فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 7, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/10/19
  • تعداد عناوین: 11
|
  • رویا علوی نایینی، بتول شریفی مود، ملیحه متانت*، سیداحمد هاشمی صفحه 1
    زمینه و هدف

    سل کماکان یکی از معضلات مهم بهداشتی بسیاری از کشورهای در حال توسعه و کم درآمد می باشد. با توجه به حساسیت پایین اسمیر و طولانی بودن جواب نتایج کشت نمونه ها در این مقاله مروری سعی شده روش های تشخیص سریع سل مورد بحث قرار گیرد.

    مواد و روش کار

    برای استخراج منابع لازم از مقالات PubMedوEmbase از سال های 1990 تا 2010 استفاده شده است. از واژه های کلیدی سل، مایکوباکتریوم سلی و تست های تشخیصی سریع جهت جمع آوری اطلاعات استفاده گردید. در این مقاله مروری دقت تست های متعدد تشخیص سریع سل مورد بحث قرار گرفته است.

    یافته ها

    از میان روش های متعدد تشخیص سریع بیماری سل، بررسی های سرولوژیک و آنزیمی نظیر آدنوزین دآمیناز و سیتوکین ها در مطالعات گوناگون نتایج متغیری داشته اند. در کل تست های آمپلیفیکاسیون اسید نوکلئیک در بررسی نمونه های خلط اسمیر مثبت ازدقت بالایی برخوردارند. اختصاصیت این تست ها درسل ریوی و حتی خارج ریوی بسیار بالا گزارش شده است. کشت های سریع مایع (رادیومتریک و غیررادیومتریک) نیز در مقایسه با کشت معمول در محیط جامد از سرعت و دقت بالاتری برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از مطالعات گزارش شده نشان داد که علی رغم تحقیقات متعدد به عمل آمده در زمینه تشخیص بیماری سل، اسمیر میکروسکوپیک و کشت نمونه ها، هنوز جزو راه های تشخیص اصلی بیماری شناخته می شوند. نیاز به تجهیزات مجهز و گران قیمت و پرسنل مجرب معمولا استفاده روتین روش-های نوین تشخیص سریع بیماری را با مشکل مواجهه ساخته است. تحقیقات در زمینه ساختن کیت های تشخیصی سریع بیماری سل ادامه دارد.

    کلیدواژگان: سل، مایکوباکتریوم سلی، تست های تشخیصی سریع
  • احمد خسروی، ایرج شریفی، محمد براتی، مهدی زارعان، مریم حکیمی پاریزی صفحه 8
    زمینه و هدف
    در حال حاضر در علم نانوتکنولوژی از ذرات نقره جهت از بین بردن طیف وسیعی از میکروارگانیسم ها استفاده می شود. هدف از این تحقیق تعیین اثر ضد لیشمانیایی ذرات نقره درمقایسه با ترکیب 3 ظرفیتی آنتی موان برروی پروماستیگوت های لیشمانیا تروپیکا با استفاده از روش رنگ سنجی می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی پروماستیگوت های لیشمانیا تروپیکا (Leishmania tropica) در محیط کشت RPMI-1640 حاوی 10 درصد سرم جنین گوساله (FCS) و آنتی بیوتیک در دمای Cο1±24 کشت داده شدند و با استفاده از روش رنگ سنجی MTT، تاثیر غلظت های مختلف نانوسیلور در مقایسه با ترکیب 3 ظرفیتی آنتیموان (تارتارامتیک)، مورد بررسی قرارگرفت. میزان جذب نوری رنگ حاصله از احیاء نمک تترازولیوم (MTT) به محصول رنگی فورمازان توسط انگل، به وسیله دستگاه الایزا ریدر، سنجیده شد و مقدار IC50 (50 درصد غلظت مهارکننده) محاسبه گردید.
    یافته ها
    ذرات نقره و داروی تارتارامتیک هر دو رشد پروماستیگوت های لیشمانیا تروپیکا را در شرایط آزمایشگاهی مهار کردند. ذرات نانوسیلور اثرات نسبتا خوب ضد لیشمانیایی از خود نشان دادند که البته در مقایسه با داروی کنترل کمتر می باشد (001/0>p). هم چنین میزان IC50تارتارامتیک برابر با μg/ml 3/5 و نانوسیلور μg/ml 9/14 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که ذرات نقره به صورت برون تنی اثرات ضد لیشمانیایی خوبی از خود نشان دادند، لزوم انجام آزمایشات بیشتری برای ارزیابی تاثیر این دارو بر روی انگل لیشمانیا در مدل حیوانی و یا انسان های داوطلب، احساس می شود.
    کلیدواژگان: لیشمانیا تروپیکا، ذرات نقره، روش رنگ سنجی
  • شهرام امینی، علی اکبر اکرمی فرد، مسعود رودباری صفحه 13
    زمینه و هدف
    سیس آتراکوریوم به منظور تسهیل لوله گذاری داخل تراشه مورد استفاده قرار می گیرد، اما دوزهای معمول آن شروع اثر کندی را به دنبال دارد. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات سه دوز مختلف سیس آتراکوریوم(15/0 و 20/0 و 25/0 mg/kg) برتغییرات همودینامیک و زمان مناسب برای لوله گذاری داخل تراشه می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 123 بیمار 20 تا 40 ساله با وضعیت فیزیکی در کلاس 1 یا 2، به طور تصادفی از یکی از سه دوز سیس آتراکوریوم 15/0، 20/0 و 25/0 mg/kg برای تسهیل لوله گذاری داخل تراشه استفاده شد. پس از القای بیهوشی فشارخون شریانی و تعداد ضربان قلب قبل از القای بیهوشی و پس از آن هر یک دقیقه تا 5 دقیقه بعد از القای بیهوشی و سپس، هر یک دقیقه تا 5 دقیقه پس از لوله گذاری داخل تراشه اندازه گیری و ثبت گردید. زمان مناسب برای لوله گذاری داخل تراشه (صفر شدن train of four و Post Tetanic Coun) و بازگشت train of four پس از پایان تزریق سیس آتراکوریوم ثبت گردید.
    یافته ها
    پس از القای بیهوشی، بیماران در هر سه گروه دچار افت قابل توجه فشارخون شریانی شدند) 001/0p<). ضربان قلب نیز کاهش مختصری نشان داد) 05/0p>). بیش ترین تغییرات به ترتیب در گروه 20/0، 25/0 و 15/0 بود. اما از نظر بالینی قابل اهمیت نبوده و نیاز به مداخله دارویی نداشتند. سریع ترین زمان مناسب برای لوله گذاری به ترتیب در گروه 25/0، 20/0 و 15/0 مشاهده شد (001/0p<). زمان بازگشت train of four در گروه 15/0، 20/0 و 25/0 به ترتیب 25/324±20/2696 ثانیه، 2/626±9/3378 ثانیه و0/253±2/3422 ثانیه بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از دوز 20/0 و 25/0 mg/kg از داروی سیس آتراکوریوم، به جای دوز 15/0، باعث تسریع در ایجاد شرایط مناسب لوله گذاری تراشه می-شود و اگر چه با تغییرات همودینامیک قابل ملاحظه ای نیز همراه است اما از نظر بالینی قابل اهمیت نبوده و نیازمند مداخله نیستند.
    کلیدواژگان: سیس آتراکوریوم، لوله گذاری داخل تراشه، همودینامیک، بلوک عصبی عضلانی
  • نورمحمد بخشانی، مهوش رقیبی، سمانه بابایی * صفحه 18
    زمینه و هدف

    هدف این مطالعه، بررسی فراوانی علائم بیش فعالی و نارسایی توجه بالغین در دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان می باشد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی–تحلیلی، در نیم سال دوم 89-88 بر روی 403 نفر از دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان که به روش نمونه گیری غیرتصادفی انتخاب شدند، صورت گرفت. به منظور بررسی علائم بیش فعالی و نارسایی توجه دربالغین، دوپرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی– نارسایی توجه بزرگسالان کانرز (CAARS-S:OV) دراختیار آن ها قرار داده شد تا تکمیل نمایند. به منظورآنالیز داده ها، نرم افزار SPSS-16 مورداستفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درشاخص بی توجهی 39 نفر (%7/9) دارای علائم بالاتر از متوسط (%7/5) و خیلی بالاتر از متوسط (%4) و در شاخص بیش فعالی 32 نفر (%9/7) دارای علائم بالاتر از متوسط (% 7/3) و خیلی بالاتر ازمتوسط (%2/4) بودند. علاوه بر این در شاخص تکانشگری 27 نفر (%7/6) علائم بالاتر از متوسط (%5/4) و خیلی بالاتر از متوسط (%2/2) و در شاخص مشکل خود پنداری 38 نفر (%4/9) علائم بالاتر از متوسط (%2/4) و خیلی بالاتر از متوسط (%2/5) را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که علائم بیش فعالی و نارسایی توجه درمیان دانشجویان شایع و متداول می باشد. بنابراین ارزیابی و مطالعات بیشتر و پیشگیری و برنامه های درمانی مناسب برای جلوگیری از مشکلات تحصیلی و رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد مخدر و... توصیه می شود.

    کلیدواژگان: شیوع، اختلال بیش فعالی، نارسایی توجه، دانشجو
  • مژگان بهراد، محمود کمالی صفحه 22
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی ارتباط راهبردهای کنترل فکر با علایم اختلالات خوردن در دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور یزد بود.
    مواد و روش کار
    پژوهش حاضر ازنوع طرح همبستگی بود. جامعه پژوهش را کلیه دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور یزد که در نیم سال تحصیلی 89-1388 مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دادند. از بین این جامعه نمونه ای 220 نفری به شیوه تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های کنترل افکار (TCQ) و پرسشنامه نگرش های غیرطبیعی به خوردن EAT-26 را تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده ازنرم افزار آماری SPSS-16 و هم چنین شاخص های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد مابین عامل کلی پرسشنامه های کنترل افکار و تمامی راهبردهای کنترل فکر (خود تنبیهی، نگرانی، باز ارزیابی و پرت کردن حواس) به جز کنترل اجتماعی، با اختلال خوردن رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد (001/0>p). هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد از بین راهبردهای کنترل فکر، تنبیه و نگرانی، قوی ترین پیش بین های اختلالات خوردن هستند که مجموعا 16 درصد از واریانس اختلالات خوردن را تبیین نمودند.
    نتیجه گیری
    یافته ها براساس بنیادهای نظری مدل عملکرد اجرایی خود تنظیمی تبیین شد و یافته های بالینی مورد بحث قرار گرفت.
    کلیدواژگان: اختلال خوردن، راهبردهای کنترل فکر، دانشجویان
  • حامد مومنی مقدم، فرشاد عسگری زاده، مرضیه احسانی، حسین انصاری، بتول حقیقی صفحه 28
    زمینه و هدف
    یکی از مراحل ارزیابی دید دو چشمی تعیین نوع و مقدار انحراف می باشد که بدین منظوراز روش های ابژکتیو و سابژکتیو استفاده می شود. هدف این مطالعه مقایسه میزان هتروفوریای اندازه گیری شده با روش های سابژکتیو و ابژکتیو انحراف با ملاحظه برتری چشم ها می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی 100 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که معیار های ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی انتخاب شدند. عیوب انکساری، به روش رتینوسکوپی و سپس چشم غالب فرد از لحاظ حرکتی با تست روزنه در کارت تعیین شد. انحراف به صورت ابژکتیو با استفاده از پریزم کاور تست متناوب و سابژکتیو با روش های ون گراف، استوانه مادوکس و پدیده فی در حالی که چشم غالب و غیر غالب به تناوب فیکساتور باشند، اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-15 آنالیز شدند.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری از لحاظ آماری بین انحراف اندازه گیری شده با روش های مختلف و با ملاحظه برتری چشم فیکساتور به دست آمد (001/0p<). در آزمون همبستگی بیشترین و کمترین همبستگی به ترتیب مربوط به اندازه گیری انحراف به روش پدیده فی (چشم غالب فیکساتور) با پدیده فی (چشم غیر غالب فیکساتور) و ون گراف (چشم غالب فیکساتور) با پدیده فی (چشم غالب فیکساتور) بود.
    نتیجه گیری
    دقیق ترین روش های اندازه گیری انحراف به ترتیب فی تست، کاور تست، استوانه مادوکس و ون گراف بودند. هر چند که دقت فی بیشتر است ولی چون استفاده از روش های سابژکتیو همیشه امکانپذیر نیست، لذا کاور تست دقیق ترین روش اندازه گیری انحراف روتین می باشد. هم چنین انحراف به دست آمده در حالتی که چشم غالب فیکساتور است در تمامی روش ها کمتر به دست آمد.واژه های کلیدی:
    کلیدواژگان: کاورتست، ون گراف، استوانه مادوکس
  • سید سلمان علوی، فرشته جنتی فرد، مهدی اسلامی، حسین رضاپور صفحه 34
    زمینه و هدف
    اینترنت قسمت زیادی از زندگی روزانه افراد به خصوص جوانان را اشغال کرده و هر سال گزارش های بیشتری در زمینه اختلال اعتیاد به اینترنت منتشر می شود. هدف از این پژوهش تعیین روایی و پایایی پرسشنامه تشخیصی اختلال اعتیاد به اینترنت در جامعه ایرانی و براساس فرهنگ ایرانی می-باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی– تحلیلی از نوع مقطعی بر روی 400 نفر از کاربران دانشجوی شهر اصفهان که به روش نمونه گیری سهمیه ای از دانشگاه های شهر اصفهان انتخاب شده بودند، انجام شد. نسخه فارسی مقیاس وسواس گونه استفاده از اینترنت به همراه پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه تشخیصی اختلال اعتیاد به اینترنت توسط افراد تکمیل شد. نهایتا برای ارزیابی این پرسشنامه تمامی نمونه ها براساس ملاک تشخیصی اعتیاد اینترنتی مبتنی بر DSM-IV-TR مورد مصاحبه روانپزشکی قرارگرفتند. پس از جمع آوری و نمره گذاری پرسشنامه ها روایی و پایایی این پرسشنامه به روش های روایی محتوایی، افتراقی(تشخیصی)، هم زمان و پایایی به روش های آلفای کرونباخ، تنصیف و بازآزمایی توسط نرم افزار SPSS-14 محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    روایی پرسشنامه به روش روایی هم زمان برابر با (78/0، 81/0=r)، روایی افتراقی (62/0=r) و سه نوع پایایی (7/0=α) و تنصیف (64/0=r) و بازآزمایی (47/0=r) به دست آمد. بهترین نقطه برش بالینی این پرسشنامه 4 می باشد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی پرسشنامه تشخیصی اعتیاد به اینترنت معتبر و پایا می باشد و با توجه به کمبود پرسشنامه معتبر و پایا جهت اندازه گیری اعتیاد به اینترنت، به کارگیری این پرسشنامه ابزاری مناسب برای سنجش اعتیاد به اینترنت در پژوهش های بعدی است.
    کلیدواژگان: اینترنت، اعتیادرفتاری، روایی، پایایی، دانشجو
  • محسن سراوانی، سعیده سلیمی، مینو یغمایی، مژگان مختاری، مهدی جعفری صفحه 39
    زمینه و هدف
    پره اکلامپسی یکی از اختلالات مهم دوران بارداری است که علت دقیق آن هنوز نامشخص است، اما نقش اختلالات عروقی در ایجاد این بیماری واضح می باشد. آنزیم متیلن تترا هیدروفولات ردوکتاز(MTHFR) یک آنزیم مهم در متابولیسم فولات می باشد و به نظر می رسد پلی مورفیسم C677T این آنزیم باعث کاهش فعالیت این آنزیم می گردد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم C677T ژن متیلن MTHFR و بروز پره اکلامپسی است.
    مواد و روش کار
    این مطالعه مورد–شاهدی بروی 106 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی و 107 زن باردار سالم با روش نمونه گیری در دسترس انجام گرفت. جهت تعیین نوع پلی مورفیسم از روش PCR-RFLP استفاده گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های C C، CT وTT پلی مورفیسم C677T در زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی به ترتیب 77، 22 و 1 درصد و در گروه کنترل 73، 5/19 و 5/7 درصد بوده و اختلاف معنی داری نشان ندادند، اما فراوانی ژنوتیپ TT در گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر از گروه پره اکلامپسی بودOR=8.5 (95% CI 1.1-71، P=.018). هم چنین فراوانی آلل T در گروه کنترل 17 و در گروه مورد 12 درصد به دست آمد که هیچ اختلاف معنی داری بین این دو گروه مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    بین پلی مورفیسم C677T ژن MTHFR و بروز پره اکلامپسی هیچ ارتباطی وجود ندارد، اما ژنوتیپ TT می تواند به عنوان یک عامل محافظتی برای پره اکلامپسی عمل نماید.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، پلی مورفیسم، متیلن تترا هیدرو فولات ردوکتاز
  • شیلا جلال پور، روحا کسری کرمانشاهی، اشرف سادات نوحی، حمید زرکش اصفهانی صفحه 44
    زمینه و هدف
    β-لاکتاماز آنزیم غیرفعال کننده آنتی بیوتیک های خانواده β-لاکتام می باشد. شیوع باکتری های مولد β-لاکتاماز در دست پرسنل منجر به انتشار عفونت های بیمارستانی مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها در محیط و بیماران بستری در بیمارستان می گردد. هدف از این پژوهش بررسی شیوع β-لاکتاماز و الگوی آنتی بیوگرام در باکتری های جداسازی شده از دست پرسنل بیمارستان الزهرا در اصفهان بوده است.
    مواد و روش کار
    این پژوهش آزمایشگاهی در سال های 86-84 در بیمارستان فوق تخصصی الزهرا در اصفهان انجام گرفت. بر اساس فرمول حجم نمونه و به طور تصادفی 80 باکتری از دست پرسنل مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های مورد بررسی با روش Finger Print جمع آوری شدند. شناسایی باکتری ها بر اساس روش های میکروبیولوژیک، تولید β-لاکتاماز با روش اسیدومتریک و الگوی آنتی بیوگرام با روش کربی بائر بررسی گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج تست اسیدومتریک از 80 باکتری جداسازی شده از دست پرسنل بیمارستان، 85/61 درصد واجد آنزیم β-لاکتاماز بودند. به این ترتیب که فراوانی β-لاکتاماز در گونه های استافیلوکوکوس، باسیلوس و انتروباکتریاسه به ترتیب 83/70 درصد، 72/64 درصد و 50 درصد بود. بر اساس نتایج آنتی بیوگرام به ترتیب بیشترین و کم ترین مقاومت باکتری های مورد بررسی در برابر پنی سیلین و وانکومایسن بوده است.
    نتیجه گیری
    شیوع گسترده آنزیم β-لاکتاماز در باکتری های مورد بررسی به دلیل وفور پراکندگی باکتری ها در، دست پرسنل و در نتیجه تسهیل انتشار پلاسمیدهای حامل ژن های β-لاکتاماز در بین باکتری ها می باشد. پیشنهاد می گردد علاوه بر افزایش ارتقاء کیفی دست شویه های مصرفی در بیمارستان ها، تجویز آنتی بیوتیک های β- لاکتام صرفا براساس نتایج حاصل از آنتی بیوگرام محدود گردد.
    کلیدواژگان: β، لاکتاماز، مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت بیمارستانی
  • حمید اراضی، رستگار حسینی، سید مهدی محمدی صفحه 51
|
  • Roya Alavi-Naini, Batool Sharifi-Mood, Maliheh Metanat, S. Ahmad Hashemi Page 1
    Background

    Tuberculosis (TB) is still an important heath issue in developing countries. According to low sensitivity of sputum smear and prolonged declaration of culture results, we reviewed rapid diagnostic tests for tuberculosis in this article.

    Materials And Method

    Electronic databases (PubMed and Embase) were searched from 1990 to 2010 for rapid diagnostic tests. Key words like tuberculosis, Mycobacterium tuberculosis and rapid tests were used. In this review article we discussed about the accuracy of rapid diagnostic tests for the diagnosis of tuberculosis.

    Results

    Serologic and enzyme tests such as adenosine deaminase and cytokines revealed different results. Nucleic acid amplification tests (NAATS) provided higher accuracy for sputum positive pulmonary TB. The specificity of NAATS was high in pulmonary and extra pulmonary tuberculosis. Automated liquid culture (radiometric and non-radiometric) had higher speed and accuracy in comparison to conventional solid media culture.

    Conclusion

    Despite many efforts for rapid detection of TB, sputum microscopic smears and cultures remain the principal diagnostic tests for TB patients. Sophosticated equipments and experienced personels are usually required for performing some of the newer rapid diagnostic tests. Investigation for novel rapid diagnostic tests are ongoing.

  • Ahmad Khosravi, Iraj Sharifi, Mohammad Barati, Mahdi Zarean, Marayam Hakimi-Parizi Page 8
    Background
    At present, nanosilver particles are used against a broad spectrum of microbial agents. The objective of this study was to evaluate the anti-leishmanial effect of nanosilver solutions on L. tropica promastigotes as compared with the trivalent antimony compound by colorimetric assay.
    Materials And Method
    Promastigots of L. tropica were cultured in RPMI-1640 consisting of 10% fetal calf serum (FCS) and antibiotics at 24±10C. The effect of various concentrations of nanosilver solutions was evaluated in comparison with tartar emetic. Optical density as the result of tetrazolium salts (MTT) reduction by the promastigotes into a formozan product and it was calculated by Elisa reader and IC50 (50% inhibitory concentration), subsequently.
    Results
    Both, nanosilver particles and tartar emetic inhibited the growth of L. tropica promastigotes. The IC50 for nanosilver solutions was significantly higher (14.9 µg/mL) than the corresponding value (5.3 µg/mL) for the control drug (p<0.001).
    Conclusion
    Since nanosilver particles showed an effective anti-leishmanial activity, further works are required to evaluate the effect in animal model or human volunteers.
  • Shahram Amini, Ali A. Akramifard, Masoud Roudbari Page 13
    Background
    Cisatracurium is used to facilitate endotracheal intubation. However, conventional doses have slow onset time. The higher doses of this drug may eliminate this problem but may be associated with significant hemodynamic changes. The present study was designed to compare the effects of three doses of cisatracurium (0.15, 0.20, and 0.25 mg/kg) on hemodynamic parameters and the appropriate time required for endotracheal intubation.
    Materials And Method
    One hundred and twenty three patients, aged 20-40 years old with ASA class 1 or 2 were randomly allocated to receive one of the cisatracurium doses: 0.15 mg/kg; 0.20 mg/kg; and 0.25 mg/kg. After induction of anesthesia, the mean arterial pressures and pulse rates were measured at the baseline, after induction of anesthesia, and after endotracheal intubation at one minute interval for 5 minutes. The appropriate time for intubation (time of achieving TOF=0 and PTC=0) and TOF recovery after administration of cisatracurium, were also measured and compared accordingly.
    Results
    After induction of anesthesia, the patients of all three groups showed a significant decrease in their mean arterial pressures (p < 0.001). We also noticed a drop in pulse rates (p>0.05). The changes were more marked in the 0.15 mg/kg, 0.25 mg/kg, and 0.20 mg/kg group, respectively. However, these changes were not clinically significant and did not require any intervention. The time required for endotracheal intubation (to achieve TOF=0) in 0.15, 0.20 and 0.25 mg/k-group were 191.50±35.16, 145.40±25.08 and 100.20±25.59 seconds, respectively (p < 0.001). The time of TOF recovery in 0.15, 0.20 and 0.25 mg/kg-group were 2696.20±324.25, 3422.20 ±253.00 and 3378.90 ±626.15 seconds respectively (p< 0.001).
    Conclusion
    We concluded that doses of 0.20 and 0.25 mg/kg in comparison to 0.15 mg/kg of cisatracurium provide a shorter time required for endotracheal intubation but are associated with more significant changes in blood pressure and pulse rates. However, these changes are not clinically significant and need no intervention.
  • Nourmohammad Bakhshani, Mahvash Raghibi, Samane Babaei Page 18
    Background

    The aim of this study was to investigate the prevalence of attention deficit/ hyperactivity disorder in students of Sistan and Balouchestan University.

    Materials And Method

    This cross sectional study was performed during second educational semester (2010). The sample included 403 students of Sistan and Balouchestan university who were selected by non random sampling after filling two questionnaires, including the demographic characteristics questionnaire and the Canner′s adult attention –deficit/hyperactivity (CAARS-S:OV) questionnaire. To analyze data we used SPSS-16 software.

    Results

    Based on test scores of Canner′s adult test, results showed about 39 students (9.7%) in inattention-memory index and 32 students (7.9%) in the hyperactivity index had higher or much higher scores than average. In addition, 27 students (6.7%) and 38 others (9.4%) had higher or much higher scores in impulsivity-emotional index and problem with self concept, respectively.

    Conclusion

    According to the results, we suggest that the symptoms of hyperactivity and attention deficit are common among university students of Sistan and Balouchestan. For preventing educational problems and high risk behaviors such as drug use, further studies and appropriate preventive and treatment programs highly recommended.

  • Mojgan Behrad, Mahmood Kamali Page 22
    Background
    The aim of this research was to determine the relationship of thought control strategies with eating disorders in female students in Yazd.
    Materials And Method
    This is a cross sectional research study. Statistical population was all female students of Payam-e-Noor University of Yazd in the academic year of 2009-2010. 220 students were randomly selected via simple random technique. To gather data, the following two instruments were used: Thought Control Questionnaire (TCQ) and eating attitude questionnaire. Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis were used for statistical analysis.
    Results
    The relationship between general factor of TCQ and self-punishment, worry, reappraisal and distraction with eating disorder were significant (p<0.0001), but the relationship between social control with eating disorder was not significant (p>0.05). In this research, self-punishment and worry both were the best predictors of eating disorder.
    Conclusions
    Result has been explained and clinical implications of the findings are also discussed.
  • Hamed Momeni-Moghaddam, Farshad Asgarizadeh, Marzieh Ehsani, Hossein Ansari, Batool Haghighi Page 28
    Background
    The one step in evaluation of binocular vision is determination of type and amount of deviation. For this purpose objective and subjective methods were used. The purpose of this study is was to compare the measured heterophoria with objective (cover test) and subjective methods (von Graefe, Maddox rod, phi phenomenon) considering motor dominancy.
    Materials And Method
    In this semi-experimental study, 100 students of Zahedan University of medical sciences who had inclusion criteria, selected, randomly. Refractive errors and dominant eye were determined by retinoscopy and hole in the card test, respectively. The deviation was measured objectively by using alternate prism cover test and subjectively by von Graefe, Maddox rod and phi phenomenon tests so dominant and nondominant eye were fixed alternatively. Data were analyzed in SPSS-15 software using repeated measurement of ANOVA and correlation tests.
    Results
    There were considerable statistical difference between different measurement methods considering the dominancy of fixator eye (p<0.001). In the correlation test, the most and least correlations were related to phi phenomenon (dominant eye fixator) and phi phenomenon (non dominant eye fixator) and von Graefe and phi phenomenon (with dominant eye fixator), respectively.
    Conclusion
    The most accurate heterophoria measurement methods were phi phenomenon, cover test, Maddox rod and von Graefe, respectively. Although accuracy of phi phenomenon was more than other methods in determination of deviation, because subjective methods cannot be used in all conditions, cover test is the best method in measuring eye deviation. Also, measured deviations in all of methods were lower when dominant eye was fixator.
  • S. Salman Alavi, Fereshte Jannatifard, Mehdi Eslami, Hossein Rezapour Page 34
    Background
    Internet occupies a large part of youth's life and each year more reports are published a bout Internet addiction disorder (IAD).This study argues the validity and reliability of Young Diagnostic Questionnaire (YDQ) correspondence Iranian society and culture.
    Materials And Method
    This is a cross-sectional and descriptive-analytical research. For these purpose 400 students of Isfahan universities were subjected. Sampling method was quota sampling. Cases completed demographic questionnaire, Compulsive Internet Use Scale (CIUS) and YDQ (Young Diagnostic Questionnaire). Finally we performed a psychiatric interview (based on DSM-IV-TR) for all of the samples. For data analysis we used face, discriminative and concurrent validity, Chronbach α, split half, test-retest and ROC Curve by SPSS-14 Software.
    Results
    Concurrent validity was (r=0.78, 0.81), discriminative validity was (r=0.62). Besides YDQ shows internal consistency (α=0.70), split-half validity(r=0.64), test –retest reliability (r=0.74, p<0.01). The best cut off point for this questionnaire is number 4.
    Conclusion
    The result showed that Persian version of YDQ is valid and reliable. Considering lack of a valid and reliable questionnaire for measuring addiction to the internet, YDQ could be a suitable tool for measuring internet addiction in future research.
  • Mohsen Saravani, Saeedeh Salimi, Minoo Yaghmaei, Mojgan Mokhtari, Mehdi Jafari Page 39
    Background
    Preeclampsia (PE) is a serious problem of pregnancy and its etiology is still unknown. There are some evidence that vascular complications play an important role in development of PE. Methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) is a key enzyme in folate metabolism and the C677T polymorphism of the MTHFR gene is associated with decreased MTHFR activity. The aim of this study was to evaluate the relationship between MTHFR gene C677T polymorphism with PE development in south-east of Iran.
    Materials And Method
    This study was performed in 106 preeclamptic pregnant women and 107 control individuals. The C677T polymorphism of the MTHFR gene was determined by PCR-RFLP method.
    Results
    The CC, CT and TT genotypes frequency of C677T polymorphism of MTHFR gene were 77, 22 and 1 percent in preeclamptic women and 73, 19.5 and 7.5 percent in control group. They were not significantly different (p=0.06). However, the frequency of TT genotype was significantly higher in control group (OR=8.5; 95% CI 1.1-71; p=.018). There was not any significant difference in T allele distribution between preeclamptic women (12%) and control group (17%).
    Conclusion
    Our results showed that there was not any correlation between the C677T polymorphism and PE but the TT genotype of C677T polymorphism seems to be a protective factor for preeclampsia.
  • Page 44
    Background
    β-lactamase is an enzyme that can inactivate β–Lactam family antibiotics. High prevalence of β-lactamase producer bacteria on the staff hands, due to antibiotic resistance and nosocomial infection in hospitalized patients. The objective of this study was to assess the frequency of β-lactamase positive bacteria and antibiogram pattern in bacterial flora isolated from staff hands of the Al-Zahra hospital in Isfahan.
    Materials And Method
    This laboratory research was performed during of 2005-2007 in Al-Zahra hospital in Isfahan. According to statistical formula, we randomly selected 80 samples from staff hands. Staff hand samples collected with finger print method. Bacterial identification was performed with microbiological methods and β–lactamase production was performed with Acidometric method and antibiogram pattern was performed with Kirby Bauer method.
    Results
    According to the acidometric test results of 80 isolated staff hands, 61.85% of strains produce β–lactamase. Staphylococcus spp., Bacillus spp. and Enterobacteriaceae were the most important producers respectively (70.83%, 64.72% and 50%). According to antibiogram test results, penicillin and vancomycin had the highest and lowest resistance.
    Conclusion
    High frequency of β–lactamase in bacterial survey represents colonization of bacteria in staff hands; may be due to facility transmission β–lactamase plasmid genes in bacteria. We suggest better hand washing in hospitals and prescription of β–lactame antibiotics was based only on antibiogram results.