فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:14 Issue: 5, May 2016

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:14 Issue: 5, May 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/03/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحات 293-302

    سمینال وزیکلز (کیسه های منی) غدد ضمیمه ای تولید مثلی و از اجزای سیستم تولید مثلی-ادراری هستند. این غدد نقش بسیار مهمی در باروری مردان دارند. بیماری های این غدد منجر به ناباروری می شود. این بیماری ها بسیار کمیاب بوده و به ندرت گزارش شده اند. در این مقاله به آسیب شناسی سمینال وزیکل، علایم، راه های تشخیصی و درمان بیماری های مربوط به آن پرداخته می شود. در اینجا به اهمیت بالینی سمینال وزیکل با استفاده از PubMed می پردازیم. روش ها و دستگاه های تصویربرداری موجود که کمک به تشخیص بیماری های سمینال وزیکل می کنند مرور می شوند. بیماری های شایع شامل عفونت، کیست ها، تومورها، و بیماری های مادرزادی اشاره می شوند. علایمی از قبیل هماتوسپرمیا، درد، علایم مربوط به تحریک و انسداد مجاری ادراری تحتانی، و ناباروری در بیماران با بیماری های سمینال وزیکل دیده می شوند.

    کلیدواژگان: کیسه های منی، ناباروری، هماتوسپرمی، سونوگرافی از طریق مقعد
  • نسرین تک زارع، اسماعیل سمیع زاده، سعید شعار، معصومه مجیدی ذولبین، محمد نادران، علی لشکری، اعظم بختیاریان* صفحات 303-308
    مقدمه

    مطالعات اندکی درباره تاثیر اپیوییدها بر باروری مردان و نیز ارتباط بین مواجهه پدران با مواد مخدر با شکل گیری ویژگی های فیزیولوژیکی و رفتاری و فرزندان وجود دارد.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی تاثیر اپیوییدها و مشتقات آن بر باروری موش های نر انجام شده است.

    مواد و روش ها

    چهل موش نر از نوع ویستار، به شکل تصادفی به 5 گروه مساوی که با مورفین، نالوکسان، نالوکسان و مورفین مواجهه داشتند و نیز یک گروه شم و یک گروه به عنوان شاهد تقسیم شدند. ویژگی های بافت شناسی و اسپرماتوژنز بعد از 6 ماه قرار گرفتن در معرض مخدرها بر اساس اندازه گیری اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اسپرماتید و اسپرم مورد بررسی قرار گرفتند. داده های به دست آمده جهت بررسی اهمیت و معناداری تفاوت های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    در میان 5 گروه موش این مطالعه، تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت، اسپرماتید، اسپرم بین گروه ها متفاوت بودند. کمترین میانگین تعداد این سلول ها در میان موش های گروه مورفین، و پس از آن گروه مورفین/ نالوکسان و گروه نالوکسان وجود داشتند. این تفاوت در گروه شم و شاهد بیشتر قابل توجه بود. علاوه بر این، تفاوت مشاهده شده بین افراد از نظر آماری معنی دار بود. (001/0>p).

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد که مورفین و دیگر مشتقات اوپیوییدی می تواند تمام جمعیت سلولی در روند اسپرماتوژنز را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: اپیوئید، مورفین، اسپرماتوژنز، اسپرم، باروری، موش نر
  • اعظم آذرگون*، راهب قربانی، فرشته اصل بهار صفحات 309-316
    مقدمه

    زایمان زودرس یک علت اصلی مرگ و میر و عوارض نوزادی می باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثرات پروفیلاکسی پروژسترون واژینال در یک جامعه پرخطر در کاهش میزان زایمان زودرس و عوارض نوزادی می باشد.

    مواد و روش ها

    100 بیمار با حاملگی تک قلو در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی، دوسوکور، قرار گرفتند. به 50 بیمار (گروه A) پروژسترون واژینال mg 400 و به 50 بیمار (گروه B) پلاسبو، روزانه یکبار از هفته 22-16 حاملگی تا هفته 36 تجویز شد. دو گروه برای شیوع زایمان زودرس و عوارض نوزادی مقایسه شدند.

    نتایج

    میزان شیوع تولد زودرس در این مطالعه %52 بود. میزان زایمان زودرس قبل از 37 هفته (86/2-25/1 CI %95 و 89/1=RR و %36 vs. %68) و قبل از 34 هفته (58/4-1925/1 CI %95 و 33/2=RR و %18 vs. %42) حاملگی در گروه پلاسبو بطور معنی داری بیشتر از گروه پروژسترون بود. مطالعه ما همچنان نشان داد که مصرف پروژسترون واژینال در مقایسه با پلاسبو، با کاهش معنی داری در میزان تولد نوزادان با وزن مساوی و کمتر از 2500 گرم، دیسترس تنفسی، و میزان بستری به بخش مراقبت های ویژه نوزادان، همراه می باشد. اما تفاوت معنی داری در میزان مرگ نوزادی، طول روزهای بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان، خونریزی داخل بطنی مغز و آنتریکولیت نکروزان بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    مصرف پروژسترون واژینال بطور پروفیلاکسی، در خانم هایی که در خطر بروز زایمان زودرس هستند، میزان زایمان زودرس را کاهش می دهد. همچنین این مصرف با کاهش چشمگیری در میزان تولد نوزادان با وزن مساوی و کمتر از 2500 گرم، دیسترس تنفسی و بستری به بخش مراقبت های ویژه همراه می باشد.

    کلیدواژگان: پروژسترون، پیشگیری، تولد زودرس، کارآزمائی بالینی تصادفی
  • لیلا پورعلی، صدیقه آیتی*، شهرزاد جلودار، احمدرضا ظریفیان، محمدسبحان شیخ عندلیبی صفحات 317-322
    مقدمه

    با پیشرفت روش های کمک باروری، فراوانی حاملگی های دوقلویی و چند قلویی درطی سال های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی نتایج بارداری در حاملگی دوقلویی تک کوریونی به دنبال استفاده از روش های کمک باروری (ART) و دوقلویی خودبخودی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی که در بیمارستان قایم وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد، تعداد 107 حاملگی دوقلویی تک کوریونی در دو گروه وارد مطالعه شدند: گروه خودبخودی (96 نفر) و گروه ART (31 نفر). معیارهای پایه و نتایج حاملگی شامل اطلاعات دموگرافیک، سن حاملگی، روش زایمان، عوارض حاملگی (پره اکلامپسی، دیابت بارداری، زایمان زودرس، IUGR، و خونریزی بعد از زایمان)، نتایج نوزادی (وزن، آپگار دقیقه 1و5، بستری در NICU، مرگ و میر، زجر تنفسی، زردی) با استفاده از پرسشنامه ای ثبت شد.

    نتایج

    از لحاظ فاکتورهای مرتبط با مادران در بارداری و عوارض در طول بارداری و بعد از زایمان فراوانی پره اکلامپسی و دیابت بارداری و انقباضات زودرس رحمی در گروه ART به طور معنی داری بیشتر بود ولی سایر فاکتورها نظیر آنمی و IUGR و خونریزی بعد از زایمان و IUFD دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند. فاکتورهای مرتبط با نتایج نوزادی (وزن قل ها، آپگارقل ها، آپگار کمتر از 7 دقیقه اول و پنجم، بستری در NICU، مرگ نوزادها دیسترس تنفسی ، ایکتر) در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. دو گروه همچنین از لحاظ مصرف سیگار و اعتیاد نیز تفاوتی نشان ندادند.

    نتیجه گیری

    برخی عوارض مادری شامل پره اکلامپسی، دیابت بارداری، و زایمان پره ترم در گروه دوقلویی حاصل از ART بیشتر بود. از اینرو بهتر است زوج ها از ریسک بالاتر این عوارض قبل از استفاده از ART آگاه شوند و بعد از انتخاب آگاهانه این روش تحت مراقبت های ویژه و غربالگری جهت تشخیص زود هنگام و مراقبت های لازم درمانی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: دوقلویی، تکنیک های کمک باروری، نتایج، پره اکلامپسی
  • شکوفه فاضل نیا، تورج فرازمندفر، سید محمد باقر هاشمی سوته* صفحات 323-328
    مقدمه

    سقط خود به خودی به عنوان پیچیده ترین مشکل دوران حاملگی شناخته شده است. ترومبوفیلی به عنوان یکی از علل سقط مکرر فرض می شود. مطالعات بسیاری شیوع جهش در ژن های ترومبوفیلیک خاص را در سقط ها مورد بررسی قرار داده اند. گلیکوپروتیین IIIa یکی از ژن های ترومبوزیس درگیر در ترومبوز و سقط جنین است. آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین، آنژیوتانسین I را تبدیل به آنژیوتانسین II و باعث ترومبوز می شود. پلی مورفیسم (چند شکلی) شایع در این ژن موتاسیون درج / حذف می باشد.

    هدف

    در این مطالعه، ما ارتباط بین چند شکلی های ژن های گلیکوپروتیین IIIa و آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین را در زنان دارای سقط مکرر با علت ناشناخته از شمال ایران، آنالیز کردیم.

    مواد و روش ها

    نمونه ها شامل 100 زن دارای سقط مکرر غیر قابل توضیح و 100 نفر شاهد می باشد. ژنوتیپ های چند شکلی های ژن های گلیکوپروتیین IIIa و آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین با روش PCR مشخص شدند. ارتباط بین فراوانی ژنوتیپ ها با و سقط مکرر با استفاده از تجزیه و تحلیل آزمون های χ2 و آزمون دقیق فیشر بررسی شدند. خطر در ارتباط با ترکیب دو ژنوتیپ نیز توسط رگرسیون لجستیک دوتایی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    رابطه معنی داری بین ژنوتیپ DD آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین و سقط مکرر وجود دارد (04/2=OR و %95 44/4-94/0= CI و 036/0=p). آلل D آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین نیز به طور معنی داری با سقط مکرر مرتبط می باشد (59/1=OR و %95 41/2-05/1= CI و 013/0=p). ارتباط آماری معنی داری بین پلی مورفیسم ژن GPIIIa و سقط مکرر مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    پلی مورفیسم درج/ حذف ژن آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین، احتمالا می تواند به عنوان یک عامل پیش بینی کننده در سقط مکرر در اعضای زن خانواده زنانی با سابقه سقط مکرر، مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین، گلیکوپروتئین IIIa، سقط مکرر
  • نادیا عرب خزائلی، کسری قناعت، محمد باقر هاشمی، سوته* صفحات 329-334
    مقدمه

    سقط مکرر به دلیل فاکتورهای متعددی صورت می گیرد از جمله فاکتورهای ژنتیکی و ترومبوفیلی. علاوه بر فاکتور V لیدن، تغییر نوکلیوتیدی دیگری در ژن فاکتور V (A4070G; His1299Arg) در بروز سقط مکرر شناخته شده است و مرتبط به ترومبوفیلی ارثی می باشد. همچنین ارتباط دو پلی مورفیسم C677T و A1298C (Glu429A) در ژن MTHFR در سقط مکرر مطرح شده است.

    هدف

    در این مطالعه تاثیر دو فاکتور A4070G در ژن فاکتور V و A1298C در ژن MTHFR در نژاد مازندرانی از شمال ایران مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    جمعیت نمونه ها شامل 100 زن با سابقه سقط مکرر و 100 زن سالم مازندرانی می باشد. ژنوتیپ پلی مورفیسم های A4070G از فاکتور V و A1298C از ژن MTHFR با PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مطالعات مولکولی نشان داد 5 زن از بیماران و 9 زن از گروه کنترل برای پلی مورفیسم A4070G هتروزیگوت (AG) بودند. فراوانی آلل A در گروه بیماران و گروه کنترل به ترتیب 5/97% (975/0) و 5/95% (955/0) بودند و همچنین فراوانی آلل G در این دو گروه به ترتیب 5/2% (025/0) و 5/4% (045/0) مشاهده شد. ارتباط معنا داری بین ژنوتیپ A4070G فاکتور V لیدن و سقط مکرر مشاهده نگردید (OR= 1.88, CI 95%= 0.6-5.82, p= 0.4). همچنین برای A1298C همه نمونه های گروه بیمار و کنترل هموزیگوت AA بودند. فراوانی آلل A در گروه بیماران و کنترل 100% و فراوانی آلل C صفر بود و تفاوت معناداری برای A1298C بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که پلی مورفیسم های A4070G و A1298C نمی توانند عاملی برای بروز سقط مکرر در زنان استان مازندران باشند.

    کلیدواژگان: سقط مکرر، پلی مورفیسم (ژنتیک)، فاکتور V، متیلن تتراهیدروفولات ردوکتاز (MTHFR)
  • سونیا مینویی، فهیمه رمضانی تهرانی*، پروین میرمیران، فریدون عزیزی صفحات 335-340
    مقدمه

    زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، به عنوان شایع ترین اختلال اندوکرین زنان، فرم ویژه ای از تجمع چربی در بدن را دارا هستند. وزن هنگام تولد یکی از علل تاثیرگذار در این رابطه است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی ارتباط میان وزن هنگام تولد و حجم توده چربی/ عضلانی بدن (BFM و BLM) در زنان مبتلا به PCOS و مقایسه آن با افراد شاهد غیرمبتلا که از نظر سن و شاخص توده بدنی همسان سازی شده بودند انجام شد.

    مواد و روش ها

    مجموعا 70 زن سنین باروری با تشخیص PCOS، به همراه 70 زن که در بررسی سونوگرافیک فاقد تخمدان پلی کیستیک و فاقد هیرسوتیسم و اختلال عملکرد تخمدان بودند، وارد مطالعه شدند. تفاوت بین گروه ها با آزمون تی مستقل و ارتباط بین متغیرها از طریق آزمون ANCOVA آنالیز شد.

    نتایج

    شیوع وزن کم هنگام تولد در زنان مبتلا به PCOS نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (3/19 در مقابل 7/15). همچنین، این مطالعه نشان داد که حجم توده چربی و عضلانی بدن، در زنان مبتلا به PCOS که هنگام تولد کم وزن متولد شده بودند، در مقایسه با زنان سالم بیشتر بود (به ترتیب، 05/9±8/19 در مقابل 5/4±9/12، 001/0=p و 9/6±9/48 در مقابل 8/5±2/43، 004/0=p).

    نتیجه گیری

    بافت چربی دوران جنینی و وزن هنگام تولد در بروز چاقی، حجم توده چربی و عضلانی بدن در بزرگسالی تاثیر دارد که البته میزان تاثیر در بین زنان مبتلا و غیر مبتلا به PCOS متفاوت می باشد.

    کلیدواژگان: حجم توده چربی، حجم توده عضلانی، وزن هنگام تولد، سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • مریم افتخار، ربابه حسینی سادات*، رامش برادران، الهام نقشینه صفحات 341-346
    مقدمه

    علیرغم پیشرفت هایی که درتکنیک های کمک باروری ایجاد شده است، میزان لانه گزینی همچنان پایین است. یکی از درمان هایی که در مطالعات سبب افزایش میزان لانه گزینی شده است انفوزیون داخل رحمی فاکتور محرک کولونی گرانولوسیتی است.

    هدف

    بررسی تاثیر انفوزیون داخل رحمی فاکتور محرک کولونی گرانولوسیتی بر میزان حاملگی شیمیایی و بالینی و میزان لانه گزینی و سقط در بیماران با ضخامت اندومتر نرمال.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی مطالعه تصادفی شده، موازی، کور نشده و بدون دارونما می باشد. 113 بیمار با ضخامت اندومتر نرمال که کاندید لقاح داخل ازمایشگاهی بودند وارد مطالعه شدند. بیماران با سابقه بیماری های اندوکرین، اندومتریوز شدید، ضایعات اکتسابی یا مادرزادی رحمی و وجود کنترااندیکاسیون برای فاکتور محرک کلونی گرانولوسیتی (بیماری کلیه، کم خونی داسی وبدخیمی) از مطالعه خارج شدند. بیماران پس از دادن رضایت نامه اگاهانه، به صورت تصادفی به یکی از دو گروه کنترل و مداخله وارد شدند. در گروه مداخله 55 بیماردر روز تخمک کشی 300 میکرو گرم فاکتور محرک کولونی گرانولوسیتی از طریق سرویکس به داخل حفره رحمی تزریق شد. گروه کنترل تحت لقاح ازمایشگاهی و انتقال جنین به روش معمول قرار گرفتند. متغیر پیامد اصلی: میزان حاملگی شیمیایی، حاملگی بالینی، میزان لانه گزینی و سقط.

    نتایج

    تعداد اووسیت های بالغ و کل اووسیت های بدست آمده، تعداد دو پرونوکلیوس ها، تعداد کل جنین ها، جنین های منتقل شده و کیفیت جنین های انتقال داده شده و میزان باروری در بید دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. همچنین میزان حاملگی شیمیایی، کلینیکی، لانه گزینی، میزان باروری و سقط در بین گروه ها اختلاف آماری معنادار نداشت.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان دادند که در بیماران نرمال کاندید لقاح داخل ازمایشگاهی که ضخامت اندومتر نرمال دارند، تزریق داخل رحمی فاکتور محرک کولونی گرانولوسیتی تاثیر مثبتی بر پیامدهای درمان ندارد.

    کلیدواژگان: فاکتور محرک کولونی گرانولوسیتی، لقاح داخل ازمایشگاهی، میزان حاملگی، مطالعه تصادفی کنترل شده
  • معصومه آباد، حسین ملک افضلی*، معصومه سیمبر، حسن سید موسوی، عفت مرقاتی خویی صفحات 347-354
    مقدمه

    کیفیت مرتبط با سلامت زندگی که متاثر از تشعشع امواج EMF بر زندگی هر فرد می باشد جزو مسایل بسیار بحث برانگیز می باشد. شواهد مربوط به تاثیرات مضر آن بر روی پیامدهای بارداری در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، بررسی میدان الکترومغناطیس و ارتباط آن با سقط جنین در میان زنان تهران بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه طولی بر روی 462 زن باردار با سن حاملگی 12> ساکن شهر تهران با وضعیت اجتماعی و فرهنگی مشابه انجام شد. زنان توسط افراد مصاحبه گر به صورت چهره به چهره برای جمع آوری اطلاعات در مورد ویژگی های دموگرافیک، باروری و سابقه پزشکی و هم چنین عوامل خطر سقط جنین مورد مصاحبه قرار گرفتند. پیامدهای بارداری مقاله پژوهش (سقط خودبخودی) با استفاده از پرونده های زایمانی آنها از بیمارستانی که به آن مراجعه کرده بودند برای همه شرکت کنندگان بدست آمد. امواج الکترومغناطیس توسط دستگاه اندازه گیری ناردا ساخت آلمان (SRM3000) با تاریخ کالیبراسیون معتبر از درب منازل افراد اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t، کای دو و رگرسیون لجستیک استفاده شد.

    نتایج

    ارتباط معنی دار بین شانس خطر سقط جنین و میزان امواج الکترومغناطیس پیدا شد.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه نمی تواند شواهد منسجمی ارایه کند که تشعشعات امواج الکترومغناطیس ممکن است با خطر سقط جنین مرتبط باشد که می تواند به دلیل حجم کوچک نمونه مورد مطالعه باشد.

    کلیدواژگان: امواج الکترومغناطیس، حاملگی، سقط جنین، آنتن های BTS
|
  • Gautam Dagur, Kelly Warren, Navjot Singh, Sardar Khan Pages 293-302

    Seminal vesicles (SVs) are sex accessory organs and part of male genitourinary system. They play a critical role in male fertility. Diseases of the SVs, usually results in infertility. Diseases of the SVs are extremely rare and are infrequently reported in the literature. We address the current literature of SV pathologies, symptoms, diagnosis, and treatment options. We review the clinical importance of SVs from PubMed. The current imaging modalities and instrumentation that help diagnose SV diseases are reviewed. Common pathologies including, infection, cysts, tumors, and congenital diseases of the SVs are addressed. Many times symptoms of hematospermia, pain, irritative and obstructive lower urinary tract symptoms, and infertility are presented in patients with SV diseases.

    Keywords: Seminal vesicles, Infertility, Hematospermia, Transrectal ultrasound
  • Nasrin Takzare, Esmaeil Samizadeh, Saeed Shoar, Masoumeh Majidi Zolbin, Mohammad Naderan, Ali Lashkari, Azam Bakhtiarian Pages 303-308
    Background

    There are numerous investigations on wide range of issues that disrupt regulatory spermatogenesis, individuals who are exposed to drug abuse faced infertility and immature spermatogenesis.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the addiction effects of morphine and its derivatives on rats spermatogenesis.

    Materials And Methods

    40 male Wistar rats were randomly divided into 5 equal groups, which were exposed either with intravenous morphine, naloxone, naloxone and morphine, sham (with normal saline injection) and a control group without infusion. Spermatogenesis was assessed after three months via histological sections with hematoxylin and eosin staining, using a light microscope based on measurement of spermatogonia, spermatocyte, spermatid, and spermatozoa.

    Results

    Those rats that received opioids had changes in spermatogenesis function. The population of spermatogenesis cycle cells at spermatogonia, spermatocyte, spermatid, and spermatozoa stages was significantly decreased in those rats that received opioid in comparison to the control group (p

    Conclusion

    Morphine could affect all spermatogenesis stages.

    Keywords: Opioids, Morphine, Spermatogenesis, Sperm, Rats
  • Azam Azargoon, Raheb Ghorbani, Fereshteh Aslebahar Pages 309-316
    Background

    Preterm birth is the major cause of neonatal mortality and morbidity.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effect of prophylactic vaginal progesterone on decreasing preterm birth rate and neonatal complications in a high-risk population.

    Materials And Methods

    A randomized, double-blind, placebo-controlled study was performed on 100 high-risk singleton pregnancies. Vaginal suppository progesterone (400 mg) or placebo was administered daily between 16-22 wks to 36 wks of gestation. Progesterone (n=50) and placebo (n=50) groups were compared for incidence of preterm delivery and neonatal complications.

    Results

    The preterm birth rate was 52%. Preterm birth rate before the 37 wks of gestation (68% vs. 36%: RR=1.89, 95% CI: 1.25-2.86) and also before the 34 wks of gestation (42% vs. 18%: RR=2.33, 95% CI: 1.19-4.58) in placebo group was significantly higher than progesterone group. Our study also showed that the administration of vaginal progesterone was associated with a significant reduction in the risk of birth weight ≤2500 gr, the rates of respiratory distress syndrome (RDS) and admission to the Neonatal Intensive Care Unit (NICU) in the progesterone group when compared with the placebo group. However, there was no significant difference between the two groups in terms of neonatal death, days of admission in NICU, intraventricular hemorrhage and necrotizing enterocolitis.

    Conclusion

    Prophylactic vaginal progesterone reduced the rate of preterm delivery, the risk of a birth weight ≤2500 gr, the rates of RDS and admission to NICU in women who were at risk of preterm delivery.

    Keywords: Premature birth, Prevention, Progesterone, Randomized controlled trial
  • Leila Pourali, Sedigheh Ayati, Shahrzad Jelodar, Ahmadreza Zarifian, Mohammad Sobhan Sheikh Andalibi Pages 317-322
    Introduction

    Regarding to the recent advances in assisted reproductive techniques (ART), twin and multiple pregnancies have increased during past years.

    Objective

    This study was performed to compare obstetrics and perinatal outcomes of dichorionic twin pregnancy following ART with spontaneous pregnancy.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study which was performed in Ghaem Hospital, Mashhad University of Medical Sciences, 107 dichorionic twin pregnancy were enrolled in two groups: spontaneous group (n=96) and ART group (n=31). Basic criteria and obstetrics and neonatal outcomes information including demographic data, gestational age, mode of delivery, pregnancy complications (preeclampsia, gestational diabetes, preterm labor, and intrauterine growth retardation (IUGR), postpartum hemorrhage), neonatal outcomes (weight, first and fifth minute Apgar score, Neonatal Intensive Care Unit (NICU) admission, mortality, respiratory distress, and icterus) were recorded using a questionnaire.

    Results

    Preterm labor, gestational diabetes, and preeclampsia were significantly higher in ART group compared to spontaneous pregnancy group. However, other factors such as anemia, IUGR, postpartum hemorrhage, and intrauterine fetal death (IUFD) were not significantly different between groups. There were no significant differences between groups in terms of neonatal outcomes (weight, 1st and 5th min Apgar score

    Conclusion

    With regard of significantly higher poor outcomes such as preeclampsia, gestational diabetes and preterm labor in ART group, the couples should be aware of these potential risks before choosing ART.

    Keywords: Twin pregnancy, ART, Preeclampsia, Outcome
  • Shokoufeh Fazelnia, Touraj Farazmandfar, Seyed Mohammad Bagher Hashemi, Soteh Pages 323-328
    Background

    Spontaneous abortion is considered as the most complex problem during pregnancy. Thrombophilia is resumed as a cause of recurrent pregnancy loss (RPL). Glycoprotein IIIa (GPIIIa) gene is involved in thrombosis and abortion. Angiotensin converting enzyme (ACE) converts angiotensin I to angiotensin II and is involved in thrombosis. The most common polymorphism in this gene is the insertion/deletion (I/D).

    Objective

    In this study, we analyzed the association between ACE I/D and GPIIIa c.98C >T polymorphisms in women with unexplained RPL from the north of Iran.

    Materials And Methods

    Sample population consisted of 100 women with unexplained RPL and 100 controls. The ACE I/D and GPIIIa c.98C>T polymorphisms were genotyped by TETRA-ARMS PCR. The association between genotypes frequency and RPL were analyzed using χ2 and exact fisher tests. Associated risk with double genotype combinations was also investigated by binary logistic regression.

    Results

    There was significant association between ACE DD genotype and RPL (OR=2.04; 95% CI=0.94-4.44; p=0.036). ACE D Allele was also significantly associated with the RPL (OR=1.59; 95% CI=1.05-2.41; p=0.013). No significant association was observed between GPIIIa c.98C>T polymorphism and RPL.

    Conclusion

    ACE I/D polymorphism may probably be a prognostic factor in female family members of women with the history of recurrent abortion.

    Keywords: Angiotensin converting enzyme, Platelet glycoprotein IIIa, Recurrent abortion
  • Nadia Arabkhazaeli, Kasra Ghanaat, Mohammad Bagher Hashemi, Soteh Pages 329-334
    Background

    Recurrent pregnancy loss (RPL) is caused by different factors, including genetics and thrombophilia. Beside Factor V Leiden, another nucleotide change in a factor V (FV) gene (A4070G; His1299Arg) has been identified linking to hereditary thrombophilia. Also, two proposed MTHFR polymorphisms, C677T and A1298C (Glu429A) are linked with RPL.

    Objective

    In this study, the effect of two factors, A4070G in FV and A1298C in MTHFR are evaluated in RPL patients from Mazandaran province, Iran.

    Materials And Methods

    Sample population of 100 women with RPL and 100 controls with Mazandarani ethnics from northern Iran were consist. The factor V (A4070G) and MTHFR (A1298C) polymorphisms were genotyped by PCR-RFLP.

    Results

    Molecular study showed 5 women from patients and 9 women from control group were heterozygous AG for A4070G. Frequency of "A" allele in patient and control groups was 97.5% (0.975) and 95.5% (0.955) respectively, and "G" allele frequency was 2.5% (0.025) and 4.5% (0.045) respectively. No significant association (p≤0.05) between FV A4070G genotype and RPL with an OR=1.88, CI 95%=0.6-5.82, was observed (p=0.4). Also, for A1298C, all patients and control individuals were AA genotype. "A" allele frequency in patients and control was 100% and "C" allele frequency was zero. There was no significant difference for A1298C between groups.

    Conclusion

    Our finding showed that A4070G and A1298C polymorphisms cannot be considered as a cause of PRL in women from Mazandaran province, northern Iran.

    Keywords: Spontaneous Abortion, Polymorphism (Genetics), Factor V, Methylene tetra hydrofolate Reductase (MTHFR)
  • Sonia Minooee Minooee, Fahimeh Ramezani Tehrani, Parvin Mirmiran, Fereidoun Azizi Pages 335-340
    Background

    Women engaged with polycystic ovarian syndrome (PCOS), as the commonest endocrine disorder, are known to have a specific type of adiposity. Birth weight is among different contributors reported to be responsible for this diversity.

    Objective

    We aimed to compare the relation between birth weight and body fat mass (BFM)/ body lean mass (BLM) in PCOS and their age and body mass index (BMI) matched normal controls.

    Materials And Methods

    In this case-control study, a total number of 70 reproductive aged women, diagnosed with PCOS and 70 age- BMI matched healthy women without hirsutism and/or ovulatory dysfunction were recruited., control group had no polycystic ovaries in ultrasonographic scans. A detailed history of birth weight was taken and was divided into the following categories:

    Results

    Results showed that LBW prevalence was higher in women with PCOS than in controls (19.3% (27) vs. 15.7% (22)). Also body fat and lean mass (BFM, BLM) have increased in adult women with PCOS who were born underweight compared to their normal (19.8±9.05 vs. 12.9±4.5, p=0.001 and 48.9±6.9 vs. 43.2±5.8, p=0.004 respectively).

    Conclusion

    Fetal birth weight influences on the adulthood obesity, BFM and BLM. This impact is different among women with and without PCOS.

    Keywords: Body fat mass, Body lean mass, Birth weight, Poly cystic ovarian syndrome
  • Maryam Eftekhar, Robabe Hosseinisadat, Ramesh Baradaran, Elham Naghshineh Pages 341-346
    Background

    Despite major advances in assisted reproductive techniques, the implantation rates remain relatively low. Some studies have demonstrated that intrauterine infusion of granulocyte colony stimulating factor (G-CSF) improves implantation in infertile women.

    Objective

    To assess the G-CSF effects on IVF outcomes in women with normal endometrial thickness.

    Materials And Methods

    In this randomized controlled clinical trial, 100 infertile women with normal endometrial thickness who were candidate for IVF were evaluated in two groups. Exclusion criteria were positive history of repeated implantation failure (RIF), endocrine disorders, severe endometriosis, congenital or acquired uterine anomaly and contraindication for G-CSF (renal disease, sickle cell disease, or malignancy). In G-CSF group (n=50), 300 µg trans cervical intrauterine of G-CSF was administered at the oocyte retrieval day. Controls (n=50) were treated with standard protocol. Chemical, clinical and ongoing pregnancy rates, implantation rate, and miscarriage rate were compared between groups.

    Results

    Number of total and mature oocytes (MII), two pronuclei (2PN), total embryos, transferred embryos, quality of transferred embryos, and fertilization rate did not differ significantly between two groups. So there were no significant differences between groups in chemical, clinical and ongoing pregnancy rate, implantation rate, and miscarriage rate

    Conclusion

    our result showed in normal IVF patients with normal endometrial thickness, the intrauterine infusion of G-CSF did not improve pregnancy outcomes.

    Keywords: G, CSF, In vitro fertilization, Pregnancy rates, Randomized controlled trial
  • Masoumeh Abad, Hossein Malekafzali, Masoumeh Simbar, Hassan Seyed Mosaavi, Effat Merghati Khoei Pages 347-354
    Background

    Health-related quality of life is affected by electromagnetic field exposure in each person everyday life. However, this is extremely controversial issue.

    Objective

    Investigation of the associations between electromagnetic field exposure and miscarriage among women of Tehran.

    Materials And Methods

    In this longitudinal study, 462 pregnant women with gestational age

    Results

    A significant likelihood of miscarriage in women who exposed to significant level of electromagnetic wave. However, this association was not confirmed by Wald test.

    Conclusion

    This study may not provide strong or consistent evidence that electromagnetic field exposure is associated or cause miscarriage. This issue may be due to small sample size in this study.

    Keywords: Electromagnetic field, Pregnancy, Abortion