فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:14 Issue: 9, Sep 2016

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:14 Issue: 9, Sep 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/06/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • اشرف آل یاسین، شایسته مهدی نژادیانی، مرضیه قاسمی* صفحات 557-566

    به طور روتین 10000-5000 واحد hCG جهت بلوغ نهایی فولیکول و آزاد شدن تخمک به عنوان روش استاندارد استفاده می شود. hCG با اثرات مشابه LH اما نیمه عمر طولانی تر از آن اثرات لوتیوتروفیک داشته که سبب افزایش شیوع OHSS می شود. در سال های اخیر در بیماران در ریسک OHSS ،آگونیست GnRH جهت القاء بلوغ نهایی فولیکول و آزاد شدن تخمک در سیکل های آنتاگونیست با هدف کاهش شیوع OHSS پیشنهاد شده است. برخی مطالعات نشان داده اند که ترشح FSH و LH درونزاد بعد از تزریق آگونیست GnRH در سیکل های IVF قادر است بلوغ نهایی فولیکول را پیش برده و سبب برداشت تخمک بارور و رشد طبیعی جنین و در نهایت حاملگی شود. اما بر اساس نتایج برخی دیگر از مطالعات وکارآزمایی های بالینی مطرح شده که استفاده از تریگرآگونیست GnRH منجر به نقص فاز لوتیال شده که این وضعیت میزان لانه گزینی و حاملگی بالینی را کاهش داده، همچنین میزان سقط در سیکل های Fresh در مقایسه با IVF روتین افزایش یافته است. همچنین در سال های اخیر مطالعاتی جهت اصلاح فاز لوتیال با هدف انتقال جنین Fresh انجام شده است .در این مقاله مروری، با مطالعه مطالعات متاآنالیز و مروری تریگر با GnRH آگونیست مزایا، معایب و همچنین رویکردهایی که سبب رفع مشکلات آن می شوند را مورد بررسی قرار داده ایم.

    کلیدواژگان: هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، گنادوتروپین کوریون انسانی، سیکل های IVF، ICSI
  • آزاده اسماعیلی، مژگان مشرفی، علی شمس آرا، سیدحسن افتخار واقفی، سید نورالدین نعمت اللهی ماهانی* صفحات 567-576
    مقدمه

    اگرچه سرم خون جنین گاو (FBS) به طور گسترده ای در آزمایشگاه های کشت سلول استفاده می شود، اما خصوصیاتی از جمله خطر انتقال عفونت و اثرات جانبی حساسیت زا استفاده آن را جهت کشت سلول ها برای مصارف بالینی محدود کرده است. بنابراین تقاضا برای یک مکمل جایگزین با قابلیت کمک به رشد و تکثیر سلول ها وجود دارد.

    هدف

    جهت یافتن یک جایگزین مناسب برای FBS، این تحقیق به مقایسه قابلیت سرم خون بندناف با FBS در تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان (BMMCs) و سلول های بنیادی مزانشیمی ماتریکس بند ناف (hUCMCs) پرداخته است.

    مواد و روش ها

    خون بند ناف نوزادان سالم متولد شده به روش سزارین جمع آوری و سرم خون بند ناف جدا شد. سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان و سلول های بنیادی مزانشیمی ماتریکس بند ناف با بررسی مارکرهای سطحی توسط فلوسایتومتری، بررسی آلکالین فسفاتاز درون سلولی و تمایز به سلول های استخوانی و چربی شناسایی شدند. هر کدام از سلول های جدا شده در سه گروه جداگانه در محیط Iscove's Modified Dulbecco's Media (IMDM) کشت داده شدند. گروه ها عبارت بودند از: 1) کشت سلول ها با سرم خون بند ناف. 2) کشت سلول ها با FBS. 3) کشت سلول ها بدون افزودن سرم. تکثیر سلول ها به کمک معرف WST-1 و رنگ آمیزی تریپان بلو بررسی شد..

    نتایج

    سلول های گروه اول و دوم از نظر مرفولوژی و بروز خصوصیات سلول های بنیادی مزانشیمی شبیه به هم بودند و نتایج حاصل از ارزیابی WST-1 و رنگ آمیزی تریپان بلو تفاوت معنی داری بین تکثیر سلول های کشت داده شده در حضور سرم خون بند ناف و FBS نشان نداد اما تفاوت معنی داری بین تکثیر سلول ها در گروه های دارای سرم و گروه بدون سرم مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد که سرم خون بند ناف انسان می تواند به طرز موثری تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان و سلول های بنیادی مزانشیمی ماتریکس بند ناف را در محیط آزمایشگاه پشتیبانی کند و به عنوان یک جایگزین مناسب در مطالعات بالینی به کار رود.

    کلیدواژگان: مغز استخوان، تکثیر سلول، خون بند ناف، سلول های بنیادی مزانشیمی، استرومال، بندناف، ژله وارتون
  • سید محمدرضا هاشم نیا، سمیه عطاری حاجی پیرلو، شیوا روشن میلانی، نسیم ولی زاده، صونیا مهابادی، فاطمه خردمند* صفحات 577-582
    مقدمه

    ایماتینیب (IM)، آنالوگ مولکولی کوچک ATP می باشد که روند پیام رسانی را در آبشار تیروزین کینازهایی مانند فاکتورهای رشد مشتق از پلاکت (PDGFs) و فاکتور سلول بنیادی (SCF) مهار می کند. این فاکتورها نقش کلیدی در تنظیم رشد و تکامل سلول های زایا، سلول های سرتولی و سلول های لیدیگ را بر عهده دارند.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین میزان زیست پذیری سلولی، PDGF و SCF در سلول های سرتولی موشی مواجهه یافته با داروی IM می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی ، سلول های سرتولی موشی TM4 با غلظت های 0، 5/2، 5، 10 و 20 میکرومولار ایماتینیب به مدت 2، 4 و 6 روز مواجهه شدند. میزان زیست پذیری سلولی و فاکتورهای رشد به ترتیب با روش های MTT و الایزا مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری، آنالیز واریانس یک طرفه انجام شد.

    نتایج

    ایماتینیب باعث کاهش معنی دار زیست پذیری سلول های سرتولی (001/0˂p) گردید. اما افزایش میزان PDGF و SCF از نظر آماری معنی دار نبود (05/0˃p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تیمار با IM موجب کاهش وابسته به دوز در زیست پذیری سلولی سلول های سرتولی می شود. تیمار با این داروی ضد سرطان به نظر می رسد در قدرت باروری دخالت داشته باشد. مطالعات بیشتری برای بررسی نقش PDGF و SCF در این سلول مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: زیست پذیری سلول، ایماتینیب مسیلات، سلول های سرتولی، فاکتور رشد مشتق از پلاکت، فاکتور سلول بنیادی
  • ساغر صالح پور، مرضیه زمانیان*، نسرین سحرخیز، شهرزاد زاده مدرس، صدیقه حسینی، سمیرا سیف، نرگس ملیح، پریناز رضاپور، محمدرضا سهرابی صفحات 583-588
    مقدمه

    شکست مکرر لانه گزینی یکی از مهمترین موضوعات در سیکل های IVF است. بعضی از محققین اثرات سودمندی از خراش اندومتر را در زنان با شکست مکرر لانه گزینی یافتند، درحالیکه تعدادی از دانشمندان نتایج متضادی را نشان دادند.

    هدف

    مطالعه اخیر با هدف بررسی اثرتزریق داخل رحمی سالین به عنوان شکلی از خراش اندومتر، در روز 3 تا 5 تحریک در طی سیکل های تازه لقاح داخل آزمایشگاهی- انتقال جنین، روی نتایج تولید مثلی بیماران با شکست مکرر لانه گزینی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه پایلوت آینده نگر تصادفی انجام شده در بیمارستان طالقانی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تهران، بیماران تحت تکنولوژی کمک باروری به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که یا تحت خراش موضعی به اندومتر توسط تزریق داخل رحمی سالین در طول روز 3 تا 5 سیکل در پیش روی تحریک کنترل شده تخمدان قرار بگیرند، ویا پروتکل IVF بدون هیچ مداخله ای انجام شود.

    نتایج

    بیمارانیکه تزریق داخل رحمی سالن دریافت کرده بودند (20=n)، به طور معناداری میزان کمتر حاملگی بالینی (05/0˂p، %1/39 در برابر %3/5)، لانه گزینی (05/0˂p، %6/41 در برابر %7/4) و چندقلویی (05/0˂p، %13 در برابر %1/3) در مقایسه با گروه کنترل (39=n) داشتند. بهر حال، تفاوت معناداری در میزان سقط بین دو گروه وجود نداشت (403/0=p، %7/8 در برابر %4/9).

    نتیجه گیری

    وقتی تزریق داخل رحمی سالین به عنوان نوعی از خراش اندومتر در طول سیکل های در پیش روی IVF انجام می شود اثر منفی روی نتایج حاملگی در میان زنان با شکست مکررلانه گزینی دارد.

    کلیدواژگان: تلقیح مصنوعی، لانه گزینی جنین، انتقال جنین، لقاح داخل آزمایشگاهی، اندومتر، خراش، حاملگی
  • نورالسادات کریمان*، ملیحه عامریان، پدیده جنتی، فاطمه سلمانی صفحات 589-596
    مقدمه

    عواملی که قصد فرزندآوری مردان را تحت تاثیر قرار می دهد در متون نسبتا ناشناخته است.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر تصمیم درباره زمان اولین فرزندآوری مردان انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه مقطعی حاضر، 300 مرد مراجعه کننده به مراکز دولتی و خصوصی منتخب شهر شاهرود از فروردین تا شهریور 1393به صورت تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های مشخصات دموگرافیک، کیفیت زندگی، شاخص رضایت زناشویی انریچ، امید به زندگی اشنایدر و مقیاس حمایت اجتماعی ادراک شده چند بعدی جمع آوری شد.

    نتایج

    پس از حذف مسیرهایی که به لحاظ آماری معنی دار نبودند، سن ازدواج در مردان بیشترین اثرمستقیم (86/0=β) را بر تصمیم گیری اولین فرزندآوری در مردان داشت. رضایت زناشویی (09/0-=β) ، حمایت اجتماعی (06/0=β)، وضعیت اقتصادی (06/0=β) و کیفیت زندگی (08/0-=β) از دیگر متغیرهای تاثیرگذار بر تصمیم گیری اولین فرزندآوری در مردان می باشد. بعلاوه رضایت زناشویی و حمایت اجتماعی اثر غیرمستقیم معنی داری بر تصمیم گیری اولین فرزندآوری داشت (به ترتیب 04/0-=β و 01/0-=β).

    نتیجه گیری

    عوامل بسیاری شامل عوامل فردی (سن ازدواج و کیفیت زندگی)، عوامل خانوادگی (رضایت زناشویی) و همچنین عوامل اجتماعی (حمایت اجتماعی) می تواند بر تصمیم فرزندآوری مردان تاثیرگذار باشد. تیم سلامت و سیاست گذاران باید راهکارهایی بیاندیشند تا ضمن تسهیل شرایط اجتماعی- اقتصادی و خانوادگی مناسب، زوجین بتوانند در زمان مناسبی تعداد فرزندانی را که می خواهند تحقق بخشند.

    کلیدواژگان: فرزندآوری، تصمیم گیری، عوامل موثر پدری، مردان
  • اکرم قدیری اناری*، زهرا مرتضایی شوروکی، مژگان مدرسی، علی دهقان صفحات 597-602
    مقدمه

     استیوپروز یایسگی مشکل عمده سلامتی در زنان است. در زمینه ارتباط بین سطح لیپیدهای سرم با استیوپروز تناقضاتی وجود دارد. مطالعه حاضر در زمینه ارتباط بین سطح لیپیدهای سرم و دانسیته استخوان در زنان یایسه طراحی شده است.

    هدف

     ارزیابی ارتباط بین سطح لیپیدهای سرم و دانسیته استخوان در زنان یایسه شهر یزد می باشد.

    مواد و روش ها

     این مطالعه مقطعی بر روی 170 زن یایسه 50 تا 70 ساله در سال 2013 در شهر یزد صورت گرفت که حداقل یک سال از یایسگی آنان گذشته بود. سطح لیپیدهای سرم (کلسترول، تری گلیسرید، HDL کلسترول و LDL کلسترول) و دانسیته استخوان کمری و فمور این زنان و ارتباط بین این دو مقوله ارزیابی شد.

    نتایج

     73 نفر استیوپروز کمری و 17 مورد استیوپروز فمور و 80 نفر دانسیته استخوانی نرمال داشتند. پس از کنترل نمایه توده بدنی ارتباطی بین سطح لیپیدهای پلاسما و دانسیته استخوان کمری و فمور مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

     در این مطالعه بین سطح لیپیدهای پلاسما و دانسیته استخوان کمری و فمور ارتباطی دیده نشد.

    کلیدواژگان: کلسترول، استئوپروز، زنان یائسه، پروفایل لیپید، دانسیته معدنی استخوان
  • ملیحه حسن زاده، فاطمه وحیدرودسری، شهناز احمدی*، معصومه جاودان مهر، آزاده طبری صفحات 603-606
    مقدمه

    نیوپلازی تروفوبلاستیک بارداری یک بیماری قابل درمان است. موقعیت جراحی در تومورهای تروفوبلاستیک بارداری هنوز به طور کامل مشخص نیست و با روش های شیمی درمانی جدید قابل تغییر است. با این وجود در بیماران مقاوم به شیمی درمانی جراحی اولویت درمانی دارد. همچنین در افرادی که عوارض دارویی و پارگی رحم رخ داده است نیز می توان از جراحی کمک گرفت. با توجه به این که بیشتر زنان مبتلا به تومور مخصوصا در سنین بالا ممکن است تمایل به حفظ بارداری داشته باشند ما در اینجا 4 مورد از بیمارانی که به طور موفقیت آمیز تحت عمل جراحی برای حفظ باروری قرار گرفتند را گزارش می کنیم.

    موارد: 

    این مطالعه جراحی بر روی 4 بیمار مبتلا به تومور تروفوبلاستیک صورت گرفته است. در این بیماران عوارض حاد شیمی درمانی مثل خونریزی داخل شکمی و اختلال عملکرد کبد نیز رخ داده بود. جراحی به صورت برداشتن موضعی تومورجهت حفظ رحم انجام شد. در هیچکدام از این بیماران رحم برداشته نشد.

    نتیجه گیری

    در بیماران خاصی از تومور تروفوبلاستیک جهت حفظ باروری می توان از جراحی کمک گرفت.

    کلیدواژگان: تومور تروفوبلاستیک حاملگی، باروری، جراحی، شیمی درمانی
|
  • Ashraf Alyasin, Shayesteh Mehdinejadiani, Marzieh Ghasemi* Pages 557-566

    Routinely, a bolus of 5.000-10.000 IU human chorionic gonadotropin (hCG) is used for the final follicular maturation and ovulation as a standard method. HCG has the same effect of luteinizing hormone (LH) with long half-life. It has the long lutheotrophic effect which increases the risk of ovarian hyper stimulation syndrome (OHSS). Recently, gonadotropin-releasing hormone agonist (GnRH-a) trigger has been used for the induction of final follicular maturation and ovulation with the aim of reducing the OHSS risk. Several studies have shown that the releases of endogenous follicular stimulating hormone (FSH) and LH after administration of GnRH agonist in in vitro fertilization (IVF) cycles are able to precede the final follicular maturation leading to removal of fertile oocyte with normal development of the embryo and ultimately pregnancy. But based on the results of some studies, using GnRH-a trigger leads to defect luteal-phase resulting to reduce the implantation and clinical pregnancy rates and also increase abortion in fresh embryo transfer cycles compared to routine IVF cycle with hCG triggering . Also, in recent years, studies have continued to modify the luteal phase support, so that the fresh embryo transfer is possible too. In this review, we examined the benefits, problems, and also ways to reform GnRH agonist triggering complications.

    Keywords: Gonadotropin, releasing hormone, Human chorionic gonadotropin, IVF, ICSI cycles
  • Azadeh Esmaeli, Mojgan Moshrefi, Ali Shamsara, Seyed Hasan Eftekhar, Vaghefi, Seyed Noureddin Nematollahi, Mahani* Pages 567-576
    Background

    Fetal bovine serum (FBS) is widely used in cell culture laboratories, risk of zoonotic infections and allergic side effects create obstacles for its use in clinical trials. Therefore, an alternative supplement with proper inherent growth-promoting activities is demanded.

    Objective

    To find FBS substitute, we tested human umbilical cord blood serum (hUCS) for proliferation of human umbilical cord matrix derived mesenchymal stem cells (hUC-MSCs) and human bone marrow-derived mesenchymal cells (hBM-MSCs).

    Materials And Methods

    Umbilical cord blood of healthy neonates, delivered by Caesarian section, was collected and the serum was separated. hUC-MSCs and hBM-MSCs were isolated and characterized by assessment of cell surface antigens by flow cytometry, alkaline phosphatase activity and osteogenic/adipogenic differentiation potential. The cells were then cultured in Iscove's Modified Dulbecco's Medium (IMDM) by conventional methods in three preparations: 1- with hUCS, 2- with FBS, and 3- without serum supplements. Cell proliferation was measured using WST-1 assay, and cell viability was assessed by trypan blue staining.

    Results

    The cells cultured in hUCS and FBS exhibited similar morphology and mesenchymal stem cells properties. WST-1 proliferation assay data showed no significant difference between the proliferation rate of either cells following hUCS and FBS supplementation. Trypan blue exclusion dye test also revealed no significant difference for viability between hUCS and FBS groups. A significant difference was detected between the proliferation rate of stem cells cultured in serum-supplemented medium compared with serum-free medium.

    Conclusion

    Our results indicate that human umbilical cord serum can effectively support proliferation of hBM-MSCS and hUC-MSCs in vitro and can be used as an appropriate substitute for FBS, especially in clinical studies.

    Keywords: Bone marrow, Cell proliferation, Cord blood, Mesenchymal stem, stromal cells, Umbilical cord, Wharton jelly
  • Seyyed Mohammad Reza Hashemnia, Somayeh Atari, Hajipirloo, Shiva Roshan, Milani, Nasim Valizadeh, Sonya Mahabadi, Fatemeh Kheradmand* Pages 577-582
    Background

    The anticancer agent imatinib (IM) is a small molecular analog of ATP that inhibits tyrosine kinase activity of platelet derived growth factors (PDGFs) and stem cell factor (SCF) receptor in cancer cells. However these factors have a key role in regulating growth and development of normal Sertoli, Leydig and germ cells.

    Objective

    The aim of this study was to determine cell viability, PDGF and SCF levels in mouse normal Sertoli cells exposed to IM.

    Materials And Methods

    In this experimental study, the mouse TM4 Sertoli cells were treated with 0, 2.5, 5, 10 and 20 μM IM for 2, 4 or 6 days. The cell viability and growth factors levels were assessed by MTT and ELISA methods, respectively. For statistical analysis, One-Way ANOVA was performed.

    Results

    IM showed significant decrease in Sertoli cell viability compared to control group (p=0.001). However, IM increased PDGF and SCF level insignificantly (p>0.05).

    Conclusion

    Results suggested that IM treatment induced a dose dependent reduction of cell viability in Sertoli cells. It seems that treatment with this anticancer drug is involved in the fertility process. Further studies are needed to evaluate the role of PDGF and SCF in this cell.

    Keywords: Cell viability, Imatinib mesylate, Sertoli cells, Platelet derived growth factor, Stem cell factor
  • Saghar Salehpour, Marzieh Zamaniyan*, Nasrin Saharkhiz, Shahrzad Zadeh Modares, Sedighe Hosieni, Samira Seif, Narges Malih, Parinaz Rezapoor, Reza Sohrab Pages 583-588
    Background

    Recurrent implantation failure is one of the most issues in IVF cycles. Some researchers found that beneficial effects of endometrial Scratching in women with recurrent implantation failure, while some authors demonstrated contrary 

    Objective

    The present study aimed to investigate the effect of intrauterine. Saline infusion as a form of endometrial injury, during fresh in vitro fertilization-embryo transfer cycle, among patients with recurrent implantation failure.

    Materials And Methods

    In this clinical trial study 63 women undergoing assisted reproductive technology were divided into two groups either local endometrial injury by intrauterine saline infusion during day 3-5 of the ongoing controlled ovarian stimulation cycle, or IVF protocol performed without any other intervention in Taleghani Hospital, Tehran, Iran. The main outcome measure was clinical pregnancy rates.

    Results

    Patients who received intra uterine saline infusion (n=20), had significantly lower clinical pregnancy numbers (1 vs. 9, p0.05) and multiple pregnancy numbers (1 vs. 3, p>0.05) between groups.

    Conclusion

    When intrauterine saline infusion as a form of endometrial injury is performed during the ongoing IVF cycles it has negative effect on reproductive outcomes among patients with recurrent implantation failure.

    Keywords: Artificial Insemination, Embryo implantation, Embryo Transfer, Fertilization in Vitro, Endometrium, Injuries, Pregnancy
  • Nourossadat Kariman*, Maliheh Amerian, Padideh Jannati, Fatemeh Salmani Pages 589-596
    Background

    Factors that influence men’s childbearing intentions have been relatively unexplored in the literature.

    Objective

    This study aimed to determine the influencing factors about the first childbearing timing decisions of men.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 300 men who were referred to private and governmental healthcare centers in Shahrood, Iran were randomly recruited from April to September 2014. Data were collected using a demographic questionnaire, the Quality of Life Questionnaire; ENRICH Marital Satisfaction Questionnaire, Synder’s Hope Scale, and the Multidimensional Scale of Perceived Social Support.

    Results

    After removing the statistically insignificant paths, men’s age at marriage had the highest direct effect (β=0.86) on their first childbearing decision. Marital satisfaction (β=-0.09), social support (β=0.06), economic status (β=0.06), and quality of life (β=-0.08) were other effective factors on men’s first childbearing decisions. Moreover, marital satisfaction and social support had significant indirect effects on men’s childbearing decisions (β=-0.04 and -0.01, respectively).

    Conclusion

    Many factors, including personal factors (age at marriage and quality of life), family factors (marital satisfaction), and social factors (social support), can affect men’s decision to have a child. Policymakers are hence required to develop strategies to promote the socioeconomic and family conditions of the couples and to encourage them to have as many children as they desire at an appropriate time.

    Keywords: Childbearing, Decision, making, Influencing factors, Paternal, Men
  • Akram Ghadiri, Anari*, Zahra Mortezaii, Shoroki, Mozhgan Modarresi, Ali Dehghan Pages 597-602
    Background

    Low bone mass is a major health problem in postmenopausal women. There is no general agreement regarding relationship between serum level of lipids and bone mineral density.

    Objective

    This study was carried out to investigate the association between lipid profile and bone mineral density (BMD) in postmenopausal women in Yazd, Iran.

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was performed on 170 women aged between 50 and 70 years old with menopause for at least one year from Yazd, Iran, between March 2013 to September 2013. Association of lipid profile and BMD were measured in all study participants.

    Results

    Among our participants 73 cases had lumbar osteoporosis, 17 cases had femoral osteoporosis and 80 cases did n’t have osteoporosis. After controlling for body mass index, there were no correlations between serum level of lipids and bone mineral density of femur and lumbar bones.

    Conclusion

    No significant association between serum level of lipids and BMD of femur and lumbar was found in postmenopausal women.

    Keywords: Cholesterol, Osteoporosis, Postmenopausal women, Lipids, Bone mineral density
  • Malihe Hasanzadeh, Ftemeh Vahid Roodsari, Shahnaz Ahmadi *, Masoumeh Gavedan Mehr, Tabari Azadeh Pages 603-606
    Background

    Gestational trophoblastic neoplasia (GTN) is a curable disease that involves the development of malignant tumor in the woman after a normal or molar pregnancy. The position of surgery in GTN is not properly specified and is changing due to new chemotherapy protocols. However, the role of surgery is highlighted in chemotherapy-resistant GTN. Other indications of surgery in trophoblastic diseases are drug toxicity and uterine perforation. Based on the fact that most women in certain age tend to preserve fertility, this study reported 4 cases of successful treatment after fertility sparing surgery.

    Case:

     A hospital-based case-report study was carried out to investigate the role of surgery in 4 patients with GTN. In this study, acute complications, such as intra-abdominal bleeding and liver dysfunction due to chemotherapy occurred in some patients. Surgery was performed and all cases underwent localized tumor removal while preserving the uterus. No hysterectomy surgery was performed.

    Conclusion

    Surgery is supposed in specific cases of GTN, who desire preserving fertility.

    Keywords: GTT, Fertility, Surgery, Chemotherapy