فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences - Volume:6 Issue: 4, 2005

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:6 Issue: 4, 2005

  • 90 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/06/30
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مقالات پژوهشی
  • فاظمه کیخا، معصومه میرتیموری، زهرا صیادی صفحه 245
    زمینه و هدف
    بعد از سزارین بیماران به علت واکنش فیزیولوژیک پیچیده در پاسخ به آسیب بافتی و اتساع احشاء و انقباضات رحم، درد حاد دارند. این مطالعه برای بررسی اثر شیاف رکتال ایندومتاسین به عنوان ضد درد بعد از سزارین طراحی شده و به مقایسه شدت درد و دفعات مصرف مخدرهای ضد درد در صورت استفاده و یا عدم استفاده از شیاف ایندومتاسین می پردازد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه کارآزمائی بالینی است که روی 104 خانم سزارین شده با بیهوشی عمومی در زایشگاه قدس زاهدان طی سالهای 82-1381 انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری احتمالی در گروه مورد 52 بیمار به صورت تصادفی انتخاب شدند و هر 12 ساعت یکبار برای سه بار بعد از سزارین 100 میلی گرم شیاف رکتال ایندومتاسین دریافت کردند. در 52 نفر گروه شاهد بعد از سزارین ایندومتاسین استفاده نشد. همه بیماران از نظر سابقه بیماری های مزمن، سابقه جراحی قبلی، نوع بیهوشی، برش جراحی قبلی یکسان بودند. بیماران هر 6 ساعت بعد از سزارین از نظر دفعات درد شدید، دفعات تزریق مخدرها، زمان شروع رژیم غذایی و خارج شدن از بستر مقایسه شدند. اطلاعات آماری توسط آزمون کای دو آنالیز شدند و برای بررسی ارتباط مصرف ایندومتاسین با بروز درد، مصرف مخدر و زمان شروع رژیم و برخاستن از بستر Odds Ratio محاسبه شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه در گروه دریافت کننده ایندومتاسین نسبت به گروه شاهد، اظهار درد شدید و نیاز به مصرف مخدرهای ضد درد بعد از عمل جراحی 6.2 برابر کمتر بوده و از نظر آماری تفاوت معنی داری داشته (0.01=P) و بیماران گروه مصرف کننده ایندومتاسین به نسبت 6.7 برابر زودتر از بستر بلند شده و 12.2 برابر سریعتر رژیم غذایی را شروع کرده اند (0.0001=P).
    نتیجه گیری
    استفاده از شیاف رکتال ایندومتاسین بعد از عمل سزارین باعث کاهش بارز احساس درد شدید و کاهش نیاز به مصرف مخدرهای ضد درد شده و با کوتاه کردن زمان خارج شدن از بستر و شروع رژیم غذایی، دوره نقاهت بعد از سزارین را کوتاه می کند.
    کلیدواژگان: زایمان سزارین، ایندومتاسین، شیاف ر کتال
  • الناز روشندل، محمدرضا رضایی لشکاجانی، آزیتا حکمت دوست، حمید محقق شلمانی، طاهره غازیانی، حسین سندی، سیدموید علویان صفحه 253
    زمینه و هدف

    هپاتیت اتوایمیون نوعی التهاب سلولهای کبدی عود کننده با علت نامشخص است. نظر به شیوع و روند رو به افزایش آن و عوارض شناخته شده بیماری و عدم گزارشات کافی موارد بیماری در کشور، در این مطالعه علایم بالینی و آزمایشگاهی بیماران هپاتیت اتوایمیون مراجعه کننده به سه مرکز گاستروانترولوژی تهران در سال 1382 مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه توصیفی کلیه بیماران مبتلا به هپاتیت اتوایمون مراجعه کننده در طول یک سال مورد بررسی قرار گرفتند. فرم اطلاعاتی جهت بررسی تابلوی بالینی و آزمایشگاهی این بیماری طراحی شد و اطلاعات بیماران بر اساس پرونده و مصاحبه رو در رو با آنها وارد این فرم ها گردید. در صورت عدم رضایت بیمار، نقص پرونده و عدم امکان مصاحبه با بیمار، نمونه مورد نظر از مطالعه خارج شد. یافته تابلوی بالینی و آزمایشگاهی آن ها با آمار توصیفی ارایه گردید.

    یافته ها

    مطالعه روی تعداد 46 بیمار واجد شرایط انجام گرفت. سن متوسط ابتلا 24 سال و 83% آن ها زن بودند. تمامی این بیماران مبتلا به تیپ I هپاتیت اتوایمیون بوده و 17% بیماری اتوایمیون همراه داشتند که دیابت تیپ I و همولیز اتوایمیون هر کدام با 4.3% از شیوع بیشتری برخوردار بودند. بروز بیماری در 87% موارد به صورت مزمن و در 5% به صورت حاد بود، 8% بیماران بدون علامت بودند. شایعترین علائم بیماری به ترتیب زردی (59%)، ضعف (33%)، بی اشتهایی (28%)، درد شکمی (26%)، تهوع (26%)، آرترالژی (20%)، خارش خفیف (15%) و استفراغ (11%) بود. شایعترین نشانه های بیماری به ترتیب: اسپلنومگالی (33%)، هپاتومگالی (30%)، زردی (17%)، تندرنس RUQ (%15)، آسیت (15%)، ادم محیطی (13%) و عروق کلترال در 3% موارد بود. مارکرهای ویروسی مربوط به هپاتیت B و C در کلیه بیماران منفی بود و میزان فریتین و مس سرم در تمامی آنها در اندازه های نرمال بود. 93% بیماران AST و 74% آلکالین فسفاتاز بالا داشتند. هیپربیلی روبینمی 39% و هیپرگاماگلوبولینمی در 67% موارد گزارش شد، از مارکرهای سرولوژیک ASMA، ANA، P-ANCA و AMA به ترتیب در 50، 37، 4 و 13% بیماران مثبت بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که اکثر بیماران ایرانی مبتلا به تیپ I هپاتیت اتوایمیون بوده و سایر اشکال ندرتا مشاهده می شود. سن ابتلا در این بیماران کمتر از مطالعات دیگر بوده و موارد حاد بیماری کمتر از آنها گزارش شده است. در ضمن به نظر می رسد میزان هیپرگاماگلوبولینمی و بروز اتوآنتی بادی ها در بیماران ایرانی کمتر باشد. گزارش تجربیات سایر همکاران درخواست می گردد.

    کلیدواژگان: ایران، تهران، علایم بالینی، هپاتیت اتوایمیون، یافته های آزمایشگاهی
  • سیدمحمدتقی حسینی طباطبایی، فریبا سوادکوهی صفحه 261
    زمینه و هدف
    نارسایی مزمن کلیه وضعیتی غیر قابل برگشت و علت مهم ابتلا و مرگ و میر کودکان در جهان می باشد. علل آن در نقاط مختلف جغرافیایی بدلیل عوامل ژنتیکی و محیطی متفاوت می باشد. تعیین علل CRF می تواند به درمان مناسب بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن کمک نماید.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 76 بیمار مبتلا به CRF در طی دوره 9 ساله انجام شد. بیماران در بخش نفرولوژی بستری و یا تحت نظر درمانگاه و بخش دیالیز قرار داشتند. اطلاعات مورد نیاز در فرمهای مخصوص تکمیل و سپس آنالیز شد.
    یافته ها
    4.8% موارد بستری های بخش نفرولوژی و 0.23% بستری های کل بیمارستان مبتلا به CRF بودند. متوسط سن برای شروع CRF، 9.2±4.1 سال بود. شایعترین علت CRF شامل اختلالات آناتومیک مادرزادی در سیستم ادراری (47.4%)، نفریتهای اکتسابی (15.8%)، بیماری های ارثی کلیوی (9.2%)، سنگهای کلیوی (7.9%) بود. 67.5% والدین بی سواد، 75% تحت پوشش بیمه، 56.6% نسبت نزدیک فامیلی و دارای متوسط درآمد ماهیانه 1150000 ریال بودند. 8 نفر از بیماران غیر ایرانی بودند.
    نتیجه گیری
    تشخیص زود هنگام و مدیریت مناسب شایع ترین علل CRF، ممکن است موجب پیشگیری از آن و تاخیر در پیشرفت به سمت مرحله نهایی نارسایی کلیوی شود.
    کلیدواژگان: گل واژه ها: نارسایی مزمن کلیوی، اتیولوژی، اختلالات آناتومیک مادرزادی، دستگاه ادراری
  • سرور آرمان، محبوبه فیروزکوهی مقدم صفحه 267
    زمینه و هدف
    شیوع مشکلات هیجانی رفتاری در خواهران و بردران سالم کودکان عقب مانده ذهنی 1.6 تا 2 برابر جمعیت افراد عادی است. این امر می تواند آینده این کودکان را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. هدف از این مطالعه شناخت تاثیر مداخلات حمایتی و مشاوره خانواده در کاهش مشکلات کودکان مذکور است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه در سال 1382 به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 32 نفر (سن بین 6-12 سال) که دارای مشکل رفتاری هیجانی بودند و همچنین خواهر یا برادر مبتلا به عقب ماندگی ذهنی داشتند، در کلینیک مشاوره کودکان اصفهان صورت گرفت. ابزار سنجش این مطالعه پرسشنامه راتر و مصاحبه بالینی بر اساس معیارهای انجمن روانپزشکی آمریکا DSM-IV بود. بعد از نمونه گیری، کودکان با مشکلات رفتاری عاطفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه مورد و والدین آنها تحت 6 جلسه هفتگی مشاوره یک ساعته قرار گرفتند. 6 هفته بعد از پایان مداخله مجددا پرسشنامه و مصاحبه به عمل آمد. نتایج قبل و بعد از مداخله در دو گروه با آزمون P جفت شده تحت نرم افزار SPSS بررسی شد.
    یافته ها
    به طور کلی شیوع اختلالات هیجانی رفتاری در خواهر و برادران افراد عقب مانده ذهنی 53.2% بود. تفاوت میانگین نمره آزمون راتر قبل و بعد از انجام مداخله در گروه مورد به ترتیب 17.1±5.6 و 5.6 14.7± بود که اختلاف آنها معنی دار بود (0.001=P)، اما در گروه شاهد تفاوت معنی داری بین پیش آزمون و پس آزمون وجود نداشت (0.4=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، مداخلات شناختی رفتاری در کاهش مشکلات رفتاری و هیجانی خواهران و برادران افراد عقب مانده ذهنی می تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: مشکلات هیجانی رفتاری، مداخلات رفتاری شناختی، عقب مانده ذهنی
  • محمد جواد احسانی اردکانی، مژگان فروتن، نسرن امانی، مریم حسین نژادی یزدی، عیسی نشاندار اصلی، حمید محقق شلمانی، محمدرضا زالی صفحه 275
    زمینه و هدف
    آشالازی اختلال حرکتی مری با علت نامشخص می باشد. روش های تشخیصی آن شامل موارد زیر است: باریوم ازفاگوگرام که ساده و در دسترس است، سینتی گرافی رادیونوکلئید روشی کم هزینه، آسان و در دسترس و قابل تحمل که کمترین همکاری را از بیمار می خواهد و مانومتری مری که همچنان به طور گسترده ای در بالین مورد استفاده است. هدف این مطالعه مقایسه این روش ها با هم قبل و بعد از دیلاتاسیون مری با بالون می باشد.
    مواد و روش کار
    17 بیمار مبتلا به آشالازی کاردیا هم از نظر علایم بالینی و هم با روش های تشخیصی (مانومتری، ازوفاگوگرام با باریوم و سینتی گرافی) قبل و بعد از درمان با دیلاتاسیون پنوماتیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. میزان بهبود در علایم بیماران بعد از درمان تعیین شده و با میزان بهبود در مقادیر نتایج سه روش تشخیصی ذکر شده ارتباط داده شد. میزان بهبود علایم بعد از درمان بر اساس درصد کاهش علایم به دو گروه تقسیم شد: 1- کمتر از 80% پیشرفت، 2- موفقیت شامل بیش تر یا مساوی 80% پیشرفت.
    یافته ها
    12 (70.6%) از بیماران میزان بهبود در امتیاز علایم بیش تر یا مساوی 80% داشتند. همه اندکس های تشخیصی قبل و بعد از درمان اختلاف آماری معنی داری داشتند. اما اختلاف معنی داری بین دو گروه بهبود علایم از نظر بهبود اندکس های تشخیصی سینتی گرافی یا بلع باریوم وجود نداشت. همچنین هیچ همراهی یا ارتباطی بین امتیاز علایم بالینی و بهبود ارتفاع باریوم یا اندکس تخلیه در سینتی گرافی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه نتیجه کوتاه مدت خوبی بعد از دیلاتاسیون پنوماتیک بدست آمد که مشابه دیگر مطالعات بود. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که به مطالعه آشالازی با باریوم یا سینتی گرافی نباید به تنهایی جهت ارزیابی آشالازی یا کفایت درمان آن اعتماد کرد.
    کلیدواژگان: آشالازی، دیلاتاسیون پنوماتیک، مانومتری، مطالعه باریوم، سینتی گرافی
  • بتول شریفی مود، اسماعیل صانعی مقدم، مسعود صالحی، سهیلا خسروی صفحه 283
    زمینه و هدف
    آرایشگران حین انجام کار ممکن است در معرض خون و مایعات بدنی مشتری های خود قرار گیرند، در نتیجه هم خود آرایشگران و هم مشتری آنها در معرض خطر ابتلا به عفونت قرار دارند. این مطالعه به منظور بررسی شیوع عفونت ویروس هپاتیت B در آرایشگران شهر زاهدان انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این بررسی مورد شاهدی به منظور تعیین فراوانی عفونت ویروس هپاتیت B بر روی 103 نفر از آرایشگران شهر زاهدان و 110 مورد از گروه شاهد که کارکنان بانک بودند، صورت گرفت بعد از دریافت رضایتنامه و تکمیل فرم اطلاعاتی، نمونه های خون جمع آوری شد و جهت تعیین HBsAg و anti-HBc به روش الیزا با استفاده از کیت های تجاری Sorin- Biomedica مورد آزمایش قرار گرفت.
    یافته ها
    مشخص شد که شیوع عفونت در آرایشگران (27%، فاصله اطمینان 95%=35.7-18.3) نسبت به گروه شاهد (9.98%، فاصله اطمینان 95%=15.7-4.3) بیشتر است. 21 نفر (75%) از آرایشگران آلوده، سابقه کار بیشتر از 5 سال داشتند. 25 نفر (89.3%) افرادی که آلوده بودند در معرض برش قیچی قرار گرفته بودند. ارتباط معنی داری بین سابقه کار در حرفه آرایشگری و میزان آلودگی مشاهده شد (0.001=P). همینطور مشخص شد که ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی و جراحت حین انجام وجود دارد (0.005=P).
    نتیجه گیری
    مشاهدات این مطالعه مشخص نمود که عفونت با ویروس هپاتیت B در آرایشگران در مقایسه با گروه شاهد بیشتر است. منشا آلودگی در این افراد فاکتورهایی از قبیل برش قیچی و جراحت در حین کار می تواند باشد.
    کلیدواژگان: عفونت ویروس هپاتیت B، آرایشگران، زاهدان، سرو اپیدمیولوژی
  • منصور کرجی بانی، فرزانه منتظری فر، مهدی محمدی، علیرضا داشی پور صفحه 289
    زمینه و هدف
    یکی از روش های تعیین سلامتی کودکان ارزیابی رشد جسمی آنها بر اساس چاقی و لاغری با استفاده از شاخص های وزن و قد می باشد، لذا این مطالعه به منظور تعیین شیوع چاقی و لاغری در شهر زاهدان انجام شد.
    مواد و روش کار
    در مطالعه توصیفی در سال 1381 تعداد 2067 دختر دانش آموز مقطع ابتدایی 7 تا 11 سال از دبستانهای دو ناحیه آموزش و پرورش شهر زاهدان به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب و سنجش وزن و قد آنها انجام گردید. جهت تعیین کم وزنی از شاخص وزن برای سن، کوتاه قدی از قد برای سن و کم وزنی و لاغری از وزن برای قد و شاخص توده بدن استفاده شد طبقه بندی وضعیت افراد بر اساس هر یک از معیارها با استفاده از صدکهای کمتر از 3 استاندارد NCHS تعیین شد. همچنین کمتر از صدک پنجم شاخص توده بدن، لاغر و بیشتر از صدک 95 به عنوان چاقی مشخص گردید.
    یافته ها
    بر اساس شاخص های وزن برای سن، وزن برای قد و قد برای سن کودکان مورد مطالعه به ترتیب 321 نفر (15.6%) کم وزن، 139 نفر (9%) لاغر و 309 نفر (15%) کوتاه قد بوده و بر اساس صدکهای وزن برای قد در مدارس نیمه برخوردار و برخوردار به ترتیب 157 نفر (11.2%) و 20 نفر (14.2%) لاغر ارزیابی شدند و با افزایش سن تفاوت صدکهای رشد وزنی و قدی در مقایسه با استاندارد NCHS افزایش می یافت. همچنین بر اساس شاخص توده بدن 683 نفر (33%) افراد لاغر و 33 نفر (1.5%) در معرض چاقی و فقط 22 نفر (1.4%) افراد چاق بودند.
    نتیجه گیری
    در مقایسه میزانهای بدست آمده با استانداردها به نظر می رسد در حال حاضر چاقی معضل بهداشتی و درمانی در جامعه محسوب نمی شود و عمدتا مسئله لاغری مطرح است همچنین دیده شده که وضعیت دختران دانش آموز مدارس برخوردار مناسب تر از مدارس نیمه برخوردار بود. به هر حال پایین بودن شاخصهای فوق نسبت به استاندارد نمایانگر درجات مختلف لاغری از خفیف تا شدید در کودکان می باشد.
    کلیدواژگان: چاقی، لاغری، دختران دانش آموز، مدارس برخوردار و نیمه برخوردار، زاهدان
  • حمیرا رشیدی، هوشنگ سندگل، فرید فتاحی، محمد کاظمی مومنی صفحه 297
    زمینه و هدف
    در بیماری دیابت بالا بودن قند خون به علل مختلف و توسط مکانیسم های گوناگون موجب ایجاد عوارض مزمن و اختلال عملکرد اندام های بدن می شود و جهت جلوگیری از ایجاد عوارض باید با درمان داروئی به صورت قرص های خوراکی یا توسط انسولین حالت نرموگلیسمی ایجاد شود. در بیماران دیابتی تیپ II که اغلب تحت درمان با داروهای خوراکی کاهنده قند خون می باشند، شکست درمان به دو صورت اولیه و ثانویه از مشکلات درمانی است که جهت رفع این عارضه باید بیمار را تحت درمان با انسولین قرار داد. قبل از تغییر رژیم درمانی خوراکی به انسولین، افزودن داروهای کمکی می تواند تا حدودی به کنترل قند خون کمک نماید که از جمله این داروها، کلروکین نام برده می شود. در این مطالعه بر آن شدیم تا اثر کلروکین را در این بیماران بررسی نمائیم.
    مواد و روش کار
    در این کارآزمایی بالینی طی مدت یک سال 55 بیمار دیابتی به دو گروه درمان (26 نفر) و عدم مداخله (29 نفر) تحت درمان با کلروکین و دارونما به مدت 3 ماه و 2 بار در روز قرار گرفتند. در ابتدای مطالعه و پایان ماه های اول و دوم و سوم میزان قند خون ناشتا (FBS) و قند خون پس از غذای (2hppBS) آنها اندازه گیری شد و تغییرات آنها در هر گروه و نیز بین دو گروه توسط روش های آماری من ویتنی و ویلکاکسون مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    هر دو گروه از نظر داده های پایه و میزان FBS و 2hppBS اولیه با هم مشابه بوده و اختلاف آماری نداشتند. در پایان ماه سوم مطالعه قند خون ناشتا و پس از غذای این دو گروه کاهش مشخصی نسبت به ابتدای مطالعه نشان داد (0.0001=P) لیکن این کاهش در بین دو گروه با هم اختلاف آماری نداشت (به ترتیب 0.661=P و 0.782=P). هر چند که در پایان ماه های اول و دوم تنها کاهش میزان قند خون ناشتا بین دو گروه مشخص بود (0.006=P ماه اول و 0.05=P ماه دوم).
    نتیجه گیری
    هر چند که در مطالعات انجام شده دیگر کلروکین را در کاهش میزان قند خون بیماران دیابتی تیپ II موثر اعلام نموده اند، اما در این مطالعه این نکته به اثبات نرسید که دلایل این اختلاف می تواند ناشی از اختلاف در طول مدت تجویز دارو و نیز تجویز هیدروکسی کلروکین به جای کلروکین و یا عدم وجود گروه شاهد در مطالعات قبلی باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، کلروکین، قند خون
  • آیین نگارش مجله
    صفحه 305
  • محمد هاشمی، سعید قوامی صفحه 307
    کالپروتکتین پروتئینی هترودیمر بوده و توانایی اتصال به کلسیم (Ca+2) و روی (Zn+2) را دارد. این پروتئین در سیتوزول نوتروفیل ها و در غشا مونوسیت ها وجود دارد. به دنبال فعال شدن نوتروفیل ها یا اتصال مونوسیت ها به اندوتلیال کالپروتکتین آزاد شده و میزان آن در سرم یا مایعات بدن یک شاخص مهم التهاب است. کالپروتکتین هم اثر باکتریواستاتیک و هم اثر شبه سیتوکینی در موضع ایفا می کند. نقش های فیزیولوژیک این پروتئین به خوبی شناخته نشده و تحقیقات گسترده ای در این زمینه در آزمایشگاه های معتبر دنیا در حال انجام است.
  • علیرضا خزایی، حسن عنایتی، هوشنگ رفیقدوست، زهرا سپهری صفحه 315
    بیماری کیست هیداتید به وسیله انگلی به نام اکی نوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. انسان در واقع میزبان واسط می باشد که به صورت تصادفی به یک یا چند کیست هیداتید مبتلا می گردد. معمولا کیست در کبد یا ریه و به ندرت، در قسمتهای دیگر بدن جایگزین می گردد. همانگونه که در این مورد گزارش می شود، کیست هیداتید به صورت کیست پانکراسی تظاهر کرده است. در بررسی اولیه توسط سونوگرافی و سی تی اسکن تشخیص سودو کیست پانکراس داده شد. کیست به طور موفقیت آمیزی با عمل جراحی خارج و بعد از تشخیص آزمایشگاهی کیست هیداتید تائید شد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، پانکراس، اکی نوک 3 و کوس گرانولوزوس
  • نامه ای به سردبیر
    صفحه 321
  • نمایه نویسندگان
    صفحه 325
  • نمایه موضوعی
    صفحه 327
|
  • Keikha F. , Mirteimouri M. , Sayadi Z. Page 245
    Background
    All patients be experienced a feeling of pain after surgeries. We studied the sedative effect of rectal Indomethacin (R.I) after cesarean section (C/S) with general anesthesia and compared the severity of pain and frequency of narcotic use in case (use of R.I) and control group (UN use of R.I).Methods and Materials: In a clinical trial case - control study (2002-2003) 104 women with a C/S under general anesthesia in Zahedan Ghods hospital were studied. Patients randomly divided in two groups. 52 patients in case group received 100 mg Indomethacin rectaly every 12 hours. 52 patients in control group dont received Indomethacin.All patients visited carefully before C/S and preterm labor (<37 week of gestational age), history of previous C/S, asthma, peptic ulcer and kidney disease were excluded from this study. Induction of anesthesia was similar in all patients with 5 mg/iv morphine and 1-2mg/IV Fentanil general. Every 6 hours after C/S patients were fallowed and compared for frequency of sever pain and narcotic injection, the time of oral feeding and ambulation were recorded and analysis were done by SPSS.
    Results
    According to this study there was significant difference between feeling of severe pain and the need for sedative narcotic drugs in case and control groups after C/S (P<0.01). In case group patient’s ambulation and regular diet is shorter than control group.
    Conclusions
    It seems that rectal Indomethacin after C/S reduces the feeling of severs pain and narcotic use to six times, and reduces 6-12 time of the ambulation and eating regular diet. That can cause a short recovery period after C/S.
    Keywords: Cesarean section, Indomethacin, Rectal suppository
  • Roshandel D., Rezai Lashkajani, Hekmatdoost A., Mohaghegh, Shalmani H., Ghaziani T., Sendi H., Alavian Sm., Sherafat Kazemzadeh R., * Sima Hr, Zali M.R Page 253
    Background

    Autoimmune hepatitis (AIH) is a self-perpetuating hepatocellular inflammation of unknown cause. It is characterized by the presence of interface hepatitis on histologic examination, hyper gammaglobulinemia, and autoantibodies in serum. This study was performed to determine clinical and laboratory profile of AIH in Iran.Methods and Materials: The medical records of patients with AIH from 4 gastroenterology clinics in Tehran were retrospectively reviewed from September 1988 to May 2003. Forty-six patients with AIH whose medical records were complete were selected for final review.

    Results

    Of the 46 patients, 38 (82%) were female. The median age at presentation was 24 years. All patients fell into the category of AIH type-I. Seventeen percent had associated autoimmune diseases with diabetes type-I and autoimmune hemolytic disease being more common. The onset was acute in 5%and chronic in 87% with the remaining 8% being asymptomatic. The most common symptoms were icterus (59%) and fatigue (33%) and the most common signs were splenomegaly (33%) and hepatomegaly (30%). In all cases, HBV and HCV serum markers were negative and serum levels of ferritin and copper were within normal limits. High serum levels of AST, total billirubin and alkaline phosphatase were detected in 93%, 39% and 74%, respectively while hyper gammaglobulinemia was found in 67%. SMA, ANA, PANCA and AMA were positive in 50%, 37%, 4% and 13%, respectively.

    Conclusions

    AIH type-I is more common in Iran than in the United States and Europe and other types are seen rarely. Younger age at presentation, less frequent acute onset disease and lower rate of autoantibody positivity and hyper gammaglobulinemia may merit attention.

    Keywords: Autoimmune hepatitis, Clinical sign, Tehran, Iran
  • Husseini Tabatabaee Mt. , Savadkouhi F. Page 261
    Background
    Chronic renal failure is an irreversible disease and is a common cause of mortality and morbidity in the children throughout the world. The etiology is different according to genetic and environmental factors. Determining the cause of CRF can contribute to its appropriate management and prevention of its progress.Methods and Materials: A cross sectional study was performed on 76 patients with CRF in a 9 year period. The patients were either admitted to the nephrology ward or were under observation of the nephrology clinic or dialysis division. The required data were filled in special forms and then were analyzed.
    Results
    The average age of the patients for the initiation of CRF was 9.22± 4.1 years. 4.8% of those admitted to the nephrology ward and 0.23% of total admissions in the hospital suffered CRF. The most common causes of CRF in decreasing of frequency were congenital anatomic disorders of the urinary tract (47.4%), acquired nephritis (15.8%), inherited renal diseases (9.2%), and renal calculi (7.9%). 67% of the parents were no educated, 75% were insured, 56.6% were close relatives and had an average monthly income of 1150000 Rials. Eight of the patients were non-Iranians.
    Conclusions
    Early diagnosis and appropriate management of the most common causes of CRF might prevent the disease or retard the progress to end stage renal failure.
    Keywords: Chronic renal failure, Etiology, Congenital anatomic disorders, Urinary tract
  • Arman S. , Firooz Koohi M. Page 267
    Background
    The prevalence of emotional - behavioral disorders in the normal sibling of mental disabled children is 1/6 –2 times as the normal population. This can affect deeply the future of these children. The aim of this research is to consider cognitive- behavioral intervention as a way to decrease the sibling’s problem.Methods and Materials: This study was performed as randomized clinical trials on 32 siblings (aged between 6-12 year old) of mental disabled children in 2003 in child guidance clinic, Isfahan. The data collection tool included clinical interview according to DSM-IV- TR criteria and Rutters questionnaire.
    Results
    Generally, the prevalence of emotional- behavioral problems of siblings of mental disabled children were 53.2 percent, the mean score for Rutters questionnaire was 17.08±5.6 and 14.66±5.63 before and after intervention respectively (P=0.001). But there wasn’t significant difference between pre and post test in control group (P= 0.4)
    Conclusions
    The results showed that cognitive and behavioral interventions, reduces the emotional and behavioral problems in the sibling of mental disabled children.
    Keywords: Emotional, behavioral problem, Mental Retardation, Cognitive, behavioral intervention
  • Ehsani Ardakani Mj. , Foroutan M. , Amani N. , Hossein Nezhad Yazdi M. Neshandar Asli I. , Mohaghegh H.Md, Zali Mr. Page 275
    Background
    Achalasia is a motility disorder of unknown etiology. Diagnostic techniques include Barium esophagram, simple and widely available, radionuclide transit/emptying scintigraphy, a low-cost procedures, easy to perform and widely available, well tolerated and require minimum cooperation by patients and esophageal manometry that continues to be used widely in clinical practices, primarily because of its perceived value. Aim of this study was to compare methods of manometry, barium swallow and scintigraphy before and after pneumatic dilation.Methods and Materials: 17 patients with achalasia of cardia were evaluated both symptomatically and objectively (esophageal manometry, timed barium esophagram, and scintigraphic emptying index) before treating them with pneumatic dilation and after. The degree of patient symptom improvement post therapy was recorded and correlated with improvement of three methods indices. The degree of improvement after treatment was determined as the percentage of reduction of symptoms, divided into two groups (1) <80% improvement; (2) success: ≥80% improvement.
    Results
    12 (70.6%) of patients had score improvement of ≥80%. All the diagnostic indices were significantly different between pre and post therapy. But, there was not significant difference between two groups of symptom improvement for indices of barium swallow or scintigraphy and also any association or correlation between patient symptom score and barium height improvement or emptying index improvement.
    Conclusions
    We yielded 70.6% short-term good result after PD, similar to other studies. Our results showed that transit or barium study should not be relied upon in isolation for assessment of the efficacy of treatment.
    Keywords: Erect Esophageal Transit Scintigraphy, Manometry, Barium swallow, Achalasia, Balloon Dilation
  • Sharifi Mood B. , Sanei Moghadam E. , Salehi M. , Khosravi S. Page 283
    Background
    Barbers in Iran may often be exposed accidentally to the blood or bloody fluids of the customers. The aim of this study was to determine the prevalence of HBV infection in the barbers.Methods and Materials: This study was a case-control survey. We conducted a seroepidemiological study to determine the prevalence of HBs Ag and antibody against HBc Ag (anti- HBc) among the103 barber and 110 control subjects in the Zahedan, a city in south eastern of Iran.
    Results
    The prevalence of HBV was found to be higher in the barbers (27%, CI=95%, 18.3, 35.7) than in the comparison group (9.98%, CI=95%,4.3,15.7). Twenty – one (75%) contaminated barbers Hepatitis B had more than five years duration of occupation. A significant relationship was found with the duration of occupation and Infection in the barbers (P<0.001). Among the seropositive subjects, it was found, that the most of them (89.3%) had been exposed to scissor cuts. (P=0.005)
    Conclusions
    Our data suggest that HBV infection may constitute occupational hazards for the barbers.
    Keywords: Seroepidemiological study_Hepatitis B virus_Barbers_Zahedan
  • Karaji Bani M. , Montazerifar F. , Mohammadi M. , Dashipur Ar. Page 289
    Background
    One of the routine methods in diagnosis of physical growth and study of obesity and wasting prevalence in children is, through body weight and height indicators and its comparison with NCHS standard respectively.Methods and Materials: According to a descriptive study 2067 girl students from primary schools aged 7-11 years were chosen in a randomized and systemic method from two different areas of Zahedan. Hence weight and height were measured. In order to determine under weight, stunting and wasting different indices as: body weight for age, height for age and weight for height on the basis of NCHS standard were employed. On the basis of below 3rd percentile NCHS standard was determined malnutrition. Furthermore obesity was determined by body mass index too, in this regard below 5th percentile was considered wasting and above 95th percentile obese.
    Results
    The results on the basis of weight for age, weight for height and height for age were 15.6% (under weight), 9% (wasting) and 15% (stunting) respectively. According to percentiles of the weight for height 11.2% and 14.2% of the students were waste in lower and higher class respectively. According to increasing of the age, the different percentiles of weight and height growth were more changed as compared with NCHS standard. However on the basis of body mass indexes 1% of students were obese and those in higher class had better situation than those in lower class.
    Conclusions
    Therefore it is concluded that obesity is not a major problem as compared to wasting. Besides it seems the reduction of those indicators were showed different degree of protein energy malnutrition in the children. Hence it is usually recommend further studies and applied from regional standards.
    Keywords: Obesity, Wasting, Student girls, Lower, Higher classes, Zahedan
  • Rashidi H. , Sanadgol H. , Fattahi F. , Momeni Mk. Page 297
    Background
    Diabetes mellitus as a most common metabolic disorder of human has a progressive prevalence that in this disease hyperglycemia from different causes produces several chronic complications in multiple organs by different mechanism. Normoglycemia is the way of prevention of complication that can induce by treatment with oral hypoglycemic agent (O.H.A) or insulin. In type II diabetes the patient treated with O.H.A the failure of treatment is important problem that maybe primary or secondary. Resolving of this problem is changing the treatment to insulin therapy. Before this changing we can add some accessory drug to O.H.A regimen for better controlling of blood sugar. One of these drugs is Chlroquine. In this study we decided to evaluate the effect of Chlroquine on level of blood sugar of DM II.Methods and Materials: During one year 55 patient in 2 groups as case (25 patients) and control (29 patients) treated with Chlroquine and placebo for 3 months. At first point and end of first, second and third month of study we measured the fasting blood sugar (FBS) & two hours post prandial blood sugar (2hppBS) and evaluate the change of FBS and 2hppBS in each group and between of two groups.
    Results
    The mean age of the case and control group are 53/53±6//44 & 53/58± 7/83 and mean BMI of two groups are 26/25±3/6 & 24/95±3/25. Mean duration of disease of two groups are 7±4/68 & 6/44±5/3. Those two groups of patients for these parameters and also for basic FBS & 2hppBS are statistically equal. At the end of three months of study FBS & 2hppBS in each group significantly decreased (P<0/001). But this different between two groups are not significant (P=0/661 for FBS & P=0/782 for 2hppBS). But in the end of the first and second months FBS in case group is significantly lower from control group (P=0/006 for first month & P=0/05 for second one).
    Conclusions
    Although in other studies that done Chlroquine has reported effective in decreasing of blood sugar of patient with DM type II, but in this study has not approved. Reasons of this difference maybe because of different of duration of study or use of hydroxychlroquine instead of Chlroquine or dont being of control group in pervious study.
    Keywords: Diabetes mellitus, Chlroquine, FBS, 2hppBS
  • Khazaei Ar. , Enayati H. , Rafighdoost H. , Sepehri Z. Page 315
    Hydatid disease is caused by the Echinococcus Granulosus. On occasion man is an intermediate host in whom the disease is manifested by the presence of one or more hydatid cysts, usually asymptomatic. In this case it was presented as a pancreatic cyst and discovered on ultrasonography and CT scan as pseudo cyst and after successfully operation hydatid cyst of pancreas was definite diagnosis.
    Keywords: Hydatid cyst, Pancreas, Echinococcus Granulosus