فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 73، خرداد و تیر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/20
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مهتاب معظمی، مهرداد فتحی، محمود سلطانی *، نسرین گلردی صفحه 207
    زمینه و هدف
    تعیین تاثیر برنامه ی تمرین در آب، بر سطوح کورتیزول وTGF-β در مردان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس می باشد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و کاربردی با طرح پیش آزمون و پس آزمون می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش، شامل بیماران مرد مبتلا به MS مراجعه کننده به مطب خصوصی پزشک متخصص مغز و اعصاب در شهر مشهد می باشد که از این بین 30 نفر انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه (کنترل و تجربی) تقسیم شده اند. برنامه ی تمرینی گروه تجربی، شامل 24 جلسه ی 40 دقیقه ای تمرین هوازی در آب به مدت هشت هفته و با تواتر 3 بار در هفته بوده است. به طوری که بر طبق اصل اضافه بار، بعد از هر هشت جلسه، 10 دقیقه به زمان جلسه ی تمرینی اضافه شده است. قبل و بعد از انجام برنامه ی تمرینی خون گیری از آزمودنی ها که شامل متغیرهای کوتیزول و TGF-β می باشد انجام شده است. تحلیل داده-ها با استفاده از آزمون t مستقل (تفاوت بین گروهی) و آزمون t همبسته (تفاوت درون گروهی) درسطح 05/0≥p صورت گرفته است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد بین دو گروه، در سطوح کورتیزول تفاوت معنی دار بود (001/0 P=)؛ به نحوی که تمرین موجب کاهش معنی دار این فاکتور شد و علیرغم کاهش در سطح TGF-β تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (09/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داده بیماران مبتلا بهMS برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی خود، می توانند با کاهش در سطوح TGF- به واسطه ی شرکت در تمرین هوازی در آب، البته با یک دوره ی تمرینی طولانی تر سود ببرند.
    کلیدواژگان: تمرین در آب، کورتیزول، TGF، ? و مولتیپل اسکلروزیس
  • لیلا قلعه خندابی، مینور لمیعیان *، سیده سمیرا مخلصی، مسعود کیمیاگر، لیدا مقدم بنائم، سیامک محبی صفحه 217
    زمینه و هدف
    پارگی زودرس پرده های جنینی، یکی از علت های عمده ی زایمان زودرس و ناتوانایی های پره ناتال است. با توجه به اهمیت این عارضه و عدم وجود عوامل قطعی مساعدکننده ی آن، این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین PROM و سطح سرب خون مادران در نیمه ی اول بارداری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی طولی، درسال های 1389 90 بر روی 1100 مادر باردار در سن حاملگی 20-14 هفته در درمانگاه های بیمارستان های آموزشی دانشگاه های تهران انجام شده است. از واحدهای پژوهشی مورد مطالعه، نمونه ی خون جهت سنجش سرب اخذ و پرسش نامه ی دموگرافیک و بارداری تکمیل گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری کای دو، تی مستقل، من ویتنی و رگرسیون لجستیک با سطح معناداری کمتر از 05/0 انجام یافته است.
    یافته ها
    میانگین سن مادران3/4±7/26سال، میانگین سطح سرب خون مادران μg/dl 9/4±7/4 و وقوع پارگی زودرس پرده های جنینی 8/6%گزارش گردیده است. جهت بررسی ارتباط PROM با سطح سرب خون مادر، از آزمون آماری تی مستقل استفاده شده که ارتباط معنادار آماری میان میانگین لگاریتم سطح سرب خون در دو گروه با PROM و بدون PROM مشاهده ن گردیده است (8/0P=). همچنین جهت بررسی ارتباط بین PROM و سطح سرب خون بالا (بیش از μg/dl 10) با استفاده از آزمون آماری کای دو، ارتباط معنادار آماری مشاهده نشده است (8/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داده که بین سطح سرب خون مادران در نیمه ی اول بارداری، با پارگی زودرس پرده های جنینی ارتباطی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: پارگی زودرس پرده های جنینی، سرب خون مادر، بارداری
  • حسین شاره *، مهدی رویین فرد، الهام حقی صفحه 226
    زمینه و هدف
    افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی رویکرد انعطاف پذیری در مواجهه با استرس نداشته و در به کارگیری مهارت های اجتماعی ضعف دارند. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر گروه درمانگری شناختی- رفتاری هیمبرگ- بکر بر بهبود اضطراب اجتماعی و انعطاف-پذیری شناختی نوجوانان دختر انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش آزمایشی، 24 نفر از دختران مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی از بین دختران دبیرستانی سال تحصیلی 1392- 1393 شهرستان اسفراین که جامعه آماری این پژوهش را تشکیل می داد، انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (گروه درمانگری شناختی- رفتاری هیمبرگ- بکر) و کنترل گماشته شدند. قبل و بعد از انجام مداخلات، بر روی آزمودنی های هر دو گروه پرسشنامه های اختلال اضطراب اجتماعی (SPIN)، انعطاف پذیری شناختی (CFI)، رضایتمندی مراجع (CSQ) و شاخص بهبود کلی بالینی (CGI) اجرا شدند. داده ها با استفاده از آزمون t مستقل و تحلیل کواریانس چند متغیری (MANOVA) در نرم افزار SPSS-19 با سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. همچنین درصدهای بهبودی مورد محاسبه قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه درمانگری شناختی- رفتاری هیمبرگ- بکر در مقایسه با گروه کنترل باعث بهبود بیشتر انعطاف پذیری شناختی و کاهش معنادار اضطراب اجتماعی می شود (001/0P<). آزمودنی های گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل میزان رضایت از درمان و بهبودی کلی خود را بطور معناداری بالاتر ارزیابی کردند و درصد بهبودی آن ها در تمام متغیرهای پژوهش بیشتر از درصدبهبودی آزمودنی های گروه کنترل بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    گروه درمانگری شناختی- رفتاری هیمبرگ- بکر در بهبود اضطراب اجتماعی و انعطاف پذیری شناختی نوجوانان دختر موثر است.
    کلیدواژگان: گروه درمانگری شناختی، رفتاری، اضطراب اجتماعی، انعطاف پذیری شناختی، نوجوانان، رضایت از درمان، بهبودی بالینی
  • اصغر اکبری، فاطمه غیاثی *، رضا پاپلی، محمدعلی جلالی صفحه 241
    زمینه و هدف
    تغییر در شاخص های آنتروپومتری بدن می تواند سبب کاهش تعادل بدن شود و حتی می تواند به عنوان فاکتوری به افتادن فرد نیز مربوط شود. بنابراین هدف از مطالعه حاضر ارزیابی ارتباط بین شاخص توده بدن و شاخص های تعادل استاتیک و دینامیک در اشخاص سالم بود.
    مواد و روش ها
    پنجاه دانشجوی خانم و آقا از طریق نمونه گیری غیر احتمالی ساده انتخاب شدند. شاخص های تعادلی استاتیک و دینامیک توسط دستگاه بیودکس اندازه گیری شد. اطلاعات آنتروپومتری توسط متر نواری و ترازوی غیردیجیتال اندازه گیری شدند. آزمون تی مستقل و پیرسون برای آنالیز اطلاعات استفاده گردید (05/0>p).
    یافته ها
    نتایج، ارتباط معناداری بین شاخص های استاتیک تعادلی و شاخص توده بدن در هر دو گروه مردان و زنان نشان نداد (05/0>p) (به عنوان مثال در شاخص ثبات استاتیک کلی گروه مردان30/0=p، 21/0=r بود). ارتباط معناداری بین شاخص های دینامیک تعادلی و شاخص توده بدن و هم چنین متغیرهای وزن و قد در هر دو گروه مردان و زنان دیده شد (05/0>p) (به عنوان مثال در شاخص ثبات دینامیک کلی گروه مردان 005/0=p، 54/0=r بود). ارتباط غیرمستقیم معناداری بین شاخص های محدوده ثبات دینامیک و شاخص توده بدن دیده شد (به عنوان مثال در شاخص محدوده ثبات دینامیک کلی گروه مردان 02/0=p، 45/0-=r بود).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ارتباط مستقیم بین شاخص های ثبات دینامیک و اطلاعات آنتروپومتری را تایید می کند. هم چنین ارتباط غیرمستقیم یا معکوس بین شاخص های محدوده ثبات و اطلاعات آنتروپومتری افراد وجود دارد.
    کلیدواژگان: شاخص ثبات استاتیک، شاخص ثبات دینامیک، شاخص توده بدن، سیستم تعادلی بایودکس
  • محمدرضا سمرقندی، امیر شعبانلو، یوسف پورعشق، جمال مهرعلیپور *، رقیه صفری، پریسا سلگی صفحه 252
    زمینه وهدف
    یون سیانید به عنوان یکی از ترکیبات خطرآفرین انسانی به شمار می رود. فرایند الکتروکواگولاسیون با کارایی بالا در حذف آلاینده ها، به عنوان یک فرایند موثر، مورد توجه است. هدف از این مطالعه، تعیین کارایی فرایند الکتروکواگولاسیون با الکترودهای آلومنیومی در حذف سیانید از پساب سنتتیک با بهره گیری از کمک منعقد کننده منیزیم اکسید می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، از یک محفظه ی واکنش با چهار الکترود آلومینیوم به ابعاد 200*20*2 میلی متر به حجم مفید1 لیتر مجهز به دستگاه مولد جریان الکتریسیته استفاده شده است. تاثیر پارامترهای (3-9)pH، ولتاژ(10-30 ولت)، غلظت اولیه ی سیانید ورودی (50-500 میلی گرم در لیتر) و غلظت های مختلف نانو ذرات اکسید منیزیم (1/0-1 گرم درلیتر) به عنوان کمک منعقد کننده مورد بررسی قرارگرفته است.
    یافته ها
    نتایج نشان داده که راندمان فرایند در pH برابر 5، ولتاژ 30 ولت و غلظت اولیه ی آلاینده سیانید 50 میلی گرم بر لیتر، در مدت زمان 45 دقیقه، برابر 80 درصد است. با افزودن کمک منعقدکننده راندمان فرایند افزایش پیدا می کند. در مقادیر بهینه کمک منعقدکننده (1/0 میلی گرم بر لیتر) از ماده ی اکسید منیزیم در فرایند الکتروکواگولاسیون در طی زمان واکنش 45دقیقه، حذف سیانید 90 درصد حاصل شده است.
    نتیجه گیری
    فرایند الکتروکواگولاسیون، فرایندی مناسب در حذف سیانید می باشد. همچنین ذرات اکسید منیزیم به عنوان کمک منعقدکننده ی مناسب در این فرایند عمل کرده و سبب افزایش کارایی فرایند و متعاقبا باعث افزایش حذف سیانید شده است.
    کلیدواژگان: فرایند الکتروکواگولاسیون، سیانید، کمک منعقد کننده، منیزیم اکسید، پساب سنتتیک
  • لیلا صیادی، سید ابراهیم حسینی *، علیرضا فتحی صفحه 263
    زمینه و هدف
    نیکوتین یکی از مواد موثر موجود در سیگار می باشد. نیکوتین برای مغز، سیستم های قلبی عروقی، تنفسی و بافت های مختلف بدن سمی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر نیکوتین بر آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP)، پروفایل لیپیدی، گلوکز و انسولین در موش های دیابتی شده انجام گرفت.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه تجربی از50 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن تقریبی 220 تا 250 گرم استفاده شد که به 5 گروه 10تایی شامل کنترل (فاقد تیمار)، شاهد دیابتی، 3 دسته تجربی شامل موش های دیابتی شده ای که تحت تیمار دوز های mg/kg125/0، 5/0 و 25/0، نیکوتین قرار داشتند تقسیم شدند. در این مطالعه برای دیابتی کردن موش ها از تزریق درون صفاقی mg/kg60 استرپتوزوتوسین استفاده گردید. در پایان آزمایش از موش ها خون گیری به عمل آمده و میزان سرمی آنزیم های AST، ALP، ALT، LDL، HDL، کلسترول، تری گلیسرید، انسولین و گلوکز بررسی گردید. داده ها به کمک آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون پیگیری Tukey توسط نرم افزار SPSS نسخه 18، آنالیز شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت آنزیم های ALP، AST، ALT، انسولین، گلوکز، کلسترول تام، تری گلیسرید و LDL در گروه های تجربی دارای افزایش و غلظت HDL دارای کاهش معناداری نسبت به گروه شاهد می باشند.
    نتیجه گیری
    نیکوتین، باعث افزایش عوارض ناشی از بیماری دیابت از قبیل افزایش قند، چربی ها و آنزیم های کبدی ALP، AST و ALT می-گردد.
    کلیدواژگان: نیکوتین، انسولین، گلوکز، لیپیدها، ALP، AST، ALT
  • محمد صوفی آبادی، طاهره درگاهی، حسن اژدری زرمهری، هاشم حقدوست یزدی صفحه 271
    زمینه و هدف
    4-آمینوپیریدین (4-AP) و تترااتیل آمونیوم (TEA) دو مهار کننده کانال های پتاسیمی می باشند؛ که اثرات سودمندی در درمان برخی بیماری های نورولوژیک همچون مولتیپل اسکلروزیس، اتاکسیا و الزایمر نشان داده اند. در این مطالعه اثر تجویز حاد 4-AP و TEA در درمان علایم رفتاری پارکینسونیسم القا شده با سم 6- هیدروکسی دپامین (6-OHDA) درموش های صحرایی نر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    سم 6-هیدروکسی دپامین به وسیله جراحی استرئوتاکسیک و از طریق سرنگ هامیلتون به درون ناحیه دسته مغز جلویی میانی نیمکره چپ موش ها تزریق شد. سپس در هفته سوم پس از جراحی موش ها در دو مرحله قبل و پس از کاربرد داروها تحت آزمون رفتاری چرخش القا شده با اپومرفین قرار گرفتند. در هفته چهارم آزمون روتارد درحضور مهار کننده ها در شش روز متوالی انجام گرفت.
    یافته ها
    4-AP دردوزهای g/kgμ 200 و 500 اثر قابل ملاحظه ای نداشت؛ اما، در دوز g/kgμ 1000 سبب بهبود معنی دار علایم رفتاری پارکینسونیسم در آزمون چرخشی گردید. از طرف دیگر این دارو سبب تضعیف اجرای حرکتی موش ها در آزمون روتارد شد. TEA در دوز mg/kg 1 بی اثر بود. در دوز mg/kg2 سبب کاهش معنی دار و در دوز mg/kg5 سبب افزایش معنی دار تعداد چرخش ها شد. TEA اثری بر یادگیری حرکتی در آزمون روتارد نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که 4-AP و TEA به صورت وابسته به دوز برخی علایم رفتاری پارکینسونیسم را تضعیف می کنند. اما، ممکن است برخی علایم دیگر را تشدید نمایند.
    کلیدواژگان: 4، آمینوپیریدین، تترااتیل آمونیوم، 6، هیدروکسی دپامین، اپومرفین، آزمون چرخشی، روتارد
  • احسان میر، سید رضاعطارزاده حسینی *، مجتبی میرسعیدی، کیوان حجازی صفحه 283
    زمینه و هدف
    خطر بروز بیماری های دیابت و قلبی - عروقی در افراد مسن، چاق و کم تحرک زیاداست. تمرین ورزشی، اختلالات متابولیکی مرتبط با این بیماری ها را بهبودمی بخشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی برسطوح سرمی پروتئین واکنش گر C، اینترلوکین-6 و شاخص های لیپیدی مردان میان سال غیرفعال می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی و در سال 1391 در شهرستان ساری انجام شد. در این تحقیق، 24 آزمودنی در دو گروه تجربی (12 نفر) و کنترل (12 نفر) به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. برنامه ی تمرین مقاومتی درهشت هفته و در هرهفته، سه جلسه به-مدت 90 دقیقه باشدت 60 تا 70 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. نمونه ی خونی پیش از شروع و پس از پایان مداخله ی تمرینی جمع آوری شد. با استفاده از نرم افزار SPSS، ویرایش 15 مقایسه ی میانگین های درون گروهی و بین گروهی انجام و برای آزمون فرضیه ها، سطح معناداری 05/0>p در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در گروه مقاومتی سطوح CRP،IL-6، درصدچربی بدن به ترتیب به میزان 14/19، 00/11 و 55/9 درصد کاهش معناداری یافت(05/0P<). شاخص های TC، TG، HDL-C و LDL-C در هر دو گروه تغییر معناداری نشان نداد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    هشت هفته تمرین مقاومتی از طریق کاهش معنادار CRPو IL-6، دو عامل خطر جدید قلبی- عروقی، می تواند در کاهش خطر بیماری آترواسکلروز و بهبود سلامت قلب و عروق موثر باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشگر C، اینترلوکین، 6، تمرین مقاومتی، مردان میان سال غیرفعال
  • علی اکبر محمدی، امیرحسین محوی، ایوب رستگار، حسین فرجی صفحه 293
    زمینه و هدف
    منابع آب های زیر زمینی، بخش مهمی از منابع تامین آب شهری را تشکیل می دهند. یکی از چالش های جدی در راستای تامین و ارتقای سلامت جامعه، افزایش تدریجی میزان نیترات در آب آشامیدنی جوامع مختلف دنیا می باشد. هدف از این تحقیق، بررسی تغییرات فصلی میزان نیترات و آمونیاک در چاه های تامین کننده ی آب شرب بابل با استفاده از نرم افزار GISدر فصول مختلف سال های89-1388 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که بر روی چاه های تامین آب شرب بابل درطول سال های 89-88 انجام-گرفته است. از 20 چاه آب شرب شهر بابل در فصول مختلف، نمونه برداری برطبق روش استاندارد صورت گرفته و در نهایت، 80 نمونه آب مورد آنالیز قرارگرفته است. جهت اندازه گیری مقادیر نیترات و آمونیاک، از دستگاه اسپکترو فتومتر مدل DR2000 و طول موج های 500 و425 نانومتراستفاده-شده است. جهت تجزیه و تحلیل کیفی و نوسانات فصلی غلظت نیترات و آمونیاک مکان های مختلف، از سیستم های اطلاعات جغرافیایی، نرم افزار ArcGIS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داده که بیشترین میزان نیترات در فصل تابستان(68/23 میلی گرم درلیتر) و کمترین آن در فصل زمستان(14میلی گرم در لیتر) بوده-است. درحالی که بیشترین مقدار آمونیاک در فصل بهار(43/0 میلی گرم در لیتر) و کمترین آن در فصل تابستان(06/0 میلی گرم در لیتر) به دست آمده-است. همچنین نتایج نشان داده که فقط در چاه شماره ی 5 واقع در روستای کته پشت سفلی، غلظت نیترات روند افزایش داشته است و در بقیه ی چاه-ها، داده ها به ترتیب روند افزایشی و کاهشی در غلظت نیترات و آمونیاک نشان داده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر آن است که میزان نیترات و آمونیاک در کلیه ی نمونه ها، کمتر از مقادیر توصیه ای سازمان بهداشت جهانی می باشد. جهت جلوگیری از افزایش غلظت آمونیاک و نیترات در منابع آب های زیرزمینی، آموزش مداوم به کشاورزان در زمینه ی استفاده ی صحیح ازکودهای شیمیایی و نیز ساخت و بهره برداری از سیستم های جمع آوری فاضلاب شهری توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نیترات، آمونیاک، آب آشامیدنی، بابل، GIS
  • رحیم گل محمدی *، غلامرضا نوری صفحه 302
    زمینه وهدف
    فاکتورهای مختلفی وجوددارند که برحجم های ریوی وفرآیند درمان بیماران مزمن تنفسی(COPD) اثر می گذارند. سیگار، به عنوان یک فاکتور خطر در این فرآیند مهم است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر بخشی سالمترول بر برخی از پارامترهای تهویه ی ریوی در افراد سیگاری و غیرسیگاری مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ازنوع توصیفی تحلیلی است که در شهرستان سبزوار و در طول سال 92 1389 بر روی 117بیمارمراجعه کننده به مطب تخصصی داخلی ریه با علائم تنفسی COPD، انجام شده است. روش جمع آوری داده ها شامل: مشاهده، معاینه، علائم بیماری و تست تنفسی(اسپیرومتری) بوده که توسط پزشک انجام شده است. قبل و بعد از استنشناق سالمترول تست عملکردی ریوی انجام گرفته و پارامترهای ریوی FEVI، FVC، FEV1% و PEF اندازه گیری و ثبت شده است. داده ها با آزمون آماری تست تی زوجی وتی مستقل تجزیه تحلیل شده اند.
    یافته ها
    از 117 بیمار، 75 مورد (64%) مرد و42نفر (36%) زن بوده اند میانگین سن افراد سیگاری 56/18±36/42 و غیر سیگاری ها20/18±14/50 بوده که از نظر آماری این تغییرات سن بین دوگروه (سیگاری وغیر سیگاری) معنا دار بوده است(03/ 0P<). میانگین وانحراف معیار حجم FEV1% قبل و بعد از استنشاق سالمترول به ترتیب در بیماران تنفسی 84/10±44/97 و81/10±75/94 بوده که این تغییرات حجمی از نظرآماری، معنا داربوده-است (04/0P<). در بیماران سیگاری، میانگین حجم بازدمی با فشار در ثانیه ی اول FEVI قبل ازاستنشاق سالمترول کمتر از بیماران غیر سیگاری بوده ولی بعد از استنشاق سالمترول در افرادسیگاری، بیشتر از غیر سیگاری ها بوده، ولی معنادار نبوده است. همچنین میانگین حجم فشاری بازدمیFEV1% بعد ازاستنشاق سالمترول در بیماران غیرسیگاری بیشتراز بیماران سیگاری بوده است.
    نتیجه گیری
    شروع بیماری مزمن تنفسی در افراد سیگاری، حدود 8 سال زودتر از افراد غیرسیگاری است واستنشاق سالمترول حجم فشار بازدمی ر(% FEVI (را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: سالمترول، سیگار، ریه، COPD
  • محمودرضا قدیمی، محبوبه رسولی *، سپیده مطهر، زهرا لاجوردی، آزاده ایمانی، عبدالکریم چوبساز، شیرین رازقیان صفحه 310
    زمینه و هدف
    انجام عمل سزارین معمولا محدود به مواردی است که زایمان از طریق مسیر طبیعی امکان پذیر نیست یا با خطرات جدی برای جنین و مادر همراه است. بنابراین، انتظار می رود، عمل سزارین موارد استفاده اندک و مشخصی داشته باشد و نرخ آن از حد معینی فراتر نرود. متاسفانه، امروزه شیوع سزارین در کشور بیشتر از حد قابل قبول آن گزارش می شود. فقدان آگاهی از عوارض سزارین و نگرش منفی نسبت به زایمان طبیعی، از علت های افزایش تمایل زنان باردار نسبت به سزارین می باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر شیوه های انتخاب زایمان و نگرش زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی درسال 1392 می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق، یک پژوهش توصیفی – تحلیلی و مقطعی است. در این مطالعه، 2521 مادر باردار که در تابستان 1392، به 67 بیمارستان ملکی سازمان در سراسر کشور مراجعه کرده، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد بررسی قرارگرفته اند. جهت جمع آوری اطلاعات، پرسش نامه ای شامل خصوصیات دموگرافیک، سوالات دلایل انتخاب سزارین و نگرش سنجی نسبت به زایمان طبیعی و سزارین که با نظرخواهی از ماماها و متخصصان زنان و زایمان تهیه و پس از تایید پایایی آن با روش بازآزمایی، از طریق مصاحبه با مادران بادار تکمیل گردیده-است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS 22 و آزمون های کای دو و T استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران، 21/0± 64/27 و 7/57 درصد از آنها نیز تحصیلات بالاتر از دیپلم داشته اند. میزان سزارین در زنان مورد مطالعه، 7/50 درصد بوده است. تمایل 57 درصد زنان به سزارین، بیشتر از حد متوسط بوده است (001/0p<). مهم ترین دلایل آنان برای انتخاب سزارین، بی دردی مراحل عمل، وارد نشدن آسیب به جنین، پیشگیری از پارگی و تغییر شکل دستگاه تناسلی، عدم نیاز به معاینات مکرر و پیشنهاد پزشک یا ماما بوده است. ارتباط آماری معناداری بین نوع زایمان فعلی مادران با سن مادران، سن همسران، سن ازدواج، سطح تحصیلات، شغل، درآمد، زایمان قبلی، تعداد بارداری، سابقه ی مرده زایی، نازایی و سقط جنین و سابقه ی سزارین فامیلی مشاهده شده است(001/0p<). همچنین، بین نوع نگرش مادران نسبت به سزارین با سطح آگاهی آنها ارتباط آماری معناداری مشاهده گردیده (001/0p<)، اما بین نگرش به زایمان طبیعی با سطح آگاهی مادران ارتباطی دیده نشده است (31/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این تحقیق و ارتباط معنادار میان نوع نگرش به سزارین و انتخاب آن، ضروری است تا جهت مقابله با افزایش بی رویه سزارین و رسیدن به حد مطلوب و قابل قبولی از این نوع زایمان (سزارین)، اقدامات لازم جهت افزایش آگاهی زنان نسبت به مزایای زایمان طبیعی و معایب سزارین انجام شود.
    کلیدواژگان: زنان باردار، سزارین، زایمان طبیعی، آگاهی، نگرش، سازمان تامین اجتماعی
  • علیرضا گلشن، مهدی بخش آبادی *، محسن خسروآبادی، محمد مهرپویان صفحه 320
    زمینه و هدف
    یکی از راه های درمان پروستات، استفاده از چشمه های براکی تراپی کم انرژی مانند ید-125 است. هدف ما دراین مطالعه، بررسی فاکتور افزایش دوز تومور با حضور نانو ذرات مختلف در براکی تراپی پروستات به روش مونت کارلو و بررسی اثر حضور نانو ذرات بر منحنی های هم دوز در براکی تراپی پروستات می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، چشمه ی براکی تراپی ید-125 مدل SL-125/SH-125 با استفاده از کدMCNPX مونت کارلو، شبیه سازی-شد. پس از محاسبه و تایید پارامترهای گروه کاری 43 انجمن فیزیک پزشکی آمریکا (TG-43) برای آن، فاکتور افزایش دوز در مقطع مرکزی تومور در اثر حضور مواد جاذب Fe2O3، Ag،Gd، Pt و Au به صورت نانو ذره با سه غلظت 7، 18و 30 میلی گرم بر میلی لیتر در تومور به طور جداگانه بررسی شد.
    یافته ها
    مقدار ثابت آهنگ دوزcGyh-1U-1 954/0 به دست آمد. مقدار بیشینه ی فاکتور افزایش دوز در روی مقطع مرکزی در راستای محورX برای ماده های Fe2O3، Ag،Gd، Pt و Au، به ترتیب برابر 27/1، 15/1، 14/1، 32/1 و 79/1 می باشد. همچنین دراثر حضور نانوذرات، شکل منحنی هم دوز برای کانتورهای 100 درصد به سمت مرکز تومور و منحنی 50 درصد به سمت خارج تومور متمایل می شوند. فاکتور افزایش دوز با افزایش غلظت و با افزایش عدد اتمی نانو ذرات، نظم خاصی را در افزایش یا کاهش نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از شبیه سازی، می توان به این نتیجه رسید که حضور نانو ذرات، باعث افزایش دوز در تومور وکاهش دوز در خارج تومور بر روی منحنی های هم دوز می شود. لذا می توان زمان درمان و اکتیویته را کاهش داد. بنابراین، استفاده ی بالینی از این نانو ذرات به منظور افزایش دوز در براکی تراپی پروستات توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نانوذرات، فاکتور افزایش دوز، براکی تراپی پروستات، شبیه سازی مونت کارلو
  • کاظم خدایی *، ندا بدری، سیده مهسا رستگار مقدم منصوری صفحه 332
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، اگرچه استفاده از تمرینات اینتروال شدید (HIIT)، جایگزین تمرینات مداوم و بلندمدت در بیماران و ورزشکاران شده، ولی تمرین ورزشی عملی و میدانی برای این منظور کمتر استفاده شده است. لذا، هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ی تمرینات HIIT کوتاه مدت با رست و پلایومتریک در برخی از شاخص های قلبی عروقی، توان بی هوازی و عملکرد سرعتی و پرشی در دانشجویان دختر فعال می باشد.
    مواد و روش ها
    برای این منظور، 30 دانشجوی دختر تربیت بدنی به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کرده که به صورت تصادفی به 3 گروه HIIT با رست، HIIT با پلایومتریک و گروه کنترل تقسیم شده اند. سپس، آزمون گیری پایه در یک هفته اندازه گیری شده است. بعد از آن گروه-های تمرینی علاوه بر فعالیت بدنی روزمره ی خود، به مدت 2 هفته و هر هفته 5 روز در برنامه ی تمرینی شرکت کرده اند بعد از 48 ساعت از اتمام جلسه ی آخر تمرین، تست گیری بعد تمرین در هر سه گروه انجام شده است. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل عاملی واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش افزایش معنادار VO2max و کاهش معنادار زمان دوی سرعتی 20 متر در گروه HIIT با رست در مقایسه با گروه HIIT با پلایومتریک را نشان داده است (05/0p˂). علاوه بر این افزایش معنادار در VO2max، اوج، میانگین و حداقل توان در تست رست و نیز کاهش معنادار در زمان دوی سرعت در گروه HIIT با رست نسبت به گروه کنترل و نیز افزایش معنادار در VO2max، ارتفاع پرش اسکات و پرش عمودی با کمک دست و پا در گروه HIIT با پلایومتریک نسبت به گروه کنترل مشاهده شده است (05/0p˂).
    نتیجه گیری
    بر طبق یافته های پژوهش، به نظر می رسد تمرینات HIIT با رست کارایی بیشتری نسبت به تمریناتHIIT با پلایومتریک دارند، ولی هر دو نوع تمرین باعث بهبود VO2maxو عملکرد سرعتی می شوند. بنابراین ممکن است ترکیب این دو نوع تمرین، سبب نتایج بهتری شود.
    کلیدواژگان: تمرینات اینتروال شدید، شاخص های قلبی عروقی، برون ده توان بی هوازی، عملکرد سرعتی، عملکرد پرشی
  • صدیقه صالحی *، سید علی محمد موسوی، محمد ابراهیم ساریچلو، سید حسین قافله باشی صفحه 343
    زمینه و هدف
    عوامل فرهنگی نقش مهمی در تایید علایم وسواس دارند. شناخت و اطلاع از فروانی و تنوع آن ها به تشخیص دقیق تر و اهداف درمانی مناسب کمک می کند. هدف مطالعه ی حاضر، تعیین ویژگی های جمعیت شناختی و علایم بیماران وسواسی- جبری بود.
    مواد و روش ها
    در قالب طرح مقطعی یک ساله (از 10/1391 تا 9/1392)، 62 بیمار مبتلا به وسواس از کلینیک روان شناسی قزوین، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گردآوری داده ها براساس مصاحبه بالینی، پرسشنامه جمعیت شناختی و پرسشنامه وسواس مادزلی انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 21 و روش های آمار توصیفی و استنباطی (کای دو) در سطح 5 درصد و 1 درصد معناداری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیش ترین فراوانی در شروع ابتلا به وسواس در مقطع سنی 21 تا 30 سال بروز می کند (67/59%)، در زنان مبتلا به وسواس، سن شروع اختلال بالاتر از مردان است (میانگین زنان 87/31 و مردان 42/25). فراوانی بیش تر زنان نشان می دهد که زنان نسبت به مردان برای درمان پیگیرترند و زنان بیشتر از مردان به وسواس مبتلا می شوند (زنان 71/88% و مردان 29/11%). افراد متاهل برای درمان از انگیزه بیشتری برخوردارند و فراوانی بیشتری را شامل می شوند (03/79%). نوع و کیفیت رابطه والدین نیز در افراد وسواس نشان می دهد که این افراد والدین سخت گیر و یک سویه نگر داشته اند (87/83%). هم چنین نتایج حاکی است که رایج ترین نشانه های وسواس به ترتیب شامل نشخوار فکری(38/98%)، تردید (54/93%)، بازبینی (93/91%)، تکرار (09/87%) و شستن (03/79%) است.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به اختلال وسواس خصوصیات علامت شناسی و جمعیت شناختی متمایزی دارند که دلیل آن می تواند تنوع فرهنگی باشد و این یافته مفهوم مهمی برای تشخیص و درمان است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، جبری، نشانه شناسی
  • حسن رامشینی، محمد محمدزاده، سیدمهدی بهشتی نصر صفحه 352
    مقدمه
    مینوسیکلین دارای اثرات ضد تشنجی است. از آن جایی که برخی داروهای ضد تشنجی باعث افزایش میانجی عصبی گابا در مغز می شوند، لذا هدف از این مطالعه بررسی میزان بیان ژن گیرنده GABAA در نواحی هیپوکمپ و پیریفورم مغزی، به دنبال تزریق مینوسیکلین در طی روند کیندلینگ آمیگدال در موش صحرایی می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه تجربی 3 گروه موش صحرایی نژاد ویستار(24 سر) پس از جراحی استرئوتاکسیک و یک هفته دوره بهبودی، تحریکات کیندلینگ (2 بار در روز با فاصله زمانی شش ساعت) را دریافت می کردند. در گروه اول (8=n) حیوانات هیچ گونه تحریکی را دریافت نمی کردند، به حیوانات گروه دوم (8=n) روزانه سالین (1 ml/kg)، و گروه سوم (8=n) مینوسیکلین با غلظت 25 میلی گرم به ازای یک کیلوگرم حیوان (mg/kg) به صورت داخل صفاقی (60 دقیقه قبل از هر تحریک) تزریق شد. دو ساعت بعد از آخرین تحریک مغز حیوانات خارج شده و بیان ژن گیرنده های GABAA در نواحی هیپوکمپ و پیریفورم این سه گروه با یکدیگر مقایسه شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه وتست تعقیبی Tukey در سطح معناداری 05/0 p<استفاده گردید.
    یافته ها
    در گروه سوم، تزریق 10 روزه مینوسیکلین (mg/kg 25) توانست ADD تجمعی را نسبت به گروه کنترل (گروه دوم) به طور معنی داری کاهش(001/0P<) و مدت زمان تاخیری تا مراحل 4 (01/0P<) و 5 (001/0P<) تشنج را به طور معنی داری افزایش داد. تزریق این دارو قبل از تحریکات کیندلینگ همچنین از تاثیر افزایشی ناشی از تحریک الکتریکی بر mRNA زیر واحد 2γ گیرنده GABAA در هیپوکامپ و قشر پیریفورم نیز جلوگیری کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد تزریق مینوسیکلین قبل از تحریکات الکتریکی، اثر ضد تشنجی دارد و این اثر را از طریق کاهش بیان زیر واحد گیرنده های GABAA اعمال می کند.
    کلیدواژگان: صرع، کیندلینگ، مینوسیکلین، گیرنده GABAA _
  • ریحانه صباغزاده * صفحه 362
    زمینه و هدف
    دینامیک مولکولی، روشی برای شبیه سازی رفتار ترمودینامیکی مواد در سه فاز جامد، مایع و گاز با استفاده از نیرو، سرعت و مکان ذرات می باشد. دربین این عوامل، مهمترین عامل، نیرو است. در شبیه سازی دینامیک مولکولی کلاسیک، نیرو از پتانسیل کلاسیک به دست می آید. پتانسیل کلاسیکی، تابعی از مکان اتم ها یا هسته هاست و به موقعیت الکترون ها در اتم ها وابسته نیست. هدف از این کار، مطالعه و مقایسه ی انرژی محاسبه شده برای چند پروتئین مهم بیولوژیکی بوده است.
    مواد و روش ها
    شبیه سازی دینامیک مولکولی، روشی مناسب برای مدل سازی میکروسکوپی در مقیاس اتمی و مولکولی فراهم می کند. محاسبات روی یک کامپیوتر شخصی با برنامه ی هایپر کم انجام شد. ژئومتری بدون هیچ تغییری انجام شد و این امکان فراهم گردید که تمام اتم ها، پیوندها و زوایای دی هدرال به طور خود به خود تغییرکند.
    یافته ها
    انرژی نهایی ساختمان سه پروتئین در شبیه سازی های مونت کارلو، دینامیک مولکولی و دینامیک لانگوین انجام شد. بهینه کردن ساختار هندسی و برهم کنش انرژی های محاسبه شده با روش های مختلف برای چند پروتئین شامل گیرنده ی فاکتور رشد عصبی و آنزیم پروتئینی موثر در یادگیری مقایسه شد.
    نتیجه گیری
    در شبیه سازی دینامیک مولکولی کوانتومی، نیرو از پتانسیل کلاسیکی و معادله ی الکترونی شرودینگر محاسبه می شود. شبیه سازی کامپیوتری با معرفی روش های غیرتعادلی در تعیین خواص انتقالی و درنظرگرفتن اثرات مکانیک کوانتومی توسعه یافته است. انرژی پتانسیل و درجه ی حرارت درطی شبیه سازی ها، تقریبا ثابت هستند که این خود، نشان دهنده ی پایداری ساختمان این پروتئین ها در دماهای ذکر شده می باشد.
    کلیدواژگان: شبیه سازی مولکولی، فاکتور رشد عصبی، MM، OPLS، AMBER
|
  • Mahtab Moazzemi, Mehrdad Fathi, Mahmoud Soltani *, Nasrin Golradi Page 207
    Background
    The aim of this study was to investigate the effect of aerobic exercise in water on cortisol levels and TGF-β in men with multiple sclerosis (MS).
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental and applied method with pre and posttest. The study population was 30 male patients with MS referred to a neurologist in Mashhad, Iran; who were randomly divided into two groups (experimental and control). Exercise program for the experimental group consisted of 24 40-minute sessions of aerobic exercise in water for eight weeks, with a frequency of three times per week. So that, based on the principle of overload, after every eight sessions, 10 minutes was added to exercise program. Before and after the exercise program, blood samples were taken from the patients for measurement of cortisol and TGF-β levels. Data were analyzed by independent sample t-test (between-group differences) and paired t-test (within-group differences), and P≤0.05 was statistically considered significant.
    Results
    The results indicated that there was a significant difference between the two groups in cortisol levels; so that the exercise program significantly decreased cortisol levels (P=0.001). On the other hand, there was no significant difference in TGF-β levels.
    Conclusion
    The results showed that MS patients can benefit from a longer period of aerobic exercise in water, to improve their own immune system via reduction in TGF-β level.
    Keywords: Exercise in Water, TGF, ? Cortisol, Multiple sclerosis
  • Leila Ghalekhandabi, Minor Lamieyan *, Seyyedeh Samira Mokhlesi, Masoud Kimiagar, Lida Moghaddam Banaem, Siamak Mohebbi Page 217
    Introduction and
    Objective
    Premature rupture of membranes (PROM) is one of the leading causes of preterm delivery and Potential adverse in prenatal. Given the importance of certain factors and lack of it's predisposing to this complication, this study aimed to investigate the relationship between PROM and the mother's blood lead level in first half of pregnancy.
    Materials And Methods
    This longitudinal study has done on 110 pregnant women at 14-20 weeks gestational age at clinics in teaching hospitals affiliated to Tehran University in the years 1389-1390.Obtainig blood samples to measure lead in enrollment and demographic and pregnancy questionnaire was completed. Data were analyzed by SPSS16 software and Corelation Spearman, χ2, Man-Whitney U, Linear regression tests and P<0.05 was taken as the significant level.
    Results
    The averagematernal age 26/7 ± 4/3 years, the average maternal blood lead level of 4/7 ± 4/9 μg/dl and premature rupture of membranes 6/8% was reported. According to chi-square test results between blood lead and PROM, there was no significant relationship (P =0/8).
    Conclusion
    In this study, results showed there was no significant relationship between blood lead levels and premature rupture of membranes.
    Keywords: Premature Rupture of membranes, Maternal blood lead levels, Pregnancy
  • Hossein Share *, Mehdi Roeen Fard, Elham Haghi Page 226
    Background
    Individuals with social phobia don’t have a flexible approach to deal with stress and they are weak to practice social skills. This study was conducted to evaluate the effectiveness of the Heimberg- Becker group cognitive- behavioral therapy in Improving Female Adolescents Social Anxiety and Cognitive Flexibility.
    Materials And Methods
    In this experimental design, 24 patients with social phobia were selected from 2013-2014 highschool female students of Esfarayen, Iran. They randomly assigned to experimental (Cognitive-Behavioral Group Therapy Heimberg- Becker) and control groups. All subjects of both groups responded to Social Phobia Inventory (SPIN), Cognitive Flexibility Inventory (CFI), Client Satisfaction Questionnaire (CSQ), and Clinical Global Index (CGI) at pre and post treatment. Data were analyzed by t-test and multiple analyses of variance (MANOVA) using SPSS-19 statistical package and P values less than 0.05 were considered significant. Also, improvement percents were computed.
    Results
    Results showed that CBGT compared to control group lead to more significant improvement in cognitive flexibility and social anxiety (P<0.001). Experimental group subjects showed significantly more pre- to post-treatment percentage improvements in all variables (P<0.001). They were more satisfied with treatment method and reported more global improvement (P<0.001) than control group subjects.
    Conclusion
    The Heimberg- Becker Group Cognitive- Behavioral Therapy (CBGT) is effective in improving female adolescents social anxiety and cognitive flexibility.
    Keywords: Cognitive, behavioral group therapy, social anxiety, cognitive flexibility, adolescents, teatment satisfaction, clinical improvement
  • Asghar Akbari, Fatemeh Ghiasi *, Reza Papoli, Mohammadali Jalali Page 241
    Background
    Changing in anthropometrics index can cause a reduction in the balance of body and may be considered as a contributing factor in falling down. Therefore, this study aimed to evaluate the correlation between body mass index (BMI) and static and dynamic postural balance among healthy subjects.
    Materials And Methods
    Fifty healthy male and female University students were selected through simple non-probability sampling. Static and dynamic stability index were measured by means of Biodex Balance System and also a tape measure and non-digital scale were used to examine Anthropometrics index. Obtained data were analyzed through Independent t-test and Pearson Correlation test(p<0.05).
    Results
    Results did not show a significant correlation between static stability index and BMI among male and female groups (p>0.05) (for example: the overall static stability index r= 0.21, p=0.30 in male group) while, there was observed a significant correlation between dynamic stability index and BMI, Weight and Height variables among male and female groups (p<0.05) (for example: the overall dynamic stability index r= 0.54, p= 0.005 in male group). Besides, there was an adverse significant correlation between the range of stability index and BMI (for example: the overall limit of dynamic stability r=-0.45, p=0.02 in male group).
    Conclusion
    present results indicated that there are a direct relationship between dynamic stability and anthropometrics indexes and also, an indirect relationship between the range of stability and anthropometrics indexes.
    Keywords: Static Stability Index, Dynamic Stability Index, BMI, Biodex Balance System
  • Mohammadreza Samarghandi, Amir Shabanloo, Yosef Poreshgh, Jamal Mehralipor *, Roghiyeh Safari, Parisa Solgi Page 252
    Background And Objectives
    Cyanide ion is one of the most dangerous compounds for the man. Electrocoagulation process with high efficiency to removing pollutants, than researchers considered a effective process. The aim of this study was to determine the efficiency of electrocoagulation process by aluminum electrodes in cyanide removal from synthetic wastewater using magnesium oxide as a coagulantaid. Mehods: In this study, a reactor with four aluminum electrodes with dimensions 200 × 20 × 2 mm use of 1 Liter of useful volume of electricity generating device for the removal of cyanide was used. Effect of parameters such as pH(3-9), voltage (10-30 V), the initial concentration of cyanide(50-500 ppm) and different concentrations of magnesium oxide particles (0.1 to 1 mg l) as coagulant aid in the process were investigated.
    Results
    The results show that the efficiency of EC process at pH 5, voltage of 30 V and an initial concentration of cyanide, 50 mg/lit in 45 minutes, was 80 percent. process will Efficiency by adding coagulant aid. In optimal amounts of coagulant aid (0.1 mg/lit) in electrocoagulation process on the removal of the cyanide 90% was achieved.
    Conclusion
    Electrocoagulation process is suitable process for the removal of cyanide. Also, Magnesium Oxide as a coagulant aid in this process was good and increase process efficiency.
    Keywords: Electrocoagulation process, Cyanide, Coagulant aid, Magnesium oxide, Synthetic wastewater
  • Leila Sayyadi, Seyyed Ebrahim Hosseini *, Alireza Fathi Page 263
    Background
    Nicotine is one of the ingredients in cigarettes. Nicotine is toxic to the brain, cardiovascular system and respiratory tract and the body tissues. The present study aimed to investigate the effect of nicotine on the enzymes alanine aminotransferase (ALT), aspartate aminotransferase (AST) and alkaline phosphatase (ALP), glucose, and insulin lipid profile in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 50 Wistar adult male rats weighing 220-250 g were used and divided into five groups of 10, including control (no treatment), diabetic control, and experimental (diabetic mice) groups 1, 2 and 3 that treated with 0.125, 0.25 and 0.5 mg/kg nicotine, respectively. In this study, diabetes was induced by intraperitoneal injection of 60 mg/kg of streptozotocin (STZ). At the end of the treatment period, blood samples were taken from mice and serum enzymes AST, ALP, ALT; and LDL, HDL, cholesterol, triglycerides, insulin and glucose levels were measured. Data analyses were performed in SPSS software 18, using ANOVA and Tukey test.
    Results
    The results showed a significant increase in the concentration of enzymes ALT, AST and ALP; and glucose, total cholesterol, triglyceride and LDL levels; but a significant decrease in HDL level in the experimental group compared with the control group.
    Conclusion
    Nicotine increases the complications of diabetes, such as increase in glucose, lipids and liver enzymes ALP, AST and ALT.
    Keywords: Nicotine, Insulin, Glucose, Lipid Profile, ALT, AST, ALP
  • Mohammad Sofiabadi, Tahereh Dargahi, Hasan Azhdar Zarmehri, Hashem Haghdost * Page 271
    Background
    4-aminopyridine (4-AP) and tetraethylammonium (TEA) are two potassium channel blockers which have shown that have beneficial effects in treating some neurological disorders such as ataxia, Alzheimer and multiple sclerosis. In this study the effect of acute administration of 4-AP and TEA in the treatment of behavioral symptoms of Parkinsonism induced by the toxin 6-hydroxydopamine (6-OHDA) was studied in male rats.
    Materials and Methods
    6-OHDA was injected into left medial forebrain bundle (MFB) by stereotaxic surgery using Hamilton syringe. Then, in the third week after surgery, the rats before and after drug application were tested for rotational behavior induced by apomorphine. In the fourth week, Rotarod test was performed in the presence of the blockers for six consecutive days.
    Results
    4-AP at doses 200 and 500 µg/kg had no significant effect, but at dose 1000 µg/kg led to a significant improvement of behavioral symptoms of Parkinsonism in the rotation test. On the other hand, the drug decreased motor performance and motor learning in the Rotarod test. TEA at dose 1 mg/kg was ineffective, but at dose 2 mg/kg caused a significant decrease, and at dose 5 mg/kg caused a significant increase in the number of rotations of the Parkinsonian rats. TEA had no effect on the motor learning in the Rotarod test.
    Conclusion
    The results of this study indicate that 4-AP and TEA, in a dose-dependent manner, weaken some symptoms of Parkinsonism, but worsen some other symptoms.
    Keywords: 4, AP, TEA, 6, OHDA, Apomorphine, Rotation test, Rotarod
  • Ehsan Mir, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini *, Mojtaba Mirseyyedi, Keivan Hejazi Page 283
    Background
    The risk of developing diabetes and cardiovascular disease in the elderly, obese and sedentary population is high. Exercise can improve metabolic disorders associated with these diseases. The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks resistance exercises on C-reactive protein (CRP), Interleukin-6 (IL-6) and lipid biomarkers in sedentary middle-aged men.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study was conducted in 2012 in the city of Sari. In this study, 24 subjects were randomly divided into two groups; experimental and control group (each group 12). The resistance exercise program was performed for eight weeks, 3 times a week, 90 minutes per session, with intensity of 60-70 one repetition maximum. Blood samples were collected before and after the exercise intervention. Data were analyzed using SPSS version 15 and P<0.05 was statistically considered significant.
    Results
    The results showed that in the resistance exercise group, CRP, IL-6 and percent body fat decreased by 19.14%, 11.00% and 9.55%, respectively (P<0.05). Although, total cholesterol, triglyceride, HDL-cholesterol and LDL-cholesterol levels were unchanged in two groups (P>0.05).
    Conclusion
    Eight weeks resistance exercises, through decreasing CRP and IL-6 levels, two known new risk factors, can reduce atherosclerosis and be effective in cardiovascular health.
    Keywords: C, reactive protein, Interleukin, 6, Resistance exercise, Sedentary middle, aged men
  • Aliakbar Mohammadi, Amirhossein Mahvi, Ayoub Rastegar, Hossein Faraji * Page 293
    Background
    Underground water resources constitute an important part of urban water resources. One of the serious challenges in ensuring and promoting community health is gradual increase in nitrate levels of drinking water of communities across the world. The purpose of this study was to investigate the seasonal variation of nitrate and ammonia levels in drinking water wells of Babol city using GIS software, in 2010-11.
    Materials And Methods
    This cross-sectional analytical study was performed on drinking water wells of Babol city in 2010-11. Sampling was done according to a standard method from 20 drinking water wells, in different seasons; and in final, 80 water samples were analyzed. Nitrate and ammonia concentration of samples was measured using Spectrophotometer DR2000 (Hach company) in 500 and 425 nm, respectively. For qualitative analysis and seasonal fluctuation of nitrate and ammonia concentration of different areas, Geographic information systems, ArcGIS, was used.
    Results
    The results showed that the highest amount of nitrate was in summer (23.68 mg/l), and the lowest was in winter (14 mg/l). While the highest and the lowest amount of ammonia was in spring (0.43 mg/l) and summer (0.06 mg/l), respectively. Also, the results showed that only in well number 5 located in Kate Sofla village, nitrate concentration had increasing trend, and in the remaining wells, nitrate and ammonia concentration, had an increasing and a decreasing trend, respectively.
    Conclusion
    The results indicate that nitrate and ammonia levels in all samples were lower than the WHO recommendations. To avoid increasing in the ammonia and nitrate concentrations in the underground waters, ongoing training to farmers on the proper use of chemical fertilizers, as well as the construction and operation of wastewater collection systems are recommended.
    Keywords: Nitrate, Ammonia, Drinking water resources, Babol, GIS
  • Rahim Golmohammadi *, Gholamreza Nouri Page 302
    Background
    There are many factors that effect on the lungs capacity and treatment process in chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Smoking, as a risk factor, is important in this process. The aim of this study was to evaluate the efficacy of Salmeterol on some parameters of pulmonary ventilation in smokers and non-smokers patients with COPD.
    Materials And Methods
    This desiccative analytical study was done on 117 patients with respiratory symptoms of COPD who had referred to an internist during 2010-2013 in Sabzevar city, Iran. Data collection methods include observation, clinical symptoms, and respiratory test (spirometry) that was performed by a physician. Before and after Salmeterol inhalation, pulmonary function tests were performed, and pulmonary parameters FEVI, FVC, FEV1% and PEF were measured and recorded. Data were analyzed using paired t test, and independent t test.
    Results
    Of 117 patients 75(64%) were male and 42(36%) were female. The mean age of smokers and non-smokers was 42.36±18.20 and 50.14±18.56, respectively; which was statistically significan (P<0.03). FEV1% was significantly different in COPD patients before and after Salmeterol inhalation (97.44±10.84 and 94.75±10.81, respectively) (P<0.04). In smokers, before Salmeterol inhalation, the mean forced expiratory volume in the first second (FEVI), was lower than non-smokers, but after Salmeterol inhalation, was higher than non- smokers, but not significant. Also, after Salmeterol inhalation, FEVI% was higher in non-smokers compared with smokers.
    Conclusion
    In smokers, COPD onset is 8 years earlier than non-smokers, and Salmeterol inhalation decreases FEVI% in COPD patients.
    Keywords: Salmeterol, COPD, Cigarette, Lung, Smoking
  • Mahmoudreza Ghadimi, Mahbobeh Rasouli *, Sepideh Motahhar, Zahra Lajvardi, Azadeh Imani, Abdolkarim Chobsaz, Shirin Razeghian Page 310
    Background
    Cesarean delivery is usually limited to cases where it is not possible through normal path, or is associated with serious risks for the fetus and mother, therefore it is expected, Caesarean section should be used in limited and specific cases and the rate of it does not exceed certain limits. Unfortunately,nowadays reported cesarean section rate is more than acceptable in the country. Lack of awareness of the complications of cesarean and negative attitude toward normal vaginal delivery was of the causes of the increased tendency of pregnant women to have cesarean. The aim of this study was to investigate the factors affecting on selection of the methods of delivery and attitude of pregnant women admitted to the civil hospitals Social Security Organization in 2013.
    Materials And Methods
    This research was descriptive–analytical and cross–sectional. In this study of 2521 pregnant women in 67 civil hospitals Social Security Organization across the country had referred in the summer of 2013, using simple random sampling were examined. For data collection, a questionnaire including demographic characteristics, the questions about reasons for selection of cesarean, and attitude measurement toward vaginal delivery and cesareanwas prepared by voting of midwives and obstetricians and then,after final approval by test-ratest method,completed through interviews withpergenant mothers. For the data analysis were used of SPSS 22 software and chi-square and T-tests.
    Results
    The mean age mothers were 27.64±0.21 and also 57% of them had a higher education diploma. The cesarean rate was 50.7% in women in the study. 57% of women tend to be more moderate cesarean (p<0.001). Their main reasons for choosing cesarean were analgesia operating procedures, the lack of harm to the fetus, preventing tearing and deformed genitalia, do not require frequent examinations and suggestion of doctor or midwife. Significant statistically association was between current birth mothers with maternal age, spouse's age, age at marriage, level of Education, job, income, previous delivery,parity, stillbirth, infertility and miscarriage and a family history of cesarean section (p<0.001). There was significant relationship between level of knowledge and attitude toward cesarean delivery (p<0.001). But there was no found significant association between the attitude of the normal vaginal delivery with mother's level of knowledge (p=0.31).
    Conclusion
    According to the survey results and the relationship between attitudes to caesarean and selection, it is essential to deal with the excessive increase in cesarean and achieve an acceptable limit this type of delivery (cesarean section), Necessary actions should be performed to raise the awareness of women about the benefits of normal vaginal delivery and disadvantages of cesarean section.
    Keywords: Pregnant Women, Cesarean section, Normal Vaginal Delivery, Knowledge, Attitude, Social Security Organization
  • Alireza Golshan, Mehdi Bakhshabadi *, Mohsen Khosroabadi, Mohammad Mehrpoyan Page 320
    Background
    One of the ways to treat prostate cancer is brachytherapy using low-energy sources, such as iodine-125 (125I). The purpose of this study was to assess dose enhancement factor in tumors in the presence of various nanoparticles in prostate tumor, and the effect of these nanoparticles on isodose curves in prostate cancer brachytherapy using Monte Carlo simulation.
    Materials And Method
    125I brachytherapy source model SL-125/SH-125 was simulated using Monte Carlo MCNPX code. TG-43 parameters were calculated and verified. Dose enhancement factors were evaluated in presence of Fe2O3, Ag, Gd, Pt and Au nanoparticles in central cross section of the tumor in concentrations of 7, 18 and 30 mg/ml.
    Results
    Dose rate constant obtained 0.954 cGyh-1U-1. Maximum dose enhancement factors for Fe2O3, Ag, Gd, Pt and Au were 1.79, 1.32, 1.14, 1.15 and 1.27, respectively. Also, the 100% isodose line shifted toward the central point of the spherical tumor and the 100% isodose line shifted outward. Dose enhancement factors had no rule in increasing or decreasing by atomic number of nanoparticles.
    Conclusion
    Regarding to the simulation results, it can be concluded that nanoparticles presence in tumor leads to dose increase inside the tumor and dose decrease outside the tumor. Therefore, we can reduce treatment time and activity. So, the clinical use of these nanoparticles is recommended to enhance prostate brachytherapy dose.
    Keywords: Nanoparticles, Dose enhancement factor, Prostate brachytherapy, Monte Carlo simulation
  • Kazem Khodaee *, Neda Badri, Seyyedeh Mahsa Rastegar Moghaddam Mansouri Page 332
    Background
    In recent years, although the use of high intensity interval training (HIIT) has been replaced continuous and long term training in patients and athletes, but the practical and field exercise is less used. The aim of this study was to compare the short-term HIIT with RAST, and plyometric exercises on some indices of cardiovascular, anaerobic capacity, and sprint and jumping performance in active female students.
    Materials And Methods
    For this purpose, 30 female students of physical education voluntarily participated in this study. They were randomly divided into 3 groups: HIIT with RAST, HIIT with plyometric, and control groups. Practicing groups, in addition to their routine physical activity, participated in a training program for 2 weeks, 5 days per week. After 48 hours of last training session, post tests were executed in all 3 groups. Data were analyzed using One-way ANOVA and LSD test.
    Results
    Our findings showed a significant increase in VO2max, and a significant decrease in sprinting time in HIIT with RAST group compared with HIIT with plyometric group (p˂0.05). In addition, a significant increase in VO2max, peak, average and minimum power on RAST test, as well as a significant decrease in sprinting time was seen in HIIT with RAST group compared with control group. Also, a significant increase in VO2max, height of squat jump and countermovement jump was observed in HIIT with plyometric group compared with control group (p˂0.05).
    Conclusion
    According to the results obtained, it seems that HIIT with RAST is more efficient than HIIT with plyometric exercises, but both types of training improve VO2max and sprint performance. So, the combination of these two training program may led to a better results.
    Keywords: High Intensity Interval Training (HIIT), Cardiovascular indices, Anaerobic power output, Sprint performance, Jumping performance
  • Seddigheh Salehi *, Seyyedali Mohammad Mousavi, Mohammadebrahim Sarichloo, Seyyed Hossein Ghafeleh Bashi Page 343
    Background and Objectives
    Culture factors play an important role in the confirmation of obsession symptoms. Knowledge of information about the frequency and diversity of those symptoms is helpful for provision of a more accurate diagnosis and appropriate therapy goals. The aim of this study, Determine the demographic characteristics and symptoms of obsessive–compulsive patients.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional design (one year, from 10/1391 to 9/1392), 62 patients diagnosed with OCD from psychological clinic of Qazvin, were selected by the method of available sampling. Data were collected using clinical interview, demographic and MOCI questionnaire. Data have been analyzed by version 21 SPSS software, descriptive and inferential statistical methods (chi-square) The level 5 and 1 percent of Significant.
    Finding
    The most frequent onest of OCD, occurs in sections 21 to 30 years of age (%59.67). For women diagnosed with OCD, age at onset of this disorder is higher than for men.The fact that women suffer from this disorder more frequently shows that women need a more serious follow-up for their treatment than men (women= %88.71 and men=%11.29). Married people suffer from this disorder more frequently and are more motivated for treatment (%79.03). The type and quality of relationships with parents is also influential in the people suffering from OCD, it shows that they had strict parents with unilateral perspective (%83.87). Also the results show that the most common symptoms of OCD in patients respectively, Included obsessive (98/38), suspicion (93/54), revision (91/93), repetition (87/09), washing (79/03).
    Conclusion
    Patients with OCD have different symptomatic and demographic characteristics. Reason for that can be their cultural diversity, and this finding could be an important concept for consideration for diagnosis and treatment.
    Keywords: obsession, compulsive disorder, Symptomology
  • Hasan Ramshini, Mohammad Mohammadzadeh, Seyed Mehdi Beheshti Nasr * Page 352
    Introduction
    Minocycline has anticonvulsant effects. Since some antiepileptic drugs increase the neurotransmitter GABA in the brain, the aim of this study is the effect of minocycline on gene expression of GABAA receptor in hippocampus and piriform brain areas on amygdale kindling acquisition in rat.
    Methods
    In this experimental study, three group (24 Wistar rats), after stereotaxic surgery and 1 week recovery period, received kindling stimulations(twice daily at 6 hours interval). Group 1(n=8) did not receive daily kindling stimulations. Group 2 (n=8) received intraperitoneal saline (1ml/kg) and Group 3 (n=8) received intraperitoeneal minocycline (25 mg/kg) 60 min before kindling stimulation and respectively. Two hours after the last stimulation, animals’ brains were removed and the changes of gene expression by γ2 subunit of GABAAreceptor in the hippocampus and piriform cortex were measured and compared with the control group. Data was analyzed using one-way ANOVA and Tukey post hoc tests (P<0/05).
    Results
    In Group 3 intraperitoneal administration of minocycline for 10 days reduced cumulative ADD significantly reduced in comparison with the control group (Group 2) (P<0.001); also, it increased significantly the delay time of stage 4 (p<0.01) and stage 5 (p<0.001) of the seizures. In addition, the injection of minocycline before kindling stimulations removed the electrical stimulation induced an increase in mRNA of γ2 subunit of GABAA receptor in hippocampus and piriform cortex of amygdale kindling.
    Conclusion
    The results of this study showed that minocycline administration before electrical stimulation acts as an anticonvulsant, and this effect occurs via reducing GABAA receptors.
    Keywords: Epilepsy, Kindling, Minocycline, GABAA receptor
  • Reyhaneh Sabbaghzadeh * Page 362
    Background
    Molecular dynamics method to simulate the thermodynamic behavior of materials in the solid phase، liquid and gas using the force، velocity and position of particles. Among these factors، the most important factor is power. Classical molecular dynamics simulations، Classical potential energy is obtained. potential classic، is a function of the location and position of electrons in atoms or nuclei of atoms is dependent. purpose of this study compare the energy calculated for a number of biologically important proteins.
    Materials And Methods
    Molecular dynamics simulation provide an appropriate way to microscopic atomic and molecular modeling. The calculations were performed on a personal computer with the program hyperchem. No changes were made and geometry of all atoms، Dihedral angles and bonds were self-change.
    Results
    The final energy of protein structures using Monte-Carlo simulations، molecular dynamics and Langevin dynamics was performed. Optimize the geometry and the interaction energies calculated with different methods، for several proteins، including nerve growth factor receptor and enzyme protein was comparable effective learning.
    Conclusion
    Molecular dynamics simulations of quantum and classical potential energy of the electron Schrödinger equation is calculated. Simulation methods using a set of non-equilibrium transport properties and consider the effects of quantum mechanics are developed. Energy potential and the degree during the heat simulations almost constant that indicates the stability of the temperature structure of these proteins are listed.
    Keywords: NGF, AMBER, MM+, OPLS, MC