فهرست مطالب

نشریه پژوهش های انقلاب اسلامی
پیاپی 26 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود اخوان کاظمی*، علیرضا تارا، فرزاد رستمی صفحات 7-25
    مطالعات تطبیقی اندکی در مورد ویژگی های رفتاری انقلاب های بزرگ در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی صورت گرفته است. این انقلاب ها که پدیده هایی بشدت کمیاب و نادر هستند، گرایشات و کنش های انتقادی خاصی را در ارتباط با نظام بین المللی و قواعد حاکم بر رفتار خارجی دولت ها در پیش می گیرند که از نگرش ها و مبانی اعتقادی یا ایدئولوژیک آن ها سرچشمه می گیرند. در این میان، دیپلماسی و نرم ها و قواعد دیپلماتیک موجود، از سوی رژیم های برخاسته از انقلاب های بزرگ به چالش کشیده می شوند و رفتارها و کنش هایی خلاف عرف دیپلماتیک بعمل می آورند. پژوهش حاضر با هدف واکاوی چگونگی این جهت گیری ها و اقدامات و درتلاش برای کشف مکانیسم این رفتارها، در صدد برآمده تا شباهت ها و همسانی هایی را در کنش های انقلاب های بزرگ در به چالش کشیدن نرم های دیپلماتیک در عرصه خارجی و ساختارهای دستگاه دیپلماسی آن ها در بعد داخلی کشف و استنتاج نماید. یافته های این پژوهش نشان می دهند که همه انقلاب های بزرگ در به چالش کشیدن قواعد و نرم های دیپلماتیک موجود و تجدید ساختار دستگاه سیاست خارجی و دیپلماسی خود، رفتارهای نسبتا مشابهی را از خود بروز داده اند. در واقع، رژیم های برخاسته از انقلاب های بزرگ، آشکارا به اعلام دیدگاه ها و اهداف خود در خصوص ایجاد تحولاتی اساسی در مبانی و اصول و رفتار سیاست خارجی خود می پردازند و گسست کامل خود از سیاست ها و رفتار خارجی رژیم سابق را خاطر نشان می سازند.
    کلیدواژگان: انقلاب های بزرگ، دیپلماسی، نظام بین المللی، سیاست خارجی
  • احمد آقایی میبدی* محمدرضا کریمی والا صفحات 27-48

    در فلسفه سیاست که در آن به مسائلی، نه با دغدغه های کاربردی علم سیاست، بلکه مرتبط با جنبه های نظری و مبنایی این علم پرداخته می شود؛ نقش اراده مردم در فرآیند حاکمیت یکی از مباحث اساسی است. اهمیت این بحث، این سوال را به طور جدی مطرح می سازد که تحفظ همزمان بر نقش اراده الهی و اراده مردم در استقرار و بقای حاکمیت دینی از چه مبنای نقلی و عقلی برخوردار است؟
    یافته های نظری این پژوهش که با شیوه اسنادی و تبیینی و با بهره گیری از ادله نقلی و عقلی حاصل شده است بدین قرار است که در مردم سالاری دینی از یک سوی مالکیت و حاکمیت حقیقی عالم هستی به ویژه انسان ها از آن خداست و اسلام تنها آیین سامان بخش حیات انسان در تمام عرصه هاست و از دیگر سوی به اقتضای اراده تکوینی خداوند، انسان اختیار تعیین سرنوشت خویش را دارد و حاکمیت اسلام تنها از رهگذر عمل به قوانین اسلام از روی اراده و اختیار انسان هاست؛ اما این اختیار نه منشا حقانیت و مشروعیت حاکمیت اسلام، بلکه خاستگاه عینیت و عامل بقای حاکمیت اسلام و حاکمان الهی است.
    کلیدواژگان: مردم سالاری دینی، حاکمیت بالذات خداوند، اسلام، مبنای نقلی و عقلی
  • سعید چهرآزاد، علیرضا ازغندی *، ابوالقاسم طاهری، حمید احمدی صفحات 49-65
     
    هدف
    نگاره حاضر بر آن است تا به این سوال پاسخ دهد که مولفه های هویت ملی ایران چگونه و به چه صورت در شکل گیری و قوام و دوام سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نقش آفرینی می کنند.
    روش
    در پژوهش حاضر کوشیده می شود که با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با تکیه بر اطلاعات مبتنی بر روش کتابخآن های، ضمن تبیین مفهوم «هویت ملی»، نحوه تکوین و شکل گیری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توضیح داده شود.
    یافته
    کنکاش ها بیان گر آن است که سه مولفه هویت ملی-اسلامیت، ایرانیت و تجدد- بنا به نحوه تقدم و تاخر، هر کدام به گونه ای در معماری سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران موثر واقع بوده اند.
    نتیجه گیری
    از این مقاله اینگونه مستفاد می گردد که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به شدت از هویت ملی و مشخصه های آن متاثر است و به واقع مناسبات و روابط خارجی ایران ناشی از بینش منبعث از هویت ملی آن برساخته می شود.
    کلیدواژگان: هویت ملی، تکوین گرایی، سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، ایرانیت، اسلامیت، تجدد
  • عباس شفیعی نیا * صفحات 69-86
    انقلاب اسلامی، نخستین انقلاب مذهبی عصر حاضر یا به تعبیر دیگر اولین قیام بزرگ علیه نظام های زمینی و مدرنترین شکل قیام بود. در فرایند انقلاب اسلامی، گفتمانی هژمونیک شکل گرفت که با تمامی بداعتش ریشه در سنت دیرینه اسلام داشت.که در بستر انقلابی، اسلام دینی تعریف شده بود که سیاستش در عبادتش و عبادتش در سیاستش مدغم است، احکام اخلاقیش هم سیاسی است، قدرت را نیز در یک رابطه سازواره با معرفت دینی عرفانی تعریف کرده بود. در این نوشتار بر آنیم الزامات انقلابی بودن و انقلابی ماندن در اندیشه حضرت امام خمینیv و رهبر معظم انقلاب که همان وفاداری و تاکید بر دوگانه جمهوریت و اسلامیت است را مورد پردازش قرار دهیم. در این نوشتار این دو عنصر اساسی در انقلاب اسلامی و مورد تاکید بنیانگذار نهضت اسلامی را بعنوان مبنا و چارچوب بحث خود قرار داده و ویژگی های مورد نظر را تشریح می نمائیم.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، جمهوریت، اسلامیت، ولایت فقیه
  • مرتضی شیرودی* صفحات 87-102
    امر سیاسی، مفهوم متعارضی است و زمانی که به رابطه متقابل انسان و سیاست (انسان شناسی سیاسی) می اندیشیم، متعارض تر می نمایاند! از این رو، نوشتار حاضر تلاشی برای نقد روابط متضاد امر سیاسی و انسان سیاسی و ارائه نگاه جدید به آن است. در نیل به این هدف، عرضه تعریف از امر سیاسی و انسان سیاسی به گونه ایی که راه را برای تبیین از انسان خطرناک، انسان خنثنی و انسان فعال، همواره کند، اجتناب ناپذیر است. امر سیاسی که بدون انسان، قدرت و دولت، معنا نمی یابد پس از طی وضع طبیعی هابزی و وضع مدنی روسویی میل به وضع اخلاقی اشمیتی نهاده است اما هنوز نمی توان از آینده تثبیت شده آن سخن گفت. مقاله بر این نکته جدید پای می فشارد که انسان سرگشته از وضع های گذشته در میلی که در او به سوی وضع اخلاقی معاصر پیش آمده، تنها تعریفی مبهم از آن در ابعاد نظری قابل عرضه است اما این ابهام، مانع از اندیشیدن درباره آن نشده است.
    کلیدواژگان: امر سیاسی، انسان شناسی سیاسی، وضع طبیعی، وضع مدنی و وضع اخلاقی
  • رحمت عباس تبار مقری * صفحات 103-120
    عدالت سیاسی به عنوان یکی از دغدغه های جامعه ی انسانی به لحاظ داشتن جایگاه و پیشینه ای که در ادیان و مکاتب سیاسی داشته است در کنار مفاهیمی مانند آزادی، امنیت و دموکراسی همواره مورد توجه بوده است و در این مسیر اندیشمندان و متفکرین در تعریف از عدالت و راه رسیدن به آن به بیان نظریات خود پرداخته اند. شهید مطهری نیز از جمله متفکرین عدالت خواه در ردیف اندیشمندانی قرار دارد که بر اساس آموزه های دینی و اسلامی نظریات خود را در مورد این مسئله بیان کرده است. از این رو هدف این پژوهش بررسی عدالت سیاسی در اندیشه ی ایشان بوده است و به این پرسش پرداخته که جایگاه عدالت سیاسی در اندیشه ی مرتضی مطهری و جان راولز چه می باشد؟ یافته های پژوهش با روش توصیفی تحلیلی حکایت از این دارد که عدالت سیاسی در نظر این دو متفکر در ذیل عدالت اجتماعی قرار دارد و اصولی همچون آزادی، دموکراسی و عمل به قوانین، منبعث از حقوق واقعی انسان ها، به عنوان پایه های عدالت و توازن اجتماعی در نظر گرفته شده است.
    کلیدواژگان: عدالت، مکاتب سیاسی، شهید مطهری، عدالت سیاسی، نظریه جان راولز
  • داود فیض افرا *، عیسی مولوی وردنجانی صفحات 121-142

    بازتولید اندیشه «اخباری ‍ گری» به عنوان یکی از مهمترین رقیب گفتمان انقلاب اسلامی، تهدیدی جدی برای این گفتمان محسوب می شود. بر خلاف گفتمان انقلاب اسلامی، اخباریان با محدود کردن منابع استنباط احکام به احادیث و مخالفت با استفاده از عقل و اجتهاد و اجماع وارد عرصه تنگ نگرش به دین می شوند که محصول آن محدود کردن دین به امور فردی خواهد بود.
    بنابراین با توجه به نگرش حداقلی اخباریان به دین، پیامدهای سیاسی بازتولید اندیشه اخباری را در دو حیطه می توان مورد بررسی قرار داد. 1. در حیطه اندیشه سیاسی بازتولید اندیشه اخباری منجر به ترویج اندیشه جدایی دین از سیاست، ترویج اندیشه تعطیلی حکومت اسلامی در عصر غیبت، و تضعیف جایگاه ولی فقیه و اختیارات او خواهد شد. 2. در حیطه عمل سیاسی نیز بازتولید اندیشه اخباری گری موجب خدشه در مقبولیت نظام، تقابل با نظام اسلامی و بی اعتباری احکام حکومتی خواهد شد.
    کلیدواژگان: اخباری گری، گفتمان انقلاب اسلامی، حکومت اسلامی، ولایت فقیه
  • ابراهیم کلانتری *، سیدمحسن آل نبی صفحات 151-173
    با توجه به اینکه نظریهولایت فقیه در اندیشه سیاسی شیعه به شکل گیری یک نظام سیاسی در اداره جامعه اسلامی منتهی شده است، این سوال رخ می نماید که آیا فقه اهل سنت نیز نظریه خاصی در باب نظام سیاسی ارایه کرده است یا خیر؟ به عبارت دیگر، آیا با تکیه بر نظریه ولایت فقیه و با تجمیع و نسبت سنجی دیدگاه های اهل سنت در زمینه حاکمیت و نظام سیاسی در اسلام، می توان به طرح و ارایه یک نظام سیاسی مطابق با اقتضایات جوامع اهل سنت دست یافت؟ این پژوهش که با روش استنادی، تحلیلی به سامان رسیده است می کوشد با تکیه بر عناصر و مولفه هایی ازمشابهت و تجانس در فقه سیاسی شیعه و اهل سنت، از قبیل ضرورت وجود حکومت، ضرورت اجرای احکام، شوری، بیعت، اطاعت از حاکم، شرایط حاکم و... که در فقه شیعه و سنی مورد توجه و بررسی واقع شده اند نوعی هم گرایی و تقارب را در نظریه ولایت فقیه، حد اقل بر اساس دیدگاه برخی از عالمان اهل سنت و مقایسه آن با آراء فقی هان شیعه، استنتاج نماید.
    کلیدواژگان: ولایت، فقیه، فقه سیاسی، شیعه، اهل سنت
  • رعنا قاسمی، هادی واسعی *، سید سعید رضا منتظری صفحات 167-182

    در تعالیم همه ادیان بزرگ، تکفیر، اقدامات تروریستی و خشونت به نام دین مذموم دانسته شده است. از جمله خصوصیات مهم گروه ‏های تکفیری علاوه بر بدعت و تکفیر در دین ایجاد خشونت در جامعه است. امروزه تکفیر و تروریسم دو دین بزرگ الهی را درگیر کرده است. تکفیر و تروریسم در دنیا موجب ناامنی و نابسامانی شده که بیشتر این خشونت ‏گری ‏ها با نام دین صورت می‏ گیرد. افراط ‏گرایی و تروریسم سابقه دیرینه در جهان دارد. به خصوص در دوره معاصر در سراسر جهان اسلام فعالیت دارند، با این وصف تروریسم و افراط ‏گرایی یکی از دغدغه ‏های ملت‏ها و دولت ‏ها در دنیا تبدیل شده است.
    مطالعه و پژوهش پیرامون موضوعتکفیرو تروریسم در اسلام و نحوه مواجهه انقلاب اسلامی با گروه‏ های تروریستی معاصرجایگاه ویژه تحقیقی دارد. بر این اساس پرسش این است که تکفیر و تروریسم در اسلام چگونه ایجاد شده و در دوره معاصر انقلاب اسلامی ایران چه واکنش و مواجهه داشته است؟ به دلیل اهمیت این موضوع و وجود گروه ‏های تکفیری و بدعت ‏گذار در طول تاریخ ادیان، گروه‏ ها از این سوء استفاده کرده ‏اند، در دوره معاصر و کنونی، به دلایل مختلف گروه‏ های تروریستی و فرقه های متعددی شکل گرفتند برای نمونه داعش، تکفیر مورد بهره برداری رهبران گروه‏ ها قرار گرفته است. این مقاله با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی و بر پایه منابع کتابخانه ایی و فیش برداری از اسناد و منابع به بررسی زمینه و عوامل تاریخی پرداخته است؛ برخی یافته‏ های پژوهش بیانگر این است که موضوع تکفیر تروریسم ریشه دینی ندارد؛ و انقلاب اسلامی ایران با گروه های تروریستی و تکفیری در عرصه نظری و عملی مواجهه و مقابله کرده است.
    کلیدواژگان: تکفیر و بدعت، افراط گرایی، اسلام، انقلاب اسلامی، داعش، مواجهه و مقابله
  • الهه وکیلی * صفحات 185-208

    تحلیل و تفسیر حرکت امام خمینیv، به عنوان مرجع و همچنین رهبر برجسته ی دینی، در عرصه ی سیاست بدون درک بنیان های فکری ایشان میسر نیست. وصیت نامه سیاسی الهی به عنوان عالی ترین اثر مکتوب ایشان که در آن هندسه ی حکومتی ترسیم شده است، معیار مناسبی برای تبیین این اندیشه می باشد زیرا حاصل تجارب سالیان متمادی مبارزه امام خمینی با استبداد و استعمار از یک سو و هم چنین دستورالعمل جامع و اجرایی یک دهه تشکیل حکومت اسلامی از سوی دیگر است. بر این اساس هدف این پژوهش شناسایی و تبیین مولفه های مبانی اندیشه سیاسی امام خمینیv در پیروزی انقلاب اسلامی با تاکید بر وصیت نامه ایشان می باشد.
    این نوشتار ضمن بررسی اندیشه فقهی سیاسی امام خمینیv می کوشد با روش تاریخی- تحلیلی علل موفقیت امام خمینیv را در تاسیس نظام سیاسی جدید، با توجه به آثار مکتوب و به ویژه وصیت نامه سیاسی-الهی ایشان، تبیین نماید. بررسی مهم ترین عناصر تشکیل دهنده اندیشه سیاسی امام خمینیv نشان می دهد که سیر تحول اندیشه ایشان از اندیشه اصلاحی به اندیشه انقلابی، اجتهاد و همچنین اهتمام به عملی کردن مفاهیم شیعی در باب حکومت سبب به ثمر نشستن این اندیشه و تشکیل حکومت اسلامی گردیده است.
    کلیدواژگان: امام خمینی، اندیشه فقهی سیاسی، رهبری، اجتهاد، ولایت فقیه
|
  • Masoud AKHAVAN KAZEMI*, Alireza Tara, Farzad ROSTAMI Pages 7-25
    There are little comparative studies which have been conducted on the behavioral characteristics of major revolutions in the field of diplomacy and foreign policy. These revolutions, which are extremely exceptional and rare phenomena, develop certain critical tendencies and reactions to the international system and the rules governing the foreign policy of states that originate from their ideological or ideological foundations. Meanwhile, diplomacy and the existing diplomatic rules and norms are challenged by regimes which rise from the great revolutions, and they act against diplomatic conventions. The present study aims to explore how these orientations and actions and in its efforts to discover the mechanism of these behaviors, and seeks to discover and deduce similarities and parallels in the actions of the great revolutions in challenging diplomatic systems in the foreign arena and the structures of its diplomacy system inside the interior. The findings of this study show that all major revolutions have shown relatively similar behaviors in challenging the existing diplomatic rules and in restructuring of their foreign policy and diplomacy system. Indeed, the regimes of the great revolutions openly declare their views and goals about making fundamental changes in the principles of their foreign policy and their complete departure from the policies and behavior of the former regime.
    Keywords: Great Revolutions, Diplomacy, International System, Foreign Policy
  • ahmad aghaei meybodi*, Muhammad Reza Karimi Vala Pages 27-48

    In the philosophy of politics, in which it will be dealt with the practical implications of political science, not with its theoretical and fundamental aspects, one of the fundamental issues is the role of the will of people in the process of governance. The significance of this discussion seriously raises the question of how we can simultaneously base our assertion on the role of divine will and the people’s will in the establishment and survival of the religious government on the rational and rational basis.
    The theoretical results of this research, which have been obtained through documentary and explanatory methods and using the narratives and rational arguments, is that in religious democracy, on the one hand, the real ownership of the world of existence, especially human beings, is God. And Islam is the only ritual of the organization of human life in all fields, and on the other hand, according to God's genetic will, man has the authority to determine his own destiny, and the rule of Islam is only through the exercise of the laws of Islam from the will of mankind, but this authority is not the source of the legitimacy and lawfulness of the sovereignty of Islam, but the origin of objectivity and the cause of the survival of the sovereignty of Islam and divine rulers.
    Keywords: religious democracy, sovereignty of God, Islam, traditionary, rational basis
  • saeed chehrazad*, alireza azghandi, Abolghassem Taheri, hamid ahmadi Pages 49-65
     
    Purpose
    The present paper pursues to answer this question “how the components of Iran's national identity play in the formation and consistency of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran?”
    Method
    In this research, we attempt through a descriptive-analytical method based on the library-based information, scrutinize the concept of "national identity" and at the same time, explain how the foreign policy of the Islamic Republic of Iran is formed and developed.
    Findings
    Explorations indicate that the three components of national identity - Islamism, nationalism, and modernity - have in the way of priority been effective in the architecture of the foreign policy of the Islamic Republic of Iran.
    Conclusion
    This paper shows that foreign policy of the Islamic Republic of Iran is strongly influenced by national identity and its characteristics, and in fact, Iran's foreign relations and associations are made out of the insight of its national identity.
    Keywords: National identity, evolutionism, foreign policy of Islamic Republic of Iran, Iranism, Islamism, modernity
  • abbas shafiee* Pages 69-86
    The Islamic Revolution was the first religious revolution of the present era or, in other words, the first major uprising against the mundane systems and the most modern form of uprising. In the process of the Islamic Revolution, a hegemonic discourse was formed which, with all its newness, rooted in the ancient tradition of Islam. In the revolutionary context, Islam was defined as a religion in which its politics and worshiping are integrated; its ethical rulings are political too; it also defined power in a synergistic relation with mystical religious knowledge. In this paper we consider the requirements of being and remaining revolutionist in the thinking of Imam Khomeini and the supreme leader of the revolution, which is loyalty and at the same time, emphasis on the dualism of republicanism and Islamism. In this essay, we will use these two basic elements in the Islamic Revolution and the emphasis of the founder of the Islamic Movement as a basis for discussion and describe the characteristics.
    Keywords: Islamic revolution, republicanism, Islamism, Velayat-e faqih
  • morteza shirody* Pages 87-102
    The political affair is a contradictory concept, and it is more controversial when it comes to the interaction between man and politics (political anthropology)! Hence, the present paper is an attempt to critique the conflicting relationships between the politics and political man and present a new look. In pursuit of this goal, the supply of a definition of politics and political human beings is inevitable in a way that makes it possible to explain the dangerous human being, the neuter human being and the active human being. The politics which does not make any sense without humanity, power, and government, after Hobbes's natural state of affairs and the social status of Rousseau, is approaching the Schmidty's ethics, but still it is not possible to speak of its consolidated future. The article insist upon this new point that a man who has disappointed from the past situations and in his desire for a contemporary ethical situation, has only a vague definition of its theoretical aspects, but this ambiguity has not prevented him from thinking about it.
    Keywords: politics, political anthropology, natural state, civil status, and moral status
  • rahmat abbastabr moghri* Pages 103-120
    Political justice along with concepts such as freedom, security and democracy has always been considered as one of the most concerns of the human community because of the status and history of political schools and religions, scholars and thinkers have expressed their views on the definition of justice and the way to it. Martyr Motahari is one of the justice-seeker thinkers who has expressed his views on this issue based on his religious and Islamic teachings. Therefore, the purpose of this study was to investigate political justice in his thoughts and has dealt with the position of political justice in the thoughts of Morteza Motahari and John Rawls. In this research, we found by a descriptive-analytic method that political justice is considered by these two thinkers in the context of social justice and principles such as freedom, democracy and practice of laws deriving from the true rights of human beings, as foundations Justice and social balance.
    Keywords: justice, political schools, martyr motahari, political justice, John Rawls theory
  • Davood Feizafra*, iesa molavi vardanjani Pages 121-142

    Reproduction of the concept of "Akhbari" as one of the main rivals of the discourse of the Islamic Revolution is a serious threat to it. Contrary to the discourse of the Islamic Revolution, the Akhbarians, by limiting the resources of deducing to the hadiths and opposing the use of reason and Ejtihad and consensus, would enter the limited realm of religious which will limit religion to individual affairs.
    Therefore, in view of the minimalist attitude of the Akhbaris to religion, the political consequences of the reproduction of the thought of Akhbari can be examined in two areas: 1. In the field of political thought, the reproduction of Akhbari thought leads to the promotion of the idea of separation of religion from politics, the promotion of the idea of the closure of the Islamic state at the time of Imam’s absence, and the weakening of the position of the supreme leader and his authority. 2. In the field of political action, will undermine the acceptability of the Islamic system, the opposition to it and the unreliability of the government’s rules.
    Keywords: Akhbari, Discourse of the Islamic Revolution, Islamic Rule, Velayat-e Faqih
  • Ebrahim Kalantari* Pages 151-173
    Assumed that the Velayat-e faqih’s theory of Shiite political thought has led to the construction of a political system for administration of the Islamic society, the question arises whether Sunni jurisprudence has also presented a particular theory of the political system or not. To state the matter differently, based on the theory of Velayat-e faqih and the accumulation and proportionality of Sunni perspectives in the field of governance and political system, is it possible to design and supply a political system in accordance with the requirements of the Sunni communities? This research, which has been prepared analytically, based on elements of consistency and similarity in Shiite and Sunni political jurisprudence, such as the necessity of the existence of a government, the requirement of executing sentences, council, allegiance, obedience to Ruler, ruling conditions, etc., which have been considered in Shiite and Sunni jurisprudence, it is possible to deduce a kind of convergence and conjunction in the theory of Velayat-e faqih, at least according to the viewpoints of some Sunni scholars and compare it with the views of the Shia jurisprudents.
    Keywords: province, jurisprudent, political jurisprudence, Shiite, Sunni
  • raana ghasemi, hadi vasei*, saied montazari Pages 167-182

    In the instructions of all major religions, excommunication, terrorist acts and violence in the name of God have been considered to be heinous. Among the important characteristics of excommunicated groups, in addition to the heresy and excommunication in religion, is committing violence in society. Nowadays, excommunication and terrorism have involved two great divine religions. Excommunication and terrorism are causing insecurity and disorder in the world and most of these violent acts are committed by the name of God. Extremism and terrorism have a long history in the world. Especially in the contemporary era, they are at work throughout the Islamic world, terrorism and extremism have become one of the concerns of nations and governments in the world.
    Study on the issue of terrorism in Islam and the way the Islamic Revolution deal with contemporary terrorist groups has a special inquiry importance. Accordingly, the question is, how was excommunication and terrorism created in Islam and how Islamic Revolution did respond to it in the contemporary era? Due to the importance of this issue and the existence of excommunication and heretic groups during the history of religions, these groups have exploited it and in the current era, they have been created for various reasons, for example, ISIL. Excommunication has been exploited by leaders of some groups. This paper, using descriptive-analytical method and based on library resources and scribing of documents and resources, has investigated the background and historical factors; some findings of this article show that the issues of the excommunication and terrorism do not have a religious root; and the Islamic Revolution of Iran have confronted with the terrorist and excommunicated groups in the theoretical and practical field.
    Keywords: Excommunication, innovation, extremism, Islam, Islamic Revolution, ISIL, confrontation, skirmish
  • elahe vakili* Pages 185-208

    Analyzing and interpreting of Imam Khomeini's movement, as an authority and also a distinguished religious leader, is not possible in the realm of politics without understanding his intellectual foundations. The political-divine will, as his greatest writings in which the geometry of the state has drawn up, the result of many years of experience of his struggle with tyranny and colonialism on the one hand and also as a comprehensive and executive directive for a decade of formation of an Islamic state on the other, is a good measure for the explanation of his thought,. Accordingly, the purpose of this research is to identify and explain the effects of the components of the principles of Imam Khomeini's political thought on the victory of the Islamic Revolution, with an emphasis on his political-divine will.
    In this paper, while investigating the political jurisprudence of Imam Khomeini, we will attempt by using a historical-analytical method, to explain the reasons for Imam Khomeini's success in establishing a new political system, with reference to his written works, and especially his political-divine will. The study of the most important elements in the political thought of Imam Khomeini shows that the evolution of his thoughts from a reformist thought to revolutionary thought, Ejtihad, as well as an effort to implement Shiite concepts on the government, has led to the cultivation of this thought and the formation of an Islamic government
    Keywords: Imam Khomeini, political jurisprudence thought, leadership, Ejtihad, Velayat-e faqih