فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 4, Apr 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 4, Apr 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/03/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد رفیعی، مرضیه ساعی قره ناز، ملیحه اکبری، فائزه کیانی، فاطمه سایه میری، کوروش سایه میری، رضا وفایی* صفحات 221-234
    مقدمه

    افزایش کنترل نشده زایمان سزارین یکی از مشکلات عمده در سیستم بهداشتی ایران است، به طوری که جراحی سزارین شایع ترین نوع جراحی در کل بخش های بیمارستان های کشور در بخش زنان و زایمان است. سزارین با عوارض متعددی همراه است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی شیوع، علل و عوارض سزارین در ایران است.

    موارد و روش ها

    چهل و یک مقاله با توجه به معیارهای خاص مورد بررسی قرار گرفت و در یک بررسی سیستماتیک برای انجام یک مطالعه متاآنالیز گنجانده شدند. جستجوی بررسی سیستماتیک در سال های 1999 تا 2016 در پایگاه های SID، Iranmedx، Magiran، Medlib، PubMed و Science Direct انجام شد. وزن هر مطالعه بر اساس حجم نمونه و شیوع توزیع دوجمله ای محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، مدل تصادفی با استفاده از نرم افزار R و STATA (نسخه 11/2) مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    تعداد کل نمونه مورد مطالعه 197514 زن باردار با میانگین سنی 26/72 سال بود. شیوع سزارین در ایران 48% بود. دلایل اصلی شیوع سزارین در این مطالعه، تحصیلات بالای مادران، سزارین قبلی و توصیه پزشک بود. شایع ترین عارضه در زنان سزارین درد عضلانی بود و شایع ترین عوارض جنینی در نوزادان، تاکی پنه گذرا بود.

    نتیجه گیری

    شیوع سزارین در ایران بسیار بالاتر از آنچه سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند. ضروری است که چنین پدیده ای را کاهش دهیم، مادران را از خطرات سزارین مطلع سازیم و جلسات مشاوره ای را نیز برای از بین بردن ترس مادران از زایمان واژینال برگزارکنیم.

    کلیدواژگان: سزارین، ایران، شیوع، متا آنالیز
  • صفحات 235-246
    مقدمه

    مدل دیابتی ناشی از استرپتوزوتوسین (STZ) به طور گسترده ای برای ارزیابی اثرات نامطلوب دیابت بر پارامترهای اسپرماتوژنز و استروییدوژنز بیضه مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، مکانیسم واقعی کم باروری/ناباروری در مردان دیابتی مشخص نیست.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه یک بررسی دقیق از هیستوپاتولوژی بیضه، وضعیت واکنش آکروزوم اسپرم (AR) و بیان پروتئین فسفوریله شده تیروزین در بیضه موش های نر ناشی از TZبود.

    موارد و روش ها

    10 موش سوری نژاد ICR به دو گروه پنج تایی: کنترل و دیابت ناشی از دوزهای چندگانه کم استروپتوزوتوسین (MLD-STZ) تقسیم شدند. موش های کنترل به صورت داخل صفاقی با بافر سیترات تزریق شدند، در حالی که موش های MLD-STZ به مدت 5 روز متوالی با STZ 40 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن تزریق شدند. در پایان آزمایش (روز 40)، پارامترهای تولیدمثلی، وضعیت AR و هیستوپاتولوژی بیضه و اپیدیدیم مورد بررسی قرار گرفتند. بیان پروتئین های فسفریله شده تیروزین بیضه مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میزان گلوکز خون، درصد AR و اختلال اسپرم در گروه STZ به طور معنی داری بیشتر بود، در حالی که غلظت اسپرم در مقایسه با شاهد به طور معنی داری کمتر بود (0/05>p). هیستوپاتولوژی توبول سمی نفروس به 7 نوع تقسیم شد. علاوه بر این، سلول های گرد فراوان در لومن اپیدیدیم موش های MLD-STZ یافت شد. افزون بر این، شدت پروتئین های فسفریله شده بیضه (170، 70، 36، 30 و 25 کیلو دالتون) به طور قابل توجهی بالاتر بود و باند پروتئینی 120 کیلو دالتونی در موش های MLD-STZ به طور قابل توجهی پایین تر بود.

    نتیجه گیری

    DM ناشی از MLD-STZ سبب بروز هیستوپاتولوژی بسیار زیاد بیضه، القای AR در اسپرم و افزایش بیان پروتئین های فسفریله شده بیضه میشود. این یافته ها می تواند برخی از مکانیسم های کم باروری/ناباروری را در مردان دیابتی مشخص کند.

    کلیدواژگان: دیابت، پروتئین فسفریلیتیک، استرپتوزوتوسین، موش
  • صفحات 247-254
    مقدمه

    نسبت قابل توجهی از موارد ناباروری مردانه بدون علت با الیگوسپرمی همراه است؛ و در عین حال، مکانیزم های مولکولی مشکلات لقاح این نقص هنوز معلوم نیست. E-Cadherin در چندین مورد چسبندگی سلولی به سلول وابسته به کلسیم دخیل است. با این حال، مشارکت آن در تعامل گامت نیز به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است.

    هدف

    هدف از انجام این تحقیق بررسی تغییرات بیان E-Cadherin بر اساس فراوانی پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی در فاکتور هسته ای Kappa-B 1 و Pre-mir-146a در مردان الیگوسپرمیک بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی، نمونه های منی و اسپرمی 131 نمونه الیگوسپرمیک به عنوان مورد و 239 مرد سالم به عنوان گروه شاهد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. واکنش های پلی مورفیسم های تک نوکلیوتیدی rs28362491 و rs2910164 با استفاده از روش پلی مورفیسم طول رگ های قطعه واکنش زنجیره پلیمراز انجام شد و بیان E-cadherin با استفاده از روش ایمونوپرسیپیتاسیون تعیین شد.

    نتایج

    ژنوتیپ ins/ins از rs28362491 به عنوان عامل خطر برای اولیگوسپرمی بدون علت به ترتیب 1/73 بار (0/0218=p) تعیین شد، در حالی که اختلاف معنی داری بین گروه های پلی مورفیسم pre-miRNA-146a rs2910164 (p=.2274) در مورد ژنوتیپ GC و 9052/0در مورد ژنوتیپ GG. نتایج تجزیه و تحلیل تلفیقی ژنوتیپ هیچ اختلاف قابل ملاحظه های بین مقایسه های چندگانه 28362491-rs2910164 در مردان و گروه کنترل مشاهده نشد. علاوه بر این، بیان E-cadherin از مردان الیگوسپرمیک با ژنوتیپ ins/ins به طور معنی داری کمتر از بیماران با ژنوتیپ del/ins بود (0/0222=p). سطح بیان E-cadherin در مردان الیگوسپرمیک در مقایسه با گروه شاهد در حضور ژنوتیپ ins/ins ژن NFKB1 کم بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان می دهد که آلل های ins از اتصال پروتئین های سطحی به اسپرم جلوگیری می کنند و منجر به کاهش برهم کنش متقابل اسپرم و تخمک در مردان الیگوسپرمیک می شوند.

    کلیدواژگان: E-Cadherin، Oligospermia، ناباروری مردان، فاکتور هسته ای کاپا B، Mir-146a
  • رباب داور، نصرت نقاب*، الهام نقشینه صفحات 255-260
    مقدمه

    در طول سال ها مقالات بسیاری در مورد جنبه های مختلف پاتوژنز و درمان افراد با پاسخ ضعیف تخمدانی چاپ شده است اما هنوز گایدلاین واضحی جهت درمان آنها وجود ندارد.

    هدف

    این مطالعه برای مقایسه تاثیر پروتکل تاخیری آنتاگونیست GnRH و پروتکل میکرودوز بر نتایج بارداری در افراد با پاسخ ضعیف تخمدانی در سیکل های IVF می باشد.

    موارد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی بر روی 100 بیمار با پاسخ ضعیف تخمدانی در سیکل های ART انجام شد. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه پروتکل تاخیری آنتاگونیست GnRH با تجویز استروژن به عنوان priming در سیکل قبل و آنتاگونیست GnRH برای هفت روز اول فاز فولیکولار قبل از تحریک تخمدانی و پروتکل میکرودوز تقسیم شدند. سرانجام اصلی مطالعه میزان حاملگی بالینی و سرانجام ثانویه تعداد اووسیت های استخراج شده و اووسیت های بالغ و تعداد pn 2و میزان لقاح و لانه گزینی می باشد.

    نتایج

    میزان لقاح، حاملگی کلینیکی و حاملگی در جریان به طور معنی دار بین دو گروه تفاوتی نداشت. تعداد اووسیت های استخراج شده (3/41±5/10 در برابر 2/51±3/08) با0/002=p و اووسیت های متافاز2 (2/69±4/32 در برابر 1/80±2/34) با 0/003=p و تعداد PN 2 (80/94±1/3 در برابر 1/01±2/20) با 0/001= pو میزان لانه گزینی (19/40% در برابر 10/30%) با 0/022=p به طور معنی دار در گروه شروع تاخیری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    پروتکل شروع تاخیری آنتاگونیست می تواند پاسخ تخمدان را در افراد با پاسخ ضعیف تخمدانی با تحریک هماهنگ تر تخمدان، بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، تکنولوژی کمک باروری، گنادوتروپین
  • هیرش مریدی، سید عبدالحکیم حسینی، حسین شاطری، نجات خیری پور، ارسطو کاکی، مهدی حاتمی، اکرم رنجبر* صفحات 261-266
    مقدمه

    مالاتیون یک آفت کش ارگانوفسفره است که در بسیاری از فرآیندهای کشاورزی و غیر کشاورزی استفاده می شود. در مطالعاتی گزارش شده است که مالاتیون بر سیستم تولید مثل تاثیر می گذارد. نانوذره اکسید سریم (CeNPs) به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارد به عنوان یک ماده موثر در بهبود ناباروری مردانه پیشنهاد شده است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات حفاظتی نانوذره اکسید سریم بر استرس اکسیداتیو و پارامترهای اسپرمی در موش های مواجهه شده با مالاتیون می باشد.

    موارد و روش ها

    36 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 6 گروه تقسیم شدند (6 موش در هر گروه). گروه کنترل سالم، گروه های کنترل سالم در یافت کننده نانوذره اکسید سریم (دوز هایmg/kg/day 15 و 30). گروه دریافت کننده مالاتیون (دوز mg/kg/day 100). گروه های دریافت کننده مالاتیون و تیمار شده با نانوذره اکسید سریم (دوز های mg/kg/day 15 و 30). در انتهای مطالعه (4 هفته) اسپرم ها از نظر تعداد، تحرک و زنده ماندن مورد ارزیابی قرار گرفتند. همچنین پراکسیداسیون لیپیدی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و گروه های تیول در هموژنات بافت بیضه مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مالاتیون سبب کاهش معنی دار در تعداد، تحرک و زنده ماندن اسپرم ها شده بود (0/001>p)، پس از تیمار با نانوذره اکسید سریم با دوزmg/kg 30 سبب بهبود در میزان تعداد (p=0/03)، تحرک (p=0/01) و زنده ماندن (0/001>p) اسپرم ها شده بود. همچنین مالاتیون سبب کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و گروه های تیول و افزایش پراکسیداسیون لیپیدی شده بود(0/001>p). تیمار با نانوذره اکسید سریم (mg/kg30) باعث بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی تام (0/001>p) و گروه های تیول (p=0/03) شده بود. از طرفی نانوذره اکسید سریم (mg/kg 15 و 30) میزان مالون دی آلدهید را به طور معنی داری کاهش داده بود (به ترتیب 0/001>p و p=0/01).

    نتیجه گیری

    نانوذره اکسید سدیم در دوز mg/kg 30 سبب بهبود تغییرات ناشی از مالاتیون در بافت بیضه شده بود. بهبود وضعیت اکسیداتیو توسط نانوذره اکسید سریم ممکن است با افزایش تعداد، تحرک و زنده ماندن اسپرم ها در بافت بیضه مرتبط باشد.

    کلیدواژگان: سیستم تولید مثل، مالاتیون، استرس اکسیداتیو، نانو ذره، موش صحرایی
  • زهرا کلهری، ملک سلیمانی مهرنجانی*، مهری آزادبخت، محمد علی شریعت زاده صفحات 267-274
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال اندوکرینی است که با مقاومت به انسولین و هیپرآندروژنیسم مشخص می شود. تستوسترون انانتات می تواند مدل موشی سندرم تخمدان پلی کیستیک را ایجاد کند.

    هدف

    هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی های استریولوژیکی تخمدان همراه با فاکتورهای استرس اکسیداتیو و التهابی در موش های PCOS القا شده با تستوسترون انانتات می باشد.

    موارد و روش ها

    12 موش ماده نژاد NMRI (سه هفته) به دو گروه تقسیم شدند (شش موش در هر گروه): کنترل و PCOS. PCOS توسط تزریق روزانه تستوسترون انانتات (mg/100g/body weight s.c 1) به مدت 5 هفته ایجاد شد. در پایان تخمدان ها بصورت استریولوژیکی مطالعه شدند. سطوح سرمی تستوسترون،LH ،FSH ، IL-6 و TNF-α توسط کیت الایزا اندازه گیری شد. سطح سرمی MDA و سطح ظرفیت آنتی اکسیدانی به ترتیب با استفاده از تیوباربیتوریک اسید و FRAP اندازه گیری شد.

    نتایج

    میانگین حجم کل تخمدان و میانگین حجم کورتکس (0/001>p)، حجم اووسیت در فولیکول های پره آنترال (0/011=p)، و آنترال (0/015=p)، ضخامت زونا پلوسیدا (0/016=p)، و تعداد فولیکول های آنترال (0/012=p)، و سطوح سرمی (0/001>FSH (pو سطح ظرفیت آنتی اکسیدانی (0/020=p) در گروه PCOS نسبت به گروه کنترل بطور معنی داری کاهش یافت. تعداد فولیکول پرایمری (0/017=p) و پره آنترال (0/006=p)، و سطوح سرمی تستوسترون MDA ، IL-6 و TNF-α (001/0p<) در گروه PCOS نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    PCOS القا شده توسط تستوسترون انانتات موجب ایجاد تغییرات استریولوژیکی در تخمدان و افزایش استرس اکسیداتیو و فاکتورهای التهابی در موش می شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، التهاب، استرس اکسیداتیو، موش
  • سیما تقوایی جوانشیر، پریچهره یغمایی*، زهرا حاج ابراهیمی صفحات 275-284
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) نوع شایع از بیماری اندوکرینی است که همراه با اختلالات متابولیکی می‌باشد. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و دیابت ملیتوس نوع 2، از بسیاری جهات با هم ارتباط دارند و در بسیاری از علایم پاتولوژیکی به‌ هم شبیه هستند. اثرات ضد دیابتی سیاه‌دانه و تاثیرات درمانی آن بر روی سیستم تولید مثلی در برخی مطالعات پیشنهاد شده است.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر تیموکینون-مهمترین ترکیب سیاه دانه- بر روی مدل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در موش صحرایی می‌باشد.

    موارد و روش ها

    برای ایجاد مدل سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، ماده استرادیول والرات برای مدت 25 روز به صورت درون صفاقی تزریق شد و سپس برای مدت 30 روز، تیموکینون با دوز 8 و 16 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن به صورت درون صفاقی استفاده شد. موش ها به 5 گروه تقسیم شدند: کنترل، شم یا PCOS، گروه آزمایش1 (PCOS به همراه دریافت mg/kg 8 تیموکینون)، گروه آزمایش2 (PCOS به همراه دریافت mg/kg 16 تیموکینون) و گروه متفورمین (PCOS به همراه دریافت mg/kg 100 متفورمین). آنالیز بیوشیمیایی نمونه‌های سرم خون و مطالعات هیستوپاتولوژیک بافت تخمدان در تمام حیوانات انجام شد.

    نتایج

    استرادیول والرات منجر به ایجاد سندرم تخمدان پلی‌کیستیک شد؛ درحالی‌که ماده تیموکینون آنرا بهبود بخشید. وزن بدن، شکل تخمدان و تخمک‌گذاری به دنبال تزریق تیموکینون بهبود یافت و پارامترهای بیوشیمیایی سرم شامل میزان قند، چربی، کلسترول کل، LDL، HDL، هورمون LH و FSH به حالت طبیعی برگشت.

    نتیجه گیری

    نتایج ما پیشنهاد می‌کند که تیموکینون دارای اثر بهبودی بر عملکرد تخمدان و تخمک‌گذاری در سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در موش صحرایی می‌باشد. بنابراین تیموکینون و سیاه‌دانه می‌تواند به عنوان داروی محافظ و درمان کمکی در بیماران با سندرم تخمدان پلی‌کیستیک استفاده شود.

    کلیدواژگان: استرادیول والرات، سندرم تخمدان پلی کیستیک، موش صحرایی، تیموکینون
  • صفحات 285-290
    مقدمه

    ناباروری همراه با چاقی یک پدیده همه گیر و مورد توجه جهانی می باشد. در حالیکه ارتباط بین چاقی و ناباروری در زنان ثابت شده، ارتباط مشابهی در مردان ثابت نشده است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه بررسی اثرات افزایش شاخص توده بدنی (BMI) بر روی کیفیت سیمن در مردان زوج هایی که جهت درمان ناباروری به کلینیک مراجعه می نمایند بود.

    موارد و روش ها

    یک مطالعه کوهرت آینده نگر در بین مردان زوج هایی که برای درمان ناباروری مراجعه می کنند انجام گرفت. 206 مردی که واجد شاخص های لازم بودند وارد مطالعه شدند. شاخص توده بدنی مردان اندازه گیری شد (kg/m2) و آنها به 2 گروه با وزن طبیعی (kg/m218/5-24/9) و BMI بالا (kg/m2 25≥) تقسیم شدند. اثرات وزن بر روی کیفیت سیمن با اندازه گیری تعداد اسپرم، درصد حرکت و مرفولوژی بررسی شد.

    نتایج

    تعداد 110 نفر از مردان (35/4%) وزن نرمال و تعداد 96 نفر (46/6%) BMI بالا داشتند. از 96 نفر با BMI بالا، 52 نفر (25/2%) چاقی متوسط و 44 نفر (21/4%) چاقی زیاد داشتند. هیچ ارتباط معنی داری بین کیفیت سیمن و همچنین پارامترهای غیرطبیعی اسپرم با وزن طبیعی یا BMI بالا در مردان پیدا نشد (0/813=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که BMI بالا اثری بر کیفیت سیمن ندارد.

    کلیدواژگان: چاقی، ناباروری، آنالیز اسپرم، ناباروری فاکتور مردان، شاخص توده بدنی
|
  • Mohammad Rafiei, Marzieh Saei Ghare Naz, Malihe Akbari, Faezeh Kiani, Fatemeh Sayehmiri, Koroush Sayehmiri, Reza Vafaee * Pages 221-234
    Background

    Uncontrolled increase of C-section is one of the major problems in Iranian health system, such that C-section is the most common surgical procedure in the entire country’s hospitals in Obstetrics and Gynecology sections. A variety of complications also come along with cesarean.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the prevalence, causes, and complications of cesarean in Iran.

    Materials And Methods

    forty-one articles were considered with respect to certain criteria and were included in a systematic review to perform a meta-analysis study. The systematic review’s search was conducted on SID, Iranmedx, Magiran, Medlib, PubMed, and Science Direct databases published between1999-2016. The weight of each included study was calculated according to its sample size and the reported prevalence of binomial distribution. A random-effects model using R and STATA (Version 11.2) software was utilized for analyzing data.

    Results

    The total number of the sample was 197514 pregnant women with a mean age of 26.72 yr. The prevalence of cesarean in Iran was estimated at 48%. The main reasons for the prevalence of cesarean in this study were mothers’ higher education, previous cesarean, and doctor recommendation. The most frequent complication in women undergoing cesarean was the muscular pain, and the most common fetal complications in newborns by caesarean delivery was transient tachypnea.

    Conclusion

    The prevalence of C-section in Iran is much higher than what WHO recommends. It is essential, to decrease such a phenomenon, making the mothers aware of the risks of cesarean delivery, and establishing counselling sessions as well to eliminate the mothers’ fear of vaginal delivery.

    Keywords: Cesarean, Iran, Prevalence, Meta, analysis
  • Apichakan Sampannang, Supatcharee Arun, Jaturon Burawat, Wannisa Sukhorum, Sitthichai Iamsaard * Pages 235-246
    Background

    The streptozotocin (STZ)-induced diabetic model is widely used to evaluate the adverse effects of diabetes mellitus (DM) on spermatogenesis and testicular steroidogenesis. However, the actual mechanism of sub/infertility in DM males needs to be elucidated.

    Objective

    To conduct a detailed examination of the testicular histopathology, sperm acrosome reaction (AR) status, and tyrosine-phosphorylated protein expression in the testis of male mice induced with STZ.

    Materials And Methods

    Ten ICR mice were divided into two groups (n=5/each): control and diabetes induced by multiple low doses of streptozotocin (MLD-STZ). The control mice were intraperitoneally injected with citrate buffer, whereas MLD-STZ mice were injected with STZ at 40 mg/kg body weight for five consecutive days. At the end of the experiment (day 40), reproductive parameters, AR status, and the histopathology of the testis and epididymis were evaluated. The expression of testicular tyrosine phosphorylated proteins was examined.

    Results

    Blood glucose levels, AR percentages, and sperm abnormality of STZ group were significantly higher (p=0.003, 0.001, 0.000), while sperm concentration was significantly lower (p=0.001) compared to control. Histopathology of the seminiferous tubule was classified into 7 types. Additionally, abundant round cells were found in the epididymal lumen of the MLD-STZ mice. Moreover, the intensities of testicular phosphorylated proteins (170, 70, 36, 30, and 25 kDas) were markedly higher and a 120 kDa protein band was noticeably lower in the MLD-STZ mice.

    Conclusion

    MLD-STZ-induced DM causes many testicular histopathologies, precocious sperm AR, and increased expression of testicular phosphorylated proteins. These findings may clarify some mechanisms of sub/infertility in DM males.

    Keywords: Diabetes mellitus, Phosphorylated protein, Streptozotocin, Mice
  • Matem TunCdemir, GUven Yenmi, KUbra TombultUrk, HUlya Arkan, Tuba Soyda, Rasit Burak Tek, Ouml, Zlem Altinta, Hamdi, Zkarag., NUl KanigUr-Sultuybek * Pages 247-254
    Background

    A notable proportion of idiopathic male infertility cases is accompanied by oligozoospermia; and yet, the molecular mechanisms of fertilization problem underlying this defect are still unclear. Epithelial cadherin has been involved in several calcium-dependent cell-to-cell adhesion events; however, its participation in gamete interaction has also not been fully investigated.

    Objective

    The aim was to investigate the changes in the expression of E-cadherin, based on the frequency of Single nucleotide polymorphisms in Nuclear Factor Kappa-B 1 and pre-mir-146a in oligospermic men.

    Materials And Methods

    In this case-control study, semen and blood samples of 131 oligospermic men as the case group and 239 fertile healthy men as the control group were analyzed. Variants single nucleotide polymorphisms rs28362491 and rs2910164 were performed using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism method and E-cadherin expression were determined by immunoprecipitation studies.

    Results

    ins/ins genotype of rs28362491 was determined as a risk factor for idiopathic oligospermia by 1.73 times (p=0.0218), whereas no significant differences were found between the groups concerning pre-mir-146a rs2910164 polymorphism (p=0.2274 in case of GC genotype and p=0.9052 in case of GG genotype). Combined genotype analysis results did not show any notable differences between the multiple comparisons of 28362491-rs2910164 in oligospermic men and control groups. In addition, E-cadherin expression of oligospermic men with ins/ins genotype was significantly lower than patients with del/ins genotype (p=0.0221). E-cadherin expression level was low in oligospermic men with respect to the control group in presence of ins/ins genotype of NFKB1 gene.

    Conclusion

    These results suggest that ins allele prevents binding of surface proteins to spermatozoa, leading to a low affinity of sperm-oocyte interaction in oligospermic men.

    Keywords: E, Cadherin, Oligospermia, Male infertility, Nuclear factor kappa B, Mir, 146a
  • Robab Davar, Nosrat Neghab *, Elham Naghshineh Pages 255-260
    Background

    Over the years, many article on different aspects of pathogenesis and management of poor ovarian responders have been published but there is no clear guideline for treating themyet.

    Objective

    This study was designated to compare the effectiveness of a delayed start protocol with gonadotropin-releasing hormone (GnRH) antagonist and microdose flare-up GnRH agonist protocol in poor ovarian responders.

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial consisted of 100 poor ovarian responder women in assisted reproductive technologies cycles. They were divided randomly in delayed-start antagonist protocol (with estrogen priming followed by early follicular-phase GnRH antagonist treatment for 7 days before ovarian stimulation) and microdose flare-up GnRH agonist protocol. The main outcome was clinical pregnancy rate and second outcome was the number of retrieved oocytes, mature oocytes, 2PN number, fertilization rate, and implantation rate.

    Results

    Fertilization rate, clinical pregnancy rate, and ongoing pregnancy rates were not significantly different between the two studied protocols. Number of retrieved oocytes (5.10±3.41 vs. 3.08±2.51) with p=0.002, mature oocytes (4.32±2.69 vs. 2.34±1.80) with p=0.003, number of 2PN (3.94±1.80 vs. 2.20±1.01) with p=0.001 and implantation rate (19.40% vs. 10.30%) with p=0.022 were significantly higher in delayed antagonist group.

    Conclusion

    The delayed-start protocol can improve ovarian response in poor responders by stimulating and synchronizing follicle development.

    Keywords: Infertility, Assisted reproductive technology, Gonadotropins
  • Heresh Moridi, Seyed Abdolhakim Hosseini, Hossein Shateri, Nejat Kheiripour, Arastoo Kaki, Mahdi Hatami, Akram Ranjbaran * Pages 261-266
    Background

    Malathion is an organophosphorus pesticide that commonly used in many agricultural and non-agricultural processes. Previous studies have reported the effects of melatonin on the reproductive system. Cerium dioxide nanoparticles (CeNPs) due to their antioxidative properties are promising to impact on the development of male infertility.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of CeNPs on oxidative stress and sperm parameters after malathion exposure of male rats.

    Materials And Methods

    36 adult male Wistar rats were divided into 6 groups (n=6/each): Control, CeNPs -treated control (15 and 30 mg/kg/day), malathion (100 mg/ kg/day), and CeNPs -treated malathion groups (15 and 30 mg/ kg/day). At the end of the study (4 wk), the sperm counts, motility, and viability in the testis of rats were measured, also lipid peroxidation, total antioxidant capacity, and total thiol groups in homogenate testis were investigated.

    Results

    Malathion significantly reduced sperm count, viability, and motility than the control rats (p

    Conclusion

    CeNPs 30 mg/kg administered considerably restored testicular changes induced by malathion. The improvement of oxidative stress by CeNPs may be associated with increased sperm counts, motility and viability in the testis.

    Keywords: Testis, Malathion, Oxidative stress, Nanoparticles, Rat
  • Zahra Kalhori, Malek Soleimani Mehranjani *, Mehri Azadbakht, Mohammad Ali Shariaatzadeh Pages 267-274
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is an endocrine disorder featured by insulin resistance and hyperandrogenism. Testosterone enanthate can induce PCOS in mice models.

    Objective

    We investigated the ovary stereological features along with the oxidative stress and inflammatory factors in mice following PCOS induction using testosterone enanthate.

    Materials And Methods

    Twelve female NMRI mice (3 wk old) were divided into 2 groups (n=6/each): Control and PCOS. PCOS was induced through daily injections of testosterone enanthate (1 mg/100g subcutaneous s.c for 5 wk). Finally, ovaries were studied stereologically. The serum levels of the follicle-stimulating hormone, luteinizing hormone, testosterone, interleukin-6, and tumor necrosis factor-α were measured using ELISA kit. Serum levels of Malondialdehyde and the antioxidant capacity were measured relatively using thiobarbituric acid and ferric reducing antioxidant power assay.

    Results

    The mean total volume of ovary and the mean volume of cortex (p

    Conclusion

    Testosterone enanthate induced PCOS causes stereological features in the ovary, increases the oxidative stress and inflammatory markers in mice.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Inflammation, Oxidative stress, Mice
  • Sima Taghvaee Javanshir *, Parichehreh Yaghmaei, Zahra Hajebrahimi Pages 275-284
    Background

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a common form of the endocrine disease which is associated with metabolic dysfunction. PCOS and type 2 diabetes mellitus are related in multiple aspects and are similar in many pathological features. Anti-diabetic effects of Nigella sativa and protective effects of it on reproductive system have been suggested in some reports.

    Objective

    The aim of current study was to evaluate the effects of thymoquinone, the main components of Nigella sativa, on PCOS model of rats.

    Materials And Methods

    Intraperitoneal injection of estradiol valerate for 25 days was used to induce PCOS in Wistar rats, followed by intraperitoneal administration of 8 and 16 mg/kg thymoquinone for 30 days. Rats were divided into 5 groups; control, sham or PCOS, experiment-1 (PCOS and 8 mg/kg thymoquinone), experiment-2 (PCOS and 16 mg/kg thymoquinone), and metformin (PCOS and metformin administration, 100 mg/kg) groups. All of the animals were subjected to serum biochemical analysis of blood and histopathological study of ovaries.

    Results

    Estradiol valerate induced PCOS while administration of thymoquinone recovered it. The body weight, ovarian morphology, and ovulation had been improved and the serum biochemical parameters including glucose, triglyceride, total cholesterol, low-density lipoprotein, high-density lipoprotein, luteinizing hormone, and follicle stimulating hormone were reversed after thymoquinone intervention.

    Conclusion

    Our data suggest that thymoquinone has improvement effects on an ovarian function and ovulation in the PCOS rat model. Therefore, thymoquinone and Nagilla sativa could be used as a protective agent and as an adjunct treatment in PCOS patients.

    Keywords: Estradiol valerate, Polycystic ovary syndrome, Rat, Thymoquinone
  • Obose Rufus, Osaikhuwuomwan James *, Aziken Michael Pages 285-290
    Background

    Infertility as well as obesity are risng global concern. Whilst there is an established association between female obesity and infertility, a similar link is yet to be proven in men.

    Objective

    To determine the effects of elevated body mass index (BMI) on semen quality among male partners of infertile couples attending an infertility clinic.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 206 men who met the inclusion criteria were recruited for the study. Selected participants were grouped according to their BMI (kg/m2): normal BMI (18.5-24.9 kg/m2) and elevated BMI (≥25 kg/m2). The effect of weight on semen quality was assessed based on sperm count, percentage motility, and morphology.

    Results

    The number of participants with normal BMI was 110 (53.4%) while those with elevated BMI were 96 (46.6%). Of the participants in elevated BMI group, 52 (25.2%) were overweight and 44 (21.4%) were obese. There was no statistically significant difference in the semen quality as well as the pattern of semen parameter abnormalities between males with normal and elevated BMI (overweight or obese) (p=0.813).

    Conclusion

    Elevated BMI did not significantly influence semen quality.

    Keywords: Obesity, Infertility, Semen analysis, Male factor infertility, Body mass index