr). Groups 1 and 2: Effect formalin-induced nociceptive behaviours in male and female Sprague-Dawley rats. Groups 3 and 4: Effect formalin-induced nociceptive behaviours in male and female Wistar rats. Groups 5 and 6: Effect of food deprivation on formalin-induced nociceptive behaviours in male and female Sprague-Dawley rats. Groups 7 and 8: Effect of food deprivation on formalin-induced nociceptive behaviours in male and female Wistar rats. Food was withdrawn 48 h (short-term food deprivation) prior to performing the formalin test، but water continued to be available ad libitum. The formalin (50 μL، 2%) was injected into hind plantar paw. Immediately after the formalin injection، pain behaviors recorded for 90 minutes.
    Results
    There is significant difference between male and female control Sprague-Dawley rats during phase 2B. Although interphase in male rats is more than female ones، but the phase 2B in female rats is more than male ones and phase 2 finished with delay in Sprague-Dawley race. There are no significant differences between male and female control Wistar rats during formalin test. Following 48-h food deprivation، male and female rats exhibited enhanced nociceptive behaviors in response to formalin injection during phase 1، the interphase، phase 2. In contrast، 48 h food deprivation had significant effect on formalin-evoked nociceptive behaviors in phase 2B for male Wistar and in interphase and phase 2B for female rats.
    Conclusion
    The present study demonstrates the existence of gender and strain-related differences in rats in the development and maintenance of inflammatory hyperalgesia. Also، these differences observed following food deprivation.
    Keywords: Sprague–Dawley Rat, Wistar Rat, Food Deprivation, Nociceptive Behaviors
  • Ahmad Taghavi Rafsanjani, Seyyedali Haeri Rohani, Aliasghar Porshanazari, Ali Shamsizadeh *, Mohammad Allah Tavakkoli Pages 347-358
    Background and
    Purpose
    Morphine addiction and morphine withdrawal syndrome are of main problems in human societies. In the present study، effect of nicotine on the strength of physical and psychological dependency، produced by single and repeated doses of morphine، was investigated.
    Material And Method
    Male wistar rats were dependent to morphine with single and repeated dose protocols. In the single dose protocol، rats received only one dose of morphine and 24h later were given Naloxone. In the repeated dose protocol، rats received incremental doses of morphine for 7 days and 24h after the last dose (8th day) were given Naloxone. In the single dose protocol، rats were given one dose of nicotine 30 min before Naloxone. However in the repeated doses they received nicotine 15 min before morphine for 4 days from 4th day to 7th day. 5 min after Naloxone each rat′s behavior was captured for 30 min. then physical and psychological signs of withdrawal syndrome were recorded.
    Results
    Results showed that injection of repeated and even single dose of morphine can produce dependency. Nicotine consumption attenuated strength of withdrawal syndrome signs، specially increasing weight excrement and total withdrawal score in single dose protocol and weight excrement increasing، weight decreasing، place aversion، and total withdrawal score in repeated dose treatment.
    Conclusion
    Based on our data، even a single dose of morphine can produce dependency in rats. Conversely، Nicotine consumption attenuates strength of withdrawal syndrome signs.
    Keywords: Morphine, Nicotine, withdrawal syndrome
  • Seyyed Ebrahim Hosseini Pages 359-366
    Introduction
    Nicotine is the alkaloid used by millions of people around the world through smoking and at the same time these people also exposed to some kind stressors that effect on body including endocrine system. The aim of this study was to investigate the interference of nicotine and immobility stress on plasma levels of hormones of ACTH and corticosterone in mature male rats.
    Method
    In this empirical research study, we used 70 mature male Wistar rats were enrolled as the control, sham and experiment groups randomly. 3 experimental groups of different types received doses of 0.3, 0.5 and 1 mg/kg BW nicotine, and 2 experimental group, one received for 2 hours immobility stress and other for 2 hours immobility stress and other plus nicotine with doses of 0.3 mg/kg BW and the sham group received 1cc of saline intraperitoneally for 5 days. 24 hours after the last injection, mice were bled from the heart and were measured hormones ACTH and corticosterone levels. The data were evaluated using ANOVA and Tuky test.
    Results
    The results showed that the nicotine at different doses and immobility stress and immobility stress with nicotine increases plasma levels of ACTH and corticosterone hormones. Discussion and
    Conclusion
    According to the result of this study it can be concluded that the effect of immobilization stress and nicotine enhances the stimulatory effects of nicotine and stress on corticosterone and ACTH
    Keywords: Nicotine, immobility stress, ACTH, Corticosterone, Rat
  • Saeed Nazeri, Mehdi Hedayati, Azadeh Tavakkoli Darestani, Hasan Ahmad Vand * Pages 367-372
    Background
    Regarding estrogen role in free radical scavenging، secretion cessation of estrogen in menopause is considered as the source of ROS increase. due to deficiency of estrogen، antioxidant defence system seems to be affected in this phase. The aim of this study was Assay of total antioxidant capacity and superoxide dismutase and catalase activities in menopausal women.
    Materials And Methods
    This case-control study was performed on 75 postmenopausal women as a case group and 74 volunteer premenopausal women as a control was performed. Serum enzyme activity of catalase، superoxide dismutase and total antioxidant capacity was measured in the fasting state.
    Results
    The amount of total antioxidant capacity in postmenopausal (11. 4±4. 4 mM Trolox) compared to the control group (10. 3±1. 2 mM Trolox) were significantly decreased (p<0. 05). The activity of superoxide dismutase in postmenopausal (1. 92±0. 14 Unit/mg-protein) compared to the control group (2. 07±0. 09 Unit/mg-protein) were significantly decreased (p<0. 05).
    Conclusion
    The obtained data showed that total antioxidant capacity and activity of superoxide dismutase enzymes decrease in the postmenopausal women. Increasing of Oxidative stress cause probably result in reduction of total antioxidant capacity and superoxide dismutase enzymes activity.
    Keywords: menopause, Superoxide dismutase, Catalase, Total antioxidant capacity
  • Ali Jalalvand, Ali Heidarianpour *, Javad Almasi Pages 373-379
    Background
    Aerobic exercise stimulates the release of β- endorphin and other endogenous opioid peptides that are induced influences of morphine and other receptors agonist’s opioid peptides. Therefore، it may be reduced withdrawal sign and benefit in withdrawal period. The purpose of this study was investigated acute effects of swimming exercise on common behavior following withdrawal syndrome in morphine-dependent rats.
    Method
    in this experimental study Male Wistar rats (250±20 g، N=24) in two group (control addiction، exercise trained addiction) were addicted by morphine sulfate 0. 4 mg/ml (for 21 days) and animals were submitted to swimming training for 8 weeks; they initially swim 60 min for 3 weeks، then 90 min 2 weeks، finally 120 min for 3 weeks. At the end of each stage of exercise protocol we inject naloxan hydrochloride (3mg/kg. ip). Behavioral symptoms (such as jumping، tearing، teeth chattering، diarrhea، and body tremors) were measured based on 45-minute in addicted animal. Analysis of variance with repeated measures (with the software SPSS) was used to analyze the data.
    Results
    Our data showed that swimming exercise after 5 and 8 weeks acutely decreased withdrawal sign (p<0. 05). Withdrawal sign did not significantly change after 3 weeks of swimming exercise in addicted rats.
    Conclusion
    Our data showed that swimming exercise after 8 weeks decreased Behavioral signs. Therefore، it can be used for the treatment and/or management of withdrawal conditions.
    Keywords: Swimming exercise, addiction, withdrawal syndrome, morphine sulfate
  • Batol Haj Ebrahimi *, Mohammad Kazemi Arab Abadi Pages 380-389
    Depression is a main complication in the developed and in developing countries. Studies showed that depression not only is a emotional disease but also affect the body. Immune system disordering is an important complication following depression. Studies showed that depression can induce immunological chronic inflammation، hence، lead to accelerate depression. Several molecules including JAK/STAT pathways and Toll like receptors، AIMII and NLRs play important roles in inducing chronic inflammation. It seems that the mentioned molecules can induce inflammation via cytokine production in depressed patients. Therefore، evaluation of cytokine patterns and cytokines producing pathways in depressed patients can help scientists to find the pathogenesis of depression. Thus، the aim of this review article was to collect recent information regarding cytokine patterns as well as the related molecules in inflammation in depression.
    Keywords: Depression, Inflammation, Cytokine, Immune system
  • Fatemeh Rahimi Kian, Forogh Talebi *, Shahnaz Gelian Tehrani, Abbas Mehran Pages 390-397
    Background and Aim
    In more than 75% of delivery nursing staff members encourage prolonged Valsalva-type pushing during the second stage of labor. The objective of the present study is to the assessment of effect Spontaneous Pushing in second stage of labor on maternal and fetus outcomes. Methods & Materials: In this quasi-experimental study was completed on 160 pregnant women in second stage of labor and average 18-35 years old. The participants were allocated in two groups spontaneous pushing (n=80) and Valsalva pushing technique (n=80). In group spontaneous pushing، used the spontaneous pushing method (open glottis pushing while breathing out) and in other group، used the Valsalva pushing technique (closed glottis pushing while holding their breath) during the second stage of labor. Duration stage of delivery، perineal tears، 1- and 5- minute APGAR score were evaluated in both group. Data were analyzed by SPSS.
    Results
    Rate intact perineum in spontaneous pushing group was higher than Valsalva pushing technique group (p<0. 001). Moreover، first-degree and second-degree tears were not significant difference between two group. Rate the need for episiotomy was less in spontaneous pushing group (%33. 8 versus %66. 2) (p<0. 001) that the group were significantly different. The baby fared better with spontaneous pushing، with higher 1 minute APGAR score.
    Conclusion
    It seems that spontaneous pushing method during the second stage of labor is associated with less perineal trauma and improved newborn outcome.
    Keywords: spontaneous pushing, perineal injury, APGAR