فهرست مطالب

Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Volume:13 Issue: 9, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/12/24
  • تعداد عناوین: 13
|
  • ملیحه متانت، بتول شریفی مود، رویا علوی نایینی، محمد امینیان فر صفحه 1
    زمینه و هدف
    سل یکی از معضلات مهم بهداشتی درمانی به خصوص در کشورهای در حال توسعه می باشد. آشنایی با اپیدمیولوژی سل برای کنترل موثر این بیماری بسیار مهم و ضروری است. این مطالعه به منظور آشنایی هرچه بیشتر جامعه پزشکی با اپیدمیولوژی سل در جهان، ایران و منطقه و فاکتورهای موثر در انتقال آن صورت گرفت.
    مواد و روش کار
    برای دسترسی به منابع لازم از مقالات، PubMed، Embase، Scopus WHO و مقالات معتبر چاپ شده در ژورنال های علمی پژوهشی ایرانی از سال 2000 تا 2011 و آخرین گزارشات منتشره وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی استفاده شد. از کلید واژه هایی نظیر سل، اپیدمیولوژی، ایران و سیستان و بلوچستان جهت جمع آوری اطلاعات استفاده گردید.
    یافته ها
    طی 45 سال گذشته روند نزولی بروز بیماری در کشور مشهود است. در ایران شایع ترین نوع سل، سل ریوی بوده به طوری که سل ریوی اسمیر خلط مثبت 53 درصد کل موارد سل را تشکیل می دهد. سل خارج ریوی نیز 28 درصد کل موارد سل را شامل می شود. درمیان استان ها، گلستان و سیستان و بلوچستان بیشترین میزان های بروز و شیوع را در کشور دارا هستند. برطبق آخرین آمار منتشره وزارت بهداشت (از جمعیت تحت پوشش دانشگاه ها)، میزان بروز بیماری سل به ترتیب در زابل و زاهدان 7/109 و 6/36 در 100000 نفر جمعیت در سال 88 گزارش شده است.
    نتیجه گیری
    بیش از80 در صد کل تعداد مسلولین سالیانه، مربوط به کشورهای در حال توسعه است. در ایران، استان سیستان و بلوچستان و گلستان بالاترین میزان ابتلا به سل را دارا هستند و برای دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت برنامه های کنترل و پیش گیری سل می باید به طور جدی مورد پیگیری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سل، اپیدمیولوژی، ایران
  • داریوش مهاجری، یوسف دوستار، غفور موسوی صفحه 8
    زمینه و هدف
    سیسپلاتین به عنوان یک داروی ضدسرطان، در دوزهای بالا برای کبد سمی می باشد. مشخص شده که استرس اکسیداتیو در سمیت سیسپلاتین دخیل است. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی ریشه گیاه شلغم، این مطالعه، برای ارزیابی اثرات محافظتی عصاره الکلی ریشه شلغم (TREE) در برابر سمیت کبدی سیسپلاتین در موش صحرایی طراحی گردید.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی 40 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی در چهار گروه مساوی تقسیم گردید. گروه 1 به عنوان شاهد انتخاب شد. به گروه های 2 و 4 (TREE(200mg/kg به مدت 15 روز متمادی گاواژ گردید. گروه های 3 و 4 تک دوز سیسپلاتین (7/5mg/kg) را در دهمین روز آزمایش به روش داخل صفاقی دریافت کردند. در پایان، سطوح سرمی آنزیم های آسپارتات و آلانین آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز و بیلی روبین تام، آلبومین و پروتئین تام اندازه گیری شد. میزان مالون دی آلدئید، گلوتاتیون احیاء و فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز نیز در هموژنات بافت کبد اندازه گیری شد. در نهایت، یافته های بیوشیمیایی با نتایج هیستوپاتولوژی تطبیق داده شد.
    یافته ها
    در گروه 4، TREE به طور معنی داری (0001/0=p) میزان افزایش یافته آنزیم های شاخص آسیب کبد و بیلی روبین تام را کاهش و سطوح کاهش یافته آلبومین و پروتئین تام سرم را به طور معنی داری (به ترتیب 001/0=pو 032/0=p) افزایش داد. در این گروه، TREE به طور معنی داری (0001/0=p) میزان پراکسیداسیون لیپیدی را کاهش و سطوح آنتی اکسیدان های کبد را افزایش داد. از لحاظ هیستوپاتولوژی نیز تغییرات بافتی همراستا با یافته های بیوشیمیایی بودند.
    نتیجه گیری
    TREE با خواص آنتی اکسیدانی خود، کبد موش های صحرایی را در برابر سمیت سیسپلاتین محافظت می کند.
    کلیدواژگان: شلغم، سیسپلاتین، سمیت کبدی، موش صحرایی
  • عباسعلی گائینی، فهیمه کاظمی، جواد مهدی آبادی، لیلا شفیعی نیک صفحه 16
    زمینه و هدف
    فعالیت ورزشی نقش مهمی در ارتقای عملکرد قلب و عروق دارد. هدف تحقیق حاضر تعیین تاثیر 8 هفته تمرین هوازی تناوبی و یک دوره بی تمرینی پس از آن بر ساختار و عملکرد بطن چپ قلب مردان سالم غیر ورزشکار بود.
    مواد و روش کار
    در این تحقیق نیمه تجربی 10 دانشجوی مرد غیر ورزشکار داوطلبانه انتخاب شدند و در برنامه تمرینی 8 هفته ای، هفته ای 3 روز با شدت 70 درصد ضربان قلب بیشینه شرکت کردند. پس از 8 هفته، آزمودنی ها 4 هفته در بی تمرینی به سر بردند. در هر جلسه، تمرین دوی تناوبی در 5 مرحله 9 دقیقه ای که بین آن ها 4 دقیقه استراحت غیرفعال بود، انجام شد.
    یافته ها
    با روش اکوکاردیوگرافی پس از 8 هفته تمرین تناوبی بین ضخامت دیواره بین دو بطن، درصد کسر کوتاه شدن وکسر تزریقی نسبت به قبل از تمرین تفاوت معنی داری و بین قطر پایان دیاستولی بطن چپ، قطر پایان سیستولی بطن چپ، ضخامت دیواره خلفی بطن چپ، قطر دهلیز چپ، قطر دهانه آئورت، ضربان قلب، فشارخون دیاستولی و فشارخون سیستولی تفاوت غیرمعنی داری وجود داشت. هم چنین، بین قطر پایان دیاستولی بطن چپ، ضخامت دیواره خلفی بطن چپ، قطردهلیزچپ، درصد کسر کوتاه شدن وکسر تزریقی پس از 4 هفته بی تمرینی نسبت به 8 هفته تمرین تفاوت معنی داری و بین قطر پایان دیاستولی بطن چپ، ضخامت دیواره خلفی بطن چپ، قطر دهانه آئورت، ضربان قلب، فشارخون دیاستولی و فشارخون سیستولی تفاوت غیرمعنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    8 هفته تمرین هوازی تناوبی و یک دوره بی تمرینی پس از آن می تواند بر ساختار و عملکرد بطن چپ قلب مردان سالم غیر ورزشکار تاثیر گذارد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی تناوبی، بی تمرینی، ساختار و عملکرد بطن چپ قلب، مردان سالم غیر ورزشکار
  • محمد بکاییان، علیرضا نخعی، بیتا مودی صفحه 21
    زمینه و هدف
    برگ های اکالیپتوس گلوبولوس در طب سنتی برای درمان دیابت ملیتوس به کار می روند. هدف بررسی حاضر، ارزیابی اثرات اکالیپتوس در درمان عفونت سیستمیک کاندیدا آلبیکنس در رت های سالم و دیابتیک شده با استرپتوزوتوسین است.
    مواد و روش کار
    60 رت نر سالم نژاد ویستار با وزن 200 تا 250 گرم انتخاب و به طور تصادفی به شش گروه ده تایی به ترتیب زیر تقسیم شدند: 1- کنترل 2- کاندیدا آلبیکنس 3- اکالیپتوس+کاندیدا آلبیکنس 4- کنترل دیابتیک 5- دیابتیک+کاندیدا آلبیکنس 6- دیابتیک+اکالیپتوس+کاندیدا آلبیکنس. دیابت تجربی در رت های گروه های 4 تا 6 با تزریق یک دوز درون صفاقی استرپتوزوتوسین mg/kg)60)ایجاد شد و اکالیپتوس به مدت سه هفته به رژیم غذایی (g/kg5/62) و آب آشامیدنی (g/l5/2) رت های گروه های 3 و 6 افزوده شد. عفونت تجربی در گروه های 2، 3، 5 و6 در روز هفتم با تزریق درون صفاقی کاندیدا آلبیکنس ایجاد گردید. در پایان بیست و سه روز، رت ها در حالت ناشتا با قطع سر کشته شدند. نمونه خون از رگ گردن جهت تعیین گلوکز جمع آوری شد. غلظت کاندیدا آلبیکنس در کبد و کلیه ها با کشت رقت های متوالی از هموژنه بافتی ارزیابی گردید.
    یافته ها
    اکالیپتوس به طور معنی داری موجب بهبودی هیپرگلیسمی، پرنوشی، پرخوری و نیز اصلاح وزن رت های دیابتیک گردید(03/0=p). اضافه بر آن، اکالیپتوس موجب کاهش معنی دار غلظت کاندیدا آلبیکنس در هموژنه کبد و کلیه ها گردید (04/0=p).
    نتیجه گیری
    نتایج بررسی حاضر نشانگر آن است که اکالیپتوس موجب بهبود عفونت کاندیدایی در رت های سالم و دیابتیک می باشد.
    کلیدواژگان: اکالیپتوس گلوبولوس، دیابت، استرپتوزوتوسین، رت
  • محمد شبانی، عباسعلی گائینی، فاطمه ساجدی فر صفحه 27
    زمینه و هدف
    تحقیقات نشان می دهند که وزن بدن بر روی تراکم مواد معدنی استخوان تاثیر دارد. وزن بدن از توده چربی و توده بدون چربی تشکیل شده که هر کدام از بافت های مذکور تاثیرات متفاوتی بر روی تراکم مواد معدنی استخوان دارند. هدف از این تحقیق، تعیین ارتباط بین عوامل آنتروپومتریک (توده چربی، توده بدون چربی و شاخص توده بدن) و تراکم مواد معدنی مهره های کمری زنان ورزشکار دونده و غیر ورزشکار یائسه نشده بود.
    مواد و روش کار
    این مطالعه علمی مقایسه ای روی 15 ورزشکار زن دونده و 15 زن غیر ورزشکار یائسه نشده در محدوده سنی 45-30 سال انجام شد. تمام دونده ها به مدت حداقل 4 سال، هفته ای 3 جلسه و در هر جلسه مسافت 8 کیلومتر را می دویدند، در حالی که آزمودنی های گروه کنترل فعالیت خاص ورزشی نداشتند. شاخص توده بدن آزمودنی ها از تقسیم وزن (به کیلوگرم) بر قد (به متر مربع) محاسبه شد. تراکم مواد معدنی، توده چربی و بدون چربی آزمودنی ها نیز با دستگاه سنجش تراکم مواد معدنی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که در زنان ورزشکار بین توده بدون چربی و تراکم مواد معدنی مهره های کمری و در زنان غیر ورزشکار بین توده چربی و تراکم مواد معدنی مهره های کمری رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. نتایج تحقیق هم چنین نشان داد که بین شاخص توده بدن و تراکم مواد معدنی مهره های کمری هیچ کدام از گروه ها ارتباط معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بنابراین، در ورزشکاران، توده چربی و در غیر ورزشکاران، توده بدون چربی می تواند به عنوان پیشگویی کننده تراکم مواد معدنی مهره های کمری در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: شاخص توده بدن، توده چربی، تراکم استخوان، پیش از یائسگی
  • سید محمد معتمد الشریعتی، عزت الله رضایی، آرش بیرقی طوسی صفحه 33
    زمینه و هدف
    تخمین عینی از احتمال فوت در بیماران سوختگی در انتخاب روش درمان تاثیرگذار می باشد. مرگ و میر بیماران سوختگی اخیرا کاهش یافته است. محققان اخیرا در جستجوی روش های جامع تر تعیین فاکتورهای خطر در این بیماران می باشند. سیستم آپاچی در بخش های مراقبت ویژه جهت پیش بینی وضعیت بیماران به طور وسیعی به کار گرفته می شود. هدف از مطالعه فعلی ارزیابی ارزش سیستم آپاچی و ABSI در تعیین پیش آگهی بیماران سوختگی می باشد.
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در یک دوره 6 ماهه در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا مشهد انجام شد. این بخش جمعیتی بالغ بر 3 میلیون نفر را پوشش می دهد. در تمام بیماران بالاتر از 16 سال در 24 ساعت اول بستری بیمارستانی متغیرهای زیر مورد بررسی قرار گرفت. سن، جنس، درصد سوختگی کلی و درصد سوختگی عمیق، سوختگی مخاطی و سرنوشت نهایی بیماران. نمره به دست آمده بر اساس سیستم آپاچی و ABSI و میانگین و انحراف معیار نمرات به دست آمده محاسبه شد. میانگین امتیازات بیماران زنده مانده و فوت کرده با تست t با نمونه های مستقل مقایسه شد. 05/0>p معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    90 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند (35 مرد و 55 زن)، 70 بیمار زنده ماندند (گروه 1) و 20 نفر فوت نمودند (گروه 2). تفاوت معنی داری در نمره آپاچی بین گروه 1 و2 وجود نداشت این در حالی است که نمره حاصله از سیستم نمره بندی ABSI بین دو گروه به شکل معنی داری اختلاف داشت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    سیستم ABSI یک پیش بینی کننده قابل اعتماد احتمال فوت در بیماران سوختگی می باشد این مسئله در ارتباط با سیستم آپاچی مورد شک می باشد و نتیجه گیری قطعی نیازمند بررسی بیشتر دارد.
    کلیدواژگان: آپاچی، اندکس تعیین شدت تروما، سوختگی، مرگ و میر
  • منصور نظری صفحه 39
    زمینه و هدف
    لیشمانیوز جلدی یا سالک یکی از بیماری های انگلی شایع در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان و ایران بوده که توسط انگل های تک یاخته ای از جنس لیشمانیا ایجاد می شود و توسط گزش پشه خاکی(پسیکودیده) به انسان منتقل می گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت بیماری لیشمانیوز جلدی در شهرستان همدان انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی– مقطعی و گذشته نگر بوده و جامعه آماری شامل کلیه افرادی می باشد که از سال 1383تا 1389 با تشخیص بیماری لیشمانیوز جلدی (سالک) در مرکز بهداشت شهرستان همدان، تحت درمان قرار گرفته اند.
    یافته ها
    81 نفر [77 نفر (%1/95) مرد و 4 نفر (%9/4) زن]طی سال های مذکور به بیماری سالک در شهرستان همدان مبتلا گردیده بودند، بیشترین تعداد در سال 1385،[17 نفر (%21)] و کمترین در سال های 1386 و 1389، [7 نفر (%6/8)] بود. اختلاف معنی داری بین دو گروه جنسی وجود داشت و مردان بیشتر در معرض ابتلا قرار داشتند (01/0>p)
    نتیجه گیری
    روند تقریبا ثابت بیماری در سال های مختلف نشان دهنده غیر آندمیک بودن شهرستان همدان نسبت به این بیماری می باشد و مطالعات اپیدمیولوژیک وسیع تری پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، پشه خاکی، همه گیری شناسی، ایران
  • علیرضا خزاعی، فرشید اربابی، سهیل برومند، رضا روشن روان صفحه 43
    زمینه و هدف
    ترامادول یک اپیوئید صناعی ضعیف با اثر ضد دردی موثر می باشد. این دارو هم دارای اثر سیستمیک و هم اثر موضعی بی حسی روی اعصاب محیطی می باشد. هدف از این تحقیق مقایسه کاهش درد پس از عمل آپاندکتومی پس از تزریق زیر جلدی ترامادول در مقایسه با نرمال سالین می باشد.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه دو سو کور 60 بیمار بالای 15 سال شرکت داشتند که به صورت تصادفی به دو گروه 30 نفری ترامادول و نرمال سالین تقسیم شدند. پس از ترمیم فاشیا در آپاندکتومی، در گروه آزمون 100 میلی گرم ترامادول که تا 10 میلی لیتر رقیق شده بود و در گروه کنترل 10 میلی لیتر نرمال سالین به صورت زیرجلدی اطراف زخم جراحی تزریق شد. سپس میزان درد بیماران در اتاق ریکاوری و پس از 6 و 24 ساعت پس از جراحی، براساس معیار NRS ثبت شد و همچنین تعداد دوزهای 25 میلی گرمی پتدین که در طول 24 ساعت اول پس از عمل در صورت درد متوسط و شدید تزریق می شد، ثبت گردید و در پایان میانگین شدت درد در سه زمان یاد شده و میانگین مصرف پتدین هر گروه با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در ریکاوری (44/1±08/3 در مقابل 02/2±36/5) و پس از 6 ساعت (22/1±36/3 در مقابل 38/1±36/5) و پس از 24 ساعت (76/0±08/2 درمقابل 15/1±08/3) در گروه ترامادول نسبت به گروه نرمال سالین کاهش داشت(0001/0 > p). هم چنین میزان پتدین مصرفی در 24 ساعت اول پس از عمل نیز در گروه ترامادول کاهش واضحی را نشان داد(05/0 > p).
    نتیجه گیری
    تزریق زیرجلدی ترامادول یک انتخاب مناسب جهت کاهش درد پس از عمل و کاهش نیاز به مصرف مسکن های مخدر قوی می باشد این روش درمان می تواند عوارض جانبی مصرف مخدرهای قوی را پس از عمل آپاندکتومی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آپاندکتومی، ترامادول، تزریق زیرجلدی، دردپس از عمل
  • رضا خانی جزنی، حسین فلاح*، ابوالفضل برخورداری، غلامحسین حلوانی، رجب علی حکم آبادی صفحه 48
    زمینه و هدف

    مطالعه حاضر با هدف پیش بینی میزان بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی در سفالگران شهرستان میبد و به روش CTD Risk Index صورت پذیرفت.

    مواد و روش کار

    این مطالعه مقطعی توصیفی بر روی کلیه سفالگران شاغل در کارگاه های سفالگری شهرستان میبد انجام شد. اطلاعات مربوط به علائم اختلالات اسکلتی-عضلانی به وسیله پرسشنامه ی نوردیک و جهت پیش بینی میزان بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی از روش CTD Risk Index بهره گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد حدود 3/59 درصد از سفالگران دارای علایمی از اختلالات اسکلتی-عضلانی در حداقل یکی از اندام های فوقانی خود هستند. هم-چنین اختلاف معنی داری بین میانگین نمره CTD Risk Index در سفالگران دارای علایم اسکلتی-عضلانی اندام فوقانی و سفالگران فاقد این علایم به دست آمد (038/0=p).

    نتیجه گیری

    روش CTD Risk Index می تواند به عنوان یک روش مناسب برای پیش بینی میزان بروز اختلالات اسکلتی-عضلانی در سفالگران به کار رود. فعالیت چرخکاری در این بررسی خطرناک ترین فعالیت شناخته شد.

  • سهیل پردیس، مریم کاراندیش*، فاطمه لوایی مشهدی صفحه 52
    زمینه و هدف

    ضایعات مرتبط با غدد بزاقی به صورت های مختلف خوش خیم و بدخیم، بروز می کند. بررسی شیوع سنی و جنسی و مکانی این ضایعات با توجه به منطقه جغرافیایی و اقلیمی خاص و ارائه آمار مربوطه می تواند به دندانپزشکان خصوصا پاتولوژیست ها افق دید وسیع تری داده و درسهولت تشخیص و ارزیابی، راهنما باشد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه به صورت گذشته نگر روی بیماران مراجعه کننده به بخش پاتولوژی دانشکده دندانپزشکی شیراز طی سال های 1385 -1369 صورت گرفت. پرونده های بیماران مبتلا به ضایعات خوش خیم و بدخیم غدد بزاقی از بایگانی استخراج و اطلاعات اولیه ثبت شد.

    یافته ها

    تعداد کل ضایعات غدد بزاقی 101 مورد بود که از این میان 70 مورد موکوسل، 15 مورد سیالادنیت، 7 مورد پلئومورفیک آدنوما، 3 مورد موکواپیدرموئید کارسینوما و 3 مورد آدنوئیدسیستیک کارسینوما گزارش شد.

    نتیجه گیری

    موکوسل شایع ترین ضایعه خوش خیم غدد (%71) با نسبت مساوی در زن و مرد در دهه 2 و3 و پلئومورفیک آدنوما شایع ترین نئوپلاسم غدد بزاقی با شیوع بیشتر در خانم ها در دهه 3 و 4 بود و شایع ترین محل درگیری نئوپلاسم ها، کام سخت بود.

    کلیدواژگان: ضایعات خوش خیم، ضایعات بدخیم، غدد بزاقی
  • مرجان جودی، مهدی فتحی، مهران هیرادفر صفحه 56
    آپاندکتومی از شایع ترین اعمال جراحی است. التهاب زائده آپاندیس علل مختلفی می تواند داشته باشد از جمله فکالیت، هیپرتروفی پلاک های پی یر، دانه میوه-ها، و انگل ها که می تواند باعث انسداد لومن آپاندیس شوند. در این مطالعه به معرفی فرم نه چندان معمول آپاندیس که ناشی از ترومای بلانت شکم می باشد پرداخته ایم تا اهمیت در نظر داشتن این تشخیص را در ترومای بلانت شکم در اطفال یادآور شویم.
    در این مقاله سه کودک معرفی می شوند که به دنبال ترومای بلانت شکم به آپاندیسیت حاد مبتلا شده اند. این بیماران شامل دو پسر 5 و 6 ساله و یک دختر 8 ساله می باشند که به دنبال ترومای بلانت شکم دچار درد در شکم و علائم شکم حاد شده اند و در نهایت تحت آپاندکتومی قرار گرفتند. تروما موجب بروز هماتوم اینترامورال در آپاندیس شده و این امر زمینه آپاندیسیت را فراهم می کند. لذا در بیماران ترومای بلانت که درد شکمی مداوم در ناحیه RLQ دارند که قابل توجیه با شرایط بیمار نیست باید به فکر آپاندیسیت حاد باشیم.
    کلیدواژگان: آپاندکتومی، آپاندیسیت، تروما
  • حکیمه عرب نژاد صفحه 60
|
  • Maliheh Metanat, Batool Sharifi-Mood, Roya Alavi-Naini, Mohammad Aminianfar Page 1
    Background
    Tuberculosis (TB) is one of the most important health issues in developing countries. Understanding the epidemiology of tuberculosis is critical for effective disease control. The global burden of tuberculosis, risk factors for transmission, and the epidemiology of tuberculosis will be reviewed in this article.
    Materials And Method
    We used Scopus, Embase, PubMed, World Health Organization (WHO) and scientific Iranian journals from 2000 to 2011; and the last reports from Iranian ministry of health, for extracting data. Key words such as tuberculosis, epidemiology, Iran and Sistan- Balouchestan were used.
    Results
    Descending trend of TB incidence was observed over the last 45 years in Iran. Pulmonary TB is the most prevalent kind of TB in Iran in which 53% were sputum smear positive. Extra-pulmonary TB consists 28% of TB patients. Sistan-Balouchestan and Golestan had the highest incidence and prevalence of TB among all provinces in Iran. According to the latest data from Iranian ministry of health, the incidence of TB in Zabol and Zahedan were reported 109.7 and 36.6 per 100000 populations, respectively.
    Conclusion
    More than 80% of TB patients still belong to developing countries. Sistan-Balouchestan and Golestan had the highest incidence of TB and for achieving the goals of WHO, control and prevention of the disease should be followed seriously
  • Daryoush Mohajeri, Yousef Doustar, Ghafour Mousavi Page 8
    Background
    Cisplatin is an antineoplastic drug and at high doses is hepatotoxic. Oxidative stress has been proven to be involved in cisplatin-induced hepatotoxicity. Because of antioxidant potential of turnip (Brassica rapa. L) root, the objective of this study was to examine the protective effect of turnip root ethanolic extract (TREE), on cisplatin-induced hepatotoxicity in rat.
    Materials And Method
    Forty male Wistar rats were randomly allocated into four equal groups. Group 1 was used as control; groups 2 and 4 were orally treated with TREE (200 mg/kg) for 15 consecutive days. Groups 3 and 4 received a single intraperitoneal dose of cisplatin (7.5 mg/kg) on the 10th day of the experiment. At the end of experiment, serum levels of aspartate and alanine transaminases, lactate dehydogenase and total bilirubin, albumin and total proteins were assessed. Malondialdehyde, reduced glutathione and activities of superoxide dismutase, catalase and glutathione peroxidase and glutathione reductase were assayed in liver homogenates. Finally, the biochemical findings were matched with histopathological verifications.
    Results
    In group 4, TREE significantly (p=0.0001) decreased the elevated levels of serum biomarkers of hepatic injury and total bilirubin; and significantly increased the reduced levels of serum albumin and total proteins (respectively p=0.001, p=0.032). In this group, TREE significantly (p=0.0001) decreased the lipid peroxidation and elevated the decreased values of hepatic antioxidants. Histopathologically, the changes were in the same direction with biochemical findings.
    Conclusion
    Because of anti-oxidant potentials of TREE, it may have a protective effect against cisplatin induced hepatotoxicity in rats.
  • Abbasali Gaeini, Fahimeh Kazem, Javad Mehdiabadi, Leila Shafiei-Neek Page 16
    Background
    Exercise plays an important role to improve cardiovascular performance. The purpose of this study was to determine the effect 8wk of aerobic cyclic training and a detraining period on left ventricular structure and function in non-athlete healthy men.
    Materials And Method
    In this research, ten male non-athlete students were volunteered and participated in a 8- week running program (3days/week, at 70% of Maximum Heart Rate) and 4 weeks detraining afterwards. In each session, cyclic running was done in 5 nine-minute stages and there was a four-minute inactive rest among them.
    Results
    Using echocardiography, there was a significant difference in interventricular septal thickness, percent of rapid shortening and percent of ejection fraction after 8 weeks training compared to before training. It was found no significant difference end-diastolic and end-systolic dimensions, posterior wall thickness, left atrium diameter, aortic root thickness, heart rate, systolic and diastolic blood pressures. There was a significant difference in end-systolic dimension, intervntricular septal thickness, left atrium diameter, percent of rapid shortening and ejection fraction following 4-week detraining after training compared to 8-week.
    Conclusion
    Eight-week aerobic cyclic training and a detraining period can effect on left ventricle structure and function.
  • Mohammad Bokaeian, Alireza Nakhaee, Bita Moodi Page 21
    Background
    The leaves of Eucalyptus globulus (eucalyptus) are used for treatment of diabetes mellitus in traditional medicine. The aim of present study is to evaluate the effects of eucalyptus in treatment of systemic infection with Candida albicans in normal and streptozotocin- induced diabetic rats.
    Materials And Method
    Sixty normoglycemic male Wistar rats, weighing 200-250 g, were selected and randomly divided into six groups (n=10): I. normal control, II. control+C. albicans, III. control+eucalyptus+C. albicans, IV. Diabetic control, V. diabetic+ C. albicans, VI. d iabetic +eucalyptus + C. albicans. Experimental diabetes was induced in IV-VI groups after a single intraperitoneal injection of streptozotocin (60 mg/kg body weight) and eucalyptus was added to the diet (62.5 g/kg) and drinking water (2.5 g/L) of III and VI groups for 3 weeks. The II, III, V, and VI groups were inoculated with C. albicans in seventh day using intraperitoneal injection of C. albicans. At the end of 23 days experiment, fasted rats were killed by cervical decapitation. Blood was collected from neck vein for estimation of glucose. C. albicans concentrations were estimated in liver and kidneys using serial dilution culture of tissue homogenates.
    Results
    E ucalyptus administration significantly improved the hyperglycemia, polydipsia, polyphagia, and it also compensated weight loss of diabetic rats (p =0.05). Moreover, eucalyptus caused a significant reduction in C. albicans concentration in liver and kidney homogenates (p =0.04).
    Conclusion
    The results revealed that eucalyptus improves Candidia infection in normal and diabetic rats.
  • Mohammad Shabani, Abbasali Gaeini, Fatemeh Sajedifar Page 27
    Background
    It has been shown that body weight affects on Bone Mineral Density (BMD). Body weight composed of Fat Mass (FM) and Lean Body Mass (LBM), each of them affects on BMD differently. The purpose of this study was to determine the relationship between anthropometric factors (FM, LBM and BMI) and BMD of lumbar spine in athletic (runners) and non athletic premenopausal women.
    Materials And Method
    The subjects included 15 female athletes and 15 female non-athletes (30-45 years). All female runners (experimental group) were running 8 km in each session, 3 sessions per week for at least 4 years. However, the control group (female non-athletes) had no specific sport activity. Body Mass Index (BMI) of subjects was calculated manually. BMD, FM and LBM also measured by using dual-energy X-ray absorptiometry (DEXA).
    Results
    The results showed that in the experimental group there is a significant relationship between LBM and BMD of lumbar spine and in the control group, FM and BMD of lumbar spine were related tp each other significantly. The results also showed that there is not relationship between BMI and BMD of lumbar spine in the two groups.
    Conclusion
    The authors suggest that LBM and FM may predict respectively BMD of lumbar spine in athletic and non-athletic pre-menopause women.
  • S. Mohammad Motamed Al-Shariati, Ezatollah Rezaei, Arash Beiraghi-Toosi Page 33
    Background
    Objective estimates of likelihood of death in burn patients would be useful in making treatment plans. Recently burn mortality has been decreased. Investigators were trying to find more integrated system of risk stratification in this group. The acute physiologic and chronic health evaluation (APACHE) III is widely used to predict outcome in intensive care units. The aim of this study is to evaluate the prognostic value of ABSI and APACHE III in burn patients.
    Materials And Method
    The current cross-sectional study was conducted during a six month period in Imam-Reza hospital burn unit. In all patients more than 16 year-old the following variables were recorded. Age, sex, TBSA, percentage of deep burn and mucosal injuries, ABSI score, APACHE score and outcome of 90 patients were analyzed. Mean and standard deviation of scores were calculated. The independent t-test was used to compare the mean scores of the variables. P-value less than 0.05 was considered to be statistically significant
    Results
    Ninety patients enrolled into the study (35 male and 55 female). Seventy cases survived (group 1) and 20 died (group 2). The mean score of ABSI system were significantly different between two groups (p<0.001).In contrast on the basis of APACHE system the differences between two groups were not statistically significant.
    Conclusion
    ABSI is a reliable predictor burn patient’s mortality. The issue is in doubt for APACHE and needs to be more investigated.
  • Mansour Nazari Page 39
    Background
    Cutaneous leishmaniasis (CL) is a parasitic disease in many tropical and sub-tropical countries; caused by protozoa of the genus Leishmania and can be transmitted by sand fly bites (Psychodidae). The aim of this study was the detection of cutaneous leishmaniasis cases in Hamadan, Iran.
    Materials And Method
    This investigation is a descriptive, cross sectional and retrospective study. The disease was diagnosed based on clinical examination and microscopic observation of the parasite in the ulcer site from April 2004 to November 2010. Data processing and statistical analysis were performed using SPSS software, Ver. 16.
    Results
    The results revealed that number of infected cases in Hamadan were 81 people during the study. Maximum cases have been reported in 2006 (17 persons or 21%) and minimum in 2007 and 2010 (7 persons or 8.6%) in each year. Seventy-seven cases (95.1%) were men and the remaining four patients (4.9%) were female. The statistical difference between them were significant (p<0.01). The majority of cases were groups of 16-30 and 31-45 years-old with 48.1% and 30.9%, respectively. Nearly 77.8% of the patients were living in urban and 22.2% in rural areas. Most of the cases (37.0%) had one and 28.4% two ulcers. The most common location of ulcers were on the hands (50.6%) and then on their feet (23.5%).
    Conclusion
    The steady trend of disease in different years showed that Hamadan city is a non-endemic area. Further epidemiological investigations of disease particularly CL are suggested.
  • Alireza Khazaei, Farshid Arbabi-Kalati, Soheil Borumand, Reza Rooshanravan Page 43
    Background
    It has been demonstrated that tramadol, asemisynthetic opioid, is an effective analgesic with systemic (central) and local (peripheral) anesthetic effects. The aim of this study was to compare the post-operative anesthetic effect of subcutaneous wound infiltration of tramadol with normal saline as placebo in the incision wounds after appendectomy and measuring the average need to petidine during the next 24 hours after the appendectomy.
    Materials And Method
    This double blind study was carried out on 60 patients over 15 years old. Patients were randomly divided in two equal groups. At the end of procedure after repairing fascia 100mg of tramadol that was diluted with water for injection up to 10 cc in one syringe or 10 cc of normal saline in another syringe was infiltrated subcutaneously by surgeon before suturing the skin. The intensity of pain (NRS) was recorded in the recovery room, after 6 and 24 hours post-operation as well as total amount of administered petidine in the same period. At the end of study the intensity of pain in the mentioned times and the average use of petidine compared in two groups.
    Results
    A significant difference was noted in the severity of pain between two groups in recovery time, 6 and 24 hours afetr operation that was lower in tramadol group (p<0.0001). Also the average use of petidine was significantly lower in tramadol group in 24 hours (p<0.05). The average severity of pain by NRS in recovery was 5.36 for control (N) and 3.08 for tramadol (T) groups; and after 6 hours it was 5.36 for (N) and 3.36 for (T) and after 24 hours reached to 3.08 for (N) and 2.08 for (T) and the average number of injected 25mg ampoules of petidine was 1.56 in (N) and 0.76 in (T).
    Conclusion
    Local wound infiltration of tramadol is a good choice for reduction of post appendectomy pain and decreasing need for high potent opioid analgesics.
  • Reza Khani Jazani, Hossein Fallah, Abolfazl Barkhordari, Gholam H. Halvani, Rajab Ali Hokmabadi Page 48
    Background

    The objective of this study was to predict the incidence of musculoskeletal disorders in potters of Meybod city by performing CTD risk index method.

    Materials And Method

    This is a descriptive cross-sectional study. Target society was all workers in pottery workshops which were located in the Meybod. Information related to musculoskeletal disorders was obtained by the Nordic questionnaire and we used CTD risk index method to predict the incidence of musculoskeletal disorders.

    Results

    We observed in this study that 59.3% of the potters had symptoms of musculoskeletal disorders in at least in one of their upper extremities. Also significant differences between mean CTD risk index on potters with and without symptoms of the upper limb musculoskeletal disorders, respectively (p = 0.038).

    Conclusion

    CTD risk index method can be as a suitable method for predicting the incidence of musculoskeletal disorders used in the potters. [ZJRMS, 2012; 13(9): 48-51]

  • Soheil Pardis, Maryam Karandish, Fatemeh Lavaee-Mashadi Page 52
    Background

    There are malignant and benign intra-oral pathologic lesions of salivary gland. Reevaluation of paitants’ age, sex and location of lesions can help to have better diagnosis and accurate comparison with other studies in other countries.

    Materials And Method

    In a retrospective study, cases of benign and malignant salivary gland during 1369 to 1385 retrieved from the files and histopathologic records of cases diagnosed at Shiraz School of Dentistry.

    Results

    From 110 cases, 70 cases had mucocele, 15 had sialadenitis, 7 of pleomorphic adenoma, 3 mucoepidermoid carcinoma and the remaining 3 cases had adenoid cystic carcinoma. The mean age for patients with mucoceles was 20. 8 and the most common site were mucosa of the lower lips. The mean age for patients with sialadenitis was 34. The most common sites were mucosa of the lips and submandibular gland. The mean age of pleomorphic adenoma was 32 and the most common site was hard palate. Mucoepidermoid carcinoma was detected in 3 males at the ages of 44 to 54. Adenoidcystic carcinoma was seen in 3 patients at the ages of 18 to 32.

    Conclusion

    Mucocele was the most common lesion (71%) and pleomorphic adenoma constituted 70% of all salivary gland diseases and 53% of all neoplasms. Mucocele was the most common lesion in lower lip, in the second and third decades with equal gender distribution. Pleomorphic adenoma occurs more in third and fourth decades and the most common site was hard palate.

  • Marjan Joudi, Mehdi Fathi, Mehran Hiradfar Page 56
    Appendecitis is one of the most frequent surgeries. Inflammation of appendix may be due to variable causes such as fecalit, hypertrophy of Peyer’s plaques, seeds of fruits and parasites. In this study we presented an uncommon type of appendicitis which occurred after abdominal blunt trauma. In this article three children present who involved acute appendicitis after blunt abdominal trauma. These patients were 2 boys (5 and 6-year-old) and one girl (8-year-old) who after blunt abdominal trauma admitted to the hospital with abdominal pain and symptoms of acute abdomen and appendectomy had been done for them. Trauma can induce intramural hematoma at appendix process and may cause appendicitis. Therefore, physicians should be aware of appendicitis after blunt abdominal trauma.
  • Hakime Arabnezhad Page 60