فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 2, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/03/25
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صالحه صنعتی نیا، مریم دهمرده صفحه 1
    اواخر دهه ی 80 تحول نسبتا بزرگی در ژورنالیسم پزشکی روی داد. برای اولین بار مجله PLoS (Public Library of Science) اقدامی انجام داد که سبب دسترسی آزاد خوانندگان به مقالات چاپ شده توسط آن مجله گردید. این اقدام بعدها Open Access Journalism نامیده شد. در سال 1998 David Wiley اصطلاح Open Content به مفهوم توانایی در کپی کردن و تغییردادن اطلاعات چاپ شده را مطرح کرد. این مجموعه تغییرات باعث دموکراتیزه شدن علوم گردید و نه تنها افراد تحصیل کرده بلکه افراد معمولی نیز توانایی دسترسی به اطلاعات پیچیده علمی را پیدا کردند. مجله PLoSبا دریافت هزینه های انتشار از نویسندگان، مقالات خود را به طور رایگان در اختیار خوانندگان قرار داد به نحوی که آن ها می توانستند به سهولت برای خواندن، بارگذاری، نسخه-برداری، چاپ، جستجو یا پیوند دادن به متن به منابع این مجله بدون وجود موانع مالی یا قانونی دسترسی داشته باشند.
  • ناصر شرف الدین زاده، نسترن مجدی نسب، مسعود غیاثیان، ارمغان مروج آل علی صفحه 3
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری مزمن التهابی سیستم عصبی مرکزی همراه با دمیلینیزاسیون در مغز و نخاع است. میزان ناتوانی توسط معیار Expanded Disability Scale Score (EDSS)سنجیده می شود. از درمان های این بیماری اینترفرون 1aβ می باشد که از عود علایم بیماری و پیشرفت EDSS بیماران جلوگیری می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر داروی سینووکس در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس عودکننده-بهبودیابنده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی طی آبان 86 تا آبان 87 بر روی 121 بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس نوع عودکننده-بهبودیابنده عضو انجمن مالتیپل اسکلروزیس خوزستان انجام شد. 41 بیمار در گروه آزمون تحت درمان با سینووکس (اینترفرون 1aβ) قرار گرفتند. 40 بیمار در گروه شاهد یک تحت درمان با آونکس و 40 بیمار در گروه شاهد دو، درمانی دریافت نکردند.گروه ها پس از یک سال از نظر پیشرفت ناتوانی یا عود مقایسه شدند.
    یافته ها
    در پایان مطالعه هیچ تغییر محسوسی بین EDSS بیماران در ابتدای مطالعه (08/1±95/1) و EDSSبیماران بعد از یک سال (36/1± 97/1) (05/0< (pوجود نداشت. اما میزان عود بعد از یک سال درمان با سینووکس به میزان محسوسی کاهش یافت (001/0p<). EDSSدر گروه آونکس افزایش زیادی نداشت (05/0(p. میزان عود یک ساله در هر دو گروه کاهش یافت اما این کاهش در گروه آونکس معنی دار بود (005/0>(p. در مطالعه ما سینووکس اثر مشابه آونکس بر روی کاهش عود و پیشرفت EDSSدر بیماران مولتیپل اسکلروزیس نوع عودکننده- بهبودیابنده داشت (005/0>p).
    نتیجه گیری
    سینووکس داروی موثری در کاهش میزان عود و پیشرفت EDSS در بیماران با مولتیپل اسکلروزیس نوع عودکننده- بهبودیابنده است
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، سینووکس، آونکس، علایم بالینی
  • جواد بهارآرا، معصومه صبوری صفحه 7
    زمینه و هدف
    میدان های الکترومغناطیسی برحسب شدت و فرکانس، اثرات متنوعی را در موجودات زنده القاء می کنند. ویتامین A نیز نقش گسترده ای بر رشد و نمو ارگانیسم های زنده دارد. درتحقیق حاضر اثرات کاربرد توام ویتامین A و میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار کم بر رشد و نمو جوانه اندام حرکتی جنین جوجه بررسی شده است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه به روش آزمایشگاهی تجربی روی 30 تخم مرغ نطفه دار نژاد Gallus gallus انجام شد. تخم مرغ ها به طور تصادفی به سه گروه مساوی شاهد، شاهد آزمایشگاهی و تجربی تقسیم شدند. نمونه های گروه تجربی، با یک واحد ویتامین A در ساعت 56 انکوباسیون، تیمار و به مدت سه ساعت در دستگاه مولد میدان الکترومغناطیسی با فرکانس 50 هرتز و شدت 50 گاؤس قرار داده شدند. در روز 12 انکوباسیون، جنین های هر سه گروه خارج، وزن جنین و طول اندام حرکتی تحتانی اندازه گیری گردید. سپس از جنین ها مقاطع بافتی جهت مطالعات میکروسکوپی نوری تهیه و میانگین طول استخوان و طول منطقه استخوان سازی هر دو ساق با استفاده از نرم افزارImag J اندازه گیری و هم چنین شمارش سلول های غضروفی در مناطق اپی فیز و دیافیز ساق انجام شد. اطلاعات حاصله با نرم افزار SPSS-15 آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین درصدی وزن جنین، طول اندام حرکتی تحتانی، طول استخوان ساق، طول منطقه استخوان سازی ساق و سلول های غضروفی در مناطق اپی فیز و دیافیز ساق گروه تجربی نسبت به شاهد آزمایشگاهی کاهش یافته بود (001/0=p).
    نتیجه گیری
    استفاده توام ویتامین A و میدان الکترومغناطیسی با فرکانس بسیار کم بر رشد و نمو اثر تاخیری داشته و باعث کاهش وزن جنین، طول اندام حرکتی و تراکم سلول های غضروفی جنین جوجه می شود.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، جوانه اندام حرکتی، رویان جوجه، ویتامین A، تکامل
  • یوسف دوستار، داریوش مهاجری صفحه 13
    زمینه و هدف
    نارسائی قلبی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در کشور های صنعتی می باشد. این مطالعه برای ارزیابی اثرات ضدآپوپتوزی آتورواستاتین در نارسایی تجربی قلب، ایجاد شده توسط ایزوپروترنول، در موش صحرایی انجام گردید.
    مواد و روش کار
    50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی در 5 گروه 10 سری: 1- شاهد سالم، 2- شاهد بیمار (نارسایی قلب)، 3- بیمار تیمار با دوز پایین آتورواستاتین، 4- بیمار تیمار با دوز متوسط آتورواستاتین، 5- بیمار تیمار با دوز بالای آتورواستاتین تقسیم گردید. برای ایجاد بیماری، ایزوپروترنول روزانه به میزان mg/kg 5/0 به مدت 10 روز به صورت زیرجلدی تزریق شد. گروه های 1 و 2، فقط نرمال سالین (ml/kg 10) دریافت کردند. گروه های 3 تا 5 نیز، به ترتیب آتورواستاتین را به میزان mg/kg 5، 10 و 15 دریافت کردند. کلیه تیمارها از طریق خوراکی به شکل محلول در نرمال سالین (ml/kg 10)، به طور روزانه، 3 هفته قبل از تزریق ایزوپروترنول آغاز و تا پایان دوره آزمایش ادامه یافت. 24 ساعت پس از آخرین تیمار، موش ها آسان کشی و از بطن چپ قلب آن ها برش هایی با رنگ آمیزی تانل تهیه گردید. سلول های آپوپتوتیک با استفاده از میکروسکوپ نوری شمارش گردیدند. داده ها، از لحاظ آماری توسط آزمون آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در گروه 2 ایزوپروترنول باعث افزایش معنی دار تعداد سلول های آپوپتوتیک در مقایسه با گروه شاهد سالم شد (001/0p<). در گروه های 3، 4 و5 آتورواستاتین (mg/kg 5، 10 و 15) باعث کاهش معنی دار (به ترتیب 05/0p<، 01/0p< و 001/0p<) تعداد سلول های آپوپتوتیک در مقایسه با گروه 2 شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد آتورواستاتین به صورت وابسته به دوز مانع از مرگ آپوپتوزی سلول های عضلانی قلب در اثر ایزوپروترنول در موش صحرایی می گردد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلب، ایزوپروترنول، آتورواستاتین، آپوپتوز، موش صحرایی
  • مهدی مقرنسی، مهتاب ناصح صفحه 20
    زمینه و هدف
    بررسی ها نشان می دهد فعالیت های منظم ورزشی نقش مهمی در بهبود دستگاه قلبی- عروقی داشته و با ترک ورزش و بی تحرکی دستاوردهای مفید تمرین از بین می رود و بدن در معرض خطر بیماری های قلبی- عروقی قرار می گیرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر یک دوره کوتاه مدت بی تمرینی بر نشانگرهای قلبی- عروقی در موش های صحرایی ویستار بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی 42 سر موش نر 3 ماهه نژاد ویستار به صورت تصادفی در دو گروه آزمون (24سر) و شاهد (18سر) قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه اجرا شد، سپس 6 سر موش از گروه آزمون، 4 هفته بی تمرینی را تجربه کردند. خونگیری در مراحل مختلف با 14 ساعت ناشتایی انجام و برای اندازه گیری مقادیر شاخص التهابی مولکول چسبان سلولی از کیت الایزا شرکت R&D و مقادیر کلسترول (TC)، تری گلیسیرید (TG)، HDL-C و LDL-C پلاسمایی از کیت های شرکت پارس آزمون استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، اندازه گیری-های مکرر و تعقیبی LSD و t مستقل تحلیل شدند. در همه آزمون ها مقدار خطا در سطح 05/0>p محاسبه شد.
    یافته ها
    36 جلسه تمرین هوازی تغییرات معنی داری در همه متغیرهای پژوهش ایجاد کرد و پس از 4 هفته بی تمرینی این مقادیر به سطوح پایه تغییر یافت، که معنی دار نبوده اند. اما در مقایسه گروه تمرینی و بی تمرینی در انتهای پژوهش این تغییرات شامل: شاخص التهابی مولکول چسبان سلولی (006/0=p)، TC (004/0=p)، TG(005/0=p)، LDL-C(037/0=p) و HDL-C(037/0=p) معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    یافته ها بیانگر این است که دستاوردهای مفید ناشی از تمرین، با بی تمرینی از بین می رود و بدن در معرض خطر بیماری های قلبی- عروقی و آترواسکلروز قرار می گیرد.
  • محمدهادی بهادری، مهناز آذرنیا، فاطمه قاسمیان صفحه 26
    زمینه و هدف
    بلوغ آزمایشگاهی تخمک یک روش مناسب در جهت درمان ناباروری می باشد، که استفاده کلینیکی آن به واسطه ی موفقیت پایین با محدودیت مواجه می باشد. لذا این مطالعه با هدف تاثیر فاکتور رشد هپاتوسیت بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نابالغ و تکوین جنین های حاصل از آن طراحی شده است.
    مواد و روش کار
    مجموعه تخمک–کومولوس و وزیکول زاینده از 18 موش ماده 8-6 هفته ای نژاد NMRI، 48-46 ساعت به دنبال تزریق داخل صفاقی 5 واحد از PMSG (Pregnant Mares’ Serum Gonadotrophin) به دست آورده شد. تخمک ها در محیط Tissue culture medium-199 تیمار شده با دوزهای صفر، ng/ml 10، ng/ml 20، ng/ml 50 وng/ml 100 از فاکتور رشد هپاتوسیت کشت داده شدند. بعد از 24 ساعت، تخمک ها در مرحله متافازII در مجاورت با اسپرم ها به مدت 6-4 ساعت در محیط T6 انکوبه شدند. تعداد تخمک ها و جنین ها با استفاده از میکروسکوپ معکوس ثبت شد و میزان بلوغ تخمک، لقاح و کلیواژ جنین ها تا مرحله بلاستوسیست با استفاده از روش آماری 2χ مقایسه گردید.
    یافته ها
    در همه گروه های مورد مطالعه، میزان بلوغ تخمک ها و تکوین جنین ها در گروه تیمار شده با ng/ml20 از فاکتور رشد هپاتوسیت به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    ng/ml20 از فاکتور رشد هپاتوسیت در شرایط کشت، بلوغ تخمک و تکوین جنین ها را تا مرحله بلاستوسیست بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد هپاتوسیت، بلوغ آزمایشگاهی، لقاح آزمایشگاهی، تکوین جنین
  • فرناد ایمانی، رضا سلمانیان، حمیدرضا فیض صفحه 31
    زمینه و هدف
    مصرف توام پتیدین و کلونیدین با دوزهای کمتر در بیحسی اسپاینال، با هدف بلوک سینرژیستیک مسیرهای انتقال درد در نخاع و کاهش عوارض وابسته به دوز هر یک از داروهای فوق، موضوعی است که در این مطالعه مورد پژوهش قرار گرفته و با بوپیواکایین مقایسه شده است.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه بالینی تصادفی دوسوکور است که بر روی 50 نفر از بیمارانی که در کلاس 1 یا 2 وضعیت جسمی انجمن بیهوشی آمریکا قرار داشتند و جهت اعمال جراحی روی اندام تحتانی مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیماران به صورت کاملا تصادفی در دو گروه 25 نفری بی حسی اسپاینال با ترکیب کلونیدین و پتیدین و بی حسی اسپاینال با بوپیواکایین قرار گرفتند.
    یافته ها
    زمان رسیدن به بیحسی در سطح T10 در گروه کلونیدین– پتیدین (6/1±9/5 دقیقه) به شکل معنی داری کمتر از گروه بوپیواکایین (3/2±3/9 دقیقه) بود (001/0p<). زمان رسیدن به بلوک کامل حرکتی در گروه کلونیدین-پتیدین (7/5±8/38 دقیقه)، به شکل معنی داری بیشتر از گروه بوپیواکایین (7/4±6/19دقیقه) بود (001/0p<). زمان درخواست اولین مسکن در گروه کلونیدین-پتیدین (2±6/11 ساعت) که به شکل معنی داری بیشتر از گروه بوپیواکایین (8/0±6 ساعت) بود (001/0p<). متوسط افت فشار خون سیستولیک در گروه کلونیدین-پتیدین (4/2±5/22) به شکل معنی داری بیشتر از گروه بوپیواکایین (3/4±11) بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از بوپیواکایین در جراحی روی اندام تحتانی و لگن توصیه می شود ولی در بیمارانی که باید از افزایش فشار خون یا ضربان قلب در آن-ها پرهیز شده و عمل آن ها کمتر از دو ساعت طول می کشد، استفاده از ترکیب کلونیدین–پتیدین توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بی حسی اسپاینال، کلونیدین، پتیدین، بوپیواکائین
  • لیلی قائدی، مریم مرادی صفحه 38
    زمینه و هدف
    سندرم پیش از قاعدگی مجموعه ای از علایم فیزیکی، روحی و رفتاری است که در طول فاز لوتئال سیکل قاعدگی رخ می دهد و با آغاز خون ریزی ناپدید می گردد. هدف این مطالعه، تعیین تاثیر ماساژ بر سندرم پیش از قاعدگی است.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی بوده که بر روی 30 دانشجوی داوطلب مبتلا به PMS دانشگاه تهران انجام شد. بعد از بررسی دو سیکل قاعدگی و تایید قطعی PMS، آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه ماساژ و کنترل تقسیم گردیدند. پروتکل ماساژ طی 8 هفته انجام شد. علایم PMS در طی دو سیکل قبل و دو سیکل پس از شروع مداخله توسط آزمودنی ها ثبت گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل فرم جمع آوری اطلاعات، فرم تشخیص موقت PMS، فرم ثبت وضعیت روزانه و آزمون افسردگی بک بود. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های 2χ، فیشر، t مستقل و زوجی انجام گرفت.
    یافته ها
    در مقایسه قبل و بعد از مداخله، ماساژ به طور معنی داری موجب کاهش میانگین علایم روانی(%8/64) و علایم جسمانی(%7/56) شد (001/0>p). در گروه کنترل تنها کاهش در میانگین علایم جسمانی(به طور متوسط %2/21) معنی دار بود (02/0=p). در مقایسه بعد از8 هفته بین میانگین علایم جسمانی دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت. ولی میانگین علایم روانی در گروه ماساژ به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (01/0=p).
    نتیجه گیری
    ماساژ در کاهش میانگین علایم PMS مؤثر بوده و می تواند در درمان این بیماری استفاده گردد.
    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، ماساژ درمانی، مانیپولاسیون، درمان های مکمل
  • حمیدرضا محمودزاده ثاقب، زهرا حیدری*، محمدرضا شهرکی صفحه 44
    زمینه و هدف

    غده فوق کلیه عضوی ضروری در سیستم های مسئول حفظ هموستاز بدن در شرایط استرس است. در این مطالعه اثر استرس شنای آب سرد بر شاخص های حجمی غده فوق کلیه موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد وروش کار

    در این مطالعه تجربی، 20 سر موش صحرایی نر از نژاد Sprague Dawley با وزن 30±200 گرم انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه ده سری، کنترل و استرس شنا در آب سرد تقسیم شدند. استرس با شنا کردن اجباری در آب سرد (15 درجه) به مدت 2 دقیقه در هر روز، به مدت 20 روز القا شد. بعد از پایان تجربه حیوانات وزن شده و آسان کشی شدند. غده فوق کلیه سریعا جدا شده و بعد از آزاد شدن از بافت چربی اطراف، وزن شده و در محلول فیکساتیو لیلی تثبیت شد. پس از پاساژ بافتی به روش معمول بافت شناسی، در پاراپلاست قالب گیری شد. مقاطع 5 میکرومتری توسط میکروتوم تهیه و با تکنیک تری کروم ماسون رنگ آمیزی شد. شاخص های حجمی غده فوق کلیه و اجزای آن با استفاده از تکنیک شمارش نقطه ای محاسبه شد. برای تعیین تفاوت معنی دار بین میانگین شاخص ها در دو گروه از آزمون غیر پارامتری من ویتنی یواستفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که استرس کاهش معنی داری در وزن بدن (01/0>p)، و افزایش معنی داری در وزن نسبی غده فوق کلیه ایجاد می کند(001/0>p). در گروه استرس در مقایسه با گروه کنترل حجم مطلق ناحیه رشته ای به طور معنی داری افزایش (05/0>p) و کسر حجمی ناحیه درهم کاهش یافت (05/0>p).

    نتیجه گیری

    استرس شنا در آب سرد در شاخص های حجمی غده فوق کلیه موش صحرایی تغییراتی ایجاد می کند. نواحی مختلف غده برای سازگاری با این استرس به طور متفاوتی پاسخ می دهند.

    کلیدواژگان: استرس، غدد فوق کلیه، موش صحرایی
  • علیرضا راهبر کهخا ژاله، سید صدرالدین شجاع الدین صفحه 49
  • اسماعیل محمدنژاد، علیرضا نیکبخت نصرآبادانی صفحه 50
|
  • Naser Sharafaddinzadeh, Nastaran Majdinasab, Masoud Ghiasian, Armaghan Moravej-Aleali Page 3
    Background
    Multiple sclerosis is an inflammatory, chronic disease of the centre nervous system with demyelination in brain and spinal cord. Disability is evaluated by EDSS (Expanded Disability Scale Score). IFN β1a uses to prevent relapse rate and EDSS progression. The aim of this study was to evaluate efficacy of IFN β1a (Cinnovex) in relapsing- remitting multiple sclerosis patients.
    Materials And Method
    In this clinical trial, we evaluated 121 patients with RRMS registered in Khouzestan MS society during Nov. 2007 until Nov. 2008. Forty one patients went under treatment with Cinnovex. Forty patients in control group 1 received Avonex and 40 patients in control group 2 had no medication. After one year, results compared in all groups for EDSS or relapse rate.
    Results
    At the end of study, there was no significant changes in the base line EDSS (1.95±1.08) and EDSS after one year (1.97±1.36) (p>0.05), but significant decrease in relapse rate after one year treatment with Cinnovex (p<0.01). EDSS showed no significant increase in Avonex group (p>0.05), but significant increase in control group (p<0.001). Yearly relapse rate decreased in both group, but with significant changes in Avonex group (p<0.005). In our study, Cinnovex has similar effect like Avonex to reduce EDSS progression and relapse rate in patients with relapsing-remitting multiple sclerosis (p<0.05).
    Conclusion
    Cinnovex is an effective drug in the reduction of relapse rate and EDSS progress in relapsing-remitting multiple sclerosis patients. [ZJRMS, 13(2): 3-6]
  • Javad Baharara, Masomeh Saboori Page 7
    Background
    Electromagnetic fields depending on the intensity and frequency have variety effects on living organisms. Vitamin A has an important role on the growth of living organisms. In this study, the effects of concurrent use of vitamin A and very low frequency electromagnetic field on the growth of limb bud of chick embryo have been investigated.
    Materials And Method
    This experimental laboratory study was performed on 30 eggs with Gallus gallus fertilized race. The eggs were randomly divided into three equal groups including control, laboratory control and experimental. The samples of experimental group were treated with vitamin A 56 hours after incubation (1 IU). Then eggs were placed in active electromagnetic waves generator machine with 50 HZ frequency and 50 G intensity for 3 hours. On the twelfth day of incubation, embryos were removed from their eggs and measured embryo weight and total length of embryo hindlimb. Then embryos were prepared for histological studies with microscope using measurement software "Image J" in microscope sections at length of tibia, length of ontogenesis zone and also counting of chondrocytes of epiphysis and diaphysis. The resulting data were analyzed with SPSS-15.
    Results
    The results show a significant decrease in the average of embryo weight, total length of embryo limb, length of tibia, average of chondrocyte zones of epiphysis and diaphysis and average length of osteogenesis zone (p=0.001).
    Conclusion
    Based on this Study we conclude that concurrent use of vitamin A and very low frequency electromagnetic field has a delayed effect on development of chick embryo and it causes decreased embryo weight, limb length and accumulation of chondrocyte.
  • Yousef Doustar, Daryoush Mohajeri Page 13
    Background
    Heart failure is one of the most important factors of death in industrialized countries. This study was performed to assess the anti-apoptotic effects of atorvastatin in isoproterenol induced experimental heart failure in rats.
    Materials And Method
    Fifty male Wistar rats were randomly divided into 5 groups of 10 animals each, including: 1-healthy control, 2-patient (heart failure) control, 3- patient treated with low dose of atorvastatin, 4- patient treated with moderate dose of atorvastatin, and 5- patient treated with high dose of atorvastatin. For inducing heart failure, isoproterenol was injected subcutaneously at a dose of 0.5 mg/kg daily for 10 days. Groups 1&2 received only normal saline (10 ml/kg). Groups 3-5 received atorvastatin at 5, 10 and 15 mg/kg respectively. All treatments were administered orally in 10 ml/kg normal saline solution, three weeks before isoproterenol injection and continued until the end of trial. Twenty-four hours after the last treatment, the rats were killed and histological sections from left ventricles were prepared through Tunnel staining method. Apoptotic cells were counted by the light microscope. Data were analyzed statistically by one-way ANOVA analysis.
    Results
    In group 2, isoproterenol treatment increased significantly in the numbers of apoptotic cells in comparison with healthy group (p<0.001). In groups 3-5 atorvastatin (5, 10 and 15 mg/kg) caused significant decrease (p<0.05, p<0.01 and p<0.001, respectively) in the numbers of apoptotic cells in comparison with group 2.
    Conclusion
    The results showed that atorvastatin may prevent isoproterenol induced cardiomyocytes apoptotosis in the rats.
  • Mehdi Mogharnasi, Mahtab Nasseh Page 20
    Background
    The studies show that regular exercise may play an important role in improvement the cardiovascular status and with detraining period people will loose its useful outcome. The aim of this study was to assess the effect of short detraining period on cardiovascular biomarkers in Wistar rats.
    Materials And Method
    Forty-two male rats were divided randomly in two groups: experimental group (n=24) and control group (n=18). The training program was done 3 times per week, for 8 weeks. Then six rats experienced detraining. The blood samples were collected after 14 fasting hours in different stages and with the same conditions. The quantity of sICAM-1 was measured, using the commercial R&D Elisa kit. The quantity of total cholesterol (TC), triglyceride (TG), HDL & LDL in plasma was measured by using Pars-Azmoon kits. Data were analyzed by Kolmogrov-Smirnov, repeated measures of ANOVA, LSD and t-test. The amount of errors were computed in the level of p<0.05.
    Results
    Thirty-six sessions of aerobic training made significant changes in variables and after 4 weeks of detraining the amount of measured variables were changed in to the insignificant baseline level. There were significant changes when detraining group compared with training group at the end of study [sICAM-1 (p=0.006), TC (p=0.004), TG (p=0.005) & LDL-C (p=0.037), HDL-C (p=0.037)].
    Conclusion
    The results showed, detraining casuses the increase of dangerous factors and body faces the risk of cardiovascular diseases and atherosclerosis.
  • Mohammad H. Bahadori, Mahnaz Azarnia, Fatemeh Ghasemian Page 26
    Background
    Oocyte invitro maturation is an enormously promising technology for the treatment of infertility, yet its clinical application remains limited owing to poor success rates. Therefore, this study was devised to evaluate the effect of hepatocyte growth factor (HGF) on in vitro maturation of immature mouse oocytes and resulting embryos development.
    Materials And Method
    Cumulus – oocyte complex and germinal vesicle were obtained from eighteen 6-8 weeks-old female NMRI mice 46-48 hours after administration of an injection of 5 IU PMSG (Pregnant Mares’ Serum Gonadotrophin). Oocytes were culture in TCM199 (Tissue culture medium-199) supplemented with dosages of 0, 10, 20, 50 and 100 ng/ml of HGF. After 24 hours, metaphase ІІ oocytes were co-incubated with sperms for 4-6 hours in T6 medium. Following isolation of two pronucleus embryos, cleavage of embryos was assessed in the same medium till blastocyst stage. The number of oocytes and embryos was recorded under an invert microscope and the rate of oocyte maturation, fertilization and embryos cleavage until blastocyst stage compared using of student χ2 test.
    Results
    In all compared groups, oocytes growth and embryos development rate in the 20 ng/ml of HGF treatment group was significantly higher (p<0.05) than the control group (p<0.05).
    Conclusion
    20 ng/ml of HGF improved the nuclear maturation and embryo development up to blastocyst stage during culture condition.
  • Farnad Imani, Reza Salmanian, Hamidreza Feiz Page 31
    Background
    The aim of this study was to evaluate using the combination of pethidine and clonidine in order to produce synergistic effect for blocking of pain pathways in spinal cord and decrease the adverse effects of each drug and comparison it with bupivacaine.
    Materials And Method
    This is a randomized double blind controlled clinical trial which was approved by the ethics committee of Iran University of Medical Sciences. Fifty patients (25 patients in each groups) in ASA class 1 or 2 which were selected for surgery on lower limbs, entered into the study. The patients were randomly allocated in two groups and received following regimens: CP (spinal anesthesia with combination of clonidine 0.75 µgr/kg and pethidine 0.75 mg/kg) and B (spinal anesthesia with bupivacaine 0.5%, 15 mg).
    Results
    The onset time of sensory block on T10 in group CP (5.9±1.6 min) was significantly less than group B (9.2±2.3 min) [p<0.001]. The time to complete motor block in group CP (38.8±5.7 min) was significantly longer than group B (19.6±4.7 min) [p<0.001]. The time to the first analgesic request was significantly longer in the group CP (11.6±2 h) than the group B (6±0.8 h) [p<0.001]. Mean drop in the systolic blood pressure in group CP (22.6%±2.4%) was significantly more than group B (11%±4.3%) (p<0.001).
    Conclusion
    It is recommended to use bupivacaine for anesthesia in operations on pelvis and lower limbs but it is better to co-administer clonidine and pethidine in patients who must be avoided from raising blood pressure and heart rate and with less than two hours operation time.
  • Leily Ghaedi, Maryam Moradi Page 38
    Background
    Premenstrual syndrome is characterized by the cyclic occurrence physical, psychological and behavioral symptoms during the luteal phase of the menstruation cycle and will be disappear within a few days of the onset of menstruation. The aim of this research was to assess the effect of massage therapy on premenstrual syndrome.
    Materials And Method
    A randomized clinical trial was carried out on 30 volunteer students of Tehran University with PMS diagnosis. After surveying two menstruation cycles and confirming PMS existence, subjects were randomly assigned into massage and control group. Massage protocol was performed for eight weeks. Volunteers completed Daily Symptom Rating (DSR) during 2 cycles before and 2 cycles after intervention. Data collected via data gathering form, criteria for PMS (DSM- IV), DSR and Beck test. Data were analyzed by descriptive and analytic statistics (χ2, Fischer's exact test, paired and independent t tests).
    Results
    In comparison between before and after intervention, massage group showed significant decrease averagely in mean of somatic (56.7%), psychological (64.8%) (p<0.001).This is while, in control group only mean of somatic symptoms (averagely 21.2%) relieved obviously (p=0.02). comparing two groups often intervention, we did not found any significant difference in mean of somatic symptoms while psychological (p=0.01) and total symptoms (p=0.03) in massage group was significantly less than controls.
    Conclusion
    The authors concluded that massage therapy is an effective method for relieving symptoms of premenstrual syndrome.
  • Hamidreza Mahmoudzadeh-Sagheb, Zahra Heidari, Mohammadreza Shahraki Page 44
    Background

    The adrenal gland is an essential organ in systems that are responsible for the maintenance of homeostasis during stress. The aim of this study was to examine the effects of cold water swim stress (CWSS) on the volumetric parameters of rat adrenal gland.

    Materials And Method

    In this experimental study, 20 mature male Sprague Dawley rats, weighing 200±30 g were selected and randomly divided into two equal study and control groups (n=10). Stress was induced by forced swimming in cold water (15°C), 2 min daily for 20 days. The animals were weighed and decapitated. Their adrenal glands were excised quickly, freed of fat tissue, weighed, and fixed in Lilli’s solution and embedded in paraplast, according to routine histological procedures. Five µm sections were cut using microtome and stained by the Masson trichrome technique. Volumetric parameters of adrenal gland and its components were estimated using point counting method. The Mann Whitney-U test was employed to determine statistically significant differences between the means.

    Results

    Results showed that cold water swim stress induced a significant reduction in body weight (p<0.01), and a significant increase in relative adrenal weight (p<0.001). The absolute volume of zona fasciculata increased significantly (p<0.05) and the volume fraction of zona reticularis decreased significantly (p<0.05) in CWSS compared to the control group.

    Conclusion

    Cold water swim stress (CWSS) produces volumetric changes in the rat adrenal glands. Different zones of the glands respond differently to cope with this stress.

  • Alireza Rahbarkahkhajale, Sadr Shojaodin Page 49
  • Mohammadnejad, Nikbakht-Nasrabadani Page 50