فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:13 Issue: 5, May 2015

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:13 Issue: 5, May 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/05/02
  • تعداد عناوین: 9
|
  • پونه نیکویی، کیانوش ملک زاده*، مینو رجایی، عظیم نجاتی زاده، نسرین قاسمی صفحات 251-262

    پره اکلامپسی یک اختلال مهم دوران بارداری با عوارض جدی مادری و جنینی است که اتیولوژی دقیق آن هنوز کاملا مشخص نمی باشد. تشخیص زودرس و درمان به موقع از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و می تواند عوارض بیماری را کاهش دهد. فاکتور رشد واسکولار اندوتلیالA)VEGF-A(به عنوان یکی از مهم ترین فاکتورهای رشد نقش مهمی در رگ زایی و تکثیر سلولهای اندوتلیال دارد. VEGF و رسپتورهای تیروزین کینازی آن به نامهای Flt-1 و KDR عوامل مهمی در تکامل عروق جفت و جنین هستند. مکانیزم های دخیل در بیان فاکتورهای آنژیوژنیک می توانند منجر به یافتن نکات جدید در پیشگویی و درمان بیماری باشد. تحقیقات اخیر حاکی از قابلیت استفاده از برخی فاکتورهای آنتی آنژیوژنیک به عنوان بیومارکرهایی جهت پیش آگهی پره اکلامپسی است. sFlt-1 یک واریانت پیرایش شده Flt-1 است که توسط جفت تولید شده و می تواند به فاکتورهای آنژیوژنیک متصل شده و اثر آنها را خنثی کند. همچنین نسبت sFlt-1 به PlGF به عنوان فاکتور پیش آگهی دهنده ارزشمند میباشد. در این مقاله مروری، نقش خانواده VEGF در آنژیوژنز به عنوان بیومارکر در پیش آگهی پره- اکلامپسی مورد مطالعه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، فاکتورهای آنژیوژنیک، فاکتور رشد واسکولار اندوتلیال، فاکتور رشد جفتی
  • صفحات 263-268
    مقدمه

    شیوع سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) به ویژه در نوجوانی رو به افزایش است. پیگیری طولانی مدت ارزیابی ذخیره تخمدان در زنان سنین انتهای باروری با سابقه PCOS به خصوص بعد از تشخیص و درمان در دوران نوجوانی بسیار کم صورت گرفته است.

    هدف

    بررسی ذخیره تخمدانی در زنان سنین انتهای باروری که در دوران نوجوانی با تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) تحت درمان قرار گرفته بودند.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی در جمعیت غیرانتخابی از ژانویه تا ژوین 2014 انجام شد. در مجموع 123 زن در سنین انتهای باروری که در بین سالهای 1984 تا 1990 (سنین 18-13 سال) با تشخیص PCOS تحت درمان قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. از بین این زنان 67 نفر تحت درمان محافظتی با آنتی آندروژن ها و قرصهای ضد بارداری و 56 نفر باقیمانده تحت جراحی قرار گرفته بودند. (34 نفر با روش Bilateral ovarian drilling و 22 نفرOvarian wedge resection). در زمان تحقیق شرکت کنندگان 45-34 ساله بودند. اطلاعات مربوط به تاریخچه پزشکی تشخیص اولیه PCOS در هر بیمار جمع آوری گردید سپس شرکت کنندگان از نظر هورمون های تولید مثل بررسی شدند. اطلاعات بیماران بین دو گروه مقایسه گردید.

    نتایج

    بعد از درمان محافظتی PCOS سطح هورمون آنتی مولرین در بیماران بالاتر بود و سطح FSH پایین تر بود. (p= 0.015, p=0.04 به ترتیب). تعداد فولیکول آنترال و میانگین حجم تخمدانی نسبت به زنان درمان شده به روش جراحی به طور معنی داری بالاتر بود. (p=0.025, p=0.035 به ترتیب).

    نتیجه گیری

    طبق نتایج این مطالعه، بیماران PCOS تحت درمان محافظتی ذخیره تخمدانی بهتری نسبت به زنان درمان شده به روش جراحی در نوجوانی داشتند.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، ذخیره تخمدانی، آنتی مولرین هورمون
  • فاطمه اتابکی پاسدار، علیرضا خویی، علیرضا فاضل، مریم راستین، نفیسه طبسی، تهمینه پیروی، محمود محمودی* صفحات 269-274
    مقدمه

    تشخیص افتراقی بین مول کامل، مول نسبی و سقط هیدروپیک که تحت عنوان جفت های هیدروپیک شناخته می شوند، همچنان برای پاتولوژیست ها چالش برانگیز بوده ولی در تصمیم گیری برای درمان بیمار حایز اهمیت زیادی می باشد.

    هدف

    در این مطالعه محتوای DNA هسته در انواع مختلف جفت های هیدروپیک به روش فلوسیتومتری مورد آنالیز قرار گرقته است.

    مواد و روش ها

    آنالیز پلوییدی DNA به روش فلوسیتومتری بر روی نمونه های فیکس شده در فرمالین و قالب گیری شده در پارافین، شامل 20 نمونه غیر مولار (سقط های خودبخودی هیدروپیک و غیرهیدروپیک) و 20 نمونه مولار (مول های کامل و نسبی) انجام گردید. معیار انتخاب نمونه براساس تشخیص هیستوپاتولوژیک بود.

    نتایج

    از 10 نمونه با تشخیص بافت شناسی مول کامل، 9 مورد دارای هیستوگرام دیپلویید و 1 مورد تتراپلویید بودند. از 10 نمونه با تشخیص بافت شناسی مول نسبی، 8 مورد تریپلویید و 2 مورد دیپلویید بودند. همه 20 نمونه تشخیص داده شده به عنوان سقط خودبخودی (هیدروپیک و غیرهیدروپیک)، دارای هیستوگرام دیپلویید بودند.

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از این پژوهش حاکی از اهمیت استفاده تلفیقی از روش معمول بافت شناسی و آنالیز پلوییدی در تشخیص افتراقی مول هیداتیفرم کامل، مول هیداتیفرم نسبی و سقط هیدروپیک می باشد.

    کلیدواژگان: فلوسیتومتری، مول هیداتیفرم، سقط خودبخودی، پلوئیدی
  • مهناز قوسی، نامدار یوسف وند* صفحات 275-282
    مقدمه

    یکی از مشکلاتی که معتادان از آن رنج می برند کاهش میل جنسی است. نقصان نعوذ در مردان معتاد به هرویین که با مواد اپوییدی درمان شده اند گزارش شده است.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی اثرات مورفین و سم زدایی با متادون به عنوان عوامل ایجاد اختلال عملکرد جنسی در اعتیاد انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از 40 راس موش صحرایی نر بالغ (Wistar) در 4 گروه استفاده گردید: گروه کنترل به مدت سی روز نرمال سالین دوبار در شبانه روز دریافت کردند. به دو گروه دیگر در روز اول، مورفین با دوز mg/kg 10 دوبار در شبانه روز تزریق شد و در ادامه دوز مورفین در هر روز mg/kg 2 افزایش یافت. بطوری که در روز سی ام به حداکثر میزان mg/kg 68 دوبار در روز رسید. علایم سندرم ترک بررسی گردید. حیوانات یک گروه از دوگروه وابسته به مورفین در آخر دوره به مدت 14 روز متادون دریافت کردند. حیوانات گروه 4 (محلول سالین + متادون) به مدت 30 روز متوالی سالین دریافت کردند و سپس با متادون در طول 14 روز سم زدایی شدند. در نهایت، وزن نسبی سمینال وزیکول ها، بیضه ها، پروستات، محتوای سمینال وزیکول ها، غلظت هورمون های لوتینی کننده (LH)، هورمون محرک فولیکولی (FSH)، و تستوسترون در سرم اندازه گیری شد.

    نتایج

    در گروه وابسته به مورفین میزان تستوسترون (0.001>p=0.0097) FSH (p) و(LH (0.0031= pو نیز وزن بیضه (0.0051= p)، وزن نسبی پروستات، سمینال وزیکول ها و محتوای سمینال وزیکول ها (0,001>p) در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافت. در گروه حیوانات وابسته به مورفینی که با متادون سم زدایی شدند غلظت تستوسترون و محتوای سمینال وزیکول ها پایینتر از گروه کنترل بود (0.001˂p).

    نتیجه گیری

    نتایج پیشنهاد می کنند که وابستگی به مورفین و سم زدایی با متادون ممکن است به عملکرد تولید مثلی موش های صحرایی نر آسیب برساند.

    کلیدواژگان: مورفین، متادون، سم زدایی، سیستم تولید مثلی، موش صحرایی
  • رضوانه قاسم نژاد*، فهیمه محمد قاسمی، معصومه فغانی، محمدهادی بهادری صفحات 283-290
    مقدمه

    ایسکمی-پرفیوزیون مجدد خون مهمترین پاتوفیزیولژی پیچش بیضه بوده ویکی از اورژانس های اورولوژیک می باشد. شواهدی دال بر نقش اکسی توسین در ایسکمی-پرفوزیون مجدد دیده شده است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی این فرضیه بود که اکسی توسین می تواند ایندکس آپوپتوز را در بیضه موش صحرایی تحت ایسکمی-پرفوزیون مجدد کاهش دهد.

    مواد و روش ها

    20 موش صحرایی بالغ نر به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند: 1-گروه کنترل، 2-گروه ایسکمی- ریپرفیوژن (IR)، 3-گروه اکسی توسین (OT)، 4- گروه اکسی توسین بلافاصله بعد از القای ریپرفیوژن (OTA). ایسکمی به طریقه چرخش 720 درجه طناب اسپرماتیک در جهت عقربه های ساعت القا شد. سپس بعد از 2 ساعت با چرخش خلاف عقربه های ساعت، ریپرفیوژن برقرار گردید. بلافاصله بعد از القاء مجدد اکسی توسین به میزان µ/Kg 03/0 بصورت داخل صفاقی (IP) در گروه OTA تزریق شد. 3 ساعت بعد از جراحی، بیضه چپ جهت ارزیابی های: اسکور جانسون، ELISA، ایمونوهیستوشیمی و هیستومورفومتری به ترتیب به منظور تعیین ، بلوغ اسپرماتوژنز ، سطوح هورمون های جنسی، ایندکس آپوپتوز و مطالعات کمی برداشته شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که در گروه IRعلاوه بر ادم و احتقان بافتی، نمره ی جانسون بطور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافت(p=0.01) و ایندکس آپوپتوز به طور معنی داری افزایش یافت(P=0.001). تزریق OT در گروه OT+IR نمره ی جانسون را افزایش داد اما از نظر آماری معنی دار نبود. ضخامت اپیتلیوم ژرمینال به طور معنی داری افزایش یافت(P=0.03)، همچنین ایندکس آپوپتوز در مقایسه با گروه IR به طور معنی داری کاهش یافت(P=0.04).به هرجهت تفاوت معنی داری در سطوح سرمی تستوتسرون،LH ،FSH در هیچ یک از گروه ها دیده نشد(P=0.07).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اکسی توسین می تواند باعث کاهش ایندکس آپوپتوز و بهبود عوارض ناشی از ایسکمی-پرفوزیون مجدد حاد در بیضه موش صحرایی شود.

    کلیدواژگان: اکسی توسین، ایسکمی- پرفیوژن مجدد، بیضه، آپوپتوز
  • زهرا بختیاری*، رسول شهروز، عباس احمدی، لیلا زارعی صفحات 291-296
    مقدمه

    یکی از موثرترین عوامل ایجاد کننده اختلال در روند اسپرماتوژنز استرس اکسیداتیو ناشی از شیمی درمانی با داروی سیکلوفسفامید (CP) بوده که از طریق دخالت در روند اسپرماتوژنز منجر به کاهش کیفیت اسپرم می شود.

    هدف

    این مطالعه جهت بررسی اثرات اتیل پیروات (EP) در کاهش عوارض جانبی ناشی از CP روی دستگاه تولید مثل طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    در مطالعه حاضر تعداد 24 موش نر بالغ به طور تصادفی به سه گروه مساوی تقسیم شده و به مدت 35 روز تحت درمان قرار گرفتند. گروه کنترل سرم فیزیولوژی (0/1 میلی لیتر، روزانه به صورت تزریق داخل صفاقی) دریافت نمود. به گروه CP سیکلوفسفامید (15 میلی گرم به ازاء هرکیلو گرم وزن بدن هفته ای یکبار به صورت تزریق داخل صفاقی) تجویز شد، و گروه CP+EP علاوه بر CP اتیل پیروات (EP) را با دز 40 میلی گرم به ازاء هرکیلو گرم وزن بدن به طور روزانه به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت نمود. در پایان دوره درمان موش ها به طریق جابجایی مهره های گردن آسان کشی شدند. سپس، اپی دیدیم در محیط مایع لوله رحمی انسان (1 میلی لیتر) و CO2 برای نیم ساعت در انکوباتور قرار داده شدند تا اسپرم ها شناور شوند. پس از آن، تعداد، تحرک، قابلیت زنده ماندن (از طریق رنگ آمیزی eosin-nigrosin)، شکستگی DNA (با رنگ آمیزی acridine orange)، بلوغ هسته و شکل ظاهری اسپرم (رنگ آمیزی aniline blue) مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین تعداد (1/28±15/87)، تحرک (2/75±35/77)، قابلیت زنده ماندن (40±3/03)، بلوغ هسته (36±2) و شکل ظاهری اسپرم (61/75±0/75) در گروه CP نسبت به گروه EP به طور معنی دار کاهش یافت، در حالی که EP موجب افزایش معنی دار این پارامترها گردید. همچنین درصد اسپرم های با DNA آسیب دیده در گروهCP (41/75±3/75) در مقایسه با گروه کنترل (2±0/71) و گروه EP (22/5±4/13) به طور معنی دار افزایش نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه اثرات بهبود بخشی EP را روی کیفیت اسپرم حیوانات درمان شده با CP نشان داد.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، پیروات، اسپرم، موش سفید آزمایشگاهی
  • دنیا فرخ*، پروانه لایق، منور افضل آقایی، محدثه محمدی، یلدا فلاح رستگار صفحات 297-304
    مقدمه

    سل دستگاه تناسلی از علل مهم ناباروری در کشورهای در حال توسعه می باشد. در این کشورها هیستروسالپنگوگرافی هنوز یک روش تشخیصی اولیه در ارزیابی فاکتورهای پریتونیال و لوله ای که منجر به ناباروری می شوند، می باشد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه تعیین یافته های هیستروسالپنگوگرافی سل دستگاه تناسلی در زنان نابارور بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه گذشته نگر یافته های هیستروسالپنگوگرافی در 20 بیمار با سل دستگاه تناسلی بررسی شد. هیستروسالپنگوگرافی در این بیماران به عنوان بخشی از ارزیابی نازایی بالای 5 سال انجام شده است. سایر روش های تشخیصی به کار رفته شامل بیوپسی و کورتاژ آندومتر، آزمایش بافت -شناسی، کشت، هیستروسکوپی لاپاروسکوپی و واکنش زنجیره پلیمراز می باشد.

    نتایج

    میانگین سن بیماران 30/5 سال با انحراف استاندارد 8 سال می باشد. همه بیماران تاریخچه نازایی حداقل 4 سال داشتند. بیماران با درد شکمی لگنی (35-30 %) و اختلالات قاعدگی (25-20%) مراجعه نموده اند. در بررسی 20 بیمار با سل دستگاه تناسلی، تظاهرات متنوعی در هیستروسالپنگوگرافی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    هیستروسالپنگوگرافی یک روش بسیار ارزشمند در تشخیص سل دستگاه تناسلی در بیمارانی می باشد که برای نازایی ارزیابی می شوند.

    کلیدواژگان: سل دستگاه تناسلی، هیستروسالپنگوگرافی، هیدروسالپنکس، نازایی، انسداد لوله ای
  • محمد مقدم، سعید رضا خاتمی*، حمید گله داری صفحات 305-310
    مقدمه

    آندروژن ها نقش مهمی در تمایز سلولهای جنسی و اسپرم زایی در مردان دارند که این نقش را از طریق گیرنده های خود در سلولهای هدف ایفا مینمایند. ژن بیان کننده گیرنده آندروژن در انسان دارای دو ناحیه حاوی تکرارهای سه نوکلیوتیدی از CAG و GGN در اولین اگزون خود می باشد. مطالعات مختلف نشان داده است که تغییر در طول این تکرارها میتواند بر روی عملکرد پروتئین گیرنده آندروژن تاثیر بگذارد. به دلیل مشکلات کار با تکرار های GGN تحقیقات صورت گرفته بر روی آن ها، برخلاف تکرارهای CAG، بسیار کم می باشد. بنابراین نقش عملکردی چنین تکرارهایی ناشناخته مانده است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی وجود یا عدم وجود ارتباط بین طول تکرار GGN در ژن گیرنده آندروژن (AR) و ناباروری ایدیوپاتیک مردان در جمعیت جنوب غرب ایران بوده است.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق به کمک واکنش زنجیره ای پلیمراز و سپس تعیین ترادف، طول تکرارهای GGN در 72 مرد نابارور، شامل 36 آزواسپرم و 36 الیگواسپرم، با 72 مرد بارور به عنوان جمعیت کنترل مورد مقایسه قرار گرفته و سپس با مطالعه آماری به بررسی ارتباط بین طول تکرارها و ناباروری پرداخته شده است.

    نتایج

    یافته های این مطالعه نشان می دهند که طول تکرارهای GGN در مردان نابارور بین 18 تا 25 تکرار بوده درحالیکه در مردان بارور در محدوده 20 تا 28 تکرار میباشد. بررسی های آماری ارتباط معنی داری را بین طول تکرارها در دو گروه نشان میدهد (0/015=p). فراوان ترین الل ها در بیماران، الل با 24 تکرار با فراوانی نزدیک به 58% و در گروه کنترل با 25 تکرار و فراوانی نزدیک به 26% میباشد. از طرف دیگر تفاوت معنی داری بین گروه های عرب و غیرعرب از لحاظ طول تکرار GGN دیده نمیشودp=0/234)).

    نتیجه گیری

    طبق یافته های ما باروری میتواند تحت تاثیر طول تکرارهای GGN در ژن گیرنده آندروژن قرار گیرد. بنابراین این پلی مورفیسم می تواند موضوع قابل توجهی در مطالعات آینده برای سبب شناسی بیماری های مرتبط با فعالیت گیرنده آندروژن باشد.

    کلیدواژگان: گیرنده آندروژن، تکرار GGN، ناباروری مردان
  • صفحات 311-316
    مقدمه

    لقاح خارج رحمی و انتقال جنین (IVF-ET) بهترین گزینه برای بیماران دارای هیدروسالپنکس است. هر چند اگر هیدروسالپنکس قبل از IVF-ET درمان شود، نتایج آن تحت تاثیر قرار می گیرد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ایمنی و اثرات هیسترسکوپی در درمان بیماران دارای هیدروسالپنکس قبل از IVF-ET می باشد که کاندید مناسبی برای لاپاراتومی به دلیل چسبندگی لگنی شدید نبودند.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به طور گذشته نگر اطلاعات 10 بیمار دارای هیدروسالپنکس را آنالیز می کند که به دلیل چسبندگی لگنی شدید قادر به لاپاراتومی نبودند و تحت هیسترسکوپی قبل از IVF-ET قرار گرفتند و اثرات و ایمنی این عمل تحت بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    HSG بعد از عمل نشان دهنده انسداد کامل لوله در سمت بیماری در همه بیماران بود. 5 نفر از 10 بیمار بعد از IVF-ET به دنبال هیسترسکوپی حاملگی بالینی را کسب کردند.

    نتیجه گیری

    انسداد لوله ای هیسترسکوپیک قسمت پروگزیمال هیدروسالپنکس می تواند به طور موثر از ادم جریان مایع به عقب به سمت حفره اندومتر جلوگیری کند و متعاقب آن منجر به لانه گزینی در تکنیک های کمک باروری بدون عوارض شایان ذکر شود.

    کلیدواژگان: هیدروسالپنکس، ناباروری، هیسترسکوپی، انسداد لوله ای
|
  • Pooneh Nikuei, Kianoosh Malekzadeh, Minoo Rajaei, Azim Nejatizadeh, Nasrin Ghasemi Pages 251-262

    Preeclampsia is an important pregnancy disorder with serious maternal and fetal complications which its etiology has not been completely understood yet. Early diagnosis and management of disease could reduce its potential side effects. The vascular endothelial growth factor (VEGF) family including VEGF-A is the most potent endothelial growth factor which induces angiogenesis and endothelial cell proliferation and has basic role in vasculogenesis. VEGF and its tyrosine kinase receptors (Flt1 and KDR) are major factors for fetal and placental angiogenic development. Finding mechanisms involved in expression of angiogenic factors may lead to new prognostic and therapeutic points in management of preeclampsia. Recent researches, has shown capability of some anti-angiogenic factors as potential candidate to be used as early predictors for preeclampsia. Soluble fms-like tyrosin kinase-1 (sFlt1) is a truncated splice variant of the membrane-bound VEGF receptor Flt1, that is produced by the placenta and it can bind to angiogenic growth factors and neutraliz, their effects. It is also observed that the ratio of sFlt1 to placental growth factor is valuable as prognostic marker. In this review, VEGF family member’s role in angiogenesis is evaluated as biomarkers to be used for prediction of preeclampsia.

    Keywords: Preeclampsia, Angiogenic proteins, Biomarker, Vascular endothelial growth factor (VEGF, A), Vascular endothelial growth factor receptor, 1 (VEGFR, 1)
  • Ketevan Beltadze, Ludmila Barbakadze Pages 263-268
    Background

    The prevalence of polycystic ovarian syndrome (PCOS) particularly is increased in adolescents. Very few longitudinal follow-up for assessment of ovarian reserve in women of late reproductive age with previously confirmed PCOS have been conducted, especially after its diagnosis and treatment in adolescence.

    Objective

    The aim of the present study was to compare of the ovarian reserve of the women of late reproductive age by the method of treatment of PCOS in adolescence.

    Materials And Methods

    This cross sectional study in an unselected population was conducted from January to June 2014. A total of 123 women of late reproductive age were included. They had been diagnosed with PCOS between 1984 and 1990 when they were 13-18 yr. From these, first group of the study was consisted of 67 participants who underwent conservative treatment with antiandrogens and combined oral contraceptives and second group of the study was consisted of 56 participants after surgery (34-bilateral ovarian drilling and 22- ovarian wedge resection). At the time of investigation patients were 35-45 yr. The participants were collected via analysis of histories at primary diagnosis of PCOS in adolescence and at the time of the investigation analyses of reproductive hormones were conducted. Data were compared between the groups.

    Results

    After conservative treatment PCOS women had higher levels of anti- mullerian hormone and lower follicle-stimulating hormone levels (p=0.02 and p=0.04, respectively). The number of antral follicles and mean ovarian volume were significantly greater also, than in women who underwent surgical treatment (p=0.03 and p=0.04, respectively).

    Conclusion

    Our data suggest that PCOS patients who underwent conservative treatment have the better ovarian reserve than women who underwent surgical treatment of PCOS in adolescence.

    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Ovarian reserve, Anti, mullerian hormone
  • Fatemeh Atabaki Pasdar, Alireza Khooei, Alireza Fazel, Maryam Rastin, Nafise Tabasi, Tahmineh Peirouvi, Mahmoud Mahmoudi Pages 269-274
    Background

    Differential diagnosis between complete hydatidiform mole, partial hydatidiform mole and hydropic abortion, known as hydropic placentas is still a challenge for pathologists but it is very important for patient management.

    Objective

    We analyzed the nuclear DNA content of various types of hydropic placentas by flowcytometry.

    Materials And Methods

    DNA ploidy analysis was performed in 20 non-molar (hydropic and non-hydropic spontaneous abortions) and 20 molar (complete and partial moles), formalin-fixed, paraffin-embedded tissue samples by flow cytometry. The criteria for selection were based on the histopathologic diagnosis.

    Results

    Of 10 cases histologically diagnosed as complete hydatiform mole, 9 cases yielded diploid histograms, and 1 case was tetraploid. Of 10 partial hydatidiform moles, 8 were triploid and 2 were diploid. All of 20 cases diagnosed as spontaneous abortions (hydropic and non-hydropic) yielded diploid histograms.

    Conclusion

    These findings signify the importance of the combined use of conventional histology and ploidy analysis in the differential diagnosis of complete hydatidiform mole, partial hydatidiform mole and hydropic abortion.

    Keywords: Flow cytometry, Hydatidiform mole, Spontaneous abortion, Ploidy
  • Mahnaz Ghowsi, Namdar Yousofvand Pages 275-282
    Background

    One of the problems that addicts suffer from is decreased libido. Erectile dysfunction has been reported in men using opioids for treatment of heroin addiction.

    Objective

    The study was performed to investigate the effects of morphine and detoxification with methadone as causes of sexual dysfunction in addiction.Methods and

    Methods

    A total of 40 adult male rats (Wistar) were used. Animals were divided in to 4 groups. Control groups received saline for 30 days. Other 2 groups received 10 mg/kg morphine on day 1 and the morphine doses increased daily by 2 mg/kg increments per day until in day 30 a maximum of 68 mg/kg twice daily was achieved. Withdrawal syndrome sings were evaluated. At the end of period, one group of 2 morphine dependent groups was treated with methadone during 14 days. Animals in group 4 (saline solution+ methadone) received saline for 30 consecutive days and then detoxified with methadone during 14 days. Partial weights of seminal vesicles, testes, prostates, seminal vesicles content, concentrations of luteinizing hormone, follicle stimulating hormone, and testosterone in serum were determined.

    Results

    In the dependent group serum levels of testosterone (p<0.001), folicle stimulating hormone (p=0.0097) and luteinizing hormone (p=0.0031) as well as the weights of testes (p=0.0051), partial weights of prostates, seminal vesicles and seminal vesicles contents (p<0.001) were reduced as compared with control group. In the morphine dependent animals detoxified with methadone, testosterone concentrations and seminal vesicles contents remained lower than levels in the control group (p<0.001).

    Conclusion

    The results suggest that morphine dependence may impair the reproductive function in male rats.

    Keywords: Morphine, Methadone, Detoxification, Reproductive system, Rat
  • Rezvaneh Ghasemnezhad, Fahime Mohammadghasemi, Masoumeh Faghani, Mohammad Hadi Bahadori Pages 283-290
    Background

    Ischemia reperfusion (IR) is the main pathology of torsion of testis and it is a common urologic emergency. There is some evidence that shows oxytocin (OT) plays role in ischemia reperfusion.

    Objective

    To evaluate this hypothesis that OT can decrease germ cell apoptotic index in testis under acute ischemia reperfusion in a rat model.

    Materials And Methods

    20 adult rats were randomly divided into four groups: Control, IR, OT and IR+ OT (OTA). Testicular ischemia was achieved by 720° torsion of the left testis for 2 hr. Then, torsion was removed and reperfusion was performed. Immediately after induction of reperfusion 0.03 µg/kg OT were administered intraperitoneally to the IR+ OT. Three hours after surgery left testis was removed and evaluations were made by Johnson’s score, ELISA, immunohistochemistry and histomorphometry for study of maturity of spermatogenesis, endocrine profiles, apoptosis and quantitative studies, respectively.

    Results

    The results showed in addition tissue edema and congestion, a significant reduced in Johnson’s score were detected in IR group in comparison with controls (p=0.01), and apoptotic index increased significantly (p=0.001). Administration of OT in OT+IR group, increased Johnson’s score but it was not statistically significant. Germinal epithelium thickness was increased significantly (p=0.03), although apoptotic index decreased significantly in comparison with the IR group (p=0.04). However there was not significant difference in serum levels of testosterone, FSH and LH in none of groups (p=0.07).

    Conclusion

    These results suggested that OT can decrease apoptotic index and improves complication of acute ischemic reperfusion in testis in a rat model.

    Keywords: Oxytocin, Ischemia reperfusion injury, Testis, Apoptosis
  • Zahra Bakhtiary, Rasoul Shahrooz, Abbas Ahmadi, Leila Zarei Pages 291-296
    Background

    One of the affecting factors in disturbance process of spermatogenesis is chemotherapeutic-induced oxidative stress resulted from cyclophosphamide (CP) treatment which leads to diminished sperm quality via interference in spermatogenesis process.

    Objective

    This study was conducted to investigate the effects of ethyl pyruvate (EP) in reducing the CP-induced side effects on reproductive system.

    Materials And Methods

    24 mature male mice were randomly divided into 3 equal groups and were undergone therapy for 35 days. Control group received normal saline (0.1 ml/day, IP). CP group were injected CP (15 mg/kg/week, IP) and CP+EP group received EP (40 mg/kg/day, IP) as well as CP. In the end of the treatment period, the mice were euthanized by cervical dislocation. Then, the epididymis was incubated with CO2 in a human tubal fluid medium (1 ml) for half an hour in order to float sperm. Then, the number, motility, viability (eosin-nigrosin staining), DNA breakage (acridine orange staining), nucleus maturity, and sperm morphology (aniline blue staining) were analyzed.

    Results

    The average (15.87±1.28), motility (35.77±2.75), viability (40±3.03), nucleus maturity (36±2.79) and sperm morphology (61.75±0.85) were decreased significantly in CP group in comparison with control and EP groups, whereas EP caused significant increase of these parameters. Also, the percentage of DNA damage was increased significantly in CP group (41.75±3.75) in comparison with control (2±0.71) and EP groups (22.5±4.13).

    Conclusion

    The results of this study revealed ameliorating effects of EP on sperm quality of CP treated animals.

    Keywords: Cyclophosphamide, pyruvate, Sperm, Mice
  • Donya Farrokh, Parvaneh Layegh, Monavvar Afzalaghaee, Mohaddeseh Mohammadi, Yalda Fallah Rastegar Pages 297-304
    Background

    Genital tuberculosis (TB) is an important cause of infertility in the developing countries, where hysterosalpingography (HSG) remains an initial diagnostic procedure in the evaluation of tubal and peritoneal factors leading to infertility.

    Objective

    The aim of this study was to determine the HSG findings of genital TB in infertile women.

    Materials And Methods

    We retrospectively reviewed HSG findings in 20 women with genital tuberculosis. HSG was performed in these women as part of infertility work up over 5 years. The other diagnostic procedures used included endometrial curettage and biopsy, histological examination, culture, laparoscopy, hysteroscopy and polymerase chain reaction.

    Results

    The mean age of the participants was 30.5±8 years. All women had clinical history of infertility for at least 4 years. Women presented with pelvic abdominal pain (30-35%) and menstrual disturbances (20-25%). Reviewing 20 cases of female genital TB were encountered various presentations on HSG.

    Conclusion

    HSG is an invaluable procedure in suggesting the diagnosis of genital TB in patients being investigated for infertility.

    Keywords: Tuberculosis, Female genital, Hysterosalpingography, Salpingitis, Infertility, Fallopian tube diseases
  • Mohammad Moghadam, Saied Reza Khatami, Hamid Galehdari Pages 305-310
    Background

    Androgens play critical role in secondary sexual and male gonads differentiations such as spermatogenesis, via androgen receptor. The human androgen receptor (AR) encoding gene contains two regions with three nucleotide polymorphic repeats (CAG and GGN) in the first exon. Unlike the CAG repeats, the GGN has been less studied because of technical difficulties, so the functional role of these polymorphic repeats is still unclear.

    Objective

    The goal of this study was to investigate any relationship between GGN repeat length in the first exon of AR gene and idiopathic male infertility in southwest of Iran.

    Materials And Methods

    This is the first study on GGN repeat of AR gene in infertile male in Khuzestan, Iran. We used polymerase chain reaction (PCR) and polyacrylamide gel electrophoresis to categorize GGN repeat lengths in 72 infertile and 72 fertile men. Afterwards we sequenced the PCR products to determine the exact length of GGN repeat in each category. Our samples included 36 azoospermic and 36 oligozoospermic men as cases and 72 fertile men as control group.

    Results

    We found that the numbers of repeats in the cases range from 18 to 25, while in the controls this range is from 20 to 28. The results showed a significant relation between the length of GGN repeat and fertility (p=0.015). The most frequent alleles were alleles with 24 and 25 repeats respectively in case and control groups. On the other hand no significant differences were found between Arab and non-Arab cases by considering GGN repeat lengths (p=0.234).

    Conclusion

    Due to our results, there is a significant association between the presence of allele with 24 repeats and susceptibility to male infertility. Therefore this polymorphism should be considered in future studies to clarify etiology of disorders related to androgen receptor activity.

    Keywords: Androgen receptor, GGN repeat, Male infertility, Khuzestan
  • Hong-Chu Bao, Mei-Mei Wang, Xin-Rong Wang, Wen-Juan Wang, Cui-Fang Hao Pages 311-316
    Background

    In vitro fertilization and embryo transfer (IVF-ET) is the best option for patients with hydrosalpinx. However, if hydrosalpinges is not pre-treated, the therapeutic outcomes of IVF-ET would be compromised.

    Objective

    This study aims to investigate the safety and effects of operative hysteroscopy in the treatment of patients with hydrosalpinx prior to IVF-ET, who were not indicated for laparotomy due to extensive pelvic adhesion.

    Materials And Methods

    The study analyses retrospectively data from 10 women with hydrosalpinx, who were unable to undergo laparotomy due to extensive pelvic adhesion and treated by operative hysteroscopy prior to IVF-ET, and was assessed the effects and safety of the procedure.

    Results

    Postoperative Hystero-salpingography demonstrated complete tubal occlusion of the diseased side in all cases. Being applied with IVF-ET for fertility after their hysteroscopy operation, 5 out of 10 patients acquired clinical pregnancy.

    Conclusion

    Hysteroscopic tubal occlusion of the proximal part of the hydrosalpinx can effectively prevent the hydrops backflow to endometrial cavity and benefit subsequent implantation in the course of assisted reproduction without significant complications.

    Keywords: Hydrosalpinx, Infertility, Hysteroscopy, Tubal occlusion