فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences - Volume:7 Issue: 1, 2005

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:7 Issue: 1, 2005

  • 90 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/04/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی صائب، سعید نظیفی، مرتضی یاوری صفحه 1
    مواد و روش کار
    35 قطعه خرگوش نر سالم انتخاب و به طور تصادفی به 7 گره پنج تایی تقسیم شدند. خرگوش ها از نژادNew Zealand white و به وزن تقریبی 5 کیلوگرم بودند. به هر گروه آزمایشی (شامل 5 قطعه خرگوش) درصدهای متفاوتی از روغن پسته وحشی به تنهایی و به صورت مخلوط با روغن نباتی، روغن دنبه و کلسترول داده شد. چربی ها و لیپوپروتیین های سرم خون به روش های متداول آزمایشگاهی مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که پس از مصرف جیره های حاوی 10 و 20 درصد روغن پسته وحشی غلظت تری گلیسیرید، کلسترول، لیپیدتام، – کلسترول، VLDL – کلسترول و LDL – کلسترول سرم در دفعات مختلف نمونه گیری دارای اختلاف آماری معنی دار هستند (0.05>P)، به طوریکه با پیشرفت زمان مصرف جیره های حاوی 10 و 20 درصد روغن پسته وحشی، روند کاهش معنی داری در غلظت تری گلیسیرید، کلسترول، لیپید تام، VLDL – کلسترول و LDL – کلسترول و افزایش معنی داری در غلظت HDL – کلسترول سرم دیده شد (0.05>P).مصرف روغن پسته وحشی به صورت مخلوط با روغن دنبه و یا روغن نباتی و کلسترول با درصدهای مختلف نشان داد که غلظت چربی ها و لیپوپروتیین های سرم خون خرگوش های نر با پیشرفت زمان مصرف، تغییرات کاهشی یا افزایشی مشخی و معنی داری ندارند.
    نتیجه گیری
    مصرف روغن پسته وحشی سبب کاهش LDL – کلسترول و افزایش HDL کلسترول سرم می شود.
    کلیدواژگان: روغن پسته وحشی (بنه)، چربی، لیپوپروتئین، سرم، خرگوش نر
  • محمد افخمی اردکانی، حمیدرضا جعفری زاده صفحه 9
    زمینه و هدف
    تا قبل از اضافه شدن مت فورمین به داروهای خوراکی ضد دیابت، در صورتی که بیماران دیابتی نوع 2 به سولفونیل اوره پاسخ نمی دادند، از انسولین جهت کنترل دیابت استفاده می شد و به همین علت مصرف انسولین در بیماران دیابتی نوع 2 بیشتر از حال حاضر بود. هدف از این مطالعه بررسی میزان موفقیت جایگزین انسولین با داروهای خوراکی ضد دیابت در بیماران دیابتی نوع 2 که با انسولین درمان می شدند، می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه بر روی 32 بیمار دیابتی نوع 2 که با انسولین درمان می شدند و دارای مدت بیماری کمتر از 30 سال و مدت استفاده از انسولین کمتر از 10 سال بوده و کمتر از 40 واحد انسولین دریافت می کردند انجام شد. در این بیماران درمان ترکیبی مت فورمین و گلی بن کلامید جایگزین انسولین شد. این بیماران به روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان انتخاب شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه از 32 بیمار، در 20بیمار (62.5%) موفق به تبدیل انسولین به داروهای خوراکی ضد دیابت شدیم و در 12 بیمار (37.5%) این امر موفقیت آمیز نبود (0.014=P). دربیمارانی که کمتر از 10 سال سابقه دیابت داشتند، 13 نفر از 16 نفر و در بیمارانی که بیش از 10 سال سابقه دیابت داشتند، در 7 نفر از 16 نفر تبدیل انسولین به قرص های خوراکی ضد دیابت موفقیت آمیز بود (0.028=P). در بیمارانی که 10 تا 25 واحد انسولین دریافت می کردند، میزان موفقیت 76.5% و در گروهی که 26 تا 40 واحد انسولین دریافت می کردند موفقیت 46.7% بود (0.05=P). بین موفقیت در کنترل قند خون با داروهای خوراکی ضد دیابت با سن، مدت انسولین درمانی، میزان انسولین مصرفی و شاخص توده بدنی رابطه ای وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد هر چه طول دیابت نوع 2 و میزان مصرف انسولین کمتر باشد، احتمال جایگزینی با داروهای خوراکی ضد دیابت بیشتر است.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، گلی بن کلامید، مت فورمین، درمان ترکیبی
  • هادیی سالاری، سید علیرضا سجادی صفحه 15
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع اضطراب در نوجوانان و تاثیر شرایط محیطی بر آن، هدف از پژوهش حاضر بررسی میزان اضطراب در نوجوانان ساکن در شبانه روزی ها و مقایسه آن با نوجوانان ساکن در خانواده در دو شهر زاهدان و گناباد می باشد.
    مواد و روش کار
    در این پژوهش دو شهر در مجموع 268 نفر آزمودنی (134 نفر ساکن در شبانه روزی و 134 نفر ساکن در خانواده) که دارای دامنه سنی بین 13 تا 19 سال بودند به روش نمونه گیری غیر تصادفی در افراد ساکن در شبانه روزی و به روش تصادفی در افراد ساکن در خانواده انتخاب شدند. در هر دو گروه آزمون اضطراب کتل (شامل 40 سوال) اجرا شد. یافته ها با استفاده از آزمون (Z)، معنی دار بودن دو نسبت مستقل مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    بین دو گروه ساکن در شبانه روزی و ساکن در خانواده از نظر اضطراب شدید اختلاف معنی داری وجود دارد. (0.05>P) همچنین در دو گروه دختر ساکن شبانه روزی و ساکن خانواده از نظر اضطراب متوسط (0.001>P) و در دو گروه پسر ساکن شبانه روزی و ساکن خانواده از نظر اضطراب شدید نیز اختلاف معنی دار مشاهده گردید. (0.01>P)علاوه براین بین پسران و دختران (در کل) نیز از نظر اضطراب شدید 0.001>P و متوسط 0.04>P بدون در نظر گرفتن محل سکونت اختلاف معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های فوق به نظر می رسد سکونت در شبانه روزی و جنسیت (مونث) فرد را برای ابتلا به اضطراب مستعد می سازد.
    کلیدواژگان: اضطراب، شبانه روزی، خانواده، نوجوان
  • اثرات استروژن، پروژسترون و تستوسترون بر پرولیفراسیون رده های سلولی سرطان پستان
    محمد هاشمی، سعید قوامی صفحه 21
    زمینه و هدف
    هورمون های استروئیدی پرولیفراسیون سرطان پستان را تحت تاثیر قرار می دهند.هدف از این پژوهش بررسی اثرات 17- b استرادیول، پروژسترون و تستوسترون بر رده های سلولی سرطان پستان MCF-7و MDA-MB468 می باشد.
    مواد و روش کار
    سلول ها در محیط کشت با سرم استریپ شده توسط چارکول محتوی غلظت های مختلف هورمون های استروژون، پروژسترون تستوسترون و در محیط کشت با سرم استریپ شده محتوی استرادیول (10 nM) و غلظت های مختلف پروژسترون و تستوسترون به مدت 72 ساعت کشت داده شدند. پرولیفراسیون سلولی با روش MTT ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که استرادیول به طور معنی داری سبب پرولیفراسیون رده سلولی MCF-7 می شود (0.05>P)، اما بر رده سلولی MDA-MB468 اثری ندارد. در حالی که پروژسترون به تنهایی اثر معنی داری بر رده های سلولی مورد مطالعه ندارد، ولی در حضوراسترادیول از پرولیفراسیون رده سلولی سلولی MCF-7 جلوگیری می کند. تستوسترون به طور معنی داری از پرولیفراسیون رده سلولی MCF-7 در حضور و غیاب استرادیول جلوگیری می کند ولی بر روی رده سلولی MDA-MB-468 اثری ندارد.
    نتیجه گیری
    پرولیفراسیون سلول های سرطان پستان وابسته یا غیر وابسته به هورمون هستند
    کلیدواژگان: رده های سلولی سرطان پستان، پرولیفراسیون، هورمون های استروئیدی
  • خدیجه فرخفال، محمد فاتحی، زهرا فاتحی حسن آباد صفحه 31
    زمینه و هدف
    گیاهان دارویی، به طور سنتی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده شده است. برای بررسی اثرات عصاره گیاهان مختلف روی دستگاه قلبی عروقی، پنج گیاه از منطقه جنوب خراسان تهیه و غلظت های مختلف از عصاره جوشانده کاکوتی، بومادران و عصاره خیسانده سنبل الطیب (علف گربه)، بنفشه و اسپند ساخته شد.
    مواد و روش کار
    تعداد 25 سر از موشهای صحرایی از نژاد اسپراگ داولی با وزن تقریبی 200 تا 250 گرم انتخاب شدند. حیوانات با تیوپنتال سدیم (30 میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن رت) به صورت داخل صفاقی بیهوش شدند.، سپس فشار خون سیستمیک شریانی (سیستولیک، دیاستولیک و فشار متوسط) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    فشار خون متوسط 5 ±140میلی متر جیوه بود. تجویز داخل وریدی عصاره گیاه کاکوتی، سنبل الطیب و بومادران فشار خون شریانی را کاهش داد. به عنوان مثال تجویز0.03 میلی گرم بر کیلو گرم از عصاره خیسانده سنبل الطیب فشار خون را از 5±140 به 4 ± 77 میلی متر جیوه تغییر داد (0.0001>P). با تجویز این عصاره برادی کاردی غیر معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان داد که عصاره سنبل الطیب، بومادران، اسپند، بنفشه و کاکوتی اثرات کاهندگی فشار خون در موش های صحرایی دارند و قوی ترین عصاره، سنبل الطیب می باشد. با توجه به عدم تغییر معنی دار ضربان قلب احتمالا اثر کاهنگی فشار خون این عصاره ها از طریق کاهش مقاومت عروق محیطی می باشد. در بررسی آئورت جدا شده موش های صحرایی ملاحظه شد که این عصاره انقباض ناشی از فنیل افرین را رفع می کند که این اثر شل کنندگی در حضور L-NAME (5- 10 مولار) به مدت 20 دقیقه هم ادامه می یابد. هم چنین احتمالا اثر وازادیلاتوری عصاره سنبل الطیب به صورت مستقل از اندوتلیوم اما از طریق شل کردن عضلات صاف جدار عروق اعمال می گردد. مطالعه بیشتر اثرات این عصاره ها روی موش های صحرایی مبتلا به فشار خون در آینده و در صورت دریافت نتایج مشابه و اثبات بی خطر بودن این عصاره ها بر سایر دستگاه های بدن می توان مصرف آن را در کنار سایر درمان ها توصیه نمود.
    کلیدواژگان: فشار خون، موش صحرایی، داروهای گیاهی، آئورت
  • فرزانه منتظری فر، منصور کرجی بانی، مهدی محمدی صفحه 39
    زمینه و هدف
    نظارت و ارزیابی رشد جسمی کودکان از روش های مهم در جهت تعیین وضعیت تغذیه ای و سلامتی آنان است و پایش رشد کودکان می تواند در تشخیص اختلال در رشد و سو تغذیه در مراحل اولیه زندگی نقش مهمی داشته باشد، بر این اساس هدف از این مطالعه تعیین رشد کودکان زیر 6 سال براساس صدکهای وزن و قد و میانگین آنها در مقایسه با استاندارد NCHS بوده است.
    مواد و روش کار
    در مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1381 تعداد 4500 کودک زیر شش سال (2250 دختر و 2250 پسر) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان به روش سهمیه ای و سپس تصادفی از پنج منطقه شهر زاهدان انتخاب شدند. سنجش وزن بر حسب کیلوگرم و قد برحسب سانتیمتر برای تمام نمونه ها در شرایط یکسان انجام شد. جهت آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS از آمار توصیفی و تحلیلی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد رشد وزنی دختران تا یک سالگی در صدکهای 3 و 5 در ماه های مختلف بیشتر از پسران بوده، اما در صدک 50 و بالاتر، وزن پسران بیشتر از دختران بود و با توجه به دامنه تغییرات گسترده شاخص های وزن و قد، سو تغذیه به درجات مختلف در کودکان مورد بررسی وجود داشت، همچنین در مقایسه با استاندارد NCHS براساس وزن برای سن به ترتیب 29.7 و 21.9% پسران و دختران 61 تا 72 ماه زیر صدک 3 و 5.1 و 5.8% پسران و دختران بالای صدک 97 بودند. براساس شاخص قد برای سن 36.6 و 31% دختران و پسران 61 تا 72 ماه زیر صدک 3 قرار داشتند و دارای سندرم کوتاه قدی تغذیه ای بودند. تفاوت معنی داری بین گروه های سنی پسران درخصوص صدکهای مختلف قد برای سن در مقایسه با استاندارد وجود نداشت (0.05P). در صدکهای بالاتر از 3 روند رشد قدی پسران از دختران بیشتر بود. با افزایش سن درصد شیوع کم وزنی و لاغری و کوتاه قدی در پسران نسبت به دختران افزایش داشت (0.0001>P). همچنین شیوع کم وزنی (براساس صدک وزن برای سن)، لاغری (صدک وزن برای قد) و کوتاه قدی (صدک قد برای سن) در پسران به ویژه در سنین 61 تا 72 ماه بیشتر از دختران این گروه سنی بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (0.05>P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاکی از آن است که با توجه به اختلاف میانگین، صدک های وزن و قد دختران و پسران منطقه در مقایسه با استاندارد NCHS سو تغذیه مزمن (کوتاه قدی تغذیه ای) بیشتراز سو تغذیه حاد (کم وزنی) در کودکان وجود داشته و موارد سو تغذیه پسران به مراتب بیشتر از دختران بوده که با افزایش سن این روند سیر صعودی داشت، هم چنین یک استاندارد جهانی را نمی توان به شکل الگویی برای تعیین قد و وزن کودکان ایرانی با ویژگی های اپیدمیولوژیک و دموگرافیک متنوع بکاربرد و لزوم بررسی های طولانی مدت جهت ارزیابی های دقیق تر توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: الگوی رشد، کودکان، سوء تغذیه، زاهدان
  • فاطمه امام قریشی، نسرین نامداری قرقانی، فاطمه شهبازی صفحه 49
    زمینه و هدف
    گلومرولونفریت حاد از بیماری های شایع کلیوی در کودکان است. این بیماری به صورت اولیه یا به همراه بیماری های سیستمیک ایجاد می شود. در مناطق مختلف تنوع و پیش آگهی انواع گلومرلونفریت با هم متفاوت می باشد. این مطالعه با هدف بررسی انواع گلومرولونفریت در کودکان جنوب ایران و پیش آگهی آن صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه با بررسی پرونده 140 کودک مبتلا به گلومرولونفریت بین سال های 1381- 1370 صورت گرفت. اطلاعات در مورد نوع گلومرولونفریت، سرانجام بیمار، علایم زمان تظاهر بیماری و غیره با مراجعه با پرونده بیماران جمع آوری شد.
    یافته ها
    بیماران در محدود سنی 2 تا 18 سال و اغلب دختر بودند. شایع ترین نوع گلومرولونفریت نفریت لوپوس با شیوع 34.3% و به دنبال آن MPGN (%24.3) بود. 20% بیماران بهبود یافته، 19.2% دچار فشار خون بالا، 31.4% نارسایی مزمن کلیوی و 5.7% فوت شدند. بیشترین عامل در ارتباط با پیش آگهی پروتئین اوری شدید، سونوگرافی غیر طبیعی، نوع پاتولوژی و نوع گلومرولونفریت بود. میانگین بقای بیماران 3.1± 90.1 ماه و میانگین بقای کلیه 4.4±56.6 ماه بود.
    نتیجه گیری
    در بررسی کودکان مبتلا به گلومرولونفریت باید فراوانی و شیوع انواع گلومرولونفریت در منطقه و عوامل موثر در پیش آگهی را در نظر گرفت و توجه داشت که در پیش بینی سرانجام یک کودک مبتلا به گلومرونفریت چند عامل موثر است و باید مجموعی از عوامل را در نظر گرفت.
    کلیدواژگان: گلومرولونفریت، کودکان، پیش آگهی
  • جعفر امامی، محمد محمدزاده، فرشید اربابی صفحه 57
    زمینه و هدف
    اختلاف نظر زیادی در بررسی معمولی شمارش تام سلول های خونی در هنگام رادیوتراپی وجود دارد. در حالی که عده ای انجام هفتگی آن را لازم می دانند عده ای انجام آن را غیر لازم می دانند. به دلیل اهمیت زیاد کاهش اجزا شمارش خونی در نتایج درمانی، این مطالعه طراحی شد تا به بررسی این تغییرات در زمان اشعه درمانی بپردازد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه از نوع کوهورت آینده نگر به صورت قبل و بعد انجام شد. با حذف بیمارانی که در ابتدا فرمول شمارش خونی آنها مشکل داشت یا آنهایی که دوره درمان را به پایان نرساندند، 51 بیمار مورد مطالعه قرار گرفت که از آنها آزمایش فرمول شمارش خونی قبل از اشعه درمانی و 24 تا 48 ساعت بعد انجام شد. برای مقایسه میانگین شمارش خونی افراد در قبل و بعد از اشعه درمانی از آزمون t-test استفاده شد و برای بررسی اثر دوز و حجم درمان، پس از تقسیم بیماران به گروه های «کم»، «متوسط» و «زیاد» از آنالیز واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    51% بیماران زن بودند. میانگین شمارش گلبول های سفید، گلبول های قرمز و پلاکت ها پس از پایان رادیوتراپی کاهش یافته بود که در مورد تعداد گلبول های قرمز و تعداد گلبول های سفید اختلاف آماری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    علی رغم کاهش معنی دار شمارش گلبول های سفید و قرمز در هیچ یک از بیماران کاهش هموگلوبین به حدی نرسید که نیازمند جبران باشد و در مورد گلبول های سفید نیز کاهش گلبول سفید به حدی نرسید که باعث افزایش عفونت های فرصت طلب شود. بنابر این پیشنهاد می شود در بیمارانی که شمارش گلبول قرمز آنها در قبل از درمان طبیعی است، آزمایش هفتگی جهت بررسی شمارش تام سلول های خونی انجام نشود.
    کلیدواژگان: پرتو درمانی لگنی، دوز موثر، حجم درمانی، گلبول سفید، گلبول قرمز، شمارش سلولهای خونی، پلاکت، حجم درمانی
  • مجید آویژگان، ایرج کریمی، عباسعلی جوادی، مرتضی ایزدی صفحه 63
    زمینه و هدف
    آرتریت های بروسلوز یکی از انواع تظاهرات بالینی است که گاهی با بیماری های روماتیسمی و یا آرتریت های عفونی اشتباه می گردد. هدف این مطالعه توصیف خصوصیات آرتریت های بروسلوز به همراه دیگر یافته ها است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی که طی سالهای 82- 1381 در دو بیمارستان کاشانی شهر کرد وبیمارستان الزهرا اصفهان انجام شد، طی 2 سال 40 بیمار با تشخیص بروسلوز که دچار نوعی از آرتریت یا تورم مفصل بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    80% بیماران این مطالعه در طیف سنی 15 تا 30 سال قرار داشتند. مردان 5 برابر زنان و روستاییان دو برابر شهرستانیان بودند. از بین آرتریت ها، ساکروایلئیت شایع ترین نوع آرتریت در 70% بود ولی مجموع ساکروایلئیت و آرتریت در 12.5%، آرتریت محیطی در 15% و اسپوندیلیت در 2.5% موارد دیده شد. 60% موارد تب بالاتر از 38سانتیگراد داشتند و بقیه موارد بدون تب بودند. 90% موارد شمارش سلولی طبیعی و 70% لنفوستیوز داشتند لکوسیتوز در موردی دیده نشد. سرعت رسوب در 100% موارد بالاتر از 25 میلی متر در ساعت اول بود. آزمون Wright بیشترین شیوع را در تیتر 320: 1 و 2ME در تیتر 1:160 داشت. با درمان ضد بروسلوز و حمایتی همه موارد بهبودی نشان دادند و در پیگیری چند ماهه، عود دیده نشد.
    نتیجه گیری
    این نتیجه بیانگر موید یافته های دیگر مطالعات است که آرتریت های بروسلوز سیر خوش خیم و بدون ایجاد عارضه بعدی را دارند ولذا بیشتر به نظر می رسد که یک التهاب مفصل و نه عفونت مفصل (آرتریت سپتیک) باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز، آرتریت، التهاب مفصل
  • راهنمای نویسندگان
    صفحه 69
  • مقاله مروری
  • کیانوش خسروی دارانی، محمدرضا مظفری صفحه 71
    پژوهش در ماهیت بیماری های ارثی و کشف راه چاره برای درمان آنها، رشته علمی نوینی به نام ژن درمانی را پدید آورده که بر پایه دانشهای مهندسی ژنتیک و DNA نو ترکیب استوار است. ژن درمانی نیاز به ناقل هایی کارا و غیرسمی دارد که بتواند ژن های دارویی را به طور موثر به سلولهای هدف انتقال دهد. لیپوزم ها یا گویچه های لیپیدی، به عنوان یکی از موفق ترین سامانه های انتقال عوامل زیست فعال مانند DNA به فراوانی استفاده می شوند. به کارگیری لیپدهای کاتیونی در ساختار بعضی از انواع لیپوزم ها و یا استفاده از حلال های آلی و یا دتر جنت ها در طی مراحل ساخت این غشاء های لیپیدی منجر به سمی شدن آنها (هم در آزمایشگاه و هم در بدن موجود زنده) می شود...
  • گزارش موارد نادر
  • هوشنگ رفیقدوست، علیرضا خزایی صفحه 81
    عصب سیاتیک قطورترین عصب بدن با سه چهارم اینچ عرض در واقع امتداد تحتانی شبکه ساکرال است. این عصب از سگمان های L4، S3، S2، S1 L5 در لگن تشکیل یافته و از طریق سوراخ سیاتیک بزرگ و از زیر عضله پیریفورمیس وارد ناحیه گلوتئال می گردد، پس از آن از فاصله تروکانتر بزرگ و برجستگی ایسکیال گذشته وارد خلف ران شده و در مجاورت زاویه فوقانی حفره پوپلیته به دو شاخه پرونئال مشترک و تی بیال تقسیم می شود. تزریقات عضلانی ناحیه گلوتئال در ربع فوقانی خارجی این ناحیه به داخل عضله گلوتئوس مدیوس و مینیموس و با فاصله از عصب صورت می گیرد که به منظور جلوگیری از آسیب این عصب است...
    کلیدواژگان: عصب سیاتیک، واریاسیون، ناحیه گلوتئال، پیریفورمیس
|
  • Saeb M. , Nazifi S., Dvm (Clinical Pathologist), Yavari M., Dvm Page 1
    Background
    The effects of turpentine oil on the concentration of lipids and lipoproteins of rabbit (as an animal model for human studies) were investigated. Methods and Materials: Thirty Five healthy male rabbits were chosen and then randomly allocated into 13 groups. Different percents of turpentine oil and other oil compounds like vegetable oil, cholesterol and animal oil were given to each group (5 rabbits) separately or in combination. Blood serum lipid and lipoprotein levels were analyzed using routine laboratory methods.
    Results
    Treatment with 10% and 20% turpentine oil had a significant decreasing effect on triglyceride, cholesterol, total lipid, VLDL- cholesterol and LDL- cholesterol (P<0.05) and a significant increasing effect on HDL- cholesterol (P<0.05). On occasions which rabbits were fed a combination of different oils such as turpentine oil, animal oil and vegetable oil or cholesterol, varying results were obtained which showed significant differences with the control group in some instances and in some other occasions had no significant difference (P>0.05).
    Conclusions
    Treatment with turpentine oil has a significant decreasing effect on the levels of serum lipids and lipoproteins (VLDL-cholesterol and LDL- cholesterol).
    Keywords: Turpentine oil, Lipid, Lipoprotein, Serum, Male rabbit
  • Afkhami-Ardekani M. , Jafaryzadeh Hr. Page 9
    Background
    Before adding metformin to oral anti diabetic drugs, only sulfonylureas were available. When sulfonylureas failed, insulin therapy had to be initiated. For this reason utilization of insulin was more than now. The purpose of this study is evaluation of success in reinitiation of oral therapy in insulin treated patients with type 2 diabetes.Methods and Materials: This study is an outcome study, we attempted reinitiation of combination oral therapy with metformin and a sulfonylurea in 32 patients who had type 2 diabetes for less than 30 years and had received less than 40U insulin for less than 10 years.
    Results
    Of 32 patients, reinitiation of oral therapy was successful in 20 patients and unsuccessful in 12 (P=0.014). In 13 of 16 patients with less than 10 years diabetes duration, and in 7 of 16 patients with more than 10 years diabetes duration, reinitiation of oral therapy was successful(P=0.028).In patients who received 10-25 U/day, %76, and in patients who received 26-40 U/day, %46.7, reinitiation of oral therapy was successful (P=0.05).There was not association between reinitiation of oral therapy and age, duration of insulin therapy, dose of insulin and BMI.
    Conclusions
    This study shows reinitiation of combination oral therapy in insulin treated patients with type 2 diabetes, is most likely to be successful with a shorter duration of diabetes and lower insulin requirements.
    Keywords: Diabetes Type II, Glybenclamid, Metformin, Combination Therapy
  • Salari H. , Sajadi A. Page 15
    Background
    With regard the high prevalence of anxiety in adolescents and the influence of environment on it, this research was designed to evaluate and compare the anxiety level between the adolescents who living in parenteral home and those who were institutionalized.Methods and Materials: The number of samples was 268 (134 in parenteral home and 134 in institutionalized group). The Cattell Anxiety Questionnaires was used as the device of study. The statistical analysis was performed by the significance bearing discrepancy between two independent ratios (z test).
    Results
    The results showed meaningful difference in sever anxiety scores between adolescents living in parental home and in institutions, a significant difference between boys within different life place (P<0.01) and girls within those groups was observed (P<0.001). Also meaningful difference between boys and girls without considering their life place in moderate (P<0.04) and sever anxiety scores was demonstrated (P<0.001).
    Conclusions
    The results suggest that institutionalized adolescents and girls are more sensitive to anxiety
    Keywords: Anxiety, Adolescents, Institution, Family
  • Effects of estradiol, progesterone and testosterone on proliferation of human breast cancer cell lines
    Hashemi M. , Ghavami S. Page 21
    Background
    Steroid hormones affect the proliferation of breast cancer. The aim of this study was to test the effect of estradiol, progesterone and testosterone on MCF-7 and MDA-MB468 human breast cancer cell line.Methods and Materials: The human breast cancer cell line MCF-7 and MDA-MB468 were grown in charcoal striped serum in the presence and absence of 10 nM 17- β-estradiol with different concentration of progesterone and testosterone for 72 hrs. Growth of cells evaluated by MTT method.
    Results
    The results demonstrated that estradiol produced an increase in the cell proliferation rate of MCF-7 cells grown in the presence of charcoal-stripped serum, but had no effect on MDA-MB468 cells. While progesterone had no effect on cell growth when tested alone on both cell lines, it significantly inhibited the growth of MCF-7 cells in the presence of 10 nM estradiol. Testosterone had no effect on cell growth of MDA-MB468 cells in the presence or absence of estradiol. In MCF-7 cells, testosterone significantly inhibited the growth of these cells in the absence or presence of estradiol.
    Conclusions
    Proliferation of breast cancer cells are hormone dependent or hormone independent.
    Keywords: Breast cancer cell line, Proliferation, Steroid hormone
  • Farrokhfal Kh. , Fatehi M. , Fatehi Hasan Abad Z. _ Page 31
    Background
    Traditionally, medicinal plants have been used to treat many diseases. To investigate the effects of different plants extract on cardiovascular system, five native southern Khorasan plants were used. Different concentration from the decoction of ziziphora, achillea millefolium (A.M) and aqueous extract of valeriana officinalis (V.O), viola and peganum harmala (P.H) were made.Methods and Materials: Animals, Male Sprague Dawley rats (200-250 g, n=25) were anaesthetized with sodium thiopental (30 mg/kg, i.p.), then systemic arterial blood pressure (systolic, diastolic and mean) was measured.
    Results
    Mean arterial blood pressure was 140 ± 5 mmHg. Intravenous administration of extract reduced the arterial blood pressure (eg. administration of 0.03 mg/kg of aqueous extract of valeriana officinialis changed the blood pressure from 140 ± 5 to 77 ± 10 mmHg, P<0.0001). There was a non-significant bradycardia with the administration of this extract. These results show that extract of ziziphora, V.O and A.M have hypotensive effects in the control rats and the most potent is V.O.
    Conclusions
    By attention to non significant effect of these extract on heart rate, it is suggested that their hypotensive effect is induced by depletion in peripheral vascular resistance. For investigate of possible mechanism on vascular resistance, the isolated thorasic aorta rings in male rat were used. Therefore in another sets of experiments, after measuring blood pressure, chest was expanded and thoracic aorta was removed and cut into rings (3-4 mm). Aqueous extract of V.O, in isolated aortic rings which was contracted by phenyl ephrin relaxed. Incubation of tissue with L-NAME (10-5 molar) for 20 minutes significantly increased the response to different concentration of extract. Thus the vasodilatory mechanism of V.O is nondependent endothelium manner but it accomplish by vascular smooth muscle relaxation. In future, the effects of these extracts will be studied in the hypertensive rats, so that in case obtaining the same results and safety proof, these extracts on other systems, we can recommend take of these plant accompaniment by other treatment.
    Keywords: Blood pressure, Rat, Medicinal plants, Aorta
  • Montazerifar F. , Karajibani M. , Mohammadi M. Page 39
    Background
    One of the applicable methods in determination of nutritional status and health is surveillance and assessment of physical growth. The attention to growth of children can be determined failure to thrive and protein energy malnutrition (PEM) in primary period of life. According to above stated, the objective of this study was to detect percentile of body weight and height children under 6 years, in Zahedan and its comparison with the standard NCHS.Methods and Materials: In a descriptive – analytical, cross-sectional study 4500 children under 6 years (2250 girls and 2250 boys) referred to treatment and health centers were selected by proportional and randomized method from 5 area of Zahedan. The body weight and height were measured, Statistical analysis were applied using SPSS.
    Results
    The findings showed weight growth in girls were higher than the boys in third and fifth percentiles of one year old, but the body weight of boys was higher than that of the girls. The variations of body weight and height indices were very much and a different degree of PEM was in our population. On the basis of weight index for age 21.9% and 29.7% of the girls and boys between 61–72 month old were under 3rd percentile, 5.1% girls and 5.8% boys were more than 97th percentile in comparison with the standard NCHS. On the basis of as: height for age 31% and 36.5% of girls and boys between 61- 72 month respectively were under 3rd percentile (stunting). According to the percentile of height for age there was not a significant difference between different age groups in boys (P>0.05). According to 3rd percentile the trend of height growth in the boys were higher than that in girls. In the boys, with age increase the percent of under weight, wasting and stunting cases were more than those in girls (P<0.0001).On the basis of different mean in percentile of body weight and height in the boys and girls in comparison with the standard NCHS, there were chronic PEM (stunting)and acute PEM (under weight) in the children. There were PEM in the boys more than girls.
    Conclusions
    The results showed that NCHS standard could not be applied for determination of weight and height in all different groups of Iranian children, especially our population had different variation of epidemiologic and demographic characteristics. Hence, for more precise assessment it is recommended to design longitudinal study in the population.
    Keywords: Growth pattern, Children, Protein energy malnutrition, Zahedan
  • Emam Ghoreushi F., Namdari Forghani N., Shahbazi F. Page 49
    Background
    Acute glomrulonephritis is a common renal disease in children. It can be primary disease or secondary to systemic diseases. Various forms of glumerulonephritis have different prevalence and prognosis in each region. The present study was designed for evaluation of prevalence of various types of glomerulonephritis in Iranian children, their prognosis and related factors. Methods and Materials: This study was done on 140 children with diagnosis of glomerulonephritis between 1981-2002. Data about their types of glomerulonephritis, prognosis and presentation were obtained by referring to patient’s files.
    Results
    The patients were aged 2-18 years and girls were more. The most common type of glomerulonaphritis was lupus nephritis (34.28%) that followed by MPGN (24.28%). Twenty percent of patients was recovered, 19.2% hypertensive, 31.44% chronic renal failure and 5.7% dead. The most related factors were severe proteinuria, type of glomerulonephritis, sonography finding. Mean renal and patient survival was 56.6±3.09 and 90.09±4.4 months respectively.
    Conclusions
    In evaluation of children with glomerulonephritis, we must consider prevalence of various types of glomerulonephritis in the region and factors related to prognosis. It also is important that prognosis is related to more than one factor.
    Keywords: Glomerulonephritis, Children, Prognosis
  • Emami J., Mohammadzadeh M., Arbabi F Page 57
    Background
    There is considerable controversy in scientific literature regarding the need to monitor the complete blood count of patients undergoing radiation therapy. While some advocate weekly examination of the peripheral blood, others deem it unnecessary. Since reduction in the number of blood cells has considerable effect on the treatment outcome, this study evaluates the effect of pelvic radiation therapy on the number of blood cells.Methods and Materials: This study designed as a cohort study of pre- and post-treatment evaluation. After excluding patients who didn’t complete treatment or had problem in first blood count, 51 patients who had received radiation therapy in pelvis area selected, evaluated by taking a blood sample before and 24-48 hours after completion of the radiation course, thus comparing the mean count of the circulating blood cells before and after therapy. The average of hemoglobin and white blood cell count compared by t-test and after stratified patients according to dose and volume to “low”, “moderate” and “high” groups, averages compared by ANOVA.
    Results
    Fifty-one patients included 25 male and 26 female evaluated. The mean of white blood cells, red blood cells and platelets decreased. However, a significant difference in white and red blood cells was found.
    Conclusions
    In despite of significance difference between means of red and white blood cells, there is no need for blood transfusion or increase risk of infection due to this reduction, so this reduction isn’t clinically significant. It is recommended that weekly monitoring of CBC in patients with normal CBC before radiotherapy is not necessary.
    Keywords: CBC, Red blood cell, White blood cell, Platelet, Biologic effective dose, Treatment volume, Pelvic radiation therapy
  • Avijgan M., Karimi I., Javadi A., Izadi M Page 63
    Background
    The description of Brucellosis arthritis feature with other findings is the main goal of this study. Methods and Materials: This is a 2 years descriptive and prospective study, which includes 40 patients who diagnosed as brucellosis and join involvement.
    Results
    In this study, arthritis involvements were as follow: Sacroilitis (70%), Peripheral arthritis (15%), Sacroilitis and arthritis (12/5%) and Spondylitis (2/5%). The other finding of this study include: Range of age between 15-30 (80%), male to female ratio (5:1), rural to urban ratio (2: 1), fever more than 38 degree of Centigrade (60%), Normal CBC (90%), relative lymphocytosis (70%), ESR more than 25 mm/ 1st hour (100%), Wright titer 1:320, and 2ME titer 1:160. With beginning of standard anti brucellosis regimen and supportive care, there was a 100% cure rate and no any sequel of arthritis. There was no relapse in next few months follow up of them.
    Conclusions
    This study confirms previous findings, which indicate, Brucellosis arthritis have a good prognosis and outcome, without any sequel. So it seems that Brucellosis arthritis are rather inflammations than infection of joint (Septic arthritis).
    Keywords: Brucellosis, Arthritis, Joint inflammation
  • Rafighdoost H., Khazaei Ar Page 81
    Sciatic is the thickest nerve of the body with three quarter of an inch. It is forms from L4, L5, S1, S2 and S3 of spinal nerves as a part plexus in pelvis.It leaves the pelvis via great sciatic foramen, and aises in gluteal region in infra piriformis fossa. Then passes between great trochanter and ischial tuberosity and arrives to the posterior surface of thigh. At the level of superior angle of pobliteal fossa, it divides into two common, proneal and tibial branches.Muscular injection in upper lateral part of gluteal region is performed within gluteus medius and minimus muscles. The former is carried out with a considerable distance to avoid any harm to sciatic nerve.However this variation that includes two parts of sciatic nerve passes throw the supra and infra piriformis fossa is an important one. The later variation induces proximity between nerve and injection site, particularly in neo natales, furthermore, recognition of such variation helps in identification of piriformin syndrome. This type of variation is regarded as one of the rarest type of variation, and has not between referred to in many anatomical dictionaries.
    Keywords: Sciatic nerve, Variation, Gluteal region, Piriformis