فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:15 Issue: 9, Sep 2017

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 9, Sep 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/07/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرضیه عزیزی، فروزان الیاسی* صفحات 535-542
    مقدمه

     حاملگی کاذب یک سندرم بالینی پاتولوژیک روانی است که در آن یک زن غیر باردار قاطعانه معتقد است که باردار می باشد و بسیاری از علایم و     نشانه های بارداری را نشان می دهد.

    هدف

     اگرچه اتیولوژی دقیق حاملگی کاذب مشخص نشده است، این مطالعه با هدف نگاه بیوسایکوسوشیال به حاملگی کاذب انجام شده است.

    مواد و روش ها

     برای این مقاله مروری، جستجوی جامع در پایگاه های الکترونیکی Google Scholar, PubMed, Science Direct, Web of Science, and Scopus برای بازیابی مقالات مرتبط با حاملگی کاذب انجام شد و مقالات منتشر شده از 2016-1943 استخراج شد. برای این هدف 1149 مقاله جستجو شده است و از این تعداد 66 مقاله برای تدوین مطالعه حاضر استفاده شد.

    نتایج

     نتایج در 2 طبقه اصلی طبقه بندی شدند. الف: اتیولوژی حاملگی کاذب (عوامل بیولوژیک، عوامل روانی و اختلالات روانپزشکی و عوامل اجتماعی)، ب: مدیریت حاملگی کاذب.

    نتیجه گیری

     حاملگی کاذب از گروهی چند بعدی از عوامل ناشی می شود و رویکردی جامع برای درمان باید در نظر گرفته شود. همکاری بین متخصصین زنان و روانپزشکان به احتمال زیاد در پرداختن به این وضعیت مفید می باشد.

    کلیدواژگان: حاملگی کاذب، عصبی-درون ریز، روانی، اجتماعی- فرهنگی، مروری
  • مرضیه پریزادنصیرکندی، غلامرضا بادفر، معصومه شوهانی، شوبو رحمتی، محمدحسین یکتا کوشالی، شمسی عباسعلی زاده، علی سلیمانی، میلاد اعظمی* صفحات 543-552
    مقدمه

    با توجه به اینکه نتایج ارتباط کم کاری تیرویید مادر با تولد زودرس متغیر گزارش شده است.

    هدف

    این مطالعه با هدف برآورد کلی از خطر نسبی هیپوتیروییدی بالینی، تحت بالینی و هیپوتیروکسینمی مادران باردار بر بروز تولد زودرس انجام شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه از راهنمای گزارش دهی مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز (PRISMA) استفاده شد. جستجو متون توسط دو نفر از پژوهشگران به صورت مستقل بدون تعیین هر گونه محدودیتی در Scopus، PubMed، Science Direct، Embase،Web of Science ، CINAHL ، Cochrane ، EBSCO و موتور جستجوی Google scholar تا شهریور 1395 با استفاده از کلیدواژه های MeSH انگلیسی انجام شد. ناهمگنی مطالعات توسط آزمون Q و شاخص 12 مورد بررسی قرار گرفت. مدل های اثرات تصادفی و ثابت برای ترکیب خطر نسبی و فاصله اطمینان 95٪ آنها استفاده شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار Comprehensive Meta-Analysis software version 2 آنالیز شدند.

    نتایج

    23 مطالعه وارد متاآنالیز شدند. خطر نسبی هیپوتیروییدی بالینی، تحت بالینی و هیپوتیروکسینمی در طول بارداری بر تولد زودرس به ترتیب 30/1 (فاصله اطمینان 95%: 61/1-05/1، 013/0=p، شامل 20079 مورد و 2452817 کنترل)، 36/1 (فاصله اطمینان 95%: 68/1-09/1، 005/0=p، شامل 3580 مورد و 64885 کنترل) و 31/1 (فاصله اطمینان 95%: 66/1-04/1، 020/0=p، شامل 1078 مورد و 44377 کنترل) برآورد گردید.

    نتیجه گیری

    بروز تولد زودرس در مادران مبتلا به کم کاری تیرویید در طول بارداری به طور معنی داری نسبت به مادران یوتیرویید بالاتر بود. لذا پزشکان باید مدیریت این بیماران از نظر بروز پیامدهای بد حاملگی از جمله تولد زودرس را مدنظر داشته باشند.

    کلیدواژگان: هیپوتیروئیدی تحت بالینی، بارداری، زایمان زودرس، متاآنالیز، کوهورت
  • فاطمه بازرگانی پور*، سید عبدالوهاب تقوی، هلن الن، نازآفرین حسینی صفحات 553-560
    مقدمه

    پایبندی به رژیم درمانی در بیماران سندروم تخمدان پلی کیسیتک (PCOS) به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است. دوره های طولانی درمان و عوارض داروهای مصرفی به عنوان شایع ترین دلایل قطع درمان است. به منظور بهبود مدیریت موثر افراد مبتلا به PCOS، درک اساسی به درک عوامل بازدارنده و تسهیل کننده پایبندی به رژیم درمانی ضروری به نظر می رسد.

    هدف

    بررسی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده مرتبط با پایبندی به رژیم درمانی در بیماران مبتلا به PCOS می باشد.

    موارد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع کیفی با روش نمونه گیری هدفمنددر بیماران مبتلا به PCOS می باشد. اطلاعات از طریق بیست مصاحبه نیمه ساختار یافته زنان 21-34 ساله جمع آوری گردید. روش کیفی آنالیز محتوا جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    پنج تم بیانگر عوامل متعدد تسهیل کننده و بازدارنده پایبندی به رژیم درمانی از داده ها استخراج گردید. عوامل بازدارنده شامل عوامل مرتبط با مسایل مالی، مرتبط با بیمار، مرتبط با بیماری، مرتبط با ارایه دهنده خدمات درمانی و عوامل بازدارنده تسهیل کننده اجتماعی بودند.

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه حاضر مطرح می کند که پایبندی به رژیم درمانی در درمان بیماران مبتلا به PCOS بسیار به عوامل بازدارنده مالی، اجتماعی و مرتبط با مراقبت بهداشتی بستگی دارند. اطلاع از این عوامل بازدارنده جهت بهبود نتایج درمانی برای پزشکان و سیاست گزاران حوزه سلامت ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: سندروم تخمدان پلی کیستیک، پایبندی به رژیم درمانی، تحقیق کیفی
  • شکوفه آتش پور، حسین کارگر جهرمی*، زهرا کارگر جهرمی، مژگان ملک نسب صفحات 561-568
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی‎کیستیک از شایع‎ترین اختلالات اندوکرین در زنان است که روی قدرت باروری تاثیر منفی دارد. کلومیفن سیترات خط اول درمان این اختلال می باشد که عوارض جانبی و مقاومت به درمان با آن گزارش شده است.

    هدف

    در این پژوهش سعی شده تا با مقایسه اثر زنجبیل با کلومیفن سیترات بر تغییرات هورمون های LH، FSH، استروژن و پروژسترون به بهبود هر چه موثرتر و بدون عارضه این بیماران کمک شایانی نمود.

    موارد و روش ها

    در این مطاله تجربی از 63 موش صحرایی ماده بالغ با وزن تقریبی200-170 گرم استفاده شد، حیوانات به صورت تصادفی به 9 گروه 7 تایی تقسیم شدند که عبارتنداز: گروه کنترل (که هیچ ماده ای برای 60 و 89 روز دریافت نکردند)، گروه شاهد (آب مقطر و اتانول به صورت داخل صفاقی روزانه برای 60 و 89 روز دریافت کردند)، و 7 گروه تجربی که استرادیول والرات (عامل القا کننده سندرم تخمدان پلی کیستیک، داخل عضلانی) به تنهایی و همراه کلومیفن سیترات (100 میلی گرم/کیلوگرم) یا دوزهای مختلف زنجبیل (175 و 350 میلی گرم/کیلوگرم) دریافت کردند. پس از پایان دوره آزمایش هورمون های جنسی اندازگیری و در گروه های مختلف مقایسه شد.

    نتایج

    در گروه پلی کیستیک، غلظت هورمون های LH و استروژن دارای افزایش و غلظت هورمون های FSH و پروژسترون دارای کاهش نسبت به گروه های کنترل می باشد (0.001p<). از طرفی در گروه های دریافت کننده کلومیفن سیترات و عصاره زنجبیل نسبت به گروه های بیمار بهبود قابل توجهی (0.001 (p<در ترشح هورمون ها مشاهده شد. کلومیفن سیترات، در مقایسه با عصاره زنجبیل دارای خواص بهبود بخشی موثرتری در متعادل ساختن هورمون های LH، FSH، استروژن و پروژسترون در موش های صحرایی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد. بعلاوه عصاره زنجبیل در دوزهای بالاتر اثر بهتری در بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک دارد.

    نتیجه گیری

    از آنجا که مصرف دراز مدت کلومیفن سیترات همراه با عوارض جانبی می باشد، این مطالعه نشان داد که استفاده از زنجبیل در دوز های بالا به عنوان داروی گیاهی بدون عوارض جانبی در بهبود تخمدان پلی کیستیک موثر و جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی می باشد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، کلومیفن سیترات، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • محمود محمدی، تورج فرازمندفر، مجید شهبازی* صفحات 569-574
    مقدمه

    پره اکلامپسی یک بیماری مرتبط با جفت و اختلالات سیستمیک در مادر و جنین است. اگر چه علت دقیق پره اکلامپسی ناشناخته است، اما احتمالا چندین عامل ژنتیکی و محیطی نقش مهمی در ایجاد بیماری دارا هستند. مجموعه سازگاری نسجی اصلی نقش مهمی در دوران بارداری دارد زیرا بواسطه آن امکان رد جنین توسط سیستم ایمنی بدن مادر وجود دارد.

    هدف

    در این مطالعه، ما رابطه واریانت های HLA-DQA1*0102/HLA-DQB1*0602 را با بیماری پره اکلامپسی بررسی کرده ایم.

    موارد و روش ها

    DNA ژنومی، 181 خانم باردار با سابقه پره اکلامپسی بعنوان نمونه و 228 خانم باردار بدون سابقه پره اکلامپسی بعنوان کنترل، استخراج شد. واریانت های HLA-DQA1*0102/HLA-DQB1*0602 در همه نمونه های DNA با استفاده از روش SSP-PCR مشخص شد. تفاوت فرکانس متغیرها بین گروه مورد و شاهد با استفاده از آزمون دقیق مجذور کای محاسبه شد. قومیت شرکت کنندگان در این مطالعه از پرونده پزشکی آنها استخراج شده است.

    نتایج

    وابستگی معنی داری بین پره اکلامپسی و قوم سیستانی وجود دارد (0.031p=). بعلاوه بین پره اکلامپسی و فراوانی های آلل HLA-DQB1*0602 (0.001(p>، و ژنوتیپهای هتروزیگوت (0102-/0602+) (0.001p<) و هموزیگوت منفی (0102-/0602-) (0.005p=) رابطه معنی داری وجود داشته است. همچنین یک ارتباط معنی داری بین آلل HLA-DQB1*0602 و پره اکلامپسی در گروه قومی فارس (0.028p=) وجود داشته است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که ناسازگاری ایمنی بدن ممکن است نقش مهمی در ایجاد زمینه پره اکلامپسی دارا باشد. با توجه به نتایج بدست آمده، نبود آلل HLA-DQB1*0602 ممکن است یک عامل خطر برای ابتلا به پره اکلامپسی باشد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، HLA-DQ، ژنوتایپینگ
  • محبوبه سادات حسینی*، علیرضا دیزوی، حسین رستمی، کریم پرستویی، سعید اسفندیاری صفحات 575-582
    مقدمه

    با وجود سعی و تلاش های فراوان به منظور شناسایی و کنترل فاکتورهای درگیر در سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، هیچ گزارشی که نشان دهنده ارتباط بین شاخص تغذیه ای سالم (HEI) و PCOS باشد، در دسترس نیست.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین HEI و PCOS انجام شده است.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی، در مجموع 297 زن (99 مورد و 198 کنترل) در سن 20 تا40 سالگی از کلینیک بیمارستان بقیه الله تهران انتخاب شدند. داده های دریافت غذایی معمول با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی 168 آیتمی معتبر جمع آوری شد. اندازه گیری های تن سنجی استاندارد (قد، وزن و دور کمر) نیز به دست آمدند. از رگرسیون لجستیک غیرشرطی به منظور آنالیز روابط بین HEI و PCOS استفاده شد.

    نتایج

    میانگین سن و نمایه توده بدنی در گروه مورد و کنترل به ترتیب (5/5±29 در مقابل 6±29) و (8/4±6/26 در مقابل 2/4±0/26) (752/0= p و822/0=p) بود. میانگین امتیاز HEI برای گروه مورد و کنترل به ترتیب 61 و 65 به دست آمد. در مدل نهایی و بعد از تعدیل برای مخدوشگرها، شیوع PCOS در افرادی که در بالاترین سهک امتیاز HEI بودند به میزان قابل توجهی (50%) پایین تر از افراد موجود در پایین ترین سهک امتیاز HEI بود (001/0=P ، 74/0-25/0:CI 95%، 50/0=OR).

    نتیجه گیری

    این مطالعه پیشنهاد می کند که امتیاز HEI به طور معکوس با خطر PCOS در زنان بزرگسال در ارتباط است.

    کلیدواژگان: شاخص تغذیه سالم، سندرم تخمدان پلی کیستیک، رژیم غذایی سالم
  • مریم اصغرنیا، فریبا میربلوک، سودابه کاظمی*، داوود پورمرزی، مینا مهدی پور کیوانی، سیده فاطمه دلیل حیرتی صفحات 583-588
    مقدمه

    پره اکلامپسی با عوارض مادری و جنینی همراه است. مشاهده شده است که افزایش میزان اسید اوریک می تواند نقش پیشگویی کننده در پره اکلامپسی داشته باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین سطح اسید اوریک و عوارض مادری و جنینی در زنان بادار مبتلا به پره اکلامپسی بود.

    موارد و روش ها

    این مطالعه مقطعی بر روی 160 نفر از زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی با سن بارداری بیشتر از 28 هفته حاملگی و تک قلوی انجام شد. سنجش هموگلوبین، هماتوکریت، پلاکت، تست های کبدی، اسیداوریک و عوارض مادری و نوزادی بررسی شد. شدت پره اکلامپسی، دکولمان، زایمان زودرس، ترومبوسیتوپنی، افزایش آلانین امینوترانسفراز و آسپارتات آمینوتراتسفراز، سندرمHELLP، اکلامپسی، نیاز به بستری مادر درICU ، بعنوان عوارض مادری بررسی شد و برای عوارض جنینی جنین کوچک نسبت به سن حاملگی، مرگ داخل رحمی، بستری نوزاد در NICU و نمره آپگار زیر 7 دقیقه 5 بررسی شد.

    نتایج

    از 160 نفر شرکت کننده در مطالعه 38 نفر (8/23%) مبتلا به پره اکلامپسی شدید بودند. میانگین سطح اسید اوریک وآنزیمهای کبدی غیرطبیعی در گروه بیماران مبتلا به پره اکلامپسی شدید به طور معنی داری بالاتر از گروه مبتلا به پره اکلامپسی غیر شدید بود (031/0=p) (009/0=p). میانگین سطح اسیداوریک در زنان با زایمان زودرس بطور قابل توجهی بالاتر از زنان با حاملگی ترم بود (0001/0=p) سطح اسیداوریک تاثیری در بستری شدن نوزاد در NICU نداشت. بر اساس آزمون رگرسیون لجستیک افزایش یا کاهش سطح اسید اوریک خون تاثیری در افزایش یا کاهش شانس بروز پره اکلامپسی شدید ندارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به سطح بالاتر اسید اوریک در پره اکلامپسی شدید می تواند انتظار داشت که عوارضی چون اختلال عملکرد کبدی یا زایمان زودرس در آنها بیشتر بوده است. بنابراین اندازه گیری سطح اسید اوریک می توان در پیشگویی عوارض پره اکلامپسی کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: بارداری های پرخطر، پره اکلامپسی، اسیداوریک، عوارض مادری، عوارض جنینی
  • فیروزه احمدی*، فرناز اخباری صفحات 589-592
    مقدمه

    کیست های اطراف لوله عصبی در داخل غلاف عصبی ددر گانگلیون در سال تشکیل می شوند. به طور شایع در اراکنویید قرار دارند اکثرا بدون علامت می باشند و در برخی موارد به طور تصادفی مشخص می شوند. معمولا در کانال اسپینال ناحیه کمریو ساکرال می باشد.

    مورد:

     در اینجا به گزارش موردی می پردازیم که در ابتدا با انجام سونورافی به هیدرو سالپنکس مشکوک کردند اما تشخیص نهایی کیست اطراف لوله عصبی با MRI به دست آمد.

    نتیجه گیری

    در سونوگرافی لگن در زمانی که توده های ادنکس جدا از تخمدان مشاهده شد، بهتر است کیست اطراف لوله عصبی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: MRI، تارلو کیست، سونوگرافی
|
  • Marzieh Azizi, Forouzan Elyasi Pages 535-542
    Background

    Pseudocyesis is a psychopathological clinical syndrome in which a non-pregnant woman firmly believes herself to be pregnant and manifests many symptoms and signs of pregnancy. Although the exact etiology of pseudocyesis has not been determined.

    Objective

    This study was conducted with the aim of assessing the biopsychosocial view to pseudocyesis.

    Materials And Methods

    A comprehensive search in electronic databases such as Google Scholar, PubMed, ScienceDirect, Web of Science, and Scopus was conducted between 1943-2016 to retrieve pseudocyesis related articles. For this purpose, 1149 articles were collected and 66 items were used.

    Results

    Findings were classified into 2 main categories: a) pseudocyesis etiology, which could include (biological psychological factors and psychiatric disorders, and social factors); and b) pseudocyesis management.

    Conclusion

    Pseudocyesis results from a multidimensional group of factors, and a holistic and comprehensive approach should be taken to its treatment. Cooperation between gynecologists and psychiatrists would likely be useful in addressing the condition.

    Keywords: Pseudocyesis, Neuroendocrinology, Psychiatric disorders, Biopsychosocial, Socio-cultural
  • Marzieh Parizad Nasirkandy, Gholamreza Badfar, Masoumeh Shohani, Shoboo Rahmati, Mohammad Hossein Yektakooshali, Shamsi Abbasalizadeh, Ali Soleymani, Milad Azami Pages 543-552
    Background

    The clinical consequences of hypothyroidism and hypothyroxinemia during pregnancy such as preterm birth are not still clear.

    Objective

    The aim of this meta-analysis was to estimate the relation of clinical and subclinical hypothyroidism and hypothyroxinemia during pregnancy and preterm birth.

    Materials And Methods

    In this meta-analysis, Preferred Reporting Items for Systematic review and Meta-Analysis were utilized. Searching the 83Tcohort studies83T were done by two researchers independently without any restrictions on Scopus, PubMed, Science Direct, Embase, Web of Science, CINAHL, Cochrane, EBSCO and Google Scholar databases up to 2017. The heterogeneity of the studies was checked by the Cochran's Q test and IP2P index. Both random and fixed-effects models were used for combining the relative risk and 95% confidence intervals. Data were analyzed using Comprehensive Meta-Analysis software version 2.

    Results

    Twenty-three studies were included in the meta-analysis. The relative risks of the clinical hypothyroidism, subclinical hypothyroidism and hypothyroxinemia during pregnancy on preterm birth was estimated 1.30 (95% CI: 1.05-1.61, p=0.013, involving 20079 cases and 2452817 controls), 1.36 (95% CI: 1.09-1.68, p=0.005, involving 3580 cases and 64885 controls) and 1.31 (95% CI: 1.04-1.66, p=0.020, involving 1078 cases and 44377 controls), respectively.

    Conclusion

    The incidence of preterm birth was higher among mothers with clinical and subclinical hypothyroidism or hypothyroxinemia during pregnancy compared to euthyroid mothers, and these relations were significant. Therefore, 83Tgynecologists and endocrinologists83T should manage these patients to control the incidence of 83Tadverse pregnancy outcomes83T such as preterm birth.

    Keywords: Hypothyroidism, Pregnancy, Preterm birth, Meta-analysis, Cohort
  • Fatemeh Bazarganipour, Seyed Abdolvahab Taghavi, Helen Allan, Nazafarin Hosseini Pages 553-560
    Background

    Adherence issues in polycystic ovary syndrome (PCOS) patients have not been examined thoroughly. Patients report prolonged periods of treatment and side effects of the drug as the most common reason for withdrawal from treatment. To improve the effective management of PCOS patients, it is fundamental to understand facilitating and inhibiting factors to treatment adherence.

    Objective

    To explore facilitating/inhibiting factors related to treatment adherence among PCOS patients.

    Materials And Methods

    This was a qualitative study with a purposive sample of women with confirmed diagnosis of PCOS. The data were collected via 20 in-depth semi-structured interviews with women aged between 21-34 yr. A qualitative content analysis was used to analyze the data.

    Results

    Five themes were identified which described different types of facilitating/ inhibiting factors to treatment adherence. Inhibiting factors included financial issues, patient-related, disease-related, and health care provider-related factors; while social factors were found to be both facilitating and inhibiting.

    Conclusion

    The findings suggest that successful adherence to PCOS treatment is highly dependent on patients recognizing and adapting to financial, social, and health care related inhibiting factors. It is also crucial for clinicians and policy makers to recognize these key inhibiting factors in order to improve treatment outcomes

    Keywords: Polycystic ovarian syndrome, Adherence, Qualitative research
  • Shekoufeh Atashpour, Hossein Kargar Jahromi, Zahra Kargar Jahromi, Mozhgan Maleknasab Pages 561-568
    Background

    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in women which affect fertility. Clomiphene citrate is used as first-line treatment for this disorder, which is associated with some complications and therapeutic resistance.

    Objective

    In this research, we compare the effectiveness of ginger with clomiphene on sexual hormones such as Luteinizing hormone (LH), Follicle-stimulating hormone (FSH), estrogen and progesterone in order to treat PCOS effectively with fewer side effects.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 63 adult female rats (170-200 gr) were studied and divided randomly into 9 groups as control (not received any interventional substance for 60 and 89 days), sham (were given distilled water and ethyl alcohol intraperitoneally daily for 60 and 89 days), and 7 experimental groups receiving estradiol valerate (PCOS inducing agent, intramuscular) alone and with 100 mg/kg clomiphene or different doses of ginger extract (175 and 350 mg/kg) orally daily for 60 and 89 days. Sexual hormones were analyzed and compared in different groups.

    Results

    Our results showed that in the PCOS-induced group, LH and estrogen concentration increased while progesterone and FSH concentration decreased remarkably (p

    Conclusion

    As the long-term administration of clomiphene citrate has some side effects, the use of ginger as a herbal medicine without any side effects at high doses can be an effective and good alternative in improving PCOS.

    Keywords: Ginger, Clomiphene citrate, Polycystic ovarian syndrome
  • Mahmoud Mohammadi, Touraj Farazmandfar, Majid Shahbazi Pages 569-574
    Background

    Preeclampsia is a condition associated with systemic disorders in the mother and the fetus. However, the exact causes of preeclampsia are unknown, but several genetics and environmental factors play role in development of this disease. Major histocompatibility complex role is very important during pregnancy through which the fetus is not rejected by mother’s immune system.

    Objective

    In this study, we investigated the relationship of the human leukocyte antigen (HLA)-DQA1*0102/HLA-DQB1*0602 polymorphism with preeclampsia.

    Materials And Methods

    Genomic DNA of 181 pregnant women with a history of preeclampsia as the case group and 228 pregnant women with no history of preeclampsia as the controls were extracted. The HLA-DQA1*0102/HLA-DQB1*0602 polymorphisms of all DNA samples were identified by the SSP-PCR method. Frequencies difference of variables between case and control groups were calculated by Chi-square test. The ethnic origin of the participants in this study was extracted from their medical records.

    Results

    There was a significant association between preeclampsia and Sistani ethnic group (p=0.031). Moreover, there was a significant association between preeclampsia and frequencies of allele HLA-DQB1*0602 (p

    Conclusion

    It seems that immune incompatibility may have an important role in preeclampsia predisposition. According to our results, the lack of locus HLA-DQB1*0602 may be a risk factor for preeclampsia

    Keywords: Preeclampsia, HLA-DQ, Genotyping
  • Mahbobeh Sadat Hosseini, Alireza Dizavi, Hosein Rostami, Karim Parastouei, Saeed Esfandiari Pages 575-582
    Background

    Despite many effort to identify and control the factors involved in polycystic ovary syndrome (PCOS), there are no available reports indicating the association of healthy eating index (HEI) and PCOS.

    Objective

    The present study has been conducted to examine the relationship between HEI and PCOS.

    Materials And Methods

    In this case-control study, the study population comprised 297 women aged 20-40 yr referred to Baqiyatallah Hospital Clinics, Tehran, Iran in two groups: case group (n=99) and control group (n=198). The usual dietary data were collected using a validated 168-item semi-quantitative food frequency questionnaire. Standard anthropometric measurements (height, weight, and waist circumference) were also taken. Unconditional logistic regression was used to analyze the relationship between the PCOS and the HEI.

    Results

    The mean age and body mass index of case and control groups were 29±5.5 vs. 29.5±6 yr and 26.6±4.8 vs. 26±4.2 kg/m², respectively (p=0.752, p=0.822). Mean HEI scores for the case and control groups were found to be 61 and 65, respectively. In final model and after adjustment for confounders, the prevalence of PCOS in subjects in the highest tertile HEI score was significantly (50%) less than those in the lowest tertile HEI score (OR=0.50; 95% CI: 0.25-0.74, p=0.001).

    Conclusion

    Our results suggest that HEI score is inversely associated with the risk of PCOS in adult women.

    Keywords: Healthy eating index, Polycystic ovary syndrome, Women, Healthy diet
  • Maryam Asgharnia, Fariba Mirblouk, Soudabeh Kazemi, Davood Pourmarzi, Mina Mahdipour Keivani, Seyedeh Fatemeh Dalil Heirati Pages 583-588
    Background

    Preeclampsia is associated with maternal and neonatal complications. It has been indicated that increased uric acid might have a predictive role on preeclampsia.

    Objective

    We aimed to investigate the relationship between the level of uric acid with maternal and neonatal complications in women with preeclampsia.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 160 singleton preeclamptic women at more than 28 wk gestational age were included. Hemoglobin, hematocrit, platelet count, liver and uric acid tests, and maternal and neonatal complications were assessed. The severity of preeclampsia, placental abruption, preterm labor, thrombocytopenia, elevated alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase (ALT and AST), HELLP syndrome, eclampsia and required hospitalization in the ICU was considered as the maternal complication. Fetal complications were: small for gestational age (SGA), intrauterine fetal death, hospitalization in the neonatal intensive care unit, and Apgar score

    Results

    Of our participants, 38 women had severe preeclampsia (23.8%). The mean level of uric acid in women with severe preeclampsia was significantly higher than non-severe preeclampsia (p=0.031), also in those with an abnormal liver test (p=0.009). The mean level of uric acid in women with preterm delivery was significantly higher than women with term delivery (p=0.0001). Also, the level of uric acid had no effect on neonatal hospitalization in neonate invasive care unit. Based on logistic regression, the incidence of severe preeclampsia not affected by decreased or increased serum levels of uric acid.

    Conclusion

    With higher level of uric acid in server preeclampsia we can expected more complications such as hepatic dysfunction and preterm delivery. Thus serum uric acid measurement can be helpful marker for severe preeclampsia.

    Keywords: Pregnancy, High-risk, Preeclampsia, Uric acid, Pregnancy complications
  • Firoozeh Ahmadi, Farnaz Akhbari Pages 589-592
    Background

    Perineural cysts formed within the nerve-root sheath at the dorsal root ganglion. They are most commonly located in the arachnoid covering the junction of the dorsal ganglion and nerve root. They are usually asymptomatic, incidental findings, usually located in the lumbar and sacral region of the spinal canal. It is important to consolidate the imaging findings of this rare disease so clinicians can become more clinically relevant in the evaluation of these cysts.

    Case: 

    Herein we report a case of perineural cyst misdiagnosed with hydrosalpinx by pelvic ultrasonography and finally diagnosed with magnetic resonance image.

    Conclusion

    Perineural cyst should be considered, in the presence of bilateral adnexal masses separated from the ovaries in pelvic sonography.

    Keywords: Magnetic resonance imaging, Tarlov cysts, Ultrasonography