فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال بیست و دوم شماره 1 (پیاپی 78، فروردی ن و اردی بهشت 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/10
  • تعداد عناوین: 19
|
  • مهدی قربانیان، سید غلامرضا موسوی *، زینب حسینی صفحه 7
    زمینه و هدف
    با توجه به اثرات بهداشتی، زیست محیطی و زیبایی شناختی کدورت در آب، لزوم تصفیه ی آب های کدر بدیهی است. لذا این مطالعه با هدف تعیین کارایی فرایند انعقاد الکتریکی در حذف کدورت های بالای فصلی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تجربی بوده و درمقیاس آزمایشگاهی انجام شد. در این مطالعه از یک استوانه ی مدرج شیشه ای با ارتفاع 51 سانتی متر و قطر 5 سانتی متر و دو الکترود آلومینیومی با فاصله ی 2 سانتی متر استفاده شد. متغیرهای موردبررسی عبارت بودنداز: دانسیته ی جریان (1 تا 5 میلی آمپر بر سانتی متر مربع)، زمان واکنش (1 تا 15 دقیقه) و کدورت اولیه (1000 تا 3000 واحد نفلومتری).
    یافته ها
    در این مطالعه با افزایش زمان واکنش، کدوت اولیه و دانسیته ی جریان، راندمان حذف کدورت افزایش یافت. به طوری که در زمان واکنش بهینه (2 دقیقه) با افزایش دانسیته ی جریان از 1 به 5 میلی آمپر بر سانتی مترمربع، راندمان حذف کدورت از 48/98 به 37/99 درصد رسید و در دانسیته ی جریان بهینه (3 میلی آمپر بر سانتی متر مربع) با افزایش زمان واکنش از 1 دقیقه به 15 دقیقه، راندمان از 8/98 درصد به 87/99 درصد ارتقا پیداکرد و با افزایش کدورت ورودی از 1000 به 3000 واحد نفلومتری در شرایط بهینه، راندمان از 7/98 به 36/99 درصد افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که روش انعقاد الکتریکی می تواند کدورت های فصلی ناشی از جریان های سطحی را با راندمان مطلوب و تا رسیدن به استانداردهای مجاز کاهش دهد.
    کلیدواژگان: انعقاد الکتریکی، کدورت، الکترود آلومینیوم
  • وحید ساری صراف، مهدی سلیمانی، علیرضا شمس الدینی *، سیروان آتشک، امیر امینی، بهزاد بازگیر، عمیدالدین خطیبی صفحه 17
    زمینه و هدف
    فیبرینوژن به عنوان یک عامل مجزا و موثر بر خطرات قلبی- عروقی، با گسترش بیماری عروق کرونری قلب مرتبط می باشد. از طرفی، فعالیت ورزشی شدید میزان وقوع حملات اولیه قلبی را افزایش می دهد. با توجه به افزایش خطر وقایع لخته زایی غیرطبیعی عروق اصلی توسط فعالیت ورزشی شدید و نقش فیبرینوژن در بیماری های قلبی- عروقی، راهبردهایی از جمله مصرف کاکائو گسترش پیدا کرده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی تک گروهه و دوسویه کور، 11 کاراته کای نخبه مرد (سن:2±21 سال، قد:41/3±96/176 سانتی-متر) در دو هفته متوالی (1- هفته ی اول: دارونما: شش نفر و کاکائو: پنج نفر، 2- هفته ی دوم: دارونما: پنج نفر و کاکائو: شش نفر) و به صورت تصادفی در یک فعالیت وامانده ساز (بروس) شرکت کردند. هر ورزشکار، پس از خون گیری مرحله اول، بطری های حاوی محلول دارونما و کاکائو را به مقدار mg.kg-1 5 مصرف کرده و دو ساعت بعد از آن، آزمون بروس را انجام دادند. به این ترتیب، هر ورزشکار، دو بار آزمون بروس: (1- پس از مصرف دارونما، 2- پس از مصرف کاکائو) را انجام داد. بلافاصله قبل از آزمون، بلافاصله و یک ساعت پس از انجام آزمون، نمونه گیری خونی مراحل دوم، سوم و چهارم گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آنوا در اندازه گیری های مکرر در سطح 01/0 آنالیز شدند.
    یافته ها
    هنگام مصرف کاکائو، تفاوت معنی داری بین مراحل مختلف زمانی در مقادیر فیبرینوژن دیده نشد که بیانگر عدم تاثیر مصرف کاکائو بر این شاخص می باشد(01/0P<). بنابراین، کاکائو بر فیبرینوژن خون مردان ورزشکار نخبه بلافاصله و یک ساعت بعد از یک جلسه فعالیت وامانده ساز هوازی تاثیر ندارد.
    نتیجه گیری
    کاکائو با و یا بدون فعالیت هوازی وامانده ساز، بر عامل فیبرینوژن خون مردان کاراته کا تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی، عروقی، کاکائو، آزمون بروس، فیبرینوژن، کاراته کا
  • مصطفی عنایت راد، حمید صالحی نیا * صفحه 27
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، شایع ترین سرطان در زنان و اولین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان است. داشتن اطلاعات در مورد بروز این سرطان و روند تغییرات آن درطی زمان برای برنامه ریزی بهداشتی ضروری می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی روند تغیرات بروز سرطان پستان در زنان در ایران صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، یک نوع تحلیل مجدد داده های موجود می باشد که از داده های منتشرشده ی نظام ثبت سرطان در ایران درطی سال های 1382 تا 1388 استفاده شد. میزان بروز گزارش شده به روش مستقیم و براساس جمعیت سازمان بهداشت جهانی استاندارد شد و روندی از بروز این بیماری در کشور ترسیم شد.
    یافته ها
    موارد بروز سرطان پستان در زنان کشور درحال افزایش می باشد. بیشترین موارد در سال 87 با 8424 مورد و کمترین موارد در سال 82 با 3946 مورد گزارش شده است. بیشترین میزان بروز استانداردشده درسال 87 با 21/33 و کمترین آن در سال 82 با 96/15 مورد در هر صد هزار نفر گزارش گردیده است. بیشترین بروز در استان تهران و کمترین آن در استان کهکیلویه و بویر احمد و بالاترین بروز در سن 50 تا 55 سالگی می باشد.
    نتیجه گیری
    سرطان پستان در زنان ایران درحال افزایش بوده و درسال های اخیر به عنوان رایج ترین بدخیمی در میان زنان ایرانی می باشد. بروز این بیماری درکشور به خصوص در استان های مرکزی و شمالی به طور قابل ملاحظه ای در حال افزایش است. لذا برنامه ریزی برای تشخیص زودرس در مناطق پرخطر مفید می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ایران، بروز، روند، اپیدمیولوژی
  • مجتبی اکرمیان فرد *، امیر مقدم احمدی، فاطمه ایوبی، حسن نکیسا، زهرا حدادیان، محمد شعبانی، محمد الله توکلی، علی شمسی زاده صفحه 36
    زمینه و هدف
    استرس های اکسیداتیو در تخریب نورون های واقع در جسم سیاه و ایجاد پارکینسون دخالت دارند. گزارش شده گیاه بومادران دارای اثرات آنتی اکسیدانی و محافظت نورونی است. در این مطالعه، اثر محافظتی عصاره ی آبی گیاه بومادران بر ضایعه ی القاء شده توسط تزریق داخل بطنی 6-هیدروکسی دوپامین (6-OHDA) در موش های صحرایی نر بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی تجربی، 60 سر موش های صحرایی نر به صورت تصادفی به 6 گروه کنترل، پارکینسونی، و گروه های پارکینسونی تحت تیمار با عصاره تقسیم شدند. القاء پارکینسون با تزیق داخل بطنی تک دوز 6-OHDA انجام شد. عصاره ی آبی بومادران با دوزهای 4/1 و 8/2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به دو روش مکرر (روزانه و به مدت 14 روز قبل و 14 روز پس از تزریق 6-OHDA) و یا حاد (روز 13 پس از تزریق 6-OHDA) گاواژشد. ارزیابی پارکینسون با استفاده از تست روتارود و Wire grasping چهارده روز پس از تزریق 6-OHDA انجام شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که گاواژ مکرر دوزهای 4/1 و 8/2 میلی گرم عصاره ی بومادران فعالیت های حرکتی و قدرت عضلانی را متعاقب تزریق 6-OHDA در موش صحرایی بهبود بخشیده است (p<0.05).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، می توان گفت که مصرف مزمن عصاره ی بومادران، ممکن است باعث بهبود اختلالات حرکتی و قدرت عضلانی در موش های صحرایی نر مبتلا به پارکینسون شود.
    کلیدواژگان: پارکینسون، بومادران، 6، هیدروکسی دوپامین
  • مسعود همایونی تبریزی، احمد آسوده *، هدا شبستریان صفحه 45
    زمینه و هدف
    از آنجاکه آنتی اکسیدانت های سنتزی، دارای اثرات جانبی است، لذا استخراج آنتی اکسیدانت ها از منابع طبیعی فاقد اثرات جانبی مورد نیاز است. هدف از این تحقیق، شناسایی پپتید حاصل از هیدرولیز آنزیمی β-کازئین شیر شتر با پپسین و پانکراتین است.
    مواد و روش ها
    هیدرولیز آنزیمی پروتئین β-کازئین شیر شتر با استفاده از آنزیم های پپسین و پانکراتین انجام شد. سپس فرکشن ها با استفاده از RP-HPLCجداشدند و توالی پپتید با استفاده از اسپکتروفتومتری MALD-TOFشناسایی شد. فعالیت آنتی اکسیدانتی پپتید جداشده با روش های جذب رادیکال های DPPH، ABTS، هیدروکسیل و سوپراکسید و مهار اکسیداسیون لینولئیک اسید سنجش شد.
    یافته ها
    نتایج تعیین توالی نشان داد که پپتید خالص شده با نام RQ-8 دارای توالی RGLHPVPQ و وزن ملکولی41/903 دالتون است. این پپتید اکسیداسیون لینولئیک اسید را، مهار و به عنوان جذب کننده ی رادیکال 1،1- دیفنیل-2- پیکریل هیدرازیل (DPPH)(IC50 = 0.046 mg/ml) و2،2-آزینو بیس(3-اتیل بنزوتیازولین 6- سلفونیک اسید)(ABTS)(IC50 = 0.085 mg/ ml)، سوپراکسید(O2o−)(IC50= 0.156 mg/ml)، و هیدروکسیل (OHo−) (IC50 = 0.021 mg/ml) عمل کرده است. علاوه برآن، سنجش های فعالیت سلولی نشان داد که این پپتید RQ-8شناسایی شده، هیچ سمیتی بر روی سلول های سرطانی ریهA549 ندارد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که پپتید RQ-8جداشده از پروتئین کازئین شیر شتر، دارای فعالیت آنتی اکسیدانتی است.
    کلیدواژگان: شیر شتر، پپتید، فعالیت آنتی اکسیدانت
  • قاسم کیانی فیض آبادی، امیر حسین محوی *، محمدهادی دهقانی، رامین نبی زاده، مرتضی بارانی صفحه 57
    زمینه و هدف
    تصفیه ی شیرابه و حذف فلزات سنگین آن، جهت جلوگیری از آلودگی محیط امری اجتناب ناپذیر می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی کارایی حذف فلزات سنگین شیرابه ی حاصل از کارخانه ی کمپوست اصفهان با استفاده از منعقدکننده های: کلرورآهن، پلی-فریک سولفات و پلی آلومینیوم کلراید می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوع تجربی آزمایشگاهی می باشد، نمونه ی شیرابه از حوضچه ی جمع آوری و ذخیره ی شیرابه ی کارخانه ی کمپوست اصفهان برداشت شد. در ابتدا، خصوصیات شیرابه شاملPH، COD، BOD و TSSو همچنین فلزات سنگین شامل: Zn،Cu، Ni، Cr و Cdبراساس روش های استاندارد اندازه گیری گردید. در مراحل بعد با استفاده از روش آزمایش جار اثر تغییرات دوز مواد منعقدکننده (5/0،1، 5/1،2، 5/2و 3 گرم برلیتر) وpH (4،5،6،7،8،9،11و12) برای حذف فلزات بررسی گردیدند و دوز موثر و pH بهینه، اندازه گیری و بهترین منعقدکننده تعیین شد.
    یافته ها
    در بررسی میانگین غلظت فلزات، Zn بیشترین غلظت (mg/l2/6) و پس از آن Ni، Cu، Cr وCd به ترتیب 15/2، 62/0،48/0و21/0میلی گرم برلیتر، بیشترین غلظت را در شیرابه داشتند. pH بهینه، برای ته نشینی شیمیایی این فلزات توسط پلی آلومینیوم-کلراید، کلرورفریک و پلی فریک سولفات به ترتیب برابر10، 7 و11 به دست آمد. غلظت بهینه هریک از سه ماده ی منعقدکننده ی مذکور به ترتیب 5/1، 5/1 و2 گرم در لیتر محاسبه شد. پلی فریک سولفات با حذف 70 تا 87 درصد فلزات سنگین و حذف50 درصد CODشیرابه، بالاترین راندمان را داشته و پس از آن به ترتیب پلی آلومینیو م کلراید با 65 تا 85 درصد و کلرورفریک با 75 تا 80 درصد در حذف فلزات سنگین قراردارند.
    نتیجه گیری
    در بین سه منعقدکننده ی مورد مطالعه، پلی فریک سولفات موثرترین منعقدکننده می باشد و پس از آن پلی آلومینیوم کلراید و کلرورفریک قراردارند. باتوجه به این که ترکیبات پلی فریک سولفات و پلی آلومینیوم کلراید، گرانتر از دیگر مواد می باشند، لذا جهت انتخاب مناسب ترین منعقدکننده، بایستی برآورد اقتصادی براساس میزان راندمان آنها صورت گیرد.
    کلیدواژگان: فلزات سنگین، شیرابه، کمپوست، منعقدکننده
  • سمیه محمدی، مجید اسماعیلی زاده *، سید عبدالحمید انگجی، محمد طهماسب، رقیه مصری، مژگان احمدزاده صفحه 66
    زمینه و هدف
    کیست هیداتیک، بیماریی است که ازطریق تخم انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس دفع شده از مدفوع سگ آلوده به انسان و دام منتقل می شود. این انگل، یکی از کرم های نواری خانواده ی Taeniidae می باشد که باعث ایجاد مشکلات بهداشتی گسترده در انسان و خسارت های اقتصادی به صنعت دامپروری می شود. بدین منظور، طراحی واکسن به منظور پیشگیری ازبروز این بیماری حائز اهمیت می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، توالی های کدکننده ی اپیتوپ خطی تحریک کننده ی سلول های T، سنتز و در محل برش XhoI در وکتور pEGFP-N1 کلون شد. وکتورهای نوترکیب توسط شوک الکتریکی به سلول های CHO ترانسفورم شدند و بیان پروتئین مورد نظر به صورت فیوژن با پروتئین سبز فلورسنت توسط میکروسکوپ فلورسنت مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    صحت کلونینگ باروش PCRمستقیم بر روی کلونی و درنهایت با روش توالی یابی تایید گردید. بیان پپتید فیوژن با GFP توسط میکروسکوپ فلورسنت مورد بررسی قرارگرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان می دهد که اپیتوپ های خطی آنتی ژن Eg95کلون شده در وکتور pEGFP و در سلول CHO بیان-گردیده است. در ادامه می بایست این سازه DNA به حیوان مدل (موش) تزریق شده و پاسخ ایمنی حیوان مورد بررسی قرارگیرد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوس گرانولوزوس، کیست هیداتیک، اپیتوپ، Eg95، DNA واکسن
  • ادریس بذرافشان *، خسرو افسری، نیره پورملایی، محمدعلی فرقانی، حمیده خدنگی، فردوس کرد مصطفی پور صفحه 73
    زمینه و هدف
    امروزه مدیریت پسماندهای دندان پزشکی به عنوان یک معضل رو به فزونی به ویژه در کشورهای در حال توسعه ای نظیر ایران مطرح می باشد. در ایران، مطالعات کمی در خصوص مدیریت پسماندهای دندان پزشکی و ترکیب این زائدات در دسترس می باشد. در مطالعه ی حاضر، ماهیت مخاطره آمیز پسماندهای دندان پزشکی که نقش عمده ای در چرخه ی انتقال عفونت بر عهده دارند، مورد بررسی قرارگرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی و مقطعی بوده که درطی سال های 92 و 1393 انجام پذیرفت. در بررسی حاضر در مجموع 159 مرکز دندان پزشکی خصوصی و عمومی در سطح استان سیستان و بلوچستان انتخاب و ترکیب شد و نرخ تولید زائدات دندان پزشکی مورد بررسی قرارگرفت. زائدات دندان پزشکی به چهار دسته، شامل: زائدات شبه خانگی، زائدات بالقوه ی عفونی، زائدات شیمیایی ودارویی و زائدات سمی تقسیم و آنالیزشدند.
    یافته ها
    نتایج آنالیز زائدات دندان پزشکی نشان داد که 3/80%، 7/11%، 3/6% و 7/1 درصد مجموع زائدات به ترتیب ازنوع عفونی و بالقوه ی عفونی، پسماندهای شبه خانگی، پسماندهای شیمیایی و دارویی و پسماندهای سمی تشکیل شده است. ازطرفی سرانه ی تولید پسماندهای دندان پزشکی برای کل زائدات: بالقوه ی عفونی، پسماندهای شیمیایی و دارویی، پسماندهای شبه خانگی و پسماندهای سمی به ترتیب برابر 9/169، 3/153، 2/11، 6/8، و 3/3 گرم به ازای هر بیمار در روز تعیین مقدارگردید.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های مطالعه ی حاضر جهت مدیریت بهینه ی زائدات دندان پزشکی برنامه های کاهش زائدات در منبع، جداسازی، استفاده ی مجدد و بازیافت پسماندهای واحدهای دندان پزشکی و نیز جمع آوری و دفع جداگانه ی انواع پسماندهای شبه خانگی، بالقوه ی عفونی، شیمیایی و دارویی و سمی مطابق استانداردهای مربوط پیشنهادمی شود.
    کلیدواژگان: مواد زائد دندان پزشکی، زائدات عفونی، زائدات شبه خانگی
  • عادله هاشمی فرد، سیداحسان صفاری *، اکرم قاسمی حسین آبادی، حمیدرضا هاشمی فرد، مجید هاشمی فرد صفحه 84
    زمینه و هدف
    خودکشی، یک معضل بزرگ در جامعه ی امروزی می باشد. باتوجه به شیوع این پدیده، به خصوص در قشر جوان، این پژوهش با هدف تعیین عوامل موثر در اقدام خودکشی در مراجعه کنندگان به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی بود. جمعیت آماری این تحقیق را کلیه ی مراجعه کنندگان با علت اقدام به خودکشی به بیمارستان واسعی سبزوار در سطح شهرستان در سال 1392 هستند که درنهایت، 242 مورد به روش نمونه گیری تصادفی ساده از میان موارد ثبت شده در واحد مدارک پزشکی بیمارستان وارد این تحقیق شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه-ی 16 و روش های آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر در سطح معناداری 5 درصد استفاده شد.
    یافته ها
    موارد اقدم به خودکشی در این مطالعه دارای میانگین سنی 9±77/25 بودند که 6/45% مجرد و 78/86% ساکن شهر هستند. شایع-ترین روش در اقدام به خودکشی روش استفاده از قرص (68/56%) و مهم ترین علت و انگیزه در اقدام به خودکشی، مشکلات خانوادگی (02/38%) گزارش شده است. همچنین رابطه ی بین متغیرهای نتیجه، روش، علت و تعداد دفعات اقدام به خودکشی با متغیرهای دموگرافیک در سطح 5 درصد به دست آمده اند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که فاکتورهای جنسیت، سن، وضعیت تاهل، سوابق بیماری های روانی و جسمانی و سابقه ی اقدام به خودکشی در خودکشی منجر به مرگ موثر می باشند.
    کلیدواژگان: خودکشی، عوامل موثر، بیماری جسمی، بیماری روانی
  • مصطفی راد، محمد عباسی تشنیزی، امیر نماینده جواربچی *، محمدحسن رخشانی صفحه 106
    زمینه و هدف
    بخیه زدن، شایع ترین روش برای بستن زخم ها می باشد و بخیه های غیرقابل جذب باید کشیده شوند. کشیدن بخیه های محل جراحی دردناک است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر کاربرد کیسه یخ بر شدت درد ناشی از کشیدن بخیه های محل برداشت ورید پا پس از جراحی قلب بود.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی یک سوکور، از نوع سه گروهه ی قبل و بعد از مداخله، در90 بیمار تحت جراحی قلب در بیمارستان امام رضا(ع) شهر مشهد که دارای حداقل 20 سانتی متر برش در محل برداشت ورید پا بودند، انجام گرفت. بیماران به 3 گروه یخ 10 دقیقه، یخ 20 دقیقه و کنترل تقسیم شدند. کیسه های یخ به مدت 10 دقیقه و 20 دقیقه قبل از کشیدن بخیه ها بر روی محل جراحی پا گذاشته شدند. شدت درد با استفاده از مقیاس تطابق دیداری درد، قبل و بلافاصله بعد از کشیدن بخیه ها، سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، Paired T test، دقیق قیشر و مجذور کای انجام شد.
    یافته ها
    قبل از کشیدن بخیه ها تفاوت آماری معناداری در شدت درد سه گروه وجودنداشت. تفاوت آماری معناداری بین شدت درد بلافاصله بعد از کشیدن بخیه ها در گروه یخ 10 دقیقه (93/0±53/2) و گروه یخ 20 دقیقه (85/0±60/1) نسبت به گروه کنترل (40/1±13/4) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    استفاده از کیسه ی یخ، مداخله ای موثر، ارزان و بی خطر به منظور کاهش درد ناشی از کشیدن بخیه های محل جراحی می باشد.
    کلیدواژگان: درد، کیسه یخ، کشیدن بخیه، جراحی قلب
  • محمود وکیلی، مسلم طاهری سودجانی *، ناصرحسین سرتیب زاده، سجاد رحیمی پردنجانی، نجیب الله بااراده، سمیرا ارجمندی زاده، لیلا اکرامی صفحه 114
    زمینه و هدف
    بیماری های ایسکمیک قلب و عروق، مهم ترین دلیل مرگ ومیر وناتوانی در اکثر نقاط دنیا می باشد. سکته ی قلبی زودرس در سنین پایین روبه افزایش است. شناسایی و کنترل عوامل خطر آن می تواند گام مهمی در ارتقای سلامت جامعه باشد. دراین مطالعه، هدف بررسی عوامل تاثیر گذار بر این بیماری می باشد.
    موادو روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی مورد شاهدی است که بر روی 100بیمار مبتلا به سکته ی قلبی بستری شده در بخش CCU بیمارستان شهید صدوقی و 100 بیمار بستری شده در سایر بخش ها(به عنوان گروه کنترل) در شهر یزد انجام شد. گروه کنترل، ازنظر سن و جنس همسان شدند و عوامل خطرساز، چون: سیگارکشیدن، هیپرلیپیدمی، پرفشاری خون، دیابت، افسردگی، استرس، مصرف فست فود، میوه و سبزی، سابقه ی فامیلی مثبت و غذای پرنمک مورد بررسی قرارگرفتند. سطح معناداری 95درصد درنظرگرفته شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه، نشان داد که نسبت شانس خام برای عواملی چون مصرف سیگار(007/=P 22/2=OR) استرس بزرگ(000/=P 35/3=OR)، افسردگی(001/=P07/3=OR)، تری گلیسیرید بالا(03/=P86/1=OR)، کلسترول بالا (000/=P،3/3=P)،LDL بالا(000/=P48/4=OR) و HDLبالا(000/=P041/OR=)از لحاظ آماری معنادار می باشد، اما پس از محاسبه نسبت شانس تطبیق یافته مشخص شد که تنها سه عامل افسردگی (033/=P09/3=OR)، LDL بالا (004/=P33/6=OR) و HDLبالا (000/=P021/=OR) بر روی انفارکتوس میوکارد حاد تاثیرگذاربودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه حاکی از تاثیر عوامل قابل تعدیلی چون افسردگی، LDLبالا و HDLبالا در ایجاد و یا پیشگیری از انفارکتوس میو کارد حاد بودند. لذا شناخت و کنترل این عوامل، می تواند در کنترل این بیماری پراهمیت باشد.
    کلیدواژگان: سکته قلبی زودرس، عوامل خطر، مطالعه ی مورد، شاهدی، یزد
  • مریم افشاری، بهزاد غلامعلیئی، روح الله نوریان، مهدی کنگاوری * صفحه 123
    زمینه و هدف
    با توجه به روند پیری، یکی از چالش های عرصه ی سلامت در سال های آتی، ایجاد حوادث در سالمندان می باشد که سهم موثری در ناتوانی و مرگ ها دارد. در کشور ایران، ایجاد حوادث و علت های آن در سالمندان جهت اقدامات لازم به خوبی مطالعه نشده است. این مطالعه، با هدف تعیین عوامل مرتبط با آسیب های ناشی از حوادث در سالمندان مراجعه کننده به بیمارستان شهرستان تویسرکان در سال 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر، از نوع مقطعی و بر روی 222 سالمند مراجعه کننده به بیمارستان شهرستان تویسرکان که در سال 1392 دچار حوادث شده اند، انجام شد. ابتدا ازطریق مراجعه به واحد مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت داده های اولیه از وضعیت آسیب دیدگان، گرفته و با مراجعه به بیمارستان، چک لیست مربوط به آسیب ها از پرونده های پزشکی تکمیل گردید. اطلاعات شامل مشخصات فردی، نوع، شدت، زمان و پیامد آسیب بود. داده های پژوهش با نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان آسیب در مردان بیشتر از زنان بود (به ترتیب 2/62٪ و 8/37٪). بیشترین سالمندان آسیب دیده، در گروه سنی 64 تا 60 سال می باشند (1/58٪). همچنین بیشترین آسیب ها مربوط به حوادث ترافیکی و سپس سقوط بود (به ترتیب 7/38٪ و 6/35٪). ازنظر شدت مربوط به آسیب های متوسط بود (58٪).
    نتیجه گیری
    سالمندان به علت شرایط فیزیولوژیکی درمعرض ایجاد حوادث و عوارض جبران ناپذیر آن هستند. لذا آموزش های موثر و منظم درباره ی پیشگیری از آسیب ها و ایمن کردن محیط زندگی و جامعه برای سالمندان و توجه به کاهش آسیب ها در این گروه سنی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: حوادث، آسیب، سالمندان، تویسرکان
  • مهدیه سرحدی، اسماء عبدالله یار *، علی نویدیان، حجت شیخ بردسیری، طیبه سرحدی صفحه 132
    زمینه و هدف
    تجویز دارو به بیماران، بخشی از پرستاری بالینی است که با خطر بالای وقوع خطا همراه می باشد و اغلب می تواند عواقب خطرناکی برای بیماران داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین علل و عوامل موثر بر بروز و عدم گزارش دهی خطاهای دارویی از دیدگاه کارکنان پرستاری انجام گردید.
    مواد وروش ها
    مطالعه حاضر مطالعه توصیفی تحلیلی و از نوع مقطعی می باشد که در سال 1393 انجام شد. نمونه گیری به صورت چند مرحله ای و ازمیان پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام گرفت و 400 نفر به مطالعه وارد شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری تی تست و آنوا و آزمون های تعقیبی وآمار های توصیفی وتوسط نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر در زمینه عوامل موثر بر عدم گزارش دهی خطاهای دارویی در میان پرستاران نشان داد که میانگین نمره ترس از پیامدهای گزارش دهی،عوامل مدیریتی و گزارش دهی به ترتیب (69/8±1/37)، (60 /3±9/13)و(50/2±42/9) بود. نتایج پژوهش حاضر در زمینه علل بروز خطاهای دارویی اشتباهات دارویی در میان پرستاران نشان داد که میانگین نمره عوامل مربوط به پرستار، محیطی و مدیریتی به ترتیب (44/4±6/25)، (73/3±1/22)و(45/4±6/27) بود.
    نتیجه گیری
    خطاهای دارویی یکی از مسایل مهم در محیط های مراقبت سلامتی است. لذا، استفاده از رویکرد سیستمی جهت بررسی عوامل زمینه ساز و رفع این عوامل و همچنین طراحی سیستمی برای افزایش میزان گزارش دهی اشتباهات توسط پرستاران و غنی سازی برنامه های آموزش ضمن خدمت به کاهش و کنترل این اشتباهات کمک می کند.
    کلیدواژگان: گزارش دهی، خطاهای دارویی، پرستاران
  • بهزاد فولادی، عباس محمدی، لیلا ابراهیمی، علی بهزادی * صفحه 143
    زمینه و هدف
    ریسک فاکتورهای زیادی در کاهش شنوایی موثر می باشند که استعمال سیگار یکی از این فاکتورها می باشد. مطالعات زیادی، ارتباط بین استعمال سیگار و کاهش شنوایی را نشان می دهد. با این حال، افزایش در آستانه ی شنوایی افراد سیگاری و غیرسیگاری کمتر گزارش شده است. هدف از انجام این مطالعه، مقایسه ی آستانه ی شنوایی افراد سیگاری و غیرسیگاری در فرکانس های پایین بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی مقطعی که درسال 1391 در واحد طب کار مرکز بهداشت شهرستان ماه شهر انجام شد، 40 نفر مرد سیگاری و 40 نفر مرد غیرسیگاری با رنج سنی بین 20 تا 40 سال ازطریق پرسش نامه ی محقق محور، انتخاب و مورد مطالعه قرارگرفتند. ارزیابی آستانه ها با استفاده از اتاقک آکوستیک و دستگاه ادیومتر amplivox DA260 با ایرفون مدل Telephonic TDH-39P انجام شد. تحلیل داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS16 صورت گرفت و مقدار 05/0P< به عنوان سطح معنادار درنظرگرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد سیگاری و غیرسیگاری به ترتیب 44/4±75/28 و 72/5±02/29 سال بوده است. نتایج مطالعه نشان داد که میزان آستانه ی شنوایی افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری به طور معناداری بیشتر می باشد. (001/0P<).
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که مصرف سیگار به عنوان یک فاکتور مهم و مورد بحث در کاهش شنوایی مطرح می باشد. به-طوری که در مطالعه ی حاضر، ارتباط معناداری بین آستانه ی شنوایی افراد سیگاری و غیرسیگاری در فرکانس های پایین، در جمعیت مورد مطالعه وجود داشته است.
    کلیدواژگان: کاهش شنوایی، استعمال سیگار، ادیومتری، آستانه ی شنوایی، فرکانس های پایین
  • ولی سرسنگی، علی اصغر خواجه وندی، مسعود مطلبی کاشانی، محمد صباحی بیدگلی، اسماعیل زارعی، میثم سلیم آبادی، فاطمه هنرجو * صفحه 151
    زمینه و هدف
    شغل پرستاری یکی از گروه های شغلی مهم بیمارستانی است. پرستاران همواره در معرض آسیب های شغلی قرار دارند. جو ایمنی که با پرسشنامه کمی سنجیده می شود فاکتور مهمی است که تصویر لحظه ای از وضعیت ایمنی هر سازمانی را نشان می دهد. برای سنجش جو ایمنی احتیاج به پرسشنامه معتبر است. هدف از انجام این مطالعه طراحی و روانسنجی پرسشنامه جو ایمنی پرستاران بود
    مواد و روش ها
    این مطالعه روانسنجی روی 480 نفر از پرستاران شاغل در 5 بیمارستان در شهرهای مرکزی ایران انجام گرفت. با مطالعه متون ایمنی پرستاران و سایر پرسشنامه های جو ایمنی پرستاران پرسشنامه ای 25 سووالی تهیه شد. روایی صوری، روایی وابسته به محتوا به دو روش کمی و کیفی و روایی سازه با تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی پایایی پرسشنامه از روش های پایایی همسانی درونی و آزمون بازآزمون استفاده شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار lisrelv8.5 و SPSSv16 آنالیز شد.
    یافته ها
    شاخص روایی محتوای پرسشنامه 77/0 برآورد شد. تحلیل عاملی اکتشافی 6 عامل برای جو ایمنی با 67/60 درصد از واریانس کل استخراج کرد. شاخص های RMSEA، GFI و AGFI به ترتیب 050/0، 92/0 89/0 برآورد شدند. ضریب آلفای کرونباخ کل پرسشنامه 79/0 به دست آمد. ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معنی داری بین نتایج آزمون و آزمون مجدد نشان داد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    پرسشنامه 22 سووالی که 6 عامل جو ایمنی را بررسی می کند از روایی و پایایی قابل قبولی برای ارزیابی جو ایمنی پرستاران برخوردار است.
    کلیدواژگان: جو ایمنی پرستاران، پرسشنامه، روایی، پایایی، تحلیل عاملی
  • فاطمه غلامی بورنگ، محمد مقدری، زکیه عادلی پور * صفحه 160
    زمینه و هدف
    سلامت روانی یکی از مسائل مطرح در دنیای امروز است. مولفه های هوش هیجانی به طور مستقیم بهداشت روانی انسان را تحت تاثیر قرار می دهند. ادراکات فرد از خودکارآمدی نیز بر سلامت روان وی موثر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش هوش هیجانی و خودکارآمدی به عنوان پیش بینی کننده های سلامت روان انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش با روش مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی و با روش همبستگی انجام شد. جامعه آماری شامل تمام دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه بیرجند می باشد، که در سال تحصیلی 1393-1392 مشغول به تحصیل بودند. با توجه حجم جامعه (250 نفر) و براساس فرمول کوکران، تعداد 150 دانشجو شامل 95 زن و 55 مرد، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه هوش هیجانی شاته و همکاران، پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شوارتز و جروسلم و پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ جمع آوری و با روش های آمار توصیفی و استنباطی شامل میانگین، انحراف معیار، ضریب همبستگی و ضریب رگرسیون چند متغیری در نرم افزار spss22 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین هوش هیجانی با سلامت روان (001/0p<) و بین خودکارآمدی با سلامت روان (001/0p<) رابطه وجود دارد. بدین معنی که هر چه میزان هوش هیجانی افراد و خودکارآمدی آن ها بالاتر باشد، از سلامت روان بیشتری برخوردارند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که 72/0 درصد واریانس مربوط به سلامت روان از طریق خودکارآمدی و هوش هیجانی تبیین می شود.
    نتیجه گیری
    می توان میزان سلامت روان افراد را با توجه به هوش هیجانی و خودکارآمدی آن ها پیش بینی نمود.
    کلیدواژگان: سلامت روان، هوش هیجانی، خودکارآمدی
  • مژگان میرغفوروند *، مهین کمالی فرد، سکینه محمد علیزاده چرندابی، محمد اصغری جعفرآبادی، فرزانه خدابنده، آمنه منصوری صفحه 169
    زمینه و هدف
    ضعف آگاهی و داشتن باورهای نادرست ممکن است مشکلات بسیاری برای سلامتی مادر و کودک ایجاد نماید. بنابراین، تغییر آنها از طریق روش های آموزشی موثر ضروری به نظر می رسد. لذا، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر بسته آموزشی بر آگاهی و باور مادران نخست زا نسبت به سبک زندگی پس از زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی در تبریز، سال 1392 بر روی220 مادر نخست زای بستری در بخش پس از زایمان انجام گرفت. نمونه ها با روش بلوک بندی تصادفی به دو گروه تخصیص داده شدند. برای گروه مداخله، آموزش و مشاوره به صورت چهره به چهره، تلفنی، کتابچه و پیامک ارایه شد. گروه کنترل فقط مراقبت های روتین بخش را دریافت کردند. پرسشنامه های آگاهی و باور مرتبط با سبک زندگی در روز ترخیص از بیمارستان و 42 روز پس از زایمان تکمیل شدند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 18SPSS، آزمون های تی مستقل، دقیق فیشر، مجذور کای، کای روند و آنوا استفاده گردید. 05/0>p معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین دو گروه از لحاظ مشخصات فردی-اجتماعی و نیز نمره آگاهی و باور سبک زندگی قبل از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود-نداشت (05/0p) و باور [(2/32 تا 2/25) 7/28] (001/0>p) در گروه آموزش به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان دهنده تاثیر مثبت به کار گیری هم زمان چند روش آموزشی ساده، ارزان و عملی در ارتقای آگاهی و بهبود باور مادران تازه زایمان کرده در زمینه سبک زندگی بود. با این حال، نمی توان براساس نتایج این پژوهش در زمینه اینکه کدام روش بیشترین تاثیر را داشته است، قضاوت نمود و تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: آموزش، آگاهی، باور، سبک زندگی پس از زایمان
  • حسین طاهری چادرنشین *، محمداسماعیل افضل پور، محسن فوادالدینی، حسین ابطحی صفحه 180
    زمینه و هدف
    تحقیقات نشان داده اند که تمرین ورزشی عامل نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و عامل نروتروفیک مشتق از سلول گلیال (GDNF) را افزایش می دهند. همچنین، پراکسید هیدروژن (2O2H) و عامل نکروزیس تومور آلفا (TNF-α) در حالت in vitro محتوای پروتئینی BDNF و GDNF را افزایش می دهند. با وجود این، اطلاعات کافی در مورد اثر تعاملی تمرینات شدید ورزشی، 2O2H و TNF-α روی نروتروفین ها وجود ندارد. از این رو، در تحقیق حاضر اثر تمرین تناوبی شدید روی محتوای BDNF، GDNF، 2O2H و TNF-α در مغز موش های صحرایی آلبینو ویستار بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    شانزده سر موش صحرایی نر به دو گروه تمرین تناوبی شدید و کنترل تقسیم شدند. تمرین تناوبی شدید برای 6 هفته و با شدت 95 تا 100 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی روی نوارگردان انجام شد. محتوای BDNF، GDNF و TNF-α به روش ساندویچ الایزا و غلظت 2O2H به روش اسی کالیمتریک توسط کیت های تجاری اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل درسطح 05/0≥p به عنوان معناداری آماری ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تمرین تناوبی شدید سطوح 2O2H (0001/0>p) و TNF-α (0001/0>p) را به ترتیب 75 و 143 درصد افزایش داد که همسو با افزایش 149 و 170 درصدی محتوای BDNF (0001/0>p) و GDNF (0001/0>p) مغز است.
    نتیجه گیری
    به طور کلی، اجرای جلسات تمرینی به صورت تناوبی با حداکثر توانایی موجب افزایش محتوای BDNF و GDNF بافت مغز موش های صحرایی می شود و به نظر می رسد که 2O2H و TNF-α روی سازگاری نروتروفینی ناشی از تمرین تناوبی شدید نقش داشته -باشند.
    کلیدواژگان: عوامل نروتروفیکی، فشار اکسایشی، عوامل پیش التهابی، تمرین ورزشی
  • پریسا طاهری تنجانی، غلامرضا گرمارودی، مجتبی آزاد بخت *، زهره فکری زاده، رزگار حمیدی، شادی فتحی زاده، الهام قیسوندی صفحه 189
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع روزافزون اختلالات روانی در تمامی گروه های سنی ازجمله سالمندان، پرداختن به مساله ی سلامت روان سالمندان و به ویژه افسردگی آنان امری مهم است. ازاین رو، وجود ابزارهای غربال گری جهت تشخیص به موقع افسردگی ضروری می باشد. هدف اصلی این مطالعه، اعتباریابی و پایایی سنجی نسخه ی دوم پرسش نامه ی افسردگی بک می باشد.
    مواد و روش ها
    نسخه ی فارسی پرسش نامه ی افسردگی بک با روش Forward-Backward آماده گردید. سپس233نفر از سالمندان منطقه ی 1 شهر قم به طور تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده، شامل پرسش نامه های اطلاعات دموگرافیک، افسردگی بک به منظور بررسی روایی و پایایی آن و همچنین پرسش نامه ی GHQ-28 به منظور محاسبه ی همبستگی آن باGHQ-28 بود. برای سنجش پایایی پس از یک هفته، پرسش نامه ی بک مجددا در اختیار آزمودنی های قرارگرفت. سپس داده ها با کمک نرم افزار SPSS-18 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
    یافته ها
    . ضریب همبستگی درون طبقه ای 81/0 محاسبه شد.ثبات داخلی آزمون نیز از روش آلفای کرونباخ و تنصیف به ترتیب 93/0و 64/0 به دست آمد. در بررسی روایی همگرا، پرسشنامه بک نیز از طریق سنجش همبستگی آن با نمره کل GHQ-28 و نیز با چهار سازه آن تعیین شد که همبستگی پرسشنامه بک با کل نمره GHQ-28، 8/0 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    نسخه ی دوم پرسش نامه ی افسردگی بک جهت پژوهش در جمعیت های سالمندان به ویژه در مناطق شهری از روایی و پایایی مطلوبی برخورداراست. مطالعات دیگر جهت تعیین نقطه ی برش مطلوب این پرسش نامه ضروری به نظرمی رسد.
    کلیدواژگان: سالمندان، نسخه ی دوم پرسش نامه ی افسردگی بک، روایی و پایایی
|
  • Mehdi Ghorbanian, Seyyed Gholamreza Mosavi *, Zeynab Hosseini Page 7
    Background
    Removal of turbidity is essential due to its hygienic, environmental and aesthetics effects. Therefore, this study aimed to determine electrocoagulation efficiency in high seasonal turbidity.
    Materials And Methods
    This experimental study was conducted in bench scale. The electrochemical reactor was consist of cylindrical glass column having an internal diameter of 5 cm and a height of 51 cm and operated in the batch mode. Two sheets of aluminum spaced 2 cm apart were installed in the cell’s electrodes. The studied parameters was current density, reaction time and initial turbidity.
    Results
    Turbidity removal increased by reaction time, initial turbidity and current density. Regarding amount of produced sludge and economic aspects, reaction time of 2 min and current density of 3 mA/cm2 were selected as optimum conditions.
    Conclusion
    Results of present work indicated that the electrocoagulation process is capable to reduce high concentration of turbidity to permissible standard levels efficiently.
    Keywords: Electrocoagulation, Seasonal turbidity, Aluminum electrode
  • Vahid Sari Sarraf, Mehdi Soleimani, Alireza Shamsoddini *, Sirvan Atashak, Amir Amini, Behzad Bazgir, Amideddin Khatibi Page 17
    Background
    Fibrinogen (Fib) as a separate factor and influencing the risk of Cardiovascular is associated with the development of coronary heart disease. On the other hand, intense exercise increases the rate of early heart attacks. Due to the increased risk of abnormal clotting of blood vessels by intense exercise and the role of fibrinogen in cardiovascular diseases, strategies such as cocoa consumption has become more widespread.
    Materials And Methods
    in a one-group double-blind experimental study, 11 elite male karateka (mean age: 21±2 years; height: 176.96± 3.41 cm) were participated randomly in two consecutive weeks (first week: placebo: six subjects and cocoa: five subjects, second week: placebo: five subjects and cocoa: six subjects) of exhaustive exercise (Bruce). Each athlete, after the first stage of blood sampling, the bottles contained placebo and cocoa into the mg.kg-1 5 will consume and two hours later did the Bruce test. Therefore, each athlete did the test tow order (1- after placebo consumption, 2- after cocoa consumption). Immediately before the test, immediately after and one hour after the test, a blood sample in the second, third and fourth were taken. Differences were examined using a two-factor analysis of variance (ANOVA) with repeated measures as appropriate.
    Results
    Significant differences in fibrinogen levels during different stages of the cocoa consumption were not observed. These results indicate no effect of cocoa consumption on indicators of fibrinogen (P<0.01). Therefore, the cocoa on blood fibrinogen of elite male athletes immediately and one hour after an exhausting session of aerobic exercise have no effect.
    Conclusion
    Cocoa, alone or combined with aerobic exercise exhausting had no effect on blood fibrinogen index of men elite karateka.
    Keywords: Cardiovascular disease, Cocoa, Bruce test, Fibrinogen, karateka
  • Mostafa Enayatrad, Hamid Salehinia * Page 27
    Background and
    Purpose
    Breast cancer is the commonest cancer and first leading cause of death among women. Since having knowledge about breast cancer incidence trends over time is essential for health planning, this study was aimed at investigating variation in the incidence of breast cancer.
    Materials And Methods
    This study is a reanalysis of existing data published by cancer registry system of Iran during 2003 to 2009. The reported incidence of WHO standards are based on the direct method.
    Results
    According to registry statistics between 2003 and 2009 breast cancer incidence among women has increased as 3946 and 8424 cases were recorded in years 2003 and 8424 respectively.. Over mentioned years the number of breast cancer cases recorded in the country was 45122, in which 43922 cases have occurred among women. The Highest ASR was reported about 33/21 in year 2008 and the lowest was reported about 15/96 in year 2003 (cases per hundred thousand people), The highest and lowest recorded incidence rates appertain to Tehran and Kohkiloye and Boyer Ahmad. Cancer registry statistics during 2003 to 2009 indicate that cancer incidence peak age is around 50-55 years or more.
    Conclusions
    Breast cancer incidence rate has been increasing in recent years, as the most common malignancy among women in Iran. The incidence of the disease is rising considerably in the country, especially in the central and Northern provinces; therefore, planning for early detection of cancer in high-risk areas would be useful.
    Keywords: Breast cancer, Iran, incidence, trends, epidemiology
  • Mojtaba Akramian Fard *, Amir Moghaddam Ahmadi, Fatemeh Ayyobi, Hasan Nakisa, Zahra Hadadian, Mohammad Shabani, Mohammadollah Tavakoli, Ali Shamsi Zadeh Page 36
    Background
    Oxidative stresses have some role in neuronal pathogenesis in Substantia nigra and induction of Parkinson's disease. It has been reported that Achillea millefolium has antioxidant and nuoropropective effects. In this study, we investigated the effects of Aqueous extract of Achillea millefolium in a Parkinson’s diseases model induced by ICV injection of 6-hydroxydopamin in male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 60 male rats were allocated into 6 groups including Control, Parkinson’s and Parkinson’s groups which treated by different doses of extract. Parkinson’s was induced by i.c.v injection of 6-OHDA. Aqueous extract of Achillea millefolium (1.4 and 2.8 mg/kg) was gavaged by two ways including repeated gavage (14 days before and for 14 days after 6-OHDA injection) and acute gavage (once in day 13 after 6-OHDA injection). Parkinson’s was evaluated using Rotarod and Wire grasping tests on day 14 after 6-OHDA injection.
    Results
    The result of this study demonstrated that repeated gavage of Achillea millefolium extract improved motility and muscle tone following administration of 6-OHDA in rats (p<0.05).
    Conclusion
    The results of this study demonstrated that chronic administration of Achillea millefolium extract may improve motility and muscle tone in Parkinson’s model in male rats.
    Keywords: Parkinson, Achillea millefolium, 6, hydroxy, dopamine
  • Masood Homayoni Tabrizi, Ahmad Asoodeh *, Hoda Shabestarian Page 45
    Background and Objective
    Due to the side effects of synthetic antioxidants, bioactive agents derived from natural sources are of great importance. The purpose of this study was to identify and characterize an antioxidant peptide derived from enzymatic hydrolysis of β-casein in camel milk, using pepsin and pancreatin.
    Materials And Methods
    Enzymatic hydrolysis of camel milk had accomplished using pepsin and pancreatin. The hydrolysate was fractioned using RP-HPLC and the peptide of interest was identified with MALD-TOF/TOF technique. Antioxidant activity of isolated peptide was measured by the use of radical scavenging DPPH, ABTS, hydroxyl and superoxide and inhibition of linoleic acid oxidation.
    Results
    The results of sequencing showed that a purified peptide, called RQ-8, has the sequence of RGLHPVPQ with molecular weight of 903.41 Da. This peptide inhibited oxidation of linoleic acid and also had scavenging activity against 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) (IC50=0.046 mg/ml), 2,2'-azinobis (3-ethylbenzothiazo-line-6-sulfonic acid) diammonium salt (ABTS) (IC50 = 0.085 mg/ml), superoxide (O2·-) (IC50 = 0.156 mg/ml) and hydroxyl (OH ·-) (IC50 = 0.021 mg/ml) radicals. In addition, cellular activity assays showed that the RQ-8 peptide had no toxicity on A549 lung cancer cell line.
    Conclusion
    Results indicated that the peptide RQ-8 isolated from camel milk β-casein protein has a strong antioxidant activity.
    Keywords: Camel milk, Peptide, Antioxidant activity
  • Ghasem Kiani Feizabadi, Amir Hossein Mahvi *, Mohammad Hadi Dehghani, Ramin Nabizadeh, Morteza Barani Page 57
    Background
    Leachate, including various pollutants such as heavy metals, is generated during collection, trasportation and disposal of solid waste as well as composting process. Lack of control, disregarding the leachate treatment and heavy metals removal cause environmental pollution. This study was aimed to investigate the efficiency of heavy metals removal from Isfahan composting leachate, using the following coagulants ferric chloride, poly ferric sulfate and poly aluminium chloride.
    Materials And Method
    In this experimental study, leachate samples were collected from the Isfahan composting leachate´s collection ponds. At first, leachate characteristics including TSS, BOD, COD and pH as well as the following heavy metals: Cd, Cr, Zn, Cu and Ni were measured according to the standard methods. Jar-test experiments were carried out to examine the effects of changing coagulant's dosage (0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 and 3 g/L) and pH values (4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 and 12) on the removal of heavy metals. As a result, the effective dosage, optimum pH and the most convenient coagulant were identified.
    Results
    Investigating the average concentration of mentioned heavy metals, Zn had the highest concentration in leachate (6.2 mg/L) followed by Ni, Cu, Cr and Cd with the concentrations of 2.15, 0.62, 0.48 and 0.21 mg/L, respectively. The optimum pH for precipitation of the metals using poly aluminium chloride, Ferric chloride and poly ferric sulfate was 7, 10 and 11, respectively. Optimum concentration of the three mentioned coagulants was 1.5, 1.5 and 2 g/L, respectively. Poly ferric sulfate with 70% to 87% of heavy metals and 50% of COD removal has the highest efficiency, followed by poly aluminium chloride with 65% to 85% and Ferric chloride with 75% to 80% of heavy metals removal.
    Conclusion
    Among the three mentioned coagulants, poly ferric sulfate is the most effective followed by poly aluminium chloride and ferric chloride, respectively. Since poly ferric sulfate and poly aluminium chloride are more expensive compared to other coagulants, economic estimations need to be done according to their efficiency to choose the best coagulant.
    Keywords: Heavy metals, Leachate, Compost, Coagulants
  • Somayyeh Mohammadi, Majid Esmaeelizad *, Abdolhamid Angji, Mohammad Tahmasb, Roghayeh Mesri, Mojgan Ahmadzadeh Page 66
    Background and
    Purpose
    Hydatidosis is a parasitic disease that transmits by Echinococcusgranulosus eggs excreted from the feces of infected dogs to humans and animals. This parasite is one of the tapeworms of the family Taeniidae which causes widespread health problems among humans and also economic loss in animal. Therefore, designing a new generation vaccine is important to prevent the disease.
    Materials And Methods
    In this study, the linear T-cell epitopes were selected. The coding sequence of epitopes was synthesized and cloned to pEGFP-N1vector. The recombinant vector was transfected into CHO cells by genpulser. Expression of fusion Protein was confirmed by fluorescence microscopy.
    Results
    The accuracy of cloning was confirmed by both colony PCR on the clone and the subsequent sequencing. Fluorescence microscopy showed fusion protein was expressed in CHO.
    Conclusion
    The results showed that, linear T-cell epitope of EG95 antigen was cloned correctly in pEGFP vector and its expression confirmed that this recombinant vector can be used to construct a DNA vaccine model against the Echinococcusgranulosus.
    Keywords: Echinococcusgranulosus, hydatidosis, epitope, Eg95, DNA vaccine, CHO
  • Edris Bazrafshan *, Khosro Afsari, Nayereh Pormolaee, Mohammadali Forghani, Hamideh Khedengi, Hamideh Kord Mostafapor Page 73
    Introduction
    At present time, dental solid waste management continues to be a major challenge, particularly in most healthcare facilities of the developing world such as Iran. In this country, few studies have been conducted on dental solid waste management and its composition. In this study, hazardous status of dental solid waste, which has a significant role in cross-infection chain, was studied.
    Materials and Methods
    This work is a descriptive and cross sectional study which was performed during 2013-2014. For this research, 159 publicand private dental centers in Sistan and Baluchestan province were selected and both the composition and generation rate of dental solid waste were measured. Dental solid wastes were categorized to four main categories including domestic type, potentially infectious, chemical and pharmaceutical and toxic wastes and, finally, they were analysed.
    Results
    The results showed that the percent of potentially infectious, domestic type, chemical and pharmaceutical and toxic wastes were 80.3, 11.7, 6.3 and 1.7%, respectively. Also, the results indicated that the dental solid waste generation rate for total waste, potentially infectious, chemical and pharmaceutical waste, domestic type and toxic waste was 169.9, 153.3, 11.2,8.6 and 3.3 g per patient per day (g/p.d), respectively. Additionally, the generation rate of dental solid waste for total waste, domestic type, potentially infectious, chemical and pharmaceutical and toxic waste was 194.5, 22.6, 156.1, 12.3 and 3.4 kg/day, respectively.
    Discussion
    For the best management of dental solid waste, it is suggested that source reduction, separation, reuse and recycling programs be implemented and each section of dental waste be collected and disposed separately, in agreement with related standards.
    Keywords: Dental solid waste, Infectious waste, Non, infectious waste
  • Adeleh Hashemi Fard, Seyed Ehsan Saffari *, Akram Ghasemi Hosseinabadi, Hamidreza Hashemifard, Majid Hashemifard Page 84
    Background
    Suicide is a huge problem in today's society. Due to the prevalence of this phenomenon especially amongyouth, this study was aimed atinvestigatingthe possible factors affecting on suicide attempts in patients of health centers of Sabzevar University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    The present study was a descriptive-analytical and cross-sectional study. All patients who have madesuicide attemptsand referred to Vasei Hospital of Sabzevar University of Medical Sciences in 2013 were subjected as study population, and finally 242 cases among all registered cases in the Medical Records Unit of the hospital were entered to this study using the simple random sampling. SPSS 16 was used as well as the descriptive statistics and Chi-square test to analyze the data with %5 significance level.
    Results
    The suicide attempt cases in this study have the mean age of 25.77±9, with %45.6 of singles and %86.78 of urban. The most prevalent method in suicide attemptswas found to betheuse ofmedicine (%56.68) and the most important reason leading tosuicide attemptswas found to be the family problems (%38.02). Furthermore, the relationship between result, method, reason and the number of suicide attempts,varieswith demographic variables,obtained about%5 of significance level.
    Conclusions
    The results showed that lots of factors such as gender, age, marriage status, history of Psychosis, history of physical illness and history of suicide attemptsplay important roles in suicide attempt as a leading cuase of dead.
    Keywords: Suicide, effective factors, physical disease, mental disease
  • Mostafa Rad, Mohammad Abbasi Tashnizi, Amir Namayandeh Jorabchi *, Mohammad Hasan Rakhshani Page 106
    Background
    Suturing, is the most common way to close wounds and non-absorable sutures must be removed. Suture removal is a painful process. The purpose of this study was to evaluate the application of ice bag on pain intensity from pulling sutures of the leg vein removal among patients undergoing cardiac surgery.
    Methods
    This single-blinded clinical trial, three groups before and after intervention, was conducted on 90 post cardiac surgery patients who had at least 20 cm incision in surgical site (leg vein removal) and hospitalysed in Imam Reza Hospital of Mashhad, Iran. In group 1, Ice bags were applied on surgical site for 10 minutes and in group 2 for 20 minutes before sutures removal. Participants in the control group did not receive any intervention. Pain intensity was measured by visual analog scale before and immediately after sutures removed. Data analysis was done by ANOVA, Paired T test, Chi-square and Fisher exact tests.
    Results
    There was no significant difference in pain intensity scores between three groups before sutures removal. Immediately after sutures removal, pain intensity score in group1 (2/53±0/93) and group2 (1/60±0/85) were significantly less than the control group (4/13±1/40).
    Conclusion
    Applying ice bag can be considerd as an effective, cheap and low risk intervention for decreasing pain associated with sutures removal.
    Keywords: Pain, Ice bag, Suture removal, Cardiac surgery
  • Mahmoud Vakili, Moslem Taheri Sodjani *, Naser Hossein Sartibzadeh, Sajjad Rahimi Pardanjani, Najibollah Baeradeh, Samira Arjmandizadeh, Leila Ekrami Page 114
    Background
    Ischemic heart disease is the most important cause of mortality in many places around the world. Premature heart attacks at early ages are increasing, so identifying and controlling risk factors can be an effective step in public health promotion. This study aimed to investigate the factors affecting on this disease.
    Methods
    This is a case-control study conducted on 100 patients with acute myocardial infarction admitted to the CCU and 100 patients hospitalized in other sectors (as a control) in Shahid Sadooghi hospital, Yazd,Iran. The control group was matched for age, sex and risk factors such as smoking, hyperlipidemia, hypertension, diabetes, depression, stress, eating fast food, fruit and vegetable consumption, positive family history and salty food. Then items were examined. Statistical significant level was considered as 95%.
    Results
    The results showed that the crude odds ratio for some factors like smoking (OR=2.22 P=.007), greater stress (OR=3.35 P=.000), depression (OR=3.07 P=.001), high triglycerides (OR=1.86 P=.03), high cholesterol (OR= 3.3 P=.000), high LDL (OR=4.88 P=.000) and high HDL (OR=.041 P=.000) is statistically significant, but the adjusted odds ratio determined that only three factors such as depression (OR = 3.09 P.033), high LDL (OR=6.33 P=.004) and high HDL (OR=.021 P=.000) have major impact on acute myocardial infarction.
    Conclusions
    The results of this study indicated that some modifiable factors such as depression, high LDL and high HDL play a role in causing or preventing acute myocardial infarction. Therefore, controlling these factors can be crucial in controlling the disease.
    Keywords: Acute Myocardial Infarction, risk factors, case, control study, Yazd
  • Maryam Afshari, Behzad Gholam Aliei, Rohollah Norian, Mehdi Kangavari * Page 123
    Background
    With respect to the aging process, one of the challenges facing the health sector in the coming years is cause of accidents in the elderly which has an effective portion in disability and death. In Iran, accidents and their causes in the elderly, to take the necessary measures has not been well studied. This study was conducted in 2014, with the aim of determination of the factors associated with injuries caused by accidents in the elderly referred to hospital of Tuyserkan city.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was conducted on 222 elderly referred to hospital of Tuyserkan city that have accidents in 2014. First, by referring to the fight against diseases of public health center, primary data were taken about status of victims, and then with referring to the hospital, checklist of injuries from medical records was completed. Checklist Including personal information, type, severity, time and consequences of the damage. The data were analyzed by statistical software SPSS16.
    Results
    The extent of injuries in men was more than in women (respectively 62/2% and 37/8%). Most elderly people injured are in age group of 60 to 64 years (58/1%). Also, most injuries was related to traffic accidents and falls (respectively 38/7% and 35/6%). Severity of the injuries were moderate (58%).
    Conclusion
    Elderly people, due to physiological conditions are in danger of accidents and their irreversible effects. Therefore, effective and regular training about injury prevention and secure of living environment and society for the elderly, and regarding to reduction of injuries in this age group is necessary.
    Keywords: Accident, Injury, Aging, Tuyserkan
  • Mahdiyeh Sarhadi, Asma Abdollhyar *, Ali Navidian, Hojat Sheikh Bardsiri, Tayyebeh Sarhadi Page 132
    Background
    prescribing drugs to patients is one of the parts of clinical care that may be associated with a high level of error can lead to some dangerous consequences for patients. This study aimed to determine the factors affecting the incidence of non-reporting of medical errors from the nursing staff’s perspective.
    Materials And Methods
    this cross-sectional descriptive survey was conducted on 400 nurses working in educational hospitals in Zahedan in 1393. Participants were enrolled to the study via Multi-stage sampling. Data analysis was done by means of SPSS version 16 using t-test and ANOVA and post hoc test of descriptive.
    Results
    the mean score for some factors influencing on non-reporting like fear of the consequences of reporting, management and reporting causes was (37/1±8/69), (13/9±3/60) and (9/42±2/50),respectively. In terms of causes of medication errors, the mean score for environmental component was (25/6±4 /44), management was (22/1±3/73) and nursing factor was (27/6± 4/45).
    Conclusion
    Drug Errors is one of the major issues in health care environments. Therefore, using a systematic approach to investigate the factors underlying and address these factors, as well as system design to increase reporting errors by nurses and enrichment programs for in-service training helps to reduce and control these errors.
    Keywords: Medication Error, Report of Error, nurses
  • Behzad Foladi, Abbas Mohammadi, Leila Ebrahimi, Ali Behzadi * Page 143
    Background and
    Purpose
    There are many factors affecting the risk of hearing loss. Smoking is one of these factors. Many studies show a link between smoking and hearing loss. However, the increase in hearing theresholds of smokers and non-smokers is less reported. This study was aimed comparing the hearingthres holds at low frequencies among smokers and non-smokers.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study of medicine which was performed in 2012, in the health department of mahshahr city 40 male smokers and 40 non-smoking males with age range between 20 and 40 years were selected and studied by the researcher questionnaire based vestigation. The assessment of hearing loss was performed by using acoustic booth and audiometer with earphone amplivox DA260 Telephonic TDH-39P model. Data analysis were performed by using the software SPSS16 and P<0.05 was considered as statistically significant.
    Results
    The mean age of smokers and nonsmokers, were 4.44 ± 28.75 and 5.72 ± 29.02 years, respectively. The results showed that the threshold levels among smokers compared to non-smokers were significantly higher. (P<0.001).
    Conclusion
    The findings showed that smoking as an effective factor of hearing loss can be discussed. As it was shown that there is a correlation between hearing thresholds at low frequencies among smokers and non-smokers of the subjected population.
    Keywords: Hearing loss, smoking, audiometer, hearing threshold, low frequencies
  • Vali Sarsangi, Aliasghar Khajevandi, Masoud Matlabi Kashani, Mohammad Sabahi Bidgoli, Esmaeel Zareie, Meisam Salimabadi, Fatemeh Honarjoo * Page 151
    Background and Objectives
    Nurses are the professionals who are doing important work in the hospital and always are exposed to occupational injuries. Safety climate that is important factor is measured by using quantity questionnaire and show a snapshot of organization safety Status. To assess safety climate, a valid and reliable tool is needed. The aim of this study was developing and psychometric questionnaire to assess safety climate among the nurses.
    Materials and Methods
    This psychometric study was conducted among the 480 nurses in five hospitals in Iran. Using nurse's safety literature and other nurse's safety climate questionnaire, a 25 items questionnaire was developed. Face validity, content validity by using quality and quantity methods, construct validity by using exploratory and confirmatory factor analyses was examined. To evaluate the questionnaire reliability the internal consistency and test-retest reliability method was used. The data was analyses by spssv16 and lisrelv8.5.
    Results
    The content validity index of questionnaire was estimated. Exploratory factor analyses extracted 6 factors with 60.69 percent of total variance. RMSEA, GFI and AGFI indexes were estimated 0.050, 0.92 and 0.89. Cronbach's alpha was calculated 0.79 and Pierson coefficient showed significant correlation between test and retest results (p<0.001).
    Conclusion
    The 22 items questionnaire that measures the 6 safety climate factors has appropriate validity and reliability to assess nurse's safety climate.
    Keywords: Nurse Safety Climate, Question are, Validity, Reliability, Factor analyses
  • Fatemeh Ghoilamiborang, Mohammad Moghadari, Zakiyeh Adelpour * Page 160
    Background
    The Mental health is one of the important issues in the present world. Emotional intelligence components directly affect the human mental health. Person’s Perception of Self-efficacy effects on his/her mental health. The present study was conducted to investigate the role of emotional intelligence and self-efficacy as predictors of mental health.
    Material and Method
    The research procedure was a cross-sectional and using correlation. The population was all students in the Faculty of Nursing and Midwifery of University of Birjand in 2013-2014. The sample conducted among 150 students (95 female and 55 male) that were selected by convenience sampling. The Data was gathered through Schutte et al Emotional Intelligence Questionnaire, Thwarts and Jerusalem Self-Efficacy Questionnaire and Goldberg’s Mental Health Questionnaire. Then it was analyzed using descriptive statistics (mean, standard deviation), inferential statistics (correlation coefficient, multiple regressions) and SPSS version 22.
    Results
    Findings showed that there was a significant correlation between mental health with emotional intelligence (p<0/001) and self-efficacy (p < 0/001).It means that the higher the level of emotional intelligence and self-efficacy, they will have more mental health. Regression indicated that 72 percent of the variance in mental health is explained by emotional intelligence and self-efficacy.
    Conclusion
    The mental health of students can be predicted with regard to their emotional intelligence and self-efficacy.
    Keywords: Mental Health, Emotional Intelligence, Self, Efficacy
  • Mojgan Mirghaforvand *, Mahin Kamalifard, Sakineh Alizadeh Cherandabi, Mohammad Asghari Jafarabadi, Farzaneh Khodabandeh, Ameneh Mansouri Page 169
    Background
    Lack of awareness and the False beliefs about postpartum care may lead to maternal and child health problems. Thus, changing them through effective training methods should be considered as a priority. This survey was conducted to evaluate the effect of educational package on nulliparous mother’s Knowledge and belief about postpartum lifestyle.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was carried out on 220 nulliparous women in the postpartum ward in Tabriz, in 2013. The subjects were allocated into two groups using block randomization method. Intervention group received face to face education, telephone counseling, booklets and educational SMS and control group received postpartum Ward’s routine educations. Questionnaires of Knowledge and belief about postpartum lifestyle were completed by mothers at the first (or second) day after delivery and then 42 days later. Data was analyzed by SPSS-18, Independent t-test, Fisher's exact test, chi-square, chi-square for trends and ANCOVA. P<0.05 was considered significant.
    Results
    There were no significant statistic differences in terms of demographic characteristics and also pre-intervention lifestyle knowledge and belief scores between two groups (P>0.05). With adjusting pre-intervention knowledge and belief score, the mean scores of knowledge [adjusted mean difference 17.2, (CI: 95%: 20.2 to 14.3)] (p<0.001) and beliefs [28.7 (32.2 to 25.2)] (p<0.001) among the intervention group was significantly higher than those in control group.
    Conclusion
    This study demonstrated the positive effectiveness of simultaneous use of simple and practical training techniques without financial burdens to promote nulliparous mother’s knowledge and belief about postpartum lifestyle. Yet, we cannot draw conclusions about which method is most effective, therefore more research is needed in this field.
    Keywords: Education, Knowledge, Belief, Postpartum Lifestyle
  • Hossein Taheri Chadorneshin *, Mohammad Esmaeel Afzalpour, Mohsen Foadodini, Hossein Abtahi Page 180
    Background
    Researches have showed that exercise trainings increase the brain-derived neurotrophic (BDNF) and glial cell-derived neurotrophic factor (GDNF) in the brain. In addition, hydrogen peroxide (H2O2) and tumor necrosis factor alpha (TNFα) increase protein content of BDNF and GDNF in vitro. However, there is insufficient information about the interactive effects of high intensity exercise training, H2O2, and TNFα on neurotrophins. Hence, in the present study, we investigated the effect of high intensity intermittent training on the content of BDNF, GDNF, H2O2 and TNFα in the brain of albino wistar rats.
    Materials And Methods
    Sixteen albino wistar rats divided into control and high intensity intermittent training groups. High intensity intermittent training has carried out for 6 weeks with 95 to 100% of maximum oxygen consumption on treadmill. BDNF, GDNF and TNFα contents have measured by sandwich ELISA method and H2O2 concentration by colorimetric method by commercial kits. Data analyzed using Student’s t-test, and p≤0.05 considered as statistically significant.
    Results
    High intensity intermittent training resulted in 75 and 143 percent increased in H2O2 (p<0.0001) and TNFα (p<0.0001) levels, which accordance with 149 and 170 percent increase in BDNF (p<0.0001) and GDNF (p<0.0001) content in the brain, respectively.
    Conclusion
    Overall, performance of training sessions as interval with maximum capacity resulting in increase of BDNF and GDNF content in brain of albino wistar rat and it seems H2O2 and TNFα influence on neurotrophins adaptation induced by high intensity intermittent training.
    Keywords: Neurotrophic factors, Stress oxidative, Pro, inflammatory factors, Exercise training
  • Parisa Taheri Tanjani, Gholamreza Garmaroudi, Mojtaba Azadbakht *, Zohreh Fekrizadeh, Rozgar Hamidi, Shadi Fathizadeh, Elham Ghisvandi Page 189
    Background
    because of a dramatic rise in mental disorders among all age groups such as elderly, paying attention to the elderly mental health and identifying their mental disorders such as depression and dementia is really essential. Thus, there is a need to valid screening measures for common conditions in aged population. This study aimed to evaluate the diagnostic validity of the Beck Depression Inventory-II (BDI-II) in the elderly.
    Materials And Methods
    in the first, Persian version of BDI-II was prepared using Forward-Backward method. After this, the BDI-II and General Health Questionnaire (GHQ-28) were administered to 233 subjects over the age of 60 selected by stratified random sampling in Qom City, Iran. The BDI and GHQ-28 were examined at about a two-month interval. Twenty-four elder were withdrawn during the retest of BDI-II, so that the retest conducts to 209 subjects. Finally, data was analyzed via SPSS-18.
    Results
    12.9% of study population had major depression; %24/9 and% 45/1 of were rated as middle a mild depression, respectively. The BDI showed significant positive internal consistency (Alpha=0.92) and test–retest reliability (r=0.64), Intra-class Correlation Coefficient (ICC=0.81), convergent validity with GHQ-28(n-209) was significantly positive(r=0.80) Conclusion this study indicated that the Iranian version of the BDI-II is valid, reliable and appropriate instrument for screening depression in elderly.
    Keywords: Validity, reliability, Beck Depression Inventory, II, elderly