فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:14 Issue: 1, Jan 2016

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:14 Issue: 1, Jan 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/11/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نگار قاضی، محمد ارجمند*، زیبا اکبری، علی اوسط ملتی، حمید صاحب کشاف، زهرا زمانی صفحات 1-8
    مقدمه

    روش های تشخیصی غیرتهاجمی کنونی مانند روش سونوگرافی،MRI و تست های آزمایشگاهی، برای تشخیص بیماری اندومتریوزیس کافی نمی باشد و لذا این مسئله موجب ایجاد فاصله زیاد بین زمان بروز علایم و تشخیص قطعی بیماری گردیده است.

    هدف

    هدف اصلی این مطالعه پیش بینی بیومارکرهای سرمی بیماری اندومتریوزیس، به منظور تشخیص سریعتر، از طریق روش نسبتا غیر تهاجمی متابولومیکس می باشد که به کمک روش طیف سنجی HNMR انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    مدل طراحی شده با روش آنالیز QDA که بر روی طیف های حاصل از طیف سنجی نمونه سرم بیماران با پروتکل CPMG انجام گرفته است توانست نمونه های بیماران مبتلا به بیماری اندومتریوزیس و گروه کنترل را به ترتیب با ارزش پیشگویی مثبت و منفی 71% و 78% از یکدیگر تشخیص دهد.

    نتایج

    مقایسه سرم گروه کنترل و گروه بیماران اندومتریوزیس نشان داد که غلظت متابولیت های 2- متوکسی استرون، 2- متوکسی استرادیول، دی هیدروکسی اپی آندسترون، آندرستون دیون، آلدوسترون، داکسی کورتیکواسترون، کلسترول در این بیماران افزایش و غلظت اسیدهای صفراوی کاهش داشته است.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما اطلاعات ارزشمندی را برای تشخیص غیرتهاجمی اندومتریوزیس ارایه می دهد و می تواند در درک بهتر پاتوژنز این بیماری مفید قرار گیرد.

    کلیدواژگان: رزونانس مغناطیس هسته، متابولومیکس، اندومتریوزیس
  • صفحات 9-14
    مقدمه

    کلومیفن سیترات (CC) اولین دارویی است که جهت القای تخمک گذاری در بیماران دارای سندرم پلی کیستیک (PCOS) استفاده می شود. با این حال، اختلاف برجسته ای بین تخمک گذاری و نرخ حاملگی به دست آمده وجود دارد که می تواند به دلیل اثرات ناخوشایند CC بر مخاط سرویکس و اندومتر باشد.

    هدف

    هدف این مطالعه ارزیابی ایزوسورباید مونونیترات (ISMN) به عنوان گیرنده نیتریک اکساید (NO) بر تخمک گذاری و نرخ حاملگی در خانم های دارای PCOS و فاقد تخمک گذاری تحت درمان با CC بود.

    مواد و روش ها

    نود بیمار دارای PCOS به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند. بیماران در گروه A) 100 میلی گرم CC از روز پنجم سیکل به مدت پنج روز دریافت کردند. بیماران در گروه B و C علاوه بر CC به ترتیب 10 میلی گرم و 20 میلی گرم ISMN از طریق واژن تا روز تخمک گذاری دریافت کردند.

    نتایج

    یک افزایش معنی دار در تخمک گذاری و نرخ لقاح در بیماران تحت درمان با CC+ISMN در مقایسه با بیمارانی که فقط CC دریافت کرده بودند وجود داشت (001/0˂p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که استفاده هم زمان از NO و CC، در مقایسه با CCبه تنهایی، تخمک گذاری و نرخ لقاح را در بیماران دارای PCOS بدون افزایش معنی دار در عوارض جانبی بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، کلومیفن سیترات، گیرنده نیتریک اکساید
  • پگاه کارگر دستجردی*، مرضیه تولایی، منصور صالحی، مجتبی فلاحتی، طیبه ایزدی، محمدحسین نصر اصفهانی صفحات 15-22
    مقدمه

    پروتئین KLC3 تنها کینزین زنجیره سبک بیان شده در سلول های زایای نر پس از مرحله میوز است که با کمک به تشکیل غلاف میتوکندریایی درقطعه میانی دم اسپرم، نقش مهمی را در روند اسپرماتوژنز ایفا می کند.

    هدف

    این مطالعه برای اولین بار میزان بیان ژن KLC3 در افراد نابارور نسبت به گروه بارور را مقایسه می کند.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مطالعه مورد- شاهدی بر روی 19 فرد بارور و 57 فرد نابارور مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان در سال 1393-1392می باشد، به نحوی که مردان دارای پارامترهای اسپرمی غیر طبیعی از لحاظ معیار (WHO) به عنوان گروه مورد و افراد گروه کنترل از مردان بارور مراجعه کننده به مرکز جهت اهدا جنین انتخاب می شوند. پارامترهای اسپرمی با استفاده از نرم افزار CASA و میزان بیان کمی ژن KLC3 در اسپرم مردان نابارور از روش Real time PCR بررسی می شود.

    نتایج

    نتایج نشان داد که ارتباط معنی داری بین میزان بیان ژن KLC3 و غلظت اسپرم وجود دارد (00/0=p و 45/0=r). ارتباط معنی داری بین میزان بیان این ژن و تحرک اسپرم یافت نشد، اگرچه میزان بیان ژن KLC3 در افراد نابارور آستنواسپرمی به طور معنی داری نسبت به افراد غیرآستنواسپرمی بالاتر بوده است.

    نتیجه گیری

    کاهش بیان ژن KLC3، شاید منجر به عملکرد نادرست ناحیه میانی دم اسپرم که نقش مهمی در تحرک اسپرم دارد شود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که بیان نابجای ژن KLC3 ممکن است با پدیده ای مانند الیگوزواسپرمی و آستنوزواسپرمی در ارتباط باشد.

    کلیدواژگان: KLC3، ناباروری، پارامترهای اسپرمی، الیگواسپرمی، آستنواسپرمی
  • قاسم ساکی، مهری میرحسینی*، مسعود حمادی، علی خدادادی، فرشته بیگم طالب پورامیری صفحات 23-28
    مقدمه

    بعد از پیشرفت هایی که در درمان انواع سرطان ها به وجود آمد، امید به زندگی افزایش یافته است، اما موفقیت در درمان باعث از دست رفتن باروری در بسیاری از مردان جوانی می شود که از این بیماری نجات یافته اند. نگهداری انجمادی بافت ها یا سلول های بیضه نابالغ به عنوان تنها راه حفظ باروری معرفی شد. به هرحال، انجماد برخی اثرات مضر دارد. ملاتونین، هورمون غده پینه آل در سیستم های تولیدمثل گونه های مختلف رسپتور دارد. به نظر می رسد این هورمون ویژگی های پاک کنندگی رادیکال آزاد را دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ملاتونین بر سلول های منجمد شده بیضه موش سوری بود.

    مواد و روش ها

    با استفاده از هضم آنزیمی دو مرحله ای، سلول ها از بیضه موش های NMRI10-7 روزه جدا گردید. سلول های بیضه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و در دو گروه متفاوت با و بدون اضافه کردن 100 میکرومولار ملاتونین منجمد شدند. سرانجام، آپوپتوز سلول ها به وسیله فلوسایتومتری بررسی شد. همچنین تست فعالیت لاکتات دهیدروژناز برای ارزیابی سمیت انجام شد.

    نتایج

    نتایج لاکتات دهیدروژناز، اثر نسبتا سمی ملاتونین را نشان داد. نتایج فلوسایتومتری افزایش آپوپتوز در گروه انجماد یافته با ملاتونین را در مقایسه با گروه بدون ملاتونین نشان داد.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان می دهد که ملاتونین بر سلول های انجماد یافته بیضه موش سوری اثر آپوپتوزی دارد.

    کلیدواژگان: موش، سلول های بیضه، ملاتونین، آپوپتوز
  • صفیه جمالی*، عفیفه رحمانیان، شهره جوادپور صفحات 29-38
    مقدمه

    عملکرد جنسی و رضایت پس از آن یکی از مهمترین جنبه های زندگی زنان است. هر چند عواملی چون بیماری و مصرف دارو، پیری ، تغییرات روحی و هورمونی در اثر منوپوز و رفتارهای جنسی بر آن تاثیر می گذارند. سالمندی خود منجر به تغییرات روانی و عضوی در زنان می شود. در نتیجه می تواند به عنوان یک عامل مهم در ایجاد و تشدید بیماری های جنسی در نظر گرفته شود.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه توصیف میزان شیوع اختلالات جنسی، و نگرش به آن در زنان یایسه می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 746 زن یایسه بین 50-89 سال که به کلینیک زنان شهر جهرم از فروردین تا مهرماه سال 1393 مراجعه کرده بودند انجام شد. برای ارزیابی عملکرد جنسی از پرسشنامه Female Sexual Function Index استفاده شد. همچنین بیماران بر اساس نمره نگرششان به سه دسته تقسیم شدند: نگرش منفی (17-32)، متوسط (33-38) و نگرش مثبت (39-48). داده ها با استفاده از تست ANOVA جهت ارتباط بین FSFI و نمره نگرش مورد آنالیز قرار گرفتند.

    نتایج

    میانگین سنی شرکت کنندگان 89/6±10/60 سال و نمره میانگین نمره عملکرد جنسی، 50/8±31/19 بود. 5/81% از زنان اختلال عملکرد جنسی 55/26> FSFI و تنها 147 زنان 5/18% عملکرد جنسی نرمال داشتند (55/26< FSFI). تقریبا 1/62% زنان نسبت به تمایلات جنسی نگرش منفی و 8/18% نگرش مثبت داشتند. بین نگرش زنان و حیطه های مقاربت دردناک (02/0=p)، لغزندگی واژن (0001/0>p)، ارگاسم (002/0=p) و رضایت جنسی (002/0=p) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که اختلالات جنسی در زنان یایسه بسیار رایج است. شایع ترین اختلال جنسی زنان یایسه اختلال تهییج و درد و عدم لغزندگی حین نزدیکی بود. بیشتر از نیمی از زنان نگرش منفی داشتند که می تواند بر عملکرد جنسی شان تاثیر داشته باشد. بنابراین به نظر می رسد غربالگری جهت شناسایی اختلال عملکرد جنسی زنان باید جز برنامه های سلامت جنسی قرار گیرد. همچنین نقش پزشکان به عنوان آموزش دهنده و مشاوره در این امر نیز مهم و ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: اختلال عملکرد جنسی، یائسگی، زنان، نگرش نسبت به تمایلات جنسی
  • زهرا بصیرت، هاجر ادیب راد*، صدیقه اسماعیل زاده، سید غلامعلی جورسرایی، کریم الله حاجیان تیلکی، هاجر پاشا، فائزه غفرانی صفحات 39-46
    مقدمه

    استفاده از فن آوری کمک باروری در جهان درحال افزایش است. میزان، اثربخشی و ایمنی فن آوری کمک باروری در میان کشورها بسیار متفاوت می باشد. کاربرد تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، انتقال جنین منفرد و منجمد روبه افزایش است.

    هدف

    هدف از این مطالعه مقایسه میزان حاملگی در انتقال جنین به روش تازه و منجمد بود.

    مواد وروش ها

    دراین مطالعه مقطعی گذشته نگر موفقیت باروری 1014 سیکل انتفال جنین از 753 زن مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروی فاطمه الزهرا بابل که تحت درمان تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم بودند از سال 1387 تا 1392 مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    هیچ اختلاف معنی داری بین میزان حاملگی شیمیایی (23% در مقابل 8/18% ، نسبت شانس 301/1، با درجه اطمینان 95% و فاصله اطمینان 77/1-95/0)، ساک حاملگی (6/95% در مقابل 100%، نسبت شانس 60/0، با درجه اطمینان 95% و فاصله اطمینان 67/0-54/0) و فعالیت قلب جنین 2/87% در مقابل6/93% ، نسبت شانس 46/0، با درجه اطمینان 95% و فاصله اطمینان 32/1-16/0) بترتیب بین سیکل های جنین تازه و منجمد وجود نداشت. 05/0<p از نظر آماری برای همه اندازه گیری ها معنی دار در نظر گرفته شد.

    نتیجه گیری

    اگرچه نتایج تحقیق هیچ اختلاف معنی داری بین سیکل های جنین تازه و منجمد نشان نداد، بهرحال جنین های فریز را می توان برای فن آوری کمک باروری بعدی ذخیره کرد. بنابراین ما سیکل های انتقال جنین به روش فریز را به عنوان یک گزینه در کنار انتقال جنین تازه توصیه می کنیم.

    کلیدواژگان: میزان بارداری، تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، انجماد، انتقال جنین
  • فرزانه اسکندری، حمیدرضا مومنی* صفحات 47-52
    مقدمه

    آرسنیک با القای استرس اکسیداتیو منجر به اختلال عملکرد تولیدمثلی مرد می‏شود. سیلیمارین با خاصیت آنتی اکسیدانتی خود رادیکال‏های آزاد را حذف می‏کند.

    هدف

    مطالعه حاضر با این هدف انجام شد تا مشخص نماید که آیا سیلیمارین قادر است اثرات مخرب سدیم آرسنیت را بر تمامیت غشای پلاسمایی و آکروزوم اسپرم قوچ مهار نماید.

    مواد و روش ها

    اسپرم‏های اپی‏دیدیم قوچ به پنج گروه تقسیم شدند: اسپرم‏های لحظه صفر، اسپرم‏های لحظه 180 دقیقه (کنترل)، اسپرم‏های تیمار شده با سیلیمارین (Mμ20) + سدیم آرسنیت (Mµ10) به‏مدت 180 دقیقه، اسپرم‏های تیمار شده با سدیم آرسنیت (Mµ10) به‏مدت 180 دقیقه و اسپرم‏های تیمار شده با سیلیمارین (Mμ20) به‏ مدت 180 دقیقه. ارزیابی تمامیت غشای پلاسمایی اسپرم با رنگ آمیزی هوخست و پروپیدیوم آیوداید، در حالی‏که برای سنجش تمامیت آکروزوم از رنگ آمیزی کوماسی برلیانت بلو استفاده شد.

    نتایج

    تمامیت غشای پلاسمایی (001/0>p) و آکروزوم (05/0>p) اسپرم در گروه تیمار شده با سدیم آرسنیت به ‏مدت 180 دقیقه نسبت به گروه کنترل به ‏طور معنی‏داری کاهش یافت. در گروه تیمار شده با سیلیمارین + سدیم آرسنیت به ‏مدت 180 دقیقه، سیلیمارین توانست به ‏طور معنی‏داری (001/0>p) این اثرات را نسبت به گروه تیمار شده با سدیم آرسنیت جبران کند. انکوباسیون اسپرم به ‏مدت 180 دقیقه سبب کاهش معنی‏داری (001/0>p) در تمامیت آکروزوم اسپرم نسبت به اسپرم‏های لحظه صفر شد. کاربرد سیلیمارین به ‏تنهایی به مدت180 دقیقه توانست تمامیت آکروزوم اسپرم را نسبت به گروه کنترل به ‏طور معنی‏داری (05/0>p) افزایش دهد.

    نتیجه گیری

    سیلیمارین به ‏عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی قادر است اثرات مخرب سدیم آرسنیت را بر تمامیت غشای پلاسمایی و آکروزوم اسپرم قوچ مهار نماید.

    کلیدواژگان: اسپرم، آرسنیک، سیلیمارین
  • رباب داور، سپیده میرج*، مریم فرید مجتهدی صفحات 53-56
    مقدمه

    مراحل لانه گزینی جنین به رحم بسیار پیچیده و وابسته به برهم کنش متقابل شرایط مادری و جنینی است. ضخامت کافی آندومتر یکی از شرایط موفقیت انتقال جنین است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر افزودن گنادوتروپین جفتی انسانی بر انتقال جنین سیکل های بازگشت از فریز در زنان با سابقه آندومتر نازک در دوره های قبلی باروری آزمایشگاهی طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    مطالعه پیش رو از نوع مداخله ای غیرتصادفی (نیمه تجربی) در مرکز تحقیقات ناباروری یزد بر روی 28 بیمار انجام شده است. شرکت کنندگان زنان کاندید انتقال جنین بازگشت از فریز با سابقه دو نوبت شکست در انتقال جنین بدلیل آندومتر نازک بودند. مداخله به صورت تجویز گنادوتروپین جفتی انسانی (150 وحد بین الملل، داخل عضلانی) از روز هشتم سیکل بوده است. با رسیدن آندومتر به ضخامت mm 7 انتقال جنین بازگشت از فریز انجام شده است.

    نتایج

    در نهایت 28 بیمار با میانگین سنی 07/4±39/30 سال وارد مطالعه شدند. میانگین ضخامت آندومتر شرکت کنندگان به ترتیب پیش و پس از مداخله 07/5±43/0 و 85/7±52/0 میلیمتر بوده است. این تفاوت از نظر آماری کاملا معنی دار بوده است. همچنین پس از مداخله 5 مورد بارداری شیمیایی و بالینی اتفاق افتاده است.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه پیشنهاد می کند که افزودن گنادوتروپین جفتی انسانی به روش رایج آماده سازی آندومتر برای انتقال جنین بازگشت از فریز یک روش موثر است. به طور واضح ضخامت آندومتر و نتایج بارداری در زنانی که گنادوتروپین جفتی انسانی دریافت کرده اند بهبود یافته است.

    کلیدواژگان: گنادوترپین جفتی انسانی، انتقال جنین، آندومتریوم، لقاح داخل رحمی
  • سامان معروفی زاده، آزاده قاهری، رضا عمانی سامانی*، زهرا عزآبادی صفحات 57-62
    مقدمه

    ناباروری یک مشکل سلامتی عمومی است که می‌تواند اثرات نامطلوبی بر رضایت از زندگی زنان نابارور داشته باشد. مقیاس رضایت از زندگی (SWLS) یکی از ابزارهای پرکاربرد برای اندازه‌گیری رضایت از زندگی است.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی‌های روانسنجی مقیاس رضایت از زندگی در زنان نابارور ایرانی است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش توصیفی-مقطعی، 125 زن نابارور مراجعه‌کننده به پژوهشگاه رویان، تهران، ایران به صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و مقیاس رضایت از زندگی، مقیاس اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) و پرسش‌نامه اطلاعات جمعیت‌شناختی را تکمیل نمودند. ویژگی‌های روانسنجی مقیاس به این ترتیب مورد بررسی قرار گرفت: روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و روایی همگرای مقیاس با بررسی ارتباط آن با HADS.

    نتایج

    نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که الگوی تک‌عاملی دارای برازش مناب با داده‌ها است (58/1 = χ2/df،975/0 = GFI ،995/0 = CFI ، 985/ 0=NFI ،069/0 =RMSEA و 027/0 =SRMR). ضریب آلفای کرونباخ برابر با 887/0 به دست آمد. مقیاس رضایت از زندگی با اضطراب (410/0- =r) و افسردگی (434/0- =r) همبستگی منفی معنی‌داری داشت، که بیانگر روایی همگرای رضایت‌بخش مقیاس است.

    نتیجه گیری

    مقیاس رضایت از زندگی (SWLS) دارای ویژگی‌های روانسنجی رضایت‌بخش برای اندازه‌گیری رضایت از زندگی در زنانان نابارور ایرانی است.

    کلیدواژگان: ناباروری، مقیاس رضایت از زندگی، ویژگی های روانسنجی
|
  • Negar Ghazi, Mohammad Arjmand, Ziba Akbari, Ali Owsat Mellati, Hamid Saheb, Kashaf, Zahra Zamani Pages 1-8
    Background

    So far, non-invasive diagnostic approaches such as ultrasound, magnetic resonance imaging, or blood tests do not have sufficient diagnostic power for endometriosis disease. Lack of a non-invasive diagnostic test contributes to the long delay between onset of symptoms and diagnosis of endometriosis.

    Objective

    The present study focuses on the identification of predictive biomarkers in serum by pattern recognition techniques and uses partial least square discriminant analysis, multi-layer feed forward artificial neural networks (ANNs) and quadratic discriminant analysis (QDA) modeling tools for the early diagnosis of endometriosis in a minimally invasive manner by 1H- NMR based metabolomics.

    Materials And Methods

    This prospective cohort study was done in Pasteur Institute, Iran in June 2013. Serum samples of 31 infertile women with endometriosis (stage II and III) who confirmed by diagnostic laparoscopy and 15 normal women were collected and analyzed by nuclear magnetic resonance spectroscopy. The model was built by using partial least square discriminant analysis, QDA, and ANNs to determine classifier metabolites for early prediction risk of disease.

    Results

    The levels of 2- methoxyestron, 2-methoxy estradiol, dehydroepiandrostion androstendione, aldosterone, and deoxy corticosterone were enhanced significantly in infertile group. While cholesterol and primary bile acids levels were decreased. QDA model showed significant difference between two study groups. Positive and negative predict value levels obtained about 71% and 78%, respectively. ANNs provided also criteria for detection of endometriosis.

    Conclusion

    The QDA and ANNs modeling can be used as computational tools in noninvasive diagnose of endometriosis. However, the model designed by QDA methods is more efficient compared to ANNs in diagnosis of endometriosis patients.

    Keywords: Metabolomics, Endometriosis, Nuclear magnetic resonance
  • Ahmad Mahran, Ayman Abdelmeged, Hossam Shawki, Abdelrazek Moheyelden, Asmaa Mohamed Ahmed Pages 9-14
    Background

    Clomiphene citrate (CC) is the first line agent used for ovulation induction in patients with polycystic ovarian syndrome (PCOS). However, there is marked discrepancy between the ovulation and pregnancy rates achieved, which may be attributed to the undesirable effect of CC on cervical mucus and endometrium.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of Isosorbid monoitrate (ISMN) as nitric oxide (NO) donors on the ovulation and pregnancy rates in an ovulatory women with PCOS treated with CC.

    Materials And Methods

    Ninety patients with PCOS were randomly allocated into three groups. Patients in group A) were treated with 100 mg CC for five days starting from the fifth day of the cycle. Patients in group B) and C) received 10 mg and 20 mg of ISMN respectively in addition to CC, applied vaginally till the diagnosis of ovulation.

    Results

    There was a significant increase in the ovulation and pregnancy rates in the patients treated with CC+ISMN as compared with patients treated with CC alone (p< 0.001).

    Conclusion

    Concomitant use of NO with CC seems to improve the ovulation and pregnancy rates in the patients with PCOS with no significant increase in side effects as compared with CC alone.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Clomiphene citrate, Nitric oxide donors
  • Pegah Kargar, Dastjerdy, Marziyeh Tavalaee, Mansoor Salehi, Mojtaba Falahati, Mohammad Hossein Nasr Esfahani Pages 15-22
    Background

    KLC3 protein as a member of the kinesin light-chain protein family plays an important role in spermatogenesis, during formation of mitochondrial sheath in the mid piece of the sperm tail.

    Objective

    This study for the first time aims to compare the expression of the KLC3 gene between fertile and infertile individuals.

    Materials And Methods

    Semen samples were collected from 19 fertile individuals who were selected from embryo-donor volunteers and 57 infertile individuals who had abnormal sperm parameters according to world health organization criteria. Sperm parameters using computer assisted sperm analysis and the quantitative KLC3-gene expression using the real-time PCR method were measured.

    Results

    Our results revealed a significant correlations between sperm concentration with relative expression of KLC3 only in infertile groups (r=0.45, p=0.00). A significant correlation was not found between KLC3 expression and sperm motility; however, the relative expression of KLC3 was significantly higher in asthenozoospermic compared to non-asthenozoospermic individuals.

    Conclusion

    Low expression of KLC3 may result in improper function of midpiece, which has important function in sperm motility. The results of this study show that aberrant expression of KLC3 might be associated with phenomena like oligozoospermia and asthenozoospermia. This article is extracted from student’s thesis.

    Keywords: KLC3, Infertility, Sperm parameters, Oligozoospermia, Asthenozoospermi
  • Ghasem Saki, Mehri Mirhoseini, Masoud Hemadi, Ali Khodadadi, Fereshteh Beygom Talebpour Amiri Pages 23-28
    Background

    After improvements in various cancer treatments, life expectancy has been raised, but success in treatment causes loss of fertility in many of the survived young men. Cryopreservation of immature testicular tissues or cells introduced as the only way to preserve fertility. However, freezing has some harmful effects. Melatonin, a pineal gland hormone, has receptors in reproductive systems of different species. It is assumed that melatonin has free radical scavenger properties.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effects of melatonin on the cryopreserved testicular cells in mouse.

    Materials And Methods

    Cells from 7- 10 days old NMRI mice testes were isolated using two step enzymatic digestion. The testicular cells were divided into two groups randomly and cryopreserved in two different freezing media with and without the addition of 100 µm melatonin. Finally, apoptosis of the cells was assayed by flow cytometry. Also, lactate dehydrogenase activity test was performed to assess the cytotoxicity.

    Results

    The results of lactate dehydrogenase showed the nearly cytotoxic effect of melatonin. The results of flow cytometry showed increase in apoptosis in the cryopreserved cells in the media containing melatonin compared to the control group.

    Conclusion

    The present study shows that melatonin has an apoptotic effect on cryopreserved mouse testicular cells.

    Keywords: Mouse, Testicular cells, Melatonin, Apoptosis
  • Safieh Jamali, Afifeh Rahmanian, Shohreh Javadpour Pages 29-38
    Background

    Sexual function and its subsequent satisfaction are among the most important aspects of women’s life. However, this instinct could be influenced by some factors such as diseases, drug using, aging, and hormonal and physiologic changes associated with menopause, and sexual behavior.

    Objective

    The aim of this study was to describe the prevalence rates of sexual dysfunction, and related attitudes among aged women in Jahrom, Iran.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was conducted on 746 postmenopausal women aged between 50 and 89 years old who had referred to obstetric and gynecologic clinic in Jahrom, from April to October 2014. Female Sexual Function Index questionnaire was used order to assess the sexual function. The cases were classified into three categories according to the attitude scores: negative (17-32), medium (33-38), and positive (39-48). One-way ANOVA test was used to determine the relationship between FSFI and attitude scores.

    Results

    The participants’ mean±SD age was 60.10±6.89 years and the total mean score of FSFI was 19.31±8.5. In addition, 81.5% of the women had sexual dysfunction (FSFI< 26.55) and only 147 women (18.5%) had normal sexual function (FSFI> 26.55). Almost 62.1% the women displayed a negative attitude towards sexuality and only 18.8% women had positive attitude. Feeling of dyspareunia (p= 0.02), lubrication (p< 0.0001), orgasm (p= 0.002) and satisfaction (p= 0.002) were significantly different between three categories of attitudes regarding sexuality, respectively

    Conclusion

    Our data showed that sexual disorders were highly prevalent among postmenopausal women. The most affected problems were arousal, dyspareunia, and lubrication. More than half of the women had negative attitude towards sexual function consequently this could affect their sexual function. So, it seems screening of sexual dysfunction for finding the causes in women should be the main sexual health program. Also, it would be important to emphasis the role of physicians and experts on education and counseling in this subject.

    Keywords: Sexual dysfunction, Menopause, Women, Attitude toward sexuality
  • Zahra Basirat, Hajar Adib Rad, Sedigheh Esmailzadeh, Seyed Gholam Ali Jorsaraei, Karimollah Hajian, Tilaki, Hajar Pasha, Faeze Ghofrani Pages 39-46
    Background

    The use of assisted reproductive technology (ART) is increasing in the world. The rate, efficacy and safety of ART are very different among countries. There is an increase in the use of intra cytoplasmic sperm injection (ICSI), single fresh embryo transfer (ET) and frozen-thawed embryo transfer (FET).

    Objective

    The objective of this study was to compare pregnancy rate in fresh ET and FET.

    Materials And Methods

    In this retrospective cross-sectional study 1014 ICSI-ET cycles (426 fresh ET and 588 FET) from 753 women undergoing ICSI treatment referred to Fatemezahra Infertility and Reproductive Health Research Center in Babol, Iran from 2008 to 2013 were reviewed.

    Results

    There were no significant differences between biochemical pregnancy rate (23% versus 18.8%, OR 1.301; 95% CI. 95-1.774), gestational sac (95.6% versus 100% in FET, OR 0.60; 95% CI 0.54-0.67), and fetal heart activity (87.2% versus 93.6% OR. 46; 95% CI. 16-1.32) in fresh ET and FET cycles, respectively. P< 0.05 was considered statistically significant for all measures.

    Conclusion

    Although, the result showed no significantly difference between the fresh ET and the FET cycles, however the embryos are able to be stored for subsequent ART. Therefore, we recommend FET cycles as an option alongside the fresh ET.

    Keywords: Pregnancy rate, Intra cytoplasmic sperm injection, Cryopreservation, Embryo transfer
  • Farzaneh Eskandari, Hamid Reza Momeni Pages 47-52
    Background

    Exposure to arsenic is associated with impairment of male reproductive function by inducing oxidative stress. Silymarin with an antioxidant property scavenges free radicals.

    Objective

    The aim of this study was to investigate if silymarin can prevent the adverse effects of sodium arsenite on ram sperm plasma membrane and acrosome integrity.

    Materials And Methods

    Ram epidydimal spermatozoa were divided into five groups: spermatozoa at 0 hr, spermatozoa at 180 min (control), spermatozoa treated with silymarin (20 μM) + sodium arsenite (10 μM) for 180 min, spermatozoa treated with sodium arsenite (10 μM) for 180 min and spermatozoa treated with silymarin (20 μM) for 180 min. Double staining of Hoechst and propidium iodide was performed to evaluate sperm plasma membrane integrity, whereas comassie brilliant blue staining was used to assess acrosome integrity.

    Results

    Plasma membrane (p< 0.001) and acrosome integrity (p< 0.05) of the spermatozoa were significantly reduced in sodium arsenite group compared to the control. In silymarin + sodium arsenite group, silymarin was able to significantly (p< 0.001) ameliorate the adverse effects of sodium arsenite on these sperm parameters compared to sodium arsenite group. The incubation of sperm for 180 min (control group) showed a significant (p< 0.001) decrease in acrosome integrity compared to the spermatozoa at 0 hour. The application of silymarin alone for 180 min could also significantly (p< 0.05) increase sperm acrosome integrity compared to the control.

    Conclusion

    Silymarin as a potent antioxidant could compensate the adverse effects of sodium arsenite on the ram sperm plasma membrane and acrosome integrity.

    Keywords: Spermatozoa, Arsenic, Silymarin
  • Robab Davar, Sepideh Miraj, Maryam Farid Mojtahedi Pages 53-56
    Background

    Embryo implantation process is a complex phenomenon and depends on fetal and maternal factors interaction. Endometrial thickness is needed for successful implantation.

    Objective

    We designed this study in order to assess adding human chorionic gonadotropin (HCG) to the conventional protocol in endometrial preparation in women with thin endometrium and a history of in vitro fertilization–embryo transfer (IVF-ET) failure.

    Materials And Methods

    The non-randomized clinical trial study (quasi experimental design) was performed on 28 patients. Participants were women who were candidate for frozen-thawed (ET) and had two previous failed ET cycles because of thin endometrial. HCG was administrated (150 IU, intramuscular) from the 8th day of cycle and when endometrial thickness reached at least 7mm HCG was discontinued and frozen thawed ET was done.

    Results

    Totally 28 patients were included. The mean ± SD age of participants was 30.39±4.7. The mean of endometrium thickness before and after HCG were 5.07±0.43 and 7.85±0.52, respectively p<0.001. Also, there were five clinically and chemically pregnant women.

    Conclusion

    The findings of the study suggested that adding HCG to the conventional preparation method was an effective protocol and significantly improved endometrial thickness and pregnancy outcomes in women with previous embryo transfer failure because of thin endometrium.

    Keywords: Human chorionic gonadotropin, Embryo transfer, Endometrium, Fertilization, In, vitro
  • Saman Maroufizadeh, Azadeh Ghaheri, Reza Omani Samani, Zahra Ezabadi Pages 57-62
    Background

    Infertility is a global public health issue and may adversely affect life satisfaction. One of the most widely instruments used to assess life satisfaction is the Satisfaction with Life Scale (SWLS).

    Objective

    The objective of this study was to examine the psychometric properties of the SWLS in Iranian infertile women.

    Materials And Methods

    In this descriptive cross-sectional study, a total of 125 infertile women referring to Royan Institute in Tehran were selected by convenience sampling method. The participants were administered the SWLS, the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS), and a demographic questionnaire. The psychometric properties of the SWLS were examined: construct validity using confirmatory factor analysis (CFA), reliability using Cronbach’s alpha and convergent validity by examining the relationship with HADS.

    Result

    Results of the CFA indicated that a single-factor model provides a good fit to the data (χ2/df= 1.58; GFI= 0.975; CFI= 0.995; NFI= 0.985; RMSEA= 0.069 and SRMR= 0.027). The Cronbach’s alpha coefficient for SWLS was 0.887. Significant negative correlations were found between SWLS and HADS scores for anxiety (r= -0.410) and depression (r= -0.434), indicating an acceptable convergent validity.

    Conclusion

    The SWLS has adequate psychometric properties for assessing life satisfaction in Iranian infertile women.

    Keywords: Infertility, Satisfaction with Life Scale, Psychometric properties
  • Comparison sexual activity and life satisfaction in women with intended and unintended pregnancies
    Khodabakhshi Koolaee A., Zamani.M., Moslanejad.L., Jamali S Page 63