فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار - سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 56، تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/08/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم هاشمیان، علیرضا وکیلی، آرش اکابری صفحه 67
    زمینه و هدف
    برخی محققین معتقدند که تجویز گلوکز انسولین پتاسیم (GIK) در مبتلایان به انفارکتوس قلبی همراه با بالارفتن قطعه ST (STEMI) باعث کاهش مرگ و میر می گردد. اما برخی دیگر این یافته ها را نقض کرده اند. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات محلول GIK بر پیامدهای کوتاه مدت بیماران مبتلا به STEMI انجام شده است.
    مواد و روش ها
    کارآزمایی بالینی سه سوکور بر روی 72 بیمار مبتلا به STEMI در بخشCCU بیمارستان واسعی سبزوار، از مهر ماه 1387 تا تیر ماه 1388 انجام شد. بیماران به روش تصادفی سازی بلوکی به دو گروه درمان استاندارد انفارکتوس قلبی و گروه GIK اضافی (گلوکز 25 درصد، 50 واحد انسولین رگولار در لیتر و mmol 80 کلرید پتاسیم در لیتر با سرعت ml/kg/hour 5/1) تقسیم شده و از نظر شیوع MACE (مرگ، انفارکتوس مجدد و آریتمی های خطرناک) و سطح سرمی آنزیم های قلبی و میانگین کسر تخلیه ای بطن چپ بررسی شدند. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS.15 انجام شد. برای مقایسه متغیرها از آزمون های دقیق فیشر، تی و اندازه گیری مکرر استفاده شد. مقدار P کمتر از 05/0 به عنوان میزان قابل توجه آماری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بروزMACE در گروه GIK 3/30 درصد و در گروه شاهد 6/25 درصد بود (66/0=P). اختلاف قابل توجهی بین دو گروه از نظر سطح سرمی آنزیم های قلبی وجود نداشت. میانگین کسر تخلیه ای بطن چپ در گروه GIK39 درصد و در گروه شاهد 41 درصد بود (34/0=P).
    نتیجه گیری
    در بیماران مبتلا به STEMI که تحت درمان با استرپتوکیناز قرار گرفته اند، GIK تاثیری بر پیامدهای کوتاه مدت بیماران ندارد.
    کلیدواژگان: گلوکز انسولین پتاسیم، انفارکتوس میوکارد، آنزیم های قلبی، استرپتوکیناز
  • محمدرضا نوری دلویی، ساناز طبرستانی صفحه 74
    سرطان پستان رایج ترین سرطان در میان زنان است و از هر 8 تا 10 زن، یک نفر دچار سرطان پستان می شود. این سرطان یک بیماری به شدت ناهمگن است که به انواع متعددی چون LCIS (Lobular carcinoma in situ)،DCIS (Ductal carcinoma in situ)، و کارسینوم مهاجم تقسیم می شود. دو ژن BRCA1 و BRCA2 با خطر بالایی همراه بوده و مرتبط با سرطان ارثی پستان هستند. جهش در ژن CHEK2 نیز به بخش عمده ای از سرطان های خانوادگی منجر می شود. آلل های مستعد کننده ژن های دیگر نیز جزء علل نادر سرطان پستان می باشند. بیش از 1000 جهش در BRCA1 و BRCA2 گزارش شده است و امروزه آزمون های مولکولی برای یافتن جهش های این دو ژن استفاده می شوند. جهش در BRCA1 و BRCA موجب عدم ثبات ژنوم می شود که خود به تغییرات در ژن های کلیدی دیگری شامل ژن های سرکوبگر تومور و یا انکوژن ها منجر می شود. این امیدواری وجود دارد که در آینده ای نزدیک، امکان طراحی برنامه های درمانی برای هر فرد وجود داشته باشد. یکی از نامزدهای جدید نشانگرهای تشخیصی و پیش آگهی و هدف های درمانی، miRNAs به عنوان تنظیم کننده های بیان ژن می باشند. یافتن نقش miRNAs در ایجاد و پیشرفت بدخیمی های انسانی، امکان بهبود راهکارهای فعلی در زمینه تشخیص و درمان بیماران مبتلا به سرطان فراهم آورده است. شناسایی miRNAs جدید، مشخص کردن mRNA هدف آن ها و تعیین اثرات کارکردی آن ها، آگاهی ما را درباره نقش این نشانگرها در ایجاد سرطان به ویژه سرطان پستان بهبود خواهد بخشید و امکانات نوی را برای مداخله های درمانی فراهم خواهد کرد.
    کلیدواژگان: سرطان، پستان، ژنتیک مولکولی، تشخیص، درمان
  • ام البنین میرزایی، محسن کوشان، سعید واقعی صفحه 88
    زمینه و هدف
    مطالعات زیادی بیانگر آن بوده است که دانشجویان رشته پرستاری سطح بالایی از استرس را در محیط های بالینی تجربه می کنند. به نظر می رسد که آموزش مهارت های ارتباطی می تواند توانمندی دانشجویان رشته پرستاری را برای مقابله با عوامل استرس زای محیط های بالینی افزایش دهد. بنابراین، مطالعه حاضر تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی را بر میزان استرس ادراک شده در دانشجویان رشته پرستاری مورد بررسی قرار داد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع تجربی و جامعه پژوهش شامل دانشجویان پرستاری نیمسال اول سال تحصیلی 89-1388 در دانشکده پرستاری و مامایی مشهد بود. تعداد 26 نفر در گروه مداخله و 30 نفر در گروه کنترل انتخاب شد (با توان 84/0 و ضریب اطمینان 95/0). تخصیص دانشجویان به دو گروه به صورت تصادفی انجام گرفت. برای گروه مداخله کارگاه آموزشی مهارت های ارتباطی به مدت 10 ساعت برگزار گردید. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه عوامل استرس زای کارآموزی پژوهشگر ساخته (پایایی 834/0) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 11.5 و آزمون های تی زوج، تی مستقل، مجذور کای، کروسکال والیس و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین استرس ادراک شده قبل از آموزش در گروه مداخله 24/22±69/43 و گروه کنترل 36/14±03/47 بود که تفاوت آماری معناداری بین دو گروه وجود نداشت. اما این میزان بعد از آموزش، در گروه مداخله 66/19±00/28 و در گروه کنترل 64/16±47/43 بود که این تفاوت از نظر آماری معنادار بود (002/0=p).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان می دهد که آموزش مهارت های ارتباطی در کاهش میزان استرس ادراک شده در دانشجویان پرستاری تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، مهارت های ارتباطی، پرستاری، دانشجو
  • رضیه روحانی، سید جواد میرنجفی زاده، علی جهانشاهی انور، یوسف صادقی، عباس پیریایی، مریم زراعتی صفحه 97
    زمینه و هدف
    اعمال تحریک الکتریکی با فرکانس پایین (LFS) باعث ایجاد اثرات ضدتشنجی می شود. در این تحقیق، تاثیر فرکانس های مختلف LFS بر اثر ضدتشنجی آن با بررسی تغییرات رفتاری و فراساختاری در مدل صرعی کیندلینگ، مورد مطالعه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، از 45 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در محدوده وزنی 280-250 گرم استفاده شد. برای ایجاد تشنج در حیوانات، الکترود تحریکی در مسیر پرفورنت و الکترود ثبات در ژیروس دندانه دار قرار گرفت. حیوانات به روش ایجاد کیندلینگ سریع تحریک شدند. در گروه های مختلفی از حیوانات، به دنبال تحریکات کیندلینگ، LFS با فرکانس های مختلف (5/0، 1 و 5 هرتز) اعمال شده و اثر آن در روند کیندلینگ (با مطالعه رفتاری و الکتروفیزیولوژیک) بررسی شد. پس از هفت روز تحریک، حیوانات کشته شده و از ناحیه ژیروس دندانه دار برای بررسی های میکروسکوپ الکترونی نمونه گیری به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های واریانس یک طرفه و دو طرفه، LSD، کروسکال والیس ومن ویتنی یو و نرم افزاراستاتیستیکا نسخه 2 استفاده شد.
    یافته ها
    اعمال فرکانس های مختلف LFS اثرات مهاری بر روند کیندلینگ داشت و مجموع مدت زمان تخلیه های متعاقب و همچنین متوسط تعداد تحریکات برای بروز مراحل تشنجی 4 و 5 را به صورت معناداری کاهش داد. به علاوه، اعمال فرکانس های مختلف LFS مانع از افزایش ضخامت غشای پس سیناپسی و ایجاد سیناپس های مقعر شکل می گردد اما تفاوتی بین اثر ضدتشنجی LFS در فرکانس های مختلف دیده نشد.
    نتیجه گیری
    اعمال LFS می تواند با جلوگیری از بروز تغییرات فراساختاری در طی پدیده کیندلینگ، از افزایش تحریک پذیری نورون ها جلوگیری کرده و باعث ایجاد اثرات ضدتشنجی شود.
    کلیدواژگان: تشنج، تحریک با فرکانس پایین، ژیروس دندانه دار، بررسی فراساختاری
  • محمدرضا حامدی نیا، سید علیرضا حسینی کاخک، امیرحسین حقیقی، هادی یاراحمدی صفحه 109
    زمینه و هدف
    اشتها یکی از عوامل تاثیرگذار بر معادله انرژی دریافتی است و دارای سطوح مختلف کنترلی و تنظیمی می باشد. یکی از عوامل تاثیرگذار احتمالی، فعالیت ورزشی می باشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثرات یک جلسه ورزش مقاومتی متوسط و سنگین بر اشتها، گلیسرول، گلوکز سرم و لاکتات سرم در مردان سالم می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع تجربی می باشد. از میان کارمندان مرد دانشگاه، 13 نفر با اخذ رضایت کتبی جهت شرکت در پژوهش انتخاب و در سه گروه کنترل، ورزش مقاومتی متوسط (با شدت 70 درصد یک تکرار بیشینه) و ورزش مقاومتی سنگین (با شدت 80 درصد یک تکرار بیشینه) قرار گرفته و تحقیق به مدت 90 دقیقه و در 8 حرکت با 3 مجموعه 10 تکراری انجام شد. اشتهای افراد در قبل از هر یک از مراحل خونگیری به وسیله پرسشنامه اشتها اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکررا در سطح معناداری 05/0

    یافته ها
    پس از اصلاح نتایج مربوط به تغییرات حجم پلاسما، در اشتها، گلیسرول و گلوکز سرم ناشی از ورزش مقاومتی با شدت متوسط و سنگین، تغییر معناداری مشاهده نشد. اشتها در هر سه گروه بلافاصله بعد از اجرای پروتکل 33 درصد کاهش، 3 ساعت بعد 12 درصد افزایش و 9 ساعت بعد 26 درصد کاهش نسبت به حالت پایه داشت (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که یک جلسه ورزش مقاومتی با شدت متوسط و سنگین در صورت عدم محرومیت غذایی و عدم ایجاد تعادل انرژی منفی چشمگیر بر اشتها تاثیر معناداری ندارد.
    کلیدواژگان: اشتها، گلیسرول، گلوکز، لاکتات، ورزش مقاومتی
  • محمد سیداحمدی، فهیمه کیوانلو، محسن کوشان، مصطفی محمدی رئوف صفحه 118
    زمینه و هدف
    بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، اختلال روانی از علل مهم ناتوانی و از کار افتادگی در جهان بوده و می تواند موجب کاهش موفقیت و پیشرفت تحصیلی دانشجویان شود. پزشکان نیز اعتقاد دارند که آمادگی بدنی به عنوان زمینه ای مناسب برای دستیابی به شرایط مطلوب روانی می باشد. بر این اساس، هدف از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه وضعیت سلامت روانی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان ورزشکار و غیر ورزشکار می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی انجام گرفت. جامعه پژوهش شامل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام بودند که از بین آن ها 74 نفر به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه سلامت عمومی 28 سؤالی گلدبرگ به همراه پرسشنامه جمعیت شناختی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آزمون تی مستقل با نرم افزار SPSS.13 انجام گرفت.
    یافته ها
    شیوع اختلالات روانی در کل دانشجویان، 76/61 درصد، در دانشجویان ورزشکار 4/9 و در دانشجویان غیر ورزشکار 2/30 درصد بود که اختلاف حاصله معنادار می باشد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    دانشجویان ورزشکار نسبت به دانشجویان غیر ورزشکار از وضعیت سلامت روانی بهتری برخوردار هستند.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، دانشجو، ورزشکار، غیر ورزشکار
  • رحیم گل محمدی، اکبر پژهان صفحه 125
    زمینه و هدف
    یکی از ژن هایی که در سرطان پستان دچار جهش می شود، ژنp53 است. میزان بیان ژنp53 در سرطان پستان در نواحی مختلف، متفاوت گزارش شده است. از طرفی جهش این ژن در بیماران سرطانی با مقاومت به شیمی درمانی همراه است. هدف از این مطالعه، تعیین بیان ژن p53 با شاخص های بافتی و آسیب شناسی در سرطان پستان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش نمونه گیری آسان بر روی 80 نمونه سرطانی پستان انجام شد که در طول سال های 1385 تا 1388 به بیمارستان های شهر سبزوار مراجعه کرده بودند. بعد از ثابت کردن نمونه ها در فرمالین، پاساژ بافتی بر روی نمونه ها انجام شد و بعد از رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین در صورت تشخیص بدخیمی، پس از ماسک زدایی نمونه ها بیان ژن p53 با روش ایمونوهیستو شیمی تعیین شد. داده ها با نرم افزار SPSS.11.5 با استفاده از آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    از تعداد 80 نمونه سرطانی پستان، در 39 نمونه (8/48 درصد) بیان ژن p53 مشاهده شد که ترتیب بیان ژن P53 در 21 نمونه یک مثبت (+)، در 10 نمونه دو مثبت (++) و در 8 نمونه سه مثبت (+++) بود. بین پایداری پروتئین p53 در سلو ل های سرطانی با مراحل تومور و همچنین بین گروه های سنی بالاتر از 45 سال و کمتر از آن با مرحله تومور ارتباط معنادار آماری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، پایداری پروتئین p53 در حدود نیمی از نمونه ها مشاهده شد که می تواند نشانه ای از جهش زیاد ژن p53 در سرطان پستان در ناحیه سبزوار باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، بیان ژن p53، مرحله تومور
  • اکبر پژهان، مهری صباغ زاده، محمدعلی یعقوبی فر صفحه 131
    زمینه و هدف
    بررسی میزان رضایت مندی دانشجویان به عنوان مشتریان نظام آموزشی نقش عمده ای در ارزیابی عملکرد و فعالیت های آموزشی دانشگاه دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان رضایت مندی دانشجویان از امکانات آموزشی دانشگاه می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی – تحلیلی در سال 1387 انجام گرفت. تعداد 414 نفر از دانشجویان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن قبلا توسط صاحب نظران تایید و پایایی آن توسط آزمون آلفای کرونباخ به اثبات رسیده بود، انجام شد. داده های به دست آمده پس از کدبندی، به کمک نرم افزار SPSS.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت و برای تعیین تفاوت بین گروه ها از آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس استفاده شد. سپس میزان رضایت مندی در سه دسته ضعیف، متوسط و خوب اعلام گردید.
    یافته ها
    این پژوهش نشان داد که میزان رضایت مندی از امکانات و خدمات آموزشی دانشگاه در 7 حیطه مورد بررسی 4/41 درصد بود. همچنین رضایت کلی دختران 9/20 درصد و پسران 4/34 درصد بود که تفاوت رضایت مندی پسران نسبت به دختران معنادار است (01/0
    نتیجه گیری
    میزان رضایت مندی کلی دانشجویان از وضعیت امکانات و خدمات آموزشی دانشگاه در حد متوسط است.
    کلیدواژگان: دانشجو، رضایتمندی، امکانات آموزشی
  • رمضان علی خمیرچی*، اسماعیل توانا، آرش اکابری صفحه 138
    زمینه و هدف

    اکثر نانوایی ها، برای عمل آوری نان به صورت مصنوعی و به منظور تسریع در کوتاه کردن فرآیند تولید و جبران نقائص ناشی از عدم تخمیر طبیعی، ناگزیر به مصرف مواد شیمیایی چون جوش شیرین، بلانکیت (هیدروسولفیت سدیم)، نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن بیش از یک درصد روی می آورند. این عمل موجب ایجاد مشکلات و ضایعات بهداشتی مزمن و وخیمی چون سوء هاضمه، اختلال در سیستم گوارشی سوءتغذیه، بالا رفتن فشار خون، حساسیت ها و نظایر آن می شود. لذا این مطالعه به منظور تعیین میزان استفاده از این مواد انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی و مقطعی در شهر سبزوار در سال های 86- 1385 انجام گرفت. از تعداد کل 168 نانوایی، بر اساس محاسبات آماری حجم نمونه مورد نیاز 62 نانوایی محاسبه شد که به صورت طبقه ای دو مرحله ای انتخاب گردید. اندازه گیری PH و نمک طعام نمونه های نان طبخ شده مطابق روش استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران انجام گرفت. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون تی در نرم افزار SPSS.15 انجام گرفت.

    یافته ها

    بر اساس نتایج به دست آمده، متوسط کل PH در چهار فصل 39/0±76/5 می باشد. میزان PH بالاتر از حد استاندارد در نانوایی های تافتون دستی بیشتر از نانوایی های تافتون ماشینی است. آزمون تی مستقل نشان داد که متوسط PH در چهار فصل و به صورت کلی در نانوایی های تافتون ماشینی و تافتون دستی تفاوت معناداری نداشت (05/0>p). متوسط نمک در طول چهارفصل 24/0±07/2 می باشد که در فصل تابستان و بهار و همچنین به صورت کلی در نانوایی های ماشینی و تنوری از نظر آماری متفاوت می باشد ولی در فصل های پاییز و زمستان، مقادیر نمک تفاوت معناداری از نظر آماری نداشته است.

    نتیجه گیری

    متوسط کل PH در نانوایی های مورد مطالعه در حد استاندارد می باشد ولی متوسط کل میزان نمک از حد استاندارد کمی بیشتر است که از عوامل آن می توان به کیفیت آرد و وضعیت تنورها اشاره کرد.

    کلیدواژگان: جوش شیرین، نمک، نانوایی ها، سبزوار
  • محمدتقی پیوندی، امید شاهپری، علیرضا موسویان، محمد کاوه، امیررضا بیدخوری صفحه 146
    زمینه و هدف
    استئوسارکوم از جمله بدخیمی های اولیه استخوان می باشد که در غالب موارد در استخوان های دراز و غالبا در بالغین جوان رخ می دهد. رویکرد درمانی به این تومور شامل تلفیقی از جراحی و شیمی درمانی است. متاسفانه در مورد علائم اولیه این بیماری و گروه در معرض خطر آن اطلاعات درستی در دست نیست. بنابراین در این مطالعه به بررسی خصوصیات اپیدمیولوژیک، بالینی و آزمایشگاهی استئوسارکوم پرداخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 100 مورد بیمار مبتلا به استئوسارکوم در سنین مختلف ارجاعی از شهرستان های استان خراسان به بیمارستان های دانشگاهی شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفته و داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS. 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بیماران از 69 مرد و 29 زن تشکیل شده و میانگین سنی آنان 04/7±6/17 سال بود. شایع ترین محل های بروز استئوسارکوم به ترتیب فمور (46 درصد) و (41 درصد) تیبیا بودند. شایع ترین شکایات عبارت بودند از دردهای استخوانی (56 مورد)، تورم (18 مورد) و شکستگی های پاتولوژیک (11 مورد).
    نتیجه گیری
    استئوسارکوم را در جامعه مورد مطالعه می توان به عنوان بدخیمی مردان جوان در اطراف مفصل زانو شناخت که معمولا با درد خود را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: استئوسارکوم، اپیدمیولوژی، متاستاز
|
  • Dr. Maryam Hashemiyan, Dr. Alireza Vakili, Arash Akaberi Page 67
    Background and
    Purpose
    Some researchers believe that the treatment with glucose–insulin–potassium (GIK) in ST segment elevation myocardial infarction (STEMI) can reduce the mortality rate. Others, however, contradict this view. Therefore, the present study was designed to evaluate the clinical and paraclinical effects of GIK in STEMI patients.
    Methods
    This triple blind clinical trial was conducted from September 2008 to July 2009 on 72 STEMI patients in the CCU of Vasei Hospital in Sabzevar, Iran. They were assigned through block randomization into standard care or additional GIK infusion (25% glucose, 50 IU of soluble insulin per liter, and 80 mmol of potassium chloride per liter at 1.5 ml/kg/hour). They were assessed for the number of MACEs (death, reinfarction and serious arrhythmias), plasma concentrations of cardiac enzymes (CK, CK-MB), and left ventricular ejection fraction. The statistical analysis was conducted in SPSS 11.5 using Fisher’s exact test, t-test and repeated measurement. P<0.05 was considered as the basis of significance.
    Results
    MACE rate was 30.3% for GIK and 25.6% for control patients (p=0.66). There was no significant difference in plasma concentrations of cardiac enzymes between GIK and control patients. Left ventricular ejection fraction was 39% for GIK and 41% for control patients (p=0.34).
    Conclusion
    In patients with STEMI treated with streptokinase, GIK therapy offers no clinical and paraclinical effects.
  • Noori-Daloii, Sanaz Tabarestani Page 74
    Breast cancer is the most common cancer among women, and one out of 8 or 10 women is diagnosed with breast cancer. This type of cancer is an extremely heterogenous disease, which is classified into multiple categories including LCIS (Lobular carcinoma in situ), DCIS (Ductal carcinoma in situ), and invasive carcinoma. BRCA1 and BRCA2 are two major high-risk genes associated with hereditary breast cancer. Mutations in CHEK2 gene also contribute to a substantial fraction of familial breast cancer. Susceptibility alleles in other genes are also rare causes of breast cancer. More than 1000 mutations have been identified in BRCA1 and BRCA2, and molecular assays for detecting mutations in these genes are now well established. Mutations in BRCA1 and BRCA2 cause genomic instability, which leads to alterations in additional key genes including tumor suppressor genes and/or oncogenes. There is a promise of tailoring treatment programs for individual women in near future. The emergence of miRNAs as regulators of gene expression identifies them as a novel candidate for diagnostic and prognostic indicators and therapeutic targets. The ability of miRNAs to simultaneously regulates many target genes and makes them attractive candidates for regulating stem cell self-renewal and cell fate decisions. The involvement of miRNAs in the initiation and progression of human malignancy holds much potential for new developments in current diagnostic and therapeutic strategies in the management of patients with breast cancer. The identification of novel miRNAs, the elucidation of their mRNA targets, and an understanding of their functional effects will improve our knowledge of the roles of these novel biomarkers in carcinogenesis, including breast cancer, and open avenues for potential therapeutic intervention.
  • Omolbanin Mirzayi, Mohsen Koushan, Saeed Vaghei Page 88
    Background and
    Purpose
    Many studies suggest that nursing students experience high levels of stress in clinical settings. It seems that training of communicative skills can enhance the potentialities of nursing students cope with stress. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of communicative skills on the perceived stress of nursing students. Methods and Materials: This experimental study involved 26 cases and 30 controls from the population of nursing freshman participants from Mashad Faculty of Nursing and Midwifery in 2009-2010 (confidence interval 95%). Group allocation was conducted randomly. For the experimental group, a 10-hour workshop on communicative skills was provided. Data collection was done through a researcher-made questionnaire of stressors (r=0.834). The obtained data were analyzed in SPSS using paired t-test, independent t-test, chi-square, Kruskall-Wallis and Mann Whitney U tests.
    Results
    Mean perceived stress before training in the experimental and control groups were 43.69±22.24 and 47.03±14.36 respectively, which suggests no significant difference. However, after training, the corresponding figures came out to be 28±19.66 and 43.47±16.64 respectively, with a statistically significant difference (p=0.002).
    Conclusion
    The results indicated that training of communicative skills reduced the perceived stress of nursing students.
  • Raziyeh Rohani, Seyyed Javad Mirnajafi-Zadeh, Ali Jahanshahi Anvar, Yosef Sadeghi, Abbas Piriayi, Maryam Zeraati Page 97
    Background and
    Purpose
    Application of low-frequency stimulation (LFS) induces anticonvulsant effects. In this study, the effect of changes in LFS frequencies on its anticonvulsant effects in kindling model of epilepsy was investigated by determining the behavioral and ultrastructural changes. Methods and Materials: In this experimental study, 45 Wistar rats weighing 250-280 g were used. For induction of kindled seizures, stimulating and recording electrodes were implanted in perforant path and dentate gyrus respectively. Animals were stimulated in a rapid kindling manner. Different groups of animals received LFS at different frequencies (0.5, 1 and 5 Hz) following kindling stimulations and their effects on kindling rate were determined using behavioral and electrophysiological studies. After stimulating the animals for 7 days, they were killed and their dentate gyri were sampled for ultrastructural studies under electron microscopy. For data analysis, one-way and two-way ANOVA, LSD, Kruskal Wallis and Mann Whitney U were used in Statistica 2.
    Results
    Different LFS frequencies had a significant inhibitory effect on kindling rate and decreased after-discharge duration and the number of stimulations to achieve stage 4 and 5 seizures significantly. In addition, application of LFS prevented the increase in the post-synaptic density and induction of concave synaptic vesicles following kindling. There was not any significant change between anticonvulsant effects of LFS at different frequencies.
    Conclusion
    Obtained results show that LFS application can prevent the neuronal hyper-excitability by preventing the ultrastructural changes during kindling, and can exert its anticonvulsant effects.
  • Mohammadreza Hamedinia, Seyyed Alireza Hosseini, Amirhossein Haghighi, Hadi Yarahmadi Page 109
    Background and
    Purpose
    Appetite is one of the factors affecting the energy intake equation and has different control and regulatory levels. One of the probable factors affecting it is physical activity. The purpose of the present study was to examine the effects of moderate and heavy resistance exercise on appetite, glucose, glycerol and lactate of the serum in healthy men. Methods and Materials: In this experimental study, out of the university employees, 13 male volunteers were recruited for the study by their own written informed consent, and were assigned into three modes of control, moderate resistance exercise (with intensity of 70% of 1RM) and heavy resistance exercise (with intensity of 80% of 1RM) groups. The process consisted of 8 different movements arranged in 3 sets with 10 repetitions within 90 minutes. The participant's appetite parameter was recorded by appetite questionnaire before collecting blood samples. Data was analyzed using repeated measures ANOVA in SPSS 13 at a significance level of P<0/05.
    Results
    After correcting the results of plasma volume, no significant changes were observed in the appetite, glycerol and glucose of the serum As caused by moderate and heavy resistance exercise. Appetite decreased immediately after the exercise protocol by 33%, but increased 3 hours after the exercise by 12%, and finally decreased 9-hours after exercise by 26% compared to pre-exercise levels (P<0.05).
    Conclusion
    The results of the study indicate that a one-session moderate and heavy resistance exercise has no significant effect on the appetite if food deprivation and significant negative energy balance do not exist.
  • Mohammad Seyed Ahmadi, Fahimeh Keyvanlou, Mohsen Koushan, Mostafa Mohammadi Raoof Page 118
    Background and
    Purpose
    According to the World Health Organization report, mental disorders are among the major causes of disabilities worldwide, which can decrease the success rate of educational progress in students and prevent their further achievements. Physicians believe that physical fitness is a suitable field to access good mental status. This study intended to compare the mental health of athlete and non-athlete students. Methods and Materials: This cross-sectional study involved 74 university students who were randomly selected. The Goldberg General Health Questionnaire (GHQ 28) and Demographic Characteristics Questionnaire were used for data collection. Statistical analysis was performed using descriptive statistics (frequency, mean and standard deviation) as well as the independent t-test in SPSS. 13.
    Results
    The total prevalence of mental disorders was 61.76%; but it was 9.4% among athlete students and 30.2 among non-athletes; the observed difference was significant (p<0.001).
    Conclusion
    Athlete students enjoy a better mental health status than non- athletes do.
  • Rahim Golmohammadi, Akbar Pejhan Page 125
    Background and
    Purpose
    P53 gene is one of the genes which undergoes mutations in breast cancer. The rate of p53 gene mutation has been variously reported. However, its mutation is considered resistant to chemotherapy. This study is intended to determine p53 gene overexpression with histopathological parameters in breast cancer. Methods and Materials: This descriptive analytical research was conducted on 80 samples of non-randomized breast cancer cases admitted to hospitals in Sabzevar, Iran from 2007 to 2010. After samples were fixed in formalin, they underwent tissue processing and were stained by H&E. After malignancy diagnosis, the p53 gene overexpression was detected by immunohistochemical methods in the samples after fixation, tissue processing and antigen retrieval. The obtained data were analyzed in SPSS 11.5 using chi-square test.
    Results
    Out of 80 specimens of breast cancer, p53 gene expression was observed in 39 specimens (48.8%), which was one positive (+) in 21 cases, two positive (++) in 10 cases and three positive (+++) in 8 cases. No significant relationships were observed between p53 protein stability with tumor stages, as well as age groups of over 45 years and below with tumor stages.
    Conclusion
    P53 protein stability was detected in about half of the samples, which can signify the high rate of mutation of p53 gene in breast cancer in Sabzevar, Iran
  • Akbar Pejhan, Mehri Sabbaghzadeh, Mohammadali Yaghoubifar Page 131
    Background and
    Purpose
    Measuring the student's satisfaction from the university departments and educational system can have a paramount role in assessing the educational performance and activities. The aim of this study was to investigate the educational facilities and equipments.
    Methods
    This descriptive analytical study was conducted in 2008 on 414 university students were selected through stratified random sampling. A researcher-made questionnaire was administered to collect data on facilities and educational services. The validity of the questionnaire had been confirmed by the faculty members and by Cronbach alpha coefficient. The obtained data were analyzed in SPSS 16 at first by descriptive analysis and then by ANOVA and t-test. The satisfaction rate was grouped into good, average and poor.
    Results
    The study indicated that student's satisfaction from facilities and educational services were 41.4% in seven fields. Also, the overall satisfaction rate of male (34.4%) was higher than that of the female participants (20.9%); and the difference was significant (P<0.01). Also, the satisfaction rate was higher in students of 2-year programs (30.4%) than in 4-year program students (18.8%) (P<0.006). But a comparison between the satisfaction rate of students of health (29.3%) and medical majors (24%) revealed no significant difference.
    Conclusion
    The overall satisfaction rate of students from the current services and equipments of the university is average.
  • Ramezanali Khamirchi, Esmail Tavana, Akaberi Arash Page 138

    Background and

    Purpose

    In order to artificially process, to fasten the process of production and to make up for deficiencies of the natural fermentation, most bakeries opt to use chemicals such as sodium bicarbonate, sodium hydrosulfate, and additional salt (for reducing gluten sylait and increasing the dough resistance). This produces further problems and chronic health outcomes such as malnutrition, disturbance in digestion, hypertension, allergy and so on. Therefore, this study was conducted to determine the levels of these chemicals used by bakeries. Methods and Materials: This cross sectional descriptive analytical study was conducted in Sabzevar, Iran during 2006-2007. Out of a total of 168 bakeries, 62 were sampled by a two-stage stratified method. PH and salt of the bread were measured by the standard method. The obtained data were analyzed t-test in SPSS 11.5.

    Results

    Based on the results, mean PH across the four seasons was 5.76±0.39. Manual taftoon bakeries showed a higher PH than the mechanical bakeries. The independent t-test indicated that mean PH across four seasons was not statistically different for the two types of bakeries (p>0.05). Mean salt use in mechanical and manual bakeries was different but the difference was not significant across fall and winter.

    Conclusion

    Mean PH in the bakeries is around the standard level but the salt use is a little higher than the standard level, which may be affected by the oven and flour quality.

  • Mohammadtaghi Peyvandi, Omid Shahpari, Alireza Mousavian, Mohammad Kaveh, Amirreza Bidkhori Page 146
    Background and
    Purpose
    Osteosarcoma is among primary bone tumors, seen mostly in long bones among young adults. Therapeutic approach to this disease consists of surgery and chemotherapy. Unfortunately, there is no access to information on its early symptoms and the high risk group. Therefore, in this study we have assessed the epidemiologic, clinical and paraclinical characteristics of osteosarcoma. Methods and Materials: This cross sectional descriptive study involved 100 cases of osteosarcoma with various ages admitted to academic hospitals in Mashad, Iran. The obtained data were analyzed statistically in SPSS 11.5.
    Results
    There were 69 male and 29 female patients, with a mean age of 17.6±7.04 years. The most common tumor sites were femur (46%) and tibia (41%). Bone pain (56 cases), swelling (18 cases) and pathologic fractures (11 cases) were the most common complaints.
    Conclusion
    Osteosarcoma can be recognized as a malignancy in young male adults, which is characterized mainly with pain.